Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København"

Transkript

1 Optagelsesregler for IT-Universitetet i København Indholdsfortegnelse Indledning Kapitel 1: Baggrund Kapitel 2: Optagelsesområder og kapacitet Kapitel 3: Adgangskrav til kandidatuddannelsen Kapitel 4: Deltagerbetaling og friplads med stipendium på kandidatudddannelsen Kapitel 5: Adgangskrav til masteruddannelsen Kapitel 6: Adgangskrav til diplomuddannelsen Kapitel 7: Sprogkrav Kapitel 8: Ansøgningsfrister Kapitel 9: Ansøgningsgrundlaget Kapitel 10: Behandlingen af de indkomne ansøgninger Kapitel 11: Dispensation Kapitel 12: Ændringer Kapitel 13: Ikrafttræden og tilgængelighed Kapitel 1 Baggrund 1 I dette dokument beskrives reglerne for optagelse på uddannelser på IT- Universitetet i København (herefter IT-Universitetet), herunder adgangskrav og udvælgelseskriterier ved behandling af ansøgninger. Reglerne omfatter optagelse på universitetets kandidat-, master- og diplomuddannelse. Regler om optagelse på bacheloruddannelserne behandles ikke i dette dokument, da dette sker gennem Den Koordinerede Tilmelding og er reguleret i bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen).

2 2 Optagelse på IT-Universitetet sker ved rettidigt at indsende en online ansøgning vedlagt påkrævet dokumentation. Ansøgningerne behandles af IT-Universitetet. For kandidatuddannelsen foretages endvidere en individuel vurdering i fagkyndige optagelsespaneler. Kapitel 2 Optagelsesområder og -kapacitet 2. Ved et optagelsesområde forstås et af følgende: 1. Kandidatuddannelsens linjer og faglige spor 2. Masteruddannelsens linjer og faglige spor 3. Diplomuddannelsen De udbudte uddannelser, linjer og faglige spor kan ses på: 3. IT-Universitetet fastlægger optagelseskapaciteten forud for hver ansøgningsrunde. Kapitel 3 Adgangskrav til kandidatuddannelsen 4. Adgangskrav til kandidatuddannelsen fastsættes i den gældende studieordning for uddannelsen samt den gældende bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen). Adgang til kandidatuddannelsen er betinget af, at ansøgeren har en afsluttet universitets- eller professionsbacheloruddannelse. Stk. 2. Til kandidatlinjen Spil, på det faglige spor teknologi er det en forudsætning at den adgangsgivende uddannelse er en bacheloruddannelse i datalogi eller tilsvarende. Til kandidatlinjen Softwareudvikling og teknologi, det faglige spor software engineering er det en forudsætning, at den adgangsgivende uddannelse er en bacheloruddannelse i datalogi, softwareudvikling, webudvikling, en ingeniøruddannelse med en betydelig programmeringsdel, eller lignende. Dette krav håndhæves for ansøgere fra studiestart 1. februar Stk. 3. Adgang til uddannelsen er endvidere betinget af, at ansøger fremsender påkrævet dokumentation til IT-universitetet til ansøgningsfristen. 5. Optagelse på engelsksprogede kandidatlinjer forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af engelsk svarende til engelsk på gymnasialt B-niveau. Se kapitel 7. Fra studiestart 1. september 2015 kræves at ansøgere dokumenterer engelsk på B- niveau til alle kandidatuddannelsens linjer. Læs mere herom i kapitel 7.

3 3 Stk. 2. Der kræves en engelsktest (TOEFL, IELTS eller Cambridge) for visse ansøgere. Se kapitel Optagelse på dansksprogede kandidatlinjer forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Undervisningen kan foregå på engelsk, hvilket betyder at studerende således også skal beherske engelsk. Fra studiestart 1. september 2015 kræves at ansøgere dokumenterer engelsk på B-niveau til alle kandidatuddannelsens linjer. Læs mere herom i kapitel 7. Stk. 2. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber ved at have taget Studieprøven. Se kapitel 7. Stk. 3. For udenlandske ansøgere samt ansøgere, der har gennemført en adgangsgivende uddannelse uden for Danmark, henvises til kapitel 7. Kapitel 4 Deltagerbetaling og friplads med stipendium på kandidatuddannelsen 7. IT-Universitetet kræver, som følge af den gældende universitetslov undervisningsafgift fra internationale studerende, som er statsborgere i lande uden for EU og EØS. Stk. 2. Visse typer af studerende er undtaget fra undervisningsafgift. Dette er beskrevet på IT-Universitetets hjemmeside. Kapitel 5 Adgangskrav til masteruddannelsen 8. Adgangskrav til masteruddannelsen fastsættes af den gældende studieordning for uddannelsen, samt i den gældende lovgivning herom (bekendtgørelsen om masteruddannelser ved universiteterne og bekendtgørelsen om deltidsuddannelse ved universiteterne). Adgang til masteruddannelser er betinget af: at ansøgeren har gennemført mindst en universitets- eller professionsbacheloruddannelse, eller en diplomuddannelse at ansøgeren desuden har mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Fra studiestart 1. september 2015 kræves endvidere, at ansøgere dokumenterer engelsk på B-niveau. Se mere herom i kapitel 7.

4 4 IT-Universitetet kan ikke fravige kravet om erhvervserfaring, jf. masterbekendtgørelsens 9, stk. 3. Stk. 2. Adgang til uddannelsen er endvidere betinget af, at ansøger fremsender påkrævet dokumentation til universitetet til ansøgningsfristen. 9. Optagelse på masteruddannelsen forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Undervisningen kan foregå på engelsk, hvilket betyder at studerende således også skal beherske engelsk. Fra studiestart 1. september 2015 kræves, at ansøgere dokumenterer engelsk på B-niveau. Se mere herom i kapitel 7. Stk. 2. Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber ved at have taget Studieprøven. Se kapitel 7. Kapitel 6 Adgangskrav til diplomuddannelsen 10. Adgangskrav til diplomuddannelsen fastsættes af den gældende studieordning for uddannelsen, samt den gældende lovgivning herom (bekendtgørelsen om diplomuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Højskolen og bekendtgørelsen af lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse)m.v.). Adgang til diplomuddannelsen er betinget af: at ansøgeren har en afsluttet videregående uddannelse, dvs. mindst en kort videregående uddannelse/erhvervsakademiuddannelse, eller tilsvarende uddannelsesmæssige forudsætninger at ansøgeren har mindst to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse. Fra studiestart 1. september 2015 kræves endvidere, at ansøgere dokumenterer engelsk på B-niveau. Se mere herom i kapitel 7. IT-Universitetet kan ikke fravige kravet om erhvervserfaring, jf. bekendtgørelse om diplomuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Højskolen 5, stk. 2. Stk. 2. IT-Universitetet kan på grundlag af en individuel vurdering give adgang til uddannelsen for ansøgere, der ikke opfylder forudsætningerne i stk. 1, men som på andet grundlag skønnes at have de nødvendige forudsætninger for at kunne gennemføre uddannelsen. Kravet om erhvervserfaring kan dog ikke fraviges. Universitetet offentliggør på sin hjemmeside hvordan ansøgere, der ikke opfylder betingelserne i stk. 1, skal søge om optagelse på diplomuddannelsen.

5 5 Stk. 3. Adgang til uddannelsen er endvidere betinget af, at ansøger fremsender påkrævet dokumentation til universitetet til ansøgningsfristen. 11. Optagelse på diplomuddannelsen forudsætter som udgangspunkt skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Undervisningen kan foregå på engelsk, hvilket betyder at studerende således også skal beherske engelsk. Fra studiestart 1. september 2015 kræves, at ansøgere dokumenterer engelsk på B-niveau. Se mere herom i kapitel Udenlandske ansøgere samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber ved at have taget Studieprøven. Se kapitel 7. Kapitel 7 Sprogkrav 13. Optagelse på engelsksprogede uddannelser forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af engelsk svarende til engelsk på gymnasialt B-niveau. Ansøger kan eventuelt opfylde dette krav ved at tage en engelsktest med en vis score, jf. stk. 3. Fra studiestart 1. september 2015 gælder kravet om engelsk på B-niveau for alle kandidatuddannelsens linjer. Stk. 2. Engelskkravet anses for opfyldt, hvis ansøger kan dokumentere at have gennemført sin adgangsgivende eller gymnasiale uddannelse på engelsk i Danmark, i et andet EU-land, eller i Norge, Island, Schweiz, USA, Canada, Sydafrika, Australien eller New Zealand. Stk. 3. Ansøgere med en adgangsgivende uddannelse fra et land uden for EU/EØS skal dokumentere engelskkundskaber gennem en sprogtest. (Desuden kan ansøgere med en adgangsgivende uddannelse fra et EU/EØS-land vælge at tage en sprogtest frem for at fremsende dokumentation for opfyldelse af kravet om engelsk B ved gymnasial eksamen.) Nedenstående score skal opnås: TOEFL papirbaseret testresultat: mindst 550 TOEFL IBT testresultat: mindst 80 IELTS (academic) testresultat: mindst 6.0 Cambridge Certificate of Proficiency in English eller Cambridge Certificate of Advanced English: bestået Testresultatet må højst være to år gammelt og skal sendes direkte til IT- Universitetet fra testinstitutionen.

6 6 14. Optagelse på dansksprogede uddannelser forudsætter skriftlig og mundtlig beherskelse af dansk. Undervisningen kan foregå på engelsk, hvilket betyder at studerende således også skal beherske engelsk Fra studiestart 1. september 2015 gælder et krav om engelsk på B-niveau for alle IT-Universitetets uddannelser. Stk. 2. Engelskkravet anses for opfyldt, hvis ansøger kan dokumentere at have gennemført sin adgangsgivende eller gymnasiale uddannelse på engelsk i Danmark, i et andet EU-land, eller i Norge, Island, Schweiz, USA, Canada, Sydafrika, Australien eller New Zealand. Stk. 3. Ansøgere med en adgangsgivende uddannelse fra et land uden for EU/EØS skal dokumentere engelskkundskaber gennem en sprogtest. (Desuden kan ansøgere med en adgangsgivende uddannelse fra et EU/EØS-land vælge at tage en sprogtest frem for at fremsende dokumentation for opfyldelse af kravet om engelsk B ved gymnasial eksamen.) Stk. 4. Udenlandske ansøgere til en dansksproget uddannelse samt ansøgere med dansk statsborgerskab, som på grund af langvarigt ophold i udlandet ikke behersker det danske sprog, skal dokumentere danskkundskaber gennem Studieprøven. Der er følgende krav til Studieprøven: - Prøven i skriftlig fremstilling skal bestås med minimum karakteren 7 - Prøverne i læseforståelse, lytteforståelse og mundtlig kommunikation skal hver bestås med minimum karakteren 2 Stk. 3. Der kræves ikke Studieprøven i dansk, hvis ansøgeren er nordisk statsborger, og kan dokumentere at dansk, norsk eller svensk er indgået i ansøgerens adgangsgivende bacheloruddannelse eller forudgående gymnasiale uddannelse. Undtaget er endvidere ansøgere uanset statsborgerskab, der kan dokumentere at have gennemført sin adgangsgivende uddannelse eller gymnasiale uddannelse på dansk. Kapitel 8 Ansøgningsfrister 15. Frister for ansøgninger til IT-Universitetet offentliggøres på IT-Universitetets hjemmeside Kapitel 9 Ansøgningsgrundlaget 16. Ansøgning om optagelse sker ved indgivelse af en ansøgning, der omfatter:

7 7 1. Onlineansøgning udfyldt med stamdata 2. Personlig motiveret ansøgning (kun ved ansøgning til kandidatuddannelsen) 3. Kopi af eksamensbevis for adgangsgivende uddannelse eller karakterudskrift samt dokumentation for forventet afslutningstidspunkt, såfremt den adgangsgivende uddannelse endnu ikke er bestået. 4. Dokumentation for erhvervserfaring (kun ved ansøgning til master- og diplomuddannelsen) Stk. 2. Ansøgningssystemet giver ansøgeren mulighed for at søge flere optagelsesområder, men da i prioriteret rækkefølge. Stk. 3. I ansøgningen skal ansøgeren angive én uddannelse som den adgangsgivende. Stk. 4. Ansøgningen indsendes via IT-Universitetets ansøgningssystem. Kapitel 10 Behandlingen af de indkomne ansøgninger 17. Ansøgninger, der indeholder dokumentation for opfyldelse af adgangskravene behandles, og bl.a. beregnes der et karaktergennemsnit fra den adgangsgivende uddannelse. Ansøgninger til kandidatuddannelsen gennemgår desuden en individuel vurdering, der baserer sig på ansøgerens uddannelsesbaggrund og motiverede ansøgning. Formålet med behandlingen er at vurdere sandsynligheden for, at ansøgeren kan gennemføre den pågældende uddannelse med et godt resultat. Beregning af karaktergennemsnit 18. Formålet med at beregne karaktergennemsnittet for den adgangsgivende uddannelse er at vurdere ansøgerens dokumenterede generelle studieegnethed på grundlag af de karakterer, ansøgeren har opnået på den adgangsgivende uddannelse. Stk. 2. Karaktergennemsnittet for den adgangsgivende uddannelse beregnes, hvor dette er muligt, som et vægtet gennemsnit, hvor den enkelte karakter indgår med den vægt, som studieaktiviteten har i forhold til det samlede uddannelsesforløb. Dette gælder også, såfremt den adgangsgivende uddannelse er en kombination af flere uddannelser. Stk. 3. Hvis en ansøger endnu ikke har bestået den adgangsgivende uddannelse, men kan forventes at bestå denne inden studiestart, lægges det vægtede gennem-

8 8 snit af de hidtidigt opnåede delkarakterer til grund for beregningen af karaktergennemsnit. Stk. 4. For ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse ikke giver mulighed for udregning af et karaktergennemsnit, tæller karaktergennemsnittet ikke med i vurderingen. Stk. 5. For ansøgere, hvis adgangsgivende uddannelse er udstedt af et udenlandsk universitet og indeholder karakterer, omregner IT-Universitetets studieadministration et karaktergennemsnit på basis af de enkelte landes karakterskalaer. Den individuelle vurdering af ansøgningerne til kandidatuddannelsen 19. Formålet med den individuelle vurdering er en helhedsvurdering af ansøgningen, hvilket vil sige en vurdering af sandsynligheden for, at ansøgeren kan gennemføre den pågældende uddannelse med et godt resultat. Konkrete adgangsgivende uddannelsesprofiler kan have særlig relevans på de enkelte uddannelser/linjer/faglige spor. Ansøgers refleksion og argumentation for sammenhæng mellem den adgangsgivende uddannelse og den søgte uddannelse/linje/fagligt spor kan bidrage til dette. Stk. 2. For hvert optagelsesområde nedsættes et fagligt optagelsespanel under IT- Universitetets studienævn. Et optagelsespanel kan fungere som panel for ansøgninger for mere end ét optagelsesområde. Stk. 3. For alle optagelsesområder kan følgende elementer indgå i helhedsvurderingen: Ansøgers motivation for at vælge den pågældende uddannelse/linje/det faglige spor. Motivation kan bl.a. dække over: selvstændig motivation for den pågældende uddannelse/linje/faglige spor sammenhæng mellem den pågældende uddannelse/linje/det faglige spor og ansøgers adgangsgivende uddannelse, f.eks. om der kan etableres en sammenhæng mellem opnåede kompetencer og den søgte uddannelses/linjes/faglige spors fagområde, herunder lærings- og kompetencemål som de fremgår af studieordningen for uddannelsen sammenhæng mellem overordnede/personlige mål og indhold af den pågældende uddannelses/linjes/faglige spors lærings- og kompetencemål som de fremgår af studieordningen for uddannelsen.

9 9 Ansøgers mulighed for at gennemføre den søgte uddannelse/linje/det faglige spor med et godt resultat. Studieforløbet på den adgangsgivende uddannelse lægges til grund for denne vurdering. Studieforløb kan bl.a. dække over: den anvendte studietid i forhold til normering på den adgangsgivende uddannelse hidtidige opnåede resultater af særlig faglig relevans for den ansøgte uddannelse/linje/faglige spor, samt spredningen i de opnåede karakterer erfaringer med projektarbejde udlandsophold den adgangsgivende uddannelses faglige relevans for den pågældende uddannelse/linje/det faglige spor fremtidige karriereplaner. Generelt indtryk af ansøger, dvs. områder der ikke er dækket af ovenstående, f.eks.: ansøgningens generelle opbygning og seriøsitet, f.eks. bilag, sprogbrug, dokumentation og eventuelt hvis ansøger skønne det relevant anbefalinger Ansøgers demonstrerede indsigt i og forståelse for den søgte uddannelse/linje/det faglige spors faglige felt, eksempelvis: matematiske og analytiske evner systemviden i it-systemer, som bl.a. dækker konstruktion og programmering samfundsvidenskabelig, forretningsmæssig og politisk forståelse og indblik forståelse af design, æstetik og kunst - Publikationer, patenter, software, og anden dokumenteret, relevant produktion som ikke indgår i den adgangsgivende uddannelse. Stk. 4. De i stk. 3 anførte elementer er ikke udtømmende. Stk. 5. Følgende faktorer må ikke indgå i den individuelle vurdering: Karakterer opnået i den adgangsgivende uddannelse (da de indgår i det beregnede gennemsnit). Der kan dog lægges vægt på delresultater, hvis de er af væsentlig betydning for vurderingen af ansøgerens gennemførelse af uddannelsen, og ligeledes kan der lægges vægt på spredningen i karaktererne. For ansøgere til kandidatuddannelsen kan erhvervserfaring kun indgå som en del af den samlede faglige vurdering. Der er således ikke i sig selv en fordel at have erhvervserfaring. Øvrige forhold, der er oplagt irrelevante for vurderingen af ansøgningen (såsom etnicitet, ansøgers prioritering af uddannelser mv.).

10 Hvis ansøgeren har bestået en kandidatgrad vil ansøgeren, jf. kandidatadgangsbekendtgørelsen, komme bagerst i køen for de optagelsesområder, der hører under kandidatuddannelsen. Kapitel 11 Dispensation 21. IT-Universitetet har ret til, hvor det er begrundet i usædvanlige forhold, at dispensere fra de dele af disse optagelsesregler, der alene er fastsat af universitetet, jf. kandidatadgangsbekendtgørelsen, masterbekendtgørelsen og diplombekendtgørelsen. Kapitel 12 Ændringer 22. Overordnede retningslinjer for optagelsesprocedurer skal godkendes af IT- Universitetets bestyrelse, efter indstilling fra rektor. Løbende revisioner af dette regelsæt godkendes af studiechef og studieleder. Kapitel 13 Ikrafttræden og tilgængelighed 23. Disse regler træder i kraft i det øjeblik, de er godkendt af rette instans. Stk. 2. Den til enhver tid gældende version af disse regler skal være at finde på IT- Universitetets hjemmeside. 1. februar 2013

Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København

Optagelsesregler. for. IT-Universitetet i København Optagelsesregler for IT-Universitetet i København Indholdsfortegnelse Indledning Kapitel 1: Baggrund Kapitel 2: Optagelsesområder og kapacitet Kapitel 3: Adgangskrav til kandidatuddannelsen Kapitel 4:

Læs mere

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat-, master og diplomuddannelser

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat-, master og diplomuddannelser 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets kandidat-, master- og diplomuddannelser. Hav dokumentationen klar Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det

Læs mere

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat, master og diplomuddannelser

Ansøgningsvejledning til onlineansøgning Kandidat, master og diplomuddannelser 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT Universitets kandidat, master og diplomuddannelser. Hav dokumentationen klar Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en

Læs mere

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Design og Kommunikation (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Design og Kommunikation skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018)

Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) Adgangskrav for Digital Innovation & Management (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Digital Innovation & Management skal du have en universitets-bacheloruddannelse

Læs mere

Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018)

Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018) Optagelse på kandidatuddannelsen i Spil (optagelse august 2018) For at søge om optagelse på IT-Universitetets kandidatuddannelse i Spil skal du have en universitets-bacheloruddannelse eller en professions-bacheloruddannelse.

Læs mere

Ansøgningsvejledning efterår 2010. Side 1 af 6. Sådan søger du

Ansøgningsvejledning efterår 2010. Side 1 af 6. Sådan søger du Side 1 af 6 Sådan søger du Udfyld ansøgningsskemaet i overensstemmelse med nedenstående udfyldningsvejledning (side 3). Skriv tydeligt, hvis du udfylder ansøgningsskemaet i hånden. Skriv en motiveret ansøgning,

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) 5. februar 2015 Styrelsen for Videregående Uddannelser, j. 14/023209 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1 og 4, i

Læs mere

Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier

Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier Masteruddannelse ved Center for Afrikastudier Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet 2009- retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 15. december 2000 om fleksible forløb inden for videregående

Læs mere

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København

Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning for diplomuddannelsen i Informationsteknologi ved IT-Universitetet i København Studieordning af 1. september 2000 Revideret per 1. februar 2014 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Specialiseringen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Specialiseringen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT Specialiseringen i VED i IT-VEST SAMARBEJDET FÆLLES SKABELON 10. marts 2008 1 Generel del af studieordning

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 3. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til bacheloruddannelser ved universiteterne (bacheloradgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering ved

Læs mere

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Linjen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET

<<Institutionens logo>> STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT. Linjen i <<...>> VED <<INSTITUTIONENS NAVN>> i IT-VEST SAMARBEJDET STUDIEORDNING FOR MASTERUDDANNELSEN I IT Linjen i VED i IT-VEST SAMARBEJDET FÆLLES SKABELON 1. april 2014 1 Generel del af studieordning for masteruddannelsen

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Studieordning for faget matematik

Studieordning for faget matematik Roskilde Universitetscenter Studienævnet for matematik Juni 2002 Studieordning for faget matematik Denne studieordning udstedes i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse af 24. august 1995

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Indsend alle sæt ansøgningsmaterialer (jf. ovenfor) i en A4-kuvert mærket Ansøgning om optagelse på IT-Universitetet til:

Indsend alle sæt ansøgningsmaterialer (jf. ovenfor) i en A4-kuvert mærket Ansøgning om optagelse på IT-Universitetet til: Side 1 af 7 Sådan søger du Udfyld ansøgningsskemaet i overensstemmelse med nedenstående udfyldningsvejledning (side 3). Du kan printe ansøgningsskemaet ud og udfylde det i hånden eller på skrivemaskine,

Læs mere

Adgangskrav. Adgangskrav til de videregående uddannelser i 2016 og varslede ændringer i adgangskrav for 2017 og 2018.

Adgangskrav. Adgangskrav til de videregående uddannelser i 2016 og varslede ændringer i adgangskrav for 2017 og 2018. Adgangskrav Adgangskrav til de videregående uddannelser i 2016 og varslede ændringer i adgangskrav for 2017 og 2018. Indhold 1. Indledning 3 2. Regler for optagelse på de videregående uddannelser 4 3.

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 31. januar Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Lovtidende A Udgivet den 31. januar Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Lovtidende A 2017 Udgivet den 31. januar 2017 30. januar 2017. Nr. 111. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1 og 4,

Læs mere

Studieordning for Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Organisation og Ledelse

Studieordning for Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Organisation og Ledelse Studieordning for Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Organisation og Ledelse Slagelse, Odense, Kolding, Esbjerg, Sønderborg 2009 1 af 20 Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets

Læs mere

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv.

Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Studieordning for masteruddannelsen i biblioteks- og informationsvidenskab Spor 2: Forskningsbibliotekarer, fagreferenter og dokumentalister mv. Danmarks Biblioteksskole. 3. april 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA under Åben Uddannelse Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab,

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 1497 af 12/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver

Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver Prøver (AU's regler) Prøver (AU's regler) Aarhus Universitets regler af 1. september 2015 om tilmelding til, deltagelse i og afmelding fra prøver I medfør af Lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015

Læs mere

Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen) Bekendtgørelse nr. 1188 af 7. 12. 2009 som ændret ved bekendtgørelse nr. 1533 af 16. 12. 2013 og bekendtgørelse nr. 260 af 18. marts 2015 Bekendtgørelse om deltidsuddannelse ved universiteterne (deltidsbekendtgørelsen)

Læs mere

Universiteternes Statistiske Beredskab 2013

Universiteternes Statistiske Beredskab 2013 Universiteternes Statistiske Beredskab 2013 - Læsevejledning og definitionsmanual Indledning Formålet med Universiteternes Statistiske Beredskab er at give politikerne og offentligheden et klart billede

Læs mere

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet

Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet Studieordning Den juridiske bacheloruddannelse JURA Aalborg Universitet 2.- 6. semester Gældende fra september 2009 Redigeret december 2010 Redigeret august 2011 (eksamensform alment modul) Redigeret juni

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA

Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsskema 2015 til Master in Management of Technology, MMT, Executive MBA Ansøgningsfrist 1. juni 2015 Læs venligst medfølgende vejledning grundigt, før du udfylder ansøgningsskemaet. Du bedes udfylde

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal

Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Vejledning til ansøgningsprocessen i den digitale ansøgningsportal Ansøgning gennem den digitale ansøgningsportal Dette dokument er en vejledning til hvordan ansøgere skal udfylde de digitale ansøgningsskemaer

Læs mere

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. december 2011. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb. 15. december 2011. Nr. 1389.

Lovtidende A. 2011 Udgivet den 29. december 2011. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb. 15. december 2011. Nr. 1389. Lovtidende A 2011 Udgivet den 29. december 2011 15. december 2011. Nr. 1389. Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

Nærmere adgangsregler for uddannelsen

Nærmere adgangsregler for uddannelsen Børne- og Undervisningsudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143, FIV Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management ved Aalborg Universitet Gældende fra den 1.9.2006 med korrektioner

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI Den 2-årige kandidatuddannelse (MSc) i Softwareudvikling og teknologi er en moderne

Læs mere

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik Syddansk Sdu@sdu.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse 10. december 2013 Ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk s ansøgning

Læs mere

Ansøgningsvejledning. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser.

Ansøgningsvejledning. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Masteruddannelser. Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en god idé, at have gjort din dokumentation klar.

Læs mere

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) BEK nr 597 af 08/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes:

I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: I medfør af 3, stk. 1, 3 a, stk. 7, og 34 i lov om universiteter (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 960 af 14. august 2014, fastsættes: Kapitel 1 Område 1. Formålet med denne bekendtgørelse

Læs mere

Studieordning for den erhvervsøkonomiske og erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, cand.merc.(jur.)

Studieordning for den erhvervsøkonomiske og erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, cand.merc.(jur.) Studieordning for den erhvervsøkonomiske og erhvervsjuridiske kandidatuddannelse, cand.merc.(jur.) I henhold til 24, stk. 1-2, 4-5 og 7, i bekendtgørelse nr. 814 af 29. juni 2010 om bachelor- og kandidatuddannelser

Læs mere

område (talentbekendtgørelsen).

område (talentbekendtgørelsen). BEK nr 1605 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. juni 2014. Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen)

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 24. juni 2014. Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) Lovtidende A 2014 Udgivet den 24. juni 2014 19. juni 2014. Nr. 670. Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) I medfør af 8, stk. 1, 2 og 4, og 34, stk.

Læs mere

hvem, hvad, hvornår og hvordan?

hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studieophold i udlandet hvem, hvad, hvornår og hvordan? Studievejledningen Psykologi, Øster Farimagsgade 5, 5.1.26, 1353 København K Tlf. 35 32 48 16 studievejl@psy.ku.dk Det er på mange måder givende

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i datalogi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

2011 1½ år Studieordning. STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 1½ år Studieordning. STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 1½ år Studieordning STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1. Fællesbestemmelser. I henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem

Bekendtgørelse om greencardordningens pointsystem BEK nr 1549 af 23/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juni 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2014-12092

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid)

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid) Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid) Odense 2009 1 af 20 Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi

Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi Udkast til foreløbig studieordning for Kandidatuddannelsen i Matematik-økonomi 1. 4. semester De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter Aalborg Universitet August 2008 Forord I medfør af

Læs mere

Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) BEK nr 670 af 19/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Dansk titel Bachelor (BA) i oplevelsesteknologi. Engelsk titel Bachelor of Arts (BA) in Arts and Science. Adgangskrav

Dansk titel Bachelor (BA) i oplevelsesteknologi. Engelsk titel Bachelor of Arts (BA) in Arts and Science. Adgangskrav Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i Oplevelsesteknologi ved Aalborg Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- &

Læs mere

Studieordning for den erhvervsøkonomiske og matematiske kandidatuddannelse, cand.merc.(mat.)

Studieordning for den erhvervsøkonomiske og matematiske kandidatuddannelse, cand.merc.(mat.) Studieordning for den erhvervsøkonomiske og matematiske kandidatuddannelse, cand.merc.(mat.) I henhold til 24, stk. 1-2, 4-5 og 7, i bekendtgørelse nr. 814 af 29. juni 2010 om bachelor- og kandidatuddannelser

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 1. juni 2014. Nr. 578. Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne Herved bekendtgøres

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid)

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid) Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura under åben uddannelse (Jura på deltid) Odense 2009, 2010 1af 21 Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings

Læs mere

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om masteruddannelser ved universiteterne (masterbekendtgørelsen) BEK nr 1187 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Universitets-

Læs mere

Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet

Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet Studievejledning HA(it.)-studiet 2008/2009 INDHOLD - HA(it.)-studiet Forord... 3 Hvor henvender man sig... 4 Kort over Handelshøjskolen... 5 Indledning... 6 1. del undervisning... 7 Oversigt over fagene...

Læs mere

Studieordning (bind I) for Solistuddannelsen i musik

Studieordning (bind I) for Solistuddannelsen i musik Studieordning (bind I) for Solistuddannelsen i musik VERSION 1 160503 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk... 3 2.1. Dansk... 3 2.2. Engelsk...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne LBK nr 578 af 01/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 14/006467 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

STUDIEORDNING for den erhvervsøkonomiske-matematiske kandidatuddannelse Cand.merc.(mat.) ved Copenhagen Business School, Handelshøjskolen 2009

STUDIEORDNING for den erhvervsøkonomiske-matematiske kandidatuddannelse Cand.merc.(mat.) ved Copenhagen Business School, Handelshøjskolen 2009 STUDIEORDNING for den erhvervsøkonomiske-matematiske kandidatuddannelse Cand.merc.(mat.) ved Copenhagen Business School, Handelshøjskolen 2009 I henhold til 67, stk. 3 og 5, i bekendtgørelse nr. 338 af

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i fødevareteknologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i revision (cand.merc.aud.)

Studieordning for kandidatuddannelsen i revision (cand.merc.aud.) Studieordning for kandidatuddannelsen i revision (cand.merc.aud.) I henhold til 24, stk. 1-2, 4-5 og 7, i bekendtgørelse nr. 814 af 29. juni 2010 om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne

Læs mere

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Tyrkisk, 2013-ordningen

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Tyrkisk, 2013-ordningen Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i Tyrkisk, 2013-ordningen Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold Kapitel 1. Hjemmel, tilhørsforhold,

Læs mere

1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser.

1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser. 1. Start ansøgning Du er nu i gang med din onlineansøgning til IT-Universitetets Master- og Diplomuddannelser. Inden du går i gang med at udfylde ansøgningen, er det en god idé, at have gjort din dokumentation

Læs mere

14. august 2007 EM 2007/37. Kapitel 1 Almindelige bestemmelser

14. august 2007 EM 2007/37. Kapitel 1 Almindelige bestemmelser 14. august 2007 EM 2007/37 Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx.x om Ilisimatusarfik Kapitel 1 Almindelige bestemmelser 1. Ilisimatusarfik har til opgave at drive forskning og give forskningsbaseret

Læs mere

UDKAST af 16. december 2014

UDKAST af 16. december 2014 UDKAST af 16. december 2014 Bekendtgørelse om talentinitiativer på de videregående uddannelser på Uddannelses- og Forskningsministeriets område (talentbekendtgørelsen) I medfør af 27 i lov om medie- og

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i biologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved IT-Universitetet i København Studieordning a 1. september 2012 Revideret 16. juni 2014 Revideret 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb

Bekendtgørelse om universiteternes internationale uddannelsesforløb BEK nr 247 af 13/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. februar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling?

Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling? Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Er studerende optaget på danske universiteter uretmæssigt blevet afkrævet deltagerbetaling? Har danske universiteter

Læs mere

11. juni 2018 EM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser. Kapitel 1 Anvendelsesområde

11. juni 2018 EM 2018/xx. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser. Kapitel 1 Anvendelsesområde 11. juni 2018 EM 2018/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om videregående uddannelser Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov finder anvendelse for udbud af videregående

Læs mere

Delpolitik for: Før uddannelsen

Delpolitik for: Før uddannelsen Delpolitik for: Før uddannelsen Tidspunkt for ikrafttræden: 19. juni 2008 1.0 Formål Gennem udviklingen af en delpolitik for Før uddannelsen at synliggøre og sikre en fortsat positiv udvikling af universitetets

Læs mere

Studieordning for Master i teknologiledelse. Curriculum for Master in Management of Technology (MMT)

Studieordning for Master i teknologiledelse. Curriculum for Master in Management of Technology (MMT) Studieordning for Master i teknologiledelse Curriculum for Master in Management of Technology (MMT) Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet 2010 Forord: I medfør af lov 985 af 21.

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Bilag 66 Offentligt Notat Danske regler med relevans for uddannelser omfattet af en Erasmus Mundus aftale 1. Hvad er en Erasmus Mundus aftale?

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoscience og teknologi (September 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoscience og teknologi (September 2013) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoscience og teknologi (September 2013) De overordnede bestemmelser, der danner ramme for denne studieordning,

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) De overordnede

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser I medfør af 1, stk. 2-5, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1035 af 30. august 2017, som ændret

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep.

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING, Deltidsuddannelser Login til STADS-DANS: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden!

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (Jura på deltid)

Studieordning for bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (Jura på deltid) Studieordning for Bacheloruddannelsen i jura under åben uddannelse (Jura på deltid) 1 af 23 Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings bekendtgørelse

Læs mere

Forslag. til. I universitetsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015, foretages følgende ændringer:

Forslag. til. I universitetsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 261 af 18. marts 2015, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner, lov om maritime uddannelser

Læs mere

Optag til videregående uddannelser i Sverige og Norge. En oversigt over optagesystemer til videregående uddannelser i Sverige og Norge

Optag til videregående uddannelser i Sverige og Norge. En oversigt over optagesystemer til videregående uddannelser i Sverige og Norge Optag til videregående uddannelser i Sverige og Norge En oversigt over optagesystemer til videregående uddannelser i Sverige og Norge 3 Optag til videregående uddannelser i Sverige og Norge En oversigt

Læs mere

Godkendelsesbrev. Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelsesbrev. Danmarks Tekniske Universitet.   Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet E-mail: dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

NOTAT. Modtager(e): Angående: Indstilling vedr. optagelse på kandidatuddannelser ved Aarhus Universitet

NOTAT. Modtager(e): Angående: Indstilling vedr. optagelse på kandidatuddannelser ved Aarhus Universitet Modtager(e): NOTAT Angående: Indstilling vedr. optagelse på kandidatuddannelser ved Aarhus Universitet Dato: 10.09.2009 Ref: saa Side 1/7 Udgangspunktet for nedenstående er indstillingen fra PADS styregruppen

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2015-16. Fremsat den 24. februar 2016 af uddannelses- og forskningsministeren (Esben Lunde Larsen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2015-16. Fremsat den 24. februar 2016 af uddannelses- og forskningsministeren (Esben Lunde Larsen) til Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2015-16 Fremsat den 24. februar 2016 af uddannelses- og forskningsministeren (Esben Lunde Larsen) Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

Studieordning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Studieordning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Juli 2007, administrativt ændret december 2007 og marts 2008 Indhold Masteruddannelse...side 3 Indledende

Læs mere

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO

Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi. It, Kommunikation og Organisation. cand.it. ITKO Opdateret 8. januar 2010 Studieordning for Kandidatuddannelsen i informationsteknologi It, Kommunikation og Organisation cand.it. ITKO Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 4 Indholdsfortegnelse FORORD...

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) Aarhus Universitet Juni 2018 Indholdsfortegnelse Masteruddannelsen som

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser,

Læs mere