Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af virksomheden Cardia Scandinavia 2. Beskrivelse af CardiAid AED a. Funktionalitet b. Kvalitet og holdbarhed herunder garanti c. Krisepsykologisk bistand ved brug 3. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen 4. ILCOR retningslinjer og CardiAid AED a. Børneelektroder b. Opdatering til nye guidelines ifbm. service 5. Servicekoncept CardiAid AED 6. Beskrivelse af CardiAid CPR Ezy 7. Beskrivelse af øvrigt tilbehør a. CardiAid trainer b. Vægholder c. Alarmskab Samarbejdspartner med Hjerteforeningen

2 1. Beskrivelse af virksomheden Cardia Scandinavia Cardia Scandinavia er en dynamisk distributørvirksomhed, der forhandler hjertestartere samt relaterede produkter til den offentlige og private sektor i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Storbritannien. Vi har overtaget eksklusiv forhandling af CardiAid AED (hjertestarter) samt tilbehørsprodukter fra producenten CardiaTech fra februar Siden da er oprettet et datterselskab i Tyskland samt forhandler og distributionsaftaler i Skandinavien og Storbritannien. Produktsortimentet tager udgangspunkt i hjertestarteren CardiAid AED, hvorunder vi ønsker at udvikle vores sortiment med komplementære produkter. Vi arbejder kun med professionelle anerkendte leverandører, der har veldokumenteret produkter. Som distributør ønsker vi at være eksklusiv distributør på vores markeder. Vores viden- og kompetenceudvikling sker gennem et tæt samarbejde med vores kunder og leverandører. Herudover har vi et tæt samarbejde med partnere fra de øvrige nordiske lande samt på europæisk plan. Vores fokus er på oplysning om sund livsstil og livreddende førstehjælp. Cardia Scandinavia ApS Jonas Markou Adm. direktør fordi hjertestartere kan være forskellen på liv og død

3 2. Beskrivelse af CardiAid AED 2.a Funktionalitet CardiAid AED vejleder brugeren med tydelige verbale og visuelle instruktioner fra start til slutning af hele genoplivningsprocessen, inklusive påmindelser om at huske at kalde alarmnummer, og assisterer derved brugeren igennem genoplivningsforløbet. Med denne grundige instruktion sikrer CardiAid AED, at brugeren følger alle de trin i processen, som er kritiske for patienten. CardiAid s design tilstræber at opnå enkelthed, hvilket er uhyre vigtigt for brugeren i en nødsituation. CardiAid AED er udviklet til at assistere brugeren med både billeder, blinkende lys i forskellige farver og med lyd på samme tid, og derved sikre korrekt betjening. Piktogrammerne er simple og selvforklarende. De blinkende lysindikatorer fremhæver de rigtige piktogrammer og knapper, med hvidt blinkende lys til at indikere forløbet i processen og rødt blinkende lys, som kun indikerer stød- knappen. Statusindikatorerne lyser med universelle farver, rød og grøn, for at indikere eventuelle problemer eller om apparatet er i orden. Følgende ligger i kassen med hjertestarteren: CardiAid AED udstyret med; beskyttelsestaske, forudtilsluttede elektroder og emergency kit indeholdende maske til mund- mund, saks, skraber, handsker og spritserviet. Følgende er en del af pakken uden efterfølgende omkostninger: Et introduktionskursus i brugen af hjertestarteren. Psykologisk bistand til førstehjælperen/brugeren af hjertestarteren, hvis det er nødvendigt. Bemærk at CardiAid hjertestarteren har forudtilsluttede elektroder og starter automatisk, når låget åbnes! Det kan redde vigtige sekunder, da førstehjælperen ikke først skal tilslutte elektroder og finde ud af hvordan maskinen startes - hvilket kan være svært i en presset situation. Hjertestarteren giver klare verbale og visuelle instruktioner jævnfør de internationale ILCOR 2005 retningslinjer for genoplivning. Giver det mest effektive elektrochok med bifasisk bølgeform Giver ikke stød hvis det ikke er nødvendigt eller gavnligt Assisterer brugeren igennem HLR med metronomsignal for maksimal effektivitet Automatisk selvtest: Dagligt, månedligt og når apparatet tændes Præcis EKG- analyse (Algoritmen og elektronikken i CardiAid AED CT0207 yder den optimale kombination af følsomhed og præcision >97 % i alle tilfælde) Bevægelsesdetektor Automatisk lagring af alle data om begivenheden 6 års garanti ved normalt brug og ved overholdelse af serviceplan CE- godkendt jævnfør normerne EN , EN og EN Tekniske data er vedlagt som bilag 1.

4 2.b Kvalitet og holdbarhed herunder garanti CardiAid AED er udviklet i Tyskland og er CE- godkendt jævnfør normerne EN , EN og EN Hjertestarteren produceres på en fabrik i Frankrig, der producerer medicinsk udstyr. Den er distribueret fra producentens kontor i Amsterdam. Ved overholdelse af normal serviceplan (jf. kapitel 5) gives der 6 års fuld produktgaranti med on- site service på hjertestarteren. Batteriet er klassificeret til at holde i 5 år, og kan efter 5 år stadig afgive stød. Ved levering kan maskinen afgive ca. 200 stød på et enkelt batteri. Batteriet skal dog udskiftes efter brug. Da opbevaring af hjertestarten kan have indflydelse på batteriets levetid (det er almindelig kendt at ændringer i temperatur og særligt de lave temperaturgrader har negativ indvirkning på batterier), er det er vores anbefaling af batteriet udskiftes hvert 2. år, som det er angivet i serviceplanen (jf. kapitel 5). Elektroder anbefales ligesom batteriet udskiftet hvert 2. år som angivet i serviceplanen. Vores elektroder har en holdbarhed (limen) på 3 år. Holdbarheden angiver den periode hvori limens kvalitet ikke forringes og angiver således ikke holdbarheden på elektronikken i elektroderne, som har længere holdbarhed. Maskinen er droptestet og godkendt til fald fra 1 meter (udtaget af beskyttelsestasken). I beskyttelsestasken vil maskinen kunne tåle fald fra mere end 1 meter, men der er ikke foretaget godkendt test, hvorfor vi ikke kan give en godkendt præcis angivelse af dette. IP klassifikation er IPX4. 2.c Krisepsykologisk bistand ved brug Vi står klar til at hjælpe. Mennesker, der overværer en ulykke, får ofte en efterfølgende psykisk reaktion. Hvis man yder hjælpen og især hvis genoplivningen lykkes har man det bedre bagefter. Derimod kan de psykiske reaktioner være voldsomme, hvis genoplivningen ikke lykkes. De psykiske reaktioner efter en ulykke kan være søvnløshed, angst for at det skal ske igen, anspændthed eller magtesløshed. Måske tænker man på ulykken igen og igen og har selvbebrejdelser uanset ens egen indsats og uanset udfaldet. Cardia Scandinavia tilbyder psykologisk bistand til førstehjælperen/brugeren af hjertestarteren, hvis det er nødvendigt uden yderligere omkostninger. Den psykologiske bistand består i: Telefonisk kontakt med en psykolog fra privat psykiatrisk klinik Sirculus. Tilbud (uden yderligere omkostninger) om en samtale, hvor hændelsen tales igennem.

5 3. Et skridt videre samarbejdspartner med Hjerteforeningen Hjertestarteren skaber tryghed, men forebyggelsesarbejdet er mindst ligeså vigtigt. Vi er derfor blevet samarbejdspartnere med Hjerteforeningen og leverer i samarbejde informationsmateriale til virksomheder, som et forebyggende initiativ mod hjerteproblemer. Cardia Scandinavia støtter endvidere Hjerteforeningens oplysnings- og forskningsarbejde med et økonomisk bidrag. Pressemeddelelse om samarbejdet vedlagt som bilag 2. Endvidere kan vi tilbyde attraktive tilbud på førstehjælpskurser f.eks. HLR (Hjerte- Lunge- Redning) igennem Hjerteforeningen.

6 4. ILCOR retningslinjer og CardiAid AED 4.a Børneelektroder ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation) fastsætter guidelines for genoplivning og er et forum sammensat af forskellige organisationer: American Heart Association (AHA) European Resuscitation Council (ERC) Heart and Stroke Foundation of Canada (HSFC) Australian and New Zealand Committee on Resuscitation (ANZCOR) Resuscitation Councils of Southern Africa (RCSA) Inter American Heart Foundation (IAHF) Resuscitation Council of Asia (RCA - current members Japan, Korea, Singapore, Taiwan). Når børn (defineret som personer med en kropsvægt under 20 kg.) får akut hjertestop, opstår der typisk en anderledes terminal cardiac rytme, end dem som er observeret hos voksne (defineret som personer med en kropsvægt over 20 kg.). De fleste hjertestop hos børn er ikke akutte, og de fleste har ikke oprindelse fra hjertet. I stedet er det således, at de fleste af de børn, som får hjertestop, først får åndedrætsbesvær (respiratoriske problemer) og hypoxia (blodets manglende evne til at transportere ilt rundt i kroppen) og hjertestoppet er således en sekundær begivenhed som ikke opstår pludseligt, men er et udfald af en anden begivenhed. I et studie af unge mellem 1 og 19 år som fik hjertestop, havde kun 7 % en rytme som kan behandles med hjertestartere. 93 % udviste således en rytme som ikke kunne behandles med en hjertestarter. Anbefalingen fra ILCOR er dog at benytte hjertestarteren på børn. Dog må hjertestarteren ALDRIG benyttes på børn under 1 år. Ud fra ovenstående og det faktum at CardiAid AED analyserer behovet for strømstyrken (ikke at forveksle med joule, som er en ældre teknologi og måde at måle energien på) kan CardiAid AED derfor benyttes til børn uden af skifte elektroder. På de maskiner hvor der anbefales skift af elektroder, vil dette bevirke betydelig udsættelse af behandlingen med hjertestarteren i en stresset situation. The American Heart Association is reviewing its science position on the use of AEDs for children ages 1 to 8 as a Class: Indeterminate recommendation. The use of AEDs for children <8 years old is not prohibited, but at the time the Guidelines 2000 were written there was insufficient evidence (sensitivity, specificity, safety, and efficacy) for the American Heart Association to recommend their use. (Reference: American Heart Association ECC Guidelines 2000; I- 64.) Kilde vedlagt som bilag 3.

7 4.b Opdatering af guidelines Såfremt ILCOR kommer med nye guidelines (næste gang i foråret 2010 og herefter forventeligt i 2015) opdateres CardiAid AED ved førstkommende service. Opdateringen omfatter (kun hvor guider ændres): Opdatering af verbale instruktioner Opdatering af visuelle instruktioner Opdatering af EKG analyse Opdatering af teknologi for afgivelse af stød Opdateringen sker uden yderligere omkostninger.

8 5. Servicekoncept CardiAid AED Med en serviceaftale sikres omgivelserne optimalt, samtidig med at produktgarantien udvides fra 2 til 6 år. Der tilbydes to forskellige sevicemodeller: Service, hvor der sendes en speciel kasse designet til hjertestarteren ud til kunden, som herefter returnere denne til vores servicecenter for service. On- site service, hvor vores servicemontører udfører service hos kunden. Hvorfor on- site service? Det er vores erfaring, at såfremt service skal udføres hos et servicecenter vil det typisk tage 10 hverdage fra produktet forlader kunden til det er tilbage hos kunden. Vi mener ikke, at der er grund til at løbe en risiko, ved at hjertestarteren forlader kunden. Når hjertestarteren har forladt kunden indtil den kommer tilbage, har man samtidig fjernet muligheden for at behandle et hjertestop. Hvorfor Service? Vi mener, at det er uforsvarligt at lade ikke professionelle udføre teknisk arbejde med livreddende udstyr. Derfor kan kun en certificeret servicetekniker udskifte f.eks. batteriet. Vores batterier er af højeste standard og bliver testet af serviceteknikeren inden dette indsættes i maskinen. Der er ingen grund til at løbe den risiko, at batteriet indsættes forkert, eller at man får indsat et batteri, som er næsten fladt. Hjertestarteren testes endvidere med et avanceret apparat kaldet en DEFI tester. DEFI testeren kan simulere flere forskellige tilfælde af akutte hjertestop, hvorved teknikeren kan teste hjertestarterens evne til at analyse og behandle (afgive korrekt stød) hjertestoppet. Ved service skiftes endvidere elektroder og nødhjælpspakken. Hjertestarterens selvtest CardiAid gennemfører automatisk selvtest dagligt og månedligt for at kontrollere produktets funktionalitet. Skulle der opstå et problem vil køberen blive advaret ved en visuel og akustisk fejlmeddelelse. Derfor bør køber jævnligt tjekke produktet. Købers egenkontrol bør foretages hver 6. måned og omfatte: Kontroller at OK symbolet lyser Åben låget på CardiAid Kontroller efter låget er åbnet om alle indikatorer lyser i kort tid Kontroller herefter at OK symbolet lyser vedvarende Den verbale instruktion begynder Luk låget på CardiAid. Den verbale instruktion stopper Kontroller at OK symbolet blinker Kontroller hjertestarterens udseende. Hjertestarteren skal være ubeskadiget Kontroller tilbehør. Alt tilbehør skal være intakt og ubrugt Kontroller udløbsdatoen på elektroderne.

9 Følgende er dækket af aftalen: Service 2 gange i løbet af produktets garantiperiode, der fra producentens side er fastsat til 6 år. Service vil blive foretaget i samme måned som produktet er leveret, henholdsvis 2 og 4 år efter leveringstidspunktet. Service vil blive udført af en af Cardia Scandinavia s autoriserede Service Provider på købers adresse som angivet ovenfor Transport til og fra købers adresse ved de 2 nævnte serviceeftersyn Forbrugt arbejdstid under serviceeftersyn Obligatorisk kontrol og service af hjertestarteren efter brug. Serviceeftersyn udføres i henhold til servicemanual og inkluderer: Udskiftning af batterier Udskiftning af elektroder Udskiftning af nødhjælpspakke Funktionskontrol (med DEFI tester) Udvendig og indvendig visuel inspektion Opdatering af ILCOR guidelines Følgende er IKKE dækket af serviceaftalen: - Vægholder, skab eller andet tilbehør til hjertestarteren.

10 6. Beskrivelse af CardiAid CPR Ezy Mange mennesker har taget et førstehjælpskurses indeholdende Hjerte- Lunge- Redning og er derfor uddannet i hjertemassage. Desværre svinder folks evne til at udføre korrekt hjertemassage hurtigt og drastisk, og folk har derfor svært ved at udføre effektiv hjertemassage. Det er ved studier endvidere bevist, at selv de fleste professionelle reddere, instruktører og læger ikke kan udføre en fuldstændig effektiv hjertemassage. CardiaTech har derfor på opfordring fra Cardia Scandinavia indgået et samarbejde med producenten bag CPR Ezy om levering af apparatet som CardiAid CPR Ezy. CardiAid CPR Ezy er et apparat som hjælper til med at forbedre den effektive hjertemassage. Apparatet placeres på brystkassen og tændes. Den kan benyttes sammen med en AED. Dog skal man fortsat stoppe hjertemassagen, når stød foretages. Formålet med apparatet er at give brugeren besked om, hvorvidt trykket på brystkassen er tilstrækkeligt eller for hårdt. Apparatet tager hensyn til personens størrelse og vægt. Hjælper brugeren til at give den mest effektive brystkompression Guider brugeren med metronomensignal LED som angiver om der trykkes med korrekt kraft Reducerer risikoen for skader på ribben og lunger Forbedrer Hjerte- Lunge- Redning træning Sikrer at man fjerner alt tryk fra brystkassen mellem brystkompressionerne Automatisk batteritest Metronomen signal kan omprogrammeres iht. ILCOR guidelines Assisterer brugeren med at holde den rigtige vinkel på brystkompressionerne Fjerner gætterierne ved hjertemassage! CardiAid CPR Ezy er det naturlige valg sammen med CardiAid AED hjertestarteren. Sammen leverer de to apparater en yderst effektiv behandling af akutte hjertestop.

11 7. Beskrivelse af øvrigt tilbehør 7.a CardiAid trainer CardiAid AED kan bruges af enhver, men i en nødsituation vil det være en stor fordel på forhånd at vide, hvordan en automatisk ekstern defibrillator fungerer. Træning i brug af hjertestartere anbefales derfor af ILCOR, den internationale komité for genoplivning, og dermed også af både European Resuscitation Council (ERC) og Dansk Råd for Genoplivning. Uddannelse skaber bevidsthed om og kendskab til defibrillatorer og øger motivationen til omgående at gribe ind i tilfælde af hjertestop. Derfor har CardiaTech udviklet CardiAid Trainer, en øvelsesversion af CardiAid AED hjertestarteren. CardiAid Trainer er det perfekte redskab ikke alene for kursusvirksomheder, men også for CardiAid kunder som ønsker at udføre regelmæssig træning af potentielle brugere, for eksempel større virksomheder og organisationer. Særlige funktioner: CardiAid Trainer har præcis samme design som en CardiAid AED defibrillator, så brugeren bliver bekendt med apparatet. CardiAid Trainer kan simulere alle tænkelige scenarier, som en bruger kan komme ud for i virkeligheden, og brugeren kan derved trænes til at handle korrekt i alle situationer. CardiAid Trainer kan styres af instruktøren via fjernbetjening. Instruktøren kan momentant vælge imellem forskellige scenarier, som passer til brugerens behov og emnet for undervisningen, så kurset bliver mest muligt effektivt. Det indbyggede opladelige batteri gør CardiAid Trainer nem at transportere og sikrer lang brugstid. Den kan selvfølgelig også bruges imens den er tilsluttet en stikkontakt. CardiAid Trainer er udviklet og designet i overensstemmelse med den internationale komité for genoplivning s anbefalinger, ILCOR 2005 Reanimation Guide. CardiAid Trainer har 15 sprogvalg, som kan vælges af instruktøren. CardiAid Trainer kan med fordel bruges sammen med CardiAid CPR Ezy for at optimere træningen af hjertemassage. 7.b CardiAid vægholder Vægholder hvori CardiAid AED hjertestarteren placeres i sin beskyttelsestaske:

12 7.c CardiAid alarmskab Kabinet til ophæng på væg hvor CardiAid AED hjertestarteren er placeret i. Kabinettet er udført i solide materialer og har visuel og akustisk alarm. Skabet kan låses. I foråret 2010 kan skabet leveres med elektronisk kodelås. I foråret 2010 kan skabet leveres med GSM modul med følgende funktioner: Overvåger hjertestarterens status og giver besked til vores servicecenter såfremt der opstår problemer med hjertestarteren Mulighed for direkte alarm til alarmselskab Mulighed for alarm til valgte numre via sms

13 Bilag 1 Cardia Scandinavia - Hersegade Roskilde - Tlf Fax info@cardiascandinavia.com

14 Pressemeddelelse Hjerteforeningen vil redde flere liv med hjertestartere Chancen for at overleve et hjertestop falder med omkring 10 % for hvert minut, der går, før en livreddende indsats sættes i gang. Mange tøver med at hjælpe, for hvordan er det nu lige, man gør? Med en hjertestarter i hånden bliver hjælperne både guidet gennem processen og får mulighed for at give livgivende stød. Derfor har Hjerteforeningen indledt et samarbejde med Cardia Scandinavia i en fælles mission om at få udbredt kendskabet til hjertestartere endnu mere. Cirka ikke-hospitals-indlagte danskere bliver hvert år ramt af pludseligt hjertestop. Kun omkring 175 af dem overlever. Det er de barske kendsgerninger bag den nye aftale. - Hvis de ramte med det samme modtog livreddende førstehjælp kombineret med hjertestart anslås det, at antallet af overlevende ville stige til cirka 300, fortæller projektleder Tim Boye Jensen fra Hjerteforeningen. - Vi ved, at det at have en hjertestarter ved hånden gør den livsvigtige førstehjælp både nemmere at gå til og mere effektiv. Hjertestartere er allerede udbredt i store dele af landet, men vi arbejder på at udbrede kendskabet til dette hjælpemiddel endnu mere, så flere menneskeliv kan blive reddet. Samarbejdet med Cardia Scandinavia giver mulighed for at få flere hjertestartere ud i hele Danmark. Salget støtter bekæmpelse af hjerte-kar-sygdomme Hver gang, der bliver solgt 1 eksemplar af CardiAid-hjertestarteren, får Hjerteforeningen et tilskud til deres oplysnings- og forskningsarbejde. Og for Cardia Scandinavia handler samarbejdsaftalen primært om at kunne yde en endnu bedre service til deres kunder. - Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til Hjerteforeningens arbejde på denne måde, fortæller firmaets direktør Jonas Markou. - Vi ser os selv som en ansvarlig virksomhed, som ikke bare vil sælge nogle hjertestartere. Derfor gør vi meget ud af at informere om hjerteanfald, og hvordan de kan undgås, ligesom vi i samarbejde med Hjerteforeningen giver vores kunder tilbud om motion og god kost, så de forhåbentlig aldrig får brug for den hjertestarter, de har hængende. Og hver gang, vi sælger en hjertestarter, gør vi kunden opmærksom på de førstehjælpskurser og kurser i brugen af hjertestartere, som Hjerteforeningen afholder. Cardia Scandinavias hjemmeside linker til et kort over alle hjertestartere i Danmark. Jonas Markou håber, at samarbejdet med Hjerteforeningen vil bidrage til, at endnu flere virksomheder, supermarkeder, sportsklubber og private får øjnene op for fordelene ved at have en hjertestarter hængende. For en sikkerheds skyld.

15 Kontaktperson: Direktør Jonas Markou, Cardia Scandinavia. Direkte telefon Baggrund Om CardiAid hjertestarteren CardiAid er et tyskudviklet produkt, som bruges i hele verden. Når uheldet er ude, holder CardiAid i overført betydning brugeren i hånden hele vejen gennem førstehjælpsprocessen ved hjælp af tydelige instruktioner med både tale og billeder. Den minder sågar brugeren om, at hun skal huske at ringe til alarmcentralen. Hjertestarteren er meget sikker at bruge. Den kan kun give stød, når den registrerer en bestemt fejl i hjerterytmen hos personen, som indikerer hjertestop. Derfor kan starteren heller ikke misbruges. Indtil nu har hjertestarteren været i brug i alt 3 gange i Frankrig og Holland; alle gange blev personens liv reddet. Læs mere på

16

17

18

19

20

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv Hjertestarter totalløsninger Leasing Salg Rådgivning Din indsats redder menneskeliv Hvorfor hjertestarter?... 4 Når I har besluttet jer for at købe en hjertestarter, er der mange spørgsmål, der melder

Læs mere

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Beredskabsmester Lars M. Sørensen Hvorfor Hjertestarter Tidlig alarmering Tidlig hjertemassage Tidlig defibrillation Tidlig stabillisering Hvad er

Læs mere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere Endnu bedre support til professionelle livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere om, hvorvidt

Læs mere

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole.

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Sdr. Vang Skole har fået installeret en hjertestarter af TRYG Fonden. Vi håber selvfølgelig at den aldrig kommer i brug. Hjertestarteren er placeret på facaden af Søndervang

Læs mere

Brugsanvisning AED-træner

Brugsanvisning AED-træner Brugsanvisning AED-træner VARENUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. AED (automatiseret ekstern defibrillator)-træneren er et apparat, som er beregnet til brug

Læs mere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere AED Plus Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere Nødvendig hjertemassage De nyeste retningslinjer fra Det Europæiske Råd for Genoplivning (European Resuscitation Council, ERC) udgivet i 2010, siger det

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed model TRN-360-1 Brugervejledning HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed, model TRN-360-1 Denne

Læs mere

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker agefter Powerheart G5 giver dig selvtillid til at hjælpe. I Danmark. Dit lokale Cardiac Science team står altid til rådighed med support og den

Læs mere

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation WWW.PROTECTGLOBAL.COM Vigtig brugerinformation 2 Indholdsfortegnelse Inden brug... Side 4 Betjening.... Side 5 Rengøring og vedligeholdelse.... Side 6 Med garanti et sikkert produkt.... Side 7 Lysdiodernes

Læs mere

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112 1. Sikkerhed 2. Vurder 3. Tilkald hjælp 4. Førstehjælp Sikkerhed for dig selv og andre Sluk motor, havariblink, advarselstrekant, vest, træk i sikkerhed, el, giftige stoffer, temperatur, skarpe genstande.

Læs mere

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014 Oversigt Problemets omfang Hvad skal jeg kunne? Akut hjertestop Andre akutte medicinske tilstande AED Opsamling Spørgsmål 2 Problemets omfang Ekstremt sjældent Børn har ALDRIG primært hjertestop!!!! Børn

Læs mere

Not to be... Hjertestarter Pad 500P

Not to be... Hjertestarter Pad 500P To be... or Not to be... Hjertestarter Pad 500P Hjertestarter - Kan være forskellen på liv og død Alle kan få brug for hjælp men ikke alle får hjælpen i tide 3.500 Hvert år rammes 3.500 mennesker i Danmark

Læs mere

Hvad er Vigi Fall Faldalarm?

Hvad er Vigi Fall Faldalarm? Hvad er Vigi Fall Faldalarm? Vigi Fall er verdens første fuldautomatiske faldalarm, der registrerer alle typer af fald Vigi Fall sender fuldautomatisk information og alarm videre i tilfælde af fald uden

Læs mere

DEN FØRENDE HJERTESTARTER

DEN FØRENDE HJERTESTARTER DEN FØRENDE HJERTESTARTER EN HJERTESAG VÆR KLAR, NÅR HVERT SEKUND TÆLLER Det sker på brøkdelen af et sekund. En person falder om med pludseligt hjertestop og uret begynder at tikke. Du ringer efter hjælp,

Læs mere

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Mere end bare en hjertestarter en hjertestarter, der guider dig hele vejen alarmering hjerte-lunge-redning defibrillering avanceret behandling

Læs mere

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016

FØRSTEHJÆLP. Kursuskatalog 2016 FØRSTEHJÆLP Kursuskatalog 2016 INDHOLD BASISUDDANNELSER Førstehjælp ved hjertestop 4 timer Kurset henvender sig til alle der har et ønske om at kunne bistå i tilfælde af et hjertestop. TILVALG TIL BASISUDDANNELSER

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk Alarmsender DK Brugervejledning yderligere information på www.phonicear.dk indholdsfortegnelse DETECTs funktion.............................. 1 DETECT indstillinger............................ 2 DETECT

Læs mere

HeartSine samaritan PAD. SAM300 Brugermanual

HeartSine samaritan PAD. SAM300 Brugermanual HeartSine samaritan PAD SAM300 Brugermanual Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Pudseligt hjertestop 3 Hjerterytme 3 At opdage fibrillation 3 Træning 3 Fremtidige brugere 3 samaritan PAD model sam300 konfiguration

Læs mere

Automatisk nødopkald Ofte stillede spørgsmål

Automatisk nødopkald Ofte stillede spørgsmål Her giver vi en gennemgang af nogle af de oftest stillede spørgsmål om Automatisk nødopkald og svarene på dem. De er baseret på erfaringer fra opkald til nødtjenester og deres besvarelser. De indeholder

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

Dansk brugsanvisning. Airon Wireless Kropsanalysevægt. Airon Wireless Aktivitetstracker Trin Kalorier Afstand Søvn Ur

Dansk brugsanvisning. Airon Wireless Kropsanalysevægt. Airon Wireless Aktivitetstracker Trin Kalorier Afstand Søvn Ur Versjon: 1.0 Andre Airon Wireless produkter Airon Wireless system er en serie af produkter, der giver dig et godt overblik over nogle af dine vigtigste sundhedsrelaterede data i samme program. Prøv også:

Læs mere

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1

BRUGERMANUAL. Brugermanual. Terapi- / Dagslys ELE018896A. Version 1.0. Terapi- / Dagslys ELE018896A 1 Brugermanual Terapi- / Dagslys ELE018896A Version 1.0 1 Indholdsfortegnelse: Introduktion: 3 Hvordan virker Terapi- / Dagslys lampen? 3 Tegn og symboler 4 Sikkerhed og ydeevne 4 Bemærkninger 5 Beskrivelse

Læs mere

LÆS DETTE FØR DU SÆTTER BATTERIER I APPARATERNE!

LÆS DETTE FØR DU SÆTTER BATTERIER I APPARATERNE! Gratulerer! Vi takker for tilliden ved dit valg af PrimaNOVA Digital Babycall, model GI-D4. Produktet er udstyret med digital teknologi og praktiske sikkerhedsfunktioner, så du kan være tryg ved, at apparaterne

Læs mere

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR ved Anne Marie Christensen og Vibeke Hai Hjertestopsinstruktører Hyppighed i Danmark Ca. 3500 personer får hvert år hjertestop udenfor sygehusene.

Læs mere

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150

Brugsanvisning MILJØRIVE. Park Ranger 2150 Brugsanvisning MILJØRIVE Park Ranger 2150 Introduktion Kære Kunde Tillykke med dit nye Nilfisk-Egholm produkt. Park Ranger 2150 er en dansk udviklet og produceret redskabsbærer, der er særdeles fleksibel

Læs mere

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86

R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 R E F E R A T af Dansk Råd for Genoplivnings møde nr. 86 Mødet blev gennemført torsdag den 26. maj 2015 ved TrygFonden, Virum. Til stede: Hanne Balle, Jesper Kjærgaard, Jens Flensted Lassen, Jens Roland,

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! Hver dag rammes 10 danskere af hjertestop! Under 10% af disse mennesker overlever! Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle hjertestartere placeres

Læs mere

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system

GSM porttelefon og samtale anlæg. SSI 2600.8002 GSM porttelefon system SSI 2600.8002 GSM porttelefon system GSM samtale anlæg og 1000 telefon numre med opkald for dør/port åbning Udendørs station med separat indendørs kontrol boks SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 27,

Læs mere

Postillonen og miljøet:

Postillonen og miljøet: Postillonen og miljøet: Postillonen er en virksomhed, som primært beskæftiger sig med kurértransport af stykgods. Vi udfører desuden transporter af levende vilde dyr, og vi udfører fast firmakørsel. Vi

Læs mere

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er 16. februar 2018 FSN86100186 Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er Kære HeartStart AED-ejer Vi kontakter dig, fordi vores optegnelser

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6 BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100%

Samlet status. Månedsopdeling. Distribueret. Nogen svar 100% Gennemført. Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % Frafaldet % Månedsopdeling % 5% 5% 5% % Maj % Juni % Juli % August % September % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

TIL PÅRØRENDE om hjernedød og organdonation

TIL PÅRØRENDE om hjernedød og organdonation TIL PÅRØRENDE om hjernedød og organdonation TIL PÅRØRENDE VÆRD AT VIDE At miste en nærtstående er en af de sværeste oplevelser, vi kan komme ud for i livet. Midt i meningsløsheden kan det være vanskeligt

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

AED Pro tilbehør og træningsprodukter

AED Pro tilbehør og træningsprodukter AED Pro tilbehør og træningsprodukter Pads CPR-D-padz De innovative to-i-en CPR-D-padz som sikrer hurtig og præcis placering. De registrerer og rapporterer dybden og frekvensen af brystkompressionerne

Læs mere

Brugervejledning SF350EN CO alarm

Brugervejledning SF350EN CO alarm Brugervejledning SF350EN CO alarm Certificeret: EN50291:2001 Læs denne brugsanvisning grundigt og forstå indholdet inden De aktiverer CO alarmen og tager den i brug. Gem brugervejledningen et sikkert sted

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp 12V/3 MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04 Brugsanvisning Compact Trappelift NEBA A/S - Baldersbuen 17 - Box 220 - DK-2640 Hedehusene - Telefon 46 59 01 77 Telefax 46 59 01 97 - e-mail: neba@neba.dk Juni 04 Brugsanvisning til Compact 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

FORSKELLEN LIGGER I DETALJERNE. de vigtigste konkurrencefordele for lg solar

FORSKELLEN LIGGER I DETALJERNE. de vigtigste konkurrencefordele for lg solar FORSKELLEN LIGGER I DETALJERNE. de vigtigste konkurrencefordele for lg solar INDHOLD 01 TEKNISK KOMPETENCE Førende - også fremadrettet 02 INNOVATION NeON sætter nye standarder 03 KVALITET LG kan holde

Læs mere

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Resume af væsentlige ændringer Nye internationale, evidensbaserede retningslinjer for cardiopulmonal

Læs mere

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar.

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FINANSIEL STYRKE HVORDAN ER DEN AKTUELLE SITUATION INDEN FOR SOLAR-INDUSTRIEN? Markedet for solarenergi ændrer sig væsentligt.

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk Trådløs Dørsensor Magnetisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 5 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 6 RESET TIL

Læs mere

Food safety. esmiley. Din bedste ven, når det gælder fødevaresikkerhed

Food safety. esmiley. Din bedste ven, når det gælder fødevaresikkerhed Food safety Din bedste ven, når det gælder fødevaresikkerhed e Elektronisk egenkontrol Hurtig og sikker egenkontrol = glade kontrolbesøg egenkontrol sørger for, at du opfylder kravene fra myndighederne

Læs mere

PRESSEORIENTERING FYRVÆRKERI I DANMARK FYRVÆRKERIBRANCHEFORENINGEN, DECEMBER 2014

PRESSEORIENTERING FYRVÆRKERI I DANMARK FYRVÆRKERIBRANCHEFORENINGEN, DECEMBER 2014 PRESSEORIENTERING FYRVÆRKERI I DANMARK FYRVÆRKERIBRANCHEFORENINGEN, DECEMBER 2014 FYRVÆRKERIBRANCHEFORENINGEN Brancheforeningen består p.t. af 9 virksomheder, der importerer nytårsfyrværkeri og 7 virksomheder,

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

KIBO Sikring A/S 2015. Service & Beredskab

KIBO Sikring A/S 2015. Service & Beredskab KIBO Sikring A/S 2015 Service & Beredskab Ov erv ågn ing Be red skab Mek ani sk S Bra nd si ing kr e vic Ser & ing ikr isk n o tr Elek KIBO Sikring 360 graders sikringspartner Vi passer på dig og dine

Læs mere

Førstehjælp. Indledning:

Førstehjælp. Indledning: Førstehjælp Indledning: I det følgende vil vi primært beskæftige os, med emnerne førstehjælp i forbindelse med elektrisk stød og/eller forbrænding, da det er de væsentligst forekomne skader i forbindelse

Læs mere

Emhætte Brugsanvisning

Emhætte Brugsanvisning Emhætte Brugsanvisning INDHOLD 1.Introduktion 2.Beskrivelse 3..Montering 4..Bemærkninger vedr. montering 5..Sikkerhedsregler 6 Brug 7 Vedligeholdelse 8..Garantibevis 1 INTRODUKTION 1. Tak, fordi du valgte

Læs mere

LAK-900-M. Brugervejledning for lydaktiveret kald med monitorudgang

LAK-900-M. Brugervejledning for lydaktiveret kald med monitorudgang Brugervejledning for lydaktiveret kald med monitorudgang LAK-900-M KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20 7600 Struer Mail: knop@knop.dk www.knop.dk Tlf.: - 1-9784 0444 Fax.: 9784 0666 Indhold: Tilsigtet anvendelse

Læs mere

1. udgave. 1. oplag. 2010. Foto: NN. Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 1179

1. udgave. 1. oplag. 2010. Foto: NN. Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 1179 1. udgave. 1. oplag. 2010. Foto: NN. Produktion: Datagraf. Bestillingsnr.: 1179 BRYSTSMERTER (ANGINA PECTORIS) OG BLODPROP I HJERTET Kend symptomerne og reagér hurtigt HVAD ER ANGINA PECTORIS? Angina pectoris

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

Sweex Powerline 200 Adapter

Sweex Powerline 200 Adapter Sweex Powerline 200 Adapter Introduktion Udsæt ikke Sweex Powerline Ethernet adapter 200 Mbps for ekstreme temperaturer. Produktet må ikke placeres i direkte sollys eller tæt ved varmekilder. Anvend ikke

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Nye tal fra Dansk Hjertestopregister De nye tal fra Dansk Hjertestopregister bygger på et datagrundlag på 29.431 hjertestop uden for hospital i perioden juni 2001

Læs mere

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug.

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug. DK BRUGERMANUAL Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem manualen til senere brug. Indholdsfortegnelse GENEREL INFORMATION RÅD OM LEDNINGSNET OG BATTERI SIKKERHEDSINFORMATION FØRSTE

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 240 minutter Maj 2015 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

XS 0.8 38 DK 12V/0.8A OPLADERKABEL. *Dit forsyningsstik skal måske være anderledes for at passe til din stikkontakt.

XS 0.8 38 DK 12V/0.8A OPLADERKABEL. *Dit forsyningsstik skal måske være anderledes for at passe til din stikkontakt. 12V/0.8A XS MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

Safe Park parkeringsur: Brugervejledning

Safe Park parkeringsur: Brugervejledning Safe Park parkeringsur: Brugervejledning Frasigelse Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. Der tages intet ansvar for tekniske eller redaktionelle fejl eller udeladelser heri, ej heller

Læs mere

WT-1672A GSM trømsvigt Alarm

WT-1672A GSM trømsvigt Alarm VERSION: 1.2 UPDATED: AUG 2013 WT-1672A GSM trømsvigt Alarm Bruger MANUAL WITURA TECHNOLOGY SDN BHD WT-1672A GSM Power Outage Alarm User Manual V1.4 1 INTRODUCTION Strømsvigts alarm er en simpel enhed

Læs mere

KARRIERE. »Vi ønsker, at arbejdet med. rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces.

KARRIERE. »Vi ønsker, at arbejdet med. rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces. »Vi ønsker, at arbejdet med rationel lægemiddelbehandling herunder medicingennemgang bliver en vedvarende proces. Mona Rashed 4 pharma februar 2011 Medicingennemgang og mobilisering af patienterne Region

Læs mere

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser:

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser: Hæve/Sænke skammel. Vi har valgt at tage fat i den problemstilling, som hedder Faldulykker i hjemmet. Langt de fleste ulykker sker i og omkring hjemmet. Stød og slagskader pga. fald, er på toppen af listen

Læs mere

Psykologisk krisehjælp i forbindelse med røveri, vold og overfald

Psykologisk krisehjælp i forbindelse med røveri, vold og overfald Marts 2010 Aftale med WorkLife Partners A/S om Psykologisk krisehjælp i forbindelse med røveri, vold og overfald Vagttelefon nr.: 21 18 18 11 DSK har en aftale om psykologbistand til kriseramt personale

Læs mere

BOXER SMARTBOX. Brugermanual

BOXER SMARTBOX. Brugermanual 1 BOXER SMARTBOX Brugermanual INDHOLD... FJERNBETJENING... 3 PRODUKT... 4 INSTALLATION... 5 ANVENDELSE.... 6 TV-GUIDE... 8 MANUAL TIL DIN BOXER SMARTBOX! I denne manual kan du læse om, hvordan du bruger

Læs mere

CLIQ Solo Brugsanvisning

CLIQ Solo Brugsanvisning CLIQ Solo Brugsanvisning Kom godt i gang Tillykke med det nye intelligente låsesystem CLIQ Solo, der kombinerer det bedste inden for mekanik og elektronik. For at få optimalt udbytte af systemets sikkerhed,

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! Hver dag rammes 10 danskere af hjertestop! Under 10% af disse mennesker overlever! Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle hjertestartere placeres

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6 Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Hjemvisning af rådgiverpåbud givet på grundlag af påbud om at sikre forsvarlig manuel håndtering af frugt og grønt

Lov om arbejdsmiljø. Sag nr. 1 Hjemvisning af rådgiverpåbud givet på grundlag af påbud om at sikre forsvarlig manuel håndtering af frugt og grønt Nyhedsbrev nr. 6/2013 Arbejdsmiljøklagenævnet har i juni måned 2013 truffet følgende afgørelser af almen eller principiel interesse. rne vil kunne læses i deres helhed i Retsinformation. Nyhed: Klik på

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske. bocentre på Amager. Sundhedsudvalget, tirsdag den 1. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Svar på Spørgsmål 57 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Folketingets Sundhedsudvalg Anledning: Åbent samråd om dødsfald på psykiatriske bocentre på

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

Elhegn til 230 volt. 52 joule

Elhegn til 230 volt. 52 joule Elhegn til 230 volt Patura P-8000 Den kraftigste spændingsgiver på det europæiske marked. Anvendes hvor der virkelig er behov for power, store indhegninger eller indhegninger med meget afledning og vegetation.

Læs mere

ESSENTIAL SERVICES NYT FRA BANG & OLUFSEN SERVICE CONCEPT. Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale

ESSENTIAL SERVICES NYT FRA BANG & OLUFSEN SERVICE CONCEPT. Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale NYT SERVICE CONCEPT fra Bang & Olufsen giver dig fuld tryghed ESSENTIAL SERVICES FRA BANG & OLUFSEN Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale www.bang-olufsen.com

Læs mere

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet E MPOWERING YOUR BUSINE SS SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet www.toyota-forklifts.dk SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet Som man kan forvente af verdens førende

Læs mere

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Træ og møbler Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Arbejdstilsynet gennemfører i perioden 2011til og med 2015 særlige tilsynsindsatser med mere fokus på dialog og

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 500P Trainer-enhed model TRN-500-1 Brugervejledning HeartSine samaritan PAD med CPR Advisor-model 500P Trainer-enhed

Læs mere

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte Trivselsplan - og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte I Vestsalling skole og dagtilbud arbejder vi målrettet for at skabe tydelige rammer for samværet og har formuleret dette som forventninger

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo

Instruktionsmanual. Kidzone ECE R44 / 04. Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo. Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Instruktionsmanual Kidzone Bagudvendende med sikkerhedssele 9-25 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele 9-18 kilo Fremadvendende med sikkerhedssele for voksne 15-25 kilo Testet og godkendt i henhold til

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540

BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540 BRUGERMANUAL FOR MODEL MRT 1432 MRT 1542 MRT 1635 MRT 1742 MRT 1850 MRT 2150 MRT 2540 Denne manual Denne manual tilhører. og skal opbevares hos/ved.. Firma Serienummer.. Købsdato Garanti udløbsdato. Leverandør.

Læs mere

HandySwing. Brugsanvisning

HandySwing. Brugsanvisning HandySwing Brugsanvisning IMM1063_IFU_DK Version 5 2015 Illustrationer Illustration 1 Illustration 2 Illustration 3 Illustration 4 Illustration 5 Illustration 7 Illustration 8 Illustration 6 2 Indhold

Læs mere

Alt begynder med god diagnostik

Alt begynder med god diagnostik Alt begynder med god diagnostik Fuldstændig søvndiagnostisk løsning, lige fra screening til fuld polysomnografi Screening Berlin-spørgeskema RUSleeping Berlin-spørgeskemaet er et enkelt 14-punkts spørgeskema

Læs mere

DAB+ adaptor. Kære kunde,

DAB+ adaptor. Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

af 5 10-12-2005 10:37

af 5 10-12-2005 10:37 Førstehjælp At-meddelelse nr. 4.04.19 Oktober 1995 Erstatter: December 1991 Baggrund Bekendtgørelse om byggepladsers og lignende arbejdssteders indretning. Bekendtgørelse om faste arbejdssteders indretning.

Læs mere

MODEL: RC421-WL TO RADIO FREKVENS RØG ALARM LÆS MANUALEN OMHYGGELIGT FØR BRUG OG GEM DEN FOR FREMTIDIG REFERENCE

MODEL: RC421-WL TO RADIO FREKVENS RØG ALARM LÆS MANUALEN OMHYGGELIGT FØR BRUG OG GEM DEN FOR FREMTIDIG REFERENCE MANUAL MODEL: RC421-WL TO RADIO FREKVENS RØG ALARM LÆS MANUALEN OMHYGGELIGT FØR BRUG OG GEM DEN FOR FREMTIDIG REFERENCE 1 INDHOLD: SPECIFICATION 2 SIKKERHEDS INFORMATION... 2 BATTERI FORBINDELSE 3 ANBEFALEDE

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Baggrund: I Danmark dør 1200 personer i alderen 20-54 år af kræft og nogle af dem er forældre.

Baggrund: I Danmark dør 1200 personer i alderen 20-54 år af kræft og nogle af dem er forældre. Omsorgsplan Sammenskrivning af Rødkilde Skoles omsorgsplan: Baggrund: I Danmark dør 1200 personer i alderen 20-54 år af kræft og nogle af dem er forældre. Hver dag oplever 10-20 børn at deres mor eller

Læs mere

Røreværk EHR 20 / 2.4S

Røreværk EHR 20 / 2.4S Røreværk EHR 20 / 2.4S 88.1406.700 Brugsanvisning Vigtige sikkerheds instruktioner Brugsvejledning Vigtige instruktioner og advarsler er lokaliseret på maskinen ved hjælp af symboler: Under arbejdet bør

Læs mere

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk

Zoomax Snow. Brugsvejledning. Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk Zoomax Snow Brugsvejledning Lys og lup ApS Erhvervsvej 30 2610 Rødovre Tlf. 43 451 451 www.lysoglup.dk lysoglup@lysoglup.dk BL-04 Beskrivelse Zoomax Snow er en letvægts elektronisk lup med en 4,3 tommer

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN HJERTEPILOTER LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloter er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter,

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug.

ErgoTrainer. Vægtaflaster. Brugermanual. Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. ErgoTrainer Vægtaflaster Brugermanual Vigtig information! Brugermanualen skal læses inden ErgoTraineren tages i brug. Denne brugermanual indeholder informationer i forbindelse med brugen, vedligeholdelse

Læs mere

SmartAir TS1000. Daglig brug

SmartAir TS1000. Daglig brug SmartAir TS1000 Daglig brug Indhold Brugere... 4 Opret brugere... 4 Brugerliste vinduet... 5 Knapper... 5 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)... 7 Døre... 8 Opret døre... 8 Dørliste

Læs mere

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge

Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Skræddersyede digitale løsninger alle kan bruge Tak for et givende samarbejde i år, og for altid gode oplevelser, når jeg har ringet til jer. Det er en fantastisk betjening man får - I er altid søde og

Læs mere