Portfolio Rasmus Jørgensen. Cand. arch. Kunstakademiets Arkitektskole. Master of arts in architecture The Royal Danish Academy of Fine Arts

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Portfolio Rasmus Jørgensen. Cand. arch. Kunstakademiets Arkitektskole. Master of arts in architecture The Royal Danish Academy of Fine Arts"

Transkript

1 Portfolio Rasmus Jørgensen Cand. arch. Kunstakademiets Arkitektskole Master of arts in architecture The Royal Danish Academy of Fine Arts English: There is a small English summary at the beginning of each project.

2 2010 Ben Wood Studio Shanghai Circulations diagram til konkurrence præsentation. Igangværende projekter hos Ben Wood Studio Shanghai Et lille indblik i mit arbejde i Kina Konkurrence for masterplan til et ny kommercielt knudepunkt uden for Shanghai English: On-going work at Ben Wood Studio Shanghai in China. A small preview of my work in China. Luksus villaer baseret på traditionelle kinesiske gårdhavehuse

3 2009 Afgangs projekt fra Kunsakademiets Arkitektskole ET BALTISK HUS I KØBENHAVN Ambassade fællesskab for de baltiske lande English: The Baltic House in Copenhagen is my final project at The Royal Danish Academy of Fine Arts - School of Architecture. The building is an attempt to rethink an embassy and the role it plays in the city - trying to match the era of Obama where foreign affairs no longer is about confrontation and aggression, but about dialog and empathy.

4 Det konceptuelle greb - de tre ambassader holder i hinanden og danner tilsammen en fælles figur. Litauen Litauen Letland Estland Hovedgrebet tager afsæt i demonstrationen The Baltic Way, som fandt sted under brudet med Sovjet. Her tog to millioner mennesker fra alle tre lande hinanden i hænderne og dannede en ubrudt menneskekæde gennem alle lande - over 600 km - som billede på deres ønske om selvstændighed. Mit programatiske arbejde med ambassaderne udviklede sig undervejs i processen til tre rumlige L-figurer. Figurerne tager hinanden i hænderne og folder sig sammen til en figur, der danner et fælles atrium. Det bliver til en stabling, hvor de tre ambassader sammen holder om fællesskabet. \ Mellem ambassaderne ligger husets store rumlige oplevelse - det store foyerrum med det åbne atrium, der bevæger sig op gennem bygningen og sender blik ud i havnen. Foyeren med den store trappe er indrettet specifikt til de store folkelige korarrangementer, hvor man bruger trappen enten som scene eller tilskuerpladser. Atriumet over foyeren er husets hjerte, hvor ansatte mødes og samarbejdet mellem de tre lande opstår. Det er et rum skabt af fællesskabet mellem landene og til fællesskabet mellem landene. Udgangspunktet for opgaven har været en interesse Letland for bygninger, hvor den arkitektoniske figur rummer et udsagn, som ikke bare er æstetisk men også er meningsbærende Estland - værdipolitisk eller socialt. Jeg har haft en særlig interesse for bygninger, der på den ene side kræver et niveau af sikkerhed og på den anden side har et program, der kræver at bygningen fremstår åben og imødekommende. Det baltiske hus i København er mit bud på en nyfortolkning af ambassadebygningen og dens rolle i byen. En ambasaden skal ikke kommunikere konfrontation og aggression men dialog og forståelse. Min intention har været at skabe en hybrid mellem en ambassade og et kulturinstitut, for at give den formelle repræsentation en folkelig og udadvendt afbalancering - at give diplomatiet et diplomatisk ansigt i byen. B Konsulat Mødelokale Te køkken Sikret serverrum Arkiv Mødelokale B Forsvars attaché Ambassadør A A

5

6 2008 Projekt hos Sauerbruch Hutton Architects Diagrammer over cirkulations og sikkerheds konceptet Permanent hovedsæde for den Internationale straffedomstol i Haag International konkurence Min primære opgave lå i plantegningerne Summary: At Sauerbruch Hutton I took part in the international competition for the new permanent premises for the International Criminal Court in The Haag. My responsibility was to solve the highly complex program and suggest a circulation concept, considering the unique security issues.

7 2008 Projekt hos Jordan+Steenberg Arkitekter VANDMØLLEPLADSEN Et legende byrum i Nykøbing Falster Summary: The shared space in Nykøbing Falster, Denmark is an experimental traffic solution and a generous public square. It serves as a playground, a marketplace, a stage, a sculpture and an intermission in the pedestrian flow.

8 Vandmøllepladsen i Nykøbing Falster er et legende byrum, der afprøver et nyt trafikalt princip - shared space. Jeg udviklede de første skitser til projektet, mens jeg var praktikant hos tegnestuen Jordan+Steenberg i I dag står pladsen færdig og fungerer som legeplads, scene, skulptur, markedsplads og som en lille charmerende oplevelse, der binder to rekreative områder bedre sammen. Pladsen er skabt som et shared space, hvor bilister krydser et område, hvor de bløde trafikanter har fortrinsret. Bilisterne tvinges således til at være opmærksomme og vise hensyn. Min tidlige konceptuelle skitse Billeder fra byggepladsen Jeg udviklede den simple form som generere et væld af mønstre og mulige koblinger.

9 2008 Projekt fra Kunsakademiets Arkitektskole SKOLE+ En folkeskole i samspil med sin kontekst English: A public school with a PLUS, developed for Teglholmen in Copenhagen. The school integrates public program like a library, a theatre and lecture hall, a cafe and a few commercial stores. The building is oriented towards its context in both form and program.

10 Et kollage-diagram der beskriver nogle idéer om skolens møde med byen - to programmers synergi Larme rum Larme rum Stille rum Stille rum Lærerværelse Her vises mellemskolen, som er ét åbent rum med mulighed for lukkede stationer for larmende eller rolige aktiviteter. Internet cafe Tagterrasse Læse lounge Offentligt bibliotek Jeg har tegnet en folkeskole med et plus. En moderne folkeskole som lukker nærmiljøet ind og går i symbiose med sin kontekst. Folkeskolen er en kulturel resurse af aktiviteter og faciliteter, som kan tilføre byen liv og oplevelser. Samtidig kan man tilføre skolen nogle resurser, som ellers er afsat til andre formål. Jeg har eksperimenteret med at tilføje skolens program et plus i form af nogle kvarterhus- eller medborgerhus-funktioner. Et bibliotek, en netcafe, adgang til værksteder, rum for møder og foredrag, en biografsal, en cafe - forsamlingshus kvaliteter. Skolen bliver på den måde en pulserende kulturinstitution. Samtidig har jeg også integreret en erhvervsdel med plads til både butikker og f.eks. en tandlæge. Jeg har givet skolen et plus, der får skolen ud i byen og byen ind i skolen. Skolen er tegnet ud fra de pædagogiske ideer om forskellige læringsstile, som kræver meget fleksible og varierede rum. Skolen er ikke opdelt i klasser men i hjemmeområder, hvor et klassetrin deler et køkken og en række arbejdsstationer. Det åbne flow giver en høj grad af vidensdeling mellem elever i forskellige aldre og udfordre underviserne til at nytænke undervisningen. Konteksten er Teglholmen og Sluseholmens to komprimerede kanalbyer isoleret i Københavns havn. Ringvejen afskærer området og industridomisiler omringer livet på de to halvøer. Det skaber et sovebymiljø midt i København, hvor havnelivet får svært ved at blomstre. Omvendt ser jeg også potentiale i disse små isoledere samfund. De kan netop være rugekasse for en landsbykultur midt i storbyen, hvor bylivet ikke er sæson eller turist basseret men lever af beboernes engagement og nærvær. Mit mål er at give Teglholmen/Sluseholmen et kulturelt kraftcenter, der på sigt kan trække livet hele vejen ned gennem Københavns havn. Den store foyer med fordrags- og samlingstrappen og kig til atriumet med sportshallen i baggrunden. Skolen der åbner sig med biblioteket mod den store samlende plads ved havnebassinet. Skolens rum og programmer flyder sammen og overlapper. Overgangen fra offentligt program til skolen markeres her blot af en kant.

11 2007 Projekt fra Kunsakademiets Arkitektskole BADEKULTURHUS NØRREBRO Et intimt socialt rum, der kan skabe sammenhold og formidle forskelle. English: A bath culture center for Nørrebro, Copenhagen which integrate the Arab and the Danish bath culture in a local bathhouse. I find that a bathhouse with the tradition, the ritual, the sensuality and the intimacy has a great social potential for integrating cultures and mediate differences.

12 I min opgave har jeg taget udgangspunkt i badet som socialt rum. Et intimt socialt rum, der kan skabe sammenhold og formidle forskelle. Badets traditionelle, rituelle og sanselige kvaliteter kan bruges til at samle en broget bydel. Jeg mener, et badeanlæg i Nørrebro Park skal være et lokalt centrum, der skaber sammenhold og rum for integration. På grund af demografien på Nørrebro har jeg valgt at kigge på både dansk og arbabisk badekultur. Jeg har studeret både den københavnske badeanstalt og den arabiske hamam og kigget på den badekultur, der opstår, og på de rumligheder, der genererer den. Flere forskellige grupper fortjener et godt badeanlæg på Nørrebro. Børn og unge trænger til et bad med gode muligheder for at udforske vandet som element - muligheder som rækker ud over det, en almindelig svømmehal kan tilbyde.jeg mener derfor, at det er vigtigt at skabe både rum, hvor de store børn kan tumle og springe, og rum hvor børnefamilierne kan lege og hygge sig. Samtidig er de regelmæssige voksne brugere, der kommer af sociale årsager, utroligt vigtige for udviklingen af en social badekultur. De forskellige grupper har forskellige tempi, støjniveau og interesser, hvorfor det er lige så vigtigt at kunne adskille dem, som det er vigtigt, at de mødes og interagerer. Jeg har lagt vægt på, at funktionerne er adskilt akkustisk men sammenhængende visuelt og rumligt. Hamamen kan ses og opleves som en skulptur på bunden af dykkebassinet. Omklædningen med atrierne er skabt af aftrykket fra bassinerne ovenover. Transport spalten i midten binder alle funktioner sammen med lys og visuel kontakt. Jeg ha tilføjet programmet en bydels-lobby - et åbent rum til kvarteret og til parken som kan bruges af kvarterets institutioner og foreninger til markeder, skøjteudlejning, udstilling eller andre arrangementer. Lobbyen er med til at gøre huset til en del af den lokale kultur på nørrebro. snit

13 Opstalt vest Snit nord-syd

14 2007 Bachelor projekt fra Kunsakademiets Arkitektskole SCENE PÅ VAND En flydende scene for moderne scenekunst English: My bachelor project. A stage for modern performance art floating in Copenhagen harbour. I made a flexible performance landscape with multiple setup possibilities. The form is inspired by origami and gives the performers the freedom to open or close all sides of the stage as a challenge and an inspiration to invent new performance spaces. The audience can watch from the quay and from boats and bridges or from the buildings along the quay - or they can be invited on board.

15 nivelleringstank septiktank teknikrum rentvandstank nivelleringstank 10300mm 3000mm 1800mm Scenen er tænkt som et performance landscape. Begrebet dækker over en sceneform, der modsat de klasiske scener ikke har en låst og klart defineret scene-sal relation. Kukkasse-teatret er begrænset af en struktur hvor publikum altid sidder i plyssæderne og kunstnerne står på scenen - i et performance landscape forhandles den relation konstant. Derfor har min scene f.eks. ikke en klar retning. Den runde form udfordrer kunstneren til at forhandle scene-sal relationen og afprøve nye veje. Skal publikum stå på én eller flere sider af scenen, skal de stå højt eller lavt, skal de ombord på scenen? Min påstand er, at en flydende scene ikke skal forsøge at være en klassisk scene med optimal akkustik og plys-komfort. En flydende scene egner sig til de særlige begivenheder - festivaler, cross-over projekter mellem klasisk og rytmisk musik, mellem video og dans, elektronisk musik og performance teater. Projekter der kan tåle medspillet og modspillet fra havnen og fra et performance landscape, der skal indtages og fortolkes fra projekt til projekt. Formgivningen tog afsæt i kunsten at folde papir. Med inspiration i Jørn Utzons projekt til Jeddah Stadion i Saudi Arabien fra 1967 udforskede jeg de konstruktive kvaliteter i origami. Hvordan folden styrker fladen. Jeg udforskede også de fleksible og mobile kvaliteter i at folde ind og ud. Jeg modellerede projektet frem i foldet papir men fik hurtigt lyst til at åbne facetterne op. Med tiden blev facetterne til rammer for sejl og langsomt ændrede mine modeller karakter. Den åbne struktur skulle ikke foldes. Jeg tegnede snit, jeg modellerede digitalt, fræsede støbeforme og støbte gelemodeller. Jeg 3D-printede og byggede træmodeller. Resultatet er en facetteret beton ponton med et trædæk der kan åbnes og give adgang til gadevrober og ophold i pontonen. Over scenen spænder et rum gitter af limtræssøjler og aluminiumsprofiler, der kan apteres med sejl og lyd og lys udstyr. disponibelt rum 24m 2 garderobe 12m 2 garderobe 12m 2 disponibelt rum 12m 2 disponibelt rum 12m 2 garderobe 12m 2 garderobe 12m 2 opholds zone 24m 2

16 Detalje tegninger 1:5 og 1:20 Modelfoto af 3D-printet model 1:200 Modelfoto af snitmodel 1:50

17 2006 Projekt fra Kunsakademiets Arkitektskole Møbeldesign 62 cm hvile - et siddemøbel til industriel produktion English: This chair was designed for lasercutting. Mixing hard MDF plates and soft cell rubber plates I created a new form of upholstered chair. The design is additive, which makes it possible to extend the chair into a sofa or a series of seats for public lounges. The soft area where the white MDF is cut back from the seat makes a hypnotic optic effect when you pass the chair. The black spot disappears as you move to face the chair. The prototype was displayed at the Copenhagen Furniture Fair and in a Copenhagen design store.

18 De hårde MDF plader arrangeret til laserskæring. De bløde skiver arrangeret til vandstrålestæring. Opstalter - forfra og fra siden.

19 Foto af den færdige prototype.

20 Rasmus Jørgensen - Curriculum vitae født i Århus, Danmark d Maoming Lu, appartment Shanghai, China Uddannelse: Kunstakademiets Arkitektskole Cand. arch. fra afd. 7 - Arkitektur, Bygning og Realisation Bachelorgrad fra afd Arkitektur, Design og Industriel form. Teatervidenskab på Københavns Universitet, Eksamen i følgende fag: dramapædagogik, dramaturgi, teaterhistorie og videnskabsteori. The European Film College - 8 md Kurser i instruktion, manuskript-skrivning, video redigering mm. Sproglig student ved Risskov Amts Gymnasium 1998 Profil: Jeg er en ung, skarp formgiver med ideer og visioner. Jeg har en modenhed og en selvstændighed, der gør mig i stand til at arbejde målrettet og effektivt. Jeg arbejder indlevet og med udgangspunkt i et stærkt socialt engagement. Jeg er en empatisk arkitekt både i mit arbejde og på tegnestuen. Jeg ønsker at arbejde med at udvikle, åbne og nytænke offentlige bygninger - skoler, kulturinstitutioner og arbejdspladser. Jeg håber på at finde en plads på en tegnestue, hvor formgivning og innovation går hånd i hånd med integritet og empati. Referencer: David Wegener - leder for rekruttering hos Sauerbruch Hutton. Tlf: Charlie Steenberg - indehaver af Steenberg Architects, tidligere arbejdsgiver. Tlf: Thomas Ryborg - min vejleder på Kunstakademiets Arkitektskole. Tlf: Fremmedsprog: Engelsk flydende mundtlig og skriftlig har erfaring med engelsk som arbejdssprog. Tysk øvet mundtlig og skriftlig har erfaring med tysk som arbejdssprog. Norsk flydende mundtlig min kæreste er norsk. Computer kompetencer: Jeg har professionel arbejdserfaring med: 2D: AutoCad, MicroStation, Photoshop, Illustrator, Indesign 3D: 3D-studio max, SketchUp, Maxwell, FormZ Film redigering: Final Cut - imovie Jeg har desuden kendskab til Rhino, Maya, ArchiCad og Solidworks Tegnestuearbejde: Ben Wood Studio Shanghai - Skitserende arkitekt, Shanghai, Kina 2010-fortsat Konkurrence opgaver. Skitsering og projektering på et stort luksus villa resort. Arbejde med restaurering og genopførelse af et traditionelt kinesisk gårdhave hus. RART mit firma som momsregistreret freelancer, Assisterer tegnestuer med 3D-modellering, visualisering, diagramatisering og skitsering. Kunder bl.a. Steenberg Architects og DSA ARK Studio, Sauerbruch Hutton - Trainee-stilling, Berlin, 5 md, 2008 Projekteringen af ADAC s hovedkvarter i München samt arbejde med konkurrenceforslaget til Den Internationale Forbryderdomstol i Haag. Jordan+Steenberg - Praktik, 2 md Skitsering og formidling bl.a. af projektet Vandmøllepladsen i Nykøbing Falster, Danmark Henning Larsen Architects - Studenter medhjælper, D-visualisering og modelbygger Udvalgt arbejdserfaring og projekter: Interaktiv video udvalgt til den censurerede udstilling Nordnorsken Bodø Kunstforening / Den Nordnorske Kunstutstilling, Norge 2008 Scenografiassistent for Maja Ravn på udstillingen/forestillingen The Democracy Kunsthallen Nikolaj, Produceret af Das Beckwerk 2007 Underviser på Dansk Arkitektur Center - DAC undervisning Arrangerede og afviklede tegnestue for børn på Kulturnatten 2006 Scenograf på forestillingen PlusQuamPerfectum Teater Paul Ø - opført på CaféTeatret i KBH Vorspiel - en video-rum-installation Opsat på Operaen - Det kongelige teater - produceret af Workshop Scenen Aftenskole underviser AOF metropol, København Freelance teater-instruktørassistent og dramaturg Teatret Svalegangen, Århus/København - periodevis copyright 2010 Rasmus Jørgensen

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst 1:200 1 semester Individuelt SKOLE+ En folkeskole i symbiose med sin kontekst English: A public school with a PLUS developed for Teglholmen in Copenhagen. The school integrates public functions like a

Læs mere

Fysisk planlægger til Plankontoret

Fysisk planlægger til Plankontoret 7/2008 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND Soft CellS Stategi for fremtidens landsbyer dansk arkitekt i argentina tema: ledelse i arkitektverdenen www.mim.dk Fysisk planlægger til Plankontoret

Læs mere

Inkubator med fokus på arttech

Inkubator med fokus på arttech Inkubator med fokus på arttech behovsafdækning og anbefalinger Christina Melander og Tanja Bisgaard Oktober 2013 Dansk Design Center, H.C. Andersens Boulevard 27, 1553 København V, Tel 3369 3369, www.ddc.dk

Læs mere

Dj s, Øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? Let me entertain you

Dj s, Øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? Let me entertain you Dj s, øl og Kirkeby er det vejen frem for de danske museer? En undersøgelse af, hvilke tanker og tiltag man gør sig i museumsbranchen for at tiltrække de unge med to casestudies som omdrejningspunkt. Let

Læs mere

Det gode kulturbyggeri

Det gode kulturbyggeri Det gode kulturbyggeri 7 cases MULTIMEDIEHUSET Udarbejdet af NIRAS Konsulenter A/S for Multimediehuset Århus Kommunes Biblioteker Januar 2006 Layout: NIRAS Konsulenterne A/S Uddrag må kun gengives med

Læs mere

Visionskatapult. - For teater i HUSET-KBH og Planeten. Indledning. Lidt om arbejdet med opsamlingen

Visionskatapult. - For teater i HUSET-KBH og Planeten. Indledning. Lidt om arbejdet med opsamlingen Visionskatapult - For teater i HUSET-KBH og Planeten Fredag d. 1. februar samledes 35 personer fra teatermiljøet og deltog i Visionskatapult for teater i HUSET og Planeten. Formålet var at kickstarte en

Læs mere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere

BØRN RUM FORM. Arkitektur og design for begyndere BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere B Ø R N R U M F O R M A R K I T E K T U R O G D E S I G N F O R B E G Y N D E R E 1 BØRN RUM FORM Arkitektur og design for begyndere Udgivet af: Børnekulturens

Læs mere

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk

BLIV SET. KRUDTTØNDEN Serridslevvej 2 2100 Kbh. Ø tlf. 35 42 83 62 www.krudttonden.dk 2 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Vi skal lære eleverne at skabe og forstå sceniske udtryk - af Lene Klemensen Gade og Peter Balslev 4 Alle børn skal opleve en succes, når de spiller skoleteater - af Peter

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1.0 Introduktion. 2.0 Analyse... 11. 3.0 Diskussion... 25

Indholdsfortegnelse. 1.0 Introduktion. 2.0 Analyse... 11. 3.0 Diskussion... 25 Abstract The current director of The Royal Danish Theatre, Morten Hesseldahl, has described the declining number of young customers as the biggest challenge faced by the institution at the moment. Customers

Læs mere

SAMMENHÆNG, SYNERGI OG SAMARBEJDE. Strategisk handlingsplan 2014-16 Det Internationale Kulturpanel

SAMMENHÆNG, SYNERGI OG SAMARBEJDE. Strategisk handlingsplan 2014-16 Det Internationale Kulturpanel SAMMENHÆNG, SYNERGI OG SAMARBEJDE Strategisk handlingsplan 2014-16 Det Internationale Kulturpanel S A M M E N H Æ N G, S Y N E R G I O G S A M A R B E J D E S T R A T E G I S K H A N D L I N G S P L A

Læs mere

Samarbejde skaber læring

Samarbejde skaber læring Side 1 af 71 University College Lillebælt Pædagoguddannelse 16. januar 2015 Vejleder: Lars Kjær Larsen Heidi Pedersen Joan Stoof Jensen Bachelorprojekt 7. semester Denne opgave indeholder 88.502 anslag

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

Copenhagen Campus. Forstudie til. Campus boliger. læsesal. fitness. spisehus. plads. bibliotek. internet café. folkekøkken.

Copenhagen Campus. Forstudie til. Campus boliger. læsesal. fitness. spisehus. plads. bibliotek. internet café. folkekøkken. læsesal bibliotek fitness Forstudie til Copenhagen Campus sportsfaciliteter folkekøkken internet café Copenhagen Campus boliger spisehus vaskeri café park plads juli 2010 Grafisk tilrettelægning: nina

Læs mere

10/2007 DEN MASKULINE LYSESTAGE DEN GRØNNE TEGNESTUE NEW YORK/KØBENHAVN HVAD SKAL ARKITEKTER MED EN OVERENSKOMST?

10/2007 DEN MASKULINE LYSESTAGE DEN GRØNNE TEGNESTUE NEW YORK/KØBENHAVN HVAD SKAL ARKITEKTER MED EN OVERENSKOMST? 10/2007 TIDSSKRIFT FOR ARKITEKTUR, DESIGN, BY OG LAND DEN MASKULINE LYSESTAGE DEN GRØNNE TEGNESTUE NEW YORK/KØBENHAVN HVAD SKAL ARKITEKTER MED EN OVERENSKOMST? Arkitekternes Pensionskasse Rentesatser i

Læs mere

HAL 14 NY INTERNATIONAL OPLEVELSESSCENE I HELSINGØR

HAL 14 NY INTERNATIONAL OPLEVELSESSCENE I HELSINGØR HAL 14 NY INTERNATIONAL OPLEVELSESSCENE I HELSINGØR INDHOLD VISION 2-31 MANIFEST FOR HAL 14 32-39 FUNKTIONER 40-49 FORM OG IDENTITET 50-55 DESIGNPRINCIPPER 56-57 DE NUVÆRENDE BYGNINGER 58-64 KOLOFON 65

Læs mere

SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING. futurefarmers used by permission

SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING. futurefarmers used by permission SUBEXPO2009 EN INTERNATIONAL BYUDSTILLING futurefarmers used by permission ALLE TALER OM VEJRET SubExpo2009 er en udstilling, der sætter fokus på individets adfærd i en globaliseret verden, hvor problemer

Læs mere

Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt.

Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt. Noter til undervisningsmateriale og kursus curriculum oversigt. This project has been funded with support from the European Commission under the Lifelong Learning Programme. This publication reflects the

Læs mere

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision

Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Designhøjskolen i Højer - beskrivelse og vision Indholdsfortegnelse: 1: Vision, mål og værdigrundlag 2: Linjerne - mål, indhold og vision 3: Marketing 5: Netværk 6: Fysiske rammer 1 Vision, mål og værdigrundlag

Læs mere

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030

NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 NOGET TYDER PÅ VISION FOR LANDDISTRIKTER 2030 2-76 Vision 2030 INDHOLDSFORTEGNELSE Ministerens forord 4 Visionsgruppens indledning 6 Visionen for landdistrikterne 2030 8 FÆLLESSKAB 12 DIGITALISERING 24

Læs mere

Nr. 1 September 2011. Design og. interaktion

Nr. 1 September 2011. Design og. interaktion Nr. 1 September 2011 Design og interaktion Indhold Godt design opstår i et tæt samarbejde Interview med designer Hanne Larsen 4 Gamedesign på legepladsen Jess Uhre Rahbek, videnskabelig assistent, Knowledge

Læs mere

NÅR BØRN MØDER KULTUR. En antologi om formidling i børnehøjde N Å R B Ø R N M Ø D E R K U L T U R

NÅR BØRN MØDER KULTUR. En antologi om formidling i børnehøjde N Å R B Ø R N M Ø D E R K U L T U R NÅR BØRN MØDER KULTUR En antologi om formidling i børnehøjde E n a n t o l o g i o m f o r m i d lb i nø g r ni ebk øu rl tnu er he øn js d Ne e t v æ r k 2 0 061 6 NÅR BØRN MØDER KULTUR En antologi om

Læs mere

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG Godt begyndt Et tilbageblik OVER ørestads UDVIKLING INDHOLD 4 6 26 2 1989-2012 ØRESTAD OVER TID s. 4 Vendepunkt for københavn s. 6 behov for en ny bydel s. 8 Helhedsplanen s. 14 infrastrukturen s. 20 byens

Læs mere

Blinde i byrum - At krydse en vej

Blinde i byrum - At krydse en vej Blinde i byrum - At krydse en vej Først semester, Humtek 6.1, Roskilde Universitet Gruppe 5 Emil Zuschlag Christiansen, Jonas Hansen, Simon Rove Jensen og Stefan Alexander Parbst Vejleder: Maja Fagerberg

Læs mere

Nye generationer af byggekomponenter. Prisopgave for studerende ved arkitekt- og designuddannelserne

Nye generationer af byggekomponenter. Prisopgave for studerende ved arkitekt- og designuddannelserne Nye generationer af byggekomponenter Prisopgave for studerende ved arkitekt- og designuddannelserne Nye generationer af byggekomponenter Prisopgave for studerende ved arkitekt- og designuddannelserne Redaktion:

Læs mere

Fremtidens erhverv er kreative

Fremtidens erhverv er kreative Kolofon More Creative Fremtidens erhverv er kreative 1. oplag. April 2015 For Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 - aarhus2017.dk Region Midtjylland - rm.dk Tekst More Creative operatørskabet v/ Manto

Læs mere

Den kreative klasses dynamik, en rapport fra forskningscenteret imagine.. ved CBS

Den kreative klasses dynamik, en rapport fra forskningscenteret imagine.. ved CBS Forord I en serie bøger og artikler har den amerikanske professor i økonomisk geografi Richard Florida udviklet sin teori om den kreative klasse. Grundtesen i denne er, at den mest innovative og kreative

Læs mere

FORPROJEKT OM ARKITEKTERS STRATEGI

FORPROJEKT OM ARKITEKTERS STRATEGI COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL CENTER FOR LEDELSE I BYGGERIET FORPROJEKT OM ARKITEKTERS STRATEGI Et empirisk studium af praksis omkring projektkonkurrencer MAJ 2005 UDARBEJDET AF MARIANNE MUFF FØRRISDAHL I

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere