Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:"

Transkript

1 MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde på kåben afgøres i samarbejde med kunden. 2. Udregninger af modellens samlede areal, tilberegning af skindforbrug ialt, samt indstripning: Resultatet af udregningerne: Krop: 29 skind, Ærmer: 10 skind, Forkanter: 4 skind, Belægninger: 4 skind, Skindforbrug: 47 ialt. 3. Sortering af skind, her vælger jeg 47 skind ud af et bundt på ialt 55 skind. Dem der er meget små plukkes i første omgang ud som ærmeskind, forkanter og belægningsskindene skal være flotte, tætte i pelsen, mørke, og ensartede da de skal forlænges med hinanden. Kroppens højre forstykke må godt sorteres mørkere ud, da det er kåbens overfald, men venstre forstykke skal selvfølgelig harmonere med det højre. Rykken skal ligeledes være af ensartede skind. Bundtet af skind som jeg her har at gøre med er meget blandede skind, dvs at der er mange farveforskelle, så som røde grønne og blå skind. Det er vigtigt at der tages højde for af de forskellige nuancer har en så usynlig som mulig overgang. Skindenes forskellige nuancer skal via god sortering ikke fremhæves men dæmpes ned så den færdige kåbe ser så ensartede ud som muligt.. For at kunne sortere ordentligt er det vigtigt at lyset er godt, enten bruges kunstigt dagslys, eller kun dagslys.

2 Pia C. Erichsen, 4.skp, Bunt. 4. Skindene skæres op midt i buen, for at sikre sig at denne opskæring er i midten, bruges en skede. 5. Når buen er skåret op skærers forbenene ligeledes op: 6. Skindene anbrages for fejl og huller. Skindene var pæne, så der ingen store anbragninger. 7. Her efter strækkes alle skindene op i en ensartede størrelse: Fugtes med vand: 8. Først strækkes det op med fingrene, man fastholder midten af skindet og har skindets ene side ud over bordkanten, og arbejder altid fra nakke og ned mod pumpfen. Når skindet er bredt ud, bruges stræktræet fra midten og ud, til at glatte kantenterne og fladet skindet ud, så det får en pæn glat overflade. Her opnåes den ønskede bredde. Sidst trækkes den ønsked længde frem, dog ikke i krydset. Dvs. der trækkes længde over krydset og opefter, og under krydset og nedefter. Krydset på minken er korthåret, derfor strækkes det område ikke.

3 10. Skindenes læderside smøres ind i klister for at afstive skindet. En fordel når de skal skæres og rykkes: 11. Skindene sendes i til rykning hos en professionel, og kommer tilbage ca. en unge senere. Men skindene sendes en kopi af en stripe fra kroppen, fra ærmet og en kopi af forkanten og belægningen. Skindene er mærket så han kan finde ud af at se hvilke skind der går i krop og hvilke der går i ærmer osv. 12. Skindene er kommet retur, og skal nu tromles for løse hår. Det kan ikke undgåes at der skæres hår over i skæremaskinene, så der vil være en del løse hår. Der tromles med let fugtet savsmuld i ca. 45min. med lukkede låger, og derefter i 30-45min. med gitterlåger for at få savsmuldet og de løse hår ud af tromlen.

4 12. De rykkede strimler fugtes igen, og strækkes op Først med fingerne, bredes stripen ud i bredden, så gnides sømmene ud med stræktræet: 13. Stripens længde og bredde kontrolleres på modellen og tilpasses efter denne. Striben vendes og med kam reddes mod hårrene. Nu bestryges den med vand, dvs at man tager en grov børste med vand og lægger hårene ned modsat hårretningen. På denne måde opnåes bedre dybde i pelsen da hårene vil vende sig selv igen, men vil stå mere lige ud i luften, end at ligge fladt ned. Skal ligge natten over, så man er sikker på at de er fundstændig tørre før man arbejder videre.

5 14. Striperne afsnippes, som på billedet, det er vigtigt at kniven holdes lige så afskæringen bliver lige i læderet. Hvis ikke vil de evt markere når strimlerne samles senere. Obs at der ikke skæres hår over, da dette ligeledes vil markere. 15. Efter afsnipning, tromles der igen, for løse hår. Denne gang er det med helt tør savsmuld. Hvis man brugte fugtigt savsmuld, ville hele bestrygningsprocessen være spildt, fordi hårene ville lægge sig ned igen. 16. Skindene sorteres nu endeligt, til samling. De hænges op og byttes rundt til der, som tidligere nævnt ikke er nogen farveforskelle der springer i øjnene. Her er det rette lys igen en forudsætning for at den endelige sortering bliver god. For at muliggøre en god sortering, skæres alle hvide sytråde der er kommet ud på hårsiden, af med kniv, da de ellers vil stjæle ens opmærksomhed i sorteringsøjeblikket. Desuden karter man modhårs på stripens øverste del, for at få skindets dybte, og skindes nederste del kartes medhårs, for at få glansen frem. Når man har færdigsorteret skindene angives de med numre, så der ikke sker forbytninger.

6 Pia C. Erichsen, 4.skp.Bunt. 18. Stripene fastgøres med pins i begge ender, oven på modellen, og der sættes tydelige afmærkninger til at sy efter. 19. Striperne samles med gros-grainbånd på 7mm. mellem sig, for at få en afstand mellem de mange striper kåben er samlet af. Denne adskillelse gør at kåben får et enkelt, elegant og langt lige look. Gros-grainbåndet skal holdes lidt til, så man under zwekning senere har lidt elasticitet at arbejde med, specielt lige under krydset. Forkanterne samles med kropsstrimmel via gros-grainbånd, indtil forkanten begynder at dreje.. Herefter fortsætter båndet kropsstripen op. Belægning og forkant samles uden bånd, obs ikke at sy hår ned her. Lige under krydset stoppes gros-grainbånd, så overkroppen samles uden bånd. Forstykkets ydeste strimmel deles i grotsen, og der tages ud, ligemeget på hver side, så den passer med den smalle indstripning på modellen. Indsnit på ryk åbnes også i grots.

7 20. Efter kåben er samlet, udpresses alle sømme på overdelen med bagsiden af kniven. Herefter sværtes overdel, ombuk, samt forkanter, og alle kanter, ærmeombuk. Efter en nats tørring, tromles de sværtede dele, først 20min med tør savsmuld, og lukkede låger, så 30-40min med gitterlåger for at komme af med yderligere løsehår, overskudsfarve og savsmuld. Kåben gennemgåes for hårlængde afvigelser i alle samliger. Vigtigt er dog udsatte steder som i ombuk og ved skulderparti. 21. Kåben skal nu zwekkes. Klargøring til zwekning: Model tegnes op på bord. Kåben fugtes, og zwekkes op. Man starter med at placere midt ryk, kontrollere om længden er iorden efter model. Gros-grainbåndet fastgøres for neden det markerede indstripninger. Det er vigtig at disse overholdes, hele vejen igennem opzwekningen. Der zwekkes efter linial for at for striberne fuldstændig lige, på nær de buede linier i overkroppen. Kåben tørre natten over igen. Det samme glæder for ærmerne. 22. Alle indvendige klammer fjernes og der stryges nu for lukke huller for hæfteklammerne. Desuden er det vigigt at lædersiden er så glat som muligt. Så bruger man viskelæder, til at fjerne hår der er kommet frem under tromlingen, og for at blødgøre lædersiden. Mink er jo berømt for sin blødhed. Stryg igen for lige at glatte den lidt Afzwek resten. 23. Kåben renskæres efter model. 24. Sømme gennemgåes, og lukkes i hånden så der ingen markeringer er på hårsiden. 25. Kåben bestryges med damp modhårs og kartes modhårs. 26. Kåben er klar til bånding, pikering og foering.

Skind på skind kåbe i brown female

Skind på skind kåbe i brown female Skind på skind kåbe i brown female Buntmager svendestykke Af Charlotte Nørgaard Thomsen EUC-syd maj 2005 SKP elev Min kunde vil have en mink jakke i denne model, bare med en kinakrave. Det er en skind

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen Svendeprøve Mai Henriette Jensen 6.6.2005 1 Min svende prøve laver jeg i tonet, afganske karakullam, kåben bliver lavet skind på skind, da krøl og farve er meget forskellige. Her ses min svendeprøve syet

Læs mere

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 side 1 Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 -Dette er en vejledning til, hvordan man laver en minkkåbe der ikke er rykket, altså en blokkåbe. På mit 4. skoleophold har

Læs mere

Buntmager svendeprøve juni 2005.

Buntmager svendeprøve juni 2005. Buntmager svendeprøve juni 2005. Annette Traberg Thomsen. Læreplads: Kopenhagen Fur. Vejleder: Marianne Hansen, EUC SYD. Indholdsfortegnelse:. Opgaven: Opskæring: Grotzmærkering: Fugtning: Håndstrækning:

Læs mere

CORINNA SOHNS EUC SYD EFTERÅR 2005 H2 BUNT. SWAKARA PROJEKT

CORINNA SOHNS EUC SYD EFTERÅR 2005 H2 BUNT. SWAKARA PROJEKT CORINNA SOHNS EUC SYD EFTERÅR 2005 H2 BUNT. SWAKARA PROJEKT 1 Som bundet speciale på H2 har jeg fået til opgave at lave en swakara kåbe til en af min mesters kunder. Skindene er købt hos en grossist i

Læs mere

Svendeprøve Buntmager eksamen 2002 Skriftlig opgave Dorthe Jeannette Kristensen

Svendeprøve Buntmager eksamen 2002 Skriftlig opgave Dorthe Jeannette Kristensen Svendeprøve Buntmager eksamen 2002 Skriftlig opgave Dorthe Jeannette Kristensen Arbejdsgangen før eksamen Indledning Modellen: Modellen til min svendeprøve er en 3/4 lang kåbe med Reverskrave, stiklommer,

Læs mere

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1 Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen Eksamens nr. 1. S. 1 Indhold: Side: Forord. 3. Ideoplæg. 3. Virksomhedsbeskrivelse. 3. Arbejdstegning. 4. Inspiration/produkt præsentation. 5. Modelkort. 6. Målskema.

Læs mere

Ved beregning af arealet af frakken samt af et tilfældig persianer skind

Ved beregning af arealet af frakken samt af et tilfældig persianer skind Som bundet speciale på hovedforløb 1 har jeg valgt at tage en kunde ind,der gerne vil have syet en storkrøllet sort augansk persianer frakke. Ønsket lød på en frakke i A-facon med et revers der ikke gik

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SKOVALF I HOBBYFILT Find flere gratis mønstre på stof2000.dk Materialer: 140 cm gørn hobbyfilt 4 træperler 12 mm 70 cm lædersnøre 2 mm 75x10 cm imiteret skind, vintage look,

Læs mere

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch Olivia Af Ilse Charlotte Funch Dukken: Materiale til dukken: Tyndt beige garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Strømpegarn. Råhvidt og lyseblåt garn til undertøj og rustrødt garn til hår. Nogle

Læs mere

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Carmen skriver: Denne søde gris hjælper dig med at finde dine nøgler hver gang! Du behøver ikke længere vende din taske på hovedet for den er meget

Læs mere

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning Aben Alfred MATERIALER: Fake Fur: Rosa (09) 5 nøgler Mayflower Cotton 8/4 Organic: Brun (26) 4 nøgler Sikkerhedsøjne: 2 stk. (10 mm). Hæklenål: Str. 2,5 og 3,5 Synål, saks Vat/fyld FORKORTELSER: m = maske

Læs mere

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g.

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g. Trøje strikke af flerfarvet Kauni og inspireret af de mangefarvede Fair Isle trøjer fra Shetlandsøerne og samtidig de helt enkle mønstre, som bl.a. ses i Færøtrøjerne. Fordelen ved at strikke i Kaunigarnet

Læs mere

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner

WinTagfod. til banevare, pladeundertag og gesims. Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner WinTagfod til banevare, pladeundertag og gesims Fås i alu, zink og sort. - vi ændrer vaner Banevare Fordele Ingen krydsfiner Nedfældning af rendejern ikke nødvendig Ingen montering af alu tagfod Diffusionsåben

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Der skal bruges: Bitorn En kombination af et klassisk nordisk hjulmønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince & Co har dannet basis for

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Wheel Stitch. Inkl. Step by step foto (66). Vejledning for foer og lynlåslomme.

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Wheel Stitch. Inkl. Step by step foto (66). Vejledning for foer og lynlåslomme. Opskrift Wheel Stitch Opskriften beskriver hvordan: 1. Tasken hækles, med hæklet bund 2. Tasken hækles, hvis man bruger Go handmades faste PU læder bunde. Som er i to størrelser, 31 1 cm og 36 13 cm Hæklet

Læs mere

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D.

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D. Trådningsdiagram til 640D. Side 1 Trådningsdiagram til 925D, 929D M1034D og 940D. Side 2 Trådspændingerne: Gul 4 Rød 4 Grøn 4 Blå 4 Blå: 7 Grøn: 7 Side 3 Sådan finder man de forskellige knapper på 640D.

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm

STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm PÍFA 26-20 STØRRELSE 34 (36) 38 (40) 42 (44) Taljevidde 60 (63) 66 (70) 73 (76) cm Længde 52 (53) 54 (55) 56 (57) cm MATERIALE: Létt- Lopi (100% islandsk uld, løbelængde 50g = ca. 100 meter). Fv. A 0059

Læs mere

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret.

ÆSTETIK Da billedet skal bruges i markedsførings-sammenhæng, må det ikke kunne ses, at det er manipuleret. BILLED- BEHANDLING OPGAVEN Opgaven gik ud på at indsætte et læhegn på et miljøfoto af en terrasse med andre SILVAN-produkter, og at åbne billedet op, så det blev mere sommerligt og friskt. Billedet skal

Læs mere

Ekstra Model: Slå om bluse til fast stof

Ekstra Model: Slå om bluse til fast stof Der var nogen, der ønskede noget slå-om detalje, så her er én ud af to. Denne model vil være velegnet til at sy op i fast stof, da den er taget ud fra den tilrettede t-shirt med bevægelsestillæg, og der

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Ærmetrøje og skørt 90. SÆM 5817. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret

Læs mere

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika Artikelnummer: 9850100-D8239 -DK Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Garn: SMC Bravo/Bravo Color, 100 % akryl, 1 ngl = 50 g = ca 133

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 9 RØNNE Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

Gulvfliser som køkkenbordplade

Gulvfliser som køkkenbordplade Gulvfliser som køkkenbordplade Jennifer og Kristian Obel Romeyke satte nyt køkken i deres 70 er parcelhus for 9 år siden. Valget faldt dengang på et køkken med træbordplader. Allerede efter 6 år var bordpladerne

Læs mere

Arbok. By MarKri Hækleopskrift

Arbok. By MarKri Hækleopskrift Arbok Hækleopskrift 1 Materiale Nål Nål størrelse 3,0 mm skal anvendes. Garnforbrug Bomuldsgarn 8/4. Mængden af garn er opgivet ud fra nøgler af 50 g/160 m. Der skal bruges følgende: Lilla 1 ½ nøgle, sort

Læs mere

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2 SB 3001 Stoffet klippes (husk sømrum) og 2 cm sidesømme syes Velcrobåndet påsyes foroven på gardinet, og der syes en 2,5 cm løbegang forneden. Lommebånd påsyes med ca. 20-25 cm afstand på tværs af gardinet.

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M.

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M. Anna - Cardigan Artikel: 511410 Størrelser: XS S M L XL 2XL Overvidde: 92 100 108 116 124 132 cm Ryglængde: 61 62 62 63 63 64 cm Garn & forbrug: 7 7 8 8 9 10 nøgler i Farve 1, Rosemary farve Asfalt 170

Læs mere

August Erfaren. 1. Let

August Erfaren. 1. Let August 2012 2. Erfaren 1. Let B A C Dybden på stoffet er = (C:2+1)+(B+1)+ (C:2+1) = X cm Nr. 1 (Let) PCitui. Materiale: Yderstof 2stk. 31x41cm. Bredde på stoffet er = (C:2+1)+(A+1)+ (C:2+1) = X cm Skumgummi

Læs mere

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-)

Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) Ni Frankensteins kat fra bogen af Curtis Jobling :-) I sommers fyldte en helt særlig lille pige 5 år, og jeg ville gerne give hende en hjemmelavet gave. Jeg spurgte hendes mor, om der var nogen særlige

Læs mere

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD 1. Servietten bredes ud, og kanterne bøjes ind mod midten. 2. Servietten bøjes én gang til. 3. Servietten lægges i fem læg. 4. Alle steder, hvor kanterne

Læs mere

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W 1 Montering af strik. Montering af strik er en vigtigere del af arbejdet, end mange mener. Jeg har set meget smukt udført strikkearbejde, der er monteret uheldigt. Omvendt kan strikkede ting reddes ved

Læs mere

Opskrift Star Stitch Lille

Opskrift Star Stitch Lille Opskrift Star Stitch Lille Hæklet i Cosy et vidunderligt blødt og høj kvalitets 60% Bomuld/40 bomulds miks. % Akryl. 50 g/10 0m Incl.: Step by Step, pictures (73). Tutorial for lining & zipper pocket.

Læs mere

Hæklet blæksprutte med aktiviteter

Hæklet blæksprutte med aktiviteter Hæklet blæksprutte med aktiviteter ... Hæklet blæksprutte med aktiviteter Sværhedsgrad Garn: COOP Bomuldsgarn 8/4, 100% bomuld, 50 g = 169 m. Blækspruttens færdige mål: Højde: Ca. 50 cm. Bredde: Ca. 90

Læs mere

Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk

Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk Information fra designeren Grunden til at opskriften på Stoffer er gratis, er fordi at skaberen af Steen & Stoffer, Bill Watterson, ikke ønskede at hans

Læs mere

Denne kagepakke indeholder:

Denne kagepakke indeholder: ROBLOX KAGEN Denne kagepakke indeholder: 2 x Renshaw fondant prof med chokoladesmag 250 gram til hår Kageplade kvadratisk 35 cm Kageplade rund 20 cm Fondant Hvid marshmallow 1kg., til ansigt + munden +

Læs mere

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred.

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. 69 Nyborg Museum nr. 1376 Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. Knapper overtrukket med stof. Beskrivelse: Halvlang dobbeltradet

Læs mere

Fra Skind til Kåbe. Projektbeskrivelse af svendeprøve nov./dec. 2002. -Safir mink kåbe på tværs og 105 cm lang. Anne Sofie Odgaard Christensen

Fra Skind til Kåbe. Projektbeskrivelse af svendeprøve nov./dec. 2002. -Safir mink kåbe på tværs og 105 cm lang. Anne Sofie Odgaard Christensen Fra Skind til Kåbe. Projektbeskrivelse af svendeprøve nov./dec. 2002 -Safir mink kåbe på tværs og 105 cm lang. Produceret og udarbejdet af: Anne Sofie Odgaard Christensen Vejleder: Thomas Andersen. (læreplads

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Stof, viledon, bånd og tråd. Evt. D-ring, gjord, tekstilfarve til tryk eller transfertryk. KLIPPEVEJLEDNING: B H B = 100 cm H = 52 cm Ydrestof og foerstof har samme

Læs mere

Vi udvikler fremtidens løsninger til pelsdyravlere

Vi udvikler fremtidens løsninger til pelsdyravlere Vi udvikler fremtidens løsninger til pelsdyravlere Grøndlandsvej 5, 7480 Vildbjerg Tel: 9613 3030 www.pamutec.com pa@pamutec.com Grøndlandsvej 5, 7480 Vildbjerg Tel: 9613 3030 www.pamutec.com pa@pamutec.com

Læs mere

Opskrift Star Stitch. Go handmade quality design in a unique style. Stor. Incl.: Step by Step, foto (73). Vejledning til foer og lynlåslomme.

Opskrift Star Stitch. Go handmade quality design in a unique style. Stor. Incl.: Step by Step, foto (73). Vejledning til foer og lynlåslomme. Opskrift Star Stitch Stor Opskriften beskriver hvordan 1. Man kan kombinere to hæklemønstre og lave bunden i Halvstangsmaske mønster, inden Star stitch mønstret; 2. Der hækles Star stitch, fra begyndelsen;

Læs mere

By MarKri Sismo. Hækleopskrift

By MarKri Sismo. Hækleopskrift Sismo Hækleopskrift 1 Materiale Nål: Til denne opskrift er nål 3.0 mm anvendt. Ønskes en tættere struktur, kan man anvende en mindre nål. Resultatet bliver da også en anelse mindre. Garnforbrug: Bomuldsgarn

Læs mere

Tip: Vask stoffet, før det klippes ud, da det kan krympe. Overfør alle markeringer (indhakkene og indskæringer) fra mønsteret på stoffet.

Tip: Vask stoffet, før det klippes ud, da det kan krympe. Overfør alle markeringer (indhakkene og indskæringer) fra mønsteret på stoffet. Kjole Størrelse 36-46 Du skal bruge: 2 m stræksatin, 150 cm bredt Strygbart vlieseline H 180 1 usynlig lynlås, 60 cm Sytråd Bernette sy- og broderimaskine Usynlig lynlåsfod Z Yderligere ting til broderiet:

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U.

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U. OM OVERSEJL. Denne lille pjece er lavet til et kursus i Kanoog kajakklubben, om hvordan du kan spare på selv at sy dit over sejl. Det skal inden du går igang pointeres, at du ikke kan låne en andens oversejl,

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

FORTNITE supply llama KAGEN

FORTNITE supply llama KAGEN FORTNITE supply llama KAGEN PAKKENS INDHOLD 2 x lyslilla fondant 1 x mørke lilla fondant 1 x mørkeblå fondant 2 x sort fondant 1 x renshaw prof. chokolade fondant 1 x spongecake kageblanding 1 x saltkaramel

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Hækle-Bedste. Det er tilladt at sælge det færdige produkt, hvis der henvises til designeren.

Hækle-Bedste. Det er tilladt at sælge det færdige produkt, hvis der henvises til designeren. Hækle-Bedste Det er tilladt at sælge det færdige produkt, hvis der henvises til designeren. Opskrift og billeder må ikke kopieres, ændres, deles, offentliggøres eller sælges som sin egen, der skal altid

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

-Tryk på tøj fra dag til dag

-Tryk på tøj fra dag til dag -Tryk på tøj fra dag til dag 50 hvide t-shirts med et tryk i 1 farve for eller bag: 1499,- kr. ex. moms og fragt Overnite Textiltryk har siden marts 1994 betjent og serviceret ca. 6500 danske og internationale

Læs mere

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys.

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys. 1 LYS: Tina Hare Andersen Når du skal optage video eller film, skal du altid bruge lys under optagelserne. Det kan enten være naturligt lys (solen), kunstlys (lamper) eller en blanding af disse. Dagslys

Læs mere

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG 91964 EKO BOMULL Version 1 91964 PANDA, BAMSER OG PUDER GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomuld. Nøgle ca. 50 gram = 120 m) HÆKLEFASTHED Ca. 23 fm x 24 rk på hæklenål 3 mm = 10 x 10 cm STRIKKEFASTHED Ca.

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Merinould ca. 100 g, gazestof eller silke, vandflaske med huller i låget, foerstof (ca. 1,5x3,5 m), snor, håndklæde, sort sæk, sæbe og masser af vand. Tørretumbler

Læs mere

Opskrift på Lapsus-cardigan

Opskrift på Lapsus-cardigan Opskrift på Lapsus-cardigan Denne cardigan er en stor, løs cardigan, strikket i vævestrik i flere stykker. Vævestrik strikkes med én farve af gangen, men fordi nogle masker strikkes, og nogle tages løst

Læs mere

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding.

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. Byggetips Træskrog Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. (Fig. 1). Derefter monteres dæk og evt. skot. Når dette er tørt, slibes spanterne i smig (fig.

Læs mere

Isola To-lags Dækning

Isola To-lags Dækning Isola To-lags Dækning Isola Kraftunderlag Light Isola Kraftunderlag SBS Isola Svejseoverlag Light Isola Svejseoverlag SBS Tørre og sunde huse! Mekanisk fastgørelse Generelt Tagbelægningerne består af kraftige

Læs mere

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme.

10. Fra midtpunktet tegnede jeg en sekskant med polygon tool, som blev logoets ramme. GRAFIK Grafik Beskrivelse Opgaven Design af nyt logo til Tipsbladet Programmer Adobe Illustrator Værktøjer Polygon tool Rectangle tool Align to pixel grid Guides Transform Outline Stroke Proces 1. Jeg

Læs mere

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå).

Stafet eller bare lille leg. Gå med lukkede øjne og sådan man sætter foden ned umiddelbart foran den anden. (Hæl rører anden fods tå). Motorik - aktiviteter Her er forskellige udfordrende og sjove øvelser/aktiviteter, som også kan bruges til at krydre andre aktitviteter med. f.eks. gøre dem sjovere eller sværere. De er gode og kan bruges

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

Sommer Shopper Cotton 1

Sommer Shopper Cotton 1 Sommer Shopper Cotton 1 Materialer: Hæklenål nr. 5,5 Mayflower Cotton 1 Det hækles med dobbelt tråd. Maskemarkør Mål: Målt fladt Ca. 37 cm bred, Ca. 36 cm dyb, og 67 cm i længden med hank. Forbrug: Ca.

Læs mere

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1

I NV-900. Indhold: April 2008 Side 1 Indhold: Skærmbillede af NV900 Side 2 Sømme i symaskinen Side 3 Brugen af udjævningsknappen på zigzagfoden J Side 4 Overlocksøm med guide og kantskærer Side 5 Blindsting Side 6 Stretchsøm Side 7 Knaphuller

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

Flot stubmølle til haven

Flot stubmølle til haven SPÆNDENDE MODELARBEJDE: Flot stubmølle til haven Møllen her er en tro kopi af en rigtig stubmølle, og du kan selv bygge den for 1000 kroner. Sammen med dette nummer af Gør Det Selv får du nemlig en komplet

Læs mere

Grafik og billedmanipulation Svendeprøve Emil Momsen ****** Grafik & Billedmanipulation ******

Grafik og billedmanipulation Svendeprøve Emil Momsen ****** Grafik & Billedmanipulation ****** Grafik og billedmanipulation Svendeprøve Emil Momsen BeskrivelseN Grafik & Billedmanipulation Side - / Arktis Kruset Brief Fra kunde Opgave / Indhold Jeg fik overbevist kunden om at en af de ting de havde

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side

Hækleopskrift Simba. Af Emilie Sakitha Johansen. Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side Af Emilie Sakitha Johansen Inspireret og omskrevet fra kinesisk opskrift, fundet på følgende russisk side http://www.li.ru/interface/pda/?jid=3900865&pid=314227782&redirected=1&page=0&backurl=/users/390

Læs mere

Opskrift Star Stitch Lille

Opskrift Star Stitch Lille Opskrift Star Stitch Lille Hæklet i Cosy et vidunderligt blødt og høj kvalitets 60% Bomuld/40 bomulds miks. % Akryl. 50 g/10 0m Inkl.: Step by Step, billeder (73). Vejledning til foer & lynlåslomme. Model:

Læs mere

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte:

Emne: Byggekursus 5 Dato: Tilmeldte: Byg Åer og søer Tilmelding: Side 1 af 22 Et vinduesmodul bliver til I vinduet (se forneden) bliver der plads til et lille trinbræt, lidt mark (eller skov) og den øverste del af åen. Og en lille og gammel

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½")

Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½) Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½") Et gratis mønster til dig fra Laila, BaliQuilt Denne taske er syet til en Samsung Galaxy Note, hvis det er ikke er den, du har, så skal du lige måle først.

Læs mere

LUX FLYF DET FLYVENDE TRØSTE-MONSTER

LUX FLYF DET FLYVENDE TRØSTE-MONSTER LUX FLYF DET FLYVENDE TRØSTE-MONSTER Design og idé af Sofie Nygaard - LUX KREATIV Denne opskrift må ikke kopieres, sælges ellers distribueres hverken delvist eller helt. Du må gerne sælge det færdige produkt

Læs mere

Fem fine penalhuse til skolestart

Fem fine penalhuse til skolestart Fem fine penalhuse til skolestart Penalhuse - alle tiders sommerferieprojekt 125 Penalhus til tuscher Penalhus, der rulles sammen og lukkes med bindebånd. Inden i er der små rum til alle dine tuscher,

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY

JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY Version 2 91731. JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY GARNKVALITET Alpacka Solo (100 % alpacka, 1 ngl = 50 g, 167 m) GARNKVALITET Llama Silk (70% Mjuk babylama, 30% mullbärssilke. Nøgle ca 50 g = 165

Læs mere

BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl

BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl 91014 D F C B G H A E B D BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl 91014 BASISOPSKRIFT BABY GARNKVALITET Baby Pascal (100% Akryl. Nøgle ca 50 g = 225 m) GARNALTERNATIV Gästrike 2 tr, Plädgarn, Järbo

Læs mere

SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012

SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012 SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Vejledning til montering 03/2012 Vandtættende bitumen-membran SKALFLEX TÆTNINGSMEMBRAN Produktinformation Skalflex Tætningsmembran er en 1,5 mm tyk bitumenbaseret membran, opbygget

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

Svømme position i floden

Svømme position i floden RAFTING SIKKERHED Svømme position i floden Svømme position i floden er som følgende: Lig dig på ryggen ansigtet skal være ned strøms ben og fødder op (tæerne skal være over vandet foran dig). Forsøg aldrig

Læs mere

Sweater i Cosmo

Sweater i Cosmo 1220 - Sweater i Cosmo Small/Medium (Large/X-Large)XX-Large/XXX-Large Overvidde 92 (103) 115 cm. Længde: 54 (56) 58 cm. Farve A: 9 (10) 11 ngl. grøn Mayflower Cosmo Farve B: 3 (3) 4 ngl. sort Mayflower

Læs mere

Tab 5 kg. på 5 minutter

Tab 5 kg. på 5 minutter Tab 5 kg. på 5 minutter eller Den store guide til tøjsnit der slanker ******************************************************************************** Til dig, der gerne vil have alle de gode tips til,

Læs mere