ÅRSPROGRAM STU 2018/2019. Søhusevej Skælskør Tlf:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSPROGRAM STU 2018/2019. Søhusevej Skælskør Tlf:"

Transkript

1 ÅRSPROGRAM STU 2018/2019 Søhusevej Skælskør Tlf:

2 STU FOR D I G STU på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdoms-uddannelse. Uddannelsen kan vare op til 3 år. Du kan tage alle de almindelige skolefag, og du kan vælge mange forskellige produktioner, så du kan øve dig i at bruge dine hænder. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvad du gerne vil være og til at opnå mange færdigheder. Uddannelsen er en godkendt ungdomsuddannelse, og ved afslutningen modtager du kompetencebevis, så du kommer godt videre mod uddannelse, job og fremtid. SÆRLIGE RAMMER Når vi planlægger din uddannelse sammen med dig, tager vi udgangspunkt i det, du er god til. Vi laver særlige rammer, der tager hensyn til dine udfordringer, og du får løbende mulighed for samtaler med voksne, som forstår dig. STU er for dig, som har: Brug for et skoletilbud der skal lykkes Personlige, sociale eller faglige vanskeligheder Evt. en diagnose som ADHD, autisme eller OCD

3 I samarbejde med lærerne udarbejder du din egen ugeplan. De fleste sammensætter en ugeplan, hvor der både er skolefag og praktisk læring. Det vigtigste er, at DU hele tiden er med til at sætte dine egne mål. I samarbejde med din vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning og din jobkonsulent fra Jobcentret, laver vi en uddannelsesplan. Planen indeholder mål for din personlige udvikling, faglige mål og fremtidsplaner for uddannelse og beskæftigelse. DU SPILLER HOVEDROLLEN Som en del af din STU har du også mulighed for at komme i praktik i en virksomhed. Vi arrangerer også brobygningsforløb på erhvervsuddannelserne og tilbyder AMU-kurser, der er relevante for dig. Din STU sammensættes, så du forberedes bedst muligt til at realisere dine drømme for job og voksenliv. KOMBINERET TILBUD På Magleby Skolecenter kan vi både tilbyde STU og botræning. Botræning er for dig, der har brug for voksenstøtte til at klare hverdag og uddannelse. Mange af vores studerende på STU bor hos os i et af vores botræningshuse. Her får du dit eget værelse og adgang til fælles opholdsstue, køkken, bad og udenomsfaciliteter, som du deler med husets øvrige 4-8 beboere.

4 ALKALÆR Hvis du har svært ved at læse, får du tilbud om undervisning i Alkalær. Alkalær betyder, at alle kan lære at læse. Alkalær er vores undervisningssystem i dansk på begynderniveau. Det tager udgangspunkt i sprogets lyde. Vi har rigtig gode erfaringer med Alkalær. Mange unge, der ikke kunne læse, er blevet dygtige læsere. STUDIER Du kan tage alle skolefagene som Almen voksenuddannelse (AVU). Undervisningen tilrettelægges efter dine valg. Du får din egen computer, som du låner af skolen, mens du går her. Vi har en samarbejdsaftale med VUC i Slagelse, så du kan gå til prøve på Magleby Skolecenter. Prøverne foregår i VUC-regi. Du kan tage flere VUC-fagene på niveau G, som ca. svarer til 9. klasse. Dansk og matematik på niveau G er adgangskravet til erhvervsuddannelserne. Du kan få undervisning helt op til niveau D, som er adgangskravet til HF.

5 VORES EGEN KØRESKOLE På Magleby Skolecenter kan du blive tilbudt at erhverve kørekort til kategori B (personbil) Undervisningen på vores køreskole er tilrettelagt vores målgruppe af studerende. Kørekortet øger dine erhvervsmuligheder markant, for i mange jobs er køreopgaverne en del af jobbet. ANSVARS OMRÅDE Du kan få dit eget ansvarsområde, som du passer. Nogle står for transport af sig selv og et par medstuderende i en af skolens personbiler. Efter erhvervelsen af kørekortet er det vigtigt at få noget køretræning. Derfor er der flere, der får transport, som ansvarsområde. Når du bliver god til at passe et ansvarsområde, er du allerede tættere på arbejdsmarkedet. Så kan du gå ud og dække et område og passe nogle opgaver. At øve sig i at passe et ansvarområde er en vigtig del af læringen på Magleby Skolecenter.

6 PRODUKTIONER På Magleby Skolecenter har vi mange forskellige produktioner at vælge imellem. I produktionerne erhverver du direkte kompetencer. Du øver dig i at bruge dine hænder, og du er med til at løse praktiske opgaver. I produktionerne ser du med det samme resultatet af dine anstrengelser, og du ser et synligt bevis på, at du lave et godt produkt. Produktionerne er med til at afklare dine erhvervsønsker og -muligheder, og de giver dig færdigheder, der kan danne grundlag for videre beskæftigelse efter endt STU. BYENS AUTO Vi har vores eget autoværksted Byens Auto, som ligger i Skælskør. Vi har almindelige autokunder og dermed en glimrende praktikmulighed for dig. Hvis du ønsker at blive mekaniker eller automontør - eller bare godt kan lide at rode med biler, kan du erhverve dine grundlæggende færdigheder her.

7 HÅNDVÆRK På STU Håndværk får du håndværksfaglig undervisning. Vi underviser i fag som tømrer, murer, maler og anlæg. Vi har en minigraver, som du kan lære at køre. På Håndværk er vores lærere uddannede håndværkere og vores opgaver rigtige renoveringsopgaver på f.eks. skolens bygninger. På den måde ligner undervisningen på STU Håndværk arbejdsdagen i en håndværkervirksomhed så meget, som muligt. GRØN SERVICE Du kan også være med på Grøn Service. Her har du mulighed for at slå græs med vores havetraktorer og for at køre traktor. Vores opgave er at vedligeholde skolens grønne områder. Når du bliver dygtig, kan du få et ansvarsområde indenfor Grøn Service, som det er din opgave at passe. KOKKE OG KØKKEN Du kan komme i praktik i skolens køkken og være med til at lave mad til ca. 80 personer hver dag. Du lærer de grundlæggende teknikker indenfor kokkefaget og snuser til køkkenbranchen.

8 LIFESKILLS Life skills er almindelige livsfærdigheder. Du lærer praktiske ting som f. eks. madlavning og indkøb. Du lærer også at styre din egen privatøkonomi og holde styr på indtægter og udgifter, læse en lønseddel og lave din selvangivelse til Skat. Vi lærer at bruge e-boks og nøglekort, vi henvender os til offentlige myndigheder, og vi lærer at tage bussen. INTERNATIONAL PRAKTIK Du har mulighed for at komme i længevarende international praktik i England, Norge eller på St. Vincent. Du kommer til at bo på en højskole i et internationalt studiemiljø. Her kan du træne dine engelskkundskaber, og du kan studere internationale forhold og få et indblik i leveforholdene og kulturen i andre lande. Du kommer ud og prøver dig selv af i den store verden. RIDNING Vi tilbyder ridning i samarbejdsaftale med Vemmelev Ridecenter. Her kan du få rideundervisning og låne en hest at ride på. IT IT er for dig, der er computerinteresseret. Du er med til at servicere skolens computere, og du lærer at installere software. Du får undervisning i at anvende de forskellige programmer og du får lov til at nørde med computerne. MEDIEHOLDET Du får undervisning i fotografering og i at bruge Photoshop. På medieholdet gør vi brug af de sociale medier, og vi har ansvaret for Magleby Skolecenters facebook-profil.

9 TEATER MUSIK Vi sætter vores eget teaterstykke op hvert år. Du har mulighed for at spille skuespil og stå på en scene foran publikum. Undervisningen i musik tager udgangspunkt i din egen musikalitet. Du har mulighed for at lære at spille på forskellige rytmiske og klassiske instrumenter. Vi giver koncert til forældredage og årsafslutning, og vi leverer musikken til teaterforestillingen. DANS Du kan være med på skolens dansehold. Du får undervisning i hip hop, disco og showdance. Vi laver vores eget danse show, som kan indgå til forældredag, efterårskoncerten eller til teaterforestillingen i maj. KREATIV I kreativ arbejder vi med de kunstneriske udtryksformer. Vi maler, tegner, filter, syr, og laver smykker, masker og gaver. Vi laver kulisserne til teaterforestillingen i maj.

10 SUND LIVSSTIL Hver dag spiser vi en varm frokost sammen. Maden er sund og økologisk. Det er vigtigt for alle at leve sundt og få de nødvendige vitaminer. Dette er en forudsætning for at kunne lære noget og præstere godt i hverdagen. Magleby Skolecenter sørger for, at du lærer at sætte pris på sund og veltilberedt mad, så du inspireres til selv at vælge en sund livsstil og til at lære at lave sund mad. Ved frokosten er vi alle samlede, og deltager i et stort fællesskab omkring maden. På Magleby Skolecenter er vi alle - lærere, elever og studerende - en del af et fælleskab. MASSER AF IDRÆT På Magleby har du masser af mulighed for at dyrke idræt. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag har vi idræt i første lektion. Vi spiller fodbold, basket, bordtennis, og volley. Nogle cykler eller går en tur. Det er sundt og sjovt at få rørt sig sammen. Om vinteren bruger vi gymnastiksalen, om sommeren bruger vi fodboldbanen, basketbanen og beachvolleybanen. Om eftermiddagen er der igen tilbud om idræt. En gang om ugen tager vi i Slagelse Svømmehal. I løbet af året deltager vi i store idrætsstævner. I september deltager vi i OL. Et to-dages sportsstævne med ca. 650 deltagere fra hele landet. Vi deltager også i Orø strand Atletikstævne og i fodbold- og bordtennisturneringer.

11 HELE VERDEN SOM LÆRINGSRUM Hvert efterår tager vi på studierejse. I efteråret 2018 tager vi til Tjekkiet, hvor vi bl.a. skal besøge Prag og en enestående naturpark i bjergene. Tidligere har vi været i Slovenien, Rumænien og Polen. Når vi rejser, får vi et indblik i kulturen og i leveforholdene, i de lande, vi besøger. Vi får udvidet vores horisont og får lært en masse om den store verden, som vi er en del af. Fag som historie, geografi, biologi og samfundsforhold bliver en naturlig del af læringen på STU. DET SKAL OPLEVES AT LIVET ER HERLIGT Hvert år i marts tager vi på skirejse til Hafjeld i Norge. Vi bor på Hornsjø Højfjeldshotel, som ligger på højfjeldet i den mest vidunderlige natur. At være sammen omkring vintersporten er noget langt de fleste af os sætter stor pris på. De store oplevelser er afgørende, fordi de giver livsglæde og en opmuntring til at holde ud, selvom livet ofte er hårdt. ET STÆRKT FÆLLESSKAB På rejserne opbygger vi et stærkt fællesskab. Her har vi et godt samvær og vi lærer hinanden at kende, knytter venskaber og opbygger et sammenhold. På Magleby Skolecenter er der fokus på, at du bliver god til at begå dig socialt. Du skal lære at deltage aktivt i fællesskabet og at respektere de andre. Det er noget, vi arbejder systematisk og målrettet med, da det er et svært område. At kunne begå sig socialt er givetvis den vigtigste kompetence, hvis man skal have et godt liv og klare sig på arbejdsmarkedet. Det handler om at blive en del af det store fællesskab.

12 JULI AUGUST SEPTEMBER S 1 O 1 L 1 OL 27 M 2 T 2 S 2 T 3 F 3 M 3 O 4 L 4 T 4 T 5 S 5 O 5 32 F 6 M 6 T 6 L 7 T 7 F 7 36 S 8 O 8 L 8 28 M 9 T 9 S 9 T 10 F 10 M 10 O 11 L 11 T T 12 S 12 O F 13 M 13 T 13 L 14 T 14 F 14 S 15 O 15 Skolestart L M 16 T 16 S 16 T 17 F 17 M 17 O 18 L 18 T T 19 S 19 O 19 Fodboldturnering F 20 M 20 T 20 Studietur til Tjekkiet L 21 T 21 F 21 Studietur til Tjekkiet S 22 O 22 L 22 Studietur til Tjekkiet 30 M 23 T 23 S 23 Studietur til Tjekkiet T 24 F 24 M 24 Studietur til Tjekkiet O 25 L 25 T 25 Studietur til Tjekkiet T 26 S 26 O 26 Studietur til Tjekkiet F 27 M 27 T 27 Studietur til Tjekkiet L 27 L 28 T 28 F 28 S 28 S 29 O 29 L 29 M M 30 T 30 OL S 30 T 30 T 31 F 31 OL O

13 6 OKTOBER NOVEMBER DECEMBER 40 M 1 T 1 L 1 T 2 F 2 S 2 O 3 L 3 Forældredag M 3 T 4 Ud I Fremtiden S 4 T 4 45 F 5 M 5 O 5 L 6 T 6 T S 7 O 7 F 7 41 M 8 T 8 L 8 T 9 F 9 S 9 O 10 Ud I Fremtiden L 10 M 10 T 11 Ud I Fremtiden S 11 T 11 F 12 Folkeeksamen M 12 O 12 L 13 T 13 Efterårskoncert T 13 Folkeeksamen S 14 O 14 F M 15 T 15 L 15 T 16 F 16 S 16 O 17 Efterårsferie L 17 M 17 T 18 S 18 T 18 Juleafslutning F 19 M 19 O 19 L 20 T 20 T 20 Juleferie S 21 O 21 F M 22 T 22 L 22 T 23 F 23 S 23 O 24 L 24 M 24 T 25 S 25 T 25 F 26 M 26 O 26 L 27 T 27 T 27 S 28 Sommertid slutter O 28 F M 29 T 29 L 29 T 30 F 30 S 30 O 31 M

14 JANUAR FEBRUAR MARTS 1 T 1 Nytårsdag F 1 F 1 O 2 L 2 L 2 Skitur til Norge T 3 Skolestart S 3 S 3 Skitur til Norge F 4 M 4 M 4 Skitur til Norge L 5 T 5 T 5 Skitur til Norge S 6 O 6 O 6 Skitur til Norge 2 M 7 T 7 Folkeeksamen T 7 Skitur til Norge T 8 F 8 F O 9 L 9 L 9 T 10 S 10 S 10 F 11 M 11 M 11 L 12 T 12 Vinterferie T S 13 O 13 O 13 3 M 14 T14 T14 Fodboldturnering T 15 F 15 F 15 O 16 L 16 L 16 T 17 S 17 S 17 F 18 M 18 M 18 L 19 T 19 T S 20 O 20 O 20 4 M 21 T 21 T 21 T 22 F 22 F 22 O 23 L 23 L 23 T 24 S 24 S 24 F 25 M 25 M 25 L 26 Vinterkoncert T 26 T S 27 O 27 O 27 5 M 28 T 28 T 28 T 29 F 29 O 30 L 30 T 30 T 31 S 31 Sommertid

15 APRIL MAJ JUNI 14 M 1 O 1 L 1 T 2 T 2 S 2 O 3 F 3 M 3 T 4 L 4 T 4 F 5 S 5 O 5 Grundlovsdag L 6 M 6 T 6 S 7 T 7 F 7 15 M 8 O 8 L 8 T 9 T 9 Folkeeksamen S 9 Pinsedag O 10 F 10 M pinsedag T 11 L 11 T 11 F 12 S 12 O 12 L 13 M 13 T 13 S 14 Palmesøndag T 14 F 14 Sommerteater 16 M 15 O 15 L 15 Sommerteater T 16 T 16 S 16 O 17 F 17 Store bededag M 17 T 18 Skærtorsdag L 18 T 18 F 19 Langfredag S 19 O 19 L 20 M 20 T 20 S 21 Påskedag T 21 F M påskedag O 22 L 22 T 23 T 23 S 23 O 24 F 24 M 24 T 25 Bordtennisturnering L 25 T 25 F 26 S 26 O 26 Årsafslutning L 27 M 27 T 27 S 28 T 28 F M 29 O 29 L 29 T 30 T 30 Kristi himmelfartsdag S 30 Redigeret F 31

16 Billede af Magleby Skolecenter Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM STU 2017/2018. Sammen tager vi stikket hjem. Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM STU 2017/2018. Sammen tager vi stikket hjem. Søhusevej Skælskør Tlf: ÅRSPROGRAM STU 2017/2018 Sammen tager vi stikket hjem MAGLEBY SKOLECENTER Søhusevej 79 4230 Skælskør Tlf: 58 16 10 10 ms@magleby.dk www.magleby.dk STU STU på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov

Læs mere

ÅRSPROGRAM. Den Interne Skole 2017/2018. Søhusevej Skælskør Tlf:

ÅRSPROGRAM. Den Interne Skole 2017/2018. Søhusevej Skælskør Tlf: ÅRSPROGRAM Den Interne Skole 2017/2018 MAGLEBY SKOLECENTER Søhusevej 79 4230 Skælskør Tlf: 58 16 10 10 ms@magleby.dk www.magleby.dk SKOLE SOM PASSER TIL DIG Den Interne Skole på Magleby Skolecenter er

Læs mere

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk ms@magleby.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den særligt tilrettelagte uddannelse på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

VELKOMMEN OM STU MÅLGRUPPE TÆT SAMARBEJDE. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den særligt tilrettelagte uddannelse på Magleby Skolecenter er for dig, der har behov for en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

ÅRSPROGRAM Lindersvold STU College. Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: ,

ÅRSPROGRAM Lindersvold STU College. Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: , ÅRSPROGRAM 2018-2019 Lindersvold STU College Lindersvoldvej 5, 4640 Faxe, Tlf: + 4530542004, Email: poul@lindersvold.dk OM STU Introduktion Mange unge over hele verden er optagede af hvad de gerne vil

Læs mere

Magleby Skolecenter. Sammen tager vi stikket hjem. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Sammen tager vi stikket hjem. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter Sammen tager vi stikket hjem VELKOMMEN OM STU Den 3-årige ungdomsuddannelse. Uddannelsen på Magleby Skolecenter bygger på lov af 6. juni 2007 om ungdomsuddannelse for unge med særlige

Læs mere

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter VELKOMMEN DEN INTERNE SKOLE Den Interne Skole er for dig, der har brug for et undervisningstilbud, der skal lykkes. På Magleby Skolecenter kommer du i en lille klasse med flere lærere.

Læs mere

Magleby Skolecenter Intern Skole 30 STU 50 Søholt Golfstrømmen Bostedet Magleby 23 Byens Auto - 4

Magleby Skolecenter Intern Skole 30 STU 50 Søholt Golfstrømmen Bostedet Magleby 23 Byens Auto - 4 Ingolf Ingemann Damm 40 års erfaring med børn og unge Virksomhedsleder / direktør Social iværksætter Skoleleder 2 skoler Opholdsstedsleder 2 institutioner Magleby Skolecenter 1999 1. august Skolecenteret

Læs mere

Skolernes aktivitets- og feriekalender

Skolernes aktivitets- og feriekalender Ma 1 27 2 Juli 3 4 5 6 7 Ma 8 28 9, 10, 11, 12, 13, 14, Ma 15 29 16, 17, 18, 19, 20, 21, Ma 22 30 23, 24, 25, 26, 27 28 Ma 29 31 30 31 21 22 23 24 25 Ma 26 35 27 28 29 30 31 August 22 arbejdsdage ekskl.

Læs mere

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk

Magleby Skolecenter. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk Magleby Skolecenter VELKOMMEN OM SKOLECENTRET Den Interne Skole er beliggende i et naturskønt område nær skov og strand. Vi deler bygninger med opholdsstederne Golfstrømmen og Søholt. Vores årsprogram

Læs mere

Den moderne metodefastlæggelse Studier, Kurser og Oplevelser Studier Kurser Oplevelser

Den moderne metodefastlæggelse Studier, Kurser og Oplevelser Studier Kurser Oplevelser Årsprogram 0 - Heldagsskolen Lindersvold Lindersvoldvej 0 Faxe Tlf.: Den moderne metodefastlæggelse, Kurser og Oplevelser Alle dele er en lige vigtig del af undervisningen. I løbet af året bruger vi halvdelen

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag Uge 2 Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Uge 3 Dato 12-01-2015 13-01-2015 14-01-2015 15-01-2015 16-01-2015 Uge 4 Dato 19-01-2015 20-01-2015 21-01-2015 22-01-2015 23-01-2015 Uge

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år

STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU-Lundvej tilbyder en individuel ungdomsuddannelse til dig, som er mellem 16-25 år og er: *Ung med omfattende fysiske handicap *Ung med omfattende fysiske og udviklingsmæssige

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009 Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Mosede Klub Lilleholm 58 2670 Greve Tlf: 4360 0450 Hvis du vil have fat i dit barn, ring: 4360 0477

Læs mere

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ELinie Unge der forventes at kunne klare job/beskæftigelse med lidt støtte JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Serviceinformation. STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov

Serviceinformation. STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov Serviceinformation STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse jf. Lov om ungdomsuddannelser for unge med særlige behov Hvad er Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU står for den særlig tilrettelagte

Læs mere

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb

STU. ved NBU-Skolen. Nordjysk Børne- Ungecenter. STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb STU ved NBU-Skolen STU Særligt tilrettelagt 3 årigt uddannelsesforløb Nordjysk Børne- Ungecenter DIT LIV, DIN UDDANNELSE Kunne du tænke dig en spændende og udfordrende uddannelse, hvor du selv har indflydelse

Læs mere

Skolerne og SFO's feriekalender

Skolerne og SFO's feriekalender Januar 1 Nytårsdag, Juleferie 2 Juleferie 3 Juleferie Ma 4 1 5 7 8 9 10 Ma 11 2 12 4 15 16 17 Ma 18 3 19 20 21 22 23 24 Ma 25 4 26 27 28 29 30 31 Ma 1 5 2 3 4 5 6 7 Ma 8 6 9 0 1 12 13 Vinterferie 14 Vinterferie

Læs mere

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse

En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse Personlig udvikling Fedt fællesskab med situeret læring Godt Netværk Læringsakademiet STU på Ringsted produktionshøjskole Gode venskaber Stærkt springbræt Robusthed

Læs mere

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ALinie Unge med behov for særlig tilrettelagt struktur JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan vi lide,

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

MESTERSKABER I BORDTENNIS ÅRSTIDENS EVENTYR I HAVEN MEDARBEJDER FRA SUPERLIGAEN INVITATION TIL TEATER.

MESTERSKABER I BORDTENNIS ÅRSTIDENS EVENTYR I HAVEN MEDARBEJDER FRA SUPERLIGAEN INVITATION TIL TEATER. M A J 2 0 1 8 MAGLEBY SKOLECENTER 58 16 10 10 MESTERSKABER I BORDTENNIS ms@magleby.dk ÅRSTIDENS EVENTYR I HAVEN MEDARBEJDER FRA SUPERLIGAEN INVITATION TIL TEATER www.facebook.com/maglebyskole www.magleby.dk

Læs mere

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15

T 1 T 1 S 1 S 2 O 2 F 2 L 3 F 4 S 4 S 6 T 28 T 8 F 9. O 9 Besættelsen L 10 F 11 S 11 L 12. S 13 Palmesøndag M O 14 T 15 Barselskalender 2014 Januar ebruar Marts April Maj Juni O 1 Nytårsdag M 2 23 3 M 3 6 M 3 10 S 5 M 5 Befrielsen 19 Grundlovsdag M 6 2 M 7 15 O 7 Pinsedag Besættelsen M 9 2. pinsedag 24 M 10 7 M 10 11 0

Læs mere

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse K Linie Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov estegnen JOB & AKTIVITETSCENTER Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan

Læs mere

Der skal læres på mange måder! Klassens profil: Projekter og emner gennem året:

Der skal læres på mange måder! Klassens profil: Projekter og emner gennem året: Der skal læres på mange måder! Du og din klasse får en masse spændende elementer i klassens program. Du har brug for rigtig megen viden og en masse oplevelser. Nye udfordringer skal tages op, nye venskaber

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Nu med mulighed for at vælge musiklinje STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter

Læs mere

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU. Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU Solrød FGU Solrød er en lille skole, der ligger på Højagervænget sammen med 10Solrød.Vi har et rigtigt godt miljø. Alle kender

Læs mere

INTERN SKOLE I YDERZONEN YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT

INTERN SKOLE I YDERZONEN YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT F E B R U A R 2 0 1 8 MAGLEBY SKOLECENTER 58 16 10 10 INTERN SKOLE I YDERZONEN ms@magleby.dk YOGA I PAUSEN FOLKETINGSBESØG VINTERKONCERT 2018 www.facebook.com/maglebyskole www.magleby.dk BESØG I YDERZONEN

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 16/17 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN INTROTUR Efter skolestart afholdes introdage og en introtur med overnatning, så I kan lære hinanden at kende. SKOLEREJSER Alle elever har mulighed for at deltage

Læs mere

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ungdommens Uddannelsesvejledning Job&Uddannelse Værkmestergade 13 A, 8000 Aarhus C Telefon 8940 5975 stu@msb.aarhus.dk www.stu-aarhus.dk Ansøgningsskema til STU Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Ansøgningsfrist

Læs mere

december 2018 Forældrene indbydes til juleafslutning og vi sender eleverne hjem på juleferie (eftermiddag/aften)

december 2018 Forældrene indbydes til juleafslutning og vi sender eleverne hjem på juleferie (eftermiddag/aften) 1 On 31 2 To 3 Fr 4 Lø 5 Sø 6 Ma 32 7 Ti Skolestart 8 On 9 To 10 Fr Intro 11 Lø Obligatorisk weekend hvor eleverne bliver 12 Sø DÅB på skolen 13 Ma 33 14 Ti 15 On 16 To Fri kl. 15:00 Alle elever tager

Læs mere

Den danske Designog Håndværksefterskole

Den danske Designog Håndværksefterskole Den danske Designog Håndværksefterskole Glade voksne DHE Skolen for kreativ og aktiv udvikling Vores ambition er at være et af Danmarks bedste tilbud til dig, der ønsker at udvikle dine kreative evner

Læs mere

STU Ellemosevej er for unge udviklingshæmmede med et funktionsniveau svarende til førskolealderen og som er i målgruppen til førtidspension.

STU Ellemosevej er for unge udviklingshæmmede med et funktionsniveau svarende til førskolealderen og som er i målgruppen til førtidspension. Uddannelsen STU er en 3 årig ungdomsuddannelse for unge 18-25 årige, der har særlige behov og derfor ikke kan gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse. Målet med STU er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

FleXklassen - indhold

FleXklassen - indhold FleXklassen er en ny begyndelse på skolelivet for elever i 8. og 9. klasse. Vi har den nødvendige tid og mulighed for at bygge relationer ved en praktisk tilgang til undervisningen. FleXklassen FleXklassen

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

BUSTRUP NYT BUSTRUP LIV, LYST OG LÆRDOM. November - december Skole og opholdssteder BUSTRUP HOVEDGAARD - EN GAMMEL HERREGÅRD MED MODERNE INDHOLD

BUSTRUP NYT BUSTRUP LIV, LYST OG LÆRDOM. November - december Skole og opholdssteder BUSTRUP HOVEDGAARD - EN GAMMEL HERREGÅRD MED MODERNE INDHOLD BUSTRUP NYT November - december 2016 BUSTRUP LIV, LYST OG LÆRDOM Skole og opholdssteder BUSTRUP HOVEDGAARD - EN GAMMEL HERREGÅRD MED MODERNE INDHOLD Bustrup herregård har en historie tilbage til 1400 tallet.

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse

Til kommende elever og forældre. - en 3-årig ungdomsuddannelse Til kommende elever og forældre - en 3-årig ungdomsuddannelse Hvad er STU - Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse? STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som henvender sig til dig, der ikke kan gennemføre

Læs mere

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård

Aktivitetskatalog Efterår 2015. SifXHof. Holmstrupgård Aktivitetskatalog Efterår 2015 SifXHof Holmstrupgård Indhold 1 I det følgende kan du læse om de aktivitetstilbud, som SifXHof har til dig i løbet af efteråret 2015. Hvis du er interesseret i at deltage

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2015/2016. Juli 2015 August 2015 September On 1 Lø 1 Ti. 2 To 2 Sø 32 2 On.

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2015/2016. Juli 2015 August 2015 September On 1 Lø 1 Ti. 2 To 2 Sø 32 2 On. Juli 2015 August 2015 September 2015 1 On 1 Lø 1 Ti 2 To 2 Sø 32 2 On 3 Fr 3 Ma 3 To 4 Lø 4 Ti 4 Fr 5 Sø 28 5 On 5 Lø 6 Ma 6 To 6 Sø 37 7 Ti 7 Fr 7 Ma 8 On 8 Lø 8 Ti 9 To 9 Sø 2. års Elever møder 33 9

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST JUNI 2021

NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST JUNI 2021 NAVIGATOR ET STU-TILBUD FOR UNGE MED HØRETAB, CI-BRUGERE OG DØVEE AUGUST 2020 - JUNI 2021 KÆRE LÆSER Som ung i dag er der meget at forholde sig til. Hvis du ikke er sikker på, hvilke muligheder du har

Læs mere

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD :

STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : STU-FORLØB I PGU - DAGTILBUD : - En almentdannende ungdomsuddannelse med fokus på udvikling af personlige, sociale og faglige kompetencer: PGU tilbyder STU-forløb i dagtilbud. Pris: Forløbet koster kr:

Læs mere

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser

ALLE KAN NOGET. Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser ALLE KAN NOGET Præsentation af OCN for forældre og pårørende med børn i specialskoler og specialklasser KÆRE FORÆLDRE & PÅRØRENDE Som pårørende til et menneske med særlige udfordringer kan det være værdifuldt

Læs mere

Det handler om dig...

Det handler om dig... Det handler om dig... 10. klasse Et stærkt tilbud med fokus på fællesskab og faglighed Klar parat til start Kære studerende I omgivelser, som de færreste kan matche byder vi dig velkommen til et år, hvor

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

Årsplan 9. tysk. Timer i alt: 58 x 45 Temaer: Musik, Das ist Deutschland, Jung sein og Reisen. Uge Skema Overskrift Indhold Mål

Årsplan 9. tysk. Timer i alt: 58 x 45 Temaer: Musik, Das ist Deutschland, Jung sein og Reisen. Uge Skema Overskrift Indhold Mål Årsplan 9. tysk Timer i alt: 58 x 45 Temaer: Musik,, Jung sein og Uge Skema Overskrift Indhold Mål 32 33 Søndag: Skolestart Introuge hele uge 33 Lørdag + søndag = Bliveweekend 34 Torsdag:?? Anderledes

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Elever og forældre Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på

Læs mere

August. September. Oktober

August. September. Oktober Uge 30 og 31 Uge 32, 33 og mandag og tirsdag i uge 34. Mandag d. 1/8 Mandag d. 8/8 Tirsdag d. 9/8 Onsdag d. 10/8 Torsdag d. 11/8 Fredag d. 12/8 Torsdag d. 18/8 Fredag d. 19/8 Kl. 18.00-22.00 August Skolesommerferie

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Musik i 0. klasse Lærer: Tomas Larsen Denne årsplan er sidst revideret d. 27. august 2017 Generelt 0. klasse har musik i en ugentlig 45 minutters lektion om torsdagen kl.

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

JANUAR Udsendelse af sedler 9 vedr. uge 7 10 Personalemøde

JANUAR Udsendelse af sedler 9 vedr. uge 7 10 Personalemøde JANUAR Udsendelse af sedler vedr. uge Personalemøde Tilbagemelding vedr. vinterferien uge Grace Anette Andreasen 0 Vinterferie I forbindelse med planlægningen af personale dækning i uge, vil vi gerne vide

Læs mere

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård

godt vælge selskab Tre år Derfor skal du Elleslettegård Tre år godt i selskab vælge Derfor skal du Elleslettegård Du skal søge ind på Elleslettegård, fordi Du får 3 sjove, vigtige og spændende år. Du får en uddannelse på dine præmisser. Du får nye venner. Du

Læs mere

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2016/2017. Juli 2016 August 2016 September Fr 1 Ma 1 To. 2 Lø 2 Ti 2 Fr.

Pederstrup Efterskole. Undervisningsplan 2016/2017. Juli 2016 August 2016 September Fr 1 Ma 1 To. 2 Lø 2 Ti 2 Fr. Juli 2016 August 2016 September 2016 1 Fr 1 Ma 1 To 2 Lø 2 Ti 2 Fr 3 Sø 27 3 On 3 Lø 4 Ma 4 To 4 Sø 36 5 Ti 5 Fr 5 Ma 6 On 6 Lø 6 Ti 7 To 7 Sø 32 7 On 8 Fr 8 Ma 8 To 9 Lø 9 Ti 9 Fr 10 Sø 28 10 On 10 Lø

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Timer i alt: 97 x 45 min Temaer: Musik, Das ist Deutschland, Der Zweite Weltkrig, Jung sein og Berlin. Uge Skema Overskrift Indhold Mål

Timer i alt: 97 x 45 min Temaer: Musik, Das ist Deutschland, Der Zweite Weltkrig, Jung sein og Berlin. Uge Skema Overskrift Indhold Mål Årsplan tysk 10. Timer i alt: 97 x 45 min Temaer: Musik,, Weltkrig, og Berlin Uge Skema Overskrift Indhold Mål 32 33 Søndag: Skolestart Introuge hele uge 33 Lørdag + søndag = Bliveweekend 34 Torsdag:??

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

JEG ER IKKE UDUELIG. Nikoline i dag på at komme i vuggestuepraktik,

JEG ER IKKE UDUELIG. Nikoline i dag på at komme i vuggestuepraktik, UNG PÅ IBOS Det vigtigste, jeg har lært, er, at jeg kan noget, og jeg ikke er uduelig. For mange unge mennesker er en periode på et af IBOS tilbud en skelsættende tid i deres liv. Der lægges vægt på at

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Mosede klub Lilleholmen 58 2670 Greve Tlf. 43600450. Brogaarden Blågårdsvej 104 2670 Greve Tlf. 43612586. Åbningstider: Skoledage: Skoledage:

Mosede klub Lilleholmen 58 2670 Greve Tlf. 43600450. Brogaarden Blågårdsvej 104 2670 Greve Tlf. 43612586. Åbningstider: Skoledage: Skoledage: Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2011 Velkomst_11.indd 1 16-02-2011 14:22:40 Brogården og Mosede Klub er en Fritids- og ungdomsklub for børn og unge i alderen 10 18 år. Vi er en klub

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune

10. klasse Dragør Kommune 10. klasse 2017-18 Dragør Kommune Tilbudsfag 2017-18 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med læsetræning, grammatik, stavetræning,

Læs mere

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk.

Tilbudsfag 2012-13. Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk. Fransk 3 t. Fysik/Kemi. Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk. Tilbudsfag 2012-13 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk 3 t Fransk 3 t. Fysik/Kemi Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk såsom læsetræning,

Læs mere

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 JEG HAR VALGT 10.KL. FOR AT FÅ BEDRE KARAKTERER OG BLIVE MERE MODEN, OG DET HAR SKOLEN NU HJULPET MIG MED Berican HVIS DU VÆLGER OS, FORVENTER

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009 10.klasse Dragør kommune 2008/2009 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere