ERHVERVS UDDANNELSER. En verden af spændende muligheder. tjener kok receptionist smørrebrød/cater ernæringsassistent gourmetslagter bager/konditor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVS UDDANNELSER. En verden af spændende muligheder. tjener kok receptionist smørrebrød/cater ernæringsassistent gourmetslagter bager/konditor"

Transkript

1 ERHVERVS UDDANNELSER tjener kok receptionist smørrebrød/cater ernæringsassistent gourmetslagter bager/konditor En verden af spændende muligheder

2 VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Vi vil uddanne branchens bedste fagfolk! Hotel- og Restaurantskolen er Nordeuropas største fagskole inden for hotel- og restaurationsbranchen. Skolen ligger i Valby, samlet i én stor campus med mange forskellige ungdomsuddannelser: Her finder du fagfolk, når det gælder madhåndværk, tjenerfaget og receptionistuddannelsen. Vi har hotel- og restaurantionsbranchens bredeste udvalg af erhvervsuddannelser og tilbyder også erhvervsfaglig studentereksamen (eux) på vores erhvervsuddannelser. Derudover har vi 10. klasser og Det Naturvidenskabelige Gymnasium (htx). Virkelighedsnær uddannelse Som elev på skolen får du rig mulighed for at komme tæt på virkeligheden allerede under din uddannelse. Udover at en erhvervsuddannelse veksler mellem skoleophold og praktik i branchen, deltager skolen også året rundt i projekter og events inden for gastronomi, service, værtskab og bæredygtighed. Du prøver altså kræfter med flere sider af din uddannelse og får god erfaring fra konkurrencer, messer, events og meget mere. Samtidig opbygger du et godt netværk via din praktik, som kommer dig til gode, når du skal ud på arbejdsmarkedet. Hvis du drømmer om en international karriere eller har udlængsel, så er Hotel- og Restaurantskolen også det helt rigtige sted at starte. Vi glæder os til at se dig!

3 DERFOR SKAL DU TAGE EN ERHVERVSUDDANNELSE Åbn døren til en verden af valgmuligheder En erhvervsuddannelse er meget mere end et godt håndværk. Det er en verden, der åbner sig for dig med masser af valgmuligheder og fordele. Fx: Talentudvikling og kreativitet Du får mulighed for at udvikle dit talent og kommer til at gå i skole og arbejde sammen med andre i en spændende, kreativ og dynamisk branche, hvor der er masser af medvind. En varieret og spændende hverdag Når du er på skole veksler undervisningen mellem teoretiske og praktiske fag. Din hverdag er altså en blanding af at sidde på skolebænken og prøve din viden og evner af i praksis. Derudover får du også erfaring fra erhvervslivet, da din uddannelse veksler mellem skoleophold og virksomhedspraktik. Du kan skabe dig en international karriere De internationale muligheder kunne næsten ikke være bedre. Du kan vælge at tage din praktik i udlandet eller tage afsted, når du er udlært, for de danske erhvervsuddannelser er meget anerkendte. Tjen dine egne penge Du får løn under det meste af din uddannelse fremfor SU. Du får derfor hurtigere råd til fx egen bolig, bil osv. Rigtig gode jobmuligheder De fleste af vores erhvervsuddannelser er fordelsuddannelser, hvilket betyder, at der er mangel på både elever og faglærte. Samtidig er der en stor vækst i hotel- og restaurationsbranchen, så du har rigtig gode muligheder for at få en elevplads og efterfølgende skabe dig en karriere i erhvervslivet. Gør en forskel Med en erhvervsuddannelse kan du være med til at gøre en forskel for andre mennesker og måske endda være med til at forandre verden. Masser af fremtidsmuligheder Når du er udlært, kan du både gå direkte ud og få et job eller du kan vælge at læse videre. Du har også rigtig gode kort på hånden, hvis du ønsker at blive iværksætter med din egen virksomhed.

4 VEJEN GENNEM DIN ERHVERVSUDDANNELSE Hvor passer du ind, når du skal starte på din uddannelse? Scan koden Grundforløb 1 Er du lige kommet ud af folkeskolen og har afsluttet 9. eller 10. klasse, starter du på Grundforløb 1 med jævnaldrende klassekammerater. Her får du brede og almene erhvervskompetencer, hvilket betyder, at du efter dette grundforløb kan vælge mellem alle erhvervsuddannelser i Danmark det er nemlig først på Grundforløb 2, at du vælger studieretning. Der er optag i august til Grundforløb 1. Grundforløb 2 Er du under 25 år, er det mere end et år siden du har afsluttet 9. eller 10. klasse eller er du fx student? Så starter du direkte på Grundforløb 2 du springer altså Grundforløb 1 over. Før du starter på Grundforløb 2 skal du tage stilling til, hvilken erhvervsuddannelse du ønsker at tage. Vi har seks studieretninger på Grundforløb 2: Gastronom (kok eller smørrebrød / cater) Tjener Receptionist Ernæringsassistent Bager / konditor Gourmetslagter Er du over 25 år gammel, kan du tage en såkaldt EUV (Erhvervsuddannelse for voksne). Se mere på hrs.dk. Der er optag til Grundforløb 2 flere gange om året se datoerne på hrs.dk. For at komme videre på hovedforløbet, skal du have bestået Grundforløb 2. Du skal også have fundet en praktikplads. Skolen kan hjælpe dig med jobsøgningen og tilbyder også skolepraktik i praktikcenteret, indtil du finder en praktikplads i branchen. Vær opmærksom på, at du kun kan tage grundforløbet til bager / konditor- og gourmetslagteruddannelsen her på skolen, men vi hjælper dig selvfølgelig med, hvordan du kommer videre efter grundforløbet. Hovedforløb På hovedforløbet færdiggør du din uddannelse til: Gastronom med specialet kok Gastronom med specialet smørrebrød og catering Tjener Receptionist Ernæringsassistent På hovedforløbet veksler du mellem praktik og skoleforløb.

5 DU KOMMER DIREKTE FRA FOLKESKOLEN Vælg studieretning * 9. / 10. KL. GRUND- GRUND- FORLØB 1 FORLØB 2 (20 UGER) (20 UGER) Praktikaftale/praktikcenter ** HOVED- FORLØB (1 ÅR 3 ÅR, 3 MDR.) DU KOMMER IKKE DIREKTE FRA FOLKESKOLEN Vælg studieretning * OVER 1 ÅR SIDEN DU GIK UD AF 9. / 10. KL. GRUND- FORLØB 2 (20 UGER) Praktikaftale/praktikcenter ** HOVED- FORLØB (1 ÅR 3 ÅR, 3 MDR.) * Vælg mellem gastronom, ernæringsassistent, tjener, receptionist, bager / konditor og gourmetslagter. Se på hrs.dk hvornår studieretningerne starter. ** Du skal finde en praktikplads inden du kan starte på hovedforløbet. Alternativt kan du tilmelde dig vores praktikcenter (gælder for følgende uddannelser: kok, smørrebrød og catering, ernæringsassistent se mere under Vi hjælper dig gennem din uddannelse.

6 RECEPTIONIST Scan koden Virksomhedens ansigt udadtil Som receptionist er du den første, gæsten møder. Du er en vigtig nøgleperson, der får dagen til at køre på skinner for folk omkring dig, når du klarer alle de forskellige krav og ønsker, som gæster og kunder måtte have. Bliv ekspert i god service Receptionisten er en central servicefunktion og ofte bindeledet mellem hotellets forskellige afdelinger men også kontakten til lufthavn, turistbureauer, billetbureauer m.m. Du har godt kendskab til seværdigheder og kulturen i dit lokalområde, og du er god til at lytte og forstå dine gæsters forskellige behov og ønsker. Service/gæstebetjening, sprog, kommunikation og koordinering er en stor del af din hverdag, og du trives med at jonglere alle dine forskellige opgaver for at sikre, at dine gæster får et godt ophold. Måske drømmer du om at arbejde i en international hotelkæde i udlandet eller herhjemme? Måske at arbejde på er krydstogtsskib? Eller vil du være den helt rette til at stå for konferencebooking? Så er receptionistuddannelsen noget for dig. UDDANNELSEN TIL RECEPTIONIST Varighed: 3 år inkl. Grundforløb 1 og Grundforløb 2 GRUNDFORLØB (kan erstattes af Ny mesterlære) HOVEDFORLØB: 2 ÅR Grundforløb 1 skole i 20 uger Grundforløb 2 skole i 20 uger Praktik 1 Skole Praktik 2 Skole Praktik 3 10 uger 10 uger Du kan også vælge at blive eux receptionist (varighed: 3 år og 11 måneder)

7 MØD EN ELEV RECEPTIONIST Agustin Romano Torres, 21 år, går på grundforløb 2 receptionist Hvorfor har du valgt receptionistuddannelsen? Jeg ville gerne prøve noget nyt og der er god fremtid i hotelbranchen. Jeg er meget serviceminded og kan godt lide at betjene mennesker, og så kan jeg godt lide den stemning, der er på et hotel. Hvad har overrasket dig mest ved uddannelsen? Der er mange fagudtryk og mange ting, man skal lære. At være receptionist kræver meget mere end at kunne tage telefonen og udlevere nøgler. Man skal kunne varetage mange forskellige opgaver og samarbejde med alle de andre afdelinger. Hvordan synes du det er, at gå på Hotel- og Restaurantskolen? Jeg kan godt lide stemningen, diversiteten og undervisningen her på skolen. Jeg har også gået her i 10. klasse, så jeg kender skolen og de fleste af lærerne. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? Arbejde som receptionist og lære branchen endnu bedre at kende. Og så vil jeg gerne rejse ud i verden og opleve en masse.

8 TJENER Scan koden Tjeneruddannelsen giver dig spændende jobmuligheder i både ind- og udland. Her lærer du et håndværk, som er værdsat verden over på meget forskellige arbejdspladser. Det gode værtskab Du nyder at arbejde med kombinationen af service og gastronomi, værtskab og mennesker. Du drømmer om at give dine gæster den bedste restaurantoplevelse, hvor din topprofessionelle betjening er afgørende for deres samlede oplevelse. Mad, vin, drinks, oste, borddækning, flambering og meget andet inden for servering, menuer og bar interesserer dig. Du kan lide at bruge din viden og dit håndværk til at gøre en forskel for andre mennesker og se dem gå glade hjem, når aftenen er omme. Som tjener kan du arbejde mange forskellige steder. Du drømmer måske om at arbejde på en Michelinrestaurant, i en international hotelkæde, på et krydstogtsskib eller inden for luftfart eller måske drømmer du om dit eget bed & breakfast, hvor du kan kræse for dine gæster og selv sætte dit præg på sted og stemning? Så er tjeneruddannelsen noget for dig. UDDANNELSEN TIL TJENER Varighed: 3 år og 10 måneder inkl. både Grundforløb 1 og Grundforløb 2 GRUNDFORLØB (kan erstattes af Ny mesterlære) HOVEDFORLØB, TRIN 1: 1 ÅR, 2 MDR. HOVEDFORLØB, TRIN 2: 1 ÅR, 8 MDR. Grundforløb 1 skole i 20 uger Grundforløb 2 skole i 20 uger Praktik 1 Skole Praktik 2 Skole Praktik 3 Skole Praktik 4 8 uger 7 uger 5 uger Du kan også vælge at blive eux tjener (varighed: 4 år)

9 MØD EN ELEV TJENER Simone Jørgensen, 22 år, i lære på Dragsholm Slot Hvorfor har du valgt tjeneruddannelsen? Det var lidt et tilfælde. Jeg har ikke tidligere arbejdet som tjener og havde ikke rigtigt nogle forventninger til det. Men jeg kan godt lide at have kontakt med mange mennesker og synes det virkede som et hyggeligt job. Hvad har overrasket dig mest ved uddannelsen? Det gode sammenhold, der er med kollegerne på arbejdspladsen, men også med de andre elever på skolen. De mange aspekter i tjenerfaget der er virkelig meget, man skal vide. Har du et godt råd til andre, som overvejer at blive tjener? Spring ud i det. Det fungerede godt for mig. Vær åben for alt og klar på at møde mange forskellige typer mennesker. Hvordan synes du det er, at gå på Hotel- og Restaurantskolen? Det er hyggeligt. Det kan godt være svært at sidde stille en hel dag, når man er vant til at fare rundt på sin arbejdsplads, men man lærer noget andet herinde. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? Først skal jeg bare have en masse erfaring. Måske vil jeg en dag være restaurantchef og have mit eget lille sted. Men jeg har ikke en plan, jeg går efter.

10 KOK Scan koden Med en uddannelse som kok får du en bred vifte af jobmuligheder, som du kan tage med dig på din rejse ud i verden både under og efter din uddannelse. Fra stjernekok til produktudvikler Du drømmer måske om at blive den næste Michelinkok eller måske vil du gerne starte din egen restaurant, café eller bed & breakfast. Måske vil du gerne arbejde i en virksomheds kantine, en international hotelkæde eller med produktudvikling? Du har en passion for håndværket og trives med både at kunne nørde med dine råvarer og være kreativ og eksperimenterende. Du får et kick ud af at arbejde under pres, disciplineret og i tæt samarbejde med andre for at levere med den rette timing. Du interesserer dig for smag, konsistens, mundfornemmelse, farver, udseende, råvarer og sammensætningen af alle elementerne til den gode spiseoplevelse. GASTRONOMUDDANNELSEN, SPECIALET KOK Varighed: 4 år og 3 måneder inkl. Grundforløb 1 og Grundforløb 2 GRUNDFORLØB HOVEDFORLØB, TRIN 1: (kan erstattes af Ny mesterlære) 1 ÅR HOVEDFORLØB, TRIN 2: 2 ÅR OG 3 MÅNEDER Grundforløb 1 skole i 20 uger Grundforløb 2 skole i 20 uger Praktik 1 Skole Praktik 2 Skole Praktik 3 Skole Praktik 4 10 uger 10 uger 7 uger Du kan også vælge at blive eux kok (varighed: 4 år og 9 måneder)

11 MØD EN ELEV KOK Anders Damgaard Jensen, 25 år, i lære på Hotel Marienlyst Hvorfor har du valgt kokkeuddannelsen? Min familie går meget op i mad, fx var min farmor dommer i TV-køkkenet. Jeg har gået været med i Meyers Køkkenbørn, som er en slags kulinarisk skolefritidsordning og har altid lavet noget med mad, også arbejdsmæssigt. Så jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville være kok. Hvad har overrasket dig mest ved uddannelsen? Hvor meget vi skal lære, som ikke direkte er madrelateret. Uddannelsen udvikler sig hele tiden, og der er hele tiden nye ting at lære. Man kommer igennem et meget bredt område, men der er tid til at fordybe sig i enkelte ting. Har du et godt råd til andre, som gerne vil være kok? Man skal gå 120 % ind i det. Hvis man vil have noget ud af det, skal man ud på dybt vand og lære at bunde. Og så skal man være klar over, at det at være kok ikke bare er et arbejde, det er en livsstil. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? I første omgang bliver jeg på Hotel Marienlyst, når jeg er udlært. På sigt vil jeg gerne åbne mit eget, men jeg ved ikke præcis, hvad det skal være.

12 SMØRREBRØD OG CATERING Scan koden En uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering er for dig, der interesserer dig for smag, råvarer, råvarernes sammensætning, konsistens og farver m.m. og nyder at servere dine retter delikat og kreativt anrettet. Måske drømmer du om at åbne din egen smørrebrødsrestaurant? At drive egen cateringvirksomhed, have din egen café eller en delikatesseforretning? Du kan også lave mad til store selskaber eller arbejde i en hyggelig frokostrestaurant. Mange virksomheder har desuden brug for folk som dig til at sørge for lækker frokost i kantinen. Meget mere end en rugbrødsmad Med speciale i smørrebrød og catering får du et godt stykke af vejen samme undervisning som på kokkeuddannelsen. Du arbejder dog mere med kolde og lune anretninger, men kommer også omkring det klassiske, danske frokostkøkken såvel som moderne mad. Som gastronom med speciale i smørrebrød og catering vil du typisk have et udadvendt job, hvor du møder mange forskellige mennesker og hvor det derfor er vigtigt at kunne yde en god kundeservice. GASTRONOMUDDANNELSEN, SPECIALE I SMØRREBRØD OG CATERING Varighed: 3 år og 6 måneder inkl. Grundforløb 1 og Grundforløb 2 GRUNDFORLØB HOVEDFORLØB, TRIN 1: (kan erstattes af Ny mesterlære) 1 ÅR HOVEDFORLØB, TRIN 2: 1 ÅR OG 6 MÅNEDER Grundforløb 1 skole i 20 uger Grundforløb 2 skole i 20 uger Praktik 1 Skole Praktik 2 Skole Praktik 3 Skole Praktik 4 10 uger 7 uger 7 uger Du kan også vælge at blive eux gastronom med speciale i smørrebrød og catering (varighed: 4 år og 2 måneder)

13 MØD EN ELEV SMØRREBRØD OG CATERING Michelle Jensen, 22 år, i lære på Rigshospitalet i Glostrup Hvorfor har du valgt uddannelsen? Jeg har altid lavet mad, men det er ikke mig med de lange arbejdstider, man har som kok. Jeg kan godt lide at møde tidligt og have tidligt fri, så derfor valgte jeg smørrebrød og catering. Hvad er det bedste ved uddannelsen? Jeg synes det er dejligt, at det ikke bare er almindelig undervisning, men også en masse køkkenpraktik. Jeg er ikke så god til at gå i skole, men jeg føler at jeg lærer virkelig meget og jeg kan se, hvor meget jeg har rykket mig fra jeg startede og til nu. Hvad kan du godt lide ved Hotel- og Restaurantskolen? Lærerne er gode, og man får hurtigt et godt sammenhold i klassen. Og så kan jeg godt lide at vi får lov til at bruge vores hænder i køkkenet. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? Det er ikke noget, jeg har tænkt specielt meget over. Men jeg kunne godt tænke mig at arbejde i en stor kantine.

14 ERNÆRINGSASSISTENT Scan koden Hvordan kan du være med til at hjælpe en professionel sportsudøver via bedre kost? Eller den syge med at få sin appetit og styrke tilbage? Hvordan sammensætter man gode måltider til børn? Gør en forskel Som ernæringsassistent får du både en høj faglig viden om sundhed, ernæring og diætik og konkrete færdigheder til at sikre dine målgruppers ernæringsmæssige behov. Du lærer om kostsammensætning, måltidsberegning mm. samtidig med at du får et sikkert håndværk, så du selv rent praktisk kan tilberede de velsmagende og rigtige måltider og dermed gøre en grundlæggende og livsvigtig forskel for dine målgrupper gennem glæden ved at spise. Måske drømmer du om at arbejde med ernæring i et sports- og sundhedsperspektiv. Det kan også være, at du drømmer om at arbejde i en kantine, en børne- eller uddannelsesinstitution, på et hjem for handikappede med tygge- og synkebesvær, et hospital eller et plejehjem. UDDANNELSEN TIL ERNÆRINGSASSISTENT Varighed: 3 år og 6 måneder inkl. Grundforløb 1 og Grundforløb 2 GRUNDFORLØB HOVEDFORLØB, TRIN 1: (kan erstattes af Ny mesterlære) 1 ÅR HOVEDFORLØB, TRIN 2: 1 ÅR OG 6 MÅNEDER Grundforløb 1 skole i 20 uger Grundforløb 2 skole i 20 uger Praktik 1 Skole Praktik 2 Skole Praktik 3 Skole Praktik 4 10 uger 10 uger 10 uger Du kan også vælge at blive eux ernæringsassistent (varighed: 4 år og 2 måneder)

15 MØD EN ELEV ERNÆRINGS- ASSISTENT Mechela Elefsen, 27 år, i lære på Rigshospitalets centralkøkken på Blegdamsvej Hvorfor har du valgt ernæringsassistentuddannelsen? Jeg finder glæde ved at lave mad. Det er spændende at lære om sundhed, næringsindhold og sammensætning, fordi man kan bruge det i så mange forskellige sammenhænge. Hvad har overrasket dig mest ved uddannelsen? Hvor mange aspekter, der er i madlavning, og hvor mange ting, der skal være tilstede for at skabe et godt måltid mad. Der er mange ting, vi skal have kendskab til, men når først man har basis på plads, går det meget nemt. Hvordan synes du, det er at gå på Hotel- og Restaurantskolen? Det er godt. Det er en rar skole med gode rammer, en stor kantine og dygtige lærere. Der er også gode hjælpemidler, fx lektiecafé, biblioteket og så har vi en køkkenhave, hvor man kan høste sine egne råvarer. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? Som ernæringsassistent kan man arbejde med mange forskellige målgrupper, så jeg vil gerne finde min niche, måske i en børneinstitution. Og så vil jeg gerne fortsætte med at dygtiggøre mig og øge mine kompetencer gennem videreuddannelse.

16 GOURMETSLAGTER, GRUNDFORLØB 2 Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Er du god til at vejlede og fortælle hvordan kødet skal tilberedes? Så begynd med et gourmetslagtergrundforløb og få styr på håndværket bag udskæringer, færdigretter og god kundeservice. Som gourmetslagter arbejder du med at forarbejde slagtede dyr, dels ved grovopskæring, men også detailopskæring det vil sige udskæring af forskellige typer kød. Kødet tilberedes fx ved rygning, saltning, stegning eller tilberedes til pålægsvarer. En vigtig del af dit arbejde går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken. På grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen bliver du præsenteret for både praktiske og teoretiske fag. Her får du en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød. Du lærer at genkende god kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Desuden skal du lære kundeservice og god hygiejne, da kød hurtigt fordærves. Som gourmetslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Stor efterspørgsel på gourmetslagtere Tager du hele uddannelsen, har du mange muligheder for at få job efterfølgende. Som gourmetslagter arbejder du typisk i slagter- og fiskeforretninger, i de mange supermarkeders specialafdelinger, eller på små slagterier, der foretager slagtning af levende dyr fra de enkelte landmænd. Der er også mange gourmetslagtere som starter egen butik eller virksomhed. GOURMETSLAGTER, GRUNDFORLØB Vær opmærksom på, at du kun kan tage grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen her på skolen. Men godt begyndt er halvt fuldendt... vi hjælper dig selvfølgelig med, hvordan du kommer videre efter grundforløbet. Grundforløbet varer 20 uger. Se datoer for holdstart på hrs.dk

17 BAGER/KONDITOR, GRUNDFORLØB 2 Går du med en spirende bager eller konditor i maven? Så begynd med et bager-/ konditorgrundforløb 2 og få styr på håndværket bag godt brød, lækre kager og andre lækkerier. Grundforløbet er for dig, som allerede er afklaret med din uddannelsesretning og er studieparat og klar til at få fingrene i brøddejen. På grundforløbet til bager- og konditoruddannelsen bliver du præsenteret for både praktiske og teoretiske fag. Her får du det praktiske grundlag og den vigtigste viden til at kunne lave mange forskellige slags brød, basisbagværk og kager. Du bliver både introduceret til gamle håndværkstraditioner og mere moderne teknikker og bliver løbende klædt på til selv at tænke kreativt. Din karriere former du selv Du har en vifte af forskellige jobmuligheder, hvis du tager den fulde uddannelse som bager eller konditor. Udover de mere typiske jobs i en bagerforretning, arbejder mange bagere og konditorer eksempelvis på de store brød- og kagefabrikker. Du kan også søge ud i hotel- og restaurationsbranchen og stå for godt bagværk og lækre desserter til diverse spisesteder, eller du kan måske finde vej til eventindustrien med kage- og konditorifremstilling til særlige lejligheder, konferencer m.m. Derudover bliver mange bagere og konditorer selvstændige, og starter egen forretning med produktion og salg af bagværk og kager. Produktudvikling i egen virksomhed eller for større brands er også en mulighed. BAGER/KONDITOR, GRUNDFORLØB Vær opmærksom på, at du kun kan tage grundforløbet til bager-/konditoruddannelsen her på skolen. Men godt begyndt er halvt fuldendt... vi hjælper dig selvfølgelig med, hvordan du kommer videre efter grundforløbet. Grundforløbet varer 20 uger. Du kan både vælge mellem et erhvervsuddannelses- og et eux grundforløb hos os. Se datoer for holdstart på hrs.dk

18 VI HJÆLPER DIG GENNEM DIN UDDANNELSE Vi hjælper, når du skal finde en praktikplads Praktik er en vigtig del af din erhvervsuddannelse. Her får du nemlig mulighed for at prøve kræfter med erhvervslivet, få en bredere forståelse for det fag, som du har valgt at uddanne dig i og et indblik i, hvordan din fremtidige karriere måske kan forme sig. Hvornår skal man i praktik? Praktikken begynder efter Grundforløb 2. Når du har afsluttet grundforløbet, kan du gå i gang med hovedforløbet. Det er her, du veksler mellem at være i praktik og i skole. Du får løn i din praktiktid. Længden varierer fra uddannelse til uddannelse. Vi kan hjælpe dig med en praktikplads Du skal selv finde en godkendt praktikplads, men vi står altid klar til at hjælpe dig. Skolens praktikpladskonsulenter besøger jævnligt virksomheder for at finde nye praktikpladser. Vi kan også hjælpe dig med dit CV og ansøgning til din jobsøgning og så holder vil branche speed dating på skolen. Derudover har skolens hjemmeside en jobbørs, hvor der bliver slået praktikpladser og stillinger op.... også dig med rejsefeber Dit praktikforløb kan sagtens foregå i udlandet, hvis du vil ud og opleve verden. Her kan vi også hjælpe. Thomas Sørensen og Kira Gall Henriksen, praktikpladskonsulenter Praktikcenteret er dit sikkerhedsnet Hotel- og Restaurantskolens praktikcenter sikrer dig muligheden for at gennemføre din uddannelse. Her tilbyder vi nemlig skolepraktik til elever, som ikke har en praktikpladsaftale 30 dage efter bestået grundforløb. I stedet kan du begynde din praktikperiode i praktikcenteret på skolen og få den nødvendige, godkendte praktikerfaring, mens vi sammen søger en praktikplads til dig i branchen. Skolepraktik svarer til at være ansat som elev/lærling i en virksomhed. Du kan søge plads i skolens praktikcenter som: Gastronom med specialet kok, gastronom med specialet smørrebrød og catering, gastronomassistent og ernæringsassistent.

19 UDDANNELSE MED EKSTRA FORDELE Der er både mangel på elever og faglærte i vores branche Undervisningsministeriet er i 2018 kommet med en liste over 37 fordelsuddannelser blandt samtlige erhvervsuddannelser i Danmark. På Hotel- og Restaurantskolen er alle vores erhvervsuddannelser med undtagelse af én fordelsuddannelser. Det drejer sig om uddannelserne til: Gastronom både kok og gastronom med specialet smørrebrød og catering Tjener Receptionist Bager / konditor Gourmetslagter Fordelsuddannelser er i korte træk uddannelser, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft. Det betyder blandt andet, at du som elev på en fordelsuddannelse har rigtig gode muligheder for at få en praktikplads og når du er udlært, har du også gode jobmuligheder. Listen er lavet på baggrund af arbejdsmarkedets tilbagemeldinger det er altså arbejdsgiverne selv, der fortæller, hvilke jobs der er mangel på. På Hotel- og Restaurantskolen mærker vi nærmest dagligt denne store interesse fra virksomhedernes side i at få elever. En branche med succes Hotel- og restaurationsbranchen er den branche i Danmark, der står for den største vækst blandt alle erhverv og det er et af de største eksporterhverv i landet. Det er en positiv udvikling, der er fortsat over de sidste mange år, men det betyder også, at branchen nu udtrykker bekymring over manglen på arbejdskraft. Ifølge Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i brancheorganisationen HORESTA, er der behov for endnu flere medarbejdere, så væksten kan fortsætte: Det er en af de største udfordringer, vi står overfor. Allerede nu må op mod 10 pct. af vores medlemmer sige nej til ordrer, ganske enkelt fordi der mangler hænder. På den baggrund er det vigtigt for os, at flere unge mennesker vælger erhvervsskolerne, når de ser på deres fremtid,. Katia K. Østergaard adm. direktør HORESTA

20 HVERDAGEN PÅ HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Et alsidigt studiemiljø på en spændende campus Som elev på en af skolens erhvervsuddannelser bliver du en del af en spændende campus, som også tilbyder erhvervsfaglig studentereksamen (eux), Det Naturvidenskabelige Gymnasium (DNG) og 10. klasse. Her er altid gang i nye projekter og skolen har mange gode faciliteter til forskellige faglige og sociale aktiviteter. En uddannelsesinstitution med holdning Vi arbejder målrettet med sundhed, økologi og bæredygtighed. Både for at styrke fagligheden, men også for at bidrage med flere frø til en grønnere fremtid for os alle sammen. Det skal være en naturlig del af arbejdet og fagligheden hos alle, vi uddanner. Vi vil være med til sætte Danmark i førertrøjen inden for bæredygtige tiltag. Sund elevkantine Vi har en økologimærket kantine og café, hvor man i hverdagene kan købe morgenmad, varm mad, salater, sandwiches, sunde snacks m.m. Kantinen bliver styret af skolens produktionskøkken som nogle af skolens gastronomelever i vores praktik center er en del af. Det er altså elever, der laver mad til elever. Bier, svampe og økologisk bylandbrug Du kan også koble af på skolens udendørsarealer. Vi har bl.a. økologisk bylandbrug, bistader (ja, vi laver vores egen honning), svampedyrkning i gammelt kaffegrums og hyggelige opholdssteder, hvor man kan sidde og hygge sig og få noget frisk luft. Events, konkurrencer og velgørenhed I løbet af din tid på skolen vil du højst sandsynligt opleve at blive en del af en eller flere forskellige events og konkurrencer. Skolen er meget udadvendt og aktiv i forhold til at samarbejde med bl.a. branchen. Det gør vi for at skabe virkelighedsnære undervisningsforløb for vores elever samt for at synliggøre skolens elever over for omverdenen. Du kan derfor opleve at skulle stå for en event på Kulturnatten, være med til et projekt omkring velgørenhed i lokalsamfundet, formidle din uddannelse på messen Copenhagen Skills eller noget helt fjerde. Det kan også være, at du har blod på tanden i forhold til at stille op i forskellige elevkonkurrencer i ind- og udland som fx DM i Skills, Årets Elev, World Skills eller Coupe George Baptiste. Konkurrencerne og de forskellige events er med til at udvikle dig på både et fagligt og personligt plan.

21

22 INTERNATIONALE MULIGHEDER Få en oplevelse for livet og en masse erfaring med i bagagen Derfor skal du tage praktik i udlandet Det kan være rigtig hårdt at være væk hjemmefra, men praktik i udlandet er samtidig også en fantastisk oplevelse, der giver dig hår på brystet og en masse erfaringer i rygsækken til din fremtidige karriere. Desuden kan et udlandsophold give dig en masse nye venner, gøre dig bedre til sprog og pynte på dit CV mange danske arbejdsgivere efterspørger faktisk elever og færdiguddannede med erfaring fra udlandet. Vi hjælper også med praktikplads i udlandet Hotel- og Restaurantskolen kan hjælpe dig med at finde en praktikplads i udlandet og mulighederne er mange! Om du vil arbejde på en trendy restaurant i London, en idyllisk herregård i det skotske højland, et hipt hotel i Island eller noget helt fjerde, så skal vi nok finde den rigtige praktikplads til dig i stort set hele verden. Vi formidler gerne kontakten mellem dig og praktikstedet. Mens du er i praktik, står vi hele tiden til rådighed, uanset om det drejer sig om hjemve, problemer med læremesteren, godkendelse af praktiktiden, kontraktmæssige eller økonomiske forhold.

23 Sandra Muhlig, 25 år, var tjenerelev i New Zealand Morten Langford, 28 år, var kokkeelev i Berlin Hvorfor valgte du at tage din praktik i udlandet? Jeg valgte faktisk tjeneruddannelsen, fordi jeg gerne ville ud og rejse. Jeg havde lige været i Australien, og det var jeg helt vild med, men jeg ville gerne prøve et andet land, og så blev det New Zealand. Hvordan har skolen hjulpet dig? De har hjulpet lidt med visumansøgningen og med det økonomiske tilskud fra AUB (Arbejdernes Uddannelsesbidrag). De har også været søde til at holde kontakten undervejs og skrive mails og beskeder via Facebook for at høre, om jeg havde det godt. Hvad har du fået ud af at tage til udlandet? Man vokser utroligt meget som menneske af sådan en oplevelse, så det er helt klart noget, man skal prøve. Når det er sagt, så fik jeg ikke den samme uddannelse på arbejdspladsen dernede, som jeg ville have fået herhjemme. Jeg tror ikke at min udenlandske arbejdsgiver helt forstod, hvilket ansvar man har som praktiksted. Så jeg ville ikke tage hele forløbet i udlandet. Hvorfor valgte du at tage din praktik i udlandet? København er en lille by, og når man har været her i mange år, er det rart at prøve noget nyt. Berlin er en spændende by, hvor der bliver lavet autentisk mad på et højt niveau, men i et mellemprisleje, som ikke rigtigt findes i København. Der sker en meget stor kulinarisk udvikling i mange køkkener i Berlin. Har du et godt råd til andre, som kunne finde på at tage praktik i udlandet? Hvis man vil tage hele sin praktik i udlandet, skal man overveje grundigt, om det sted man har fundet kan give én al den uddannelse og erfaring, som man gerne vil have. Ellers skal man dele praktikken op, så man kun tager en del af den i udlandet. Og så skal man gøre sig klart, at det kræver meget energi og mange ressourcer at flytte, og at der er en masse bureaukrati forbundet med at bo og arbejde i et andet land. Heldigvis kan man få hjælp til meget af det. Hvad har du fået ud af at tage til udlandet? Jeg har udviklet mig personligt, og fået mange organisatoriske og ledelsesmæssige egenskaber. Så jeg vil helt klart anbefale andre at tage af sted.

24 VIDEREUDDANNELSE Med en erhvervsuddannelse kan du både vælge at gå direkte ud i arbejde eller læse videre Når du står med dit svendebrev i hånden, betyder det ikke, at du til evig tid skal arbejde som fx kok eller tjener, eller du skal starte helt forfra, hvis du vil tage yderligere uddannelse. Der findes nemlig en lang række spændende muligheder for videreuddannelse, hvis du på et tidspunkt får lyst til det. Uendelige muligheder Der er mange indgange til de forskellige uddannelser. På UddannelsesGuiden (ug.dk), som er lavet af Undervisningsministeriet, kan du se mange eksempler på de muligheder for videreuddannelse, du har, efter du har afsluttet din erhvervsuddannelse. Det kan fx være den to-årige erhvervsakademiuddannelse serviceøkonom, som kan lede videre til fx professionsbachelor i innovation og entrepreneurship, professionsbachelor i international hospitality management eller professionsbachelor i sportsmanagement. Eller det kan være uddannelsen som procesteknolog, hvor du derefter har mulighed for fx at tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed og videre derfra igen til kandidatniveau i fx fødevarevidenskab på universitetet. Hotel- og Restaurantskolen tilbyder også spændende efteruddannelser Som Nordeuropas største brancheskole tilbyder vi også forskellige muligheder for efteruddannelse. Du kan se alle vores tilbud på hrs.dk, men her er et par eksempler: Sommelier Kellner Nordic Chocolate Master education Food Coordinator Skolens studievejledning kan også altid hjælpe dig med spørgsmål om dit videre uddannelsesforløb. Med en erhvervsuddannelse i hånden står du stærkt i din videre karriere!

25 NY MESTERLÆRE Praktisk arbejde fra dag ét Ny mesterlære er for dig, som simpelthen ikke kan vente med at komme ud og få erfaring på en rigtig arbejdsplads og derfor gerne vil tage dit grundforløb ude i branchen i stedet for på skolen. I Ny mesterlære kan du nemlig arbejde praktisk fra dag ét. Det er en uddannelse med øget fleksibilitet, hvor du udvikler dig fagligt gennem dit arbejde i en virksomhed. Her kan du gennemføre første del af din erhvervsuddannelse i virksomheden. at gennemføre et grundforløb, så du kan kvalificere dig til at fortsætte videre på hovedforløbet. Du har ét år til at gennemføre grunduddannelsen med Ny mesterlære (svarende til det traditionelle grundforløb). Du, skolen og din praktikplads samarbejder om, at du opnår samme niveau som de elever, der har gennemført det traditionelle grundforløb med skoleundervisning. Vælger du Ny mesterlære, er du desuden berettiget til løn under hele forløbet. Sådan gennemfører du I Ny mesterlære tilbringer du din tid på en arbejdsplads, hvor du lærer alt, hvad der er nødvendigt for Du kan læse mere om Ny mesterlære på skolens hjemmeside: hrs.dk - uddannelser - erhvervsuddannelser. Du er også altid velkommen til at ringe til skolens konsulenter, der bl.a. sidder med Ny mesterlære: Thomas Kildetoft Sørensen på tlf Kira Gall Henriksen på tlf eller Erling Johansen på tlf

26 OPLEV SKOLEN OG VORES UDDANNELSER Hotel- og Restaurantskolen har en række tilbud, hvor du kan komme ind og besøge os Hvis du vil have en smagsprøve på vores forskellige erhvervsudannelser, er du meget velkommen til at besøge os. Her kan du opleve vores undervisning og studiemiljø samt få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være elev på skolen: Til alle Vi åbner skolens døre for interesserede på vores orienteringsdage, hvor vi præsenterer samtlige uddannelser: 2018: Lørdag den 10/11 kl. 11: : Lørdag den 19/1 kl. 11:00, lørdag den 26/1 kl. 11:00 og tirsdag den 5/2 kl. 19:00 Derudover holder vi introaftener flere gange om året. Til folkeskolen og UU-vejleder 8., 9. og 10. klasser kan opleve uddannelserne på nært hold via introkurser og brobygning. Vi tilbyder også særlige besøgsdage for klasser med et fastlagt fagligt indhold, som varierer afhængigt af klassetrinnet. Dagene dækker enkelte mål i for eksempel hjemkundskab, biologi eller fysik/kemi. Til produktionsskoler Er du elev på en produktionsskole og nysgerrig på nogle af vores uddannelser, kan du komme i individuelt forløb på en uddannelse i én dag eller i kombinationsforløb på to uger. Se alle tilbud på hrs.dk/uddannelser

27 SÅDAN SØGER DU IND Start med at klikke dig ind på Optagelse.dk Ønsker du at blive optaget på en erhvervsuddannelse, skal du søge via Optagelse.dk. For dig, der går i 9. eller 10. klasse... eller er gået ud for mindre end et år siden. Du skal starte på Grundforløb 1 hos os. For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du: mindst have karakteren 02 i gennemsnit i dansk og matematik ved 9.-klasses afgangsprøve eller 10.-klasses afgangs prøve eller have en uddannelsesaftale om praktik i en virksomhed. være vurderet uddannelsesparat af UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning). For dig, der er under 25 år og det er mere end et år siden, du afsluttede folkeskolens afgangsprøve. Du søger direkte ind på Grundforløb 2. For dig, der er over 25 Du skal tage en EUV (Erhvervsuddannelse for voksne). Bortset fra alderskriteriet er adgangskravene for at blive optaget på en EUV de samme som for optagelse på en erhvervsuddannelse for unge. For at søge optagelse på en EUV skal du: være 25 år eller derover Derudover skal du som hovedregel: have afsluttet folkeskolen eller tilsvarende undervisning og have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med karakteren 02 i gennemsnit Opfylder du ikke karakterkravet, kan du opkvalificere dit niveau i dansk og matematik på VUC. For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du: mindst have karakteren 02 i gennemsnit i dansk og matematik ved 9.-klassesprøve eller 10.-klassesprøve eller tilsvarende eller have en uddannelsesaftale om praktik i en virksomhed. Spørgsmål? Kontakt skolens studievejledning, hvis du har spørgsmål til optagelse. Vi kan også rådgive dig, hvis du ikke lever op til optagelseskravene.

28 BESØG OS OG HØR MERE! Vi holder orienteringsdag for alle vores erhvervsuddannelser på skolen: 2018: Lørdag den 10/11 kl. 11: : Lørdag den 19/1 kl. 11:00, lørdag den 26/1 kl. 11:00 og tirsdag den 5/2 kl. 19:00 Studievejledningen Jesper Rye Studievejleder Erhvervsuddannelser og EUV Mikkeline Jensen Studievejleder Erhvervsuddannelser og EUV Lis Boukaïdi-Laghzaoui Studievejleder Erhvervsuddannelser og EUV Leena Boman Studievejleder Erhvervsuddannelser, eux og EUV Den pædagogiske ledelse Søren Haugaard Engel Afdelingsleder for gastronomer og gourmetslagtergrundforløb 2 sen@hrs.dk Michael Wang Dinesen Afdelingsleder for tjener, receptionist, ernæringsassistent og bager/konditor md@hrs.dk Elsi Busk Odderup Teamleder for grundforløb 1 (erhvervsuddannelser og eux) eod@hrs.dk Carina Starostka Villadsen Vicedirektør Uddannelse csv@hrs.dk Hotel- og Restaurantskolen Vigerslev Allé Valby hrs@hrs.dk PurePrint by KLS Produceret 100 % bionedbrydeligt af KLS Grafisk Hus A/S

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid!

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid! EUD ERHVERVSUDDANNELSER din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Vi vil uddanne branchens bedste fagfolk! Hotel- og Restaurantskolen er Nordeuropas største fagskole

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid!

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid! EUD ERHVERVSUDDANNELSER din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Vi vil uddanne branchens bedste fagfolk! Hotel- og Restaurantskolen er Nordeuropas største fagskole

Læs mere

student og faglært på én gang!

student og faglært på én gang! EUX ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN eux kok eux receptionist eux smørrebrød/cater eux ernæringsassistent eux bager/konditor eux tjener student og faglært på én gang! FÅ EKSTRA MANGE KORT PÅ HÅNDEN MED

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid!

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid! EUD ERHVERVSUDDANNELSER din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN HVORFOR TAGE EN ERHVERVSUDDANNELSE? Vi vil uddanne branchens bedste fagfolk! Den direkte vej til

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. student og faglært på én gang!

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. student og faglært på én gang! EUX ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN student og faglært på én gang! FÅ EKSTRA MANGE KORT PÅ HÅNDEN MED EN EUX En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? På

Læs mere

EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT

EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT student og faglært på én gang! BLIV BÅDE ERNÆRINGSASSISTENT OG EUX-STUDENT En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? På Hotel-

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang!

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! EUX ERNÆRINGSASSISTENT erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! VELKOMMEN TIL EUX-ERNÆRINGSASSISTENT En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? Vi

Læs mere

PRAKTIK. få en elev fra Hotel- og Restaurantskolen

PRAKTIK. få en elev fra Hotel- og Restaurantskolen PRAKTIK få en elev fra Hotel- og Restaurantskolen VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Vi vil i samarbejde med virksomhederne uddanne branchens bedste fagfolk! Elever er en uundværlig investering i

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10. For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus

10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10. For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus 10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10 For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus VELKOMMEN I 10. KLASSE Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt: Trine Bendix Jacobsen Tlf. 8937

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Brobygning 9. kl. Mad til mennesker

Brobygning 9. kl. Mad til mennesker Brobygning 9. kl. Mad til mennesker Bager Konditor Detailslagter Ernæringsassistent Gastronom Tjener Navn: Skole: Velkommen til Teknisk Skole Esbjerg Vi er glade for at se dig på brobygningsforløbet på

Læs mere

I praktik på Aarhus Universitetshospital

I praktik på Aarhus Universitetshospital I praktik på Aarhus Universitetshospital Uge 46: 14. 17. november 2016 Introduktion til Social og sundhedsassistent Serviceassistent Lægesekretær Ernæringsassistent Velkommen som praktikant på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist.

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Fiskehandler Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Fiskehandler En fiskehandler arbejder først og fremmest med køb og

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH DET ER FEDT AT VÆRE HÅNDVÆRKER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN Erhvervsuddannelser og EUV e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

EUD/EUX-business. Grenaa og kalø. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business

EUD/EUX-business. Grenaa og kalø. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business EUD/EUX-business Grenaa og kalø VID ERhvervsuddannelser EUD/EUX-Business KICKSTART DIN KARRIERE PÅ 1 + 2 ÅR STUDENT OG FAGLÆRT PÅ 2 + 2 ÅR HER FÅR DU DEN BEDSTE HANDELSSKOLEUDDANNELSE De elever, der er

Læs mere

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Hvorfor uddanne en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør? Der bliver mangel på faglærte i

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Dagsorden og referat til møde i LUU for Valby 24.05.18 Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Lokale B585 Gæster på mødet: Elsi Busk Odderup, pæd. konsulent HRS og Anne Birgitte Agger, Direktør

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Uddannelsen til gastronom med speciale cater er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan at der efter grundforløbet

Læs mere

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen

Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét. Andreas Poulsen DIN VEJ TIL EUD Det bedste ved erhvervsuddannelsen er, at man arbejder med sin passion fra dag ét Andreas Poulsen GF.1 DIN VEJ TIL ALLE ERHVERVSUDDANNELSER Gf1. er for dig, der er interesseret i en erhvervsuddannelse.

Læs mere

OVERBLIK DERFOR. Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER DIG GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE

OVERBLIK DERFOR. Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER DIG GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE KORT OG GODT OM DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN DERFOR skal du tage en EUX GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER

Læs mere

Erhvervsuddannelse for voksne EUV. din genvej til at blive faglært. krifa.dk

Erhvervsuddannelse for voksne EUV. din genvej til at blive faglært. krifa.dk Erhvervsuddannelse for voksne EUV din genvej til at blive faglært. krifa.dk Kære Krifamedlem Fremtiden stiller krav om uddannelse og nye kvalifikationer. Vi skal være opdaterede for at kunne følge med

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Ernæringsassistent giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Vibeke Trillingsgaard Studievejleder Tlf. +45 7224 6612 Mail vtr@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder

Læs mere

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad.

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad. Nyt tilbud til ledige Gastroskolen Et 6-ugers kompetenceforløb for dig som er eller gerne vil være kok, delikatesseassistent, smørrebrødsjomfru, cater, gastronom, tjener, ernæringsassistent, ernæringshjælper

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør. Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet!

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør. Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet! Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør EUD FOR UNGE & VOKSNE Teknisk isolering Isoleringsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft... Vi uddanner dig til jobbet! Erhvervsuddannelse til teknisk isolatør

Læs mere

EUX. Til virksomheden

EUX. Til virksomheden EUX Til virksomheden Hvad er en EUX uddannelse? EUX er teknisk skoles ungdomsuddannelse hvor eleverne på ca. 4,5 år bliver både faglærte håndværkere OG studenter i én og samme uddannelse. Fagligheden på

Læs mere

Parat til en erhvervsuddannelse!

Parat til en erhvervsuddannelse! Parat til en erhvervsuddannelse! AARHUS TECH gennemfører i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning et 2 ugers frivilligt brobygningsforløb for unge i 9. og 10. klasse, som har behov for at afprøve

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium & HF Tronsø

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper EUD FØDEVARER, JORDBRUG OG OPLEVELSER Ernæringsassistent og Ernæringshjælper - kompetencer til en fremtid med succes Skal maden være sund og intelligent?... Så vælg uddannelsen til ernæringsassistent eller

Læs mere

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole EUX OPLEVELSESDAG Roskilde Tekniske Skole Hvad er en EUX Oplevelsesdag? En EUX oplevelsesdag er en besøgsdag, hvor 8. 10. klasser kan besøge det nyopførte oplevelsescenter under EUX afdelingen og i løbet

Læs mere

Det danske uddannelsessystem

Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem består af både et ordinært uddannelsessystem og et parallelt uddannelsessystem for voksen- og efteruddannelse. Pjecen beskriver uddannelsessystemet

Læs mere

Uddan en maskinsnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft

Uddan en maskinsnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft Uddan en maskinsnedkerlærling og få en dygtig faglært arbejdskraft Hvorfor uddanne en maskinsnedker? Der bliver mangel på faglærte i fremtiden. De sidste nye tal viser, at vi kommer til at mangle ca. 30.000

Læs mere

INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser Denne folder har til formål at oplyse virksomheder

Læs mere

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG

Et godt afsæt. Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Erhvervsuddannelse HG Erhvervsuddannelse HG Et godt afsæt Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Erhvervsuddannelse HG HG - din vej til en spændende erhvervskarriere Med en HG uddannelse fra Varde Handelsskole

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf.

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget.

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX er en helt ny ungdomsuddannelse, som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX En faglig uddannelse som tømrer eller murer samtidig

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne)

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) Vejledningen er udarbejdet med baggrund i de regelændringer, som følger af den nye erhvervsuddannelseslov, der træder i kraft den 1. august 2015.

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

- ET FÆLLES ANSVAR FOR AT SIKRE PRAKTIKPLADSER OG FREMME DET ERHVERVSFAGLIGE VALG. Praktik Garanti

- ET FÆLLES ANSVAR FOR AT SIKRE PRAKTIKPLADSER OG FREMME DET ERHVERVSFAGLIGE VALG. Praktik Garanti - ET FÆLLES ANSVAR FOR AT SIKRE PRAKTIKPLADSER OG FREMME DET ERHVERVSFAGLIGE VALG Praktik Garanti Praktik Garanti Praktik Garanti er et samarbejde mellem College360, Silkeborg Kommune, LO Silkeborg-Favrskov,

Læs mere

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse [Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire

Læs mere

Praktik i skoletiden hjælper unge med valg af uddannelse

Praktik i skoletiden hjælper unge med valg af uddannelse Praktik i skoletiden hjælper unge med valg af uddannelse 45 unge har i år takket ja til tilbuddet om at være med i projekt Fokus på praktik på Ikast-Brande Ungdomscenter (IUC). De er i praktik i en virksomhed

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Parathedsvurdering At vurdere jer selv ift. parathedsvurderingen www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om uddannelsessystemet

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Lægesekretær Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

LØRDAG 19. NOVEMBER KL.

LØRDAG 19. NOVEMBER KL. ÅBENT Mød masser af virksomheder LÆS MERE PÅ BAGSIDEN Mød masser af virksomheder? HVAD ER DINE FREMTIDSDRØMME? Vi har inviteret en masse virksomheder til at komme og fortælle, og ikke mindst vise, hvad

Læs mere

Kok: Valg af valgfri specialefag

Kok: Valg af valgfri specialefag Kok: Valg af valgfri specialefag Til arbejdsgiver I uddannelsen til gastronom med specialet kok indeholder 3. skoleperiode i hovedforløbet s valgfri specialefag. Faget skal ses som en mulighed for eleven

Læs mere

Flere praktikpladser flere faglærte Voksen- og efteruddannelse

Flere praktikpladser flere faglærte Voksen- og efteruddannelse 6 regionsmestre til DM Ved regionsmesterskaberne og skolemesterskaberne i de enkelte fag, der har været afviklet her i efteråret har Svendborg Erhvervsskole hele 6 lærlinge, som har vundet deres respektive

Læs mere

Uddannelser på food College Aalborg. bager detailslagter gastronom ernæringsassistent tjener receptionist

Uddannelser på food College Aalborg. bager detailslagter gastronom ernæringsassistent tjener receptionist Uddannelser på food College Aalborg bager detailslagter gastronom ernæringsassistent tjener receptionist Mød vores vejledere! I denne brochure kan du snuse til vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kapitalkædedrift Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser SOSU-grammet Et overblik over dine muligheder med en Social- og sundhedsuddannelse på Diakonissestiftelsen GRUNDSKOLEN 9. - 10. klasse Mere end to

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Parter:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Parter: erhvervsuddannelserne i Skive 2018-2021 Parter: Indhold Baggrund...3 Aftale...3 Mål...4 Erhvervsuddannelser...4 Erhvervsskoler...4 Styregruppe...5 Aftaleperiode...5 Samarbejdsform...5 Dato og underskrift:...6

Læs mere

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse

- den erhvervsfaglige studentereksamen. På uddannelse - den erhvervsfaglige studentereksamen På uddannelse INTRO INTRO FÅ DET HELE MED HVAD ER EUX BUSINESS? HVAD ER EUX BUSINESS? EUX Business er den erhvervsfaglige studentereksamen, der giver dig dobbelt

Læs mere

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat Uddannelser Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat udannelsespjece nytdesign.indd 1 28-11-2018 09:55:25 Sundhed er en ret Som ansat i den kost-, ernærings-

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne INFORMATION TIL PRAKTIKPLADSGODKENDTE VIRKSOMHEDER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder

Læs mere

Skovvangen 28 6000 Kolding Telefon 7932 0100 hansenberg@hansenberg.dk www.hansenberg.dk. Landbrugsuddannelsen - nu også med akvakultur

Skovvangen 28 6000 Kolding Telefon 7932 0100 hansenberg@hansenberg.dk www.hansenberg.dk. Landbrugsuddannelsen - nu også med akvakultur Skovvangen 28 6000 Kolding Telefon 7932 0100 hansenberg@hansenberg.dk www.hansenberg.dk Landbrugsuddannelsen - nu også med akvakultur Akvakultur I samarbejde med brancheforeningen Dansk Akvakultur udbyder

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering

Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering Uddannelsen til gastronom, specialet smørrebrød og catering, er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan

Læs mere

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne

GRINDSTED. L a n d b r u g s s k o l e. EUX Landbrug med hest. Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne GRINDSTED L a n d b r u g s s k o l e EUX Landbrug med hest Bliv landmand og student samtidig - og hold alle muligheder åbne Et unikt samarbejde mellem Grindsted Landbrugsskole og Grindsted Gymnasium &

Læs mere

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels Kok Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen Vejleder/underviser: Jytte Niels Afleveringsdato: 27. Januar 2015 Klokkeslæt: 14:10 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Emne/problemformulering...?

Læs mere

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Campus Furesø TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Vælg mellem almen 10. klasse, Bæredygtighed og handel (EUX) og Velfærdsteknologi og innovation (EUD) 10. KLASSE I FURESØ ALMEN

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUD og EUX, ligheder og forskelle... 3 Regler om Statens Uddannelsesstøtte... 4 Prøvebestemmelser EUD, EUX, EUS... 5 Erhvervsuddannelser for voksne

Læs mere

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Økonomi Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker

Uddannelser. på STYLE & WELLNESS College Aalborg. frisør kosmetiker Uddannelser på STYLE & WELLNESS College Aalborg frisør kosmetiker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulenter! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om

Læs mere

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25.

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. EUD-reformen og de mest udsatte unge Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. Hvad skaber vækst og udvikling i DK? 2001 00 erne 10 erne Margrethe Vestager: Produktionssamfundet

Læs mere

LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?! PRAKTIKCENTER 2017

LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?!  PRAKTIKCENTER 2017 PRAKTIKCENTER 2017 LÆRLING HVORFOR OG HVORDAN?! WWW.EUCSJ.DK EN erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder

Læs mere

EUX-LANDBRUG. landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX. Start uddannelsen. Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng

EUX-LANDBRUG. landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX. Start uddannelsen. Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng EUX-LANDBRUG landbrugsuddannelse med gymnasiefag EUX Landbrugsskolen Sjælland Finderupvej 8, 4270 Høng Start uddannelsen til august Mere end en landbrugsuddannelse Mange unge i 9.-10. klasse er i tvivl,

Læs mere

H HVORFOR OG HVORDAN!?

H HVORFOR OG HVORDAN!? HVORFOR OG HVORDAN!? 2 ENerhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder med praktik. Der er ingen tvivl om, at

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB HVAD VIL DU VÆRE GOD TIL? INDHOLD På Tech College Mariagerfjord er du og din læring i centrum. Her bliver du undervist af engagerede faglærere med erfaring fra erhvervslivet. Ildsjæle

Læs mere

H HVORFOR OG HVORDAN!?

H HVORFOR OG HVORDAN!? HVORFOR OG HVORDAN!? ENerhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder med praktik. Der er ingen tvivl om, at VIRKSOMHEDSPRAKTIKKEN

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER PRAKTISKE OPLYSNINGER Skole/praktik Periode Uger Grundforløb 1 og 2 1. Praktik 1. Hovedforløb 2. Praktik 2. Hovedforløb Slutpraktik Uddannelsens lændge August 2017 - juni 2018 Juni 2018 - august 2019 August

Læs mere

EUD og EUX Erhvervsuddannelser. 2015 Uddannelseskatalog. Dit fag din fremtid

EUD og EUX Erhvervsuddannelser. 2015 Uddannelseskatalog. Dit fag din fremtid EUD og EUX Erhvervsuddannelser 2015 Uddannelseskatalog Dit fag din fremtid EUD Erhvervsuddannelser 2014 1 Kontakt os her CAMPUS BORNHOLM www.campusbornholm.dk EUD og EUX Erhvervsuddannelser Uddannelseschef

Læs mere

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Logistikassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Hvordan bliver din virksomhed godkendt?

Hvordan bliver din virksomhed godkendt? Hvordan bliver din virksomhed godkendt? Kravene til at blive godkendt er forskellige fra uddannelse til uddannelse. Det faglige udvalg for din branche skal foretage godkendelse. DU KAN STARTE HER... Handel

Læs mere

UDDANNELSESAFTALER SKAB FREMTIDEN FOR NÆSTE GENERATIONS FAGLÆRTE

UDDANNELSESAFTALER SKAB FREMTIDEN FOR NÆSTE GENERATIONS FAGLÆRTE UDDANNELSESAFTALER SKAB FREMTIDEN FOR NÆSTE GENERATIONS FAGLÆRTE Forestil dig en verden uden faglærte. Det er nu, vi skal sørge for fremtidens arbejdskraft. Alle prognoser viser, at der bliver mangel på

Læs mere