Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København"

Transkript

1 Optagelsesregler for IT-Universitetet i København Indholdsfortegnelse Indledning Kapitel 1: Baggrund Kapitel 2: Optagelsesområder og kapacitet Kapitel 3: Adgangskrav til kandidatuddannelsen Kapitel 4: Deltagerbetaling og friplads med stipendium på kandidatlinjer Kapitel 5: Adgangskrav til masteruddannelserne Kapitel 6: Adgangskrav til diplomuddannelsen Kapitel 7: Særlige adgangskrav for ansøgere med udenlandske adgangsgivende uddannelser Kapitel 8: Ansøgningsfrister Kapitel 9: Ansøgningsgrundlaget Kapitel 10: Behandlingen af de indkomne ansøgninger Kapitel 11: Dispensation Kapitel 12: Ændringer Kapitel 13: Ikrafttræden og tilgængelighed Indledning Optagelse på IT-Universitetet i København (herefter forkortet IT-Universitetet) sker ved at indgive en skriftlig, personlig motiveret ansøgning, som IT-Universitetet behandler i fagkyndige optagelsespaneler. Behandlingen af ansøgningen er en helhedsvurdering, hvori der indgår dels en objektiv vurdering (baseret på karaktergennemsnit for adgangsgivende uddannelse), dels en individuel vurdering af ansøgerens relevante baggrund og den motiverede ansøgning. Nærværende dokument beskriver adgangskravene til IT- Universitetets forskellige uddannelser samt udvælgelseskriterier ved behandling af ansøgninger.

2 2 Kapitel 1 Baggrund 1. IT-Universitetet skal fastsætte og offentliggøre kriterier for udvælgelse af ansøgere i henhold til 29, stk. 2 i Bekendtgørelse nr. 32 af 29. januar 2008 om adgang m.v. ved bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (adgangsbekendtgørelsen), 8 i bekendtgørelse nr. 145 af 9. marts 2005 om åben uddannelse og tilskud til arbejdsmarkedsuddannelser m.v., og 8, stk. 2 i bekendtgørelse nr. 560 af 19. juni 2003 om deltidsuddannelse. Nærværende dokument fastsætter disse regler. Stk. 2. Reglerne gælder for IT-Universitetets kandidat-, master- og diplomuddannelser, herunder linjer og uddannelser, der udbydes gennem udliciterings- og samarbejdsaftaler. Reglerne gælder ikke for bacheloruddannelsen, da optagelse her sker gennem den Koordinerede tilmelding. Kapitel 2 Optagelsesområder og -kapacitet 2. Ved et Optagelsesområde forstås et af følgende: 1. Kandidatlinjer på kandidatuddannelsen 2. Masteruddannelser 3. Diplomuddannelsen De udbudte linjer og uddannelser kan ses på: 3. IT-Universitetet fastlægger optagelseskapaciteten i forbindelse med hver ansøgningsrunde. Kapitel 3 Adgangskrav til kandidatuddannelsen 4. Adgang til kandidatuddannelsen er betinget af, at ansøgeren har en afsluttet bacheloruddannelse eller tilsvarende. Ansøgere til Medieteknologi og spil, Teknologiprofilen, skal have en bestået bacheloruddannelse i datalogi eller tilsvarende. 5. Der kræves en GRE General Test for visse ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er gennemført uden for Danmark. Der henvises til kapitel Optagelse på engelsksprogede kandidatlinjer forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af engelsk.

3 3 Stk. 2. Der kræves en sprogtest fra TOEFL eller IELTS for visse ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er gennemført uden for Danmark. Der henvises til kapitel Optagelse på dansksprogede kandidatlinjer forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Stk. 2. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber gennem studieprøven i dansk som andetsprog. Der henvises til kapitel Optagelse på kandidatlinjen i E-business forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af både dansk og engelsk. Stk. 2. For udenlandske ansøgere samt ansøgere, der har gennemført en adgangsgivende uddannelse uden for Danmark, henvises til kapitel Der henvises til IT-Universitetets website ( for yderligere ansøgningsvejledning. Kapitel 4 Deltagerbetaling og friplads med stipendium på kandidatlinjer 10. Fra august 2006 opkræver IT-Universitetet, lige som alle øvrige danske universiteter, undervisningsafgift fra internationale studerende, som er statsborgere i lande uden for EU og EØS, i overensstemmelse med Lov om universiteter (universitetsloven) af 21. marts Stk. 2. Følgende grupper af studerende er undtaget fra undervisningsafgift: 1. Studerende, der er statsborgere i lande inden for EU/EØS. 2. Studerende med tidsubegrænset opholdstilladelse i Danmark, eller med tidsbegrænset opholdstilladelse i Danmark med mulighed for varigt ophold. 3. Studerende, der har fået friplads med stipendium ved IT-Universitetet. 4. Udvekslingsstuderende fra lande uden for EU/EØS, der læser ved IT- Universitetet på grundlag af en udvekslingsaftale mellem IT-Universitetet og den studerendes universitet. 5. Studerende, der er på studieophold ved IT-Universitetet formidlet via den dansk amerikanske Fulbright Kommission eller Denmark s International Study program (DIS).

4 4 11. Der henvises til IT-Universitetets engelske website ( for yderligere information. Kapitel 5 Adgangskrav til masteruddannelserne 12. Adgang til masteruddannelserne er betinget af, at ansøgeren har en afsluttet bacheloruddannelse eller tilsvarende uddannelsesmæssige forudsætninger for at kunne gennemføre uddannelsen samt mindst to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse. IT-Universitetet kan ikke fravige kravet om erhvervserfaring. 13. Der kræves en GRE General Test for visse ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er gennemført uden for Danmark. Der henvises til kapitel Optagelse på masteruddannelserne forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Stk. 2. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber gennem studieprøven i dansk som andetsprog. Der henvises til kapitel Der henvises til IT-Universitetets website ( for yderligere ansøgningsvejledning. Kapitel 6 Adgangskrav til diplomuddannelsen 16. Adgang til diplomuddannelsen er betinget af, at ansøgeren har en afsluttet videregående uddannelse, dvs. mindst en kort videregående uddannelse, eller tilsvarende uddannelsesmæssige forudsætninger for at kunne gennemføre uddannelsen, samt mindst to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse. IT- Universitetet kan ikke fravige kravet om erhvervserfaring. 17. Der kræves en GRE General Test for visse ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er gennemført uden for Danmark. Der henvises til kapitel Ansøgere til diplomuddannelsen skal beherske enten dansk eller engelsk. 19. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som anfører dansk som sprog, og som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker

5 5 det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber gennem studieprøven i dansk som andetsprog. Der henvises til kapitel Ansøgere, som anfører engelsk som sprog, skal i visse tilfælde dokumentere engelskkundskaber gennem en sprogtest fra TOEFL eller IELTS. Der henvises til kapitel Der henvises til IT-Universitetets website ( for yderligere ansøgningsvejledning. Kapitel 7 Særlige adgangskrav for ansøgere med udenlandske adgangsgivende uddannelser 22. Der kræves en GRE General Test for ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er gennemført uden for Danmark. Testresultatet må højst være to år gammelt. Der kræves ikke en bestemt score i GRE General test. Resultaterne fra testen vurderes som en helhed. Stk. 2. Der kræves dog ikke GRE General Test, hvis ansøgeren har gennemført sin adgangsgivende uddannelse i et andet EU-land, Norge, Island, Schweiz, USA, Canada, Australien eller New Zealand. 23. Optagelse på engelsksprogede linjer/uddannelser forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af engelsk. Stk. 2. Ansøgere skal dokumentere engelskkundskaber gennem en sprogtest fra TOEFL eller IELTS. Testresultatet må højst være to år gammelt. Ansøgere skal have opnået en TOEFL-score på mindst 230 (computer-baseret TOEFL), 573 (papirbaseret TOEFL) eller 89 (internet-baseret TOEFL), eller en IELTS-score på mindst 6,5. Stk. 3. Der kræves dog ikke TOEFL-/IELTS-test, hvis ansøgeren har gennemført sin adgangsgivende uddannelse i Danmark, et andet EU-land, Norge, Island, Schweiz, USA, Canada, Australien eller New Zealand. 24. Optagelse på dansksprogede kandidatlinjer forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Stk. 2. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber gennem studieprøven i dansk som andetsprog. Der er følgende krav til studieprøven i dansk som andetsprog: Prøven i skriftlig fremstilling

6 6 skal bestås med minimum karakteren 6, og prøverne i læseforståelse, lytteforståelse og mundtlig kommunikation skal hver bestås med minimum karakteren 2. Stk. 3. Der kræves dog ikke studieprøve i dansk som andetsprog, hvis ansøgeren er nordisk statsborger, og dansk, norsk eller svensk er indgået i ansøgerens adgangsgivende bacheloruddannelse eller forudgående gymnasiale uddannelse. Undtaget er endvidere ansøgere uanset statsborgerskab, der har gennemført den adgangsgivende bacheloruddannelse eller forudgående gymnasiale uddannelse på dansk. Kapitel 8 Ansøgningsfrister 25. Frister for ansøgninger til IT-Universitetet offentliggøres på IT-Universitetets website ( Kapitel 9 Ansøgningsgrundlaget 26. Ansøgning om optagelse sker ved indgivelse af skriftlig ansøgning, der som minimum omfatter: 1. Ansøgningsskema 2. Personlig motiveret ansøgning 3. Bekræftet kopi af eksamensbevis for adgangsgivende uddannelse eller karakterudskrift, såfremt den adgangsgivende uddannelse endnu ikke er bestået. 4. Evt. dokumentation, der er krævet i det vejledningsmateriale, som IT- Universitetet udarbejder sammen med ansøgningsblanketterne, herunder krav om yderligere prøver 5. Evt. dokumentation af kvalifikationer, som ansøgeren angiver i ansøgningsskemaet. 6. Dokumentation for erhvervserfaring, hvor dette er et krav. Stk. 2. Ansøgere, der søger om optagelse på kandidatstudiet og agter at studere på fuld tid, anbefales at udfylde Frivillig erklæring for personer, der søger optagelse på et kandidatstudium. Erklæringen kan ikke håndhæves efter eventuel optagelse. Stk. 3. Ansøgningsskemaet giver ansøgeren mulighed for at søge flere optagelsesområder samtidig, men da i prioriteret rækkefølge. Stk. 4. På ansøgningsskemaet skal ansøgeren angive én uddannelse som den adgangsgivende.

7 7 Stk. 5. Ansøgningen skal indsendes til IT-Universitetet i København, Att. Studiekontoret, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S. Stk. 6. Ansøgninger, der ikke er IT-Universitetet i hænde til ansøgningsfristen vil kun komme i betragtning, såfremt der er ledige pladser på de søgte optagelsesområder. Kapitel 10 Behandlingen af de indkomne ansøgninger 27. Ansøgninger, der indeholder dokumentation for opfyldelse af adgangskravene, underkastes en vurdering, hvori der dels indgår en objektiv vurdering, der baserer sig på karaktergennemsnit fra den adgangsgivende uddannelse, og dels en individuel vurdering, der baserer sig på ansøgerens relevante baggrund og motiverede ansøgning. Formålet med vurderingen er at vurdere sandsynligheden for, at ansøgeren kan gennemføre den pågældende uddannelse med et godt resultat. Blandt de optagelsesområder, hvor en ansøger kan blive optaget, tilbydes ansøgeren altid optagelse på det optagelsesområde, ansøgeren har prioriteret højest. 28. Formålet med den objektive Vurdering er at vurdere ansøgerens dokumenterede generelle studieegnethed på grundlag af de karakterer, ansøgeren har opnået i sin adgangsgivende uddannelse. Stk. 2. For ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er udstedt af et udenlandsk universitet og indeholder karakterer, udregner IT-Universitetets studieadministration et karaktergennemsnit på basis af de enkelte landes karakterskalaer. Stk. 3. Hvis ansøgerens adgangsgivende uddannelse er på højere niveau end den til optagelsesområdet adgangsgivende grad, benyttes karaktergennemsnittet for den adgangsgivende uddannelse som grundlag for beregning af den objektive Vurdering. Eksempel: hvis en ansøger har en kandidateksamen, er det karakteren for kandidatstudiet, der lægges til grund for den objektive Vurdering. Stk. 4. Karaktergennemsnittet for den adgangsgivende uddannelse beregnes, hvor dette er muligt, som et vægtet gennemsnit, hvor den enkelte karakter indgår med den vægt, som studieaktiviteten har i forhold til det samlede uddannelsesforløb. Dette gælder også, såfremt den adgangsgivende uddannelse er en kombination af flere uddannelser. Stk. 5. Hvis en ansøger endnu ikke har bestået den adgangsgivende uddannelse, men kan forventes at bestå denne inden studiestart, lægges det vægtede gennemsnit af de hidtidigt opnåede delkarakterer til grund for den objektive Vurdering.

8 8 Stk. 6. For ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse ikke giver mulighed for udregning af et karaktergennemsnit, tæller karaktergennemsnittet ikke med i vurderingen. Stk. 7. Hvis den adgangsgivende uddannelse er en ph.d.-grad eller højere, fastholdes Vægten af den Objektive Vurdering, og karaktergennemsnittet sættes til Formålet med den individuelle vurdering er en helhedsvurdering af ansøgerens relevante baggrund samt den motiverede ansøgning, herunder bl.a. at vurdere ansøgerens potentiale/kompetencer i forhold til fagligheden på den søgte uddannelse/linje og dermed sandsynligheden for, at ansøgeren kan gennemføre den pågældende uddannelse med et godt resultat. Konkrete adgangsgivende uddannelsesprofiler kan have særlig relevans på de enkelte uddannelser/linjer. Stk. 2. For hvert Optagelsesområde nedsætter studienævnet ved hver optagelsesrunde et fagligt Optagelsespanel. Et Optagelsespanel kan fungere som panel for ansøgninger for mere end ét Optagelsesområde. Stk. 3. For alle Optagelsesområder kan følgende elementer indgå i helhedsvurderingen: Ansøgerens motivation for at vælge den pågældende uddannelse/linje. Motivation dækker bl.a. over selvstændig motivation for den pågældende uddannelse/linje sammenhæng mellem den pågældende uddannelse/linje og adgangsgivende uddannelse, f.eks. om der kan etableres en sammenhæng mellem tidligere kompetencer og det fremtidige virke inden for det pågældende fagområde sammenhæng mellem overordnede/personlige mål og indhold af den pågældende uddannelse/linje. Ansøgerens mulighed for at gennemføre den pågældende uddannelse/linje med et godt resultat. Det tidligere studieforløb lægges til grund for denne vurdering. Studieforløb dækker bl.a. over den anvendte studietid i forhold til normering spredning i opnåede karakterer egnethed til at deltage i projektarbejde udlandsophold at den adgangsgivende uddannelse har faglig relevans i forhold til den pågældende uddannelse/linje

9 9 den Frivillige Erklæring (se 23, stk. 2) planlagt erhvervsarbejde. Generelt indtryk af ansøger, dvs. områder der ikke er dækket af ovenstående, bl.a. ansøgningens generelle opbygning og seriøsitet, f.eks. bilag, sprogbrug, dokumentation og anbefalinger matematiske og analytiske evner systemviden i it-systemer, som bl.a. dækker konstruktion og programmering samfundsvidenskabelig, forretningsmæssig og politisk forståelse og indblik forståelse af design, æstetik og kunst - Publikationer, patenter, software, og anden dokumenteret, relevant produktion. Ansøgerens relevante erhvervserfaring for de uddannelser, hvor det er et krav. Stk. 4. De i stk. 3 anførte elementer er ikke nødvendigvis udtømmende. Man kan således godt få den bedst mulige score i den Individuelle Vurdering, selvom den motiverede ansøgning ikke er helt i top på samtlige elementer, der er nævnt i stk. 3. F.eks. er det ikke sådan, at hvis man ikke har patenter og videnskabelige produktioner, så er der en bestemt kredit, man afskæres fra at opnå. Stk. 5. Følgende faktorer må ikke indgå i den Individuelle Vurdering: Karakterer opnået i den adgangsgivende uddannelse (da de er dækket af den Objektive Vurdering). Der kan dog lægges vægt på delresultater, hvis de er af væsentlig betydning for vurderingen af ansøgerens gennemførelse af uddannelsen. Erhvervserfaring (for ansøgere til kandidatuddannelsen). Etnisk og religiøs baggrund. 30. Hvis ansøgeren har bestået en kandidatgrad eller to gange tidligere har været indskrevet på en videregående uddannelse uden at have erhvervet afsluttende eksamen, vil ansøgeren komme bagerst i køen for de Optagelsesområder, der hører under kandidatuddannelsen.

10 10 Kapitel 11 Dispensation 31. IT-Universitetet kan, hvor det er begrundet i usædvanlige forhold, dispensere fra nærværende regler, for så vidt de er fastsat af IT-Universitetet selv. Kapitel 12 Ændringer 32. Ændringer af nærværende regler skal godkendes af IT-Universitetets bestyrelse. Kapitel 13 Ikrafttræden og tilgængelighed 33. Nærværende regler træder i kraft i det øjeblik, de underskrives af bestyrelsesformanden. Stk. 2. Den til enhver tid gældende version af nærværende regler skal være at finde på IT-Universitetets website ( Underskrevet den.. På bestyrelsens vegne For IT-Universitetet i København Mogens Munk Rasmussen Bestyrelsesformand Mads Tofte Rektor

11 11

Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København

Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København Optagelsesregler for IT-Universitetet i København Indholdsfortegnelse Indledning Kapitel 1: Baggrund Kapitel 2: Optagelsesområder og kapacitet Kapitel 3: Adgangskrav til kandidatuddannelsen Kapitel 4:

Læs mere

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat, master og diplomuddannelser

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat, master og diplomuddannelser 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT Universitets kandidat, master og diplomuddannelser. Hav dokumentationen klar Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en

Læs mere

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat-, master og diplomuddannelser

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat-, master og diplomuddannelser 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets kandidat-, master- og diplomuddannelser. Hav dokumentationen klar Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det

Læs mere

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Design og Kommunikation skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Innovation & Management skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Indsend alle sæt ansøgningsmaterialer (jf. ovenfor) i en A4-kuvert mærket Ansøgning om optagelse på IT-Universitetet til:

Indsend alle sæt ansøgningsmaterialer (jf. ovenfor) i en A4-kuvert mærket Ansøgning om optagelse på IT-Universitetet til: Side 1 af 7 Sådan søger du Udfyld ansøgningsskemaet i overensstemmelse med nedenstående udfyldningsvejledning (side 3). Du kan printe ansøgningsskemaet ud og udfylde det i hånden eller på skrivemaskine,

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018)

Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018) Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Spil skal du have en universitets-bacheloruddannelse eller en professions-bacheloruddannelse.

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 31. januar Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Lovtidende A Udgivet den 31. januar Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Lovtidende A 2017 Udgivet den 31. januar 2017 30. januar 2017. Nr. 111. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1 og 4,

Læs mere

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. september 2000 Revideret per 1. februar 2014 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

Ansøgningsvejledning efterår 2010. Side 1 af 6. Sådan søger du

Ansøgningsvejledning efterår 2010. Side 1 af 6. Sådan søger du Side 1 af 6 Sådan søger du Udfyld ansøgningsskemaet i overensstemmelse med nedenstående udfyldningsvejledning (side 3). Skriv tydeligt, hvis du udfylder ansøgningsskemaet i hånden. Skriv en motiveret ansøgning,

Læs mere

område (talentbekendtgørelsen).

område (talentbekendtgørelsen). BEK nr 1605 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 1497 af 12/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Danske regler med relevans for uddannelser omfattet af en Erasmus Mundus aftale 1. Hvad er en Erasmus Mundus aftale?

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. december 2011. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb. 15. december 2011. Nr. 1389.

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. december 2011. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb. 15. december 2011. Nr. 1389. Lovtidende A 2011 Udgivet den 29. december 2011 15. december 2011. Nr. 1389. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter

Læs mere

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) BEK nr 597 af 08/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes:

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: Kapitel 1 Område 1. Formålet med denne bekendtgørelse

Læs mere

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Læs venligst medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Du bedes udfylde

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) 5. februar 2015 Styrelsen for Videregående Uddannelser, j. 14/023209 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1 og 4, i

Læs mere

Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb

Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb BEK nr 247 af 13/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Ansøgningsvejledning. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser.

Ansøgningsvejledning. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser. Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en god idé, at have gjort din dokumentation klar.

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om adgang ved Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus BEK nr 159 af 21/02/2007 (Gældende) LOV Nr. 319 af 16/05/1990 LBK Nr. 889 af 21/09/2000 Lovgivning som

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse nr. 1188 af 7. 12. 2009 som ændret ved bekendtgørelse nr. 1533 af 16. 12. 2013 og bekendtgørelse nr. 260 af 18. marts 2015 Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen)

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden!

Læs mere

11. juni 2018 EM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser. Kapitel 1 Anvendelsesområde

11. juni 2018 EM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser. Kapitel 1 Anvendelsesområde 11. juni 2018 EM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov finder anvendelse for udbud af videregående

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København Studieordning a 1. september 2012 Revideret 16. juni 2014 Revideret 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) Aarhus Universitet Juni 2018 Indholdsfortegnelse Masteruddannelsen som

Læs mere

1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser.

1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser. Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en god idé, at have gjort din dokumentation

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser I medfør af 1, stk. 2-5, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1035 af 30. august 2017, som ændret

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb SIBE FLEK RLØB LTFO FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet April 2014 INDHOLD Masteruddannelsen som

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) De overordnede

Læs mere

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud.

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i revision, cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i revision 1. sep. 2018 1 af 10 Dette dokument er et bilag tilknyttet studieordningen

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk/deltid Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden! Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved de videregående. kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Uddannelses-

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved de videregående. kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Uddannelses- Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område I medfør af 1 om adgangsregulering

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep.

Læs mere

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen) BEK nr 1187 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Universitets-

Læs mere

Fysioterapeutuddannelse 2008 5. KOR. 24/10/07 10:12 Side 1. Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2008

Fysioterapeutuddannelse 2008 5. KOR. 24/10/07 10:12 Side 1. Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2008 Fysioterapeutuddannelse 2008 5. KOR. 24/10/07 10:12 Side 1 Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2008 Fysioterapeutuddannelse 2008 5. KOR. 24/10/07 10:12 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: Generel

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-ordningen i henhold til Bekendtgørelse af 15. december 2000 om fleksible forløb inden for videregående uddannelse for voksne

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, kandidatlinjen E-business

Studieordning for Kandidatuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, kandidatlinjen E-business tudieordning for Kandidatuddannelsen i Informationsteknologi ved I-Universitetet i København, kandidatlinjen -business tudieordning af 1. september 2005 Revideret pr. 1. september 2007 Indhold Kapitel

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING til deltidsuddannelser Login til Ansøgningsportalen (STADS-DANS): https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx?_afrloop=6320756782222216&_afrw indowmode=0&_adf.ctrl-state=1957u6znez_4

Læs mere

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES UNIVERSITY OF COPENHAGEN STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS Studieordning for Master of Pharmaceutical Affairs Studieordningen er fastsat i

Læs mere

Fysioterapeutuddannelse 2010 4. kor. 03/11/09 17:16 Side 1. Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2010

Fysioterapeutuddannelse 2010 4. kor. 03/11/09 17:16 Side 1. Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2010 Fysioterapeutuddannelse 2010 4. kor. 03/11/09 17:16 Side 1 Optagelseskriterier til Fysioterapeutuddannelsen 2010 Fysioterapeutuddannelse 2010 4. kor. 03/11/09 17:16 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: Generel

Læs mere

Ansøgningsskema til Master i IT, Organisation efterår 2015 Ansøgningsfrist 1. juni 2015

Ansøgningsskema til Master i IT, Organisation efterår 2015 Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Ansøgningsskema til Master i IT, Organisation efterår 2015 Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Læs medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Skemaet skal udfyldes med blokbogstaver 1.

Læs mere

BEK nr 253 af 13/03/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017

BEK nr 253 af 13/03/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 BEK nr 253 af 13/03/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier

ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Psykologi og Virksomhedsstudier,

Læs mere

Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet. 2009 retningslinjer

Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet. 2009 retningslinjer d e t t e o l o g i s k e f a k u lt e t kø b e n h av n s u n i v e r s i t e t Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet 2009 retningslinjer Foto: Bettina Hovgaard-Schulze Layout: Grafisk Kommuniation/Det

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 19. december 2013. Bekendtgørelse om adgang til kunsthåndværkeruddannelser og

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 19. december 2013. Bekendtgørelse om adgang til kunsthåndværkeruddannelser og Lovtidende A 2013 Udgivet den 19. december 2013 16. december 2013. Nr. 1525. Bekendtgørelse om adgang til kunsthåndværkeruddannelser og bacheloruddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Sprogpolitik for RUC

Sprogpolitik for RUC ROSKILDE UNIVERSITETSCENTER Rektoratet Notat Sprogpolitik for RUC DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 11. januar 2006/HTJ 2006-00-015/0001 I Roskilde Universitetscenters strategiplan for 2005-2010 fastslås det

Læs mere

Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse sommeroptag 2017

Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse sommeroptag 2017 Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse sommeroptag 2017 Ansøgningsfrister: Ikke-EU-statsborgere: Danske og EU-statsborgere: 15. marts kl. 12.00 1. juni kl. 12.00 CPR-nr.: Personlige data (UDFYLDES

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Kemi og Matematik, har du retskrav på at blive optaget

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (matematik) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering

ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Fysik og Matematik, har

Læs mere

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet OKJ J.nr. Dok. Ore\kult\fleksmasterkult Den 27. februar 2006 2. udkast skal vi undlade at kalde det stud.ordning FLEKSIBEL MASTER FRA DET HUMANISTISKE

Læs mere

Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling?

Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling? Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling? Har danske universiteter

Læs mere

Fællesbestemmelser for uddannelserne ved Arkitektskolen Aarhus

Fællesbestemmelser for uddannelserne ved Arkitektskolen Aarhus Fællesbestemmelser for uddannelserne ved Arkitektskolen Aarhus Gældende fra 1. september 2014 Arkitektskolen Aarhus. Juni 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Formål... 2 Adgang og indskrivning...

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 28. august 2017 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 31. august 2015 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

Ansøgningsskema til fagpakken Online distanceledelse, efterår 2015 fra Master i IT, Organisation Ansøgningsfrist 1. juni 2015

Ansøgningsskema til fagpakken Online distanceledelse, efterår 2015 fra Master i IT, Organisation Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Ansøgningsskema til fagpakken Online distanceledelse, efterår 2015 fra Master i IT, Organisation Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Læs medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Skemaet

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse - vinteroptag 2017

Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse - vinteroptag 2017 Ansøgningsskema til professionsbacheloruddannelse - vinteroptag 2017 Ansøgningsfrister: Ikke-EU-statsborgere: Danske og EU-statsborgere: 30. september 2016 kl. 12.00 15. november 2016 kl. 12.00 Personlige

Læs mere

Masteruddannelse ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret

Masteruddannelse ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret det teologiske fakultet københavns universitet Masteruddannelse ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret 2009 retningslinjer Foto: Buste af S. Kierkegaard, Axel Andersen Layout: Grafisk Kommuniation/Det

Læs mere

Ansøgningsskema til vejledningsforløb med henblik på uddannelsesplan for masteruddannelse som fleksibelt forløb

Ansøgningsskema til vejledningsforløb med henblik på uddannelsesplan for masteruddannelse som fleksibelt forløb Ansøgningsskema til vejledningsforløb med henblik på uddannelsesplan for masteruddannelse som fleksibelt forløb Læs medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Skemaet udfyldes

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier

ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 3. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering ved

Læs mere

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse

Aarhus Universitet Au@au.dk. Afgørelse om foreløbig godkendelse Aarhus Universitet Au@au.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse Ministeren for uddannelse og forskning har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af et

Læs mere

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem BEK nr 640 af 2/06/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2008/4001-87 Senere

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) De overordnede bestemmelser, der danner ramme for

Læs mere

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007

STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001. med korrektioner 2007 STUDIEORDNING FOR REVISORKANDIDATUDDANNELSEN (cand.merc.aud.) 2001 med korrektioner 2007 Indhold 1. Bekendtgørelsesgrundlag...2 2. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold...2 3. Adgangskrav og forudsætninger...2

Læs mere

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Datalogi

Læs mere

hvem, hvad, hvornår og hvordan?

hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studieophold i udlandet hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studievejledningen Psykologi, Øster Farimagsgade 5, 5.1.26, 1353 København K Tlf. 35 32 48 16 studievejl@psy.ku.dk Det er på mange måder givende

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Information til svenske ansøgere til medicin og odontologi på Aarhus Universitet

Information til svenske ansøgere til medicin og odontologi på Aarhus Universitet Information til svenske ansøgere til medicin og odontologi på Aarhus Universitet Svenske ansøgere søger optagelse til bacheloruddannelser i fri konkurrence med danske ansøgere. Der er ingen særlige kvoter

Læs mere

1. Indledning. 2. Begrebsafklaring og definitioner. 3. Hvilken masteruddannelse? 2.1 MA (Master of Arts) og MSc (Master of Science)

1. Indledning. 2. Begrebsafklaring og definitioner. 3. Hvilken masteruddannelse? 2.1 MA (Master of Arts) og MSc (Master of Science) Master i udlandet 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Begrebsafklaring og definitioner... 3 2.1 MA (Master of Arts) og MSc (Master of Science)... 3 2.2 MBA: Master of Business Administration... 3 3. Hvilken

Læs mere

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier I medfør af 8 a i lov nr. 122 af 27. februar 2001 om Forsvarets formål, opgaver og organisation m.v., som ændret ved lov nr. 568 af 9. juni

Læs mere

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk)

Studieordning for. Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Studieordning for Suppleringsuddannelsen til Kandidatuddannelsen i didaktik (dansk) Danmarks Pædagogiske Universitet November 2005 Indhold Indledning... 1 Kapitel 1... 1 Uddannelsens kompetenceprofil...

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i datalogi (eng. Computer Science)

Studieordning for bacheloruddannelsen i datalogi (eng. Computer Science) Studieordning for bacheloruddannelsen i datalogi (eng. Computer Science) Vedtaget af Datalogisk Studienævn 2004-09-21 De overordnede bestemmelser, der danner ramme for denne studieordning, er fastlagt

Læs mere

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation

Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Studieordning for Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Side 1 af 9 Tilvalg i Marketing, Branding og Kommunikation Et erhvervsøkonomisk tilvalg SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE

Læs mere

Studerende, der optages på ovennævnte kandidatlinjer med studiestart fra efteråret 2010, følger denne studieordning.

Studerende, der optages på ovennævnte kandidatlinjer med studiestart fra efteråret 2010, følger denne studieordning. Studieordning for Kandidatuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, kandidatlinjerne under Studienævnet ITU: Digital design og kommunikation Medieteknologi og spil Softwareudvikling

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Nærmere adgangsregler for uddannelsen

Nærmere adgangsregler for uddannelsen Børne- og Undervisningsudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143, FIV Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret (September 2018)

Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret (September 2018) Undervisnings- og eksamensregler for masteruddannelser ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2018-19 (September 2018) De overordnede rammer for disse regler er fastlagt i

Læs mere

Ansøgningsskema til Master i Bioteknologi, efterår 2016

Ansøgningsskema til Master i Bioteknologi, efterår 2016 Ansøgningsskema til Master i Bioteknologi, efterår 2016 Ansøgningsfrist 1. november 2016 Læs medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Skemaet udfyldes med blokbogstaver. 1. Personlige

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Virksomhedsstudier og Dansk, har du

Læs mere

ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi

ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Fysik

Læs mere

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport.

Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten og en uddybende sagsbehandlingsrapport. Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i katastrofehåndtering ved Københavns Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til maritime uddannelsesinstitutioner, momskompensation og optag på visse maritime uddannelser

Bekendtgørelse om tilskud til maritime uddannelsesinstitutioner, momskompensation og optag på visse maritime uddannelser BEK nr 1597 af 15/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere