Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang"

Transkript

1 Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får rovfuglen til at forholde sig i ro under håndtering og transport. Hvis den ikke har hætten på f.eks. under transport vil fuglen blive meget stresset. - Den føler sig altså tryk når den har hætten på. Hætten tages naturligvis af når den skal flyve og når den sidder i sin store voliere/bur. Hætten er tilpasset den enkelte fugl så den ikke generer fuglen. Den har et lukkesystem hvor to sæt læderremme kan åbne og lukke hætten. Op igennem historien og rundt om i verden, har man lavet flere forskellige og meget flotte hætter. Som regel i læder - ofte smukt dekoreret. Der er sågar eksempler på hætter som er dekoreret med guld, sølv og ædelstene. I denne øvelse skal du sy en almindelig hætte i læder. Måske skal du bruge den til en udstilling om din tur til Bornholms Rovfugleshow. Måske tager du billeder undervejs i arbejdet, som du kan bruge hvis du skal skrive en artikel eller lignende om besøget og arbejdet som falkoner. Eller skal du bare have hætten dinglende på din skoletaske/rygsæk? Du skal bruge Læder: Til selve hætten skal du bruge læder med en hård overflade det skal være 1-1,5 mm tykt. Til remmene skal du bruge tyndt, smidigt skind på 0,5-0,7 mm. Falkonerer bruger ofte kænguru skind. Men da du jo ikke skal bruge hætten dagligt til rovfugle, kan du bare bruge noget andet tyndt, smidigt skind. Kuglepen til optegning En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl Hygpiper og en hammer - eller en hultang En fladtang Lædernåle uden spids Evt. et markørhjul Tandtråd Et godt skæreunderlag En grydeske i træ En perle til toppen Kontaktlim og evt. superlim

2 Sådan gør du Dette er ikke nogen let øvelse. Men følg arbejdstegningerne trin for trin og tag dig god tid til de enkelte dele af produktionen så skal det nok gå. Skabelonen finder du på den bagerste side. 1 Først tegner du skabelonen af på læderet. 2 Så skærer du den ud med en skarp kniv. Du skal helst skære igennem læderet i første snit ellers risikerer du at læderet flosser. Sørg for at skære så vinkelret på læderet som muligt. Husk også at skære hul til næb. 3 Foruden selve hætten som du har en skabelon af, skal du også bruge nogle remme. Remmen som skal bruges som forstærkning af kraven skal være 20 cm lang og 3-4 mm bred. De to remme til knuden på toppen af hætten skal være 15 cm lange og 3 mm brede. De to remme til at åbne og lukke hætten med skal være 30 cm lange og 7-8 mm brede. Hvis du har noget narvsværte eller andet som kan farve læder, er det nu du evt. skal farve dele af din hætte. F.eks. kan du farve de remme som skal danne knuden på toppen.

3 4 Nu vender du den glatte side af læderet opad. Hvis du har et markørhjul kan du markere hullerne til syningen. Ellers kan du se på skabelonen hvor hullerne skal være. 5 Så prikker du hul med en syl. Det er bedst at bruge en krum syl. Hullet skal nemlig gå ud i siden af snittet ca. 2/3 nede på læderet. Det er svært men giv dig god tid. Så bliver det lettere at få det pænt og tæt når du skal sy. 6 På de lige flader skal du nu lave de store huller til kraveforstærkningen. Du kan se på skabelonen hvor de skal være. Det gør du med en hugpipe eller evt. en hultang. Hullerne skal være lige så brede som den rem du har lavet til forstærkning.

4 7 Så skal du med en skarp kniv skære tre slidser i hver side af hætten se på skabelonen. Det er til de remme som skal åbne og lukke den færdige hætte. 8 Nu begynder syarbejdet. Den glatte side af læderet skal vende udad på hætten. Man kan sy med kunstsene eller vokset hørtråd men du kan også bare bruge almindelig tandtråd. 8.A Du skal sy med to lædernåle uden spids - på én gang. Man kalder det sadelmagersting. Begge nåle stikkes igennem det samme hul først den ene og så den anden. Stram god til undervejs. Men pas på ikke at trække hul i læderet. Hvis det er hårdt for fingrene at få nålen igennem hullerne kan du evt. bruge en tang til at få fat på nålen og trække den igennem.

5 9 Hvis du med sylen fik stukket ud igennem kanten af læderet på det helt rigtige sted kan du få kanterne til at sidde helt tæt sammen. Slut af med at sy et lille stykke tilbage i de gamle sting og slut snoren af på indersiden af hætten. 10 Når du har syet færdigt, ser din hætte nok ret kantet og mærkelig ud. Men fortvivl ikke den skal nok blive formet pænt. 11 Så er det tid til at montere kraveforstærkningen. Remmen skal trækkes igennem, de store runde huller du har lavet. Du starter i den ene side, lige ved siden af de skårne slidser til åbne/lukkeremmene og fortsætter til du kommer rundt til det sidste runde hul. Så skærer du enderne til så der stritter ca. 7 mm rem ud, indvendig i hætten, i begge sider. Disse ender bukker du tilbage og limer (med kontaktlim) fast i begge sider.

6 12 Nu skal du forme hætten. Når læder er vådt kan man forme og udglatte det. Hold hætten sekunder under vandhanen så vandet løber stille ud over den. Hold derefter den runde ende af markørhjulet (eller noget andet hårdt og rundt) inde i hætten som modhold. Med en glat grydeske af træ kan du nu slå på syningerne og udglatte dem så meget som muligt. 13 Se på hætten undervejs og gør den evt. våd flere gange, hvis der er mere som skal formes og glattes. Det er nu du afgør hvordan det endelige resultat bliver. Når hætten tørrer, holder den sin nye form med de forhåbentlig udglattede syninger. 14 Så er de tid til at skære de to slidser til toppen. På skabelonen kan du se ca. hvor de skal være. Brug igen noget rundt og hård som modhold inde i hætten. Skær med en skarp kniv men pas på fingrene. Pas også på at du ikke skærer slidserne for brede. De skal passe til de to remme du har skåret til toppen.

7 15 Toppen skal sidde som vist på billedet 15A Du laver toppen ved at trække de to remme igennem slidserne og trække en perle på. For at holde det hele på plads, kan du dryppe en dråbe superlim ind i samlingen. 16 Så skal de to remme som skal åbne og lukke hætten, gøres klar. Den ene ende skal skæres til så den er spids. Den anden skal være skåret vinkelret af. Så skal der laves en særlig knude.

8 16A Den ende som er skåret vinkelret af skal nu foldes/rulles 4 gange. Hold godt fast og slå nu med en hugpipe et hul hele vejen igennem alle lag. Hold fortsat godt fat og stik nu den spidse ende igennem hullet og stram til. 17 Nu skal remmen formes på en speciel måde. 17A I Med en hugpipe laver du et hul 3 cm fra knuden. II Fra hullet og ned mod spidsen skærer du en 3 cm lang slids midt i remmen. III Stykket mellem hullet og knuden giver du nu en gang kontaktlim og lader det tørre lidt. IV Nu folder du remmen sammen i længderetningen og holder den lidt sammen til limen binder. Du laver naturligvis begge remme på samme måde.

9 18 Remmene skal nu monteres. Du starter med at tage den ene rem og føre den spidse ende igennem det midterste slids. 18A og 19 Remmen skal ind og vende i hætten og ud igen ad den slids længst væk fra åbningen i hætten. Du kan bruge en tang til at få fat på remmen. 19A Nu skal remmen igennem hullet i remmen.

10 20 Så skal remmen ned igennem den midterste slids og op igennem den slids som vender længst hen mod åbningen af hætten. Det samme gør du i den anden side, med den anden rem. 21 Remmene skal nu monteres henholdsvis over og under hinanden i hver sin modsatte side. 21A Tag derfor den venstre rem og før den under remmen i modsatte side af hætten. Den højre rem skal føres over remmen i modsatte side (se billede).

11 22 og 22A Den venstre rem føres gennem den første slids, slidsen i remmen, slidsen i midten og gennem hullet i modsatte sides rem. Det samme gør du med højre rem, på modsatte side. 23 og 23A Remmene er nu monteret og du kan forsigtig prøve at trække skiftevis i de lange remme og i remmene med knude på. Du skulle nu gerne kunne åbne og lukke hætten. Læderet er lidt stift i starten og åbne/lukke-systemet kan god gå lidt stramt til at begynde med. Hvis hætten skulle bruges som rigtig falkehætte var det nu vigtigt at sikre at den passede perfekt og ikke generede fuglen på nogen måder. Måske skulle hullet til næbbet skæres lidt til eller andre småting skulle rettes. Du kan bare glæde dig over din færdige falkehætte.

12

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U.

OM OVERSEJL. Carlo. side 2. Kano- og kajakklubben S.B.B.U. OM OVERSEJL. Denne lille pjece er lavet til et kursus i Kanoog kajakklubben, om hvordan du kan spare på selv at sy dit over sejl. Det skal inden du går igang pointeres, at du ikke kan låne en andens oversejl,

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Penalhus med stramaj. 1) Tæl nu hvor mange sting der kan være på dit stof. På højden og. bredden. Skriv det ned du får brug for det senere.

Penalhus med stramaj. 1) Tæl nu hvor mange sting der kan være på dit stof. På højden og. bredden. Skriv det ned du får brug for det senere. Materialer Til broderiet: 1 stykke stramajstof 4.0 ca. 8 x 10 cm. Garn i forskellige farver efter eget valg. Prøv at finde nogle farver du syntes passer rigtig godt til dit mønster. Ternet papir, tusch

Læs mere

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD

Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD Inspiration til Servietfoldninger fra ASP-HOLMBLAD 1. Servietten bredes ud, og kanterne bøjes ind mod midten. 2. Servietten bøjes én gang til. 3. Servietten lægges i fem læg. 4. Alle steder, hvor kanterne

Læs mere

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2

Aluproff I Midtager 9-11 I 2605 Brøndby I Tlf: +45 43600063 I Email: aluproff@aluproff.dk I www.aluproff.dk 2/2 SB 3001 Stoffet klippes (husk sømrum) og 2 cm sidesømme syes Velcrobåndet påsyes foroven på gardinet, og der syes en 2,5 cm løbegang forneden. Lommebånd påsyes med ca. 20-25 cm afstand på tværs af gardinet.

Læs mere

Vejledninger vedrørende den etniske stil

Vejledninger vedrørende den etniske stil Vejledninger vedrørende den etniske stil www.mybernette.com Vejledninger vedrørende den etniske stil Etnisk kjole Størrelse one size Du skal bruge: - 2,10 m taftstof rosa (stofbredde mindst 0,9 m) - stofrester

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige noget der skal limes, lim de fire stykker med

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen

aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen aktiviteter til Pernille Krogh Tina Simonsen Aktivitetsark 1 Skeletter Sort karton (så stort som muligt), Kopipapir, Limstift, Blyant og viskelæder, Saks, Limpensel 1. Tegn de enkelte knogler fra et skelet

Læs mere

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20

udstyr VEJLEDNING I FREMSTILLING AF SKABELONER FOR BÅDVINDUER Page 1 of 6 Date: 2008-06-20 VEJLENING I FREMSTILLING AF SKAELONER FOR ÅVINUER Page 1 of 6 ate: 2008-06-20 INHOL 1 Indledning... 3 2 HI skabeloner... 3 2.1 Eksisterende huller... 3 2.2 rug af glas monteret i gummilister eller alu

Læs mere

Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug

Hængelamper Copyright dukkehussiden 2010 kun til privat brug Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug Pic. 01 Pic. 01 Som I ser på formen af lamperne, er de runde, ovale, paddehat formet. OBS. De bedste steder, hvor man kan finde ting, man kan

Læs mere

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim.

Materialer: Du skal bruge sølvkarton, farvet karton, saks, lim. Indbydelseskort Send indbydelsekort ud, der er formet som et skjold. Du kan jo lave dem forskellige, så det bliver din gæsts våbenskjold. Det samme mønster skal så gå igen på det store skjold, spændet

Læs mere

En beskrivelse af processen med at designe et betræk til et Ipad-omslag. Et omslag som kan bukkes så Ipad kan stå på skrå.

En beskrivelse af processen med at designe et betræk til et Ipad-omslag. Et omslag som kan bukkes så Ipad kan stå på skrå. 1 Ipad betræk En beskrivelse af processen med at designe et betræk til et Ipad-omslag. Et omslag som kan bukkes så Ipad kan stå på skrå. Samtidig vil jeg illustrere hvordan en designproces kan gå ad snørklede

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på. Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør

Læs mere

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge)

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge) Jeg skulle bruge en blæsebælg til mit støbehåndværk på vikingemarkederne, min plan var at lave et sæt Nyrebælge, lidt i stil med de bælge der er vist på Sigrudsristningen, jeg tænkte meget over hvordan

Læs mere

Onaniselen - noget, der minder om en 'byggevejledning'... Overblik, forsiden af bæltet

Onaniselen - noget, der minder om en 'byggevejledning'... Overblik, forsiden af bæltet Onaniselen - noget, der minder om en 'byggevejledning'... Well, onaniselen er bygget, på et tidspunkt, hvor jeg ikke spekulerede på, at der var nogen, der kunne finde på, at spørge efter en byggevejledning.

Læs mere

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B.

ZIGZAGSØMME. Sæt sømvælgeren på B. ZIGZAGSØMME Sæt sømvælgeren på B. Sådan fungerer stingbreddevælgeren Den maksimale zigzagstingbredde i zigzagsømme er 5. Du kan dog gøre stingene smallere i alle sømmene. Stingbredden bliver større, i

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

Se oversigten bagest i denne opstillingsvejledning, her kan man orientere sig om alle mængder, længder og dimensioner.

Se oversigten bagest i denne opstillingsvejledning, her kan man orientere sig om alle mængder, længder og dimensioner. Opsætningsvejledning Traditional BISON LAVVO / TIPI model 16-25 - 50 og 100 mands. Tillykke med dit nye samiske Lavvo fra Bison. Opsætning af denne Lavvo kan klares af 2-5 personer. Det samlede udstyr

Læs mere

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række

Lundefuglen Linus. FORKORTELSER: m = maske. bl = bagerste lænke mr = magisk ring. fl = forreste lænke omg = omgang. nm = næste maske rk = række Lunden MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), orange (1406), blå (1420), Sort (1443) Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko lys gul (04) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (8 mm.) Hæklenål: Der er anvendt en

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille

Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille Opbevaringskurv med læderbund Rektangulær - Lille Materialer: Hæklenål nr. 5. Hækler du stramt kan du med fordel gå en nål størrelse op Hobbii Ribbon Go Handmade læderbund 16 x10 cm Maskemarkører 10 cm

Læs mere

Vejledning til opsætning af Tipi-én

Vejledning til opsætning af Tipi-én Vejledning til opsætning af Tipi-én Her finder du en udførlig beskrivelse af opsætning af tipi. Afsæt god tid til den første gang, da der er mange erfaringer at gøre sig. At finde det præcise mål til trefoden

Læs mere

Hækleopskrift på Diddl

Hækleopskrift på Diddl Af Emilie Sakitha Johansen Opskrift inspireret af Italienske L`angolo di Criss Materialer: Akryl 1 nøgle hvid 1 nøgle lyserød - rest sort til hår, næse, prikker under foden sorte perler til øjne Hæklenål

Læs mere

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013

Lægningsanvisning. Boligvinyl. 5. Marts 2013 Lægningsanvisning Boligvinyl 5. Marts 2013 Læs dette først! 1. Boligvinylen kan monteres på spartlet betonunderlag, spånplade- og krydsfiner gulvplader, eksisterende trægulve eller træfiberplader (masonitplader).

Læs mere

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo.

Udklipshedebo. På de næste sider i hæftet kan du se, hvordan du selv kan lære at sy udklipshedebo. Udklipshedebo Omkring 1850 udvikles udklipshedebo. Syerskerne klippede nu huller på tværs af trend og islæt. Hullerne blev udfyldt med kniplingssyning og udgjorde kernen i motiverne. I omvendt udklipshedebo

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood Syning af sprayhood Side 1 Indhold: 1. Valg af fremstillings metode 1. 2. 3. 4. Sprayhood fremstilles efter eksisterende model Sprayhood fremstilles efter gammel sprayhood Sprayhood fremstilles efter måltagning

Læs mere

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød.

Franskbrød. Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Margarine 100 g Hvedemel 1900 g. Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Franskbrød Ingredienser: Vand 1000 g ( lunkent ) Sukker 30 g Salt 30 g Gær 75 g Margarine 100 g Hvedemel 1900 g Dejvægt ialt 3135 g som svarer til ca 4,5 franskbrød. Alle ingredienser kommes i en kedel/skål

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet.

Sådan laver du en suttekæde af perler. Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Sådan laver du en suttekæde af perler Introduktion Ved at følge disse anvisninger får du en kæde, der kan tåle træk, og ikke går op og er til fare for barnet. Det anbefales, at bruge materialer fra HobbyFunHouse.

Læs mere

Knuder af Anders Toft Jensen

Knuder af Anders Toft Jensen Knuder af Anders Toft Jensen Alle typer af monofile kunststofliner har ikke den samme brudstyrke i våd og tør tilstand. Linens brudstyrke angives i lbs (pund) eller kilogram, og er et udtryk for den dødvægt

Læs mere

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001

Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 side 1 Opskrift på en blokmink (Rationel metode) af Sofie Odgaard Chr. sep.2001 -Dette er en vejledning til, hvordan man laver en minkkåbe der ikke er rykket, altså en blokkåbe. På mit 4. skoleophold har

Læs mere

Overlocker 3034D. Indhold:

Overlocker 3034D. Indhold: Indhold: Trådspænding Side 2 Stinglængde Side 2 Differentiale Side 2 Skærebredde Side 2 Trykfodtryk Side 3 Åbn Dæksel Side 3 Håndhjul Side 3 Udskiftning af trykfod Side 3 Fjern stingfingeren Side 4 Friarm

Læs mere

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter.

Rickshaw-julepynt. Eleverne skal kende til Bangladeshs rickshawkunst og lade sig inspirere af den til at lave egne produkter. Opgaveark Billedkunst, 1.-2. klasse og 3.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Rickshaw-julepynt Bangladesh er fuld af rickshaws cykeltaxier. I hovedstaden Dhaka er de overalt i den larmende trafik. Så mange,

Læs mere

DSB Kolonnehus Svenstrup J.

DSB Kolonnehus Svenstrup J. DSB Kolonnehus Svenstrup J. Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Inden malerarbejdet startes er der lige et par ting der skal limes, jeg har brugt almindelig

Læs mere

Hæklet valket taske. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Km: kædemasker Hstm: Halvstangmaske

Hæklet valket taske. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Km: kædemasker Hstm: Halvstangmaske Hæklet valket taske Materialer: Hæklenål nr. 7 Happy sheep Woolpower Taske skulderrem justerbar - 25 mm x 140 cm Magnet tryklås - 20 mm 6 cm læderrem sort 18 mm 1 nitte 6x9 Evt. hultang Forkortelser: Lm:

Læs mere

+ 2,4 = Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder

+ 2,4 = Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder Kan jeg selv sætte nye energiruder i mine gamle termovinduer? Energitjenestens Guide til udskiftning af ruder Hvis du bor i et hus med termovinduer, kan du selv udskifte ruderne (glasset) med A mærkede

Læs mere

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D.

Kursus i overlocker. Trådningsdiagram til 640D. Trådningsdiagram til 640D. Side 1 Trådningsdiagram til 925D, 929D M1034D og 940D. Side 2 Trådspændingerne: Gul 4 Rød 4 Grøn 4 Blå 4 Blå: 7 Grøn: 7 Side 3 Sådan finder man de forskellige knapper på 640D.

Læs mere

Vigtig information inden du starter brodering. Symaskinenålen.

Vigtig information inden du starter brodering. Symaskinenålen. Vigtig information inden du starter brodering. En af de ting, du skal være opmærksom på, når du broderer er, hvordan stoffet ligger i broderirammen. Stoffet skal være så udspændt, at du kan slå på tromme

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde

Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde Baby Bunnies Girls - Barnevognskæde Materialer: - Rainbow 8/4 - Hæklenål 2,5-3 sæt Sikkerhedsøjne 6 mm - 2 stk. Seleclips til snor - Polyester snor - 4 silikone perler 18mm - 8 silikone perler 15 mm -

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1

FURBRELLA 8. marts 2012. Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen. Eksamens nr. 1. S. 1 Elev: Charlotte Troldtoft Pedersen Eksamens nr. 1. S. 1 Indhold: Side: Forord. 3. Ideoplæg. 3. Virksomhedsbeskrivelse. 3. Arbejdstegning. 4. Inspiration/produkt præsentation. 5. Modelkort. 6. Målskema.

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Når du laver et sværd skal du med det samme gøre dig en ting klart, hvilken slags rolle skal bruge dette sværd.

Når du laver et sværd skal du med det samme gøre dig en ting klart, hvilken slags rolle skal bruge dette sværd. Sværd guiden En længe ventet guide her på gnomens værksted, har været sværd guiden. Sværd kan bruges til de fleste roller, men sværdet var historisk set længe et status symbol på at man var rig og ofte

Læs mere

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch.

Materialer: Du skal bruge blank og mat sølvkarton, mat guldkarton, sort og lilla karton, sølvsnor, saks, lim, tape, klæbepuder, permanent sort tusch. Indbydelseskort På indbydelseskortet er der selvfølgelig en stjerne, for alle dine gæster bliver»stjerne for en aften«. Den glade mikrofon kan være festens symbol, og den går igen på de fleste ting, der

Læs mere

Quilt med mange cirkler

Quilt med mange cirkler Det skal du bruge: PFAFF creative 3.0 sy- og broderimaskine PFAFF creative QUILTERS HOOP 200x200 (820940096) PFAFF forlængerbord med justerbar guide (821031096) PFAFF 0A standardtrykfod til IDT -system

Læs mere

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker

Reparationskursus. I guld- og sølvsmedeteknikker Reparationskursus I guld- og sølvsmedeteknikker 1 Kursus i mindre reparationer om trækning af perler med og uden knuder, montering af dupper og låse. Loddeprocesser ved mindre reparationsopgaver som f.eks.

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadranterne i instrumentpakken fra geomat.dk er kopier af et instrument lavet af Georg Hartman i 1547. Originalen

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

GRØN JUL ER BARE SJOVERE...

GRØN JUL ER BARE SJOVERE... GRØN JUL ER BARE SJOVERE... Fantastisk genbrugspynt og tips til andre af julens glæder. Gamle noder på let brunet papir, kaffeposer med sølvfarvede indersider, emballeringsbånd og brugte gavebånd, glittede

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 7

INSPIRATION: Side 1 af 7 INSPIRATION: MATERIALER: Uld ca. 30 g i bundfarven samt uld til dekoration, lynlås 20 25 cm, foam til skabelonen, vandflaske med huller i låget, plasticpose, rundstok, sæbe og masser af vand. Jeg bruger

Læs mere

INSPIRATION: Side 1 af 5

INSPIRATION: Side 1 af 5 INSPIRATION: Side 1 af 5 MATERIALER: Stof, viledon, bånd og tråd. Evt. D-ring, gjord, tekstilfarve til tryk eller transfertryk. KLIPPEVEJLEDNING: B H B = 100 cm H = 52 cm Ydrestof og foerstof har samme

Læs mere

Gråanden Alberte MATERIALER:

Gråanden Alberte MATERIALER: Gråanden MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), Sort (1443), støvet orange (1497), blå (1420), Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko brun (26), øko lys gul (04) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (8 mm.) Hæklenål:

Læs mere

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning

Aben Alfred FORKORTELSER: m = maske mr = magisk ring omg = omgang lm = luftmaske fm = fastmaske udt = udtagning indt = indtagning Aben Alfred MATERIALER: Fake Fur: Rosa (09) 5 nøgler Mayflower Cotton 8/4 Organic: Brun (26) 4 nøgler Sikkerhedsøjne: 2 stk. (10 mm). Hæklenål: Str. 2,5 og 3,5 Synål, saks Vat/fyld FORKORTELSER: m = maske

Læs mere

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA

92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA F B 92183 LOVIKKA GLITTRA TINDRA CURLY NOVA FUGA E A C C D B Version 1 92183 HÅRBØJLER ENHJØRNING (A): GARNALTERNATIV Nova (100 % bomuld) Nøgle ca. 50 g = 170 m Glittra (60 % cupro, 40 % metallic fibre)

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: KORT FORLØB Lav ET SOL SEJL Lav ET SOL SEJL Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: 3 dobbeltlektioner Dine elever i 4., 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og sy deres eget

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

Vi bygger en S16D bil

Vi bygger en S16D bil Vi bygger en S16D bil Af Carsten Grønnemann Jeg vil i denne artikel serie se på hvad der skal til for at bygge en top-notch S16D bil. Blovstrød SlotCar Racing Club April 2007. Chassis Jeg har valgt et

Læs mere

Anden Albert. FORKORTELSER: m = maske

Anden Albert. FORKORTELSER: m = maske Anden Albert MATERIALER: Mayflower Cotton 8/4: Hvid (1402), Sort (1443), støvet orange (1497), blå (1420), græsgrøn (1476) Mayflower Cotton organic øko 8/4: øko lys gul (04), øko grå (18), øko mørke grå

Læs mere

Julepynt på snor FORKORTELSER: MATERIALER: Julesok. mr = magisk ring omg = omgang rk = række m = maske lm = luftmaske fm = fastmaske

Julepynt på snor FORKORTELSER: MATERIALER: Julesok. mr = magisk ring omg = omgang rk = række m = maske lm = luftmaske fm = fastmaske Julepunt på MATERIALER: Mayflower Hit-Ta-too: Gul (29), Gammel rosa, rød, grøn, lysegrå, Hvid (14), Hæklenål: str. 2,5. Synål Saks Vat/fyld FORKORTELSER: mr = magisk ring omg = omgang rk = række m = maske

Læs mere

Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½")

Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½) Taske til tablet / Ipad (færdigt mål 8 * 10½") Et gratis mønster til dig fra Laila, BaliQuilt Denne taske er syet til en Samsung Galaxy Note, hvis det er ikke er den, du har, så skal du lige måle først.

Læs mere

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler

Suttekæde med perler. Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Suttekæde med perler Du skal bruge: VIGTIGT 2 stk. sikkerhedsperler Polyestersnor 2 mm ca. 50 cm Perler, bogstaver, figurperler og en træclips. Desuden skal du bruge en saks, lighter og et tyndt stykke

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

Vejledninger til aktiviteter. Her finder du vejledninger til nogle af de aktiviteter der foreslåes i introduktionen af samlingen (under faneblad 3)

Vejledninger til aktiviteter. Her finder du vejledninger til nogle af de aktiviteter der foreslåes i introduktionen af samlingen (under faneblad 3) Her finder du vejledninger til nogle af de aktiviteter der foreslåes i introduktionen af samlingen (under faneblad 3) Snit en grønlandsk brummer og hør åndernes stemmer Materiale: Et stykke træ, f.eks.

Læs mere

August Erfaren. 1. Let

August Erfaren. 1. Let August 2012 2. Erfaren 1. Let B A C Dybden på stoffet er = (C:2+1)+(B+1)+ (C:2+1) = X cm Nr. 1 (Let) PCitui. Materiale: Yderstof 2stk. 31x41cm. Bredde på stoffet er = (C:2+1)+(A+1)+ (C:2+1) = X cm Skumgummi

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg

Flettede tasker. - Trin for trin forklaringer med billeder. Rie Wiberg Flettede tasker - Trin for trin forklaringer med billeder Inkl.: Sådan laver du tasker Bunde i forskellige størrelser Sæt lynlås i Sy for i Sæt hank på Lukke-klap Taskens størrelse Ternstørrelse Sådan

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

Frøken Vibe. En del af blomsterløg serien

Frøken Vibe. En del af blomsterløg serien Frøken Vibe En del af blomsterløg serien OBS! Denne opskrift er kun til privat brug! Hele eller dele af opskriften må ikke videresælges eller deles. Det færdige produkt må gerne sælges, såfremt der henvises

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Introduktion Figur 1, Systemoversigt og individuelle komponenter -2- Introduktion INTRODUKTION Liste over dele Antal/højde Kilde: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Produktbeskrivelse A1 1

Læs mere

mounting string monter garnet

mounting string monter garnet mounting string monter garnet 1. 1. Klip bånd af Zpagetti eller det valgte garn i den længde, som du skal bruge og læg dem dobbelt. Du skal også bruge en træring. 2. Læg træringen på midten af dine bånd.

Læs mere

Filtet Tehætte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker

Filtet Tehætte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Filtet Tehætte Materialer: Hæklenål nr. 8 Hobbii Snowstorm Læderrem 18mm 10 cm. 1 Nitte Evt. hultang Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Mål: Ca. 33x24 cm

Læs mere

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering:

Materiale til dukken: Benene og kroppen: Armene: Fødderne: Montering: Trine Materiale til dukken: Dukken: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Orange garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering af ansigtet. Til fyld er der brugt

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

www.mjodvitnir.dk Side 1 af 21

www.mjodvitnir.dk Side 1 af 21 Teltfremstilling I forbindelse med fremstillingen af vores eget telt fandt jeg ud af hvor svært det er at finde noget reelt materiale på nettet om teltfremstilling, det er nemt nok at finde billeder af

Læs mere

Inspirationshæfte Vinter

Inspirationshæfte Vinter creative skabelse sammen Inspirationshæfte Vinter Dejlige og sjove tips til dig og dit kreative barn kreativ skabelse sammen Snemand Flaske 1. Lav en stor bold af ler (størrelse afhængig af flaskehals

Læs mere

Instruktioner for Kænguru Slyngen

Instruktioner for Kænguru Slyngen Instruktioner for Kænguru Slyngen På ryggen Ammestilling Den fleksible allround slynge med mange muligheder Nem at tage af og på nemt at skifte stilling! Der er ikke noget dejligere end at bære sit barn!

Læs mere

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl DIY SENGEGAVL Lav din egen sengegavl med hjælp fra denne guide! Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl En sengegavl giver hygge, atmosfære og lækkerhedsfaktor til dit soveværelse.

Læs mere

Birkely. Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning

Birkely. Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning Flamsk lærredskant Opsætning og afslutning Den flamske lærredskant letter efterarbejdet med trådenderne væsentligt og af samme grund bruger jeg ofte denne teknik i mine kniplinger. Den tætte kant låser

Læs mere

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling

Øjesplejsning, wiresplejsning og takling Øjesplejsning, wiresplejsning og takling i flettet tovværk Det her er den bedste beskrivelse af splejsning i flettet tovværk, jeg har set. Den var i "Båden i dag" nr. 4, 1977, dengang flettet tovværk var

Læs mere

Ribbon Ugle Måtte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Mr: Magisk ring

Ribbon Ugle Måtte. Forkortelser: Lm: Luftmaske M: Maske Fm: Fastmaske Stgm: Stangmaske Km: kædemasker Mr: Magisk ring Ribbon Ugle Måtte Materialer: Hæklenål nr. 6 & 7 (Hækler du stramt kan du med fordel gå en str. op i nål.) Mayflower Ribbon. Stoppenål Evt. Tekstil lim. Mål: Ca. 77 x 65 cm. Forbrug: - Grå: Ca. 210g. -

Læs mere

Ombetræk selv dine spisebordstole

Ombetræk selv dine spisebordstole Ombetræk selv dine spisebordstole Gratis vejledning - kun til privat brug! Det følgende værktøj og materialer anbefales til opgaven: Skumplade på 20 mm tykkelse (f.eks. TM s HR50 50kgs koldskum). Møbelstof,

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af.

Tennis piger. Hårbund 1. omg: 6 fm i mr med gul/ øko sort (6) omg: 1 fm i hver m (48). Luk af. Tennis Piger MATERIALER: Mayflower Cotton organic øko 8/4 og Mayflower Cotton 8/4: Mørk pige: Øko lyserød (12), øko brun (26), øko sort (20), øko hvid (02), øko marineblå (20), øko natur (01), lilla (1477)

Læs mere

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink:

Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: MINKKÅBE: Arbejdsgang til rykket minkkåbe i female sagamink: 1. Stautmodel syes op til kunde efter ønsket model. Denne prøves og rettes til på kunde. Højde på lommer, lukketøj og ærmelændgde samt hellængde

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Udskiftning af mylarbånd

Udskiftning af mylarbånd Udskiftning af mylarbånd 90 90 A = Båndets omløbsretning H = Højre V = Venstre 1 = Trækvalse (valse 1) 2 = Medløbsvalse (valse 2) 3 = Indstillingsbolt for trækvalse 4 = Fast modhold 5 = Indstillingsbolt

Læs mere