TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger"

Transkript

1 FORSLAG JULI 2015

2 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet Etablering af nye vandledninger Miljø- og planforhold Tidsplan Erhvervelse af rettigheder 10 4 Miljøvurdering 12 5 Godkendelsesprocedure 13 6 Referencer 14 BILAG Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Beliggenhed af planlagte vandledninger Eksisterende ledningsnet og sektioner Eksisterende miljø- og planforhold

3 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Indledning Nærværende tillæg til Vandforsyningsplan /1/ redegør for etablering af fremtidig vandforsyning af kommende erhvervs- og boligområder i Lyngby- Taarbæk Kommune på Dyrehavegårds Jorde øst for Helsingørmotorvejen og Tracéet vest for Helsingørmotorvejen, se beliggenhed på Figur 1-1. Figur 1-1 Beliggenhed af byudviklingsområderne

4 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Nærværende tillæg til vandforsyningsplanen er udarbejdet i henhold til lov om vandforsyning /2/ samt bekendtgørelse om vandforsyningsplanlægning /3/. Planerne for byudviklingen er nærmere beskrevet i kommuneplantillæg for Dyrehavegårds Jorde /7/ og forslag til kommuneplantillæg for Tracéet /8/. Forslag til kommuneplantillæg for Tracéet /8/ forventes vedtaget i november 2015 efter politisk behandling og offentlig høring.

5 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Baggrund Baggrunden for projektet med byudvikling på Dyrehavegårds Jorde og Tracéet langs Helsingørmotorvejen er nærmere beskrevet i kommuneplantillæggene for områderne /7/ og /8/. Der er tale om to delområder på Dyrehavegårds Jorde, (A) og (B), samt fem delområder i Tracéet, som er nummereret , , og Beliggenheden af delområderne fremgår af bilag 1. For område (A) forventes vejadgang fra Rævehøjvej. For område (B) forventes vejadgang fra Klampenborgvej. Yderligere skal det bemærkes, at den kommende letbane har linjeføring igennem Tracéet, se planlagt linjeføring bilag 1. Der forventes desuden etableret et antal Letbane stationer på strækningen i Tracéet. 2.1 Vandbehov Der er opstillet en prognose for det fremtidige vandbehov. Ud fra denne prognose forventes et fremtidigt vandbehov på mellem ca og m 3 /år. Baggrunden for prognosen fremgår af Tabel 2-1. Prognosen er baseret på forbrug efter anvendelse jf. /13/ samt forventet antal etagemeter. Yderligere er der indhentet oplysninger fra DTU-Scion omkring deres forventninger til vandforbrug. Det er nævnt, at der ønskes sprinkling i de kommende bygninger i område (A) samt for Tracéet. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S vurderer i hvert enkelt tilfælde, om de har kapacitet til at levere vand til sprinkling, se også bestemmelserne i Lyngby-Taarbæk Forsynings regulativ /15/. I det aktuelle tilfælde vurderer Lyngby-Taarbæk Forsyning ikke, at de har kapacitet til at levere sprinkling. De kommende ejere skal derfor påregne etablering af et separat system til dette lokalt.

6 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Tabel 2-1 Prognose for fremtidigt vandbehov Område Etagemeter for området Anvendelse Etagemeter for anvendelse Forbrug m³/m² Min. forbrug i m³ Max. forbrug i m³ (A) % Erhverv/kontor , % Laboratorier , P-hus (B) % Bolig , % Erhverv , Rampe, rideanlæg m.v % Bolig , %-0% Erhverv , P-hus DTU (universitet, Scion) , P-hus Kampsax kollegie, etageboliger , P-hus Pladskrævende detailhandel, inkl. lagerhal , P-hus Samlet Vandbehovet forventes som udgangspunkt dækket via den eksisterende aftale om vandindvinding imellem 5 kommuner, også kaldet Fællesudvalget for vandindvinding ved Sjælsø /14/. I henhold til denne aftale importerer Lyngby- Taarbæk Forsyning i dag drikkevand fra Sjælsø Vandværk via en forsyningsledning imellem Sjælsø Vandværk og Lundtofte pumpestation. Sjælsø Vandværk ejes af Sjælsø Vand A/S, som er et selvstændigt selskab under Nordvand Holding A/S, som administreres af Nordvand A/S.

7 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Lyngby Taarbæk Kommune har de seneste 3 år (2012 til 2014) importeret hhv. 2,1 mio., 2,0 mio. og 1,9 mio. m 3 /år fra Sjælsø Vandværk. Den eksisterende aftale lyder på 2,1 mio. m 3 /år, med en buffer på 0,97 mio. m 3 /år, hvorfor det skønnede fremtidige vandbehov forventes at kunne rummes inden for den gældende aftale. Hvis der permanent vil være et vandbehov på mere end 2,1 mio. m 3 /år (som gennemsnit over 3 år), skal Fællesudvalget orienteres herom /14/. Det skal bemærkes, at det fulde vandforbrug først forventes at blive en realitet inden for en længere tidshorisont. Det forventes, at der inden for et år vil behov for at forsyne område (A) med drikkevand, se også afsnit 3.3 om tidsplan. Herefter følger de resterende områder løbende.

8 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beskrivelse af projektet 3.1 Etablering af nye vandledninger Lyngby-Taarbæk Forsyning skal etablere vandforsyning frem til skel for de aktuelle byudviklingsområder. De kommende ejere skal som udgangspunkt selv etablere forsyningsledninger på selve matriklen. Den forventede placering af Lyngby- Taarbæk Forsynings planlagte nye vandledninger fremgår af Bilag 1. Vandledningen til forsyning af områderne i Tracéet placeres i det udlagte vejareal for Lundtoftegårdsvej. Beliggenheden af ledningen til forsyning af rammeområderne (A) og (B) på Dyrehavegårds Jorde er endnu ikke fastlagt præcist. På bilag 1 er skraveret det område, som kan blive aktuelt for etablering af vandledninger. Den endelige beliggenhed vil blive fastlagt, når detailoplysninger foreligger for bebyggelsen af områderne. Det eksisterende forsyningsnet samt den eksisterende sektionsopdeling fremgår af bilag 2. De nye vandledninger forventes tilsluttet eksisterende ledninger i Rævehøjvej og Lundtoftegårdsvej. Ledningerne lægges generelt med overside i 1,2 m.u.t. og udgravningerne til ledningerne forventes foretaget til 1,5 m.u.t. Lokalt kan forventes lidt dybere udgravninger, f.eks. ved eventuelle underføringer/ krydsning af andre ledninger eller den kommende letbane. Yderligere kan der lokalt blive behov for en lidt dybere udgravning, hvis der skal etableres en ny sektionsbrønd Vandforsyning af områderne (A) og (B) Den nye forsyningsledning til område (A) forventes lagt langs den kommende adgangsvej fra Rævehøjvej til område (A). Forsyningsledningen forventes udført i dimensionen Ø160 mm og tilsluttes den eksisterende ledning (Ø200 mm) i Rævehøjvej. Begge områder (A) og (B) bliver en del af Lyngby-Taarbæk Forsynings sektion 11, Hjortekær Nord. Ledningen forventes ført igennem område (A) og lagt langs eventuelle kommende stier/veje i

9 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI området. Herfra føres ledningen videre til område (B), for forsyning af dette område, og yderligere evt. videre igennem område (B) for etablering af mulighed for nødforsyningsventil i Klampenborgvej. Det kan dog også komme på tale at lægge vandledningen vest for område (A). Den endelige beliggenhed vil blive fastlagt, når detailoplysninger foreligger for bebyggelsen af områderne. Det skal bemærkes, at der løber en eksisterende vandledning igennem område (A), se bilag 1, som ejes af Nordvand. Der skal også tages hensyn til denne ledning i forbindelse med placering af de nye vandledninger Vandforsyning af kommende bebyggelse i Tracéet De nye vandledninger til forsyning af den kommende bebyggelse i Tracéet forventes placeres i det udlagte vejareal for Lundtoftegårdsvej. Strækningen langs Lundtoftegårdsvej vil blive tilsluttet det eksisterende ledningsnet, og det forventes, at der etableres en ny sektion, som kobles til transportledningen i den vestlige side af Lundtoftegårdsvej. De planlagte nye ledninger forventes udført i dimensioner fra Ø315 mm til Ø160 mm. Det forventes desuden, at der skal etableres en ny sektionsbrønd nær Rævehøjvej. Hvis linjeføringen for den planlagte Letbane bliver ført ind over DTU-området, vil det blive nødvendigt, at vandledningerne krydser Letbanens trace. Det forventes desuden, at der skal etableres krydsning af Lundtoftegårdsvej og diverse ledninger i Lundtoftegårdsvej. 3.2 Miljø- og planforhold Miljø- og planforhold for området er gennemgået ud fra data hentet på Danmarks Miljøportal, redegørelserne for drikkevandsinteresser /11/ og /12/ samt miljørapporterne /9/ og /10/. Der er på basis heraf fremstillet et oversigtskort over udvalgte plantemaer, se bilag 3. De planlagte nye vandledninger anlægges i et område udpeget som Område med Særlige Drikkevandsinteresser (OSD) jf. /6/ og dele af anlægsarbejdet i det grundvandsdannende opland til Ermelunden og Galopbanen kildepladser jf. /16/. Disse temaer er dog ikke gengivet på bilag 3. Der vurderes ikke at være risiko for forurening af grundvandet, da der kun skal foretages udgravninger til lille dybde, hvilket ikke vil påvirke det primære grundvandsmagasin væsentligt, da grundvandstanden i det primære magasin forventes at stå mere end 10 m.u.t. En del af Dyrehavegårds Jorde er udpeget som NitratFølsomt Indvindingsområde (NFI), men det forventes ikke at blive nødvendigt at berøre dette område, se bilag 3. Grunde, som er V1 og V2 kortlagte i henhold til jordforureningsloven /5/, er vist på bilag 3. De planlagte vandledninger passerer V2-kortlagte grunde, men der skal ikke foretages udgravninger på V1 eller V2 kortlagte arealer.

10 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Der ligger ikke Natura 2000 områder eller anden beskyttet natur inden for de planlagte ledningstracéer, jf. bilag 3. De nærliggende Natura 2000 områder ved Jægersborg Dyrehave og Mølleåen, vil ikke blive påvirket, og der er ikke beskyttede vandløb, søer eller vådområder i nærheden. På Dyrehavegårds Jorder er der, jf. Danmarks Miljøportal, vejledende registrerede diger. Området, hvor vandledning er placeret og området, hvor den forventes placeret, har siden før 1992 været registreret som byzone, hvorved digerne beliggende her ikke er beskyttede. Endvidere er der et mindre område med fredskov og en beskyttelseszone omkring et fredet fortidsminde. Hverken fredskoven, digerne eller fortidsmindebeskyttelseszonen forventes berørt af vandledningen og anlægsarbejderne forbundet med etableringen af denne. Vandledningen til forsyningen af områderne i Tracéet forventes anlagt i offentlig vej, og vil ikke påvirke fredninger og beskyttelser. Yderligere ligger Fredningen af Mølleådalen umiddelbart nord for Tracéet og vil ikke blive berørt af vandledningen eller anlægsarbejderne forbundet med etableringen af denne. Der forventes derfor ingen væsentlig påvirkning af miljø- og planforhold, se også afsnit 4 om screening af plantillægget efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. 3.3 Tidsplan For område (A) forventes planerne for byggeriet at ligge klar ultimo 2015, og første del af byggeriet igangsat i foråret Område (B) forventes udbudt i løbet af Planerne for området forventes at ligge klar ultimo 2016/primo Det nye kommuneplantillæg for Tracéet forventes endeligt vedtaget i november 2015 og området forventes udbudt i perioden 2015 til For en del af område forventes planerne for området at ligge klar primo For område forventes planerne at ligge klar sommer Projekteringen af vandledningerne til forsyning af område (A), (B) samt og forventes igangsat i efteråret 2015 efter at nærværende tillæg er endelig godkendt. Etableringen af vandledningerne forventes igangsat i foråret 2016, når de nødvendige tilladelser er på plads. 3.4 Erhvervelse af rettigheder Etablering af de omtalte hovedledninger forudsætter, at Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S erhverver sig de nødvendige rettigheder og tinglyser placeringen af ledningerne.

11 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Der vil i forbindelse med salget af arealerne blive etableret nye matrikler, og eventuelt vil udvalgte eksisterende matrikler blive slået sammen. De eksisterende matrikler, som kan blive berørt af de nye vandledninger fremgår af Tabel 3-1. Heraf fremgår, at der kun skal indgås aftaler med Lyngby-Taarbæk Kommune og de kommende ejere af område (A) og (B). Rettigheder opnås normalt igennem frivillige aftaler jf. vandforsyningslovens 43. Hvis frivillige aftaler ikke kan opnås, kan Lyngby-Taarbæk Kommune i nødvendigt omfang ekspropriere jf. vandforsyningslovens 37 og 40. Dette vurderes der dog ikke at blive behov for i dette projekt. Tabel 3-1 Eksisterende matrikler og ejere, som kan blive berørt af de nye vandledninger Matr-nr. Ejerlav Ejd. nr. Ejer Dyrehavegård 11 q Kgs. Lyngby By, Lundtofte Lyngby-Taarbæk Kommune 11 r Kgs. Lyngby By, Lundtofte Lyngby-Taarbæk Kommune 11 ch Kgs. Lyngby By, Lundtofte Lyngby-Taarbæk Kommune 12 p Kgs. Lyngby By, Lundtofte Lyngby-Taarbæk Kommune 12 pq Se 12 p 13 c Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 9ao Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 9 ap Se 9ao 15cf Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 15 a Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 10 a Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 8 ø Se 8b 10 as Se 8b 8 b Kgs. Lyngby By, Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune 11 cd Se 8b 17 a Se 8b 17 g Se 8b Tracéet 7000 az (Lundtoftegårdsvej) Offentlig vej af (Lundtoftegårdsvej) Offentlig vej -

12 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Miljøvurdering Tillæg til Vandforsyningsplan er omfattet af kravet om miljøvurdering i Lov om miljøvurdering af planer og programmer ifølge lovens 3, stk. 1, nr. 1 /4/. Der er derfor udarbejdet en miljøvurderingen som belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer som tillægget til vandforsyningsplanen medfører. Miljøvurderingen bygger på en afgrænsningsrapport, som har været sendt i høring hos berørte myndigheder som i dette tilfælde var Lyngby-Taarbæk Kommune og Gentofte Kommune. I afgrænsningsrapporten er de miljøfaktorer der sandsynligvis vil blive påvirket af gennemførelsen af tillægget til planens tiltag identificeret og fastlagt. Miljøvurderingen konkluderer, at endelig vedtagelse af tillæg til Vandforsyningsplan ikke vurderes at medføre væsentlige påvirkninger på miljøet.

13 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Godkendelsesprocedure Nærværende vandforsyningsplantillæg har været fremlagt for offentligheden til gennemsyn i 8 uger. Vandforsyningsplantillægget blev endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune den xx.xx.2015.

14 TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Referencer 1 Vandforsyningsplan Lyngby-Taarbæk Kommune, marts Bekendtgørelse af lov om vandforsyning m.v. LBK nr af 30/09/13. Miljøministeriet, Naturstyrelsen. 3 Bekendtgørelse om vandforsyningsplanlægning. BEK nr af 21/12/2011. Miljøministeriet, Naturstyrelsen. 4 Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer, LBK nr. 936 af 03/07/2013. Miljøministeriet, Naturstyrelsen. 5 Bekendtgørelse af lov om forurenet jord. LBK nr af 04/12/2009 Miljøministeriet. 6 Bekendtgørelse om udpegning af drikkevandsressourcer, BEK nr af 26/11/2014. Miljøministeriet. 7 Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder. Lyngby-Taarbæk Kommune. December Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen. Lyngby- Taarbæk Kommune. Forslag. Juni Miljørapport til Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder. Lyngby-Taarbæk Kommune. December Miljørapport til Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen. Lyngby-Taarbæk Kommune. Juni Redegørelse for drikkevandsinteresser Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorde. Lyngby-Taarbæk Kommune. December Redegørelse for drikkevandsinteresser Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen. Lyngby-Taarbæk Kommune. Juni Overenskomsten om fælles vandindvinding ved Sjælsø mellem Gentofte Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Hørsholm Kommune, Fredensborg Kommune og Gladsaxe Kommune. Fællesudvalg for vandindvinding ved Sjælsø. Overenskomst af 21. december Regulativ for Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S vandforsyningsanlæg. Lyngby- Taarbæk Forsyning A/S, Øresundsmodellen Modeldokumentation. Modelsamarbejdet. Rambøll December 2013.

15 Bilag 1 Beliggenhed af planlagte vandledninger

16

17 Bilag 2 Eksisterende ledningsnet og sektioner

18

19 Bilag 3 Eksisterende miljø- og planforhold

20

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5 NOVEMBER 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. NOVEMBER 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8 3.1 Etablering af

Læs mere

TILLÆG TIL VANDFORSYNINGSPLAN MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

TILLÆG TIL VANDFORSYNINGSPLAN MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE 1 Dato: 17-08-2015 Ref: THOMH J.nr.: 20150610082 TILLÆG 1-2015 TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010 MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 45

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK.

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN 2015-2027 MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. NY FORBINDELSESLEDNING TIL HILLERØD FORSYNING 2 Titel: Forslag til tillæg

Læs mere

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune Tillæg nr. 2-2018 Granlyvej - Norup Vandværk Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune 2016-2026 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 Lovgrundlag... 3 Ændringens omfang... 4 Indvindingstilladelse...

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Vedtagelse: Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Rapport: Forslag til tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Rapporten er udarbejdet

Læs mere

Tillæg 1 til Vandforsyningsplan

Tillæg 1 til Vandforsyningsplan Herning Kommune Tillæg 1 til Vandforsyningsplan Ændring af forsyningsområde for Herning Vand A/S Gødstrup Vandværk august 2014 Tillæg 1 til vandforsyningsplanen Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 Baggrund...

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Mølvang Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Vejle Kommune, Teknik & Miljø side 1 af 5 Formål Mølvang Vandværk

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune :

Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune : Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 27. februar 2018 Tillæg II Vandforsyningsplan Frederikshavn Kommune

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Jerlev Vandværk Jerlev Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Formål Jerlev Vandværk har ansøgt om udvidelse af vandværkets forsyningsområde.

Læs mere

Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november september 2016 Ref.: LKB/LJH

Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november september 2016 Ref.: LKB/LJH Vedr.: Screening af myndighedsforhold for tracé B3 Trykledninger fra HCR til Notat Side 1 af 9 Rev. 22. november 2016 9. september 2016 Ref.: LKB/LJH Til: Henrik Prühs Hillerød Forsyning (HFORS) Fra: Lotte

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 4 Tillægget omfatter: Ny trykledning mellem Donslund og Stenderup-Krogager Nedlæggelse af Donslund Renseanlæg 5. marts 2015 Endelig 14/31068 1. Indledning

Læs mere

Tillæg nr. 2 ROSKILDE KOMMUNE

Tillæg nr. 2 ROSKILDE KOMMUNE ROSKILDE KOMMUNE Tillæg nr. 2 Vandforsyningsplan, Plandel 2012-2017 Ændring af forsyningsgrænse mellem FORS (tidligere Roskilde Forsyning) og Vandværket Sct. Hans Hospital Maj 2016 Kolofon Udarbejdet af:

Læs mere

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter opførelse

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2008-2015 Separering af kloaksystem i Korning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Plangrundlag... 3 4. Spildevandsforhold i Korning... 3 5. Arealer

Læs mere

Vandforsyningsplan 2010-20

Vandforsyningsplan 2010-20 Teknik og Miljø Vandforsyningsplan 2010-20 TILLÆG 1 Forsyningsområde ved Stigsnæs Tillæg til Vandforsyningsplan 2010-2020, Slagelse Kommune Forsyningsområde ved Stigsnæs Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan Vandindvinding i Furesø Kommune Nord og Syd

Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan Vandindvinding i Furesø Kommune Nord og Syd Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan 2013 Vandindvinding i Furesø Kommune Nord og Syd Indhold Indledning 3 Redegørelse 3 Furesø Vandforsynings vandindvindinger 3 Furesø Kommuneplan 2013 4 Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

Nærværende screening omhandler således alene en forlængelse af den nuværende vandindvinding.

Nærværende screening omhandler således alene en forlængelse af den nuværende vandindvinding. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter ansøgning om forlængelse af en samlet indvindingsmængde på

Læs mere

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen

Høringssvar vedr. spildevandstillæg for Dyrehavegårds jorder og traceet langs Helsingørmotorvejen DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf. 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 45 88 94 55, e-mail: hans@nielsen.mail.dk Dato: 8. januar 2016 Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Torv 17 2800 Kgs.

Læs mere

Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner. Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse. Resume af teknisk version

Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner. Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse. Resume af teknisk version Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Resume af teknisk version 1. FORORD I store dele af Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuner indvinder vi drikkevand af høj kvalitet.

Læs mere

Tillæg nr Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12

Tillæg nr Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12 Tillæg nr. 1-2018 Dalsgård - Hadsund samt ændring af retningslinie 4.12 Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune 2016-2026 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 Lovgrundlag 3 Ændringens omfang 4 Indvindingstilladelse

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet

Lyngby-Taarbæk Kommune Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet Dyrehavegårds Jorder Supplerende Trafikanalyse for Tracéet NOTAT 3. juni 2015 tfk/ms 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger og metode... 4 2.1 Turrater... 4

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner. Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse. Resume af teknisk version

Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner. Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse. Resume af teknisk version Gentofte og Lyngby-Taarbæk Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse Resume af teknisk version 1. FORORD I store dele af Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuner indvinder vi drikkevand af høj kvalitet. Vandindvinding

Læs mere

Signaturforklaring. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Erhvervsstyrelsen

Signaturforklaring. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Erhvervsstyrelsen Gladsaxe Kommune: Tillæg 10 - Genbrugsstationen Side 1 af 1 Planstrategi 2016 Kommuneplan 2013 Helhedsplan Lokalplan Forside Planportal Du er her: Forside Kommuneplan 2013 Kladde Tillæg 10 - Genbrugsstationen

Læs mere

Frederikshavn Vand A/S. August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS

Frederikshavn Vand A/S. August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS Frederikshavn Vand A/S August 2015 KONSEKVENSVURDERING AF OPHØR AF INDVINDING FRA VOERSÅ KILDEPLADS PROJEKT Konsekvensvurdering af ophør af indvinding fra Voerså Kildeplads Frederikshavn Vand A/S Projekt

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan UDKAST Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i

Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan UDKAST Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2014-2017 UDKAST 2018-03-23 Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i Aabenraa Marts 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Vandindvindingstilladelse Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, giver hermed tilladelse til vandindvinding til:

Vandindvindingstilladelse Bornholms Regionskommune, Teknik & Miljø, giver hermed tilladelse til vandindvinding til: Teknik og Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Jens Brandt Svanekevej 36 3740 Svaneke Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø CVR: 26 69 63 48 14. juni 2017 J. nr. 13.02.01P19-0071 Vandindvindingstilladelse

Læs mere

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 07-02-2014 Sags Id. 727-2013-30266

Læs mere

Oversigtskort i målestok eks. 1: Se kortbilag med skitserede tracéer for afløbsledning fra vandværk og råvandsledninger fra Målestok angives

Oversigtskort i målestok eks. 1: Se kortbilag med skitserede tracéer for afløbsledning fra vandværk og råvandsledninger fra Målestok angives VVM Anmeldeskema Bekendtgørelse nr. 447 af 10/05/2017 "Bekendtgørelse om samordning af miljøvurderinger og digital selvbetjening m.v. for planer, programmer og konkrete projekter omfattet af lov om miljøvurdering

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 4 Til Spildevandsplan 2010-2015

Forslag til Tillæg nr. 4 Til Spildevandsplan 2010-2015 Forslag til Tillæg nr. 4 Til Spildevandsplan 2010-2015 Transportledning Nymindegab - Nr. Nebel 1 Tillæg nr. 4 til Varde Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 Udgiver: Varde Kommune Udgivelsesår: 2014 Titel:

Læs mere

Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan Horsens Kommune har udarbejdet Forslag til vandforsyningsplan

Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan Horsens Kommune har udarbejdet Forslag til vandforsyningsplan Jord og Grundvand Sagsbehandler: Tommy Krogh Abrahamsen Sagsnr. 13.02.08-P15-1-13 Dato:17.5.2016 Notat vedrørende miljøvurdering af ny vandforsyningsplan 2016-2024 1. Indledning Horsens Kommune har udarbejdet

Læs mere

VANDINDVINDING BÆREDYGTIGHED VVM REDEGØRELSER TIL BRUG FOR INDVINDINGSTILLADELSER

VANDINDVINDING BÆREDYGTIGHED VVM REDEGØRELSER TIL BRUG FOR INDVINDINGSTILLADELSER VANDINDVINDING BÆREDYGTIGHED VVM REDEGØRELSER TIL BRUG FOR INDVINDINGSTILLADELSER Sektionsleder Bo Lindhardt Akademiingeniør Annika Lindholm Gentofte Kommune ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG

Læs mere

Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk

Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk ROSKILDE KOMMUNE Tillæg nr. 1 Vandforsyningsplan, Plandel Ændring af forsyningsområder mellem Roskilde Forsyning og Vindinge Vandværk Juli 2013 Kolofon Udarbejdet af: Roskilde Kommune Køgevej 80 4000 Roskilde

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 7 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For nyt sommerhusområde ved Bjerge Nordstrand Forslag til Tillæg til Spildevandsplan For nyt sommerhusområde

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup Spildevandsplan 2012-2015 FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2012-2015 Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup 1 - Forside Forslag Troelstrupgade TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav

Læs mere

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD)

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Tillæg nr. 3 Redegørelse Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Bilag til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Offentliggørelse Holbæk Kommune har den 31. maj 2016 vedtaget Tillæg

Læs mere

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune 1 INDLEDNING...2 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG...2 2.1 LOVGRUNDLAG...2 2.2 MILJØVURDERING...2 3 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...2 3.1 KOMMUNEPLANEN FOR HORSENS KOMMUNE...2 3.2 VANDOMRÅDEPLANERNE...2 3.3 FORTIDSMINDEBESKYTTELSESLINJE...3

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan med VVM-redegørelser og miljørapport for vandindvinding FORSLAG. offentlig høring 1.

Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan med VVM-redegørelser og miljørapport for vandindvinding FORSLAG. offentlig høring 1. Tillæg nr. 7 til Furesø Kommuneplan 2013 med VVM-redegørelser og miljørapport for vandindvinding FORSLAG ii offentlig offentlig høring høring fra fra xx.december xxxx til 2015 xx. xxxx 2015 1. til 27.

Læs mere

Regional vandindvinding i hovedstadsområdet. Miljøvurdering af 7 regionale vandværker

Regional vandindvinding i hovedstadsområdet. Miljøvurdering af 7 regionale vandværker Regional vandindvinding i hovedstadsområdet Miljøvurdering af 7 regionale vandværker under August 2011 VVM for s store regionale indvindinger i hovedstadsområdet Indledning Naturstyrelsen Roskilde (NST-Roskilde)

Læs mere

MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN

MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN MILJØSCREENING STRANDHOLMSLEDNINGEN Projekt Femern Early Works Kunde RAT Dato 09-04-2014 Rev. dato 29-09-2014 Til Fra Mette West-Petersen Ole Michaelsen Kristine Kjørup Rasmussen 1. Indledning Dette notat

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 27/2018 April 2018 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse 1 Forord

Læs mere

Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder

Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder Bygge- og beskyttelseslinier samt naturbeskyttede områder Det planlagte tracé for transportanlægget fra Pumpestation Hundested Renseanlæg til Melby Renseanlæg går gennem eller tæt på nogle bygge- og beskyttelseslinier

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev.

Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev. Forslag til Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2018-2022 Etablering af regnvandsbassin og offentlige ledninger samt tilretning af kloakoplandet SKl22 i Kliplev. Oktober 2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05 25.01.B05 TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE 25.01.B05 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - NOVEMBER 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forsalg til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

BILAG 2 BETINGET KØBSAFTALE. Vedrørende et areal ved Dyrehavegårds Jorder 2800 KGS. LYNGBY

BILAG 2 BETINGET KØBSAFTALE. Vedrørende et areal ved Dyrehavegårds Jorder 2800 KGS. LYNGBY 1 BILAG 2 BETINGET KØBSAFTALE Vedrørende et areal ved Dyrehavegårds Jorder 2800 KGS. LYNGBY 2 BETINGET KØBSAFTALE Undertegnede sælger Lyngby-Taarbæk Kommune Torvet 17 2800 Kgs. Lyngby CVR-nr. 11 71 53

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2027 Erhvervsområde ved Omfartsvejen, Gørlev Forslaget er fremlagt fra 25. april 20. juni 2018 Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 Kvarmløse - Tølløse Vandværk Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Kvarmløse - Tølløse Vandværk - 6 Kvarmløse - Tølløse

Læs mere

Miljøvurdering af. Vandforsyningsplan 2018 for Lyngby- Taarbæk Kommune

Miljøvurdering af. Vandforsyningsplan 2018 for Lyngby- Taarbæk Kommune Miljøvurdering af Vandforsyningsplan 2018 for Lyngby- Taarbæk Kommune 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 5 2. Ikke-teknisk resumé... 6 2.1. Vurdering af miljø... 6 2.2. Overvågning... 7 3. Vandforsyningsplan...

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem i del af Vestergadekvarteret i Løsning 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017

EJD Screenings afsluttet: 18. april 2017 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

UDBUDSVILKÅR for salg af et samlet areal på ca. 139.700 m² i Kgs. Lyngby - Dyrehavegårds Jorder.

UDBUDSVILKÅR for salg af et samlet areal på ca. 139.700 m² i Kgs. Lyngby - Dyrehavegårds Jorder. UDBUDSVILKÅR for salg af et samlet areal på ca. 139.700 m² i Kgs. Lyngby - Dyrehavegårds Jorder. Lyngby-Taarbæk Kommune har vedtaget, at ovennævnte areal skal udbydes offentligt til salg med henblik på

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan

Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommune Spildevandsplan 2010-2015 For to boligområder i Gørlev By Tillæg til Spildevandsplan For boligområde i Gørlev Tillæg nr. 2 til Kalundborg Kommunes

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13.

Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen. Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM undersøgelsen Indledende høring fra 23. april til 30. maj 2014 Oi Orienteringsmøde i Letbane på Ring 3 p g Lyngby-Taarbæk Kommune, mandag den 13. maj 2014 Om letbanen

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

x Planen omhandler Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuners indsats for grundvandsbeskyttelse og er omfattet af LBK nr. 939 af 3. juli 2013, 3, stk 1.

x Planen omhandler Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuners indsats for grundvandsbeskyttelse og er omfattet af LBK nr. 939 af 3. juli 2013, 3, stk 1. Beskrivelse af Indsatsplanen for grundvandsbeskyttelse, Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner En indsatsplan skal sikre en beskyttelse af grundvandet i et afgrænset område, hvor grundvandet vurderes at være

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 6

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 6 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-1-13 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 10 RIDECENTER PÅ ASMINDRUPVEJ, VIPPERØD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Kommuneplan llæg nr. 10 l Kommuneplan 2013-25 - Ridecenter på Asmindrupvej, Vipperød REDEGØRELSE

Læs mere

Tillæg nr. 2. Forlængelse af Firskovvej. Planen er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. juni 2018 og offentliggjort den 5.

Tillæg nr. 2. Forlængelse af Firskovvej. Planen er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. juni 2018 og offentliggjort den 5. Tillæg nr. 2 Forlængelse af Firskovvej Planen er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. juni 2018 og offentliggjort den 5. juli 2018 Tillæg til Lyngby-Taarbæk kommunes spildevandsplan 2014-2018 vedr.

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skema til brug for screening (VVM-pligt) Miljøudvalget 22.04.2010 Sag nr. 36, bilag 1 VVM Myndighed Basis oplysninger Gladsaxe Kommune Ny tilladelse til vandindvinding fra Bagsværd Vandværk Projekt beskrivelse

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan Lejre Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan 2016-2023 Kloakering af Trællerupvej 4a - 8 Nyt spildevandskloakeret opland, oplandsnummer TR02 F O R S L A G 1 1 Baggrund Tillægget

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af en del af Tyskerhavnen i Hvide Sande Udarbejdet den 24. april 2013 T i l l æ g n r. 5 t i l s p i l d e v a n d s p l

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland V351B, ved Enehøjvej, Snedsted. Endelig vedtagelse.

Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland V351B, ved Enehøjvej, Snedsted. Endelig vedtagelse. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2016-2021 Separatkloakering af kloakopland V351B, ved Enehøjvej, Snedsted. Endelig vedtagelse. August 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Lovgrundlag...3 3.

Læs mere

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail:

Sønderborg Kommune, Vand & Natur. Boredybden forventes af blive ca. 120 m. Tlf , mail: Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune, Vand & Natur Sønderborg Forsyning har på vegne af Gråsten Vandværk ansøgt om tilladelse til

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller.

Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2016-2021 Spildevandskloakering af kloakopland KKl 1A, ved Stågbak og Tuerbak, Klitmøller. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3.

Læs mere

Tillæg nr. 5. Til Spildevandsplan Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov

Tillæg nr. 5. Til Spildevandsplan Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov Tillæg nr. 5 Til Spildevandsplan 2010-2015 Ophævning af tilslutningsretten og pligten for tag- og overfladevand Nordenskov 1 Tillæg nr. 5 til Varde Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 Udgiver: Varde Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg

Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg Forslag til Tillæg nr. 3 til spildevandsplanen 2014-18 for Odsherred Kommune Ændringer af tracéer for afskærende ledninger til Tengslemark Renseanlæg Juni 2016 Offentliggørelse og vedtagelse Forslag til

Læs mere

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD)

Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Tillæg nr. 1 Redegørelse Byvækst i områder med særlige drikkevandsintereser (OSD) Bilag til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune S R O F G A L Indhold Forord...04 Vurdering af arealudlæg i forhold

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 18 til Spildevandsplan Tillæg nr. 18 til Spildevandsplan 2008-2015 Tillæg vedrørende nedlæggelsen af Bråskov Renseanlæg Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Offentliggørelse og vedtagelse... 4 2. Spildevandsforhold...

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018 Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2016-2021 Separatkloakering af kloakopland T204B, Tilsted Juni 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Tillæg nr. 2... 4 3.1 Området... 4 3.2

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport.

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport. Center Natur og Miljø Region Nordjylland Råstofgruppen Niels Bohrsvej 30 9220 Aalborg Øst Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.09.00-A00-2-14 Ref.:

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 018 Tillæg til Kommuneplan 2009 2021 for Frederikssund Kommune For rammeområde E 3.6 Offentligt fremlagt i perioden den xxx til og med den xxxx Rammeområde E 3.6 Redegørelse

Læs mere