McCORMICK`s Historie. Fabrikken blev senere hjemsted for International Harvester på Micigan Avenue

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "McCORMICK`s Historie. Fabrikken blev senere hjemsted for International Harvester på Micigan Avenue"

Transkript

1 McCORMICK`s Historie 1809 Cyrus Hall McCormick fødes 15 februar i Rockbrigde County som søn af Robert McCormick og Mary Anne Hall. Cyrus Hall McCormick var den ældste af 8 søskende I en alder af 22 år præsenterer Cyrus Hall McCormick den første mekaniske mejemakine, en maskine hans far forgæves havde forsøgt at udvikle i familiens smedie i Walnut Grove. Maskinen blev med succes, demonstreret på naboen Steeles gård sidst i juli måned. Efter nogle forbedringer blev der taget patent på maskinen i Tidligere havde Cyrus Hall McCormick taget patent på en plov som var velegnet til pløjning på skråninger Efterspørgslen efter McCormick`s mejemaskine blev større end smedien i Walnut Grove kunne klare. Cyrus Hall McCormick gik i kompagni med C.M. Gray, og sammen byggede de fabrik på den nordlige side af Chicago floden. I 1848 fremstillede fabrikken 500 mejemaskiner. Fabrikken blev senere hjemsted for International Harvester på Micigan Avenue 1851 McCormick fik flere medaljer for sin mejemaskine, både i London, Hamborg, Wien og Paris. Cyrus Hall McCormick blev valgt som officer i den franske æreslegion og blev medlem af det franske videnskabsakademi Under en storbrand i Chicago nedbrænder fabrikken totalt, men det lykkedes at redde alle tegninger. Da forsikringsskaden var gjort op havde branden kostet Cyrus Hall McCormick et personligt tab på ,- $ En ny fabrik blev påbegyndt i august 1872 og stod færdig i februar maj dør Cyrus Hall McCormick. Cyrus efterlader sig hustruen Nettie Fowler McCormick og hans bror Leander (som han gik i partnerskab med i 1856) I året 1884 solgte McCormick Høst Machin Co maskiner. Ud over at være opfinder, havde Cyrus også god forretningssans, og en af hans nyskabelser var som den første producent at tilbyde skriftlig garenti. Han tilbød også kunderne undervisning i, hvordan de skulle få det bedst muglige ud af maskinerne. Han var også først med at bruge reklamer for at udvide sin forretning.

2 1900 McCormick Høst Maskine Co opretter eget kontor i London I 1851 havde Cyrus Hall McCormick lavet aftale med Burgess & Key om salg af mejemaskiner i England. I 1859 havde Burgess & Key solgt Ca maskiner. I 1880 opsagde McCormick aftalen med Burgess & Key og overlod salget i Storbritanien til Lankaster & CO i London, et samarbejde der fortsatte indtil McCormick oprettede sit eget kontor i London Den 12 august 1902 bliver International Harvester Company dannet. Selskabet var en sammenslutning af følgende selskaber: McCormick Harvesting Machine Co. Deering Harvester Co. Plano Harvester Co. Milwaukee Harvester Co. Warder,Bushnell & Glessner Co. Egenkapitalen i det nye selskab var 120 millioner dollars. Cyrus Hall McCormick (junior) blev udnævnt som formand og Charles Deering, formand for bestyrelsen IHC bygger ny fabrik i Hamilton,Ontario, Canada. I 1905 bygger i IHC den første fabrik i Europa, nærmere bestemt i Norrkøping i Sverige IHC startede dette år den første egentlige produktion af traktorer,det første år i alt 14 stk I 1907 fremstillede IHC i alt 153 stk. IHC`s Engelske afdeling, International Harvester Company of Great Britain Ltd, blev indviet 31 december 1906, med kontorer på Southwark Street, London. I 1908 flyttede kontoret til Finsbury Pavement 80, hvor det blev indtil Fra London kunne der leveres service og reservedele til IHC produkter i Storbritannien. Mellem 1906 og 1939 var der ikke produktion af maskiner i Storbritannien, men salget var baseret på import fra moderselskabet i USA,Canada og Europa International Harverster Company starter op i Tyskland med købet af fabriksanlæg i Neuss ved Rhinen i nærheden af Dusseldorf. Produktionen af McCormick redskaber starter i Redskaberne er typisk slåmaskiner,vendere, river og gødningsspredere International Harvester Company markedsfører si første mejetærsker. Det var en McCormick Deering No 1,som var en bugseret model med 35 5/8 tommer tærskeværk og 9 fods skærebord Den første mejetærsker vises i Storbritannien, en bugseret McCormick Deering No 8 der var importeret til test på Flasteadbury Estates Ltd i Hertfordshire. I testrapporten står der, at den høstede 53 acres havre og 137 acres hvede på en meget tilfredsstillende måde I 1936 beslutter International Harvester Company af producere traktorer i Tyskland. 15 marts 1937 rullede den første traktor af samlebåndet, det var en F12 model med 12-15HK. Mellem 1937 & 1940 blev der fremstillet 3973 stk. af denne model.

3 1938 Wheatley Hall købes af Doncaster Borough Council Et centrallager indvies i september På grund af krigen beslaglægges anlægget af krigsministeriet var det eneste år i en 60 årig periode (fra 1937 til 1997) hvor der ingen traktorer blev fremstillet i Europa Med krigens afslutning fik IHC GB bygningerne tilbage, og kunne så færdiggøre fabriksanlægget og produktionen kunne begynde. (På billedet ses stadig kamuflagemaling på taget) Sortimentet af maskiner bestod af: Greencrop læssemaskiner Ballepressere Slåmaskiner Plove og tallerkenharver samt gødnings spredere. I Tyskland lykkedes det at fremstille 50 traktorer dette år Farmall M med serie nummer 1001 (nr.1) blev solgt til Arthur Neale der ud over at være landmand i Cambridgeshire havde været administrerende direktør for IHC GB i omkring 25 år. Det var under Arthur Neale`s ledelse at anlægget i Doncarster blev købt og traktor produktionen begyndte. Senere i 1957 blev en vej opkaldt efter ham Neale Road International Harvester Frankrig besluttede at starte traktor produktion gennem holdingselskabet Compagnie Industrielle de Machines Agricole og købte et areal i St.Dizier i Frankrig. St. Dizier ligger i Haute-Marne provinsen 250 km øst for Paris. Området har masser af industri og støberier. f. eks blev Frihedsgudinden støbt 8 km derfra I januar starter produktionen af traktorer i St. Dizier med model FC. Midt på sommren starter produktione af McCormick International BM på frabrikken i England, som nu fremstilles af 100% britiske komponenter. Brooks McCormick ( som er grand nevø til Cyrus Hall McCormick) bliver udnævnt til administrerende direktør den 1 august. Brooks vender tilbage til USA i 1954 og blev udnævnt til administrerende direktør for International Harvester fra 1971 til Han var den sidste af McCormick familien der havde en ledende rolle i firmaet Det bliver besluttet at gå ind i markedet for bæltetraktorer. Der startes med at fremstille BTD-6 crawler. Da produktionen ophører i 1975 er der fremstillet stk af disse traktorer Med den stigende mekanisering af landbruget verden over, er der behov for at producere en ny mindre traktor model. IH GB overtager nedlagt bilfabrik i Bradford og starter produktion af McCormick International B250 traktor på 30HK. Det var Storbritanniens første traktor med skivebremser og differentiale spær.

4 1965 I starten af 1965 overflyttes samlingen af hjultraktorer til fabrikken på Carr Hill. Komponenter til McCormick International B-450 og B-614 fremstilles stadig på fabrikken på Wheatley Hall Road og køres dagligt til Carr Hill med lastvogn på landevejen. Den første traktor der blev fremstillet var en McCormick International B-450. Den første lastvogn, en Loadstar 1700A bliv fremstillet i september IH GB introducerer McCormick International B-634 traktor. Det var også den sidste traktor produceret i Storbritannien under IH GB der brugte McCormick navnet. Produktionen ophørte i Den sidste traktor fra Neuss i Tyskland med McCormick mærket var en D-624, hvor navnet udgik i I 1970 er IH GB færdig til at markedsføre en helt ny World Wide traktorserie som samles på Carr Hill fabrikken. Serien bestod i første omgang af modellerne 454 og 574, men hurtigt kom også modellerne 474, 475 og 674 lanbrugstraktorer samt 2400 og 2500 industritraktorer til. Disse traktorer var udstyret med en synkromesh transmission, men kunne også som de første fra en fabrik i Europa leveres med hydrostatisk transmission. ( Det var den tids avancerede vario transmision) 1978 I 1978 lanceres 84 serien som f. eks havde mulighed for flad bund i førerhuset og 4 WD Modellerne var samt Hydro I 1982 lanceres 85 serien Den kan fået med en nyudviklet XL kabine samt i en lav profil udgave I slutningen af 1984 viser Tenneco, som i forvejen ejer CASE og David Brown, interesse for at købe International Harvester`s landbrugs division. Handlen afsluttes i 1985 og alle traktorer og landbrugsmaskiner kommer til at hedde CASE International. 85 serien fortsætter til 1990, dog de sidste år med nyt design Serien lanceres i 1990 og bygges på fabrikken i Doncaster Den fås både som XL og en lav profil version 1994 I 1994 starter produktionen af 3200/4200 serien på fabrikken i Doncaster. De fås både med lav profil og Deluxe kabine, ligesom de både fås som 2 & 4 WD

5 1997 Fabrikken i Doncaster lancerer CX serien som spænder fra 50 til 100HK De fås både med lav profil og Deluxe kabine, samt med platform, både med og uden styrtbøjle Fabrikken i Doncaster starter produktionen af Maxxum MXC serien med de 4 cylindrede motorer som er kendt fra CX.traktorerne. Transmision og hydraulik er den samme som i de 6 cylindrede Maxxum modeller New Holland og CASEIH søger om tilladelse til at fusionere og oprette et nyt selskab med navnet: Case New Holland Global NV ( CNH ) EU godkender fusionen på betingelse af, at CNH sælger fabrikken på Wheatley Hall Road i Doncaster sammen med traktor modellerne fra 50 til 100HK det vil sige C, CX og Maxxum MXC modellerne Efter forhandlinger med flere forskellige parter, sælges Doncaster anlægget og de berørte traktor modeller, sammen med retten til McCORMICK navnet til ARGO SPA fra Italien. Traktorerne vil på verdensplan blive solgt under navnet McCORMICK. Af søsterselskaber under Argo navnet kan nævnes: LANDINI, Laverda, Valpadana og PEGORARO I januar bliver handlen godkendt af EU myndighederne og McCORMICK TRACTORS IN- TERNATIONAL LTD kan starte produktionen og salget Forhandlingerne mellem ARGO SPA og CNH Global fortsætter og der opnås enighed om at ARGO køber transmissions fabrikken i St.Dizier sammen med alle rettighederne over transmisionerne til både CASEIH og McCORMICK. Fabrikken i St.Dizier bliver nu hovedkvarter for ARGO FRANCE og hovedlager for reservedele til McCormick traktorer over det meste af verden Efter en investering på 7,5 millioner på fabriksanlæggene i Italien begynder man at flytte produktionen af McCormick traktorer fra Doncaster til Italien. Ved udgangen af 2007 fremstiller fabrikken i Doncaster den sidste McCormick traktor, en McCormick XTX Doncaster modellerne er nu fuld integreret på ARGO`s fabrik i Fabbrico, og kan starte produktionen fuld ud af modellerne TTX.-XTX-MTX MC og CX. En ny teleskoplæsser med McCormick navnet kommer også på markedet, en af de få på markedet som også kan bruges som traktor og derfor bliver kaldt Tele-Trac, et universal køretøj med vendbar føreplads.

KompaKter traktor. Kompaktraktorer. Yanmar GK serien. GK Series 16pS - 20pS

KompaKter traktor. Kompaktraktorer. Yanmar GK serien. GK Series 16pS - 20pS Kompaktraktorer Yanmar GK serien KompaKter traktor GK Series 16pS - 20pS NYESTE INTEGREREDE DESIGN FOR FREMTIDSORIENTERE : TEKNOLOGI FOR DIG YaNmar traktorer, der er udviklet og konstrueret til tunge opgaver

Læs mere

Your 1 st choice for Paint. Professionel maling, for en professionel finish

Your 1 st choice for Paint. Professionel maling, for en professionel finish Your 1 st choice for Paint Professionel maling, for en professionel finish 700 farver i r, og 300 spraydåser i tilsvarende farver Kan fortyndes op til 30% Let at anvende, perfekt finish og holdbar DK Farver

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 4 december 2017 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Pjece fra Miljøstyrelsen om sprøjtesyn Ploeger overtager TerraGator i Europa Traktor salget hos naboerne i Norge

Læs mere

P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P400 40 HP P510 51 HP KOMPAKTE GUMMIHJULSLÆSSERE

P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P400 40 HP P510 51 HP KOMPAKTE GUMMIHJULSLÆSSERE P126 26 HP P260 26 HP P330 33 HP P400 40 HP P510 51 HP KOMPAKTE GUMMIHJULSLÆSSERE MANUFACTURED MANUFACTURED 2 PICHON 40 ÅRS ERFARING TIL DERES RÅDIGHED PICHON KNOW-HOW I mere end 40 år har PICHON været

Læs mere

Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen

Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen Verdens originale arkitekt lampe designet i 1937 af Jac Jacobsen Unikt design, gode lysegenskaber og en fleksibel fjederbalanceret arm, har placeret L-1 blandt verdens all time klassikere. L-1 er et enestående

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 3 Marts 2015 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistreringer af traktorer Case IH kommer med ny traktormodel Fendt kommer med deres egen snittervogn Set på SIMA 2015 Kolding den 3.

Læs mere

Fra Renault til Claas 2 del.

Fra Renault til Claas 2 del. AF JOHANNES MADSEN Fra Renault til Claas 2 del. Foruden ovennævnte E30 og D30 kunne Renault i denne serie yderligere tilbyde modeller fra 16 hk. og op til 60 hk., men de er ikke kommet til Danmark, men

Læs mere

SE VORES GODE VINTER- EFTERSYNSTILBUD Læs mere på side 15. GODE TILBUD FRA SALGS- AFDELINGEN Læs mere i Magasinet

SE VORES GODE VINTER- EFTERSYNSTILBUD Læs mere på side 15. GODE TILBUD FRA SALGS- AFDELINGEN Læs mere i Magasinet GODE TILBUD FRA SALGS- AFDELINGEN Læs mere i Magasinet VI SER STADIG FREMAD Læs mere på side 2 SE VORES GODE VINTER- EFTERSYNSTILBUD Læs mere på side 15 DELTAG I VINTEREFTER- SYNSKONKURRENCEN Læs mere

Læs mere

Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010

Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010 Ny 6 og 8 meter Kimadan Sortjordsnedfælder, Thyregod A/S, er klar til Agromek 2010 Der arbejdes på højtryk I skrivende stund arbejdes der på højtryk, på Thyregod A/S ved Give, for at få en ny model sortjordsnedfælder

Læs mere

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Nordic Biomass havde den 27. september 2007 inviteret til demonstration af flishuggere til brug i energipil. Formålet var at få afprøvet nogle af

Læs mere

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport

Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport Marts 2013 Tyrkisk vækst lover godt for dansk eksport KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK OG KONSULENT NIS HØYRUP CHRISTENSEN, NHC@DI.DK Tyrkiet har udsigt til at blive det OECD-land, der har den største

Læs mere

Nyhed. klarer opgaverne i en fart. Komplet pakkepris kr. 219.900,- Yanmar EF 227-4WD med kabine.

Nyhed. klarer opgaverne i en fart. Komplet pakkepris kr. 219.900,- Yanmar EF 227-4WD med kabine. Nyhed klarer opgaverne i en fart Yanmar EF 227-4WD med kabine. 27 hk. GMR fejemaskine 130 cm. GMR frontlift kat. 0 med PTO. Rauch 120 l centrifugalspreder. Bestil demo af Yanmar eller få den nye brochure

Læs mere

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division omfatter fire business units og tre salgsregioner. De fire business units Danfoss Refrigeration and Air

Læs mere

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse

Studieprøven. Skriftlig fremstilling. Skriftlig del. November-december 2015. Opgave 1: Uddannelse og løn. Opgave 2: Verdens nye middelklasse Studieprøven November-december 2015 Skriftlig del Skriftlig fremstilling Opgave 1: Uddannelse og løn Opgave 2: Verdens nye middelklasse Opgave 3: Sygefravær Du skal besvare én af opgaverne. Hjælpemidler:

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971 POLSTRING DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

ARNE JACOBSEN 1902-1971 POLSTRING DESIGN BESKRIVELSE GARANTI ÆGGET Arne Jacobsen designede Ægget til lobby- og receptionsområderne i Royal Hotel i København Opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen foruden møblerne gav Jacobsens en enestående mulighed

Læs mere

Industrivej 26, 7760 Hurup Thy. Telefon 96 18 17 00 - www.nordvestjysk-traktor.dk

Industrivej 26, 7760 Hurup Thy. Telefon 96 18 17 00 - www.nordvestjysk-traktor.dk Til samtlige jordbrugere! Industrivej 26, 7760 Hurup Thy. Telefon 96 18 17 00 - www.nordvestjysk-traktor.dk Vi byder velkommen til Åbent Hus, hos Nordvestjysk Traktorservice i Hurup. Velmødt til en dag

Læs mere

Snekkegear Elmotorer Tandhjulsgear er Tandhjulsgear Frekvensomformere delspumper Generatorer Snekkegear ere Kølemiddelspumper Generatorer

Snekkegear Elmotorer Tandhjulsgear er Tandhjulsgear Frekvensomformere delspumper Generatorer Snekkegear ere Kølemiddelspumper Generatorer kvensomformere Kølemiddelspumper Snekkegear Elmotorer Tandhjulsgear kvensomformere Kølemiddelspumper er Tandhjulsgear Frekvensomformere delspumper Generatorer Snekkegear Snekkegear Elmotorer Tandhjulsgear

Læs mere

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006

Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Nr. 39 - Persillekræmmeren - 2006 Peder Sandahl Skov: Erindringer Smedemester Peder Sandahl Skov (1919-2006) har skrevet sine erindringer under titlen "Fra Socialistunge til fhv. smedemester". Det er blevet

Læs mere

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet.

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2013 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende Baggrund

Læs mere

Dansk/afsætning Opgave

Dansk/afsætning Opgave Dansk/afsætning Opgave - The Hood Maj Christiansen HHX1C Varde Handelsgymnasium Dansk & Afsætning Pia Kaae Hansen & Carina List Kølle Indholdsfortegnelse 1. Fiktiv virksomhedsbeskrivelse 1 2. SWOT 2 3.

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971

ARNE JACOBSEN 1902-1971 Serie 7 designet af Arne Jacobsen er langt den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske i møbelhistorien. Den formpressede finérstol er en videreudvikling af den klassiske stol Myren. Den 4-benede

Læs mere

én MASKINE - MANgE MulIghEdEr

én MASKINE - MANgE MulIghEdEr én MASKINE - MANgE MulIghEdEr Den bedste produktudvikling sker i tæt dialog med kunderne. Ventrac har levet op til den overbevisning lige siden den første Ventrac rullede ud i terrænet. Brugernes erfaringer

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 7 September 2016 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Traktorsalget i Europa Russer med på bølgen med selvkørende traktorer Besøg konkurrencen Danmarks Bedste Lærling

Læs mere

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden Historien bag FIA-metoden Rollespil om udviklingen af p-pillen I det følgende er der et forslag til et rollespil om udviklingen af p-pillen, hvor I får mulighed for at leve jer ind i 3 af de ægte historiske

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

ØKONOMISKE PRINCIPPER A

ØKONOMISKE PRINCIPPER A ØKONOMISKE PRINCIPPER A 1. årsprøve, 1. semester Pensum: Mankiw & Taylor kapitel 9 Claus Bjørn Jørgensen 1 En lille fortælling Der er to måder, man kan producere vindmøller på i Danmark... 2 1966 1968

Læs mere

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901)

Mennesket vil ikke komme til at flyve de næste tusind år. Willbur Wright efter et skuffende forsøg på at flyve (1901) Brødrene Wilbur og Orville Wright udførte sammen historiens første kontrollerede motorflyvning 17. december 1903 ved Kill Devil Hills nær Kitty Hawk i North Carolina. Flyvningens hastighed var 30 km/t.

Læs mere

Support og information året rundt. til New Holland kunder

Support og information året rundt. til New Holland kunder Support og information året rundt til New Holland kunder NEW HOLLAND OG DIN FORHANDLER STÅR ALTID VED DIN SIDE Målsætningen om den højeste standard for kvalitet og service er afgørende for vores succes,

Læs mere

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg 1 af 5 21-08-2013 16:05 Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg Konkurrencerådet godkendte i april 2002 fusionen mellem Danish Crown og Steff Houlberg[1] på betingelse af en række

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER

FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER FERRARI TOHJULEDE TRAKTORER FERRARI SERIE 300 & SERIE 500 2 FERRARI SERIE 300 tohjulede traktorer. En FERRARI maskine er udviklet med et mål for øje, at lave en maskine til kunden. Derfor er det et kendetegn

Læs mere

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen.

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. M Fundament JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. Virksomheden hed oprindeligt Jysk Knæ & Pladerørsfabrik et navn der

Læs mere

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Dette er lærervejledningen til det virtuelle virksomhedsbesøg på Brødrene Hartmann A/S (herefter Hartmann), som du finder på. Lærervejledningen er skrevet til undervisere

Læs mere

KASPER SALTO 1967- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING ICE STOL Ice stolen, som er designet af Kasper Salto, er den første stol fra Fritz Hansen, som er egnet til såvel indendørs som udendørs brug. Stolen og dens ryg, der minder om ribberne i et blad, forener

Læs mere

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel

Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Arbejdsopgaver til Den danske trekantshandel Trekantshandlen var en handelsrute mellem Europa, Afrika og Amerika. Danmark tog del i handlen ved hjælp af sine kolonibesiddelser på den afrikanske vestkyst

Læs mere

Vognmand Jens Aage Jensen

Vognmand Jens Aage Jensen Vognmand Jens Aage Jensen Højlyngen 11, Simested 9620 Aalestrup TLF: 98649055 Tekst fra gamlelastbiler`s hjemmeside Vognmand Jens Aage er født d. 28 februar 1922. Han er søn af Ane Marie og Marius Jensen,

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 2 Marts 2016 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer 2015 var et godt år for Horsch WCM sølvcertifikat til FPT motorfabrik i Turin Kubota landbrugstraktorer nu med

Læs mere

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax:

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax: Nr. 14 December 2012 Den kvikke læser har måske lagt mærke til en fejl i den sidste orientering Fejlen består i, at grundlaget for traktor registrerings tallene beklageligvis var fra 70 hk, hvilket jo

Læs mere

DESIGN BESKRIVELSE VARIANTER & MÅL POLSTRING GARANTI

DESIGN BESKRIVELSE VARIANTER & MÅL POLSTRING GARANTI DECISION Decision er designet af designduoen Pelikan Design Designet er opbygget omkring 3 basisenheder og et sæt armlæn, som kan kombineres på utallige måder, så der fremkommer løsninger med stole, cirkelrunde

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

DESIGN. MILJØ & tests BESKRIVELSE GARANTI. udvidet GARANTI

DESIGN. MILJØ & tests BESKRIVELSE GARANTI. udvidet GARANTI SPACE Space serien er designet af den tyske designduo Jehs+Laub. Duoen er inspireret af menneskekroppen og naturens evne til at designe sig selv. Deres ambition er altid at gøre, hvad der er ligetil og

Læs mere

Et globalt industrikonglomerat

Et globalt industrikonglomerat Et globalt industrikonglomerat i Aarhus Sydbank: 2014 hvad nu? 31. marts 2014 Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen Schouw & Co. introduktion AT A GLANCE 135+ års historie 125 år i emballage (senest mælkekartoner)

Læs mere

Vi ser stadig fremad og er i en god udvikling Læs mere på side 2. Mød os på Agromek Læs mere på side 2. Se vores gode vintereftersynstilbud

Vi ser stadig fremad og er i en god udvikling Læs mere på side 2. Mød os på Agromek Læs mere på side 2. Se vores gode vintereftersynstilbud Vi ser stadig fremad og er i en god udvikling Læs mere på side 2 Gode tilbud fra salgsafdelingen Find dem i Magasinet Mød os på Agromek Læs mere på side 2 Se vores gode vintereftersynstilbud Vend Magasinet

Læs mere

Modelbase findes under Maskinhandel Opsætning Modelbase.

Modelbase findes under Maskinhandel Opsætning Modelbase. Modelbase Modelbase findes under Maskinhandel Opsætning Modelbase. En modelbase, f.eks. Agrimach, kan anvendes ved oprettelse af maskiner: I stedet for at indmelde alle oplysninger manuelt, er der mulighed

Læs mere

Let at lære og sjovt for dig og din hund

Let at lære og sjovt for dig og din hund Dans med din hund dansmed dinhund Let at lære og sjovt for dig og din hund Mary Ray & Andrea McHugh Atelier First published in Great Britain in 2008 by Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd

Læs mere

MARKEDSNYT For svinekød

MARKEDSNYT For svinekød MARKEDSNYT For svinekød Markedsanalyser 6. oktober 2014 Uge 41 PRODUKTIONSSITUATIONEN Den forventede modtagelse af svin og søer på andelsslagterierne i denne uge, sammenlignet med sidste uge, er som følger:

Læs mere

Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr

Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr Din foretrukne samarbejdspartner til foder - og græsudstyr Siloking Kverneland DUO sætter nye stand Mindre slitage - SILONOX monteret på de mest udsatte steder, giver ekstrem lang levetid Mere komfort

Læs mere

JAIME Hayón 1974- DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI MÅL

JAIME Hayón 1974- DESIGN MILJØ & TESTS BESKRIVELSE GARANTI MÅL FAVN FAVN er en sofa designet af Jaime Hayón for Fritz Hansen. Favn; det danske ord for omfavnelse, er resultatet af en kreativ dialog mellem den spanske designer og Fritz Hansen. JAIME Hayón 1974- Design

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER

ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER ENERGI, KOMMUNIKATION & VÆRDIER BLIV BJERRE RACING PARTNER PÅ JAGT EFTER VM TITLEN Så tydeligt kan det siges. Det er Kenneths mål, hans drøm - rejsen starter nu. Der er mening, talent og vilje bag ordene.

Læs mere

Høj klippekvalitet Høj effektivitet Høj komfort Let betjening

Høj klippekvalitet Høj effektivitet Høj komfort Let betjening Klippere for professionelle brugere, der kræver effektivitet og godt arbejdsmiljø Høj klippekvalitet Høj effektivitet Høj komfort Let betjening SF De ny Iseki baghjulsstyrede redskabsbærere er robust bygget

Læs mere

Nyholmvej 14, Volling - 7860 Spøttrup. Telefon 97 56 43 22 - www.salling-traktor.dk

Nyholmvej 14, Volling - 7860 Spøttrup. Telefon 97 56 43 22 - www.salling-traktor.dk Til samtlige jordbrugere! Nyholmvej 14, Volling - 7860 Spøttrup. Telefon 97 56 43 22 - www.salling-traktor.dk Sidste år afholdt vi vores åbent hus, i den nye afdeling i Hurup, Nordvestjysk Traktorservice.

Læs mere

Interview med ung entrepreneur

Interview med ung entrepreneur Interview med ung entrepreneur Viborg Svømmeklub Christian Jønch Erichsen er en ung mand på 24 år, der udover at være studerende er virksomhedsejer. Christian er oprindeligt fra en lille by kaldet Bruunshåb,

Læs mere

SKAKO A/S - generalforsamling den 18. april 2016

SKAKO A/S - generalforsamling den 18. april 2016 SKAKO A/S - generalforsamling den 18. april 2016 Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i regnskabsåret 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling i SKAKO koncernen. Det glæder bestyrelsen,

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 15 December 2014 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Traktorsalget i Norge Kongskilde udvider i Tyskland John Deeres næstbedste årsresultat 1 million producerede John Deere traktorer Robotten

Læs mere

Energierhvervsanalyse

Energierhvervsanalyse Energierhvervsanalyse 2010 Maj 2011 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og -udstyr er at dokumentere betydningen af den danske energiindustri for samfundsøkonomien, beskæftigelsen

Læs mere

LAD PRODUKTET FORTÆLLE EN GOD HISTORIE KUNDE: RAACO INTERNATIONAL DATO: 04-04-2011

LAD PRODUKTET FORTÆLLE EN GOD HISTORIE KUNDE: RAACO INTERNATIONAL DATO: 04-04-2011 LAD PRODUKTET FORTÆLLE EN GOD HISTORIE KUNDE: RAACO INTERNATIONAL DATO: 04-04-2011 LAD PRODUKTET FORTÆLLE EN GOD HISTORIE Et godt produkt skal ikke bare virke Det nye system, som har fået navnet raaco

Læs mere

Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren?

Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren? Hvilke muligheder er der for anvendelse af naturgas i transportsektoren? "Morgendagens brændstoffer Udfordringer og muligheder" København, 31. maj 2010 Asger Myken asgmy@dongenergy.dk Agenda Hvor skal

Læs mere

Scandinavian Furniture Fair

Scandinavian Furniture Fair Scandinavian Furniture Fair At tiltrække flere besøgende og udstillere til messen. SFF var den største og ældste Møbelmesse i Skandinavien. I flere år havde messen oplevet en nedgang i mængden af besøgende

Læs mere

NEWS IMPONERENDE RESULTATER MED DET NYE ETAGESYSTEM TIL OPDRÆT MED INTEGRERET GØDNINGSBÅND UGE 17: +160 G NOVEMBER 2013

NEWS IMPONERENDE RESULTATER MED DET NYE ETAGESYSTEM TIL OPDRÆT MED INTEGRERET GØDNINGSBÅND UGE 17: +160 G NOVEMBER 2013 NOVEMBER 2013 UGE 17: +160 G IMPONERENDE RESULTATER MED DET NYE ETAGESYSTEM TIL OPDRÆT MED INTEGRERET GØDNINGSBÅND I slutningen af august blev LANDMECOs nye etagesystem til opdræt med integreret gødningsbånd

Læs mere

ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES

ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES BUSINESS 7 CASE HOSPITALSUDSTYR ET ØNSKE OM AT VÆRE PROAKTIV DRIVER DEN GRØNNE INNOVATIONSPROCES GRØNNE INDKØB Ambu, som producerer udstyr til hospitaler og ambulancer, har en meget klar forventning om,

Læs mere

Det amerikanske århundrede

Det amerikanske århundrede Historiefaget.dk Det amerikanske århundrede Det amerikanske århundrede Det 20. århundrede er blevet kaldt det amerikanske århundrede. Dette skyldes USA's rolle i internationale konflikter og den amerikanske

Læs mere

LAVERDA 200 SERIEN. Leveres med Laverda s standard skærebord i bredder fra 14 op til 20 fod. 200 serien har standard udstyr som:

LAVERDA 200 SERIEN. Leveres med Laverda s standard skærebord i bredder fra 14 op til 20 fod. 200 serien har standard udstyr som: LAVERDA 200 SERIEN Leveres med Laverda s standard skærebord i bredder fra 14 op til 20 fod 200 serien har standard udstyr som: * Kabine type Elegance med varme og aircondition * Passagersæde (kun M200)

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 5 Juni 2016 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Nyregistrerede traktorer Lely melder fra til EuroTier 2016 AVR i vækst En af de 18 indstillede til Elmia Innovations pris Videreudviklet

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Tripelsæt slåmaskiner

Tripelsæt slåmaskiner Tripelsæt slåmaskiner GXT-serien, arbejdsbredde 12,3 m Knivbjælke GXT Store arbejdsbredder øger effektiviteten, perfekt til faste kørespor Størst mulig effektivitet hænger sammen med store arbejdsbredder.

Læs mere

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549

Din brugermanual MASSEY FERGUSON 900 http://da.yourpdfguides.com/dref/2875549 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation Ferdinand Salling 2 Herman Salling 3 Oms 3,9b føtex Danmarks første supermarked 4 Bilka Danmarks første hypermarked 5 Netto Danmarks første discountmarked Ejerskab 7 Fremtiden

Læs mere

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax:

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax: Nr. 3 Marts 2013 Udviklingen på det tyske landbrugsmaskinmarked ifølge VDMA Landtechnik Udviklingen på det tyske landbrugsmaskinmarked ifølge VDMA Landtechnik Søjlerne viser udviklingen i omsætningen i

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax:

Markedsorientering fra DM-forlag Tlf.: Fax: Nr. 11 August 2010 Traktorregistreringer til og med juli i Danmark 2010 Nyregistreringer pr. mærke Alle traktorer I perioden fra 01-01-2010 til 31-07-2010 Hele landet, Drivkraft: Diesel, Trækkraft over

Læs mere

DuPont forlænger perioden for købstilbuddet på Danisco for at imødekomme igangværende lovgivningsmæssige undersøgelser

DuPont forlænger perioden for købstilbuddet på Danisco for at imødekomme igangværende lovgivningsmæssige undersøgelser OVERSÆTTELSE: Dette er en oversættelse af DuPonts selskabsmeddelelse offentliggjort den 30. marts 2011. I tilfælde af uoverensstemmelser mellem den engelske version og denne oversættelse skal den engelske

Læs mere

Skab forretning med CSR

Skab forretning med CSR VELKOMMEN I DANMARKS CSR HUS Skab forretning med CSR Opbyg de rette CSR kompetencer og løsninger i samarbejde med Green Network GREEN NETWORK MAKE CSR YOUR BUSINESS NÅ I MÅL MED CSR Få styr på kvaliteten

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - GUMMIMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Runde gummimagneter Rektangulære gummimagneter Gummimagneter med klæb Gummimagneter

Læs mere

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse ROKI A/S: Økonomistyring - finansiering Cykelfabrikken Cyclop A/S er en ca. 30 år gammel

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: marts 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar 2016

Læs mere

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål:

Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse af følgende spørgsmål: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 200 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Der er tale om et åbent samråd. Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget udbeder sig besvarelse

Læs mere

STUDIETURS TRØJER COLLECTION. Kontaktperson: Privatadr.:

STUDIETURS TRØJER COLLECTION. Kontaktperson: Privatadr.: STUDIETURS TRØJER COLLECTION T-shirts / Hoodies / Zip Hoodies Sweatshirts / Pants College Jakker 16 Skole: Klasse: Kontaktperson: Privatadr.: Mobil: E-mail: Afrejsedato: Rejsemål: Udfyld bestillingssedlen

Læs mere

TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT

TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 7.04 Juli 2000 TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT x Ultimo juli 1999 var der i Århus Amt 48 hoteller o.l. med mindst 40 faste senge. x Sengekapaciteten

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Sankt Andreas Kollegiet i Ordrup et katolsk kraftcenter

Sankt Andreas Kollegiet i Ordrup et katolsk kraftcenter Sankt Andreas Kollegiet i Ordrup et katolsk kraftcenter Kollegiet begynder i 1873 Midt i Ordrup mellem eksklusive villakvarterer og vest for Andreas Kirken ligger et stort bygningskompleks, som de færreste

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Velkommen. til forretningsmuligheden igennem. www. EliteGreenTec.com

Velkommen. til forretningsmuligheden igennem. www. EliteGreenTec.com Velkommen til forretningsmuligheden igennem Firmaet EliteGreenTechnologies kan tilbyde dig en unik forretningsmulighed igennen vores kundeportal www.elitegreentec.com samt vores partnerportal www.my-egt.com

Læs mere

Scandinavian Micro Biodevices

Scandinavian Micro Biodevices Scandinavian Micro Biodevices Scandinavian Micro Biodevices har fra begyndelsen haft fokus på at være datadrevne, og det har bragt dem til, hvor de er i dag. For at kunne tilbyde de bedst mulige produkter

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

Miljø og ansvarlighed

Miljø og ansvarlighed Miljø og ansvarlighed Social ansvarlighed 2 Oms 3,9b Fokusområder 2015 3 Miljømærkede varer 4 Miljø butikkerne 5 Sponsorater og donationer 6 1 Social ansvarlighed Hos Dansk Supermarked erkender man at

Læs mere

OECD Communications Outlook 2005. OECD Kommunikations Outlook 2005. Resumé. Summary in Danish. Sammendrag på dansk

OECD Communications Outlook 2005. OECD Kommunikations Outlook 2005. Resumé. Summary in Danish. Sammendrag på dansk OECD Communications Outlook 2005 Summary in Danish OECD Kommunikations Outlook 2005 Sammendrag på dansk Resumé Efter at der var gået hul på "dot-com boblen" stod telekommunikationsindustrien midt i en

Læs mere

Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere

Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere TM Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere fyrværkeri og våben til at skræmme deres fjenders heste. Mange,

Læs mere

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler.

Råvarekvalitet Der benyttes altid de bedste råvarer af californiske søde mandler samt smagfulde spanske mandler. Lige siden etableringen i 1909 har Odense Marcipan haft fokus på marcipan af bedste kvalitet. Løbende er produktpaletten blevet udvidet, og i dag står Odense Marcipan for kvalitet og inspiration til fristende

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Bjarne Vest. COO Axzon A/S

Bjarne Vest. COO Axzon A/S Herning Svinekongres : Bjarne Vest Oktober 2015 1 Introduktion 51 år, polsk gift, har 2 børn på 7 og 13 år. Bjarne Vest COO Axzon A/S Har det grønne bevis fra Nordisk Landbrugsskole i Odense. Har boet

Læs mere

BERTI Slagleklipper GKR / SB Slagleklipper GKR/SB til montering på minegraver fra 1,5 3 ton. Klipper græs og krat op til Ø 2 cm.

BERTI Slagleklipper GKR / SB Slagleklipper GKR/SB til montering på minegraver fra 1,5 3 ton. Klipper græs og krat op til Ø 2 cm. Berti Professional 2006 Firmaet Berti har over 10 års erfaring med at producerer maskiner, og er derfor særdeles kompetente til at levere maskinløsninger til Deres kunder. Produktkvaliteten er meget høj.

Læs mere

Med efterår og vinter kommer varme og nærvær

Med efterår og vinter kommer varme og nærvær Med efterår og vinter kommer varme og nærvær Læs mere på andemors-verden.dk VERDEN Ønsker glædelig jul Velkommen til Andemors Verden Andemors Verden er et nordeuropæisk brandhouse. Firmaet er drevet af

Læs mere

FORKORTET VERSION. Økologisk Handlingsplan 2020

FORKORTET VERSION. Økologisk Handlingsplan 2020 FORKORTET VERSION Økologisk Handlingsplan 2020 1 Forord Interessen for økologi har aldrig været større. Salget af økologiske varer har nået nye højder og øko-begivenheder, som køernes forårsfest og høstmarkeder,

Læs mere

Handels ERFA LMO Søften Forår 2015. John Jensen

Handels ERFA LMO Søften Forår 2015. John Jensen Handels ERFA LMO Søften Forår 2015 John Jensen Spidskompetencer Bestyrelsesarbejde Gårdråds, bestyrelsesarbejde og ledelse Handels Rådgiver Certificeret Rådgiver røde investerings produkter John Jensen

Læs mere

Prinsgemalens separate program

Prinsgemalens separate program Prinsgemalens separate program Prins Henrik tog det første spadestik i sansehaven ved den kommunale institution Labyrinten. Institutionens beboere fejrede behørigt, da prinsen plantede det første træ i

Læs mere

Hørt på avlermødet d. 19. februar 2015 på Agerskov Kro

Hørt på avlermødet d. 19. februar 2015 på Agerskov Kro Hørt på avlermødet d. 19. februar 2015 på Agerskov Kro Velkomst v. Peter Petersen: Peter C. Petersen startede med at byde alle avlere velkommen til en spændende dag. Desuden orienterede han om at der bliver

Læs mere

#4 februar 2012. Dansk eksportudvikling ØKONOMISK TEMA

#4 februar 2012. Dansk eksportudvikling ØKONOMISK TEMA #4 februar 2012 ØKONOMISK TEMA Dansk eksportudvikling Efter en høj vækst igennem 2010 faldt vareeksporten igennem store dele af 2011. Niveauet for den danske vareeksport i 2011 var dog 11,4 pct. højere

Læs mere