Programmér problemerne væk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Programmér problemerne væk."

Transkript

1 Programmér problemerne væk. Tysk ingeniørkunst løser vaskebehovet. Bosch Hvidevarer Telegrafvej Ballerup Telefon: Bosch Hvidevarer, BSH Hvidevarer A/S R

2 Hvorfor kun tænke 40 eller 60 grader, når man kan tænke i 360 grader? Ting og sager udvikler sig hele tiden. Telefoner sidder ikke længere fast på væggen. Idag er det mere sandsynligt at fjernsynet hænger der. I hjemmet er det ikke kun varmesystemet, der er blevet smart. Selv vaskemaskinen er blevet intelligent - så længe den er fremstillet af en tænkende producent. En som ved, hvordan vores vasketøj virkelig ser ud. Idag handler vask af tøj om meget mere end en beslutning mellem hvidt eller kulørt. Virkeligheden ser helt anderledes ud. Der findes nu mange forskellige tekstilmaterialer. Cowboybukserne er ikke bare blå, vi dyrker mere sport, der er flere allergier, færre stryger deres tøj og mange savner bedstemors råd om fjernelse af pletter. Derudover er der større krav til energieffektivitet, hvilket er blevet afgørende for planetens overlevelse. At få dette regnestykke til at gå op er den bedste udfordring, du kan give Bosch tyske ingeniører. Resultatet er funktionelle programmer, som er udviklet på basis af forskellige dagligdags vaskeproblemer. Det lyder som en videnskab. Og det er sandt. Hvis der står Bosch på maskinen, betyder det tilgængelig og letanvendelig videnskab, som løser vaskeproblemer ud fra et helhedsperspektiv. Det er derfor, at vi så ofte siger: Bosch invented for life.

3 Du stryger skjorterne for meget. Skjorter og bluser centrifugeres ofte unødigt hårdt, så de får skarpe folder og krøller. Anvend kun maksimal centrifugering ved f.eks. frotté håndklæder, som er både tykke og vandsugende. En skjorte, bluse eller kjole kan vaskes bedre ved en lavere centrifugeringshastighed og tilpasset tromlerotation, som gør tøjet blødere efter hver omgang. En skjorte eller bluse, som indeholder lidt mere vand, bliver lettere at hænge op og lettere at stryge. Der findes forskellige vaske- og tørreprogrammer til skjorter og bluser, som er udviklet af Boschs ingeniører: Skjorteprogram Et program, der er forudindstillet til 40 grader, men kan vaske koldere og som med mere vand kan håndtere både bomuld og syntetiske materialer. Med korrekt centrifugering krøller tøjet mindre. SuperHurtig 15 Hurtigprogram på 15 minutter til bl.a. let snavsede skjorter og bluser. Programmet er et opfriskningsprogram, som inkluderer vask, skylning og centrifugering. Pletautomatik Pletter på bluser og skjorter behandles med tilpasset temperatur, rotation og vandmængde. Der kan vælges mellem 16 forskellige pletfjerningsprogrammer. Active Steam Et dampprogram i tørretumbleren som sikrer, at vasketøjet bliver tørt, men ikke krøllet. Dampen glatter og lufter både tørt og vådt tøj.

4 Hvorfor er der striber på dine cowboybukser? Mørkt tøj kræver specielle vaske-og tørreprogrammer. Det gælder både for tøj i moderne materialer og mørke cowboybukser. Vaskemiddel kan sommetider efterlade lyse striber. Det sker let, hvis du vælger et almindeligt program til kulørt vask, og er alt for generøs med vaskemidlet eller hvis vaskemaskinen ikke skyller tilstrækkeligt. Ved programmet Mørkt tøj (som også kaldes for jeans-programmet) anvender maskinen mere vand, både under vask og skylning og centrifugerer mere skånsomt. Samme princip, men meget mere skånsomt, anvendes for uld. Sportsprogrammer i vaskemaskiner og tørretumblere tager særligt hensyn til syntetiske materialer og mikrofiber. Bosch har med andre ord flere programmer, som passer til både mørkt tøj og jeans eller forskellige former for overtøj: Mørkt tøj Et program til mørke tekstiler og jeans, som bruger lidt mere vand og centrifugerer mere skånsomt under hele programmet. Sportsprogram Et lynprogram, som er specielt beregnet til sportstøj i moderne fibermaterialer. Bruger mere vand og er forudindstillet til 30 grader. Uldprogram Et program til uld med tilpasset temperatur og centrifugering. Beskytter tøjet i tromlen og forhindrer det i at blive filtret. Tørretumblerens sportsprogram Et program med kort tørretid, som er specielt velegnet til at tørre sportstøj i moderne fibermaterialer.

5 Beskyld ikke vores tørretumblere for at slide tøjet. Det er ikke i tørretumbleren, at tøjet slides mest. Faktisk sker 70-75% af slid på tøjet, når vi har det på. Mindre end 10% af slitagen forårsages af tørretumbleren. Men det er let at tro andet, når du rengør filteret for fnug. Når du hænger tøjet op til tørring, forbliver fibrene i stedet i stoffet og drysser af efterhånden. Det betyder, at tekstiler, som er tørret i tørretumbleren, fylder mindre. Bosch-tørretumblere har specielle finprogrammer, uldkurv og en skånsom tromle, som gør det muligt at tørre sarte tekstiler og uld. Vores tørretumblere tørrer uldtøj på mindre end to timer sammenlignet med mere end et døgns tørring ved ophængning. Her er nogle flere grunde til at vælge de forskellige programmer, der er til rådighed: Sensitive Dry-system En ekstra stor tromle i rustfrit stål med et unikt design, der er ekstra skånsomt mod tøj og tekstiler, samt minimerer krølning. Hulstrukturen sørger for optimal luftfordeling, hvilket giver tøjet en jævn tørring. DuoTronic Sensorer, der registrerer fugtniveau inde i tromlen og slukker for tørretumbleren, når den valgte tørhedsgrad er nået. Forhindrer overtørring af tøj. Skånsom tørring Sænker temperaturen for skånsom tørring af sarte beklædningsgenstande. Uld- og skokurv Sarte tekstiler, som f.eks. uld, tørres i en kurv i tromlen, som ikke roterer, hvilket forhindrer slitage. Den kan også bruges til at tørre sko, der er blevet vasket..

6 Pletter kan behandles med blot et tryk på en knap. Lad ikke pletter ødelægge dit tøj. I Bosch-vaskemaskiner er de lette at behandle afhængig af, hvilken slags plet det er. Rødvin, mudder eller græspletter. Pletter, der sidder godt fast eller pletter, som er helt nye. Mange Bosch-vaskemaskiner har programmer til fjernelse af op til 16 forskellige slags pletter. De ved præcist hvilken slags behandling, der kræves for at fjerne pletten, og justerer automatisk mængden af vand, tromlens rotation og temperaturen derefter. Intensivprogram for meget snavset tøj er desuden standard i Bosch-vaskemaskiner. Pletautomatik med 16 forskellige programmer Specialbehandling af 16 forskellige slags pletter. Vaskemaskinen tilpasser temperaturen, tromlens bevægelse og iblødlægningstiden efter plettype. i-dos i-dos er en unik egenskab, som selv doserer vaskemiddel baseret på vægt, type og graden af tilsmudsning. Skumregistrering, som findes i alle Bosch-vaskemaskiner, registrerer et eventuelt behov for ekstra skylning. Mix-program Et kort, men komplet program til let snavset vasketøj, der fordelagtigt kan anvendes til at vaske forskellige syntetiske materialer og bomuld sammen, fordi vandmængden optimeres. Ekstra skylning For at være sikker på, at der ikke er rester af sæbe i tøjet, kan der tilføjes ekstra skylninger. Specielt egnet for personer med allergi eller følsom hud.

7 Kan maskinen være mere skånsom end vask i hånden? I dag behøver symbolet for håndvask ikke længere at betyde, at du er nødt til at vaske tøjet i hånden. Faktisk er vaskemaskinernes vasketeknik i dag bedre og mere skånsom, end hvis du vasker i hånden. Bosch-maskinen sørger for, at du altid bruger den rette mængde vand, temperatur og hastighed. Og du får ikke tørre hænder eller pletter af vaskemiddel på dit tøj. Du kan endda bruge mere vand ved vask i hånden end med vaskemaskinens program. Det i sig selv er en god grund til at anvende en vaskemaskine, men her er nogle flere fordele ved Bosch-vaskemaskiner: i-dos dosering En funktion, som selv doserer vaskemiddel efter tøjets vægt, type og graden af tilsmudsning. Godt for tøjet, miljøet og tegnebogen. Finvask/Uld/Håndvask Programmer, der er skræddersyet til finere og håndvaskmærket materiale og uldtøj. Mere skånsom temperatur og centrifugering. VarioSoft-tromle Vi har selv udviklet denne specielle tromle, som er skånsom, men effektiv, takket være dens unikke dråbeformede struktur SensitiveDry-system for tørretumbleren En ekstra stor tromle i rustfrit stål med et unikt design, der er ekstra skånsomt mod tøj og tekstiler.

8 Green Technology inside og korrekt dosering er godt for miljøet. Green Technology inside er Bosch vejviser til bæredygtig ressourceudnyttelse. Derfor har vi udviklet energieffektive hvidevarer og miljøvenlige vaskeprogrammer, som sparer energi, men som kan tage lidt længere tid. i-dos er Bosch løsning på overdosering af vaskemiddel. i-dos-maskinen vejer vasketøjet i tromlen og beregner automatisk den nødvendige mængde vaskemiddel, vand og skylning baseret på vægt og typen af vasketøj for at undgå spild af kemikalier og penge. Her er nogle flere energieffektive og innovative funktioner i Bosch-vaskemaskiner og tørretumblere: EcoSilence Drive En stille og kraftig kulfri motor, der er specielt udviklet af Bosch. Det giver til gengæld et lavere energiforbrug, mindre støj og en vaskemaskine, der holder længere. EcoPerfect En mulighed, der gør programmet lidt længere, men som til gengæld sparer energi. Kører de mest almindelige programmer på en energibesparende måde. ActiveWater Smarte sensorer, der tilpasser vandforbruget efter den mængde tøj, der vaskes. Det giver det bedste vaskeresultat for hver dråbe vand, der anvendes. i-dos En funktion, som selv doserer mængden af vaskemiddel efter vasketøjets vægt, type og tilsmudsningsgrad. i-dos sparer op til liter vand og 11 liter flydende vaskemiddel om året.

9 Find den rette maskine til vaskebehovet. vaskemaskine MILJØ Green Technology inside EcoPerfect ActiveWater EcoSilence Drive Letanvendelig i-dos Pletautomatik Pletprogram Klartekst display LED-display Automatisk rengøring af skuffe til vaskemiddel Lys i tromlen Forskudt start AntiVibration sidepaneler Allergi Ekstra skylning/vand plus Sensitive Tøjpleje VarioSoft-tromle WaveDrum Automatisk program Finvask/Silke Håndvask/uld Mørkt tøj Skjorter Aktiv SpeedPerfect Super 15 Super 30 Sport Kombineret vask/tør INFO Kapacitet (kg) ,5 7 vask /4 tørring Centrifugering (omdr./min.) Energieffektivitetsklasse A+++ A+++ A+++ A+++ A+++ A+ A+ B tørretumbler MILJØ Green Technology inside Varmepumpeteknologi Selvrensende kondensator Letanvendelig LCD-display Lys i tromlen AntiVibration sidepaneler DuoTronic Elektronisk fugtregistrering Forskudt start Tøjpleje SensitiveDry-system ActiveSteam Kurv til uld og sko Uld Finish Dunprogram Skjorter Skånetørring AKTIV Super 40 Sport Kombineret vask/tør INFO Kapacitet (kg) vask /4 tørring Energiklass A-50% A-40% B B C C B MODEL WTW8658xSN WTW84360SN WTS865xxSN WTE863xxSN WTE841xxSN WTC84100SN WVH28420EU MODEL WAS32880SN WAS327xxSN WAS284xxSN WAQ284xxSN WAQ283xxSN WAE2826xSN WAA28163SN WVH28420EU = Gælder kun for visse modeller For energieffektivitetsklasse for hvert enkelt produkt Se energimærket på produktet eller = Gælder kun for visse modeller

FØR VASKEMASKINEN TAGES I BRUG

FØR VASKEMASKINEN TAGES I BRUG DEFINITION AF BRUG Denne vaskemaskine er udelukkende beregnet til vask og centrifugering af vasketøj, der er velegnet til vask i vaskemaskine, i de mængder, der er normale for private husholdninger. Overhold

Læs mere

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NYE. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NYE HVIDEVRER - hvad skal jeg vide, før jeg køber? Brug lidt energi - og få et mindre energiforbrug Vil du gerne have et lavt energiforbrug med i købet, når du anskaffer nye hvidevarer? Så betaler det

Læs mere

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 )

TILBUD AF VARER. Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015 til den 10-05-2015 ) Hvidevarer- Shop.dk Hvidevarer- Shop.dk Gl. Banegårdsplads 4 4220 Korsør Danmark CVR-nummer: 35946152 E-mail: Info@hvidevarershop.dk http://hvidevarershop.dk Tilbud på SAMSUNG ( Tilbud køre fra den 03-05-2015

Læs mere

Brugs- og monteringsanvisning Varmepumpetumbler PT 5137 WP

Brugs- og monteringsanvisning Varmepumpetumbler PT 5137 WP Brugs- og monteringsanvisning Varmepumpetumbler PT 5137 WP da-dk Læs venligst brugs- og monteringsanvisningen inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt.

Læs mere

Brugsanvisning. Vaskemaskine W 5825. da-dk

Brugsanvisning. Vaskemaskine W 5825. da-dk Brugsanvisning Vaskemaskine W 5825 da-dk Læs venligst brugsanvisningen inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt. M.-Nr. 09 494 010 Miljøbeskyttelse Bortskaffelse

Læs mere

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre

Energien på rette sted. sådan gør du din elregning mindre Energien på rette sted sådan gør du din elregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Inspiration og faktuelle oplysninger til Energien på

Læs mere

Brugsanvisning. Udluftningstørretumbler T 8303. da-dk

Brugsanvisning. Udluftningstørretumbler T 8303. da-dk Brugsanvisning Udluftningstørretumbler T 8303 da-dk Læs venligst denne brugsanvisning inden opstilling, installation og ibrugtagning for at undgå skader på personer og produkt. M.-Nr. 07 868 700 Miljøbeskyttelse

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

(se her til højre angående en beskrivelse af ekstrafunktionerne)

(se her til højre angående en beskrivelse af ekstrafunktionerne) Hurtig oversigt Oversigt LÆS DENNE OVERSIGT SAMT INSTALLATIONSVEJLEDNINGEN OMHYGGELIGT, FØR MASKINEN TAGES I BRUG FØRSTE GANG! PROGRAMVÆLGERKNAP Tryk på knappen "Programmer" (flere gange), til kontrollampen

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

Mild hudpleje i hverdagen. Hudplejeinformation

Mild hudpleje i hverdagen. Hudplejeinformation Mild hudpleje i hverdagen Hudplejeinformation 2 Små detaljer der gør den store forskel Vidste du, at kundeoplevelsen ofte begynder på toilettet? Det er derfor, det er så vigtigt at vælge de hygiejneprodukter,

Læs mere

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese?

Ny protese. En del- eller en helprotese? Hvad er en delprotese? Kan det ses, at man har fået protese? NR. XX Ny protese En delprotese kan være en god løsning, når du har mistet én eller flere tænder. Hvis ingen af dine tænder kan bevares, er det i stedet en helprotese, der skal til. Denne brochure fortæller

Læs mere

Vedligeholdelse af møbelstoffer

Vedligeholdelse af møbelstoffer Vedligeholdelse Møbelstof Vedligeholdelse af møbelstoffer Jævnlig rengøring og rensning er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. Støv og snavs kan ændre farver og fremme

Læs mere

Hvidvare. 47. årgang nr. 4 august 2014. nyt. butikker i balance side 12-13. tid til ifa side 26. nye knive på græsset side 9

Hvidvare. 47. årgang nr. 4 august 2014. nyt. butikker i balance side 12-13. tid til ifa side 26. nye knive på græsset side 9 Hvidvare 47. årgang nr. 4 august 2014 nyt butikker i balance side 12-13 tid til ifa side 26 nye knive på græsset side 9 Ehrenstråhle DDB Nyhed! Siemens isensoric den første vaskemaskine med følelser. Ny

Læs mere

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE EN REN FORNØJELSE December 2007 Et godt indeklima kommer ikke af sig selv Rengøring med god samvittighed Lad familien samarbejde om rengøringen

Læs mere

Kvalitet i flot design

Kvalitet i flot design Q 26 Q 36 Q 46 Q 49 Q 56 Q 58 Q 66 Q 78 Q 88 Q 98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner 1 DK 2 Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den

Læs mere

HVAD ER DIT TØJ LAVET AF?

HVAD ER DIT TØJ LAVET AF? FORLØB NR. 3 Vidste du, at tekstilbranchen er en af verdens mest forurenende brancher? Mange tænker ikke over, hvor mange ressourcer der er forbundet med fremstilling af tekstil, og mange køber rigtig

Læs mere

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik

Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Guide: Sådan sikrer du dit hus med elektronik Havde du indbrud hen over julen? Eller skal du ud nytårsaften, og er du utryg ved at efterlade huset alene? Der findes masser af teknologi, der kan hjælpe

Læs mere

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs

Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk. indendørs Få spændende inspiration og gode råd om farver på www.sadolin.dk indendørs Kom rigtig godt i gang Med denne guide giver vi vores viden og erfaring videre til dig, så du står tilbage med det bedste resultat.

Læs mere

TRIVSEL ER NOGET MAN BYGGER

TRIVSEL ER NOGET MAN BYGGER TRIVSEL ER NOGET MAN BYGGER 2 HVAD ER ET FULDMURET HUS? I et fuldmuret hus er både facade og indervægge muret op i mursten. Det kaldes også en tung væg i modsætning til lettere alternativer som eksempelvis

Læs mere

Den nye SOLOLIFT2 betyder farvel til beskidte hænder

Den nye SOLOLIFT2 betyder farvel til beskidte hænder Den nye betyder farvel til beskidte hænder Den nye er generationer foran Kompakte løftestationer har haft et dårligt ry, men den nye generation har set dagens lys! Grundfos program af -knivpumper kombinerer

Læs mere

Rigtig god fornøjelse!

Rigtig god fornøjelse! Vildtkameraer er blevet et af de bedste og vigtigste værktøjer i dit jagt arsenal. Uanset om det er før eller i løbet af jagtsæsonen, kan vildtkameraer sættes op og indsamle værdifulde data om dine byttedyrs

Læs mere

Et unik koncept og en god forretning

Et unik koncept og en god forretning Frisko Brugermanual FRISKO BRUGERMANUAL / VELKOMMEN / SIDE 1 Et unik koncept og en god forretning Frisko er kendt for sin gode smag. Men også for sit koncept, der sikrer, at dine kunder altid får den samme,

Læs mere

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger:

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: Patientinformation Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: 2 Indledning Denne patienthåndbog indeholder vigtig information om

Læs mere

GOSA Puder. Produktguide

GOSA Puder. Produktguide 26 _013 Produktguide GOSA Puder Syntetiske fibre Dun/fjer Lyocell Maskinvaskes ved 60 Tørres i tørretumbler Hvordan sover du? Vidste du, at dine sovevaner bestemmer, hvilken pude du skal vælge? Du sover

Læs mere

Før køb af akseltrykmåler!

Før køb af akseltrykmåler! Før køb af akseltrykmåler! Flere og flere vognmænd får monteret akseltrykmålere eller mobile vejesystemer i deres biler. I denne folder kan du læse lidt om hvad disse apparater kan, og hvordan de virker.

Læs mere

det perfekte havebassinsimpelt

det perfekte havebassinsimpelt 88 PPMS - DANISH:99 -GB-PPMS 00 - Hi 09/0/009 09:9 Page Top tips fra Hozelock Cyprio hjælpelinien Vore eksperter på Hozelock Cyprio Hjælpelinien anbefaler følgende, for at hjælpe dig med at skabe et havebassin,

Læs mere

KLIMAET UNDER KONTROL

KLIMAET UNDER KONTROL KLIMAET UNDER KONTROL Zibro mobile og fastmonterede klima-anlæg Spar hundredvis af kroner på installationen Energibesparende Inverters Alt til den rigtige luftfugtighed SPECIALIST I KLIMASTYRING Om du

Læs mere