Rejsebrev fra New York 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejsebrev fra New York 2013."

Transkript

1 Rejsebrev fra New York Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue. Vi henter Elisabeth kl. 15:00 og er allerede i lufthavnen kl. 16:30. Det gør ikke noget, for der er så meget at se på, og vi får så også tid til en sandwich og en øl i Lagkagehuset. Kl. 19 flyver vi fra Kastrup. Flyveturen er udramatisk. Vi får lækker mad og prøver at fatte, at det er nu, vi er på vej. Kl. 21 (USA-tid) lander vi planmæssigt. Det går meget hurtigt med at komme igennem indrejsekontrollen, så kl. 21:30 er vi klar ved taxaholdepladsen. Vi skal i år betale 62 $ og 18 $ i bropenge. Drikkepenge skal man jo huske, så der betaler vi 20 $. Det er så dyrt, fordi vi kører i 2 stater: New Jersie og New York! På grund af meget trafik er vi først fremme ved vores hotel kl. 23. Vi får værelse 1014, og konstaterer at der er meget larm fra airconditionen uden for vores vindue. Elisabeth får så skaffet os værelse Det er stort og flot og roligt. Dvs. vi kan høre alt fra vores naboer, da deres værelse tydeligt hører sammen med vores. Måske er det tænkt som børneværelse, da der er en tynd dør mellem vores værelser. Der er dog ingen problemer i forhold til larmen fra det andet værelse. Vi er dødtrætte og falder straks omkuld. Fredag den 6. september. Vi vågner begge tidligt. Kl. 6 er vi klar til at gå ud for at finde en morgenmads restaurant. Vi er blevet anbefalet én, der ligger under buen ved Central Station. Nærmere bestemt på Pershing Square. Den åbner dog først kl. 7, så vi får tid til at besøge den imponerende Central Station Terminal. Der er så flot og rent. Den flotte grønne farve i loftet er en oplevelse for sig selv. Så er der endelig åbent i restauranten, og sikke et morgenbord vi får. Det koster også 44 $, men hvor vi nyder det. Vi er nu klar til en hel dags oplevelser. Vi begiver os ad Park Avenue til Union Square. Der er et flot marked, og i parken er der masser af egern.

2 Vi fortsætter ad Broadway. Undervejs må Elisabeth lige ind at købe et tørklæde, da morgenluften er lige vel frisk. Nu nærmer vi os vores gamle kvarter. Vi har ønsket at gå over Brooklyn Bridge. Det er så flot en bro, og vejret er fantastisk. Vi går ud, indtil afskærmningen pga. broarbejdet begynder. Vi skal være ved Memorial kl. 11, men vi når at nyde en kop kaffe på en Starbucks ved City Hall. For at besøge Memorial kræves det, at man har fået en billet. Elisabeth havde hjemmefra reserveret 2 billetter til os til kl. 11. Det er en gribende oplevelse. Der er mange vagter, men alle vil gerne fortælle, og vi hører så om det lille træ, der er kommet tilbage til sin plads. Det har klaret at overleve både 11.september og en voldsom orkan. Bagefter går vi til Water Street, hvor Elisabeth lige skal ind i Abercrombie og Fitch og så er det tid til en skøn frokost. Vi tager så med subway tilbage til vores hotel, hvor vi er kl. 16. Vi trænger til et lille hvil. Vi tager så af sted igen. Først til Mulberry for at se på tasker. De er lige så dyre som herhjemme, så i første omgang bliver det kun til lidt osen. Vi beslutter så at tage til Mell s. Det er ligesom sidste gang, vi var der, en lækker oplevelse. Dejlig mad og en god øl. Vi får en sjov snak med tjeneren Alex om hjemmesider. Kl. 21:30 er vi tilbage på vores hotel temmelig trætte. Lørdag den 7. september. Så er det dagen for shopping. Vi går fra vores hotel kl. 8 til den nærliggende Café Metro for at spise morgenmad. Den ligger på 51. Street på hjørnet ved Lexington Avenue. Morgenmaden i dag koster ca. 28 $. Så finder vi bussen til Woodburry. Vi betaler 42 $ pr. person. Det er lidt vanskeligt, for den første bus, vi er med, kører os kun hen til Times Square, og så får vi en hurtig beskrivelse af, hvordan vi finder hen til bussen til Woodburry. Vi følger dog efter et andet par, der også skal derhen, så det går fint. Bussen kører så kl. 9:15. Det tager ca. 5 kvarter at komme derop. Centret ligger i Central Valley. Det er helt rart at komme væk fra New York s heksekedel til dette rolige sted. Outlet-centret minder umiddelbart om det i Ringsted. Det er bare så meget større. Det er meget overskueligt og meget rent og pænt. Vi får købt en masse ting og sparer en masse penge. Der er også fine muligheder for at spise frokost deroppe. Kl. 16 vil vi gerne tilbage, og da bliver det lidt hektisk, for en masse andre mennesker vil også tilbage på det tidspunkt. Det hele lykkes dog, og da vi er tilbage i New York, tager vi en subway til vores hotel.

3 Aftensmaden nyder vi ved siden af vores hotel på Wild Ginger. En asiatisk restaurant, der laver lækker mad. Vi betaler 46 $ plus drikkepenge. Hvor skal man altså lige vænne sig til det med drikkepenge. Det er faktisk et ret højt beløb, man skal betale. Det anbefales, at man betaler det dobbelte af det beløb, der betales for i tax. Det bliver let til omkring 8 $. Vi har endda været ude for en restaurant, der selv skrev 10 $ på i tips. Efter at have spist begiver vi os mod Times Square. Der er et leben uden lige. Vi havde ventet det, for sådan var det også sidst, vi var i New York. På vejen hjem får vi drinks på Rockefeller Plaza. Det er et meget hyggeligt sted, og pladsen ligger lige over for The Rock. Kl. 22 ligger vi i vores seng, og vi er begge godt møre. Søndag den 8. september. I dag skal vi på cykeltur. Vi er tidligt oppe. Det er ligesom ikke til at sove længe i New York. Der er så meget, man vil nå. Vi går til Central Park. Her møder vi en person, der tager os med hen til cykeludlejningen. Undervejs passerer vi La Plaza Hotel. Han fortæller, at hotellet er med i den nye film: The Great Gatsby med Leonardo DiCaprio. Hotellet er under ombygning, og han fortæller videre, at man er ved at restaurere det, for halvdelen af hotellet skal sættes i stand til luksuslejligheder. Vi lejer cyklerne for 2 timer. Det kan bedst betale sig, for ellers får vi ikke tid til en is, fortæller han, og han har så absolut ret. Vi betaler 20 $ for 2 timer. Der bliver afviklet motionsløb for brystkræft den søndag. Desuden er der cykelløb, føler vi. I hvert fald bliver der ringet noget med cykelklokkerne af os, da vi ikke flytter os hurtigt nok. Vi finder ud af, at der faktisk er et spor på midten af vejen, hvor der på asfalten står SLOW. Da vi kører derind, genopstår idyllen hos vores medtrafikanter. Det er ca. 27 grader, så vi nyder virkelig at cykle rundt derinde. Det er en kæmpe park, og vi cykler for bl.a. at finde The Recevoir, som vi har hørt og læst så meget om. 5 gange spørger vi om vej, og så lykkes det så endelig. Undervejs kommer vi ind i mange kroge, men det gør jo ikke noget, for vi har jo 2 timer. Efter cykelturen kigger vi inden for i Apple for at købe noget isenkram med hjem. Vi er også i den store legetøjsforretning: FAO. Så begiver vi os op til Christian Louboutin i 75. Street, kun for at konstatere, at de holder lukket om søndagen. Vi tager så med subway hjem til vores hotel med vores indkøb, inden vi går ud at spise frokost. Vi skal selvfølgelig også shoppe i B&H. Der er lige noget med et Nikon kamera og et par hukommelseskort, der skal med til Danmark. Selv om vi har været der for 2 år siden, er det

4 stadig lige fascinerende. Kasser med indkøb farer rundt i loftet og ekspedienterne er alle jøder. Century 21 er næste stop. Der er altid noget, der frister i det store outlet center Downtown. Vi går da også derfra med en masse gode tilbud. Nu hvor vi er på de kanter, vil vi spise i Little Italy. På vores vej dertil passerer vi igennem Chinatown. Sikke et mylder. Vi spiser på Casa Bella, og det er her, de selv lægger drikkepenge på vores regning i form af 10 $! For øvrigt smagte pizzaen slet ikke godt, så lad endelig være med at spise dér. Efter at have spist går vi videre ad Mulberry Street. Der er rigtigt hyggeligt. Ved Bleecher Street tager vi med subway tilbage til vores hotel. Vi nyder at være tilbage ca. kl. 20 og få hvilet benene. Mandag den 9. september. Så oprandt vores sidste dag i New York. Vi skal flyve fra Newark kl. 23:30. Vi pakker kufferter og spiser så morgenmad på Café Metro, som vi plejer. Da vi kommer tilbage på vores hotel, aftaler vi med Bellboy en, at vi bliver hentet af en shuttlebus kl. 19:15. Det koster kun 20 $ per person. Det er jo en noget anden pris, end da vi kørte ind til hotellet med en Yellow Cab, og jeg må sige, at det fungerer perfekt. Vi er også lige oppe på 15. etage på vores hotel, hvor der findes en meget dejlig tagterrasse med en fantastisk udsigt. Vi går nu ned til New York Public Library. Det er en kæmpe oplevelse, og så gratis oven i købet. Det er så smuk en bygning både udvendig, men så sandelig også indvendig. Da vi kommer op ad trapperne, er der en ældre dame ved indgangen til én af læsesalene, der fortæller os, at vi endelig skal lægge mærke til loftet i den næste sal. Vi skal også bemærke Johann Gutenbergs Bibel tryk, der ligger i en montre, og så er der lige den smukkeste udsigt til Empire State Building fra det sidste vindue til venstre. Vi bliver imponerede og er meget taknemmelige for hendes venlighed. Bagefter besøger vi souvenirbutikken, som vi har læst så meget om, og vi bliver ikke skuffede. Da det er så pragtfuldt et vejr, nyder vi en kop kaffe på trappen foran biblioteket, inden vi fortsætter vores oplevelser. Nu er det på tide at få fundet en Christian Louboutin butik, og denne gang tager vi til 14. Street. Det er ikke nogen nem opgave, men efter at have spurgt en masse mennesker om vej, lykkes det. Elisabeth konstaterer, at hans sko ikke passer til hendes fødder, så vi kan nu med ro i sjælen finde Diner, hvor vi spiser en dejlig frokost. Mætte begiver vi os nu op på High Line. Sikke en fantastisk måde at udnytte et nedlagt jernbanespor på. Der oser af miljø.

5 Jeg har set en meget smuk halskæde hos en guldsmed tæt på Central Park, så der tager vi med subway op. Forretningen er lukket, men heldigvis kommer indehaveren løbende, da vi tager i døren. Bagefter kigger vi inden for i Mulberry. Ekspedienten kan kende os, og vi får en god snak om, hvor hun vil anbefale Elisabeth at handle tasker. Alligevel bliver det til en lille visittaske. Vi har virkelig fået shoppet denne gang. Det er vist godt, at vi skal flyve hjem i nat! Nu er der faktisk ikke mere på vores program, men vi beslutter os lige for at kigge inden for hos Macy s. Undervejs nyder vi en kop kaffe efter at have passeret Trumph Tower. Heldigvis er der intet, der frister os hos Macy s, så vi vender tilbage til vores hotel. Lige over for politistationen får Elisabeth ordnet negle. 12 $. Vi spiser aftensmad på Wild Ginger og bliver så afhentet kl. 19:15 præcis. Vi samler endnu et par op på vejen, og kl. ca. 20 er vi ved lufthavnen. Der skal vi som tidligere igennem noget af et sikkerhedscheck, men kl. 21 sidder vi så og venter på at klokken skal blive 23:30. Desværre er flyet en time forsinket, og da der absolut intet er at se på i den lufthavn, er ventetiden frygtelig lang. Vi lander dog næsten planmæssigt i København kl. 13:30 tirsdag eftermiddag. Hvor har vi altså haft en god ferie. Helle Gjerløv. Oktober 2013.

Søndag den 26.07.2009

Søndag den 26.07.2009 Søndag den 26.07.2009 Vi kørte fra Astrup kl. 08:50 og havde mange sommerfugle i maven. Vi fik sagt farvel til Mona og Ivan, som var så søde at køre os til lufthavnen. Flyet lettede til tiden og det var

Læs mere

Min tur. til. New York City

Min tur. til. New York City Min tur til New York City 19. - 28. marts 2000 Indholdsfortegnelse Emne... Side 1 Dagbog... 3 1.1 Søndag den 19. marts 2000... 3 1.2 Mandag den 20. marts 2000... 4 1.3 Tirsdag den 21. marts 2000... 5 1.4

Læs mere

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard

Bilag. Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard Bilag Nikolaj Grauslund Kristensen, Daniel André Clausen, Christopher Sejer Jahn Christensen og Christian Hedegaard RESUME Dette dokument indeholder transskriberinger af interview samt tabeller. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus

Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Janni, Rene, Mads og Camilla. Stig, Gerd og Sus Så kom dagen endelig. Vi skulle på sommerlejr og denne tur skulle gå til Litauen. Den blå bus og den store trailer blev pakket og Mads, Camilla, Rene, Stig,

Læs mere

Turen går til ROM Torsdag den 21.marts 2013 starter vores tur til ROM. Vi har pakket campingvognen onsdag og da jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen går der kun ½ time så suser vi af sted. Der

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk

Om ALS Og Intet. Arne Lykke Larsen 1. 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Om ALS Og Intet Arne Lykke Larsen 1 1 all@ifk.sdu.dk, arne.lykke.larsen@mail.tele.dk Forord Mine første 99 sandfærdige historier om at leve med ALS, er udkommet den femtende september 2009 i bogform, med

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

T.O.U.R.S. Det gode løberliv facebook.com/marathon. Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening

T.O.U.R.S. Det gode løberliv facebook.com/marathon. Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69. Medlem af Danmarks Rejsebureauforening 2014 Det gode løberliv facebook.com/marathon Medlem af Danmarks Rejsebureauforening T.O.U.R.S. Tour Operators United for Runners & Sportsmen Ærøvej 10 8800 Viborg Medlem af Rejsegarantifonden nr. 69 New

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

USA-tur 3. maj 10. juni 2005

USA-tur 3. maj 10. juni 2005 USA-tur 3. maj 10. juni 2005 Af Ivan Johnsen Los Angeles Så godt som alle danske countrysolister har en eller flere gange været en tur over dammen for at besøge Guds eget land, og jeg var ved at være sådan

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk

Det sydvestlige USA. 2.-18. april 2008. Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Det sydvestlige USA 2.-18. april 2008 Sammendrag af blog skrevet af Helle Rettig www.curiousexplorer.dk Vi drager mod vest Om få dage og timer er årets første eventyr en realitet. Efter tre måneders planlægning

Læs mere

Turen går til Californien (sommeren 2011)

Turen går til Californien (sommeren 2011) Turen går til Californien (sommeren 2011) Vores første tur til USA, der var virkelig spænding på. Da vi er medlem af FDM, kunne vi lave vores ruteplan på AAA (USA svar på FDM), det var en fantastisk måde

Læs mere

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Punkt... Side Fredag den 8. august 2008...3 Lørdag den 9. august 2008...4 Søndag den 10. august 2008...6 Mandag den 11. august 2008...7 Tirsdag den 12.

Læs mere

JDK 207 B26 Agnes Ruben

JDK 207 B26 Agnes Ruben Jeg vil gerne prøve at starte med at spørge dig noget omkring din egen og familiens baggrund. Hvornår kom familien til Danmark? Altså min fars familie, de har boet i Danmark siden syttenhundrede et eller

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

7. klasse - Læseprøve 3

7. klasse - Læseprøve 3 Tekst 1 I opskriften Fiskelagkage skal du så hurtigt som muligt finde svar på nogle spørgsmål. Du skal altså kun læse, hvad der er nødvendigt for at svare på disse spørgsmål. Markér de rigtige svar. Sæt

Læs mere

Derefter var det ikke særligt bemærkelsesværdigt landskab, vi kørte igennem til Williams i Arizona måske fordi vi var blevet godt forvænt.

Derefter var det ikke særligt bemærkelsesværdigt landskab, vi kørte igennem til Williams i Arizona måske fordi vi var blevet godt forvænt. SØN 20 Efter en god morgenmad (og øvli havde tanket) kørte vi mod Utah kl. 7.30 (11 grader, skyfrit og lidt blæst). Inde i Utah drejede vi mod syd mod Moab for at komme ned til Williams, der er udgangspunkt

Læs mere

USA Best of The East 2015

USA Best of The East 2015 USA Best of The East 2015 special rundrejse med dansk rejseleder USS Constitution & Boston skyline New York, Manhattan, Times Square Vi kommer ind i Det Hvide Hus Det Hvide Hus, Washington D.C. Montreal

Læs mere

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K

KIBÆK Cykelmotion. Klubblad Juli 2011. Harzen 2011 CY K KIBÆK Cykelmotion Harzen 2011 BÆ KI M OT ION K CY K EL Klubblad Juli 2011 Rundt i Trehøje Af Michael Christensen Lørdag den 30. april var der»rundt i Trehøje«og det første cykelløb i år for mit vedkommende.

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9

I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 I svedekassen til Sicilien Del 9 af 9 Tirsdag, den 4. august 2009 (Ich bin ein Berliner) Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel igen, da jeg vågnede omkring halv otte. Jeg gad ikke stå op. Jeg nød

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere