Dit år på udveksling 2019/20. NYHED: Soft Landing Camp er nu inklusiv på alle vores Classic programmer!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dit år på udveksling 2019/20. NYHED: Soft Landing Camp er nu inklusiv på alle vores Classic programmer!"

Transkript

1 EXPLORE THE WORLD LEARN FOR LIFE! Dit år på udveksling 2019/20 NYHED: Soft Landing Camp er nu inklusiv på alle vores Classic programmer! Alle billeder i denne brochure er taget af vores egne elever. Real students real stories, Følg vores elever

2 Indholdsfortegnelse Din fremtid starter her High School livet Din værtsfamilie Soft Landing Camp Been there, done that USA Canada Sydafrika Australien New Zealand Storbritannien Irland Tyskland og Italien Spanien Frankrig og Réunion Argentina Japan Kombi programmer Din rejse på udveksling Styrke gennem uddannelse Elev interviews Kontakt EXPLORE THE WORLD LEARN FOR LIFE! 2.

3 Din fremtid starter her! High School og udveksling hvad er det? At tage på udveksling betyder at man tager en pause fra skolen i Danmark, og tager på et nyt eventyr på en skole i udlandet. Under skoleopholdet bor man hos en lokal værtsfamilie, går på den lokale High School alt imens man lærer en helt ny kultur at kende. Derudover bliver man flydende i et fremmedsprog, og oplever verden med nye øjne, hvilket er med til at gøre udvekslingseleverne til verdensborgere. Start dit eventyr med Explorius At tage på udveksling betyder også at du investerer i din fremtid. Vi lever i en tid og verden hvor en international erfaring er med til at fremme ens fremtidige karriere. Med mange års erfaring inden for udveksling, og med en solid portefølje af gode skoler samt samarbejdspartnere i hele verden, er du i sikre hænder. Vælg vores Classic program som er det traditionelle udvekslingsprogram, eller brug muligheden for selv at vælge det hele på forhånd på vores Select program. Med Explorius kan du også vælge Boarding School, her vil du bo på en skole sammen med andre elever fra hele verden, og få en anderledes international oplevelse. Hos Explorius møder du personale som alle har international erfaring. Vi hjælper dig med at få din drøm til at gå i opfyldelse uanset om det er USA eller Japan som står øverst på listen. Vi tilbyder 14 destinationer, og mon ikke der er en af dem som passer til dig og dine behov. Velkommen til Explorius Vi glæder os til at lære dig at kende! HVORFOR VÆLGE EXPLORIUS: 96 % af vores elever anbefaler Explorius til andre* Personligt og trygt vi er med dig hele vejen Mulighed for at vælge mellem mange destinationer, skoler og programmer Soft Landing Camp inklusiv på alle vores Classic programmer Vi er eksperter i High School programmer, da det er det eneste vi gør *Elevevaluering fra Explorius AB i

4 High School livet! Homecoming, Spirit-weeks, school dance, cheerleading for skolens fodboldhold. Det hele venter kun på dig. Det gør ingen forskel hvilket land eller High School program du vælger, følelsen af at være den nye på skolen vil altid være der, og der skal du huske at det er helt normalt at man føler nervøsitet til at starte med. Ligeså snart du er faldet lidt til, vil du sidde og tænke over hvorfor du overhovedet var nervøs til at starte med. 4.

5 Classic eller Select? CLASSIC HIGH SCHOOL PROGRAM Vores Classic-program er vores mest populære program. Programmet går ud på, at du vælger det land du gerne vil til på udveksling, og herefter vil du, udfra din ansøgning, få en værtsfamilie og skole. Vi har naturligvis gjort programmet endnu mere lækkert til dig ved at inkludere vores Soft Landing Camp, give vores elever mulighed for at rejse rundt i værtslandet, og ydermere mulighed for at lave et områdeønske. Dog er der ingen garanti for at områdeønsket bliver opfyldt, men vi gør alt hvad vi kan for at du får dit ønske opfyldt. SELECT HIGH SCHOOL PROGRAM Hvis du ved præcis hvad du vil, og har helt konkrete ønsker til dit år på udveksling, så er vores Selectprogram det helt rigtige valg for dig. At rejse på Select-programmet betyder at du vælger det land, den by eller den skole du vil til. Du fortæller os hvilke aktiviteter og fag som er vigtige for dig, og sammen finder vi frem til den rigtige løsning for dig. Vi har mange gode destinationer og alternativer. Vi anbefaler at du taler med en af vores Select High School eksperter, som kan være med til at gøre dit udvekslingsår unikt og oplevelsesrigt. USA Canada Australien Sydafrika New Zealand Storbritannien Irland Tyskland Italien Spanien Frankrig Réunion Argentina Japan Classic Områdeønske Select Academic Choice Boarding 5.

6 Elevfortællinger på explorius.dk/blogs Din værtsfamilie Værtsfamilierne som byder internationale udvekslingsstudenter velkommen i deres hjem, er selv rigtig interesseret i kultur og andre mennesker. Du vil komme til at bruge meget tid med din værtsfamilie, og I vil sammen få en hverdag til at fungere, og I vil opleve ferie, helligdage og højtider som jul og fødselsdage sammen. 6.

7 Livet hos en værtsfamilie Når du beslutter dig for at blive udvekslingsstudent, skal du i gang med at forberede dig mentalt til et år fyldt med oplevelser. Alt er nyt og anderledes, og det gælder også din værtsfamilie. Pludselig skal du dele alting med mennesker du aldrig før har mødt. Det vil tage noget tid før du finder dig helt til rette, og der vil med stor sandsynlighed også være små bump på vejen. Hvordan udvælger vi værtsfamilierne? Alle værtsfamilier skal igennem en ansøgning og et baggrundstjek som er påkrævet af de lokale myndigheder. Tryghed og velbefindende hos vores elever er det vigtigste for os. Vi sørger for, at vores partnere på alle destinationerne besøger værtsfamilierne før de bliver godkendt. Der er krav til der, hvor du skal sove og lave lektier, samt lokation og afstand til skolen. Det får du hos din værtsfamilie: Morgenmad, frokost og aftensmad Et rent og imødekommende hjem Din egen seng og skab/kommode til dine ting En lokation i fornuftig afstand til skolen Vores værtsfamilier giver meget mere til eleverne end det minimumsforventede, da de tager eleverne ind som en del af deres egen familie. 10 GRUNDE TIL AT BO HOS EN VÆRTSFAMILIE: 1. Du får en kick-start på at opbygge dit lokale netværk 2. Du har altid lokal viden til rådighed 3. Du bliver en del af en familie 4. De vil sørge for at du har det godt 5. Du lærer sproget hurtigere 6. Du får en unik mulighed for at opleve kulturen og traditioner indefra 7. Du får lov til at dele ud af din egen kultur og dit sprog 8. De vil lære dig hvad du må og ikke må i dit værtsland 9. Du vil få en familie for livet i udlandet 10. Udvidet familie. Du får ikke kun en ny familie, du får en udvidet familie med alle familiens slægtninge Boarding School Mange af vores destinationer tilbyder Boarding Schools. Boarding School betyder at du bor på skolen sammen med dine klassekammerater. Vi tilbyder Boarding Schools i USA, New Zealand, Storbritannien, Frankrig og Spanien. Bliv værtsfamilie i Danmark! Vi sender ikke kun elever af sted på udveksling, vi tilbyder også udveksling her i Danmark. Hvert år kommer der internationale elever til Danmark, som gerne vil lære mere om vores land og kultur. Kunne det være noget for din familie at blive en del af, så skal I søge om at blive værtsfamilie. Vi byder elever velkommen fra Australien, Taiwan, Thailand, Tyskland, Italien, USA og mange flere. Vi placerer elever i hele Danmark, så eleverne får muligheden for at få den fulde oplevelse af hverdagslivet, vores kultur, og muligheden for at lære sproget. Vil I være en del af at opfylde en teenagers drøm? Vi garanterer jer en oplevelse for livet. 7.

8 Soft Landing Camp Explorius Soft Landing Camp Vi vil gerne sikre os at du får en god start på dit udvekslingsår, og derfor har vi opfundet Soft Landing Camp. En Soft Landing Camp er nogle dage ved ankomst, hvor du får mulighed for at vænne dig til en ny tidszone, sprog og valuta. Der vil være informationer, aktiviteter og tid til at få en masse nye venner. Du vil møde folk fra hele verden, som er på vej på samme eventyr som dig. Nyhed! Soft Landing Campen i USA er nu inklusiv en dag på stranden i Jersey Shore! Hawaii Reunion 2019! Nyd syv dage i Waikiki i juleferien. Lær at surfe, prøv at snorkle eller hæng ud med de andre Explorius elever langs med promenaden. Der vil være middage, historiske ture til Pearl Habour og en tur til Diamond Head. Læs mere Se mere af dit værtsland! I de fleste lande vi tilbyder, arbejder vi sammen med betroede organisationer, som hvert år arrangerer ture til helt fantastiske destinationer. Der er mulighed for et stort udvalg af ture i Australien til blandt andet til Kangaroo Island og Adelaide. I Argentina er der ture til Patagonia som ligger i det sydlige Argentina, og i Spanien kan du komme med til San Sebastián der ligger i Baskerlandet, eller snuppe en surf camp i Portugal*. Spørg os om de muligheder du har på din drømmedestination. * Udvalget af ture kan variere fra år til år. Udvalget der er nævnt her, er fra skoleåret 2017/2018. Sprogkurser På flere af vores destinationer tilbyder vi sprogkurser. Det betyder at du har muligheden for at finpudse dine sprogkundskaber, før du skal starte i skole. Hvis du er i tvivl om hvorvidt den destination du har valgt tilbyder et sprogkursus, kan du finde ud af det på siden her i brochuren med destinationsbeskrivelsen. Nyhed! Soft Landing Camp inklusiv på alle Classic programmer I skoleåret 2019/2020 vil Soft Landing Camps være inklusiv på Classic-programmet: USA: New York Australien: Sydney New Zealand: Auckland Storbritannien: London Irland: Dublin Tyskland: Mannheim Italien: Milano Spanien: Barcelona eller Madrid hvis du deltager i sprogkurset før dit ophold Frankrig: Paris Réunion: Saint-Denis Argentina: Córdoba Japan: Tokyo * For vores Select-program i Australien og New Zealand, vil der komme en ekstraudgift til Soft Landing Camp. 8.

9 Been there, done that! Kom i kontakt med elever som tidligere har været på udveksling. De kan fortælle dig meget mere om deres oplevelser, forventninger, processen, eventyret og ikke mindst hvor meget du lærer ved at være på udveksling. Husk blot på en ting, hver elev har hver deres unikke oplevelse at fortælle. Emil Pfeiffer Kristensen New Zealand emil.pfeiffer.kristensen@get2net.dk Sara Hvid Frankrig sara100601@gmail.com Josefine Thomsen Irland josefinethomsen9@gmail.com Instagram: josefinethomsen Gustav Gleerup Jeppesen Spanien gustavgleerup12@gmail.com Instagram: gustavgleerup Signe Husum USA signeghusum@gmail.com Instagram: husum_g Andreas Skibby USA andreasskiby@gmail.com Signe Mariegaard USA sign5450@icloud.com Instagram: sign

10 Nyhed! Læs mere om vores USA storby valg storby USA Hvorfor vælge USA? USA, det unge land vestpå, og den mest populære High School destination i verden. Du kender allerede en masse til USA fra TV, og har sikkert fulgt med i de kendtes liv, men er du selv klar til at blive en del af det amerikanske samfund, og få et år på en amerikansk High School? Explorius tilbyder flere forskellige muligheder og kan hjælpe dig med at tilpasse dit år så det passer perfekt til dig. Tag en snak med os omkring skoler, fag, områdeønsker og dine præferencer inden for sport og aktiviteter. Brugen af det amerikanske sprog, er et resultat af engelsk og britisk kolonisering af Amerika for mere end 400 år siden. Siden da har amerikansk engelsk udviklet sig til mange dialekter, påvirket af vestafrikanske, indianske, samt europæiske sprog. Den stærke medieindustri i USA har gjort sproget til verdensdominerende igennem tv, radio, biografer, aviser, magasiner og musik. Skolen i USA At gå på en amerikansk High School er en oplevelse for livet. Du vil ikke kun opleve, at leve som en amerikansk teenager, du vil også opleve den diversitet, USA tilbyder i blandt andet kulturen. En ting er sikkert, du vil opleve den meget omtalte High School spirit. Aktiviteter De amerikanske skoler tilbyder generelt rigtig mange forskellige aktiviteter efter skole. Det kan f.eks. være debatklub, årbogklub, skakklub, dramaklub, kor, band og mange flere. Der skulle meget gerne være noget for enhver smag. USA Elevernes alder: år Afrejse: Slutningen af juli til begyndelsen af september Sprogkrav: Et fornuftigt niveau ikke karakterer under 04 i engelsk Visum: Ja Områdeønske: Ja Soft Landing Camp: Ja, i New York Sprogkursus: Nej Skoledagen: Typisk fra til Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic, Academic Choice, Select og Boarding 10.

11 Programmer der tilbydes i USA Vælg imellem forskellige akademiske programmer: Classic Program Det traditionelle High School program, hvor værtsfamilien vælger dig ud fra din ansøgning, og herefter får du plads på den lokale High School. Programmet passer til den fleksible elev, der ønsker den unikke kulturelle oplevelse. Select Program Vores Select High School program er et mere fleksibelt program, hvor du vælger en stat, skole, fag og klima. Vær opmærksom på, at de mest populære skoler på Select programmet hurtigt bliver fyldt op. Academic Choice Du har mulighed for at vælge imellem en offentlig- eller privatskole. Herefter vælger du ud fra dine præferencer inden for sprog, sport, kunst, klima og fag. På dette program bor du hos en værtsfamilie. Academic Choice Boarding Få samme mulighed for at vælge dine præferencer som på Academic Choice, men her er forskellen at du får tildelt en Boarding School i stedet for en værtsfamilie. Du kommer til at bo på skolens campus sammen med dine klassekammerater, og din skole er valgt ud fra dit akademiske niveau og interesser. Select High School Vælg imellem offentlig- og privatskoler i hele USA. Vi tilbyder en masse forskellige skoler, så fortæl os hvad dine ønsker er, og så finder vi sammen en skole der passer til dig. På dette program bor du hos en værtsfamilie. Select Boarding School På vores Select Boarding School program, har du frit valg mellem alle vores Boarding Schools, og du får her en unik mulighed for at bo på skolens campus sammen med dine klassekammerater, og komme på en skole med et højt akademisk niveau. Vælg en stat, fra Hawaii til Alaska! Fortæl os allerede ved din tilmelding om du har ønske om at komme til en specifik stat i USA. Vi vil herefter gøre vores bedste for at opfylde dit ønske. Hvis det lykkes os at opfylde dit ønske, vil der komme et tillæg til programprisen. Læs mere på På Select programmet - verden er din, og du kan vælge mellem mange destinationer i USA. Washington Montana Oregon Idaho Wyoming Nevada Utah Colorado California Arizona New Mexico North Dakota South Dakota Nebraska Kansas Oklahoma Minnesota Iowa Wisconsin Missouri Arkansas Illinois Michigan Ohio Indiana Kentucky Tennessee Vermont New York Pennsylvania Virginia North Carolina South Carolina Maine New Hampshire Massachusetts Rhode Island Connecticut New Jersy Delaware Maryland West Virginia Alabama Georgia Texas Louisiana Florida Alaska Mississippi Hawaii 11.

12 Canada Hvorfor vælge Canada? Canada er både tosproget og multikulturel. Her får du en bred vifte af forskellige typer mennesker, landskaber og livsstile. Du kan nyde den kosmopolitiske atmosfære i byer som Toronto eller Vancouver, eller udforske den vilde natur i de mindre landdistrikter. Forestil dig de betagende Canadiske Rocky Mountains med fantastiske skisportssteder, klare søer og floder. Canada er officielt et tosproget land, og det betyder at de har to officielle sprog. Fransk og engelsk. Dog taler størstedelen af den canadiske befolkning engelsk, og undervisningen foregår også på engelsk, selvom mange skoler tilbyder fransk som fag. Interesseret i en fransk placering? Kontakt os for flere muligheder i dag. Skolen i Canada High Schools i Canada er nogle af de bedste i verden, især inden for fag som matematik, videnskab og læsning. Skoleånden er en stor del af hverdagen på skolen, og eleverne opfordres til at have det sjovt når de går i skole. Derudover tilbydes der en masse aktiviteter og klubber efter skole. Du kan vælge blandt 150 skoler baseret på placering, fag, sport, sprog, kunst og fritidsinteresser. Fritid og aktiviteter Canada har en masse at tilbyde når det gælder sport og fritid. Du kan prøve alt fra ishockey, skisport ned af bjergene eller måske endda vindsurfing der er lidt for enhver smag. Canadierne elsker også at se TV, gå i biografen eller læse bøger. Canada er et stort land, så interesser og muligheder varierer meget fra område til område. CANADA Elevernes alder: år (afhænger af skoledistrikt) Afrejse: Februar og september Sprogkrav: Der er ingen formelle krav, men nogle skoler sender gerne tests ud før man optages Visum: Ja Områdeønske: Ja, på Select programmet Soft Landing Camp: Nyhed! Mulighed for at deltage i New York Soft Landing Camp mod en ekstra betaling Sprogkursus: Nej Skoledagen: Normalt fra 8.30 til med en times frokostpause Fag: Både obligatoriske og valgfag Rejsemuligheder: Ja, hver skole og skoledistrikt har deres egen rejsekalender Programmer: Select Læs mere: 12.

13 Sydafrika Hvorfor vælge Sydafrika? Sydafrika er kontrasternes land; fascinerende, betagende og attraktivt. Vi er fascineret af dette multikulturelle land, selvom vi er opmærksomme på landets forfærdelige historie. Fra Johannesburg til Cape Town, gennem vilde reservater til smukke ferieområder, eller nye fritidsbyer, vil du opleve et land i fuld forandring på vej mod en lys fremtid. Der er 11 officielle sprog i Sydafrika. Det mest almindelige sprog er zulu, efterfulgt af xhosa og afrikaan. Engelsk er det fjerde mest almindelige sprog i landet, men forstås i de fleste byområder og er det dominerende sprog i regeringen og medierne. Læs mere: sydafrika Skolen i Sydafrika Det sydafrikanske skolesystem ligner meget det britiske skolesystem for offentlige skoler. Du skal bruge skoleuniform, være disciplineret og sørge for at bestå dine obligatoriske fag. Skoleåret i Sydafrika starter i januar og slutter medio december. Fritid og aktiviteter Rugby, cricket og fodbold er de tre største nationale sportsgrene, og der er klubber spredt over hele landet, og de tilbyder professionelle såvel som amatørhold og ligaer. Fritidsaktiviteter kan være mere i vandet med surfing og dykning, eller måske en tur ud og vandre. Sydafrika besidder en levende, og blomstrende kunst og kultur. SYDAFRIKA Elevernes alder: år Afrejse: Juli / januar Sprogkrav: Gode engelskkundskaber Visum: Ja Områdeønske: Alle elever bor i Cape Town området Soft Landing Camp: Nej Language camp: Nej Skoledagen: Normalt fra 7.30 til eller Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Udflugter som er arrangeret af skolen eller den lokale kontaktperson mod et ekstra gebyr Programmer: Academic Choice 13.

14 Australien Hvorfor vælge Australien? Velkommen til landet Down Under! Australien tilbyder kulturel diversitet, venlige lokale og høj kvalitet inden for uddannelse. I et så stort land som Australien, er der mange forskellige slags klimaer, landskaber og livsstile. Aussies er meget nede på jorden, de er meget oprigtige og så er de selvfølgelig kendt for at have deres meget tilbagelænede livsstil med BBQ på stranden. Få et eventyrligt år og lær hovedværdierne i den australske livsstil: Familie, sport, fritid og natur. Leder du efter en engelsktalende destination væk fra andre populære udvekslingsdestinationer? Så er Australien det bedste valg for dig. Du vil snart blive vant til den australske slang og høre ord som arvo i stedet for afternoon. Nyhed! Vælg mellem New South Wales eller Victoria i det sydøstlige Australien! Skolen i Australien Det australske skolesystem er delt op i fire. Skolen begynder efter Australia Day, som ligger i slutningen af januar, og kører til slutningen af november, eller midten af december. Australske skoler er kendt for kvaliteten af deres undervisningsform, og med et stort udvalg af valgfag samt deres afslappede og praktiske tilgang til ting, udmunder det i en succesfuld læring. Fritid og aktiviteter Populære aktiviteter for australske teenagere er ikke forskellige fra dem, du måske allerede er vant til! Tilbring tid med dine nye venner, tag på shopping, hæng ud på stranden, se film eller deltag i fritidsaktiviteter som kunst og sport. Den største forskel ligger selvfølgelig i, at du får mulighed for at gøre alle tingene i et varmt og behageligt klima. AUSTRALIEN Elevernes alder: år (Classic) år (Select) Afrejse: februar, juli eller august Sprogkrav: Ingen formelle krav, men vi anbefaler man ikke har karakterer under 04 Visum: Ja Områdeønske: New South Wales på Australiens østkyst eller Victoria i det sydøstlige Australien på vores Classic program Soft Landing Camp: Ja, i Sydney Sprogkursus: Nej Skoledagen: Den typiske skoledag vil oftest være fra kl Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag. Rejsemuligheder: Der er muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ektra gebyr Programmer: Classic og Select 14.

15 New Zealand Hvorfor vælge New Zealand? Kia ora! New Zealand er nok den mest unikke destination med to hovedøer der tilbyder vidt forskellige landskaber, flotte strande, utrolige vulkaner, skinnende gletsjere, snedækkede bjerge og frodig regnskov. Velkommen til landet der er fuld af kontraster. New Zealand er nok mest kendt for at have sat rammerne til Ringenes Herre, men landet er også utrolig kendt for, at være en af de bedste destinationer for udendørssport og aktiviteter. Du kan prøve: hiking, stå på ski, sejle i kajak og almindelig sejlads, golf og selvfølgelig nationalsporten rugby. Engelsk er et af New Zealands officielle sprog (sammen med Maori), og det er også sproget der bliver talt af størstedelen af befolkningen. er influeret af australsk engelsk, engelsk i det sydlige England, irsk, skotsk og Maori. Læs mere: newzealand Skolen i New Zealand Uddannelsesniveauet i New Zealand er højt, og eleverne arbejder hårdt. Du vil blive opfordret til at fremlægge samt forsvare dine ideer på skolen, og dit forhold til lærerne på skolen er respektfuldt, men uformelt. Husk at skoleuniform bruges på de fleste skoler. Du får også muligheden for at prøve kræfter med mange forskellige sportsklubber og aktiviteter efter skole. Fritid og aktiviteter Hvor skal vi starte? New Zealand er spækket med ting du kan lave. Landet har fantastiske muligheder inden for cykling og flotte vandrestier rundt omkring. Du kan også give dig i kast med kajak, sejlads eller måske dykning. New Zealand er også kendt for deres ekstremsport, og herunder gælder bungee jumping, rafting, skydiving og zip lining. NEW ZEALAND Elevernes alder: år Afrejse: Februar og juli Sprogkrav: Der er ingen formelle krav, men vi anbefaler et fornuftigt niveau der ikke ligger under 04 i engelsk Visum: Ja Områdeønske: Muligt på Select Programmet Soft Landing Camp: Ja, i Auckland Sprogkursus: Nej Skoledagen: Skoledagen varer oftest fra til Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er flere muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic, Select og Boarding Følg os: Youtube.com/Exploriusdanmark 15.

16 Gratis områdeønske i Skotland for elever der ansøger senest 31. december Storbritannien Hvorfor vælge Storbritannien? Metropolitanske byer, grønne bakker, slotte og moderne arkitektur; velkommen til England. Hjemland for Shakespeare, Harry Potter, den kongelige familie, Stonehenge, Ed Sheeran, Adele, Premiere League og meget mere. Storbritannien formår stadigvæk at fange hele verdens befolknings opmærksomhed. Engelsk er det officielle sprog, og du vil helt sikkert få den passende britiske accent med dig hjem. Du skal være opmærksom på, at der findes mange smådialekter rundt omkring i landet, og disse kan være svære at mestre til at begynde med, men med tiden lærer du det. For at nævne et par stykker er der Geordie, Brummie og Cockney. Skolen i Storbritannien Storbritannien har et stort udvalg af skoler, lige fra de meget traditionelle skoler som bruger skoleuniform, til mere moderne skoler, som tilbyder et stort udvalg af forskellige fag. De fleste skoler har undervisning mandag til fredag fra med omkring syv fag på en dag. Mange skoler har omkring 15 minutters pause imellem timerne, og de har frokost imellem minutter. Næsten alle britiske skoler tilbyder en bred vifte af ekstra fag såsom; sport, musik og kunst, kulturelle klubber og akademiske grupper. Der er skoler i Storbritannien som kræver skoleuniform. Fritid og aktiviteter Der er mange aktiviteter at vælge imellem i lokalområderne, og det er både hvis du kan lide sport, at danse eller spille teater. Fodbold, mode og musik er meget populært i Storbritannien, så mon ikke der er noget du vil kunne lide her. Briterne nyder derudover også at se TV-dramer som f.eks. Eastenders og Coronation Street! STORBRITANNIEN Elevernes alder: år Afrejse: August Sprogkrav: Et fornuftigt niveau i engelsk minimum 04 i karakter Visum: Nej Områdeønske: I Storbritannien tilbyder vi både områdevalg og valg af by Soft Landing Camp: Ja, i London Sprogkursus: Nej Skoledagen: Skolerne har gerne undervisning fra Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er flere muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic, Select, Academic Choice og Boarding 16.

17 Irland Hvorfor vælge Irland? Nyd dit år på udveksling på smaragd øen der er omgivet af et smukt grønt landskab. Irland har en spændende historie samt kultur, og det er hjemlandet for kendte folk som Oscar Wilde, Colin Farrel og Liam Neeson. Irlænderne er kendte for at være et meget åbent folk, der med glæde byder fremmede ind, for at tage del i deres hverdag. Irland har både engelsk og irsk som deres officielle sprog. Engelsk er dog deres mest dominerende sprog i landet. Det irske sprog Gaelic, tales som hovedsprog af en lille andel af befolkningen, selvom mange i Irland har det som deres andet sprog. Skolen i Irland En skoledag er oftest fra kl Om onsdagen slutter skolerne oftest kl , og eleverne har her tid for dem selv hele eftermiddagen. Læs mere: Irland Eftermiddagen er gerne dedikeret til sport på de fleste irske skoler. De fag man har, inkluderer ofte irsk, engelsk, matematik, videnskab, et europæisk sprog og et emne af den sociale, politiske eller miljømæssige karakter. Vi tilbyder både offentlige og private skoler i Irland. Kontakt os for at høre mere. Fritid og aktiviteter Som nation er Irland meget passioneret omkring sport. Fodbold, rugby og atletik er nogle af de største sportsgrene. Du vil også komme til at stifte bekendtskab med sportsgrene som: Hurling, camogie og gælisk fodbold. Hiking og cykling er populære weekendaktiviteter, så du får rig mulighed for at være udenfor. Der er klubber der tilbyder hold i næsten alle områder i Irland. IRLAND Elevernes alder: år Afrejse: August Sprogkrav: Vi anbefaler at du ikke har under 04 i karakter i engelsk Visum: Nej Områdeønske: Ja Soft Landing Camp: Ja, i Dublin Sprogkursus: Nej Skoledagen: Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er flere muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic, Academic Choice, Select og Boarding 17.

18 Tyskland Hvorfor vælge Tyskland? Tyskland er et smukt og alsidigt land - du finder imponerende landskaber som Alperne, Søerne, Østersøen samt Nordsøen med sine strande, og selvfølgelig store byer som Berlin. Tyskland tilbyder en høj levestandard og er kendt for sin blomstrende økonomi og højteknologiske standarder. Der er flere Europæere som har tysk som modersmål end engelsk, fransk, italiensk eller spansk, da tysk også tales i Østrig, Schweiz og områder i enkelte andre lande. Skolen i Tyskland Skolerne ligger både i byen eller i de mindre landdistrikter. De fleste udvekslingselever vil komme ind i det de kalder Gymnasium. Fritid og aktiviteter Tyske elever melder sig ind i en klub eller forening efter skole, og dyrker så deres fritidsinteresse efter skole. Læs mere: Tyskland TYSKLAND Elevernes alder: år Afrejse: August Sprogkrav: Der er ingen krav til, at man skal kunne tysk i forvejen. Visum: Nej Områdeønske: Nej Soft Landing Camp: Ja, i Mannheim Sprogkursus: Mulighed for to uger i Mannheim. Skoledagen: Den vil være fra ca Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er flere muligheder for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr. Programmer: Classic Italien Hvorfor vælge Italien? Italien er kendt som il Bel Paese det smukke land, fordi det tilbyder alt godt her i livet: Betagende bjerge, fantastisk mad, kunst og historie. Og ikke mindst, søde og imødekommende mennesker. Italiensk er et udbredt sprog over hele Middelhavet: Italien, Grækenland, Albanien, Kroatien, Korsika og Malta, og det er blevet nomineret til at være det mest romantiske sprog i hele verden. Skolen i Italien Offentlige skoler i Italien er yderst akademisk anlagt, og de kræver at man tager noter i undervisningen, samt forbereder sig til næste dags skole i mange timer derhjemme. Vi anbefaler at du tilvælger vores tougers sprogkursus i Milano. Vi er sikre på, at du med dette kursus, og hjælp fra din værtsfamilie og venner, hurtigere finder sproget. Fritid og aktiviteter De italienske skoler tilbyder undervisning i idræt som de danske skoler, men der bliver ikke arrangeret aktiviteter og klubber efter skole. Derfor anbefaler vi, at du melder dig ind i en lokal klub eller fitnesscenter i den by du kommer til at bo i. Nyhed! Nu kan du vælge at bo i Venedig eller Firenze! ITALIEN Elevernes alder: år Afrejse: September Sprogkrav: Ingen Visum: Nej Områdeønske: Venedig og Firenze Soft Landing Camp: Ja, i Milano Sprogkursus: Ja Skoledagen: Mandag til lørdag afhænger af skolen Fag: Italiensk litteratur, matematik, historie og idræt Rejsemuligheder: Skolerne tilbyder ofte udflugter til forskellige museer, eller andre byer i løbet af skoleåret Programmer: Classic 18.

19 Nyhed! Mulighed for strand-garanti Spanien Hvorfor vælge Spanien? Spanien tiltrækker turister hvert år grundet landets rige kultur, smukke vejr, skønne strande, og de imødekommende spaniere. Spansk er det næstmest talte sprog i verden. Spansk er officielt sprog i hele Spanien. Dog findes der catalansk, bask og galicisk som er de officielle sprog i nogle regioner. Vi optager elever uden kendskab til spansk, men anbefaler at du vælger vores tre ugers sprogkursus i Madrid før programstart. Skolen i Spanien Som udvekslingselev i Spanien går man oftest på en offentlig skole (privatskoler hvor der undervises ud fra det spanske, britiske og amerikanske skolesystem tilbydes). Skoleåret er delt op i tre semestre, som bliver afbrudt af jul og påske. De fleste elever kommer i 1º de Bachillerato, men det er i sidste ende noget der bliver besluttet af deres undervisningsministerium ud fra den enkelte elev. Fritid og aktiviteter I Spanien er dagene lange, og eleverne lærer at få det meste ud af dem. Det er ikke alle skoler der tilbyder aktiviteter efter skole, men eleverne har mulighed for at dyrke deres sport, eller anden aktivitet i de lokale klubber og foreninger der findes rundt omkring i byerne. Som så mange andre steder tilbyder Spanien ofte; fodbold, basketball, tennis, surfing, ski, danselektioner samt musik og teater. SPANIEN Elevernes alder: år Afrejse: September Sprogkrav: Der er ingen formelle sprogkrav. Vi anbefaler dog sprogkurset på tre uger Visum: Nej Områdeønske: Madrid, Alicante, Valencia, Cadiz, Córdoba, Granada og Sevilla Soft Landing Camp: Ja, i Barcelona og i Madrid for dem med sprogkursus først Sprogkursus: Ja tre uger i Madrid før den egentlige programstart Skoledagen: Mandag til fredag med undervisning fra Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: San Sebastian & Portugal mod tillægsgebyr Programmer: Classic, Select og Boarding 19.

20 Frankrig Hvorfor vælge Frankrig? Frankrig giver dig mulighed for at fordybe dig i en kultur, der har påvirket verden i hundredvis af år. Tænk mad, arkitektur, mode og litteratur. Frankrig er et meget forskelligartet land, både i mennesker og landskaber; fra alperne tæt på de italienske og schweiziske grænser til strande i Middelhavet, og man kan ikke tale om Frankrig uden at nævne Paris! Fransk er officielt sprog i 29 lande. Fransk er også det internationale sprog når det gælder madlavning, mode, teater, billedkunst, dans og arkitektur. Skolen i Frankrig Skolerne i Frankrig er kendt for at være krævende. Du vil gå i skole seks dage om ugen, men onsdag og lørdag bliver kortere dage. Fritid og aktiviteter Det er sjældent at skolen arrangerer sportsaktiviteter efter skole. De fleste elever bruger gerne deres onsdag eftermiddag og weekender på at gå i klub eller dyrke en sport de elsker. Læs mere : frankrig FRANKRIG Elevernes alder: år Afrejse: September Sprogkrav: Der er ikke nogen krav til, at man skal kunne fransk på forhånd Visum: Nej Områdeønske: Muligt på Select programmet Soft Landing Camp: Fire dage i Paris Sprogkursus: To uger i Angoulême Skoledagen: Skolen er oftest fra /18.00 Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Programmer: Classic og Select Réunion Hvorfor vælge Réunion Har du hørt om øen Réunion? Øen ligger i Det Indiske Ocean, øst for Madagaskar og sydvest for Mauritius. Hvis du vil lære fransk i et tropisk klima, omgivet af vulkanske landskaber og sandstrande, kan Réunion være det rigtige udvekslingsland for dig. Fransk er det officielle og daglige sprog i Réunion, og det kreolske sprog er ret dominerende i den sydøstlige del af Réunion, og i de mindre byer højere på øen. Hvis du forstår fransk, vil du forstå kreolsk, men er du er i tvivl, spørg, og de vil gentage det tydligere og langsommere. Engelsk er obligatorisk andet sprog som en del af den franske skoleplan. Skolen i Réunion Réunion er en del af Frankrig, og alt er gjort på den franske måde. Skoleåret, selvom det er på den sydlige halvkugle, løber som i Frankrig, bortset fra nogle mindre tilpasninger. Fritid og aktiviteter Du bør gøre dig klar til nogle udendørs oplevelser! Prøv snorkling, dykning eller ridning for at nævne nogle få. Vandreture er populært, uanset hvilken rute du vælger, vil du være garanteret en fantastisk udsigt over bjerge, floder og vandfald samt frodige skove. Nyhed! Soft Landing Camp i Saint-Denis! RÉUNION Elevernes alder: år Afrejse: September Sprogkrav: Ingen Visa: Nej Områdeønske: Nej Soft Landing Camp: Ja i Saint-Denis Sprogkursus: Nej Skoledagen: Skolen er normalt fra / Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Programmer: Classic 20.

21 Læs mere: Argentina Argentina Hvorfor vælge Argentina? Du vil helt sikkert blive forelsket i Argentina hvis du rejser hertil. Deres smilende holdning, gæstfrihed, og livlige attitude er med til at Argentina er en helt unik oplevelse. Væn dig allerede nu til den tilbagelænede livsstil og lange familiemiddage. Argentina byder på endeløse pampas, sandstrande, regnskov og sneklædte bjerge. Det officielle sprog i Argentina er spansk, som også er et af de mest talte sprog i verden. Argentina har som så mange andre lande lidt deres egen dialekt og slangudtryk. er influeret af, de mange italienske immigranter der kom til Argentina i slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. århundrede. Når du har været i Argentina i lidt tid, har du hurtigt opfanget både dialekten samt deres slangudtryk. Skolen i Argentina Skoledagen i Argentina starter altid med el saludo de la bandera, hvorefter flaget hejses og nationalsangen synges. El saludo de la bandera betyder den civile hilsen til flaget. De fleste skoler kræver at man har skoleuniform. Skolerne i Argentina er noget anderledes end hvad du er vant til i Danmark, men du vil blive akademisk udfordret, samt møde et meget venligt og imødekommende samfund. Fritid og aktiviteter Fritid i Argentina er det samme som at pleje ens sociale liv. De lokale bruger meget tid på at være sammen med familie og venner, og mødes gerne til en kop te, hvor der bliver talt om kommende begivenheder, og så bliver der set fodbold. Du kan også selv dyrke sport som fodbold, rugby, basketball, svømning eller måske få undervisning i tango. ARGENTINA Elevernes alder: år Afrejse: juli og februar Sprogkrav: Nej Visum: Ja Områdeønsker: Ja Soft Landing Camp: Ja, i Córdoba Sprogkursus: Nej Skoledagen: Den går ofte mandag lørdag Det kan ske, at man har undervisning om eftermiddagen Fag: Obligatoriske Rejsemuligheder: Der er mulighed for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic Følg os på 21.

22 Japan Kontakt os i dag for at høre mere! JAPAN Hvorfor vælge Japan Er du på udkig efter en helt speciel oplevelse der ikke kan sidestilles med noget andet, så kunne Japan være den rigtige destination for dig. Japan er kontrasternes land, de er både højteknologiske og traditionelle på samme tid. Japan har fire sæsoner, og den ene af dem er yderst kendt, da det er her deres smukke kirsebærtræer springer ud. At lære japansk kan være meget udfordrende, og derfor skal du også have nogle basale sprogkundskaber på plads før du tager af sted. Det er for at gøre det nemmere for dig, at blive en del af en japansk familie, den japanske skole og hele samfundet. Hvis du knokler på før du tager af sted, deltager i aktiviteter når du kommer frem, vil det være med til at hjælpe dig med sproget. Dine japanske sprogkundskaber efter et år, vil åbne en masse døre i din fremtidige karriere. Skolen i Japan At gå i skole i Japan vil være meget anderledes end hvad du er vant til i Danmark. Der er en ting du kan være sikker på; alle ser ens ud. Med dette menes der, at alle har skoleuniform på. Make-up, neglelak og håropsætninger må vente til weekenden. Undervisningen er gerne på 40 minutter med 10 minutters pause imellem hver time. I den japanske skole går man ikke fra lokale til lokale, men man bliver i et lokale hele dagen, undtagen til idræt. Det er ikke normalt at eleverne rækker hånden i vejret for at stille spørgsmål, men det er forventet at elevener tager mange notater. Fritid og aktiviteter Din fritid kan se ud som den gør herhjemme med fodbold, håndbold, baseball osv. Men hvorfor ikke prøve noget helt nyt. Det kunne være kendo, japansk kunst, ping pong eller gå ud og syng karaoke med vennerne. Elevernes alder: år Afrejse: Marts og september Sprogkrav: Der er krav til at man kan lidt japansk før man rejser Visum: Ja Områdeønske: Nej Soft Landing Camp: Ja, i Tokyo Sprogkursus: Nej Skoledagen: Normalt fra 8.30 til Fag: Der er både obligatoriske fag og valgfag Rejsemuligheder: Der er mulighed for at komme på rejser som bliver arrangeret mod et ekstra gebyr Programmer: Classic 22.

23 KOMBI PROGRAMMER Program kombinationer: 1) USA og Australien 2) Australien og New Zealand 3) Kombiner to af følgende destinationer: Frankrig, Spanien, Italien, Storbritannien, Tyskland og Irland EXPLORE THE WORLD Læs mere om landene under hvert lands side i brochuren. Kombi programmer LEARN FOR LIFE! USA & Australien kombineret To af vores mest populære destinationer, og så kan du rejse til dem begge på et år. Du starter dit eventyr i USA, før du rejser videre til Australien efter første semester. Du får på den måde to Soft Landing Camps, opstart på to skoler i to forskellige lande, og muligheden for at lære endnu mere om andre kulturer. Det er engelsk hele vejen, men ikke helt det samme. Australiens engelsk minder en smule mere om det britiske engelsk, end det amerikanske gør. Du vil opleve at dialekter og slangudtryk er anderledes. Spørgsmålet er så hvad din favorit bliver. Fritid Ved at vælge vores kombi-program får du lov til at hænge ud med amerikanske teenagere før jul til jeres High School football match, og efter jul vil du teste dine surfingskundskaber af i Australiens varme sommer. Lyder det lige til at holde ud? Europa kombi program Vores Europæiske kombinationsprogram tilbyder en unik chance for at lære to sprog på et år. Du kan vælge imellem seks destinationer, og seks unikke kulturer. Igennem dit udvekslingsår vil du lære hvor meget Europa har at byde på. Få finpudset dit engelsk, og lær italiensk efterfølgende. Måske fransk altid har stået på din liste over sprog du gerne vil lære sammen med spansk kombiner de to, og start i Frankrig. Det er op til dig. Læs mere om de forskellige lande tidligere i brochuren. Fritid Mens du rejser rundt i Europa, anbefaler vi virkelig, at du deltager i de aktiviteter, som tilbydes i de lande du besøger. Det er den bedste måde at lære på. Australien og New Zealand kombi program Fem måneder på hver af disse to destinationer må være enhver udvekslingselevs drøm. Du får ikke kun mulighed for at opleve det bedste af Oceanien - vi inkluderer også to Soft Landing Camps, Sydney og Auckland venter på dig! Engelsk hele vejen, men måske du opsamler lidt Mãori på vejen! Fritid At rejse på et kombinationsprogram til Oceanien giver dig mere eller mindre uanede muligheder for at vælge en masse fritidsaktiviteter. 23.

24 Din rejse på udveksling 1. Skriv dig op til et interview på interview 2. Vi byder dig velkommen til et gratis og uforpligtende interview. 3. Optagelse til programmet. Tillykke! 4. Begynd din ansøgning til dit værtsland. 5. Værtsfamilie, skole og lokal kontaktperson vær tålmodig. 10. Første skoledag. 9. Mød din nye værtsfamilie eller find dig til rette på din Boarding School. 8. Soft Landing Camp. 7. Tid til at rejse! 6. Forberedelsesmøder (Get Ready og Pre Departure Orientation) 11. Hjem til Danmark igen, og glæd dig til årets reunion fest. 12. Bliv en del af vores Explorius netværk og del din internationale profil! Explorius International Network & Alumni. Ingen forbereder dig bedre og alt dette er inkluderet i programprisen Vores priser For nærmere information omkring priser. Flyrejse tur/retur fra Kastrup til værtslandet Indenrigsbillet til værtsfamilien Afhentning i ankomstlufthavnen af Explorius personale eller værtsfamilie Soft Landing Camp på destinationerne hvor det bliver arrangeret Værtsfamilie med fuld pension Plads på en lokal skole Get Ready og Pre Departure Orientation forberedelsesmøder Vejledning til visum og ansøgning Personlig kontaktperson i Danmark før, under og efter rejsen En personlig kontaktperson i værtslandet igennem værtsorganisationen Nødtelefon 24 timer i døgnet til nødstilfælde i både Danmark og værtsland Diplom efter gennemført ophold Reunion arrangement i Danmark sammen med alle de andre udvekslingselever fra samme år 24.

25 Få din rejse billigere Kender du en familie du kan bo hos mens du er på udveksling, og kan denne familie godkendes af vores partnerorganisation, får du en rabat på kr ,-. Har du søskende der har været på udveksling? Uanset organisation får du kr ,- i rabat. Ønsker din familie at være værtsfamilie for en elev der kommer til Danmark på udveksling, får du en rabat på kr ,- ved at være værtsfamilie i 10 måneder, og kr ,- ved fem måneder. *Rabatterne kan ikke kombineres. Styrke gennem uddannelse! Explorius er en stolt sponsor for St. Martins School i Karton, Gambia. AiDucatius er katalysator for samfundsvæksten. I et område som Kartong med et befolkningstal på omkring 5200, giver gratis skoleuniformer, eksamener og skolebøger forældrene mulighed for at spare penge sammen, til at deres børn kan få en videregående uddannelse, udvide deres virksomhed eller få råd til at ansætte yderligere arbejdstagere. Sponsoreringen er baseret på en en-til-en gensidighed. Tager du på High School med Explorius er du med til at støtte en elev i Gambia, som ikke er helt så heldig stillet som dig. Uddannelse er meget vigtigt i Gambia, og for det meste også den eneste vej ud af fattigdom. Med støtte fra AiDucatius, er St. Martins i praksis den eneste skole i landet det tilbyder gratis uddannelse. Selvom den gennemsnitlige gambianer ikke længere betaler for skolen, er der stadig udgifter til uniformer, eksamener og bøger. Alle fornødenheder der skal til for at gå i skole i Gambia. Derudover forventes det, at eleverne tilmelder sig ekstra vejledning til at udmærke sig hvilket er noget flere elever stræber efter, og dertil kommer der yderligere udgifter. Du er med til at støtte St. Martins School, og det giver eleverne mulighed for at fokusere fuldt ud på deres skolearbejde såvel som hjælpe deres familier økonomisk ved ikke at bebyrde dem med udgifter til skolen. Formand Paul Simon Mendy Læs mere på Aiducatius

26 ANNE-CATHRINE CHRISTENSEN Alder: jeg er 19 år gammel Beskæftigelse: jeg går i øjeblikket i 2.g på gymnasiet Hvor var du på udveksling: Jeg var på udveksling i en lille by i det sydlige Wisconsin Hvornår: 2016/2017 Hvorfor valgte du at tage på udveksling til den destination? - Jeg valgte at tage til USA, fordi jeg altid har været fascineret af kulturen i USA, og hvor stort det egentlig er. Jeg var også spændt på at se om alle de stereotyper man ser i film, var sande. Har dit år på udveksling påvirket dit valg af videre uddannelse? - Jeg havde allerede taget 1.g, inden jeg tog afsted, så min udvekslingstur har som sådan ikke påvirket mit valg af uddannelse. Dog har det gjort mig mere sikker i engelsktimerne, og har givet mig mere selvtillid. Hvad har du lært mest af ved at være på udveksling? - Jeg har lært at være mere selvstændig og udadvendt! Man rejser selv afsted og skal opbygge sit eget netværk helt fra bunden af. Jeg er så glad for at jeg har gjort det, for det har lært mig at stå på egne ben! Hvad er dit bedste minde fra dit udvekslingsår? - Jeg var cheerleader, og skolens drenge basketballhold kvalificerede sig til statsmesterskabet, og skulle spille finale. Så vi skulle danse som en del af "halftime" showet, i Kohl centeret! Det var en sindssyg oplevelse, og det blev også vist i fjernsynet og på en online stream, så min familie også kunne se det hjemme i Danmark. Hvad er dit bedste råd til fremtidige udvekslingselever? - Communication is the key. Vær så åben du overhovedet kan være, sig ja til alt du kan komme med til. AUGUST MECHLENBURG Alder: jeg er 18 år gammel Beskæftigelse: Til dagligt går jeg i 1.g på Odense Katedralskole hvor jeg læser bioteknologi og matematik. Hvor var du på udveksling: Jeg var udvekslingsstudent i Californien, USA Hvornår: 2016/17 Hvorfor valgte du at tage på udveksling til den destination? Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg elsker at rejse og opleve andre kulturer. Lige præcis USA valgte jeg, fordi jeg synes, at amerikanerne er nogle åbne og venlige mennesker. Dette viste sig også at være helt sandt, og det gjorde, at jeg fik et helt uforglemmeligt år. Hvad har du lært mest af ved at være på udveksling? I løbet af mit udvekslingsår, har jeg udviklet mig meget som person. Jeg føler, at jeg er blevet mere moden og selvstændig, dette har jeg allerede gavn af nu, hvor jeg er startet på gymnasiet. Har dit år på udveksling påvirket dit valg af videre uddannelse? Jeg er overbevist om, at det har hjulpet mig med at blive mere motiveret. Derudover har jeg fået en kæmpe rejselyst og en nysgerrighed på verden, som gør, at jeg helt klart skal rejse rundt så meget som muligt i min fremtid. Jeg har fået en forståelse for en anden kultur, som jeg ikke havde før. Jeg tror det er noget som vil gavne mig på længere sigt. Hvad er dit bedste minde fra dit udvekslingsår? Mit bedste minde var at opleve den amerikanske high school. Hver dag var en oplevelse, og der skete hele tiden nye, spændende ting, som man skulle kaste sig ud i. Nogle gange kunne tingene godt virke lidt grænseoverskridende, men mit bedste råd til de kommende udvekslingsstudenter er bare at gøre det! Det gælder om at nyde det så meget, som man kan. Hvad er dit bedste råd til fremtidige udvekslingselever? Meld dig til en masse aktiviteter efter skole, så du kan møde nogle mennesker på den måde. Hold dig aktiv hele tiden, og så flyver tiden afsted. 26.

27 Kontakt os! Send os din anmodning om interview på eller ring til os på så hjælper vi dig videre. 96 % af vores elever anbefaler Explorius til andre, følg deres udvekslingsår på: Følg vores elever som er på udveksling på nuværende tidspunkt via Snapchat. 27.

28 YOUR FURTURE STARTS HERE YOUR FURTURE STARTS HERE We believe in building a better cultural understanding between nations and people. By offering safe and exciting ways for young people to fulfil their dreams and discovering a new culture through learning, we help create better global citizens. Det er din rejse! Explorius.Danmark Tag kontrol over din fremtid, og start den med en rejse som udvekslingselev i udlandet. Mød os til et gratis og uforpligtende interview på og læs mere om det at være udvekslingselev. Explorius Education Hørkær 24, 3. sal 2730 Herlev Exploriusdanmark

Alle billeder i denne brochure er taget af vores egne studerende under deres år på udveksling

Alle billeder i denne brochure er taget af vores egne studerende under deres år på udveksling Alle billeder i denne brochure er taget af vores egne studerende under deres år på udveksling DIN FREMTID STARTER HER! DIN FREMTID STARTER HER! Din fremtid begynder her! Lær for livet! Studér i udlandet.

Læs mere

Dit år på high school-udveksling. For dig mellem år

Dit år på high school-udveksling. For dig mellem år Soft Landing Camp er inkluderet i alle programmer! Dit år på high school-udveksling For dig mellem 14-18 år Alle billeder i denne brochure er taget af vores egne elever. USA Canada Australien New Zealand

Læs mere

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA

Udvekslingsophold. Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA Udvekslingsophold Frankrig, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA International profil Svendborg Gymnasium indgår i fællesskabet Globale gymnasier med en lang række skoler rundt om i verden. Det betyder,

Læs mere

Udvekslingsophold. Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA

Udvekslingsophold. Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA Udvekslingsophold Frankrig, Italien, Kina, Mexico, Spanien, Tyskland & USA International profil Svendborg Gymnasium indgår i fællesskabet Globale gymnasier med en lang række skoler rundt om i verden. Det

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Indhold 2014/2015. Velkommen til STS Et High School år Udveksling i 55 år Sprog og kultur Skolen Værtsfamilien Fritiden Hvor kan du rejse hen?

Indhold 2014/2015. Velkommen til STS Et High School år Udveksling i 55 år Sprog og kultur Skolen Værtsfamilien Fritiden Hvor kan du rejse hen? High School Et skoleår i udlandet 2014 2015 FoR DiG som er mellem 14 og 18 år 7 dages forberedelseskursus i New York inkl. i dit ophold til USA Oplev et spændende år på high school ANSVAR Tryghed KVALITET

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary. Alle udvekslingsstudenterne i mit distrikt.

Kære Aabenraa Rotary. Alle udvekslingsstudenterne i mit distrikt. Kære Aabenraa Rotary Endnu engang vil jeg gerne sige mange tak for denne fantastiske mulighed jeg har fået som udviklingsstudent. Jo længere jeg kommer ind i året, jo mere taknemlig bliver jeg. Jeg har

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Dansk ICYE ICYE programmet 6 eller 12 måneders frivilligt arbejde Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: 1/3.2013 Til: 1/7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

OVERSIGT PERIODE 1 UNG MAD EKSTRA DANSK LYSTFISKER

OVERSIGT PERIODE 1 UNG MAD EKSTRA DANSK LYSTFISKER OVERSIGT Periode 1 Ung mad Ekstra dansk Lystfisker Periode 2 Musik Ekstra matematik Krudt og kugler Periode 3 Ekstra engelsk Fodbold Kunst Periode 4 Superdøgn London Østrig Periode 5 Ung mad Det grønne

Læs mere

DANMARK RANGERER LAVT I KAMPEN OM VERDENS KLOGE HOVEDER

DANMARK RANGERER LAVT I KAMPEN OM VERDENS KLOGE HOVEDER November 2016 DANMARK RANGERER LAVT I KAMPEN OM VERDENS KLOGE HOVEDER Seks ud af ti unge fra udlandet har en positiv opfattelse af Danmark. Alligevel er det de færreste, der har lyst til at bo og arbejde

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: California State University San Marcos

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: California State University San Marcos US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab Navn på universitet i udlandet: California State University San Marcos Land: USA Periode: Fra: August 2009 Til: December 2009

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse 2018

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse 2018 ELEVUNDERSØGELSE. klasse 08 Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentarer Hvis elevens fødselsdato (-) er et lige tal (fx 0/0), tildeles eleven spørgsmål om dansk, hvis det er et ulige tal (fx /), tildeles

Læs mere

se mere på nordatlantisk.dk

se mere på nordatlantisk.dk se mere på nordatlantisk.dk 1 Hvad er Nordatlantisk Gymnasieklasse? Nordatlantisk Gymnasieklasse er et unikt tilbud til elever fra Danmark, Færøerne, Island og Grønland, som er interesserede i at opleve

Læs mere

THE DANISH SCOUT COUNCIL. The Scout International Student Exchange Programme: Udvekslingsspejdere fra Australien - Vinter 2012/13

THE DANISH SCOUT COUNCIL. The Scout International Student Exchange Programme: Udvekslingsspejdere fra Australien - Vinter 2012/13 The Scout International Student Exchange Programme: Udvekslingsspejdere fra Australien - Vinter 2012/13 THE DANISH SCOUT COUNCIL The Scout International Student Exchange Programme (SISEP) er et internationalt

Læs mere

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!!

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! 10. KLASSE? Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER INTRODUKTION OM OS Søger du et anderledes

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Northampton Community College

Northampton Community College Northampton Community College Bethlehem, Pennsylvania, 6. oktober 1. november 2013 Roskilde Handelsskole, Grenå Handelsskole og Roskilde Tekniske skole samarbejder om at have elever på collegeophold Roskilde

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Utroligt tilfreds. I så høj grad at jeg hellere end gerne var blevet flere semestre.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Utroligt tilfreds. I så høj grad at jeg hellere end gerne var blevet flere semestre. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur (2010) Navn på universitet i udlandet: Universidad de Granada Land: Spanien Periode: Fra:

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet hvor der står [dansk/matematik]. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

Rocky Mountains til fods

Rocky Mountains til fods Rocky Mountains til fods En rejse hvor I skal vandre i den smukke Canadiske natur Tag med på en aktiv rejse, hvor I kommer helt tæt på den Canadiske natur i Rocky Mountains. På denne aktive rejse får I

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole.

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole. Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram Sæson 2015-16 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Lykkeposeophold Kender du det med at købe en lykkepose i fx Matas?

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Haskoli Islands og studiemiljø

Haskoli Islands og studiemiljø Island Reykjavik Byen er spækket med store farverige malerier på husenes vægge, abstrakt kunst og tage i forskellige farver. De mennesker der bor i Reykjavik er venlige og nysgerrige, så du kan roligt

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 5. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 5. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentarer Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe

L.I.F.E. Et fantastisk projekt. Indhold. Information om projektet. Comeniusprojekt 2013-2015. Local Identity Forming Europe Local Identity Forming Europe L.I.F.E. Information om projektet Comeniusprojekt 2013-2015 Et fantastisk projekt For knap et halvt år siden var to af skolens lærere i Tyskland for at søsætte et nyt internationalt

Læs mere

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre

Begge mine forældre Den ene af mine forældre Mine forældre på skift Den ene af mine forældre og denne kæreste/mand/kone Andre 1 Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om dine interesser og din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen Center for Ungdomsstudier

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: University of Sydney.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: University of Sydney. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: University of Sydney Land: Australien Periode: Fra: 15.07.10 Til: 30.11.10 Udvekslingsprogram: Oversøisk

Læs mere

Breaking News: RG ABROAD

Breaking News: RG ABROAD Breaking News: RG ABROAD Nyt udfordrende globalt tiltag på RG Udfordring: Fra næste skoleår bliver det muligt at gennemføre 2-4 uger af sin RG-studentereksamen på en samarbejdsskole et andet sted i verden.

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser

GOLF i Italien. UNIK GOLFFERIE i ITALIEN. - begrænset antal pladser GOLF i Italien UNIK GOLFFERIE i ITALIEN - begrænset antal pladser ENESTÅENDE mulighed Det unikke ved at spille golf i Italien er de fantastiske omgivelser i form af bjerge, dale, søer - ja selve naturen

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

2013 14 ORIENTATION CAMPS NEW YORK TORONTO LONDON DUBLIN MADRID

2013 14 ORIENTATION CAMPS NEW YORK TORONTO LONDON DUBLIN MADRID 2013 14 ORIENTATION CAMPS USA: 5 DAGE NEW YORK CANADA: 4 DAGE TORONTO ENGLAND: 4 DAGE LONDON IRLAND: 4 DAGE DUBLIN SPANIEN: 8 DAGE MADRID NEW ZEALAND: 5 DAGE AUCKLAND ARGENTINA AUSTRALIEN BRASILIEN COSTA

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of Western Australia Land: Australien Periode: Fra: Juli 2012 Til: November 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk

Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø. Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351. E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Paradisbakkeskolen Afdeling Nexø Kong Gustafsvej 10A, 3730 Nexø Tlf.: 56923350 - Fax: 56923351 E-mail: paradisbakkeskolen@brk.dk Kære elever og forældre i 6. klasse Med profillinjerne ønsker vi at styrke

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam Praktikforløb i udlandet I Vancouver, Canada som bygningsdesigningeniør hos Dragados Canada Forord Rapporten er udfærdiget som en del af grundlaget for tildeling af legat, i forbindelse med afholdelse

Læs mere

Velkommen til 10. kl. Stenoskolen. Et skoleår med fokus på : Faglighed. Fordybelse. Fællesskab. Internationalisering. Personlig udvikling.

Velkommen til 10. kl. Stenoskolen. Et skoleår med fokus på : Faglighed. Fordybelse. Fællesskab. Internationalisering. Personlig udvikling. Velkommen til 10. kl. Stenoskolen. Et skoleår med fokus på : Faglighed. Fordybelse. Fællesskab. Internationalisering. Personlig udvikling. 10. kl. Stenoskolen. Vi tager dig med på en rejse, der vil udvikle

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Luiss Guido Carli Land: Italien Periode: Fra: September 2012 Til: December 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Dansk ICYE STePs programmet 4 til 16 ugers frivilligt arbejde Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

2 måneders studieophold i SAN FRANCISCO

2 måneders studieophold i SAN FRANCISCO 2 måneders studieophold i SAN FRANCISCO Hvorfor studieophold i udlandet? I mødet med andre bliver vi klogere på os selv. For at give dig så gode forudsætninger som muligt for at studere, arbejde og rejse

Læs mere

Safari og badeferie i Kenya

Safari og badeferie i Kenya Safari og badeferie i Kenya Tag på en spændende rejse, der kombinerer safari i Tsavo National Park med badeferie ved kenya-kysten. På denne rejse til Kenya, får I mulighed for at se utrolige dyr på jeres

Læs mere

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde Dansk ICYE Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk STePs programmet 4 til 16 ugers frivilligt arbejde www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

09.10.2012 08:41 QuestBack eksport - 1. Evaluering af skoleåret 2012/13 til eleverne

09.10.2012 08:41 QuestBack eksport - 1. Evaluering af skoleåret 2012/13 til eleverne 1. Evaluering af skoleåret 2012/13 til eleverne Publiceret fra 26.09.2012 til 08.10.2012 50 svar (50 unikke) 1. Hvilket land er du rejst til? 1 USA 70,0 % 35 2 Canada 4,0 % 2 3 Australien 2,0 % 1 4 New

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Rocky Mountains på hesteryg

Rocky Mountains på hesteryg Rocky Mountains på hesteryg En utrolig smuk naturrejse på hesteryg På denne spændende rejse skal I se Rocky Mountains fra en hel anden vinkel. I løbet af 6 dage vil I ride i den smukke natur og se de imponerende

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Floridas forlystelsesparker og strande

Floridas forlystelsesparker og strande Floridas forlystelsesparker og strande Find dit indre legebarn frem, når turen går til verdens største legeplads i Orlando. Denne skønne Florida-rejse giver jer muligheden for at kombinere flere at Floridas

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Dag & dato: Fredag 10-Oct

Dag & dato: Fredag 10-Oct Eastern USA 2008 Fredag 10-Oct Ferien er i gang! Lang dag forude: Vi bliver hentet af en taxa kl. 05:30, så med tog til København, fly til Paris og først om eftermiddagen med fly fra Paris til New York.

Læs mere

Evaluering af skoleåret 2013/14 fra vores forældre. 1. Hvilket land rejste dit barn til?

Evaluering af skoleåret 2013/14 fra vores forældre. 1. Hvilket land rejste dit barn til? Evaluering af skoleåret 2013/14 fra vores forældre 1. Hvilket land rejste dit barn til? 10 9 8 7 6 5 4 1 75.6% 7.3% 7.3% 0. 0. 6 7 8 1 USA 2 Canada 3 New Zealand 4 Brasilien 5 Japan 6 UK 7 Østrig 8 Frankrig

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentarer Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

Verdens bedste job med børn og troperejser

Verdens bedste job med børn og troperejser Verdens bedste job med børn og troperejser Vil du passe Felix 4,5 år og August 1,5 år og vil du med på et par længere rejser til Thailand, Malta og Dubai med alt betalt. Når vi er i Danmark, får du ofte

Læs mere