Nu er vi klar med foreningens nye hjemmeside

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nu er vi klar med foreningens nye hjemmeside"

Transkript

1 1 NR 3 - OKT ÅRGANG Nu er vi klar med foreningens nye hjemmeside SE SIDE 6-8

2 Af Peter M. Frederiksen 2 Træerne på Hovvej visner fæld dem og plant nyt Byforeningen har tidligere spurgt kommunen, hvorfor træerne langs Hovvej og. Kommunen har blandt andet svaret. Årsagen til at træerne på Hovvej vantrives skyldes dels er en forkert plantesort (ahorntræer) og at de ikke kan udvikle sig naturligt på grund af dårlige jordforhold. Træerne vil derfor gradvist gå ud og vil ikke blive genplantet. Det må undre, at Kommunen har igangsat projektet for år tilbage, da jordforholdene jo også dengang var ringe. Det virker nærmest som spildt ulejlighed. Nu har og får vi et gradvist hendøende scenarie, som ikke just pynter eller er opløftende. Det kan tilsvarende undre at Kommunen ikke har tilført gødning eller foretaget jordforbedring omkring træerne i løbet af årene. At der heller ikke har været etableret saltskærm om vinteren i de sidste år har bestemt også været en medvirkende faktor til træernes miserable tilstand. Alt i alt en mærkværdig status og spørgsmålet er, om Kommunen f.eks. kunne have etableret bræmmer af lav vækst af f.eks. ildtorn eller anden robust planteart hvor rødderne ikke går dybt ned. Nu er det næsten at foretrække, at træerne fældes og fjernes en gang for alle. Foto fra foråret 2010.

3 Istandsættelse sker inden årets udgang af Mogens Aarsleff Hansen 3 Efter den seneste vinter med en lang frostperiode blev det helt tydeligt, at kampestenssætningen ved Rostgaards Kilde trængte til istandsættelse. Det har kommunen også kunnet se, så nu er der lagt planer for en gennemgribende overhaling af vægge, fuger mm. inden årets udgang. Det glæder foreningen, der skyndsomt har sendt en tak til Teknisk Forvaltning. Foreningen glæder sig også over at kommunen igangsætter udbedring allerede nu mens skaderne er til at overskue, så monumentet ikke forfalder så der senere skal bruges store summer til genopretning. Foreningen har ligeledes bemærket, at der i perioder næsten ikke har været vand fra kilden, men at der heldigvis på det seneste atter er kommet lidt dryp. Måske skulle kommunen når den renoverer sten og fuger også forsøge en rensning eller spuling af det gamle blyrør, der fører kildevandet ned til udløbet og derfra videre ned i stenkummen, så vandet atter kan løbe og ikke dryppe. Rostgaards kilde eller Rostgaards kumme- er opstillet i 1741 og det omkringliggende granitanlæg er fra Anlægget er i dag et fredet mindesmærke.

4 Kelleris Vingaard en perle i Espergærdes baghave af Jan Arnt Byforeningen havde oprindelig planlagt en udflugt til Kelleris Vingaard, men da datoen næsten faldt sammen med vingårdens årlige besøgsdag, valgte vi at koble os på denne. Nogle få medlemmer dukkede op og resten gik glip af en både spændende og lærerig eftermiddag. Disse skal dog ikke snydes helt, hvorfor den lille historie. Ejeren og vinbonden Søren Hartvig Jensen bød os velkommen og fortalte, at vingården blev etableret i 2001 og det underjordiske vineri blev opført i Herefter tog han os med på en 4 En rundvisning på Kelleris Vingaard er som at gå rundt i et af Frankrigs smukke vinområder inspirerende vandring ned gennem rækkerne af vinstokke, som der er 4200 af. De fleste er af vinstokkene bærer rødvinssorten Rondo, da den har vist sig at være robust og egnet til det danske klima. Derudover dyrkes og eksperimenteres der også med med sorterne Regent og Leon Millot samt hvidvinssorterne Solaris, Orthega, Phoenix og Zalas Perle. Vi lærte hurtigt, at det er et enormt arbejde at passe en vinmark, da vinbonden konstant skal klippe overflødige blade bort og samtidig sikre sig, at der stadig er tilpas mange grønne blade tilbage der sikre kraften Fra Kellerisvej anes den fransk inspirerede hovedbygning bag vinmarken

5 5 Hovedbygningen set fra syd ud til den store terrasse, som er omkranset af lavendel, hvilket kun understreger den franske atmosfære. Hovedbygningen er inspireret af fransk arkitektur og ligger umiddelbart ved den 1,3 ha store vinmark med dens 4200 vinstokke. i at trænge ned til druerne, hvilket sker via fotosyntese. Søren fortalte også engageret om, hvordan stokkene podes og risiko for svampesygdomme.den gode vin forberedes ikke kun ude på marken, men også under lagringen. Vingården lagrer således ikke på brugte fade (tønder), da kraften og kemien fra egetræet hurtigt mindskes. Der bruges derfor kun nye fade af egetræ og ikke nok med det. Der eksperimenteres med forskellige typer egetræ fra forskellige lande. At det ikke bare er for sjov hvilken træsort der bruges, dokumenterede et par smagsprøver. Vi smagte således vin lagret på egetræ fra både Frankrig og Ungarn og smagen var meget forskellig, selv om det var samme druesort og samme årgang. Vores lokale vin er ikke helt ringe, hvilket flere diplomer på væggen i vineriet vidner om. F. eks. kan nævnes, at vingårdens rødvin Utopia Rex fra druesorten Rondo, der er lagret på fad af fransk egetræ fik guldmedalje for bedste danske rødvin år I sammenligning med en fin udenlandsk er den nok lidt sur, men smagt på sine egne præmisser er den med i rivende udvikling inden for danske rødvine. Lagring på egetræsfade fra Ungarn, USA og Frankrig. Det er i vineriet at de forskellige processer sker lige fra sortering, presning, lagring på træfade, stålbeholdere etc. for til sidst at blive fyldt på flaske og proppet med den fineste kork.

6 6 Vores nye hjemmeside brug den! Af Ole Praud og Jan Arnt (webredaktionen) Foreningen har foretaget en større layout mæssig opdatering af hjemmesiden, så den præsenterer sig flottere og samtidig burde være nem at navigere sig rundt i. Klik på www. byforening.dk og prøv selv. På hjemmesiden vi har prioriteret overskuelighed og mulighed for nyhedsbreve og 2 vejs kommunikation til medlemmer og andre. Overskuelighed og arkiv Brugerne kan allerede på forsiden se hvem vi er og hvad Espergærde Byforeningen står for. Ligeledes kan de straks overskue hvilke igangværende opgaver vi arbejder med. Disse vil stå øverst i højre kolonne på hjemmesidens forside. Brugerne kan samtidig se hvilke mærkesager vi arbejder med da disse står listet op i venstre kolonne på hjemmesidens forside. En mærkesag er typisk en sag vi har arbejdet for gennem mange år og stædigt forsøger at holde fokus på. En vigtig mærkesag er f.eks., at der skal etableres en bypark på den store græsplæne mellem Mørdrup Kirke og Mørdrup skole. Hjemmesiden tjener samtidig som foreningens arkiv, hvor brugerne kan gå ind i de enkelte sager og klikke sig ind på sagen akter og se hvornår og hvor mange indlæg der har været i den pågældende sag og relativt nemt følge sagens historiske udvikling. Nyhedsbreve I dag udsender vi Byforeningens blad 4 gange om året, hvorfor medlemmerne relativt sjældent orienteres om lokale hændelser set fra vores perspektiv ligesom indlæg kan være forældede. Det er derfor bestyrelsens håb, at vi kan forbedre kommunikationen med vores medlemmer og udsende løbende nyhedsbreve, såfremt der er aktuelle sager, udflugter og lignende. Medlemmer der er interesseret i sådanne nyhedsbreve, bedes derfor

7 7 gå ind på hjemmeside (se forside) og sende os en mail, hvor man skriver sin adresse og sender den direkte til Webmaster Ole Praud. Interaktiv kommunikation (2 vejs kommunikation) I løbet af det næste års tid håber vi at udvikle hjemmesiden, så den også kan bruges interaktivt. En af de første ting, der vil blive oprettet er et debatforum, så medlemmer og brugere kan skrive indlæg om lokale forhold og naturligvis kommentere hinandens indlæg samt kommentere bestyrelsens initiativer, så vi kan få langt bedre input begge veje end vi har nu.

8 Af Ole Praud og Jan Arnt (webredaktionen) 8 Byforeningens hjemmeside læses flittigt Selv om den nye hjemmeside kun har fungeret kort tid, har vi fra medio juni til medio oktober haft 3469 besøg. Det er vi faktisk ganske stolte af. Da det næppe kun er vores medlemmer, må vi konkludere at der nu er mange andre der er blevet opmærksom på vores forening og hvad vi arbejder med. Vi kan vi ikke se i hvilket omfang vores medlemmer læser og bruger hjemmesiden. Flere har dog fundet den, da vi allerede har fået nogle mails fra medlemmer, der har meldt positivt tilbage. Det har vi været glade for, da ros altid er dejligt. Men lidt ris i form af konstruktiv kritik imødeses med oprejst pande, så hjemmesiden kan blive endnu bedre. Selv om vi ikke kan se hvem der er inde på hjemmesiden, så kan vi nemt læse, hvor ofte den besøges. På skemaet kan f. eks. læses hvor mange der i gennemsnit er inden på hjemmesiden pr. dag og pr. måned. I maj 2010 måned havde vi stadig vores gamle hjemmeside og man kan se, at der var 40 visits, dvs. der var 40 inde på siden. I juni 2010 åbnede vi den nye hjemmeside, der hurtigt fik ikke mindre end 782 besøg selv om siden ikke var helt færdigt. I juli 2010 går vi mere dynamisk ud med hjemmesiden og får ikke mindre end 1230 besøg.

9 Af Peter M. Frederiksen 9 Tre instanser på Espergærde station giver kaos Espergærde Station flyder ofte med affald og træværk er mange steder ødelagt og graffiti er lang tid om at blive fjernet. Espergærde byforening har skrevet et brev til kommunen, der har blandt andet svaret. Årsagen til den ringe og usammenhængende drift og vedligeholdelse af Espergærde Station skyldes blandt andet, at der er 3 forskellige instanser: Banedanmark, DSB og Kommunen der har ansvar for forskellige områder af Espergærde Station. Kommunen har endvidere påpeget at renholdelsen af Stationen er forholdsvis dyr, men at man evt. vil forsøge at finde penge til opmaling af træværk. Det er helt grotesk, at der er 3 forskellige instanser der har ansvar for Stationen; Det er netop derfor, at helhedsbilledet er så usammenhængende. Der mangler konsekvens og fast styring og planlægning, hvilket går ud over de daglige brugere - som periodevis er hårdt plaget af forsinkelser og ændringer af køretider etc. Hvorfor skal det være så sølle og slapt? Noget rød maling til træværket - som ikke kræver hverken stillads eller komplicerede følge- og installationsarbejder - burde være en selvfølgelighed og kunne sætte gang i noget beskæftigelse i disse tider. De mange dagligt rejsende vil med tiden kræve lidt format og stil, selv om vi ikke er i Københavns Lufthavn. Fra byforeningens side skal vi foreslå, at de 3 instanser bør sætte sig sammen og få aftalt en. en professionel handlingsplan i stedet for dette usammenhængende dit og mit område, der ikke giver mening for brugerne.

10 10 En søndag på Egegaarden af Mogens Aarsleff Hansen For 5. år i træk gennemførte foreningerne på Egegaarden det årlige træf den 26. september. Arrangementet, som snart traditionelt kaldes En søndag på Egegaarden løber af stabelen i tidsrummet mellem klokken 11 og 16. Der er mange højdepunkter som f. eks. gratis sildebord, velklingende jazzmusik ad libitum, arbejdende patchwork værksted og lotteri med flotte gevinster. Højdepunkter var i år også Kjeld Damgaards tre foredrag med titlerne Op og ned gennem tiderne langs Hovvej, Tibberupvej hhv. Stokholmsvej. Kjeld supplerer sin viden med en sublim mængde billeder, hvor han mange gange lykkes med at krydsklippe med mange års afstand i tid. Det er ikke til at stå for, mange lyttede intenst med og foreningen har rettet en stor tak til Kjeld. Som eksempel kan gives, at Kjeld Damgaard viste billeder af vejen mellem Mørdrup og Tibberup igennem tiderne. Tilhørerne så billeder fra hele 1900-tallet - og altså også fra den gang vejen var en landevej mellem to landsbyer og ganske uden bebyggelse. Der var billeder fra 1920 erne af det sted hvor Statoiltanken nu ligger. Der var billeder af glarmester Jensen, der startede virksomheden i et lille stråtækt hus på Hovvej. Og der var billeder af det første byggerier langs vejen - de byggerier, der blev til Den hvide By. Der var også fotos af den oprindelige gård Godthaab samt af den nu nedrevne Hovgaard og af Landlyst samt af Krogagergaard, der brændte i Tilhørerne fik også baggrunden for bygningen af Grydemosegaard, som oprindelige tilhørte familien Poulsen fra Poulsens Planteskole i Kelleris.

11 11 Egegaardens parkanlæg Hækplanterne er ved at få fat Af Jan Arnt Tilbage i 2005 fremsendte foreningen et forslag til forbedring af det lille parkanlæg omkring Egegaarden. En del af vores forslag var, at de mange store og skæmmende metaldæksler blev kamufleret med udlægning af grønne græsmåtter af kunstgræs og samtidig med at der omkring metal dækslerne blev plantet lave hække af Avnbøg. For at de kvadratiske felter skulle danne små haverum, skulle nogle af hækplanterne omkranse de store dæksler og andre felter skulle bare være en klippede firkantet hække, så der kunne dannes en form for åbne og lukkede rum. Kommunen udlagde desværre aldrig det grønne kunstgræs og heller ikke den foreslåede bundplante klatrende Cotoneaster, men plantede Avnbøg hækkene nogenlunde, som i vores ide plan. En af fordelen med bøgehække er, at de står grønne i sommerhalvåret og brune i vinterhalvåret, hvorfor de hele året skærmer for de store metaldæksler. De første par år døde mange af hækplanterne, hvorfor vi i 2007 bad kommunen om en delvis genplantning og i øvrigt udføre en løbende vedligeholdelse. Her i 2010 ser det endelig ud til at indsatsen har båret frugt og flere af felterne er begyndt at tage form. Resultatet er faktisk, at de grimme dæksler delvis er dækket og de lave hække er begyndt at danne små grønne rum på den store plæne. Så langt så godt. Værre står det til med hækken omkring den grusbelagte p-plads og langs vejen, hvor der er en del huller med udgåede planter. Vi håber at kommunens folk selv har set problemet, så de døde planter kan udskiftes her i efteråret, der er en perfekt tid for udplantning af bøgens planter. Parkanlægget omkring Egegaarden fotograferet i januar Det grønne anlæg omkring Egegaarden, august Hækplanterne er udplantet i 2005 og 2007.

12 12 Returneres ved varig adresseændring. Returadresse: Mørdrupvej 36, 3060 Espergærde KOPIER ELLER KLIP DENNE SIDE UD OG SEND DEN TIL KASSERER PETER PEJTERSEN, MØRDRUPVEJ 36, 3060 ESPERGÆRDE, HVIS DU VIL VÆRE MEDLEM AF ESPERGÆRDE BYFORENING: JA TAK, JEG VIL GERNE VÆRE MEDLEM AF ESPERGÆRDE BYFORENING (Årskontingent 100 kr.) NAVN: VEJ OG NR: BY: POSTNR. OG POSTDISTRIKT: Du kan også sende indmeldelsen som mail til kassereren: Espergærde Byforenings bestyrelse m.v.: Formand: Mogens Aarsleff Hansen, Strandvejen 175, Mørdrup, 3060 Espergærde, tlf E-post: Næstformand: Stig G. Lund, Strandvangsvej 3 B, 3060 Espergærde, tlf Kasserer: Peter Pejtersen, Mørdrupvej 36, 3060 Espergærde, tlf Sekretær: Sven Raagaard, Anlæggets Allé 2, Mørdrup, 3060 Espergærde, Tlf Best.medlem: Jan Arnt, Stokholmsvej 23, Mørdrup, 3060 Espergærde, tlf Best.medlem: Peter Frederiksen, Blomstermarken 17, Mørdrup, 3060 Esp., tlf Ansvh. redaktør og best.medlem: Kjeld Damgaard, Helgavej 8, Mørdrup, 3060 Espergærde, tlf ; E-post: kjelddamgaard@mail.tele.dk Web-redaktør: Ole Praud, Mørdrupvej 82C, Mørdrup, 3060 Espergærde, tlf HUSK: Foreningens hjemmeside:

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Masser af grønsager på et lille areal Af Peter Norris, 2010

Masser af grønsager på et lille areal Af Peter Norris, 2010 Denne lille manual til dyrkning af egne grønsager er skrevet af Peter Norris. Peter Norris har 25 års erfaring med økologisk havebrug. Han er ekspert i at dyrke grønsager også i ydersæsonen, og har derfor

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Generalforsamling på Espergærde Bibliotek

Generalforsamling på Espergærde Bibliotek Generalforsamling på Espergærde Bibliotek Onsdag den 14. februar 2007 kl 19.30 Efter generalforsamlingen præsenterer Dan Hasløv og Stig Lund fra B&G de to forslag til nye pladser hhv. ved Mørdrupvejs udmunding

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

I 2010 plantede vi de første vinstokke, og vi har nu cirka 4000 vinstokke med følgende sorter: Bolero, Cabernet Cortis, Calandro, Castel, Leon

I 2010 plantede vi de første vinstokke, og vi har nu cirka 4000 vinstokke med følgende sorter: Bolero, Cabernet Cortis, Calandro, Castel, Leon Om Vingården I de mest vidunderlige naturmæssige omgivelser, du kan tænke dig ved Karrebæksminde blot 10 km udenfor Næstved ligger vingården Vesterhavegaarden - direkte ud til Smålandshavet i den varmeste

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen.

Nyt fra gildeledelsen. Juni og juli 2006 Centrum juni og juli 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Sommertur til 3. Horsens hytte. Sted: Spejdercenter Wigwam Silkeborgvej 37, 8700Horsens Dato: Onsdag den 28. juni Mødested: Ole

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 10. Af: Marianne Bachmann Andersen

Tid til haven. Havetips uge 10. Af: Marianne Bachmann Andersen Tid til haven Havetips uge 10 Af: Marianne Bachmann Andersen De allerførste forårsdage Billede: Perlehyasint.jpg Vi har allerede haft de første dejlige forårsdage og marts måned har vist sig fra sin pæneste

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Påske - og solen skinner :)

Påske - og solen skinner :) Påske - og solen skinner :) Firkant inkl. fad 300 kr. Rundt stativ inkl. fad 250 kr. Søjler udarbejdes i forskellige størrelser Fuglehus på pind 120 kr. Så er det tid at komme ud og krudte lidt. Her har

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning

Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning StilladsInformation nr. 68 - juni 2003 Side 9 manden Claus Swing, Aalborg Navn: Claus Swing Bopæl: Aalborg Alder: 44 Start i branchen: 1979 Nuværende firma: NSU - Nordjysk Stilladsudlejning Tillidshverv:

Læs mere

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse Plantekuvøse Gå til forside: Klik HER Beskrivelse af dyrkningsmetoder og resultater I virkeligheden er det kun få af årets måneder, at vi har tomater, agurker, peberfrugte osv. i vores drivhuse. Juli og

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2013

Nyhedsbrev juni 2013 Nyhedsbrev juni 2013 Fra formanden for De Berejstes Klub, Søren Fodgaard dbkformand@live.dk DBK Weekend på Hven Årets DBK-Weekend blev afholdt d. 7.-9. juni. Hvor de to foregående weekender har været præget

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar Ledende medarbejder, på den til tider udmærkede publikation "Tog 60", Steen Christensen, har efter mange

Læs mere

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014...

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014... R ØRPOSTEN Årgang 5 nummer 1 Forår 2014 Havesæson 2014..... Velkommen til en ny havesæson, som i år er startet rigtig godt, vi nyder sikkert alle de flotte forårsfarver i vore haver og netop nu de blomstrende

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Tøv en kende - hvis du vil plante søjleæbler

Tøv en kende - hvis du vil plante søjleæbler Tøv en kende - hvis du vil plante søjleæbler Dyrkning af æbler på meget smalle træer, der danner en frugtmur, giver en god kvalitet af æbler, der er lette at plukke. Søjletræer er forædlet til netop at

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2011-12.

Bestyrelsens beretning for 2011-12. Bestyrelsens beretning for 2011-12. Grundejerforeningen ønsker at sikre Trørød dets grønne karakter. Grønne haver med plads til træer, plæner, blomsterbede. En rolig trafik gennem landsbyen, der ikke skæmmer

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Brugertest af folkeskolen.dk

Brugertest af folkeskolen.dk Folkeskolen.dk Brugertest af folkeskolen.dk Undersøgelsen er udført af Peytz Analyse via en exit-pop på folkeskolen.dk. Undersøgelsen blev foretaget fra d. 2. juni 14. juni 2010. I alt har 818 gennemført

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2015

Referat af generalforsamlingen 2015 Referat af generalforsamlingen 2015 Dagsorden: Valg af dirigent Jan Nielsen blev valgt. Valg af referent Britta Dahl blev valgt Bestyrelsens beretning v/formand Steen Lund Jeg vil starte beretningen i

Læs mere

Forældretilfredshed 2015

Forældretilfredshed 2015 Antal svar: 23, svarprocent: 77% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2015 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

Dagsorden. Referat fra mødet mandag den 5. januar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen

Dagsorden. Referat fra mødet mandag den 5. januar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Grundejerforeningen " Det gamle Egby " 7. januar 2009 Dagsorden. 1. Valg af protokolfører Mødedeltagere: 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Justesen 3. Meddelelser fra formanden Keld Graugart 4.

Læs mere

Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! TAK FOR SIDST. Fællesmøder med Lokalforum

Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! TAK FOR SIDST. Fællesmøder med Lokalforum Nyhedsbrev, februar / marts 2015 GODT NYTÅR! Måske en lidt sen nytårshilsen, men da dette er det første nyhedsbrev i 2015, er det vel på sin plads at starte med det. Vi ser frem til 2015 med forventning.

Læs mere

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752.

Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. 1 Søndag septuagesima I. Sct. Pauls kirke 1. februar 2015 kl. 10.00. Salmer: 745/30/599/170//365/439/743/752. Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Så blev det februar og farven

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

EFTERÅRSPROGRAM 2011

EFTERÅRSPROGRAM 2011 EFTERÅRSPROGRAM 2011 26. August, SPANSK AFTEN Spansk aften med dejlige spanske hvid- og rødvine. Vi har hentet Luis Saiz fra Spanien, til at fremstille 2 fantastiske Paellaer. En med skaldyr som blæksprutter,

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Fuchsia Havens Perler Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Voksemedium. Jord til Fuchsia skal være humusrig og luftførende. Her i haven bruger vi en grov næringsberiget spagnum tilsat

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

ØKODAG. Den 17. April 2016 Stensbølgård. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge ØKODAG Den 17. April 016 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-070 Kirke Hyllinge Email: kontakt@stensbolgaard.dk Tlf. Johan: 0 0 - Tlf. Kirsten 6 71 #stensbølgård www.stensbolgaard.dk

Læs mere

Nyhedsbrev August 2012.

Nyhedsbrev August 2012. Nyhedsbrev August 2012. Dåb & søsætning Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård Bådene Aktiviteter Dåb & søsætning d. 17/8. På en helt fantastisk fredag eftermiddag, højt solskin, svag vind og temperaturen

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius Aage, Ejner og Elna Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius 2 3 11 Billederne Aage kan godt huske, da Marlene kom og spurgte, om hun måtte fotografere dem til sit projekt. Sådan noget pjat ville jeg

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge

PÅ STENSBØLGÅRD. Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 18-4070 Kirke Hyllinge D. 1. April 015 Johan Frederiksen & Kirsten Moeslund Sivertsen Smedevej 1-4070 Kirke Hyllinge Email: siv.kirsten@gmail.com Tlf. Johan: 0 40 - Tlf. Kirsten 46 715 www.stensbolgaard.dk 1 4 5 Køerne lukkes

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012...

RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012... RØRPOSTEN HAVEPRÆMIER 2012... Ved en lille sammenkomst, i kassererens have, uddeltes de traditionelle havepræmier, til de dygtige havelejere, som har vundet året dyst i veldyrket have. Årgang 3 nummer

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk

v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk MØLLEGÅRD GRUNDEJERFORENING v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk Flemming Birkevang 68 46565761 formand@mollegard.dk Formand Hansen Jens Birkevang

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE

Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Nr. 185 april 2013 Revy 2013 - EN ROYAL AFFÆRE Titlen hentyder til et par af numrene, der beskæftiger sig med regentparrets visit i Bogense 5. juni. EN ROYAL AFFÆRE indeholder i alt nogle og tyve numre,

Læs mere

Fremtidsvisioner for Espergærde og Snekkersten

Fremtidsvisioner for Espergærde og Snekkersten Fremtidsvisioner for Espergærde og Snekkersten Helsingør Kommunes udviklingsafdeling v/ Ole Christiansen giver eksklusivt for B&G s generalforsamling en orientering over emnet: Helsingør Kommunes fremtid

Læs mere

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund.

Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Formålet med udsætningen er at få hønsene til at blive på terrænet. Foto: Danmarks Jægerforbund. Jagt og prøver med stående hund kræver en passende bestand af fuglevildt. Der er ikke meget ved at gå over

Læs mere

30. årgang - NR. 3-2013 Marts

30. årgang - NR. 3-2013 Marts 30. årgang - NR. 3-2013 Marts Magnus næsten i mål - foto fra Haraldvangen Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Lavuk Stjernens tilbud Dagtilbudet

Læs mere

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane

Baneguide. - til Odsherreds smukkeste golfbane Baneguide - til Odsherreds smukkeste golfbane Velkommen til Odsherred Golfklub Denne baneguide giver dig det værktøj i hænde, som kan være med til at vise vej og give gode råd til runden på vores smukke

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand

Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Årsberetningen 2014. Sommerhus-og Vedligeholdelsesforeningen Grenaa Strand Så mødes vi atter til den årlige generalforsamling. Indledningsvis vil jeg gerne takke for den fine orientering, vi fik af direktionen

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Men det er da et nydeligt objektiv, ik?

Men det er da et nydeligt objektiv, ik? Generelt indtryk Macro Takumar 50mm f/4 blev produceret fra 1964, og blev i 1966 afløst af en redesignet udgave. Afløseren (Super Macro Takumar 50mm f/4) blev i 1971 jo afløst af Super-Multi-Coated Macro

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Forældretilfredshed 2016

Forældretilfredshed 2016 Forældretilfredshed 016 Antal svar: 5, svarprocent: 79% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 016 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2011. Alle dage: 06.30 til 16.00

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2011. Alle dage: 06.30 til 16.00 Fælles info Efterårsferie. Sædvanen tro holder skolerne efterårsferie i uge 42. Og helt som sædvanen holder vi så åbent i stedet for! Det betyder at der er åbent i uge 42 i SFO med følgende åbningstider:

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 2 INNOCENT NDUGO

MANUSKRIPT TIL PROFIL 2 INNOCENT NDUGO MANUSKRIPT TIL PROFIL 2 INNOCENT NDUGO PROFIL 2 INNOCENT NDUGO MAND 45 ÅR FLYGTNING FRA KENYA BOET HER I DK I 20 ÅR BLIND PGA. ARBEJDSULYKKE KAN DANSK BLINDSKRIFT TALER FLYDENDE DANSK OG KISWAHILI OMSKOLET

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Læs i dette nummer: Fagfolk 2012, Mini Sø, Klematis side 2 Store Sø/Lille Sø, mysterium side 3 Merete fejret, løbsk påfugl side 4

Læs i dette nummer: Fagfolk 2012, Mini Sø, Klematis side 2 Store Sø/Lille Sø, mysterium side 3 Merete fejret, løbsk påfugl side 4 // Stokkebjergvej 1 - Hølkerup 4500 Nykøbing Sjælland telefon 59 32 87 60 mobil 24 24 57 67 mereteduejohnsen@gmail.com www.odsherredterapihave.dk God sommer - denne juli tilbyder vi vores sted som sommerophold

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan.

Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. Generelt indtryk Helios er en fællesbetegnelse for en lang række objektiver, der blev produceret på forskellige fabrikker både i Rusland og Japan. 135mm f/2,8 er ikke et stort objektiv. Det vejer og fylder

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra:

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra: Bemærkninger og indsigelser fra omkringboende i forbindelse med høring af ansøgningsmaterialet og udkast til miljøgodkendelse til Sigerstedvej 16, 4100 Ringsted Der er indkommet bemærkninger og indsigelser

Læs mere

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv.

LEGEN. Vi vil gerne slå fast, at leg ikke bare er tidsfordriv. LEGEN. Legen er barnets allervigtigste aktivitet. Gennem legen lærer barnet virkeligheden at kende. Ikke bare om de genstande der omgiver det, men også om de menneskelige relationer, der eksisterer. Vi

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

HAVEHISTORISK SELSKAB

HAVEHISTORISK SELSKAB Beretning fra Havehistorisk Selskabs udflugt til Sydsjælland lørdag 6. juni 2015. Programmet for udflugten indeholdt - ud over oplysninger om planter og haver - også plads til supplement af vores kulturhistorisk

Læs mere

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds Kredsens aktivitetsblad for 2016 32. årgang Årets aktiviteter kort: Gratis arkitekttegnet haveplan læs hvordan sidst i bladet Onsdag den 10. februar Generalforsamling

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet.

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. I vinterhalvåret når frosten sætter ind, så er det meget eftertragtet

Læs mere

Find det foto du leder efter

Find det foto du leder efter Find det foto du leder efter - En guide til søgning i POLFOTO POLFOTO Indholdsfortegnelse Om POLFOTO... 3 POLFOTO er til brug i undervisningen... 3 Områder i POLFOTO... 4 Begivenhedskalender... 5 Søgning

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Forældretilfredshed 2013

Forældretilfredshed 2013 Antal svar: 51, svarprocent: 75% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN Forældretilfredshed 2013 er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH)

Bestyrelsesmøde. Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset. Referat nr. 5-2011. Angående: Bestyrelsesmøde. Jesper Helmer (JH) Bestyrelsesmøde Møde den 20-6-2011 Kl. 18:00 23:00 Sted: Klubhuset Angående: Bestyrelsesmøde Referat nr. 5-2011 Jesper Helmer Deltagere: Allan Larsen (AL) Knud Heinrichs (KH) Inge Johannesson (IJ) Hanne

Læs mere

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år.

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år. Rapport fra Murra Vi besøgte Murra den 6. februar 2009. Vejen var tør og dermed fremkommelig, når man da som Andreas forstår at dreje rattet til balancekørslen uden om store huller og dybe hjulspor. Reparationen

Læs mere