S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen."

Transkript

1 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva. Meget larm i baggrunden. Mie: hvorfor er det man går i skole? S: Man går i skole for at lære noget og være klar til.. Ideen med skolen er, at man skal være klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Grunden til at jeg går i skole, er fordi jeg synes det er spændende og fordi jeg har en masse gode venner og jeg vil også rigtig gerne lære noget og komme videre og for det er man næsten nødt til gå i skole (tid:2.04). Mie: For hvis skyld går du i skole? S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. Eva: Har dine venner det også sådan? S: Man går vel kun i skole for sin egen skyld, ellers kan man vel bare lade være at komme? Det er lidt svært bare at lade være men.. Eva: Hvad sker der så? S: Så bliver der skrevet hjem.. ens forældre ville. Mine ville i hvert fald. Eva: Så man kan sige at det er for ens forældre? S: Nej, det er bare noget de kontrollerer Mie: Hvad er det vigtigste? S: Der er vel flere ting det er både vigtigt at man lære om det sociale. Det gør man jo meget i skole, både i gruppearbejde, man skal tale sammen. Man kan ikke lade være at tale med nogen. Man taler ikke lige meget med alle, det faglige er også vigtigt. Eva: Så det sociale lærer man i skolen? S: Ja blandt andet også ved at gå til fritidsaktiviteter, være derhjemme osv. Eva: Hvis skolen ikke fandtes hvad ville så være socialt? S: Det kommer an på hvad der så var. Der ville nok være noget. Hvis der slet ikke var noget, så ville det sociale nok være derhjemme, de omkringliggende naboer, forældres venner tror jeg. Fritidsaktiviteter. Larm larm larm snak mellem Mie og Eva (tid: 6.01).

2 Eva: Er der noget du ikke kan lide? S: Selvfølgelig er der noget som er lidt mere kedeligt som fx lektier, men man er jo på en eller anden måde nødt til det ellers får man det rigtig svært senere. Selvfølgelig er der noget som er sjovere end andet. De kedelige ting er man også nødt til at lave. Eva: Hvor meget tid bruger du på lektier. S: Det er forskelligt. Jeg laver når jeg har dem. Jeg laver ikke lidt hver dag. Jeg laver det hele samtidigt, når det skal afleveres. Eva: Efter den nye reform er der noget som er forandret. S: Jeg går på privatskole, jo selvfølgelig som sådan noget som idræt skal vi have karakterer i og det er mærkelige ting vi bliver bedømt på osv.. Eva: Om man er god til at spille fodbold S: Nej, det er lige meget. Snak omkring idræt og karakterer (tid: 9.00). Billedernes tages frem. Mie: Er der nogen af de her billeder som siger dig noget i forhold til at lære, det faglige som du var inde på før. S: Det er jo socialt fordi der er mange mennesker, som ser mere eller mindre glade ud. Eva: Så der er også nogen som ikke er glade? S: Ja, der er også nogen som ikke er ligeså meget med i fællesskabet. Eva: Hvad gør man ved det? S: Det er meget svært at gøre noget ved, man kan ikke rigtig tvinge folk til at være sammen. Og nogen gange kan de selv melde sig lidt ud af fællesskabet ved fx bare at sidde med deres mobil, men det er nok lidt svært for dem hvis de ikke rigtig.. ja.. hm. Det er i hvert fald lidt svært i vores klasse, Eva: Tænker du rammerne har betydning for hvordan man kan være social på? S: Hm. Ja.. det er måske lidt svært. Eva: I bliver jo ikke sat sammen fx

3 S: Det ville måske være rart for nogen, der er faktisk nogen skoler som er begyndt at lave organiseret frikvarter. Så der ikke er nogen som er ude for. Jeg ved ikke om det fungerer Eva: Men tror du dem som har det svært i fællesskab, tror du det ville, tror du stadigvæk de ville være uden for hvis der ikke var skole? S: Det er jo også lidt sådan at du får en klasse og så er det tilfældigt om du finder nogle som har de samme interesserer som dig eller om der ikke er nogen som har de samme interesserer som er i den klasse (tid: 12.22). Så ja det er vel lidt den måde skolen er på at det gør sådan men jeg ved ikke om det ville være bedre hvis der ikke var nogen skole, det tror jeg ikke.. Mie: Det er billede G. Eva: En kommentar til det, har dem som har det svært socialt det også fagligt. Har det en sammenhæng? S: Nej det tror jeg ikke. I hvert fald ikke i min klasse, det ved jeg faktisk ikke rigtig. Måske. Jeg tror det er meget forskelligt. Eva: Du tænker ikke nødvendigvis det har en sammenhæng? Hvor tror du det kommer fra at man er dygtig til noget? S: Det tror jeg kommer fra forældrene. Eva: Så det er noget man har arvet eller hvordan? S: Nej, hvordan de har opdraget en og hvordan lærerne har. Eva: Hvis man ikke har god opdragelse, så har man ikke gode forudsætninger for at lære? S: Nej, selvfølgelig kan man godt gøre det, men tror det er nemmere med gode forudsætninger. Mie: Et billede omkring det faglige? S: Der er en mand som prøver at lære, han fisker. Billede V. Det er jo også lidt der der, bortset fra at der kun er en voksen til at lære rigtig mange børn. I skolen er der en lærer til 28 elever, det er også en ting som er svært i skolen, hvis læreren ikke har mulighed for at nå rundt til alle.. Eva. Har du selv prøvet det? S: Ja, men ikke så tit.

4 Eva: Er det fordi du klarer dig godt? S: Ja. Eva: Hjælper i hinanden? S: Ja, mest med dem man taler sammen med (tid:16.26). Eva: Hvordan tænker du om det med en lærer til 28 elever S: Det er selvfølgelig svært, men det koster også rigtig mange penge jo. Snak omkring klasseundervisningen. S: Gruppearbejde foregår også. Størstedelen af tiden sidder vi i klassen og læreren står ved tarvlen. Eva: Hvordan bliver i inddraget? S: Så spørger vores lærer os om ting, det er primært dem som rækker hånden op som svarer og det er de samme som gør det og så er der også en del som ikke er særlig meget med. Det er kun dem som rækker hånden op som bliver taget Eva: Læreren spørger ikke sådan rundt til dem som ikke rækker hånden op? S: Jo en gang imellem, men ikke så tit. S: Det her er jo så. (Billede igen (Billede U). Der er rigtig meget nu hvor folk sidder og kigger i deres mobiltelefoner og det kan også gøre det mindre socialt og det kan man også i timen. Især i de sidste timer. Eva: Må man godt det? S: Nej, men læreren kigger ikke på det. En tredje del gjorde det i dag i de sidste timer. Læreren har fokus på dem som deltager Eva: Er der forskel på hvem der sidder med sin telefon, er det de samme? S: Det er nok folk der ikke er.. Der er ligeglade. De går ikke så meget op i skolen? Eva: Ville de vælge den fra hvis det var. S: Det ved jeg ikke. Jeg tror bare ikke de synes det er så vigtigt, selvom de ikke gør det så godt. Måske ville det gøre det, fordi hvis man ikke gør så får man jo nogle problemer.

5 Eva: De er der mest fordi de skal S: Ja det tror jeg. Eva: Hvad skal i bagefter? S: Primært gymnasium, efterskole og sådan. Eva: Har de godt nok gennemsnit, dem som ikke laver så meget? Det er ikke noget i har talt om? S: Nej, de bliver måske overrasket eller fortryder hvis de ikke har lavet så meget. Snak om karakterkrav. Egnet eller ikke egnet Eva: Hvad vil du være? S: Jeg vil gerne være politiker. Eva: Hvilken uddannelse skal du så have? S: Jeg tror det er statskundskab, men det kræver et sindssygt gennemsnit og det ved jeg ikke lige om jeg kan. Eva: Men har du det i tankerne når du er i skolen? Er du en af dem som sidder med din telefon i sidste time? S: Ikke rigtigt. Kan godt finde på at tale med nogle af de andre. Det er den syvende time på dagen og man er rigtig træt. De fleste dage har vi kun seks timer og de dage hvor vi har syv timer der er man bare flad. Eva: Hvad har i sidste time? S: Dansk. Eva: Det er jo ret vigtigt. S: Jo, men vi har mange dansk timer. (tid:24.24). Eva: jeg anede ikke hvad jeg ville være i 8.klasse Mie: Det er ikke alle i din klasse vel? S: Nej, jeg tror jeg er en af de eneste og det kan hurtigt ændre sig. På et tidspunkt ville jeg også være skuespiller.

6 Eva: Så du er en af de eneste, de andre snakker ikke om hvad de skal være. Hvad med ham din kammerat? S: Næ, eller jo hans far arbejder i en (bestemt) branche så vil han måske gerne det. Vi har talt om det.. Eva: Er der mange som vil være det deres fædre og mødre laver? S: Nej tror kun det er ham. Eva: Alt det jeg snakker kan vi godt sortere fra (griner). Larm. Eva: Ville du sige noget? S: Så er der også en fra min klasse som dyrker meget højt eliteløb. I Sparta. Han løber fem kilometer på 16 min. Eva: Det må da tage meget tid? S: Ja, det gør det også. Han må også gå fra mange af timerne fordi han skal til stævner og sådan noget Eva: Det må han gerne S: Ja Mie: Går det udover hans faglighed? S: Ja til en vis grad. Han har jo hele tiden fokus på det. Han må kun spise bestemte ting og sådan Eva: Hvor har han det fra? S: Jeg tror det kommer fra hans forældre, hans far er også idrætsudøver. På et tidspunkt spillede han fodbold og så blev han sat ned på 2. Holdet. Og så begyndte han at løbe. Eva: Hvad i forhold til det sociale? S: Han har nogle ret gode venner på sit løbehold, men han har ikke nogen i klassen. Eva: Han har ikke så mange? S: Nej han har ikke nogen. Han er meget på sin mobil. Han melder sig ud. Man kan godt mærke at han hele tiden tænker på det?

7 Eva: Er han uden for fællesskabet? S: Nej fordi vi taler med ham. Jeg tror ikke han er blevet ekskluderet. Jeg tror han selv vælger det til en vis grad. Snak omkring det er et vildt liv med løb Eva: Er der flere billeder du tænker du kan sige noget om? Snak omkring billederne. S: Nogle kan måske være lidt useriøse omkring det. Hvis man bare kigger på billederne er der mange af dem som er lidt.. Snak om at han kender nogen af dem som er på billederne. Han tror han kender tre piger som står og holder om hinanden med fodboldtøj på. Vi snakker om de selv har godkendt det. Han siger et billede nok er taget ude i rygparken (tid: 32.32). Eva: Hvad tænker du er et godt skoleliv? S: Det er vel at være en del af fællesskabet. At få nogle rigtig rigtig gode venner, nogle som du også kan tale med bagefter. Og sådan at være dygtig faglig og være deltagende og sådan. Eva: Deltagende. Og blive dygtigt S: Ja, og sådan ikke at blive mobbet så vil man i hvert fald få et bedre skoleliv. Eva: Hvad så med lærerne har de betydning? S: ja det er klart. Både om man bliver dygtigt men også socialt. Du lærer på en måde også din lærer at kende Eva: Har dine lærer en betydning for hvilken rolle du har i din klasse S: Jeg tror ikke de lærere jeg har. Men jeg tror lærere har mulighed for at kunne styre hvem som til en vis grad i hvert fald. Eva: Har de også mulighed for at styre hvem som bliver mobbet? S: Ja hvis de selv mobber. Eva: Har du selv oplevet det? S: Jeg har hørt om det. Og så har jeg også oplevet at en elev blev hængt ud foran hele klassen. Og så har vi også en lærer som fortæller russer jokes. Eva: Er det bevidst?

8 S: Efter han ved det så er han stoppet. Men hvis læreren ikke ved det og han bliver ved med det så kan eleverne også fortsætte med det.. Eva: Hvad skete der med ham din ven? Altså hvad sagde dem i klassen S: De var mest forargede over ham læreren Mie: Men tror du der kunne være forskel på ham din ven og så en som ikke havde det så godt? S: Ja, det har du ret i. Det kunne faktisk godt påvirke. Fordi der er nogen gange nogle som har sagt nogen forkert og blevet hængt ud for det og så blevet drillet med det efterfølgende. Det kommer også an på hvem du er sammen med. Eva: Når i skal ud og lave gruppearbejde laver i dem selv? S: For det meste er det styret fra læreren af. Vi har selv prøvet at lave dem selv. Men det endte med at (der er en pige som ikke rigtig er en del af fællesskabet). Og det så kom hun med ind fordi hun skal og det er jo ikke fedt for hende. Alle andre har dannet grupper og hun har ikke rigtig nogen og så bliver hun.. Eva: Men oftest er det 1, 2., 3. S: Ja, lærerne har på forhånd delt det op. Eva: Er der nogle som siger noget til det? S: Nogen gange ja. Men de fleste er okay. Der er selvfølgelig nogle som siger ej jeg har en dårlig gruppe. Eva: Siger de det højt? S: Nej så siger de det til nogen som ikke er i gruppen Eva omkring læreren. Hvordan de kan påvirke. Fortæller lidt om vores projekt. Grundtanken. Vi vil gerne. Det der med bare at gå i skole. Det er noget vi alle sammen tænker. Vores syn er, at sådan behøvede det jo ikke at være. Man kan gøre en skole på mange måder. Eva: Tænker du alle tænker de skal have en uddannelse S: jeg tror alle tænker de er nødt til at gøre det lidt godt i skolen` Eva: Ingen tænker de skal være ufaglærte S: Måske tænker de bare ikke så meget over det.

9 Eva fortæller om dem vi skal interviewe. Synes du det er et pres at du allerede nu skal tænke over, sådan som du klarer dig nu S: Ja det er det. Eva: Går dine forældre op i det? S: De går op i, at jeg skal leve godt og have et godt liv Eva: Nu er du på rette vej, har en interesse, vil gerne være politiker men kan du huske hvordan det har været da du var lille, har de haft en indflydelse på det eller har det bare været sådan.. S: Jeg tror mere det er fordi det har fanget min interesse, jeg kan godt lide at læse bøger og jeg synes det var sjovt at lave matematik Eva: Det kan du huske? S: Ja fra de små klasser. Jeg synes det var meget sjovt og spændende, men jeg ved ikke før at jeg startede i skolen. Altså jeg er ret sikker på at min mor talte om at det var vigtigt at lave sine ting. Eva: Det tror du. Og hun læser jo også sådan nu. Det har hun jo gjort en stor del af dit skoleliv? Hun har været på humbas, S: Ja de sidste fem år. Eva: Det er sejt. At kaste sig ud i det.. S: Ja. Eva: Det jeg er interesseret i. Har familien og opvæksten påvirket meget? S: Det tror jeg. Eva: Hvad laver din far? S: Min far er skolelærer Eva: Så du har fået det ind med havregrøden. S: Ja min far har nok også påvirket mig på en eller anden måde. Så har jeg også altid haft mulighed for at få hjælp til mine ting. Det gør også, at de har haft tid til at tale med mig. Det har også været federe for mig, end hvis de ikke kunne hjælpe mig med at lave lektier.. Eva: Når du siger det der, har du set det der med kineseren. Tænker du på den udsendelse. De der børn som hun var og hjælpe.

10 S: Det har jeg ikke set faktisk. Jeg tænker bare dem som ikke har mulighed for at få hjælp jeg tror ikke det er så fedt for dem. Det er meget sværere for dem. Hvis læreren så ikke har tid så har de jo ikke rigtig nogen mulighed for at få lært ting. Eva: Er der ikke lektiecafe? S: Jo det kom lidt i 4-5 men der gad man heller ikke rigtig. Nu er det mere eller mindre obligatorisk og det tror jeg er meget godt Eva: Er der nogle i din klasse som ikke har mulighed for at få hjælp S: Jeg tror alle har mulighed for at få hjælp. Men nogen mere end andre Eva: Der går ikke nogen udsatte S: Nej, men jeg har gået i folkeskole indtil 7. Klasse. Skiftede efter det.. Eva: Hvad har det betydet S: Jeg havde nogle gode venner på min gamle skole, der var dårlig stemning og der var ret meget mobning. Så der var ret dårlig stemning og så tror jeg også at jeg begyndte at tale meget mere med de andre om det faglige, artikler osv. Eva: Jeres niveau for samtalen er blevet højere? S: Vi er i hvert fald begyndt at interesserer os for noget mere Eva: Samfundsmæssigt.. S: Ja. Eva: I din gamle klasse der var der nogle socialt udsatte? S: Ja tror ikke der var nogle meget slemme. Eva: Det er dem du refererer til er fra den skole også? S: Ja og noget jeg har læst også.. Eva: Okay, så du har talt både ud fra din erfaring i din gamle klasse og den nye Snak om gamle måder at dele det op og nye. Udskoling. Osv. Eva: Var det spændende nok? S: jeg har i hvert fald fået tænkt lidt mere over det de ting vi har talt om.

11 Eva: ros til ham du er meget god. Er i alle sammen meget reflekterede?. S: Ej jeg tror ikke. der er en del som er og der er også en del som ikke er. Så var der også en ting jeg kom til at tænke på. Jeg tror der er nogen ting som man ikke siger fordi så bliver man lidt bange for hvad de andre siger. Så jeg tror det påvirker hvad man siger. Eva: Det har vi tænkt på. Hvis nu vi have målrettet det mod enkelte interview at vi havde stillet flere personlige spørgsmål. Mie: giver ret. Vi må se, det er godt at være bevidst om, men vi vil også gerne fange hvad de sammen taler om. Billederne synes du er svære ikke? S: Det kommer an på hvem i kommer ud til. Vi har prøvet det. Folk synes bare det var helt til grin. Folk gjorde grin med det. Eva: Hvad ville du vælge hvis du skulle snakke om skolelivet? S: Det kommer an på hvem det er. Vi havde også en AKT lærer og folk var ret useriøse omkring ham så skulle vi lave samarbejdsøvelser, men jeg tror også folk slet ikke havde respekt og jeg tror også det var derfor. Snak omkring hvordan vi udvælger børnene. Vælger Christina dem ud. Tænker du at man gerne vil. S: Jeg vil gerne. Nogle vil måske gerne fordi de vil slippe for timen.

Bilag 1 a Fokusgruppeinterview 7. klasse

Bilag 1 a Fokusgruppeinterview 7. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Eva: Nu sidder vi jo her som de der voksne, men det er altså meningen.. Vi har jo selv gået i skole engang. Det var meget anderledes

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

Tilstede er fire drenge (dreng) og to fra Dansk Byggeri. (int 1 og 2)

Tilstede er fire drenge (dreng) og to fra Dansk Byggeri. (int 1 og 2) BILAG 5. Fokusgruppeinterview med elever fra Københavns tekniske skole, foretaget af Dansk Byggeri. Tilstede er fire drenge (dreng) og to fra Dansk Byggeri. (int 1 og 2) Int 1: Hvad er det ved jeres uddannelse,

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Hvorfor valgte du gymnasiet? Overvejede du andre ungdomsuddannelser? Er der mange af dine venner der også valgte gymnasiet?

Hvorfor valgte du gymnasiet? Overvejede du andre ungdomsuddannelser? Er der mange af dine venner der også valgte gymnasiet? Bilag 1 E-mail fra Lea, som vi modtog inden interviewet blevet foretaget. Den er videresendt af Roskilde Katedralskoles kommunikationschef Mette Aarup: Jeg vil gerne deltage i interviewet med nogle RUC-studerende,

Læs mere

Bilag 5: Gymnasielærerinterview Informant: Gymnasielærer (GL) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Alexander (AL) Tid: 29:47

Bilag 5: Gymnasielærerinterview Informant: Gymnasielærer (GL) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Alexander (AL) Tid: 29:47 Bilag 5: Gymnasielærerinterview Informant: Gymnasielærer (GL) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Alexander (AL) Tid: 29:47 LO: Det er så en 3.G klasse dem vi tager udgangspunkt i. Synes du de går

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler.

Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. Bilag 2 T=Thomas A= Anders K= Kristian Optagelsen starter da Kristian laver en introduktion til emnet og fortæller om de etiske regler. K: Som sagt så kommer det til at handle om at være ung i Danmark

Læs mere

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller

Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Jeppe Vig Find TV-vært og skuespiller Kendt fra bl.a. Lille Nørd og andre tv-programmer til børn og unge. Jeg træffer Jeppe på mobilen tirsdag aften, efter jeg er hjemvendt fra et andet vellykket interview

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Mobning og Konflikt 2006. en undersøgelse i 9. klasse

Mobning og Konflikt 2006. en undersøgelse i 9. klasse Mobning og Konflikt 2006 en undersøgelse i 9. klasse 2 M O B N I N G O G K O N F L I K T E R 2 0 0 6 Indhold Forord 3 Resultater og Konklusioner 4 Fakta om mobning i 9. klasse 6 SMS mobning en myte? 12

Læs mere

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var

En aften i foråret 2007 sad Iben hjemme i sin sofa i lejligheden i København med en tung dyne af tristhed over sig. Det var som om, der slet ikke var Mor i krise Store kriser i privatlivet og på arbejdet var mere, end Iben kunne magte, så da hendes 16-årige søn blev smidt ud af skolen efter at have røget hash, gik hendes verden i spåner. Men efter hjælp

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

det har været rigtigt fedt at have fodbold, men der måtte meget gerne havet været flere kampe mod andre skoler :-)

det har været rigtigt fedt at have fodbold, men der måtte meget gerne havet været flere kampe mod andre skoler :-) Profilfag 1 - evaluering Prototype Musik Håndbold folk skal have hjælp med at blive sat i gang Det har været det fedeste det bliver lidt ensformigt nogle gange har været sjovt, fordi Louise (danse læreren)

Læs mere

Den interviewede Tinderslut. Oåårh

Den interviewede Tinderslut. Oåårh Interviewer. Tale med dig Nej selvfølgelig ikk men øhh, men det er jo det her projekt, vi skriver om, om kærlighedsforståelser øhm og her under så har vi jo så valgt at undersøge nogle forskellige og måske

Læs mere

Interview med Mia den 4. april 2011

Interview med Mia den 4. april 2011 Interview med Mia den 4. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Mia Rosa laver en kort introduktion og præsenterer kort projektet (Er ikke optaget) I: Til at starte med, du

Læs mere

Kapitel 2. Noget om skole og uddannelse

Kapitel 2. Noget om skole og uddannelse Kapitel 2 Noget om skole og uddannelse 1 26 Ansvar for egen læring Nina og Issa Issa: Det var meget sådan noget med, at man havde, øhm ansvar for sin egen øh læring, og... at man skulle møde op og så øh,

Læs mere