Bilag 17: Adgangskontrol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 17: Adgangskontrol"

Transkript

1 Bilag 17: Adgangskontrol

2 Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag Sikkerhed på platformen Komponentbeskrivelse... 5 SAS Subscription Authorisation System... 6 EMM injektor... 6 ECM generator... 6 Multiplexer... 7 SMS - Subscriber Management System... 7 Smartkortet... 7 STB Set Top Boks eller digital dekoder Brug af CA-leverandørens teknologi Funktionsbeskrivelse Pairing Distribution og kontraktregistrering... 9 Forhandlernet... 9 Forhandlerweb Beskrivelse af forhandlerweb grænsesnit Grænsesnit mod operatør SMS Sælger tjenester til flere operatører Grænsesnit for smartkort og STB database... 10

3 3 1. Sammendrag I forbindelse med digitalisering af det danske DTT-net vil DDTV benytte en CA-leverandør, som baserer sig på åbne standarder. DDTV ønsker at gennemføre en udbudsproces om denne ydelse hvor der vil blive lagt vægt på åbne standarder, sikkerhed og økonomi. DDTV har en option fra leverandøren Conax, som opfylder disse krav. Adgangskontrol benyttes primært for at kontrollere adgang til tjenesterne på platformen. Det vil sige, at dem som har betalt for en tjeneste får adgang, mens dem som ikke har betalt ikke får adgang. For at en husstand skal have muligheden for at købe sig adgang til signalerne, må kunden have et autoriseret smartkort. Smartkortet giver signaler til STB om, at kortet har adgang til indholdet og giver dekoderne rigtige signaler (kontrolord) for at dekryptere indholdet. Figur 1: Adgangskontrollen i den samlede platform Grænsesnit til TV-broadcastere Grænsesnit til seerne Signalpakker (MUX) Distributionsnet Regionalportal Sendestationer Antenne, Settop-boks m. smartkort Tjenesteplatform (EPG, MHP VOD, PVR mv.) Adgangskontrol (CA) Grænsesnit til gatekeepers kundesystem Kundedatabase (SMS) Alle de DDTV-godkendte dekodere til DTT i Danmark skal leve op til kravene til krypteringsstandarden, som skal være en åben standard. Alle programmer krypteres med samme CA-system. Der vil også være støtte i systemet for at en tjeneste kan gå ukrypteret eller periodevis ukrypteret, hvis det er ønskeligt for en tjenesteleverandør. Med tjeneste menes et tvprogram, dele af et tv-program som audio og video, radiokanal eller en anden digital tjeneste som EPG og applikationer.

4 4 Hensigten med dette dokument er at beskrive de sikkerhedselementer, som lægges ind i DTT nettet for at beskytte det indhold der leveres. Dokumentet er beskriver over ordnet de forskellige elementer og mekanismer, som er nødvendige for at have adgangskontrol i DTT-nettet. Når sikkerhed beskrives i dette dokumentet er det udelukkende sikkerheden for at beskytte tjenesterne mod uautoriseret adgang. Driftssikkerhed på platformen som sikkerhedskopier, firewall og anden infrastruktur behandles i det separate bilag om platformens infrastruktur (Bilag 18). Adgangskontrol i DTT nettet, hvor CA-leverandørens teknologi benyttes, er baseret på elementer, som er beskrevet i afsnittet Komponentbeskrivelse i denne tekst. Løsningen for DTT nettet er relativ enkel, da kompleksiteten i tjenesterne, som skal leveres indledningsvis, er lav. Adgangskontrol i DTT nettet baserer sig på en løsning med pairing for at få det højest muligt sikkerhedsniveau. Pairing er en sikkerhedsmekanisme, som sørger for, at et smartkort kun virker sammen med et givet antal digitale dekodere, typisk alle digitale dekodere i en husstand. Pairing er også et modtiltag mod piratproblemer. Den konkurrencemæssige behandling af pairing er behandlet i udbudsmaterialets bilag 1.4. og kapitel 5.3 i den samlede ansøgningstekst. Distributionen af smartkort og digitale dekodere vil blandt andet ske gennem et forhandlernet, og i den forbindelse vil en del af registreringsfunktionaliteten blive lagt ud til forhandlerne. 2. Sikkerhed på platformen For at kunne beskytte signalerne på DTT platformen er der tre hovedelementer, som skal beskrives. Det er: Sendesiden, hvor indholdet krypteres for at gøres utilgængelig for dem, som ikke har lov til at se indholdet STB, hvor indholdet modtages og som eventuelt afkoder signalerne i forbrugerens hjem og overfører signalerne til tv-skærmen Smartkortet, hvor det nødvendige nøglemateriale for at kunne afkode indholdet opbevares. Smartkortet er også den enhed hos kunden, som indeholder information om, hvilke programmer forbrugeren har adgang til. Disse elementer og sammenspillet mellem disse beskrives i dette dokument for at give en forståelse af hvad sikkerhed på platformen indebærer.

5 5 2.1 Komponentbeskrivelse SAS, EMM injektor og ECM generator, som er beskrevet i dette kapitel, er standard hyldevarer fra flere CA-leverandører. Der benyttes teknologi, som har vist sig at være meget stabil og som benyttes i operationer over hele verden. Hardwaren som benyttes er servere fra SUN, som kører Solaris operativsystem. Databasen som findes i SAS er en Oracle database. Løsningen som tilbydes vil have redundans både på hardware niveau og procesniveau. CA- systemet vil være tilkoblet 24/7 overvågning. Figur 2: Adgangskontrol beskrevet som proces CA-leverandør SAS Kunde DDTV SMS Forhandler/ forhandlerweb 2 5 CA leverandør smart kort og STB database 6 Multiplex 7 9 EMM injektor STB, smart kort og TV 10 8 ECM generator Procesbeskrivelsen ovenfor tjener til at illustrere DDTVs generelle tilgang til hvordan CA-teknologien indlejres og driftes i DDTVs platform: Kunden går til en radio- og tv-forhandler for at anskaffe sig STB og smartkort. Forhandleren tjekker om serienummer på smartkort og serienummer på STB er gyldige og opgiver pairing information. Gennem forhandlerens web sendes kundeinformation til den/de betalings-tv operatører, som kunden vil abonnere på tjenester fra. En autorisationsforespørgsel sendes til den virtuelle SAS hos CA-leverandøren, som kun denne operatør har adgang til.

6 Pairing forespørgsel sendes til CA SAS fra CA smartkort og STB database. Krypteret EMM sendes til EMM injektor (én gang). Krypterede EMMer sendes kontinuerligt så længe EMMen er gyldig. TV-signalet krypteres og DVB kontrolordet sendes til ECM generator. ECM generator krypterer kontrolordet og returnerer det som en ECM. Signal som indeholder audio, video, EPG, EMM, ECM og anden signalinformation sendes til kunden via DTT nettet. SAS Subscription Authorisation System SAS er hjernen i Conditional Access Systemet, hvor informationen om tilgængelige smartkort og produkter er lagret. SAS modtager en melding fra en ekstern enhed, typisk en SMS, om at et kort skal have adgang til ét eller flere produkter. Meldingerne indeholder en forespørgsel om at åbne eller lukke et kort for en tjeneste. Samme teknik benyttes også for at paire en eller flere digitale dekodere med en eller flere smartkort. SAS verificerer meldingen og hvis meldingen er gyldig, genereres en EMM, som er en krypteret melding adresseret til det kort den angår, og som kan tolkes af dette kortet alene. EMM-meldingen sendes til en EMM injektor. Grænsesnittet mellem SMS og SAS skal have et XML-lignende format. EMM injektor EMM injektor er en intelligent datakarrusel, som er koblet op mod multiplexeren for udspilning af EMM-meldinger i transportstrømmen, så EMM-meldingen kan læses af kundens smartkort. EMM injektoren kommunikerer med multiplexeren over DVB Simulcrypt protokol 1, som er en standard defineret af DVB. På EMM injektoren er der en rutine, som dagligt rydder op på datakarrusellen og sørger for, at EMM-meldingerne fjernes fra datakarrusellen, når de udgår (forældes). Dette gøres for at kapacitetsbrug i transportstrømmen skal være så lille som mulig. EMM-meldingerne vil dermed være tilgængelige i transportstrømmen, så længe de er gyldige. ECM generator ECM generatoren er enheden, som genererer meldinger, der indeholder den nøgle, som er nødvendig for at dekryptere tv-signalet. En ECM indeholder et krypteret kontrolord, som igen benyttes af DVB-chip set i STB for at gøre tv-signalet tilgængeligt for seeren. ECM generatoren får tilsendt et kontrolord ca. hvert 15. sekund fra multiplexeren og leverer dette krypteret tilbage for udsendelse i tv-signalet. ECM generatoren kommunikerer med MUX ved at benytte DVB Simulcrypt 2, som er en omforenet standard defineret af DVB. 1 ETSI TS Se note op.cit.

7 7 Multiplexer Multiplexerens opgave er at generere kontrolord og kryptere video -og audio PID med dette. Dette gøres ved hjælp af common scrambling algoritm 3. SMS - Subscriber Management System SMS er systemet, som indeholder kundedata såsom adresseinformation, hvilke tjenester kunden abonnerer på, betalingsinformation, kundens smartkort, kundens dekodere etc. SMS kommunikerer med CA-systemet ved at SMS sender forespørgsler til CAsystemet om at give eller fjerne adgang til tjenester på kundernes smartkort. Andre typer forespørgsler, som SMS kan sende til SAS, er forespørgsel om pairing af digitale dekodere og smartkort. Meldingerne modtages af SAS som beskrevet ovenfor. Smartkortet Smartkortet skal sidde i enhver STB og er den enhed, som tager vare på sikkerheden for signalleverancerne. Et smartkort er nødvendigt for at se krypterede tv-signaler. Alle smartkort har en unik adresse, som gør, at alle smartkort, i markedet, kan adresseres separat. Dette giver mulighed for at kunne opsætte en egen profil for hvert kort, i markedet, og kortet vil genspejle den information, som ligger i SMS-systemerne. Kortet indeholder en tabel med information, som afgør hvilke tv-programmer kortet skal give adgang til. I denne tabel vil hver enkelt operatør have sit område, som kontrolleres udelukkende af den aktuelle operatør. Området til operatøren mærkes med en valgfri tekst fra operatøren. Tabellen opdateres ved hjælp af meldinger (EMM), som genereres i SAS-serveren og som sendes til kortet. Disse meldinger er af en sådan karakter, at de kun kan forstås og læses af det kort, de er ment for. Digitale dekodere er designet med filtre, så det kun er relevante meldinger fra tv-signalet, der sendes videre til smartkortet. Det vil sige, at når en kunde skifter til en krypteret kanal, vil STB spørge smartkortet efter dekrypteringsnøglen. Smartkortet vil kun afgive denne nøgle, hvis den interne tabel i smartkortet siger, at kunden skal have adgang. STB Set Top Boks eller digital dekoder STB må alle have for at modtage digitale tv-signaler. I STB bliver signalet dekrypteret og dekomprimeret på en måde som gør, at tv-signalet kan forstås af et almindeligt tv-apparat. Dette indbefatter, at STB har et chip set, som støtter den komprimeringsalgoritme, som er benyttet i dette tilfælde MPEG-4, samt at STB har støtte for den algoritme, som benyttes i scrambling af signalet, i dette tilfælde CSA (Common Scrambling Algorithm). DDTV-godkendte dekodere understøtter, at applikationer kan beskyttes på en måde som gør, at udbyderen kan tage betaling for brug af applikationerne samt støtte for pairing. PVR eller Personal Video Recorder er en STB med harddisk, hvor kunden kan optage og lagre tv-programmer. Disse er allerede tilgængelige på markedet og har opnået at blive populære. PVR maskiner gør det også muligt at udvide forretningsmodellerne for en 3 ETSI ETR 289

8 8 DTT operation, da det er muligt at lagre krypteret indhold på disken og sælge adgang til dette senere. CA-systemet gør det muligt at kontrollere hvilket indhold, der kan lagres på disken og hvordan der kan gives adgang til dette. CA-systemet indeholder en DRM (Digital Rights Management)-funktionalitet, som giver betalings-tv-operatøren frihed til at bestemme, hvordan det indhold, som er lagret på disken, skal tilbydes kunden. 2.2 Brug af CA-leverandørers teknologi Betalings-tv-platforme skal som et vigtigt element baseres på adgangskontrol på engelsk ofte forkortet som Conditional Access (CA). Som nævnt i sammendraget har DDTV har option på levering fra Conax. DDTV vil på dette område som på andre lignende områder gennemføre et åbent udbud med udgangspunkt i krav om åbne standarder. Conax teknologi er baseret på åbne standarder. Som eksempel på en CA-teknologi baseret på åbne standarder beskrives nedenfor den teknologi, som Conax, mere specifikt, anvender. Conax er leverandør af krypteringssystemer til digital-tv og løsninger til rettighedsbeskyttelse. Selskabet er en vigtig leverandør til bl.a. Canal Digital, RiksTV samt Digita og leverer sine sikkerhedsløsninger i omkring 40 lande. Ved hjælp af Conax-løsningerne har man lykkedes med at begrænse piratvirksomhed og beskytte rettighedshaverne. Conax er en af de ledende leverandører af CA systemer til betalings-tv-operatører. Foruden stort fokus på sikkerhed har åbenhed og fleksibilitet høj prioritet, både i forhold til STB og HE. Conax har altid motiveret STB-leverandører til at integrere Conax CA i sine STB på en ikke-diskriminerende basis uden nogen yderligere omkostning (royalty) fra Conax side. Conax CA følger DVB-Simulcrypt, som giver operatøren frihed i forhold til valg af CA leverandør. Conax kræver ingen licens bortset fra et lille administrationsgebyr for at dække produktionsomkostninger for levering af nødvendig dokumentation, testkort, teststrømme etc. Vigtigere er det, at Conax ikke kræver nogen afgift fra STB-leverandører, når de integrerer og sælger STB med Conax CA. Når det gælder fabrikat af multiplexere, har Conax også lagt stor vægt på åbenhed. Ved at Conax CA systemet støtter DVB Simulcrypt, giver det operatøren frihed i forhold til valg af CA leverandør. Conax støtter Common Interface og der findes flere leverandører af CA moduler som har integreret Conax i sine moduler. Conax leverer altså ikke selv kombinationsmodu-

9 9 ler, men systemet vil kunne håndtere de kunder som måtte ønske at installere et sådant CA-modul. 3. Funktionsbeskrivelse 3.1 Pairing Pairing er, at STB og smartkort knyttes til hinanden på en måde som gør, at kortet kun fungerer i den STB, det er ment til at fungere og at STB ikke accepterer andre kort end det, den er pairet med. De konkurrencemæssige aspekter af pairing behandles separat i bilag 1.4. For at afklare begrebet pairing lidt nærmere: et par kan bestå af mere end et smartkort og en STB. Et par kan eksempelvis være 2 smartkort og 3 digitale dekodere, som alle tilhører samme husstand. Kunden kan have en STB i stuen, en i soveværelset og en i sommerhuset. På det ene smartkort kan der kun være Must Carry kanaler som DR og TV2, mens der på de andre kan være premium betalings-tv. Det betyder, at man kan tage et af kortene med sig hjemmefra til sommerhuset uden problemer. Hvis kunden på et senere tidspunkt også køber en STB til køkkenet, må kunden henvende sig til nærmeste radio- og tv-forhandler for at få udvidet sit par til at indeholde den nye digitale dekoder også. Grundene til at pairing anbefales: I et sådant scenario kan information, som flytter mellem smartkort og STB, krypteres unikt og sikkerheden på platformen kan øges som følge af dette. Dette vil vanskeliggøre piratteknikker, såsom distribution af kontrolord. Piratkort vil ikke fungere i en pairing-stb Platformen vil blive mere rettet mod tjenester, hvor der tilbydes lagring af indhold på egen disk etc. At indføre pairing på en allerede eksisterende platform er meget dyrt og kompliceret. Derfor anbefales det at starte med pairing på platformen fra dag Distribution og kontraktregistrering Forhandlernet Danmarks Digital TV vil indgå aftaler med relevante aktører i detailhandlen (for eksempel radio- og tv-forhandlere, måske benzinstationer, kiosker og lignende). Disse forhandlere sælger abonnement og udstyr, som er nødvendigt for at kunne se tjenestetilbudet i det danske DTT-net. Forhandlere vil have et lager af smartkort og digitale dekodere, som sælges til kunderne. Når kunden køber smartkort og STB, kan han samtidig købe adgang til betalingstjenester.

10 10 Forhandleren vil rapportere dette til operatøren (DDTV), som vil sørge for at kunden får de nødvendige autorisationer til sit smartkort. Forhandleren vil også registrere hvilke digitale dekodere og smartkort, der skal virke sammen. Dette vil medføre, at en meddelelse om pairing-information bliver genereret. Forhandlerleddet vil også bytte eventuelle digitale dekodere og smartkort med fejl. Ligeledes kan kunder få udvidet deres abonnement på tjenester ved senere lejligheder. Dette betyder, at der altid vil være en lokal ressource som kender teknologien og mekanismerne, som bruges på DTT-platformen. Forhandlerweb Alle forhandlere skal have adgang til en fælles webløsning, som skal dække forhandlerens behov for at registrere abonnementskontrakten, som kunden indgår med DDTV. For at kunden skal have mulighed for at benytte sig af abonnementet, smartkort og STB umiddelbart efter kontraktindgåelse, må forhandlerne registrere dette i en onlineapplikation, som er tilknyttet de forskellige operatører. Det er vigtigt, at kunden får autoriseret smartkortet og STB med pairing autorisationer senest 30 minutter efter kontraktindgåelse. 3.3 Beskrivelse af forhandlerweb grænsesnit Grænsesnit mod operatør SMS Forhandlernes webapplikation skal være knyttet op imod SMS for DDTV, som sælger abonnementet. Operatøren skal tage imod forhandlerordren og sende en autorisation til kundens smartkort for de abonnementstjenester, som kunden har tegnet. Sælger tjenester til flere operatører En kunde kan vælge at tegne et abonnement hos en eller flere betalings-tv-operatører. Løsningen i DDTVs webapplikation tager hensyn til dette. Det betyder, at registreringen af smartkort og STB skal være en fælles funktion for alle operatører. Når det gælder abonnementsvilkår, vil der være forskellige betingelser pr. operatør. Denne funktionalitet bør derfor lægges op som underpunkter, som er forskellige fra operatør til operatør. Her registreres abonnementet efter de betingelser og vilkår, som hver operatør kræver. Grænsesnit for smartkort og STB database Forhandlerweb skal være knyttet op mod et smartkort og en STB database, som kan verificere, at forhandleren har tastet eller indlæst rigtigt, eller mod et gyldigt smartkort og/eller STB på kunden. Databasen vil få data fra STB-producenter, som importerer STB for det danske marked og fra CA-leverandøren, som vil producere smartkortene. Databasen vil også indeholde information om hvilke digitale dekodere og smartkort, der er pairet. Ved kontraktindgåelse eller bytte af smartkort eller STB hos en kunde, vil man skulle sende en ny pairing-meddelelse om udstyrsændringen hos kunden.

Bilag 16: Tjenesteplatform

Bilag 16: Tjenesteplatform Bilag 16: Tjenesteplatform Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag...3 2. Tjenesteplatform...4 2.1 Systemoversigt...5 3. Elektronisk Programguide (EPG)...5 3.1 Programinformationsdatabase...6 3.2 Grænsesnit

Læs mere

Bilag 15: Digital dekoder/set Top Boks

Bilag 15: Digital dekoder/set Top Boks Bilag 15: Digital dekoder/set Top Boks Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag...3 2. Generel beskrivelse...5 3. Dekoder-arkitektur...5 3.1 Hardware platform... 5 3.2 Software platform... 6 4. NorDig...7 5.

Læs mere

Bilag 19: Test af DTT-nettet

Bilag 19: Test af DTT-nettet Bilag 19: Test af DTT-nettet Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag...3 2. Testlaboratorium...4 3. Acceptanstests...5 4. Systemtests...5 5. Stabilitetstests...6 6. Smartkorttests...6 7. Test af overensstemmelse

Læs mere

Bilag 13: Kodning og multiplexing af tv-signaler

Bilag 13: Kodning og multiplexing af tv-signaler Bilag 13: Kodning og multiplexing af tv-signaler Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag...3 2. Grænsesnit mod broadcastere...5 2.1 Grænsesnit for video og audio, Standarddefinition (SD-TV)...5 2.2 Grænsesnit

Læs mere

Bilag 18: Platformens infrastruktur

Bilag 18: Platformens infrastruktur Bilag 18: Platformens infrastruktur Indholdsfortegnelse 1 Sammendrag... 3 2 Infrastruktur, bygninger mv... 3 3 Redundant strømforsyning... 3 4 Beskyttelse af kritisk udstyr, redundans... 3 5 Overvågning

Læs mere

Bilag 10: Samlet oversigt over anvendte begreber, definitioner og forkortelser

Bilag 10: Samlet oversigt over anvendte begreber, definitioner og forkortelser Bilag 10: Samlet oversigt over anvendte begreber, definitioner og forkortelser 2 Bilag 10: Samlet oversigt over anvendte begreber, definitioner og forkortelser API ASI Asymmetriske netværk ATM Bedste tjener

Læs mere

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne

Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Digitalt tv via Kabel tv eller Fællesantenne Denne udskrift fra Digitaliseringen er en orientering om, hvorledes du skal forholde dig i forhold til modtagelse af digitalt tv via kabel tv eller fællesantenne.

Læs mere

Digitale begreber og tekniske muligheder i Jyllinge Kabel-TV Forening

Digitale begreber og tekniske muligheder i Jyllinge Kabel-TV Forening Lancerer nye boxe i foråret 2012 Digitale begreber og tekniske muligheder i Jyllinge Kabel-TV Forening Her kan du læse om dine mange tekniske tv muligheder i foreningen og hos Stofa/Canal Digital, nemlig

Læs mere

TV 2 BLIVER BETALINGS- KANAL HAR DU ANTENNE, OG VIL DU SE TV 2 EFTER NYTÅR SKAL DU VÆRE KUNDE HOS BOXER

TV 2 BLIVER BETALINGS- KANAL HAR DU ANTENNE, OG VIL DU SE TV 2 EFTER NYTÅR SKAL DU VÆRE KUNDE HOS BOXER TV 2 BLIVER BETALINGS- KANAL HAR DU ANTENNE, OG VIL DU SE TV 2 EFTER NYTÅR SKAL DU VÆRE KUNDE HOS BOXER HER FÅR DU ET HURTIGT OVERBLIK TIL DIG, DER SER TV MED ANTENNE Vil du se TV 2 med antenne efter årsskiftet,

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Bilag A. Købers kravspecifikation. TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi

Bilag A. Købers kravspecifikation. TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi Bilag A Købers kravspecifikation TV- og radioløsning til udsendte enheder (INTOPS) baseret på IP teknologi Side 1 of 7 INDHOLD 1 Generelt... 3 1.1 Overordnede krav... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR. Peter Mølsted, DR TM Distribution

Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR. Peter Mølsted, DR TM Distribution Tegnsprogstolkning, Synstolkning, NorDig PVR Peter Mølsted, DR TM Distribution 1 Tegnsprogstolkning DR og TV2 sender dagligt nyhedsprogrammer med simultan tegnsprogstolkning Sendetiden for Tegnsprogstolkning

Læs mere

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes.

Herudover råder Danmark over én landsdækkende VHF-sendemulighed, der p.t. ikke benyttes. Notat 19. maj 2017 Baggrundsnotat til høringsbrev høring over to modeller for udbud Baggrund Udsendelse af antenne-tv i Danmark sker frem til 2020 i kraft af rådigheden over 6 landsdækkende digitale UHF-sendemuligheder

Læs mere

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 Udvalget har bedt Rambøll regne på de forretningsmæssige muligheder for en DTTgatekeeper ved varierende antal MUX til rådighed. Som nævnt vil

Læs mere

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE

Ruko ARX Access. Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol STAND OFF ALONE LINE LINE Access STAND ALONE OFF ON Total tryghed og sikkerhed med online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Løsninger til ethvert behov Access indgår som toppen af kransekagen

Læs mere

Læs og gem! Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark. Er du klar til det nye? Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES!

Læs og gem! Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark. Er du klar til det nye? Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES! Læs og gem! Det gamle tv-signal til antenner SLUKKES! Er du klar til det nye? Vigtig viden om overgangen til digitalt tv i Danmark Det gamle tv-signal til antenner går på pension Gennem mere end et halvt

Læs mere

INTERNET OG TV som det burde være

INTERNET OG TV som det burde være Tilbud til foreninger (Lodskovvad Bunken) Vi tilslutter din bolig til fibernettet - uanset antal meter for kun BESTIL INDEN 3/9 2018 OG BETAL 0 KR. I TILSLUTNING 3.500 kr. INTERNET OG TV som det burde

Læs mere

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag

Ved høringsfristens udløb havde 18 organisationer m.v. afgivet høringssvar, se bilag NOTAT 11. april 2011 Kommenteret høringsnotat om udkast til revideret bekendtgørelse om fordeling af billedprogrammer i fællesantenneanlæg Styrelsen for Bibliotek og Medier sendte den 14. februar 2011

Læs mere

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED

INTERNET MED LYSETS HASTIGHED INTERNET MED LYSETS HASTIGHED Internettet spiller en central rolle i den moderne digitale danskers hverdagsliv. Vi bruger internettet i alle livets aspekter; når vi er sociale, når vi arbejder, når vi

Læs mere

Tv radio internet IP-telefoni

Tv radio internet IP-telefoni Tv radio internet IP-telefoni Først lidt teknik og vigtige begreber Grundpakker analogt og digitalt fra foreningen og Canal Digital FAMILY MIX / Canal Digital analogt og digitalt + HD Tilvalgsmuligheder

Læs mere

FRA ANALOG TIL DIGITAL

FRA ANALOG TIL DIGITAL Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 29 Offentligt Kulturudvalget, Christiansborg den 28. oktober 2009 Generaldirektør Kenneth Plummer, DR Specialkonsulent Carsten Corneliussen, DR Medier Distribution/DIGI-TV

Læs mere

\ \ Computerens Anatomi / /

\ \ Computerens Anatomi / / HTX Roskilde - mat-it-prog, 1.4 \ \ Computerens Anatomi / / Introduktion En PC ( personlige computer ) eller computer er bygget op af forskellige komponenter. Vi vil hermed gennemgå størstedelen af computerens

Læs mere

Det gamle tv-signal til antenner slukkes! Vigtig viden fra det offentlige til dig med egen tv-antenne.

Det gamle tv-signal til antenner slukkes! Vigtig viden fra det offentlige til dig med egen tv-antenne. Det gamle tv-signal til antenner slukkes! Vigtig viden fra det offentlige til dig med egen tv-antenne. Er du klar til at modtage det nye? 1-2-3: Sådan bliver du klar 1: Find ud af, om du skal gøre noget

Læs mere

SUPERTILBUD TIL AUNING

SUPERTILBUD TIL AUNING SUPERTILBUD TIL AUNING Bliv klar til hygge i den mørke tid med Waoo fiber. Så kan du surfe, game og streame ubegrænset, uden at forbindelsen hakker. Åbn og se de ekstra skarpe priser til Auning. Waoo leveres

Læs mere

Bilag 20: Billedkvalitet

Bilag 20: Billedkvalitet Bilag 20: Billedkvalitet Indholdsfortegnelse 1. Sammendrag...3 2. Kodningsstandarder...3 2.1 MPEG-4 Layer 10/ H.264/AVC... 3 3. HDTV...5 4. Kontribution af kanaler...6 4.1 Tjenester som har afspilning

Læs mere

tirsdag, den 25. oktober 2016, kl , i beboerlokalet.

tirsdag, den 25. oktober 2016, kl , i beboerlokalet. A/B Kastanien, den 12. oktober 2016 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Kastanien På bestyrelsen vegne skal jeg hermed indkalde foreningens medlemmer til ekstraordinær

Læs mere

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv.

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. 11 juni 2007 Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. A: Overordnet fordeling af digitale tv-sendemuligheder Der er

Læs mere

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger

Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger Gældende fra 27. juni 2017 Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger MDL ApS ( MDL vi, os, vores ) ved, hvor vigtig fortrolighed er i forhold til vores kunder, og vi bestræber os på

Læs mere

EPG Introduktion. Hvordan får tv stationerne EPG programinformation på DTT nettet fra 1. november 2009 DIGI-TV 1. Peter Mølsted

EPG Introduktion. Hvordan får tv stationerne EPG programinformation på DTT nettet fra 1. november 2009 DIGI-TV 1. Peter Mølsted Introduktion Hvordan får tv stationerne programinformation på DTT nettet fra 1. november 2009 Peter Mølsted 21.10.2009 DIGI-TV 1 workshop er den Elektroniske Program Guide på digital tv - DTT, hvor man

Læs mere

Dine tv-muligheder. fra 8. februar 2010

Dine tv-muligheder. fra 8. februar 2010 Dine tv-muligheder fra 8. februar 2010 Denne orientering indeholder Nye digitale tv-muligheder fra 8. februar 2010 14 nye tv-kanaler fra Canal Digital TV1000 pakken - 100 kr./mdr. i introduktionsrabat

Læs mere

Yderligere information om IRM Her kan du finde en online demo af programmet, brugervejledninger, whitepapers, teknisk information mv.

Yderligere information om IRM Her kan du finde en online demo af programmet, brugervejledninger, whitepapers, teknisk information mv. Oracle Information Rights Management (IRM) Oracle - Information Rights Management (IRM) er en nyere form for informationssikkerhedsteknologi, der kan sikre og spore fortrolige digitale data overalt hvor

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

Det digitale TV signal

Det digitale TV signal Det digitale TV signal Fra analog til digital Det digital TV signals betydning for TV- udbyderne VOD Nye muligheder for annoncører & medier Fra analog til digital Skiftet fra analog til digital kort fortalt

Læs mere

behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening.

behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening. Installation af Zaptor-kort i kortlæser (CA-modul) ved fjernsyn med indbygget DVB-C tuner behøves ikke hvis du bare skal se Pakke 1, Pakke 2 og Pakke 3 fra Fensmark Antenneforening. Ønsker du derimod at

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017

Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 www.kanalhovedstaden.dk Ikkekommerciel lokal-tv skal kvalitetsudvikles og udgøre en større andel af det samlede danske mediebillede Forslag til ny medieaftale for Ikkekommerciel lokal-tv 2017 Dansk folkeoplysning

Læs mere

Vi blænder op for digitalt tv

Vi blænder op for digitalt tv Kulturudvalget 2008-09 KUU alm. del ilag 221 Offentligt December 2008 overblik liv klar til digitalt tv Den 31. oktober 2009 erstattes det analoge signal til antenne-tv med et digitalt. Hvad kommer det

Læs mere

Ruko SmartAir. Effektiv og enkel elektronisk adgangskontrol med Mifare teknologi Det er let, det er sikkert, og det er smart!

Ruko SmartAir. Effektiv og enkel elektronisk adgangskontrol med Mifare teknologi Det er let, det er sikkert, og det er smart! Ruko SmartAir OFF LINE Effektiv og enkel elektronisk adgangskontrol med Mifare teknologi Det er let, det er sikkert, og det er smart! ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Fremtiden i

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november 2017

Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november 2017 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af Folketingets intranet, november Endelig udgave Ref. 15-000950-74 1 Bilag 02 Kundens IT miljø, bl.a. afsnit 1.3.2: Det fremgår, at I/Folketinget benytter Microsoft

Læs mere

Produktspecifikationer BaaS Version 1.8. Backup as a Service. Side 1 af 7

Produktspecifikationer BaaS Version 1.8. Backup as a Service. Side 1 af 7 Backup as a Service Side 1 af 7 1 INTRODUKTION TIL BACKUP AS A SERVICE... 3 1.1. BACKUP SERVICE (BAAS)... 3 1.2. LEVERANCEN... 3 1.2.1. Aktiviteter... 3 1.2.2. Forudsætninger for etablering... 3 1.3. KLARMELDINGSDATO...

Læs mere

16:9 format Størrelsesforholdet (bredde x højde) på widescreen tv, dvs. tv i bredformat.

16:9 format Størrelsesforholdet (bredde x højde) på widescreen tv, dvs. tv i bredformat. Teknisk ordbog 0 9 16:9 format Størrelsesforholdet (bredde x højde) på widescreen tv, dvs. tv i bredformat. 4:3 format Størrelsesforholdet på ældre tv. Mange tv-stationer sender i 16:9 format, som på tv

Læs mere

1. Aftalens parter Servicens tilgængelighed og indhold... 2

1. Aftalens parter Servicens tilgængelighed og indhold... 2 INDHOLD 1. Aftalens parter... 2 2. Servicens tilgængelighed og indhold... 2 2.1. Du får online adgang til den 24/7... 2 2.2. Du kan udveksle dokumenter med servicen via en krypteret forbindelse... 2 2.3.

Læs mere

SUVERÆNE DIGITALE OPLEVELSER

SUVERÆNE DIGITALE OPLEVELSER Tilbud til foreninger (indi 46) SUVERÆNE DIGITALE OPLEVELSER Bestil Waoo Basic, Extra eller Full og få 2 mdr. internet 0,- * SUVERÆNE DIGITALE OPLEVELSER Når du vælger Waoo Fiber fra Eniig, får du ikke

Læs mere

DANMARKS BEDSTE INTERNET * for 7. år i træk SKARP PRIS! 2 mdr. internet til 0,- Tilbud til foreninger (generel)

DANMARKS BEDSTE INTERNET * for 7. år i træk SKARP PRIS! 2 mdr. internet til 0,- Tilbud til foreninger (generel) Tilbud til foreninger (generel) SKARP PRIS! 2 mdr. internet til 0,- DANMARKS BEDSTE INTERNET * for 7. år i træk * Kilde: Loyalty Group BrancheIndex TM 2018 SUVERÆNE DIGITALE OPLEVELSER Når du vælger Waoo

Læs mere

Få styr på de nye ord og udtryk. en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee

Få styr på de nye ord og udtryk. en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee Få styr på de nye ord og udtryk en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee 16:9 16:9 format Størrelsesforholdet (bredde x højde) på widescreen TV, dvs. TV i bredformat. 4:3 format Størrelsesforholdet (bredde

Læs mere

Rambøll har vurderet konsekvensen af et nyt Scenario D, defineret af opdragsgiver.

Rambøll har vurderet konsekvensen af et nyt Scenario D, defineret af opdragsgiver. Bilag 2 Notat Projekt Kunde Emne Fra Til DTT Udbudsbetingelser Kulturministeriet Scenarie D Rambøll Danmark A/S Kulturministeriet Rambøll Danmark A/S Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Århus N Danmark Telefon

Læs mere

Generelle handelsbetingelser. Mail: Tlf.: Node Company IVS CVR.:

Generelle handelsbetingelser. Mail: Tlf.: Node Company IVS CVR.: Generelle handelsbetingelser Mail: kontakt@webmaestro.dk Tlf.: +45 25 13 17 21 CVR.: 38770578 Introduktion Dette dokuement indeholder generelle handelsbetingelser for ( Node Company ), der drives under

Læs mere

Digital kortlæser. Se: Digital modtagerboks.

Digital kortlæser. Se: Digital modtagerboks. Få styr på de nye ord og udtryk VADUM ANTENNEFORENING Formand Carl Nielsen Kasserer John Andersen Tlf.: 98 27 17 42 Tlf.: 98 27 17 86 Næstformand Torben Østerbæk Tlf.: 98 27 17 38 16:9 format Størrelsesforholdet

Læs mere

R u k o S m a r t A i r

R u k o S m a r t A i r R u k o S m a r t A i r E n n y h ø j s t a n d a r d f o r e f f e k t i v, e n k e l o g b e r ø r i n g s f r i e l e k t r o n i s k a d g a n g s k o n t r o l OFF ON LIN F r e m t i d e n p å s i

Læs mere

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006

NOTAT. Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen. Den 25. oktober 2006 MEDIESSEKRETARIATET NOTAT Den 25. oktober 2006 Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen Digitalt tv - oplæg til drøftelse med branchen...1 1. Forudsætninger for DTT i Danmark...1 Antal sendemuligheder

Læs mere

Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale)

Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale) Abonnementsvilkår for YouSee Tv: YouSee Tv via kabel-tv-stik: Grundpakke Mellempakke Fuldpakke (private husstande med individuel aftale) YouSee kodet Tv via kabel-tv-stik YouSee Tv via telefonstik eller

Læs mere

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand js@strandconsult.dk www.strandreports.com Danmark vs. Grønland Danmark 5,5 millioner mennesker 55 milliarder 12.500 ansatte Mobil basestation

Læs mere

Få styr på de nye ord og udtryk. en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee

Få styr på de nye ord og udtryk. en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee Få styr på de nye ord og udtryk en ordbog fra Dansk Kabel TV og YouSee 16:9 format Størrelsesforholdet (bredde x højde) på widescreen tv, dvs. tv i bredformat. 4:3 format Størrelsesforholdet (bredde x

Læs mere

"Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13"

Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/11-05 fra Forenede Danske Antenneanlæg, jf. L 38 -- bilag 13 Kulturudvalget L 38 - Svar på Spørgsmål 20 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92 33 70 Fax : 33

Læs mere

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse:

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Maj 2018 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætninger... 2 3. Interaktive tjenester (Tv-arkiv og Start Forfra)... 2 4. Video on demand fra kundens

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser! Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 3 Oprettelse af konto... 3 Køb af ydelser... 3 Priser og betaling... 4 Abonnements betingelser... 4 Webshipr s ydelser... 4 Kriterier...

Læs mere

Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg

Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg Forslag til modernisering af grundejerforeningen Damgårdens fællesantenne anlæg 14 Februar 2007 Henrik Sode Agenda 1. Formål 2. Lidt om IPTV, Digital/Analogt TV, Internet/telefoni. Fiber eller Coax 3.

Læs mere

Unispeed Blue Shield. Hotel Cafe' Camping plads Boligforening BRUGERVENLIGT FLEXIBELT SKALERBART. Hosted Lognings løsning til Netværk

Unispeed Blue Shield. Hotel Cafe' Camping plads Boligforening BRUGERVENLIGT FLEXIBELT SKALERBART. Hosted Lognings løsning til Netværk Unispeed Blue Shield Hosted Lognings løsning til Netværk Hotel Cafe' Camping plads Boligforening ETSI compliant CALEA compliant BRUGERVENLIGT FLEXIBELT SKALERBART OVERBLIK 3 SKALERBAR, MODULERET OG FREMTIDSSIKRET

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet 21. december 2015 Søren F. Jensen Juridisk specialkonsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 33 27 Boxer TV

Læs mere

Sikkerhedspolitik Version 4.0506 d. 6. maj 2014

Sikkerhedspolitik Version 4.0506 d. 6. maj 2014 Nærværende dokument beskriver de sikkerhedsforanstaltninger, som leverandøren har opstillet til den interne fysiske sikkerhed, datasikkerhed, logisk sikkerhed og sikkerhed i forbindelse med netværk, firewall

Læs mere

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web...

Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... Om ONEBox... 2 Faciliteter i ONEBox... 2 Overordnet teknisk overblik... 2 Multiple servere... 3 Backup... 4 Sikkerhed... 5 Domæner... 6 Web... 7 Mail... 8 Fildeling... 9 Brugere og grupper...10 Teknisk

Læs mere

RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger. 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1

RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger. 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1 RCS Autogenbrug Se vejen frem med RCS løsninger 13-02-2014 RCS Autogenbrug - Infomøde -- RCS IT A/S 1 RCS hvem er vi? Autogenbrugsbranchen Kundefordeling Hvorfor et nyt program? Programmodel Skalérbar

Læs mere

FÅ DANMARKS BEDSTE INTERNET INTERNET SOM DET BURDE VÆRE Kilde: Loyalty Group BrancheIndex TM 2018

FÅ DANMARKS BEDSTE INTERNET INTERNET SOM DET BURDE VÆRE Kilde: Loyalty Group BrancheIndex TM 2018 FÅ DANMARKS BEDSTE INTERNET DANMARKS BEDSTE INTERNET FOR 7. ÅR I TRÆK 2018 2017 2016 2015 Kilde: Loyalty Group BrancheIndex TM 2018 INTERNET SOM DET BURDE VÆRE FEDE FORDELE VÆLG PAKKEN DER PASSER TIL DIG

Læs mere

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud

spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 30 spørgsmål til CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud 1) Hvad er CATIA 3DEXPERIENCE on the Cloud? Dassault Systèmes har investeret betydelige ressourcer i at udvikle en Cloud platform til Product Lifecycle

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Radio- og tv-nævnet 27. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009

EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009 Politik EU har besluttet at al analogt TV skal slukkes senest i 2012 I Danmark slukker det analoge TV-signal den 1. november 2009 Vil man se dansk TV efter 1. november 2009 skal man have en digital modtager,

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310)

Installationsguide. til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Installationsguide til Waoo! TV boks AirTies (7210 og 7310) Fiberbredbånd TV Telefoni Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold Medfølgende udstyr...4 AirTies (7210 og 7310)...5 Installation... 6 Hentning af

Læs mere

få din idé til at spille

få din idé til at spille få din idé til at spille Slip idéerne løs Hos Gramex kan store og små idéer med musik blive realiseret. Når du vil spille musik offentligt og kopiere musik fra et medie til et andet, skal du henvende dig

Læs mere

Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano

Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano Privatlivspolitik og sikkerhed i Green Volcano Privatlivspolitk Indhold Privatlivspolitk Indhold Vi tager din databeskyttelse alvorligt Dataansvar Kontaktoplysninger Vi sikrer fair og transparent databehandling

Læs mere

Fremtiden er her PRY-ID. RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer

Fremtiden er her PRY-ID. RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer Fremtiden er her PRY-ID RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer Fremtidens kabler med RFID chips Har du nogensinde tvivlet på, om du har fundet det rigtige kabel?

Læs mere

SURFTOWNS SIKRINGSMILJØ. Databehandleraftalen - Bilag 1

SURFTOWNS SIKRINGSMILJØ. Databehandleraftalen - Bilag 1 SURFTOWNS SIKRINGSMILJØ Databehandleraftalen - Bilag 1 Indholdsfortegnelse Fysisk sikkerhed... 2 Logiske adgange... 2 Netværk... 2 Logning... 2 Sårbarhedsstyring... 2 Overvågning... 2 Backup... 3 Kryptering...

Læs mere

Forslag om omlægning af Bryggenets tv-pakker

Forslag om omlægning af Bryggenets tv-pakker Forslag om omlægning af Bryggenets tv-pakker På baggrund af repræsentantskabets beslutning i 2009 har tv-udvalget og bestyrelsen undersøgt de tekniske muligheder for omlægning af vores tv-tilbud. Et forhold

Læs mere

Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013

Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013 Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Oktober 2013 Abonnementsbetingelser DLG TV Bredbånd gennem Mobilic Indholdsfortegnelse 1. DLG TV Bredbånd/Mobilic... 3 2. Digital modtager... 3 3.

Læs mere

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark.

Høring over analyse af alternative anvendelser af det digitale frekvensspektrum i Danmark. IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att: Thomas Woldiderich digitalt-tv@itst.dk København, d. 23. oktober 2006 J.nr. cc/nkp/672 Høring over analyse af alternative anvendelser af det

Læs mere

NOTAT. Kommenteret høringsnotat om MUX 8

NOTAT. Kommenteret høringsnotat om MUX 8 NOTAT Medier 28. maj 2014 Kommenteret høringsnotat om MUX 8 Det følger af medieaftalen for 2012-2014, at det ottende digitale tvsendenet skal udbydes til en kommerciel distributør til mere digitalt tv,

Læs mere

BILAG 4. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K. DRs ønsker til digital sendekapacitet mv.

BILAG 4. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K. DRs ønsker til digital sendekapacitet mv. Kulturministeriet Radio- og tv-kontoret Nybrogade 2 1203 København K BILAG 4 Direktionssekretariatet DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København K T +45 3520 3040 www.dr.dk Peter Kyhl D +45 3520 8013 F

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

Hurtigt, enkelt og stabilt

Hurtigt, enkelt og stabilt Hurtigt, enkelt og stabilt [F O R E N I N G - I N D I V I D U E L 4 5] Foran sammen Bredbånd Nord blev grundlagt i 2006 og leverer i dag internet, TV og telefoni til mere end 50.000 kunder i Nordjylland.

Læs mere

Viasat Kortlæser specifikationer

Viasat Kortlæser specifikationer Viasat Kortlæser specifikationer Godkendte tv For at kunne benytte en kortlæser til Viasat kræver det at dit tv er Viasat godkendt. Man kan på viasat.dk se en liste over godkendte tv og modeller. Viasat

Læs mere

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse:

Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Vilkår for YouSee s digitale tv-bokse: Maj 2017 Indholdsfortegnelse 1. Abonnementsaftalen... 1 2. Forudsætninger... 2 3. Interaktive tjenester (pause, spole, optage, tv-arkiv og start forfra)... 2 4. Video

Læs mere

Infrastruktur i hjemmet og begreber

Infrastruktur i hjemmet og begreber Infrastruktur i hjemmet og begreber Indholdsfortegnelse Ordliste... 2 Accesspoint... 2 DHCP... 2 DSL... 2 Ethernet... 2 Firewall... 2 Flatrate... 2 Hub... 3 IP... 3 IP-adresse... 3 IP-filtrering... 3 IP-forwarding...

Læs mere

ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE

ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 BIBLIOTEKERNES DIGITALE MUSIKTJENESTE ABONNEMENTSVILKÅR 2013 SIDE 2 ABONNEMENTSVILKÅR BIBZOOM 2013 INTRODUKTION 2012 har været et spændende år for Bibzoom. Med lanceringen

Læs mere

Bilag 74 Skema over fortrolighed i forretningsplanen. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1

Bilag 74 Skema over fortrolighed i forretningsplanen. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 Bilag 74 Skema over fortrolighed i forretningsplanen Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 Forretningsplan Template Fortroligt=Rødt 1. Generel virksomhedsbeskrivelse 1.1 Mission 1.2 Formål / mål 1.3 Markedsdefinition

Læs mere

AVR MP3 29-05-08 05576 Ingeniørhøjskolen i Århus Michael Kaalund

AVR MP3 29-05-08 05576 Ingeniørhøjskolen i Århus Michael Kaalund AVR MP3 29-05-08 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion...2 2 Udviklingsmiljø...2 3 Beskrivelse af systemet...3 3.1 VS1001k...3 3.2 MP3 file formatet...6 4 Konklusion...6 5 Litteratur liste...6 6 Illustrations

Læs mere

Sikkerhed i trådløse netværk

Sikkerhed i trådløse netværk Beskyt dit trådløse netværk IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade 63 2100 Kbh. Ø Telefon 3545 0000 Telefax 3545 0010 E-post: itst@itst.dk www.itst.dk Rådet for it-sikkerhed www.raadetforitsikkerhed.dk Der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information

Indholdsfortegnelse. Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Velkomst Vigtig information til nytilsluttede Fejlfindings tips Beskrivelse af analogt og digitalt TV Kontakt information

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel Tirsdag 30. august 2016 siger vi farvel til Tårn-net TV og goddag til YouSee, som bliver boligorganisationen Tårnbyhuses nye TV-udbyder. Vi forsøger at

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Faaborg Vest antenneforening Få det bedste tv i dag - og i fremtiden. 16. november 2009 Mette Korsbjerg

Faaborg Vest antenneforening Få det bedste tv i dag - og i fremtiden. 16. november 2009 Mette Korsbjerg Faaborg Vest antenneforening Få det bedste tv i dag - og i fremtiden 16. november 2009 Mette Korsbjerg Det bedste ved tv fra YouSee Du kan fortsætte med at se tv som du gør i dag Du får et bredt udvalg

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 2 Oprettelse af konto... 2 Køb af ydelser... 2 Priser og betaling... 3 Abonnements betingelser... 3 Webshipr s ydelser... 3 Kriterier...

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE til Waoo TV-boks AirTies (7210 og 7310) FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies (7210 og 7310)...7 Installation...8 Hentning af TV-portal...12

Læs mere

Tietgenskolen - Nørrehus. Data warehouse. Database for udviklere. Thor Harloff Lynggaard DM08125

Tietgenskolen - Nørrehus. Data warehouse. Database for udviklere. Thor Harloff Lynggaard DM08125 Tietgenskolen - Nørrehus Data warehouse Database for udviklere Thor Harloff Lynggaard DM08125 Juni 2010 Indhold Beskrivelse... 3 Data warehouse... 3 Generelt... 3 Sammenligning... 3 Gode sider ved DW...

Læs mere

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem.

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Computerens anatomi Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Motherboard: Motherboardet, er computerens skelet, det er her alle andre ting

Læs mere

Bilag 1.1: Forretningsplan Template

Bilag 1.1: Forretningsplan Template Bilag 1.1: Forretningsplan Template Generel Vejledning Alle økonomiske tal skal dokumenteres i DKK 2007-kroner Hvor der skal angives årlige tal for investeringer, driftsomkostninger dækning eller andet

Læs mere

Sikkerhedsanbefaling. Styrkelse af informationssikkerheden i mainframeinstallationer

Sikkerhedsanbefaling. Styrkelse af informationssikkerheden i mainframeinstallationer Sikkerhedsanbefaling Styrkelse af informationssikkerheden i mainframeinstallationer Januar 2015 Indledning Inden for de seneste år har flere mainframeinstallationer været udsat for hackerangreb. I Sverige

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet

Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet Erhvervs- og vækstministeriet Den danske telemyndighed Holsteinsgade 63 2100 København Ø 15. december 2011 Sendt via e-mail til mob@itst.dk Høringssvar vedr. udkast til auktionsmateriale over 800 MHz-frekvensbåndet

Læs mere

Danmarks Digital TVs DTT ansøgning

Danmarks Digital TVs DTT ansøgning Danmarks Digital TVs DTT ansøgning Danmarks Digital TVs DTT ANSØGNING - BILAG TIL SKEMAET 1. ANSØGNING I UDBUDSMATERIALET forretningsplan TELENORS ERFARING OG KOMPETENCE KONKURRENCEFREMMENDE TILTAG indleveret

Læs mere

DANMARKS BEDSTE INTERNETSELSKAB 8 ÅR I TRÆK FORÅR/SOMMER 2019 INTERNET, TV & TELEFONI. SKARP PRIS! Internet + Stor TV-pakke i 2 mdr.

DANMARKS BEDSTE INTERNETSELSKAB 8 ÅR I TRÆK FORÅR/SOMMER 2019 INTERNET, TV & TELEFONI. SKARP PRIS! Internet + Stor TV-pakke i 2 mdr. FORÅR/SOMMER 2019 INTERNET, TV & TELEFONI SKARP PRIS! Internet + Stor TV-pakke i 2 mdr. til 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 DANMARKS BEDSTE INTERNETSELSKAB 8 ÅR I TRÆK Kilde: Loyalty Group BrancheIndex

Læs mere

VoIP++ Kommunikation til det nye årtusinde

VoIP++ Kommunikation til det nye årtusinde VoIP++ Kommunikation til det nye årtusinde Gr. 680 Morten V. Pedersen Morten L. Jørgensen Sune Studstrup Peter Nejsum Gr. 620 Jesper H. Pedersen Gavin Murray Kap 1 - Sammendrag VoIP++ er en ny innovativ

Læs mere