Strategi Overgang til SU - vejledning Møder i juleferien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategi Overgang til SU - vejledning Møder i juleferien"

Transkript

1 Strategi Strategien blev lavet som et værktøj til at styre Avalak mod et mål, og vi har anvendt til at træffe beslutninger og drive vores arbejde fremad. Det har fungeret godt, og det har været godt at kunne henvise til noget som vi arbejder imod. Overgang til SU - vejledning Under overgangen til SU var der flere af HB medlemmerne der lærte reglerne om Dansk SU og vejledte de medlemmer der henvendte sig. Avalak har også videresendt og videregivet relevante dokumenter til medlemmerne. Medlemmer har i dag stadig mulighed for at spørge HB om hjælp til SU. Avalak fik senere DKK af Departementet for Uddannelse for denne hjælp. Møder i juleferien I juleferien var Formand Hans Peder Kirkegaard og Forhandler Maliina Boassen i Nuuk, og holdte i den forbindelse en række møder med samarbejdspartnere. En af hovedemnerne var børneinstitutions problematikken, som har været i nyhederne ved flere lejligheder. Dog benyttede vi også muligheden for at præsentere vores strategi, der på det tidspunkt stadig var i gang med at blive formet. Her følger en overordnet beskrivelse af hvad der kom ud af møderne. Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Forskning og Nordisk samarbejde: Vi mødtes med Palle Christiansen, Mikael Kristensen og Tillie Martinussen. Vi fremlagde vores strategi, og diskuterede mulighederne for at samarbejde om at nå nogle af målene i strategien. Palle præsenterede aftalen med Sydkorea, og hvordan dette kan fremme vores mål om at flere unge skal ud og rejse. KNR: Vi mødtes med Niels Pavia Lynge, Henriette Rasmussen og Karline Platou, hvor vi præsenterede det overordnede i Avalaks strategi, som på dette tidspunkt stadig var under formning. De var enig med Avalak om at det er en nødvendigt om at fremlyse problemerne de nyuddannede Grønlændere der skal hjem møder og at Avalak arbejder på at skabe dialog med politikerne, og få dette hørt via KNR. KNR ønsker også nyheder på månedlig basis om Avalak s seneste aktiviteter. Demokraterne: Vi mødtes med Andreas Uldum og Palle Christiansen, samt Tillie Martinussen. Da Avalak informerer Demokraterne om udfordringen om at få dagsinstitutionspladserne for nyuddannede Grønlændere giver Anda Uldum os en statistik om at der er pt. 900 børn på ventelisten, som jo vil svare til at der er omkring 1800 forældre som der har svært ved at komme fuldt ind til arbejdsmarkedet. Kommunerne kræver 75 millioner kr. for at få lavet en dagsinstitution, hvor forslaget til dette blev forkastet her til efteråret i Dog lover han at præsentere et nyt lovforslag til det kommende forårssamling i år.

2 IA: Vi mødtes med Olga P. Berthelsen. Til mødet med Olga ønsker hun på vegne af IA at der skal være en mulighed for at få opskrevet på en venteliste indenfor kommunerne et år før man flytter tilbage til GRL. IA vil meget gerne have at Avalak skal lave klare statistikker vedr. om hvor mange grønlandske studerende der gerne vil flytte til GRL igen, men som ikke kan pga. manglende pladser til dagsinstitutioner. (Hovedbestyrelsen har siden diskuteret om muligheden for at lave løbende undersøgelser, så Avalak efterhånden får en database af forskellige statistiker.) Olga sluttede af med at komme med et godt råd, hun mener at Avalak skal involverer erhvervsfaglige studerende ind til Avalak, og ikke kun universitetsstuderende. Derfor skal der også være klar meddelelse om hvad Avalak kan tilbyde på Avalaks fremtidige hjemmeside. Sorlak: Vi mødtes med Sorlaks generalsekretær Asiarpak Lund. Sorlak opfordre Avalak til at ansøge om tilskud til drift samt projekter. Sidste frist om projekt tilskud er den 15. Februar. Vi fik samtidigt diskuteret muligheder for hvordan Avalak og Sorlak kan arbejde bedre sammen, samt nogle forslag til andre fonde man kan søge. Grønlands Arbejdsgiverforening: Vi mødtes med Ellen Arnskjold og Karsten Klausen. Vi præsenterede vores strategi, og fokuserede på målet om at studerende skal tænke karriere. Vi snakkede om muligheden for at få flere grønlandske virksomheder til at være opmærksom på Avalak, og muligheden for at mødes med de studerende ved formelle og uformelle mindre arrangementer i lokalforeningerne. Avalak fik sponsoreret pladser ved Future Greenland arrangementet Februar. Siumut: Vi mødtes med Aleqa Hammond og Finn Karlsen. Vi præsenterede vores strategi, og fik ros og ønsket god vind. Siumut synes at grønlandske studerende i Danmark burde have muligheden for at stå på ventelisterne på lige fod med andre grønlændere i Grønland. Selvom ansvaret for børneinstitutionerne ligger hos Kommunerne har Inatsisartut mulighed for at lave lovindgreb der ville gøre det muligt. Til slut præsenterede Siumut deres valgprogram til valgkampen.

3 Atassut: Vi mødtes med Ove Frank Heilmann og Margrethe Kruse Jensen. Vi diskuterede udfordringerne ved at flytte hjem til Grønland, især muligheden for at stå på ventelister til børneinstitutionerne blev diskuteret, og Atassut vil komme lovforslag om muligheden for at stå på ventelisten mens man er i Danmark. Future Greenland Da vi mødtes med Grønlands Arbejdsgiverforening i januar, fik vi sponsoreret pladser til deltagelse i Future Greenland konferencen i Katuaq fra februar. Air Greenland sponserede 2 billetter, så Formanden Hans Peder Kirkegaard og Forhandler Maliina Boassen kunne deltage. Vi var i Nuuk fra den 1. februar til 8. februar så vi kunne holde møder med partnere før selve konferencen. Air Greenland: Vores første møde var med Air Greenlands HR-Direktør, Mads B. Christensen. Vi var lige landet kl. 11, og skulle mødes med Mads kl i Air Greenlands kontor. Han var så venlig at hente os i byen før mødet, og kørte os også hjem. Vi startede med at præsentere hele vores strategi, som var blevet præsenteret ved den ekstra ordinære generalforsamling 26. Januar. (Denne kan læses på vores hjemmeside: Vi havde især fokus på vores mål om at studerende skal tænke karriere og hvordan dette kunne udvikles. Air Greenland har fokus på uddannelse under deres CSR strategi, og havde derfor allerede nogle mål. Vi fik lavet aftaler om at Air Greenland besøger alle vores lokalforeninger for at holde oplæg, og at de holder foredrag til vores seminar i April. Air Greenland har allerede besøgt Odense og Aalborg, og skal til Århus og København den 18. og 19. marts. KaNuKoKa: Vi mødtes med formanden for KaNuKoKa Martha Abelsen. Da ansvaret for børneinstitutionerne ligger i Kommunerne, var dette hovedemnet ved vores møde og det blev en succes i det at Martha Abelsen vil komme til Aalborg og holde et oplœg vdr netop det her emne om mangel på institutionspladser samt dilemmaet om ventelisterne til institutionspladserne. Hun kommer derfor til Aalborg d. 20 marts. KNR-Radio: Vi mødtes med Inga Egede, hvor vi fremlagde vores strategi for hende, og hun vil gerne have os i morgenradioen, heldigvis ikke direkte, men det bliver optaget og sendt morgenen hvor konferencen startede. Den kan findes her:

4 Atassut s Steen Lynge: Steen Lynge kontaktede os, og sagde at have ked af at han ikke havde kunne mødes med os da vi var i Nuuk i juleferien, så vi fortalte at vi havde tid til at mødes når vi deltog i Future Greenland. Vi mødtes og diskuterede vores strategi, og hvad Atassut vil gå til valg på, i forhold til uddannelse og folkeskolen. Han var meget imponeret over Avalak s nye strategi og ønskede os alt held og lykke med at udarbejde hvert trin. Da vi inviterer ham til vœlgermøde i Danmark tøvede han ikke og ville komme ligesom Siumut, Demokraterne, IA samt Kattusseqatigiit sagde at de ville komme. Future Greenland: Selve konferencen til Future Greenland var storslået i det hele taget for både Hans Peder og Maliina. Dag 1 bragte en meget interessant diskussion om springet fra vision til virkelighed. Der var en meget interessant diskussion om betydningen af udviklingen inden for den akademiske sfære. Maliina Abelsen kom med en flot tale om at Grønland går en spændende tid i møde med ny handlingsplan med flere samt højere uddannelser, skabe flere arbejdspladser, huske det betydningsfulde fiske industri og mest af alt holde fast i bæredygtig udvikling selv med investeringer fra Danmark samt andre lande. Alle skal bidrage i udviklingen af Grønland da vi alle kan påvirke samfundet til det der er bedre. Maliina og Hans Peder var så heldige at se premieren på Minik Rosing s dokumentar film: Ekspeditionen til verdens ende som var meget tankevœkkende. Han pointerede også meget klart på hvorfor det globale verden ville være interesseret i Grønland samt resten af det Arktiske region, netop pga det smeltende is som kan skabe kortere import/eksport transport veje. Dag 2 havde ligeså interessante speakers, bl. a. Tidligere Folketings Ombudsmand, Hans Gammeltoft Hansen, Nils Wang fra Forsvarsakademiet og selvfølgelig skype sessionen med Annette Willumsen, Danmark s Erhvervs og Vækstminister. Udover det kan man sige at Hans Peder Kirkegaard samt Maliina Boassen brugte Future Greenland konferencen som en chance for at etablerer netværk med virksomheder, organisationer samt politikerer der i sidste ende vil kunne gavne Avalak medlemmerne som en faglig niveau. Det vi kan give videre til vores Avalak medlemmer fra det store konference, og hvad det var der blev snakket så meget om er at komme med en meddelelse der siger: Bliv ved mem det i laver; tag en højere uddannelse som vil gavne befolkningen i Grønland. Det vil sige, kom tilbage når i er færdige da Grønland går igennem en transmission mod stor udvikling og dem som Grønland har brug for er uddannet unge som vil være villige til at løfte Grønland op. Til sidst blev der også snakket meget om råstofindustrien hvor forskellige scenarier blev dannet af konference deltagerne. Det er selvfølgelig en hedt emne som vi alle kommer til at høre mere om i dag samt meget langt i fremtiden. Møder i September Formand Hans Peder Kirkegaard var i Nuuk fra 26. september til 2. oktober i forbindelse med hans rejse med den Amerikanske Ambassade. Han præsenterede Avalak og lagde op til Debat i Ilimmarfik den 26. september, hvor der kom omkring 20 mennesker for at lytte. Formålet var at inspirere de studerende i Grønland til at være lige så engagerede som Avalak's medlemmer. Fredag mødtes han med IA, hvor Harald Bianco, Mimi Karlsen, Hans Aronsen og til dels Julianne Henningsen deltog, han bragte Børneinstitutionsproblematikken op igen med

5 dem, og lærte at der er en 10 der omhandler prioriteringsliste over børneinstitutioner. Det er nu en af de ting som der er fokus på at rette. Hjemmeside Vi har flyttet serveren til et hosting i USA. Før betalte vi 900 pr. kvartal, nu har vi betalt 500 kroner for 2 år. Hjemmesiden har fået en nyt CMS, wordpress, som er gratis og bruger udviklet. Den har givet plads til at man kan udvikle en masse ting på den. Vi håber at det nye HB vil fortsætte med at udvikle dette. Hjemmesidens indhold er hentet fra medlemmerne, og vi har været rigtig glad for deres engagement. MDB Det har måske været den største udfordring. Større end vi troede, større end vi var forberedt på. Vi har været igennem flere forskellige løsninger, men vi er endt med en løsning som er integreret i wordpress, så vi har mulighed for noget udvikling af interaktive funktioner på hjemmesiden. Seminar Vi har sendt spørgeskema ud til deltagerne, og netop nu har omkring halvdelen svaret. 53,8% af dem synes at Seminar overordnet var Fantastisk 42,3% synes det var Godt 3,8% synes det var Okay Det betegner jeg som en succes for Seminaret overordnet. Tillykke til os. 20% synes at Programmet var Fantastisk 72% synes at det var Godt 8% synes at det var Okay Programmet har også været en succes, men næste gang så skal vi have 72% i Fantastisk Folk var generelt glade for programmet og følte at de havde fået noget ud af Seminar, eller ihvertfald blivet inspireret. Flere kommenterede at programmet måske var lidt for tætpakket med 6 forskellige oplægsholdere. Som noget nyt, så arrangerede vi et workshop, hvor deltagerne selv skulle debatere og fremlægge. Dette blev modtaget positivt, og vi kan godt gentage workshoppet til Seminar. Til jer som ikke var med, så stillede vi deltagerne disse spørgsmål: Hvorfor er EMNET vigtigt for Grønland, og hvorfor skal man studere EMNET i USA? Emnerne var: Mineindustri Turisme Handel Samfundsvidenskab Formålet var at identificere et fokusområde blandt forskellige studier og emner, som Avalak og Den Amerikanske Ambassade kan arbejde for at gøre nemmere for Grønlandske studerende at tage til USA for at studere EMNET.

6 Skifte bank Vi har skiftet bank til Arbejdernes Landsbank, fordi Danske Bank var for dyr, og AL tilbyder foreningskonto. Det tilbyder også forskellige kurser i at drive forening. Kasserer: Jeg tog opgaven for at indføre kontingent systemet i Januar, da jeg tog over som kasserer efter den ekstra ordinære GF. Jeg havde allerede før til den tid haft inddragelse i det som hb suppleant fra Aarhus. Til den tid havde vi fundet klubmodul frem, som havde de kriterier vi ønsket os. Men før vi kunne anvende dette skulle vi registrere et CVR nr til organisationen. Dette skulle registreres hos de offentlige, hvilket var lige til. Men det samme cvr nr. skulle også registreres inde i banken, som jeg forsøgte at gøre i første omgang. Det tog længere tid inden vi fik svar, selv med et ihærdigt forsøg på at tage kontakt til dem og bede dem om at skynde dem fik vi først svar efter længere tid. Jeg har ikke dokumentationer eller datoer på hvor længe inden vi fik svar. Men det hele faldt sammen med Danske Bank nedskæringer af ansatte, så det tog godt langt tid. Da vi endeligt fik svar fik vi afslag. De førhen i tiden acceptabelt dokumentationer var ikke nok, hvilket resulteret i et nyt eftersending af dokumentationer og afventning af svar. På baggrund af hele bestyrelsen frustrationer med Danske Banks ubehagelige ventetid gik jeg i gang med at søge andre banke. Jeg fandt Arbejdernes Landsbank, som tilmed havde en kontingent system til rådighed, der også var tilstrækkeligt efter vores ønsker. Vi tog dermed valget at flytte derover. Der var dog en mindre misforståelse mellem banken og mig, der resulteret i at kontingentsystemet først kom at køre i Juni, hvor det eller kunne være i Maj. Faglige arrangementer Avalak har arbejdet på at få flere virksomheder til at komme og besøge det studerende i vores fire lokalafdelinger, Aalborg, Aarhus, Odense og København for at sikre at grønlandske studerende får sig et netværk med grønlandske virksomheder. Avalak mener at det er ved at skabe et erhvervsnetværk med grønlandske virksomheder at man kan sikre at det studerende kan få gode jobs i Grønland. Det har især været succefuldt med Air Greenland, hvor Air Greenland var den første virksomhed til at besøge Avalaks lokalafdelinger. Seashow Avalak har inspireret mange grønlændere langs kysten. De to hovedbestyrelsesmedlemmer for Avalak, Mia Skifte Lynge (Næstformand) samt Maliina Boassen (Forhandler) har netop afsluttet deres tur til Grønland med den flydende uddannelsesmesse - Seashow Turen begyndte i Narsarsuaq d. 5. september og sluttede af i Nuuk d. 11. september. Her har de to Avalakker fulgt Avalak s strategi nemlig at inspirere ved eksempel. Vi har holdt oplæg

7 om studielivet i Danmark for over tusind grønlandske unge i de dage vi har været med i Seashow Vi har holdt oplæg på folkeskoler, Piareersarfiit skoler, handelsskoler samt GU skoler langs kysten fra Narsarsuaq og helt op til Nuuk siger Maliina Boassen som er forhandler for Avalak og fortsætter Men det er jo ikke kun grønlandske unge vi har haft fornøjelsen af at møde undervejs. Vi har også mødt grønlændere med børn som også har ønsket at tage sig en uddannelse i Danmark, men som har følt sig forhindret i at tage det store skridt. Her kommer vi jo og siger at der rent faktisk er mange grønlændere med børn som tager til Danmark for at tage sig en højere uddannelse og at det rent faktisk er en mulighed til personlig udvikling mod at realisere sin drømme job i fremtiden, slutter Maliina Boassen, som selv er gravid mit sit første barn. Mia Skifte Lynge, næstformand for Avalak fortsætter: Det har dog været særdeles vigtigt for os om at blive ved med at komme med Avalak s budskab ved hvert oplæg om at Studerende skal tænke karriere, hvor vi arbejder for at gøre afstanden fra studieliv til erhvervsliv kortere. Det gør vi da vi ved at Grønland har brug for at flere af os vender hjem, og ved at skabe et netværk af Grønlandske virksomheder allerede i Danmark, som vi i Avalak kan være med til at sikre. Vi har selv skabt en bredt netværk i Grønland gennem vores arbejde i Avalak. Seashow 2013 har derfor været en stor succes for Avalak i år. At tage en højere videregående uddannelse i Danmark er noget I kan glæde jer til, hvor unge som jer deler glæde, sorg og latter sammen i Avalak. lyder det fra både Mia Skifte Lynge og Maliina Boassen Bedre stemmerettigeder på vej for grønlandske studerende i Danmark Avalakkerne, Mia Lynge Skifte (Næstformand) og Maliina Boassen (Forhandler), har haft møde med Department for Finanser og Indenrigsanliggender som har ansvaret for stemmeretsordningen i Grønland. Her har Avalak præsenteret Departmantet for et uhensigtsmæssigt problem i forbindelse med hjemvendte nyuddannede Grønlænderes stemmeret. Man har ikke stemmeret de første 6 måneder efter man er flyttet tilbage til Grønland. Det har resulteret i at der har været flere nyuddannede grønlændere der ikke har kunne afgive deres vigtige stemmer til både Inatsisartut- og Kommunevalg tidligere i år. Da der er mange grønlandske studerende i Danmark følger tæt med i Grønlandsk politik, har Avalak mødtes med Departementet for Finans og Indenrigsanliggender som har lovet at de vil arbejde for at løst problem inden næste valg i Departementet har desuden fortalt at de vil arbejde for at digitalisere stemmesystemet for Grønlandske studerende i Danmark, da dette også har haft sine egne udfordringer, da man først skal ansøge om stemmeret, og kommuner har forskellige procedure for hvordan dette foregår. Fællestræf I år blev fællestræffet atter holdt i Sønderjylland, denne her gang ved Aabenraa. 89 glade grønlændere dukkede op til hytten Stevninghuset om fredagen ved middagstid, hvor der derefter var aftensmad. Fredag aften blev brugt til teambuilding med forskellige lege, og båltænding senere på aftenen, hvor folk hyggede sig rundt om bålet med guitar og sange. Om lørdagen var der efter traditionens tro fodboldturnering mellem de fire forskellige byer, samt kyllingefodbold. Resten af dagen var frit stillet til folk, hvor der dog blev afholdt den årlige pokerturnering. Om aftenen blev der holdt gallafest med lækkert mad, og musikquiz som underholdning senere på aftenen.

8 Fællestræffet i år blev arrangeret af Aalborg. Takkede være de glade og dygtige deltagere, har det været en stor succes, hvor der sådan set ikke har været de store problemer undervejs. Deltagerne i år har været meget dygtige til, at hjælpes af med de forskellige daglige gøremål som de blev sat til. Arrangørerne har været meget glade for dette. US Ambassade Den Amerikanske ambassade kontaktede os for at samarbejde med Avalak. De har tidligere forsøgt at stable et samarbejde op med grønlandske studerende i Grønland, men det har ikke rigtig udmøntet i noget. Der har også været kontakt med studerende i Danmark før, men det er ikke lykkedes at finde ud af hvad der er udviklet af det samarbejde. De har tænkt hvis de kontakter grønlandske studerende i Danmark, så er det nemmere at få flere til at studere i USA, siden grønlandske studerende allerede har rejst hjemmefra, og er derfor mere sikker på at tage skridtet videre ud i verden. Tysklandtur I år har Avalak været så heldige at blive inviteret af Sorlak, til at få to repræsentanter fra Avalak med til en international seminar i Tyskland. Seminaret blev arrangeret af en tysk organisation ved navn JANUN, med natur, uddannelse og kultur som tema. Der var deltagere fra Palæstina, Israel, Norge, Tyskland og Grønland. Seminaret foregik i lidt over en uge, hvor de to repræsentanter fra Avalak, Mia og Pipaluk, har lært en hel masse værktøjer man kan anvende, for at inddrage naturen i børn og unges læren. Nogle af de lærte lege blev brugt til fællestræffet. Det har været nogle meget lærerige dage, hvor man også har lært en hel masse om de andre deltagers kulturer, både tabulagte problemstillinger og kulturmæssige fællestræk. Radioen - test Da vi mødtes med KNR, så aftalte vi at prøve at lave en månedlige update, som vi selv optog på computeren. Det gjorde vi efter et HB møde og sendte det så til KNR bagefter. Vi sendte en rå optagelse, så KNR kunne redigere i den før den blev sendt. Vejle - julehilsen Avalak blev inviteret af fællesforeningen Inuit til at holde en tale. Formanden, Hans Peder Kirkegaard, deltog og holdte tale. Avalak har igen i år modtaget invitation til at komme og holde tale. Inuit betalte for transport og indgangsbillet. Nationaldag - Tale Det Grønlandske hus i Aalborg invitererede formanden, Hans Peder Kirkegaard, til at være hovedtaler ved DGH Aalborgs Nationaldags arrangementer. DGH betalte for transport og frokost.

9 Vedtægtsændring Vedtægterne blev ændret til at afspejle den nye virkelighed Avalak har, nemlig at vi ikke længere automatisk for kontingenter fra USF. Det har vi brugt som anledning til at gøre Avalak til en selvstændig organisation.

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009

Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00. Landstingets Konstituerende samling 2009 Tredje mødedag, tirsdag den 16. juni 2009, kl. 10:00 Landstingets Konstituerende samling 2009 Dagsordens punkt 2 Redegørelse for dagsorden. (Landstingets Formandskab) Mødeleder: Landstingets møde er åbnet.

Læs mere

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende

22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING. Afgivet af Anlægsudvalget. vedrørende 22. maj 2014 FM2014/30 BETÆNKNING Afgivet af Anlægsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at arbejde for igangsættelse af projektering af kollegiebyggeri

Læs mere

11. november 2011 EM2011/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke

11. november 2011 EM2011/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, at udarbejde en national handlingsplan til at afhjælpe

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

LÆS OM: NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010. Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2. Status på hjemmesiden 2. Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3

LÆS OM: NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010. Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2. Status på hjemmesiden 2. Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3 NYHEDSBREV Marts 2010 NR. 2, 2010 Billede fra sidste års seminar Nyhedsbrevet for marts: Vores nye design 2 LÆS OM: Status på hjemmesiden 2 Seminaret: Folkesundhed og livsstil 3 Forhandlerrejsen 4 Inatsisartut

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet til beslutningsforslagets 2. behandling

BETÆNKNING. Afgivet til beslutningsforslagets 2. behandling 9. november 2012 BETÆNKNING Afgivet af udvalget for Kultur-, Uddannelse-, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse om

Læs mere

17. oktober 2011 EM2011/41 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke

17. oktober 2011 EM2011/41 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke 17. oktober 2011 BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende forslag til Inatsisartutlov om fordeling af midler fra visse spil. (Medlem af Naalakkersuisut for Familie,

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

12. oktober 2012 EM2012/95 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Vedrørende Forslag til:

12. oktober 2012 EM2012/95 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Vedrørende Forslag til: BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke Vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxxx om pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i førskolealderen Afgivet

Læs mere

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Det Grønlandske Hus (Avalaks kontor/frokoststuen) Tilstedeværende: Kenneth Primdal-Bengtson(formand), Taitsiannguaq Tróndheim, Jonas Elgaard (næstformand),

Læs mere

18. oktober 2011 EM2011/45

18. oktober 2011 EM2011/45 R E T T E L S E S B L A D Erstatter den danske version af udvalgets betænkning dateret 17. oktober 2011 (Rettelsesbladet korrigerer forslagsstillers titel) BETÆNKNING Afgivet af Kultur-, Uddannelse-, Forskning

Læs mere

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål.

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål. Fællesforeningen blev stiftet den 7. december 1974 1 Navn og formål: Fællesforeningens navn er KALÂDLIT PEK ATIGÎGFÎSA KÁTUVFIAT Inuit. Fællesforeningen er upolitisk og har adresse hos den til enhver tid

Læs mere

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program

Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014. Program Udviklingskonference for de mindre bosteder i Ilulissat d. 23.-25. maj 2014 Tid Dag 1 Program 10.00 10.30 Indskrivning og udlevering af navneskilte etc. 10.30 10.40 Velkomst samt praktiske oplysninger

Læs mere

God læselyst! Med venlig hilsen. Janus C. Kleist & Lona Lynge

God læselyst! Med venlig hilsen. Janus C. Kleist & Lona Lynge Nyhedsbrev Piareersarfiit eftera r 2013 Så er året 2013 snart allerede ved at være slut, og der er sket en masse ting i de respektive Piareersarfiit i hele landet. Det vigtigste er, at der er nogle borgere

Læs mere

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014.

Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. AVALAK s VEDTÆGTER Vedtægterne blev senest ændret under den ordinære generalforsamling den. 1. november 2014. ORGANISATIONENS NAVN: 1. AVALAK (Organisationen for Grønlandske Studerende i Danmark) Stk.

Læs mere

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008.

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. 19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. Dagsordenens punkt 142 Færøerne og Island har oprettet generalkonsulater med diplomatstatus i hinandens lande. Vestnordisk Råd opfordrer det grønlandske Landsstyre

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Daglig Ledelsesmøde, Referat

Daglig Ledelsesmøde, Referat Daglig Ledelsesmøde, Referat CISV Danmark 28.09.2017 kl. 18. 21.00 Sted CISV kontoret Forberedelse Seneste DL referat samt vedhæftede bilag Mødedeltagere Daglig Ledelse Anne med via Skype Områder 1. Evaluering

Læs mere

24. april 2007 FM 2007/61 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende

24. april 2007 FM 2007/61 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg vedrørende Forslag til landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålægges at udarbejde en handlingsplan, der skal sikre vore unge - der flytter

Læs mere

(Landsstyremedlemmet for Erhverv, Arbejdsmarked og Erhvervsuddannelser)

(Landsstyremedlemmet for Erhverv, Arbejdsmarked og Erhvervsuddannelser) 3. mødedag, fredag den 7. marts, 2008 Dagsordens punkt 47. Forslag til landstingsbeslutning om Grønlands Hjemmestyres udtalelse til anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om statsautoriserede og

Læs mere

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq

Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Nytårstale 2014 Borgmester Asii Chemnitz Narup, Kommuneqarfik Sermersooq Ved indgangen til det nye år vil jeg gerne takke jer alle for det forgangne år og udtrykke de varmeste ønsker for 2014. I efteråret

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019

Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde vedr. Nordisk seminar 28. marts 2019 Oqalugiatissaq Aningaasaqarnermut Nunani Avannarlerni suleqatigiinnermut Naalakkersuisoq Talepapir til Naalakkersuisoq for Finanser og Nordisk samarbejde Talepapir til Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde

Læs mere

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende

BETÆNKNING. Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget. vedrørende 1. nov. 2012 BETÆNKNING Afgivet af Anlægs- og Miljøudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at sikre, at døve har mulighed for at kontakte alarmcentralen 112

Læs mere

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger 4/2018 Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI Succes med klubarbejdet HAR DU FÅET NYT JOB? Opdater dine oplysninger Pauls leder Arbejdsgivernes fake news Igen har de borgerlige politikere stillet forslag

Læs mere

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012.

Beretning støtteforeningen for Bakke-hallen tirsdag den 28. februar 2012. Referat fra generalforsamling i støttegruppen for Bakkehallen tirsdag den 28. februar kl. 19.00 på Hejnsvig skole. Valg af dirigent: Lauritz Heick foreslået og valgt Fremlæggelse af årets beretning: V/

Læs mere

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium

Formandskabets Kontaktudvalgsmøde med folketingets præsidium INATSISARTUT P a r l i a m e n t o f G r e e n l a n d Nyhedsbrev Af Formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt 2. halvår 2012 Forord Det fjerde arbejdsår for Inatsisartut indenfor denne valgperiode startede

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Punkt 42. 12. mødedag, tirsdag den 20. oktober 2009

Punkt 42. 12. mødedag, tirsdag den 20. oktober 2009 12. mødedag, tirsdag den 20. oktober 2009 Punkt 42 Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at fastsætte en dato på en national ligestillingsdag i Grønland. (Medlem af Inatsisartut Juliane Henningsen,

Læs mere

Referat overdragelsesmøde 12.10.13, kl. 13.00 i frokoststuen DGH

Referat overdragelsesmøde 12.10.13, kl. 13.00 i frokoststuen DGH Referat overdragelsesmøde 12.10.13, kl. 13.00 i frokoststuen DGH 1. Velkomst 2. Valg af næstformand 3. Events, arrangører og belønninger 4. Praktiske oplysninger a. Nøgle og alarm til huset b. Avalaks

Læs mere

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER LANDSMØDET 28. 30. AUGUST 2008 VEDTÆGTER 1 Navn, overordnet organisation og hjemsted 2 Landsorganisationens formål 3 Politiske kontakter 4 Medlemskab af

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/86 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

30. april 2012 FM 2012/86 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til FM 2013 pålægges at fremlægge en redegørelse for Inatsisartut om de offentlige

Læs mere

I disse dage besøger Inatsisartuts finansudvalg og råstofudvalg Danmark.

I disse dage besøger Inatsisartuts finansudvalg og råstofudvalg Danmark. 1 DORIS JAKOBSEN SIUMUT INDLÆG VED FOLKETINGETS AFSLUTNINGSDEBAT ONSDAG D. 29 MAJ, 2013. ------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

Læs mere

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut.

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut. 13. mødedag, onsdag den 15. oktober 2008. Dagsordenens punkt 57 Beslutningsforslag til landstinget: at landsstyret pålægges at nedsætte et råd, der hurtigst muligt skal komme med koordinerede og samlede

Læs mere

Bedre borgerinddragelse - sådan!

Bedre borgerinddragelse - sådan! Bedre borgerinddragelse - sådan! Borgere, organisationer og offentlige myndigheder efterspørger bedre borgerinddragelse, men hvordan gør vi det bedre? Seminaret om bedre borgerinddragelse blev holdt i

Læs mere

Seminar om efterværn - arbejdet med børn og unge 23. og 24. november 2010 Ilulissat

Seminar om efterværn - arbejdet med børn og unge 23. og 24. november 2010 Ilulissat Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender Seminar om efterværn - arbejdet med børn og unge 23. og 24. november 2010 Ilulissat Velkommen Dette seminar er til dig som arbejder

Læs mere

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012 APRIL JUNI 2012 2. NUMMER Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER I dette nummer 1 Aktiviteter april-juni 2012 1 Alkjærskolen i Ringkøbing

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Udlandssemester på The University of Queensland

Udlandssemester på The University of Queensland Udlandssemester på The University of Queensland Info: Alex Amâsa Olsen 23 år Studieretning: Maskin Ingeniør på DTU Bor: Kgs. Lyngby, Danmark ( skrivende stund i praktik I Sydney, Australien) Hvad: Udvekslingssemester

Læs mere

SIK s LOVE Besluttet i 2013

SIK s LOVE Besluttet i 2013 SIK s LOVE Besluttet i 2013 l Forbundets navn og hjemsted Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat (SIK) er sulinermik inuussutissarsiuteqartut peqatigiiffiisa, lønmodtagerforeningernes forbund i

Læs mere

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter.

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter. SIUMUT Folketinget Finanslov 1. behandling d. 10/9-2013 Doris Jakobsen Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler

Læs mere

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

15. maj 2015 FM2015/61 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til at undersøge muligheder for at etablere en idrætshøjskole

Læs mere

Overdragelsesmøde i Det Grønlandske Hus i Aarhus

Overdragelsesmøde i Det Grønlandske Hus i Aarhus Dagsorden for overdragelsesmøde d. 09.11. 2014 Tilstede er: Najannguaq Jørgensen, Knut Jensen, Rhea Heilmann, Kenneth Bengtsson, Jonas Elgaard, Tupaarnaq Trondheim, Agathe Møller, Elsennguaq Silassen,

Læs mere

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred

Nyhedsbrev III 2012. Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 1 især på side 4 Nyhedsbrev III 2012 Scleroseforeningens lokalafdeling for Holbæk, Kalundborg og Odsherred 2 Indholdsfortegnelse Byttepengeindsamlingen side 3 Det ultrakorte men virkeligt vigtige side

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut:

I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut: 11. aug. 2015 I medfør af 37 stk. 1 i forretningsorden for Inatsisartut fremsætter jeg følgende spørgsmål til Naalakkersuisut: Spørgsmål: 1. Har Naalakkersuisut kendskab, analyse/analyser, som viser hvilke

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014 Venskabsforeningen AMIGOS de El Doradito Socialt arbejde i det nordlige Nicaragua, støttet fra Danmark www.eldoradito.dk/amigos www.livudenvold.dk Email (formand Mie Buus): mie@altiboxmail.dk Nyhedsbrev

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Kun til det fælles orienteringsmøde, der blev afholdt for alle, der skulle afsted. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA Fransk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Université de la Sorbonne Paris IV Land: Frankrig Periode: Fra: Januar

Læs mere

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013

33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 33. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2013 NYT FRA SKOLEN NYE SKOLEBORDE I GANDHI-STIL Når børnene undervises i skolen i Anand Niketan Ashram, sidder de på gulvet i klasselokalerne. Der

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

4.november 2011 EM 2011/104 BETÆNKNING. Afgivet af udvalget for Fiskeri, Fangst og Landbrug

4.november 2011 EM 2011/104 BETÆNKNING. Afgivet af udvalget for Fiskeri, Fangst og Landbrug BETÆNKNING Afgivet af udvalget for Fiskeri, Fangst og Landbrug vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2011 om ændring af landstinglov om fiskerifinansieringspulje (Ændring af tilskudsgrundlag)

Læs mere

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende

22. maj 2015 FM 2015/20 BETÆNKNING. Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget. vedrørende 22. maj 2015 BETÆNKNING Afgivet af Familie og Sundhedsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at alderspensionister i tilfælde af nære pårørendes

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Vandpolo årsberetning 2014.

Vandpolo årsberetning 2014. Vandpolo årsberetning 2014. 2014 begyndte med et trænerskifte for Vandpoloafdelingen. Vores spanske træner, Eduard Tardio Capdevila fra Barcelona, afsluttede sit studie på Aalborg Universitet og skulle

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i AVALAK København

Referat af bestyrelsesmøde i AVALAK København Referat af bestyrelsesmøde i AVALAK København Dato: 14. januar 2016 Sted: Avalaks kontor, DGH Navn Deltager Afbud Udeblevet Nyoka Steenholdt (Formand, HB-suppl.) Avaruna Mathæussen (Næstforman, HB-rep.)

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University

Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Rapport om udlandsophold foråret 2014 San Diego State University Mwansa Tilsted Mumba Tlf. nr. 60 29 20 11 Mwansa91@hotmail.com Motivation Da jeg startede på Ingeniørhøjskolen Aarhus gik jeg direkte fra

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

27. april 2007 FM 2007/132 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende

27. april 2007 FM 2007/132 BETÆNKNING. Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg. vedrørende 27. april 2007 BETÆNKNING Afgivet af Landstingets Kultur- og Uddannelsesudvalg vedrørende Forslag til landstingsbeslutning om at Landstyret pålægges at sikre, at udviklingshæmmede unge skal kunne tildeles

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Velkommen til. Future Greenland 2013: Fra vision til virkeliggørelse februar 2013 Katuaq, Nuuk

Velkommen til. Future Greenland 2013: Fra vision til virkeliggørelse februar 2013 Katuaq, Nuuk Grønlandsudvalget, Nordisk Råd 2012-13 GRU Alm.del Bilag 14, NOR Alm.del Bilag 5 Offentligt Velkommen til Future Greenland 2013: Fra vision til virkeliggørelse 6. - 7. februar 2013 Katuaq, Nuuk Aldrig

Læs mere

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Tale ved gallamiddag i Silkeborg den. 18.01.13 Kære Rotary-venner og venner af Rotary Kære præsident: Jette Phillipsen

Læs mere

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu

Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu SAMMENFATNING Lad os løfte i flok Alloriarta kivitseqatigiillutalu Konferencen blev arrangeret i et samarbejde mellem Grønlands Selvstyre og KANUNUPE og foregik på Hotel Hans Egede i Nuuk med ca. 100 deltagere.

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

26. marts 2015 FM2015/92 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. Vedrørende

26. marts 2015 FM2015/92 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. Vedrørende 26. marts 2015 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget Vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af yy 2015 om ændring af Inatsisartutlov nr. 5 af 8. juni 2014 om arbejdsformidling m.v. (Anvendelse

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelse i matematik didaktik Navn på universitet i udlandet: Universitetet i Agder Land: Norge Periode: Fra:03.01.12 Til: 30.05.12

Læs mere

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Christian A. Nygaard Permagreen Grønland A/S - Sisimiut 30. juli 20. december 2012 Motivation Da jeg på 4. semester begyndte min søgning efter en praktikplads, var jeg

Læs mere

14. maj 2010 FM2010/141 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende

14. maj 2010 FM2010/141 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende BETÆNKNING afgivet af Lovudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af landstingsloven om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København

Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København Referat fra bestyrelsesmøde i AVALAK København Dato: 9. Marts.2016 Sted: Kontoret i Avalak Navn Deltager Afbud Udeblevet Nyoka Steenholdt (Formand, HB-suppl.) Avaruna Mathæussen (Næstforman, HB-rep.) Paninnguaq

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Bemærkninger til sidste ref: Referatet for gf siger at kasseren opfodre til at revisoren skal have en flaske rødvin og chokolade. dette er selvfølgelig den tidligere kassere Dato: 22. oktober 2013 Det

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: 1 september (sprogskole) 2012 Til:

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Indkaldelse til bestyrelsesmøde Den 9. februar kl. 13.00, vi mødes kl. 12 og spiser medbragt frokost sammen. Det Grønlandske Hus (Avalaks kontor) Tilstedeværende: Taitsiannguaq Tróndheim, Pipaluk Lind,

Læs mere

28. marts 2011 FM2011/90 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende

28. marts 2011 FM2011/90 BETÆNKNING. Afgivet af Erhvervsudvalget. vedrørende 28. marts 2011 BETÆNKNING Afgivet af Erhvervsudvalget vedrørende Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyre udtalelse til Anordning for Grønland om ikraftsættelse af ændringer af købeloven

Læs mere

4. maj 2012 FM2012/58 og FM 2012/91 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende

4. maj 2012 FM2012/58 og FM 2012/91 BETÆNKNING. Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget. vedrørende 4. maj 2012 BETÆNKNING Afgivet af Familie- og Sundhedsudvalget vedrørende FM2012/58 Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til foråret 2013 fremlægger en landsdækkende strategi-

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere