MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013"

Transkript

1 JUNI 2014 ALLERØD KOMMUNE MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013 MILJØVURDERING

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk JUNI 2014 ALLERØD KOMMUNE MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013 MILJØVURDERING PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 2 VERSION 0.3 UDGIVELSESDATO 30. juni 2014 UDARBEJDET ASTH KONTROLLERET UKJ; NEVF GODKENDT UKJ

4

5 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN INDHOLD 1 Ikke teknisk resumé Miljøvurdering 7 2 Indledning Indholdet i tillæg til Spildevandsplan Tillægget til Spildevandsplan 2013 virkning Lovgrundlag og proces for miljøvurderingen Tilgang og metode i miljøvurderingen 12 3 Miljøstatus alternativet 14 4 Miljøvurdering Vurdering af påvirkninger Indvirkning på de kortlagte miljøfaktorer Vurdering af kumulative indvirkninger på tværs af miljøfaktorer alternativet 21 5 Overvågning af miljøfaktorer 22

6

7 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Ikke teknisk resumé Allerød Kommune har udarbejdet et tillæg til Spildevandsplan Tillægget beskriver konkrete indsatser som Allerød vil prioritere igangsættelsen af i de kommende år. Miljøvurderingsrapporten belyser miljøpåvirkningerne af nye tiltag der er indarbejdet i tillægget til Spildevandsplan Miljøvurderingen har taget udgangspunkt i en afgrænsningsrapport med forslag til afgrænsning af miljøvurderingen, som har været sendt i høring hos miljøafdelingen og plan & byggeafdelingen i Allerød Kommune. Ifølge afgrænsningsrapporten vil følgende miljøfaktorer blive inddraget i miljøvurderingen: Naturforhold (flora og fauna) Overflade- og grundvand Der indkom ingen høringssvar til den foreslåede afgrænsning, hvorfor den ikke er ændret. 1.1 Miljøvurdering Tillægget til Spildevandplan 2013 indeholder kloakering af tre nye udstykningsområder, indlemmelse af 3 ejendomme i kloakeret opland og rettelser til Spildevandsplan De væsentligste indvirkninger på miljøet, der er identificeret i forhold til ovenstående miljøfaktorer, er beskrevet i de følgende afsnit Kloakering af tre nye udstykningsområder Kloakeringen af de nye udstykningsområder kan ændre den naturlige hydrologi i områderne. Andelen af vand der nedsiver i området kan ændres og derved medføre ændringer i grundvandsdannelsen og i de naturtyper der er afhængige af denne. Denne indvirkning er dog relativt begrænset, da Allerød Kommune tillige har valgt at påbyde lokal nedsivning af regnvand fra tage og overflader. Derfor vurderes kloakeringen ikke at medføre væsentlig indvirkning på naturforhold eller overfladeog grundvand.

8 8 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013 Kloakeringen af udstykningsområder indeholdt i tillæg 1 til spildevandsplan kan rummes indenfor den eksisterende behandlingskapacitet på renseanlæg og der forventes derfor ikke at forekomme påvirkning af overfladevand i de recipienter som renseanlæg udleder til Indlemmelse af enkeltejendomme i kloakeret opland Kloakeringen af de 3 ejendomme vil ændre udledningen af spildevand, der hidtil har været nedsivet til grundvand eller udledt direkte til recipient/vandløb. Kloakeringen vil betyde, at der fremover ikke vil være den samme belastning med næringsstoffer ved nedsivning til grundvand eller udløb til vandløb/recipient. Derfor vil kloakeringen være med til at mindske den samlede udledning af næringsstoffer. Dette vurderes dog ikke at have væsentlig indvirkning på hverken naturforhold eller overflade- og grundvand på grund af den begrænsede mængde ejendomme der kloakeres Præciseringer til Spildevandsplan 2013 Spildevandstyperne der må ledes til hhv. kildepladszoner og vandboringer præciseres. Der ændres også i forhold til flader der etableres, hvorfra overfladevand ønskes afledt fra. Ændringerne vurderes at gavne grundvandskvaliteten, men ikke medføre væsentlige indvirkninger på miljøet alternativet Såfremt tillægget til spildevandsplan 2013 ikke vedtages, vil de ovenfor beskrevne miljøpåvirkninger ikke være relevante. Det vil samtidig betyde, at planens positive miljøeffekter ikke realiseres, men omvendt at mulige negative påvirkninger af naturområder og naturlige forhold for hydrologi ikke indtræder Samlet vurdering Samlet set vurderes planen, at bidrage positivt til forbedring af grundvandskvaliteten og til at mindske udledningen af næringsstoffer og urenset spildevand til recipient. Dog vurderes ingen af tillæggets tiltag at medføre væsentlig indvirkning på de kortlagte miljøfaktorer.

9 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Indledning Allerød Kommune har udarbejdet et tillæg til Spildevandsplan Tillægget er det første tillæg til den digitaliserede spildevandsplan fra Tillægget indeholder rettelser og tilføjelser til den eksisterende spildevandsplan. 2.1 Indholdet i tillæg til Spildevandsplan 2013 Tillægget til Spildevandplan 2013 indeholder i hovedtræk: Tre nye udstykningsområder som skal kloakeres, hvor der stilles krav om at tagvand ledes til lokal faskine eller lignende og vejvand ledes via bassin til recipient. De udstykkede områder som skal kloakeres ses på Figur 1, Figur 2 og Figur 3. Indlemmelse af 3 ejendomme i kloakeret opland. Spildevandet fra disse ejendomme udledes på nuværende tidspunkt enten via nedsivning til grundvand eller som udledning via vandløb til recipient. Præciseringer til Spildevandsplan 2013 i form af nedsivning omkring vandboringer og kildepladszoner samt andre regler for etablering af flader, hvorfra overfladevand ønskes ledt til nedsivning.

10 10 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013 Figur 1 Det udstykkede område ved Sortemosevej syd. Området skal kloakeres, krav om at tagvand ledes til lokal faskine eller lignende og vejvand ledes via bassin til recipient. Figur 2 Det udstykkede område Ny Blovstrød. Området skal kloakeres, krav om at tagvand ledes til lokal faskine eller lignende og vejvand ledes via bassin til recipient.

11 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Figur 3 Det udstykkede område ved Julemosegård. Området skal kloakeres, krav om at tagvand ledes til lokal faskiner eller lignende og vejvand ledes via bassin til recipient. 2.2 Tillægget til Spildevandsplan 2013 virkning Tillægget til Spildevandsplan 2013 udpeger tre nye udstykkede områder, hvor der skal kloakeres, og 3 ejendomme der skal indlemmes i kloakeret opland. Yderligere indeholder tillægget rettelser til Spildevandsplan Dele af tillægget fører til handlepligt for borgere (indlemmelse af kloakering af 3 ejendomme).. Gennemførelse af planens initiativer forudsætter enten gennemførelse af konkrete bygge- og anlægsprojekter, vilkår i forbindelse med udstedelsen af fremtidige tilladelser eller yderligere konkretisering i lokalplanlægningen. 2.3 Lovgrundlag og proces for miljøvurderingen Tillægget til Spildevandsplan 2013 er omfattet af kravet om miljøvurdering i Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Ifølge lovens 3, stk. 1, nr. 1 skal forslaget til spildevandsplanforslag miljøvurderes, såfremt planen indeholder rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der vurderes at kunne medføre en væsentlig indvirkning på miljøet.

12 12 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN AFGRÆNSNING Afgrænsning af miljøvurdering (scoping) i forhold til miljøpåvirkninger og anvendt metode. Relevante myndigheder kan afgive høringssvar med hensyn til indhold og metode. 2. VURDERING OG RAPPORT Gennemførelse af miljøvurdering og udarbejdelse af rapport. Heri er beskrevet planens sandsynlige påvirkninger på de valgte miljøfaktorer (afgrænset i fase 1) samt om disse vurderes at være væsentlige. 3. OFFENTLIG HØRING Udsendelse af plan og miljøvurdering i offentlig høring. Her har offentligheden og berørte parter mulighed for at udtale sig. 4. GODKENDELSE OG VEDTAGELSE Endelig godkendelse og/eller vedtagelse af planen og miljøvurderingen. Udarbejdelse af sammenfattende redegørelse som offentliggøres samtidig med den endeligt vedtagne plan 5. OVERVÅGNING Gennemførelse af den planlagte overvågning af planens miljømæssige konsekvenser som beskrevet og vurderet i miljøvurderingen. Overvågnings-programmet vedtages i forbindelse med den endelige vedtagelse af planen. Figur 4 Miljøvurderingsprocessens fem trin. 2.4 Tilgang og metode i miljøvurderingen Miljøvurderingens første del gennemføres som en vurdering af, hvorvidt og i hvilket omfang, der forventes at være væsentlige indvirkninger på enkelte miljøfaktorer, som er identificeret i afgrænsningsrapporten. Nedenfor er kriterier, indikatorer og datagrundlag, som vil blive anvendt i miljøvurderingen, anført. Miljøvurderingens anden del gennemføres som en vurdering af, hvorvidt planen antages at fremme eller udgøre en hindring for realisering af miljømålsætninger, som er fastlagt i forskellige planer/strategier fastlagt på regionalt eller nationalt niveau Geografisk afgrænsning Spildevandsplan 2013 gælder for Allerød Kommune og fastlægger de overordnede rammer og retningslinjer for spildevandsplanlægningen og udpeger områder til kloakring og nedsivning.

13 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Miljøvurderingen vil som udgangspunkt kun omfatte arealer inden for kommunens grænser, der således udgør rammen for miljøvurderingens geografiske afgrænsning. Der forventes ikke at forekomme miljøpåvirkninger, der nødvendiggør at betragtninger for et større område end Allerød Kommune bliver inddraget. Spildevandet fra udstykningen i Ny Blovstrød vil blive behandlet på Sjælsmark renseanlæg som ligger i Hørsholm Kommune. Anlægget er dimensioneret så det uden væsentlig indvirkning på miljøet, kan behandle spildevandet fra det nye udstykkede boligområde som kloakeres. Derfor udvides den geografiske afgrænsning ikke yderligere end til den ovenfor nævnte. Forsyningen Allerød Rudersdal A/S vil i 2014 udarbejde et notat, hvor det fremgår hvilke initiativer, der vil blive iværksat, for at imødekomme det fremtidige behov for kapacitet på renseanlægget Afgrænsning, vurdering og kriterier I afgrænsningsrapporten er identificeret og fastlagt de miljøfaktorer, der sandsynligvis vil blive påvirket af gennemførelsen af planens temaer. Afgrænsningen blev sendt i høring til Allerød Kommunes miljøafdeling og plan & byggeafdeling. De fik mulighed for at kommentere forslaget til afgrænsning af miljøvurderingen. Høringen gav også mulighed for, at afgive forslag til miljøforhold, der burde belyses og vurderes i miljørapporten og forslag til alternative løsninger, der også burde indgå i miljørapporten. Der har derfor ikke været anledning til at ændre emneafgrænsningen eller metoden for miljøvurderingen. Nedenstående tabel angiver de kriterier og indikatorer der er anvendt ved vurderingen af de sandsynlige miljøpåvirkninger for hver af de relevante miljøfaktorer. Miljøfaktorer der indgår i miljøvurderingen Miljøfaktorer Vurderingskriterier Indikatorer Databehov Vand og natur Påvirkning på særlige beskyttede arter eller områder, samt naturområder i øvrigt Påvirkning af vand og/eller grundvand som følge af nye udlednings- og nedsivningsforhold Hvordan og hvilket omfang påvirker planen natur- og vandområder. Hvordan og hvilket omfang påvirker planen vand og grundvand Kvalitativt Kvalitativt

14 14 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Miljøstatus Allerød Kommune er omfattet af Vandplan 2.2. Isefjord og Roskilde Fjord samt Vandplan 2.3 Øresund. I vandplanerne findes miljømålsætningerne for de enkelte vandområder, retningslinjer for den lovgivningsmæssige administration samt forslag til virkemidler til opnåelsen af de pågældende målsætninger. Vandplanerne blev vedtaget og offentliggjort i december 2011, men er i december 2012 kendt ugyldige af Naturklagenævnet. Naturstyrelsen er for tiden i gang med at opsamle høringssvarene fra den seneste høring af vandplanerne. I Allerød Kommune findes to Natura 2000-områder, Kattehale Mose og Øvre Mølleådal. For hvert Natura 2000-område har staten udarbejdet en Natura 2000-plan, der blev vedtaget og offentliggjort i december Planerne beskriver de trusler, der er mod naturen i området og angiver indsatser til imødegåelse af truslerne. Der må ikke gennemføres foranstaltninger eller gives tilladelser eller dispensationer efter en lang række love, hvis det ansøgte tiltag kan forringe udpegningsgrundlaget for et Natura 2000-område. Spildevandsplanen må således ikke lægge op til tiltag, der kan forringe naturtilstanden og dermed udpegningsgrundlaget i Natura 2000-områderne. I ådalene vil byrådet fremme en biologisk mangfoldighed og øge tilgængeligheden ved udpegning af stier, parkeringspladser mv. Som en integreret del af den fremtidige byudvikling skal der etableres biotoper (vandløb, søer, beplantning mv.) i de tilhørende grønne områder, f. eks. regnvandssøer og åbne vandløb alternativet 0-alternativet fastlægges sædvanligvis som den udvikling, der kan forventes, hvis de planmæssige initiativer beskrevet i planforslaget ikke gennemføres. I dette tilfælde vil det betyde, at der ikke ændres i de nuværende forhold omkring spildevandsplanlægning. 0-alternativet udgør samtidig sammenligningsgrundlaget for miljøvurderingen. Tilføjelser og ændringer i tillægget til Spildevandsplan 2013 holdes således op mod den gældende Spildevandsplan 2013 retningslinjer og indhold.

15 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Der er ikke opstillet og udarbejdet forslag til alternativer til de foreslåede retningslinjer og rammer, der fremgår af tillægget til Spildevandsplan 2013.

16 16 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Miljøvurdering I de følgende afsnit beskrives tillægget til Spildevandsplan 2013 indvirkninger på miljøet i henhold til den struktur og systematik, der er beskrevet i det foregående kapitel. I første række redegøres der for tillægget til Spildevandsplan 2013 sandsynlige væsentlige indvirkninger på de enkelte miljøfaktorer i afsnit 4.1. Miljøvurderingen af planens forenelighed med de kortlagte overordnede miljømålsætninger er beskrevet i afsnit Vurdering af påvirkninger Miljøvurderingen vil tage udgangspunkt i gennemførelse af kloakering af de tre udstykningsområder, indlemmelse af 3 ejendomme i det kloakerede opland og rettelser til bestemmelserne i Spildevandsplan Gennemførelse af kloakering af tre nye udstykningsområder I tillægget til Spildevandsplan 2013 bliver der udpeget tre nye områder som skal indlemmes i kloakeret opland. Det drejer sig om Ny Blovstrød, Sortemosevej Syd og Julemosegård. Dette indebærer etablering af kloaksystem, hvor tagvand ledes til faskiner og lignende og vejvand ledes via bassin til recipient. Udpegningen af de nye områder der skal kloakeres ses på Figur 1, Figur 2 og Figur 3. Der kan forekomme mindre ændringer i hydrologiske forhold da overfladevand fra veje fremover vil afledes via bassin til recipient. Derfor vil der ikke ske den samme nedsivning af regnvand som der aktuelt er i områderne. Der kan af samme grund forekomme ændringer i den naturlige hydrologi og den tilhørende natur der findes i området. Procentdelen af veje i området er dog så begrænset og udgør så relativt lille en andel af det samlede areal, at det vurderes ikke at medføre en væsentlig indvirkning på hverken naturområder eller grundvandsforhold. For udstykningen "Ny Blovstrød" gælder, at hele det kommende område der skal udgøre Ny Blovstrød, indlemmes i kommunens spildevandsstruktur med dette tillæg. Det er dog kun kloakeringen af første etape der er indeholdt i tillægget til

17 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN spildvandsplan. Kloakeringen af første etape kan rummes indenfor den tilstedeværende kapacitet på Sjælsmark Renseanlæg. Forsyningen Allerød Rudersdal A/S vil i løbet af 2014 udarbejde et notat, der beskriver hvorledes fremtidens behandlingskapacitet på kommunens renseanlæg vil kunne modtage spildevand fra en udbygning af etaperne 2, 3 og 4 i Ny Blovstrød. Der er således ikke tale om at første etapes udbygning vil føre til en påvirkning af overfladevand i Sjælsø Indlemmelse af enkeltejendomme i det kloakerede opland I tillægget til Spildevandsplan 2013 vil i alt 3 ejendomme indlemmes i kloakeret opland. Ejendommene har på nuværende tidspunkt enten lokal nedsivning eller mere direkte udledning til recipient via vandløb. Kloakeringen af de enkelte ejendomme vil ændre udledningen af spildevand til oplandet. Dette vil indebære mindre nedsivning af spildevand til grundvand samt en reduktion af udledning af spildevand fra husstande til vandløb/recipient. Dette vil samtidig indebære mindre belastning af vandløbene som modtager og transporterer det udledte spildevand fra de pågældende ejendomme. Generelt vil kloakeringen af de 3 ejendomme bidrage med at nedsætte udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet samt være med til at sikre grundvandets kvalitet Præciseringer til bestemmelserne i spildevandsplan 2013 Tillægget til Spildevandsplan 2013 indeholder rettelser til Spildevandsplan På det digitale kort i Spildevandsplan 2013 skal følgende titler rettes: "Nedsivning ikke mulig på grund af vandboringer". Titlen ændres til "Nedsivning af husspildevand ikke mulig på grund af vandboringer". Markeringen på kortet justeres så der er blå zone med radius på 300 meter ved alle vandboringer. "Kildepladszoner - ingen nedsivning". Titlen ændres til "Kildepladszoner - ingen nedsivning af urenset vejvand". I Spildevandsplan 2013 skal følgende tekst rettes: "Der må ikke etableres nye flader, der indeholder zink, kobber eller bly, hvorfra overfladevandet ønskes ledt til nedsivning". Teksten ændres til: "Der må ikke etableres nye flader, der indeholder kobber eller bly, hvorfra overfladevandet ønskes ledt direkte til nedsivning uden rensning. Hvis der ved nybyggeri eller ved renovering af bestående bygninger vælges at etablere nye flader med zink, en legering med zink eller coated zink, skal det afledte vand ledes til kloak (med mindre lokalplanen foreskriver at tagvand skal nedsives) eller

18 18 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013 renses forud for nedsivning. En løsning med rensning forud for nedsivning må først etableres efter tilladelse fra kommunen.. Hvis man ønsker at etablere flader med zink ved nybyggeri eller ved renovering af bestående bygninger, skal der indsendes ansøgning til kommunen. Det gælder også for materialer, der er en legering med zink og materialer der består af coated zink." Rettelserne i spildevandsplanen begrænser typerne af overflader, hvorfra overfladevand ønskes ledt til nedsivning. Yderligere præciseres de typer spildevand, der må ledes til hhv. kildepladser og områder med vandboringer. Ændringerne vil generelt være med til at forbedre beskyttelsen af grundvandet mod miljøfremmede stoffer. Samtidig vil denne forstærkede beskyttelse føre til en bedre mulighed for at fastholde kvaliteten af grundvandet. Samlet set vurderes disse ændringer i spildevandsplanen dog ikke at medføre væsentlige indvirkninger på vandkvaliteten. 4.2 Indvirkning på de kortlagte miljøfaktorer Naturforhold (flora og fauna) Tillægget til Spildevandsplan 2013 indeholder tiltag som kan medføre mindre ændringer i naturtilstanden. Kloakeringen af de nye udstykninger kan være med til at ændre den naturlige hydrologi, som kan være grundlag for natur i lokalområder. Her tænkes der på fugtige naturtyper og mindre søer/vandhuller i eller op til udstykningerne. Kravene til kloakering som er valgt i tillægget til spildevandsplan 2013, indebærer at tagvand ledes til lokal faskine eller lignende og vejvand ledes via bassin til recipient. Dette vil sikre, at størstedelen af regnvandet vil ledes ud i området. Således vurderes veje i området procentuelt at udgøre en mindre andel af det samlede areal. Derfor vurderes indvirkningen på den eksisterende naturlige hydrologi, som findes i området, ikke at have væsentlig indvirkning på naturforhold. Tillægget indeholder også kloakering af enkeltstående ejendomme som skal indlemmes i kloakeret opland. Dette vil mindske udledningen af urenset spildevand og hermed også næringsstoffer der tilføres recipienten. Dette indebærer også en reduceret belastning af vandløbene. Samlet set vurderes den reducerede mængde tilført spildevand til grundvand og recipienter at gavne naturforhold gennem en reduktion af udledningen af næringsstoffer. I og med ændringen udelukkende angår 3 ejendomme vurderes dette dog ikke at medføre væsentlige indvirkninger på flora og fauna Overflade- og grundvand Tillægget til Spildevandsplan 2013 indeholder tiltag som kan medføre ændringer i tilstanden i overflade- og grundvand.

19 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Kloakeringen fra de nye udstykninger kan medføre ændrede forhold i den naturlige hydrologi. Kloakeringstypen der er valgt, vil dog fortsat sikre, at størstedelen af den nedbør der falder i udstykningsområderne fortsat vil blive nedsivet i områderne. Kun nedbør der falder på veje vil via bassin blive udledt direkte til recipient. Veje i udstykningsområderne udgør en relativt beskeden andel af det samlede areal i områderne. Det vurderes derfor, at den naturlige hydrologi og vandløb ikke at ændres væsentligt i forhold til den eksisterende tilstand. Dette er gældende både for overflade- og grundvand. Da kloakeringen indeholdt i tillæg 1 til spildevandsplan kan rummes indenfor den eksisterende behandlingskapacitet på renseanlæg forventes der ikke at forekomme påvirkning af overfladevand i de recipienter som renseanlæg udleder til. Kloakeringen af de 3 ejendomme vil medføre ændringer i miljøbelastningen af overflade-og grundvand lokalt. På nuværende tidspunkt udledes spildevandet fra disse ejendomme enten gennem nedsivning eller direkte til vandløb/recipient. Kloakeringen vil hermed være med til at reducere den samlede belastning af næringsstoffer i vandløb og recipient. Samtidig vil tiltaget medvirke til en realisering af vandplanernes målsætning om god økologisk tilstand. Ligeledes vil grundvandsressourcen også styrkes ved at der ikke udledes urenset spildevand til jord og grundvand ved nedsivning. Kloakering af de 3 ejendomme vil overordnet set gavne vandkvaliteten, men ikke have væsentlig indvirkning på miljøet, da det drejer sig om relativt få ejendomme. 4.3 Vurdering af kumulative indvirkninger på tværs af miljøfaktorer Miljøparametre I forbindelse med vurderingen af tillægget til spildevandsplanens indvirkninger er der ikke identificeret aggregerede eller kumulative indvirkninger på miljøet. Tillægget til spildevandsplanen forventes derfor ikke at føre til andre miljøindvirkninger end de der beskrevet i de foregående afsnit.

20 20 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Miljømålsætninger Vurderingen i forhold til miljømålsætningerne skal sikre, at spildevandsplanens kloakering af nye udstykninger, kloakering af enkelt ejendomme og rettelser til Spildevandsplan 2013 ikke strider imod planer, målsætninger eller indsatsprogrammer i de pågældende planer. De relevante planers målsætninger er anført i tabellen nedenfor. Tabel 1 Relevante miljømålsætninger, der er indgået i afgrænsningen af miljøvurderingen. Emne Målsætninger Vurdering Vand- og naturområder Naturtyper og arter I overensstemmelse Grundvandsinteresser Klima Målsætninger som fremsat i Bekendtgørelse af Lov om miljømål, mv. internationale naturbeskyttelsesområder (Miljømålsloven) LBK nr. 932 af 24/9/2009. Målsætninger som fremsat i Bekendtgørelse af Lov om vandplanlægning for vandforekomster. LBK nr om vandplanlægning af 26. december 2013 Målsætning som fremsat i vandrammedirektivet om, at der i 2015 skal være opnået en god økologisk tilstand for alt overfladevand. Vandrammedirektivet definerer målet som en kun mindre afvigelse fra den i princippet uberørte tilstand. Lov om Miljøskade betyder, at man ikke må gennemføre planer eller projekter, der skader vandområderne, så disse hindres i at opnå god økologisk tilstand. Målsætninger som fremsat i Bekendtgørelse af Lov om miljømål, mv. for vandforekomster og internationale naturbeskyttelsesområder (miljømålsloven) LBK nr. 932 af 24/9/2009Målsætninger for Natura 2000 områder som fremsat i de statslige naturplaner, som kan berøres af planen Målsætninger i Allerød Kommunes strategi for biologisk mangfoldighed Naturstyrelsen kortlægger drikkevandsinteresser i Danmark. Grundvandskortlægningen tilkendegiver, hvor interesserne findes, og hvor det er nødvendigt med en ekstraordinær indsats for at beskytte drikkevandsressourcerne. Grundvandskortlægning kan medføre restriktioner i forhold til arealanvendelse. Målsætninger om CO 2-udledning og energibesparelse som fremsat i Allerød Kommunes Klimastrategi I overensstemmelse I overensstemmelse Ikke relevant I forhold til de overordnede miljømålsætninger, som har været kortlagt i forbindelse med afgrænsningen af miljøvurderingen, gælder helt generelt, at tillægget til

21 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Spildevandsplan 2013 er i overensstemmelse med disse målsætninger og i enkelte tilfælde ingen virkning har for mulighederne for at opnå de pågældende miljømålsætninger alternativet Såfremt forslaget til tillægget til Spildevandsplan 2013 ikke vedtages, vil de ovenfor beskrevne miljøpåvirkninger ikke være relevante, herunder ændringer af hydrologiske forhold samt ændringer for naturforhold som tiltag gennemført via virkemidler fra planen kan føre til. 0-alternativet til gennemførelse af tiltag gennem tillægget til Spildevandsplan 2013 vil betyde, at der fremtidigt ikke er kloakeret i de tre udstykningsområder og at de 3 ejendomme ikke indlemmes i det kloakerede opland. Samtidig betyder det, at der ikke rettes i Spildevandsplan 2013 i betingelserne for nedsivning ved vandboringer og kildepladser, samt at der ikke ændres i typen af flader, der må anlægges som der ønskes ledt til nedsivning.

22 22 MILJØVURDERING AF TILLÆG 1 TIL ALLERØD KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN Overvågning af miljøfaktorer I henhold til Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 11 skal myndigheden overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planens eller programmets gennemførelse. Ved overvågningen skal det vurderes, om gennemførelse af tillægget til Spildevandsplan 2013 medfører de forventede miljøeffekter, som er beskrevet i miljøvurderingsrapporten. Tiltag i tillægget til Spildevandsplanen 2013 forventes ikke at kunne påvirke miljøet væsentligt. Tiltag der ændrer i den naturlige hydrologi og dermed også forhold for naturområder vurderes ikke have væsentlig indvirkning. Der forventes derfor ikke at være behov for at etablere et særskilt program til overvågning af planens indvirkninger på miljøet. Lillerød Renseanlæg vil efter tilkoblingen af udstykningen ved Sortemosevej Syd være belastet tæt på anlæggets maksimale behandlingskapacitet. Der kan derfor opstå behov for skærpet overvågning af merbelastningen af anlægget.

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN NOVEMBER 2013 ODSHERRED KOMMUNE MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN DECEMBER 2012 ALLERØD KOMMUNE MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2013-2016 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund og sammenfatning...

Læs mere

ISHØJ KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN

ISHØJ KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN MARTS 2014 ISHØJ KOMMUNE ISHØJ KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013-2022 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 JANUAR 2013 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan Rødovre Kommune

Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan Rødovre Kommune Miljøvurdering af Tillæg 2 til spildevandsplan 2013-2020 Rødovre Kommune Juli 2017 INDHOLD 1 Indledning...1 2 Indhold af Tillæg 2 til Spildevandsplan 2013-2020...1 3 Screening og scoping...1 4 Miljøvurderingens

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest.

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 12. Ændring af spildevandsplanens opland A18.4A, Ølsvej, Hobro Vest. OCMO ApS Mariagerfjord Vand a s Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-5-13 Ref.: Jens Kalør

Læs mere

Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015

Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015 Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015 november 2014 Miljøvurdering er udarbejdet af: Natur & Miljø Ebeltoft Administrationsbygning Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Forslag til Spildevandsplan

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN JANUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

Miljøvurdering af Tillæg 1 til spildevandsplan Rødovre Kommune

Miljøvurdering af Tillæg 1 til spildevandsplan Rødovre Kommune Miljøvurdering af Tillæg 1 til spildevandsplan 2013-2020 Rødovre Kommune Oktober 2015 INDHOLD 1 Indledning... 1 2 Indhold af Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-2020... 1 3 Screening og scoping... 2 4 Miljøvurderingens

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10. Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej Delopland 589 Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.2014 Endeligt administrativt vedtaget 16.1.2015 Sagsnr. 012957-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Baggrund og sammenfatning Denne delspildevandsplan åbner mulighed

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2014-2020 BILAG 4: MILJØVURDERING GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 03-09-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund... 3 2 Scenarier... 3 3 Miljømål... 4 4. Foranstaltninger

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen

Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Tillæg nr. 3 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. nye udstykninger ved Oldvejen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...4

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012 DECEMBER 2012 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 6 Regnbetingede udløb Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt 4 2 Regnvandsudløb fra separatkloakerede oplande 4 2.1 Regnvandsudledning

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1-3.2. Opland 940.15 FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. XXX 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget 3 1.3 Lovgrundlag 4 2 Fremtidig

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: P06.00.05-P16-1-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for 2011-2021 Forslag Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 3 og lokalplan 1.75

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 3 og lokalplan 1.75 APRIL 2016 ISHØJ KOMMUNE Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 3 og lokalplan 1.75 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

TILLÆG TIL VANDFORSYNINGSPLAN MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

TILLÆG TIL VANDFORSYNINGSPLAN MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE 1 Dato: 17-08-2015 Ref: THOMH J.nr.: 20150610082 TILLÆG 1-2015 TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010 MILJØVURDERINGSRAPPORT AUGUST 2015 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Rådhuset Lyngby Torv 17 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 45

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013-2022

VALLENSBÆK KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013-2022 NOVEMBER 2013 VALLENSBÆK KOMMUNE VALLENSBÆK KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2013-2022 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund

Høringsnotat for KP-tillæg og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Sagsnr. 01.02.05-P16-10-18 Dato: 12.3.2019 2018 - Notat Høringsnotat for KP-tillæg 2017-7 og Lokalplan 317 Offentlige formål, Tamdrupcentret, Lund Planforslagene var i høring fra tirsdag den 4. december

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag

Allerød Kommune. Marts Indledning. 1.2 Lovgrundlag Allerød Kommune Tillæg V til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune Præcisering af tidligere Tillæg II til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune fsva. opland VasNOE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2009-2018 for Skanderborg Kommune Udført af Tue Skov og Marcus Tranbjerg Dato: 20-03-2014 Indhold 1 Indledning og baggrund 3 2 Planens

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 6

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 6 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-1-13 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Bilag 10 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Dato 15. december 2014 Dok.nr. 168946-14 Sagsnr. 13-13395 Ref. Slyn Sammenfattende redegørelse inklusivt overvågningsprogram supplement til miljøvurderingen

Læs mere

Sags Id

Sags Id Miljøscreening, i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer, LBK nr. 1533 af 10/12/2015, af forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2015 Indledende screening. I fase 1 gennemgås planudkastet

Læs mere

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 Den 25. juni 2012 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2010-2012. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og -pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 37/2016 Separatkloakering af nyt boligområde ved Over Hornbæk - Lokalplan 620 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin.

Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Sammenfattende redegørelse Tillæg til spildevandsplanen. Sanering af afløbssystemet i Vorup og etablering af regnvandsbassin. Nr. 31/2015 Denne redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 5

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 5 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.00.05-P15-3-12 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

Miljøvurdering af kommunale handleplaner

Miljøvurdering af kommunale handleplaner Miljøvurdering af kommunale handleplaner -hvad kan vi lære af vandplanerne? Henrik Skovgaard, COWI A/S 1 Vandplanlægning efter Miljømålsloven (nr. 932 af 24/09 2009) Der fastlægges ensartede operationelle

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012 HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse i forbindelse med lokalplan nr. 09.E11.1 med tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan 2009-2020 for et erhvervsområde ved Teglværksvej, Feldborg Sammenfattende

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tillæg VI til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune

Indholdsfortegnelse. Tillæg VI til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune Allerød Kommune Tillæg VI til Spildevandsplan 2013 for Allerød Kommune Kloakering af kloakopland MN5 Præcisering af tidligere Tillæg I Præcisering af tidligere tillæg IV COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2017-2027 Juni 2017 Lolland Spildevandsplan 2017-2027 Vedtaget d. 22. juni 2017 Foto på forsiden: Erik Graham Lindstrøm & Lolland Kommune Indholdsfortegnelse Det åbne land 4 6.1 Administrative

Læs mere

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 6. Godkendelse: Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen vedrørende separatkloakering af ejendomme i den fælleskloakerede del af K-område 3.0.20 i Klarup inden den 31. december 2019.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER

ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER KØBENHAVNS KOMMUNE ÆNDRING AF SPILDEVANDSPLANER VED ÆNDRING AF PROJEKTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JURIDISK NOTAT PROJEKTNR.

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2015 Odder Kommune 2015 (Sag. nr Dok. nr.

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2015 Odder Kommune 2015 (Sag. nr Dok. nr. Værktøj til miljøvurdering af planer og programmer Odder Kommune 2007 (Sag. nr. 727-2009-72461 Dok. nr. 727-2009-687873, senest revideret 28.06.2010 af AMA) Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 1 til

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015.

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Randers Kommune 2016 vurdering af planer prrammer. Lov om miljøvurdering af planer prrammer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Projektets navn: Udkast til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside_Tillæg nr 16 til Spildevandsplan 2012-2015 Tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2012-2015 Ophævelse af planopland U17, sommerhusområdet ved Lynger Strand på Endelave

Læs mere

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017 NOTAT Svana Sjælland J.nr. SVANA-5660-00001 Ref. mamor/niple Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Natura 2000-område N142, Saltholm og omliggende hav Denne sammenfattende redegørelse er udarbejdet i

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 38/2017 Spildevandskloakering af nyt boligområde ved Assentoft - Lokalplan 638 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 393 og Tillæg nr. 54 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til sommerhusformål, Klydevænget

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5.

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5. Dato: 5. februar 2017 qweqwe 7.2.6) Al ny og forøget spildevandsudledning til stillestående vandområder skal så vidt muligt undgås. 7.2.7) Vandplanen identificerer et antal overløb af opspædet spildevand

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2010-2020 Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft Udarbejdet den 18. oktober 2017. Vedtaget i Byrådet den 13. marts 2018.

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2027 Erhvervsområde ved Omfartsvejen, Gørlev Forslaget er fremlagt fra 25. april 20. juni 2018 Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande

Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken Brande Tillæg nr. 6 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Bording By - Etablering af ny transportledningssystem for spildevand fra Østervang til Gl. Renseanlæg Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N36 Nipgård Sø

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N36 Nipgård Sø NOTAT Naturstyrelsen Søhøjlandet J.nr. NST-422-01157 Ref. lawer Februar 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N36 Nipgård Sø Forslag til Natura 2000-plan for

Læs mere

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Forslag Stålmosen Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer

1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer - 1. Planens indhold, hovedformål og forbindelser med andre relevante planer Planen skal skabe grundlaget for at Skive Vand A/S kan udføre alle kloakeringsopgaver. Det drejer sig om separering af flere

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan

Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan Nyt kloakopland - Lille Valby Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2007-2012 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 2 Lov- og plangrundlag 4 2.1 Lovgrundlag 4 2.2 Plangrundlag 4 3 Administrative forhold 6 3.1 Betalingsvedtægt

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan Separering af Herborg RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af Herborg Udarbejdet den 24. juni 2015 Tillæg nr. 11 til spildevandsplan Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Indholdsfortegnelse. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013-2016. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland Q007A, Risvangen/Vorrevangen. Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - VEDTAGET Tillæg nr. 19 til spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af arrangementsplads ved Bygholm Landbrugsskole TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg - Vedtaget nr.

Læs mere

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Forslag Vindinge Øst Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund 3.1. Opland VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund 3.1. Opland VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1. Opland 940.15 SPILDEVANDSPLANTILLÆG VEDTAGET AF STEVNS KOMMUNALBESTYRELSE D. XX.XXX 2019 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Spildevandsplan 2013-2021. Bilag 2. Indhold. Vandområders kvalitet. Vedtaget 27. maj 2014

Spildevandsplan 2013-2021. Bilag 2. Indhold. Vandområders kvalitet. Vedtaget 27. maj 2014 Vedtaget 27. maj 2014 Spildevandsplan 2013-2021 Bilag 2 Vandområders kvalitet Indhold 1 Oversigt over vandområder... 2 2 Vandplanernes målsætninger og krav... 2 2.1 Miljømål for vandløb... 3 2.2 Miljømål

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010 2021 Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille Brogaard

Læs mere

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand By, Erhverv og Natur Teknisk Bilag Håndtering af regnvand VELKOMMEN Dette bilag er udarbejdet som et teknisk supplement til Strategi for håndtering af regnvand. Udover en generel introduktion til afledning

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 6. december 2016 Udarbejdet

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

MILJØVURDERING AF LOKALPLAN 515 TIL AV MILJØ

MILJØVURDERING AF LOKALPLAN 515 TIL AV MILJØ NOVEMBER 2014 HVIDOVRE KOMMUNE MILJØVURDERING AF LOKALPLAN 515 TIL AV MILJØ MILJØVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER

Læs mere