Arbejdspladsvurdering for Værksted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdspladsvurdering for Værksted"

Transkript

1 Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Værksted Tillæg til værksted: Pladearbejde Klargøring Håndtering af dæk/hjul Opladning af batterier Kørsel med truck Servicevogne/Chauffører

2 Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted som minimum benytte følgende kortlægningsskemaer: APV for Værksted/Autolakering/Undervognsbehandling APV for Generelle forhold APV for Psykiske og sociale forhold APV for Kontor (fast arbejdsplads) Handlingsplan Samt eventuelle tillægsskemaer for særlige aktiviteter. Der findes følgende tillæg: Pladearbejde Klargøring Lager Håndtering af dæk/hjul Opladning af batterier Kørsel med truck Servicevogne/Chauffører Dette kortlægningsskema dækker værkstedsarbejde generelt (mekanisk arbejde, plade arbejde, klargøring samt tilknyttede aktiviteter). Der er udarbejdet tillæg til de aktiviteter, der har særlige forhold man skal tage stilling til ud over de generelle. Disse tillæg skal medtage, hvis man har aktiviteten på sin virksomhed. Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som / spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares til spørgsmålet, er lovkrav og anbefalinger overholdt. Hvis der svares, bør bemærkningsfeltet udfyldes med mulige løsningsforslag og føres over i handlingsplanen. Er du i tvivl om spørgsmålet, så spørg arbejdslederen, arbejdsmiljørepræsentanten, ledelsen eller AutoBranchens VidenCenter. Skriv evt. i bemærkningsfeltet. Har du yderligere kommentarerer og gode ideer, der kan forbedre dit arbejdsmiljø, så notér det på sidste side. Arbejdspladsvurdering Værksted Firmanavn: Dato: Navn(e):

3 Indretning af værksted V1 Er der tilstrækkelig plads til at arbejde på den enkelte reparationsplads? Der skal være tilstrækkelig udenomsplads til at arbejde på reparationspladserne og til hjælpeværktøjer. V2 Er gulvbelægningen i orden? Gulvet skal være skridsikkert og plant. Gulvet bør kunne rengøres effektivt. V3 Er niveauforskelle tydeligt afmærket? Såfremt der er niveauforskelle, skal dette markeres tydeligt. Revisionsgrave, bremseprøvestande og lignende skal være tydeligt markeret. V4 Er adgang til håndvaske tilfredsstillende, og er der et tilstrækkeligt antal? Almindeligvis skal der på et værksted være en håndvask for hver 3 personer. Hvis der arbejdes med epoxy/isocyanater må vandhanerne ikke være håndbetjente, men skal i stedet f.eks. være albue-/knæbetjente eller med følere. V5 Er der tilstrækkeligt lys på arbejdspladsen? Belysningen på arbejdspladsen skal være tilstrækkelig. Værkstedet skal have tilgang af dagslys og der skal være udsyn til omgivelserne gennem f.eks. vinduer/porte. Armaturer bør rengøres mindst 2 gange årligt. Lyskilder skal skiftes efter leverandørens anvisninger. Lysstofrør giver mindre og mindre lys med tiden, men bruger den samme energi.

4 Indretning af værksted (fortsat) V6 Er vægge, loft og gulve malet i lyse og matte farver? Lyse og matte farver på vægge, loft og gulvet giver god udnyttelse af lyset. Maskiner og udstyr V7 Findes der tilgængelige brugsanvisninger på maskiner, elluft- og løfteværktøjer? Der skal være en tilgængelig brugsanvisning på dansk på alle maskiner og udstyr, der er leveret efter den Brugerne skal instrueres i anvendelse og vedligeholdelse. V8 Bruges maskiner, el- og luftværktøjer mindst muligt? Man bør arbejde mindst muligt med maskiner, el- og luftværktøjer for at undgå høre- og vibrationsskader. Det er vigtigt at lade maskinen arbejde og ikke holde for hårdt på den. Ligesom det er bedre at arbejde i korte perioder end i lange. V9 Er værkstedets lifte i forsvarlig stand? Man skal overholde leverandørens anvisninger og holde liftene i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Lifte skal mindst hver 12. måned og ved ejerskifte gennemgå et hovedeftersyn af leverandøren eller anden sagkyndig. Ensøjlede lifte (uden pose), der er ældre end 15 år skal graves op og inspiceret for tæring. V10 Er porte i forsvarlig stand? Man skal overholde leverandørens anvisninger og holde portene i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Porte skal efterses min. hver 12. måned af leverandøren eller anden sagkyndig. Porte skal være forsynet med fjerderbrudssikring.. Mekanisk drevne porte leveret efter den 1. april 1997 skal have en kontinuerligt overvåget kantliste eller en periodisk overvåget kantliste, dubleret med en ekstra sikkerhedsanordning fx fotocelle.

5 Maskiner og udstyr (fortsat) V11 Er kompressoren i forsvarlig stand? Man skal overholde leverandørens anvisninger og holde kompressoren i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Kompressor skal efterses min. hver 2. år og trykprøves hver 4. år af leverandøren eller anden sagkyndig. V12 Er truck i forsvarlig stand? Man skal overholde leverandørens anvisninger og holde trucken i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Mindst hver 12. måned skal der af leverandøren eller anden sagkyndig gennemføres et hovedeftersyn. V13 Er maskiner, el- og luftværktøj og lign. i forsvarlig stand? Man skal overholde leverandørens anvisninger og holde udstyret i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Det anbefales at laves skemaer for egenkontrol af virksomhedens udstyr. Udstyr der skal kontrolleres omfatter bl.a.: Elektriske håndmaskiner (mindst hver 6. måned) Donkrafte og girafkraner (mindst hver 6. måned) Bukke (en gang om måneden) Wirer, taljer og stropper (en gang om måneden) V14 Indkøbes de mest hensigtsmæssige maskiner og værktøj? Der bør lægges vægt på udformning, vægt, materiale, støj og vibrationer m.m. Leverandøren har pligt til at angive støj- og vibrationsniveau. Maskiner og værkstøj skal være CE-mærket. V15 Er nødstop og sikkerhedsforanstaltninger, f.eks. skærme i orden? Maskiner, som af arbejdstekniske grunde ikke kan indrettes eller afskærmes, så risiko for personskade er udelukket, skal have nødstop ved farestederne. Ved farligt efterløb skal nødstoppet kombineres med en bremse. Søjleboremaskiner ol. skal være fastboltet.

6 Maskiner og udstyr (fortsat) V16 Er der de nødvendige skilte? F.eks. ved: Brandslukningsudstyr Førstehjælpsudstyr/kasse Flugtveje Hvor der er påbud om personlige værnemidler f.eks. øjenværn ved bænksliber Trykflasker Epoxyarbejde Arbejdes med produkter, der indeholder polyurethan. ATEX Truckkørsel Svejsning Forbudsskilte vedr. rygning Ventilation V17 Er der rumventilation? På alle typer af værksteder i autobranchen forekommer der sundhedsskadelige luftarter fra de mangeartede arbejdsprocesser, der udføres, samt ved ind- og udkørsel af biler. Derfor skal værkstederne etablere procesventilation til fjernelse af spredte forureninger (rumventilation). Et rumventilationsanlæg skal indblæse frisk forvarmet luft og udsuge en tilsvarende mængde, sådan at lokalet gennemskylles. I vaskehaller hvor vaskeprocessen udelukkende foregår maskinelt, og der ikke opholder sig personer i lokalet under afvaskningen, er der ikke krav om etablering af ventilation V18 Er der effektiv procesudsugning til udstødningsgasser og er mundstykkerne egnede og tætsluttende? Udstødningsgasser skal fjernes effektivt så udledning af udstødninsgasser til værkstedet undgås. Udstødningsventilationen skal kunne dække samtlige arbejdspladser.

7 Ventilation (fortsat) V19 Er der effektiv udsugning i revisionsgrav(ene)? Der skal være en effektiv udsugning i revisionsgrave. Ventilationen skal køre hele dagen med mindre graven er overdækket. V20 Er der effektiv procesudsugning på rensekar/delevasker? Der skal være udsugning ved forurenende processer som f.eks. rensekar og delevasker. V21 Er der effektiv procesudsugning på bænksliber/båndpudser, der benyttes til afrensning af bremsedele? Afrensning af bremsedele er en forurenende proces, der kræver procesudsugning. V22 Er der kontrolanordninger på alle ventilationsanlæg? På alle ventilationsanlæg skal der være en kontrolanordning, der giver alarm ved utilstrækkelig funktion eller driftsstop. Alarmen kan bestå af et lys- og/eller lydsignal. Gælder også for rumventilationsanlæg, da det er en procesventilation. V23 Efterses og vedligeholdes ventilationsanlæg? Leverandøren skal udfærdige en tegning og en brugsanvisning til drift og vedligeholdelse samt lave en målerapport. Hvis dette ikke findes, må virksomheden selv udarbejde en. Der skal være mindst én person på virksomheden, som ved, hvordan ventilationsanlæggene fungerer. Det kan være en god ide, at lave en logbog for vedligehold af ventilationsanlæg.

8 Ventilation (fortsat) V24 Er ventilatorerne placeret korrekt? Ventilatorer bør placeres uden for værkstedet og monteret med svingningsdæmpere, så vibrationer ikke forplanter sig til bygningsdele. Stil krav til leverandører om lavt støjniveau og få oplyst støjniveauet på anlæg inden anskaffelse. Dette bør være anført skriftligt i tilbuddet. Oplades batterier se tillæg vedr. opladning af batterier Støj V25 Virker loft og evt. vægge lyddæmpende? Hvis det er let at tale sammen i værkstedet, og der ikke forekommer efterklang (genklang), er lokalets akustiske forhold ofte tilfredsstillende. V26 Er støjende aktiviteter adskilt fra ikke støjende? Støjende aktiviteter bør være adskilt fra ikke støjende, dvs. at reparations- og pladearbejde foregår i 2 adskilte lokaler. På mindre værksteder, hvor man ikke har eller kan få denne opdeling, bør man opsætte støjdæmpende gardiner eller benytte flytbare vægge, som er beklædt med et støjdæmpende materiale. V27 Undgås generende støj på værkstedet? Generende støj stammer ofte fra brug af værktøj, men ventilatorer, kompressorer og pumper kan også være generende støjkilder, som bør placeres udenfor i et støjdæmpet hus eller i et lokale, hvor der ikke arbejdes. Hvis dette ikke er muligt, bør de placeres i støjbokse. Radioer på værkstedet kan også være kilde til generede støj! V28 Bruges der høreværn ved støjende aktiviteter? Hvis støjen overstiger 80 db(a), skal arbejdsgiveren stille høreværn til rådighed. Hvis støjen overstiger 85 db(a), skal høreværn anvendes. Høreværn er til personlig brug. Hvis der anvendes ørepropper, skal man være opmærksom på risikoen for at få eksem i øregangen.

9 Kemiske forhold V29 Har I overblik over de produkter der anvendes i virksomheden? En måde til at få overblik er at udarbejde en liste over de produkter, der anvendes i virksomheden. Listen bør bl.a. indeholde oplysninger om leverandøren og mærkning. V30 Vælges de mindst farlige produkter, der kan klare opgaven? Man kan bl.a. vurdere farligheden på kodenummeret (MAL-kode) og faremærkningen, samt hvilke forholdsregler der skal tages. V31 Findes der sikkerhedsdatablade på alle stoffer og materialer, der anvendes på værkstedet? Alle produkter, der kan være farlige for sikkerhed og sundhed, skal være forsynet med et sikkerhedsdatablad. Det skal være på dansk og indeholde 16 punkter og bør ikke være ældre end to år, da der hele tiden sker ændringer. Databladene skal være let tilgængelige for de ansatte, og de skal være instrueret i brugen af produkterne. Databladene skal jævnligt gennemgås for bl.a. at holde styr på de produkter, man anvender, og for at se om der er sket ændringer i sikkerhedsdatabladene. V32 Er der udarbejdet arbejdspladsbrugsanvisninger? Arbejdspladsbrugsanvisningerne kan enten være tilføjelser på sikkerhedsdatabladene eller et tillægsblad til sikkerhedsdatabladene. Dette blad skal bl.a. indeholde, hvad man anvender produktet til, hvilke forholdsregler, der skal tages, såsom ventilation, handsker og åndedrætsværn. Bladet skal vedlægges sikkerhedsdatabladet. AutoBranchens VidenCenter kan hjælpe med at lave arbejdspladsbrugsanvisningerne. V33 Er produkter emballeret, opbevaret og mærket korrekt? Kemiske produkter skal opbevares forsvarligt. Vær opmærksom på at der gælder særlige regler for oplag af brandfarlige væsker. Omhældes produkter til anden emballage end originalemballagen, så skal denne emballage være egnet og tydeligt være mærket med indhold. Trykflasker skal sikres så de ikke kan vælte.

10 Kemiske forhold (fortsat) V34 Er oplag af brandfarlige væsker sikret mod eksplosion? Hvis man har et oplag af brandfarlige væsker på mere end 25 liter skal der foretages en ATEXvurdering. Brandfarlige væsker kan f.eks. være benzin eller fortynder. Affaldsfraktioner med benzin/dieselblandinger er også omfattet disse regler! V35 Har virksomheden ATEX sikret udstyr til aftapning af benzin m.m? Hvis virksomheden foretager aftapning af benzin/diesel fra biler, må dette kun foregå med ATEX sikret udstyr V36 Foregår aftapning, påfyldning og demontering af dele på aircondition anlæg forsvarligt- R1234yr? Arbejdet skal foregå under effektiv ventilation. Da R1234yr er yderst brandfarligt. Udstyr der anvendes skal være gnistfrit og ATEX sikret Brug handsker, der beskytter mod kulde- og trykpåvirkning og briller, da kontakt med hud og øjne kan medføre forfrysningsskader. V37 Foregår aftapning, påfyldning og demontering af dele på aircondition anlæg forsvarligt-r134a? Arbejdet skal foregå under effektiv ventilation. R134a kan ved indånding af høje koncentrationer have bedøvende virkning. Brug handsker, der beskytter mod kulde- og trykpåvirkning og briller, da kontakt med hud og øjne kan medføre forfrysningsskader. Sørg for at alle slanger og fittings er tætte. R134a er en kraftigt drivhusgas, hvorfor unødig udslip til omgivelserne skal undgås. V38 Opsamles spild med ikke brandbart materiale? Spild skal i de fleste tilfælde opsamles med ikke brandbart materiale af hensyn til risiko for selvantændelse.

11 Personlige værnemidler V39 Er der stillet egnede personlige værnemidler til rådighed? Handsker: Engangs nitrilhandsker, teknikhandsker dyppet i nitril, arbejdshandsker, svejsehandsker. Dragt/Forklæde: Forklæde Øjenværn: Sikkerhedsbriller, ansigtsskærm, svejseskærm Åndedrætsværn: A2P3 masker, støvmasker Høreværn: Kopper. V40 Opbevares de personlige værnemidler korrekt og rengøres/vedligeholdes de regelmæssigt? Medarbejderne skal informeres om hvordan værnemidlerne skal opbevares og rengøres. F.eks. skal A2P3 masker opbevares i lufttæt boks eller lign.

12 Ergonomi V41 Planlægges arbejdet, så der ikke arbejdes med foroverbøjet eller vredet ryg i længere tid? Arbejde med foroverbøjet eller vredet ryg er meget belastende for rygsøjlen. Ved arbejde i motorrum bør bilen hæves op på liften, således at lænderyggen ikke overbelastes unødigt. I andre arbejdsfunktioner kan en arbejdsstol eller skammel hindre, at der arbejdes med foroverbøjet ryg. V42 Undgås arbejde med armene i eller over skulderhøjde i længere tid? Arbejde i grav kan eksempelvis give anledning til længerevarende arbejde med armene i eller over skulderhøjde. Dette kan resultere i overbelastningsskader i muskler, led og sener. Længerevarende arbejdsopgaver bør jævnligt afløses af andet arbejde eller pauser. Ved arbejde i revisionsgrav bør arbejdshøjden kunne varieres med donkraft eller højderegulerbar bund. Lastvognsværksteder: Brug rullestillads eller arbejdsplatform ved længerevarende arbejde med armene i eller over skulderhøjde i stedet for stige. V43 Indstilles liften altid til den rigtige arbejdshøjde? Liften skal altid indstilles til en god arbejdshøjde, før arbejdet påbegyndes. Rutiner bør, hvor det er muligt, altid startes med at indstille liften til en hensigtsmæssig arbejdshøjde. V44 Er der de fornødne hjælpemidler til at begrænse tunge løft, træk og skub? Tunge løft, træk og skub bør begrænses ved at bruge hjælpemidler. Truck, kran, gearkasseløfter osv. skal bruges ved transport og arbejde med tunge byrder. Varier arbejdet, så der skiftes mellem let og tungt arbejde.

13 Ergonomi (fortsat) V45 Forefindes der løftegrej til montering af ruder? Ved alle former for rudeskift, skal der anvendes egnet løftegrej. Manuel montering må ikke forekomme V46 Er der givet instruktion i brug af de tekniske hjælpemidler, så opgaver udføres ergonomisk korrekt? Alle relevante medarbejdere skal være instrueret i korrekt brug af hjælpemidler. Hjælpemidler skal være til rådighed i det omfang, der er behov for dem. Hjælpemidlerne bør være let tilgængelige og centralt placeret på værkstedet. Leverandøren bør give oplysninger om korrekt indstilling af udstyret i forhold til ergonomi. AutoBranchens VidenCenter kan give instruktion. V47 Benyttes der knæbeskyttere, hvis knæstøttende arbejde ikke kan undgås? Arbejde hvor der støttes på knæene bør begrænses til absolut minimum ved at benytte lift. Er det ikke muligt at benytte lift bør der altid anvendes egnede knæbeskyttere eller knæpude. Et ergonomisk liggebræt med god nakkestøtte kan være en hjælp. V48 Gives der instruktion i gode arbejdsstillinger og korrekt løfteteknik? Medarbejdere bør vide, hvordan arbejdet udføres med mindst mulig risiko for skader. Instruktion kan under ingen omstændigheder erstatte egnede tekniske hjælpemidler.

14 Har du forslag eller ideer til dit arbejdsmiljø, så notér det her:

15 Fakta om APV: Alle virksomheder med ansatte skal lave en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). For at sikre at alle arbejdsmiljøforhold inddrages i APV, er det vigtigt, at arbejdsmiljøorganisationen (AMO) og de ansatte deltager i planlægning og gennemførelse af APV. En APV skal indeholde: 1. En gennemgang af værkstedets arbejdsmiljøforhold 2. En beskrivelse af problemerne og deres omfang 3. En prioritering af problemerne og en plan for løsning 4. En opfølgning på arbejdet Der er metodefrihed, men APV'en skal som minimum dække branchens væsentligste arbejdsmiljøproblemer. APV skal ajourføres når der sker ændringer i arbejdsmetoder og processer, som har betydning for arbejdsmiljøet. Virksomheden skal revidere den samlede APV mindst hvert tredje år. AutoBranchens VidenCenter har udarbejdet følgende APV materiale til virksomheder i autobranchen. Handlingsplan Kortlægningsskema for Generelle forhold Kortlægningsskema for Psykiske og sociale forhold Kortlægningsskema for værksted inkl. tillæg til: (Pladearbejde, Klargøring, Håndtering af dæk/hjul, Opladning af batterier, Servicevogne/Chauffører) Kortlægningsskema for Kontor inkl. tillæg til: (Lager, Kørsel med truck) Kortlægningsskema for Autolakering Kortlægningsskema for Undervognsbehandling AutoBranchens Videncenter er gerne behjælpelig med råd og vejledning i forbindelse med udarbejdelse af APV.

16

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering rbejdspladsvurdering For utolakering Hvordan bruges PV skemaerne En PV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autolakeringsværksted som minimum benytte følgende kortlægningsskemaer:

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor Arbejdspladsvurdering for Lager Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted som minimum benytte

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Pladeværksted

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Pladeværksted Kortlægningsskema Tillæg til AV værksted Arbejdspladsvurdering for ladeværksted Hvordan bruges AV skemaerne En AV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted som minimum benytte

Læs mere

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal en virksomhed som minimum benytte følgende

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Kontor

Arbejdspladsvurdering for Kontor Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Kontor (fast arbejdsplads) Salgsafdeling, administration, lager mm. Tillæg til kontor: Lager Kørsel med truck Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte

Læs mere

auto apv trin for trin TjeklisTe Mekanisk værksted

auto apv trin for trin TjeklisTe Mekanisk værksted AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e M e k a n i s k v æ r k st e d Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges.

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Generelle forhold

Arbejdspladsvurdering for Generelle forhold Arbejdspladsvurdering for enerelle forhold Samarbejde om sikkerhed og sundhed, Lovpligtige uddannelser, Sygefravær, Velfærdsforanstaltninger, Unges arbejde, ravides arbejde Hvordan bruges APV skemaerne

Læs mere

auto apv trin for trin TjeklisTe klargøring

auto apv trin for trin TjeklisTe klargøring AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e K l a r g ø r i n g Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares

Læs mere

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV Bilag 4.13 Hensigten med at udarbejde en APV er at fokusere på forhold i virksomheden, der kan forbedres. Hvis de nævnte forhold ikke er e, sættes X i feltet Ikke. Hvis et forhold er i orden, sættes X

Læs mere

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen Indhold Ansvar for maskinsikkerhed 3 Tag ansvar for maskinsikkerheden Risikovurdering og APV 4

Læs mere

TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED

TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED Tjekliste til TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og

Læs mere

AuTo APV trin for trin TjeklisTe AuTolAkering

AuTo APV trin for trin TjeklisTe AuTolAkering AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e A ut o l a k e r i n g Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der

Læs mere

HAR DU PROBLEMER MED?

HAR DU PROBLEMER MED? (Som startskud på denne APV runde vil det være en fordel, hvis rektor i et brev forklarede betydningen af projektet ligeledes bør der reklameres i eks CAMPUS) Dette er et elektronisk værktøj til vurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008

Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008 Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008 1 af 22. Dette APV-spørgeskema udfyldes for alle dine arbejdsfunktioner - både kontor/edb-lokaler, undervisningslokaler, laboratorier/værksteder

Læs mere

APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø

APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø 0% 0% 100% 1 af 27. APV-skema - Fysisk arbejdsmiljø Din besvarelse af dette spørgeskema skal anvendes til at kortlægge det fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads. Svarene i den fysiske APV er ikke anonyme.

Læs mere

STILLADSARBEJDE. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

STILLADSARBEJDE. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Checkliste til STILLADSARBEJDE Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV

Læs mere

KØKKENER. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

KØKKENER. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til KØKKENER Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er virksomhedens

Læs mere

MSE A/S Udgave 1 Juni 2012. ArbejdsPladsVurdering APV. Hos MSE A/S

MSE A/S Udgave 1 Juni 2012. ArbejdsPladsVurdering APV. Hos MSE A/S ArbejdsPladsVurdering APV Hos Alstrup Strandvej 2B, 4840 Nørre Alslev Tlf. 5443 2422 - info@mse-as.dk www. mse-as.dk cvr nr. 26985951 Side 1 af 6 Arbejdsmiljøorganisation: Arbejdsmiljøleder Jan Sørensen

Læs mere

RENGØRING. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

RENGØRING. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til RENGØRING Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dentallaboratorier Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Universiteter og forskning

Universiteter og forskning Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Universiteter og forskning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

MURER- OG STUKKATØR VIRKSOMHEDER

MURER- OG STUKKATØR VIRKSOMHEDER Tjekliste til MURER- OG STUKKATØR VIRKSOMHEDER Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og

Læs mere

Ventilation på faste arbejdssteder

Ventilation på faste arbejdssteder 1.6 Tjekliste om arbejdsstedets indretning og udførelse til koordinator P i program- og i projektgranskningsfasen Ventilation på faste arbejdssteder Krav om ventilation 1 Har arbejdsrum tilstrækkelig tilførsel

Læs mere

Rum/arbejdsområde: Problemet Ja Nej Bemærkninger. Arbejdsstedets indretning

Rum/arbejdsområde: Problemet Ja Nej Bemærkninger. Arbejdsstedets indretning 1 of 12 Arbejdsstedets indretning Er størrelsen på de enkelte arbejdsrum tilpasset produktionen? Er der tilstrækkelig plads til, at medarbejderne kan arbejde uden hindringer Er der tilstrækkelig plads

Læs mere

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET E T S I L J T K E 1 Forord Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord udgiver en vejledning om automatiske maskiner. Den giver anvisning på, hvordan arbejdsmiljøet

Læs mere

Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet,

Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet, 1 Indeklima: Oplever du problemer med indeklimaet (temperatur, træk, luftkvalitet, fugt og skimmelsvamp, belysning og dagslys, statisk elektricitet, tobaksrøg) Støj: Oplever du problemer med støj (støjniveau,

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant TJEKLISTE Arbejdssted Adresse Arbejdsleder/kontaktperson Evt. arbejdsmiljørepræsentant Øvrige deltagere/ansatte Dato Sammenfatning af gennemgangen (beskriv selv hovedtrækkene) Årshjul Har I udarbejdet

Læs mere

trin for trin Tjeklis te Pladeværksted

trin for trin Tjeklis te Pladeværksted AUTO APV trin for trin Tjeklis te Pladeværksted Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares Ja til spørgsmålet

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

2014 Vandforsyning. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Vandforsyning. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Vandforsyning Virksomhed: Afdeling: Dato: 16-10-2014 12:39 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Elektronik Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Ejendomsservice. APV-spørgeskema

Ejendomsservice. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 12-05-2011 14:08 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperaturer (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Malervirksomhed Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Stilladsarbejde Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

Transport af passagerer - taxi

Transport af passagerer - taxi Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af passagerer - taxi Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Autobranchen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en

Læs mere

APV spørgeskema skabelon

APV spørgeskema skabelon Ulykker I orden / Ja Problem / Nej Bemærkninger/løsningsforslag Er der ryddeligt og orden i lokalet, så der ikke er risiko for fald og andre ulykker? Er gulvbelægning uden huller og ujævnheder samt generelt

Læs mere

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1 Side 1 APV-spørgeskema Vand, kloak og affald Virksomhed: Afdeling: Dato: 18-01-2010 17:30 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03. Luftkvalitet

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering VVS-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv.

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv. FEBRUAR APRIL JUNI August Fysiske forhold - Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø Enig 45 88,2% 55 96,5% 47 85,5% 48 90,6% Uenig 3 5,9% 2 3,5% 7 12,7% 5 9,4% Ikke relevant 3 5,9% 0 0,0% 1 1,8% 0

Læs mere

2014 Tandteknikere. APV-spørgeskema

2014 Tandteknikere. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Tandteknikere Virksomhed: Afdeling: Dato: 14-08-2014 15:43 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Nr. 35 Undervisning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

EL-INSTALLATØRER. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

EL-INSTALLATØRER. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Checkliste til EL-INSTALLATØRER Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV

Læs mere

God start godt arbejdsmiljø - til tekniske skoler

God start godt arbejdsmiljø - til tekniske skoler God start godt arbejdsmiljø - til tekniske skoler Arbejdsmiljøsystemet Arbejdsmiljøet i jeres branche Særlige forhold for unge Fokus på oplæring, feedback og fællesskab Kemi Inkl. øvelser Materialet er

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Håndværksbagere Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering El-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

APV for HoptrupBrandstation

APV for HoptrupBrandstation Navn:Fælles Hoptrup PSYKISK ARBEJDSMILJØ ARBEJDSMÆNGDE OG TIDSPRES Har du konstant en stor arbejdsmængde, eller udsættes du for stort tidspres? Bringer arbejdet brandmændene i følelsesmæssigt belastende

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Camping Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Arbejdstilsynets fokus i forbindelse med tilsyn

Arbejdstilsynets fokus i forbindelse med tilsyn Arbejdstilsynets fokus i forbindelse med tilsyn Arbejdsmiljørådgiver Arbejdstilsynets fokus Intro Tilsyn Ejenindsats Tilsynsformer Risikobaseret tilsyn Det risikobaserede tilsyn er målrettet mod de virksomheder,

Læs mere

MSE A/S Udgave 2 Maj 2013. ArbejdsPladsVurdering APV. Hos MSE A/S

MSE A/S Udgave 2 Maj 2013. ArbejdsPladsVurdering APV. Hos MSE A/S ArbejdsPladsVurdering APV Hos Alstrup Strandvej 2B, 4840 Nørre Alslev Tlf. 5443 2422 - info@mse-as.dk www. mse-as.dk cvr nr. 26985951 Side 1 af 7 Arbejdsmiljøorganisation: AMO Arbejdsmiljøorganisation

Læs mere

2014 Forsvar. APV-spørgeskema

2014 Forsvar. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Forsvar Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 11:04 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

APV-checkliste for dyrepassere

APV-checkliste for dyrepassere APV-checkliste for dyrepassere ULYKKER 1 Er der ulykker, der ikke undersøges, så man kan forhindre, at samme ulykke sker igen? 2 Er der medarbejdere, der ikke er instrueret og oplært i arbejdet? 3 Er der

Læs mere

2014 Catering. APV-spørgeskema

2014 Catering. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Catering Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:09 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Køkken og kantine Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:34 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ TUNGE LØFT Løfter medarbejderne tunge emner eller byrder manuelt? Løfter eller holder medarbejderne tungt værktøj eller redskaber under arbejdet, f støvsuger, skraldespande, gulvspande

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Træ og møbler Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL

DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL Checkliste til DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse

Læs mere

Viborg Gymnasium & HF. Afdækning af fysisk APV efteråret Samlet rapport. November 2017

Viborg Gymnasium & HF. Afdækning af fysisk APV efteråret Samlet rapport. November 2017 November 217 Viborg Gymnasium & HF Afdækning af fysisk APV efteråret 217 Samlet rapport 1 Indhold Læservejledning... 3 Temperatur og træk... 4 Indeklima... 5 Belysning... 6 Støj og akustik... 7 Arbejdsstillinger...

Læs mere

trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r

trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r AUTO APV trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares Ja

Læs mere

Frisører og anden personlig pleje

Frisører og anden personlig pleje Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Frisører og anden personlig pleje Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

2014 Sceneteknikere. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Sceneteknikere. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Sceneteknikere Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:17 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

God start godt arbejdsmiljø

God start godt arbejdsmiljø God start godt arbejdsmiljø EU s arbejdsmiljø-uge i Uge 43 Forberedelse til fællesmødet Arbejdsmiljøsystemet Arbejdsmiljøet i jeres branche Særlige regler for unge Undervisningen kan indledes med en af

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Daginstitutioner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Bedemænd Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Introdag om arbejdsmiljø

Introdag om arbejdsmiljø Introdag om arbejdsmiljø Eftermiddagens program 13:30 16:15 Arbejdsmiljø Når dit hjem er en arbejdsplads Arbejdsmiljøets love og regler Pligter og ansvar Arbejdsgiver Arbejdsleder Arbejdstager Ca. 15:00

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV)

Arbejdspladsvurdering (APV) Arbejdspladsvurdering (APV) Stempel Dato: Underskrift, ledelse: Underskrift, medarbejder: En arbejdspladsvurdering (APV) er en tilstandsrapport over arbejdsmiljøet. Den beskriver de fejl og mangler, som

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Håndværksbagere Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Køkkener Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Transport af gods - generelt

Transport af gods - generelt Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af gods - generelt Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

2014 Idræts- og sportsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Idræts- og sportsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Idræts- og sportsanlæg Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:29 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

LANDBRUG. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til LANDBRUG Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er virksomhedens

Læs mere

Afdækning af fysisk APV_ Samlet rapport Stenhus Gymnasium. November Stenhus Gymnasium. Afdækning af fysisk APV efteråret 2017.

Afdækning af fysisk APV_ Samlet rapport Stenhus Gymnasium. November Stenhus Gymnasium. Afdækning af fysisk APV efteråret 2017. November 217 Stenhus Gymnasium Afdækning af fysisk APV efteråret 217 Samlet rapport 1 Indholdsfortegnelse Læservejledning... 3 Temperatur og træk... 4 Indeklima... 5 Belysning... 6 Støj og akustik... 7

Læs mere

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en

Læs mere

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Forlystelsesvirksomhed Virksomhed: Afdeling: Dato: 06-11-2014 08:26 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener, kuldenedfald

Læs mere

gode om arbejde med kemikalier

gode om arbejde med kemikalier gode om arbejde med kemikalier 10 GODE RÅD OM ARBEJDE MED KEMIKALIER Her er 10 gode råd om arbejde med farlige kemikalier. De 10 gode råd handler om principperne for forebyggelse, og hvordan man sikrer

Læs mere

APV for elever på Erhvervsuddannelserne

APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV er et af de bedste værktøjer til et sundt og et godt arbejdsmiljø, igennem hele livet. Dette skema kan bruges igen og igen. APV for elever på erhvervsuddannelserne

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Butikker Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Brug af personlige værnemidler

Brug af personlige værnemidler Brug af personlige værnemidler Hvem har ansvaret, og hvor skal de personlige værnemidler benyttes? Industriens Branchearbejdsmiljøråd Publikationen er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd,

Læs mere

Transport af passagerer - taxi

Transport af passagerer - taxi Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af passagerer - taxi Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

2014 Museer og biografer. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Museer og biografer. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Museer og biografer Virksomhed: Afdeling: Dato: 16-10-2014 12:34 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Kemi og medicin Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

2014 Bedemænd og ansatte i krematorier. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Bedemænd og ansatte i krematorier. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Bedemænd og ansatte i krematorier Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:09 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald

Læs mere

Transport af gods - post - kurer

Transport af gods - post - kurer Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af gods - post - kurer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

S i k k e r t N y t. Farlige kemikalier. for: Kræftfremkaldende, Reproduktionsskadende, Allergifremkaldende og Nerveskadende.

S i k k e r t N y t. Farlige kemikalier. for: Kræftfremkaldende, Reproduktionsskadende, Allergifremkaldende og Nerveskadende. S i k k e r t N y t NYHEDSBREV FOR SIKKERHEDSREPRÆSENTANTER I DANSK METAL. NR 3. AUGUST 2003 Farlige kemikalier Arbejdet med farlige kemikalier kan give kræft eller alvorlige hjerneskader. De giftige stoffer

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Undervisning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Autobranchen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Engros Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR HÅNDTERING AF MURSTEN

LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR HÅNDTERING AF MURSTEN LEVERANDØRBRUGSANVISNING FOR HÅNDTERING AF MURSTEN 1 Generelt: Opmuringsarbejde kan indebære mange tunge løft og belastende arbejdsstillinger, som på sigt kan udgøre en helbredsmæssig risiko. Denne leverandørbrugsanvisning

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Malervirksomhed Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Eksempler på materialer fra Branchearbejdsmiljørådet for transport

Læs mere