Øst for Paradis præsenterer: DET TREDJE MORD. 7. juni kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH) 9. august kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Øst for Paradis præsenterer: DET TREDJE MORD. 7. juni kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH) 9. august kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH)"

Transkript

1 Øst for Paradis præsenterer: DET TREDJE MORD En film af guldpalmevinder HIROKAZU KOREEDA PREMIERE 16. august 2018 KORT PRESSEVISNING LANG PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS 7. juni kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH) 9. august kl. 9:30 i Grand Teatret (KBH) Grand Teatret (KBH), Empire Bio (KBH), Øst for Paradis (Aarhus), Café Biografen (Odense), Biffen (Aalborg), Nicolai Biograf og Café (Kolding), Valby Kino, Huset Esbjerg m.fl PW:presse Øst for Paradis præsenterer det nye japanske krimidrama DET TREDJE MORD, skrevet og instrueret af den netop Guldpalme-belønnede mesterinstruktør Hirokazu Koreeda. Hans nye film er en nervepirrende og fascinerende crime noir, som havde premiere på Toronto International Film Festival i I filmens hovedrolle ses skuespiller- og sangtalentet Masaharu Fukuyama overfor skuespilsveteranen Kôji Yakusho, begge prisbelønnede skuespillere, som er kendte for en lang række japanske og internationale film. DET TREDJE MORD var nomineret i hovedkonkurrencen om Guldløven på filmfestivalen i Venedig i efteråret 2017, og har tidligere i år vundet adskillige priser for bedste film, bedste skuespiller, bedste instruktør og bedste manuskript ved Awards of the Japanese Academy.

2 SYNOPSIS Den prominente advokat Shigemori skal forsvare Misumi, der er anklaget for mord og røveri og som tidligere har siddet i fængsel for et mord begået for 30 år siden. Forsvarsadvokatens sag virker tabt på forhånd, da hans klient erklærer sig skyldig allerede fra start, til trods for hans udsigter til dødsstraf. Men som Shigemori begynder at grave dybere i sagen og taler med offerets familie og Misumi selv, begynder han at tvivle på, om hans klient nu også er skyldig. OM FILMEN Filmen er sat i det klassiske, brede CinemaScope-format af Hirokazu Koreedas mangeårige samarbejdspartner, kinematografen Mikiya Takimoto og historien fortælles i blændende skarpe billeder, og med effektiv brug af enorme close-ups af hovedkaraktererne. Scenerne akkompagneres af den smukke og skrøbelige underlægningsmusik, skabt af den prisvindende italienske komponist Ludovico Einaudi. DET TREDJE MORD er et nervepirrende mordmysterium, der stiller interessante og etiske spørgsmål til retssystemet og konceptet i dét at dømme et andet menneske. Hvad er sandhed? Hvad er retskaffenhed? Hvilke af de to spørgsmål er mest vigtigt for en advokat? Og for en dommer? Og hvad er i virkeligheden det tredje mord? DET TREDJE MORD er en fængslende og anderledes kriminalfortælling, der både tryllebinder og udfordrer sit publikum med sit grundige, men uforudsigelige plot og medrivende skuespilpræstationer. Forestil dig 'True Detective' på japansk: Den dystre thrillergenre kombineres med komplekse iagttagelser omkring familiebånd, fraværende fædre og ensomhed. Instruktør Hirokazu Koreeda kredser som altid omkring de vigtige ting i livet, men nu indenfor den inciterende krimi-genre, som her udføres på japansk med dertilhørende snert af poesi og eftertænksomhed.

3 OM INSTRUKTØREN Hirokazu Koreeda er en instruktør, manuskriptforfatter og filmklipper, født i 1962 i Tokyo, Japan. Han dimitterede fra Waseda University i 1987 og blev derefter medlem af TV Man Union hvor han instruerede adskillige prisvindende dokumentarprogrammer. I 2014 lancerede han sit eget produktionsselskab, BUN-BUKU. Koreeda fik sin instruktørdebut i 1995 med Maborosi, som er baseret på en novelle af Miyamoto Teru, og filmen vandt Golden Osella -prisen på filmfestivalen i Venedig samme år. Mellem liv og død (1998) blev distribueret i mere end 30 lande og resulterede i international anerkendelse af Koreedas film. Han har høstet stor anerkendelse i Cannes blandt andet med Distance, der blev udvalgt til hovedkonkurrencen i 2001, Nobody Knows, der vandt Best Actor Award i 2004, Air Doll, der havde premiere i Un Certain Regard i 2009, Min søns familie, der vandt Jury-prisen i 2013, Søstre, der var i konkurrence i 2015, samt Efter stormen, der havde premiere i Un Certain Regard i Koreedas film har desuden vundet adskillige priser på internationale filmfestivaler, blandt andet Best Screenplay Award på San Sebastian IFF for I Wish i 2011, publikumspriser på San Sebastian, Vancouver og Sao Paolo IFF for Min søns familie i 2013, samt Best Film og Best Director ved Japan Academy Prize for Søstre (2015). DET TREDJE MORD havde verdenspremiere på Toronto IFF i efteråret, hvor den også var i hovedkonkurrence på filmfestivalen i Venedig. Koreedas seneste film, Shoplifters (2018), har netop vundet Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i maj og hans næste The Truth About Catherine er i præ-produktion og vil også blive distribueret i Danmark af Øst for Paradis. FILMOGRAFI The Truth About Catherine (pre-production) Shoplifters, 2018, Feature Det tredje mord, 2017, Feature Carved in Stone, 2016, Documentary Efter stormen, 2016, Feature Søstre, 2015, Feature Min søns familie, 2013, Feature Kiseki, 2011, Feature Air Doll, 2009, Feature Still Walking, 2008, Feature Hana, 2006, Feature Nobody Knows, 2004, Feature Distance, 2001, Feature Mellem liv og død, 1998, Feature Maborosi, 1995, Feature

4 INTERVIEW MED INSTRUKTØREN DET TREDJE MORD er et spændingsfyldt retssalsdrama. Hvor fik du din inspiration fra? For det første, ville jeg fremstille en advokats job på ordentlig vis. Da jeg snakkede med advokater, og juridiske vejledere fra Min søns familie sagde de alle at: Retssalen er ikke stedet, hvor man afgør sandheden. De sagde at ingen kunne vide hvad der sandheden er. Jeg tænkte: Det er interessant. Derefter tænkte jeg, at hvis det er tilfældet, så vil jeg lave en film om et juridisk drama, hvor sandheden ikke bliver afsløret. Du gik igennem mange runder, hvor du forsøgte dig frem, da du skrev manuskriptet. Førhen har jeg lavet film fra et perspektiv, hvor karaktererne ikke bliver bedømt. Med andre ord har jeg filmet uden tilstedeværelsen af en alvidende synsvinkel. Spændingsgenren og retssalsdramaer fungerer dog ikke uden en alvidende synsvinkel. Ikke desto mindre, ville jeg stadig ikke have den type synsvinkel, så jeg kæmpede med denne konflikt. Der er en følelse af ægte spænding når vi ser advokaten (Masaharu Fukuyama) interviewe morderen (Kôji Yakusho). Vi foretog gennemlæsninger af manuskriptet med Fukuyama og Yakusho før vi begyndte at filme. Scenen i interviewlokalet var virkelig vidunderlig. I begyndelsen var jeg af den opfattelse at jeg ikke ville have mange interviewrum-scener, fordi de ville være for statiske. I mine tidligere familiedramaer tænkte jeg på hvordan jeg kunne bevæge folk igennem rum. I denne film indeholder interviewlokalet, der er opdelt af glas, i bund og grund mennesker, der sidder ned. Da jeg så de to skuespillere interagere tænkte jeg imidlertid at scenen kunne blive virkelig følelsesladet. Derfor tilføjede jeg flere scener i interviewlokalet. Efter jeg så skuespillernes arbejde, kunne jeg ane filmens skelet. Cinematografien er meget stærk, og trækker på visuelle elementer kendt fra film noir, men med sin helt egen struktur. Denne gang sigtede jeg efter at filmen skulle se ud som en krimi. Jeg fremhævede kontrasten mellem lys og skygge, og ikke kun det naturlige lys som jeg før har brugt. Jeg fik ideer og forslag af cinematografen Takimoto Mikiya, og jeg optog i CinemaScope. Når man benytter CinemaScope er close-ups meget effektfulde: scenen hvor de tre advokater går side om side ser eksempelvis helt utrolig ud. Jeg synes at resultatet er blevet virkelig godt.

5 Hvordan forestillede du dig kompositionen? Jeg havde udtrykket fra 1950ernes krimidramaer i tankerne. Først bad jeg Takimoto om at se Mildred Pierce (Michael Curtiz, 1945). Vi diskuterede film som på vellykket vis havde brugt CinemaScope, fx Se7en (David Fincher, 1995) og adskillige film instrueret af Paul Thomas Anderson, såvel som Akira Kurosawas High and Low (1963). Derefter studerede vi hvordan man indfanger ting med CinemaScope uden at miste følelsen af spænding. Filmen afslører hvorledes en dom besluttes uden hensyn til sandheden. Normalt når en film frem til sandheden i filmens slutning. I denne film er det dog kun den juridiske procedure der slutter, mens karaktererne ikke lærer sandheden at kende. Det illustrerer at vores samfund tolererer et uperfekt system, der ikke kan opretholde sig selv medmindre folk dømmer andre uden selv at kende sandheden. De seneste par år har du skabt film ved at grave dybt ned i dine egne oplevelser. Ønskede du at gøre noget anderledes med DET TREDJE MORD? Ja. Jeg ønskede at tage en fuldstændig anderledes tilgang. Der kommer et tidspunkt hvor det ikke længere vil være muligt for mig at give mig i kast med nye udfordringer, så det var virkelig sjovt at kunne arbejde med den her slags film denne gang.

6

7 CAST & CREW Masaharu Fukuyama Født i 1969 i Nagasaki, Japan. Han debuterede som singer-songwriter i 1990 og har siden beskæftiget sig med både musik og skuespil. Han er rekordindehaver af flest nr. 1 singler i Japan som mandlig solo artist. Som skuespiller har han i 2010 medvirket i den historiske NHK dramaserie Ryomaden The Legend og fik stor ros for sin præstation. Derudover har han medvirket i en lang række film blandt andet Suspect X (2008), Midsummer s Equation (2013), Cannes Jury-prisvinderen Min søns familie (2013), Ruroni Kenshin: Kyoto Inferno / The Legend Ends (2014) og Scoop! (2016). Masaharus seneste film, Manhunt (2017), havde premiere på filmfestivalen i Venedig i efteråret. Kôji Yakusho Født i 1956 i Nagasaki, Japan. I 1996 dominerede han film awardsceremonier med hovedroller i filmene Shall We Dance?, Sleeping Man og Shabu Gokudo. Året efter spillede han hovedrollen i Guldpalme-vinderen The Eel (1997) og vandt prisen for bedste mandlige skuespiller ved Tokyo International Film Festival. I 2001 vandt han Best Actor Award ved Chicago International Film Festival for sin præstation i Warm Water Under A Red Bridge. Han har desuden medvirket i internationale successer som Memoirs of A Geisha (2005) og Babel (2007). I 2009 debuterede Kôji som instruktør med Toad s Oil, og i 2012 modtog han en medalje af den japanske kejser for hans enestående præstationer inden for det kreative område. I 2014 vandt han prisen for bedste mandlige hovedrolle ved Sitges International Fantastic Film Festival for sin rolle i The World of Kanako (2014). Kôji har medvirket i en lang række film og har desuden spillet hovedroller i The Kiyosu Conference (2013), A Samurai Chronicle (2014), The Emperor in August (2015) og Sekigahara (2017). Suzu Hirose Født i 1998 i Shizuoka, Japan. Suzu startede sin modelkarriere i 2012 i modemagasinet Seventeen, og året efter debuterede hun som skuespillerinde i tv-serien Kasukana Kanojo (2013). I 2015 havde hun sin første hovedrolle i tv-serien Gakkou no Kaidan. Senere samme år vandt Suzu blandt andet Newcomer of the Year -prisen ved Japan Academy Prize for sin præstation i Our Little Sister. Derudover har hun medvirket i Chihayafuru (2016), Rage (2016), Your Lie in April (2016), Let s Go, Jets! From Small Town Girls to U.S. Champions?! (2017). Sidste år medvirkede hun desuden i Fireworks, Should We See it from the Side or the Bottom? (2017) samt My Teacher (2017).

8

9 CREDITS Instruktør: Manuskript: Foto: Klip: Lyddesign: Lys: Production Design: Musik: Produktion: Hirokazu Koreeda Hirokazu Koreeda Mikiya Takimoto Hirokazu Koreeda Kazuhiko Tomita Norikiyo Fujii Yohei Taneda Ludovico Einaudi Film, Inc. Chief Executive Producers: Shinichi Ogawa Chiaki Harada Tom Yoda Producers: Associate producers: Kaoru Matsuzaki Hijiri Taguchi Megumi Osawa Satomi Odake Original titel Sandome no satsujin Intl. titel The Third Murder Varighed og format 124 minutter, DCP Aspect Ratio / lyd 2.35:1 / 5.1 Land og år Japan 2017 Sprog Japansk DK distribution Øst for Paradis

EFTER STORMEN En film af Kore-eda Hirokazu

EFTER STORMEN En film af Kore-eda Hirokazu Øst for Paradis præsenterer EFTER STORMEN En film af Kore-eda Hirokazu PREMIERE: 25. maj 2017 PRESSEVISNING: LANG PRESSE: 28. marts kl. 9.30 i Grand KORT PRESSE: 17. maj kl. 9.30 i Grand SYNOPSIS// Ryota

Læs mere

HVAD VIL FOLK SIGE En film af IRAM HAQ

HVAD VIL FOLK SIGE En film af IRAM HAQ Øst for Paradis præsenterer: HVAD VIL FOLK SIGE En film af IRAM HAQ PREMIERE 19. april 2018 PRESSEVISNING: PREMIEREBIOGRAFER HENT HIGH RES FOTOS HENT FILMKLIP: Lang presse: 1. februar kl. 9.30 i Grand

Læs mere

ENGLE GÅR I HVIDT En film af VIVIAN QU

ENGLE GÅR I HVIDT En film af VIVIAN QU Øst for Paradis præsenterer: ENGLE GÅR I HVIDT En film af VIVIAN QU PREMIERE 6. december 2018 PRESSEVISNING 28. november kl 9.30 i Gloria Biograf PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS Gloria

Læs mere

HOTEL EUROPA En film af DANIS TANOVIC

HOTEL EUROPA En film af DANIS TANOVIC Øst for Paradis præsenterer: HOTEL EUROPA En film af DANIS TANOVIC PREMIERE 28. marts 2018 PRESSEVISNING PREMIEREBIO. HENT FILMKLIP HIGH RES FOTOS 7. marts kl. 9.30 i Gloria Biograf Empire Bio (KBH), Gloria

Læs mere

VINTERBRØDRE En film af HLYNUR PÀLMASON

VINTERBRØDRE En film af HLYNUR PÀLMASON Øst for Paradis præsenterer: VINTERBRØDRE En film af HLYNUR PÀLMASON PREMIERE 7. december 2017 PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS 30. nov. kl. 9.30 i Grand, København 29.

Læs mere

MOD SOLNEDGANGEN En film af Naomi Kawase

MOD SOLNEDGANGEN En film af Naomi Kawase Øst for Paradis præsenterer: MOD SOLNEDGANGEN En film af Naomi Kawase PREMIERE 13. september 2018 PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS 6. september kl. 9.30, Gloria Biograf

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer RED ARMY. Instrueret af Gabe Polsky

Øst for Paradis præsenterer RED ARMY. Instrueret af Gabe Polsky Øst for Paradis præsenterer RED ARMY Instrueret af Gabe Polsky PREMIERE 23. april 2015 PRESSEVISNING PREMIERE BIOGRAFER torsdag d. 26. februar kl. 9.30 i Grand, Kbh samt torsdag d. 16. april kl. 9.30 i

Læs mere

Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019

Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019 Pressemeddelelse 25. juni 2019 Marijana Jankovic er årets kunstneriske profil på OFF - Odense International Film Festival 2019 Under temaet 'mod' tegner den fyrige og yderst aktuelle skuespiller og instruktør

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer: EN UGE OG EN DAG. Instrueret af Asaph Polonsky. 28. oktober 2016 i Gloria (lang presse)

Øst for Paradis præsenterer: EN UGE OG EN DAG. Instrueret af Asaph Polonsky. 28. oktober 2016 i Gloria (lang presse) Øst for Paradis præsenterer: EN UGE OG EN DAG Instrueret af Asaph Polonsky PREMIERE 19. januar 2017 PRESSEVISNINGER 28. oktober 2016 i Gloria (lang presse) 11. januar 2017 i Gloria (kort presse) EN UGE

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer PARTY GIRL. Instrueret af Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis

Øst for Paradis præsenterer PARTY GIRL. Instrueret af Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis Øst for Paradis præsenterer PARTY GIRL Instrueret af Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis PREMIERE 29. januar 2015 PRESSEVISNING PREMIERE BIOGRAFER onsdag 21. Januar kl. 9.30 i Grand Gloria,

Læs mere

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER TRUE AWARD 2018 KATEGORIER 1. BEDSTE TV & BIOGRAF FILM 2. BEDSTE ONLINE FILM 3. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT FILM 4. BEDSTE FILMKAMPAGNE 5. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT KAMPAGNE 6. BEDSTE INSTRUKTION 7.

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer MOD NATUREN. Instrueret af Ole Giæver

Øst for Paradis præsenterer MOD NATUREN. Instrueret af Ole Giæver Øst for Paradis præsenterer MOD NATUREN Instrueret af Ole Giæver PREMIERE 26. marts 2015 PRESSEVISNING PREMIERE BIOGRAFER torsdag d. 5. februar kl. 9.30 i Grand, Kbh samt torsdag d. 12. marts kl. 9.30

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN. LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria

Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN. LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria Øst for Paradis præsenterer FÆGTEREN PREMIERE: 31. marts 2016 PRESSEVISNING: LANG PRESSE d. 26/1 kl. 12.30 i Gloria KORT PRESSE d. 23/3 kl. 9.30 i Gloria SYNOPSIS FÆGTEREN er et gribende drama om en mand,

Læs mere

THE UNTAMED. Instrueret af Amat Escalante. Grand Teatret, Kbh Empire Bio, Kbh Øst for Paradis, Aarhus Biffen, Aalborg Nicolai, Kolding

THE UNTAMED. Instrueret af Amat Escalante. Grand Teatret, Kbh Empire Bio, Kbh Øst for Paradis, Aarhus Biffen, Aalborg Nicolai, Kolding THE UNTAMED Instrueret af Amat Escalante PREMIERE 25. december 2016 PRESSEVISNINGER PREMIERE BIOGRAFER 24. oktober kl. 9.30 i Grand Teatret 9. december kl. 9.30 i Grand Teatret Grand Teatret, Kbh Empire

Læs mere

OPLEV NOGLE AF SIDSTE ÅRS BEDSTE FILM I REPRISE TEATRET: TE MED DAMERNE BEAUTIFUL BOY BOHEMIAN RHAPSODY FISHERMAN S FRIENDS SHOPLIFTERS DOMMERENS VALG

OPLEV NOGLE AF SIDSTE ÅRS BEDSTE FILM I REPRISE TEATRET: TE MED DAMERNE BEAUTIFUL BOY BOHEMIAN RHAPSODY FISHERMAN S FRIENDS SHOPLIFTERS DOMMERENS VALG OPLEV NOGLE AF SIDSTE ÅRS BEDSTE FILM I REPRISE TEATRET: TE MED DAMERNE BEAUTIFUL BOY BOHEMIAN RHAPSODY FISHERMAN S FRIENDS SHOPLIFTERS DOMMERENS VALG DOMMERENS VALG TORSDAG 7/11 2019 KL. 15.00 LØRDAG

Læs mere

Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival

Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival Pressemeddelelse, 13. august 2019 Zentropa og Adomeit Films stjernebesatte danske film HARPIKS udtaget til Toronto International Film Festival På foto: Peter Plaugborg som Jens og Vivelill Søgaard Holm

Læs mere

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Efteruddannelsestur til International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Sine Marianne Christensen Klipper DR Danmark Tidsperiode: 22.-25. november 2012 Formål: Hvert år i november omdannes Amsterdams

Læs mere

PRESS RELEASE. For Immediate Release

PRESS RELEASE. For Immediate Release PRESS RELEASE For Immediate Release SUPPORTED BY: KALDER ALLE KREATIVE! FILMDOO AFSLØRER PRESTIGEFYLDT FILMPLAKATSKONKURRENCE PÅ SUNDANCE FilmDoo (www.filmdoo.com), en ny online platform dedikeret til

Læs mere

Instrueret af Ole Japp

Instrueret af Ole Japp Øst for Paradis og Japp Production præsenterer Instrueret af PREMIERE Torsdag d. 21. maj 2015 PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER Onsdag d. 6. maj kl. 12.00 i Vester Vov Vov Vester Vov Vov, København Øst for

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer CHRONIC. KORT PRESSE d. 7/9 kl i Gloria

Øst for Paradis præsenterer CHRONIC. KORT PRESSE d. 7/9 kl i Gloria Øst for Paradis præsenterer CHRONIC PREMIERE: 15. september 2016 PRESSEVISNING: KORT PRESSE d. 7/9 kl. 9.30 i Gloria SYNOPSIS David er en sygeplejerske, der arbejder med terminalt syge patienter. Effektiv

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer IXCANUL. LANG PRESSE d. 19/4 kl. 9.30 i Grand KORT PRESSE d. 16/6 kl. 9.30 i Grand

Øst for Paradis præsenterer IXCANUL. LANG PRESSE d. 19/4 kl. 9.30 i Grand KORT PRESSE d. 16/6 kl. 9.30 i Grand Øst for Paradis præsenterer IXCANUL PREMIERE: 23. juni 2016 PRESSEVISNING: LANG PRESSE d. 19/4 kl. 9.30 i Grand KORT PRESSE d. 16/6 kl. 9.30 i Grand SYNOPSIS Maria, en 17-årig mayansk pige, der bor og

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer WOLF AND SHEEP. Instrueret af Sharhbanoo Sadat

Øst for Paradis præsenterer WOLF AND SHEEP. Instrueret af Sharhbanoo Sadat Øst for Paradis præsenterer WOLF AND SHEEP Instrueret af Sharhbanoo Sadat PREMIERE 1. juni 2017 PRESSEVISNINGER PREMIERE BIOGRAFER 23. maj kl. 9.30 i GRAND Grand Teatret, Kbh Empire Bio, Kbh Øst for Paradis,

Læs mere

SANGEN FRA HAVET. Et Oscarnomineret animeret eventyr af TOMM MOORE - instruktøren bag Brendan og hemmelighedernes bog PREMIERE DEN 19.

SANGEN FRA HAVET. Et Oscarnomineret animeret eventyr af TOMM MOORE - instruktøren bag Brendan og hemmelighedernes bog PREMIERE DEN 19. SF FILM PRÆSENTERER SANGEN FRA HAVET Et Oscarnomineret animeret eventyr af TOMM MOORE - instruktøren bag Brendan og hemmelighedernes bog PREMIERE DEN 19. FEBRUAR 2015 KONTAKT PRESSEAFDELINGEN SF FILM FOR

Læs mere

TOUCH ME NOT En film af Adina Pintilie

TOUCH ME NOT En film af Adina Pintilie Øst for Paradis præsenterer: TOUCH ME NOT En film af Adina Pintilie PREMIERE 8. november 2018 PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS 2. november kl. 9:30 i Gloria Biograf, København

Læs mere

(Mine aftener i Paradis) PRESSEVISNING torsdag, den 4. september 2018, kl

(Mine aftener i Paradis) PRESSEVISNING torsdag, den 4. september 2018, kl PRÆSENTERER Cinema Paradiso (Mine aftener i Paradis) En film af Giuseppe Tornatore Nuovo Cinema Paradiso - 125 min Italien/Frankrig 1988 PRESSEVISNING torsdag, den 4. september 2018, kl. 12.00 RE-PREMIERE

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer SPARROWS. LANG PRESSE d. 29. juni kl 9.30 i GLORIA KORT PRESSE d. 17. august kl 9.30 i GLORIA

Øst for Paradis præsenterer SPARROWS. LANG PRESSE d. 29. juni kl 9.30 i GLORIA KORT PRESSE d. 17. august kl 9.30 i GLORIA Øst for Paradis præsenterer SPARROWS PREMIERE: 25. august 2016 PRESSEVISNING: LANG PRESSE d. 29. juni kl 9.30 i GLORIA KORT PRESSE d. 17. august kl 9.30 i GLORIA SYNOPSIS Sparrows handler om den 16-årige

Læs mere

LOOKING FOR EXITS - CONVERSATIONS WITH A WINGSUIT ARTIST. En film af Kristoffer Hegnsvad

LOOKING FOR EXITS - CONVERSATIONS WITH A WINGSUIT ARTIST. En film af Kristoffer Hegnsvad LOOKING FOR EXITS - CONVERSATIONS WITH A WINGSUIT ARTIST En film af Kristoffer Hegnsvad BIOGRAFPREMIERE TORSDAG D. 24. marts 2016 PRESSEKØRSEL TIRSDAG D. 15. MARTS KL. 12.00 I GLORIA, KØBENHAVN PRESSEMATERIALE/FOTOS/PLAKAT

Læs mere

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas

Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Pressemeddelelse Aarhus, 6. august 2019 Den Jyske Opera præsenterer: Michael Kohlhaas Skandinavienspremiere 21., 22. og 24. august 2019 i Musikhuset Aarhus Dirigent Jonas Alber Instruktør Philipp Kochheim

Læs mere

VIA Film & Transmedia VIA UNIVERSITY COLLEGE

VIA Film & Transmedia VIA UNIVERSITY COLLEGE VIA Film & Transmedia VIA UNIVERSITY COLLEGE 1. Kort om studiet 2. Opbygning (inkl. praktik, udvekslingsmuligheder) 3. Undervisningsform 4. Erhvervsliv og beliggenhed 5. Studenterproduktioner 6. Optagelseskriterier

Læs mere

Shades of Winter. Tekst Josefine Grunnet Foto Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Shades of Winter. Tekst Josefine Grunnet Foto Sebastian Marko/Red Bull Content Pool PURE Shades of Winter Ja, freeskiing er bestemt også for kvinder! På filmfestivalen D.A.F.F. kan du i år se filmen PURE, hvor Sandra Lahnsteiner sætter fokus på kvindelig freeskiing. Kom i stemning til

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer A BLAST. Instrueret af Syllas Tzoumerkas Grækenland, 2014

Øst for Paradis præsenterer A BLAST. Instrueret af Syllas Tzoumerkas Grækenland, 2014 Øst for Paradis præsenterer A BLAST Instrueret af Syllas Tzoumerkas Grækenland, 2014 Maria venter på en eksplosion. Hun må sætte ild til sit liv og lade det brænde. PREMIERE 17. september 2015 PRESSEVISNING

Læs mere

En aften i Hollywood

En aften i Hollywood En aften i Hollywood På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 Med musikken ind i filmens verden Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Sammen med orkestret skal vi på en tur ind i filmens verden.

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Karakterdesign, animation og storytelling

Karakterdesign, animation og storytelling Karakterdesign, animation og storytelling Ugeopgaven 42 Line Hasse Kirkegård - HOLD B Plot Plot Mand går. Kvinde går forbi, modsat retning. Mand vender rundt og følger efter hende. Mit plot drejer som

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

FILMPROGRAM. IKAST BIOGRAFFORENINGs FILMKLUB

FILMPROGRAM. IKAST BIOGRAFFORENINGs FILMKLUB FILMPROGRAM IKAST BIOGRAFFORENINGs FILMKLUB 2018-19 Onsdag d. 10. oktober 2018 kl. 18.30: NY FILM: GRÆNSE Som erstatning for Bille Augusts Chinese Widow kan vi præsentere GRÆNSE. Dramaet 'Grænse' handler

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

Sygeplejerske. af den gamle skole. Hun

Sygeplejerske. af den gamle skole. Hun Sygeplejerske af den gamle skole Skuespiller Anette Støvelbæk spiller en streng, men dedikeret afdelingssygeplejerske i den populære tv-serie Sygeplejeskolen. Vi har mødt hende til en snak om mennesker

Læs mere

Voldtægt som Krigsvåben

Voldtægt som Krigsvåben Voldtægt som Krigsvåben Hver dag mødes en gruppe kvinder i en forening beliggende i forstad til Sarajevo. Alle har de en fælles historie. Foreningen er filmens omdrejningspunkt og her finder vi filmens

Læs mere

Historien om Harvey Milk: Dokumentarfilm, DR2, , 82 min.

Historien om Harvey Milk: Dokumentarfilm, DR2, , 82 min. Titel: Tema: Fag: Målgruppe: Fiktion og dokumentar Medier og dansk Stx, gymnasiale udd. Oscarvindende fiktionsfilm Milk og Oscarvindende dokumentarfilm Historien om Harvey Milk, der fortæller den samme

Læs mere

Psykinfo Region Syddanmark. - et fyrtårn i psykiatrien..! inkl. kaffe & foredrag. www.favrskov-gruppen.dk

Psykinfo Region Syddanmark. - et fyrtårn i psykiatrien..! inkl. kaffe & foredrag. www.favrskov-gruppen.dk Film & Psyke 2007 Tema: ANGST Fire fantastiske filmoplevelser med foredrag i Lido Biograferne Vejle Et kultursamarbejde mellem: Psykinfo Region Syddanmark - et fyrtårn i psykiatrien..! - Vi ses i biografen

Læs mere

INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere

INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere INPUT 2016 Calgary International konference for public service-producenter og -broadcastere Input-konferencen er en lækker bouillonterning af international public service-inspiration for tvfolk! Konferencen

Læs mere

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk

MANIFEST 2083. Af Christian Lollike. sort-hvid.dk MANIFEST 2083 Af Christian Lollike sort-hvid.dk Manifest 2083 En forestilling om, hvordan Anders Behring Breivik ser sig selv Den stærkt debatterede forestilling MANIFEST 2083 er en monolog af Sort/Hvids

Læs mere

Pytlicks piger på sporet

Pytlicks piger på sporet Pytlicks piger på sporet Billedforslag: Et jublende kvindelandshold, der løfter OL- pokalen, mens guldkonfettien regner ned over dem. Billedtekst: Sådan så det ud i 2004, da holdet vandt guld til OL. Ni

Læs mere

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES

OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES OPTAGELSE AF 3. ÅRGANG PÅ 18FRAMES 18frames optager 18 nye elever fordelt på faglinjerne med 3 elever på hver linje. Linjerne er; instruktør, manuskriptforfatter, producer, klipper, tonemester & fotograf.

Læs mere

Prøveplan ROCK of AGES

Prøveplan ROCK of AGES Prøveplan ROCK of AGES Prøveplan for henholdsvis drama-, danse-, kor, solist- og fællesprøver. Alle prøver foregår på FLOW/17:48 (Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C) medmindre der står andet /aftales andet.

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer AMOUR FOU. Instrueret af Jessica Hausner. Torsdag den 2. juli kl. 9.30 i Grand Teatret

Øst for Paradis præsenterer AMOUR FOU. Instrueret af Jessica Hausner. Torsdag den 2. juli kl. 9.30 i Grand Teatret Øst for Paradis præsenterer AMOUR FOU Instrueret af Jessica Hausner PREMIERE 30. juli 2015 PRESSEVISNING PREMIERE BIOGRAFER Torsdag den 2. juli kl. 9.30 i Grand Teatret Grand Empire Vester Vov Vov Valby

Læs mere

SOMMEREN 1993 En film af CARLA SIMÓN

SOMMEREN 1993 En film af CARLA SIMÓN Øst for Paradis præsenterer: SOMMEREN 1993 En film af CARLA SIMÓN PREMIERE 7. juni 2018 PRESSEVISNING PREMIEREBIOGRAFER HENT FILMKLIP HENT HIGH RES FOTOS 31. maj 2018 kl 9.30 i GLORIA BIOGRAF Gloria, Empire

Læs mere

Ugebrev. Nr. 3, skoleåret 2013-14. 30. august 2013. Østerskov i denne uge har været den helt store filmkulisse.

Ugebrev. Nr. 3, skoleåret 2013-14. 30. august 2013. Østerskov i denne uge har været den helt store filmkulisse. Ugebrev Nr. 3, skoleåret 2013-14. 30. august 2013 Østerskov i denne uge har været den helt store filmkulisse. Det er føget om ørerne med rappe replikker, modige stuntmen og flotte effekter. De forskellige

Læs mere

18 Frames / Status bilag til udvalgsmøde 10.6.2015

18 Frames / Status bilag til udvalgsmøde 10.6.2015 18 Frames / Status bilag til udvalgsmøde 10.6.2015 De gode argumenter: * De studerende har fået værdifuldt udbytte af uddannelsen: fagligt og netværksrelateret * 1/3 af årgangens elever er ansat i professionelle

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION

FESTIVALVEJLEDNING. 1. DFI s FESTIVALDISTRIBUTION 1.1 FESTIVALRETTIGHEDER OG FESTIVALDISTRIBUTION 1.2 UDVÆLGELSE TIL FESTIVALDISTRIBUTION FESTIVALVEJLEDNING Det Danske Filminstitut (DFI) har udarbejdet denne vejledning til DFI s Vilkår for støtte til deltagelse i internationale filmfestivaler samt andre relaterede aktiviteter af 1. juli

Læs mere

Danish-Chinese Film Talent Camp 2017

Danish-Chinese Film Talent Camp 2017 Danish-Chinese Film Talent Camp 2017 Snart mødes unge danske og kinesiske filmtalenter til gensidig inspiration og læring. Første talent camp finder sted i Odense i august. I oktober er Kinas kulturhovedstad

Læs mere

Ældredage 2011. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 11. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2011. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 11. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2011 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 6. oktober 7. oktober 10. oktober 11. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Afrapportering: journal nr: A 367 2013 Deltagelse i international tv-konference: INPUT i El Salvador

Afrapportering: journal nr: A 367 2013 Deltagelse i international tv-konference: INPUT i El Salvador Inge Bang Termansen, DR Afrapportering: journal nr: A 367 2013 Deltagelse i international tv-konference: INPUT i El Salvador Dato for deltagelse: 4.maj til 11. maj - 2013 HVAD På tv-konferencen INPUT screenes

Læs mere

Tegn på læring til de 4 læringsmål

Tegn på læring til de 4 læringsmål Plot 6, kapitel 1 At spejle sig Side 10-55 Oplevelse og indlevelse fase 1 Eleven kan læse med fordobling at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan udtrykke en æstetisk s stemning måder at udtrykke

Læs mere

Undervisningen foregår som klasseundervisning, enten i form af forelæsning, diskussion eller som øvelser.

Undervisningen foregår som klasseundervisning, enten i form af forelæsning, diskussion eller som øvelser. Undervisning Undervisningen foregår som klasseundervisning, enten i form af forelæsning, diskussion eller som øvelser. Der undervises kontinuerligt og repetitivt fra semester til semester i: Scenens struktur

Læs mere

Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi.

Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi. Uddybende info til underviseren omkring dramaturgi. Overvejelser om hvordan en historie fortælles og i hvilken rækkefølge scenerne falder kaldes også for dramaturgi. Begyndelse, midte og slutning er en

Læs mere

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film ANGEL FILMS PRÆSENTERER Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film Instrueret af Enrique Gato Manuskript af Javier Barreira & Gorka Magallón Tad Stones Den fortabte eventyrer Dansk synopsis

Læs mere

Pressefoto som genre. 1. Overblik - dit førstehåndsindtryk. Årets pressefoto, 2012

Pressefoto som genre. 1. Overblik - dit førstehåndsindtryk. Årets pressefoto, 2012 Pressefoto som genre Et pressefoto skal umiddelbart brage igennem i en medieret virkelighed Et pressefoto er et øjebliksbillede Et pressefoto er et udsnit af virkeligheden Et pressefoto er redigeret og

Læs mere

ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE

ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE 23.- 28. AUGUST WWW.FILMFESTIVAL.DK ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE VI ER STOLTE OVER AT KUNNE PRÆSENTERE ET RIGTIG STÆRKT FILMPROGRAM FOR BØRN OG UNGE. TRE FORSKELLIGE WORKSHOPS OG EN LANG RÆKKE FILMPROGRAMMER

Læs mere

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING

ØVELSESSSKORT PROTOTYPEUDVIKLING ØVELSESSSKORT 45+ min PROTOTYPEUDVIKLING VEJLEDNING: I skal nu bruge jeres første udkast til jeres problemformulering (fra tema 2) og finde frem til, hvilken prototype I vil lave som en del af jeres samlede

Læs mere

(i det følgende benævnt "Kontrahent 2")

(i det følgende benævnt Kontrahent 2) Side 1 af 5 Mellem og Viborg Kommune (i det følgende benævnt "Kontrahent 1") DELUCA FILM A/S Bjørnholms Allé 4-6 8260 Viby J (i det følgende benævnt "Kontrahent 2") er der d.d. indgået følgende S A M A

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold Hovedfagskompleks har udviklet den studerendes kompositoriske evner og indsigt har fået en dybere forståelse af musikkens virkning under hensyntagen til de emotionelle og dramatiske elementer i det visuelle

Læs mere

Vejledning til DIGI-TV EPG-Webportal

Vejledning til DIGI-TV EPG-Webportal Vejledning til DIGI-TV EPG-Webportal Indtast dit brugernavn samt adgangskode: Når du er logget ind vil du se denne side: 1 I menuen Programplan kan du se de tidspunkter (Tidsslots) som din Tvstation har

Læs mere

Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE

Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE SIDE 2 / Børn elsker film / Det Danske Filminstitut Børn elsker film / Det Danske Filminstitut /

Læs mere

Afrapportering: journal nr: A922-2015. Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo. Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD

Afrapportering: journal nr: A922-2015. Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo. Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD Afrapportering: journal nr: A922-2015 Deltagelse i international tv-konference: INPUT 2015 i Tokyo Dato for deltagelse: 8. 16. maj 2015 i TOKYO HVAD På tv-konferencen INPUT screenes tv-programmer fra hele

Læs mere

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN

DIGITAL OPGAVE. https://www.youtube.com/watch?v=i0b4hhldqzk DIREKTE QR KODE TIL VIDEOEN DIGITAL OPGAVE Som min digitale opgave har jeg valgt en musikvideo, jeg har lavet for rapperen Jeppe Rapp til hans nye EP Se Mord Uden Hænder. Grunden til jeg har valgt lige denne video er ikke kun, fordi

Læs mere

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM?

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? OM DOKUMENTARFILM Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 DEL 1 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? Dokumentarfilm handler om virkeligheden. Den viser os ægte følelser, mennesker og oplevelser. Du har helt

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Efterår 2011 Institution Htx Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Mediefag C Anna Fenger-Grøn

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Øst for Paradis præsenterer MEDITERRANEA. Instrueret af Jonas Carpignano Italien/USA/Frankrig, 2014

Øst for Paradis præsenterer MEDITERRANEA. Instrueret af Jonas Carpignano Italien/USA/Frankrig, 2014 Øst for Paradis præsenterer MEDITERRANEA Instrueret af Jonas Carpignano Italien/USA/Frankrig, 2014 PREMIERE 15. oktober 2015 PRESSEVISNING PREMIERE BIOGRAFER 23. september kl. 9.30 i Gloria samt 8. oktober

Læs mere

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013

TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANS FORMATOR I OKTOBER DECEMBER 2013 Featuring Borgerscenen JERNBANEGADE 9-9000 AALBORG Foto: Mathies Brinkmann Jespersen TRANSFORMATOR ER AALBORG TEATERS EKSPERIMENTE-

Læs mere

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K

Ulrich Thomsen INTERVIEW MED ULRICH THOMSEN I FORBINDELSE MED FILMEN KOLLEKTIVET, AF STEEN BLENDSTRUP, FOTO ALEKSANDAR K Han har spillet Bond-skurk og været gennemgående karakter i HBO s Banshee, men før eller siden vender snakken alligevel tilbage til gennembruddet i Festen. Nu genoptager Ulrich Thomsen sit samarbejde med

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Rune Hjørringgaard

GRAFISK WORKFLOW. Rune Hjørringgaard GRAFISK WORKFLOW Rune Hjørringgaard Opgave: En 30 sekunders promovideo til musikfestivalen OurHouse, som kan anvendes på deres forskellig platforme online. Videoen skal kort & præcist give et indtryk af

Læs mere

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi 1 FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi Vi lever i idéernes verden. Den verden, hvor drivkraften grundlæggende er at kunne skabe idéer og omsætte

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

GLiMT præsenterer ER DU OS? Scenemesterbrev. 7 sider

GLiMT præsenterer ER DU OS? Scenemesterbrev. 7 sider GLiMT præsenterer ER DU OS? Scenemesterbrev 7 sider 1: Forside 2: Beskrivelse af forestillingen 3: Praktisk om scene, lys, lyd og tidsplan 5: Lampeplan 6: Plan med eksempel på opsætning 7: Foto med eksempel

Læs mere

Kulturnatten. Program for Gardehusarkasernen. fredag den 4. oktober 2013

Kulturnatten. Program for Gardehusarkasernen. fredag den 4. oktober 2013 Program for Gardehusarkasernen Kulturnatten fredag den 4. oktober 2013 Stort samarbejde mellem foreninger og virksomheder ved den gamle gardehusarkaserne Titel på event Kort beskrivelse af event Hvor For

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION

THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION THE SCANDINAVIA-JAPAN SASAKAWA FOUNDATION Beretning Udfyldes på dansk eller engelsk Denne forside findes også i elektronisk form på vores webside. Vi foretrækker at modtage en digital version, såfremt

Læs mere

Ny serie af meget smukke haveroser Sunde roser der blomstrer igen og igen Plant og slap af www.roses-forever.com Looking in your eyes - et væld af blomster tiltrækker bier for bestøvning From far away

Læs mere

DØDEN. den sidste udflugt. Temauger på biblioteket 29. marts april 2016

DØDEN. den sidste udflugt. Temauger på biblioteket 29. marts april 2016 2 DØDEN den sidste udflugt Temauger på biblioteket 29. marts - 10. april 2016 DØDEN den sidste udflugt Samtalesaloner Kulturcafé Foredrag om tab og sorg En retsmediciners hverdag Skæld ud på Gud Børneteater

Læs mere

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser. Vi rejser rundt med film og oplæg for skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG

DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG DOEL EN DOKUMENTARFILM AF FREDERIK SØLBERG DOEL En dokumentarfi lm af Frederik Sølberg 70 minutter Verdenspremiere på CPH:DOX 2018 fredag d. 16. marts kl. 20 i Empire Bio. Udtaget til NEXT:WAVE-konkurencen.

Læs mere

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND BILAG 1 - BUSINESS CASE: HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND Proof-of-business-fonden skal, med mindre investeringer opbygge erfaringer og kompetencer i forhold

Læs mere

Filmfortællinger med lyd

Filmfortællinger med lyd Beskrivelse af workshoppen Hvordan kan en honningmelon bruges til at lave lyden af et fald? Hvorfor bruger man musik i en film? Hvordan får man en skov til at lyde som en skov? Og hvad er det egentligt

Læs mere

ELLE Style Awards 2013

ELLE Style Awards 2013 ELLE Style Awards 2013 Tryk play og se trailer af ELLE STYLE AWARD 2013 ELLE Style Awards ELLE Magazine er verdens største modemagasin og udkommer i 43 lande. I år vil Dansk ELLE igen afholde den danske

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 24. jan 2013. Uge 5, onsdag 30. jan 2013 05/02/2013 14:21. 21:30 Modeugen NU Ny titel. 23:40 Modeugen NU Ny titel

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 24. jan 2013. Uge 5, onsdag 30. jan 2013 05/02/2013 14:21. 21:30 Modeugen NU Ny titel. 23:40 Modeugen NU Ny titel Side 1 Uge 5, onsdag 30. jan 2013 21:30 Modeugen NU Ny titel 0-065-13-0301-0 23:40 Modeugen NU Ny titel 0-065-13-0301-0 Side 2 Uge 5, torsdag 31. jan 2013 21:30 Modeugen NU Ny titel 0-065-13-0302-0 23:40

Læs mere

august - december 2014

august - december 2014 Program august - december 2014 18 August. Feriebilleder + præsentation af programmet og tilmeldinger til Foto Emne konkurrence til borges@rafael.dk. (se den 1. Sep.) Indlevering af billeder til udstilling

Læs mere

HVEM ER VI. Nordisk Film. Zentropa. Zentropa China Kombinerer det bedste nordiske talent med kinesisk filmkultur

HVEM ER VI. Nordisk Film. Zentropa. Zentropa China Kombinerer det bedste nordiske talent med kinesisk filmkultur Zentropa China HVEM ER VI Nordisk Film Verdens ældste produktionsselskab Største distributør af film i Skandinavien Zentropa Et af Europas største produktionsselskaber med produktionsfaciliteter i Tyskland,

Læs mere

Holdt i forbindelse med åbningen af min udstilling i Vrå Kunstbygning. Og tak til alle jer.. der er her nu Og har været der for mig, i alle de år

Holdt i forbindelse med åbningen af min udstilling i Vrå Kunstbygning. Og tak til alle jer.. der er her nu Og har været der for mig, i alle de år Takketale og tale om Poul Bernth Holdt i forbindelse med åbningen af min udstilling i Vrå Kunstbygning. Den 19 november 2011 Tak til Anne Lie for de venlige ord Tak til Peter Worre og de frivillige hjælpere

Læs mere

Taste of Emotions - middag og videokunst Nikolaj Kunsthal

Taste of Emotions - middag og videokunst Nikolaj Kunsthal Taste of Emotions - middag og videokunst Nikolaj Kunsthal Taste of Emotions udfordrer sanserne Taste of Emotions blander kogekunst med videokunst i en eksperimenterende middagsevent, der appellerer til

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

Film Indholdsplan. Årsplan Film. 1. periode

Film Indholdsplan. Årsplan Film. 1. periode Film Indholdsplan Formål, mål, slutresultat, almene perspektiver: Det overordnede mål med Film som linjefag på Kastanievej Efterskole er at give en forståelse og lyst til at lave arbejde med film som medie.

Læs mere