Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg"

Transkript

1 Retningslinjer for dimensionering af ventilationsanlæg Go Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinjer er fulgt. Dimensioneringen skal primært overholde bygningsreglementets krav. Ventilationsberegners resultatudskrift angiver kun beregningsværdier for anlæg, der opfylder bygningsreglementets krav i det ønskede arbejdspunkt. Ventilationsanlægget kan medvirke til at opretholde et sundheds- og sikkerhedsmæssigt tilfredsstillende indeklima. (Bygningsreglementets kapitel 6.) I forhold til naturlig ventilation uden (varmegenvinding) kan der i nye tætte huse opnås en betydelig energibesparelse ved anvendelse af ventilationsanlæg med varmegenvinding. Tallet fremgår af EDB-beregningen. Luftskiftet på 0,30 l/s per m2 bruttoareal som bygningsreglementet BR10 kræver uden hensyntagen til rumhøjden, svarer omtrent til et luftskifte på ½ gang i timen ved 2,5 m rumhøjde og vil normalt sikre et fornuftigt atmosfærisk indeklima ved et normalt aktivitetsniveau i boligen (=acceptabel friskhed af luft, når der ikke ryges, ikke tørres tøj i stuerne mv). Bruttoarealet beregnes af det opvarmede areal. BR10 kapitel nævner begrebet udsugning fra kælderrum. Da der ikke er tale om opvarmede opholdsrum med balanceret ventilation må kælderrum ikke tilsluttes boligventilationsanlægget. Luftskifte Et luftskifte på ½ gang i timen kan dog ikke køle rummene i en varm sommerperiode. Her skal der på sædvanlig vis benyttes udvendig solafskærmning, åbning af vinduer mv. Stort Anlæg Ventilationsberegners resultatudskrift angiver kun beregningsværdier for anlæg, hvis luftydelse (normalt ved lavt modtryk) maksimalt er 3 gange det ønskede. Dette er en service over for brugerne, der derved undgår at vælge et anlæg, hvis energiøkonomi er god, men hvis tilbagebetalingstid er for lang. Hvis brugerne ønsker at få energidata for anlæg, hvis maksimale ydelse er større end 3 gange det ønskede, marker da checkboks "Medtag store anlæg" Dimensioneringsvejledningen omfatter primært krav til kanalstørrelser og udformning af hensyn til energiforbrug. Tillige findes en installationsvejledning.

2 Generelt - det samlede anlæg Generelt - det samlede anlæg Ud over retningslinjerne i denne vejledning bør fabrikanternes vejledninger følges, ligesom dimensionering skal være i overensstemmelse med DS 447, og anlægget skal opfylde kravene i Bygningsreglementet BR10. Principskitse af ventilationsanlæg med krydsveksler og kanalføring, idet der kun er vist 1 betjent rum. Principskitse af samme ventilationsanlæg, idet ventilationsaggregatet nu er forsynet med en roterende veksler. (Kanaler mv. er ikke vist)

3 Terminologi Ydelser mv. : q = luftstrøm, måles i m3/h eller l/s, q= q ind = q ud. Omregning: 1 l/s = 3,6 m3/h dp eller H, er ventilationsunittens trykdifferens over korresponderende stutse, måles i [Pa] SFP (Specific fan power) = SEL (Specifikt el-forbrug) samlet elforbrug (af begge ventilatorer + automatik) til lufttransport, (J/m3 udeluft), dog uden drivmotor til rotor, pumpe etc. Bygningsreglementet BR10 stiller krav om et maksimalt elforbrug til boligventilation på 1000 J/m3. Dette svarer eksempelvis til, at et anlæg, der yder q=180 m3/h maksimalt må bruge 50 W = q/3.6 Bygningsreglementet BR10 stiller også krav om en vekslervirkningsgrad på 0,80 = 80% Man må kun anvende tør virkningsgrad i beregningsprogrammet "ventilationsberegner". Eta (η) tør temperaturvirkningsgrad for varmeveksler [0..1]. Programmet anvender et beregningsudtryk på formen η= C 0 + C 1 *q+c 2 *q^2+c 3 *q^3. Normalt er C3 = 0. η bør gælde ved omtrentlig udetemperatur t1 på + 4 C svarende til middeltemperaturen i fyringssæsonen og en udsugningstemperatur t3 på ca. 23 C Temperaturvirkningsgraden angiver hvor meget indblæsningsluften stiger i temperatur ved passage af veksleren i forhold til den disponible maksimale temperaturdifferens. η= (t 2 -t 1 ) / t 3 -t 1 ), se ovenstående tegning uden tilskud af varme fra ventilatorer og eventuel lækageluft. Bygningsreglementet forlanger at virkningsgraden skal være mindst 0,80 = 80% Energiforbrug Vægtet energiforbrug svarer til års-elforbrug x 2,5 + årsvarmeforbrug [kwh/år]. Varmeforbruget svarer til indblæsningstemperatur = udsugningstemperatur = 20 C Vægtet energiforbrug og energiudgiften i kroner kan beregnes ved hjælp af programmet. Øvrige krav Anlægget skal i installeret stand overholde bygningsreglementet krav til støj fra installationer Unitten skal overholde EN 308 mht. lækage mellem luftstrømmene

4 Ventilationsaggregatet Lyddæmpning For at undgå ubehagelige lydpåvirkninger i de betjente rum monteres lyddæmper på indblæsnings og udsugningskanalsystemet imellem aggregatet og de første indblæsnings- /udsugningsarmaturer. Det A-vægtede lydtrykniveau fra ventilationssystemet i boligens rum må ikke overstige 30 db(a) Til lyddæmpning anvendes kanallyddæmper for at holde et lavt tryktab i anlægget. Der er her ikke taget stilling til eventuelle gener ved lydtransmission via kanalsystem fra rum til rum. Måling af luftstrøm Målesteder for måling af hovedluftstrømme skal være tilgængelige evt. ved let aftagelig isolering For at kunne måle luftstrømmen i indblæsnings = tilluftsystem, (DS447) og udsugningssystem= fraluftsystem skal der monteres en målebøjning eller et målekryds på indblæsnings- og udsugningskanalsystemet imellem aggregatet og de første afgreninger. Såfremt aggregatet har indbyggede målepunkter for luftstrøm kan dette udelades. Efteropvarmning Da varmeveksleren ikke kan genvinde al varmen i udsugningsluften, vil indblæsningsluften i vinterperioden være koldere end rumtemperaturen. Da temperaturvirkningsgraden skal være >= 0,8 vil en eftervarmeflade normalt fravælges. Et eventuelt varmestilskud vil da blive leveret af rummets varmeanlæg. Vandeftervarmeflade ( bør undgås).vandeftervarme fladen skal sikres imod frostsprængning, dette gøres ved at montere en frosttermostat på vandeftervarmefladens lameller kombineret med en frostsikringspumpe, der mindst skal køre ved udetemperaturer under 5 C En ulempe er at pumper skal motioneres jævnligt med et særligt program for at sikre at de fungerer når der er brug for dem. Vandtilslutning skal udføres af en autoriseret VVS installatør. El-eftervarmeflade: Denne er generelt ikke acceptabel i energieffektive ventilationsanlæg. Føleren til styring af el-varmefladen monteres i indblæsningskanalen, men ikke nærmere end ca.500 mm, da den ellers kan blive påvirket af strålevarme, og dermed vise forkert. Frostløsning I ventilationsberegner indgår løsningen hvor en føler i udsugningsluften drosler indsugningen ned afhængigt af udetemperaturen. Dette er et kendt veldokumenteret styringsprincip. Armaturer for indblæsning og udsugning Armaturer for indblæsning og udsugning skal vælges så det A-vægtede lydtrykniveau fra ventilationssystemet i boligens rum Iht. BR 10 kap ikke overstiger 30dB (A) Ved valg af armaturet skal tages hensyn til støj fra kanalsystemet så ovenstående overholdes. Praksis viser at toiletter ikke regnes som opholdsrum, hvilket er heldigt, da det er små hårde rum, hvor det er vanskeligt at overholde de 30dB (A). Projektets krav skal dog altid overholdes.

5 Armaturer med tilhørende fordelingsboks dimensioneres så en fornuftig opblanding med rumluft kan opnås, ved en passende start-indblæsningshastighed. Det samlede tryktab ved passage af boks og armatur bør specielt ikke overstige 5-10 Pa ved lavtrykssystemer (dvs. max 40 Pa over korresponderende stutse af ventilationsanlægget) af hensyn til energiforbruget. Armaturer til indblæsning skal vælges således at indblæsningsluften opblandes tilstrækkeligt med rumluften og så lufthastigheden i opholdzonen ikke overstiger 0,15 m/s. Samlinger mellem kanal og armatur skal udføres lufttætte.

6 Kanalsystem Dimensionering af kanalsystem Kanalsystemets dimensioner skal være i overensstemmelse med hjælpeskemaet for valg af kanaldimension (se nedenfor), så de anbefalede hastigheder i kanalsystemet ikke overskrides. Der dimensioneres ud fra en lav lufthastighed for at sikre et lavt elforbrug og for at undgå støj. Det aktuelle tryktab og elforbrug kan let eftermåles på det samlede installerede anlæg, så det kan konstateres om anlægget på disse områder opfylder Go Energis krav. Det er installatørens ansvar at udforme kanalsystemet så trykbehovet ikke overstiger den angivne trykdifferens i data-arket, f.eks 70 Pa. (læses 70 Pascal) eller 40 Pa over korresponderende stutse ved den angivne luftydelse. De stigende temperaturvirkningsgrader bevirker stigende vandudskillelse, dog undtagen ved rotorvekslere. Kanalstrækning for fugtig luft bør derfor have faldende forløb (ikke opadgående) ved passage af varmeveksler for at forbedre afløb fra veksler og hindre tilbageløb til udsugningsfilter, der kan blive fugtigt, muldnet og få et forhøjet tryktab. Bypasspjæld bør vælges til en type, der har glidende regulering (ikke on/off). Kanaldimensioneringsskema Udsugning sker iht BR10 fra fugtige rum. Indblæsning sker i opholds- og soverum, således at der er luftbalance. Hvis der skal udsuges mere end de fugtige rum kræver, sker dette fordelt over det øvrige hus, gerne fra evt. forældresoverum. Luftindtag og afkast Afkastriste- og luftindtag skal have en dimension der er mindst 1 dimension større end den kanal den betjener, da disse komponenter erfaringsmæssigt har stort tryktab. Dette gælder ikke mindst populære riste med brede lameller som i sig selv har et reduceret gennemløbsareal, som derfor skal bruges to dimensioner større end kanalen de betjener. Friskluft og udsugnings taghætter/ riste skal placeres med mindst 3 meters afstand for at afkastluften ikke bliver suget ind igen. Det er desuden bedst at friskluftindtaget sidder på en nordvendt væg eller tag. For at undgå uønsket opvarmning af luften om sommeren bør luftindtaget om muligt placeres på nordsiden i en lodret vægflade, og mindst ½ meter over en eventuel mørk flade. Hvis det ikke kan lade sig gøre at få frisk luften fra en nordvendt væg eller lignende, bør man sikre sig at friskluftindtaget sidder højest muligt. Gerne en 1 meter over taget. Alle kanaltilslutninger bør udføres med et lige kanalstykke før afgreninger eller bøjninger for at undgå ekstra tryktab. Såfremt fabrikantens anvisninger ikke angiver den nødvendige lige kanalstrækning ved tilslutning, kan en lige rørstrækning på 4 gange rørdiameteren anvendes. For aggregater indbygget i skabe skal de ekstra tryktab i forbindelse med ekstra bøjninger indgå i vurderingen af aggregatets energiforbrug. Udform anlægget så det er let at indregulere og vælg armaturer der er lette at indregulere.

7 Gør måle- og indreguleringsstedet tilgængeligt. Kanalsystemet skal være enkelt og symmetrisk, Det kan gøre at luftbalancen opnås uden indreguleringsspjæld ud over det der sidder i armaturet Dimensioner luftmængden til de enkelte udsugnings- og indblæsningsarmaturer ved anvendelse af systemets minimums kanaldimensioner og dermed opnå lave tryktab. Eksempel på spærfod med plads til føring af ventilationskanaler (BYG-DTU R-069). Foto. (BYG-DTU R-069).

8 Vejledende kanaludformning Mindst de sidste 3 T-afgreninger på fordelingskanalen længst væk fra forsyningskanalen skal være af type sadel-afgrening (afrundet bygget afgrening, der har reduceret tryktab). Undgå T-rørs fordeling (indløb fra stamme og 180 graders fordeling på indblæsningssystem) og erstat dette af 45 graders påstik på hovedgren (se tegning) Undgå skarpkantet Brug i stedet 45 afgrening T - fordeling bøjning Undgå T-rørs sammenløb (180 graders modsat rettede tilløb og udløb via stamme på udsugningssystem) og erstat dette af 45 graders påstik på hovedgren (se tegning) Undgå T-sammenløb Brug i stedet 45 sammenløb bøjning

9 Vejledende kanaludformning 2 Luftindtagshætte og luftafkastrist af traditionel udformning med højt tryktab. Begge armaturer skal vælges én dimension større (25 % større diameter) end hoved kanalen de betjener. F.eks. vil en hovedkanal på ø 250 mm kræve armaturer på ø 315 mm eller udføres som 2 samtidigt virkende armaturer i samme dimension som hovedkanalen. Denne regel skal tillige sikre at tryktabet ikke stiger efter eventuel udskiftning af tagarmatur i forbindelse med vedligeholdelse. Kanaldimensionerne skal vælges efter manuel beregning eller ved hjælp af et kanalberegningsprogram, kombineret med praktiske erfaringer om beregningsnøjagtighed (fx fra eftermålinger). Beregningsresultatet tillægges ca. 25 % for ekstra tryktab begrundet med indregulerings unøjagtighed. For at undgå uoprettelige fejl ved dimensionering af kanaler og samlestykker bør der rundes op i stedet for ned på kanaldimensionering. Dette gælder især hvis der er tvivl om den endelige udformning af kanalsystemet. En dimension større (= 25 % større diameter) reducerer tryktabet i kanalsystemet ekskl. armaturer til ca. 40 % af det oprindelige. Brug kanaldimensionsskemaet, som er et enkelt redskab til valg af dimension ud fra luftstrøm og lufthastighed. Undgå kanalhastigheder over 3,0 m/s pga. støj og tryktab. Kanalsystemets tryktab skal være lavt langs den strømningsvej, der passerer flest samlestykker (fittings) fra ventilationsunit til fjernest betjente armatur, og som tillige ofte har størst længde målt langs kanalen. Materialer T-rør og 90-graders bøjninger i metalkanaler og lige kanaler kan fås i standarddimensionerne 80, 100,125,160, 200, 250, 315, 355, 400 mm osv. Der må af hensyn til tryktab og brand ikke bruges fleksslanger i kanalsystemet. Indregulering Ventilationsanlæggets kanalsystem indreguleres på følgende måde: ved hjælp af proportional-indreguleringsmetoden (der tillige er den hurtigste metode) således at hvert armatur har den ønskede luftstrøm således at luften fordeles med mindst mulig trykydelse af ventilatoren således at der er præcis balanceret ventilation, dvs. ens massestrømme ind/ud. Dette har stor betydning for anlæggets energiforbrug. (aldrig overtryk i bygninger da det kan medføre at fugt presses ud i konstruktionerne. hovedluftstrømmene skal ske i henhold til gængs praksis indstilles med en energibesparende metode, hvor ventilatorens omdrejningstal justeres, (normalt med elektronisk styring) og ikke ved hjælp af drøvlespjæld. Indreguleringsrapport: 1. målte luftstrømme for alle armaturer og de to hovedluftstrømme skal angives.

10 2. øjebliksværdi for eleffekt (W) forbrug skal måles og angives 3. aktuel SFP-værdi skal beregnes og angives SFP= w/q*3600 q målt i m3/h 4. statisk trykdifferens mellem korresponderende stutse skal angives. Tips Armaturer placeret nærmest ventilationsunitten har alt afhængig af den valgte indreguleringsform størst risiko for at give støjgener Hvis anlæggets armaturer er kanalføringsmæssigt er gruppevis er symmetrisk opbygget kan indreguleringsarbejdet forenkles.

Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding

Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding Retningslinier for dimensionering af energieffektive ventilationsanlæg med varmegenvinding Elsparefondens anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier

Læs mere

Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier er fulgt.

Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at nærværende retningslinier er fulgt. Retningslinjer for installation af ventilationsanlæg Vejledningen omfatter primært fysisk placering og installation. Go' Energis anbefaling af det samlede anlæg (aggregat og kanalsystem), forudsætter at

Læs mere

Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding

Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET NOVEMBER 2010 Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvis et hus er relativt nyt, velisoleret

Læs mere

Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg

Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg Ventilationsberegner og lavenergiboligventilationsanlæg Vælg selv anlæg der matcher boligstørrelsen og som opfylder bygningsreglementets krav, og som er energimæssigt godt til opgaven Kundens ønske: er

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET DECEMBER 2014 Ventilationsanlæg med varmegenvinding Det anbefales at installere et ventilationsanlæg med varmegenvinding, hvis et hus er relativt nyt, velisoleret

Læs mere

TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel

TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel HRV 501 1 Generel beskrivelse 3 2 Tekniske data 5 3 Tilbehør 7 Forbehold for ændringer og trykfejl. September 2014. Generel

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR JUNI 2013 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: privatbolig kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2015 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke

Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke Guide til opsætning af en VillaVentilations rørpakke Dette installationseksempel skal forstås som et eksempel på, hvordan man med fordel kan opbygge rørsystemet. Eksemplet er baseret på 140 m2 pakken.

Læs mere

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning

DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Version 2011.2 DUKA RoomAir System Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Afsnit Indhold side 1 Generelt 3 2 Dimensionering 3 3 Nødvendigt værktøj 3 4 Generelle anbefalinger for opsætning af rørsystemet

Læs mere

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder:

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder: Rum, som benyttes af personer, skal ventileres så tilfredsstillende komfort og hygiejniske forhold opnås. Ventilationen bevirker, at fugt og forurening (partikler, CO 2, lugt mm.) fjernes fra opholdsrummene

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde er dyr, f.eks. i form

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR AUGUST 2014 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: Privatbolig/lejligheder kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel P e r p e t u a l E n e r g y A p S drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører af løs ninger til ventilationsbranchen.

Læs mere

GE ENERGY 1. Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler

GE ENERGY 1. Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler GE ENERGY 1 Overholder bygningsrelement 2015 til huse på op til 180 m 2 Velegnet til koldt tagrum Intelligent styring med fugtføler GE Energy 1 er et ventilationsaggregat med en højeffektiv modstrømsveksler,

Læs mere

Turbovex TX 250A Turbovex A/S

Turbovex TX 250A Turbovex A/S Turbovex TX 250A Side 1 af 17 1.0.0 Indhold 1.0.0 INDHOLD... 1 1.0.0 INDHOLD... 2 2.0.0 ILLUSTRATIONER... 2 3.0.0 GENEREL INFORMATION... 3 3.1.0 FORORD... 3 3.2.0 ANVENDELSESOMRÅDER... 3 3.3.0 FORKERT

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET AUGUST 2017 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

Velkommen til installationer. Januar 2017

Velkommen til installationer. Januar 2017 Velkommen til installationer Januar 2017 Fagspor installationer Regulering af indeklima Regulering af varmesystemer Valg af Varmekilde Belysning Ventilation Vejrkompensering og natsænkning Valg af varmekilde

Læs mere

Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt!

Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt! lindab ventilation Decentral boligventilation Vi gør det enkelt. Du gør det effektivt! BR10 krav og løsninger Bygningsreglementet BR10, 2013 stiller følgende krav til ventilation: 6.3.1.2. Beboelsesbygninger

Læs mere

Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg

Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg VEJLEDNING Funktionsafprøvning af mekaniske ventilationsanlæg i enfamiliehuse Scan koden og TILMELD dig vores NYHEDSBREV 1 INDHOLD Anlæg i enfamiliehuse skal funktionsafprøves...3 Funktionsafprøvning af

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR OKTOBER 2012 2 TX KOMFORT Decentral ventilation med en kapacitet på 250 til 1000 m³/h, kan anvendes følgende steder: skoler kontorer mødelokaler kantiner institutioner pavilloner

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET AUGUST 2017 Det anbefales at installere et A-mærket ventilationsanlæg (jf. EU forordning 1254/2014) med varmegenvinding

Læs mere

GES Premium 1/1L. Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 2015 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding

GES Premium 1/1L. Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 2015 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding GES Premium /L Komfortopvarmning af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 205 Indbygget aluminiumsveksler for høj varmegenvinding GES Premium /L er et ventilationsaggregat indeholdende modstrømsvarmeveksler

Læs mere

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat

Fordele. Afkast fra ventilationsaggregat Energiløsning Ventilationsanlæg med varmegenvinding UDGIVET OKTOBER 2009 - REVIDERET JUNI 2018 Det anbefales at installere et A-mærket ventilationsanlæg (jf. EU forordning 1254/2014) med varmegenvinding

Læs mere

Velkommen til UCN Bygningskonstruktør. Meinhardt Thorlund Haahr Adjunkt Ventilation i Etageboliger

Velkommen til UCN Bygningskonstruktør. Meinhardt Thorlund Haahr Adjunkt Ventilation i Etageboliger Velkommen til UCN Bygningskonstruktør Meinhardt Thorlund Haahr Adjunkt Ventilation i Etageboliger 1 Vent. i Etageboliger: Indhold Indhold 1. Ventilationsprincipper 2. Opbygning 3. Luftmængder 4. Beregning

Læs mere

Ventilationsanlæg (projekt 2)

Ventilationsanlæg (projekt 2) Ventilationsanlæg (projekt 2) Titel:... Ventilationsanlæg Afleveret:...2004.05.11 DTU-diplomlinie:... By og Byg.Ing DTU-kursus:...11937... Grundlæggende indeklima-,... installations- og energidesign (2)

Læs mere

Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares

Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares Ventilation Hvorfor hvordan, hvad opnås, hvad spares 1 Hvorfor ventilere for at opnå god komfort (uden træk, kontrolleret luftskifte derfor tæthed) For at minimere energiforbruget til dette. 4 Når tæthed

Læs mere

GE ENERGY 3. Med OPT250 kan aggregatet behovsstyres: Via fugtstyring Via uge-programmering

GE ENERGY 3. Med OPT250 kan aggregatet behovsstyres: Via fugtstyring Via uge-programmering GE ENERGY 3 Velegnet til den store bolig eller mindre erhverv Overholder bygningsreglementet 2018 op til 370 m 2 bolig Intelligent styring med indbygget fugtstyring GE Energy 3 er et ventilationsaggregat

Læs mere

Boligventilation Nr.: 1.04

Boligventilation Nr.: 1.04 Side 1/5 Tema: Boligventilation Nr.: Boligventilation med VGV, etageejendomme Dato: May, 2004. Rev. maj 2012 Keywords: Residential ventilation, system layout, humidity control, heat recovery. Resume Der

Læs mere

MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan Comfort

MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan Comfort MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan Comfort Passiv varmegenvinding (luft/luft) Nilan Comfort Boligventilation med varmegenvinding (luft/luft)

Læs mere

GES Energy S. Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model

GES Energy S. Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model GES Energy S Kan indbygges i 60x60 skab Overholder bygningsrelement 2015 op til 200 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model GES Energy S er et ventilationsaggregat med en højeffektiv modstrømsveksler,

Læs mere

ENERGY ECO 180. Kan indbygges i 60x60 skab. Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2. Kan leveres både som stående og liggende model

ENERGY ECO 180. Kan indbygges i 60x60 skab. Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2. Kan leveres både som stående og liggende model ENERGY ECO 180 Kan indbygges i 60x60 skab Velegnet til lavenergiklasse 2020 op til 160 m 2 Kan leveres både som stående og liggende model Energy Eco 180 overholder de skærpede krav i BR20 for bygningsreglement

Læs mere

VENTILATIONSDAGEN 2015 BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER

VENTILATIONSDAGEN 2015 BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER KLIK FOR AT BOLIGVENTILATION REDIGERE I MASTER VENTILATIONSDAGEN 2015 LIVING 2.0 Living Konsulent Vagn Olsen Institute Manager Henning Grønbæk VENTILATIONSDAGEN 2015 / 1 VENTILATIONSDAGEN 2015 / 2 1 1.

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR TX 75A TX 350A TX HomeVex APRIL 2017 TURBOVEX - frisk luft til alle 2 Decentral ventilation med en kapacitet på 75 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: Privatbolig/lejligheder

Læs mere

Rumventilation i autoværksteder

Rumventilation i autoværksteder Rumventilation i autoværksteder Udbudsmateriale Bygherre: Navn Adresse By Rådgiver: Navn Adresse By Udbudet gælder følgende lokaler: Ventilationsanlægget har opvarmningsfunktion Mekanisk værksted dag nat

Læs mere

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan Comfort Passiv varmegenvinding (luft/luft) NU MED INDBYGGET FUGTFØLER Nilan Comfort Boligventilation

Læs mere

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold Turbovex TX 30 2.0.0 Illustrationer 1.0.0 Indhold 3.0.0 Generel information 3.1.0 Forord Denne monterings- og driftsvejledning indeholder teknisk information, og informationer om installation og vedligeholdelse

Læs mere

ECO 375. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Kompakte indbygningsmål. Overholder bygningsklasse 2020

ECO 375. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Kompakte indbygningsmål. Overholder bygningsklasse 2020 ECO 375 Fokus på energioptimering lavt energiforbrug Kompakte indbygningsmål Overholder bygningsklasse 2020 ECO 375 er et ventilationsaggregat til varmegenvinding med en højeffektiv modstrømsveksler, der

Læs mere

Duka VillaVentilationsrørpakke

Duka VillaVentilationsrørpakke Kvalitet Monteringsvejledning GN I N G S R EG L E M ER E ENT BR20 M T TIL B Y Duka VillaVentilationsrørpakke OP T I Dette er et eksempel på, hvordan man kan opbygge rørsystemet. Eksemplet er baseret på

Læs mere

BE KOMPAKT serie Ventilationsaggregat

BE KOMPAKT serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 150 300 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige ECmotorer og højeffektiv modstrømsveksler sikre en energibesparende

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.04 april 2013 Side 1 af 18 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0 GENEREL

Læs mere

Krav. Minimum: Energimærke A. Afkast fra emhætte (separat) Primær varmekilde Koldt vand

Krav. Minimum: Energimærke A. Afkast fra emhætte (separat) Primær varmekilde Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 0 - REVIDERET JUNI 08 Brugsvandsvarmepumpe Det anbefales at installere en brugsvandsvarmepumpe i huse med naturlig ventilation, hvor den primære varmekilde er dyr, fx i

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR OKTOBER 2015 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: Privatbolig/lejligheder kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

FORMELSAMLING 1 for Ventilations-KURSUS

FORMELSAMLING 1 for Ventilations-KURSUS Beregning af luftstrøm q v i rektangulær kanal: q V A v 3600 [m 3 /h] A = Indvendig tværsnitsareal [m 2 ] (side 1 x side 2) [m *m] for rektangulær kanal) v = middel-lufthastighed [m/s] (se placering i

Læs mere

MicroVent Home System

MicroVent Home System MicroVent Home System MicroVent Home system Beregningseksempel 2 l/s 2 l/s 5 l/s 5 l/s 2 l/s 15 l/s Emhætte 20 l/s Fig. 1 Grundventilation MicroVent i boliger Mikroventilation dimensioneres således at

Læs mere

BE VILLA serie Ventilationsaggregat

BE VILLA serie Ventilationsaggregat 1 BE VILLA serie Ventilationsaggregat Typer: BE VILLA 200 BE VILLA 350 BE VILLA 700 BE VILLA serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige EC-motorer og højeffektiv

Læs mere

Energiøkonomisk boligventilation. Toke Rammer Nielsen DTU Byg

Energiøkonomisk boligventilation. Toke Rammer Nielsen DTU Byg Energiøkonomisk boligventilation Toke Rammer Nielsen DTU Byg DTU Byg ca. 160 ansatte, ca. 100 er videnskabeligt personale Bygningsdesign Bygningskonstruktioner Byggematerialer Geoteknik Indeklima Bygningsfysik

Læs mere

Villavent fra Systemair

Villavent fra Systemair God luftkvalitet giver god livskvalitet Villavent fra Systemair Danvent-Systemair A/S www.systemair.dk Telefon Jylland: 8738 7500 Telefon Sjælland 4772 4772 Moderne boliger har ingen naturlig udluftning.

Læs mere

ECO 190. Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft. Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug. Overholder bygningsklasse 2020

ECO 190. Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft. Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug. Overholder bygningsklasse 2020 ECO 19 Kompakte indbygningsmål velegnet til nedsænket loft Ekstremt høj kapacitet og lavt energiforbrug Overholder bygningsklasse 22 ECO 19 er et ventilationsaggregat til varmegenvinding med en højeffektiv

Læs mere

GE Premium 1/1L. GE Premium 1/1L er et ventilationsaggregat indeholdende modstrømsvarmeveksler,

GE Premium 1/1L. GE Premium 1/1L er et ventilationsaggregat indeholdende modstrømsvarmeveksler, GE Premium /L Både komfortopvarmning og køling af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 5 op til 6 m bolig Leveres i både højre og venstre model GE Premium /L er et ventilationsaggregat indeholdende

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Anbefaling. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET JUNI 2018 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Fokus-omr områder God og energirigtig ventilation opnås ved at fokusere på: 1. Ventilationsbehov

Læs mere

Formål med ventilation

Formål med ventilation Formål med ventilation Sikre frisk luft Fjerne lugtgener Fjerne fugt Fjerne partikler Bygningsopvarmning M.m. = godt indeklima Simpelt ventilationsanlæg Rigtigt ventilationsanlæg sanlægtyper (komfortanlæg)

Læs mere

ECO 400. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad

ECO 400. Fokus på energioptimering lavt energiforbrug. Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad ECO 400 Fokus på energioptimering lavt energiforbrug Velegnet til montage i uopvarmede rum pga. høj varmeisoleringsgrad Overholder kravene i bygningsklasse 2020 Højre/venstre udgave i samme aggregat ECO

Læs mere

BE TOP serie Ventilationsaggregat

BE TOP serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 150 200 300 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige EC-motorer og højeffektiv modstrømsveksler sikre en energibesparende

Læs mere

Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme

Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme Ventilationsløsninger til eksisterende etageejendomme Dette notat omhandler etablering af ventilation ved individuel ombygning og er tænkt anvendt ved tilbudsgivning og indledende projektering. Notatet

Læs mere

GE Premium 2. Typer GE Premium 2 - H (højre) & V (venstre)

GE Premium 2. Typer GE Premium 2 - H (højre) & V (venstre) GE Premium Både komfortopvarmning og køling af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglement 15 helt op til 5 m bolig Leveres i både højre og venstre model GE Premium er et ventilationsaggregat indeholdende

Læs mere

GE Premium 3. Typer GE Premium 3 - H (højre) & V (venstre)

GE Premium 3. Typer GE Premium 3 - H (højre) & V (venstre) GE Premium 3 Både komfortopvarmning og køling af indblæsningsluften Opfylder bygningsreglementet 2018 helt op til 350 m 2 bolig Leveres i både højre og venstre model GE Premium 3 er et ventilationsaggregat

Læs mere

VR700DC. DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning. Til slutbrugeren

VR700DC. DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning. Til slutbrugeren VR700DC DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning Til slutbrugeren 1 FORORD Systemair ventilationsaggregater med varmegenvinding er blevet produceret siden 1980. Aggregaterne er installeret i tusindvis

Læs mere

BE TOP S Ventilationsaggregat

BE TOP S Ventilationsaggregat 1 BE TOP S Ventilationsaggregat Typer: BE TOP 150 S 2 BE TOP S serien er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer og

Læs mere

BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P

BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P 1 BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P 2 BE TOP P er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer og en højeffektiv

Læs mere

BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P

BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P 1 BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P 2 BE KOMPAKT P er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer

Læs mere

Syddansk erhvervsskole

Syddansk erhvervsskole Syddansk erhvervsskole Allan Tingkær Bygningsreglement 2010 Særlige krav til klimaskærm: Luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen må ikke overstige 1,5 l/s pr. m 2 opvarmet areal ved trykprøvning med

Læs mere

Genanvender op til 95% af varmen i din bolig

Genanvender op til 95% af varmen i din bolig Genanvender op til 95% af varmen i din bolig og løser samtidig dine fugt-, allergi- og indeklimaproblemer Boligventilation en ideel løsning for indeklimaet i dit hus! 1 Hvorfor styret ventilation? Data

Læs mere

BE KOMPAKT serie Ventilationsaggregat

BE KOMPAKT serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige EC-motorer og en højeffektiv modstrømsveksler sikrer en energibesparende

Læs mere

Ventilation på faste arbejdssteder

Ventilation på faste arbejdssteder 1.6 Tjekliste om arbejdsstedets indretning og udførelse til koordinator P i program- og i projektgranskningsfasen Ventilation på faste arbejdssteder Krav om ventilation 1 Har arbejdsrum tilstrækkelig tilførsel

Læs mere

Nilan VPL 15-28 MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig

Nilan VPL 15-28 MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan VPL 15-28 Aktiv varmegenvinding med køling (luft/luft) Nilan VPL 15-28 Boligventilation med varmegenvinding

Læs mere

AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA

AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA 01-11-2018 1 S i d e Termostaterne Opvarmning af lejligheden sker med henholdsvis gulvvarme i badeværelset og radiatorvarme i de resterende rum. I de enkelte rum

Læs mere

BE TOP serie Ventilationsaggregat

BE TOP serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 150 200 300 400 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige EC-motorer og en højeffektiv modstrømsveksler sikrer en

Læs mere

Vejledning til udfyldning af inddata i Be15 med Danfoss Air Units

Vejledning til udfyldning af inddata i Be15 med Danfoss Air Units Eksempel: Danfoss Air Unit a2 i hus med opvarmet etageareal på 160 m 2 og 2 x bad, 1 x bryggers og 1 x køkken. Ingen eftervarmeflade monteret. Tæthedsprøvning er ikke udført. El-HC Danfoss Air Unit a2.

Læs mere

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group.

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. HRUC-E Ventilationsaggregat med varmegenvinding Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. Ventilair Group forbeholder sig retten til at ændre offentliggjorte informationer uden varsel. Besøg derfor

Læs mere

Montagevejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30

Montagevejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30 Montagevejledning CTS 602 by Nilan Comfort CT150 Version: 10.00 13-04-2015 Software-version: 2.30 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Generelle oplysninger før montage... 3

Læs mere

BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P

BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P 1 BE KOMPAKT P Ventilationsaggregat Type: BE KOMPAKT 125 P 2 BE KOMPAKT P er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Varmepumper 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Varmepumper 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1 Varmepumper 0 1 VARMEPRODUCERENDE ANLÆG VARMEPUMPER Generelt Varmepumper kan i mange tilfælde reducere energiforbruget til opvarmning og/eller varmt brugsvand.

Læs mere

BE TOP S serie Ventilationsaggregat

BE TOP S serie Ventilationsaggregat 1 BE TOP serie Ventilationsaggregat Typer: BE TOP 150 BE TOP 200 2 BE TOP serien er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer

Læs mere

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig

Nilan Comfort NU MED INDBYGGET FUGTFØLER MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan Comfort Passiv varmegenvinding (luft/luft) NU MED INDBYGGET FUGTFØLER Nilan Comfort Boligventilation

Læs mere

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP Tagmonteret ventilationsaggregat varenr. 02-602 Geovent GRTU tagaggregat er et enkelt og effektivt ventilationsaggregat med et minimum af installationsomkostninger. Aggregatets store tilbehørsprogram gør

Læs mere

Afsnit 7 Teknisk standard Ventilation. Kolding og Fredericia Sygehuse 01-04-2011 - rev. 1

Afsnit 7 Teknisk standard Ventilation. Kolding og Fredericia Sygehuse 01-04-2011 - rev. 1 Afsnit 7 Teknisk standard Ventilation Kolding og Fredericia Sygehuse 01-04-2011 - rev. 1 Indholdsfortegnelse: 57.11 Komfortventilation Aggregater... 3 57.12 Komfortventilation Kanalsystemer og armaturer...

Læs mere

Combi 185 BP. Energien genvindes først af modstrømsvarmeveksleren og dernæst genvindes restenergien af varmepumpen.

Combi 185 BP. Energien genvindes først af modstrømsvarmeveksleren og dernæst genvindes restenergien af varmepumpen. Combi 185 BP Leverer både frisk luft og varmt brugsvand til hele familien Anlæg leverer tilskud til opvarmning via indblæsningsluften Lavt energiforbrug og højeffektiv varmepumpe Combi 185 BP er et komplet

Læs mere

Datablad Varmegenvindingsaggregat A06. ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat

Datablad Varmegenvindingsaggregat A06. ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat A06 - Comfort Grå A06 - Comfort Hvid A06 - Grå A06 - Hvid Anvendelse Øland A06 varmegevindingsaggregat anvendes til enrums ventilation, hvor der ønskes et godt indeklima

Læs mere

Kvaliteten af luft = livskvalitet!

Kvaliteten af luft = livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav til udluftning stiger markant og derfor er det energirigtig at

Læs mere

BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P

BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P 1 BE TOP P Ventilationsaggregat Type: BE TOP 125 P 2 BE TOP P er specielt designet til anvendelse i lejligheder, boliger samt etagebyggerier hvor pladsen er trang. De energivenlige EC-motorer og en højeffektiv

Læs mere

Nilan VP 18 Compact. Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING

Nilan VP 18 Compact. Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING Totalløsningen til ventilation og opvarmning i boliger MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Indbyggede filtre Filterskuffe til pollenfilter

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.15 Februar 2010 Side 1 af 23 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0

Læs mere

Inblæsningsarmatur VSKH

Inblæsningsarmatur VSKH 56 er et lydsvagt indblæsningsarmatur. Armaturets opbygning giver en særdeles god opblanding af den indblæste luft i rummet (høj induktions grad). Dette opretholder et behageligt indeklima, selv ved en

Læs mere

Etablering af hybridventilation

Etablering af hybridventilation Energiløsning UDGIVET JUNI 2015 - REVIDERET JULI 2015 Etablering af hybridventilation Hybridventilation kombinerer naturlig ventilation med mekanisk ventilation. Det mekaniske ventilationsanlæg med varmegenvinding

Læs mere

NYHED Røddikvej Galten - Tlf:

NYHED Røddikvej Galten - Tlf: NYHED 2017 Røddikvej 70-8464 Galten - Tlf: 24 60 18 60 Har du problemer med dårlig luftskifte/-cirkulation? Er der fugt-/skimmelpletter på dine vægge? Er der dårlig, ubehagelig luft i huset? er løsningen!

Læs mere

Kvaliteten af luft er livskvalitet!

Kvaliteten af luft er livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte DV-300T ventilationsaggregatet er et anlæg med energieffektiv huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 7 - bips nr. 57 Ventilation 10. udgave

Tekniske standarder Afsnit 7 - bips nr. 57 Ventilation 10. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L SVENDBORG SYGEHUS Afsnit 7 - bips nr. 57 Ventilation 10. udgave 10. januar 2014 Indholdsfortegnelse 57.11 Komfortventilation Aggregater... 2 57.12

Læs mere

TX 3000. Turbovex. Turbovex A/S Industrivej 45 9600 Aars Tlf. 96 98 14 62 Fax 98 62 42 24 E-mail: info@turbovex.dk. Udvendig.

TX 3000. Turbovex. Turbovex A/S Industrivej 45 9600 Aars Tlf. 96 98 14 62 Fax 98 62 42 24 E-mail: info@turbovex.dk. Udvendig. Turbovex Decentral ventilation med varmegenvinding TX 3000 er et nyudviklet koncept for luftskifte I værksteder, industrihaller og lagerbygninger etc. Ventilationsaggregatet monteres gennem taget med kun

Læs mere

Markedets mest effektive genvinding

Markedets mest effektive genvinding lindab ventilation Markedets mest effektive genvinding Den nye HERU EC genvinder op til 86 % Opfylder BR1 Varmegenvindingsaggregat HERU9SEC Dimensioner 164 97 555 52 Ø 16 48 Beskrivelse HERU EC er et aggregat

Læs mere

BE TOP serie Ventilationsaggregat

BE TOP serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 150 200 300 400 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige ECmotorer og en højeffektiv modstrømsveksler sikrer en energibesparende

Læs mere

BE TOP serie Ventilationsaggregat

BE TOP serie Ventilationsaggregat 1 serie Ventilationsaggregat Typer: 150 200 300 400 2 serien kan anvendes i lejligheder, boliger samt mindre erhvervsbygninger. De energivenlige ECmotorer og en højeffektiv modstrømsveksler sikrer en energibesparende

Læs mere

Spaltearmaturer LD-13, LD-14

Spaltearmaturer LD-13, LD-14 Comfort: LD-, LD- Spaltearmaturer LD-, LD- LD- LD- LD- LD- LD- LD- RAL RAL RAL CD CD CD Anvendelse: Spaltearmaturerne LD- og LD- er designet til indblæsning i rum med en loftshøjde fra,5 m til m. De er

Læs mere

Indblæsningsarmatur VFKH

Indblæsningsarmatur VFKH 56 Indblæsningsarmatur er et lydsvagt hvirvelindblæsningsarmatur. Armaturets opbygning giver en særdeles god opblanding af den indblæste luft i rummet (høj induktions grad). Dette opretholder et behageligt

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VENTILATION 0 1. Ventilation 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VENTILATION 0 1. Ventilation 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VENTILATION 0 1 0 1 VENTILATION VENTILATION Registrering Registrering af ventilation omfatter: ventilationsform(er) areal af ventilerede lokaler driftstid luftskifte værdier virkningsgrad

Læs mere

Udvikling af mekanisk ventilation med lavt elforbrug

Udvikling af mekanisk ventilation med lavt elforbrug Udvikling af mekanisk ventilation med lavt elforbrug Søren Terkildsen Sektion for bygningsfysik og installationer Alectia seminar 20 September 2012. Introduktion 3 årigt Ph.d studie på DTU byg. Ny type

Læs mere