Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 7 Nummer: 2650 Titel: Svejsning og termisk skæring i metal Kort titel: Svejsning Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden for svejse/skæreområdet som består af: Proces Lysbuesvejsning, Proces MIG-svejsning Proces MAG-svejsning med massiv tråd, Proces MAG-svejsning med pulverfyldt tråd, Proces TIG-svejsning, Proces Gassvejsning, Flammeskæring, Plasmaskæring, Laserskæring skal der planlægges, tilrettelægges, produceres, repareres og vedligeholdes, kvalitetssikres og dokumenteres. Endvidere sker der til stadighed en produktudvikling som inddrager materialer, såsom rustfrit, aluminium, kobber, titanium m.v. Den øgede konkurrence inden for området nødvendiggør at der indføres ny teknologi i form af f.eks. robotisering og automatisering. Fælles for jobområdet skal virksomhederne i forbindelse med tilbudsgivning, tegningsfremstilling, beregning, produktion, efterleve både myndighedskrav og branchekrav, med krav om at producere og vedligeholde i henhold til såvel nationale som internationale normer og standarder, samt nationale myndighedskrav som hele tiden ændres og udbygges. Opgaverne i forbindelse med tilrettelæggelse, produktion, reparation, vedligeholdelse, dokumentation og kvalitetssikring udføres af faglærte og ufaglærte medarbejdere inden for metalindustrien. I produktionen i metalindustrien er en del flygtninge og indvandre beskæftiget. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Arbejdspladsprofilerne inden for jobområdet: Store virksomheder med mange ansatte som primært arbejder med sværindustrien, værfter - offshore - vindmøller etc. Mellemstore virksomheder som er ordreproducerende eller har egen produktion af f.eks. kedel og beholder, gittermaster, tankvogne etc. Evt. er underleverandører til store virksomheder. Små virksomheder som udfører egen produktion, vedligeholdelsesarbejde, reparationer og enkeltstyksproduktioner. Nichevirksomheder som tilbyder løsning af specielle opgaver.

2 Side 2 af 7 Alle typer af materialer kan indgå i den produktion der udføres inden for alle arbejdspladsprofiler i jobområdet. Fremstillingsprocessen er typisk opdelt i: Kundekontakt Planlægning og tilrettelæggelse Produktion, Reparation Vedligeholdelse Kvalitetssikring Dokumentation Der anvendes teknologi spændende fra simpel lavteknologi til avanceret højteknologi. Karakteristisk for virksomhederne i metalindustrien er at der hele tiden skal produceres, repareres og vedligeholdes i henhold til kundekrav, nationale som internationale normer og standarder samt nationale myndighedskrav. Det er i næsten alle produktionssammenhænge nødvendigt at svejseren er i besiddelse af et gyldigt svejsecertifikat som dækker de svejsediscipliner/processer svejseren skal beherske. De arbejdsopgaver som udføres er mangeartede, spændende fra enkle arbejdsopgaver som kan udføres på baggrund af relativ kort uddannelse eller sidemandsoplæring til arbejdsopgaver som stiller krav til medarbejdere om at beherske samtlige arbejdsprocesser/discipliner som indgår i fremstillingsprocessen. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet De medarbejder der søger eller har beskæftigelse i metalindustrien inden for svejse/skære har generelle almene og personlige kompetencer specifikt læse-, skrive-, regne-, og IT-kompetencer, således at de kan anvende og varetage dokumentation og registrering i forbindelse med produktion og har typisk følgende uddannelsesmæssig baggrund: Faglærte svejsere som behersker alle svejseprocesserne (svejseproces 111, svejseproces 131, svejseproces 135, svejseproces 136, svejseproces 141, svejseproces 311) på højeste certifikatniveau. Herudover er svejseren i stand til at udfører skæring ved anvendelse af flammeskæring, plasmaskæring og laserskæring. Endvidere kan svejseren aflæse arbejdstegninger, følge arbejdsinstruktioner og WPS ere. Herudover har svejserne viden om alt den fagteori som er forbundet med svejsning og skæring i alle materialer. Svejseren er i besiddelse af et eller flere svejsecertifikater. Faglærte smede som igennem efteruddannelse har suppleret deres faglige uddannelse med en svejseuddannelse. Enten inden for en eller flere svejseprocesser samt er istand til at udføre skæring ved anvendelse af flammeskæring, plasmaskæring og laserskæring. hvilket indebærer at denne medarbejderprofil typisk behersker alle arbejdsdiscipliner/processer som indgår i fremstilling, vedligeholdelse og reparationsprocessen. Endvidere kan den faglærte smed aflæse arbejdstegninger, følge arbejdsinstruktioner og WPS ere. Herudover har den faglærte smed viden om alt den fagteori som er forbundet med svejsning og skæring i alle materialer. Den faglærte smed er i besiddelse af et eller flere svejsecertifikater.

3 Side 3 af 7 Ufaglærte arbejdere som gennem efteruddannelse har erhvervet faglige færdigheder, så de behersker svejsning på højeste certifikatniveau inden for en eller flere svejseprocesser, ligesom han/hun er i stand til at følge arbejdsinstruktioner og WPS ere og har viden om al den fagteori som er forbundet med svejsning og skæring inden for alle processer. Denne medarbejder er i besiddelse af et eller flere svejsecertifikater. Ufaglærte som igennem sidemandsoplæring i virksomheden bestrider simple tildannelses- og svejseopgaver Kravet til kompetencerne inden for jobområdet bevæger sig mod behov for beherskelse af flere arbejdsdiscipliner inden for jobområdet med henblik på større mulighed for jobskifte/fleksibilitet såvel intern som ekstern. Medarbejderne inden for svejse/skæreområdet i metalindustrien er typisk mænd. En del af dem er flygtninge og indvandrere. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet Området spænder fra individuel fremstilling af produkter til selvstyrende eller selvforvaltende produktionsgrupper, der skal kunne honorere stadig mere individuelle krav til produkter, kvalitetsbevidsthed, just-in-time levering, øget service og hurtige reaktioner på ændringer. Jern- og metalindustrien er karakteriseret ved at der arbejdes med udgangspunkt i viden om kvalitet og miljøteknik og industrielt fremstillings- og effektiviseringsteknik. Ny teknologi fordrer konstant ændring i den måde industrien organiserer deres virke. Medarbejderne inden for jern- og metalindustrien skal være omstillingsparate, metodiske, effektive. Området er præget af samarbejdsformer, som sikrer hurtige og effektive forandringsprocesser i en virksomhed, samt udvikling af metoder til inddragelse af medarbejdere.

4 Side 4 af 7 Beskrivelse af de tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer Fremstilling af en svejst konstruktion i metalindustrien Kort beskrivelse af kompetencen og dens anvendelse i jobområdet Fremstilling af en svejst konstruktion i metalindustrien omfatter: Kundekontakt Nye konstruktioner, Reparation af konstruktioner, Vedligeholdelse af konstruktion i drift. De kompetencer som indgår: Planlægge/tilrettelægge Afkorte emner med manuel/automatiske afkortningsmaskiner i henhold til kvalitetskrav stillet i udbudsmaterialer og specifikationer Tildanne svejsefuger v.h.a. flammeskæring, laserskæring, plasmaskæring til kvalitetskrav stillet i udbudsmaterialer og specifikationer. Ophæfte konstruktioner i alle svejsepositioner og med alle svejseprocesser Sammensvejse konstruktioner i alle svejsepositioner og med alle svejseprocesser jævnfør arbejdstegninger, arbejdsinstruktioner og WPS er til kvalitetskrav i henhold til udbudsmateriale, specifikationer, normer, standarder og myndighedskrav. Foretage opretning Udføre visuel svejsekontrol af eget arbejde Kvalitetskontrol Dokumentation. Fremstilling af en svejst konstruktion i metalindustrien sker på baggrund af kundekrav, en arbejdstegning, samt udfærdigede arbejdsinstruktioner og WPS er. Der vil typisk i metalindustrien være krav om, at både beregning og udførelse og fremstilling sker i henhold til såvel kundekrav, internationale som nationale normer og standarder samt nationale myndighedskrav. Teknologi og arbejdsorganisering Området spænder fra individuel fremstilling af produkter til selvstyrende eller selvforvaltende produktionsgrupper, der skal kunne honorere stadig mere individuelle krav til produkter, just-intime levering, øget service og hurtige reaktioner på ændringer, hvilket stiller store krav til medarbejdernes samarbejdsevner, kommunikationsevner, deres omstillingsparathed samt kvalitetsbevidsthed og IT-færdigheder. Der anvendes teknologi spændende fra simpel lavteknologi til avanceret højteknologi. I fremstillings- og vedligeholdelses- og reparationsprocessen arbejdes på grundlag af kundekrav, arbejdstegninger, arbejdsinstruktioner og WPS er, herudover anvendes inden for jobområdet simpelt håndværktøj, samt manuelt betjente værktøjsmaskiner såsom afkortningsmaskiner, bukkemaskiner etc. Desuden anvendes robotter - automatiseringsudstyr - PLC-udstyr - laserudstyr -

5 Side 5 af 7 plasmaudstyr og induktionsretteudstyr samt simpelt svejse- og skæreudstyr herunder varmeretteudstyr. Særlige kvalifikationskrav, som er en forudsætning for udførelsen af jobbet, f.eks. certifikatkrav Der er krav om at svejserne skal have gennemført særlige uddannelser refererende til myndighedskrav/-bekendtgørelser f.eks. Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring. Det er i næsten samtlige produktionssammenhænge nødvendigt at svejseren er i besiddelse af et eller flere svejsecertifikater, udført i henhold til såvel internationale som nationale standarder og normer, og som dækker de svejsediscipliner/processer svejseren skal beherske. I forbindelse med uddannelse inden for svejseområdet er der etableret en skolecertificeringsmulighed, som udføres med udgangspunkt i dels nationale som internationale standarder samt SBC 244 (særlist betingelser for certificering). Det erhvervede skolecertifikat er svejserens ejendom. Kompetencens udbredelse på arbejdspladser i jobområdet Kompetencen er vidt udbredt i metal industrien og som helhed til stede i en produktionsgruppe, idet den overordnet kan opfattes som en fælles kompetence i de produktionsgrupper, som udfører svejse/skære opgaver, hvor den er fordelt på forskellige personer afhængig af uddannelsesmæssig baggrund og/eller praktisk erfaring eller oplæring i produktionsgruppen.

6 Side 6 af 7 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Lys b. svejs-kants plade/plade AQ 10, og fremefter Lys b. svejs-kants plade/rør AQ 10, og fremefter Lys b svejs-stumps plade pos PA-PF AQ 10, og fremefter Lys b svejs-stumps plade alle pos AQ 10, og fremefter Lys b svejs-stumps rør pos PA-PC AQ 10, og fremefter Lys b svejs-stumps rør alle pos AQ 10, og fremefter MAG-svejs-kants plade/plade pr 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-kants plade/rør pr 135 AQ 10, og fremefter MAG-svejs-stumps plade pos PA-PF pr 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps plade alle pos pr 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps rør pos PA-PC pr 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps rør alle pos pr 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-kants plade/plade pr 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-kants plade/rør pr 136 AQ 10, og fremefter MAG-svejs-stumps plade pos PA-PF pr 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps plade alle pos pr 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps rør pos PA-PC pr 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejs-stumps rør alle pos pr 136 AQ 5, og fremefter TIG-svejs-kants uleg plade/rør AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps uleg plade AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps uleg rør pos PA-PC AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps uleg rør alle pos AQ 10, og fremefter TIG-svejs-kants rustfri plade/rør AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps tynd rustfri plade AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps svær rustfri plade AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps tynd rustfri rør pos PA-PC AQ 4, og fremefter TIG-svejs-stumps tynd rustfri rør alle pos AQ 6, og fremefter TIG-svejs-stumps svær rustfri rør pos PA-PC AQ 5, og fremefter TIG-svejs-stumps svær rustfri rør alle pos AQ 5, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Kvalitetsstyring af svejsearbejde AQ 5, og fremefter Faglig regning og matematik AP 5, og fremefter Faglig læsning og skrivning AP 5, og fremefter Modstandssvejsning AQ 5, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Lysbuesvejsning AQ 5, og fremefter Lysbue, Reparationssvejsning AQ 15, og fremefter Oprettelse af database til jobbrug AD 2, og fremefter Anvendelse af regneark til talbehandling AD 3, og fremefter Design og automatisering af regneark AD 2, og fremefter Indskrivning og formatering af mindre tekster AD 3, og fremefter Standardisering af virksomhedens dokumenter AD 1, og fremefter Fletning af dokumenter til masseproduktion AD 1, og fremefter Jobrelateret brug af styresystemer på pc AD 2, og fremefter Anvendelse af præsentationsprogrammer AD 2, og fremefter Effektiv internetsøgning på jobbet AD 2, og fremefter Flammeskæring - tildannelse af rør AQ 5, og fremefter Lysbuesvejsning af rørstudse AQ 5, og fremefter Lysbuesvejsning af svære pladeknudepunkter AQ 15, og fremefter Lysbuesvejsning af svære rør samt rørknudepunkter AQ 15, og fremefter TIG-svejsning AQ 5, og fremefter TIG-svejsning af u/lavt legeret rør, montagesvejs AQ 15, og fremefter TIG og lysbuesvejsning af u- og lavtlegeret rør AQ 10, og fremefter

7 Side 7 af 7 Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage TIG-svejsning af tyndere plade, aluminium AQ 10, og fremefter TIG-svejsning af svær plade, aluminium AQ 10, og fremefter TIG-svejsning, Titanium AQ 10, og fremefter Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk AQ 1, og fremefter MAG-svejsning proces 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejsning af rustfri stål, proces 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejsning af rustfri stål, proces 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejsning af rustfri stål, svær plade P 135 AQ 5, og fremefter MAG-svejsning af rustfri stål svær plade P 136 AQ 5, og fremefter MAG-svejsning af stumpsømme, svær plade 136 AQ 10, og fremefter MAG-svejsning af tyndplade proces 135 AQ 5, og fremefter MAG-reparationssvejsning proces 135 AQ 10, og fremefter MIG-svejsning aluminium proces 131 kantsømme AQ 10, og fremefter MIG-svejsning aluminium P 131 AQ 5, og fremefter kantsømme/knudepunkt MIG-svejsning aluminium P 131 stumpsømme tynd AQ 5, og fremefter plad MIG-svejsning aluminium P 131 stumpsømme svær AQ 5, og fremefter plad Gassvejsnning proces 311 AQ 5, og fremefter Gassvejsning af stumpsømme - rør proces 311 AQ 5, og fremefter Gassvejsning af stumpsømme - rør P 311, EN AQ 10, og fremefter Materialelære, rustfri stål AQ 3, og fremefter Materialelære, stål AQ 3, og fremefter Materialelære, aluminium AQ 3, og fremefter Tegningslæsning, projektion og isometri AQ 5, og fremefter Skibsbygning, placering og regler AQ 15, og fremefter IT og produktionsstyring for medarbejdere AA 5, og fremefter Online kommunikation til jobbrug AD 2, og fremefter Brug af pc på arbejdspladsen AD 3, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Manuel måle og bearbejdningsteknik AQ 10, og fremefter Svejsning og bearbejdningsteknik AQ 15, og fremefter Manuel flammeskæring AQ 10, og fremefter Pulversvejsning, plade - proces 121 AQ 5, og fremefter Pulversvejsning rør og plade - proces 121 AQ 5, og fremefter

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2650 Titel: Svejsning og termisk skæring i metal Kort titel: Svejsning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2650: Svejsning og termisk skæring i metal

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2650: Svejsning og termisk skæring i metal Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2650: Svejsning og termisk skæring i metal Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort på

Læs mere

SVEJSNING - 6 ugers jobrettet uddannelse P SITIVLISTEN 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE. - et samarbejde mellem AMU SYD og HANSENBERG KOLDING

SVEJSNING - 6 ugers jobrettet uddannelse P SITIVLISTEN 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE. - et samarbejde mellem AMU SYD og HANSENBERG KOLDING 2015 SVEJSNING - 6 ugers jobrettet uddannelse KOLDING JSNING SVE P SITIVLISTEN 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE - et samarbejde mellem AMU SYD og HANSENBERG SVEJSNING - POSITIVLISTEN 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

SVEJSNING - Jobrettet uddannelse P SITIVLISTEN JOBRETTET UDDANNELSE VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE KOLDING

SVEJSNING - Jobrettet uddannelse P SITIVLISTEN JOBRETTET UDDANNELSE VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE KOLDING 206 SVEJSNING - Jobrettet uddannelse JSNING SVE P SITIVLISTEN JOBRETTET UDDANNELSE VOKSENUDDANNELSE FOR ALLE KOLDING SVEJSNING - POSITIVLISTEN JOBRETTET UDDANNELSE - DEN LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE, GÆLDER

Læs mere

arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2015

arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2015 arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2015 Positivliste :: svejsning 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE - DEN LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE - GÆLDER FOR HELE 2015 Her kan

Læs mere

Beståelsesprocenter 1. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocenter 1. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocenter 1. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest CØSAformål Betegnelse Mål Fagbetegnelse Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen

Læs mere

arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2016

arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2016 arbejdsmarkeds uddannelse (amu) Svejsning jobrettet uddannelse positivlisten 2016 Positivliste :: svejsning 6 UGERS JOBRETTET UDDANNELSE - DEN LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE - GÆLDER FOR HELE 2016 Her kan

Læs mere

Beståelsesprocenter 4. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocenter 4. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocenter 4. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest CØSAformål Betegnelse Mål Fagbetegnelse Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beståelsesprocenter 4. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter

Beståelsesprocenter 4. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter Beståelsesprocenter 4. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter Betegnelse Mål Fagbetegnelse Beståelse s-procent Antal elever CØSAformål Gennemførelsesprocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2610 Titel: Smedeteknisk område Kort titel: Smed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter de arbejdsprocesser,

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Beståelsesprocenter 2. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocenter 2. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocenter 2. kvartal 2012 for Kursuscenter Vest CØSAformål Betegnelse Mål Fagbetegnelse Antal Gennemførel- Beståelses- elever sesprocent procent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40003 Salgsteknik

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser

Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser Beståelseses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/kurser 1. halvår 2014 UVM-fag UVM fag betegnelse Beståelsespct. Antal elever Gennemførelsespct. 43996 45141 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og

Læs mere

JOBRETTET UDDANNELSE SVEJSNING POSITIVLISTEN 2016

JOBRETTET UDDANNELSE SVEJSNING POSITIVLISTEN 2016 JOBRETTET UDDANNELSE SVEJSNING POSITIVLISTEN 06 Find flere kurser på www.learnmark.dk/amu JOBRETTET UDDANNELSE Denne liste indeholder de kurser og uddannelsesforløb, du som ledig, kan deltage på fra. ledighedsdag,

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING INDEN KURSETS START Der vil blive foretaget en individuel visitation, så indplaceringen i et forløb bliver så korrekt som muligt. EFTER ENDT KURSUSFORLØB Efter kursusforløbet, kan

Læs mere

SVEJSNING METALINDUSTRI

SVEJSNING METALINDUSTRI SVEJSNING METALINDUSTRI Svejseuddannelser AMU-Vest - en del af EnergiMetropol Esbjerg Spangsbjerg Møllevej 304-306 6705 Esbjerg Ø Telefon 79 14 03 22 inst@amu-vest.dk www.amu-vest.dk Når kurser er bedst

Læs mere

SVE JSNING AMU-KURSER 2 019

SVE JSNING AMU-KURSER 2 019 SVE JSNING AMU-KURSER 2 019 Skovsbovej 43 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Ryttervej 65 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Porthusvej 71 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57

Læs mere

Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri

Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri Møde i Udviklingsudvalg for Svejse-, skibsbygning og støberiindustri Torsdag den 7.12.2017 kl. 10.00 Mødet holdes hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 5. sal, 1780 København V. Mødet slutter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Formål: Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring - 17-kursus, tidligere benævnt 26-kursus

Formål: Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring - 17-kursus, tidligere benævnt 26-kursus Svejsning Svejsning Åbentværksted svejsning Åbentværksted svejsning Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk Kursusnr.: 44530 Varighed: 1,0 dage Ufaglærte og faglærteuddannelsen er lovpligtig i henhold

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2745 Titel: Arbejde i den rustfrie stålindustri Kort titel: Rustfrit Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Svejsning. Efteruddannelse 2016. Jobrettet uddannelse for ledige Landsdækkende positivliste - Svejsning Regionale positivliste - Svejsning

Svejsning. Efteruddannelse 2016. Jobrettet uddannelse for ledige Landsdækkende positivliste - Svejsning Regionale positivliste - Svejsning Svejsning Efteruddannelse 2016 Jobrettet uddannelse for ledige Landsdækkende positivliste - Svejsning Regionale positivliste - Svejsning Kursusoversigt JOBRETTET UDDANNELSE - DEN LANDSDÆKKENDE POSITIVLISTE,

Læs mere

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER VARMT ARBEJDE - KURSUS Varmt arbejde omfatter bygningsarbejde med maskiner og værktøj, som afgiver gnister eller varme og derfor kan være årsag

Læs mere

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. IT og regnskab 3-4 Teknik og proces 5 Svejsning 7

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. IT og regnskab 3-4 Teknik og proces 5 Svejsning 7 KURSER FOR LEDIGE 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN IT og regnskab 3-4 Teknik og proces 5 Svejsning 7 Øvrige kurser Se bagsiden 1 Kurser for ledige - 6 ugers jobrettet

Læs mere

Svejsecenter/metal Efteruddannelse

Svejsecenter/metal Efteruddannelse Svejsecenter/metal Efteruddannelse 2018 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Kursuscentret euc nordvest Underviser Per Knudsen (tv) instruerer her kursist Erling Jensen fra KK-Metal (th). Svejsekurser

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 18 621401 HANSENBERG Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkensestype: 2236 Administration og assistance i AD 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud tandklinikken 2253 Instruktion og adm.

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

1. Kvartal 2015. Antal elever. Beståelsespr ocent

1. Kvartal 2015. Antal elever. Beståelsespr ocent CØSA formål Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsespr ocent Antal elever Gennemførelsesp rocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 100 14 100 2411

Læs mere

Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent 2. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent Udstedt kursusbevis 2100 IV, salg af kurser

Læs mere

UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesp 40073 - TL med gafler Teleskoplæsser med gafler - betjening 97,4 40078 -

UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesp 40073 - TL med gafler Teleskoplæsser med gafler - betjening 97,4 40078 - UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesp 40073 - TL med gafler Teleskoplæsser med gafler - betjening 97,4 40078 - Dørmand Dørmandsuddannelsen - grundlag for autor 95,8 40086

Læs mere

Beståelsesprocent 1. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 1. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocent 1. kvartal 2011 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM_fag_betegnelse 40112 40164 44465 40003 40015 40016 40029 40080 40086 40091 40092 40093 40094 40095 40096 40097

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til smed

Uddannelsesordning for uddannelsen til smed 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen smed Udstedt af det Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold bekendtgørelse nr. 463af 14. april om uddannelsen smed. 2. Der

Læs mere

2. Kvartal 2015. Beståelse sprocent. Antal elever

2. Kvartal 2015. Beståelse sprocent. Antal elever CØSA formål UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelse sprocent Antal elever Gennemf ørelsespr ocent 2411 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 100 14 100 2411 40007 Regnskabsafstemninger ifm.

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING TAG DIT AMU KURSUS I SLAGELSE Metalsvejsning Svejsning er et stort og spændende arbejdsområde inden for metalindustrien, og efterspørgslen efter kvalificerede svejsere er stor.

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 14 621401 HANSENBERG Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2236 Administration og assistance i AD 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2642 Pasning af zoodyr, hobbydyr

Læs mere

Tradium - 2014. Beståelsesprocent. Antal elever. Gennemførelsesprocent. UVM Fag betegnelse

Tradium - 2014. Beståelsesprocent. Antal elever. Gennemførelsesprocent. UVM Fag betegnelse UVM Fag betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 100 145 100 Produktinformation og vejledning i detailhandlen 100 53 100 Årsafslutning

Læs mere

Gennemførelses procent 2100 IV, salg af kurser og konferencer 6 - Service Service 100 24 100

Gennemførelses procent 2100 IV, salg af kurser og konferencer 6 - Service Service 100 24 100 CØSA formål Betegnelse UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelses procent Antal elever Gennemførelses procent 2100 IV, salg af kurser og konferencer 6 - Service Service 100 24

Læs mere

Grundforløb Uddannelsesrelateret Smedefag

Grundforløb Uddannelsesrelateret Smedefag Undervisningsplan for Vejle Tekniske Skole/Grindsted Tekniske Skole Uddannelsesrelateret Smedefag Dækker følgende uddannelser: Klejnsmed Plade- og konstruktion smed Bygnings og landbrug smed Aluminium

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beståelsesprocenter 3. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter

Beståelsesprocenter 3. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter Beståelsesprocenter 3. kvartal 2014 for Rybners Kursuscenter Betegnelse Mål Fagbetegnelse Beståelse s-procent Antal elever CØSAformål Gennemførelsesprocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen

Læs mere

Antal Gennemførelsesprocent Ydervægge - udførelse af beklædninger 100 14 100 Termografering 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b.

Antal Gennemførelsesprocent Ydervægge - udførelse af beklædninger 100 14 100 Termografering 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b. UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Ydervægge - udførelse af beklædninger 100 14 100 Termografering 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b. svejs-kants

Læs mere

Beståelses procent. Antal elever

Beståelses procent. Antal elever UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelses procent Antal elever Gennemførelsesp rocent 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 100 35 100 40022 Effektive, individuelle brugerflader 100 4 100 40073

Læs mere

Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2013

Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2013 Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2013 UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger 91,7 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening 93,7 40078

Læs mere

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 2. halvår 2016 UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 40007 Regnskabsafstemninger ifm. årsafslutningen

Læs mere

Beståelses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser

Beståelses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser Beståelses- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 1. halvår 2015 UVM-fag UVM fag betegnelse Beståelsespct. Antal elever Gennemførelsespct. 43996 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater

Læs mere

CØSA formål Betegnelse UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 2411

CØSA formål Betegnelse UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 2411 CØSA formål Betegnelse UVM-fag Niveau UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 2411 Arbejdsmarkedsuddannelser 6 - Service Service 96,8 156 100 2411

Læs mere

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces 5 Svejsning 7

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces 5 Svejsning 7 KURSER FOR LEDIGE 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces Svejsning 7 1 Kurser for ledige - 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige

Læs mere

Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2010

Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2010 Gennemførelses- og beståelsesprocenter 2010 UVM_fag_betegnelse UVM-fag Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger 40000 100 16 100 Individuel

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Februar 2012 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beståelsesprocenter 2015.

Beståelsesprocenter 2015. Beståelsesprocenter 2015. UVM-fag UVM-fagbetegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 40013 Lønberegning og lønrapportering 100 33 100 40018 Klargøring til gudstjeneste/kirkelige handlinger

Læs mere

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 1. halvår 2016

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 1. halvår 2016 Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 1. halvår 2016 UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent 44530 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service April 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocent 3. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM fag betegnelse Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent Udstedt kursusbevis 40392 Ergonomi inden for

Læs mere

Metalindustriens Uddannelsesudvalg

Metalindustriens Uddannelsesudvalg Navn på uddannelsesforløb AMU-kode Titel på AMU-mål FKB Kort beskrivelse af indholdet i kursusforløbet Normeret varighed for hele forløbet i dage Stillingskategori(er) (discokode) Stillingskategori(er)

Læs mere

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser

Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser Beståelse- og gennemførselsprocent på AMU-uddannelse/-kurser 2. halvår 2015 UVM-fag UVM fag betegnelse Beståelsespct. Antal elever Gennemførelsespct. 43996 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. AMU Statistik SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Januar 2013 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland EUC Midt Bornholms

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 6 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration GOD 25000 RKV før erhvervsuddannelse for voksne AP 01-01-2017 og fremefter 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service December 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service September 2014 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til [smed]

Uddannelsesordning for uddannelsen til [smed] 1. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen [smed] Udstedt af det Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen [uddannelsens

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2780 Titel: Produktion af møbler, orgler, døre, vinduer mv. Kort titel: Træ-Møbel-Orgel Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beståelsesprocent 4. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 4. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest Beståelsesprocent 4. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål 2100 Betegnelse IV, salg af kurser og konferencer UVM fag 42595 UVM_fag betegnelse Personlig sikkerhed ved redningsarbejde i højde Antal

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2754 Titel: Montage af lettere industriprodukter Kort titel: Montage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål 2100 2100 2100 Betegnelse IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer UVM fag UVM fag betegnelse 42595 44349 44993 40003 40015 40020

Læs mere

Beståelsesprocent 1. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 1. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål Betegnelse UVM fag UVM fag betegnelse Antal elever Gennemførelsesprocent Beståelsesprocent 2100 IV, salg af kurser og konferencer Beståelsesprocent 1. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest 42595

Læs mere

Oversigt over alle aktuelle certifikater

Oversigt over alle aktuelle certifikater Side 1 af 9 EUU Arbejdsmarkedsuddannelse Certifikat Godkendelsesperiode AA 40558 Certifikatuddannelse C for kranførere Certifikatuddannelse C for kranførere 21-08-2008 og fremefter AA 43996 Pers. sikkerhed

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2627 Titel: Data- og kommunikationsteknisk område Kort titel: Data Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 20 787410 EUC Nordvest Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2221 Personbefordring med bybus og rutebil AK 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2224 Vejgodstransport AK

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 5 259401 Køge Handelsskole Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2798 Viden- og forretningsservice

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2275 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 12-09-2014 og fremefter

Læs mere

UVM-fag UVM_fag_betegnelse BeståelsesprocAntal elever Gennemførelse 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger 100 30 100 40073

UVM-fag UVM_fag_betegnelse BeståelsesprocAntal elever Gennemførelse 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger 100 30 100 40073 UVM-fag UVM_fag_betegnelse BeståelsesprocAntal elever Gennemførelse 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger 100 30 100 40073 Teleskoplæsser med gafler - betjening 92,9 28 96,4 40078 Dørmandsuddannelsen

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 3. januar 2014 Side 2 Praktiske oplysninger Generelt. På de følgende sider vil du kunne se de AMU kurser der afholdes i Vestsjælland. Kurserne er kun et udsnit af de kurser skolerne faktisk kan afholde

Læs mere

Jobrettet uddannelse for ledige

Jobrettet uddannelse for ledige NORD EUC UDBUD 2016: R EFTE U D D A N N ELSE Jobrettet uddannelse for ledige JOBRETTET uddannelse Jobrettet uddannelse er målrettet ledige, som i løbet af kort tid kan få kompetencer, der efterspørges

Læs mere

Kursuskatalog. Svejsning.

Kursuskatalog. Svejsning. Kursuskatalog Svejsning www.amu-fyn.dk Målrettede svejsekurser Fordelen ved målrettede svejsekurser er, at medarbejderen bliver undervist i præcis det, der er behov for. Dermed skal din virksomhed ikke

Læs mere

UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent

UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent UVM_fag_kort_betegnelse UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent U-tag banevarer Undertage - montering af banevarer 100 22 100 TL med gafler Teleskoplæsser med gafler - betjening

Læs mere

AUTOMATIK OG ANDRE TEKNIKKER MASKIN- OG VÆRKTØJSTEKNIK SVEJSETEKNIK METALINDUSTRIENS EFTERUDDANNELSE 2015

AUTOMATIK OG ANDRE TEKNIKKER MASKIN- OG VÆRKTØJSTEKNIK SVEJSETEKNIK METALINDUSTRIENS EFTERUDDANNELSE 2015 AUTOMATIK OG ANDRE TEKNIKKER MASKIN- OG VÆRKTØJSTEKNIK SVEJSETEKNIK METALINDUSTRIENS EFTERUDDANNELSE 2015 KURSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE 2015 AUTOMATIK OG ANDRE TEKNIKKER El-introduktion.... 3 Fejlfinding....

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

NatioNal SvejSekoordiNator

NatioNal SvejSekoordiNator NatioNal SvejSekoordiNator CE-mærkning er et lovkrav fra juli 2014. Bliv klar og bliv opkvalificeret med uddannelsesforløbet til National svejsekoordinator Nyt attraktivt uddannelsesforløb national svejsekoordinator

Læs mere

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen)

Udbudsgodkendelser fordelt på uddannelsessteder (gældende på udskriftsdatoen) Side 1 af 6 743402 Handelsskolen Silkeborg Kompetencebeskrivelse: Periode: Godkendelsestype: 2769 Individuel kompetencevurdering i AMU 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2791 Administration 01-01-2010

Læs mere

UVM_fag_betegnelse Beståelsespct Antal Gennemførelsespct Regnskabsafstemninger ifm. årsafslutningen 100 7 100 Årsafslutning af bogholderiet 100 6 100

UVM_fag_betegnelse Beståelsespct Antal Gennemførelsespct Regnskabsafstemninger ifm. årsafslutningen 100 7 100 Årsafslutning af bogholderiet 100 6 100 UVM_fag_betegnelse Beståelsespct Antal Gennemførelsespct Regnskabsafstemninger ifm. årsafslutningen 100 7 100 Årsafslutning af bogholderiet 100 6 100 Udarbejdelse og bearbejdning af store tekst 100 15

Læs mere

Antal Gennemførelsesprocent Individuel kompetencevurdering i AMU 93,3 75 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/rør

Antal Gennemførelsesprocent Individuel kompetencevurdering i AMU 93,3 75 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/rør UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Individuel kompetencevurdering i AMU 93,3 75 100 Lys b. svejs-kants plade/plade 100 7 100 Lys b. svejs-kants plade/rør 100 18 100

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 2791 Administration Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40022 Effektive, individuelle brugerflader (AD) 20-05-2008 og fremefter

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service. For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Rengøring og Service Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2679 Rengøringsservice opgjort på kursister på følgende skoler: AMU Syd AMU Vest AMU Fyn AMU Nordjylland Campus Bornholm

Læs mere

REGIONAL POSITIVLISTE FOR RAR HOVEDSTADEN GÆLDENDE FRA DEN 1. APRIL 2016

REGIONAL POSITIVLISTE FOR RAR HOVEDSTADEN GÆLDENDE FRA DEN 1. APRIL 2016 REGIONAL POSITIVLISTE FOR RAR HOVEDSTADEN GÆLDENDE FRA DEN 1. APRIL 2016 Den regionale positivliste består af enkeltstående kurser, en række særligt sammensatte uddannelsesforløb samt kurser, der kan tages

Læs mere

Fag 2012 2013 Beståelses-% Gennemførelses-% Beståelses-% Gennemførelses-%

Fag 2012 2013 Beståelses-% Gennemførelses-% Beståelses-% Gennemførelses-% ADR Grund- og Specialiseringskursus - Tank + Kl. 1 97,8 97,8 95,3 98,1 ADR Repetition - Grundkursus 100,0 100,0 100,0 100,0 ADR Repetition - Grundkursus + Klasse 1 100,0 100,0 ADR Repetition - Grundkursus

Læs mere