AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 15 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 11. september 2014, kl. 13:00 til 15:00.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 15 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 11. september 2014, kl. 13:00 til 15:00."

Transkript

1 Referat af møde nr. 15 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 11. september 2014, kl. 13:00 til 15:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen AC-fuldmægtig Dato:27. oktober ) Høring af universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen 3) Studiemiljøundersøgelse ) Revision af kandidatstudieordninger gældende fra studiestart 2015 Direkte tlf.: chs@au.dk Ref.:/chs Side 1/9 5) Drøftelse af grænseværdier i relation til Institutionsakkreditering 6) Orientering om status for eksamenssnyd samt nedsættelse af udvalg 7) Principper for aftagerpaneler 8) Orientering om profiler fra profiludvalget (Bilag: profiler på HA) 9) Eventuelt Til stede Lektor Erik Strøjer Madsen Lektor Morten Rask

2 Lektor Christian Waldstrøm Lektor Per Madsen Lektor Jens Holmgren Cand.merc.-studerende Morten Gadgaard Nielsen HA-studerende Kim Byrialsen Hovgaard HA-studerende Joachim Krogstrup Mikkelsen HA-studerende Mette May Thorborg Zederkof BSc(B)-studerende Philip Bjerre Andersen Lektor/uddannelsesleder Inger Mørch Hauge, AU Herning Side 2/9 Fraværende med afbud Lektor Liselotte Madsen Professor Anders Grosen HA-studerende Marlene Paulli Rasmussen Desuden deltog Janne Højris Olesen, Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening Charlotte Bak Svendsen, Uddannelseskvalitet og studienævnsbetjening Punkt 1: Meddelelser Formanden startede mødet med at byde velkommen til Joachim Krogstrup Mikkelsen og Kim Byrialsen Hovgaard, som er nye studenterrepræsentanter, da Morten Svendsen og Maren Birkeland udtræder af studienævnet pga. udlandsophold. Derefter fulgte en kort præsentationsrunde. a) HA- og cand.merc.-optaget 2014 Formanden orienterede kort om optaget Optaget på cand.merc. er steget med 14 % til 753 studerende. Der har også været en god søgning til HA-studiet med en grænsekvotient på 6,3. Der har dog været et mindre fald i ansøgningstal til HA over tid. Formanden omdelte desuden en oversigt over antal optagne på cand.merc.-, cand.merc.aud.- samt cand.it.-uddannelserne fra 2009 til 2014 (de angivne tal for 2014 er endnu ikke endelige). b) Adgangsbegrænsning på cand.merc. På baggrund af det begrænsede optag af internationale full degree studerende på cand.merc. i de senere år, er det blevet besluttet at suspendere adgangsbegrænsningen for optaget i Dette giver mulighed for at give en hurtig tilbagemelding til kvalificerede ansøgere, så de ikke fravælger AU til fordel for et andet universitet, hvor de med sikkerhed ved, at de er blevet optaget. Når adgangsbegrænsningen er suspenderet, er det ikke muligt at afskære studerende fra at skifte til linjer, som ville have ramt max. kapacitet, hvis adgangsbegrænsningen havde været gældende.

3 c) Møde med cand.merc.-linjekoordinatorerne Formanden har afholdt det halvårlige møde med cand.merc.-linjekoordinatorerne, hvor følgende emner er blevet diskuteret: Fremdriftsreformen og revision af kandidatstudieordningerne; optagelseskravene på cand.merc. og den nye HA-struktur; topup forløbene på HA; valgfagsudbud; plagiat; studenteraktivering i undervisning samt supplering af medlemmer i aftagerpanelet. Side 3/9 d) Dimissionshøjtidelighed for kandidater den 3. oktober 2014 Dimissionshøjtideligheden vil i år foregå i universitetets aula, og som de andre år bliver den afholdt sammen med cand.merc.(jur.)- og cand.ling.merc.-dimittender. Baggrunden for at afholde højtideligheden i oktober er, at de fleste studerende bliver færdige i perioden august-september. e) Digital eksamen Næsten alle skriftlige vintereksamener 2014/15 afvikles i Wiseflow. Det er stadig tilladt at aflevere papir med grafer og formler ved siden af den digitale aflevering, såfremt denne mulighed fremgår af eksamensopgaven. Det er endnu ikke afklaret, hvorvidt gruppeopgaver skal afleveres i Wiseflow eller via Blackboard. For vintereksamen 2014/15 afleveres nogle gruppeopgaver på instituttet i papirform og nogle via Blackboard. Det er også uvist, hvornår bachelor- og kandidatafhandlinger skal afleveres i Wiseflow. Karakterne skal på sigt også indtastes i Wiseflow. Siden afholdelsen af studienævnsmødet er det blevet besluttet, at eksamensopgaver i forbindelse med skriftlige stedprøver også udleveres på papir til både vintereksamen 2014/15 og sommereksamen Det blev oplyst på mødet, at lyddæmpningen i S-bygningen ikke er god nok. Dette bringes videre. Punkt 2: Høring af universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen (Bilag: link til forslaget: medarbejdere.au.dk/strategi/problemanalysen/forside/) Høringssvar til universitetsledelsens forslag som opfølgning på problemanalysen. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi ved Business and Social Sciences har drøftet Universitetsledelsens forslag til ændringer i organisationen som følge af problemanalysen og har følgende bemærkninger: Studienævnet anser generelt de af universitetsledelsens forslåede beslutninger for nødvendige set i lyset af de ulemper, som den faglige udviklingsproces har medført, og støtter intentionerne om en decentralisering af ledelse og budgetter samt medinddragelse af medarbejdere og studerende i ledelsesbeslutninger.

4 Studienævnet støtter universitetsledelsens forslag om fire-årige budgetter, da dette muliggør en bedre planlægning af økonomien og dermed tilrettelæggelsen og udviklingen af vores uddannelser, således at hovsa-sparerunder kan undgås i fremtiden. Side 4/9 Studienævnet forholder sig generelt positivt til forslaget om en øget medinddragelse af de studerende. Det er vigtigt for både kvalitetssikring og udvikling af eksisterende uddannelser samt oprettelse af nye uddannelser/specialiseringer, at relevante interessenter inddrages i beslutningsprocesser, og herunder ikke mindst de studerende selv. Studienævnet ønsker dog at påpege, at en sådan medinddragelse allerede er lovbestemt, idet de studerende har stor indflydelse i studienævnene. Såfremt de udviklings- og kvalitetssikringsopgaver, som er pålagt studienævnene, varetages af disse og respekteres af ledelsen, burde nye organer være overflødige. Studienævnet forventer således fremadrettet, at studienævnene i større udstrækning bliver den drivende kraft i beslutningsprocesser vedrørende udviklingen af studierne. Studienævnet ønsker således at understrege, at studenterinddragelsen primært bør ligge i fagstudienævn og områdestudienævn, men at uformelle møder med fx dekanen kan udgøre et supplement hertil. Studienævnet støtter forslaget om igangsættelse af en analyse af, hvorvidt organisatoriske ændringer på BSS kan give en bedre forankring af de erhvervsøkonomiske uddannelser i de erhvervsfaglige miljøer og en større synlighed af uddannelserne for erhvervspartnere og potentielle studerende. Ved den netop vedtagne HA-reform har kombinationen af, at institutterne selv er ansvarlige for deres økonomi, og at flere institutter deler ansvaret for en uddannelse, vist sig at være en stor udfordring. Dette har desværre ført til, at studiets faglige hensyn er blevet nedprioriteret i forhold til institutternes økonomiske interesser. Denne interessekonflikt vil kunne afhjælpes ved, at kun ét institut har ansvaret for en uddannelse. Studienævnet støtter forslaget om decentralisering af administrationen, så den fremadrettet i større udstrækning bliver forankret på fakulteterne og institutterne. Dette vil medføre en forbedring af den administrative støtte af studierne, idet administrationen kommer tættere på de opgaver og problemer, som den skal løse. Punkt 3: Studiemiljøundersøgelse 2014 (Bilag: nedbørstabeller alle uddannelser og link til rapporten: Formanden gennemgik de væsentligste resultater for Studiemiljøundersøgelsen 2014, hvis resultater er opdelt på henholdsvis HA, cand.merc. samlet, cand.merc.-linjerne, cand.it og cand.merc.aud. Formanden bemærkede, at der var en forholdsvis lav svarprocent på 40%.

5 På baggrund af undersøgelsen er der udarbejdet nedbørstabeller med henblik på at kunne sammenligne sig med det øvrige BSS. Heraf fremgår det, at HA og cand.merc./cand.it. generelt har et bedre studiemiljø end gennemsnittet på BSS. Side 5/9 Således har underviserne på HA og cand.merc./cand.it. været betydelig bedre til at anvende de elektroniske medier til at aktivere de studerende i forhold til BSS generelt, hvilket måske kan skyldes mulighederne gennem den flerårige anvendelse af CampusNet. Der er dog sket et fald fra 2011 undersøgelsen, hvilket forhåbentlig ikke skyldes overgangen til Blackboard. Formanden påpegede det paradoksale i, at tilfredsheden med det fysiske studiemiljø er under gennemsnittet på BSS, selv efter ibrugtagning af den nye S-bygning. Dette skyldes ifølge de studerende bl.a., at der på trods af S-bygningen er for få studiepladser og grupperum. Studenterrepræsentanterne var enige i, at det fysiske studiemiljø ikke er tilfredsstillende, men påpegede samtidig, at der måske er en tendens til at glemme de ældre bygninger på Fuglesangs Alle, hvor der oftere er ledige pladser. De foreslog således, at der kunne opsættes skilte med en oversigt over, hvor der kan findes studiepladser og grupperum. Formanden vil gå videre til dekanen med problemet. Også i forhold til feedback fra underviserne ligger erhvervsøkonomi under BSS gennemsnit. Således tilkendegiver kun ca. 25 % af HA- og cand.merc.-studerende, at de får tilstrækkeligt feedback på deres faglige bidrag i løbet af semestret mod ca. 35 % for BSS. Tilsvarende ligger andelen af de studerende der svarer, at der er gode muligheder for at få en tilbagemelding på deres faglige præstation ved eksamen under BSS gennemsnittet. Emnet har studienævnets største bevågenhed, da det er yderst vigtigt for blandt andet udviklingen af vores uddannelser samt for at reducere frafaldet, at der er feedback og dialog mellem studerende og undervisere. Der er i den nye HA-struktur forsøgt at skabe bedre muligheder for feedback ved valg af undervisnings- samt eksamensform. Efter en længere diskussion besluttede studienævnet at indsamle erfaringer og input fra de faglige miljøer til et idekatalog, hvis formål er at fremme videndeling for alle undervisere på vores uddannelser. De faglige miljøer vil snarest modtage en mail herom. Afslutningsvis drøftede studienævnet stigningen i andelen af studerende, som har haft stress-symptomer både i dagligdagen og til eksamen. Det bør sikres, at både studievejledningen og mentorerne har de rette redskaber, så de kan hjælpe de studerende.

6 Punkt 4: Revision af kandidatstudieordninger gældende fra studiestart 2015 (Bilag: revision af kandidatstudieordninger på BSS) Side 6/9 Formanden gennemgik det udsendte notat fra dekanatet om principper for revision af kandidatstudieordninger på BSS. Der er kun mindre ændringer i forhold til principperne, som var gældende for revisionen af bachelorstudieordningerne. Fag/prøver på semestre med obligatoriske fag skal gennemsnitligt vægte 10 ECTS, der kan således godkendes en semesterstruktur med op til 4 fag/prøver pr. semester. Cand.merc.-uddannelsen kan ikke længere bestås på karaktergennemsnit. Alle prøver skal bestås. Dette er allerede gældende på cand.merc.aud. og cand.it. Delprøver, hvor der gives 2 eller flere karakterer kan ikke længere tillades. For fremtiden kan der kun gives én karakter på basis af et eller flere eksamenselementer. Hvis prøven består af flere elementer må disse ikke vægtes, da der skal gives en samlet helhedsvurdering. Derudover er der krav om, at færre prøver indeholder både skriftlig og mundtlig afprøvning. I den kommende tid vil der være fokus på følgende emner, som er af relevans for den nye struktur på kandidatuddannelserne: Praktikophold på 10 og 15 ECTS hvordan opnås der en fuld arbejdsbelastning for det pågældende semester? Summer university fagene har hidtil været udprøvet ved 40% coursework og 60% skriftlig eksamen. Da delprøver ikke længere kan accepteres, skal der findes en ny udprøvning, der tager hensyn til fagenes komprimerede forløb. I forhold til fastsættelse af forløb og afleveringsfrister for kandidatafhandlingen, skal færdiggørelsesbonus og skæringsdato for denne tages i betragtning. Studenterrepræsentanterne understregede, at det er vigtigt, at der inddrages studerende i overvejelserne, såfremt der skal træffes beslutning om ændringer på uddannelserne. Punkt 5: Drøftelse af grænseværdier i relation til Institutionsakkreditering (Bilag: skematisk oversigt over indikatorer, oversigt over førsteårsfrafald på bachelorog kandidatuddannelser på BSS, full degree-studerendes progression opgjort på hovedområde og på uddannelse, sagsfremstilling til områdestudienævnsmøde ang. fastsættelse af grænseværdier for indikatorer)

7 Formanden redegjorde for de indikatorer, som studienævnet skal fastsætte grænseværdier på. Indikatorerne skal indgå i såvel den årlige statusopgørelse som i den 5- årige uddannelsesevaluering. Side 7/9 Der skal fastsættes grænseværdier på følgende indikatorer: Frafald. BSS gennemsnittet for førsteårs frafald er 18%, mens det for HA er faldet fra 21,0% i 2012 til 22,7% i BSS gennemsnittet på frafaldet efter normeret tid + 1 år på kandidatstudierne er 6%, mens frafaldet på cand.merc. er faldet fra 7,6% i 2012 (2009-årgangen) til 3,5% i 2013 (2010-årgangen). Undervisningsaktivitet målt på de reelt udbudte timer, som for HA er 12 timer/ugentligt og 8 timer/ugentligt for cand.merc. Undervisningsevaluering målt på, hvornår studienævnet anser resultatet af en evaluering som værende utilfredsstillende. Studienævnet har tidligere fastsat, at det er utilfredsstillende, hvis resultat af Udbytte af undervisningen ligger på 2,5 og derover. Studiemiljø målt på følgende relevante spørgsmål i studiemiljøundersøgelsen. Hvorvidt de studerende føler sig som en del af et fagligt fællesskab samt hvorvidt de studerende anser de andre studerende som imødekommende. De erhvervsøkonomiske studier ligger henholdsvis over gennemsnittet og på niveau med gennemsnittet på BSS. Forskningsdækning målt på VIP/DVIP-ratio. Internationalisering målt på full degree-studerendes optjente STÅ. Beskæftigelse. Grænseværdier for den faglige sammenhæng mellem uddannelse og job fastsættes af studienævnet. Der er fastsat fælles AU-grænseværdier for følgende indikatorer: Studieprogression målt på optjening af beståede ECTS pr. semester. Det vurderes, at 25 ECTS eller mere er tilfredsstillende. Beskæftigelse målt på, hvorvidt nyuddannede kommer i beskæftigelse målt i forhold til hovedområdets ledighedsprocent. Formanden vil udarbejde et forslag til grænseværdier, som vil blive præsenteret for studienævnet på næste møde.

8 Punkt 6: Orientering om status for eksamenssnyd samt nedsættelse af udvalg Side 8/9 På grund af tidsnød blev punktet udskudt til næste møde. Punkt 7: Principper for aftagerpaneler (Bilag: principper for aftagerpaneler på BSS) Dekanatet har fastsat nye principper for aftagerpanelerne på BSS, da der er kommet større fokus på uddannelsers relevans, hvorfor der er et behov for at have et større fokus på samarbejde og dialog med aftagerpanelerne. De væsentligste ændringer i principperne er, at aftagerpanelerne nu også skal rådgive om uddannelsens aktuelle kvalitet og relevans samt i højere grad skal inddrages i udvikling af nye uddannelser. Derudover lægges der vægt på, at der er en løbende dialog med aftagerpanelet og ikke blot årlige aftagermøder. Der er pt. 8 medlemmer i det erhvervsøkonomiske aftagerpanel. Der kunne med fordel suppleres med aftagere inden for fagområdet marketing. Formanden har drøftet dette med koordinatorerne på linjekoordinatormødet. Formanden forventer, at der skal være en skriftlig dialog med aftagerne omkring de nye kandidatstudieordninger. Punkt 8: Orientering om profiler fra profiludvalget (Bilag: profiler på HA) Formanden gennemgik det udsendte materiale med beskrivelser af de 12 profiler, heraf 2 profiler i Herning. Da de studerende først skal vælge profiler i foråret 2016, kan der ske ændringer i valgfag og profiler inden da. Punkt 9: Eventuelt Der var et ønske fra AU Herning om, at man i optagelsestallene kan udskille 2. optag på uddannelserne i Herning, med henblik på at se, om der er forskel i karakterniveau. Punkter til næste møde er: Dimittendundersøgelse Karakteranalyse

9 Adgangsbegrænsning på cand.merc. oplæg til nye optagelseskrav fra Morten Rask og Anders Grosen Orientering om status for eksamenssnyd samt nedsættelse af udvalg - udskudt punkt Godkendelse af fagbeskrivelser for 2. semester på HA. Side 9/9 Mødet sluttede kl Erik Strøjer Madsen Formand Charlotte Bak Svendsen Referent

2) Orientering om status for eksamenssnyd samt nedsættelse af udvalg, herunder diskussion om take home eksaminer og eksamenssnyd

2) Orientering om status for eksamenssnyd samt nedsættelse af udvalg, herunder diskussion om take home eksaminer og eksamenssnyd Referat af møde nr. 16 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 28. oktober 2014, kl. 12:00 til 14:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102. Dagsorden.

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102. Dagsorden. Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. marts 2016, kl. 8:15 til 9:45. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Sted: 1325 240 (Bartholins Allé) Dagsorden: 1) Meddelelser 2) Årlig status for ITKO 3) Omprøve

Læs mere

1) Meddelelser (bilag vedr. aflyste og oprettede valgfag på bachelor og på cand.merc. for foråret 2014)

1) Meddelelser (bilag vedr. aflyste og oprettede valgfag på bachelor og på cand.merc. for foråret 2014) Referat af møde nr. 11 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 3. december 2013, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser (bilag vedr. aflyste og oprettede valgfag på bachelor

Læs mere

5) Undervisningsevaluering efteråret 2013 (bilag: rapport for bachelor og kandidat)

5) Undervisningsevaluering efteråret 2013 (bilag: rapport for bachelor og kandidat) Referat af møde nr. 12 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 28. februar 2014, kl. 12:00 til 14:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak

Læs mere

Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Dagsorden Meddelelser Studiestartsprøve på HA

Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Dagsorden Meddelelser Studiestartsprøve på HA Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag den 14. december 2015, kl. 12:30 til 14:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af konstituerende møde i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: mandag den 6. februar 2017, kl. 9:15 til 11:15. Sted: K102 Dagsorden 1) Orientering om studienævnets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag d. 27. april, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K102.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag d. 27. april, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K102. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag d. 27. april, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen 1) Meddelelser

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 13 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 28. marts 2014, kl. 10:00 til 12:00.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 13 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 28. marts 2014, kl. 10:00 til 12:00. Referat af møde nr. 13 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 28. marts 2014, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 15. april 2016, kl. 10:00 til 11:30. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

b. Godkendelse af principper for profiler på HA/BSc (Bilag: Indstilling - eftersendes)

b. Godkendelse af principper for profiler på HA/BSc (Bilag: Indstilling - eftersendes) Referat af møde nr. 14 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag den 26. maj 2014, kl. 13:00 til 15:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Ny struktur HA/BSc a. Godkendelse af kursusbeskrivelser,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 17 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 4. december 2014, kl. 10:00 til 12:00.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 17 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 4. december 2014, kl. 10:00 til 12:00. Referat af møde nr. 17 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Torsdag den 4. december 2014, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Status for kandidatstudieordninger 2015 3) Dispensationssag

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 1. november 2017, kl. 9:15 til 11:15 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Drøftelse om

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Mandag den 26. november 2012 kl. 14.00 til 16.00 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi

Læs mere

Der indkaldes herved til møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Der indkaldes herved til møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Der indkaldes herved til møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Fredag den 14. oktober 2016, kl. 10:00 til 12:00. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse af delegationsskrivelse

Læs mere

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende

5) Pladser til internationale studerende på Summer University fag Bilag 5.1: Sagsfremstilling øremærkede pladser til internationale studerende Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. november 2018, kl. 10:15-12:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

2) Forslag til ændringer i optagelseskrav til cand.merc. (bilag vedlagt)

2) Forslag til ændringer i optagelseskrav til cand.merc. (bilag vedlagt) Referat af møde nr. 10 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 8. oktober 2013, kl. 9:00 til 11:00 Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser (bilag vedlagt) Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Dagsorden 1) Meddelelser 2) Eksamenssprog på cand.merc.

Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Dagsorden 1) Meddelelser 2) Eksamenssprog på cand.merc. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 3. november 2015, kl. 12:30 til 14:00. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte Bak Svendsen

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: mandag den 1. maj 2017, kl. 9:00 til 11:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Konvertering af

Læs mere

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi.

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 4 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 27. juni 2018, kl. 8:15 til 10:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden o Oversigt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Det Erhvervsøkonomiske Kandidatstudienævn Referat af møde nr. 6 i Det Erhvervsøkonomiske Kandidatstudienævn. Tid: Tirsdag d. 1. november 2011 kl. 9.00 til 11.00 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Studiemiljøundersøgelse

Læs mere

Der indkaldes herved til møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 13. september 2016, kl. 14:00 til 16:00.

Der indkaldes herved til møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 13. september 2016, kl. 14:00 til 16:00. Der indkaldes herved til møde nr. 6 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag den 13. september 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for Erhvervsøkonomi

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 24. april 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102.

Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 24. april 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 24. april 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Datapakker til 1-årig

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 8. december 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 10. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 8. december 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 5. december 2017, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Indstilling

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 7. april 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde.

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 11.00-12.30 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

3) Procedure for ændring af problemformulering speciale Bilag 3.1: Notat vedr. speciale og procedure for ændring af problemformulering

3) Procedure for ændring af problemformulering speciale Bilag 3.1: Notat vedr. speciale og procedure for ændring af problemformulering Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde 8 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 11. december 2018, kl. 08:15-10:00. Sted: 2630 - K102 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra

Læs mere

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi.

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 11. september 2018, kl. 8:15 til 10:00. Sted: K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden o Dispensationspraksis

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 7. maj 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 3 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 26. april 2017 kl. 13.30 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel,

Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel, Referat af HD studienævnsmøde den 22. september 2016 Deltagere: Søren Erik Nilesen, Finn Schøler, Jan Laursen, Karsten Bay, René Franz Henschel, Desuden deltog: Jette Konradsen og Rita Madsen (referent)

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 19. maj 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 19. maj 2016, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014

Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Referat af møde nr. 7 i Det Juridiske Fagstudienævn, mandag den 22. september 2014 Til stede: Per Andersen (formand), Hanne Søndergaard Birkmose (studieleder), Torsten Iversen, Pernille Wegener Jessen,

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 29. maj 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 29. maj 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 29. maj 2017, kl. 10-12 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. november 2017, kl. 9-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT

Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT. Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Medlemmerne af Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Referat af møde nr. 5 i Studienævnet for Virksomhedskommunikation og IT Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 9.00 Sted: Bygn. 2630, lokale

Læs mere

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. april 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. april 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 4. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. april 2017, kl. 9.15-11.15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Studienævnet for Erhvervsøkonomi Der indkaldes herved til møde nr. 8 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: Tirsdag d. 14. maj 2013 kl. 8.00 til 10.00 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Orientering

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. september 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. september 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. september 2017, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

10) Sagsbehandling: Godkendelse af fælles principper for barsel Godkendelse af fælles praksis for særlige vilkår til eksamen grundet amning

10) Sagsbehandling: Godkendelse af fælles principper for barsel Godkendelse af fælles praksis for særlige vilkår til eksamen grundet amning Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: fredag den 22. september 2017, kl. 8:15 til 10:15 Sted: 2632-L242 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Orientering

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. marts 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102.

Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. marts 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 2 i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: tirsdag den 6. marts 2018, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden Studienævnet for Erhvervsøkonomi Charlotte

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 1. juni 2017, kl. 12:15 til 14:00 Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 19 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Tirsdag den 25. marts 2014 kl.11 Sted: Bygn. 1483, lokale 556 Dagsorden:

Læs mere

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101.

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl. 08.15-10.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Hanne

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 15.00-16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018

Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018 Referat af 2. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 23. februar 2018, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Lektor Malene Kerzel (studieleder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 20 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Tirsdag den 6. maj 2014 kl.11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Dagsorden: 1.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 30. januar 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 30. januar 2018, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 11. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 30. januar 2018, kl. 12.30-13 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Dato: 23. februar 2018 Til stede

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Manddag den 11. december 2017 kl. 09.00 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde.

Pkt. 8 vedr. Spørgsmål til evaluering af undervisning udskydes til næste møde. Møde den: 23.10.2014 1611-048 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Referat Til stede: 12-13: Cecilia Ramlau-Hansen, Ninna Rysholt Poulsen, Signe Bredsgaard Lassen, Anne Aggerholm

Læs mere

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder)

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder) REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 7. november 2016 kl.: 14:30-16:30, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Marlene Ydegaard deltog i mødet til og med punkt 3,

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 18. april 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 15.00 16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 2 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation

Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation. Referat af møde nr. 2 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Medlemmerne af Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Interim-fagstudienævnet for Erhvervskommunikation Tid: Onsdag den 15. marts 2017 kl. 10.00 Sted: Bygn. 1483, lokale

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

3) Undervisningsevaluering for bachelor og kandidat efteråret 2016

3) Undervisningsevaluering for bachelor og kandidat efteråret 2016 Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: fredag den 17. marts 2017, kl. 10:15 til 12:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser Studienævnet for

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018

Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018 Referat af 4. møde i Juridisk Studienævn 2018 Tid: 24. april 2018, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Lektor Malene Kerzel (studieleder og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl , Bygn. 2632, Lokale L242. Dagsorden

Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl , Bygn. 2632, Lokale L242. Dagsorden Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl. 10.00-12.00, Bygn. 2632, Lokale L242 Til stede: Gitte Sommer Harrits, Charlotte Christiansen, Per Andersen, Helle Spindler, Kirsten Wølch

Læs mere

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af 6. møde i Studienævnet for Erhvervsøkonomi.

Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af 6. møde i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Studienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af 6. møde i Studienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: fredag den 12. oktober 2018, kl. 8:15-10:00. Sted: 2630 - K101 Dagsorden 1) Meddelelser Fra formanden Fra HA-studieleder

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 7 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 16. november 2017 kl. 12.30 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 7. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 7. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 7. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Tirsdag den 25. september kl. 09.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 22. april 2015 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi den 21. april 2015 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen, Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen, Martin Storgaard

Læs mere

Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 24. november 2017 kl. 09.15-11.15 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 2. oktober 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 8. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 2. oktober 2017, kl. 13-14.30 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Mandag den 17. december 2018 kl. 10.30-12.00 Bygning 2631 lokale K104 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 19. maj 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 7. december 2015 kl Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 7. december 2015 kl Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 7. december 2015 kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut - bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede: Professor Per Andersen (studieleder

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen Møde den: 18. juni 2015, kl. 11.00 13.00 Bygning 1264, lokale 220 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Helle Terkildsen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. juni 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Nicolai Holme Milsø Petersen,

Læs mere

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Møde 12/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: Tirsdag den 30.januar 2018, kl. 15.30-18 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere