Generalforsamling HHST 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling HHST 2010"

Transkript

1 Beretning, den 9.marts Horne Set tilbage på året 2010 Generalforsamling HHST 2010 Året 2010 har været et år præget af udfordringer og hvor høringssvar til Kommunens Spareplan 2012 har fyldt særdeles meget. Udviklingsråd roller og synlighed Starten af året var med fokus på roller og synlighed for udviklingsrådets arbejde. Punkter, som åbenbart har været på dagsorden i nu snart lang tid. Udviklingsråd er fortsat noget nyt for mange og viser hvor svært det er med at ændre gamle rutiner. Det gælder for både lokalområder og kommunen! Det er ikke nok med fine plancher hvis de ikke omsættes i konkrete og synlige resultater. Derfor har roller og synlighed være et fast punkt på dagsorden på udviklingsråds møder og for den sags skyld også på det fælles udviklingsråd (FUR). Fra starten har udviklingsrådets opgave været netværksdanner og høringspart for kommunen og lokalområdet. Synlighed skabes nu bedst ved at vise resultater! Men for at skabe synlighed skal der være nogen at skabe resultater med! Netværksdannelse sker i vores byer på forskellig vis og efter forudsætninger som gælder for de enkelte byer. Nogle har allerede skabt nye netværker og flere er under etablering, men vigtigt er det at det sker i takt med allerede etablerede projekter og efter byens behov. For udviklingsrådet er det vigtigt at synliggøre vores muligheder og roller i fremtidige udviklingsprojekter. Vi skal være bedre til at synliggøre vores resultater og måden vi kan medvirke ved nye udviklingsprojekter.

2 Bestyrelsesarbejdet i HHST Efter egen opfattelse er vi i bestyrelsen ved at finde vores egen rolle. Vi er 4 byer i HHST, i virkeligheden fungerer vi som 3 byer Horne, Sig og Hodde/Tistrup. Hver by arbejder med deres egne opgaver ud fra deres egne forudsætninger og historie. Vi samarbejder om de fælles opgaver, som vi er enige om kunne være til gavn for alle byer. Vores målsætning er at arbejde lokalt og for hele Varde Kommune. Bakker fuldt og helt op omkring FUR fælles udviklingsrådsarbejde og Varde som centerby. Vedtægtsændringer For at sikre den lokale forankring af udviklingsrådets arbejde i lokalområdet foreslår vi at ændre de nuværende vedtægter. Noget vi skal beslutte senere her på generalforsamlingen. Vi mener at valget til kandidater til bestyrelsen bedst vælges af borgerne i de enkelte byer. Og at generalforsamlingen skal tage den endelige beslutning efter indstilling fra de enkelte byer. Høringssvar til spareplan 2012 Den største udfordring for udviklingsrådet i 2010 har helt klart været at medvirke til udformningen af et høringssvar. Bestyrelsen valgte at hver by skulle udforme deres egne høringssvar. At vi ikke ville modarbejde hinanden og at høringssvar skulle være med en konstruktiv tilgang. At Varde Kommune gav os mulighed for lave borgerinddragende aktiviteter med et kontant beløb, har været medvirkende til en god proces. Hvor alle har haft mulighed for at medvirke og give udtryk for deres holdninger. Har givet udviklingsråd mulighed for at vise synlige resultater. Som vi kun kan opfordre kommunen til at gentage. Det lokale arbejde Sig/Thorstrup Sig/Thorstrup blev ikke ramt så hårdt af sparekataloget i Varde kommune. Dog mistede vi 7. klasse på Thorstrup skole. Samtidig må vi dog glæde os over at Materielgården med ca. 60 arbejdspladser giver lidt mere liv i byen. Der går rygter om, at enkelte medarbejdere vil flytte til byen, og det er jo et godt tegn. Der blev også bygget en enkelt villa sidste år.

3 I løbet af 2010 har vi i Sig arbejdet på højtryk med oprettelsen af Sig-fitness. Da Varde Andelskasse nedlagde filialen midt i byen, gik udviklingsrådsmedlemmerne fra Sig i tænkeboks. En bygning lige midt i centrum var perfekt til udvikling af byen. Hurtigt blev der nedsat et udvalg til at oprette Fitness i bygningen. Efter et års intens arbejde åbnede Sig-fitness op 1. februar i år. Der er samlet kr. sammen til etablering og omlavning af bygningen. På åbningsdagen var der stort rykind. Borgerne i Sig har virkelig taget motions ideen til sig. Sig-fitness har i skrivende stund 117 betalende medlemmer. Vores hjemmeside i Sig (Sig.dk) har fået en tiltrængt opdatering og er nu i bedste hænder. På siden er det mulig at tilmelde sig et elektronisk nyhedsbrev. I oktober i 2010 afholdte vi visionsmøde sammen med borgerforeningen, hvor sognets borgere kunne deltage. Vi har i samarbejde med borgerforeningen, udvalgt en række tiltag/aktiviteter vi vil arbejde med. Aktiviteter der vil udvikle byen og sognet i fremtiden. Der er blandt andet nedsat følgende arbejdsgrupper: En arbejdsgruppe der arbejder på at udvikle og gøre stierne i området synlige for alle. En naturoplevelser i og omkring Varde Å, Nørholm skov og hede. Vil vi prøve at få gjort tilgængelig og synlig for alle. En anden gruppe er i gang med at lave en hyggekrog ved brugsen, hvor beboerne og folk der gæster byen kan mødes. Ellers arbejder vi med et udvidet julemarked, kulturdag Sig, fælles æblepressedag, kommunalt gis kort over seværdigheder og en seniorarbejdsgruppe. Vi ser frem til endnu en spændene og begivenhedsrigt år, med samarbejde med de andre byer/sogne i HHST. Horne I Horne, har man allerede i NOV 2009, etableret Horne Lokalråd, kaldet Vision Horne. Vision Horne opstod pga. et velbesøgt borgermøde (50 deltagere) i Sogneforenings regi, på Horne Kro, hvor man bl.a. diskuterede, i hvilken retning Horne, i fremtiden, skulle udvikle sig i. En lokal styregruppe blev nedsat og denne fremlagde allerede i JAN 2010 et oplæg, kaldet Vision Horne 2020, hvorfra gruppen/rådet tog navn.

4 Heri fastlagde man, at Horne Lokal råds formål er: - at sikre sig bredest mulig opbakning til fælles tiltag i Horne Sogn, - at indsamle og forædle idéer til udvikling af området, - at iværksætte virkeliggørelsen af flest mulige forslag og idéer til fælles bedste bl.a. v.h.a. opgavespecifikke ad hoc udvalg, - at sikre fælles fodslag ved kontakt med myndigheder i spørgsmål af fælles interesse. 2. Udgangspunktet for arbejdet med visioner for og udvikling af fremtidens Horne, som landsby blev efterfølgende set i følgende ramme: Denne overordnede vision, skulle man så i Vision Horne arbejde videre med og omsætte til konkrete tiltag for at sikre trivslen i Horne og sikre, at der blev tiltrukket nye borgere og aktiviteter til Horne.

5 3. Vision Horne, har så hen over 2010 arbejdet med konkret at synliggøre Horne og fremhæve de gode historier fra området, bl.a. i pressen og via Hornes hjemmeside, hornevarde.dk. De gode historier, har bl.a. omfattet interviews med nye tilflyttere om, hvorfor de netop valgte Horne, som deres nye bosted. Men et andet synligheds tiltag har været; - dialog med Varde kommune om flere oplysningsskilte (Hallen, skolen etc.) i området. Et andet nært tiltag er, Velkomstkurve til tilflyttere. Formålet hermed er, at få nye naboer til at føle sig velkomne og få dem med i fællesskabet i Horne. Ligeledes har man fået gadevelkomst ambassadører, der ligeledes byder velkommen og orienterer beboerne om nye tiltag og aktiviteter i byen. Alt sammen møntet, på den gode historie om Horne! 4. Et andet stort visionsområde i Horne, er den manglende nybygning og deraf følgende manglende nybosætning i Horne by. Der er fortsat mange ledige og ubebyggede grunde på udstykningen på Lundagervej og sognet arbejder derfor pt. på et projekt, kaldet Påskeplanen 2012, der skal være med til at støtte et større nybyggeri på Lundagervej i Horne. 5. I SEP måned 2010, faldt bomben så. En bombe, som kunne knuse alt initiativ, nemlig: Varde Kommunes Sparekatalog Men, her valgte Horne igen, at gå i offensiven. Der blev indkaldt til stormøde i Horne Hallen og 225 borgere (Ca. 1/4 af sognets beboere) mødte frem! Efter et kort oplæg, gik borgerne ud i grupper, hvor man fandt ud af, hvor tyngen i arbejdet med høringssvaret skulle ligge. Fokusområdet, idet Horne Skole var lukningstruet, var selvfølgeligt: Bevarelse af skolen og med en 0 7 kl. struktur. Herudover, var der bl.a. arbejdsgrupper indenfor: -ældreområdet, - infrastruktur, - kultur og fritid, - grønne områder og - politik. I forløbet, op til fremsendelsen af høringsvaret, nærmest glødede jorden under Horne, idet orienteringsmail og konstruktive forslag og tilføjelser røg frem og tilbage imellem deltagerne i de enkelte underarbejds- og høringssvars grupper. Her ville selv SYDENERGI S nye super fibernet, ikke kunne have slået til, uden bare at blive lidt lunt 6. Som alle ved, fik Horne lov at beholde Horne skole. Nu, dog som en filialskole af Tistrup Skole og med en 0 6 kl. struktur. Det kunne ikke være anderledes og Horne ser frem til dette nye samarbejde med Tistrup Skole, fortæller Stig Larsen.

6 7. Det, man nu efterfølgende kan sige om Sparekataloget og især processen, set i borgerinddragelses- og udviklingssammenhæng, er imidlertid meget positivt. Horne har fået en masse nye engagere borgere på banen. Og det er borgere, der vel og mærke ikke alle tidligere har engageret sig i større offentlig sammenhæng og det er meget positivt, når man snakker udvikling og vækst og ikke mindst borgernes engagement heri! Horne ved nu, eller er blevet bekræftet i, at de gode lokale kræfter fortsat er rigelig tilstede, og at de vil noget med, og for Horne! 8. Varde kommune, havde i 2010, fået bevilliget ,- til borgerinddragende aktiviteter. Heraf, fik Horne 5.000,-. Pengene blev brugt til afholdelse af Visions Hornes årlige borgermøde for alle borgere i Horne Sogn. Mødet blev afholdt i samarbejde med Horne Sogneforening og der deltog ca. 50 personer. Mødets formål var, at inddrage Hornes borgere i sognets løbende udvikling, samt at nedsætte det kommende års lokalråd (Vision Horne). Lokalrådet nedsættes dynamisk af mellem 5 og 11 personer, valgt på borgermødet. Der var stort engagement og mødet gav rig inspiration til det kommende års arbejde. 9. Vedr. HHST filmen, så er Horne ikke helt tilfreds. Projektet blev ikke helt som forventet! Horne er efter egen opfattelse blevet mangelfuld eksponering! Hodde/Tistrup Borgermødet den 19.april havde overskriften Vision 2025 Og blev afholdt af udviklingsråd i samarbejde med Tistrup Erhvervs- og Borgerforening. Formålet var at samle op på tidligere borgermøder og ikke mindst at høre borgerne om forventninger til de næste år frem til Ca. 90 borgere var mødt op og resultatet af gruppearbejdet blev 5 hovedtemaer: Bosætning Byen Fra ung til voksen Kultur og foreninger Informationer og infrastruktur

7 Temaer som vil blive en del af udviklingskataloget og fremtidige arbejdsgrupper. Arbejdet blev dog stillet på pause efter udmeldelsen om sparekaloget. Proces med sparekatalog 2012 Udviklingsrådet tog initiativ til at koordinere indsatsen omkring høringssvar fra lokalområdet i samarbejde med Erhvervs- og Borgerforening. Massiv opbakning fra alle sider og med forældremøder og borgermøde med borgere, har givet mange aktiviteter for at synliggøre sammenholdet i Hodde/Tistrup. Givet mange forslag til nye ideer og holdninger til høringssvar. Høringssvar med en konstruktiv streg og med ønsker om at udvikle lokalområdet. Fokus har været på bevarelse af Tistrup Skole som den er og et barmarksprojekt for Tistrup plejehjem, som allerede besluttet af Varde Kommune. Byrådsbeslutningen om spareplan 2012 er til fordel for området og vil være næste periodes udviklingsplan. Information Informationer til alle borgere har i forbindelse med høringssvar har spillet en afgørende rolle. Målet har været, at alle skal have mulighed for at give udtryk for deres egen holdning. Lokalområdets hjemmeside, Tistrupnews har været meget aktiv med at lave artikler, gennemført interviews og lavet små videoklip. Læring fra dette projekt har betydet at vi arbejder på at lave et nyt mødested i Tistrup Cafe@. Et sted, hvor vi kan mødes omkring informationsudvikling, tilflytternetværk og mødested for foreninger. Det videre arbejde For at kunne fokusere på udviklingsaktiviteter foreslår HHST at der nedsættes et lokalråd, et udvalg under Tistrup Erhvervs- og Borgerforening. Et punkt på dagsorden på generalforsamlingen for TEB den 22.marts.

8 FUR- samarbejdet FUR er navnet på fælles udviklingsråd for de 9 udviklingsråd i Varde Kommune. Med Hanne Jespersen som tovholder er det formålet at koordinere indsatsen for fælles aktiviteter for hele kommunen. At udveksle information om projekter fra de enkelte udviklingsråd. Også her er synlighed og roller været diskuteret intenst. Der er et udtalt behov for at frigøre udviklingsrådet som den hemmelige forening. Fælles projekter og bedre pressedækning skal prioriteres i den næste periode. Af projekter kan nævnes: Videofilm fra de 9 udviklingsråd Kortlægning af lokalområde (GIS-projekt) Varde Messen Spareplan 2012 Udviklingsprojekter Med udgangspunkt i den vedtagne Spareplan 2012 vil HHST udarbejde et udviklingskatalog. Hovedtema: BOSÆTNING og afledte aktiviteter HHST vil koncentrere sig om udviklingsprojekter, og bakker fuldt og helt op omkring det indtjeningsprojekt, som er under etablering i Varde Kommune. Vi har længe efterspurgt en samlet plan for udviklingsaktiviteter for hele Varde Kommune! At gennemføre udviklingsprojekter med succes kræver indsigt og erfaring. Noget vi glæder os til at høre mere om fra udviklingschef Jørgen Nielbæk. Opfordring til at medvirke i denne proces Jeg håber at flere vil gribe muligheden for at påvirke denne proces og vil melde sig til bestyrelsesarbejdet eller melde sig til en arbejdsgruppe.

9 Vi kan selv påvirke vores fremtid, men det kræver at der bakkes op omkring dette arbejde. At tilbyde de ressourcer man nu en gang måtte være i besiddelse af Afslutning Afslutningsvis vil jeg gerne takke mine kollegaer i bestyrelsen for et konstruktivt samarbejde. Tiden er altid givet godt ud med at deltage i et dialogmøde, som er metoden i vores bestyrelse. Tak til Hanne Jespersen for altid at være der med et godt råd og god vejledning. Formand HHST Henry Koch

ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012

ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012 Beretning generalforsamling HHST 2011 ÅR 2011 har været et år præget af indsatser med at implementere mange af de beslutninger, som blev resultatet af spareplanen 2012 Roller og synlighed igen,igen Selv

Læs mere

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST.

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST. Beretning om udviklingsrådets virke i 2012. a. FUR v/henry ÅR 2012 har været et år præget af indsatser som ligner de forrige år. Temaer, som struktur, synlighed, kontakt til bagland, VIVA Varde og udviklingskatalog

Læs mere

4. Udviklingsrådet kan styrke samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv, lokalråd og de kommunale institutioner i lokalområderne.

4. Udviklingsrådet kan styrke samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv, lokalråd og de kommunale institutioner i lokalområderne. Beretning ved generalforsamling den 5. marts 2014 Indlæg fra Tistrup/formanden. Jeg vil starte med at tage udgangspunkt i vores vedtægter - 1 Formål 1. Formål 1. Udviklingsrådet skal være et koordinerende

Læs mere

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch Beretninger fra HHST generalforsamling 2015-03-12: Beretning fra Henry Koch. Beretning ved formand Henry Koch Udviklingsrådene har eksisteret siden 2007 med det formål at være talerør, at være netværksdanner

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl. 20.00 I Helle-Hallen Inden generalforsamlingen fra kl 19-20 var der foredrag og debat med Landdistrikskonsulent Carsten Blomberg

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Gert Lindberg valgt 3. Aflæggelse

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet. i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening udarbejdet

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling

Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling 1 Beretning til HHST Udviklingsråd generalforsamling 11.03.2010 Året 2009har igen været et år med mange møder og tilsvarende udfordringer. Det er måske relevant kort at repetere udviklingsrådets opgaver

Læs mere

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune

Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune HØRINGS SVAR Høringssvar til inspirationshøring om strukturdrøftelser på skole- og dagtilbudsområdet i Varde kommune Høringssvaret er på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området), Sig Borgerforening

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året 2016-17 v/formand Heino Mølholm Som tidligere år har vi i år delt beretningen. Jeg prøver at tage det lidt overordnede, men der vil komme et lille indlæg

Læs mere

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed.

1. Udvikling og organisering af samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols/Helgenæs for at styrke området som helhed. Ingen har det hele Tilsammen har vi alt! Hvad er Mols i Udvikling? Mols i Udvikling er en paraplyorganisation på Mols, som har det hovedformål at udvikle Mols og Helgenæs på lokalbefolkningens præmisser.

Læs mere

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO

VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO VELKOMMEN TIL LÆBORG SOGN - ET GODT STED AT BO FÆLLESSKAB, STILHED, NÆRHED, UDSYN 2 INDHOLD 4 INTRODUKTION 6 FORENINGER OG INSTITUTIONER I SOGNET 6 Friskolen 7 KFUM spejderne 8 Læborg Multihus 9 LG&U 10

Læs mere

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af.

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af. Lokal Udviklingsplan for XXXX XXX-området består af. Lokalområdets vision. Beskriv forhold, aktiviteter og ting der betyder noget for byen/lokalområdet. Disse punkter er et afsæt for at lokalområdet kan

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg

(LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg (LUP)! Lokal udviklingsplan for Kastrup, Neder Vindinge Næs og Ornebjerg Hvordan skal Den lokale udviklingsplan bruges: et fælles arbejdsdokument i forhold til udvikling af lokalområdet frem mod visionen

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene Mælkefestival Ølgod BY Night Land og BY Branding af Ølgod -TV Syd og medier Arbejdet med udviklingsplaner Struktur eks. Helle Øst og Helle Vest Udviklingsplaner Iværksætterhus Kulturhus Hallen Byskovcenter

Læs mere

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse.

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse. WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 2 ØVRIGE TEMAER Uddannelse og uddannelse og Varde Kommune bør tilbyde kursus for nye Bord 1 bestyrelsesmedlemmer Synlighed kommunikation Fundraising Præciseres mere

Læs mere

UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje)

UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje) UDVIKLINGSRÅD HELLE VEST (Nordenskov, Øse, Næsbjerg, Roust og Rousthøje) Generalforsamling onsdag den 2. marts, 2011 afholdes på Nordenskov Kro Formanden Peder Foldager bød velkommen til Udviklingsrådet

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Tirsdag den 27. marts 2019 kl

Tirsdag den 27. marts 2019 kl Tirsdag den 27. marts 2019 kl. 19.00 på Øse Efterskole Sønderskovvej 130 Øse, 6800 Varde Dagsorden: / Referat 10 personer fremmødt. 1. Valg af dirigent: Finn Hansen valgt 2. Valg af referent: Bjarne Tarp

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus

Noget at samles om. 46 Nørholm Forsamlingshus Nørholm forsamlingshus Noget at samles om Nørholm Forsamlingshus er ikke som forsamlingshuse er flest. Huset skiller sig ud ved sin særlige arkitektur, men er også anderledes, fordi det har gennemgået

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 15.09.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hotel Hjedding, Ølgod Bemærk: Der er aftalt rundtur til Skulpturudstillingen. Mødetid kl. 16.00. Mødested: Kulturhuset,

Læs mere

3. Fordeling af tovholderopgaver: Musik-cafe Torben samler op og giver videre til

3. Fordeling af tovholderopgaver: Musik-cafe Torben samler op og giver videre til Referat fra møde i: Lokalrådet Hatten Dato: 9.4.2014 Deltagere på mødet: Torben, Else Marie, Jørgen, Hanne, Marianne (suppleant) Fraværende: Niels, Conni, Mette (suppleant) Udarbejdet af: Erna Storgaard

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for:

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for: Et godt sted at leve I den nye politik er visionen for profilering og bosætning: Vi vil i samarbejde med borgere og virksomheder gøre Ringkøbing-Skjern Kommune, Naturens Rige, kendt som et godt sted at

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden smødet Dato: 28. Januar 2009 Sted: Agerbæk Hotel Kl. 19.00 Deltagere (udsendt til): Fraværende: Bruno Hansen Connie Ibsen - Henning Nielsen Kristen Lønne - Lars Barslund - Michael Kvist - Mogens

Læs mere

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år Småbørnsnetværkets Nyhedsbrev November 2013 Kære netværk Efteråret går på hæld og lige om hjørnet venter vinteren og et nyt år! Husk at sæt et stort X i kalenderen til det kommende årsmøde se mere om dato,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

From: L. Renè Korsgaard Sent: 15 Dec 2015 11:04:58 +0100 To: landdistrikter Subject: Høringsvar fra Helnæs Importance: Normal Assens Kommune Rådhus Allé 5 5010 Assens Høringsvar fra Helnæs vedr. etablering

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Herstedvester Grundejerforening

Herstedvester Grundejerforening Herstedvester Grundejerforening Referat af ekstraordinær generalforsamling 20/11-2018 Dagsorden: Referent: Poul 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Per Møller 2. Valg af stemmetællere. Bestyrelsen

Læs mere

Velkommen UDVIKLING VONGE-KOLLEMORTEN SOM RINGE I VANDET 1

Velkommen UDVIKLING VONGE-KOLLEMORTEN SOM RINGE I VANDET 1 Velkommen INFORMATION OM UDVIKLING VONGE -KOLLEMORTEN SAMT NEDSÆTTELSE AF PROJEKTGRUPPE UDVIKLING VONGE-KOLLEMORTEN SOM RINGE I VANDET 1 Aftenens program Kl. 19.00 19.45 Information om hvad der er søgt

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671

8628 0115 kim@mikkelsen.mail.dk Aktiviteter og ad hoc Christian Thomsen storogfarlig@gmail.com 3059 2671 Ormslevs Borgerforenings Nyhedsbrev April 2012 1. Konstituering af ny bestyrelse 2. Nyhedsbrev 3. Den nye hjemmeside 4. Aktiviteter i nær fremtid 5. Aktiviteter - nye 6. Offentlig trafik Re 1: Konstituering

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg Nordenskov den 28. oktober 2012 Referat af : Regeringsmøde nr. 3 i Fællesvirke Sted: Nordenskov Skole NUIF lokalet Dato: 22. oktober 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen

Læs mere

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Indledning Det har været et travlt år for Udviklingsrådet Helle Øst. Der har været mange emner på dagsordenen. Vi har selv afholdt mange møder

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Grundfør?

Hvordan skal vi udvikle Grundfør? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i GRUNDFØR Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Grundfør og Borgerforeningen i Grundfør

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 23.11.2016 kl. 17.00 21.00 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde Mødedeltagere: Bjarne Buhl, Blaabjerg Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Gert Lindberg,

Læs mere

torsdag den 15. marts 2018 kl i Fladså Hallens festlokale.

torsdag den 15. marts 2018 kl i Fladså Hallens festlokale. 15/2-18 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Mogenstrup Grundejerforening. Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling torsdag den 15. marts 2018 kl. 1930 i Fladså Hallens festlokale. Dagsorden:

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 15.4.2015:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 15.4.2015: Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Havnegade 3 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Oktober 2016

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Oktober 2016 Tversted Borgerforening ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk om hvad der sker i

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 20. oktober 2014 kl

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 20. oktober 2014 kl Tilstede: 7 borgere ud over bestyrelsen (den kommende) Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord

Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Information vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Informationerne i højre side skulle giver et hurtigt overblik Igennem det meste af 2017 har lokalrådene i Fjællebro- Kværkeby, Vigersted, Jystrup-Valsølille

Læs mere

Løvel Kulturcenter, Hvorfor?

Løvel Kulturcenter, Hvorfor? Løvel Kulturcenter, Hvorfor? Udvikle Løvel Gøre Løvel til en attraktiv bosætningsby Samlende projekt Understøtte forenings og kulturliv Understøtter samvær 6/8 2014: Styregruppen repræsenterer Løvels borgere

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER Udviklingsrådenes Byrådets Byrådets Koordinering synlighed ( Erfa. gruppe for Sogneforeninger Udvikler lokalsamfundet sogneråd på lokalplan I forhold til

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder -

Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder - Tale til nytårskur 7. januar 2008 Koldinghus - Poul-Erik Svendsen - Det talte ord gælder - Velkommen til Region Syddanmarks nytårskur. På vegne af regionsrådet, er jeg glad for, at så mange er mødt op

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat

Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Generalforsamling. mandag den 28. november 2011 kl. 19.30 i Multihuset Referat Dagsorden iflg. vedtægterne: 1. Valg af ordstyrer: Tage Kristensen 2. Valg af skriftsfører: Lars Barslund 3. Formandens beretning:

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

VEDTÆGTER LØGSTØR BOSÆTNINGSFORENING

VEDTÆGTER LØGSTØR BOSÆTNINGSFORENING VEDTÆGTER LØGSTØR BOSÆTNINGSFORENING VEDTÆGTER FOR LØGSTØR BOSÆTNINGSFORENING 1 Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn er Løgstør Bosætningsforening. Stk.2. Foreningens hjemsted er Vesthimmerlands Kommune.

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord

Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Grunddokument for presseinformation, folder og kommunikation vedr. klyngesamarbejde Ringsted Nord Nedenstående er mere omfattende end de presseinformationer, der fremsendes eller afleveres til pressen,

Læs mere

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro

Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro Bestyrelsens beretning Rubans Ordinære Generalforsamling torsdag den 31. marts 2016 på Årre Kro RubanFORUM Indledning Det er i dag med stor glæde, at bestyrelsen kan meddele generalforsamlingen at produktionen

Læs mere

BERETNING FOR A/B HAFNIAHUS

BERETNING FOR A/B HAFNIAHUS A/B HAFNIAHUS Formanden 20. oktober 2016. BERETNING FOR A/B HAFNIAHUS 2015-2016 Indledning: Selv om bestyrelsen - og ikke mindst vores ejendomsinspektør Flemming Korp Hansen - har haft nok at se til i

Læs mere

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.13 Frivilligt arbejde 40 % af borgerne i Region Syddanmark arbejder i deres fritid uden at få en krone for det. Det viser noget om den tillid,

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011:

Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: 1 Referat fra Borgermøde den 15. marts 2011: Der var 28 borgere tilstede. Formand Ole Lange bød velkommen, og vi gik herefter til dagsordenen Punkt 1. Valg af dirigent: Åge Bonde blev foreslået og valgt.

Læs mere

Program for i aften. Jeanette Lund Kommunikation www.jeanettelund.dk

Program for i aften. Jeanette Lund Kommunikation www.jeanettelund.dk Program for i aften 19.10 Oplæg om fordele ved en udviklingsplan 19.25 Intro til gruppearbejdet 19.30 Runde 1: Brainstorm i grupper (kaffe) 20.30 Grupperne fremlægger 20.50 Runde 2: Nye arbejdsgrupper

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! REFERAT GENERALFORSAMLING D. 26.4.2015 1. Valg af stemmetællere Ingen valgt, da der ikke mentes at være behov for det. 2. Valg af dirigent/ordstyrer Kjeld Holm 3.

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi Fokusområde 2019-2020 Bosætningsstrategi 2019-2023 Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi 2019-2023 UDKAST Tiltrækning af unge voksne til vores byer For at indfri

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Tidspunkt: Ca Taletid: 11 min.

Tidspunkt: Ca Taletid: 11 min. Arrangement: Generalforsamling - beretning Sted: Grenaa (Kystvejens Konferencecenter) Tidspunkt: Ca. 16.50 Taletid: 11 min. Indledning Tak for ordet. Det er en glæde at stå foran jer med foreningens beretning

Læs mere

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent

Referat fra. ma-nets generalforsamling den 22. februar Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Referat fra ma-nets generalforsamling den 22. februar 2018 ca. 35 medlemmer deltog i generalforsamlingen Ad 1 Valg af dirigent Steen Johansen blev valgt som mødets dirigent Ad 2 Valg af referent Minna

Læs mere

Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune. Dialogmøde om egnsprofiler. Bjarne Ibsen. Professor Syddansk Universitet

Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune. Dialogmøde om egnsprofiler. Bjarne Ibsen. Professor Syddansk Universitet Fællesskabelse i Faaborg-Midtfyn Kommune Dialogmøde om egnsprofiler Bjarne Ibsen Professor Syddansk Universitet Verden skrumper og det gør Fyn også En personlig beretning fra Fåborg sogn For 50 år siden

Læs mere

Skabelon for udvikling af borgerplaner

Skabelon for udvikling af borgerplaner Skabelon for udvikling af borgerplaner Alle lokalsamfund er forskellige, både hvad angår størrelse, ressourcer og behov. Derfor er der ikke én bestemt måde at lave en borgerplan på. Det vigtigste er, at

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere