Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg"

Transkript

1 Dagsorden Dato: 2. november 2016 Mødedato: 31. oktober 2016 Mødetidspunkt: (Der serveres frokost kl ) Mødested: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Tove Kristensen / Mette Andreassen Hospitalsenheden Midt Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, Hospitalsledelsen (medformand) Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Hospitalsledelsen Oversygeplejerske Helle Andersen, Diagnostisk Center Ledende overlæge Larry Kristiansen, Akutafdelingen Kvalitetschef Henrik Bendix, Administrationen Kvalitetskonsulent Anja Skaarup, Administrationen Anja Skaarup Tlf anja.skaarup@midt.rm.dk Niels E. Kristensen Tlf nkr@viborg.dk Silkeborg Kommune Sektionsleder i Nære Sundhedstilbud Knud Callesen Specialkonsulent Birthe Thoft Knudsen Skive Kommune Social- og arbejdsmarkedsdirektør Lars Haarder Sundhedschef Trine Brøcker Sekretariatschef Kirsten Vinter Løgsted Viborg Kommune Direktør Mette Andreassen, Job & Velfærd (medformand) Sundhedschef Peter Borup Sørensen Konsulent Niels E. Kristensen Almen praksis Praksiskoordinator Poul Oluf Olesen Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland Chefkonsulent Dorthe Klith Afbud: Sygeplejefaglig direktør Claus Graversen Kontorchef Jens Bejer Damgaard Sundheds- og Omsorgschef Inge Bank Pleje og visitationschef Elsebeth Hummelgaard Praksiskonsulent, PLO-M Marius Andersen Oversygeplejerske Hanne Berg Fog, Medicinsk Afdeling

2 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (kl ) v/ Formandskabet/Mette Andreassen Mødet blev indledt med en kort præsentationsrunde. 2. Temadrøftelse - Forventninger til/fælles billede af samarbejdet (kl ) v/formandskabet Tove Kristensen 2.1. Præsentation og rammesætning for det fremadrettede klyngesamarbejde (10 min.) Sundhedsstyregruppen godkendte på sit møde den 1. september 2016 en ny administrativ organisering af det tværsektorielle arbejde. Den ny organisering giver klyngerne en mere central rolle i samarbejdet. De hidtidige temagrupper opløses, og udviklingsopgaver vil nu som hovedregel skulle løses i klyngerne, der udvikler fælles løsninger, der efterfølgende kan spredes på tværs. Med henblik på at løfte den store opgave i sundhedsaftalen om at skabe bedre integration på tværs af fagområderne er det allerede aftalt, at regionspsykiatrien deltager i klyngesamarbejdet, og klyngerne opfordres til at sikre kommunal deltagelse i forhold til somatik, psykiatri, arbejdsmarked, social samt børneog ungeområdet. Regionalt etableres et fællessekretariat under Sundhedsstyregruppen, som varetager den tværgående koordinering Drøftelse i grupper: (25 min.) I tværsektorielle grupper drøftes nedenstående spørgsmål: Hvad er visioner og ambitioner for Midt-klyngen på strategisk og operationelt niveau? Hvad skal Midt-klyngens samarbejde være kendt for? Hvad er der er forventninger udefra? Hvad er forventninger til mødernes indhold? Hvad har vi af forventninger til samarbejdet og hinanden på tværs af sektorerne 2.3. Opsamling og sammenfatning i plenum. (20 min.) At Klyngestyregruppen: Drøfter visioner og ambitioner for det fremtidige klyngesamarbejde. Brev af 12. september 2016 om ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed fra Region Midtjylland ved Koncerndirektør Christian Boel og KOSU ved Kommunaldirektør Lasse Jacobsen. Uddybende fællesnotat fra Region Midtjylland og KOSU vedr. ny organisering. Den nye centrale organisering lægger vægt på, at hver klynge foretager udviklingsarbejde, der kan spredes til de andre klynger. Derudover er der et stærkt fokus på, at klyngerne skal arbejde mere integreret på tværs af fagområder. Det er derfor vigtigt, at klyngestyregruppen forholder sig til Midtklyngens ambitioner, opgaven der skal løses og repræsentationen i gruppen set i lyset af den nye organisering.

3 På baggrund heraf har formandsskabet i dagsordenen formuleret nogle centrale spørgsmål, som gruppedrøftelserne kan tage udgangspunkt i. Stikord fra gruppernes betragtninger er vedhæftet referatet. 3. Organiseringen af klyngesamarbejdet i Midt-Klyngen, jf. pkt. 2 (kl ) v/formandskabet /Tove Kristensen I lyset af drøftelserne under punkt 2 skal der lægges linjer for organiseringen af det fremtidige klyngesamarbejde, herunder; Hvad betyder det for repræsentationen i klyngestyregruppen og hvordan håndterer vi inddragelse af psykiatri, arbejdsmarked, socialområdet og børneområdet? Hvordan sikres balance mellem størrelse/agilitet og repræsentation af parter og fagområder? Kan fagchefer repræsentere områder på tværs? Hvad betyder det for underorganiseringen? Skal vi fortsat have kontaktgrupper, hvilke og med hvilket mandat? Den nye opgave fordrer en anden tilrettelæggelse af arbejdet mellem klyngestyregruppemøderne. Hvordan håndterer vi dette (forventninger og arbejdsdeling)? Hvordan kobles klyngesamarbejdet ind i egen organisation med henblik på at sikre sammenhæng. At Klyngestyregruppen: Kommer med input til organiseringen af klyngesamarbejdet med henblik på, at der kan udarbejdes kommissorium til godkendelse på mødet den 20. december Oversigt over den eksisterende organisering af klyngesamarbejdet i Midt-Klyngen. Ideskitse til ny organisering af klyngesamarbejdet. Den fremtidige repræsentation i klyngestyregruppen skal bygges på flg. principper: Medlemmerne skal være på strategisk niveau Sammensætningen skal være bred nok til at træffe beslutninger for at sikre fremdrift Samtidigt er det vigtigt, at gruppen ikke bliver for bred og dermed mister agilitet Repræsentationen skal ses i relation til den underorganisering, der vælges (der var på mødet bred enighed om, at der skal nedsættes så få faste grupper som muligt og i stedet nedsættes opgave- og tidsbegrænsede ad hoc grupper) Det er vigtigt med inddragelse af og aktivt bidrag fra de nye fagområder Der var ønske konsulentdeltagelse på møderne mhp. at sikre den videre koordinering på tværs af organisationerne. Det blev aftalt, at parterne senest den 15. november 2016 afklarer såvel den regionale som den kommunale fremtidige repræsentation under hensyntagen til ovenstående principper. Derudover blev det aftalt, at klyngesekretariatet til næste møde udarbejder udkast til: Kommissorium pba. tilbagemeldingerne Understruktur for klyngestyregruppen 4. Social ulighed i sundhed (kl ) v/formandskabet/mette Andreassen Et af Sundhedskoordinationsudvalgets prioriterede temaer for det tværsektorielle samarbejde i 2. halvår 2016 og 2017 er Social ulighed i sundhed. Sundhedskoordinationsudvalget har i forlængelse heraf på mødet den 29. september 2016 godkendt et opdragspapir til klyngerne, hvori opgave og rammer er nærmere beskrevet.

4 Klyngerne får til opgave at udvikle og afprøve indsatser, der kan skabe mere lighed i sundhed. I Sundhedskoordinationsgruppens opdragspapir beskrives bl.a. omkring rammerne, at; Udgangspunktet er et bredt perspektiv på social uiighed med fokus på de ulighedsskabende sociale parametre som uddannelsesniveau, tilknytning til arbejdsmarkedet, boligforhold, etnicitet, køn etc. Der i Sundhedsaftalen lægges op til differentierede indsatser både i forhold til forebyggelse, udredning, behandling, genoptræning og rehabilitering. Tanken bag differentiering af indsatserne er, at de der kan selv skal understøttes i dette, men samtidig skal dem, der ikke tilbydes, tager imod eller profiterer af sundhedsvæsenets tilbud hjælpes til dette. Det er ikke kun særligt sårbare borgere, der kan have behov for mere støtte og hjælp til at koordinere indsatsen gennem en tættere tværfaglig tværsektoriel indsats. Differentieringen i indsatser kan både ske ift. bestemte grupper af borgere, patientgrupper, geografiske områder mv. Formandskabet har indledende drøftet spørgsmålet om, hvordan Midtklyngen inden for rammerne om et bredt perspektiv på social ulighed og differentierede indsatser skal adressere udfordringerne omkring social ulighed i sundhed. En mulig tilgang er at arbejde med social ulighed i de eksisterende indsatser med fokus på; Hvordan individualiseres forløb? Hvordan etableres nye samarbejdsrelationer og sammenhænge i forløb? Et muligt tema kunne være arbejdsmarked/sygemeldinger, hvor der sættes fokus på ovennævnte spørgsmål med det sigte at optimere borgernes flow forløb på tværs af sektorer, så borger uanset social kapital og ressourcer i mindst mulige omfang spilder tid. At Klyngestyregruppen: Tager stilling til hvilke indsatser og initiativer, som skal indgå i klyngens arbejde med udfordringen social ulighed i sundhed. Opdragspapir til klyngerne for indsatser med det formål at skabe mere lighed i sundhed. Det blev aftalt, at arbejde videre med samspillet mellem arbejdsmarkedsområdet og sundhed ud fra to overordnede tematikker: Sygemeldinger Svage kontanthjælpsmodtagere På næste klyngestyregruppemøde i december afsættes der 1½ time til en temadrøftelse om emnet. Socialchefer og arbejdsmarkedschefer fra alle 3 kommuner samt DEFCTUM inviteres til temadrøftelsen, hvor vi vil bruge den viden, hvert område har, til at blive mere præcise på, hvordan vi vil arbejde med temaet og snævre populationen ind. Klyngesekretariatet laver en ramme for temadrøftelsen forud for mødet. 5. Nøgletal (kl ) v/niels Erik Kristensen Regionen har fremsendt tabelsamling med nøgletal for 2014 og I nøgletalssamlingen som er tredelt i somatik, psykiatri og forebyggelige indlæggelser, beskrives antal indlæggelser/ambulante besøg, sengedage, fornyet kontakt, antal genoptræningsplaner samt den tilhørende kommunale finansiering/medfinansiering.

5 Nøgletallene muliggør en relativ overskuelig screening af udviklingen på sundhedsområdet fra 2014 til 2015, samt den enkelte kommunes placering i forhold til øvrige kommuner og regions-/landsgennemsnit. De enkelte nøgletal kan dog kun bruges til at identificere obs-punkter, hvorefter en nærmere analyse kan afdække årsagerne til udviklingen. Som et supplement til de regionale tal er nedenfor vist en række nøgletal, som beskriver temaet arbejdsmarked/sygemeldinger, jf. dagsordens pkt. 4. Sygedagpenge. Antal personer, gnsn. varighed og fuldtidspersoner Gnsn. varighed, uger Antal fuldtidspersoner Fuldtidspersoner i pct. af arbejdsstyrken år Fuldtidspersoner i pct. af befolkningen år Antal personer Hele landet , ,7 2, , ,6 1,9 Silkeborg , ,0 2, , ,8 2,1 Skive , ,1 2, , ,8 2,0 Viborg , ,9 2, , ,9 2,2 Kilde: KMD's sygedagpengeregister Som tabellen viser, er der i tallene en indikation af, at kommunerne i klyngegruppen har lidt længere gennemsnitlig varighed af sygedagpengeperioderne, samt at personerne på sygedagpenge udgør en lidt højere andel af henholdsvis arbejdsstyrken/befolkningen, end det er tilfældet på landsplan. Identificerer eventuelle obs-punkter, som ønskes yderligere belyst til kommende temadrøftelser, og Drøfter nøgletallene vedrørende antallet af personer og varigheder af sygedagpengeforløb. Helårsnøgletal 2014 og ligner grundlæggende 2014, så der er for så vidt ingen overraskelser i nøgletallene. I relation til det nye kvalitetsprogram, skal Sundhedsplanlægning i Region Midtjylland i dialog med klyngerne om, hvilke nøgletal de enkelte klynger ønsker at følge og eventuelt gerne vil lave nogle indsatser. Det blev derfor aftalt at afvente denne afklaring. 6. Den ny kvalitetsdagsorden (kl ) v/tove Kristensen Sundhedsaftalen indeholder en række sundhedspolitiske mål, der sætter en fælles retning for samspillet mellem region, kommuner og almen praksis. Efterfølgende har Regeringen, Danske Regioner og KL i april 2016 aftalt otte nationale mål for sundhedsvæsnet. Målene skal bidrage til at hospitaler, kommuner og almen praksis arbejder i en tydelig og fælles retning mod højere kvalitet og samtidigt gør det lettere at overskue, hvor der er behov for forbedringer. De nationale mål knytter sig til en omstilling af kvalitetsarbejdet på sundhedsområdet, hvor der i højere grad er fokus på kvalitetsudvikling fremfor kvalitetskontrol, og på klare mål og resultater, som skaber værdi for patienten og borgeren.

6 I Sundhedskoordinationsudvalget er iværksat udarbejdelse af et forslag, som samler de nationale mål med Sundhedsaftalens mål, så der i videst mulige omfang kun er et samlet målbillede, som er rammesættende for det tværsektorielle sundhedssamarbejde. Den ny kvalitetsdagsorden vil sætter nye forventninger til kvalitetsarbejdet i klyngen. Med henblik på en egentlig temadrøftelse af den ny kvalitetsdagsorden foreslås det, at medlemmerne af klyngestyregruppen kort orienterer om egen situation i forhold til kvalitetsarbejdet. Tager medlemmernes orienteringerne til efterretning, og Identificerer fokuspunkter for temadrøftelse på senere klyngestyregruppemøde. Oversigt over mål og indikatorer i Sundhedsaftalen og Den Ny kvalitetsdagsorden Udkast til nyt målblad for Sundhedsaftalen (Endnu ikke godkendt) Ud af de otte nationale mål, er der fem mål, der skal adresseres tværsektorielt. Disse behandles i første omgang i Sundhedsstyregruppen. Parterne gav herefter en kort status på kvalitetsarbejdet: Hospitalsenhed Midt er i gang med at rydde op i DDKM standarder til retningsgivende dokumenter. Hospitalet afventer lige nu afklaring af det fælles regionale målbillede Skive Kommune er ved at igangsætte arbejdet og skal i gang med at give området politisk bevågenhed samt få det sat ind i en sundhedsaftale-kontekst Viborg Kommune har orienteret politikerne, men afventer de tværsektorielle klyngeaftaler. Et generelt notat vedr. status for kvalitetsarbejdet i kommunen medsendes referatet Silkeborg Kommune har udarbejdet en ny sundheds- og ældrepolitik, hvor kvalitetsområdet er styrket i forhold til tidligere 7. Mødedatoer for 2016 og 2017 (kl ) 20. december 2016 (RH Viborg) 20. februar 2017 (RH Viborg) 29. maj 2017 (Viborg Rådhus) 15. september 2017 (RH Viborg) 4. december 2017 (Viborg Rådhus) Tager mødeplanen til efterretning. Der skal findes nye tidspunkter i stedet for 20. februar og 29. maj Det blev aftalt at forsøge at undgå de dage, hvor der er fast mødeaktivitet. Når der er aftalt nye datoer udsendes mødeinvitationer i Outlook. 8. Forslag til emner for kommende møder i klyngestyregruppen (kl ) Den ny kvalitetsdagsorden Udgående funktioner Fra Aktivitetsstyring efter DRG værdi til styring efter "Et sundhedsvæsen på patientens præmisser" Drøftelse af PLO's udspil "På patientens vegne" Følgeforskning i udgående funktioner i Midt-klyngen.

7 Kommer med input og ønsker til emner for de kommende møder. Punktet blev ikke drøftet yderligere, da man i andre punkter på dagsordenen har samlet op på emner til behandling på det næste klyngestyregruppemøde. De foreslåede emner bibeholdes derfor til kommende møder i Skriftlige orienteringer 9. DÆMP-projektet (skriftlig orientering) Skriftlig orientering om satspuljemidler til: 'Styrket sammenhæng for de svageste ældre' Tager den skriftlige orientering til efterretning. 10. Eventuelt (kl ) Sundhedstyregruppen skal på næste møde drøfte principper for udgående funktioner. Det er vigtigt, at vi som klynge sætter vores stempel på hvordan vi tilgår udgående funktioner. Det blev aftalt at udgående funktioner dagsordensættes på næste møde. Der var et ønske om, at klyngestyregruppemøderne fremadrettet indeholder temadrøftelser, gruppedrøftelser el. lign., så deltagerne har mulighed for derigennem at bidrage mere aktivt.

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Referat Dato: 22. december 2016 Mødedato: 20. december 2016 Mødetidspunkt: 12.30-15.30 Mødested: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Tove Kristensen / Mette

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Klyngestyregruppemøde

Klyngestyregruppemøde Klyngestyregruppemøde Dato: 1. september 2017 Mødedato: 28. august 2017 Mødetidspunkt: 14.30-17.00 Mødested: Mødeledere: Mødedeltagere: Medborgerhuset, sal D, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Tove Kristensen

Læs mere

Viborg Rådhus, Multisalen, (stuen) Prinsens 5, 8800 Viborg

Viborg Rådhus, Multisalen, (stuen) Prinsens 5, 8800 Viborg Referat Dato: 22.marts 2017 Mødedato: 17. marts 2017 Mødetidspunkt: Mødested: Mødeleder: 08.30-12.00 (Der serveres rundstykker mv.) Viborg Rådhus, Multisalen, (stuen) Prinsens 5, 8800 Viborg Tove Kristensen

Læs mere

Social ulighed i sundhed

Social ulighed i sundhed Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Strategi og Planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Social ulighed i sundhed Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Alle skal have let og lige adgang til

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Viborg Rådhus, mødelok. M5, (5. sal) Prinsens 5, 8800 Viborg

Viborg Rådhus, mødelok. M5, (5. sal) Prinsens 5, 8800 Viborg Referat Dato: 28. juni 2017 Mødedato: 9. juni 2017 Mødetidspunkt: 08.30-12.00 Mødested: Mødeleder: Mødedeltagere: Viborg Rådhus, mødelok. M5, (5. sal) Prinsens 5, 8800 Viborg Tove Kristensen / Mette Andreassen

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager Kontorchef Jens Bejer Damgaard

Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager Kontorchef Jens Bejer Damgaard 09. april 2014 Sted: Medborgerhuset Bindslevsplads, 8600 Silkeborg Tidspunkt: Frokost fra 12.30 Møde: 13.00-15.30 Deltagere: Hospitalsenhed Midt Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Hospitalsledelsen

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 2. december 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 25. november 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Koordinionsgruppen AUH 25. november

Læs mere

Praktiserende læger Holger Fischer, praksiskonsulent Viborg

Praktiserende læger Holger Fischer, praksiskonsulent Viborg Mødedato: 15.november 2012 Mødetidspunkt: Kl.12.30-15.45 Mødested: Mødeleder: Referent: Multisalen, Viborg Rådhus Leif G.Christensen Brian Kristiansen Mødedeltagere: Hospitalsenhed Midt Cheflæge Christian

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

Referat fra klyngestyregruppemøde den 11. april 2016

Referat fra klyngestyregruppemøde den 11. april 2016 Hospitalsenhed Midt Kvalitet Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 0000 Fax +45 7844 1190 Referat fra klyngestyregruppemøde den 11. april 2016 www.hospitalsenhedmidt.dk Mødetid: Mandag

Læs mere

UDKAST Forslag til ny struktur for Aarhus-klyngen

UDKAST Forslag til ny struktur for Aarhus-klyngen UDKAST Forslag til ny struktur for Aarhus-klyngen Side 1 af 8 Baggrund Aarhus-klyngen har siden midten af 2015 haft en struktur med Direktørforum og 3 styregrupper; henholdsvis Styregruppen for børn, unge

Læs mere

Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015

Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015 Hospitalsenhed Midt Innovation Midt Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 0000 Fax +45 7844 1190 Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015 www.hospitalsenhedmidt.dk Mødetid:

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet -2020

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Temagruppen for børn og unge, somatik

Temagruppen for børn og unge, somatik Temagruppen for børn og unge, somatik 7. Oktober 2015 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden 1. Sundhedsaftalen og organisering af sundhedssamarbejdet 2. Temagruppens arbejde og organisering 3. Status Hvor

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Dette baggrundsnotat om samarbejdet

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter v. Jens Bejer Damgaard, kontorchef, Nære Sundhedstilbud www.regionmidtjylland.dk Disposition Kort oprids af grundlaget for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud REFERAT for møde i Temagruppen for voksenpsykiatri Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Onsdag den 11. maj 2016,

Læs mere

Tid og Sted: , kl , Gæstelokale 2, indgang 32, Skovagervej 2, 8240 Risskov.

Tid og Sted: , kl , Gæstelokale 2, indgang 32, Skovagervej 2, 8240 Risskov. Regionshuset Viborg Til faglig temagruppe for voksenpsykiatri Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Endeligt referat Møde i Temagruppen

Læs mere

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Sundhedskoordinationsudvalget Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl. 13.30 16.30 Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Deltagere Birgitte Haahr Mette Andreassen Vibeke Brønnum

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Strategi for Region Midtjyllands rolle i. Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST. Region Midtjylland Sundhedsplanlægning

Strategi for Region Midtjyllands rolle i. Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST. Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Strategi for Region Midtjyllands rolle i Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen UDKAST Region Midtjylland Sundhedsplanlægning Strategien er blevet til i en proces med input fra en række samarbejdsparter

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Region Midtjylland Planlægning, AUH 29. august 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 23. august 2016 kl. 14:00 i AUH, bygning 4, mødelokale 3, kælderen Indholdsfortegnelse Mødedeltagere

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren "forebyggelige indlæggelser blandt ældre"

Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren forebyggelige indlæggelser blandt ældre Dato: 04.juni 2018 Anja Skaarup Tlf. 7844 1801 anja.skaarup@midt.rm.dk Afrapportering på Midtklyngens arbejde med fokusindikatoren "forebyggelige indlæggelser blandt ældre" Jónas Thor Björnsson Tlf. 8787

Læs mere

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk

Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Region Midtjylland Regionshuset, Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Att.: louise.moeller@stab.rm.dk Den Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Høringssvar: Udkast til Sundhedsplan

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum)

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Tid og sted: 19.

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

i temagruppen om behandling, pleje, genoptræning ning og rehabilitering 5. februar 2014

i temagruppen om behandling, pleje, genoptræning ning og rehabilitering 5. februar 2014 1. møde m i temagruppen om behandling, pleje, genoptræning ning og rehabilitering 5. februar 2014 Anders Kjærulff, kommunal formand Jens Bejer Damgaard, regional formand Dagens program 8.30: Velkomst,

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Sundhedsaftalerne

Sundhedsaftalerne Sundhedsaftalerne 2015 2018 1 Rammer for sundhedsaftalerne 2015-2018 - Ifølge sundhedsloven skal regioner og kommuner udarbejde en sundhedsaftale. - Formålet er at bidrage til at sikre sammenhæng og koordinering

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Direktørforum i Aarhus-klyngen

Direktørforum i Aarhus-klyngen Direktørforum i Aarhus-klyngen Referat fra møde d. Side 1 af 5 Afbud: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, AUH Praktiserende læge Jette Kolding SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Klyngestyregruppemøde. Dato: 16. marts Mødedato: Fredag den 23. februar Mødetidspunkt: Kl

Klyngestyregruppemøde. Dato: 16. marts Mødedato: Fredag den 23. februar Mødetidspunkt: Kl : Klyngestyregruppemøde Mødedato: Fredag den 23. februar 2018 Dato: 16. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 8.30-12.00 Mødested: Forplejning: Mødeledere: Referenter: Mødedeltagere: Gæster: RH Viborg, mødelokale

Læs mere

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre?

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre? Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Mandag den 19/10 2015 kl. 08.00-10.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 4 Deltagere: Bente Graversen, Rikke Albrektsen, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Visioner for Sundhedsaftalen

Visioner for Sundhedsaftalen Visioner for Sundhedsaftalen 2019-2023 I Syddanmark har vi udviklet et solidt samarbejde om patientforløb på tværs af sygehuse, kommuner og praktiserende læger. Udgangspunktet for samarbejdet er vores

Læs mere

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget

Mødereferat Politisk dialogmøde mellem Svendborg kommune og Sundhedskoordinationsudvalget Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 13/1347 Dato: 18. juli 2014 Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: Arne.Vesth.Pedersen@rsyd.dk Telefon: 29201104 Mødereferat

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg.

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg. 25. september 2009 Mødereferat Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg Mødedeltagere: Favrskov Kommune Direktør Social og Sundhed, Jacob Stengaard Madsen

Læs mere

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg,

11/10-13, kl (efter innovationsdagen), samme mødelokale som innovationsdagen holdes i på Papirfabrikken, Silkeborg, Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til den faglige temagruppe for børne- og ungdomspsykiatri (og dernæst styregruppen

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR Region Midtjylland Sundhed 20. september 2019 /SUSSOR Dagsorden til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Samarbejdsaftale om palliion 1 2

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Mandag den 10. oktober 2016 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M6, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014.

Visioner og værdier for sundhedsaftalen. - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 - Udspil til det fælles politiske møde den 28. april 2014. 25. april 2014 Visioner og værdier for sundhedsaftalen 2015-2018 1. Indledning Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 29.11.16 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed ved hospitalet

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Triple Aim i Region Midtjylland

Triple Aim i Region Midtjylland Triple Aim i Region Midtjylland Kristine Lindeneg Drejø - Sundhedsplanlægning Onsdag d. 2. november 2016 www.regionmidtjylland.dk Triple Aim i Region Midtjylland På 6. år samarbejde med IHI En del af sundhedsaftalen

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018 Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG 4. januar 2019 Dagsorden Mødedato: 04-01-2019 Mødetidspunkt: 09.00-12.00 Social, Sundhed

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Møde i Direktørforum (Aarhus klyngen) Torsdag d. 16. april kl Aarhus Rådhus Mødelokale 381 (3.sal)

Møde i Direktørforum (Aarhus klyngen) Torsdag d. 16. april kl Aarhus Rådhus Mødelokale 381 (3.sal) Deltagere: REFERAT Møde i Direktørforum (Aarhus klyngen) Torsdag d. 16. april kl. 15.00-17.00 Aarhus Rådhus Mødelokale 381 (3.sal) Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital (AFBUD)

Læs mere

Referat. Deltagere i Akutfagligt Råds møde onsdag d. 24. februar 2016

Referat. Deltagere i Akutfagligt Råds møde onsdag d. 24. februar 2016 Regionshuset Viborg Kvalitet og Data Strategisk Kvalitet Referat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Deltagere i Akutfagligt Råds møde onsdag d. 24. februar 2016 Ledelsesrepræsentanter

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Referat af møde i kommunalt lægeligt udvalg

Referat af møde i kommunalt lægeligt udvalg Til repræsentanter for de praktiserende læger og repræsentanter fra direktionen i Holstebro Kommune Dato: 15.08.2018 J. nr.: 29.30.16-P35-2-17 Henv. til: Jesper Ejstrup Tlf.: 9611 4123 af møde i kommunalt

Læs mere

Sundhedsaftalen 2019-2023 Danske Ældreråds konference Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 15.11.2018 Henrik Fjeldgaard, regionsrådsmedlem og formand for Sundhedskoordinationsudvalget, Region Midtjylland

Læs mere