Tekniknørder på tur tre dages studietur til Agritechnica, Tyskland, november 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tekniknørder på tur tre dages studietur til Agritechnica, Tyskland, november 2017"

Transkript

1 Tekniknørder på tur tre dages studietur til Agritechnica, Tyskland, november 2017 Deltagere: Teknikrådgiver, Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S Direktør og teknikrådgiver, Flemming Hedegaard, Byggeri & Teknik l/s Program 16-11/2017 tii1s-11/2017 Dag 1- transport til messecenter Hannover afgang kl besøg messen frem til ki kørsel til hotel - aftensmad - overnatning Dag 2 - morgenmad transport til messen - besøg messe frem til k kørsel til hotelaftensmad - overnatning Dag 2 - morgenmad transport til messen - besøg messe frem til k kørsel hjem Formålet med turen var at få den nyeste viden omkring maskiner og teknik i Europa. at se nærmere på energi og nye teknikløsninger tillandbruget. Endvidere var formålet Agritechnica i Hannover er den største udstilling i Europa indenfor landbrugsmaskiner og teknik. Agritechnica afholdes af Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) hvert andet år. Der var 2802 udstillere fra 52 lande (heraf 53 udstillere fra DK) og udstillingsområdet var på intet mindre end m2 fordelt på 24 haller. l løbet af de fire dage udstillingen varede i år blev den besøgt af fra 128 forskellige lande. Der var mange indtryk på messe, og noget af det allermest spændende er den store mangfoldighed, hvor man inden for 50 meter i en hal kan se både en 3 furet alm. Plovag en 15 furet vendeplovelier en l,s m såmaskine og lidt længere fremme en 24 meter. Der blev vist en bred vifte af muligheder inden for hver produkttype (Feks. Traktorer og mejetærskere). Det var også tydeligt, at Kina er en vigtig aktør i branchen. Der var også en hel dellt-værktøjer tilløsning af daglige arbejdsopgaver i maskin- og markdriften. Dertil kommer en rivende udvikling på sensorer, robotter og automatisering af opgaver. Her får i et lille udpluk. Deutz kan nu vende og løfte hel førerkabinen, så man lettere kan overskud komplicerede maskiner medens gps sørger for fremdriften Fendts prototype på en lille robot, som i en flåde af mange kan løse alle markopgaver uden mand og uden marktryksskader.

2 Ageo præsenterede deres nye flagskib af en mejetæsker, som bia. kan indstilles via en ipad ved siden af maskinen og så efterfølgende synkroniser med andre mejetærskere på sammen bedrift. Et sandet stort emne er automatisk dæktryksregulering på både traktorer og maskiner, for at mindste marktryk og øge trækkraften Vi så bia. også Danske Gørnas helt nyudviklede gyllevogn for første gang. N-sensor på Mejetærskeren. Selv Zetor havde pæne indslag, som dog nok ikke villøfte produktiviteten i landbruget, men kun stemningen på messen. En af de mere spændende tendenser var sensorer som kan måle kvaliteten af korn allerede på mejetærskeren. På Agriteehnica i Tyskland viste New Holland, som de første og eneste i verden NIR-sensor (næringsstofanalysesystem) på deres store mejetærskerflagskib CR. Det er deres EVa NIR-sensor, som vi også kender fra udbyttemåling på deres finsnitter, og det giver helt nye perspektiver for fremtiden. Opdel dit korn Med de nye NIR målinger på mejetærskeren, kan vi allerede i høst lagre vores korn efter forskellige kvalitetsparametre. Det er mængden af bigdata, som igen vokser, men denne gang er der, for mig at se, måde med galskaben, fordi dette kan hjælpe direkte til en bedre bundlinie, men det kræver en plan.

3 NIR sensoren giver en præcis måling af fugt og nøjagtige analyser af parametre følgende parametre: tørstof råprotein råfedt stivelse NDF ADF Det betyder, at hvis man ved, at kornet skalover en vis mængde protein for at opnå en bedre pris, så kan man fra mejetærskeren dirigere hver tankfuld til det lager, hvor kornet kvalitetsmæssigt passer ind og dermed sikre at et helt parti korn ikke ødelægges at 1 eller 2 dårlige læs. Fuld kendskab til afgrødeindhold allerede under høst kan altså være nøglen til bedre afregningspris på nogle afgrøder. Ikke nemt Hvis man skalopnå fuld effekt af de nye muligheder, så erkender jeg blankt, at det stille store krav til hele kæden i høst - men gør det ikke det alligevel? Jo, det tror jeg det gør - alle led i høst skal være årvågne og opmærksomme, og de skal vide, hvad de skal gøre i de enkelte situationer. Det ændrer det her ikke på, nu kommer der bare en ekstra dimension ind over, som skal tænkes ind i forhold tillagring og tørring. Skal man kunne dele opefter eks. proteinprocent, så skal der jo være to lagre til det samme korn. Hvordan er det muligt? NIR sensoren monteres på fyldesneglen under maskinen, fordi det er første gang der er et kontinuerligt flow af rent korn i maskinen. Her sidder NIR så og analyserer og logge data via GPS koordinater. En bred vifte af kalibreringskurver giver kunderne nøjagtige oplysninger om indholdet af afgrøden. GPS styring tillader lagring af koordinater for hver data i realtid, derefter dawnloades GPS-data til Field Tracesoftwaren. Dataene indsamlet af Eva NIR-systemet kan overføres til gårdens pc med en USB-enhed eller overføres via Wifi. Årlige kalibreringer kan og skal udføres eksternt ved hjælp af en internetforbindelse. NIR målingen skal betragtes på linie med alle andre målinger - kalibreres de ikke er de ikke valide. Til de skeptiske, kan jeg oplyse, at teknologien er den samme, som bruges på foderstofferne til at fastsætte kornets kvalitet, og du har derfor for første gang mulighed for, at følge med i, hvor godt dit korn er. New Holland breder NIR ud. Eva NIR er en fleksibel teknologi, som New Holland allerede har lanceret på deres FR Finsnitter, ligesom flere andre fabrikater har. Det er den samme hardware, der nu introduceres i de store mejetærskere og også på New Holland bigballepressere, og det vil blive udvidet til yderligere landbrugsudstyr fra New Holland i fremtiden, siger Lars Skjoldager Sørensen, New Holland Landbrugschef for høstproduktlinjen på Agritechnica messen i Hannover.

4 Eva NIR-teknologien er baseret på Near-Infrared Spectroscopy, og er udviklet sammen med Dinamica Generale (DG), New Holland Agricultures specialiserede partner i vejesystemer, elektroniske løsninger og NIR applikationer Fremtiden Eva NIR-enheden gør er maskinen til den første mejetærsker, der nogensinde kan lave fuld afgrøde næringsstofanalyse på farten. Ved at bevise kvaliteten og næringsværdien af de høstede afgrøder kan landmændene formentlig opnå en merpris på nogle afgrødetyper, hvis det håndteres rigtigt. Ved at kortlægge gødningsværdi i afgrøden, kan gødningstildelingen måske også justeres mere optimalt året efter, så vi maksimerer udbyttet og sænker driftsomkostningerne. Udstyret koster ca euro eller var danske kroner, men så sparer man også fugtighedsmåleren Evo Spredning af handelsgødning Indstilling af centrifugalspredning til gødningssprederen kræver sædvanligvis adgang til den nyeste spredetabel for den aktuelle gødning. Hos Amazone viste man et nyt værktøj til at lette såvel test af gødningssprederens indstilling, som valg af indstilling. Ved første overkørsel med gødningssprederen og den valgte gødning lægges nogle "fangmåtter" ud. Fangmåtterne skal så opfange og fastholde gødningskornene. Efterfølgende skal man så anvende en app til sin smarttelefon og via den skal man tage fotos af hver af fangmåtterne. Når udført, kan man sætte App'en til at beregne hvilken indstilling der er optimal at anvende på Amazon gødningssprederen, med den konkrete gødning i det konkrete tilfælde.

5 Test af spredebillede på Amazones gødningsspreder Korntørring Udstyr til korntørring er også et betydeligt tema på udstillingen. Leverandører på området kan levere alt fra små gårdanlæg, til industrianlæg. Selvom reglerne for tørring og lagring af korn er baseret på fysikkens love og regler, udvikles der hele tiden nyt udstyr. Indenfor plantørring viste et firma et system tilomrøring af afgrøden i den enkelte silo - et røresystem bestående af automatisk styrede omrøresnegle. Systemet, der er opbygget efter samme koncept som røresystemet i udendørs stål tørresiloer, vil være særlig relevant ved tørring af meget våde afgrøder som eksempelvis græsfrø.

6 Omrøring af korn Køleanlæg til kornkøling Køling af korn Af andre typer udstyr er det nu blevet vældig på mode at køle kornet ved mekanisk køling, ved hjælp af et mobilt køleanlæg. Køling udføres for at fjerne risikoen for at kornet angribes af kornsnudebiller og andre skadedyr, når det ligger på et lager med høj temperatur i flere måneder. Køling af korn vil være aktuel i Danmark ved langtidslagring af korn. Tak for muligheden for at få tilskud til denne udbytterige studietur til Tyskland.

Varmluftsaggregat og styring, kr. 25.000 30.000 34.000 - - - 25.000 30.000 34.000

Varmluftsaggregat og styring, kr. 25.000 30.000 34.000 - - - 25.000 30.000 34.000 Bilag 1. Priser på lager og tørringskapacitet på bedriften I tabel 1.1 er opgivet priser for etablering af planlager i eksisterende bygning samt priser for gastæt silo eller stålsilo. I planlager og stålsilo

Læs mere

Den Digitale Motorvej 2017

Den Digitale Motorvej 2017 Den Digitale Motorvej 2017 For en del maskinstationer med Claas finsnittere og Telematics, blev 2017 året hvor det store skridt mod digital dataopsamling blev taget. Vi har fulgt med og bringer her de

Læs mere

Lidt om Bjergby Lokalforening.

Lidt om Bjergby Lokalforening. Lidt om Bjergby Lokalforening. Billeder og tekst af Erik Skjoldager Pr. 1. maj 1962 blev jeg ansat som foderstofuddeler i Bjergby Lokal-forening og Hovbak Gødningsforetning, der indtil da havde været en

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 7 September 2016 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Traktorsalget i Europa Russer med på bølgen med selvkørende traktorer Besøg konkurrencen Danmarks Bedste Lærling

Læs mere

Størrelsesøkonomi deleøkonomi Markbrug og maskiner. Økonomikonference SAGRO

Størrelsesøkonomi deleøkonomi Markbrug og maskiner. Økonomikonference SAGRO Størrelsesøkonomi deleøkonomi Markbrug og maskiner Økonomikonference SAGRO Flemming Hedegaard, Direktør Emner til dagen Maskinøkonomi Overblik over dine egne tal Investeringsplan Størrelsesøkonomi Deleøkonomi

Læs mere

Finsnitteren som grovfoderlaboratorium. Niels Bastian Kristensen, SEGES

Finsnitteren som grovfoderlaboratorium. Niels Bastian Kristensen, SEGES Finsnitteren som grovfoderlaboratorium Niels Bastian Kristensen, SEGES In-line NIR: foderblander, finsnitter, gyllevogn.. Status 2018 in-line NIR til udbytteregistrering Mange forskellige NIR-løsninger

Læs mere

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre

Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre DAN-CORN A/S Mimersvej 5 DK-8722 Hedensted Tel +45 75 68 53 11 Fax +45 75 68 54 70 www.dancorn.com Dan-Corn giver dig: Sund Investering:

Læs mere

GPS Autostyring. Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012

GPS Autostyring. Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012 GPS Autostyring Hans Henrik Pedersen, CTF Europe.dk 25. oktober 2012 GNSS Global Navigation Satellite Systems GPS: Global Navigation System, USA Glonass, RUS Galileo, EU Beidou (Compass), Kina 20.000 km

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 3 Marts 2015 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistreringer af traktorer Case IH kommer med ny traktormodel Fendt kommer med deres egen snittervogn Set på SIMA 2015 Kolding den 3.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Geoteam AG

Nyhedsbrev fra Geoteam AG Forfatter Telefon Email Web Jens Christian Skov Jensen +45 7733 2233 info@geoteam.dk www.geoteam.dk 26. maj 2016 Nyhedsbrev fra Geoteam AG Indhold CropSAT.dk... 2 Forskellen mellem Tildelingskort.dk og

Læs mere

Hvad betyder Smart Farming for maskinerne, landmanden og maskinhandlerne? Morten Schmidt, 28. September 2018

Hvad betyder Smart Farming for maskinerne, landmanden og maskinhandlerne? Morten Schmidt, 28. September 2018 Hvad betyder Smart Farming for maskinerne, landmanden og maskinhandlerne? Morten Schmidt, 28. September 2018 Morten W. Schmidt, Director Commercial Fuse EME Husum, Østerbro Cand.merc. Consulting Restrukturering

Læs mere

Fugtighedsmålere fra Sparex. Hvorfor måle fugtindholdet?

Fugtighedsmålere fra Sparex. Hvorfor måle fugtindholdet? Fugtighedsmålere fra Sparex Hvorfor måle fugtindholdet? Ifølge landbrugets ernæringseksperter, er fugt den vigtigste faktor, der påvirker kvaliteten af korn, halm, hø og ensilage. Fugtkontrol er en kontinuerlig

Læs mere

Græsmarkskonference 2015

Græsmarkskonference 2015 Græsmarkskonference 2015 Workshop 20 % højere udbytte i græsmarken i 2020 uden tab af foderværdi Opfølgning på Workshop 1. Forædling (arter, sorter og blandinger) Arter med Endofytter mod skadedyr gåsebillelarver

Læs mere

Transport og logistikanalyse

Transport og logistikanalyse Flemming Grysbæk Sørvadvej 26 7500 Holstebro Transport og logistikanalyse 1. Mål for transportanalysen Det primære mål er at vurdere den nuværende transport på ejendommen. Det har ligeledes fokus at se

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 5 Juni 2016 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Lely melder fra til EuroTier 2016 AVR i vækst En af de 18 indstillede til Elmia Innovations pris Videreudviklet

Læs mere

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED

KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED KURSUSKATALOG MALKNING, HYGIEJNE OG YVERSUNDHED SEGES tilbyder skræddersyede kurser til forskellige målgrupper, som giver større indsigt i malkeudstyr og

Læs mere

FarmTest Udbyttemålere og tørstofmålere på finsnittere

FarmTest Udbyttemålere og tørstofmålere på finsnittere FarmTest Udbyttemålere og tørstofmålere på finsnittere Maskiner og planteavl 114 vfl.dk farmtest.dk Titel: FarmTest af udbyttemålere og tørstofmålere på finsnittere Forfatter: Innovationskonsulent Jørgen

Læs mere

International outlook - satellitdata og præcisionslandbrug i verden. Lars Byrdal Kjær, Teknologisk Institut

International outlook - satellitdata og præcisionslandbrug i verden. Lars Byrdal Kjær, Teknologisk Institut International outlook - satellitdata og præcisionslandbrug i verden Lars Byrdal Kjær, Teknologisk Institut Præcisionslandbrug i Danmark Undersøgelse fra Danmarks Statistik. Gennemført i 2018. 32833 bedrifter

Læs mere

DIGITAL FODERSTYRING - STALDEN. Niels Bastian Kristensen, SEGES HusdyrInnovation Herning 28/2-2017

DIGITAL FODERSTYRING - STALDEN. Niels Bastian Kristensen, SEGES HusdyrInnovation Herning 28/2-2017 DIGITAL FODERSTYRING - STALDEN Niels Bastian Kristensen, SEGES HusdyrInnovation Herning 28/2-2017 DISPOSITION Digital foderstyring, lager og SARF Dataudveksling foderblander / DMS (FBO) In-line NIR 2..

Læs mere

NIR online analyse. - kun merværdi hvis gjort rigtigt

NIR online analyse. - kun merværdi hvis gjort rigtigt NIR online analyse - kun merværdi hvis gjort rigtigt Agenda Præsentation NIR online Installation Analyser fra processen Drift af NIR online Merværdi eller ej? Konklusion Q-Interline A/S FT-NIR Atline FT-NIR

Læs mere

Vækst 16. Sådan tænkes der innovation hos New Holland. Lars Skjoldager Sørensen Director Product Management NH Harvesters. Randers September 2016

Vækst 16. Sådan tænkes der innovation hos New Holland. Lars Skjoldager Sørensen Director Product Management NH Harvesters. Randers September 2016 Vækst 16 Sådan tænkes der innovation hos New Holland Lars Skjoldager Sørensen Director Product Management NH Harvesters Randers September 2016 Lars Skjoldager Sørensen Karriere: Director Product Management

Læs mere

Agromek 2014 er slut! Mange tak til alle de Lely Kunder, som besøgte os på standen og i Lely Loungen.

Agromek 2014 er slut! Mange tak til alle de Lely Kunder, som besøgte os på standen og i Lely Loungen. LELY CENTER INFO Nr. 4 - december 2014 www.lely.com innovators in agriculture KÆRE KUNDE Agromek 2014 er slut! Mange tak til alle de Lely Kunder, som besøgte os på standen og i Lely Loungen. I uge 46 var

Læs mere

Sådan får du høstet inden det går galt!

Sådan får du høstet inden det går galt! Sådan får du høstet inden det går galt! v/maskinkonsulent Christian Rabølle Sådan får du høstet inden det går galt! Hvor galt kan det gå? Mejetærskerkapacitet Hvad kan man umiddelbart gøre? Mejetærskerøkonomi

Læs mere

DET ØKONOMISKE POTENTIALE VED PRÆCISIONSLANDBRUG.

DET ØKONOMISKE POTENTIALE VED PRÆCISIONSLANDBRUG. DET ØKONOMISKE POTENTIALE VED PRÆCISIONSLANDBRUG. Plantekongres, 16 januar 2019, Herning Søren Marcus PEDERSEN Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi 16/01/2019 2 Udviklingen i Danmark 1970-1980: GPS

Læs mere

FarmTest - Bygninger nr. 6-2002. Stålsiloer til korn

FarmTest - Bygninger nr. 6-2002. Stålsiloer til korn FarmTest - Bygninger nr. 6-2002 Stålsiloer til korn Stålsiloer til korn Af landskonsulent Jens Johnsen Høy, Landskontoret for Bygninger og Maskiner Titel: FarmTest - Bygninger nr. 6. Stålsiloer til korn

Læs mere

Vintereftersynstilbud. Sikkerhedseftersyn. New Holland konkurrence. Værkfører Lars Nielsen Telefon

Vintereftersynstilbud. Sikkerhedseftersyn. New Holland konkurrence. Værkfører Lars Nielsen Telefon Værkfører Lars Nielsen Telefon 76 76 72 71 Vintereftersynstilbud Mottoet Det er bedre at forebygge end at helbrede gælder også for landbrugsmaskiner. Erfaringen siger, at høstmaskiner som har fået et eftersyn

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax:

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax: Nr. 14 December 2012 Den kvikke læser har måske lagt mærke til en fejl i den sidste orientering Fejlen består i, at grundlaget for traktor registrerings tallene beklageligvis var fra 70 hk, hvilket jo

Læs mere

Kend dit grovfoderudbytte. Thomas Poulsen, Ågården, Mern Peter Hvid Laursen, VFL-Kvæg

Kend dit grovfoderudbytte. Thomas Poulsen, Ågården, Mern Peter Hvid Laursen, VFL-Kvæg Kend dit grovfoderudbytte Thomas Poulsen, Ågården, Mern Peter Hvid Laursen, VFL-Kvæg Agenda Hvorfor udbytteregistrering i grovfodermarken? Præsentation af Ågården Målsætninger Slætgræs prognose MarkMobile

Læs mere

Kvalitetskorn fra såning til salg

Kvalitetskorn fra såning til salg Kvalitetskorn fra såning til salg Pernille Plantener Økologikonsulent, Økologisk Rådgivning Det vil jeg fortælle om: Kvalitet? Sådan dyrker vi den gode brødhvede Grynhavre Fra høst til levering Handle

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

Leje eller køb kontakt salg HALLER PRODUKTOVERSIGT KVALITETSHALLER TILPASSET DET NORDISKE KLIMA.

Leje eller køb kontakt salg HALLER PRODUKTOVERSIGT KVALITETSHALLER TILPASSET DET NORDISKE KLIMA. HALLER Leje eller køb PRODUKTOVERSIGT KVALITETSHALLER TILPASSET DET NORDISKE KLIMA kim.jansdorf@halgruppen.dk 40 x 75 meter AFFUGTET LAGERHAL Totalleverandør af haller. Halgruppen er en totalleverandør

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

Nyt fra B&T okt Har du styr på dit kartoffellager?

Nyt fra B&T okt Har du styr på dit kartoffellager? Nyt fra B&T okt. 2017 Har du styr på dit kartoffellager? Succes med lagring af kartofler kræver såvel gode lagerfaciliteter som viden. Vi gennemgår dit lager, udfører status og giver forslag til forbedringer.

Læs mere

Om Lagerstyring af afgrøder. Generelt. Lagerstyring på flere bedrifter. Begreber i lagerstyring. Leverandører / kunder

Om Lagerstyring af afgrøder. Generelt. Lagerstyring på flere bedrifter. Begreber i lagerstyring. Leverandører / kunder Generelt Om Lagerstyring af afgrøder Lagerstyring af Afgrøder åbnes via menuen Lagerstyring > Afgrøder > Lagre. Afgrødelagre er en udvidelse af Lagerstyring af handelsvarer. Modulet Lagerstyring er et

Læs mere

Udvikling i grovfoder

Udvikling i grovfoder Udvikling i grovfoder Ind med kløvergræs! Fokus på kvalitet og strategi Julie C. S. Henriksen, Økologisk Landsforening Hvad er næste skridt i produktionen af kløvergræsensilagen? FNs verdensmål 12: Ansvarligt

Læs mere

FAQ SyreN system: Hvorfor sidder syretanken foran på traktoren?

FAQ SyreN system: Hvorfor sidder syretanken foran på traktoren? FAQ SyreN system: Hvorfor sidder syretanken foran på traktoren? 1. SyreN system er bygget til eftermontage på en gyllevogn. Der er ganske enkelt ikke andre steder hvor den kan sidde. 2. For at undgå at

Læs mere

STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR

STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR STRATEGI FOR KØB OG IMPLEMENTERING AF AUTOSTYRING OG GPS UDSTYR V/ Maskinkonsulent Søren Geert-Jørgensen HVAD VIL VI OPNÅ? Økonomi eller andre argumenter? 50 1 Dagsorden Hvilke muligheder er der på markedet

Læs mere

CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere.

CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere. CALIBRATOR CALIBRATOR. Kørselsafhængighed og meget mere. CALIBRATOR har siden 1991 været løsningen på intelligent kørselsafhængighed vha. computerstyring. Herved opnås en betydelig kapacitetsforøgelse,

Læs mere

Produktkatalog - industri Det er størrelsen der tæller...

Produktkatalog - industri Det er størrelsen der tæller... Produktkatalog - industri Det er størrelsen der tæller... Siloer Transportudstyr tørrerier Planlagre tømmesystemer styretavler Dan-Corn industrianlæg Mere end 55 års brancheerfaring sikrer dig vidensdeling

Læs mere

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper

Flygt PumpSmart, PS200. Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Flygt PumpSmart, PS00 Konceptet der er skræddersyet til at drive pumper Mindre tilstopning, færre driftsstop, større effekt Et standard-frekvensomformerdrev kan bruges til mange forskellige anvendelser.

Læs mere

Få prisen ned og kvaliteten op på dit grovfoder.

Få prisen ned og kvaliteten op på dit grovfoder. Få prisen ned og kvaliteten op på dit grovfoder. Disposition 1. Sådan optimerer jeg. v/ Søren Andersen. 2. Fremstillingsprisen skal ned! Maskinomkostninger er ofte høje Giver alle marker et højt udbytte?

Læs mere

Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse

Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse Dynafleet giver virksomheden gennemskuelighed og overblik i topklasse Let overblik Kortvisninger, hvor du hurtigt kan se køretøjer og destinationer, samt detaljerede rapporter, som effektivt hjælper dig

Læs mere

Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point

Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er en frivillig certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, som bl.a. anvendes i Tyskland

Læs mere

Energy Cool. Messe C Energikonference 26. Oktober 2011

Energy Cool. Messe C Energikonference 26. Oktober 2011 Energy Cool Messe C Energikonference 26. Oktober 2011 Profil Henrik Thorsen Stifter af Energy Cool 41 år Agenda Hvem er Energy Cool? Hvad kan Energy Cool tilbyde? Hvordan kan Energy Cool hjælpe dig? Hvem

Læs mere

Foderhandlens ABC Svinekongres 2012 Svinerådgiver Heidi B. Bramsen, KHL Svin Afdelingschef Niels Kjeldsen, VSP

Foderhandlens ABC Svinekongres 2012 Svinerådgiver Heidi B. Bramsen, KHL Svin Afdelingschef Niels Kjeldsen, VSP Foderhandlens ABC Svinekongres 2012 Svinerådgiver Heidi B. Bramsen, KHL Svin Afdelingschef Niels Kjeldsen, VSP Tillægskontrakter Timing af handlen Råvareafdækning Køb af varer (færdigfoder, korn, soja

Læs mere

Anlæg for effektiv kornbehandling

Anlæg for effektiv kornbehandling Anlæg for effektiv kornbehandling og oplagring Ingen kan spå om fremtiden - men Kongskilde har en mening om den. Hvad vil Kongskilde Vi vil gøre det, vi er gode til, og det som vi har mange års erfaring

Læs mere

Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003

Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003 Maskinkonsulenternes tur til Agritechnica 10 og 11. November 2003 Turen var arrangeret i samarbejde med Sydjyske maskinstationer. Hvert andet år er der Agritechnica, som er et sandt mekka for de som er

Læs mere

Service, sikkerhed & sund investering. så har du dit på det tørre

Service, sikkerhed & sund investering. så har du dit på det tørre Service, sikkerhed & sund investering så har du dit på det tørre Mimersvej 5, DK-8722 Hedensted, T: +45 7568 5311, E: info@sukup-eu.com // WWW.SUKUP-EU.COM Sukup Europe giver dig: Sund Investering: Når

Læs mere

WEB-LOG systemet. Om WEB-LOG

WEB-LOG systemet. Om WEB-LOG DK WEB-LOG Om WEB-LOG Med WEB-LOG systemet er det muligt at registrere køretøjets aktiviteter via GPS f.eks. hvor køretøjet har været anvendt, hvilke funktioner på køretøjet der anvendes, samt i hvilket

Læs mere

DIGITAL FODERSTYRING - MARKEN

DIGITAL FODERSTYRING - MARKEN DIGITAL FODERSTYRING - MARKEN Mælkeproducent Per Vestergaard, Vildbjerg Seniorkonsulent Peter Hvid Laursen, HusdyrInnovation SEGES Kvæg Kvægkongres Februar 2017 AGENDA 1. Overblik Den digitale verden 2.

Læs mere

Maskiner og planteavl nr. 58 2006 FarmTest

Maskiner og planteavl nr. 58 2006 FarmTest Maskiner og planteavl nr. 58 2006 FarmTest Rensning, tørring og lagring af korn på økologiske bedrifter Rensning, tørring og lagring af korn på økologiske bedrifter Status af Jens J. Høy og Peter Mejnertsen,

Læs mere

Udvikling af prøveopsamlingsmetode og test af in-line NIR på finsnitter

Udvikling af prøveopsamlingsmetode og test af in-line NIR på finsnitter Side 1 af 5 Du er her: LandbrugsInfo > Kvæg > Foder > Fodervurdering og analyser > Udvikling af prøveopsamlingsmetode og test af in-line NIR på finsnitter Kvæginfo - 2549 Oprettet: Udvikling af prøveopsamlingsmetode

Læs mere

Rådgivning hvor 1+1 =3. Poul Henningsen, Lyngsø Søndergaard Torben S. Frandsen, Agri Nord

Rådgivning hvor 1+1 =3. Poul Henningsen, Lyngsø Søndergaard Torben S. Frandsen, Agri Nord Rådgivning hvor 1+1 =3 Poul Henningsen, Lyngsø Søndergaard Torben S. Frandsen, Agri Nord Emner Præsentation af bedriften Baggrund for deltagelse i grovfoderskolen Arrondering Mål og handlingsplan for grovfoderproduktion

Læs mere

ProMark workforce management ProJob

ProMark workforce management ProJob ProMark workforce management er løsningen til optimering af virksomhedens produktionsprocesser og -omkostninger gennem oversigter, indsamling af produktionskritiske jobdata, effektiv rapportering og integration

Læs mere

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5 BRUGERVEJLEDNING INDHOLD Indhold 2 Polar H10 pulsmåler 3 Polar H10 pulsmåler 3 Pulsmålerens dele 3 Sådan tager du pulsmåleren på 3 Kom i gang 4 Parring med Polar Beat 4 Sensorhukommelse 5 Brug af din pulsmåler

Læs mere

HVILKEN GØDNINGSSPREDER ER BEDST? V/ Maskinkonsulent Søren Geert-Jørgensen

HVILKEN GØDNINGSSPREDER ER BEDST? V/ Maskinkonsulent Søren Geert-Jørgensen HVILKEN GØDNINGSSPREDER ER BEDST? V/ Maskinkonsulent Søren Geert-Jørgensen 2 UENS SPREDNING KOSTER UDBYTTE OG ER BESVÆRLIGT.. Hvad er vigtigt? Præcis spredning Nem indstilling Stor kapacitet Lavt vedligehold,

Læs mere

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede)

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ. Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte ikke godkendte ikke registrerede) Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde

Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde Sådan fødes nye produkter hos Kongskilde Navn: Funktion: Anker U. Glerup Produkt chef for jord. Plove Såbeds- og stubharver - radrensere Fræsere Rotorharver Såmaskiner - gødningsspredere Baggrund : Tidligere.

Læs mere

FUREN. Mangler der nyt blod i landbruget? Landbrugserhvervet mangler unge mennesker VINTER 2012/13

FUREN. Mangler der nyt blod i landbruget? Landbrugserhvervet mangler unge mennesker VINTER 2012/13 6 26 36 6 Faste kørespor 26 Dufte og krydderier 36 Sojabønner Made in Sweden VINTER 2012/13 FUREN Mangler der nyt blod i landbruget? Landbrugserhvervet mangler unge mennesker LEDER Kære læser Hvordan kan

Læs mere

Optimer værdien af dine analystiske instrumenter. Lone Vejgaard, Q-Interline

Optimer værdien af dine analystiske instrumenter. Lone Vejgaard, Q-Interline Optimer værdien af dine analystiske instrumenter Lone Vejgaard, Q-Interline Agenda Indledning AnalyticTrust Praktisk eksempel Værdi for virksomhed Afslutning Situationer fra dagligdagen Analyseudstyret

Læs mere

Testrapport. Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning

Testrapport. Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning Testrapport Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning 1. Baggrund Virksomheden SENS Innovation ApS, Specialcenter for Unge og Voksne Østruplund i Region Syddanmark og

Læs mere

Professionel rådgiver og sparringspartner indenfor IT

Professionel rådgiver og sparringspartner indenfor IT Professionel rådgiver og sparringspartner indenfor IT Virksomhedens IT afdeling TNM it TNM it er stiftet af Thomas Nejsum Madsen og Peter Søby i 2003. Vi baserer os på et indgående kendskab til landbruget

Læs mere

Vi maksimerer din tid og produktivitet

Vi maksimerer din tid og produktivitet Vi maksimerer din tid og produktivitet BENETT-AGRO.COM 03 Balletangen som er meget skånsom mod ballen og sørger for at centrere ballen på vognen, klemmer om ballen 05 FANTASTISK ENKEL BALLEoptagning SPARER

Læs mere

Fordele og ulemper ved selv at tørre og opbevare kornet

Fordele og ulemper ved selv at tørre og opbevare kornet Gem dit korn og sælg det godt Fordele og ulemper ved selv at tørre og opbevare kornet v/maskinkonsulent Christian Rabølle Kompleks problemstilling Sædskifte Mejetærskerkapacitet Korntransport Kornkvalitet

Læs mere

Trådløse sensorer til lager og proces overvågning

Trådløse sensorer til lager og proces overvågning Trådløse sensorer til lager og proces overvågning Margrethe Høstgaard Global Sales Support, Cand. Agro., MBA Ole Green opfinder og grundlægger af WEBSTECH - med sensorenheder til ensilage Gns. tab af ensilage

Læs mere

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Nordic Biomass havde den 27. september 2007 inviteret til demonstration af flishuggere til brug i energipil. Formålet var at få afprøvet nogle af

Læs mere

Maskiner og planteavl nr. 110 2010. FarmTest. Udbytteregistrering

Maskiner og planteavl nr. 110 2010. FarmTest. Udbytteregistrering Maskiner og planteavl nr. 110 2010 FarmTest Udbytteregistrering Titel: Udbytteregistrering Forfatter: Grzegorz Nowak og Jørgen Pedersen, AgroTech, og Michael Højholdt, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret

Læs mere

PanPac Engineering a/s

PanPac Engineering a/s PanPac Engineering a/s Robotpalletering Sækkefyldning Folievikling Robot palletering Hurtig og pålidelig palletering Få en hurtig, flot og pålidelig palletering PanPac er den bedste på markedet til at

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Ulrik Glavind Mørch, født 1975 MES Manager @ Kamstrup (Manufacturing Execution System). br.sc.ee fra 2001 Microsoft Certificate Technical Specialist i.net 3.5

Læs mere

KONSTANT ONLINE MED NEW HOLLAND

KONSTANT ONLINE MED NEW HOLLAND KONSTANT ONLINE MED NEW HOLLAND Tilsluttede maskiner for effektiv landbrugsdrift Tilsluttet, Produktiv, Effektiv Landbruget er i konstant udvikling og hurtige beslutninger kan spille en afgørende betydning

Læs mere

Studietur til Frankrig 4-7 november 2017

Studietur til Frankrig 4-7 november 2017 Studietur til Frankrig 4-7 november 2017 Denne rapport beskriver min studietur til Frankrig fra 4-7. novmeber 2017. Turen var arrangeret af FRDK (Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark). I

Læs mere

INSTITUT FOR HUSDYRBIOLOGI OG -SUNDHED DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET RAPPORT

INSTITUT FOR HUSDYRBIOLOGI OG -SUNDHED DET JORDBRUGSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET RAPPORT RAPPORT Næringsværdien i gastæt lagret korn sammenlignet med lagerfast korn Hanne Damgaard Poulsen Forskningsleder Dato: 24. september 2010 Side 1/5 Baggrund: Traditionelt lagres korn ved at det tørres

Læs mere

Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture

Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture Field Experiments with a Mobile Robotic Field Server for Smart Agriculture Af: Tokihiro Fukatsu m.fl. fra National Agriculture and Food Research Organization i Japan, Tokyo Institute of Technology og Shinshu

Læs mere

SEGES Software. DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG...

SEGES Software. DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG... SEGES Software DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG... DLBR MARK MOBILE er udgivet af SEGES P/S Planter & Miljø Agro Food Park 15 DK 8200 Aarhus N Support Kundecenter, se www.dlbr.dk/it eller ring på +45 7015

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

Sikring af kvaliteten på kornlageret

Sikring af kvaliteten på kornlageret Sikring af kvaliteten på kornlageret Introduktion Kravene til fødevaresikkerhed og de produkter, vi som forbrugerne køber i butikkerne, bliver hele tiden højere. Dette gælder ikke mindst for mel- og brødprodukter.

Læs mere

DOKUMENTERET KVALITET TIL KRÆVENDE APPLIKATIONER

DOKUMENTERET KVALITET TIL KRÆVENDE APPLIKATIONER DOKUMENTERET KVALITET TIL KRÆVENDE APPLIKATIONER Du får større overskud og færre bekymringer, når du samarbejder med Weissenborn A/S. Vi har 100 % styr på kvaliteten, som er certificeret af Lloyd s. Og

Læs mere

Totalløsninger til tørring og opbevaring af korn og frø

Totalløsninger til tørring og opbevaring af korn og frø Totalløsninger til tørring og opbevaring af korn og frø 60 års erfaring i hele Europa - 40 faste medarbejdere inkl. service i Hedensted Nymontage via eksterne firmaer i sæsonen (40-60 personer) - Omsætning

Læs mere

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed INVITATION TIL GRATIS ROADSHOW 1 kr. 2 kr. EG www.eg.dk/byg Lidt bedre på alle områder Ofte er det ikke så meget, der skal til for at øge produktiviteten.

Læs mere

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 30 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedkontoret på 2.000 m² ligger i Brøndby, hvor vi har lager,

Læs mere

Nye afgrøder fra mark til stald?

Nye afgrøder fra mark til stald? Nye afgrøder fra mark til stald? Ved planteavlskonsulent Vibeke Fabricius, LMO Viborg Fodringsseminar VSP april 2014 Overvejelser ved optimering af afgrøde- og sædskiftevalg? Korn Byg og hvede det, vi

Læs mere

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig

Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Bæredygtige løsninger til byggeri og bolig Safarrissoq Hvor de stille strømme tager fart men!!!! Tiltag der påvirker markedet for vedvarende energi Stigende priser på fossile brændsler Energi- og forsyningsselskaber

Læs mere

LJ Maskinteknik A/S.... Kvalitet til tiden. Bavnehøj 90. V. Nebel. 6040 Egtved. Tlf. 7555 4469. Fax 7555 4496 www.ljmaskinteknik.

LJ Maskinteknik A/S.... Kvalitet til tiden. Bavnehøj 90. V. Nebel. 6040 Egtved. Tlf. 7555 4469. Fax 7555 4496 www.ljmaskinteknik. ... Kvalitet til tiden Bavnehøj 90. V. Nebel. 6040 Egtved. Tlf. 7555 4469. Fax 7555 4496 www.ljmaskinteknik.dk Firmaprofil LJ Maskinteknik A/S blev grundlagt i 1989 af Lars Jørgensen. I dag råder firmaet

Læs mere

BT Biopresser. Din Danske leverandør. af Oliepressere & Rensemaskiner

BT Biopresser. Din Danske leverandør. af Oliepressere & Rensemaskiner BT Biopresser Din Danske leverandør af Oliepressere & Rensemaskiner Generelt for BT Biopresser Vi stræber efter at levere produkter af bedste kvalitet, samt energi effektive. Med en BT Biopresser kan du

Læs mere

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed SafeCom er repræsenteret af certificerede partnere i: Australien Danmark England Finland Frankrig Holland Hong Kong Indonesien Irland

Læs mere

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659

Grafisk Tekniker. Introduktion til digitaltryk Avanceret digitaltryk Studietur 2013 - PANTONE 659 PANTONE 659 SpecialeFAG 2013-2016 Offsettrykning og materialer Kvalitetskontrol og -styring Grafisk teknologiudvikling Introduktion til storformatprint Produktion af storformatprint Introduktion til digitaltryk

Læs mere

NBE - Powered by nature

NBE - Powered by nature FIND VARMEN NBE - Powered by nature NBE blev stiftet i år 2000 og omfatter i dag 2 top moderne fabrikker i hhv. Skive og Sæby. NBE er markedsførende inden for produktion af træpillefyr/stokere og har

Læs mere

BJ-Agro Kartoffeldag 2019 Erfaringer og muligheder med præcisionsteknologi i kartofler. 7. Februar 2019

BJ-Agro Kartoffeldag 2019 Erfaringer og muligheder med præcisionsteknologi i kartofler. 7. Februar 2019 BJ-Agro Kartoffeldag 2019 Erfaringer og muligheder med præcisionsteknologi i kartofler 7. Februar 2019 Emner Hvor står vi i kartoffelbranchen i forhold til præcisionslandbrug Jordfugtsmåler Logning af

Læs mere

im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente

im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente im Farming Smart, effektiv og enkel dyrkning im Farming gør mekanisk arbejde enklere, mere effektivt og mere simpelt. Brugen af ISOBUS

Læs mere

im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente

im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente im Farming (Tryk her) Når Jordnære løsninger godt må være intelligente im Farming Smart, effektiv og enkel dyrkning im Farming gør mekanisk arbejde enklere, mere effektivt og mere simpelt. Brugen af ISOBUS

Læs mere

FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING. Maskinkonsulent Christian Rabølle

FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING. Maskinkonsulent Christian Rabølle FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING Maskinkonsulent Christian Rabølle FREMTIDENS JORDBEARBEJDNING Maskinstrategi CTF Faste kørespor Jordbehandling er IKKE religion det er et håndværk! Den pløjefrie kirke Den dygtige

Læs mere

NBE - Powered by nature

NBE - Powered by nature FIND VARMEN NBE - Powered by nature NBE blev stiftet i år 2000 og omfatter i dag 2 top moderne fabrikker i hhv. Skive og Sæby. NBE er markedsførende inden for produktion af træpillefyr/stokere og har

Læs mere

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk Hirtshals Multilak Bindslev Hjørring Frederikshavn Brønderslev Aalborg Pulverlakering I pulverlakeringsafdelingen råder vi over 2 top-moderne lakerings linier. Et automat anlæg og et manuelt anlæg. Vi

Læs mere

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ

REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ Gefion den Henning Sjørslev Lyngvig Specialkonsulent Markteknik REGLER FOR LANDBRUGSMASKINER VED KØRSEL PÅ OFFENTLIG VEJ DER VIL JEG FORTÆLLE OM! Hvad må traktortyperne bruges til (registrerede godkendte

Læs mere

Navigations (guidance) systemer til traktorer og mejetærskere

Navigations (guidance) systemer til traktorer og mejetærskere Navigations (guidance) systemer til traktorer og mejetærskere Krister Persson DJF, Forskningscenter Bygholm Hans Henrik Pedersen Landskontoret for Bygninger og Maskiner Formålet med Navigations / Guidance

Læs mere

Beskadigelser, lagring og Stivelsestab i kartofler. Brug af elektronisk kartoffel. V. Esben Sangild BJ-Agro, Hovborg

Beskadigelser, lagring og Stivelsestab i kartofler. Brug af elektronisk kartoffel. V. Esben Sangild BJ-Agro, Hovborg Beskadigelser, lagring og Stivelsestab i kartofler. Brug af elektronisk kartoffel. V. Esben Sangild BJ-Agro, Hovborg Kartoffelstød hen af gulvet. 25 % med 150-175 Gram stød Læggekartofler!!! 31% 50-75

Læs mere

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax:

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax: Nr. 13 November 2012 Nyregistreringer pr. mærke. Alle traktorer i perioden fra 01-01-2012 til 31-10-2012 for hele landet. Trækkraft over 70 hk 2012 Periode året før Mærke Antal % Antal % New Holland 270

Læs mere

we know how 306100108-2000 G R U P P E N

we know how 306100108-2000 G R U P P E N we know how G R U P P E N 02 AVN Gruppens ejere. Fra venstre Henrik Krabbe, Peter Krabbe og Ole Krabbe G R U P P E N Teknik der skaber resultater AVN Gruppen blev grundlagt i 1933 af Alfred V. Nielsen.

Læs mere