Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed"

Transkript

1 Modtager(e): Dekanatet, Health Notat Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed Institut for Folkesundhed står for en række uddannelser: Bachelor og kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab Bachelor og kandidatuddannelsen i Idræt Kandidatuddannelsen i Sygepleje Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Kandidatuddannelsen i Optometri og synsvidenskab (Fælles metodespor og evt. fælles valgfag) Master i Klinisk Sygepleje. Annette Bachmann Sekretariatsleder Dato: 7. januar 2016 opdateret 20. januar 2016 Side 1/8 Derudover bidrager Instituttet til uddannelse af læger på medicinstudiet, både på bachelor og kandidatdelen. Note på alle uddannelser: I de tilfælde, hvor der indgår økonomi, f.eks. forbindelse med kompetenceudvikling af en VIP eller DVIP involveres sektionslederen. Institut for Folkesundhed Aarhus Universitet Bartholins Allé Aarhus C Tlf.: Fax: ph@au.dk ph.au.dk

2 Side 2/8 Folkesundhedsvidenskab Bachelor Kandidat Koordination af kurser og eksaminer Den kursusansvarlige er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse, herunder alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Studieleder er sammen med sektionsleder ansvarlig for at sikre forskningsdækningen/vidensgrundlaget. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med studielederen at sikre, at de undervisere, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet, Den kursusansvarlige er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, interne censorer m.m. til afvikling af eksamen. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med studielederen at sikre, at de eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogisk kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, samt at tilbyde eventuel kompetenceudvikling. Studielederen er ansvarlig for at sikre koordinationen af de forskellige kurser/eksaminers form og indhold, og at alle involverede parter er orienteret herom. Studielederen er desuden ansvarlig for, at Fagstudienævnet informeres om ovenstående. Den kursusansvarlige har til ansvar at sikre, at hvert enkelt kursus evalueres samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere Studielederen sikrer, i samarbejde med institutleder og sektionsleder, den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk, af kurser og eksaminer på en given uddannelse. Ligeledes sikrer de ovenfornævnte, at undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant.

3 Side 3/8 Idræt Bachelor Kandidat Koordination af kurser og eksaminer Kursusleder er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse, herunder alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Kursusleder er sammen med studieleder ansvarlig for at sikre forskningsdækningen/vidensgrundlaget. Kursusleder er ansvarlig for udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler studielederen i samarbejde med kursuslederen at sikre, at de undervisere, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet, samt at tilbyde eventuel kompetenceudvikling. Kursusleder er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, interne censorer m.m. til afvikling af eksamen. Det påhviler studielederen i samarbejde med kursuslederen at sikre, at de eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, Kursusleder er ansvarlig for at koordinere de forskellige kurser/eksaminers form og indhold, og for at alle involverede parter er orienteret herom. Studielederen er ansvarlig for, at studienævnet informeres om ovenstående. Kursusleder er ansvarlig for at sikre, at hvert enkelt kursus evalueres samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere Kursusleder sikrer, i samarbejde med studielederen, den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk, af kurser og eksaminer på en given uddannelse. Ligeledes sikrer de ovenfornævnte, at undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant.

4 Side 4/8 De sundhedsfaglige kandidatuddannelser Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse Kandidatuddannelsen i Sygepleje Kandidatuddannelsen i Optometri og synsvidenskab (Fælles metodespor og evt. valgfag) Koordination af kurser og eksaminer Den kursusansvarlige (monofaglig del) er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse, herunder alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Studieleder og uddannelsesleder er sammen med sektionsleder ansvarlig for at sikre forskningsdækningen/ vidensgrundlaget. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med studielederen/uddannelseslederen at sikre, at underviserne, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet, samt at tilbyde eventuel kompetenceudvikling. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, interne censorer m.m. til afvikling af eksamen. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med studielederen/uddannelseslederen at sikre, at de eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, Uddannelseslederen er ansvarlig for at sikre koordinationen af de forskellige kurser/eksaminers form og indhold og at alle involverede parter er orienteret herom. Studielederen er ansvarlig for, at Fagstudienævnet informeres om ovenstående. Den kursusansvarlige har til ansvar at sikre, at hvert enkelt kursus evalueres samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere Studielederen/Uddannelseslederen sikrer, i samarbejde med studielederen, den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk af kurser og eksaminer på en given uddannelse. Ligeledes sikrer de ovenfornævnte, at undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant.

5 Side 5/8 Klinisk sygepleje Master og kursusplan Koordination af kurser og eksaminer Den kursusansvarlige er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse og kursusplan, herunder at sikre alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Uddannelsesleder er sammen med sektionsleder ansvarlig for at sikre forskningsdækningen/vidensgrundlaget. Den kursusansvarlige er ansvarlig for at udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med uddannelseslederen at sikre, at de undervisere, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet, samt at tilbyde kompetenceudvikling. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, interne censorer, m.m. til afvikling af eksamen. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med uddannelseslederen at sikre, at de eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, samt at tilbyde kompetenceudvikling. Uddannelseslederen er ansvarlig for at sikre koordinationen af de forskellige kurser/eksaminers form og indhold, og at alle involverede parter er orienteret herom. Studielederen er ansvarlig for, at studienævnet informeres om ovenstående. Den kursusansvarlige har til ansvar at sikre, at hvert enkelt kursus evalueres, samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere Uddannelseslederen sikrer, i samarbejde med studielederen, den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk, af kurser og eksaminer på en given uddannelse. Ligeledes sikrer, at de ovenfornævnte undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant.

6 Side 6/8 Medicin Bachelor (epidemiologi og biostatistik, arbejds- og miljømedicin, BA-seminar) Koordination af kurser og eksaminer Den kursusansvarlige er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse, herunder alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med den kursusansvarlige at sikre, at de undervisere, der er til rådighed, er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet samt at tilbyde evt. kompetenceudvikling. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, eksterne/interne censorer m.m. til afvikling af eksamen. Den kursusansvarlige koordinerer eventuel uddelegering af udformning af eksamen. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med kursusansvarlige at sikre, at de eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, Den kursusansvarlige er ansvarlig for at sikre koordinationen af de forskellige kurser/eksaminers form og indhold, og at alle involverede parter er orienteret herom. Den kursusansvarlige er ansvarlig for, at Fagstudienævnet informeres om ovenstående. Den kursusansvarlige har til ansvar at sikre, at hver enkelt undervisningsseance og kliniske ophold evalueres, samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere, tutorlæger Den kursusansvarlige sikrer den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk, af undervisningen og eksamen. Ligeledes sikrer den kursusansvarlige, at undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant. Den kursusansvarlige koordinerer og sikrer gennemførelse af regelmæssige undervisningsmøder med henholdsvis undervisningsteam, ph.d.- studerende og tutorlæger.

7 Side 7/8 Medicin Kandidat, almen medicin Koordination af kurser og eksaminer Den kursusansvarlige er ansvarlig for udarbejdelse af kursusbeskrivelse, herunder alignment mellem læringsmål, undervisningsform og eksamen. Den kursusansvarlige er ansvarlig for udvælgelse af undervisere til kurset. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med den kursusansvarlige at sikre, at de undervisere, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende undervisningsaktivitet, Den kursusansvarlige er ansvarlig for at initiere og koordinere indsatser til hvervning af tutorlæger, samt at sikre, at disse fagligt og pædagogisk løfter opgaven. I forhold til den mundtlige eksamen i almen medicin på akut-kronisk semesteret er det den kursusansvarlige, der er ansvarlig for udformning af eksamen og rekruttering af eksaminatorer, interne censorer m.m. til afvikling af eksamen. Det påhviler sektionslederen i samarbejde med uddannelseslederen at sikre, at eksaminatorer/interne censorer, der er til rådighed er fagligt og pædagogiske kvalificerede til den pågældende eksamensaktivitet, Den kursusansvarlige besvarer løbende spørgsmål vedrørende eksamen fra de studerende og håndterer eventuelle eksamensklager. I forhold til MCQ-eksamen på semester kandidatdelen er den semesteransvarlige ansvarlig for koordinering af opgaverne fra de enkelte specialer, herunder almen medicin. Den kursusansvarlige er ansvarlig for at koordinere udformningen af MCQ-opgaver fra almen medicin, at underviserne er fagligt kvalificerede til opgaven, og for at tilbyde eventuel kompetenceudvikling. Den semesteransvarlige besvarer løbende spørgsmål vedrørende eksamen fra de studerende og håndterer evtentuelle eksamensklager. Den kursusansvarlige er ansvarlig for at sikre koordinationen af undervisningen på tværs af semestrene, så pensumbeskrivelsen for almen medicin og kursusbeskrivelserne for de enkelte semestre bliver dækket ind, og at alle involverede parter er orienteret herom. Kursuslederen er ansvarlig for at sikre, at den semesteransvarlige og studienævnet informeres om ovenstående.

8 Side 8/8 Den kursusansvarlige har til ansvar at sikre, at hver enkelt undervisningsseance og kliniske ophold evalueres, samt at sikre opfølgning/tilbagemelding på evalueringerne til undervisere, tutorlæger Den kursusansvarlige sikrer den kontinuerlige udvikling, såvel fagligt som pædagogisk, af undervisningen og eksamen. Ligeledes sikrer kursuslederen, at undervisere og eksaminatorer inddrages i processen i det omfang, det er relevant. Den kursusansvarlige koordinerer og sikrer gennemførelse af regelmæssige undervisningsmøder med henholdsvis undervisningsteam, ph.d.-studerende og tutorlæger.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Bodil Hammer Bech, Kaj Sparle Christensen Mødeleder: Klavs Madsen Referent: Pernille Kiss Hansen.

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Bodil Hammer Bech, Kaj Sparle Christensen Mødeleder: Klavs Madsen Referent: Pernille Kiss Hansen. Side 1/6 Mødedato: 29. september 2017 Mødested: 1261-118 Mødeemne: Møde i uddannelsesudvalget Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Christina Dahm, Kirsten Frederiksen, Klavs Madsen, Cecilia

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Studiemiljø2014 Aarhus Universitet

Studiemiljø2014 Aarhus Universitet Studiemiljø2014 Aarhus Universitet Rapport nr. 4 Studiemiljøtal for uddannelser ved Faculty of Health Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Læsevejledning til skalaer... 4 MEDICIN... 5 MOLEKYLÆR MEDICIN

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Michael Væth, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Toke Bek (til punkt om undervisningsevalueringer)

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Michael Væth, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Toke Bek (til punkt om undervisningsevalueringer) Møde den: 27. 5. 2016, kl. 8:30 Emdrup: A011 Aarhus: Bygn. 1633, lokale 225 Referat Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Michael Væth, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2012 2013 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

Epidemiologi og biostatistik. 1. semester - Efterår 2015

Epidemiologi og biostatistik. 1. semester - Efterår 2015 Studienævnets evalueringsskema - Den Sundhedsfaglige kandidat, Optometri og synsvidenskab og Sygepleje Epidemiologi og biostatistik 1. semester - Efterår 015 Svarprocent: 65/110= 59%. Jeg er overordnet

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Lægeuddannelsen i Aarhus. Status fra AMM : Hvor er vi nu? Reform af medici

AARHUS UNIVERSITET. Lægeuddannelsen i Aarhus. Status fra AMM : Hvor er vi nu? Reform af medici Lægeuddannelsen i Aarhus Status fra AMM : Hvor er vi nu? Reform af medici Fokus i 2010 for bachelordelen 1. Grundig introduktion til studiet og fremme af god studieteknik, fx Større intro med kliniske

Læs mere

3.2 Orientering om sager afgjort mellem studienævnsmøder Studienævnet havde ingen spørgsmål til afgjorte sager mellem studienævnsmøder.

3.2 Orientering om sager afgjort mellem studienævnsmøder Studienævnet havde ingen spørgsmål til afgjorte sager mellem studienævnsmøder. Dato: 23. november 2018 Side 1/5 Mødedato: 23.november kl. 08.15-10.00 Mødested Aarhus: Bygning 1611, lokale 121 B Mødested Emdrup: B8 kontor B274 Mødeemne: Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Deltagere:

Læs mere

HE Studier: Tobias Abell Nielsen (studienævnssekretær), Anna Bak Maigaard (uddannelsesleder).

HE Studier: Tobias Abell Nielsen (studienævnssekretær), Anna Bak Maigaard (uddannelsesleder). Møde den: 23. september 2016, kl. 8.00-10.00 Emdrup: A204 Aarhus: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Referat Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Deltagere: VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Michael Væth, Jesper Hjortdal.

Deltagere: VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Michael Væth, Jesper Hjortdal. Møde den: 9. juni 2017, kl. 8-10. Emdrup: A204 Aarhus: Værkstedet sygeplejevidenskab, bygn. 1633, lokale 225 Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Dagsorden Deltagere: VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen,

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Møde den: 28. maj 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere studerende:

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent).

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent). Møde den: 28. august 2014, 8.30-10. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Helle Terkildsen Maindal,

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Sara Tackie

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Sara Tackie Møde den: 17. december, 2014, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Status på udrulning af ny studieordning

Status på udrulning af ny studieordning Institut for klinisk medicin Status på udrulning af ny studieordning Viceinstitutleder Jesper Hastrup Svendsen Dias 1 Ny studieplan her er vi nu IKM stormøde 26.01.16 Dias 2 Nyt 6. semester BA er udrullet

Læs mere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere Møde torsdag den: 15. december 2016, kl. 10.15 12.15 Bygning og lokale: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder

Læs mere

Afbud: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Anne Aggerholm Jønsson (studenterstudievejleder), Lena Bindesbøl, Anne Katrine Hansen (suppleant)

Afbud: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Anne Aggerholm Jønsson (studenterstudievejleder), Lena Bindesbøl, Anne Katrine Hansen (suppleant) Møde den: 7. december 2015, kl. 12.00-14.00 Aarhus: Bygning 1611, lokale 121B Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul)

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) Procedureansvarlig

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau (Afbud) og Loni Leddere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau (Afbud) og Loni Leddere Møde den: 21. november 2017, kl. 14.00 16.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau (Afbud) og Loni

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 2. september 2015, kl. 8.30 10.30 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth,

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth, AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde torsdag den 15. december 2016, kl. 8.00-10.00 Emdrup: A204 Aarhus: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Referat Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen,

Læs mere

Undervisnings- og uddannelsesevaluering ved Institut for Kultur og Samfund, ARTS

Undervisnings- og uddannelsesevaluering ved Institut for Kultur og Samfund, ARTS 1 Undervisnings- og uddannelsesevaluering ved Institut for Kultur og Samfund, ARTS De to studienævn ved Institut for Kultur og Samfund har vedtaget følgende evalueringspolitik for alle bachelor- og kandidatuddannelser

Læs mere

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Gunvor Dichmann Thyssen og Lena Bindesbøll.

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Gunvor Dichmann Thyssen og Lena Bindesbøll. Møde den: 15. januar 2016, kl. 8.30-10.30 Aarhus: Værkstedet, Sektion for Sygepleje Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH)

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH) Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (SSN) & School of Medicine and Health (SMH) Dette dokument skal betragtes som et redskab til at skabe overblik og sikre, at arbejdet med kvalitetssikring

Læs mere

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Jesper Ø. Hjortdal, Kirsten Beedholm, Michael Væth

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Jesper Ø. Hjortdal, Kirsten Beedholm, Michael Væth Dato: 29. september 2017 Side 1/5 Mødedato: 29. september 2017, kl. 08.00-10.11 Mødested: Lokale 225, Bygning 1633, Høegh-Guldbergs Gade 6b Mødeemne: Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Deltagere: VIP: Cecilia

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus BA-sidefag E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kursus Arbejdsindsats i studieaktiviteterne Hvordan vil du vurdere din indsats i semestrets

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Efteråret 2014 Foråret 2015

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Efteråret 2014 Foråret 2015 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Efteråret 2014 Foråret 2015 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Observatører studerende: Camilla Grube Segers (E), Nausheen Christoffersen (E), Lizette Lykke Nikolajsen, Louise Nygaard Thomsen, Mie Saabye Hansen

Observatører studerende: Camilla Grube Segers (E), Nausheen Christoffersen (E), Lizette Lykke Nikolajsen, Louise Nygaard Thomsen, Mie Saabye Hansen Møde den: onsdag 26. oktober 2016, kl. 8.30-10.30 Emdrup: A204 Aarhus: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Referat Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

DIGITALISERING AF EVALUERING

DIGITALISERING AF EVALUERING DIGITALISERING AF EVALUERING Intern uddannelsesdag om educational-it Aarhus Universitet, 8. oktober 2015 DIGITALISERING AF UNDERVISNING PÅ BSS 1. Implementering af Blackboard i 2013 1. 1.200 undervisere,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. september Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab. Referat Møde den: 23. september 2014. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Lars Thorup Larsen, Helle Terkildsen

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ ET ET HE STUDIER 2016 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB ET HE STUDIER DAGSORDEN Strukturen på uddannelsen Studienævnet Jeres studieprogram (kassogram) Blackboard, mail Det

Læs mere

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport Uddannelse/Uddannelser: Studieleder: Bachelor i

Læs mere

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret

Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret Resultatet af undervisningsevalueringer på økonomiuddannelsen på Det samfundsvidenskabelige Fakultet, universitetsåret 2011-2012 Hermed præsenteres for fjerde gang resultaterne af undervisningsevalueringen

Læs mere

OVERSIGT INSTITUTIONSAKKREDITERING 2017 VISION OG STRATEGISK GRUNDLAG INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING

OVERSIGT INSTITUTIONSAKKREDITERING 2017 VISION OG STRATEGISK GRUNDLAG INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING OVERSIGT INSTITUTIONSKKREDITERING 2017 VISION OG STRTEGISK GRUNDLG harlotte Ringsted, Prodekan Uddannelse, Health Professor Health Science Education 1) Institutionsakkreditering U etinget positiv akkreditering,

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE

KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE KANDIDATUDDANNELSEN I SYGEPLEJE KANDIDATDAG 24. NOVEMBER 2016 præsen TATION PROGRAM FOR I DAG: 1) Introduktion ved studievejledningen 2) Lektor Hanne Kronborg om Cand.Cur. 3) Studievejledningen om optagelse

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Studerende: Cecilie Rud Budtz, Signe Krejberg Jeppesen, Thomas Kristian Hansen

Studerende: Cecilie Rud Budtz, Signe Krejberg Jeppesen, Thomas Kristian Hansen Møde den: juni 2016, kl. 8.30-10.30 Emdrup: A011 Aarhus: Bygn. 1633, lokale 225 Referat Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje),

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

2011 1½ år Studieordning. STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 1½ år Studieordning. STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 1½ år Studieordning STUDIEORDNING for det halvandetårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1. Fællesbestemmelser. I henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse.

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Listen kan kun betragtes som vejledende, da godkendelsen af enkelte kurser i høj grad har været afhængig af

Læs mere

Møde den: Bygn lok. 115 Møde i studienævnet for Sundhedsfaglig kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen

Møde den: Bygn lok. 115 Møde i studienævnet for Sundhedsfaglig kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen Møde den: 12.6.2014 Bygn. 1150 lok. 115 Møde i studienævnet for Sundhedsfaglig kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen Dagsorden Deltagere: Cecilia Ramlau Hansen, Michael Væth, Claus Løvshall, Christina

Læs mere

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014.

Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. INSTITUT FOR PSYKOLOGI KØBENHAVNS UNIVERSITET Evalueringsrapport for bachelor-, tilvalgs- og kandidatuddannelsen i psykologi, Efterår 2013/Forår 2014. 18. SEPTEMBER 2014 Psykologi har i efteråret 2013

Læs mere

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Indhold Indledning... 2 Mundtlig modulevaluering Forretningsudvalgsmøder (FU-møder)... 3 Elektronisk modul-

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Lena Bindesbøl

Deltagere studerende: Cecilie Rud Budtz, Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Lena Bindesbøl Møde den: 25. august 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1611-121B Emdrup indgang B8, lokale B274 Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Rækkefølgen af punkter på dagsordenen ændret, således at der startes med pkt. 3 og 5.

1. Godkendelse af dagsorden Rækkefølgen af punkter på dagsordenen ændret, således at der startes med pkt. 3 og 5. Side 1/5 Mødedato: 26. september 2018 kl. 15-17 Mødested: 1260-114 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Søren Flinch Midtgaard, Ulrika Enemark Deltagere studerende:

Læs mere

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15)

Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Kvalitetsarbejde i undervisning og uddannelse Institut for Statskundskab (rev. nov 15) Indhold: INDLEDNING 1 FORMELLE RAMMER 2 KERNEN I ARBEJDET MED KVALITET I UNDERVISNING OG UDDANNELSE 3 EVALUERING AF

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET

AARHUS AU UNIVERSITET AU UNIVERSITET VELKOMMEN TIL HEALTH INTRODUKTIONSSEMINAR DITTE JUEL ADOLFSEN LØHMANN Læge siden 2010 Ph.d. studerende ved børneafdelingen, AUH Forsker i børneleukæmi, bivirkninger og genetik. PROGRAMMET

Læs mere

HA(jur.)-studiet 2012

HA(jur.)-studiet 2012 HA(jur.)-studiet 2012 Indhold Indledning... 2 Kvalifikationsmål... 3 Uddannelsens opbygning... 4 1. del - undervisning... 7 1. del prøver... 8 Oversigt over prøverne... 8 Prøvebeskrivelser... 9 Bedømmelse...

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/2013 30. OKTOBER 2013 De bagvedliggende

Læs mere

Studerende: Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Sally Jakobsen (Emdrup) og Signe Krejberg Jeppesen.

Studerende: Thomas Kristian Hansen, Gunvor Dichmann Thyssen, Sally Jakobsen (Emdrup) og Signe Krejberg Jeppesen. Referat Møde den 30.3. 2016, kl. 8:30 Emdrup: A019 Aarhus: Bygn. 1633, lokale 225 Referat Studienævnsmøde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder

Læs mere

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier VEJLEDNING om anvendelse af undervisningsportfolier Denne vejledning retter sig til ansøgere til videnskabelige stillinger og bedømmelsesudvalg nedsat af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledningen

Læs mere

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Michael Væth, Jesper Hjortdal.

VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen, Kirsten Beedholm, Michael Væth, Jesper Hjortdal. Side 1/5 Mødedato: 29. september 2017 kl. 08.00 10.00 Mødested: Aarhus: Værksted - SYGEPLEJEVID Emdrup: A019 Videolink Mødeemne: Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Deltagere: VIP: Cecilia Ramlau-Hansen,

Læs mere

, REFERAT

, REFERAT Møde den: 19. september 2013, kl. 12-14 Lokale 2.20 i bygn. 1264 Studienævnsmøde for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Michael Væth, Claus Løvschall, Ida

Læs mere

Afbud: Thomas Maribo (suppleant), Michael Væth, Annelise Norlyk, Christina Ørum Breivik Mikkelsen, Helle Bønsøe Nielsen

Afbud: Thomas Maribo (suppleant), Michael Væth, Annelise Norlyk, Christina Ørum Breivik Mikkelsen, Helle Bønsøe Nielsen Dato: 26. oktober 2018 Side 1/5 Mødedato: 26. oktober kl. 08.15-10.00 Mødested Aarhus: Bygning 1611, lokale 121 B Mødested Emdrup: B8 kontor B274 Mødeemne: Studienævnsmøde Sundhedsvidenskab Deltagere:

Læs mere

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer sig i de enkelte

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, foråret 2011

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Sociologi, foråret 2011 Evaluering af Pædagogisk Sociologi, foråret 2011 I foråret 2011, blev der udbudt tre moduler på suppleringsuddannelsen i, Pædagogisk teori, Sociologisk teori og videnskabsteori. Modulerne er dog evalueret

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

1. Kommentarer til dagsordenen. 2. Kommentarer til referatet fra den 19. april (Vedlagt) 3. Gensidig orientering (5 min pr. person) Bordet rundt.

1. Kommentarer til dagsordenen. 2. Kommentarer til referatet fra den 19. april (Vedlagt) 3. Gensidig orientering (5 min pr. person) Bordet rundt. Møde den: 12. juni 2012 Mødelokalet Biostatistik, kl. 14.00-17.30 Sektionslederøde REFERAT Til stede: Niels Trolle Andersen, Jørn Attermann,, Annette Bachmann, Søren Kjærgaard, Torsten Lauritzen, Kirsten

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet februar marts

Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet februar marts Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Januar primo Afholdelse af OSCE Embedseksamen, mundtligt og skriftligt januar Frist for indsendelse af specialekontrakter

Læs mere

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser

Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser 5. sem. E17 - Psykologi Ved semestrets start blev der fra studiets side informeret klart om målene for semestrets kurser Efter min vurdering forstod jeg disse mål 1 Arbejdsindsats i studieaktiviteterne

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

Censornormer for folkesundhedsvidenskabelige og relaterede uddannelser

Censornormer for folkesundhedsvidenskabelige og relaterede uddannelser 1 Censornormer for folkesundhedsvidenskabelige og relaterede uddannelser Side 1: Bachelor- og kandidatuddannelsen i Folkesundhedsvidenskab Side 4: Kandidatuddannelsen i Global Health Side 5: Bachelor-

Læs mere

Procedure til evaluering af vejledningsforløb på BA- og kandidatuddannelser på Aarhus BSS. Pilotprojekt 2016/17 Aarhus BSS, august 2016

Procedure til evaluering af vejledningsforløb på BA- og kandidatuddannelser på Aarhus BSS. Pilotprojekt 2016/17 Aarhus BSS, august 2016 Procedure til evaluering af vejledningsforløb på BA- og kandidatuddannelser på Aarhus BSS Pilotprojekt 2016/17 Aarhus BSS, august 2016 1 Indhold 2 Formål med evalueringsproceduren for vejledningsforløb

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 29. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET REFERAT af møde i Det Lægevidenskabelige Studienævn Den 26. august 2009 Til stede: Bjarne Møller-Madsen, Mogens Andreasen, Søren Lejsted Færgeman og Ronald Dahl Fraværende: Peter Holm-Nielsen, Torsten

Læs mere

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at:

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at: KVALITETSSKRING OG KVALITETSUDVIKLING AF UNDERVISNING OG UDDANNELSE PÅ DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af undervisning og uddannelse ved Det

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT

HEALTH AARHUS UNIVERSITET NOTAT Møde den: 26. januar 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Claus Vinther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 27. marts 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere