De underlagte posthuse. Anholt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De underlagte posthuse. Anholt"

Transkript

1 I tiden før 1815 blev posten til og fra afsendt ved skibslejlighed, dels via Helsingør, Aarhus og Grenaa. Dem der ønskede at sende brev enten til eller fra måtte altså selv sørge for skibslejlighed til og fra øen. Brevsamlingsstedet (BRS) på, der fra starten var underlagt Helsingør, blev oprettet den 1/ og blev første gang underlagt Grenaa den 1/ Den 1/ ændret til BSA under København JPK og 1/ til PXP som fra 16/ blev underlagt Vesterbro. Den 1/ blev navnet ændret til ANHOLT BY. s første stempel et BRO Ia bliver først leveret 24/ Kopi af datering Franco brev sendt fra Grenaa til S. T. Hr. Justesen Birkefoged paa á den 22/ og under adressen er tilføjet Anbefales af S. T. Hr. Quistgaard i Aarhus. I nederste venstre hjørne er brevet påtegnet Betalt. Brevet er, da der ingen karte nummer er påskrevet, formentlig bragt fra Grenaa til Aarhus med privat bud og herfra med skibslejlighed videre til.

2 På den konstitueret postmester Møller i Grenaas forespørgsel vedrørende post til og fra, sender Generalpostdirektionen den 25. februar 1815 følgende svar til Grenaa postkontor. K.T. brev sendt fra Generalpostdirektionen den 25 febr til Konstitueret Postmester Hr. Møller i Grenaae Brevet der omhandler postbefordringen til har følgende tekst: Da Generaldirektionen har bragt i Erfaring at der jævnlige afgaae Skibe mellem Helsingør og, saa kunne de til denne Øen bestemte breve for Fremtiden forsendes til Helsingør og derfra videre besørges afsendt med Skib, hvilket herved meddeles i Anledning af Hr. postmesterens Forespørgsel af 27 December forrige Aar. Generalpostdirektionen d. 25 Febr Det samme indhold fremgår af Circulaire af 11/3 1815, som vises på næste planche. Brevet har på bagsiden General Post Direktionens postsegstempel i rød farve og karte nr. 14.

3 Generalpostdirektionens Circulaire af 11 marts 1815 fastlægger hvorledes posten til fremover skal forsendes. I stk. 2 står: Da generalpostdirektionen har bragt i Erfaring, at der jevnligen afgaae Skibe mellem Helsingør og, saa foreskrives det Kongelige Postkontor herved, at lade de til bemeldte Øe bestemte Breve afgaae til Helsingør, for derfra med Skibslejlighed at blive befordret til deres videre Bestemmelse, hvorved tillige maa iagttages, at disse Breve alene modtages frankerede direkte til Helsingør, da i modsat Fald den paa samme hvilende Porto vil paa Kartet vorde udsat det Kongelige Postkontor til Ansvar. Circulairet der er sendt til Det Kgl Postkontor i Grenaa har på bagsiden General Post Direktionens postseglstempel i rød farve og karte nr. 4.

4 Breve fra Grenaa og København via Helsingør til, befordret med sejlskibet Maagen. Brev sendt fra Grenaa via Helsingør til den 11/ S.T. Hr. Birkefoged og Branddirektør Justesen. Anbefales Hr. Belfour Ellah Rainals i Helsingør til behagelig omsorg paa pr. Helsingør. I nederste venstre hjørne er brevet påtegnet Betalt. Brevet er nu som befalet i Circulairet af 11 marts 1815 sendt via Helsingør, og har på bagsiden karte nummer 1. Brevet er bragt til med båden Maagen som var ejet og ført af Peter Andersen. Maagen var en 7 tons sejlskib der sejlede Helsingør og igen Circulaire fra General-Toldkammer og Commerce Collegium, sendt som K. T. brev fra København til Toldstedet paa á Helsingøer den 25/9 1821, og modtaget den 8/ Brevet er i nederste venstre hjørne mærket K. T. og på bagsiden karte nr. 49.

5 Sejlskibet Maagen der besejlede af to omgange var ejet og frem til 1834 også ført af Peder Andersens, og herefter ført af svigersønnen Anders Jensen. Som det kan ses af de viste brev var der i tiden hvor var underlagt Helsingør en del problemer med at få adresseret brevene korrekt. Circulaire fra General-Toldkammer og Commerce Collegium, sendt som K. T. brev fra København til den fungerende Tolder paa den 23/4 1833, her er ikke skrevet pr. Helsingør. Brevet er bragt til med sejlskibet Maagen (i Maagens anden periode), før Peder Andersens i 1834 overlod sejladsen til sin svigersøn fisker Anders Jensen. Brevet er i nederste venstre hjørne mærket K.T. og på bagsiden karte nr. 14. K. T. brev sendt fra Randers Amtsstue til Fyrindspektør Thunbo på pr. Helsingør den 18/ Brevet er i nederste venstre hjørne mærket K.T. m.att. og attest nummer 87, og på bagsiden karte nr. 3. Brevet er bragt til med sejlskibet Maagen, efter at Andres Jensen i 1834 overtog sejladsen efter sin svigerfar Peder Andersen.

6 Breve til befordret med yachten Neptunus og adresseret til pr. København. K.T. brev sendt fra Ebeltofts Amtstue til Hr. Pastor Colding paa pr. Helsingør den 24/ Brevet er mærket K. T. m. a. og bære Ebeltoft Amtstues segl og karte nr. 1 på bagsiden. Brevet er bragt til med "Neptunus" som var en mindre yacht ejet af Fyrvæsen og ført af Anders Pedersen. Neptunus besejlede ruten K.T. brev sendt fra Randers Amtstue til Sogneforstanderskab pr København den 8/ Bemærk at man i Randers har skrevet pr. København og ikke som man burde pr. Helsingør. Brevet der i nederste venstre hjørne er påtegnet K.T.m.a., er i Randers afstemplet med Randers ANT III 8/

7 Breve sendt til via Helsingør og adresseret til Helsingør Portobrev sendt fra Grenaa til Sogneforstanderskabet for Pastorat Brevet der er en regning for andel i en Tribune til Walghandlingen den 26. Feb. Brevet der er afstemplet med GRENAAE ANT III 2/5 1853, er for oven påskrevet dirigerings påtegning via Helsingør og med rødkridt påtegnet 6 (skilling i porto), takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Brevet er indvendig påskrevet Modtaget D. 14 Mai Her har man i stedet for at skrive pr. Helsingør altså skrevet via Helsingør. K.T. brev sendt 1857 fra Overtoldispectoratet for Nørrejylland til Det Kongelige Toldsted paa og senere formentlig ved afleveringen til postvæsenet fået tilføjet dirigerings påtegning Helsingør. Brevet der er befordret med Elisabeth der var et 6 tons sejlskib der sejlede Helsingør , er afstemplet med AARHUS ANT III 5/ og påtegnet K.T. m. At.

8 Brev adresseret til Helsingør og K.T. brev sendt fra K.T. brev sendt fra Randers Amt til Sogneforstanderskab Helsingør 2/ Brevet der i nederste venstre hjørne mærket K.T. er afstemplet med RAN- DERS ANT III 2/71861, er på bagsiden transitstemplet HELSINGØR ANT III 4/ og lukket med RANDERS AMTS SEGL. Brevet er ikke ankomststemplet da først fik tildelt stempel den 24/ Brevet er befordret med Elisabeth der var et 6 tons sejlskib der sejlede Helsingør Kopi af segl Igen har man i Randers kludret med adressen og skrevet Sogneforstanderskab Helsingør. Som det ses af det viste brev tager det tid at ændre gamle vaner, også selv om der i circulaire No. 15 af 18. oktober 1860 ses: 8. Brevsamlingssteder ere oprettet: a) fra d. 1ste Juli d. A. at regne paa, underlagt det Kongelige Postcontoir i Helsingør, med hvilket det ene vexler Tasker (P. J. 3324) Kopi af afsender K.T brev sendt fra ang. strandingsgods til By og Herredsfoged Contoiret i Grenaa den 2/ Brevet er først kommet til Helsingør den 27/12, og er her afstemplet med HELSINGØR ANT IX 27/12 4 TOG. Brevet er med rødkridt påtegnet 6 (skilling i porto) takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Brevet er befordret med briggen Tvende Venner ført af brødrene Chr. og Hans Jensen som besejlede ruten Skibet forliste i sommeren 1868 og begge brødre druknede. K.T. breve sendt fra er ikke almindelige.

9 K.T. breve sendt fra 1868 og 1870 Tjenestebrev sendt fra til Grenaa Brevet der i nederste venstre hjørne er mærket Tjenstligt Hverv, og på bagsiden har ANHOLT POLITIE AUCTIONS OG NOTARIAL SEGL, er afstemplet med HELSINGØR ANT IX 27/2 3 TOG og på bagsiden transitstemplet med KOM 229 N.SJ. JB.P.B 27/2 og AARHUS ANT V 28/2. Det røde kryds på brevets forsiden fortæller, at kartet ligger i dette brevbundt, hvilket fremgår af cirkulære nr. 3 af , hvori bl.a. står: Brevbundterne betegnes, som foreskrevet, med Løbenummer og det sidste Bundt, hvori Kartet lægges, med et Rødkridtskors. Kopi af segl Kopi af datering K.T. brev sendt fra til By og Herredsfoged Contoiret i Grenaa den 15/ Brevet er først kommet til Helsingør den 5/11 hvor det er afgangsstemplet med HELSINGØR ANT IX 5/11 3 TOG, og på bagsiden transitstemplet med KOM 229 N.SJ. JB.P.B 5/11 og AARHUS ANT V 6/11 og inde i brevet er skrevet modtaget 7/11. Brevet er i nederste venstre hjørne mærket K.T. fra Sogneraad, og med rødkridt påtegnet 6 (skilling i porto) takst for ufrankeret landsporto brev af 1 vægtklasse 1/ / Brevet er befordret med Danmark, der var et 9 tons sejlskib. Sejlskiber Danmark, der blev ført af Peder Andersen (kaldet Store Bjørn ) og Jens Chr. Andersen (kaldet Lille Bjørn ), besejlede ruten

10 Kvittering fra Postbaaden Danmark Kvittering for aflevering af posten fra brevsamlingssted til postbåden Danmark. Kvitteringen har følgende tekst: Med Postbaaden Danmark til Postkontoiret i Helsingør forsendes 1 Lædertaske fra Brevsamlingsstedet 1 Blikkase fra Sogneraad Brevsamlingssted 6/ J. C. Andersen (Lille Bjørn) som har kvitteret for modtagelsen besejlede sammen med sin fætter Peder Andersen (Store Bjørn) med en 9 tons sejlbåd Danmark i årene

11 Telegram og adressebrev sendt fra. Telegram ind telegraferet fra til Grenaa den 9/ efter modtagelsen på Grenaa postkontor er telegrammet blevet frankeret med 4 øre 1895 udg., og sendt som lokalporto brev til Postfører Petersen, Havnen, Grenaa. Teksten i telegrammet er: Bedes medtage Kartofler har ingen. Bjørn. Peter Petersen (Post Peter) overtog sejladsen Grenaa samtidig med at brevsamlingsstedet første gang blev underlagt Grenaa den 1/8 1885, og fra sejlede han med De To Fætre og fra med Anna Elizabeth. Post Peter der om sommeren boede på havde også et hus ved Grenaa Havn hvor han boede om vinteren. Frimærket er annulleret med GRENAA LAP VIIa-2 den 9/7. Takstperiode 1/ / Adressebrev for pakke på 4,25 pund sendt fra Telegraf Stationen til Telegrafdirektoratets Regnskabesafdeling, København Adressebrevet der er frankeret med 3 x 8 øre 1895 udg. er afstemplet med Grenaa BRO Ia E. Takst for pakke 2-5 pund = 24 øre Takstperiode 1/ / Kopi af afsender stempel

12 Anmeldelse af gods til og s første stempel Brevkort sendt fra Grenaa Station til Pastor Christensen,, Postføre Petersen, Havnen 1901.Brevkortet der er frankeret med 5 øre 1895 udg., er afstemplet med GRENAA LAP VIIa-2 den 10/12. Takst periode 1/ / Brevkortet er Statsbanedriftens Formular Nr. A 457 (Mayl. Sept ) til anmeldelse af ankommet gods til Pastor Christensen,. Da godset skulle fragtes til med postbåden, er brevkortet sendt til Postfører Petersen, Havnen (Grenaa Havn). Landsporto brevkort sendt fra København til Fyrmester Nielsen,, via Grenaa. Brevkortet der frankeret med 5 øre 1895 udg. er afstemplet med KØBENHAVN BRO Ia og transitstemplet med GRENAA BRO Ia F, og ankomststemplet med ANHOLT BRO Ia F. GRENAA BRO Ia-2 (bestilt den 8/ og kendes brugt 6/ /1 1926). ANHOLT BRO Ia stemplet blev leveret 24/ og kendes brugt 6/ / For begge stempler er det til dato tidligst kendte datoer. Takstperiode 1/ /

13 Brevkort og breve fra udlandet ankomststemplet på Brevkort sendt fra U.S.A. til Miss E. Nielsen, Fyr, Grenaa, Danmark den 13/ Brevkortet er ankomststemplet med ANHOLT BRO Ia F. Brev sendt fra Eckernförde til Herr P. Petersen, pr. Grenaa, Dänemark (Post Peter) Brevet er på bagsiden ankomststemplet med ANHOLT BRO Ia F

14 Utilstrækkelig frankeret brevkort og værdibrev Underfrankeret brevkort sendt fra til Antwerpen, Belgien. Brevkortet er på billedsiden frankeret som tryksag, med 5 øre Frederik VIII 1907 Kopi af frankering udg. Annulleret med ANHOLT BRO Ia Afsender har glemt at overstrege ordet Brevkort og påtegne Tryksag eller Imprimes. Brevkortet er således underfrankeret med 5 øre og derfor i Grenaa stemplet Utilstrækkelig frankeret. Takstperiode 1/ / Efterportoregel fra 1/ dobbelt manglende porto. 5 øre = 6 1/4 centimer x 2 = 12 1/2 centimer som påstemplet. Brevkortet er transitstemplet med GRENAA BRO Ia-2 og i øverste højre hjørne påskrevet Frankering på Billedsiden. Værdibrev på 2 kr. 85 øre sendt fra til Grenaa Brevet der er frankeret med 5 øre grøn og 20 øre blå Chr. X 1913 udg. er annulleret med ANHOLT BTO Ia Brevet er på bagsiden ankomststemplet med GRENAA BRI Ia Takst periode brev af 1 vægtklasse 1/ / = 10 øre Værditillæg indtil 1000 kr. 1/ / = 15 øre

15 Den 1/ blev underlagt København JPK i stedet for Grenaa, og fra samme dag overdrages postbefordringen til Dampskibsselskabet Kattegat der i 1911, med den tidligere Svitzer damper Skandinavien, nu under navnet Union havde oprettet en rute Skagen København. Men ruten fungerede kun som postforbindelse frem til 15/3 1913, hvor ruten igen nedlægges. Landsporto brev af 1 vægtklasse sendt fra København L via Skagen til Brevet der er frankeret med Frederik VIII 1907 udg. er først afstemplet med KØBENHAVN L BRO IIa ,videre til København K hvor det er stemplet med BRO Vi 1OMB og ved en fejl kommet til København C, hvor det først er afgangsstemplet med BRO Va , for endelig at må frem til København B hvorunder hørte. Her er brevet afstemplet med BRO Vi 3 OMB Herefter er brevet sendt med dampskibet Union til Skagen hvor det er transitstemplet med SKAGEN BRO Ia for endelig efter 12 dage at nå frem til, hvor det er ankomststemplet med ANHOLT BRO Ia Takstperiode 1/ / Brevet er sendt til Hr. Postfører P. Petersen,, som jo altså ikke var postfører mere. Til dato kendes 3 brev fra ruten Skagen København.

16 Havn Havn blev oprettet som brevsamlingssted 1/8 1907, og blev fra starten underlag Grenaa. Brevsamlingsstedet var i samme perioder som (by), underlagt København JPK og Vesterbro. Fra 1/ som BSA og fra 1/5 som PXP. Havn får ved oprettelsen leveret et STJ II. Landsporto brevkort sendt fra Havn til København Brevkortet der er frankeret med Frederik VIII 5 øre 1907 udg., er annulleret med ANHOLT HAVN STJ II (leveret 1/ og kendes brugt 15/ /9 1911), og sidestemplet med GRENAA BRO Ia-3 (graveret 30/ og kende brugt 08/ /3 1922). Takstperiode 1/ / Til dato tidligst kendte dato for ANHOLT HAVN STJ. Landsportobrev 1 vægtklasse, sendt fra Havn til Grenaa Brevet der er frankeret, med 10 øre Frederik VIII 1907 udg., er annulleret med ANHOLT HAVN BRO IIa E (graveret 24/ og kendes brugt 26/ /8 1926), transitstemplet med SKAGEN BRO IIa E og på bagsiden ankomststemplet med GRENAA BRO Ia F. Takstperiode 1/ / Brevet er befordret med Union fra Dampskibsselskabet Kattegat på ruten Skagen København, der besejlede ruten fra 1/ til 15/ Brevet er et af 3 kendte breve fra denne rute.

Bentzon Teglværk, Gjerrild

Bentzon Teglværk, Gjerrild Gjerrild Brevsamlingsstedet (BRS) i Gjerrild blev oprettet den 1/8 1880 og blev fra starte underlagt Grenaa. Efter Ryomgård Gjerrild banens åbning den 5/12 1911 blev det den 1/1 1912 ændret til JBS og

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908.

Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i Grenaa fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Peter Blechinberg Tiltrådt som postekspeditør i fra 1. maj 1877, postmester fra den 1.oktober 1889 og fratrådt den 30. september 1908. Brev af 1 vægtklasse sendt fra Skærvad til Consul A. K. Carøe i Liverpool

Læs mere

Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest

Nimtofte brevsamlingssteds dåbsattest Nimtofte Nimtofte brevsamlingssted (BRS) blev oprettet og underlagt Grenaa den 1/6 1852. Efter omlægningen af landevejen og åbningen af jernbanen Grenaa Randers, blev brevsamlingsstedet den 26/8 1876 nedlagt.

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer

Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer Tjenestepost / b Påtegnet K. T. m. Att med og uden attest nummer K.T. m. Att. sendt fra Nakskov Byfogedkontor til By og Herredsskrivercontoiret i 4/3 1859. Brevet der er en forespørgsel om en straffeattest,

Læs mere

Bærepenge og uleveringsgebyr.

Bærepenge og uleveringsgebyr. Bærepenge og uleveringsgebyr. Udateret brev sendt til Frøken Augusta Bellmeyir paa Wedøe pr.. Brevet er sendt franco hvilket er påtegnet med Betalt i nederste venstre hjørne. Herefter er i med rødkridt

Læs mere

Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851

Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i Grenaa fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851 Tjenestepost / a Søren Jacobsen Schmidt Tiltrådt som postmester i fra 1. juli 1837 og fratrådt 30. september 1851 K.T. brev sendt fra Generalpostdirektionen til Postmester Schmidt i e den 2den September

Læs mere

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013

Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924. Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 Danmarks tjenestefrimærker og tjenesteforsendelser 1871-1924 Foredrag på Den Filatelistiske Højskole i Mørke 2. marts 2013 KT før tjenestefrimærker KT før tjenestefrimærker Tekst Portofrihedens afskaffelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Adolph Thomassen Carl 1717 17.1.1718 Jens Hansen 1718 24.10.1718 Johan Beverlin 8.1750 11.9.1750 Poul Frausing 4.1759 18.5.1759 Hans Andersen Langhoff 10.5.1776 5.6.1776 Peter Andreas

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER Jernbanen Roskilde - Korsør åbnes 27.4.1856, og tages straks i brug af postvæsenet. Afgående poster Ankommende poster BORUP LAP IIa, k84 1 POST Tog 12 ladepost til Roskilde, Tog 2 Tog 1 2 POST Tog 5, Tog

Læs mere

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933.

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. s Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Sigtet med eksponatet er at vise et bredt uddrag af s posthistorie i perioden, fra 1810 hvor bliver selvstændig

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.7.1814 Schaarup Opsynsmand 12.1822 1.4.1823 Chr. Frederik Baadsgaard Apoteker 19.1.1854 24.5.1854 Erik Poulsen Bech postfm 27.6.1865 29.6.1865 Johan Gerhard Thiel Husum 30.9.1877 Afsked

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.7.1875 Martin Olesen Due ass rev.kt. 27.8.1885 Afsked 1.10.1885 Carl P. R. Kofoed Schøning posteksp 31.10.1919 Afsked 1.12.1919 Axel Thorvald Mørch ktr 30.11.1927 Viborg 1.12.1927 Jørgen

Læs mere

Cape of Good Hope 1652 1853

Cape of Good Hope 1652 1853 Cape of Good Hope 1652 1853 1652: Den 6. april gik Jan van Riebeek i land på det sted, hvor Cape Town senere opstod 1853: Den 1. september udkom de første frimærker Lidt om mig Johnny Barth (66 år) Cand.

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1.8.1883 Carl Julius Jørgensen postfm 30.6.1889 Løkken 1.7.1889 Frederik E. Chr. F. Schmidt postfm 31.3.1912 Afsked 1.4.1912 R.L.Nielsen posteksp 30.4.1913 kst 1.5.1913 Christen Enevoldsen

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 20.9.1799 Søren Jespersen Gæstgiver 4.11.1803 Afsked 4.11.1803 Christian Schandorf Gæstgiver 1812 1.1.1813 Jens Nicolai Boserup 25.11.1819 1.4.1820 Anders Jensen Schou Organist 24.11.1834

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KØBENHAVN VALBY 2500 (Vby) POSTMESTRENE 1.7.1878 Marie Sophie Amalie Korup 31.10.1899 Afsked 1.1.1900 Christian Emil Victor Emanuel Andersen posteksp 31.5.1930 Afsked 1.6.1930 Carl Frederik Andersen ktr

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KØBENHAVN N. 2200 (N) POSTMESTRENE 15.7.1862 Thomas Herman Lange 31.8.1865 Posteksped. 1.9.1865 Johan Christian Hansen Vesterbro 30.9.1908 Afsked 1.11.1908 Axel Peter Frants Alexander Sørensen Avispkt

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER BIRKERØD 3460 (Bi) POSTMESTRENE 1.8.1886 N. J. Johansen Stationsforst. 30.4.1898 1.5.1898 S. C. Ibsen Stationsforst. 31.12.1900 1.2.1901 T. A. Kaarsberg Stationsforst. 30.4.1917 1.5.1917 Georg Valdemar

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 17.6.1879 A. E. Edsberg Stationsforst. 1.12.1892 1.1.189 C. S. Bender Stationsforst. 0.4.1902 1.6.1902 G. W. Staun Stationsforst. 1..1917 1.5.1917 Olaf Viggo Vald. Nielsen Stationsforst. 1.7.1927

Læs mere

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter

Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Skifte vedr. Niels Jørgensen Gravsen og Maren Christensdatter Aar 1847 den 23. juli blev Øster Han skifteret holden på herredskontoret paa Skerpinggaard af kammerjunker herredsfoged Lillienskiold i overværelse

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER NEKSØ 3730 (Nx) POSTMESTRENE 1828 Hans Frederik Heggelund Toldbetjent 1834 Toldkass. 1834 Christian Heiberg Jespersen Toldbetjent 5.1841 1845? Dominicus Braag Winther Apoteksbestyrer 2.4.1869 1.5.1869

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER FREDERIKSVÆRK 3300 (Fvk) (907), (Frv) POSTMESTRENE 805 Larsen 3.2.8 82 Sandberg 83 26.2.83 Larsen?.7.845 Sigfred Christian Frederik Hjort Birkedommer 30.9.846 Herredsfoged..847 Christian Johannes Hanson

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen

Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Det posthistoriske eksponat af Henrik Mouritsen Som lovet i min artikel om det traditionelle eksponat, hermed en kort artikel om, hvad der karakteriserer den posthistoriske klasse, og hvordan den bedømmes.

Læs mere

Er det dog så svært?

Er det dog så svært? Er det dog så svært? Det var ikke meget respons på mit indlæg i Pincetten nr. 1. 2004 vedrørende POSTFÆRGE-FRAGTBREVE, overfor mig var det kun Richard Schmidt, der reagerede, men havde dog ikke svaret

Læs mere

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa

Østerbrogade. Udgiver: Vilhelm Hansen, Grenaa Østerbrogade Amtssygehuset Østerbrogade nr. 20 fra 1901, blev bygget til afløsning af det gamle Amtssygehus som siden 1860 havde ligget på Grønland nr. 47 og blev i 1922 afløst af sygehuset på Baunehøj.

Læs mere

Artiklen er skrevet af Mogens Andersen.

Artiklen er skrevet af Mogens Andersen. Posten i Ydby Brevsamlingsstedet i Ydby etableres i 1854, hvor Meinert i Ydby kan underskrive kontrakten med postvæsenet. Det bliver postmester Wilhelm Herholdt fra Thisted, der på etatens vegne underskriver

Læs mere

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014

Side 11. Regnskab. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning. Transskriberet af Henry Ammitzbøll Marts 2014 Side 11 Regnskab D. over Fordelingen af den Volstrup Sogn tildelte Krigsskadeserstatning 1866 Side 12 Efterat den ifølge Lov af 17de Novbr. 1865 om Erstatning for Krigsskade oprettede Erstatnings-Commission

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 20.7.1764 Johan Kohl 7.3.1676 Begravet 9.9.1686 Hans Peitersen 11.6.1690 Begravet Rasmus Nielse (Mule) 5.8.1711 Begravet 10.9.1715 Johan Rasmussen (Mule) 28.6.1737 Begravet 26.7.1737 Birgitte

Læs mere

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015

Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Nr. 2 - ESBJERG FILATELISTKLUB - 2015 Postkort fra DVD én med Esbjerg Postkort I dette nummer omtale af hvad der er sket på klubmøder samt foredrag. Artikelserien om Legi onærudgaven 1919 fortsættes. 2

Læs mere

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Med til firmaets historie hører naturligvis også, ikke at forglemme, denne lille niche, firmaets engagement som

Læs mere

Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens

Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens Den private jernbane Horsens - Juelsminde og de landsbyer der på baggrund af jernbanens oprettelse fik posthuse. Banen er en af de 4 private baner, der havde udgangspunkt i Horsens Af Finn Skriver Laursen

Læs mere

BOLBRO Postekspedion Odense V.

BOLBRO Postekspedion Odense V. BOLBRO Postekspedion Odense V. Igennem den har der været posthuse / postekspedioner i BOLBRO, her lidt historie om disse posthuse. Bolbro er dligere en lille lokalitet som ligger vest for Odense og har

Læs mere

B U L B R O E. Bolbro. Postekspedition

B U L B R O E. Bolbro. Postekspedition B U L B R O E B U L B R O E Bolbro Postekspedition 2018 BOLBRO Postekspedition Odense V. Torben G. Rasmussen Igennem den har der været posthuse / postekspedioner i BOLBRO, her lidt historie om disse posthuse.

Læs mere

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873

1873-17. Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 1873-17 Hasle og Freersløv Sogneraad Den 22. Juni 1873 Efterat have modtaget den med det ærede Udvalgs behagelige Skrivelse af 17de April d.a. fulgte Farsøes Udskrift undlader man ikke herved at anerkjende

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1695 Hans Lund 1711 Knud Jørgensen 1712 10.9.1712 Johan Frederik v. Wahren Kontrollør 12.8.1779 12.8.1779 Hans Junghans Borgmester 31.12.1808 Afsked 1.1.1802 Peder Limschau 14.6.1850 1.1.1851

Læs mere

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014.

Odenses Posthistorie Ved Carsten Bjerg. Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. Odenses Posthistorie Ved Djurslands Filatelistiske Højskole 5. April 2014. 1 Disposition Historie Postmestre Privat befordring før 1851 Kongelig Tjeneste Post Stempler før 1851 April breve 1851 Post til

Læs mere

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933.

Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Grenaas Posthistorie Fra selvstændig Brevpostkontor 1810 til indførelsen af stålstik frimærkerne 1933. Sigtet med eksponatet er at vise et bredt uddrag af Grenaas posthistorie i perioden, fra 1810 hvor

Læs mere

1873-11 a. Elling Tolne Sogneraad Den 22 Marts 1873 P. U. V. Ærbødigst. C. Alsing. 1873-11 a Bilag

1873-11 a. Elling Tolne Sogneraad Den 22 Marts 1873 P. U. V. Ærbødigst. C. Alsing. 1873-11 a Bilag 1873-11 a Byraadet i Frederikshavn Da det af medfølgende Politiforhør fremgaar, at Jørgen Jensen har havt fast Ophold i Frederikshavn fra 1 ste November 1848til 1 ste November 1856 og siden den Tid ikke

Læs mere

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn.

Helsingør. Fotoet viser havnens gamle mole. Lods- og færgebådene havde plads ved den søndre havnemole i. Helsingørs statshavn. Helsingør Det smalle farvand mellem Danmark og Sverige har i århundreder været et stærkt befærdet internationalt farvand. Der opstod derfor tidligt en beskæftigelse for fiskere, færgefolk og søfolk som

Læs mere

Russisk Postal censur i Finland, Torneå af Jon Iversen

Russisk Postal censur i Finland, Torneå af Jon Iversen Russisk Postal censur i Finland, 1914-1918 Torneå af Jon Iversen Jeg synes, at noget af det mest spændende ved posthistorie er, når man kan finde en præcis beskrivelse af behandlingen af en forsendelse

Læs mere

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen

Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Lidt mere herom under afsnittet Fortsættelsen Det Danske Petroleums Aktieselskabs Salgsagentur v/ Valdemar Lützen, Thorshavn, Færøerne Med til firmaets historie hører naturligvis også, ikke at forglemme, denne lille niche, firmaets engagement som

Læs mere

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012 Byrådssag 1871-11 Undertegnede Skomager Obel giver sig herved den allerærbødigste Frihed at ansøge det ærede Byraad om gunstigst at eftergive mig den Skatterestance som jeg skylder for forrige Aar og hvorfor

Læs mere

Materialebestilling og lager

Materialebestilling og lager Materialebestilling og lager Her lærer du: at opdatere din lagerbeholdning at bestille materialer at redigere i din bestilling Bestil senest 18. januar Vi skal have din første bestilling senest den 18.

Læs mere

1876 Kjøbt Bøger hos Boghandler Jørgensen For Indbinding af Bøger do do Subskription af Skandin. Folkemagasin 1876 Ialt Udgift.

1876 Kjøbt Bøger hos Boghandler Jørgensen For Indbinding af Bøger do do Subskription af Skandin. Folkemagasin 1876 Ialt Udgift. Ark No 43/1879. Regnskab over Indtægter og Udgifter ved Vejle Borger - (tidligere Frie -) Skoles Børne- Bibliothek for 1876-77. 1876 Januar Indtægt Modtaget af Kæmnerkassen I alt Indtægt Kr Kr 40 Ø 40

Læs mere

Circulaire. Christiania, den 14 de Januar 1832. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finans-, Handels- og Told-Departement.

Circulaire. Christiania, den 14 de Januar 1832. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finans-, Handels- og Told-Departement. . Departementet skulde herved tjenstlig meddele, at Betalingen for Folkebladet bliver for Fremtiden, istedetfor som i Departementets Circulaire til Postcontoiret af 29 de September f.a. fastsat, at erlægge

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Odder Frimærkehandel

Odder Frimærkehandel Odder Frimærkehandel Odde Jørn Jensen Odder KØB OG OG SALG AF AF FRIMÆRKER SALGSKATALOG NUMMER NUMMER 87 93 101 95 - - JANUAR - - MAJ 2014 2015 2013 2014 SE NR. 18970406 Afa 67m Afa 81w Afa 1Ia Postfrisk

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Vallensbæk Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade

GRENAA GAMLE STAD. Oversigt. 2.01 Søndergade 2.07 Nytorv/Violskrænten 2.09 Lillegade GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1876-01 Byrådssag 1876-01 fortsat Skrivelse fra Indenrigsministeriet af 31 f.m. tilstilles nærværende Cirkulære tjenstlig Frederikshavn Byraad med Anmodning om inden den 1. Marts 1876 hertil

Læs mere

Stamps. Nr. 25. Færøerne. September 2015. Provisorierne 1940-41 Julepynt 2015 Årbog, årsmappe og julemærker

Stamps. Nr. 25. Færøerne. September 2015. Provisorierne 1940-41 Julepynt 2015 Årbog, årsmappe og julemærker Stamps Færøerne Nr. 25 September 2015 ISSN 1603-0036 0036 Provisorierne 1940-41 Julepynt 2015 Årbog, årsmappe og julemærker Provisoriemærkerne fra 1940-41 - 75 års jubilæum Når vi sammenligner 2. verdenskrig

Læs mere

De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin

De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin De til dato kendte Kjøbenhavnske Bypostmærker perforeret med perfin Ved gennemgang af mine mange chartek omhandlende perfin fandt jeg blandt disse en mail fra den 12. november 2013 hvortil der var vedhæftet

Læs mere

1. Trafikken før 1953

1. Trafikken før 1953 1. Trafikken før 1953 Rutebiler fra I/S Møens Omnibusser i Damsholte omkring 1925. (Postkort) Fra Møn til omverdenen Fra gammel tid kom man til og fra Møn med postforbindelser, der havde diligencelignende

Læs mere

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed

Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 28. februar 2011 FM 2011/27 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af xx. xxxx 2011 om post Kapitel 1 POST Greenlands virksomhed 1. POST Greenland er en del af TELE Greenland A/S, der kan oprette et datterselskab

Læs mere

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen

Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Det traditionelle eksponat Af: Henrik Mouritsen Grundet den positive respons jeg har fået fra andre samlere og udstillere i forbindelse med min artikel i DFT kaldet Vejen til Guld, synes der at være interesse

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. November 2015 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen mødte hinanden i Ringkøbing i 1912/13. I 1909 var Jørgen Henrik var vendt hjem fra Hamborg og naverrejser i Tyskland

Læs mere

Danmarks sjældneste helsag

Danmarks sjældneste helsag Danmarks sjældneste helsag Af Lars Engelbrecht Prædikatet Danmarks sjældneste helsag er ofte og yderst velfortjent givet en bestemt type af de tidlige, smalle konvolutter. Konvolutten har et blå værdistempel

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER København-Helsingør startede som en enkelt bureaulinie, men da Kystbanen åbnede blev det to linier med fælles endestationer (i København dog to forskellige, (Kystbanen kørte til 1917 normalt til Østerport

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER AARHUS C. 8000 (Ar) DANMARKS POSTSTEMPLER POSTMESTRENE 1711 Hans Bendixen Harding 1712 22.8.1712 Henrik Weigner 4.1731 11.5.1731 Henrik Wegner Skuespiller 20.11.1733 Arkivar 20.11.1733 Marie Weigner 10.1744

Læs mere

Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011

Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011 Portoguide 2011 gælder fra 1. april 2011 Din guide til de nye portopriser I denne folder kan du finde de nye priser på de mest almindelige breve og pakker. Du kan også læse lidt mere om, hvad Post Danmark

Læs mere

Odder Frimærkehandel

Odder Frimærkehandel Odder Frimærkehandel Odde Jørn Jensen Odder KØB OG SALG AF FRIMÆRKER SALGSKATALOG NUMMER 87 93 95 - JANUAR - MAJ 2014 2013 2014 SE NR. 18970406 Afa 67m Afa 1Ia Postfrisk Plet Attest i K Møller Lille gummifold

Læs mere

Kommv. 22/ /1915

Kommv. 22/ /1915 Kommv. 22/12 1915 349/1915 Ministeriet for Kirke- og Undervisningsvæsenet har under 16 d. M tilskrevet Skoledirektionen saaledes: I Anledning af det med Direktionens Paategning af 14` Oktober d. A. hertil

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

Matr. nr. 3 d Aalsbo. Skøde 28/6 1934 + Karl Martin Pedersen f. 14/11 1905 d. 8/10 1981 Jenny Pedersen f. 25/2 1920

Matr. nr. 3 d Aalsbo. Skøde 28/6 1934 + Karl Martin Pedersen f. 14/11 1905 d. 8/10 1981 Jenny Pedersen f. 25/2 1920 Matr. nr. 3 d Aalsbo Skøde 28/6 1934 + Karl Martin Pedersen f. 14/11 1905 d. 8/10 1981 Jenny Pedersen f. 25/2 1920 Skøde 17/2 1982 + Jenny Pedersen Skøde 1/7 1991 Lars Pedersen Udstykning fra matr. nr.

Læs mere

Odder Frimærkehandel

Odder Frimærkehandel Odder Frimærkehandel Odde Jørn Jensen Odder KØB OG OG SALG AF AF FRIMÆRKER SALGSKATALOG NUMMER NUMMER 103 87 93 95 - - JANUAR OKTOBER - MAJ 2014 2013 2014 2015 SE NR. 18970406 Afa 67m Afa 81w Afa 1Ia Postfrisk

Læs mere

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2

STAD. Kannikegade. Tryk: Lystryk. Udgiver: Stenders Forlag Eneberettiget 21803. Fotograf: Ukendt. (ubrugt) B2 GRENAA GAMLE STAD Kannikegade B2 Kannikegade ca. år 1910, nærmest ses bindingsværkshuset nr. 12 snedker Sofus Carlsens, nr. 14 er maler Oluf Carlsens, begge huse er i dag revet ned i forbindelse med reguleringen

Læs mere

Odder Frimærkehandel

Odder Frimærkehandel Odder Frimærkehandel Odde Jørn Jensen Odder KØB OG OG SALG AF AF FRIMÆRKER SALGSKATALOG NUMMER NUMMER 102 87 93-95 - SEPTEMBER - JANUAR - MAJ 2014 2013 2014 2015 SE NR. 18970406 Afa 67m Afa 81w Afa 1Ia

Læs mere

Udskrift af Horns Herreds Politiprotocol

Udskrift af Horns Herreds Politiprotocol 1873-11-1 Udskrift af Horns Herreds Politiprotocol Aar 1873 den 22 Februar blev Horns Herreds Politiret sat paa Raadhuset i Frederikshavn og administreret af den ordinerede Dommer i Overværelse af undertegnede

Læs mere

Ark No 18/1871 d: 7de Aug

Ark No 18/1871 d: 7de Aug Ark No 18/1871 d: 7de Aug. 1871. I Anledning af Byraadets Skr: af 1ste Januar tillader man sig at meddele. Forinden Sogneraadet kan indlade sig paa at betale det omskrevne Pengebeløb til Veile Skolevæsen

Læs mere

Morse med micro:bit. Morse med micro:bit

Morse med micro:bit. Morse med micro:bit Forord Dette dokument indeholder 4 opgaver, som alle går ud på at kode en micro:bit til at udføre en funktion med morsealfabetet. Opgaverne er beregnet til elever i 5-7. klasse. Opgaverne har stigende

Læs mere

SIMU-Post Afsend elektronisk faktura

SIMU-Post Afsend elektronisk faktura Indhold Afsend elektronisk faktura... 1 Uoverensstemmelse imellem Elektronisk faktura og økonomifaktura.... 2 Kreditnota i forbindelse med returvarer fra kunder... 3 Kunden returnerer varerne, modtagelse

Læs mere

Reglement for bedømmelse af helsager

Reglement for bedømmelse af helsager Reglement for bedømmelse af helsager 1. Udstillinger med konkurrenceklasse I overensstemmelse med artikel 1.4 i F.I.P s. generelle reglement for bedømmelse af eksponater i konkurrenceklassen på F.I.P.

Læs mere

DANMARKS POSTSTEMPLER

DANMARKS POSTSTEMPLER KALUNDBORG 4400 (Kb) POSTMESTRENE 1711 Lorentz Bras 1.1719 10.3.1719 Bagge Lauesen Roed Borgmester 21.9.1742 Begravet 16.11.1742 Johan Otto Weygaard Gæstgiver 17.4.1785 13.5.1785 Hans Steenfeldt Gæstgiver

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

REGISTRERINGSTIDENDE

REGISTRERINGSTIDENDE REGISTRERINGSTIDENDE FOR VARE- OG FÆLLESMÆRKER Tidenden udgives af Direktøren for Patent- og Varemaerkevæsenet, København, og indeholder Bekendtgørelse af registrerede Varemærker, Fællesmærker, Kommunevaaben

Læs mere

SLÆDEPOST Postvæsnets Nødpostbefordring i de hårde isvintre. Til og fra øen Endelave, der er beliggende ud for Horsens fjord.

SLÆDEPOST Postvæsnets Nødpostbefordring i de hårde isvintre. Til og fra øen Endelave, der er beliggende ud for Horsens fjord. SLÆDEPOST Postvæsnets Nødpostbefordring i de hårde isvintre. Til og fra øen Endelave, der er beliggende ud for Horsens fjord. Finn Skriver Laursen. Wolle post var øens brevsamler i 20erne Kort over Endelave

Læs mere

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking

Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Vejledning til online ansøgning om lokaler i Netbooking Det er nu muligt at booke lokaler i Høje-Taastrup Kommune via Internettet og kommunens hjemmeside. Du får adgang til siden ved at følge nedenstående

Læs mere

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes:

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: Vejle Amt d. 12 Febr. 1883 Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: I Anledning af det med Hr. Amtmandens behagelige Erklæring af 8 f.m. hertil indsendte Andragende, hvori V ejle Byraad

Læs mere

Oversigt ramme/planche

Oversigt ramme/planche GRENAA Eksponatet har samme titel som den hyldest sang, der i ca. 1920 af R. J. Højfeldt og Niels Udengaard blev skrevet til Grenaa R. J. Højfeldt (1849-1920) var født på Lindegården i Vejlby, og blev

Læs mere

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen.

Ligegyldigt hvilken menu du er inde under, kan du altid vælge at komme tilbage til forsiden af EDI Portalen via punktet i topmenuen. April 2017 Log in Hvis der i journalprogrammet er indtastet login-oplysninger til EDI Portalen, kan du fra dit journalprogram komme direkte ind i EDI Portalen. Ellers skal du logge ind i øverste højre

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 21 Tavlhøjcenteret Side. 2 Det første forsøg på et postvæsen vi ser herhjemme, er i Chr. II's verdslige lov fra 1522. Det blev dog aldrig til noget. Ideen blev senere taget op af Christian IV,

Læs mere

o.1610-o Samme som 6. Se ovenfor 7. Se ovenfor nr. 2.

o.1610-o Samme som 6. Se ovenfor 7. Se ovenfor nr. 2. 1668 Navne Noter 1. Ankommen fra Klitmøller Strand Skipper Peder Nielsen Peder Nielsen Skinderup o. 1610-efter 1668. af Klitmøller. Mandal 2/4 1668 Tobak, Salt, 3½ ancker frandsk Brændevin m.m. 2. Skipper

Læs mere

Transskriberet af Henry Ammitzbøl, maj 2013

Transskriberet af Henry Ammitzbøl, maj 2013 Borgerlige vielser 1871-76 Side 21 Aar 1871 den 20 Mai mødte paa Raadstuen i Frederikshavn i Herreds - foged, Cancelliraad s Fraværelse, for exam. jur. Friis ifølge Amtets Const. af - i Overværelse af

Læs mere

I sne og slud skal posten ud Erik Kann

I sne og slud skal posten ud Erik Kann I sne og slud skal posten ud Erik Kann Disposition Indledning herunder om foredragets to hovedtemaer Lidt om kildematerialet Lidt posthistorie Hvor finder vi relevant kildemateriale? Arkivalier om ansatte

Læs mere

Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen

Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen Udstillingsteknikker Af: Henrik Mouritsen Hvordan arbejder man mest effektivt med sit eksponat, således at man opnår det højst mulige antal points som ens materiale berettiger til? Det kan der selvfølgelig

Læs mere

Ark No 17/1873 Veile. udlaant Justitsraad Schiødt 22/ Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes.

Ark No 17/1873 Veile. udlaant Justitsraad Schiødt 22/ Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes. Ark No 17/1873 Veile Amthuus d 30/4 73. Nrv. Indstr. og 2 Planer udlaant Justitsraad Schiødt 22/10 19 Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes. I det med Amtets paategnede Erklæring

Læs mere

Circulaire. Christiania, den 14 Marts 1835. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants= Handels og Told=Departement.

Circulaire. Christiania, den 14 Marts 1835. Fra Den Kongelige Norske Regjerings Finants= Handels og Told=Departement. I April Qvartal 1835 bliver den udenrigske, deels i Svensk Banco og deels i Danske Rigsbankpenge Sølv bestemte, Postporto at oppebære med Norske Penge efter følgende Cours, nemlig: 1 Rigsdaler Svensk Banco

Læs mere

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes:

Anvendelsesområde. I medfør af X, X, og X i inatsisartutlov nr. xx. af xx. xx 20xx om post, fastsættes: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx.xx 201x om POST Greenlands befordringsforpligtelse og eneret m.v. (Bekendtgørelse om eneret, befordringsforpligtelse og erstatning m.v.) Anvendelsesområde I medfør

Læs mere

164 Rdl 2 mk 5 sk. Baronen har altsaa til Dato til gode. Sæbygaard, d. 1 Octbr 1864 C. W. Kragh

164 Rdl 2 mk 5 sk. Baronen har altsaa til Dato til gode. Sæbygaard, d. 1 Octbr 1864 C. W. Kragh Side 31 Af Volstrup Sogneforstanderskab Dags Dato modtaget - - - - - - 444 Rdl 3 mk sk For afbetalt Krigsskat, for August Maaned - - - - - 267 Rdl 2 mk 2 sk Altsaa Rest - - - - - - - - - - - - - - 177

Læs mere

Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer:

Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer: Mellem strandfogeder og strandingskommissionærer: Strandingsvæsen og redningsaktioner i Skagen i 1800-tallet. Skagen By-og Egnsmuseum, 2005 1 Transport i 1800-tallet. For 150 år siden var der ingen asfalterede

Læs mere

Catherine Jo Jørgensen, FOF Tirsdagshold Rigsarkivet Nov-2012

Catherine Jo Jørgensen, FOF Tirsdagshold Rigsarkivet Nov-2012 1 1837 Fødes 25.11.1837 uægte barn af [Ane 50] Ane Johanne Olsdatter og [Ane 49] Ukendt dog påstår familien at det er den danske arveprins Ferdinand, Den kongelige Fødselsstiftelse i 1837 Døbes 05.12.1837

Læs mere

Forhandlingsprotokol ( nederste del af siden)

Forhandlingsprotokol ( nederste del af siden) Forhandlingsprotokol 1870 15 ( nederste del af siden) Aar 1870, d.16. Januar afholdtes et Møde hos Gjæstgiver Brøndum. Det nyvalgte Udvalg constituerede sig og valgte af sine Medlemmer: Holst, Meyer, Møller,

Læs mere

Transskriberet af Rita Jacobsen Februar 2013

Transskriberet af Rita Jacobsen Februar 2013 Aar 1866 den 5 te Octobr Formiddag Kl. 10 Var Sogneforstanderskabet for Understed og Karup mødt i Dahls Skole for ihenhold til Kongelig Aabent brev af 3 die August d.a. overensstemmende med Lov af 16 Juni

Læs mere

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN

BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN BILLEDER FRA DET GAMLE THORSAGER: BYEN Thorsager bymidte omkring 1905, forsamlingshuet til venstre, bag det præstegården. Til højre Kr. Jacobsens gård. Thorsager hovedgade ca. 1905, købmandsgården til

Læs mere

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019

Breve Udland. POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Breve Udland POST Greenland Forretningsbetingelser pr. 1. maj 2019 Nærværende forretningsbetingelser gælder for forsendelse af Breve Udland. I tillæg til forretningsbetingelserne gælder tillige reglerne

Læs mere

HOFI anvisningssalg 20150311. Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb

HOFI anvisningssalg 20150311. Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb Lot nr. indlev lbnr Beskrivelse Opråb 1 701 2 indstiksbøger DK mange mærker 100 2 702 4 pæne indstiksbøger 50 3 703 UK årsbog 1988 9pund + tom 1990 50 4 704 Schweiz hængslet og PF 75 5 705 Lille Leuchturm

Læs mere