Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere."

Transkript

1 Grønnevarer.

2 2 En bæredygtig udvikling Bosch grønnevarer bruger mindre og yder mere. Bosch-sortimentet Green Technology inside er nødvendigt i disse tider med høje energipriser og vigtige klimamål. I Europa findes der i dag mere end 188 mio. energislugere husholdningsapparater, som er over 10 år gamle, og som forbruger op til dobbelt så meget energi som nye. Ressourcebesparende teknologi fra Bosch i moderne design har lav påvirkning på miljøet og er endda økonomisk i brug. Hos Bosch kalder vi det substans. Vores grønnevarer og vores miljømærke Green Technology inside viser dig vej til bæredygtige valg. Total gennemsigtighed Green Technology inside er Bosch eget sortiment af hvidevarer og husholdningsapparater, der har et særligt lavt ressourceforbrug. Vi specificerer det enkelte produkts energi- og ressourcebesparelse og er flere gange blevet belønnet for vores åbenhed og gennemsigtighed i miljøspørgsmål. Bosch står for at give enkle og forståelige informationer samt klare fakta, som kan danne grundlag for dit køb. Bæredygtigt arbejde siden 1973 Som en førende industrivirksomhed er vi bevidste om vores ansvar over for samfundet og de fremtidige generationer. Det er vores mål at bevare værdier som tillid og integritet, at fremme menneskers sundhed og at respektere miljøet og naturens ressourcer. Et af beviserne for vores indsats er bl.a. at Bosch Hvidevarers moderselskab, BSH, vandt prisen Sustainability Award i Bosch miljøbeskyttende arbejde kommer særligt til udtryk i produkterne mærket med symbolet Green Technology inside. Allerede på tegnebordet foretager vi alle tænkelige miljøvurderinger ud fra et helhedssyn, fra produktion over energibesparende forbrug af vand og energi til genindvinding. Stille energibesparelse Hvad er det for en grøn teknologi inden i Bosch produkter? Her ser du et par eksempler på bæredygtig tysk ingeniørkunst: Bosch køle- og fryseskabe har en af de laveste energimærkninger på markedet; A+++, hvilket sparer op til 50 % mere energi end et køleskab med energimærkning A+. Opvaskemaskinen MeisterStück har et vandforbrug på kun 6,0 liter pr. opvask, og vaskemaskinen i-dos doserer selv mængden af vaskemiddel tilpasset dit vasketøj, så man ikke kommer til at overdosere og maskinen dermed ikke skal skylle ekstra gange.

3 En bæredygtig udvikling 3 Godt for pengepungen Green Technology forener miljøhensyn og økonomi. I Danmark står husholdningsapparater for ca. 49 % af elektricitetsforbruget i hjemmet (bortset fra elopvarmning). Du kan reelt reducere dine eludgifter ved bare at udskifte gamle husholdningsapparater med nye. En ny tørretumbler med varmepumpeteknologi fra Bosch kan mere end halvere energiforbruget, når den gamle udtjente tørretumbler udskiftes. Perfekt resultat Den evige udfordring for ingeniørerne hos Bosch består i, at mindre skal yde mere. En mindre mængde vand og energi skal gøre opvasken endnu renere. Det færdige resultat uanset om hvidevaren skal gøre rent, tørre eller køle optimalt skal opnås på en ressourcebesparende måde. Det er uden undtagelse ingeniørernes vigtigste målsætning. Moderne design Bosch design har et sammenhængende sprog. Linjerne i de forskellige produkter spiller sammen. Knapper og paneler har et ens look, som gør, at man kan omstille til lavenergi i hjemmet på en flot måde. Bosch er miljøaktivisten, som forener funktion og design. En stadig strøm af miljøinnovationer Omkring 40 % af Bosch patentansøgninger har til formål at beskytte miljøet og spare ressourcer. Adskillige patenter, der retter sig mod miljøet, sidder naturligvis i Green Technology-produkterne. Idag omhandler Green Technology-produkterne køle- og fryseskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, tørretumblere, ovne, støvsugere samt en emhætte og tilbehøret CleanAirkulfiltermodul til emhætter. Opdater din miljøviden på Køl/frys energiklasse A+++ Du sparer 50 % energi sammenlignet med et køle/ fryseskab i energiklasse A+.

4 4 Green Technology inside Sammen kan vi gøre mere. Miljøbeskyttelse har været en del af Bosch forretningside siden 1973, og vi er i dag kommet langt, når det gælder produktion, håndtering og transport. Med den nye Green Technology inside-mærkning tager Bosch yderligere et skridt hen imod mod en mere bæredygtig verden. Nu er det anvenderen, der kan gøre den store forskel! Hele % af miljøpåvirkningen kommer faktisk fra forbruget i hjemmene. Det betyder, at hver en liter vand eller hver en kilowatttime, der spares i forbruget, har stor betydning i det samlede regnskab, når vi taler om at reducere den negative miljøpåvirkning. Besøg gerne vores webside, og regn ud hvor meget energi du kan spare med Bosch nye, energieffektive produkter: Råvarer Ikke jernholdig metal Stål Syntetisk materiale Glas Øvrigt Produktion Forbrug af råvarer, energi og vand. Miljøpåvirkning gennem hele produktets livscyklus. 4 9 %* Transporter Energiforbrug 0,5 % og skadelige udslip. Affald Energiforbrug 0,5 % %* Anvendelse Forbrug af energi, vand, kemikalier mm * Afhænger af anvendelse og produkt. Nyt energimærke gør det lettere for dig og hårdere for os. Perfekt, synes vi. Nu er energimærkningen for køle- og fryseskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere opdateret med den udvidede skala A+, A++ og A+++. Det passer Bosch udmærket med drivkraften perfekt resultat i kombination med dalende ressourceforbrug. Det nye energimærke på tørretumblere er oblikatorisk fra slutningen af maj For de øvrige produktgrupper blev ny energimærkning implementeret allerede i slutningen af det er helt naturligt for os at gå i front med en ny mærkning. Idag klassificeres alle Bosch hvidevarer, som skal energimærkes, i energiklasse A eller bedre. Flere af vores køle/fryseskabe var allerede i 2011 i energiklasse A+++. Vores superef- fektive opvaskemaskiner, vaskemaskiner og tørretumblere er andre eksempler på energibesparende hvidevarer med mange plusser. Du sparer og miljøet vinder Husholdningsapparater står for ca. 49 % af elforbruget i danske hjem (hvis man ser bort fra opvarmning). Ved at skifte til nye energieffektive husholdningsapparater fra Bosch kan du opnå store besparelser og samtidigt forbruge mindre af jordens ressourcer.

5 Green Technology inside 5 Gå en ny tid i møde med energi- og vandbesparelse. Husholdningsapparater står for ca. 49 % af elektricitetsforbruget i hjemmet i Danmark, eksklusiv opvarmning. Derfor er det så meget desto vigtigere, at du med Bosch hvidevarer opnår en betydelig reduktion af energi- og vandforbruget i dit hjem uden at gå på kompromis med effektiviteten. Fordeling af energiforbruget i husholdningen, ekskl. opvarmning Diverse Belysning 14% Husholdningsapparter 14% 49% Underholdning 24% Kilde: Danmarks Statistik Forbedringer i energi- og vandforbrug de sidste 15 år med Bosch hvidevarer. Vaskemaskine Tørretumbler Opvaskemaskine Indbygget elektrisk ovn Køleskab Fryseskab Køle-/fryseskab Energiforbrug pr. kg bomuld 60 C. Energiforbrug pr. kg vask, tør bomuld omdr./min. centrifugering. Energiforbrug pr. standardkuvert. 2013, 13 kuverter 1998, 12 kuverter Energiforbrug EN (Sammenligning mellem 1998 og 2013). Energiforbrug pr. 100 liter nettovolumen i 24 timer. Energiforbrug pr. 100 liter nettovolumen i 24 timer. Energiforbrug pr. 100 liter nettovolumen i 24 timer. 0,20 0,12 9,8 l 6,88 l 0,61 0,17 0,10 0,05 1,33 l 0,68 l 1,10 0,66 0,10 0,06 0,48 0,16 0,55 0, % * 30 % * 72 % * 50 % * 49 % * 40 % * 40 % * 67 % * 75 % * Energiforbrug Vandforbrug *Reduceret forbrug med op til den angivne procentsats. Vaskemaskiner Sammenligningen viser energiforbruget for standardprogrammet bomuld 60 C for Bosch WAY32890SN fra 2013 og energiforbruget for en tilsvarende Bosch vaskemaskine fra Opvaskemaskiner Sammenligningen viser energiforbruget pr. standardkuvert for Bosch opvaskemaskine SMV69U60EU fra 2013, standardprogrammet ECO 50 og en tilsvarende Bosch opvaskemaskine fra Køle- og fryseskabe Sammenligningen viser energiforbruget for Bosch køleskab KSV36VW40 og Bosch fryseskab GSV36VW40 samt Bosch køl/frys KGN39XI40 fra 2013 og tilsvarende Bosch-produkter fra Tørretumblere Sammenligningen viser energiforbruget for standardprogrammet tør bomuld for Bosch tørretumbler WTY88890SN fra 2013 og forbruget for en tilsvarende Bosch tørretumbler fra Indbygningsovne Sammenligningen viser energiforbruget for standardprogram for Bosch HBG761650S fra 2013 og en tilsvarende Bosch ovn fra 1998.

6 6 Green Technology inside

7 Green Technology inside 7 Energieffektiv, skånsom og lydsvag. EcoSilence Drive TM er en ny kulfri motor, udviklet af Bosch, med betydeligt lavere forbrug* end kravet til energiklasse A og får med det nye energimærke energieffektivitetsklasse A+++. Endvidere er motoren meget mere lydsvag og stærkere end sine forgængere. Derfor er EcoSilence Drive TM det skånsomme valg, ikke kun for tøjet, men også for pengepungen og miljøet. EcoSilence Drive Hjertet i vaskemaskinen er motoren. Bosch EcoSilence Drive er både mere lydsvag og stærkere end sine forgængere. Motoren har ingen kulbørster som almindelige vaskemaskinemotorer. Resultatet er et lavere energiforbrug, mindre støj og en vaskemaskine, der holder længere. VarioPerfect Med Bosch vaskemaskiner kan man tilvælge SpeedPerfect, som vasker de femten mest almindelige programmer ekstra hurtigt. Eller EcoPerfect, som med et længere tidsforbrug vasker de femten mest almindelige programmer på den mest ressourcebesparende måde. ActiveWater Sørger for, at du får det bedste vaskeresultat for hver anvendt dråbe vand, uanset hvor meget eller lidt du vasker. Mængdeautomatik Med Mængdeautomatik vasker man på en energieffektiv måde, også selv om maskinen ikke er helt fyldt. Mængdeautomatikken registrerer nemlig mængden af vasketøj og tilpasser el- og vandforbruget hertil. Derfor kan man vaske selv mindre mængder vasketøj med ren samvittighed. i-dos Slut med overdosering. i-dos doserer vaskemidlet automatisk afpasset efter vasketøjets vægt, type og tilsmudsningsgrad. Det sparer ikke bare vand, tid og energi, det er også skånsomt mod miljøet. VarioSoft-tromlen effektiv og skånsom Vasketromlen i Bosch vaskemaskiner er udformet, så den vasker så effektivt og skånsomt som muligt. Dråbestrukturen og de asymmetriske medbringere har en skrå og en flad side. En tromleomdrejning mod den skrå side giver en mere intensiv behandling af tøjet på den flade side giver det en blødere bevægelse til skånsomme programmer. AntiVibration Design-sidepaneler Bosch vaskemaskiner har sidepaneler, som er udviklet til at reducere vaskemaskinens vibrationer ved både vask og centrifugering. Det giver en mere stille og rolig vaskecyklus. Pletautomatik Nu behøver du aldrig mere at bekymre dig om pletter. Pletautomatikken er en funktion, som automatisk kan behandle 16 forskellige typer af pletter. Vaskemaskinen tilpasser automatisk temperaturfaser, tromlens omdrejninger, vandmængde og tid efter den valgte plettype. Energi Vidste du, at de største energislugere i hjemmet er umoderne hvidevarer? Derfor er det klogt at vælge f.eks. en vaskemaskine, der bygger på moderne teknologi. Bosch har et bredt sortiment af energibesparende vaskemaskiner i energiklasse A+++ du sparer både energi og penge. Energi * WAS 28364SN har f.eks. et årligt energiforbrug på 189, baseret på 220 standardvaske for bomuld ved 60 C og 40 C med fyldt og halvfyldt maskine.

8 8 Green Technology inside

9 Green Technology inside 9 Smarte hjem har varmepumpe. Ligesom smarte tørretumblere. Der findes mange fordomme om tørretumblere. Når du har læst færdigt her, er nogle af dem forsvundet. F.eks. er energiforbruget mere end halveret i forhold til den gamle generations kondenstørretumblere. Forklaringen er, at Bosch har tørretumblere, som bygger på energibesparende varmepumpeteknologi. Og det lave energiforbrug holder i hele tumbleren levetid fordi kondensatoren rengøres helt automatisk. Varmepumpe Tørretumblere med ActiveAir-teknologi har en indbygget varmepumpe og tørrer tøjet på en energibesparende måde. Varmepumpeteknikken gør, at spildvarmen genvindes i stedet for at forsvinde ud i den blå luft. Det er besparende både for miljøet og for pengepungen. DuoTronic Takket være den innovative DuoTronic-elektronik kan du tørre vasketøjet på præcis den måde, du vil. Hvis du f.eks. ønsker, at tøjet skal være strygetørt, registrerer sensorerne, præcis hvor meget energi der behøves for at opnå det ønskede resultat. Dermed går der ingen energi til spilde, og det er derfor skånsomt mod miljøet. Selvrensende kondensator Uden regelmæssig rengøring af kondensatoren går tørretumbleren ned i effektivitet, og energiforbruget stiger. Bosch selvrensende kondensator giver et vedligeholdelsesfrit system og en tørretumbler med et meget lavt energiforbrug i hele maskinens levetid. SensitiveDry-Concept Bosch SensitiveDry-Concept er skånsomt over for både tøjet og miljøet. I stedet for at tøjet bredes ud langs med tromlens indersider bliver de tørret nænsomt ved hjælp af bølgeformede medbringere og varm luft. Det sikrer, at tøjet bliver blødt og krølfrit. Og da det giver mindre slitage på tøjet, tjener både du og miljøet på det. A+++ nu også på tørretumblere Også tørretumblere får fra maj 2013 den ny energimærkning, hvor skalaen går fra D (dårligst) til A+++ (bedst). I en overgangsperiode kan der ses flere udtryk for energiklasse som f.eks. A++ og A, 50 %. Disse klasser er dog ikke direkte sammenlignelige med hinanden. I HomeProfessional serien kommer energiforbruget ned på bedste energiklasse A+++ (WTY88890SN*). Hemmeligheden bag dette lave energiforbrug kaldes EcoSilence-kompressor. Kompressoren drives af en kulfri motor, som går ned på stand-by når den ikke behøves. *Årligt energiforbrug 172, baseret på 160 tørringer på standardprogram skabstørt ved fuld og halv maskine.

10 10 Green Technology inside Forskellen er stor, når man åbner lågen. Og endnu større, når man aflæser el- og vandmåleren. Bosch stræber hele tiden efter at skabe det perfekte resultat og at reducere forbruget af ressourcer. Vi har opvaskemaskiner med A+++ eller et vandforbrug på kun 6,0 liter pr. opvask. ActiveWater ActiveWater er navnet på Bosch seneste modeller af ressourcebesparende opvaskemaskiner. Aldrig før har vanddråberne måttet slide så meget i det! Til 14 kuverter bruges der kun 10 liter vand. Det filtreres og spules rundt så effektivt at det svarer til liter. Desuden findes der opvaskemaskiner fra Bosch, som gemmer noget af det rene skyllevand og anvender det i næste opvask. De bruger kun 6,5 liter vand. 14 kuverter med topkurven Flere modeller i ActiveWater-serien har en tredje, øverste kurv. Den rummer ikke kun bestik og grydeskeer, men også espressokopper og mindre tilbehør. Med den øverste topkurv kan du fylde maskinen med glas, tallerkner, små fade, kopper, bestik osv. til hele 14 personer! Da man kan vaske mere op pr. gang, behøver man ikke at vaske op lige så ofte og skåner på den måde miljøet. AquaSensor III En sensor, som tilpasser opvaskeprogrammet til, hvor snavset opvasken er. Den måler flere gange under opvasken, hvor grumset vandet er. På den måde opnår man altid det bedst mulige opvaskeresultat med det mindst mulige vand- og elektricitetsforbrug. Øko 50 C Trods sit lave forbrug af elektricitet og vand giver Øko 50 altid det bedste resultat, AAA, ved normalt snavset opvask. Programmet har et konsekvent lavt ressourceforbrug. Øko 50 kan med fordel bruges som hverdagsprogram. Varierer det, hvor snavset opvasken er, kan man overveje Auto-programmet istedet. HalfLoad En funktion til opvask af en halvt fyldt maskine. Vand- og energiforbruget reduceres med op til henholdsvis 20 % og 10 %. IntensivZone Nogle indtørrede rester kræver mere vaskekraft end andre. Så er det godt, at flere af opvaskemaskinerne fra Bosch har Intensiv- Zone. Det er en funktion, som vasker med et højere vandtryk og en let forhøjet temperatur i underkurven. Da intet behøver at blive vasket op i hånden, sparer man på naturens ressourcer. DoseringsAssistenten Hver ting har sin plads det gælder også i opvaskemaskinen. Ved hjælp af DoseringsAssistenten ved man altid, at opvasketabletten havner det rette sted og sikrer, at opløsningen af tabletten sker på en kontrolleret måde. Zeolite -tørring Bosch energibesparende opvaskemaskiner fås med funktionen Zeolite -tørring, som betyder, at mineralkugler af mineralet zeolite absorberer fugten og omdanner den til varmeenergi. Det er det, der gør, at din opvaskemaskine fra Bosch har et rekordlavt energiforbrug. I opvaskemaskiner med Zeolite-tørring findes endvidere funktionen Shine and Dry. Den giver din opvask ekstra glans med en ekstra skylning og lidt længere tørretid. AutoPowerOff På alle ActiveWater-modellerne findes der en indstilling, som bevirker, at maskinen slukkes helt efter et minut. Da maskinen ikke står og bruger unødig elektricitet, er det både energieffektivt og miljøvenligt. Bedre end A Nu har også størstedelen af vores øvrige sortiment af underbyggede opvaskemaskiner en energieffektivitet i klasse A++ eller A+++. Samtlige ActiveWater-modeller kan endvidere tilsluttes til varmt vand (max 60 C), hvorved energiforbruget kan sænkes yderligere til 0,7 pr. opvask. Energi

11 Green Technology inside 11 Prestigefuld pris for Zeolite -tørring. De tyske industriers paraplyorganisation, Bundesverband der Deutschen Industrie, har i februar 2010 belønnet Bosch Zeolite tørring med Innovation Prize for Climate and Environment. Teknikken bygger på, at der i opvaskemaskinen findes en beholder med mineralet zeolite, som absorberer og omdanner fugt til varme og derfor hjælper med til at tørre servicet. Og eftersom zeolite genererer varme, giver den desuden din opvaskemaskine fra Bosch et rekordlavt energiforbrug. Vidste du at... Ordet zeolite kommer fra de græske ord zeo (at koge) og lithos (sten). Navnet blev dannet af den svenske mineralog Axel Cronstedt, som var den første, der beskrev zeolitterne som en mineralgruppe i Han opdagede, at når man opvarmede materialet, boblede det, som om det kogte deraf navnet. (Kilde: Wikipedia)

12 12 Green Technology inside Længe leve lave el-regninger. Og maden i køleskabet. I disse tider, hvor miljøbevidstheden er stigende, og energiudgifterne voksende, bør du ikke nøjes med køle- og fryseskab i energiklasse A+. Vi har en hel serie, hvor de mest energibesparende er A+++. Med tre plusser i kanten sparer du ca. 50 % i forbrug sammenlignet med et køleskab med mærket A+. Bosch bidrager endda til en bedre livsstil ved at forlænge madens holdbarhed, blandt andet ved hjælp af fugtog temperaturregulerede zoner i køleskabet. Al teknik, som forlænger madens friskhed er selvfølgeligt udviklet og testet af Bosch ingeniører. Elektronisk temperaturstyrning I almindelige køle-/fryseskabe varierer temperaturen en del som følge af temperaturændringer i omgivelserne uden for skabet, og alt efter hvor ofte dørene åbnes, og hvor mange fødevarer der lægges ind. Flere af Bosch køle- og fryseskabe har separate sensorer, som kontinuerligt registrerer temperaturen (både i skabet og udenfor), så den altid er jævn. Derfor risikerer man ikke, at maden får en ringere smag eller konsistens på grund af, at den ind imellem står for koldt eller for varmt. Endvidere arbejder kompressoren mere energieffektivt, hvilket er godt for både miljøet og skabets levetid. Multi Airflow-system Kold luft, som strømmer ud over hylderne fra køleskabets bagvæg. Systemet gør, at luften fordeles jævnt på alle hylder og giver en lav og konstant temperatur i hele køleskabet. Det giver en bedre opbevaring af maden. VitaFresh VitaFresh er en separat zone, som holder en temperatur på +0 C, også selv om temperaturen er en anden i resten af køleskabet. VitaFresh-zonen har en meget høj luftfugtighed og holder ferske madvarer friske i op til tre gange så lang tid. CrisperBox En grøntsagsskuffe, hvor luftfugtigheden kan reguleres og giver optimal opbevaring af frugt og grønt. Ferieindstilling Vacation Mode er en smart funktion i vores køleskabe, som hjælper dig med at spare energi, når du er bortrejst. Siden skabet da holdes lukket i lang tid, uden at nye varer skal nedkøles, kan skabet lade temperaturen stige lidt. En smart funktion, som sparer på strømmen. HydroFresh HydroFresh er en grøntsagsskuffe med ekstra høj luftfugtighed. I den holder råvarerne sig friske i op til dobbelt så lang tid. Luftfugtigheden bevirker også, at grøntsagernes smag, vitaminer og spændstighed bevares bedre. NoFrost Du behøver ikke at tænke på at afrime din fryser fra Bosch. No- Frost teknikken spreder iskold, tør luft i frostrummet. Der dannes ingen tykke lag af is i fryseren, som stjæler energi og plads. Med NoFrost fra Bosch er det slet ikke nødvendigt at afrime. LowFrost Bosch tilbyder en serie køle-/fryseskabe, som ikke har automatisk afrimning, men som har kølelementerne indbygget i fryserens vægge. Det reducerer isdannelsen markant samtidig med, at det går hurtigere, når du afrimer manuelt. Vi kalder det for LowFrost. En anden fordel med de skjulte fryseelementer er, at der er mere plads til at fryse store fødevarer. ChillerBox En separat skuffe som er 2 3 grader koldere end resten af køleskabet. Et sikkert opbevaringssted for fisk, kød, ost og pølser. Energi

13 Green Technology inside 13

14 14 Green Technology inside Grønnere madlavning. Varme bruger normalt elektricitet, så nu har vi brugt energi på, at vores madlavningsprodukter bruger mindre. Flere af vores ovne har energiklasse A, 30 % og vores CleanAir kulfiltermodul til emfang fjerner helt op til 95 % af madosen og genanvender varmen. Ønsker du ikke at anvende recirkulation med kulfilter, findes der et grønt alternativ; et aftræksemfang, som har kulfri motor EcoDrive og LED-belysning.

15 Green Technology inside 15 CleanAir Module renser og genbruger luft Emfang fra Bosch holder luften i køkkenet helt klar og ren. Med kulfiltertilbehøret Clean- Air Module renses luften med op til 95 %, sammenlignet med ca. 50 % for mange andre kulfiltre på markedet. Men fremfor alt, sparer et kulfilteremfang energi, da det genanvender din opvarmede indendørsluft. CleanAir Module passer til mange af vores emfang. Testet god udsugning Vi hos Bosch er stolte af, at Clean AirModule opnåede det bedste resultat i den svenske Energimyndighetens test af kulfilteremfang (nov. 2010) ved at fjerne helt op til 95 % af madosen. Det blev endvidere klassificeret som meget lydsvagt. Senest er Green Technology inside-familien udvidet med et stål emfang, der drives af en kulfri motor, Eco-Drive. Emfanget har også LED-belysning og er hele 80 %* mere energieffektiv, sammenlignet med et konventionelt emfang af samme model. * ved et estimeret brug i en time om dagen på blæserniveau 2 samt belysning i to timer om dagen. Teknik, som giver en grønnere ovn Isolering og effektiv opvarmning Den specielle isolering bevarer varmen i ovnen, og gør, at der bruges mindre energi ved tilberedningen. Vi kalder det for grønnere madlavning, og gør det muligt at være mere miljøvenlig. Ovnrummet er på hele 67 liter og energieffektiviteten er A, 30 %**. Øko varmluft Funktionen Øko varmluft er optimeret til at madlavning kan ske så energieffektivt som muligt på ét niveau i ovnen. Dermed mindskes energiforbruget med op til 30 %**. Det lave energiforbrug er ikke det eneste, som gør ovnen eksemplarisk, stege- og grillresultatet er også enestående. Energi -30% ** 30 % mere energieffektiv (0,66 ) i forhold til grænseværdien for energieffektivitetsklasse A (0,99 ) målt i henhold til norm EN

16 Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4, 2750 Ballerup Telefon: B13MA000135DK 2013 BSH Hvidevarer A/S Der tages forbehold for trykfejl. Ret til ændringer i teknik og design forbeholdes.

Programmér problemerne væk.

Programmér problemerne væk. Programmér problemerne væk. Tysk ingeniørkunst løser vaskebehovet. Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 E-mail: bosch.hvidevarer@bshg.com www.bosch-home.dk 2011 Bosch Hvidevarer,

Læs mere

SMV 69U60EU. ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar. *Vejledende pris. Produktegenskaber

SMV 69U60EU. ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar. *Vejledende pris. Produktegenskaber SMV 69U60EU 13495 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 214 kwh (baseret på 280 opvaske) 14 standardkuverter

Læs mere

Bosch Hvidevarer Telegrafvej Ballerup Telefon:

Bosch Hvidevarer Telegrafvej Ballerup Telefon: Bosch Hvidevarer Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 E-mail: bosch.hvidevarer@bshg.com www.bosch-home.dk 2012 Bosch Hvidevarer, BSH Hvidevarer A/S R15 300 432 Vaske- og tørreeksperten. En

Læs mere

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm 13495 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 214 kwh (baseret på 280 opvaske) 14 standardkuverter Lydniveau:

Læs mere

Køle-/fryseskab, 201 cm

Køle-/fryseskab, 201 cm stål-easyclean 13195 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 8 kr eks. moms. Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, 179 kwh/år Nettovolumen total: 355 l Design og komfort Front i stål med

Læs mere

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm hvid 9995 kr* SMP 69M05SK stål 10995 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660

Læs mere

Vaskemaskine WM 16Y890DN

Vaskemaskine WM 16Y890DN hvid 13895 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Kapacitet: 8 kg k Energiklasse: A+++ k Årligt energiforbrug 189 kwh, baseret på 220 standardvaske ved 60 C- og 40 C-normalprogrammerne

Læs mere

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm SMU 50M15SK stål 7929 kr* hvid 6889 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 234 kwh (baseret på 280

Læs mere

Vaskemaskine WM 16Y750DN

Vaskemaskine WM 16Y750DN hvid 13195 kr* *Vejledende pris Kan kombineres med: WT48Y850DN Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Kapacitet: 9 kg k Energiklasse: A+++ -10% k Årligt energiforbrug 189 kwh, baseret på 220 standardvaske

Læs mere

Opvaskemaskine, 60 cm - ekstra høj

Opvaskemaskine, 60 cm - ekstra høj 15089 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 237 kwh (baseret på 280 opvaske) 14 standardkuverter Lydniveau:

Læs mere

25_013. Vaskemaskiner

25_013. Vaskemaskiner 25_013 Vaskemaskiner 2013 IKEA vaskemaskiner er designet til brug hver dag. IKEA vaskemaskiner har funktioner, der er nemme at bruge, opfylder forskellige behov og gør det nemmere at vaske tøj. Vi har

Læs mere

Opvaskemaskine, 60 cm

Opvaskemaskine, 60 cm stål 10769 kr* SMU 88TW01S hvid 9739 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 237 kwh (baseret på 280

Læs mere

Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 677X01TE

Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 677X01TE SX 677X01TE¹ 13619 kr* 13039 kr* *Vejledende pris ¹Ekstra høj - 865 mm, nichehøjde 865-925 mm Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Energiklasse: A+++, Tørreevne: A k Årligt forbrug ved program Øko 50

Læs mere

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm hvid 9 499 kr* SMP 69M15SK stål 10 499 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 10 kr eks. moms. Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A+++ (på en skala fra A+++ til D) Årligt forbrug i programmet

Læs mere

Opvaskemaskine, 60 cm Til underbygning SN 478S01TS

Opvaskemaskine, 60 cm Til underbygning SN 478S01TS stål 10939 kr* SN 478W01TS hvid 9999 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Energiklasse: A+++, Tørreevne: A k Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 237 kwh (baseret på

Læs mere

speedmatic Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 66P082EU *Vejledende pris ¹Ekstra høj - 865 mm, nichehøjde 865-925 mm Produktegenskaber

speedmatic Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 66P082EU *Vejledende pris ¹Ekstra høj - 865 mm, nichehøjde 865-925 mm Produktegenskaber SX 66P082EU¹ 10339 kr* 10339 kr* *Vejledende pris ¹Ekstra høj - 865 mm, nichehøjde 865-925 mm Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Energiklasse: A+++, Tørreevne: A k Årligt forbrug ved program Øko 50

Læs mere

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm

ActiveWater Opvaskemaskine, 60 cm hvid 6889 kr* SMU 58M35SK stål 7929 kr* *Vejledende pris Produktegenskaber Forbrug og ydelse Energiklasse: A++, Tørreevne: A Årligt forbrug ved program Øko 50 C: 2660 l vand / 266 kwh (baseret på 280 opvaske)

Læs mere

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 )

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 ) Hvidevarer- Shop.dk Hvidevarer- Shop.dk Gl. Banegårdsplads 4 4220 Korsør Danmark CVR-nummer: 35946152 E-mail: Info@hvidevarershop.dk http://hvidevarershop.dk Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015

Læs mere

Verdens mest fleksible køle-/fryseskab

Verdens mest fleksible køle-/fryseskab Køle-/fryseskabe Verdens mest fleksible køle-/fryseskab 7 C 6 C 5 C 4 C 3 C 2 C 1 C Døråbningsfrekvens Med den nye adaptive temperaturstyring tilpasser dit ASKO køle-/fryseskab sig til dine vaner og styrer

Læs mere

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NYE HVIDEVRER - hvad skal jeg vide, før jeg køber? Brug lidt energi - og få et mindre energiforbrug Vil du gerne have et lavt energiforbrug med i købet, når du anskaffer nye hvidevarer? Så betaler det

Læs mere

Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 678X01TE. *Vejledende pris ¹Ekstra høj mm, nichehøjde mm.

Opvaskemaskine, 60 cm Fuldt integrerbar SN 678X01TE. *Vejledende pris ¹Ekstra høj mm, nichehøjde mm. SX 678X01TE¹ 13619 kr* 13619 kr* *Vejledende pris ¹Ekstra høj - 865 mm, nichehøjde 865-925 mm Produktegenskaber Forbrug og ydelse k Energiklasse: A+++, Tørreevne: A k Årligt forbrug ved program Øko 50

Læs mere

UP TO. 7585-GREEN profil brochure-v10.indd 1 07/10/10 15.39

UP TO. 7585-GREEN profil brochure-v10.indd 1 07/10/10 15.39 SWITCH UP TO GREEN LEV LIVET - MED OMTANKE FOR KLIMAET electrolux EnergySaver husholdningsapparater 1 7585-GREEN profil brochure-v10.indd 1 07/10/10 15.39 BLIV KLIMAVENLIG DET BETALER SIG FOR VORES FÆLLES

Læs mere

Spar på energien. Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd

Spar på energien. Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd Spar på energien Få mest muligt ud af energien og skån miljøet med vores spareråd varme Udnyt varmen rigtigt JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC 15,5 14,5 14 9 3,5 2 2 2 3 8 12 14,5 Årligt

Læs mere

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A

STA6539L3 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE: A+++A EAN13: 8017709202200 Højde:82 cm 13 kuverter 10 programmer (5 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 45-65, Super Hurtigprogram: Speed

Læs mere

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A

ST2FABP2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A ST2FABP2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, CREME MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166946 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

Køle-/fryseskab, 186 cm Front i stål med easyclean, sider i sølvgrå KG 36EMI41

Køle-/fryseskab, 186 cm Front i stål med easyclean, sider i sølvgrå KG 36EMI41 stål-easyclean 9495 kr* KG 36EMW41 hvid 8695 kr* *Vejledende pris Miljøafgift på 8 kr eks. moms. Produktegenskaber k Energiklasse: A+++, 149 kwh/år k Elektronisk temperaturstyring, kan aflæses digitalt

Læs mere

Tørretumbler EDC78550W. Vigtige funktioner til EDC78550W Tilbage til toppen. 1 av 6 2010-06-04 16:01

Tørretumbler EDC78550W. Vigtige funktioner til EDC78550W Tilbage til toppen. 1 av 6 2010-06-04 16:01 1 av 6 2010-06-04 16:01 Tørretumbler EDC78550W Kondenstørretumbler, elektronsk fugtighedsregistrering, mellemstort LCD display, belysning i tromlen, Invertermotor, mange special programmer, kapacitet 8

Læs mere

Siemens iqwash. Nu dobbelt så smart.

Siemens iqwash. Nu dobbelt så smart. Siemens iqwash. Nu dobbelt så smart. Siemens nye iq 800-vaskemaskiner og tørretumblere er nu på markedet! siemens-home.dk Siemens. Fremtiden flytter ind. Siemens iqwash er den smarte måde at vaske på.

Læs mere

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet.

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. KØLE-/FRYSESKABE Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. Enkle og praktiske løsninger for opbevaring af madvarer, som bevarer et ideelt

Læs mere

Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler

Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler Sådan 爀爀 nder du den perfekte tørretumbler En guide, som hjælper dig med at vælge rigtigt Af Heidi Lund d. 24/08/2016 Hvor skal jeg begynde? Du ved, at du skal have en ny tørretumbler, men ikke hvilken

Læs mere

STA13XL2 60 CM OPVASKEMASKINE DØR OG HÅNDTAG I RUSTFRIT STÅL, ENERGIMÆRKE: A+++

STA13XL2 60 CM OPVASKEMASKINE DØR OG HÅNDTAG I RUSTFRIT STÅL, ENERGIMÆRKE: A+++ 60 CM OPVASKEMASKINE DØR OG HÅNDTAG I RUSTFRIT STÅL, ENERGIMÆRKE: A+++ EAN13: 8017709166526 Håndtag i Opera design 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig program) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70,

Læs mere

Bosch/Siemens de to bedste mærker De identiske modeller fra Bosch og Siemens klarer sig næsten altid bedre end gennemsnittet for opvaskemaskiner. De vasker og tørrer godt med lavt forbrug af vand og strøm.

Læs mere

Kolde facts for friskere fødevarer.

Kolde facts for friskere fødevarer. 2012 BSH Hvidevarer A/S Ret til ændringer forbeholdes. Forbehold for trykfejl. R16 194 372 0 4/2012 BSH Hvidevarer A/S Telegrafvej 4 2750 Ballerup Telefon: 44 89 85 25 siemens-home.dk Kolde facts for friskere

Læs mere

Ikke kun design, men også ergonomi og funktionalitet er vigtige

Ikke kun design, men også ergonomi og funktionalitet er vigtige Indbygningsløsninger til alle personligheder! Ikke kun design, men også ergonomi og funktionalitet er vigtige BPR Maj 2007 elementer i et køkken. Det var udgangspunktet, da Bosch udviklede sin nye serie

Læs mere

1.199,- Findes også i stål

1.199,- Findes også i stål ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER WAB 24260 SN 5,5 kg, 1200 omdr. VarioPerfect AquaSpar-system /A/C SMALT KOMBISKAB A + ENERGI KLASSE KØLE/FRYSESKAB KAB ENF 2800 AOW Køl/frys: 190/64 liter Selvafrimende

Læs mere

Brug energien på mærkerne det betaler sig

Brug energien på mærkerne det betaler sig rug energien på mærkerne det betaler sig lovne rysere Køle-fryseskabe Køleskabe Opvaskemaskiner Tørretumblere Vaskemaskiner Vaske-/tørremaskiner Klimaanlæg Mærke Model Højt forbrug Nettovolumen Størrelse:

Læs mere

> Stor maskine i lille indpakning

> Stor maskine i lille indpakning > Stor maskine i lille indpakning Med E Sidros får du en tørretumbler der har stor kapacitet men stadig ikke fylder mere end en husholdningsmaskine. Fra ende til anden er maskinen bygget som et professionelt

Læs mere

Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt

Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt Enhver kan vaske og dosere sæbe. Men kun Miele kan gøre det perfekt Miele W1 med TwinDos - unikt doseringssystem med 2-komponent vaskemiddel. Køb en Miele W1-vaskemaskine med TwinDos i perioden 1. september

Læs mere

6 TH SENSE POWERCLEAN OPVASKEMASKINER MED EN EKSTRA SANS FOR RENGØRING

6 TH SENSE POWERCLEAN OPVASKEMASKINER MED EN EKSTRA SANS FOR RENGØRING 6 TH SENSE POWERCLEAN OPVASKEMASKINER MED EN EKSTRA SANS FOR RENGØRING OPVASKEMASKINER MED EN EKSTRA SANS FOR RENGØRING HØJTTRYKSDYSSER SOM RENGØR GRYDER, PANDER OG FADE PLUS DEN RESSOURCE VENLIGE TEKNIK

Læs mere

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY EMHÆTTE - og få den rigtige emhætte Gå efter den bedst mulige emhætte 2 Energimærket kan hjælpe dig med at vælge den rigtige emhætte til netop dit behov. Der er også EU-krav til nye emhætters energieffektivitet,

Læs mere

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design - med alle fordele GRAM har gennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når rent bliver grønt Rengøring med rengøringsmiddel eller grønt med rent vand? Hvorfor ikke begge dele - Nilfisk har tænkt fremadrettet og finpudset kunsten

Læs mere

FOKUSSORTIMENT 2014-2

FOKUSSORTIMENT 2014-2 FOKUSSORTIMENT 2014-2 ZANUSSI BASIS HVID ZOB30601WK clean emalje 6 ovnfunktioner, bl.a. ægte varmluft, over/undervarme, grill og optøning Stort ovnrum: 74 l Temperaturindstilling: 50-275 C Kølig ovnlåge

Læs mere

STA6439L2 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A

STA6439L2 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166991 Højde:82 cm 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super Hurtigprogram: Speed

Læs mere

STA6439L2 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A

STA6439L2 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A 60 CM FULDT INTEGRERBAR OPVASKEMASKINE MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166991 Højde:82 cm 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super Hurtigprogram: Speed

Læs mere

Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet

Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet Halogenpærer kan bruges sammen med en lysdæmper, og de bruger 30% mindre energi end traditionelle glødepærer. HALOGEN sparepærer, klare 29.-/2 stk.

Læs mere

LINE 5000 TØRRETUMBLER TÆNKER NÅR DEN TØRRER

LINE 5000 TØRRETUMBLER TÆNKER NÅR DEN TØRRER LINE 5000 TØRRETUMBLER TÆNKER NÅR DEN TØRRER spar energi spar tid spar penge GØR EN FORSKEL I CO2- REGNSKABET Tørretumblere i Line 5000 serien fra Electrolux Professional tænker hele tiden over, hvor meget

Læs mere

6 TH SENSE OVN MED UNIK STARCLEAN EN STJERNE SOM DU NEMT OG MILJØVENLIGT HOLDER SKINNENDE REN

6 TH SENSE OVN MED UNIK STARCLEAN EN STJERNE SOM DU NEMT OG MILJØVENLIGT HOLDER SKINNENDE REN 6 TH SENSE OVN MED UNIK STARCLEAN EN STJERNE SOM DU NEMT OG MILJØVENLIGT HOLDER SKINNENDE REN EN NY STJERNE ER FØDT WHIRLPOOLS GREEN GENERATION STARCLEAN OVN Hvis din kærlighed til madlavning er lige så

Læs mere

Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet

Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet Gode råd og tips til at spare energi og penge i køkkenet Halogenpærer kan bruges sammen med en lysdæmper, og de bruger 30% mindre energi end traditionelle glødepærer. HALOGEN sparepærer, klare 29.-/2 stk.

Læs mere

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NY EMHÆTTE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NY EMHÆTTE - og få den rigtige emhætte Gå efter den bedst mulige emhætte Emhætter skal nu have EU s energimærke. Energimærket kan hjælpe dig med at vælge den rigtige emhætte til netop dit behov. Der er

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER 1ÅRS GARANTI et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER Lige i hjertet til det I en travl hverdag i det professionelle køkken er det vigtigt at

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Certificerede forhandlere Milton arbejder tæt sammen med de bedste varmespecialister i landet, der har den

Læs mere

PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +.

PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +. PLUS-PULS Køkken er et koncept, som bygger på klare principper for forbedring. Plusset er køkkenets hvidevarer. Gorenje +. PLUS symboliserer eksklusive nyskabelser, som er skabt til at opfylde dine mest

Læs mere

din for altid M60 KØL OG FRYS

din for altid M60 KØL OG FRYS din for altid M60 KØL OG FRYS 2 Miljø, funktionalitet og tidløst design GRAM er kendt for at udvikle produkter, der glæder forbrugerne i dagligdagen og dermed bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

BESKRIVELSE AF SKABET

BESKRIVELSE AF SKABET BESKRIVELSE AF SKABET A. Køleafdeling 1. Frugt- og grøntsagsskuffe 2. Hylder og zone til hylder 3. Termostatknap med lys 4. Hylder i døren 5. Flaskehylde 6. Udtrækkelig flaskeholder 7. Typeplade (anbragt

Læs mere

Husk projektmøde Mandag den 17/2 klokken 20 i Fælleshuset. Kolbøtteprojekt Svelleprojekt Fælleshus Fælleshustorv Energnisterne Kulturgruppen

Husk projektmøde Mandag den 17/2 klokken 20 i Fælleshuset. Kolbøtteprojekt Svelleprojekt Fælleshus Fælleshustorv Energnisterne Kulturgruppen 34. årgang Nr. 7 16. februar 2014 E-mail: Bakkanalen@bf-bakken.dk Hjemmeside: www.bf-bakken.dk Redaktion Hjørdis Deadline søndag kl. 16 00 Redigeres af bofæller Indlæg til Bakkanalen: Skriv teksten i arial

Læs mere

Kravspecifikation VERSION 3

Kravspecifikation VERSION 3 Udbud af rammeaftale for hårde hvidevarer til husholdningsbrug for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Kravspecifikation Kravspecifikation Rammeaftale for hårde hvidevarer til husholdningsbrug for Forsvarsministeriets

Læs mere

ST2FABNE2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A

ST2FABNE2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A ST2FABNE2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166915 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

ST2FABR2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, RØD MÆRKE A+++A

ST2FABR2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, RØD MÆRKE A+++A ST2FABR2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, RØD MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166922 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

ST2FABNE2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A

ST2FABNE2. 50's style retro 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A ST2FABNE2 60 CM INTEGRERET OPVASKEMASKINE RETRO DESIGN, SORT MÆRKE A+++A EAN13: 8017709166915 13 kuverter 9 programmer (4 hurtig programmer) Spuleprogram, glasprogram, ECO, auto 60-70, Super hurtigprogram:

Læs mere

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Perfektion i alle detaljer Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi > > > Genanvender den varme luft Reducerer energiforbruget op til 60% Hurtig tilbagebetalingstid Varmepumpe-tørretumblere T9HP,

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år?

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år? Eksempler på spørgsmål til Miljørevision Svarene på spørgsmålene kan findes i et samarbejde med det tekniske personale, ved at spørge elever og lærere og ved selv at undersøge forholdene. Vand Hvor mange

Læs mere

Electrolux testvinder: Bruger mindre strøm og vand end andre vaskemaskiner

Electrolux testvinder: Bruger mindre strøm og vand end andre vaskemaskiner strøm 19 % mindre strøm vand 35% mindre vand Electrolux testvinder: Bruger mindre strøm og vand end andre vaskemaskiner På opdrag af Dansk Energi, er professionelle vaskemaskiner fra fem forskellige leverandører

Læs mere

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD

OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD 420378 OPVASKEMASKINER TIPS & GODE RÅD Built as a professional En opvaskemaskine skal holde i mange år Vores opvaskemaskiner er udviklet, så alle de vigtigste komponenter er fremstillet af førsteklasses

Læs mere

Brugervejledning KT55T2A217W2

Brugervejledning KT55T2A217W2 Brugervejledning KT55T2A217W2 Læs venligst denne brugervenlighed før brug På grund af produktforbedring, kan det være, at dit køle-/fryseskab ikke er helt i overensstemmelse med denne manual. Generelt:

Læs mere

Udlån af elmålere. en service fra dit bibliotek og SEAS-NVE Strømmen ENERGIRÅDGIVNING

Udlån af elmålere. en service fra dit bibliotek og SEAS-NVE Strømmen ENERGIRÅDGIVNING Udlån af elmålere en service fra dit bibliotek og SEAS-NVE Strømmen ENERGIRÅDGIVNING Udlån af elmålere fra dit lokale bibliotek SEAS-NVE Strømmen samarbejder med mange af bibliotekerne på Sjælland samt

Læs mere

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER NBEFLER HVIDEVRER TIL SERIØSE PRISER EG VSKEMSKINE L 60260 FL 6 kg, 1200 omdr. Quickprogram 3 kg./20 min. OptiSense vaskesystem Energiklasse: //B 3.299,- KØLE-/FRYSESKBSK RF 4121 W Køl/frys: 145/48 liter

Læs mere

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE AF APPARATET

RENGØRING OG VEDLIGEHOLDELSE AF APPARATET FØRSTE GANGS BRUG Slut apparatet til strømforsyningen. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk vedvarende på knappen til slukning af lydalarmerne.

Læs mere

Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk

Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk AAB Afdeling 53 Bushøjen Se valgfri front på næste side Vestfrost SW 315 M Solid www.vestfrost.dk AAB Afdeling 53 Bushøjen ed ved strømafbrydelse i timer fra -

Læs mere

Kompakte og effektive tørretumblere med stor kapacitet

Kompakte og effektive tørretumblere med stor kapacitet Perfektion i alle detaljer > Kompakte og effektive tørretumblere med stor kapacitet Tørretumblere EC Sidros BT7, EC Sidros BT7C, EC Sidros BT7HP, EC Sidros BT9 og EC Sidros BT9HP > Stor maskine i lille

Læs mere

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY :

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY : EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og Skib: MM / YYYY : Opbevaringen Hyppighed Rengøringsmiddel Dørk fejes og Sæbevand (også hvor Grundig vask når nødvendigt der opbevares friske råvarer

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE

BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE BETJENINGSVEJLEDNING FOR PERCOSTAR KAFFEMASKINE Dette apparat er i overensstemmelse med følgende direktiver: Fabrikanten forbeholder sig ret til ændring af maskinen eller indholdet af manualen, uden forudgående

Læs mere

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok.

JKS TØJVASK. Når kun det bedste er godt nok. JKS TØJVASK Onlin esho p Konc e pt Serv ice Tota ll øsni Når kun det bedste er godt nok. nger RENT VASKERI DIN TOTALLEVERANDØR I TEKSTILVASKEMIDLER Miljørigtige og intelligente vaskeløsninger Doseringspumpe

Læs mere

Vaskemaskiner og Tørretumblere

Vaskemaskiner og Tørretumblere Vaskemaskiner og Tørretumblere 2 Vasker rent på alle fronter. LG kombinerer ny teknologi med brugervenlighed og tilbyder markedets største udvalg af frontbetjente vaskemaskiner, fra kompakte maskiner med

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

Zanussi Professional Zanussi Professional Systemet Opvaskemaskiner Active

Zanussi Professional Zanussi Professional Systemet Opvaskemaskiner Active Opvaskemaskiner Systemet Takket være Zanussi Professional Systemet er der sket en udvikling i den moderne storkøkken verden. Enhver professionel på området erkender, at denne udvikling har forbedret arbejdsmulighederne

Læs mere

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Genanvender den varme luft Reducerer energiforbruget op til 60% Hurtig tilbagebetalingstid Varmepumpe-tørretumblere BOLIGVASKERIER DAGINSTITUTIONER PLEJEHJEM

Læs mere

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke

Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND. Vand er liv brug det med omtanke Hovedstadsområdets Vandsamarbejde VAND Vand er liv brug det med omtanke Renhed Vand er liv Energi Fællesskab Velvære Leg Lyst Ansvar Omtanke Behov For millioner af år siden var hele kloden dækket af vand.

Læs mere

sættilbud Alle priser er ex. fragt

sættilbud Alle priser er ex. fragt sættilbud lle priser er ex. fragt 201 2 GP852B Indbygningsovn Pyrolyse Energi-klasse 1 : Energiforbrug: 0,79 (Ventilator), 0,87 (traditionel) Lydniveau: 47 db() Tilberedningstid 6 : 49,3 min (varmluft),

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service

8) Installationsvejledning Forberedelse af installation. 9) Råd om fejlfinding. Oplysninger om sikkerhed. 9 10 11 11 Skader på glas og andet service ADPF 1100 Oplysninger om sikkerhed 2 3 3 3 4 4 5 5 6 6 6 7 7 7 8 8 8 9 9 9 Indstilling 9 10 11 11 Skader på glas og andet service 11 (which is a sub-heading) 11 8) Installationsvejledning Forberedelse

Læs mere

> Stor maskine i lille indpakning

> Stor maskine i lille indpakning > E Sidros Stor maskine i lille indpakning > Stor maskine i lille indpakning Med E Sidros får du en vaskemaskine der har stor kapacitet men stadig ikke fylder mere end en husholdningsmaskine. Fra ende

Læs mere

»Sådan får De bedre vand-vaner«

»Sådan får De bedre vand-vaner« »Sådan får De bedre vand-vaner«danske Vandværkers Forening Det forventer vi af drikkevandet: Det er billigt Det er ikke sundhedsfarligt at drikke Det smager godt Det er klart Det er køligt Det lugter ikke

Læs mere

BOSCH. KØLE/FRYSESKAB KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94 liter LowFrost, Superfrys H x B x D: 186 x 60 x x 65 cm. Energikl.: A+ / 274 kwh/år 999,-

BOSCH. KØLE/FRYSESKAB KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94 liter LowFrost, Superfrys H x B x D: 186 x 60 x x 65 cm. Energikl.: A+ / 274 kwh/år 999,- ANBEFALER HVIDEVARER R TIL SERIØSE PRISER OP I SMU 50 E 52 Højdejusterbar overkurv Lydniveau: 48 db(a) Udskudt start, VarioSpeed Energikl.:A+ / 294 kwh/år 3.499,- KØLE/FRYSES KGV 36 NW 20 Køl/frys: 215/94

Læs mere

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER FRIT VALG

ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER FRIT VALG ANBEFALER HVIDEVARER TIL SERIØSE PRISER SKS 200 A+ FRIT VALG 1999,- FRYSESKAB SFS 170 A+ Begrænset antal OP ESF 63040 W AEG L 60460 FL OBH MIKROOVN 7555 Kolde facts til brug af fryser Indfrysning: Ved

Læs mere

±²³ µ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ

±²³ µ ¹º»¼½¾ ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö øùúûüýþÿ Indholdsfortegnelse 30 INDBYGNINGSOVNE 65 OPVASKEMASKINER 31 VARMESKUFFER 72 VASKEMASKINER 31 KOMBI-/DAMPOVNE 78 VASKE-/TØRREMASKINER 32 DAMPOVNE 78 TØRRETUMBLERE 32 MIKRO- OG MIKROKOMBIOVNE 81 TILBEHØR

Læs mere

Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet

Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet Pure Solution Aps - Din professionelle leverandør af energibesparende håndtørrere www.puresolution.dk Er du til lynhurtig tørretid og lavt el-forbrug? Så

Læs mere

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand Condens 6000 W Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand 2 Condens 6000 W Effektiv teknologi Condens 6000 W Fleksibilitet ligger til familien Vil du have en høj standard

Læs mere

Vejledning om ventilation

Vejledning om ventilation Vejledning om ventilation 1. Generel info om ventilationssystemet 2. Ventilations - brugervejledning 3. Andre indstillinger 4. Vedligeholdelse, udskiftning af filter (a d) 5. Energiråd 1. Generel info

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

Tjekliste til boligen

Tjekliste til boligen Tjekliste til boligen Køkken Belysning Energieffektiv belysning (A-pærer, Halogen) Afskaffelse af sparepærer på genbrugsstation El Standby-forbrug i køkkenet (ex. Mikroovn) SparOmeter Opvask Opvaskemaskine:

Læs mere

Vejledning om ventilation og varmeforsyning

Vejledning om ventilation og varmeforsyning Vejledning om ventilation og varmeforsyning 1. Generel info om ventilationssystemet og varmeforsyning 2. Ventilations - brugervejledning 3. Andre indstillinger 4. Vedligeholdelse, udskiftning af filter

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service

PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service PRIORITETSPAKKE Dit valg, din service VELKOMSTGAVE ADGANG TIL MIN SIDE SKRIFTLIG OG TELEFONISK MÅNEDLIG FAKTURERING BAGUD OVERSIGT OVER ALLE DINE FORDELE TILBAGEKALD FRA Ved kø tilbyder vi dig altid at

Læs mere

BRUG AF KØLESKABET. Temperaturregulering Se vedlagte produktkort vedrørende indstillingen af temperaturen.

BRUG AF KØLESKABET. Temperaturregulering Se vedlagte produktkort vedrørende indstillingen af temperaturen. BRUG AF KØLESKABET Tænding af apparatet 1. Sæt stikket i stikkontakten. 2. Apparatet er normalt fabriksindstillet til en temperatur på 5 C, når stikket sættes i stikkontakten. Temperaturregulering Se vedlagte

Læs mere

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din virksomhed. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din virksomhed Kontakt med omtanke for miljø og økonomi En slukket stikkontakt kan mærkes på bundlinjen I dag stilles der mange krav til lysstyring i erhvervsbygninger gennem lovgivningen.

Læs mere