Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af 09.12.2005"

Transkript

1 Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 209 Offentligt Notat Banedanmarks redegørelse for iværksatte tiltag i forhold til Trafikstyrelsens tilsynsrapport af Trafikstyrelsen har med notatet Tilsyn med Banedanmarks sporvedligeholdelse august december 2005 af afgivet en samlet rapportering af de væsentligste forhold og konklusioner, der er fremkommet. 1. Generelt Banedanmark har frem til 2005 knyttet sin tekniske driftsorganisation op på, at Banedanmark har haft sin interne entreprenør. Først fra 2004 er der sket en opbygning af en organisation til varetagelse af det tekniske driftsansvar, hvilket fremgår af vedhæftede bilag Banedanmarks tekniske driftsorganisation Jernbane og Areal. Ved etablering af Banestyrelsen i 1997 blev lagt vægt på en skelnen mellem Entreprenøren (Servicedivisionen nu Entreprise) og driftsherrerollen. Derfor startede opbygningen af en driftsherreorganisation på dette tidspunkt. Den opbygning med ansvar for sikkerhed og vedligehold fortsatte frem til 2002, hvor daværende ledelse ændrede driftsherrefunktionen (nu Jernbane og areal) til en minimal organisation uden ansvar for vedligeholdsindsatsen, hvor ansvaret blev flyttet til projektorganisationen. Endvidere blev der for effektivisering opstillet en model, der ikke havde incitament til at gennemføre forbyggende vedligehold. Modellen tilsagde at sparede bevillinger på vedligehold var lig med en effektivisering. Efter evaluering af ulykken i Tommerup 2004, besluttede den nye ledelse at opbygge den nuværende tekniske driftsorganisation, herunder at flytte ansvaret for vedligehold fra Projekter til Jernbane og areal. Som beskrevet efterfølgende er der sket en opgradering af det forebyggende vedligehold ligesom den uhensigtsmæssige effektiviseringsmodel er fjernet. 2. Praksis Det ligger implicit i Trafikstyrelsens tilsynsrapport, at situationen i august 2005 er enestående, og der således ikke er en forhistorie for håndtering af sportilstand. Realiteten er imidlertidigt, at Banedanmarks nuværende ledelse konstanterede, at afvigelser fra normerne til fordel for en faglig vurdering har været fast tilbagevendende gennem de senere års målinger, samt at tilsynet først i forbindelse med Banedanmarks håndfaste initiativ for at gøre op med denne praksis i august 2005 fandt anledning til at gribe ind. Dette fremgår i øvrigt af Trafikstyrelsen konklusion 4, hvor det noteres at der gennem en årrække har udviklet sig en praksis for at normer og regler ikke er over- Sikkerhed & Kvalitet Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads /tbo 2100 København Ø Direkte tbo@bane.dk Notat Side 1(6)

2 holdt. Det må dermed konstateres, at hverken Jernbanetilsynet eller efterfølgende Trafikstyrelsen i denne årrække har ført tilsyn, der har kunnet fange afvigelser fra overholdelse af regler og normer. Banedanmarks gennemgribende opfølgning på forholdene fra august 2005 og frem ligger i forlængelse af den nævnte indsats for at styrke og fokusere den tekniske driftsorganisation, og dermed sikre at jernbanens tilstand er styret, overvåget og sikker til drift. 3. Trafikstyrelsens anerkendelse af Banedanmarks indsats Trafikstyrelsens tilsynsteam konkluderer i deres tilsynsrapport, der er sendt til høring hos Banedanmark, følgende: Det er ved tilsynet konstateret at Banedanmark er i gang med en større organisations- og kulturændring. Der er bl.a meget stor bevågenhed i forhold til nødvendigheden af at ændre ved arbejdsgange og rutiner for at højne jernbanesikkerheden. Virksomheden er bl.a. i gang med en sikkerhedskulturændring og via interne audits bliver afvigelser og optimeringsmuligheder identificeret og udbedret. Tilsynsteamet vurderer at Banedanmark via deres Handlingsplan for ændring af Banedanmarks sikkerhedskultur fra november 2005 vil tage hånd om de afvigelser og øvrige bemærkninger som tilsynsteamet via dette tilsyn har givet. Banedanmark glæder sig over at Trafikstyrelsen anerkender de tiltag der er iværksat fra Banedanmarks side. Arbejdet fortsætter derfor med de planlagte aktiviteter for bl.a., at imødekomme de afvigelser som Trafikstyrelsen har fundet. 4. Kommentarer til Trafikstyrelsens 8 konklusioner Nedenfor knyttes kommentarer til hver af de otte konklusioner i Trafikstyrelsens rapport til ministeriet omkring tilsynet. 1. Procedurer for behandling af måledata og andre data med relevans for fastsættelse af sikkerhedsmæssig forsvarlig hastighed har været utilstrækkelige til at sikre, at Banedanmarks ledelse har haft et opdateret og tilstrækkeligt grundlag til at vurdere banenettets tilstand og dermed til at fastsætte hastigheden i overensstemmelse med gældende normer og regler. Banedanmark har i notat af til Trafikstyrelsen; Notat om etablering af grundlag for beslutning om hastighedsforøgelse til 180 km/t København Århus vurderet de væsentligste årsager til den dårlige stand i banen på strækningen København Århus, som blev erkendt efter målevognskørslen i juni I notatet erkendes det efter analyse af de historiske målevognsresultater, at der i en periode frem til august 2005 har været mangler i opfølgningen på målevognskørsler, manglende dokumentation og for langsom og generel mangelfuld indsats for at rette de ved målevognskørsel konstaterede fejl. Side 2(6)

3 Efter august 2005, hvor Banedanmark på baggrund af analyser af resultater fra sommerens målevognskørsel selv tog problemstillingen op i relation til Trafikstyrelsen med henblik på at løse denne, er der ved en fokuseret, ledelsesmæssig indsats sket en markant forandring på disse punkter, bl.a. jf. tilsynsrapportens konklusion 7 og 8 (se nedenfor). Trafikstyrelsen har to konklusioner (2 og 6), som vedrører Banedanmarks sikkerhedsorganisation: 2. Der foreligger ikke tilstrækkeligt præcise beskrivelser af de enkelte medarbejderes ansvars- og kompetenceområder, herunder kompetence for den enkelte chef/medarbejder og ansvar for den tekniske direktør, hvilket har medført, at der i organisationen ikke var klarhed over hvilke beføjelser den enkelte medarbejder havde. 6. Der er ved det planlagte tilsyn konstateret to afvigelser i forhold til grundlaget for Banedanmarks sikkerhedscertifikat: Banedanmark har ikke dokumenteret og demonstreret, at være i besiddelse af interne regler for virksomhedens tilsyn, der i tilstrækkelig omfang kan sikre overholdelse af gældende normer og regler for vedligehold, samt for tilsyn med tilhørende sikkerheds- og kontrolsystemer Kommunikationen i sikkerhedsorganisationen i Net var ikke fastlagt, struktureret og ikke systematisk dokumenteret. Den tværorganisatoriske kommunikation mellem Net og Drift vedrørende udarbejdelse af tekniske og trafikale normer er ligeledes ikke fastlagt og beskrevet. Hele Banedanmarks interne sikkerhedsorganisation er, bl.a. som led i dialogen med Trafikstyrelsen i tilsynsperioden blevet analyseret og vurderet, og der er i overensstemmelse med et påbud fra Trafikstyrelsen udarbejdet en handlingsplan for ændring af sikkerhedskulturen i hele organisationen. Sikkerhedskulturhandlingsplanen inkluderer de nævnte manglende regler for tilsyn og dokumentation deraf. Handlingsplanens formål er bl.a. at gøre sikkerhedskulturen normbaseret og derfor vil det også inkludere en kontrol med opfyldelsen af dette formål. Tilsynsområdet vil få en langt større fokus og der vil i forbindelse med opdateringen af Banedanmarks ledelsessystem indgå klare procesbeskrivelser af alle nødvendige tilsyn og deres respektive krævede dokumentation. Som opfølgning på en intern audit i Jernbane & Areal tidligere på året blev der ultimo juli 2005 lavet en handlingsplan, der beskriver hvorledes funktioner med et sikkerhedsmæssigt ansvar skal have en stillingsbeskrivelse. Ideen i handlingsplanen er bl.a. at lave generelle funktionsbeskrivelser, og at lederen og medarbejderen i fællesskab laver en stillingsbeskrivelse. Desuden er der lavet udkast til en procedure, som beskriver hvorledes der arbejdes med jernbanesikkerhed i stillingsopslag og i forbindelse med medarbejderudviklingssamtaler. Den videre implementering i Jernbane og Areal Side 3(6)

4 af denne handlingsplan skal koordineres med den videre implementering af handlingsplanen for ændring af sikkerhedskulturen i hele Banedanmark, som bl.a. har som mål at gennemføre dette i hele organisationen. Trafikstyrelsen har to konklusioner (3 og 4) som vedrører udviklingen af en erfaringsbaseret praksis, der i relation til en normbaseret, sikkerhedsmæssig korrekt, daglig drift må konkluderes at være uhensigtsmæssig og forkert: 3. Banedanmark har truffet beslutninger og iværksat foranstaltninger, uden at have sikret sig at gældende normer var overholdt eller at nødvendig dispensation for overholdelse var indhentet. 4. På baggrund af Banedanmarks oplysninger i forbindelse med sporbeliggenhedsfejl og røde tal i sporskifter kan Trafikstyrelsen konstatere, at der i Banedanmark gennem en årrække har udviklet sig en praksis for at normer og regler på nogle områder ikke er overholdt. Disse konklusioner skal ses i lyset af Trafikstyrelsens konklusion 7 og 8, idet det skal understreges, at Banedanmark selv har erkendt denne situation igennem undersøgelser og interviews, og fremlagt dette for Trafikstyrelsen. I en fremadrettet indsats siden august 2005 er der iværksat en række ledelsesmæssige, organisatoriske og proceduremæssige tiltag med henblik på at normalisere banens tilstand og samtidig sikre en øget synlighed og forståelse af betydningen af at overholde gældende normer og regler i hele organisationen. Denne erkendelse blev netop bekræftet igennem undersøgelserne af hændelserne henover sommeren. Banedanmark ansøgte netop om ændring af det først afgivne påbud til, at omhandle hele sikkerhedskulturen, da dette var kerneårsagen til den manglende efterlevelse af normer. Trafikstyrelsen har en konklusion, der påpeger manglende sikkerhedsmæssige vurderinger af økonomiske prioriteringer: 5. Trafikstyrelsen kan endvidere konstatere, at Banedanmark oplyser, at der er sket økonomiske prioriteringer på bekostning af vedligeholdelsesarbejder og overholdelse af normer og regler. Denne formulering vil Banedanmark dog gerne præcisere, da en økonomisk prioritering af forskellige vedligeholdelsesarbejder altid bør foretages. Det essentielle er dog, at overholde gældende normer og regler ved bl.a. at foretage en konsekvensanalyse af mulige prioriteringer, og lave de korrekte sikkerhedsmæssige vurderinger for, at have det bedste beslutningsgrundlag. Banedanmark har igangsat en omfattende uddannelse af det relevante personale til, at kunne foretage ensartede og EU-standardiserede sikkerhedsvurderinger. Dermed vil dette forhold også vil blive forbedret fremadrettet ved, at indsatsen for en generel bedre sikkerhedskultur medfører en klarere inddragelse af sikkerhedsmæssige vurderinger i planlægningen og i den medfølgende økonomiske prioritering. Der er i forbindelse med bevillingerne for 2006 afsat ekstra midler til en indsats, som rettes mod at forbedre det forebyggende vedligehold på landsplan, herunder til øget sporjustering, sporskiftejustering, fortsat udskiftning og vedligehold af isolerklæbestød, opretning af skinneender og til et skinneslibningsprogram. Dette Side 4(6)

5 vil bidrage væsentligt til en indhentning af det vedligeholdelsesmæssige efterslæb. Ligeledes er der igangsat et større analysearbejde med henblik på at skabe et veldokumenteret grundlag for forhandling af en ny trafikaftale. Dette analysegrundlag vil også inddrage sikkerhedsmæssige vurderinger, som grundlag for fremtidige prioriteringer. Trafikstyrelsens to sidste konklusioner refererer i en betydelig grad til de øvrige kritiske konklusioner i et fremadrettet lys, idet Trafikstyrelsen konkluderer, at Banedanmark har taget en række skridt til at forbedre forholdene, som har givet anledning til kritik: 7. Banedanmark har ved at ændre fejludbedringsstrategi opnået en mere holdbar fejlafhjælpning. Det har derfor, ved blandt andet at fortsætte den intensive kontrolmåling af sporets tilstand hver anden uge mod normalt hver tredje måned, været muligt igen at øge den generelle strækningshastighed til det normale med enkelte punktvise hastighedsnedsættelser. 8. Der er ved det planlagte tilsyn konstateret en meget stor bevågenhed i forhold til nødvendigheden af at ændre ved arbejdsgange og rutiner - ikke mindst blandt sektionscheferne i Net. En del af grundlaget for disse konklusioner er, at Banedanmark overfor Trafikstyrelsen har kunnet redegøre for en række af de tiltag, der allerede er blevet igangsat eller som planlægges gennemført i 2006 med henblik på sikre en generel bedre sikkerhedskultur i hele organisationen, herunder ikke mindst i vedligeholdelsesorganisationen. Banedanmark har således i Notat om etablering af grundlag for beslutning om hastighedsforøgelse til 180 km/t København Århus af til Trafikstyrelsen orienteret om følgende tiltag: Ny fælles procedurer for målevognskørsel udarbejdes i det igangværende projekt styr på banen og implementeres i 1. kvartal 2006 Alle geografiske sporspecialister har været med på målevognskørsel og fået træning i læsning af skemaer mhp. at agere på akutte fejl. Der er planlagt efteruddannelse i januar 2006 i målediagramlæsning, primært til geografer, men tilbydes også entreprenørerne ikke mindst på stoppemaskiner. På alle leder-, sektions- og teammøder er det nu et fast punkt at drøfte jernbanesikkerhed. Dokumentation for beslutninger i disse fora vil blive dokumenteret i referater. Rapportering til direktionen om målevognskørsler og resultater af disse fortsættes. Der vil desuden løbende i tiden fremover være fokus på og blive igangsat nye initiativer for en forbedret sikkerhedskultur, således at bevægelsen fra erfaringsbaseret adfærd til normbaseret adfærd fortsættes og udbredes i organisationen. Af andre tiltag, som Jernbane og Areal, planlægger fremadrettet med henblik på at skabe et bedre grundlag for vedligehold og udbedring af fejl: Side 5(6)

6 udarbejdelse et sæt retningslinjer for udbedringsaktiviteter, så også entreprenørerne får bedre grundlag for deres arbejde, og dermed også bedre vil være i stand til at dokumentere den udførte fejlretning og effekten af forebyggende vedligehold. der vil fremover blive fulgt tættere op på, at entreprenørerne leverer den dokumentation, der er krav om iht. kontrakten. Dette vil skabe et bedre fremadrettet beslutningsgrundlag for prioritering af udbedringsmetoder og udbedringsindsatsen. Banedanmark arbejder på at sikre en bedre kontrol med kvaliteten af det forebyggende vedligehold og udbedringer. Der er organisatorisk mandet op på dette område, og der vil blive udarbejdet en tilsynskontrolplan som bl.a. vil indeholde en større mængde stikprøvekontroller. Banedanmark er tillige ved at opmande vedligeholdelsesorganisationen med ekstra vedligeholdelsesledere for at følge op og føre tilsyn med det arbejder, der udføres iht. kontrakterne. Banedanmark har for at sikre, at fejludbedring sker inden for normfastsatte tidsgrænser, sat en mand med på målevognskørsler, hvis opgave det er at sikre, at klasse max fejl udbedres straks. Med det store Asset Management projekt vil Banedanmark endvidere skabe en markant bedre viden om sporets tilstand mhp. at kunne forbedre grundlaget for at vælge de bedst mulige metoder til fejludbedring. I projektet vil det bl.a. blive udviklet prognosemodeller for udviklingen af sporets nedbrydning for at muliggøre en generel bedre planlægning af vedligeholdelsen. Endelig er det besluttet, at praksis fra de seneste måneder med målevognskørsel hver 14. dag på strækningen København-Århus fortsættes ind i det nye år for at følge tæt op på sporets tilstand. Side 6(6)

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/05 om 7 sager (om Banedanmark)

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets økonomiske og faglige styring på erhvervsskoleområdet (beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om adgangen til it-systemer, der understøtter samfundsvigtige opgaver. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om adgangen til it-systemer, der understøtter samfundsvigtige opgaver. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om adgangen til it-systemer, der understøtter samfundsvigtige opgaver Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet April 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Jernbanetilsynet (beretning nr. 4/03) 31. marts 2008 RN

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb

Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb Juni 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 11/2017 om beskyttelse

Læs mere

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006 RIGSREVISIONEN København, den 23. maj 2006 RN A606/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om midtvejsstatus for udredningsarbejdet mv. om Banedanmark I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig på deres

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S November 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1

Læs mere

Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune

Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune Bilag 1: Handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune 2017 2018. Målepunkt Fund Indsats Ansvarlig/ Tidsplan Patientforløb og journalføring: Opfølgning 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation.

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 28. oktober 2008 MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE-

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om energispareordningen

Rigsrevisionens notat om beretning om energispareordningen Rigsrevisionens notat om beretning om energispareordningen December 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 23/2016 om energispareordningen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: 8.3.2016 Natur og idrætsinstitutionen Klatretræet Ollingevej

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne. September 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne. September 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forskningsmidler på hospitalerne September 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 7/2014 om forskningsmidler på

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnecenter. Holbækvej 40, Herning Birthe Zolon Nielsen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 12-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnecenter Holbækvej 40, Herning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Haderup Børnehus. Skolevænget 3, Haderup. Dorthe S Vestergaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.1.016 Tilbud: Adresse: Leder: Haderup Børnehus Skolevænget 3, Haderup Dorthe S Vestergaard Tilsynsførende:

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Timring Læringscenter. Birkmosevej 26 Michael Hall Larsen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato:.5.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Timring Læringscenter Birkmosevej 26 Michael Hall

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K 18 november 2015 MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Hermed fremsender jeg

Læs mere

Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv

Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv Trafikdage på Aalborg Universitet 2007 Banedanmarks beslutningsoplæg på sporområdet mv. 2007 2014 Peter Jonasson, Transport & Energiministeriet Claus Rehfeld Moshøj, Banedanmark 27. August 2007 2 Forudsætninger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger Januar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Skalmejegården. Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 08-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Skalmejegården Skalmejevej 33 Rikke Brændgaard

Læs mere

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen

Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender og følger instruksen Status handleplaner for Sygeplejen i CSO Egedal Kommune pr. 1.5.2018. Målepunkt Fund Gennemførte indsatser Patientforløb og journalføring: 1.b. Instruks om sundhedsfaglig dokumentation. Personalet kender

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere December 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2016

Læs mere

AIS I Tilsyn I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I. 5 Tilsyn 1

AIS I Tilsyn I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I. 5 Tilsyn 1 AIS I Tilsyn I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Tilsyn 1 Ledelsessystemets funktioner ƒ Undersøgelser af hændelser og ulykker 5 Planlægning ƒ Tilsyn med sikkerhedsledelse og sikkerhedsmæssige aktiviteter

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Lindely. Lindegårdsvej 1, Herning Annette Stær. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17-03-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Lindely Lindegårdsvej 1, Herning

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Brændgård Brændgårdvej 12, 7400 Herning Lone Landkildehus. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10.05.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Brændgård Brændgårdvej 12, 700 Herning Lone Landkildehus Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneuniverset. Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 07.0.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Børneuniverset Sydgaden 59 Bjarne Mikkelsen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets indsats mod husdyr-mrsa. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets indsats mod husdyr-mrsa. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets indsats mod husdyr-mrsa Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/2015 om Fødevareministeriets

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om integrationsindsatsen

Rigsrevisionens notat om beretning om integrationsindsatsen Rigsrevisionens notat om beretning om integrationsindsatsen Maj 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om integrationsindsatsen (beretning nr. 8/2014) 3. maj 2017 RN 305/17 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Læringscenter Syd. Degnekrogen 4, Arnborg Brian Randers Sørensen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Læringscenter Syd Degnekrogen 4, Arnborg Brian

Læs mere

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard

Anmeldt/Uanmeldt tilsyn. Prærien. Østergade 13, 7490 Aulum Henrik Thoftgaard. Pia Strandbygaard. Joan Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Anmeldt/Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 16.4.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Prærien Østergade 1, 7490 Aulum Henrik

Læs mere

24. juni Atea A/S

24. juni Atea A/S Atea A/S info@atea.dk 24. juni 2019 Første revurdering af Ateas selfcleaninginitiativer på baggrund af Atea-sagen Atea A/S (Atea) er ved endelig dom af 27. juni 2018 som selskab idømt en bøde på 10 mio.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Birkelund. Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 16.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Birkelund Fyrrevej 8 Jørgen M. Bitsch Pia Strandbygaard Mia Mortensen

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

(De i redegørelsen nævnte bilag optrykkes ikke i Endelig betænkning 2003, men kan afhentes i Trafikministeriet eller i Statsrevisoratet)

(De i redegørelsen nævnte bilag optrykkes ikke i Endelig betænkning 2003, men kan afhentes i Trafikministeriet eller i Statsrevisoratet) TRAFIKMINISTERIET (De i redegørelsen nævnte bilag optrykkes ikke i Endelig betænkning 2003, men kan afhentes i Trafikministeriet eller i Statsrevisoratet) 16. marts 2004 Redegørelse for foranstaltninger

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/2016

Læs mere

Årshjul. Kort sagt beskrives og planlægges mange af de opgaver, der efterfølgende kontrolleres/følges op på i årshjulet, i årsplanen.

Årshjul. Kort sagt beskrives og planlægges mange af de opgaver, der efterfølgende kontrolleres/følges op på i årshjulet, i årsplanen. Årshjul Formål For at styre informationssikkerheden og for at sikre, at ledelsen har de rette styringsværktøjer, gentages en række aktiviteter løbende år efter år, men andre er enkeltstående aktiviteter.

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Plejecenter d. 2.03.16 Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Tilsynet fandt sted d. 2.03 2016 Handleplan er udarbejdet d. 14.06. 2016 af Torben Østergaard Nielsen og Anette 1 Krav Sundhedsadministrative

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Galaxen. Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29.3.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Galaxen Sønderagervej 56, Herning Susanne Kondrup

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Feldborg Frie Børneunivers. Bredgade 76, Feldborg. Johnny Hessellund. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.1.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Pædagogisk leder Tilsynsførende: Tilsynsførende: Feldborg Frie Børneunivers

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Dato: Hurlumhejhuset. Skolebakken 2, Gjellerup Christian Nørgaard Christensen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 19.4.2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset Skolebakken 2, Gjellerup Christian

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Asylet. Skolegade 28 Hans Midtiby. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Asylet Skolegade 8 Hans Midtiby Pia Strandbygaard

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort Februar 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2013

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om fejludbetalinger af sociale ydelser Juni 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/2013 om fejludbetalinger af

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Vinding Børnehave. Gyvelvej 5, Sørvad. Mie Pedersen. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 9.2.2016 Tilbud: Vinding Børnehave Adresse: Leder: Gyvelvej 5, Sørvad Mie Pedersen Tilsynsførende: Tilsynsførende:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Molevitten. Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Molevitten Vestergade 82, Herning Kirsten Andersen

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Kildebakken. soldalen 4, Vildbjerg John Furbo. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 0-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Kildebakken soldalen 4, Vildbjerg John Furbo

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børnehuset Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 29-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnehuset Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM 2013 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. April 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. April 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel April 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 5/2013 om

Læs mere

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune D.13.10.2014 Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Hvidovre Kommune Krav Indsats Ansvarlig Tidsplan Evaluering Samtlige problemområder

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Klatretræet. Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe. Pia Strandbygaard. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 22-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Klatretræet Ollingevej 55, Kibæk Nauja Ulsøe

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Stjernen. Gilmosevej 20, Tjørring Anders Pyndt. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 3.0.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Stjernen Gilmosevej 0, Tjørring Anders Pyndt Pia

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes aktstykker om investeringsprojekter til Folketingets Finansudvalg Februar 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ministeriernes

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for anbragte børn December 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2015 om indsatsen over for anbragte

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Himmelblaa. Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte Eriksen. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 27..2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Himmelblaa Lille Pugdalvej 1, Vildbjerg Gitte

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard

Uanmeldt tilsyn. Børnecenter Nord. Lyngens kvarter 225, Herning. Jan Juelsgaard Kjellstrøm. Mia Mortensen. Joan Dahl Nørgaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 5..016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børnecenter Nord Lyngens kvarter 5, Herning Jan

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Kaldalen, Skarrild. Skolevejen 4, Skarrild Folke Backmann Hansen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Kaldalen, Skarrild. Skolevejen 4, Skarrild Folke Backmann Hansen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 26-05-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Kaldalen, Skarrild Skolevejen 4, Skarrild

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Eventyrhaven. Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-04-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Vestergade 11, Aulum Inger Thomsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Lind Aktivitetscenter. Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen. Mia Mortensen. Pia Strandbygaard

Uanmeldt tilsyn. Lind Aktivitetscenter. Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen. Mia Mortensen. Pia Strandbygaard TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Lind Aktivitetscenter Dato: 25-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Lind Aktivitetscenter Lind Hovedgade 20, Lind Bodil Mouritzen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Dato: 10. marts Eventyrhaven. Grønsværen 5, 7490 Aulum Inger Thomsen. Pia Strandbygaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 10. marts 2016 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Eventyrhaven Grønsværen 5, 790 Aulum Inger

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Juni 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Børne- og socialministerens redegørelse vedrørende beretning nr. 6/2017 om viden fra puljer på socialområdet

Børne- og socialministerens redegørelse vedrørende beretning nr. 6/2017 om viden fra puljer på socialområdet Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2017-1341 Doknr. 535279 Dato 19-01-2018

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børneliv Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 07.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Tre Birke Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch Joan Nørgaard Mia Mortensen

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om viden fra puljer på socialområdet

Rigsrevisionens notat om beretning om viden fra puljer på socialområdet Rigsrevisionens notat om beretning om viden fra puljer på socialområdet Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/2017 om viden

Læs mere

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø

Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato november 2011 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for arbejdsmiljø Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan arbejde

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Herlufsvænge 14A 4700 4700 Næstved Afgørelse om påbud til Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse 10. maj 2019 Styrelsen for Patientsikkerhed har nu truffet endelig

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene Maj 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Danmarks multilaterale bistand

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lærkegaard Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lærkegaard Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lærkegaard Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Januar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet 2 VELKOMMEN Opsamling på resultaterne v/greenet Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet Hvordan kommer vi videre? Matchmaking: Parring

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

For så vidt angår Statsrevisorernes og Rigsrevisionens konkrete bemærkninger, skal jeg bemærke følgende:

For så vidt angår Statsrevisorernes og Rigsrevisionens konkrete bemærkninger, skal jeg bemærke følgende: Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Justitsministeren Dato: 9. december 2014 Sagsnr.: 2014-0284-0164 Dok.: 1378944 Kære statsrevisorer Ved brev af 2. oktober 2014 har Statsrevisorernes

Læs mere

Status på Redegørelse om kontrolsager

Status på Redegørelse om kontrolsager Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Notat J.nr. 13-6495295 11. april 2014 Status på Redegørelse om kontrolsager Bred medieomtale af en række af SKATs kontrolsager medførte, at den tidligere

Læs mere

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen

TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE. Uanmeldt tilsyn. Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 18.05.2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Hurlumhejhuset afd. Lindbjerg og Klubben Nørretorp

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Østbyens Børnehuse. Thyrasvej 9 Torben Delfs. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 17.05.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Østbyens Børnehuse Thyrasvej 9 Torben Delfs

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN KASTANJEHAVEN TROELS-LUNDS VEJ 25 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER ELLEN FOGH ANDERSEN [Tilsynet er aflagt d. 26. januar

Læs mere

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg

Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg Idéfasehøring Elektrificering og hastighedsopgradering Roskilde - Kalundborg December 2015 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Naturstyrelsen VVM Haraldsgade 53 2100

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1. Indledning... 3 1.1 Målet med vurderingen...

Læs mere

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark

April Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark Statsrevisorerne 2013-14 Beretning nr. 6 Rigsrevisionens notat af 9. april 2014 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om etableringen af nationalparker i Danmark April 2014 18, STK. 4-NOTAT

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser. Januar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser. Januar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om viden om effekter af de sociale indsatser Januar 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om viden om effekter af de sociale

Læs mere

Audit beskrivelser for PL

Audit beskrivelser for PL 3-4-1 V01 3-4-1 V02 3-4-1 V03 3-4-1 V04 3-4-1 V05 Er der etableret et system til regelmæssig kontrol af processerne? Punktet er opfyldt, hvis der er en synlig regelmæssig måling for processen med acceptgrænser.

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. Forsvarets forudsætninger for at løse sine opgaver

December Rigsrevisionens notat om beretning om. Forsvarets forudsætninger for at løse sine opgaver December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om Forsvarets forudsætninger for at løse sine opgaver Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere