MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE"

Transkript

1 FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT

2

3 ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg Danmark TLF FAX WWW cowi.dk FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 1 VERSION 1.2 UDGIVELSESDATO: 12. februar 2018 UDARBEJDET: JNBZ KONTROLLERET: HSLY GODKENDT: JNBZ

4

5 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 5 INDHOLD 1 Indledning 7 2 Landsplandirektiv for overførsel af sommerhusområder til byzone alternativet 13 3 Afgrænsning af miljøvurderingen Sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger Forhold til andre planer og programmer 16 4 Metode til miljøvurderingen Geografisk afgrænsning Detaljeringsgrad Vurderingskriterier, indikatorer og databehov 19 5 Berørte myndigheder 20

6

7 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 7 1 Indledning Erhvervsstyrelsen har på baggrund af planlovsændringen i juni igangsat udarbejdelse af et forslag til nyt landsplandirektiv til overførsel af sommerhusområder til byzone efter planlovens 3, jf. 5b, stk. 6. Med den nye planlov gives der mulighed for at overføre eksisterende sommerhusområder inden for kystnærhedszonen til byzone, hvis lovens generelle kriterier for udlæg af arealer til byzone er opfyldt, jf. 11 a. Kystkommunerne har i efteråret 2017 kunne ansøge om mulighed for at overføre sommerhusområder til byzone. Muligheden for at overføre et sommerhusområde til byzone gives med landsplandirektiv. Bliver et område udpeget i landsplandirektivet, kan kommunen overføre det pågældende sommerhusområde til byzone ved en lokalplan. I forbindelse med forslag til landsplandirektiv udarbejdes der en miljøvurdering af planen i overensstemmelse med Miljøvurderingslovens afsnit II. 2 Denne afgrænsningsrapport er udarbejdet i medfør af Miljøvurderingslovens 11 med henblik på at afgrænse miljøvurderingens omfang og detaljeringsgrad, herunder: At identificere de miljøfaktorer, som sandsynligvis vil blive påvirket af planens gennemførelse, At identificere eventuelle miljøpåvirkninger, som bliver en konsekvens af gennemførelsen af planens alternativer, 1 Lov nr. 668 af om ændring af lov om planlægning, lov om naturbeskyttelse og lov om aktindsigt i miljøoplysninger. 2 Lov nr. 448 af om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

8 8 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE At kortlægge de relevante nationale miljømålsætninger, som skal inddrages i miljøvurderingen, og At opstille vurderingskriterier knyttet til de identificerede miljøpåvirkninger, herunder en kortlægning af databehov og datatilgængelighed.

9 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 9 2 Landsplandirektiv for overførsel af sommerhusområder til byzone Med den nye planlov gives der mulighed for at overføre eksisterende sommerhusområder inden for kystnærhedszonen til byzone, hvis lovens generelle kriterier for udlæg af arealer til byzone er opfyldt, jf. 11 a. I medfør af planlovens bestemmelser skal det nye landsplandirektiv tilgodese følgende kriterier: Der skal i kommunen være et behov for yderligere areal til byvækst. Sommerhusområder der ønskes overført, skal ligge i umiddelbar tilknytning til eksisterende sammenhængende byzone, så byen udvikles inde fra og ud. Mindst 3/4 af de berørte grundejere skal ønske en overførsel til byzone, på baggrund af en redegørelse fra kommunalbestyrelsen for de konsekvenser en overførsel kan have for den enkelte grundejer. I ansøgningsperioden i efteråret 2017 er der indkommet 4 ansøgninger: (areal og antal eksisterende sommerhusgrunde angivet i parentes) Fanø Kommune: Nordby (0,8 ha 0 grunde) Stevns Kommune: Strøby Egede (8,3 ha 78 grunde) Vordingborg Kommune: Masnedø (3,7 ha 12 grunde) Aarhus Kommune: Skæring Strand (129 ha grunde) På baggrund af en vurdering af de indmeldte forslag fra kommunerne, udpeges i Landsplandirektivet de sommerhusområder, der kan overføres til byzone på baggrund af efterfølgende kommune- og lokalplanlægning.

10 10 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE Kommunernes forslag til sommerhusområder der kan overføres til byzone, vil blive vurderet ud fra planlovens overordnede mål om, at ny bebyggelse indpasses i den kystlandskabelige helhed, så de åbne kyster forsat kan udgøre en væsentlig landskabelig værdi. Figur 1: Ortofoto (2017) der viser beliggenheden af det ansøgte areal i sommerhusområdet ved Nordby i Fanø Kommune (planområdet).

11 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 11 Figur 2: Ortofoto (2017) der viser beliggenheden af det ansøgte areal i sommerhusområdet i Strøby Egede i Stevns Kommune (planområdet). Arealet mellem eksisterende byzone og det ansøgte område, er på baggrund af Fingerplan 2017 muliggjort overført til byzone.

12 12 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE Figur 3: Ortofoto (2017) der viser beliggenheden af det ansøgte areal i sommerhusområdet på Masnedø ved Vordingborg i Vordingborg Kommune (planområdet). Figur 4: Ortofoto (2017) der viser beliggenheden af det ansøgte areal i sommerhusområdet ved Skæring Strand i Aarhus Kommune (planområdet).

13 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE alternativet I forbindelse med vurderingen af de indkomne forslag fra kommunerne sammenholdes disse med en referenceramme, 0-alternativet, for at kunne sammenholde konsekvenserne af en udvikling uden vedtagelse af landsplandirektiv med sommerhusområder der kan overføres til byzone. Miljøvurderingens 0-alternativ fastlægges som den situation, at de ønskede sommerhusområder videreføres uden mulighed for overførsel til byzone.

14 14 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 3 Afgrænsning af miljøvurderingen I miljøvurderingsloven er der krav om, at miljørapporten skal baseres på den sandsynlige væsentlige indvirkning inden for et bredt miljøbegreb, der omfatter følgende faktorer: biologisk mangfoldighed, flora og fauna befolkningen menneskers sundhed jordbund og jordarealer vand luft klimatiske faktorer materielle goder landskab kulturarv, herunder kirker og deres omgivelser, samt arkitektonisk og arkæologisk kulturarv større menneskeskabte katastroferisici og ulykker ressourceeffektivitet, samt det indbyrdes forhold mellem disse faktorer 3.1 Sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger Afgrænsningen af de sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger er gennemført i henhold til de i loven fastlagte miljøfaktorer. Denne afgrænsning er gennemført for at identificere de områder, hvor der kan være sandsynlighed for en væsentlig miljøpåvirkning, og som derfor skal vurderes nærmere i miljøvurderingsrapporten. Se tabel 1. De sandsynlige væsentlige miljøfaktorer omfatter: Landskabet, herunder kystlandskabet og kulturmiljø mv. Naturinteresser, herunder beskyttet natur, fredskov og skovbyggelinje.

15 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 15 Tabel 1 Oversigt over miljøfaktorer og mulige miljøpåvirkninger af Landsplandirektiv for overførsel af sommerhusområder til byzone. Miljøfaktorer Mulig påvirkning Forventet væsentlighed af påvirkning Scoping Væsentlig Afhængig af implementering Mindre væsentlig Biologisk mangfoldighed, flora og fauna Befolkningen, levevilkår og materielle goder Hvis der planlægges for ændrede og øgede byggemuligheder kan det eventuelt påvirke flora og fauna og biologisk mangfoldighed som følge af direktivets udpegning af sommerhusområder der kan overføres til byzone. Der er bl.a. beskyttet natur, fredskovsarealer og skovbyggelinjer i visse dele af områderne. Påvirkningen vil dog også afhænge af den konkrete lokalplanlægning. Forudsætningen for direktivets udpegning af sommerhusområder der kan overføres til byzone er bl.a., at planerne vil have underordnet betydning for turismen og områdets rekreative værdi, hvilket kommunerne har redegjort for ved ansøgningen. Derudover kan udpegningen medføre øget pres på kommunernes serviceforsyning i områderne som følge af mere helårsbeboelse, men det vurderes ikke at medføre væsentligt ændrede forhold. Påvirkningen vil dog også afhænge af den konkrete lokalplanlægning. x x Biologisk mangfoldighed, flora og fauna indgår i miljørapporten. x x Indgår ikke i miljørapporten. Menneskers sundhed Alle sommerhusområder er beliggende i sammenhæng med eksisterende vej- og infrastrukturanlæg. x Indgår ikke i miljørapport. Der forventes ingen væsentlige øgede mængder af biltrafik eller ændringer i trafikstrømme som kan medfører øget trafikstøj. Jordbund og jordarealer Der forventes ingen væsentlig indvirkning på jordbund. x Indgår ikke i miljørapport. Jordforurening afklares ifm konkret lokalplanlægning. Vand Der forventes ingen væsentlige påvirkning af grundvand eller overfladevand. x Indgår ikke i miljørapport. Luft Direktivets udpegning af sommerhusområder der kan overføres til byzone, vurderes ikke at medføre ændringer i områdernes anvendelse og karakter, der vil kunne medføre væsentligt øgede trafikstrømme af betydning for luftforurening og CO₂. x Indgår ikke i miljørapport Klimatiske faktorer Der forventes ingen væsentlige konsekvenser ift. klimatiske faktorer samt klimatilpasning. x Indgår ikke i miljørapport. Landskab og visuelle forhold Hvis der planlægges for ændrede og øgede byggemuligheder kan det eventuelt ændre de visuelle konsekvenser og påvirke de landskabelige interesser i kystlandskabet, herunder eventuelle kulturmiljø interesser, i og omkring omx x Landskabet, herunder kystlandskab og kulturmiljø mv indgår i miljørap-

16 16 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE Miljøfaktorer Mulig påvirkning Forventet væsentlighed af påvirkning Scoping Væsentlig Afhængig af implementering Mindre væsentlig rådet. porten. Dette vil dog også afhænge af den konkrete lokalplanlægning. Kulturarv Der forventes ingen væsentlig påvirkning af kulturarv. Arkæologiske forhold er reguleret af museumsloven. x Indgår ikke i miljørapport. Risiko og ulykker Der forventes ingen væsentlig indflydelse på risikoforhold. x Indgår ikke i miljørapport. Ressourceeffektivitet Der forventes ingen væsentlig indvirkning ved udpegningen af sommerhusområder der kan overføres til byzone. x Indgår ikke i miljørapport. Kumulative effekter De miljømæssige konsekvenser af udpegningen af sommerhusområder, der kan overføres til byzone, kan påvirkes af anden tilgrænsende byudvikling og andre arealudlæg som fastsættes kommuneplanerne. x x Indgår ikke. i miljørapport. 3.2 Forhold til andre planer og programmer Som led i miljøvurderingen vil det blive vurderet om planen kan være i strid med andre statslige planer, strategier og handlingsplaner. Følgende kan være relevante: Tabel 2: Emne Relevante statslige planer og målsætninger Målsætninger Natura 2000-planer I medfør af Lov om miljømål mv. for internationale naturbeskyttelsesområder (miljømålsloven) LBK nr. 119 af 26/01/2017. Der er fastsat udpegningsgrundlag, beskyttelsesniveau og målsætninger for Natura 2000-områderne. I henhold til Habitatdirektivet må der ikke gennemføres planer eller projekter, der kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for visse arter (bilag IV-arter). Vandområdeplaner I medfør af miljømålsloven. Der er fastsat målsætninger for Danmarks kystvande, søer, vandløb og grundvand. Beskyttelsen af grundvandet er geografisk og kvalitativt kortlagt i grundvandskortlægning som udmøntet i Bekendtgørelse nr. 246 af 15. marts 2017 om udpegning af drikkevandsressourcer. Fingerplan 2017 I medfør af 3 og 5j, stk. 4 i Lov om planlægning (planloven) nr af 23/11/2015.

17 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 17 Direktivet fastsætter bestemmelser og geografiske afgrænsninger af byområder, grønne kiler m.v., samt sommerhusområder i kystnærhedszone der kan overføres til byzone mv.

18 18 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 4 Metode til miljøvurderingen Miljøvurderingen gennemføres som en vurdering af, hvorvidt og i hvilket omfang, der forventes at være væsentlige indvirkninger på enkelte miljøfaktorer, som identificeret i denne rapport, på grundlag af de nedenfor nævnte kriterier, indikatorer og data. Miljøvurderingens anden del gennemføres som en vurdering af, hvorvidt planen stemmer overens med de miljømålsætninger, som er fastlagt i forskellige handlingsplaner/strategier på nationalt niveau, jf. ovenfor. 4.1 Geografisk afgrænsning Landsplandirektivet gælder for op til fire nærmere afgrænsede kystnære områder i Danmark, hvor eksisterende sommerhusområder udpeges til at kunne overføres til byzone. Miljøvurderingen vil med afsæt i de udpegede områder vurdere de sandsynlige miljøpåvirkninger som kan identificeres i og omkring de ansøgte arealer med en udbredelse, der afhænger af områdernes karakter og landsplandirektivets nærmere indhold. 4.2 Detaljeringsgrad Ifølge miljøvurderingsloven skal miljørapporten kun indeholde de oplysninger, som med rimelighed kan forlanges med hensyn til aktuelle og gængse vurderingsmetoder, og til planens detaljeringsgrad. Der skal endvidere tages hensyn til på hvilket trin planen befinder sig i et beslutningsforløb/planhierarkiet, og hvorvidt bestemte forhold vurderes bedre på et andet trin. Realisering af landsplandirektivets muligheder for overførsel af sommerhusområder til byzone skal følges op af kommune- og lokalplanlægning, hvor det vil være op til kommunen at fastsætte det nærmere planlægningsmæssige indhold og foretage en miljøvurdering af påvirkninger og afværgeforanstaltninger på et mere konkret niveau. Konsekvensvurderingen af landsplandirektivet vil derfor være afgrænset til vurderinger på et overordnet niveau.

19 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE Vurderingskriterier, indikatorer og databehov I nedenstående tabel er der foreslået en række kriterier og indikatorer til brug for vurderingen af de sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger, der er identificeret ovenfor i afsnit 3.1. De sandsynlige væsentlige miljøfaktorer omfatter: Naturinteresser, herunder beskyttet natur, fredskov og skovbyggelinje. Landskabet, herunder kystlandskabet og kulturmiljø mv. Tabel 3: Vurderingskriterier, indikatorer og databehov. Miljøfaktorer Vurderingskriterier Indikatorer Databehov Natur Mulig påvirkning af naturinteresser i områderne, herunder arealer med beskyttet natur, fredskovsarealer og skovbyggelinjer. Er der natur- og fredskovsarealer i eller omkring områderne og i hvilken grad påvirkes disse. Kvalitativt Landskab og visuelle forhold Mulig landskabelig påvirkning af kystlandskabet, herunder ændrede visuelle konsekvenser for byprofil og kystlandskab. Hvordan og i hvilket omfang vil påvirkes arealerne i kystlandskabet og det omkringliggende landskab. Kvalitativt

20 20 MILJØVURDERING AF LPD FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE 5 Berørte myndigheder Ifølge miljøvurderingslovens 32, jf. 10 og 11 skal der som led i gennemførelsen af miljøvurderingen og afgrænsning af miljørapportens indhold foretages høring af berørte myndigheder. Ved en berørt myndighed forstås en myndighed, som på grund af dens specifikke miljøansvar eller lokale og regionale kompetencer kan forventes at blive berørt af planens indvirkning på miljøet. Der er identificeret følgende potentielle berørte myndigheder af planen, der høres i forbindelse med miljøvurderingen af landsplandirektivet: Miljø- og Fødevareministeriet, Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Kystdirektoratet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Forsvarsministeriet, Kirkeministeriet, Kulturministeriet, Slots- og Kulturstyrelsen, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet. Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Syddanmark. Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Nabokommuner til Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN JANUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 JANUAR 2013 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012 DECEMBER 2012 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV ØSTJYSK VÅBENHANDEL A/S, HEDENSTED 2012 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45

Læs mere

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN NOVEMBER 2013 ODSHERRED KOMMUNE MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE MARTS 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 28. aug. 2019 vedtaget kommuneplantillæg

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege AFDELING FOR PLAN OG BY FORSLAG Januar 2017 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege Kommuneplantillæg Indeværende forslag til kommuneplantillæg nr. 40 er sendt i høring d.

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering af bestemte planers og programmers

Læs mere

MILJØVURDERING AF NYT CAMPINGREGLEMENT

MILJØVURDERING AF NYT CAMPINGREGLEMENT FEBRUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF NYT CAMPINGREGLEMENT MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 2019

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Plan December 2017 1 Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 Indhold 2 Indhold 1. Hvad er en sammenfattende redegørelse 3 2. Planlægningen 4 3. Integrering af miljøhensyn i planen 5 4. Høringens indflydelse

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 3 PLANLÆGNING FOR RAMMEOMRÅDE 7B1 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE ÆNDRING AF ANVENDELSE AF RAMMEOMRÅDE 7 B1 STRØBY 7 B1 FO S R 7 D1 G LA 7 C1 Politik & Borger HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplanen fastlægger

Læs mere

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LANDSPLANDIREKTIV FOR UDVIKLINGSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LANDSPLANDIREKTIV FOR UDVIKLINGSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN DECEMBER 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL LANDSPLANDIREKTIV FOR UDVIKLINGSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45

Læs mere

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Natur & miljø 2017, Kolding. Martin Holm Jensen Miljøstyrelsen En kort introduktion til nyt lovgrundlag Ny lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 1398 af 22. oktober 2007 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 42 BREDGADE KOLDING KOMMUNE MILJØVURDERINGSTEAM NYTORV 11 6000 KOLDING TELEFON 79797439 VVM@KOLDING.DK MILJØSCREENING Miljøscreeningen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 36 Idrætshøjskolen Bosei Marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 36 Idrætshøjskolen Bosei Marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 36 Idrætshøjskolen Bosei Marts 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 22. marts 2018 vedtaget Kommuneplantillæg nr. 36. Vedtagelsen

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr.

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. Forslag T I L L Æ G N R. 1 5 Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. 1260 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Forslag til KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 24

MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 24 MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 24 KOLDING KOMMUNE MILJØVURDERINGSTEAM NYTORV 11 6000 KOLDING TELEFON 79797439 VVM@KOLDING.DK MILJØSCREENING Miljøscreeningen

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse AFDELING FOR PLAN OG BY MAJ 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 38 er endelig vedtaget af Udvalget for Plan og Teknik d. 2.

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MAJ 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

NOTAT LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen:

NOTAT LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen: NOTAT Miljøscreening for Tillæg til Planstrategi 16, Sommerhusområder I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 Kommuneplan 2017 bygger i stort omfang på en videreførelse af Kommuneplan 20013-25 i uændret omfang.

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere

T I L L Æ G N R Thyregod Hører til lokalplan nr TIL VEJLE KOMMUNEPLAN

T I L L Æ G N R Thyregod Hører til lokalplan nr TIL VEJLE KOMMUNEPLAN T I L L Æ G N R. 1 0 Thyregod Hører til lokalplan nr. 1258 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Endelig godkendt den 30.05.2018 2 Forord Byrådet har besluttet, at den gældende kommuneplan skal ændres, ved at

Læs mere

Bekendtgørelse om berørte myndigheder og om offentliggørelse efter lov om miljøvurdering af planer og programmer 1)

Bekendtgørelse om berørte myndigheder og om offentliggørelse efter lov om miljøvurdering af planer og programmer 1) BEK nr 958 af 27/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 10. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Kommuneplan 2017-2029 Forslag til tillæg nr. 5 vedr. udpegning af område til landskabelige interesser Marts 2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017

SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS KOMMUNE SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Kommuneplanforslagets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø FORSLAG TIL Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø APRIL 2018 Høring indtil: 8. maj 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Forslag til kommuneplantillæg nr. 43 er offentliggjort på

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Til berørte myndigheder Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 01.02.03-P15-3-13 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 høring vedr. screening og scoping Frederikssund Kommune er i færd med

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby AFDELING FOR PLAN OG BY AUGUST 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 39 er endelig vedtaget af Plan og Teknik udvalget

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 Kommuneplantilæggets baggrund og redegørelse...

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE OVERFØRELSE AF SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE I STRØBY EGEDE HØRINGSPERODE FRA 1. APRIL TIL 27. MAJ 2019. Politik & Borger

Læs mere

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Planlægger Carsten Sloth Møller Slagelse Kommune Plan og Erhverv Slagelse Kommune Miljøvurdering af Kommuneplanen - Proces - Nye arealudlæg - Projekt i

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Klimatilpasning af Stenløse by. Borgermøde om Klimatilpasning af Stenløse by 11. marts 2019

Velkommen til borgermøde om Klimatilpasning af Stenløse by. Borgermøde om Klimatilpasning af Stenløse by 11. marts 2019 Velkommen til borgermøde om Klimatilpasning af Stenløse by I aften handler det om ideer og forslag til miljøvurdering Programmet for i aften Kl. 19.00 Kl. 19.05 Kl. 19.15 Kl. 19.35 Kl. 19.45 Kl. 20.00

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune T I L L Æ G N R. 5 2 Boligområde ved Svinholtvej og Vindingvej, Vinding Hører til lokalplan nr. 1237 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Endelig godkendt

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø MAJ AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø MAJ AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 43 Avnø MAJ 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 43 er endelig vedtaget d. 9. maj 2018 og offentliggjort på kommunens hjemmeside

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel MP Spildevand Sagsnr./Dok.nr. 2019-024936 / 2019-024936-7 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.aalborg.dk Init.:

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R Hører til lokalplan nr for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN

Forslag T I L L Æ G N R Hører til lokalplan nr for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Forslag T I L L Æ G N R. 1 4 Hører til lokalplan nr. 1207 for et boligområde ved Grundet Ringvej TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Forslag godkendt i byrådet Offentligt fremlagt Indsigelsesfrist den xx.xx.xxxx

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel

Miljøvurdering af planer og programmer. Den lovgivningsmæssige vinkel Miljøvurdering af planer og programmer Den lovgivningsmæssige vinkel af Specialkonsulent Gert Johansen Introduktion Intentionerne med loven og direktivet bæredygtighed sammenhæng mellem projekter bedre

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

Plan og Erhverv,

Plan og Erhverv, Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.12 og lokalplan 642. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013 Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 939 af 3/7 2013. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning på miljøet, herunder den biologiske

Læs mere

MILJØSCREENING AF AFFALDSPLAN , KOLDING KOMMUNE

MILJØSCREENING AF AFFALDSPLAN , KOLDING KOMMUNE MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER MILJØSCREENING AF AFFALDSPLAN 2019 2024, KOLDING KOMMUNE DEN 7. MARTS 2019 KOLDING KOMMUNE MILJØVURDERINGSTEAM NYTORV 11 6000 KOLDING TELEFON 79797439 VVM@KOLDING.DK

Læs mere

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af:

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan 2017. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Ansvarlige Initialer væsentlige mindre betydende ubetydelige ikke relevant

Læs mere

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017 NOTAT Svana Sjælland J.nr. SVANA-5660-00001 Ref. mamor/niple Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Natura 2000-område N142, Saltholm og omliggende hav Denne sammenfattende redegørelse er udarbejdet i

Læs mere

Miljøscreening af. Forslag til. Rammelokalplan for Assens Midtby og nære omgivelser

Miljøscreening af. Forslag til. Rammelokalplan for Assens Midtby og nære omgivelser Miljøscreening af Forslag til Rammelokalplan 1.2-10 for Assens Midtby og nære omgivelser April 2018 Oversigtskort Oversigtskort. Rammelokalplanens område er vist med rød streg. 2 Bilag - Miljøscreening

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1

Miljøscreening Ophævelse af Lokalplan B12-1 DERING Miljøscreening B12-1 Blandet Bolig- og Oversigtskort Kort 1: Område omfattet af Lokalplan B12-1l. 2 Bilag - miljøscreening MILJØVURDERING Indledning Loven om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

AFGRÆNSNINGSRAPPORT FOR MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR SJÆLSMARK KASERNE

AFGRÆNSNINGSRAPPORT FOR MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR SJÆLSMARK KASERNE Tværgående planlægning Den 23. august 2013 AFGRÆNSNINGSRAPPORT FOR MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR SJÆLSMARK KASERNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1.INDLEDNING...2 2. BESKRIVELSE AF PROJEKTET...3 2.1 Generel

Læs mere

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Hvornår skal et VVM-tillæg miljøvurderes Udgangspunktet er at VVM-tillægget er et tillæg til kommuneplanen. At det sætter rammer (retningslinjer)

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren

Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren Tillæg nr. 13 til Vordingborg Kommuneplan Panteren April 2015 VORDINGBORG KOMMUNE Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 30. april 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 13. Vedtagelsen er offentliggjort

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade

Tillæg nr til Kommuneplan Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Tillæg nr. 2017.11 til Kommuneplan 2017-2029 Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Blandet bolig- og erhvervsområde Ørkildsgade Status Plannavn

Læs mere

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 401 og Tillæg nr. 65 til Kommuneplan 2013-2025, Ringkøbing-Skjern Kommune, for et område til boligformål, Ringkøbing

Læs mere

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Tilsyn med Grønt Danmarkskort Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Naturbeskyttelsesinteresser i kommuneplanen Hvad gør staten ved kommuneplanerne? Hvad kigger I efter? Hvornår er opgaven løst?

Læs mere

S C R E E N I N G. for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr og. forslag til tillæg nr. 13 til Vejle Kommuneplan (kp17)

S C R E E N I N G. for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr og. forslag til tillæg nr. 13 til Vejle Kommuneplan (kp17) Teknik & Miljø, Plan S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 1251 og forslag til tillæg nr. 13 til Vejle Kommuneplan 2017-2029 (kp17) Fakta om planen/planerne Planens/planernes

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Boligområde ved Simmerstedvej / Bøndergårdene / Solsortevej

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Boligområde ved Simmerstedvej / Bøndergårdene / Solsortevej Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 6-2017 Boligområde ved Simmerstedvej / Bøndergårdene / Solsortevej 6-2017 Boligområde ved Simmerstedvej / Bøndergårdene / Solsortevej 6-2017 Boligområde ved Simmerstedvej /

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering 14. august 2019 Notat _ Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering Screening for miljøpåvirkninger af Tillæg til Planstrategi 2019 Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Læs mere

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone

Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 15. juni 2017 Til landets kystkommuner Faktaark til kystkommunerne om overførsel af sommerhusområder i kystnærhedszonen til byzone 1. Indledning Med aftalen Danmark i bedre balance - bedre rammer for kommuner,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere