Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013"

Transkript

1 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jan Mollerup, DH Gentofte Jørgen Brødsgaard Thomsen, DH-Gentofte Kirsten Kierkegaard, Kommunalbestyrelsen Marie Louise Gjern Bistrup, Kommunalbestyrelsen Marianne Zangenberg, Kommunalbestyrelsen Fra forvaltningen: Steen Suhr-Knudsen, projektchef, Børn, Unge og Fritid Kirsten Dennig, Afdelingschef, Social & Handicap Myndighed Søren Bønløkke, Direktør, Social & Sundhed Gitte Petersen, Souschef, Børn og Familie Dorthe Bjerring Friis-Vigh, Indkøbskonsulent, Indkøb Birgitte Ring Dahl, Konsulent, SOSU Lasse Dreboldt Olsen, Projektmedarbejder, Børn, Unge og Fritid (referent) Fraværende Michael Holst, Planchef, Teknik og Miljø Karen Margrete Nyholm, Kommunelæge 1. Høring om hjælpemidler v. Dorthe Bjerring Friis-Vigh Dorthe Bjerring Friis-Vigh fra indkøb introducerede en række hjælpemidler der skal i udbud. Præcist omhandler det fire hjælpemidler, som er kommet i genudbud, da der ikke var et ønske om at forlænge med den nuværende leverandør. De fire hjælpemidler er rollator, sideværts sammenklappelig rollator, badebænk og en trykaflastende siddepude. Der blev stillet spørgsmål fra handicaprådet om specifikationerne. Det blev også gjort klart, at udbuddet omhandler specifikke produkttyper, som kan tilpasses i forhold til handicappet. Handicaprådet havde ingen bemærkninger til udbuddet. 2. Handicappolitikkens Handleplan 2014 v. Steen Suhr-Knudsen Steen Suhr-Knudsen præsenterede udkastet til Handicappolitikkens handleplan ved at fortælle om processen bag udformningen, som har ført til konkrete mål i handleplanen. Det har været vigtigt at inddrage bidragsyderne på sådan en måde, at ejerskabet for målene forblev ude på opgaveområderne. Handicaprådet var overordnet positiv for udkastet, da der kunne drages mange linjer fra handleplanen til handicappolitikken. Jacob Monies gav udtryk for, at mål skulle være målbare. Der skulle mere konkrete mål ind i handleplanen i stedet for hensigtserklæringer.

2 Marie Louise Gjern Bistrup problematiserede tilgængelighedsbegrebet, da begrebet dækker over to store indsatser på handicapområdet, digital tilgængelighed og fysisk tilgængelighed. Hendes ønske var, at der skulle være en mere klar og præcis opdeling i teksten, når der skrives om fysisk tilgængelighed og digital tilgængelighed. Formanden fulgte op med, at ingen med handicap skal komme i klemme med digitaliseringen alle skal have lige muligheder for at begå sig digitalt med og uden hjælp. Jacob Monies havde et specifikt ønske om, at der under bolig og lokalsamfund blev lavet et mål om, at borgere med handicap skal have mulighed for at vælge egen bolig på lige vilkår som dem uden et handicap. Formanden henledte opmærksomheden på indledningerne til fokusområderne at de forskellige opgaveområder ikke havde skrevet noget om vilkår. Handleplanen spænder frem til 2016 og det skal udnyttes, at der er sat en tankegang i gang. Marie Louise Gjern Bistrup påpegede at der skal være en konsekvent brug af begreber på tværs af handleplaner og politikker i kommunen. Specifikt savnede hun begreber for sundhedspolitikken. Afslutningsvist fremhævede Steen Suhr-Knudsen at projektgruppen ville tage alt input med tilbage og præsentere dem for bidragsyderne. I handleplanen, som vil blive fremlagt i december måned, vil der være skarpere mål på hvert område. Søren Bønløkke pointerede at ikke alle delmålene fra handicappolitikken vil være repræsenteret i handleplanen. I første omgang vil der være en udvælgelse. 3. Ydelseslovens 41 v. Gitte Petersen Gitte Petersen var på egen opfordring inviteret til mødet i handicaprådet, for at orientere om den seneste udvikling om 41, loven vedrørende ydelser. Der var fra socialministeriets side sendt en orientering ud, der omhandlede ændringer i teksten af 41. Udfordringen var, at der på baggrund af en revision af loven, blev påpeget at flere kommuner ikke forvaltede loven korrekt herunder Gentofte Kommune. Kommunens revisionsfirma påpegede denne fejlpraksis og har pålagt kommunen at rette ind efter lovteksten, hvilket betyder, at Gentofte Kommune nu skulle udbetale midler til ydelser direkte til familien og ikke direkte til en leverandør. Ændringen i lovteksten vil betyde, at Gentofte Kommune kan vende tilbage til tidligere praksis, dog med undtagelse af ydelser til aflastning, der i fremtiden ikke vil være dækket af 41. Ændringen er til høring indtil d. 10. december og forventes klar til vedtagelse i januar Den borgerrettede Pulje v. Steen Suhr-Knudsen Ved et tidligere handicaprådsmøde var der blevet efterspurgt en liste over alle projekterne, som handicappolitikken har finansieret eller delvist finansieret, som blev tilsendt handicaprådet sammen med dagsordenen til dette møde. Listen er en oversigt over samtlige 103 projekter, som er en blanding af handleplansprojekter og projekter finansieret af den borgerrettede pulje.

3 Da listen var en oversigt ønskede handicaprådet en mere uddybet version af listen. Steen Suhr-Knudsen henviste til handicappolitikkens hjemmeside, hvorfra oversigtlisten er taget: Der er beskrivelser af samtlige projekter og evalueringer af afsluttede projekter. Projektgruppen vil gennemse samtlige projekter igen og følge op eventuelt ved at genudsende spørgsmål 8 fra ansøgningsskemaet fra den borgerrettede pulje. I foråret blev der givet tilsagn til et skriveværksted med et beløb på kr. Da projektet ikke er kommet i gang i en passende form er midlerne endnu ikke udbetalt. I denne runde kom der fire ansøgninger ind før deadline. En ekstra ansøgning ankom efter deadline og er ikke færdigbehandlet i forvaltningen. Der blev givet fuldt tilsagn til alle ansøgninger. 5. Orientering fra formanden Kildeskovshallen Tilgængelighedsforum har været på besøg i Kildeskovshallen for at besigtige tilgængligheden i hallen. Ud over mindre problemer, som nemt kan blive ordnet, var der især fokus på en nyindkøbt lift til at hjælpe bevægelseshandicappede til at blive sænket ned i bassinet. Der har været problemer med at kunne benytte liften, da der kræves uddannelse af operatøren og en vurdering fra arbejdstilsynet. Der er blevet rettet henvendelse til arbejdstilsynet for at skaffe en godkendelse til brugen af liften i hallen. Mobilitetsanalyse Gentofte Kommune og tilgængelighedsforum fik i foråret et tilbud fra Rambøll om en mobilitetsanalyse i Gentofte Kommune. Andre kommuner har haft stor gavn og har positive erfaringer med mobilitetsanalysen, eksempelvis Helsingør kommune. Mobilitetsanalysen vil blive taget op på det kommende møde i tilgængelighedsforum den 16. december. Budgettet i tilgængelighedsforum Tilgængelighedsforum har fået bevilliget 2,8 mio. til tilgængelighedspuljen. Dog er der allerede givet tilsagn til to byggeprojekter, hvor et projekt er besluttet uden om tilgængelighedsforum. Det betyder, at der reelt kun er kr. til rådighed næste år i tilgængelighedspuljen. Der var et ønske fra tilgængelighedsforum at fokusere på tilgængeligheden i kommunens GFO er næste år, men dette er ikke muligt med den nye disponering af midler. Tilgængelighedsforum forholder sig undrende overfor denne disponering.

4 Kursus på tværs af kommunerne Teknik og Miljø er ved at oprette et kursus med fokus på tilgængelighed på tværs af 4K-samarbejdet. Kurset vil blive afholdt i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut og vil løbe af stablen i starten af Der vil komme en invitation ud til handicaprådet senere. Seniorrådet Formanden havde for nyligt et møde med seniorrådets afgående formand. Her takkede de hinanden for et godt samarbejde og håbede på, at der vil komme et ligeså godt samarbejde med det kommende seniorråd og formand. IT i hjemmet Regeringens digitale strategi lægger op til, at alle borgere skal anvende internettet i kommunikationen med det offentlige. Derfor er Borgerservice ved at iværksætte et nyt projekt, IT i hjemmet, der skal være med at hjælpe borgere, der har svært med at benytte IT og som har svært ved at komme ud fra hjemmet. Ved at opkvalificere borgerne i IT vil det være muligt for borgeren at gøre brug af nye og kommende services på nettet, som bestilling af hjælpemidler. Det bliver forskellige borgere fra Borgerservice, der vil stå for undervisningen. Projektet vil blive iværksat januar Digitaliseringsbølgen Fra den 25. november til den 21. januar har regeringen iværksat en kampagne, som fokuserer på digitaliseringen af ni kommunale services, herunder ansøgning om kropsbårne hjælpemidler. I Gentofte Kommune bliver der for tiden planlagt lavet demonstrationer lokalt i it-systemet, evt. i form af lørdagsarrangementer. Endvidere er det også blevet bekendtgjort, at digital post, som breve i e-boks, vil være lige så legitime, som breve i papirform fra den 1. november Spørgsmål og orientering fra DH Jacob Monies rejste spørgsmålet, om hvordan man sikre, at borgere med en nedsat håndfunktion kan åbne vinduer på Strandlund? Der er for nyligt blevet udskiftet vinduer og de nye vinduer har en særlig låsemekanisme, som giver udfordringer til borgere med en nedsat håndfunktion. Strandlund er et bosted, hvor der også bor borgere med handicap og ældre. Kirsten Kierkegaard, der er formand i Strandlunds bestyrelse, noterede sig problematikken. Søren Bønløkke supplerede at der vil blive fulgt op på den konkrete persons udfordringer.

5 7. Orientering fra forvaltning og fagudvalg Det gode liv I nye rammer Gentofte Kommune inviterer ind den 26. november 2013 i rådhushallen til et informationsmøde om det omfattende moderniserings- og udbygningsprojekt for bo- og dagtilbud og institutioner på Bank- Mikkelsens Vej området. Der kræves ingen tilmelding. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Efter en evaluering af loven om særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU), er der ske justering på enkelte områder. En af de nye regler giver kommunerne mulighed for at fastsætte hel- eller halvårlig optag til en STU. Ændringen i loven skal give kommunerne bedre mulighed for at sikre den økonomiske styring af området. Der har hidtil været løbende optag til uddannelser, hvilke har udfordret betydet vanskeligheder ved at forudsige kommunernes udgifter til området. Kirsten Dennig orienterede om, at man i Gentofte Kommune ønsker at indføre optag 2 gange årligt, nemlig den 15.3 og den 1.9. Som hidtil er det UU-Nord, der indstiller til kommunen. Med hensyn til optagstidspunktet i foråret følger det det almindelige tidspunkt for optag til ungdomsuddannelser. Da kommunen vurderer, at optag én gang om året er for lidt fastsættes også en dato i efteråret, nemlig den 1.9. Startdatoen for uddannelsen behøver ikke være sammenfaldende med optagstidspunktet. En del studerende forventes som hidtil at påbegynde efter sommerferien. Der var en drøftelse af begrundelsen for placeringen af de to optagetidspunkter. Herudover havde Handicaprådet ingen bemærkninger til oplægget. 8. Eventuelt Ingen punkter

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. januar 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. januar 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. januar 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Hanne Peylecke, DH - Gentofte Jan Mollerup,

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 18. juni 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 18. juni 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 18. juni 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Hanne Peylecke, DH - Gentofte Karen Margrethe

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 24. oktober 2011

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 24. oktober 2011 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 24. oktober 2011 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Elisabet Sindig, DH - Gentofte Frede Buchardt, DH Gentofte Hanne Peylecke,

Læs mere

Omlægningen berører i alt omkring 340 familier i Gentofte Kommune, hvoraf de 180 berørte familier modtager hjælp til aflastning.

Omlægningen berører i alt omkring 340 familier i Gentofte Kommune, hvoraf de 180 berørte familier modtager hjælp til aflastning. Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. oktober 2013 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Karen-Margrethe Nyholm, kommunallæge Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jan

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. januar 2011

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. januar 2011 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. januar 2011 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Frede Buchardt, DH Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Elisabet Sindig, DH - Gentofte Hanne Peylecke,

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. september 2013 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jan Mollerup, DH Gentofte Jørgen Brødsgaard

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 22. oktober 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 22. oktober 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 22. oktober 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Hanne Peylecke, DH - Gentofte Jan Mollerup,

Læs mere

Hans Rasmussen informerede handicaprådet om, at handicaprådet har været en del af flere organer i kommunen.

Hans Rasmussen informerede handicaprådet om, at handicaprådet har været en del af flere organer i kommunen. 10. februar 2014 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 20. januar 2014 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jan Mollerup, DH Gentofte

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. september 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. september 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 17. september 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Hanne Peylecke, DH - Gentofte Jan Mollerup,

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & SUNDHED

GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & SUNDHED GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & SUNDHED Referat fra møde i Handicaprådet den 16. januar 2017 Til stede: Hans Rasmussen, DH Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Elisabet Sinding, DH Gentofte Jan Mollerup, DH Gentofte

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE. 1. Oplæg om Teknik og Miljø-området v. Claus Robl og Michael Holst. 10. juni 2014

GENTOFTE KOMMUNE. 1. Oplæg om Teknik og Miljø-området v. Claus Robl og Michael Holst. 10. juni 2014 10. juni 2014 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Søren Bork, DH Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jørgen Brødsgaard Thomsen, DH Gentofte Bente Frimodt-Møller, Kommunalbestyrelsen

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE. Referat fra Handicaprådsmøde mandag d. 18. maj 2015

GENTOFTE KOMMUNE. Referat fra Handicaprådsmøde mandag d. 18. maj 2015 GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & SUNDHED Referat fra Handicaprådsmøde mandag d. 18. maj 2015 Tilstede: Hans Rasmussen, DH Gentofte Jacob Monies, DH - Gentofte Jan Chr. Mollerup, DH Gentofte Jeanne Toxværd, Kommunalbestyrelsen

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. februar 2011

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. februar 2011 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 21. februar 2011 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Frede Buchardt, DH Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Elisabet Sindig, DH - Gentofte Hanne Peylecke,

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 20. februar 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 20. februar 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 20. februar 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Jan Mollerup, DH Gentofte Allan Denker, DH - Gentofte Hanne Peylecke, DH-Gentofte

Læs mere

Handicaprådet i Gentofte Kommune

Handicaprådet i Gentofte Kommune Handicaprådet Årsberetning 2011 Handicaprådet i Gentofte kommune ÅRSBERETNING 2013 Handicaprådet i Gentofte Kommune Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Formål og opgaver... 5 Handicaprådets medlemmer...

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Lone Gladbo var inviteret ind for at fortælle om Kultur og Bibliotek og om de handicappolitiske indsatser, der er i gang på området.

Lone Gladbo var inviteret ind for at fortælle om Kultur og Bibliotek og om de handicappolitiske indsatser, der er i gang på området. 26. november 2014 Tilstede: Hans Rasmussen, DH Gentofte Jan Chr. Mollerup, DH Gentofte Elisabet Sinding, DH - Gentofte Jan Voltelen, DH Gentofte Jørgen Brødsgaard Thomsen, DH Gentofte Jesper Kamp Nielsen,

Læs mere

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt.

BESLUTNING Nyt punkt 3.10 om henvendelse fra Veje og Grønne områder om ny tilgængelighedsplan Dagsorden godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde fredag den 2. juni 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: Stionen Ll. Sct. Hans Gade 7-9 Mødenr.: 7 Fraværende: NB: Sag nr. 56 blev behandlet som første punkt. Karl Engelbrecht,

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

BESLUTNING Der tilføres et ekstra dagsordenpunkt 3.4.a Dialogmøde med Sundheds- og Omsorgsudvalget den 7. april 2016. Dagsorden er godkendt.

BESLUTNING Der tilføres et ekstra dagsordenpunkt 3.4.a Dialogmøde med Sundheds- og Omsorgsudvalget den 7. april 2016. Dagsorden er godkendt. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal

Dagsorden. Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Dagsorden Forum: Handicaprådet Tid: Torsdag den 7. marts 2019, kl. 17.00 19.00 Sted: Mødelokale 2, Rådhusets forhal Deltagere: Steen Christiansen, Bjarke Juul, Hediye Temiz, Hanne Fleinert, Poul Hansen,

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2012 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE den 26. marts 2015

Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE den 26. marts 2015 Dagsorden HANDICAPRÅDSMØDE den 26. marts 2015 Deltagere: Peder Udengaard (PU), Knud N. Mathiesen (KNM), Claus Bjarne Christensen (CBC), Helen Conway-Blake (HCB), Marianne Banner (MB), Peter Bach-Nielsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen

Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Trafik - sikker i byen Mødetidspunkt 12-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Karen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Dagsorden Til Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Dagsorden Til Handicaprådet Dato: 28.1.2016 Tidspunkt: Mødet starter efter oplæg, ca. 16.45 Sted: Mødelokale 209 og 211 Deltagere: Jan Jakobsen, Carsten Fuhr, Anders Krantz, Lars- Peter

Læs mere

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet.

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet. Referat Sundhed og Forebyggelse Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale Valbyvej 69 G Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse Sundhed og Forebyggelse den 22. august

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 18. februar kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg 17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg Referat fra ordinært møde Møde den 9. april Tirsdag 09.04.2019 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser... 2 Orientering til Ældreudvalget

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Ældrerådets møde mandag den 13. april 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe Friis

Læs mere

Handicaprådet ÅRSBERETNING 2012. Handicaprådet i Gentofte Kommune

Handicaprådet ÅRSBERETNING 2012. Handicaprådet i Gentofte Kommune Handicaprådet ÅRSBERETNING 2012 Handicaprådet i Gentofte Kommune Indholdsfortegnelse Forord... 3 Indledning... 5 Formål og opgaver... 5 Handicaprådets medlemmer... 6 Møder i Handicaprådet... 7 Sekretariat...

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Referat af Ældrerådets møde mandag den 5. december 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Årsberetning for Handicaprådet 2018

Årsberetning for Handicaprådet 2018 Sagsnr. 27.69.48-P35-7-19 Dato: 8.2.2019 Årsberetning for Handicaprådet 2018 Årsrapport 2018 Handicaprådets medlemmer: Formand: Næstformand: Jette Birgitte Pedersen, Dansk Blindesamfund Ellen T Schmidt,

Læs mere

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Sted: SCS Salen, Gl. Estrup Landbrugsmuseum Randersvej 4 8963 Auning Dato: Torsdag den 20. august 2015 Start kl.: 12:30 Slut kl.: 13:45 Medlemmer: Fraværende: John Saaby

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund

Årsberetning 2016 for Handicaprådet i Albertslund Indledning Handicaprådet i Albertslund udgiver hermed sin første årsberetning. Årsberetningen skal være med til at sætte fokus på Handicaprådets arbejde generelt og i 2016. Handicaprådet i Albertslund

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 09.01.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Lersøcentret, Vipperød 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD MANDAG D. 19. DECEMBER2016 MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: MANDAG D. 19. DECEMBER2016 STED: MØDELOKALE SYDFALSTER, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn Kenneth Hansen CASA Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik

Notat. Erfaringsopsamling handicappolitik Notat 31. januar 2018 Sagsbeh.:KNM J.nr.: 00.15.10-G01-9-17 Plan og Projektstab Erfaringsopsamling handicappolitik 2015-2018 Baggrund og formål Formålet med erfaringsopsamlingen er at få viden, der kan

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

LBR Lokalt Beskæftigelses Råd

LBR Lokalt Beskæftigelses Råd LBR Lokalt Beskæftigelses Råd Onsdag den 16. juni 2010, kl. 16.00 18.00 Mødet afholdes i mødelokalet 1, Rådhuset, Torvegade 10, 7800 Skive Preben Andersen, Bent Møller Winther, Gert Ringgaard, Jørgen Knudsen,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Handicaprådets årsberetning 2018

Handicaprådets årsberetning 2018 Handicaprådets årsberetning 2018 Om Handicaprådet og rådets årsberetning... 1 Rådets sammensætning... 2 Rådets vejledning af Byrådet... 2 Tak til Byrådet for rammerne omkring rådets arbejde... 2 Rådet

Læs mere

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus

Handicaprådsmøde den 14. november kl , mødelokale 1, Esbjerg Rådhus Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. november 2013 Sagsbehandler Susanne Hartvig Telefon direkte 76 16 92 63 Sagsid 2013-26214 Referat Handicaprådsmøde den 14. november kl. 13.00, mødelokale 1, Esbjerg

Læs mere

Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget

Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Børne- og Skoleudvalget Referat åben Mødedato 04. marts 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.30 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Referat, møde nr. 10, Torsdag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat, møde nr. 10, Torsdag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat, møde nr. 10, Torsdag d. 10.09.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: torsdag d. 10.09.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.2 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Handicaprådet - møde den

Handicaprådet - møde den Næstved Kommune Team Fagcentersekretariat www.naestved.dk Handicaprådet - møde den 12.8.2014 Mødedato 12-8-2014 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, lokale 4 (Indgang ved INDGANG 3) Sagsnr.: 27.69.48-G01-1-13

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 2

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl i mødelokale 2 Greve Seniorråd Mandag den 30.4.18 kl. 9 12 i mødelokale 2 Dan Bjerring (Formand) Elo Knudsen Freddy Aldenborg Hjørdis Steinmetz Stabschef Tabita Sonne-Dalsø (referent) Afbud: Flemming Vahlgreen Inge-Merethe

Læs mere

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen).

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen). Socialforvaltningen REFERAT Den 09.12.2016 /BEK Centerrådsmøde i Dato: Torsdag den 24. november, kl. 13.15 15.45 Sted:, Visionsalen Deltagere: Hans Jørgen Møller (DHF, formand) Vibeke Ries (Borgercenterchef),

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 30. oktober 2008 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 NB. Fraværende Fraværende: Hanne Welander, istedet mødte Peter Nielsen Henrik Ekelund, istedet

Læs mere

Høring af den reviderede fælleskommunale dokumentationsmetode

Høring af den reviderede fælleskommunale dokumentationsmetode Høring af den reviderede fælleskommunale dokumentationsmetode 26. maj 2011 [Resultatet af høringen] Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Status på besvarelser... 3 Gennemgang af høringssvarene... 4 Værdien

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 19. november 2015 kl

Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 19. november 2015 kl Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. november 2015 Sags id 15/21166 Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Referat fra Handicapråd

Referat fra Handicapråd fra Handicapråd Mødedato: 16. januar 2019 Tidspunkt: 13:30 16.00 Sted: Graabjergvej 3a, Ryslinge, Mødelokale 59 Deltagere: Indkaldelse Kristian Nielsen (KB) Anne Møllegaard Mortensen (KB) Anstina Krogh

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 04-12-2017 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:05 Tilstede: Hans Toft, Søren B. Heisel, Pia

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A)

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Onsdag den kl i mødelokale 1. Medlemmer. Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Handicapråd Onsdag den 16.09.09 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Ejendomscentret Anni Kristiansen, Center for Skoler

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. april 2012

Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. april 2012 Referat fra møde i Handicaprådet mandag den 16. april 2012 Tilstede: Hans Rasmussen, DH - Gentofte Jacob Monies, DH Gentofte Jørgen Brødsgaard Thomasen, DH Gentofte Elisabet Sinding, DH Gentofte Marie

Læs mere

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. december 2014 Sags id Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 28. september 2015 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping Møde slut: 12.00 Fraværende: Gytte Gade og Ulla Paulsen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 119 sprotokol

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 12. november 2012 kl. 17 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Snorre Chr. Andersen D 4646 4720 E jabi@lejre.dk

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret Page 1 of 5 Ølsted d. 25 januar 2008. Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr 2 den 15 januar 2008 kl. 18.30 I Møderummet Deltagere: Formand Page 2 of 5 Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Sorø Kommune Handicaprådet

Sorø Kommune Handicaprådet R e f e r a t Møde i, mandag den kl. 17.00 Mødet afholdtes på: Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø, mødelokale 180 Indhold Sag nr. 1 Godkendelse af dagsorden Sag nr. 2 Gensidig præsentation Sag nr. 3 Gennemgang

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 28-08-2017 17:30 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:35 Tilstede: Hans Toft, Pia Nyring (deltog i behandling

Læs mere

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra Udvalget for Voksne Onsdag den 21-11-2012, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Torsdag, den 17. december 2015 kl

Torsdag, den 17. december 2015 kl Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 4. januar 2016 Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Sags id. 15/23139 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Åbent Referat. til. Handicaprådet

Åbent Referat. til. Handicaprådet Åbent Referat til Handicaprådet Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødetidspunkt: 15:30-17:30 Mødested: Borgercenter Varde, Mødelokale 10 Deltagere: Fraværende: Referent: Poul Rosendahl, Else Marie

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere