Høringsnotat / Fiskeripolitisk Kontor (FPK)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat / Fiskeripolitisk Kontor (FPK)"

Transkript

1 Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon Telefax um@um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Høringsnotat / Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til lovforslag om ændring af fiskeriloven (Opfølgning på Fiskeripakken, Bierhvervsfiskernævnets sammensætning og forenklinger) Udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven har været i offentlig høring fra den 12. december 2017 til den 12. januar Fiskeripakken, jf. Beretning om en Vækst- og Udviklingspakke for dansk fiskeri, som blev afgivet af Miljø- og Fødevareudvalget, den 7. december 2016, og tiltrådt af regeringen, er baggrund for forslaget om, at frivillige foreninger i begrænset omfang skal kunne drive selvstændigt erhvervsmæssigt fiskeri med henblik på at skabe opmærksomhed omkring det lokale kystfiskeri. Som led i den politiske aftale mellem Folketingets partier af 16. november 2017 om indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri er det endvidere besluttet at stramme bestemmelserne i fiskeriloven om muligheden for at blive genregistreret som erhvervsfisker således, at reglen kun finder anvendelse på fiskere, der aktivt i en periode frasiger sig A-status for at kunne blive genregistreret senere. Herudover blev det aftalt at stramme fiskeriloven således, at en hel eller delvis overtagelse af fiskeribedrift ved arv eller ved hensidden i uskiftet bo kun kan ske til en efterlevende ægtefælle, en samlever gennem mindst to år eller børn i første led. Ud over enkelte forenklinger indeholder lovforslaget endvidere et forslag om opdatering af lovbestemmelsen om Bierhvervsfiskernævnets sammensætning, således at denne kan tilpasses med udviklingen gennem tiden og dermed repræsentere aktuelle interesseorganisationer.

2 2 Lovforslaget har været til høring hos følgende organisationer: 3F-Transportgruppen, Advokatsamfundet, Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd, Atlantic Shipping, Brancheforeningen Dansk Skaldyrsopdræt, Danish Seafood Association, Danmarks Fiskehandlere, Danmarks Fiskeriforening Producentorganisation, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Danmarks Skibsmæglerforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Akvakultur, Dansk Amatørfiskeriforening, Dansk Erhverv, Dansk Fritidsfiskerforbund, Dansk Kystfiskerforbund, Dansk Kystfiskerforening, Dansk Åleproducentforening, Danske Havne, Danske Speditører, Den Danske Dommerforening, DI Fødevarer, DI Handel, DTU Aqua, Greenpeace, Ferskvandsfiskerforeningen for Danmark, Fiskeindustriens Arbejdsgiverforening, Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Foreningen af Fiskeauktioner og Samlercentraler i Danmark, Foreningen Muslingeerhvervet, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, FSR danske revisorer, Landbrug og Fødevarer, Levende Hav, Marine Ingredients Denmark, NOAHs Sekretariat, OCEANA, WWF. Nedenfor følger resumé af høringssvarene samt Udenrigsministeriets kommentarer hertil anført i kursiv. Fiskeriets Arbejdsmiljøråd har med henvisning til lovforslagets bemærkninger foreslået nogle præciseringer til de nævnte krav om bl.a. sundhedsbevis, søsikkerhedskursus og sønæringsbevis. Desuden fremhæves, at der ud over tekniske regler for fiskefartøjers bygning og udstyr også gælder en række bestemmelser om arbejdsmiljø, som også vil gælde for frivillige foreningsfartøjer. Det anbefales tillige, at det i bemærkningerne nævnes, at frivillige foreningsfartøjer er forpligtede til at overholde reglerne om havnekendingsnummer. Endeligt foreslås, at der i bemærkningerne nævnes, at ministerens godkendelse af frivillige foreningsfartøjer forudsætter, at foreningen forinden dokumenterer, at søsikkerhedskrav, som administreres af Søfartsstyrelsen, er opfyldt. Udenrigsministeriet skal til det ovenfor anførte bemærke, at de foreslåede tilføjelser til beskrivelse af gældende ret imødekommes, men at beskrivelsen af gældende krav i henhold til øvrig lovgivning ikke kan være udtømmende. Udenrigsministeriet kan desuden bemærke, at forslaget vedrører frivillige kystfiskerforeningers mulighed for at drive selvstændigt erhvervsmæssigt fiskeri, hvor det fartøj, der ønskes anvendt til det erhvervsmæssige fiskeri, i forvejen kan være omfattet af gældende arbejdsmiljøkrav.

3 3 Advokat Morten Rosendahl (Advokatfirmaet Kirk Larsen og Ascanius) finder vedrørende forslaget om ændringen af lovens 15 om muligheden for genregistrering, at den foreslåede bestemmelse vil få en række utilsigtede konsekvenser for mange reelt aktive erhvervsfiskere. Der henvises til baggrunden for ændringsforslaget, som han er enig i, idet der er tale om situationer, hvor en registreret erhvervsfisker får frataget sin status, hvorefter vedkommende dagen efter kan lade sig genregistrere alene under forudsætning af, at vedkommende fremadrettet for det kommende år opfylder kravene for at være registreret. Hidtil havde genregistrering kunnet ske, hvis man blot i en 12 måneders periode inden for de sidste 5 år havde opfyldt betingelserne i et år og kan dokumentere det. Advokat Morten Rosendahl peger på, at den foreslåede ny formulering af bestemmelsen medfører, at det er uhensigtsmæssigt, at en aktiv frasigelse af A-status i bemærkningerne til lovforslaget betegnes orlov, hvilket han finder misvisende, da en frasigelse samtidig indebærer, at vedkommende ikke kan eje et fiskerfartøj med tilhørende rettigheder. Udenrigsministeriet kan hertil oplyse, at formuleringen i lovforslagets bemærkninger tilpasses, således at der bliver tale om frasigelse af A-status i en periode på maksimalt 5 år. Advokat Morten Rosendahl peger desuden på, at begrænsningen af adgangen til genregistrering ved en samtidig skærpelse af kontrolindsatsen som følge af den politiske aftale af 16. november 2017 og et i praksis kompliceret regelsæt om beskæftigelses- og indkomstkrav vil medføre, at mange registrerede erhvervsfiskere vil komme i klemme. Han mener, at det i særlig grad vil ramme ejerne af de mindste fiskefartøjer, der ofte har bibeskæftigelse ved siden af fiskeriet, og hvor forhold som sygdom, havari og udsving i fiskerimuligheder i højere grad slår igennem hos denne gruppe. Udenrigsministeriet ser dette som en konsekvens af, at der er truffet en bred politisk aftale om at skærpe erhvervsfiskerkravene og kontrollen heraf, men kan samtidig henvise til, at fiskerilovens 21 indeholder hjemmel til ud fra særlige sociale og helbredsmæssige hensyn at dispensere fra betingelserne for at blive registreret som erhvervsfisker med A-status efter lovens 14. Advokat Morten Rosendahl beskriver en række situationer, som han betragter som en uheldig retstilstand i situationer, hvor administrative afgørelser om A-status er underkastet en prøvelse, og en fisker mister sin

4 4 A-status ved afgørelse for klageinstans eller domstole og ikke har denne mulighed for genregistrering. Udenrigsministeriet kan henvise til, at den politiske aftale mellem Folketingets partier af 16. november 2017 indeholder målsætningen om en skærpelse af såvel kravene for at blive registreret som erhvervsfisker som en samtidig skærpelse af kontrolindsatsen. En fisker, der bliver kontrolleret og ikke lever op til gældende krav, vil således blive omfattet af denne stramning, mens en fisker, der ikke lever op til kravene, men selv aktivt frasiger sig denne registrering i en periode får muligheden for under visse betingelser at kunne blive genregistreret. Udenrigsministeriet finder, at den politiske aftales hensigt dermed er opnået. Advokat Morten Rosendahl beskriver øvrige tilfælde, hvor han ikke finder, at orlov (frasigelse af A-status) er en relevant løsning. Han nævner eksempelvis tilfælde, hvor en eller flere medejere over en længere periode udelukkes fra deltagelse i fiskeriet indtil en tvist er afgjort, hvilket kan medføre, at opretholdelsen af erhvervsfiskerstatus ikke kan opretholdes. Orlov (frasigelse af A-status) ville indebære, at fiskeren må sælge sin andel af et fartøj. Udenrigsministeriet kan henvise til, at det brede politiske ønske om stramning af muligheden for at blive genregistreret udtrykkeligt forudsætter, at fiskere har været uden for erhvervet, altså med en frasigelse af registreringen af A-status i en periode for således at skabe en meget enkel regulering med en klar skærpelse for øje. Advokat Morten Rosendahl peger på, at kravet om frameldelse af A-status skal gælde i mindst 1 år efter hans vurdering kan få meget uheldige følger i situationer, hvor en fartøjsejer sælger sit fartøj og senere ønsker at erhverve et nyt, eller hvor en ældre fisker sælger sin virksomhed, hvor en del af provenuet kan geninvesteres i forbindelse med eksempelvis et generationsskifte. Han peger således på, at 1 års frameldelse i disse situationer udelukker fra at reagere med meget kort frist, hvis nye muligheder opstår. Udenrigsministeriet finder, at de påtænkte opstramninger som følge af den politiske aftale indebærer, at genregistrering kun finder anvendelse på fiskere, der har været uden for erhvervet i en periode. Samtidig vil situationer ved køb og salg af fartøjer indebære en lang række øvrige risici, herunder af økonomisk art, hvor den nugældende uhensigtsmæssige retstilstand har medført fordele i disse situationer, fordi der i dag er en meget åben adgang for genregistrering. Udenrigsministeriet finder ikke, at disse fordele kan legitimere, at reglerne ikke strammes i overensstemmelse med den politiske aftale. Dog vil ovennævnte synspunkt kunne imødekommes ved, at den foreslåede minimumsperiode på 1 år halveres til 6 måneder.

5 5 Advokat Morten Rosendahl finder, at der, når den foreslåede ændring træder i kraft den 1. juli 2018, vil være behov for overgangsregler for tidligere registrerede erhvervsfiskere. Udenrigsministeriet lægger til grund, at den foreslåede bestemmelse må fortolkes således, at muligheden for at frasige sig A-status vil gælde fra ikrafttrædelsestidspunktet for registrerede erhvervsfiskere, der inden for de seneste 5 år har opfyldt erhvervsfiskerkravene. Dette præciseres i lovforslaget. Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation (DFPO) har påpeget, at den foreslåede skærpelse af kravene for genregistrering som erhvervsfisker med A-status, kan medføre nogle utilsigtede følger for erhvervsfiskere, der i en periode uforskyldt ikke kan opfylde de almindelige betingelser for at opretholde registrering som erhvervsfisker med A-status. DFPO opfordrer derfor til, at der i lovgivningen tages højde for situationer i forbindelse med udefrakommende ændringer i fiskeriet eller fartøjsudskiftning, hvor kravet om aktiv frasigelse af A-status ikke gælder. Desuden opfordrer DFPO til, at der som en forudsætning for tildeling af fiskerirettigheder til frivillige foreningsfartøjer stilles som krav, at tildelingen ud fra en myndighedsvurdering ikke vil medføre konkurrenceforvridning i erhvervet. Udenrigsministeriet skal til det ovenfor anførte bemærke, at synspunktet vedrørende betingelserne for genregistrering imødekommes i forslaget ved at forkorte minimumsperioden for aktivt at kunne frasige sig A-status fra 12 til 6 måneder, men at betingelserne i øvrigt fastholdes. Vedrørende opfordringen om, at tildeling af fiskerirettigheder til frivillige foreningsfartøjer gøres betinget af, at denne ikke vurderes at være konkurrenceforvridende bemærkes, at størrelsen af de tildelte fiskerirettigheder svarende til en landingsværdi på maksimalt kr. årligt ikke vurderes at være konkurrenceforvridende i forhold til det øvrige fiskerierhverv. Endvidere er det forudsat, at foreningernes drift ikke er med indtjening for øje, men at formålet skal være at oplyse om et lokalt kystfiskeri. Også på denne baggrund vurderes, at tildelingen ikke vil være konkurrenceforvridende. Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) har påpeget, at den foreslåede skærpelse af kravene for genregistrering som erhvervsfisker med A-status i fiskerilovens 15 kan resultere i tab af A-status i situationer, hvor dette ikke er selvforskyldt, og at tabet af A-status i disse situationer vil udgøre et betydeligt indgreb i fiskernes erhvervsgrundlag og økonomi. DPPO opfordrer derfor til, at der i forslaget indføres undtagelsesbestemmelser vedrørende situationer med sygdom, fartøjsudskiftning og svigtende fiskeri.

6 6 Udenrigsministeriet skal til det ovenfor anførte bemærke, at kritikken vedrørende skærpelserne delvis imødekommes i forslaget ved at forkorte minimumsperioden for aktivt at kunne frasige sig A-status fra 12 til 6 måneder. Dermed vurderes, at evt. negative konsekvenser for erhvervslivet, som ændringsforslaget i undtagelsestilfælde måtte medføre, bliver begrænsede. Samtidig er det også Udenrigsministeriets vurdering, at den politisk ønskede stramning ikke har til hensigt, at der skal tages højde for, om tab af A-status er selvforskyldt eller ej, men at betingelserne for opretholdelsen af A-status blot skal være opfyldt. Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) påpeger endvidere, at indsnævringen af kredsen af arveberettigede i forhold til bestående fiskeribedrift i den foreslåede ændring af fiskerilovens 22, vil vanskeliggøre generationsskifter i fiskeribedrifter, hvilket man finder er i modstrid med sektorens ambition om at tiltrække unge til erhvervet. Udenrigsministeriet skal til det ovenfor anførte bemærke, at efterlevende ægtefælle, samlever, samt børn fortsat vil kunne overtage en bestående fiskeribedrift ved arv. Tilladelsen til overtagelse er tænkt som en undtagelse gennem tidsbegrænset tilladelse, indtil vedkommende er i stand til at opfylde kravene, eller fiskeribedriften overdrages til tredjemand, som opfylder betingelserne. Det vurderes derfor ikke, at forslaget om ændring af 22 vil udgøre en hindring for at tiltrække unge mennesker til erhvervet. Udenrigsministeriet kan desuden henvise til den politiske aftale af 16. november 2017, hvorefter der ved generationsskifte ikke skal gælde undtagelser.

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 1448 København K 12. januar 2018 J.nr.: LJ/30748-001 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk Sag 2017-46081 Høringssvar vedr. lovforslag

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven Lovforslag nr. L 52 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af ministeren for fiskeri og ligestilling (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af fiskeriloven (Oplysning om ejerkredsen af den

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven Lovforslag nr. L 151 Folketinget 2017-18 Fremsat den 22. februar 2018 af ministeren for fiskeri og ligestilling (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af fiskeriloven (Opfølgning på "Fiskeripakken",

Læs mere

Lov om ændring af fiskeriloven

Lov om ændring af fiskeriloven Lov om ændring af fiskeriloven (Oplysning om sidste tredjedel i erhvervsfiskerselskaber) I fiskeriloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 764 af 19. juni 2017 med senere ændringer, foretages følgende ændringer:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs Lovforslag nr. L 131 Folketinget 2018-19 Fremsat den 19. december 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs (Sammensætning af Fiskeriets Arbejdsmiljøråd)

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven Version 12. december 2017 Forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Opfølgning af Fiskeripakken, Bierhvervsfiskernævnets sammensætning og forenklinger) I fiskeriloven, jf. lovbekendtgørelse nr. [764

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Beredskab den 6. december 2016 Fiskeriforhandlinger Sagen kort: I løbet af efteråret 2016 har miljø- og fødevareministeren

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2117778 -- BILAG 1 -- [ Bilag 1 - Notat om undersøgelse af regler som har relation til kvotekoncentration

Læs mere

BAGGRUNDSNOTITS til ændring af fiskenlov (Foreningsfartøjer, Bierhvervsflskemævn mv.) Forslag

BAGGRUNDSNOTITS til ændring af fiskenlov (Foreningsfartøjer, Bierhvervsflskemævn mv.) Forslag == AKT 2866706 == Dokument 3 == [VS: HASTER - Høringspakke - lovforslag (foreningsfartøjer, Bierhvervsfisker... == I Forslag BAGGRUNDSNOTITS til ændring af fiskenlov (Foreningsfartøjer, Bierhvervsflskemævn

Læs mere

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 13-07-2018

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / )

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / ) Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk afdeling Asiatisk plads 2 DK-1448 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mamort@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C.

Læs mere

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF )

Forretningsorden for Overvågningsudvalget for fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF ) Miljø- og fødevareministeriet Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: EU & Erhvervsudvikling / ANDCLA Sagsnr./dok.nr.: 15-8343-000011 Dato: 26. januar 2016 Forretningsorden for Overvågningsudvalget

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Digitaliseret fiskerikontrol og frivilligt kystfiskermærke m.v.

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Digitaliseret fiskerikontrol og frivilligt kystfiskermærke m.v. Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 L 220 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Digitaliseret fiskerikontrol og frivilligt kystfiskermærke m.v.)

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1)

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1) BEK nr 343 af 01/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-46069 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fartøjer,

Læs mere

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Sendt pr. mail: fpk@um.dk Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk Kontor Asiatisk Plads 2 1448 København K 17. august 2018 J.nr.: LJ/31640-002 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk

Læs mere

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser.

1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i kulbrintelicenser. 26. marts 2014 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om Nordsøenheden og Nordsøfonden 1. Indledning Nordsøfonden og Nordsøenheden blev etableret i 2005 med henblik på at varetage statens deltagelse i

Læs mere

Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018)

Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018) Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3536919 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 03-09-2018

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt Det talte ord gælder Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AR stillet den 31. marts 2017

Læs mere

Aktdetaljer Akttitel: Høringsnotat, lovforslag, fiskerioven (foreningsfartojer, bierhvenrsflskernævn mv.) Aktnummer:

Aktdetaljer Akttitel: Høringsnotat, lovforslag, fiskerioven (foreningsfartojer, bierhvenrsflskernævn mv.) Aktnummer: Udenrigsministeriet Aktdetaljer Akttitel: Høringsnotat, lovforslag, fiskerioven (foreningsfartojer, bierhvenrsflskernævn mv.) Aktnummer: Akt ID: 2957807 Dato: 12-01-2018 Type: Intern Dokumenter [1] Akrdokument.html

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 45 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 45 Bilag 3 Offentligt 16. november 2015 J.nr. 15-1432243 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 987 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 10. maj 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-792-1310

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd

Forslag. Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd Fremsat den af ministeren for ligestilling (Eva Kjer Hansen) Udkast af 2. februar 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd (Kommunale og regionale udvalg m.v. og ændring

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT Retsudvalget 2011-12 L 6 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen Dato: 24. oktober 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Rasmus Linding Sagsnr.: 2011-7002-0002 Dok.: 228365 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT om forslag

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000017/ Den 13. juni 2014 FVM 292 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag.

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag. 2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsministeriet, j.nr. 70.D.7.a.DAN Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene

Læs mere

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

12. april 2012 FM 2012/44. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 12. april 2012 FM 2012/44 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra Udvalget

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 18 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Forlængelse af

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri)

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri) Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri) Udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven har været i offentlig

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2017-3508 Udkast Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Begrænsning af SKATs mulighed for at tilbagekalde bindende svar ved værdiansættelse af aktiver og ensretning

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt SUPPLERENDE NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 20. april 2007 /nwj Kommissionens grønbog En fremtidig havpolitik for EU: En europæisk vision for

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mikkst@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C. Andersens

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Retsudvalget L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 93 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 6. februar 2015 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Katrine Drejer Vienberg

Læs mere

UDKAST 3. februar 2012

UDKAST 3. februar 2012 UDKAST 3. februar 2012 Forslag til Lov om ændring af lov om randzoner (Energiafgrøder og offentlig adgang) I lov nr. 591 af 14. juni 2011 om randzoner foretages følgende ændringer: 1 1. I 2, stk. 1, udgår»og

Læs mere

Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt Kemikalier J.nr. 001-05574 Ref. Jukof/beand Dep/kirst GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 3 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 14. november 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 3 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 14. november 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 9. september 2011 EM 2011/110 Bemærkninger til lovforslaget 1. Lovforslagets baggrund Almindelige bemærkninger Det foreslås, at der indføres et nyt indeks til beregning af rejeafgiften, i situationer hvor

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2019-0135 Klager: Østen.dk ApS Godthåbsvej 132 2000 Frederiksberg Danmark Indklagede: [A] [A s adresse] Danmark Parternes påstande: Klagerens påstand Registreringen af

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0041 Dok.: HTR40329 Besvarelse af spørgsmål nr. 7 af 12. januar

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 7. april 2011 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2010-702-0142 Dok.: JOK41561 Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 2 vedrørende

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og EU landbrug og fiskeri Ref. NICOLH Den 3. april 2017 Notat om forløb om kvotekoncentration Optakt til forhandlinger I efteråret 2015 bragte Danmarks Radio en dokumentar, der satte fokus på, at de danske

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 22/2016

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2010-719-0011 Dato: 23. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0053 Forslag til Lov om ændring af tobaksafgiftsloven (Regulering af pakkerstørrelser på cigaretter) 1 I lov tobaksafgifter (tobaksafgiftsloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2017/141. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 14-03-2017 FM 2017/141 Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Baggrunden for forslaget er, at Inatsisartut i efteråret 2016 vedtog beslutningsforslag om, at Naalakkersuisut

Læs mere

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over Sundhedsudvalget 2009-10 L 197 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 197 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000010/ Den 13. juni 2014 FVM 291 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Departementet Sags. nr. 24015 Den 31. januar 2014 FVM 226 REVIDERET GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Europa-Parlamentet

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF )

Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF ) Oversigt over medlemmer og suppleanter i Overvågningsudvalget for Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet (EHFF 2014-2020) Organisation /suppleant Kontaktoplysninger Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen Nanna

Læs mere

Erhvervsfiskerkravene

Erhvervsfiskerkravene Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 607 Offentligt Modtaget 31. maj 2016 Erhvervsfiskerkravene 60 % af bruttoindkomsten skal komme fra erhvervsfiskeri. - Hovedregel:

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

BILAG. Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER

BILAG. Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER - I BILAG INATSISARTUT Naalakkersuisutmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse IRER Dato: 25. marts 2015 J.nr.: 01.36.01.03-00056 FM20l5/89. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx. af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

27. november EM2015/124 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende 27. november BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om bekæmpelse af zoonoser og zoonotiske agens. Fremsat af Naalakkersuisoq

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat Skatteudvalget, Finansudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Europaudvalget 2011 KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2, KOM (2012) 0185 Bilag 2 Offentligt Notat

Læs mere

Resumé og kommentarer til høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Resumé og kommentarer til høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 78 Bilag 3 Offentligt N O T A T Resumé og kommentarer til høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Læs mere

Lovforslaget har været til høring hos følgende myndigheder, organisationer m.v.:

Lovforslaget har været til høring hos følgende myndigheder, organisationer m.v.: Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 L 8 Bilag 1 Offentligt N O T A T Notat om høringssvar vedrørende lovforslag om ændring af lov om sygedagpenge (Ændring af beskæftigelseskravet, afskaffelse af ret til sygedagpenge

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Udvidet adgang til overflytning, supplerende dagpenge, forenkling mv.

vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Udvidet adgang til overflytning, supplerende dagpenge, forenkling mv. Arbejdsmarkedsudvalget L 15 - Bilag 1 Offentligt Notat Opsummering af høringssvar fra Beskæftigelsesrådets Ydelsesudvalg, Kristelig Fagbevægelse, Kristelig Arbejdsgiverforening og Arbejdsløshedskassen

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr:14-7140-000017/ Den 13. juni 2014 FVM 290 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om udkast til discardplan

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 45 Folketinget Fremsat den 30. november 2011 af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 45 Folketinget Fremsat den 30. november 2011 af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) til Lovforslag nr. L 45 Folketinget 2011-12 Fremsat den 30. november 2011 af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Bilag 24 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne

Forslag. Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne Lovforslag nr. L 00 Folketinget 2012-13 Fremsat den... af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af lov om kundgørelse af love, anordninger og bekendtgørelser på Færøerne (Ændringer

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af taxilov

Forslag. Lov om ændring af taxilov Lovforslag nr. L 203 Folketinget 2018-19 Fremsat den 13. marts 2019 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik 2009/1 LSF 56 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2009-0012398 Fremsat den 4. november 2009

Læs mere

Høringsnotat til Indberetningsvejledning til økonomiske rammer

Høringsnotat til Indberetningsvejledning til økonomiske rammer Dato: 20. februar 2019 Høringsnotat til Indberetningsvejledning til økonomiske rammer KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Forsyningssekretariatet sendte Indberetningsvejledning til økonomiske rammer med

Læs mere

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN Eksportrådet The Trade Council Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af tobaksafgiftsloven 1) 2011/1 LSF 82 (Gældende) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-231-0053 Fremsat den 8. februar 2012 af skatteministeren (Thor Möger Pedersen)

Læs mere

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 8. august 2013 EM 2013/101 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Forslaget er foranlediget af de berørte rederiers ønske om at gøre op med de svagheder, som den

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0020 Klager: Advokatsamfundet Kronprinsessegade 28 1306 København K Indklagede: Leif Andersen Boelsmindevej 222 9300 Sæby Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 22 Offentligt J.nr. 2007-711-0001 Dato: 10. oktober 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Notat Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om tilskud til forarbejdning af fiskevarer og akvakulturprodukter i små og mellemstore virksomheder.

Notat Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om tilskud til forarbejdning af fiskevarer og akvakulturprodukter i små og mellemstore virksomheder. Miljø- og Fødevareministeriet Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor/initialer: Projektdesign/LOWEIL Sagsnr.: 16-86195-000004 Dato: 21. april 2016 Notat Høringssvar Udkast til bekendtgørelse om tilskud

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven

Forslag. Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven Lovforslag nr. L 65 Folketinget 2015-16 Fremsat den 20. november 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ophævelse af reklameafgiftsloven (Ophævelse af reklameafgiftsloven) 1 Reklameafgiftsloven,

Læs mere

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov 1. Regeringen, Venstre og Konservative (herefter benævnt aftaleparterne) har indgået aftale om en ny offentlighedslov.

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være:

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være: Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 290 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 16. juni 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Høringsnotat - udvidelse af aftalefriheden i aktieoptionsloven

Høringsnotat - udvidelse af aftalefriheden i aktieoptionsloven Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 10 Bilag 1 Offentligt NOTAT Høringsnotat - udvidelse af aftalefriheden i aktieoptionsloven 10. september 2018 J.nr. 2018-4014 Center for Arbejdsliv (II) AKL Udkast til

Læs mere