Rengøring og vedligehold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rengøring og vedligehold"

Transkript

1 1 Alment SLAGTERBOGEN Rengøring og vedligehold Man gør rent af mange grunde og der er vist endnu flere grunde for at slippe. I privatlivet kan man så skændes om det hele livet, men i arbejdslivet er det straks lettere, for der er helt klare hensyn at tage, når man arbejder med fødevarer. Vi holder rent: For at sikre forbrugernes sundhed. For at sikre en god holdbarhed. For at leve op til myndighedernes krav. For at leve op til kundernes krav. For at kunne være vores produkter bekendt. Eller sagt på en anden måde, der er nogle hygiejniske krav, som skal sikre, at fødevarerne er sunde og ufarlige at spise, og at de kan holde sig. Rengøring skal foretages overalt i køkkenet. Forretningens ansigt Men det er ikke nok, at vi ved, det er i orden. Forretningen skal vise det til kunden. Det er ikke noget hygiejneproblem, at der er støv på hylderne med konserves, eller at vinduerne trænger til at blive pudset. Men det er det kunderne ser og tror, at det er sådan ude i produktionen også. Effektivitet og arbejdsglæde Der er en tredje grund til at gøre rent: Og det er, at man bliver i godt humør og får arbejdet let fra hånden, når der er rent og lækkert omkring en. Det er en livskvalitet at kunne se sig omkring - og alt er, som det skal være. Nu er det store ord, om noget så jordnært som rengøring, men lur mig, om ikke du kender et enkelt menneske, der lynhurtigt finder det sted der lige er ryddet op og gjort rent. At holde rent Inden for mange fag er der en opdeling af arbejdet, sådan at det ikke er de samme mennesker, der laver arbejdet og gør rent bagefter. Det går ikke inden for fødevarebranchen der skal holdes rent. Der skal altså i princippet være rent hele tiden overalt.

2 Hygiejne 1 Det kan man kun have, hvis alt arbejde slutter med oprydning og rengøring, før man går i gang med en ny opgave. Det passer også fint med reglerne for at undgå at forurene fødevarerne. Lidt rengøringsteknik Rengøring kan foretages med og uden vand, våd- og tørrengøring. I produktionslokaler bruger vi våd rengøring, fordi snavset ikke lige lader sig støvsuge væk. Man kan ikke sige, at våd rengøring under alle omstændigheder er det mest hygiejniske. Et af de krav, mikroorganismerne har, er fugtighed. Efterlader man de rengjorte ting våde på en måde, så de ikke hurtigt tørrer, har man faktisk skabt et godt miljø for dem. Er vaskevandet ydermere ikke for rent, har man også sørget for føde til dem. Husk Al våd rengøring skal efterfølges af tørring! Tørring Her står vi igen med en kæmpe mulighed for at forurene det hele igen! Tager vi en klud, kan vi let fordele snask fra kluden og fra dårligt afvaskede ting ud over det hele. Derfor skal man ikke bruge klude uden med den største omtanke. Tag en ren hver gang! Lufttørring er det bedste. Sørg for, at der kan komme luft til overalt! Ved tørrengøring fjerner man føden og gemmestederne for mikroorganismerne. Støvsugning er bedre end fejning. Når man fejer, skal man sørge for at trække skidtet langs gulvet ikke hvirvle det op i en sky foran sig! Princippet for al vådrengøring Der er en rækkefølge, som gør arbejdet lettest. Heldigvis er det også rækkefølgen på en hygiejnisk rengøring. Den er simpel, men ofte forsynder man sig mod den, når man har allermest brug for den når man har travlt. Vådrengøring Oprydning. Fjerne ting, der kan fejes, skrabes sammen. Iblødsætning opblødning. Afvaskning.

3 1 Alment SLAGTERBOGEN Oprydning Helt praktisk er det nemmere at gøre rent, hvis man ikke skal flytte rundt på ting og sager. Men rent hygiejnisk sikrer oprydning, at forurenede ting ikke kommer i forbindelse med rene ting. Fjerne ting, der kan fejes eller skrabes sammen Den form for grovrengøring forhindrer, at man senere spuler eller vasker snavset rundt i hele lokalet. Det er lynhurtigt at sprede affaldet fra en udskæring med en spuleslange eller højtryksrenser, men at samle det igen... det tager mange gange længere tid, end en omhyggelig sammenskrabning ville have gjort. Iblødsætning - opblødning - afvaskning Vanskeligt snavs og indtørrede madrester sættes i blød. Det sparer meget arbejde at få det opløst i vand. Man kan lige dyppe det i rengøringsvand, når man rydder op. Så er det mere eller mindre opløst, når det går i maskinen eller til håndvask. Det gælder både redskaber, inventar og gulve. Lad vaskevandet fra bordene opbløde skidtet på gulvet. Ellers kan man skure og skrubbe i lang tid og sende opvasken igennem flere gange for at få indtørret mad af. Vi skal nu fjerne snavset. Det skal der energi til, og det kan ske på flere måder: Mekanisk energi. Kemisk energi. Varmeenergi. Tid. Knofedt eller skuremaskiner Den hårde metode er at gnubbe og skure skidtet væk. Man kan godt få ting rimeligt rene kun med koldt vand og soltørring. Det er et stort arbejde, men det er effektivt og en bæredygtig energiform. Rengøringsmidler Kemisk energi eller rengøringsmidler, som vi kalder dem, letter arbejdet meget.

4 Hygiejne 1 De inddeles i nogle grupper efter deres brug. Brug den type rengøringsmiddel, som er beregnet til opgaven. Rengøringsmidler er et miljøproblem, så brug det mildeste middel, som kan klare opgaven. Der er nogle grundingredienser i rengøringsmidler lidt om deres virkning. Sæbestof - tensid Tensider er et fællesnavn for ægte sæbe (sæbe) og syntetisk sæbe (syndet). Tensidet blødgør vandet. Vand er ikke særlig vådt i sig selv på grund af overfladespændingen. Tensiderne danner celler, der forbinder fedt og vand. De opløser fedtet i vandet! Tensider er belastende for miljøet, hvor meget afhænger af typen. Base Skrappe rengøringsmidler er basiske ph Base danner sæbe sammen med fedt. Så først opløser basen fedtet, og så kan den nydannede sæbe hjælpe med at få resten af skidtet af. I industrien bruger man base til at rengøre rør- og maskinsystemer, som har automatiske vaskeprogrammer. Baser er ikke noget stort miljøproblem, bortset fra dit helt eget miljø. Hænderne kan ikke tåle det, og desværre gør det ikke ondt før efter brug, og så bliver det ved. Det æder huden, begynder med neglebåndene og steder med revner og sår. Brug altid handsker til basiske rengøringsmidler. De materialer, vi bruger i produktionslokalerne, tåler som regel baser, men udenfor er der ikke meget, der tåler det. Syre Det bruger vi ikke til almindelig rengøring. Det er, fordi det ikke dur til at fjerne snavs. Men det er godt til at fjerne kalk med. I anlæg med automatisk vaskeprogram bruger man syre efter basen. Det fjerner den sidste baserest, fjerner kalkbelægninger, og desinficerer anlægget. Anlægget skal gennemskylles i rent vand inden brug! Sikkerhed Bland aldrig syre med klorholdige rengøringsmidler! Der udvikles klorgasser, som er dødbringende. Sker det, er det ud af lokalet straks!

5 1 Alment SLAGTERBOGEN Kalkbindere - komplexdannere Der er en del kalk i vandet. Det kan man binde med en kalkbinder (komplexdanner). Man har brugt fosfat, men nu bruger man også andre stoffer, fordi fosfat forurener naturen. Effektive rensningsanlæg fanger det, så det ikke kommer ud i miljøet. Og så alt det andet! Man tilsætter ofte andre stoffer, fx vand, for at det skal blive billigere. Parfume og farve tilsættes, så de kan synes og lugte effektivt eller dejligt. Fortykkelsesmidler tilsættes, så de hænger bedre fast, og ser kompakte ud. Korrosionshæmmere til at beskytte aluminium og galvaniserede overflader m.m. Klorforbindelser forøger rengøringsvirkningen, men man kan ikke stole på den desinficerende virkning. Syrer bruges til kalkfjernemidler. Da de er sure, har de ikke den store rengøringseffekt. Det rigtige middel Når man skal vælge det rigtige rengøringsmiddel, er det klogt at se efter, hvad det er for snavs, vi har med at gøre. Der er råvarerester, som er så store, at de kan samles med en kost eller skraber og kommes i affaldsspanden. Men der er også det, der sidder fast. Det består af fedt, protein og kulhydrat. Og så kan der være render af kalk og salte. Fedt Fedt fjernes med varmt vand indtil ca. 50 C. Basiske rengøringsmidler. Sæbe og syntetiske sæber tensider. Mekanisk bearbejdning. Organiske opløsningsmidler (ikke tilladt i fødevareproduktion, ikke sundt at arbejde med). Protein Protein fjernes med vand under 50 C. Tensider. Basisk rengøringsmiddel + knofedt, hvis påbrændt.

6 Hygiejne 1 Kulhydrat Sukker skylles af med vand. Forklistret stivelse med vand, tensider og mekanisk bearbejdning. Kalk Kalk fjernes med syre, eller det skures af. Desinfektion Man kan desinficere med varme eller kemisk. Det er mest renligt at bruge varme. Det gør vi i opvaskemaskinen, som alle redskaber kan gå igennem. Nogle steder har man også damp, det er godt, men meget energikrævende. Til kemisk desinfektion bruger man desinfektionsmiddel. De skal godkendes og bruges efter vejledningen. Nogle af dem bliver ødelagt af rengøringsmidler. Nogle af dem virker ved at opløse cellemembranen rundt om bakterien. Den er af protein. Så er tingene ikke helt rene, kan desinfektionsmidlet blive ødelagt eller bruge alt sit krudt på snavset. Ting skal være helt rene før desinfektionen! At holde i god stand Når reglerne nævner, at tingene skal holdes i god stand, er det for at forhindre forurening af maden. Man har set rester af en bagekost i franskbrød, små bjerge af madrester i bulede redskaber og hele samfund af mikroorganismer i revnede skåle. Olie, der drypper fra en defekt maskine, og lofter, der drysser, er ikke hygiejnisk! Men det er heller ikke billigt ikke at rengøre og vedligeholde lokaler, inventar og redskaber. Sliddet er langt større og risikoen for, at det går helt galt med tingene eller sikkerheden, er stor. Derfor hører det med til arbejdet at holde tingene i orden og sørge for, at fejl bliver rettet. Det ville jo være skønt, om vi kunne gøre det hele rent, så det strålede hver dag, men det er der ikke tid og råd til. Rengøring er en omkostning, så den skal helst ikke blive for stor. Det gælder om at få mest rengøring for pengene. Og den rigtige!

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

Rengøring. Hvorfor gør vi rent?

Rengøring. Hvorfor gør vi rent? Rengøring 1 2 Rengøring Hvorfor gør vi rent? a) Øge hygiejniske forhold, dvs. mindske antallet af mikroorganismer b) Mindske risiko for infektion og smitte afbryde smitteveje c) Vedligeholde indbo og bolig

Læs mere

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2 Personlig hygiejne og rengøring FAKTA 4:1 Personlig hygiejne og rengøring Det er nødvendigt med en god personlig hygiejne og en god hygiejne i køkkenet, når du laver mad. Det er især vigtigt at vaske hænder

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG

DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG DRAFTLINE - RENGØRING AF FADØLSANLÆG Hvad er Draftline? Draftline er et rengøringsmiddel til fadølsanlæg. Det er basisk og opløser meget effektivt organiske stoffer, fx belægninger inde i en ølslange.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer..

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer.. Indholdsfortegnelse Rengøring af huset. 1 Desinfektion af huset. 2 Tågedesinfektion 3 Vandsystemet. 4 Desinfektion af udenomsarealer.. 5 Forrum. 6 Fodersiloer.. 7 Diverse opgaver. 8 Udregningsskema.. 9

Læs mere

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as

Et rent grundlag. Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Et rent grundlag Kim Petersen Teknisk direktør FoodSafe as Generelle rengøringsfakta Hvordan udføres rengøring (faser) Rengøringsmidler Desinfektion og desinfektionsmidler Rengøringskontrol Rengøringsprocedurens

Læs mere

Tips til korrekt indkøb og anvendelse af rengøringsmidler, man typisk kan have brug for i hjemmet eller på arbejdsplads.

Tips til korrekt indkøb og anvendelse af rengøringsmidler, man typisk kan have brug for i hjemmet eller på arbejdsplads. Tips til korrekt indkøb og anvendelse af rengøringsmidler, man typisk kan have brug for i hjemmet eller på arbejdsplads. Udarbejdet af www.zimplex.dk Professionel erhvervsrengøring 1 Indhold Rengøringsmidler...

Læs mere

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY :

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY : EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og Skib: MM / YYYY : Opbevaringen Hyppighed Rengøringsmiddel Dørk fejes og Sæbevand (også hvor Grundig vask når nødvendigt der opbevares friske råvarer

Læs mere

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk Hyppige pletter Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Hyppige pletter Indhold: 1. Fedt og olie pletter 2. Fugleklatter 3. Insekter på loftet 4. Jord og græs pletter

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI AktivE Bakterier & Enzymer AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI Nilfisk Biobact er et miljørigtigt rengøringsmiddel, som består af mikroorganismer og enzymer. Biobact Clean ALT-I-ET-RENGØRING Nilfisk Biobact

Læs mere

Generelt om valg af rengøringsmetoder hensyn, fordele og ulemper

Generelt om valg af rengøringsmetoder hensyn, fordele og ulemper . Generelt om valg af rengøringsmetoder hensyn, fordele og ulemper Ved lektor Birgitte Sterup Hansen, Zealand Underviser på akademiuddannelserne Fødevareteknolog og Hygiejne og rengøringsteknik Rådet for

Læs mere

Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard:

Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard: 1 of 5 Overskrift: 4. Lokaler, klinikker og overflader Akkrediteringsstandard: Hygiejne Godkendt: Oktober 2016 Revideres: Oktober 2017 Formål: At forebygge og reducere infektioner og smitterisiko for borgere

Læs mere

Egenkontrolprogrammet beskriver hvordan du holder øje og reagerer

Egenkontrolprogrammet beskriver hvordan du holder øje og reagerer Egenkontrolprogram Hvad er egenkontrolprogram? Egenkontrol er et overvågningsprogram af forskellige procedurer, som du selv udfører i din levnedsmiddelvirksomhed. Overvågningen sker ved at du efter at

Læs mere

Rene ord om Rene hænder

Rene ord om Rene hænder Vaske hænder sange Melodi: Mariehønen evig glad Og hænderne skal skrubbes godt, men husk den frække tommeltot for ellers smitter tussen dig, hvis altså den kan finde vej. Melodi: Bjørnen sover Vaske hænder,

Læs mere

Indendørs og udendørs spa

Indendørs og udendørs spa VejEN TIL VELVÆRE I DIN Indendørs Spa Scandinavian SpaCare INDENdørs spa Indendørs og udendørs spa Det er en totaloplevelse at gå i spabad. Når du tænder for vandet og lader dig sænke ned i det opvarmede

Læs mere

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo - Rengøringsskema

Læs mere

opgaveskyen.dk Vandets kredsløb Navn: Klasse:

opgaveskyen.dk Vandets kredsløb Navn: Klasse: Vandets kredsløb Navn: Klasse: Mål for forløbet Målet for dette forløb er, at du: ü Kender til vandets nødvendighed for livet på Jorden ü Har kendskab til vandets opbygning som molekyle. ü Kender til vandets

Læs mere

Hygiejnevejledning. til Klinik for Fodterapi

Hygiejnevejledning. til Klinik for Fodterapi Hygiejnevejledning til Klinik for Fodterapi HÅNDHYGIEJNE (MÅLEPUNKT 6 i Risikobaseret Tilsyn) Dette afsnit beskriver centrale procedurer for korrekt håndhygiejne i Klinik for Fodterapi. Forholdsreglerne

Læs mere

Hygiejne. Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring

Hygiejne. Hygiejne. Daglig erhvervsrengøring Hygiejne Daglig erhvervsrengøring 1 Forord At udføre erhvervsrengøring kræver uddannelse dette undervisningsmateriale er udarbejdet som grundbogsmateriale til kurset Daglig erhvervsrengøring. Hygiejne

Læs mere

Sammen forebygger vi influenzaen!

Sammen forebygger vi influenzaen! Oxivir Diversey s mest effektive desinfektionsmiddel til alle overflader - afgørende i kampen mod influenza Hvorfor skal overflader desinficeres? Influenzavirus kan leve på overflader op til 2 timer. Derfor

Læs mere

AQUA DANMARK EN NY VERDEN

AQUA DANMARK EN NY VERDEN AQUA DANMARK Leyco SOFT EN NY VERDEN GOD KAFFE MILJØET AT SPARE PENGE GOD KVALITET MINDRE RENGØRING ET RENT HJEM BLØDT TØJ 1 2 Leyco SOFT SERIEN Leyco SOFT har med sit innovative design, gjort det endnu

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE 6 DAMPRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR SED VIRKER DE HELT RENT UDEN KEMI DAMP DRÆBER 99,99 % AF ALLE BAKTERIER* Hemmeligheden bag rengøring

Læs mere

Svanemærkede produkter 2014

Svanemærkede produkter 2014 Svanemærkede produkter 2014 Svane Håndopvask 100-500 Anvendelse: Til manuel opvask og lettere rengøring. Egenskaber: Opløser fedt og snavs. ph: ca. 7,0 i koncentrat Vægtfylde: ca. 1,02 g/ml Varenr.: 4000...12x1

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

Think. Fødevaresikkerhed som topprioritet

Think. Fødevaresikkerhed som topprioritet Think Think Yellow Think Orange Think Red Think Green Think Blue Think Purple Fødevaresikkerhed som topprioritet Flere produkter i f lere farver end nogen andre Vægophæng Børster Koste Skrabere Spande

Læs mere

Rene hænder og god hygiejne redder liv

Rene hænder og god hygiejne redder liv Rene hænder og god hygiejne redder liv Hvert år dør tusindvis af danskere af dårlig hygiejne. Her får du en guide til bedre hygiejne - og en sundere og raskere hverdag Af Lisbeth Kjær Larsen, november

Læs mere

Prøve i Naturfag Kap. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Prøve i Naturfag Kap. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Prøve i Naturfag Kap. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 1. Hvad hedder den proces der foregår i planternes blade når energi fra solen omdannes til glukose? Fotosyntese 2. Hvorfor er cellemembranen afgørende for

Læs mere

Hygiejne i daginstitutionerne

Hygiejne i daginstitutionerne Til dagplejen og daginstitutioner Hygiejne i daginstitutionerne Syg åh nej, ikke igen! De mindste børn i dagtilbud er de mest syge af alle. Tænk hvis de undgik godt en uges sygdom hvert år. DET ville være

Læs mere

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter

Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Vokspleje overflade plejeguide & plejeprodukter Tillykke med købet af dit nye Wiking Gulv! Følg denne vejledning/instruktion således din hårdvoks olierede overflade forbliver holdbar, smuk og let at pleje.

Læs mere

Når Klokken Ringer 2012.

Når Klokken Ringer 2012. Når Klokken Ringer 2012. Krav om rengøring Side Fag Citat 10 Billedkunst Rengøring 11 Rengøring af rummet sker med vådrengøring eller Støvsugning med støvsuger forsynet med HEPA-filter. Det er ikke tilladt

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE 6 DAMRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR VIRKER SED DE HELT RENT UDEN KEMI Hemmeligheden bag rengøring med damp er baseret på en kraftfuld kombination

Læs mere

Hovedrengøring sommer 2010

Hovedrengøring sommer 2010 Hovedrengøring sommer 2010 VARME TRAPPE Det forventes, at der ved hovedrengøringen mindst udføres følgende: 1. Spindelvæv i "lofterne" fjernes med en kost. 2. Vinduerne mod gården, som kan nås, vaskes

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

Om fødevarer ved midlertidlige og lejlighedsvise arrangementer

Om fødevarer ved midlertidlige og lejlighedsvise arrangementer Publikationsliste Forside. Komplet printvenlig version Om fødevarer ved midlertidige og lejlighedsvise arrangementer Denne folder handler om tilberedning og salg af mad i forbindelse med midlertidige og

Læs mere

N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG. DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf ,

N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG. DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf , G N E E R PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG DK: Toprent A/S, Niels Bohrs Vej 36, 8660 Skanderborg, tlf. +45 70 15 55 75, www.toprent.dk KUNDEN I CENTRUM For Igefa har kundens behov altid været det centrale

Læs mere

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenesten har den 18. december 2014 for anden gang været på besøg i Gøngehuset, Område Bøllemosen. Ved besøget deltog daglig leder Mette Hulkvist

Læs mere

Hygiejne - håndhygiejne.

Hygiejne - håndhygiejne. Hygiejne - håndhygiejne. Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte - og hvordan du kan håndtere det. Hvorfor bliver man syg? Smitstoffer Smittekilder Smitteveje Modtagelighed hos den enkelte Smitstoffer

Læs mere

God ergonomi i rengøringsarbejdet

God ergonomi i rengøringsarbejdet TUP14 motivation og læringsudbytte God ergonomi i rengøringsarbejdet FOKUS PÅ TOSPROGEDE AMU KURSISTER Pas på kroppen når du arbejder! Mennesker arbejder med rengøring alle steder, også mange steder, hvor

Læs mere

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Din sikkerhed: Allergen kontrolleret parfumer Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Aroma - en duft af velvære PRO-REN er den førende samarbejdspartner, når det gælder

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Patient vejledning. Hickmann-kateter central venekateter

Patient vejledning. Hickmann-kateter central venekateter Patient vejledning Hickmann-kateter central venekateter 2 Vejledning til patienter med hickmann-kateter Hygiejne og opbevaring... side 4 Forbindskift... side 7 Indledning Mennesker, som af en eller anden

Læs mere

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S

Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Denne vejledning hjælper dig med at pleje og vedligeholde dine produkter fra Cube Design, så

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

3. Badeværelse. 3.1 Bl. batterier

3. Badeværelse. 3.1 Bl. batterier 3. Badeværelse 3.1 Bl. batterier Vedligeholdelse Vedligeholdelse Kontrollér alle dele, rens dem, udskift dem evt., og smør dem med specielt armaturfedt (bestillingsnr. 45 589). Reservedele Se TPI (Teknisk

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det

Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte. - og hvordan du kan håndtere det Ved du det? Om smitstoffer og spredning af smitte - og hvordan du kan håndtere det Hvorfor bliver man syg? Smitstoffer Smittekilder Smitteveje Modtagelighed hos den enkelte Smitstoffer Mikroorganismer,

Læs mere

2. Rengøringsprocessen skal beskytte de overflader, der skal rengøres (ingen skrappe kemikalier, valg af passende rengøringsmidler).

2. Rengøringsprocessen skal beskytte de overflader, der skal rengøres (ingen skrappe kemikalier, valg af passende rengøringsmidler). Rengøringsvejledning ColoRex i rentrumsmiljøer De 10 gyldne regler for rengøring i rentrumsmiljøer 1. Rengøringsprocessen skal være forenelig med den beskyttede aktivitet og med rentrumsklassen (valg og

Læs mere

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Mikroorganismer så som bakterier og virus kan sprede smitsomme sygdomme blandt personale og blandt borgere på plejecentrerne og i hjemmeplejen. DE smitter

Læs mere

KOMPROMENT Keylite. Produktdata/Anvisning

KOMPROMENT Keylite. Produktdata/Anvisning KOMPROMENT Keylite Produktdata/Anvisning Produktdata /Anvisning nr. 31 Keylite - Sne og is I kolde områder kan betragtelige mængder sne og is lægge sig på taget, og Keylite s tagvinduer kan i længere perioder

Læs mere

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder Rengøringsservice på skoler og SFO mv. i skal udføres i henhold til nedenstående kvalitetsbeskrivelser i form af rengøringssystemet programmeret rengøring. Hvert enkelt lokale er tildelt et program i form

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING

NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING NÅR DU TÆNKER PÅ MILJØET I DEN DAGLIGE HUSHOLDNING Når du vælger de blå Änglamark produkter, er du sikker på at få produkter af høj kvalitet, uden overfl ødig kemi. Vi stiller nemlig krav til indholdsstoffer,

Læs mere

UNIVERSALRENGØRINGSPRODUKTER, GULVVASK OG GRAFFITIRENS

UNIVERSALRENGØRINGSPRODUKTER, GULVVASK OG GRAFFITIRENS UNIVERSALRENGØRINGSPRODUKTER, GULVVASK OG GRAFFITIRENS Promild universalrengøring, Universalrengøring til rengøring af alle overflader, der tåler vand. Opløser fedt og snavs. ph: 10,2 1 l - uparfumeret

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT

DURA-BRIGHT. WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT DURA-BRIGHT WHEELS Flot udseende nem vedligeholdelse DURA-BRIGHT Alcoa Dura-Bright EVO wheels Næstegenerationsbehandling fra Dura-Bright med endnu bedre overfladebeskyttelse. Alcoa tilbyder dig hermed

Læs mere

Abena Skincare. Hygiene- og hudpleiesystem

Abena Skincare. Hygiene- og hudpleiesystem Abena Skincare Hygiene- og hudpleiesystem Abena Skincare - Hygiejne- og hudplejesystem er en komplet serie af produkter til vask, desinfektion og hudpleje. Serien er tilpasset de høje krav, der stilles

Læs mere

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine

Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring

Læs mere

Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment

Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment Hygiejniske forholdsregler ved kontakt med forurenet vand og sediment Anne Kjerulf overlæge Central Enhed for Infektionshygiejne Statens Serum Institut Smittekæden En arbejdsmodel til forebyggelse Smitteveje:

Læs mere

Brugsanvisning. Det du IKKE skal:

Brugsanvisning. Det du IKKE skal: Brugsanvisning Tillykke Tillykke med dit EcoEgg TM /vaskeæg. Med din anskaffelse er du med til at reducere mængden af kemikalier der forurener kloden. Samtidig gør du noget godt for din families hud, sparer

Læs mere

Hygiejne ledningsnet. > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger. nye veje for vandet

Hygiejne ledningsnet. > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger. nye veje for vandet Hygiejne ledningsnet > Regler for hygiejne ved arbejde med vandledninger nye veje for vandet REGLER FOR HYGIEJNE VED ARBEJDE MED VANDLEDNINGER Vand er at betragte som en fødevare. Vi kan nemlig blive lige

Læs mere

Badeværelse - vedligehold / rengøring

Badeværelse - vedligehold / rengøring Boligforeningen AAB afd. 68 Badeværelse - vedligehold / rengøring Korrekt brug og vedligehold / rengøring af badeværelset reducerer påvirkningen af materialer og konstruktioner, og forlænger badeværelsets

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Brugsanvisning emhætte KD 6210.1 GE emhætte KD 9210.1 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at

Læs mere

Vandpleje & vedligeholdelse

Vandpleje & vedligeholdelse Vandpleje & vedligeholdelse FØRST SKAL VI HAVE BALANCERET VANDET! Fyld spaen med vand (gennem cylinder i filterboks) Opstart/vandskifte: 9 strøgne bærer Alka Down opløses i 1 liter vand, dette hældes ud

Læs mere

Hygiejnebesøg i Myretuen

Hygiejnebesøg i Myretuen Hygiejnebesøg i Myretuen Tirsdag den 31. juli 2012 Deltagere: Pia Spælling, leder Tine Keiser-Nielsen, kommunallæge Den Kommunale Sundhedstjeneste Hygiejnebesøg Infektioner er den hyppigste årsag til sygdom

Læs mere

Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet i lejeperioden. Ved tilkøb af slutrengøring beregnes 3 timer.

Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet i lejeperioden. Ved tilkøb af slutrengøring beregnes 3 timer. LEJEKONTRAKT Mellem Boligselskabet Sjælland, Afdeling 224 Trehøje og Lejer Adresse: Tlf. Legitimation (Lejeren skal være fyldt 21 år) Mail Aftale om leje fra til Tiden brugt på slutrengøring er inkluderet

Læs mere

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Den store guide til Rengøring Køkken børneværelse

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Den store guide til Rengøring Køkken børneværelse MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus guide 16 sider Den store guide til Rengøring Køkken stue Badeværelse børneværelse Ekspertens bedste råd 2 rengøring 3 Flere guides på bt.dk/plus Rent i hele huset

Læs mere

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten

Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Pleje af keramiske fliser, klinker og natursten Fliser og klinker af naturens egne materialer x Fliser og klinker af keramisk materiale eller natursten har været fremstillet i årtusinder. Materialerne

Læs mere

Vedligeholdelse stole & borde

Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole & borde Vedligeholdelse stole Møbelstoffer Uld er grundet sin elasticitet, slidstyrke og snavs afvisende egenskaber, en af de bedste råvarer til møbeltekstiler. Desuden indeholder

Læs mere

Hygiejne. Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010

Hygiejne. Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010 Hygiejne Et oplæg til vuggestuepædagoger syd for grænsen. Sabine Brix-Steensen maj 2010 Hygiejne Kommer fra den græske gudinde Hygieia, der var sundhedens gudinde. Hygiejne er en videnskab omkring menneskets

Læs mere

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Spildevandscenter Avedøre Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Øvelse I Formål: På renseanlægget renses et mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning på renseanlægget benyttes

Læs mere

SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET BADEVÆRELSET Badeværelset er det sted, hvor næsten to tredjedele af hjemmets vandforbrug foregår. Vi skyller ud i toilettet, tager varme bade om vinteren

Læs mere

RENGØRING. hos dig der er overfølsom

RENGØRING. hos dig der er overfølsom RENGØRING hos dig der er overfølsom FORORD Det er ikke muligt at rengøre sig ud af allergiske problemer, men rengøringen er vigtig, fordi den nedsætter støvmængden og dermed mængden af allergener og irritanter

Læs mere

Hygiejnebesøg i Nærum Menighedsbørnehave

Hygiejnebesøg i Nærum Menighedsbørnehave Hygiejnebesøg i Nærum Menighedsbørnehave Fredag den 27. juli 2012 Deltagere: Bente Mahrt, leder Marianne Joensen, souschef Tine Keiser-Nielsen, kommunallæge Den Kommunale Sundhedstjeneste Hygiejnebesøg

Læs mere

Biologisk rensning Fjern sukker fra vand

Biologisk rensning Fjern sukker fra vand Øvelse B Version 7.0 Biologisk rensning Fjern sukker fra Formål: På renseanlægget renses spildeet mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning bruges bakterier og mikroorganismer til at nedbryde

Læs mere

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenesten har den 9. december 2013 for anden gang været på besøg i Dronninggård Børnehus (tidligere Parcelvej/Junglehuset), Institution Ny Holte.

Læs mere

Modul 4 F2011 Hygiejne og arbejdsmiljø Lektor Anne-Grete Rasmussen Ernæring og sundhed Ankerhus, University College Sjælland

Modul 4 F2011 Hygiejne og arbejdsmiljø Lektor Anne-Grete Rasmussen Ernæring og sundhed Ankerhus, University College Sjælland Modul 4 F2011 Hygiejne og arbejdsmiljø Lektor Anne-Grete Rasmussen Ernæring og sundhed Ankerhus, University College Sjælland 1 - Personlige ressourcer Hvad er der af tid, penge, Viden og færdigheder? Produktion

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Rengøringsvejledning for forældrerengøring. - mindre kan også gøre det..!

Rengøringsvejledning for forældrerengøring. - mindre kan også gøre det..! Rengøringsvejledning for forældrerengøring - mindre kan også gøre det..! Denne vejledning er lavet for at informere om, hvorledes procedurerne er for den ugentlige forældrerengøring af skolen. Det, der

Læs mere

RENGØRING CONSORTIE. Vi styrker vore kunder. Svanemærkede Rengøringsmidler

RENGØRING CONSORTIE. Vi styrker vore kunder. Svanemærkede Rengøringsmidler RENGØRING CONSORTIE Vi styrker vore kunder Svanemærkede Rengøringsmidler Kort information om Rengøring Consortie ApS RC blev grundlagt i 1999, og har oparbejdet stor erfaring med mange typer af rengøringsopgaver

Læs mere

Rengøring. guide DEN STORE GUIDE TIL. sider KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD

Rengøring. guide DEN STORE GUIDE TIL. sider KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD April 2013 - flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide 16 sider DEN STORE GUIDE TIL Rengøring KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD 2 rengøring Rent i hele huset INDHOLD I DETTE

Læs mere

Redskaber. Indholdsfortegnelse:

Redskaber. Indholdsfortegnelse: Redskaber Indholdsfortegnelse: Check på rengøringsvogne og maskiner... 1 Eksempler på rengøringsvogne... 3 Oversigt over forskellige redskaber til rengøringsarbejdet... 4-10 1 Indledning Rengøringsvognen

Læs mere

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø Opholdsstue (HÆNGER 2 STK) Stole stables (maksimum 6 pr. stabel, i gul stue) Borde klappes sammen og stilles langs væg (gul stue) Rumtermostater sættes på mellem 5 og 10 grader (ved dør mod sovesale) Indstil

Læs mere

bilag håndbog til fælleskøkkener i fritidslivet

bilag håndbog til fælleskøkkener i fritidslivet bilag håndbog til fælleskøkkener i fritidslivet Bilag 1 Egenkontrolsprogram for FLEXkøkkenet Indhold: 1. Overordnet beskrivelse af delekøkkenet 2. Virksomhedens aktiviteter 3. Varemodtagelse 4. Opbevaring

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan systemvægge (FLEXICA, FLEXICA LINE, VENTURA/OPEN) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Systemvæg. Stolpekonstruktion bestående af galvaniserede stålprofiler

Læs mere

Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr

Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr Rustfrit Stål Bassiner og Udstyr 19.11-2017 Lene Bach Processing Omsætning: + 200 mill DKK Velvære & Vand - er tæt knyttet til hinanden nøglen til succes er: Teknik Drift Vedligehold I nært samspil med

Læs mere

Intro. Vigtigt område. Ren ko og kalv i ren kælvningsboks. Hvorfor er kælvningsboksen vigtig i forhold til smittespredning

Intro. Vigtigt område. Ren ko og kalv i ren kælvningsboks. Hvorfor er kælvningsboksen vigtig i forhold til smittespredning Opgaver ved optagelse Optagedato: 10/10 kl. 8.30 Landmand:xxxx Filmoptagelse og instruktion: Merete Martin Jensen og Kirsten Marstal Speak: Peter Raundal 4126 9171 Titel: Smittebeskyttelse - kælvningsboksen

Læs mere

Hygiejniske retningslinjer for Sundhedsplejen i Lyngby- Taarbæk Kommune 2019

Hygiejniske retningslinjer for Sundhedsplejen i Lyngby- Taarbæk Kommune 2019 Hygiejniske retningslinjer for Sundhedsplejen i Lyngby- Taarbæk Kommune 2019 Udarbejdet af: Sundhedsplejerske Mette Hvelplund, Gitte Boysen og Sabina Ingholt ud fra Hygiejniske retningslinjer for den Kommunale

Læs mere

Et unik koncept og en god forretning

Et unik koncept og en god forretning Frisko Brugermanual FRISKO BRUGERMANUAL / VELKOMMEN / SIDE 1 Et unik koncept og en god forretning Frisko er kendt for sin gode smag. Men også for sit koncept, der sikrer, at dine kunder altid får den samme,

Læs mere

Infektionshygiejniske retningslinjer: Plejeboliger og lignende institutioner

Infektionshygiejniske retningslinjer: Plejeboliger og lignende institutioner Bilag 2 Infektionshygiejniske : Plejeboliger og lignende institutioner Udarbejdet af arbejdsgruppe under Sundhedsstyrelsen på baggrund af Sundhedsstyrelsens Vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA,

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651. Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter

Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651. Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651 Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter Fordi mikroorganismerne er overalt! Man kan ikke se dem, men de er over alt! Både i miljøet omkring os og

Læs mere

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR

ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR ERHVERVSTÆPPER VEJLEDNING TIL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD FLOTTE TÆPPER I MANGE ÅR VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR FLETCO ERHVERVSTÆPPER : 2 INDHOLD: Et rent tæppe gør en forskel... 3 Undgå at tæppet bliver

Læs mere

Håndhygiejne og handsker

Håndhygiejne og handsker Håndhygiejne og handsker Instruks er gældende for: Medarbejdere som udfører pleje og behandlingsopgaver ansat i Skive kommune eller ved privat leverandør i Skive Kommune. Formål: Forebygge smittespredning

Læs mere

Drift og Vedligehold. Lægevask. Indholdsfortegnelse

Drift og Vedligehold. Lægevask. Indholdsfortegnelse Drift og Vedligehold Lægevask Denne drift- og vedligeholdelsesmanual gælder for JRV's Lægevask. Den indeholder vigtige informationer om brug, drift, vedligeholdelse og rengøring. Derudover indebærer den

Læs mere

Må ikke stryges. Strygning ved lav varme max 110. Strygning ved middel varme max 150. Tørretumbles ved lav varme. Hængetørring

Må ikke stryges. Strygning ved lav varme max 110. Strygning ved middel varme max 150. Tørretumbles ved lav varme. Hængetørring Tøjpleje Her vil vi gerne dele vores viden om tøjpleje med dig. Hvad de forskellige vaskesymboler betyder, tips til, hvordan man fjerner forskellige typer pletter samt lidt generelle råd om, hvordan man

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Ordensreglement Lokalet udlejes primært til børnefødselsdage, juleafslutninger og andre mindre sammenkomster. Lokalet udlejes ikke til større fester. (Max 30 personer) Møblerne

Læs mere