Ligestillingsrapport til Ligestillingsministeriet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ligestillingsrapport til Ligestillingsministeriet"

Transkript

1 Notat Ligestillingsministeriet, Ligestillingsafdelingen Skindergade 38, 2. Postboks København K Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 30. oktober MAJ, lokaltelefon Personale- og Sekretariatskontoret Ligestillingsrapport til Ligestillingsministeriet 1. Ligestillingspolitikkens indhold Trafikministeriets overordnede ligestillingspolitik tilsigter at fremme reel ligestilling som en integreret del af personalepolitikken, således at kønsbarrierer søges fjernet og der skabes forudsætninger for en udvikling hen imod en mere ligelig fordeling af mandligt og kvindeligt personale i alle personalegrupper, herunder leder og chefstillinger. Desuden skal personer med anden etnisk baggrund sikres ansættelse på lige fod med andre ansatte. Departementet lægger endvidere vægt på, at alle aldersgrupper er repræsenteret i medarbejderstaben. Ligestillingspolitikken har i Trafikministeriets departement formelt eksisteret siden Der blev i 2001 nedsat et personalepolitisk udvalg, der har til formål at revidere de personalepolitiske retningslinier som ligestillingspolitikken er en del af. Det er således indarbejdet i ansættelsespolitikken, at departementet arbejder bevidst med at rekruttere, så der er mangfoldighed i medarbejderstaben. Dette sker ved at sikre, at alle medarbejdere udelukkende vurderes ud fra deres faglige og menneskelige kompetencer uanset alder, politisk-, religiøs-, social- og etnisk baggrund. Som det fremgår af de vedlagte redegørelser (bilag 1), er det karakteristisk for langt hovedparten (otte ud af ti) af Trafikministeriets styrelser, institutioner og virksomheder, at de har formuleret en ligestillingspolitik. Selvom der hos Banestyrelsen og Statens Bilinspektion ikke er formuleret en formel ligestillingspolitik, gives der udtryk for, at der arbejdes konkret med at give kvinder lige muligheder eksempelvis i forhold til arbejdstidstilrettelæggelse og ansættelse. Førstnævnte er konkret med i Projekt Børnepasning, som arbejder for døgnåbne dagsinstitutioner.

2 Side 2 af 5 Endvidere har Kystdirektoratet og Færdselsstyrelsen begge formuleret en særskilt ligestillingspolitik uafhængigt af personalepolitikken. Trafikministeriets departement har udarbejdet en handlingsplan for udbredelse af mainstreaming til ministeriets institutioner, se også senere i rapporten. Dette initiativ var listet som igangværende aktivitet i rapporten om det tværministerielle mainstreamingsprojekt , der blev udgivet i juni 2003 og det var hensigten, at det maksimalt skulle løbe over en 1-2 år. Projektet var forankret i den enkelte institution, som skulle rapportere til ministeriet. Konkret blev ministeriets institutioner i november 2001 bedt om at udvikle og gennemføre et mainstreamingsprojekt om begge køn og omhandle eksempelvis lovforberedelse, analyser, kampagner, datagenerering eller personale. For nærmere beskrivelse af projektet henvises til kopi af vedlagte brev af 21. november 2001 (bilag 2). Projektet løber stadig. Redegørelse for de indkomne bidrag blev sendt til Ligestillingsministeriet. En beskrivelse af institutionernes projekter fremgår af kopi af vedlagte brev af 28. august 2002 (bilag 3). Tre af institutionerne har etableret et ligebehandlingsudvalg eller et ligestillingsudvalg. Statens Luftfartsvæsen, Dansk Meteorologisk Institut og Vejdirektoratet er de enheder, der har foranstaltet et sådant udvalg. Otte ud af ti har formuleret en ligestillingspolitik/personalepolitik/en handlingsplan for ligestilling, og disse otte berører i gennemsnit mere end 3 ligestillingsområder ud af fem oplistede, hvilket må betragtes som en stor indsats. Det betyder nemlig, at mange af enhederne er bredt orienteret vis-a vis ligestilling både i forhold til køn, handikap, etniske grupper, alder og seksuel orientering. Det gælder igen for otte af ti, at man har beskrevet konkrete måltal eller målsætninger i ligestillingspolitikken/personalepolitikken/handlingsplanen for ligestilling. Gennemsnitligt har man beskrevet over 5 af sådanne mål. Vejdirektoratet har aktiviteter, projekter eller initiativer, hvor man arbejder direkte eller indirekte med et kønsperspektiv rettet mod egen organisation/personale. Konkret arbejder Vejdirektoratet med aktiviteter for flere kvinder i ledelse, for en arbejdstilrettelæggelse der passer både kvinder og mænd, for familievenlige arbejdspladser, og med initiativer der skal følge kvinder og mænds lønudvikling under Ny løn. Endvidere har Vejdirektoratet iværksat stillingsråd for kvinder i topledelse, som har bevirket at kvinder i ledende stillinger er forøget. På samme måde

3 Side 3 af 5 har man i denne enhed etableret en flexordning, der generelt har resulteret i et stor medarbejdertilfredshed. Endelig har beslutningen om at følge lønforhandlingsresultater resulteret i, at kvinder har fået mest ved lønforhandlinger i 2 år. Af de otte enheder, der har formuleret en ligestillingspolitik, foretager seks af dem også målinger på ligestillingsområdet. Oftest sker målingen ved udarbejdelse af statistikker, gerne i forbindelse med ligestillingsredegørelserne hvert andet år, men også gerne hvert år eller regelmæssigt i forbindelse med mainstreamingsprojekter om etnisk ligestilling, medarbejderundersøgelser, eller til afrapportering til hovedsamarbejdsudvalget eller til personalepolitisk udvalg, til personalestatusrapporter, og også gerne i forbindelse med internt virksomhedsregnskab. Selve forankringen af ligestillingsarbejdet er hos de otte enheder i gennemsnit etableret hos mere end 2 ansvarlige og primært i samarbejdsudvalget (7 har svaret dette) og i personaleafdelingen (5 har svaret dette). Men også hos den politiske ledelse, den øverste administrative ledelse og ligebehandlingsudvalget har man placeret dette ansvar. Fem ud af syv svarer nej til, at ligestillingsspørgsmål indgår som en del af resultatkontrakten. Dette borger for en øget indsats, da konkrete resultatkontrakter udgør et meget synligt måleinstrument for den brede indarbejdelse af ligestillingsspørgsmål. Alt i alt kan nævnes, at det er karakteristisk, at de otte der har formuleret en ligestillingspolitik også har bevæget sig hen i mod konkrete ligestillingsmæssige foranstaltninger. Formuleringen af en politik virker med andre ord befordrende for at man arbejder målrettet og bevidst mod at skabe lige muligheder for alle. 2. Kønsmæssige fordeling i forhold til stillingskategori Som Statens Bilinspektion selv anfører i deres redegørelse (spm 5), så er enheden, sagt med enhedens egne ord, en meget mandedomineret arbejdsplads, idet tre fjerdedele af deres medarbejdere skal have en mekaniker eller tilsvarende uddannelse. Det kommer til udtryk, når man ser på den kønsmæssige fordeling på stillingskategorier, hvor kvinde andelen er i undertal hvad angår besættelse af de typiske stillinger i Statens Bilinspektion. Det samme er karakteristisk for Banestyrelsen. Generelt for alle stillingsbetegnelser i Trafikministeriet gælder, at der er færrest kvinder (26,5% kvinder mod 73,5% mænd), se vedlagt bilag 4. Interessant er det dog, at Trafikministeriets departement har en overvægt af kvindelige medarbejdere (58% mod 42% mænd), mens samtlige andre tilhørende enheder har et flertal af mænd ansat.

4 Side 4 af 5 Det skal nævnes at både Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen har en tilnærmelsesvis ligelig fordeling af kønnene med henholdsvis 52,5% og 57,8% mænd. Der henvises i øvrigt til vedlagte redegørelser for så vidt angår den konkrete kønsfordeling i de enkelte styrelser, institutioner og virksomheder (bilag 1). Kvinder endnu ikke er repræsenteret på niveau 1 (departementschefer, direktører, lønramme 39 og op), men på niveau 2 (højere mellemledere, fx afdelingschefer, lønramme 38) og niveau 3 (lavere mellemledere, fx kontorchefer, special- og chefkonsulenter, lønramme 36-37) udgør kvinderne mere end 20% af lederne. Der er dog næsten ingen forskel på kvinders andel af stillingerne på niveau 2 og 3. Der hvor kvinder fremstår som den betydeligt største gruppe er på niveau 4 (øvrige ansatte uden ledelsesansvar, under lønramme 36), hvor næsten 40% er kvinder. Se bilag 5, sidste side. Af dette bilag fremgår desuden, hvordan andelen af mænd og kvinder fordeler sig på forskellige ledelseskategorier i de respektive afdelinger. Altså en yderligere specificering af bilag 1 på ledelseskategori. Ser man dernæst på den kønsmæssige fordeling på niveau 3 af ledere med personaleansvar er kvinderne repræsenteret med 20,2% og mændene med 29,8%, se bilag 6. Når det gælder før-lederkurser for potentielle ledere har departementet sendt medarbejdere på sådanne sidste år (2002), og heraf var 1 kvinde og 2 mænd, se bilag 7. Kort sagt tilstræber Trafikministeriet at fremme såvel kvinders som mænds muligheder for ledelsesorienteret arbejde. 3. Andre forhold af betydning for vurderingen af ligestillingsindsatsen herunder køns-mainstreaming Af andre aktiviteter på mainstreaming har Vejdirektoratet iværksat et projekt, der tilsigter at få flere kvinder til at blive Vej-reportere. Man har i den forbindelse lavet en oplysningskampagne, der med forskellige virkemidler, blandt ved brug af mandlige og kvindelige forbilleder, opfordrer til at melde sig til projektet. Som et andet eksempel har Kystdirektoratet udarbejdet en samlet strategi/plan for køns-mainstreaming. Formålet med projektet er at integrere køns- og ligestillingsaspekter professionelt og synligt i alle aktiviteter og initiativer og hviler på en forestilling om, at alle medarbejdere skal have muligheden for at bidrage fuldt og helt med deres ressourcer og potentiale i udfoldelsen af Kystdirektoratets virke. Initiativet vil blive gennemført af deres personalesektion og være forankret i en dertil nedsat projektgruppe.

5 Side 5 af 5 Både departementet og Dansk Meteorologisk Institut har igangsat initiativer inden for (køns-)mainstreaming, der retter sig mod faglige kompetencer til at mainstreame. Konkret har departementet iværksat et initiativ til at udbrede mainstreaming til de største institutioner, der er baseret på et ønske om at videndele om køns-mainstreaming. Initiativet er i barselsfasen og kan endnu ikke endeligt konkluderes på. For Dansk Meteorologisk Institut vedrører mainstreamingsinitiativet ikke køn men fremme af etnisk ligestilling og integration. Initiativet skyldes en stigende politisk fokusering, og formålet er at sikre overholdelse af personalepolitiske mål. Indholdsmæssigt fokuseres der på lønforhold og medarbejdertilfredshed. Der er ingen af Trafikministeriets institutioner, der har nye initiativer i forhold til køns-mainstreaming på forvaltningsområdet. Den centrale paragraf i Ligestillingsloven vedrørende bestyrelsessammensætning, 11, stk. 1 og 2 er besvaret i den vedlagte redegørelse for sammensætning af bestyrelser. I henhold til denne paragraf bør bestyrelser, repræsentantskaber og tilsvarende kollektive ledelser i statslige forvaltningsmyndigheder have en ligelig sammensætning af kvinder og mænd. Bornholmstrafikken har som den eneste af de redegørende institutioner i Trafikministeriet en bestyrelse omfattet af Ligestillingslovens 11 stk. 1 (to kvinder og seks mænd). Derudover er fordelingen i den anden under ministeriet henhørende enhed Danmarks TransportForskning 5 kvinder og 7 mænd, jf. indberetningen. Alene departementet har bestyrelser under Ligestillingslovens 11 stk. 2. To bestyrelser hører herunder, og sammenlagt er 16,3% kvinder. I de medfølgende kommentarer til redegørelserne, anfører Dansk Meteorologisk Institut, at man undrer sig over, at spørgeskemaet primært spørger til køns-mainstreaming og ikke favner bredere til etniske minoriteter, personer med handikap, alder etc., fordi Dansk Meteorologisk Institut opfatter mainstreaming som indebærende integration af ligestilling i al politik og planlægning. Endelig kan det nævnes at Vejdirektoratet har ytret ønske om, at statistikken var opdelt som det er tilfældet i ISOLA, og at niveau 3 i pkt. 23 skulle være klarere. MAJ

Økonomi- og Erhvervsministeriets. Ligestillingsrapport. November 2003

Økonomi- og Erhvervsministeriets. Ligestillingsrapport. November 2003 Økonomi- og Erhvervsministeriets Ligestillingsrapport November 2003 Revideret januar 2004 1 1. Indledning Det fremgår af Ligestillingslovens 5, at alle ministerier samt statslige institutioner og virksomheder

Læs mere

Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen Skindergade 38, 2. 1002 København K. Videnskabsministeriets ligestillingsredegørelse 2003

Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen Skindergade 38, 2. 1002 København K. Videnskabsministeriets ligestillingsredegørelse 2003 Notat Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen Skindergade 38, 2. 1002 København K Videnskabsministeriets ligestillingsredegørelse 2003 1. Hovedkonklusioner Hovedkonklusionerne for Videnskabsministeriets

Læs mere

Ligestillingsrapport 2003 for Indenrigs- og Sundhedsministeriet - departementet og større institutioner under ministerområdet

Ligestillingsrapport 2003 for Indenrigs- og Sundhedsministeriet - departementet og større institutioner under ministerområdet Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 28. november 2003 Kontor: Sekr. J.nr.: 2003-030-12 Sagsbeh.: SIS Fil-navn: Ligestillingsrapport nov.2003.doc Ligestillingsrapport 2003 for Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Læs mere

Socialministeriets ligestillingsrapport 2005

Socialministeriets ligestillingsrapport 2005 Socialministeriets ligestillingsrapport 2005 1. Indledning Socialministeriets ligestillingsrapport sammenfatter ligestillingsforholdene på de 7 institutioner under Socialministeriet, der har mere end 50

Læs mere

Print og gem indberetningsskemaet. Ligestillingspolitik på forvaltningsområ det

Print og gem indberetningsskemaet. Ligestillingspolitik på forvaltningsområ det Page 1 of 5 Print og gem indberetningsskemaet Den endelige indberetning fremgår nedenstående side. For at kunne dokumentere indberetning af ligestillingsredegørelsen, bedes du gemme denne kvitteringsside

Læs mere

Til Finansministeriets ressort hører departementet og tre styrelser; Personalestyrelsen,

Til Finansministeriets ressort hører departementet og tre styrelser; Personalestyrelsen, Finansministeriets ligestillingsrapport 2003 5. november 2003 5. kt. MSV / ALW J.nr. 000-7 Til Finansministeriets ressort hører departementet og tre styrelser; Personalestyrelsen, Slots- og Ejendomsstyrelsen,

Læs mere

Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet

Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet Departementet 6. november 2003 J.nr. 2003-010-0041 Personale og økonomi Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet Oktober 2003 P:\SurveyAndDataAnalysis\PLS Survey projekter\mainstreaming.dk\portal\ligestillingsrapporter\skat

Læs mere

Indstilling. Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd og kvinder 2005. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd og kvinder 2005. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 24. august 2005 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) 1 Indhold Status om ligestilling fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og 3

Læs mere

Gennemgang af pointsystem til ligestillingsredegørelsen

Gennemgang af pointsystem til ligestillingsredegørelsen Gennemgang af pointsystem til ligestillingsredegørelsen Introduktion: Formålet med pointsystemet er tydeligt at kunne benchmarke statslige institutioner på ligestillingsområdet. I det følgende redegøres

Læs mere

Tabel 1 opsummerer, i hvilket omfang Finansministeriets koncern arbejder med de adspurgte ligestillingsforhold.

Tabel 1 opsummerer, i hvilket omfang Finansministeriets koncern arbejder med de adspurgte ligestillingsforhold. Notat 27. oktober 2005 Finansministeriets ligestillingsrapport 2005 Finansministeriets koncern består af departementet, Økonomistyrelsen, Personalestyrelsen og Slots- og Ejendomsstyrelsen. Institutionerne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Beskæftigelsesministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement LIGESTILLINGSREDEGØRELSE 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Ligestillingsrapport 2013 fra Ifølge ligestillingslovens 5, stk. 1 skal ministerier, statslige institutioner og statslige virksomheder med mere end 50 ansatte hvert andet år inden den 1. september udarbejde

Læs mere

M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Miljøministeriets Ligestillingsrapport 2003. Personalekontoret. J.nr. D 023-0060 Ref. HJE Den 4.

M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Miljøministeriets Ligestillingsrapport 2003. Personalekontoret. J.nr. D 023-0060 Ref. HJE Den 4. . M I L J Ø M I N I S T E R I E T DEPARTEMENTET Personalekontoret J.nr. D 023-0060 Ref. HJE Den 4. november 2003 Miljøministeriets Ligestillingsrapport 2003 Indledning Miljøministeriet har opgaver inden

Læs mere

Følgende myndigheder og institutioner under Forsvarsministeriet har mere end 50 ansatte:

Følgende myndigheder og institutioner under Forsvarsministeriet har mere end 50 ansatte: Indledning Det egentlige ligestillingsarbejde inden for Forsvarsministeriets ressort er delegeret til myndigheder og institutioner under departementet. Ca. 93 % af personellet hører under Forsvarskommandoens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 3 Ligestillingsindekset

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lemvig Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Forsvarsministeriets departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Forsvarsministeriets departement 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Forsvarsministeriets

Læs mere

Resultater for ligestillingsredegørelser. Hovedrapport

Resultater for ligestillingsredegørelser. Hovedrapport Resultater for ligestillingsredegørelser 2011 Hovedrapport Ministeriet for Ligestilling og Kirke 2. marts 2012 Marts 2012 Hovedrapport Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 1.1. Rapportens formål og baggrund

Læs mere

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE. Slotsholmsgade København K. Telefon Telefax

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE. Slotsholmsgade København K. Telefon Telefax RAPPORT OM LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE 2015 Slotsholmsgade 10 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 3393 3510 www.justitsministeriet.dk jm@jm.dk 1. Indledning Det fremgår af ligestillingslovens

Læs mere

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Kapitel 1: Indledning 1.1. Baggrund for udarbejdelse af

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Arbejdstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Statens Administration

Statens Administration Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015

Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Ligestillingsrapporten for giver en overordnet status på indsatsen for ligestilling på s område i perioden 2013 2015. Rapporteringen sker på baggrund af de ligestillingsredegørelser,

Læs mere

STATSMINISTERIET. Dato: 30. oktober 2003 J.nr.: Sagsbeh.: AMR/TSA. Ligestillingsarbejdet i Statsministeriet

STATSMINISTERIET. Dato: 30. oktober 2003 J.nr.: Sagsbeh.: AMR/TSA. Ligestillingsarbejdet i Statsministeriet STATSMINISTERIET Dato: 30. oktober 2003 J.nr.: 5125-5 Sagsbeh.: AMR/TSA Ligestillingsarbejdet i Statsministeriet 1. Indledning Statsministeriet er på flere måder forskellig fra de øvrige ministerier med

Læs mere

Skatteministeriets departement

Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsforvaltningen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ballerup Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lemvig Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Page 1 of 19 3409-3379-4032 ExternID - fra respbase 27 Hierarkisk placering Statsministeriet Udenrigsministeriet Finansministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriet Skatteministeriet Justitsministeriet Forsvarsministeriet

Læs mere

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur ligestillingspolitik En ligeværdig arbejdskultur Den familievenlige arbejdsplads sikrer en sammenhæng mellem familieliv og arbejdsliv Ly n g by-ta arbæk Kommune En rummelig arbejdsplads giver plads til

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater DMI Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der

Læs mere

LIGESTILLINGSREDEGØRELSE FOR VARDE KOMMUNE 2013

LIGESTILLINGSREDEGØRELSE FOR VARDE KOMMUNE 2013 LIGESTILLINGSREDEGØRELSE FOR VARDE KOMMUNE 2013 Kilde: foodculture.dk/samfund_og_forbrug 1 Baggrund Formålet med de kommunale ligestillingsredegørelser 2013 er at gøre status for ligestillingsindsatsen

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens Museum for Kunst 1 Indhold Status om ligestilling fra Statens Museum for Kunst 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Statens Museum for Kunst Vores gode

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Miljø- og Fødevareministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indledning Ved tilslutning til Charter for flere kvinder i ledelse forpligter organisationer sig til at arbejde på syv områder: 1.

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Svendborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SKAT Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Domstolsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) 1 Indhold Status om ligestilling fra Det Kongelige Danske Kunstakademis

Læs mere

Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet Indledning Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern består, ud over ministeriets departement, af Sekretariatet for Udlændingenævnet,

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Børne- og Socialministeriets departemet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets departement

Beskæftigelsesministeriets departement Beskæftigelsesministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Dansk Meteorologisk Institut (DMI) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Transport-, Bygmnings- og Boligministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Københavns Erhvervsakademi 1 Indhold Status om ligestilling fra Københavns Erhvervsakademi 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Københavns Erhvervsakademi Vores

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Hjemmeværnet 1 Indhold Status om ligestilling fra Hjemmeværnet 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Hjemmeværnet Vores gode eksempler for Hjemmeværnet 6 P E

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 EA Copenhagen Business Academy 1 Indhold Status om ligestilling fra EA Copenhagen Business Academy 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for EA Copenhagen Business

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsakademiet Dania 1 Indhold Status om ligestilling fra Erhvervsakademiet Dania 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Erhvervsakademiet Dania Vores gode

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bornholm Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Styrelsen for Internartional rekruttering og Integration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Patent- og Varemærkestyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Patent- og Varemærkestyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Patent- og Varemærkestyrelsen

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Egedal Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold

Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold Rapporten tager udgangspunkt i de ligestillingsredegørelser, der er indberettet fra det tidligere

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Konkurrence-

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Kofoed Skole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Digitaliseringsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse of Forskning (KORA) 1 Indhold Status om ligestilling fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Rigsarkivet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Finansministeriets departement

Finansministeriets departement Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bornholm Kommune 1 Indhold Status om ligestilling fra Bornholm Kommune 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Bornholm Kommune 5 Vores gode eksempler for Bornholm

Læs mere

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut EVA - Danmarks Evalueringsinstitut Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE RAPPORT OM LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE 2013 Slotsholmsgade 10 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 3393 3510 www.justitsministeriet.dk jm@jm.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ærø Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke Indledning Ministeriet for Ligestilling og Kirke er et lille departement med i alt 58 ansatte. Departementet er delt op i to ressortområder.

Læs mere

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole Den Danske Filmskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Albertslund Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Naturstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Indberetning om charter for flere kvinder i ledelse 2012

Indberetning om charter for flere kvinder i ledelse 2012 Indberetning om charter for flere kvinder i ledelse 2012 Frederiksholms Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K www.lige.dk Telefon 3392 3390 Telefax 3392 3913 e-post lige@lige.dk I forbindelse med tilslutning

Læs mere

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT Indledning Udenrigsministeriet har tiltrådt charteret, fordi mangfoldighed er et vigtigt strategisk indsatsområde for ministeriet. Det er ministeriets

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Retterne Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Kystdirektoratet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Københavns Universitet

Københavns Universitet Indledning Københavns Universitet Formålet med de statslige organisationers ligestillingsredegørelser 29 er at gøre ligestillingsindsatsen synlig for borgerne og indsamle god praksis som inspiration til

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Ankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Middelfart Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Ligestillingspolitik

Ligestillingspolitik Ligestillingspolitik Indledning Ligestillingspolitikken indgår som et led i Silkeborg Kommunes overordnede personalepolitik og beskriver nogle grundlæggende holdninger til ligestilling og rummelighed vedrørende

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Moderniseringsstyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Moderniseringsstyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Moderniseringsstyrelsen Vores gode

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Økonomi- og Indenrigsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Transport- og Bygningsministeriets departement

Transport- og Bygningsministeriets departement Transport- og Bygningsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SKAT 1 Indhold Status om ligestilling fra SKAT 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for SKAT Vores gode eksempler for SKAT 6 P E R S O N A L E O M R Å D E T Hvad

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Søfartsstyrelsen 1 Indhold Status om ligestilling fra Søfartsstyrelsen 3 Ligestillingsindekset 4 Konklusion for Søfartsstyrelsen Vores gode eksempler for Søfartsstyrelsen

Læs mere

Den 7. november 2006 Århus Kommune

Den 7. november 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. november 2006 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Indstilling om indarbejdelse af ligestilling i al planlægning

Læs mere

Side 1 af 5 RL6Z-M7YG-75SA Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2017 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere