Receptionsdamen kan slet ikke forstå vores problem. I er jo kommet til New York!!! Der er larm!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Receptionsdamen kan slet ikke forstå vores problem. I er jo kommet til New York!!! Der er larm!"

Transkript

1 1. dag - torsdag den 1. september. Vi henter Elisabeth klokken 08:45. Skal flyve med SAS klokken 12:25. Flyveturen går fantastisk. Jeg har været så bange for turen, men må erkende, at det er værre at køre med DSB til Ølby. Vi lander i Newark klokken 14:20 (lokal tid). Det tager en krig at komme igennem kontrollen. Der skal studeres papirer, tages fingeraftryk, tages foto og endnu engang studeres papirer. Til slut skal der svares på diverse spørgsmål. Vi får nu fat i vores bagage og begiver os ud til køen, der venter på at få en taxa. Det foregår meget civiliseret. Alt bliver styret af en voluminøs, mørk dame, der spørger hvor vi skal hen. Jeg får fremstammet adressen, men den er hun totalt ligeglad med. For hende er det interessant at vide, hvor på Manhatten vi skal hen. DOWNTOWN! 57 $. Drikkepenge (tips) vil blive 12 $. Cirka 20 % finder vi siden hen ud af. Da vi når til Holland Bridge vender chaufføren sig om for at få bompenge. 11 $. For at komme til Downtown skal vi køre igennem 2 stater: Jersey og New York, så derfor bliver det så dyrt. Klokken 16:30 når vi vores hotel: Cosmopolitan. Vi får et fint, stort værelse (nummer 523). Elisabeth finder stuepigen, som vi skynder os at give 10 $. Der er utrolig megen larm fra aircondition-anlægget. Selv når det er slukket, er der stadig megen larm. Elisabeth beder om et andet værelse, da vi véd, at vi ikke vil få lukket et øje på det værelse. Receptionsdamen kan slet ikke forstå vores problem. I er jo kommet til New York!!! Der er larm! Næste morgen lykkes det dog for os at få overbevist hende om, at vi altså ikke kan holde det ud, og at vi umuligt kan få sovet. Vi får så et værelse ud til gaden. Hvilken lykke. Nå - tilbage til torsdag eftermiddag. Vi pakker ud og begiver os så ned mod World Trade center (WTC). Vi ser en kæmpe byggeplads, med et ikke færdigt, nyt tårn: Freedom- Tower. Jeg begynder at fotografere tårnet, hvortil Elisabeth spørger mig om, hvordan jeg kan vide, at det tårn som jeg fotograferer, er Freedom Tower: Der er jo et andet tårn ved siden af, som vel ligeså godt kan være Freedom Tower. Jeg siger, at hun jo bare kan se sig omkring, for alle andre folk omkring os fotograferer jo også det tårn! Elisabeth siger så: Bare det ikke er Kejserens nye klæder. For at være helt sikker, finder jeg en lille politi-kvinde at spørge. Hun bruger lang tid på at diskutere med sig selv, hvilket tårn det drejer sig om, og bliver efterhånden enig med sig selv om, at det er tårnet til venstre for os, som skal blive til Freedom Tower! Over for Ground Zero ligger den lille kirke St. Pauls Chapel med kirkegården, der vender ud mod Ground Zero.

2 Inde i kirken har brandfolk og andre redningsfolk holdt hvil under arbejdet med at redde folk ud af ruinerne fra de nedstyrtede tårne. Man ser bl.a. en briks med en masse bamser på. Vi fortsætter vores vandring via Broadway til Tyren ved Wall Street. Undervejs hjem til hotellet spiser vi lige en burger på Burger King. Mens vi sidder dér, ser vi en masse mennesker, der kommer med poser fra Century 21. Et stort outlet varehus. Vi vil se hvad det er, men vi er nok for trætte, for vi kan hverken finde hoved eller hale, da vi er kommet ind i stormagasinet. På vej tilbage til vores hotel, går vi forbi det flotte Millenium Hilton Hotel. Det ligger også lige over for Ground Zero. Vi har i én af vores rejsebøger om New York set, at på øverste etage af det hotel, kan man fra et vindue se ind over afspærringerne til Ground Zero. Vi sniger os op på 30. etage i håb om at kunne komme til at se ind over afspærringerne. Vi finder vinduet, men desværre vender det den forkerte vej, så vi må opgive vores forehavende. Til slut køber Elisabeth noget frugt med hjem fra et velassorteret Amish supermarked. Klokken er nu blevet 20:00 og vi ligger i vores senge, godt møre og trætte. 2. dag - fredag den 2. september. Forfærdelig nat på grund af larm fra det slukkede aircondition-anlæg. Vi står op klokken 06:30. Vi går ned på caféen ved siden af hotellet, hvor vi bestiller en dejlig morgenmad, bestående af røræg med cheddar, 3 pandekager med blåbær, masser af frisk frugt og dejlig kaffe - og det er til hver af os! Nu er vi så klar til at gå ned ad Church Street, videre ad Wall Street og Broadway til den gratis færge til Staten Island. Vi sejler tæt forbi Frihedsgudinden. Det er en fantastisk måde at opleve New York s skyline på. Efter vi er kommet tilbage til Manhatten, tager vi hjem til vores hotel, hvor det lykkes os at overbevise receptionisten om, at vi bliver nødt til at få et andet værelse, for ellers får vi intet ud af New York. Vi får så værelse nummer 511 med udsigt til gaden. Her er også larm, men det er byens larm, og det er noget helt andet. Vi glæder os næsten til næste nat. Da det er tid til frokost og vi er sultne, finder jeg rugbrødet frem. Det vækker ikke ligefrem jubel. Times Square skal nu opleves. Vi tager med subway derop. Straks vi er fremme, kommer en gulklædt mand os i møde for at tilbyde busrundtur.

3 Én dag koster 44 $. Han vil tilbyde os 3 dage, en sejltur rundt om sydspidsen af Manhatten og entré til enten Empire State Building eller Rockefeller Tower for 54 $. Vi slår til og får virkelig gjort brug af kortet. Først tager vi den røde rute Uptown. Det er spændende. Vi får vist, hvor et hav af de kendte bor. Bl.a. Yoko Ono s lejlighed, Jackeline Kennedy og Onassis s lejlighed, Harlem, Guggenheim Museum og Central Park med Zoo. Vi stiger af på pladsen med Plaza Hotel. Vi vil besøge Apple Store. Køber ingenting, men bliver meget fristet. Blandt andet ser vi en iphone 4 til 199 $. Da jeg spørger en ansat om prisen er rigtig, svarer han, at det kun er amerikanere, der kan købe den til den pris, og så er den for øvrigt låst i 2 år. For os andre vil prisen være omkring 650 $. Går omkring i gaderne i området. Bl.a. Lexington Avenue med de kendte butikker. Vi besøger også Bloomingdales. Elisabeth vil meget gerne shoppe i Abercrombie og Fitch. Det er en trendy forretning, som lige er kommet til København, men aldeles ikke til Næstved. Vi finder den og en lang kø af mennesker. Elisabeth forklarer mig, at den er så populær, at folk må stå i kø og vente på, at folk kommer ud af den, før der lukkes flere ind. Elisabeth ved, at der findes en anden afdeling i New York, så vi spørger dørvogterne, og får at vide, at der også er en forretning på Water Street. Dér vil vi tage til i morgen. Nu er det imidlertid blevet tid til en Skinny Vanilla Coffé på Starbuck s. Herefter tager vi subway en til West 110. Street. Vi er blevet anbefalet at spise burger på Mell s Burger. Vi vælger hver en Broadway og dertil en fantastisk øl. Sikke en oplevelse. Det skal prøves. Hjemme ved hotellet får Elisabeth pedicure og jeg får skrevet en masse postkort. 3. dag - lørdag den 3. september. En skøn nat er passeret. Vi er meget friske, da vi går ned på vores café til morgenmad. Igen røræg med cheddar, men i dag vælger vi så yoghurt med frisk frugt også. Sikke en portion vi hver får. Vi kunne sagtens dele en portion. Alt er altså stort herovre. Nu går vi så op for at tage bussen mod Downtown til Chinatown. Undervejs mod Chinatown finder en filmoptagelse sted lige midt på vejen. Sjovt. Vi havde læst, at man kunne komme ud for det, men det er da sjovt, at vi lige kommer forbi et set-up. Vi oplever Chinatown s mylder og fortsætter via Mulberry Street til Little Italy. Vi synes, her er så hyggeligt, at vi køber os en kop kaffe og hviler benene lidt. Vi går langs kajen under Elevated Highway og ser Brooklyn Bridge og kan kigge over mod Brooklyn.

4 Nu er det så blevet tid til at finde Water Street. Det viser sig så bare, at der er flere gader, der hedder Water street, men det opdager vi ikke lige med det samme. Vi finder ned til Water Street og kigger undrende på hinanden, da vi når frem. Der er intet i den gade ud over et parkeringsområde til et supermarked. Frem med kortet, og da ser vi, at Water Street er navnet på flere gader nede ved kajerne ud til East River. Så af sted igen mod endnu en Water Street og denne gang finder vi Abercrombie og Fitch og en vis ung dame går shopamok. Vi tager hjem med indkøbene og sender postkort, inden vi fortsætter med subway til Macy s. I dette kæmpe stormagasin er der udsalg, så vi går begge lidt amok. Da vi efter mange timer kommer ud, bliver vi næsten slået omkuld af varme. Vi hviler os lige lidt på Herald Square, inden vi begiver os mod Meatpacking District. Undervejs med bussen, ser vi det 3-kantede hus: Flatiron Building. Det ligger på 5. Avenue ved West 23. Street. Planen er at finde et spisested - Buddakan - som vi er blevet anbefalet. Da vi endelig finder det, synes vi ikke, at vi kan være bekendt at spise der, fordi vores antræk ikke matcher de andre gæsters særlig godt. Vi finder så et hyggeligt sted over for, der hedder Diner, som laver noget lækkert mad til os. Vi tager med subway hjem. Kommer op et andet sted, end vi har gjort tidligere. På vejen mod hotellet opdager vi så en souvenirbutik, hvor vi handler en masse gaver. Vi er hjemme klokken 21:00, godt trætte og ømme i fødderne. 4.dag - søndag den 4. september. Morgenmaden er endnu en gang en drøm, så vi begiver os friske og mætte Broadway for at tage med bussen op til Rockefeller eller The Rock. mod Vi kører med elevatoren de 67 etager op. Da vi er derinde slukkes lyset og det viser sig nu, at loftet er gennemsigtigt, så vi kan se hele opturen. Fantastisk oplevelse. Det går utroligt hurtigt, men undervejs spilles der høj musik. De sidste 2 etager forgår med rulletrappe og til fods. Udsigten er imponerende på trods af, at der er meget varmedis. Vi har valgt The Rock for at få muligheden for at se Empire State Building opppe fra. Nede igen, fortsætter vi med turbussen op til fotoforretningen B&H. Det er en fantastisk oplevelse. Den er jødisk ejet. Det vrimler med almindelige og ortodokse jøder. Der er et hav af kasser til kunder med spørgsmål og lige så mange til kunder, der er klar til at handle. Efter afgivelse af ordrer, går man så nedenunder for at betale. Herefter går man

5 så til en kasse for at få sine varer udleveret. I loftet farer kasser rundt med fotoudstyr, der er på vej ned til udleveringen. Efter at have fået vores varer, går vi mod Times Square. Undervejs spiser vi en lækker sandwich på Subway. Skønt at få hvilet benene, og hvor smager den sandwich godt. På Times Square er der et fantastisk mylder af folk. Vi sætter os ind et sted og får os en Cosmopolitan. Sponseret af Lilly. Vi møder nogle meget søde danskere, som vi hygger os med, inden vi fortsætter videre med subway hjem. Vi køber kaffe med op på værelset, hvor vi lige hviler os lidt, inden turen går mod Ground Zero, hvor vi vil handle i Century 21 - og det gør vi virkelig! Derefter går vi ad Fulton Street til Abercrombie, hvor Elisabeth lige skal handle lidt mere. Derefter spiser vi på en Thai-restaurant i nærheden. Vi slutter aftenen af med at tage med subway til Times Square, da vi begge har et ønske om at opleve pladsen i mørke. Det er virkelig et fantastisk syn. - Og så er det hjem i seng. 5.dag - mandag den 5. september (Labour Day). Sidste dag i New York. Vores café er lukket, så vi skal lige om på den anden side af hotellet på en lidt finere café, hvor vi får omelet og pandekager. Vi pakker og checker ud. Går nu ned ad Liberty Street for at se mindesmærket for de brandmænd, der omkom under 9/11/2001. Det er en 17 meter lang frise på væggen ved brandstationen. Det er utroligt gribende at se det. Mens vi står der, bliver brandbilerne kaldt ud. Det virker stærkt, og man kan ikke lade være med at tænke på den opgave, der forestod samme brandstation for 10 år siden. Da vi når op på Church Street igen ser vi en masse kampklædte politifolk. Vi er vant til at se masser af politifolk overalt, men disse anti-terror fok har vi ikke set tidligere. De bærer skudsikre veste, maskinpistoler, almindelige pistoler og hjelme. Jeg spørger én af dem, om der er noget på færde. Han gør et stort nummer ud af at forklare mig, at vi ikke må tro, at der er noget galt. De er altid til stede et eller andet sted i New York, og nu er de altså her. Vi kan føle os fuldstændig trygge. De er der for at forhindre, at 9/11 skal ske igen. Jeg fornemmer tydeligt, at han er meget stolt over at være med til at beskytte sit land og sit folk, og at det er vigtigt for ham, at få mig overbevist om, at alt er trygt og sikkert. Da jeg spørger, om jeg må tage et billede af ham, siger han nej, men jeg må gerne fotografere motorcyklerne, der tilhører det almindelige politi.

6 Næste punkt på vores liste over oplevelser, der skal ses inden turen går hjem, er Greenwich Village og West Village. Vi kører med subway til Christopher Station. Da vi kommer op på Sheridan Square, finder vi kortet frem for at finde retningen mod Bleecker Street. Vi vil besøge Magnolia Bakery, som er kendt fra serien Sex and the City. Mens vi er ved at orientere os, kommer en dame forbi. Hun spørger, om hun kan hjælpe os. Egentlig vil vi gerne klare os selv, men for ikke at virke uvenlig, forklarer vi hende, at vi vil til Magnolia Bakery. Så starter fordraget ellers: Det vil være totalt spild af tid at tage dertil, og desuden er cupcakes ikke værd at sætte tænderne i, og desuden har Amerika ingen madkultur. Finere madlavning er importeret fra Frankrig. Vil vi absolut besøge det sted, skal hun dog nok vise os derhen. Undervejs i hendes foredrag fortæller hun os, at hun er indvandret fra Ukraine og har været gift med en franskmand. Nu forstår vi måske bedre, at hun har så kritisk en holdning til Amerika. Det har vi ikke oplevet tidligere. Tværtimod har hver eneste amerikaner, vi har talt med, været meget stolt over at være amerikaner. Vi bliver totalt stakåndede af at høre på hende, og vi har bestemt ikke lyst til at følges med hende, for det er lige lidt for negativt og manipulerende for os, så vi fortæller hende ret bestemt, at vi godt kan klare os selv. Vi begiver os så ad Christopher Street til Bleecker Street. Her drejer vi til venstre og fortsætter ca. en halv times trav, inden det går op for os, at vi er gået den forkerte vej. Vi skulle være drejet til højre ad Bleecker Street. Det kommer der megen grin ud af. Det er et helt andet miljø, end det vi kommer fra. Her er meget pænt og roligt og grønt. Vi finder endelig Magnolia Bakery. Der er masser af cupcakes, men der er ingen borde, hvor man kan sidde og nyde dem sammen med en kop kaffe. Det er virkelig et bakery og ikke en café. Herefter går vi videre mod Washington Square Park. Undervejs drikker vi kaffe og spiser cupcakes i Gay-området. Vi ser en mindetavle over en homoseksuel, som er blevet slået til døde. Washington Square Park er flot, og der er så mange egern. Vi fortsætter ad La Guardie Place til Soho, som er en spændende bydel med en masse interessante forretninger. Planen er nu, at vi vil spise frokost i Little Italy. Der er så meget hygge, da vi når frem, og vi bestemmer os for at spise hos Da Nico. Det sidste måltid i New York nydes med et stort glas rødvin til en super skøn Pasta Cabbonara. På vej mod Fulton Street passerer vi det flotte monument der starter Manhatten Bridge. Vi skynder os lige en sidste gang ind i Abercrombie og herefter i løb tilbage til vores hotel. Ankomst til vores hotel klokken13:55 Taxa bestilt til klokken 14:00. Vi når desværre meget hurtigt ud til Newark. Der er ikke ret meget trafik, da det jo er Labour Day. Newark er en fantastisk dødssyg lufthavn. Der er intet at se på. Nærmest kun 2 Starbuck s caféer. Vi går ombord på SAS-flyet klokken 17:00 og flyver klokken 17:40.

7 6. dag - tirsdag den 6. september. Flyveturen foregår stille og roligt, indtil vi når til Canada. Da skal sikkerhedsbælterne spændes, og besætningen bliver bedt om at sætte sig. Det varer cirka et kvarter og er ikke spor sjovt. Igen over England opstår der turbulens, men det virker ikke så voldsomt. På grund af medvind lander vi allerede klokken 06:50 i Kastrup. Jens står klar til at hente os, og klokken 08:30 sidder vi hos Elisabeth og drikker kaffe, inden vi kører hjem til os selv. Vi har haft en fantastisk ferie, og nu bliver det spændende at se, hvornår det kan lykkes at komme til New York igen. Lysten er der i hvert fald. Helle B. Gjerløv. September 2011.

Afgang fra Kastrup. Isbjerge på Grønland.

Afgang fra Kastrup. Isbjerge på Grønland. 1. dag - torsdag den 1. september. Vi henter Elisabeth klokken 08:45. Skal flyve med SAS klokken 12:25. Flyveturen går fantastisk. Jeg har været så bange for turen, men må erkende, at det er værre at køre

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

Dagbog New York. Nicklas Søndergaard Højbjerg

Dagbog New York. Nicklas Søndergaard Højbjerg 2018 Dagbog New York Nicklas Søndergaard Højbjerg Søndag den 29. juli 2018 Den store dag er kommet og vi tog afsted på vores rejse til USA. Vi fløj fra Billund til New York via Amsterdam og Frankfurt.

Læs mere

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks.

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. Med SAS, flynr. SK 909 fra København (CPH) Afgang kl. 12.25 med SK 909. Ankomst

Læs mere

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN 2018 PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN Torsdag 13.9. Fredag 14.9. Lørdag 15.9. Søndag 16.9. Mandag 17.9 07.30: Mødetid i Billund, som I selv kommer til. 10.10: Afgang fra Billund HUSK:

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Turen går til New York (efterårsferien 2012)

Turen går til New York (efterårsferien 2012) Turen går til New York (efterårsferien 2012), Vi fløj igen med Air Canada som da vi var i Californien, det tror jeg bare vi bliver ved med! Dejligt at lande i Canada, vi har ikke endnu været udsat for

Læs mere

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke torsdag 81009 8.10.09 06:00 00 Afgang Herning Fra Herning Kirke torsdag 8.10.09 11:50 Check in færdig

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt.

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt. Søndag d. 13. oktober 2013 Dag 1 09.30 Fremmøde i Kastrup Terminal 3. Tjek ind skal forestås af den enkelte selv og være afsluttet senest kl. 11.35 Gruppen mødes i transithallen i Kastrup foran Lagkagehusets

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse.

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse. For tredje år i træk besøger Handelsskolen, Silkeborg Business College vores amerikanske venskabsskole Seminole State College i Seminole, Oklahoma. 20 elever er blevet specielt udvalgt på tværs af klasserne

Læs mere

New York og Oahu, Hawaii

New York og Oahu, Hawaii New York og Oahu, Hawaii Kombiner den pulserende storby New York med Stillehavets perle Honolulu. New York City er en hel verden i sig selv - uanse om du er til kunst, filmpremierer, exentriske natklubber,

Læs mere

Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016

Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016 Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder,

Læs mere

New York Washington 03. til 11. september 2011

New York Washington 03. til 11. september 2011 New York Washington 03. til 11. september 2011 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 1. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 733 Skyerne gråne 87 - Det første lys 84 Gør døren høj 83 - Glæd dig Zion, glæd dig jord 439 O, du Guds lam 81 v. 7 af Fryd dig du Kristi brud 74

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster Toronto Niagara Falls CANADA USA Syracuse NEW YORK PENNSYLVANIA Lancaster Washington D.C. New York NEW JERSEY FAKTA OM TUREN New York City og Washington D.C. byder på masser af storbyoplevelser med alt,

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016

New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016 New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016 Tag med Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Sørens Rejser og OurWorld A/S på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum.

Læs mere

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi bevæger

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ new york new york Få byer kan som New York skabe den perfekte ramme om den ultimative storbyferie. Her er simpelthen alt! Gå på opdagelse i nogle af New Yorks mange forskellige områder, der hver har deres

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer

Bårehold i felten. Uddrag af noter fra observationer Bårehold i felten Uddrag af noter fra observationer 1: Vi får et kald til Holst Camping-området, og springer i bilen. Det er en ung pige, de har svært ved at komme i kontakt med. Vi får et fix-punkt at

Læs mere

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER Afrejse den 27.marts - 5. april 2014 Lorem et kr. 2.916.795 Spændende rundrejse til Østkysten's historiske landemærker REJSEPLAN På denne tur besøger I 3 stater i USA og

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Punkt... Side Fredag den 28. januar 2011...3 Lørdag den 29. januar 2011...4 Søndag den 30. januar 2011...5 Mandag den 31. januar 2011...6 Tirsdag den 1.

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den

Sammen med knive og gafler og strømper og gamle breve ligger en masse penge. Der må være mange tusind kroner. Sjokke tager en seddel og rækker den 1. Masser af penge Det er mandag. Bølle-Bob står foran Sjokkes hus. Han ringer på døren. Han har købt mælk til Sjokke. Det gør han tit, for Sjokke er gammel. Der går lang tid, før Sjokke åbner døren.»er

Læs mere

Dag & dato: Fredag 10-Oct

Dag & dato: Fredag 10-Oct Eastern USA 2008 Fredag 10-Oct Ferien er i gang! Lang dag forude: Vi bliver hentet af en taxa kl. 05:30, så med tog til København, fly til Paris og først om eftermiddagen med fly fra Paris til New York.

Læs mere

Storbyerne på USA's østkyst i tog

Storbyerne på USA's østkyst i tog Storbyerne på USA's østkyst i tog Tag på en spændende togrejse i det østlige USA. Her besøger I storbyerne Washington, New York og Boston, der alle byder på spændende oplevelser. 9 dage Fra-pris pr. person

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke.

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke. Samtalevandring 1. Maj 2012. Mads, 27. Butiksassistent. Bor på Hillerødgade. Interviewer: Jeg optager, er det okay? Mads: Ja. Interviewer: Hvor bor du henne her i området? Mads: Jeg bor på Hillerødgade,

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden

Altid fordelagtig. Tag med Klub Tidende til Oslo. Tag med på forårscruise med DFDS og Oslobåden Altid fordelagtig Glæd dig til en fantastisk rejse med skibet Crown Seaways til Oslo Tag med Klub Tidende til Oslo Nu kan du komme med på forårscruise med DFDS og Oslobåden til en rigtig god pris. På manges

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET)

JULEPOSTHUSET. 13. december CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) STHUSET afs.13 side 1 JULEPOSTHUSET 13. december LYD: CLS POSTHUS CLS GADE POSTHUSDØR-KLEMT BILHORN BRAG (MALERI FALDER PÅ GULVET) (CLS POSTHUS) Postmester! Postmester! - De må vågne! Hva'? Hva' beha'r?

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

NHL-vinterferie i New York

NHL-vinterferie i New York NHL-vinterferie i New York 12.-18. februar 2010 Eksklusiv tur til danskeropgør mellem Frans Nielsen og Peter Regin som du selvfølgelig begge møder mens tv-kommentator Jimmy Bøjgaard er din vært på turen

Læs mere

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York - kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder - 8 dage / 6 nætter Oplev The Big Apple med connaisseuren, Ole Lindboe

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand Første Rejsebrev Studerendes navn: Mette Bøgh Nauersgaard Pedersen Studienummer: PS12621 E-mail: mettebnp@gmail.com Praktikperiode: 3. praktik fra 1. Februar 2015 til 31 juli 2015 Institutionens navn:

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Symptomregistreringsskema (ugeskema)

Symptomregistreringsskema (ugeskema) Symptomregistreringsskema (ugeskema) På følgende skema bedes du notere for hver dag og tid på dagen, hvor generende dine symptomer er: Ingen smerte/ gener/følelser 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Værst tænkelige

Læs mere