AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere"

Transkript

1 AED Plus Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere

2 Nødvendig hjertemassage De nyeste retningslinjer fra Det Europæiske Råd for Genoplivning (European Resuscitation Council, ERC) udgivet i 2010, siger det tydeligt: Effektiv defibrillering kræver førsteklasses hjertemassage udført med den korrekte dybde og frekvens. Når hjertemassage er nødvendig, giver AED Plus med Real CPR Help den bedste hjælp til at redde liv. CPR-D-padz elektroden indeholder en sensor, der registrerer og måler hjertemassagen.

3 ERC s 2010 retningslinjer siger, at uanset om stød anbefales eller ej, skal førstehjælpere fokusere på at give den bedst mulige hjertemassage. 1 Hvis der ikke skal afgives stød, er effektiv hjertemassage det eneste, der muligvis kan redde den tilskadekomne. Det skyldes, at effektiv hjertemassage er det eneste, der kan genoprette hjerterytmen til det niveau, der er nødvendigt for, at stødet kan virke. Selv når hjertestarteren siger Stød anbefales, skal effektiv hjertemassage indledes, så snart et stød er afgivet. Efter stødet kæmper hjertet for at få blod, samtidig med at det forsøger at omorganisere og genoprette den naturlige hjerterytme. Når der sendes blod igennem hjertet og tilbage til hjertets muskler, yder hjertemassagen den hjælp, det overanstrengte hjerte har brug for. Uden denne hjælp vil stødet alene muligvis ikke være nok, og den tilskadekomne genoplives måske ikke. Lydmeddelelser stemmer overens med den viste tekst i displayet. Vigtig viden ERC s 2010 retningslinjer anbefaler, at førstehjælpere trykker til en dybde på mellem 5 og 6 cm og med en hastighed på mindst 100 tryk pr. minut. Men hvordan ved du, om du har nået den rigtige dybde og frekvens? Du bør ikke være tvunget til at gætte du skal vide det. Kun en hjertestarter, der giver dig feedback i realtid om din hjertemassage, hjælper dig bedst med at redde et liv. Vigtigheden af tidlig og vedvarende hjertemassage understreges i disse retningslinjer ERC retningslinjer, side 1220

4 Hjertestarteren, der hjælper dig med at give den bedst mulige hjertemassage Kun AED Plus fra ZOLL har Real CPR Help teknologi. En sensor i elektroden lader hjertestarteren måle hver kompression, og fortæller dig, om du gør det korrekt. Kommandoer og en indikator i realtid hjælper dig til at opnå den anbefalede dybde og frekvens af din hjertemassage. Hjertestarteren, der opfylder alle krav og anbefalinger AED Plus er den eneste hjertestarter, der på alle måder sørger for, at du opfylder ERC s 2010 retningslinjer, da det er den eneste hjertestarter, der fortæller dig, hvornår dine kompressioner har nået en dybde på mellem 5 og 6 cm. ZOLL opdaterede deres Real CPR Help teknologi for at opfylde de nye retningslinjer for kompressionsdybde i forbindelse med hjertemassage fra 4-5 cm dybde til 5-6 cm dybde. For at være sikker på at den hjertemassage du giver opfylder 2010 retningslinjerne, er det vigtigt, at du ved, hvornår dine kompressioner har en dybde på mellem 5 og 6 cm. Kun AED Plus kan give dig denne sikkerhed. Sådan fungerer det Omgående hjertemassage kan fordoble eller tredoble chancen for at overleve efter et hjertestop uden for hospital ERC retningslinjer, side 1223 CPR-D-padz elektroden registrerer bevægelserne af hjertemassagen til AED Plus Lyd- og tekstmeddelelser angiver kvaliteten af hjertemassagen Kompressionsindikatoren viser dig dybden af hver kompression i realtid Metronomen måler kompressionsfrekvensen og hjælper dig til at give mindst 100 tryk pr. minut Kompressionsindikatoren hjælper dig med at opnå den anbefalede trykdybde på mellem 5 og 6 cm.

5 Hjertestarteren guider dig Fordi AED Plus kan måle dine kompressioner, er du i stand til både at se, høre og læse, hvor godt du giver hjertemassage. HVORFOR HJERTESTARTER FØRSTEHJÆLPERENS HANDLINGER Er du ikke startet endnu? Er du stoppet med at give hjertemassage? Gør du det for langsomt? Trykker du ikke hårdt nok? AED PLUS SUPPORT GIV HJERTEMASSAGE FORTSÆT HJERTEMASSAGE Metronomen pacer dig til at holde den rigtige hastighed TRYK HÅRDERE Chancen for at overleve et hjertestop stiger ved tidlig behandling Forskning har vist, at sandsynligheden for at overleve et hjertestop stiger markant med hjertemassage og med anvendelse af en hjertestarter, før ambulancen når frem.* 24 % Giver du optimal hjertemassage? Gør du det korrekt? GOD HJERTEMASSAGE En indikator viser kompressionsdybden Før ambulancen når frem 5 % 9 % Ingen indgriben Udført hjertemassage Brug af hjertestarter Overlevelseschance (Udskrevet fra sygehus og i live efter 30 dage) Hvor er jeres hjertestarter? Alt for ofte er svaret: Vi har ingen. Den samme forskning, der viste en næsten femdobbelt stigning i overlevelseschancen (fra 5 % til 24 %), når en hjertestarter blev brugt, viste desværre også, at en hjertestarter kun var til rådighed i 2 % af tilfældene. *Weisfeldt ML, et al. J Am Coll Cardiol. 2010;55(16):

6 Effektiv Real CPR Help I den hidtil mest omfattende hospitalsundersøgelse viste forskningen utvetydigt, at Real CPR Help forbedrer kvaliteten af hjertemassage betydeligt. 2 Undersøgelsen målte kvaliteten af plejepersonalets hjertemassage, først uden hjælp og derefter igen med Real CPR Help fra en AED Plus. Kun 15 % af alle kompressioner udført uden hjælp nåede den korrekte dybde og frekvens. Med Real CPR Help fra en AED Plus nåede det samme plejepersonale den korrekte Førstehjælpere får hjælp til at give hjertemassage dybde og frekvens på 78 % i den anbefalede dybde og frekvens, der sender af deres kompressioner. Dette kommandoer/feedback enten fra hjertestarteren svarer til en femdobling i eller fra den manuelle defibrillator... kvaliteten af hjertemassagen ERC retningslinjer, side 1283 Fordele ved at eje en hjertestarter AED Plus kan hjælpe dig med bundlinjen i din organisation. Når AED Plus er blevet installeret, har den de laveste omkostninger af alle hjertestartere på markedet, især når det drejer sig om udskiftning af elektroder og batterier i løbet af hjertestarterens levetid. På grund af forbrugsvarernes lange levetid er denne hjertestarter den mest økonomiske, du kan eje, når man sammenligner udgifterne til vedligeholdelse over en 10 årig periode. AED Plus bruger almindelige lithiumbatterier (fås i håndkøb). Batterier og CPR-D-padz elektroder har begge en holdbarhed på fem år.

7 HVORFOR HJERTEMASSAGE Kvalitet køber tid ERC S 2010 retningslinjer fremhæver, at hvis de omkringstående ikke yder nogen form for hjælp til den tilskadekomne, falder overlevelseschancen med ca. 10 % for hvert minut, der går. Overlevelseschance (%) Sandsynlighed for overlevelse (uden hjertemassage)* 90 % 80 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % Ca. 0 % efter 10 minutter 10 % 0 % Minutter siden tilskadekomst Hvis hjertemassagen derimod påbegyndes med det samme efter tilskadekomsten, falder overlevelseschancen kun med 3-4 % pr. minut. Efter ca. 10 minutter vil overlevelseschancen stadig være på mindst 60 %. Sandsynlighed for overlevelse (med hjertemassage)* Overlevelseschance (%) 96 % 92 % 88 % 84 % 80 % Ca. 60 % efter 10 minutter 76 % 72 % 68 % 64 % 60 % Minutter siden tilskadekomst * Kilde: ERC Guidelines for Resuscitation Resuscitation. 2010;81:1278.

8 Den bedste hjælp Ingen andre hjertestartere guider førstehjælperen på samme måde som AED Plus. CPR-D-padz er to elektroder samlet i et stykke, der er nem og hurtig at placere. Med hver CPR-D-padz følger en førstehjælpspakke, der indeholder vigtigt udstyr, som du har brug for til at udføre livreddende førstehjælp. Et låg, der hjælper til at holde luftvejene frie. En baggrundsbelyst skærm, der viser rækkefølgen af, hvad der skal gøres, med en kombination af tekst, lyd og billeder. På skærmen vises den tid, der er gået og antal afgivede stød. Dette er vigtige oplysninger, som redningstjenesten har brug for at vide, når de ankommer. Real CPR Help. Ingen andre hjertestartere kan måle førstehjælperens hjertemassage og hjælpe til at opnå den korrekte dybde og frekvens. Med andre hjertestartere er du nødt til at gætte dybden af hver kompression. Med AED Plus ved du det. I pakken med førstehjælpsudstyr finder du alt, hvad du har brug for, når du yder førstehjælp lige fra saks og skraber til latexfri handsker. Litteratur: 1 European Resuscitation Council Guidelines for Resuscitation Resuscitation. 2010;81(10): Peberdy MA, et al. Resuscitation. 2009;80(10): ZOLL Medical Corporation, der er en del af Asahi Kasei Group, udvikler og markedsfører medicinsk udstyr og softwareløsninger, som fremmer førstehjælpsbehandling og redder liv på en mere effektiv måde. Med produkter til defibrillering og overvågning, blodcirkulations- og HLRfeedback, datastyring, livreddende væskeinfusion og terapeutisk temperaturstyring tilbyder ZOLL et bredt udvalg af teknologier, der hjælper klinikere, brand- og redningstjenester samt lægfolk med at behandle tilskadekomne med genoplivning og intensiv sygepleje. For flere informationer besøg Asahi Kasei Group er en alsidig gruppe af virksomheder under ledelse af holdingselskabet Asahi Kasei Corp., der har aktiviteter inden for kemi- og fiberprodukter, bolig- og byggematerialer, elektronik og i sundhedssektoren. Virksomhederne inden for sundhedssektoren inkluderer udstyr og systemer til intensiv sygepleje, dialyse, terapeutisk aferese, transfusion og fremstilling af bioterapeutiske produkter foruden medicinalvarer, diagnostiske reagenser og ernæringsprodukter. Med mere end medarbejdere verden over betjener Asahi Kasei Group kunder i over 100 lande. For flere informationer besøg AdvA ncing ResuscitA tion. t oda y. ZOLL Medical Corporation Hovedkontor 269 Mill Road Chelmsford, MA USA Datterselskabernes adresser og faxnumre samt øvrige lokaliteter i verden findes på ZOLL Medical Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Advancing Resuscitation. Today., AED Plus, CPR-D-padz, Real CPR Help, og ZOLL er varemærker eller registrerede varemærker, der tilhører ZOLL Medical Corporation i USA og/eller andre lande. Alle andre varemærker tilhører de respektive indehavere. Trykt i USA ERC

DEN FØRENDE HJERTESTARTER

DEN FØRENDE HJERTESTARTER DEN FØRENDE HJERTESTARTER EN HJERTESAG VÆR KLAR, NÅR HVERT SEKUND TÆLLER Det sker på brøkdelen af et sekund. En person falder om med pludseligt hjertestop og uret begynder at tikke. Du ringer efter hjælp,

Læs mere

AED Pro tilbehør og træningsprodukter

AED Pro tilbehør og træningsprodukter AED Pro tilbehør og træningsprodukter Pads CPR-D-padz De innovative to-i-en CPR-D-padz som sikrer hurtig og præcis placering. De registrerer og rapporterer dybden og frekvensen af brystkompressionerne

Læs mere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere Endnu bedre support til professionelle livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere om, hvorvidt

Læs mere

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Mere end bare en hjertestarter en hjertestarter, der guider dig hele vejen alarmering hjerte-lunge-redning defibrillering avanceret behandling

Læs mere

Endnu bedre support. til livreddere

Endnu bedre support. til livreddere Endnu bedre support til livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -defibrillator med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere, når de

Læs mere

Vores program. Din garanti

Vores program. Din garanti Vores program Din garanti Hvad er styring af et hjertestarterprogram? For at redde et menneske, der får hjertestop, har du brug for en hjertestarter, der er klar til at afgive et livreddende stød. Men

Læs mere

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR ved Anne Marie Christensen og Vibeke Hai Hjertestopsinstruktører Hyppighed i Danmark Ca. 3500 personer får hvert år hjertestop udenfor sygehusene.

Læs mere

Not to be... Hjertestarter Pad 500P

Not to be... Hjertestarter Pad 500P To be... or Not to be... Hjertestarter Pad 500P Hjertestarter - Kan være forskellen på liv og død Alle kan få brug for hjælp men ikke alle får hjælpen i tide 3.500 Hvert år rammes 3.500 mennesker i Danmark

Læs mere

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Beredskabsmester Lars M. Sørensen Hvorfor Hjertestarter Tidlig alarmering Tidlig hjertemassage Tidlig defibrillation Tidlig stabillisering Hvad er

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker agefter Powerheart G5 giver dig selvtillid til at hjælpe. I Danmark. Dit lokale Cardiac Science team står altid til rådighed med support og den

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN HJERTEPILOTER LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloter er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter,

Læs mere

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Nye tal fra Dansk Hjertestopregister Dansk Hjertestopregister offentliggør en samlet rapport med analyse af hjertestop uden for hospital i Danmark. Analysen bygger

Læs mere

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole.

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Sdr. Vang Skole har fået installeret en hjertestarter af TRYG Fonden. Vi håber selvfølgelig at den aldrig kommer i brug. Hjertestarteren er placeret på facaden af Søndervang

Læs mere

ZOLL AED hjertestarter tilbehør

ZOLL AED hjertestarter tilbehør ZOLL AED hjertestarter tilbehør INDHOLD 2 I Stødpads/elektroder 3 I Diverse tilbehør 4 I Opbevaring 5 I Hjertestarterskabe 6 I Skiltning 7 I Træningsudstyr 8000.0839 8900.0003.27 8900.0002.60 8900.0400

Læs mere

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering HLR-AED kursus Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering Kursusmål Efter dette kursus vil du være i stand til at demonstrere hvordan du: Undersøger en bevidstløs person Giver hjertemassage

Læs mere

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Resume af væsentlige ændringer Nye internationale, evidensbaserede retningslinjer for cardiopulmonal

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112 1. Sikkerhed 2. Vurder 3. Tilkald hjælp 4. Førstehjælp Sikkerhed for dig selv og andre Sluk motor, havariblink, advarselstrekant, vest, træk i sikkerhed, el, giftige stoffer, temperatur, skarpe genstande.

Læs mere

Basal genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE. Genoplivning

Basal genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE. Genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE Basal genoplivning Af Bo Løfgren, Mogens Zarling og Niels Henrik Vinther Krarup Genoplivning Biografi Bo Løfgren er læge og ph.d og er ansat ved Hjertemedicinsk Afdeling,

Læs mere

Brugsanvisning AED-træner

Brugsanvisning AED-træner Brugsanvisning AED-træner VARENUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. AED (automatiseret ekstern defibrillator)-træneren er et apparat, som er beregnet til brug

Læs mere

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer Lær at bruge en hjertestarter Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer (AED) givet af European Resuscitation

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune Punkt 6. Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune 2014-186041 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget drøfter kortlægningen af hjertestartere

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 09-04-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge førstehjælp? Altid Vi skræddersyr kurserne

Læs mere

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv Hjertestarter totalløsninger Leasing Salg Rådgivning Din indsats redder menneskeliv Hvorfor hjertestarter?... 4 Når I har besluttet jer for at købe en hjertestarter, er der mange spørgsmål, der melder

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 240 minutter Maj 2015 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 07-01-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde første hjælp? Det er vi nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge første hjælp? Altid Vi skræddersyer

Læs mere

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat www.regionmidtjylland.dk Hjertestartere Hjertestartere Jf. Sundhedsstyrelsen er der hvert år ca. 3.500 personer,

Læs mere

Administratorhåndbog

Administratorhåndbog Administratorhåndbog Administratorhåndbog REF 9650-0301-27 Rev. E Udgivelsesdato og revisionsniveau for denne håndbog fremgår af titelbladet. Hvis der er gået mere end tre år siden denne dato, skal du

Læs mere

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Nye tal fra Dansk Hjertestopregister De nye tal fra Dansk Hjertestopregister bygger på et datagrundlag på 29.431 hjertestop uden for hospital i perioden juni 2001

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen

Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af virksomheden Cardia Scandinavia 2. Beskrivelse af CardiAid AED a. Funktionalitet b. Kvalitet og holdbarhed herunder garanti c. Krisepsykologisk bistand ved brug 3.

Læs mere

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed Vil man opnå de bedste resultater, skal man udføre den bedste hjerte-lunge-redning (HLR). Det er lettere sagt end gjort: Står man midt

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6 Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE SAVING LIFE Læs mere på savinglife.eu Følg os facebook.com/danskfolkehjaelp Dansk Folkehjælp og ASB Schleswig-Holstein

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for voksne med ansvar for børn Førstehjælp og forebyggelse til børn - 2,5 timer Særtillæg - 0,5 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Varighed 420 minutter Maj 2015 Basisuddannelser

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014 Oversigt Problemets omfang Hvad skal jeg kunne? Akut hjertestop Andre akutte medicinske tilstande AED Opsamling Spørgsmål 2 Problemets omfang Ekstremt sjældent Børn har ALDRIG primært hjertestop!!!! Børn

Læs mere

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Placer evt. logo her Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Freddy Lippert FREDDY LIPPERT Akutchef, Region Hovedstaden Sagkyndig rådgiver for sundhedsstyrelsen TrygFondens rådgivende forskningsråd

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Overlevelseskæden ved hjertestop Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Hjertestop pr. 2016 i Danmark 73 % i private hjem 27% Offentligt rum Privat hjem 73% Fra: Dansk Hjertestopregister 2001-2016

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6, nov 2006 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 1 Sammenfatningens forfattere Steen Møller Hansen, læge, Region Nordjylland

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer. Version 1.0, revideret i november 2012. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Førstehjælp ved hjertestop Varighed 4 timer Version 1.0, revideret i november 2012 Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Førstehjælp ved hjertestop

Læs mere

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling.

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Gyldig fra: 01.02.2011 Version: Revideret: 01-2015 GKA/TORB Revideres senest: 01.11.2018 Udarbejdet af: Korpslæge Gunhild Kjærgaard-Andersen 4.0 Anvendelsesområde:

Læs mere

Hjertestopbehandling 2012

Hjertestopbehandling 2012 LKO kursusdag 7/februar 2012 Hjertestopbehandling 2012 Kirsten Kittner Claus Tveskov 1 4 Hjertestop Pludselig livløshed Ingen livstegn Abnorm/ingen vejrtrækning Stødbar rytme (VF/ pulsløs VT) Asystoli

Læs mere

Hvide kitler. Førstehjælpskurser. Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom

Hvide kitler. Førstehjælpskurser.  Strandvej 22, 4220 Korsør 18. Hvide kitler v/ Ken Kürstein Indehaver og civiløkonom Førstehjælpskurser Er I i virksomheden klar til at yde førstehjælp? Vi er nok mange der kan stille dette spørgsmål. Vi skræddersyr kurserne, så I får det, I har behov for i jeres virksomhed. Vi har flere

Læs mere

NYT FRA BANANENS BESTYRELSE

NYT FRA BANANENS BESTYRELSE NYT FRA BANANENS BESTYRELSE Maj 2015 Selvom det kun er en måned siden I sidst modtog en nyhedsbrev, får I her et ekstraordinært et af slagsen, da der er behov for en hurtig respons på vores P-udfordringer.

Læs mere

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1 Hjerte-lunge-redning til voksne (fra modulet Hjerte-Lunge-Redning, lektion 1) Emne: 1 Lektionen gennemføres som teoriundervisning og dels som demonstration/indledende indøvning. Mundtlig feedback igennem

Læs mere

Avanceret genoplivning Aftenkursus

Avanceret genoplivning Aftenkursus Avanceret genoplivning Aftenkursus Program Introduktion Demonstration Erkende hjertestop Hjerte-lunge-redning Avanceret genoplivning Sikker defibrillering Scenarier Teamlederfunktion og reversible årsager

Læs mere

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019 TrygFondens Hjerteløber projekt Region Syd, Vejle, 12. august 2019 Fredrik Folke PhD, Klinisk Forskningslektor, Overlæge, Kardiologisk afd., Gentofte Hospital, Forskningsleder i Akutberedskabet, RegH Smartphone

Læs mere

Vejledning. Vejledning

Vejledning. Vejledning Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse VEJ nr. 9310 af 26/6/2013 European Academy of Pediatric Dentistry Guidelines for sedation in pediatric dentistry Hvornår er et barn, et barn Omhu og samvittighedsfuldhed

Læs mere

Etik og genoplivning Skal alle altid genoplives?

Etik og genoplivning Skal alle altid genoplives? GENOPLIVNINGSKONFERENCEN 2018 Etik og genoplivning Skal alle altid genoplives? ONSDAG DEN 5. DECEMBER 2018 KL 10-17 AUDITORIUM 2, RIGSHOSPITALET, BLEGDAMSVEJ 9, 2100 KØBENHAVN Ø GENOPLIVNINGSKONFERENCEN

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 500P Trainer-enhed model TRN-500-1 Brugervejledning HeartSine samaritan PAD med CPR Advisor-model 500P Trainer-enhed

Læs mere

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 4 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Nr. Spørgsmål: Spørgsmålet vedrører Svar: 1 I betragtning af at DS / EN 60601-1:2006 ikke er et krav for CE-mærkning, ønsker vi at vide, om I kan acceptere,

Læs mere

Hjertestop Instruks. Psykiatrien Thy-Mors

Hjertestop Instruks. Psykiatrien Thy-Mors Hjertestop Instruks Psykiatrien Thy-Mors Hjertestop Instruks Psykiatrien Thy-Mors Ambulatorium for almen psykiatri Thy- Mors Thylandsvej 37 7700 Thisted tlf. 9764 3050 Udgave 2 Februar 2013 Læs mere om

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar

Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar Liv reddes i nuet, og som mennesker skal vi tage ansvar for hinanden. Der er ingen anden mulighed! Hver dag året rundt rammes 10 danskere af hjertestop på arbejdspladsen, på gaden eller i hjemmet. Her

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed model TRN-360-1 Brugervejledning HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed, model TRN-360-1 Denne

Læs mere

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er 16. februar 2018 FSN86100186 Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er Kære HeartStart AED-ejer Vi kontakter dig, fordi vores optegnelser

Læs mere

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2013

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2013 Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2013 1 INDHOLD 03 Baggrund 03 Metode 03 Resultater 03 Konklusion og anbefalinger

Læs mere

Opstilling af hjertestartere i Svendborg Kommune

Opstilling af hjertestartere i Svendborg Kommune Opstilling af hjertestartere i Baggrund Der har de seneste år været meget fokus på hjertestartere og deres betydning for genoplivning af borgere med hjertestop udenfor sygehus. Trygfonden har støttet arbejdet

Læs mere

ZOLL AED hjertestarter tilbehørsliste

ZOLL AED hjertestarter tilbehørsliste ZOLL AED hjertestarter tilbehørsliste INNHOLD 2 I Pads/elektroder 3 I Diverse tilbehør 4 I Oppbevaring 5 I Hjertestarterskap 6 I Skilt 7 I Treningsutstyr 8000.0839 8900.0003.27 8900.0002.60 8900.0400 /

Læs mere

Uddannelsesplan. Basal førstehjælp til børn Varighed 240 minutter. Juni Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Basal førstehjælp til børn Varighed 240 minutter. Juni Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Basal førstehjælp til børn Varighed 240 minutter Juni 2019 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: for Varighed:

Læs mere

DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING

DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING DANSK RÅD FOR GENOPLIVNING 2019-2022 STRATEGI 2019-22 Formuleret af DRG s bestyrelse og vedtaget på DRG s rådsmøde den 6. september 2018 Dansk Råd for Genoplivning vil forbedre behandling, overlevelse

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Juni Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Juni Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 240 minutter Juni 2019 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for

Læs mere

Idé katalog til Hjértéstartérdagén

Idé katalog til Hjértéstartérdagén Idé katalog til Hjértéstartérdagén Inspiration fra tidligere aktiviteter til Hjertestarterdagen og materiale til aktiviteten Prøv at ringe 1-1-2 1 Åbent hus på hospitalet Odense Universitetshospital har

Læs mere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere

Et nyt korps af 112-førstehjælpere Et nyt korps af 112-førstehjælpere I Region Midtjylland skal der etableres et korps af frivillige 112-førstehjælpere, som kan rykke ud ved mistanke om hjertestop og sikre borgerne hurtig og relevant førstehjælp,

Læs mere

Allroundkursus i førstehjælp august 2010

Allroundkursus i førstehjælp august 2010 Allroundkursus i førstehjælp august 2010 Haldum-Hinnerupskolen Førstehjælp instruktørfirma EBrejnegaard www.brejnegaard.com EBrejnegaard, CVR: 32215351 Hammelvej 25, 8370 Hadsten, Tlf: 29 46 83 90 info@brejnegaard.com

Læs mere

DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik

DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik DEAP koncept: Life Monitor - 41030: Design af mekatronik Philip Lindholm d Amore s112990 Marie Stampe Berggreen s112958 Martin Pasfall Christensen s112988 Anna Katrine Heuschkel s112966 Lykke Strange Olsen

Læs mere

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter Danmark redder liv Årligt 4.000 hjertestop 72% i eget hjem Antallet af overlevende i eget hjem er steget fra 3 til 8% (2001-2014) Antallet af overlevende i det offentlige rum er steget fra 7 til 24% (2001-2014)

Læs mere

Danmark redder liv Overordnede etiske overvejelser. Finn Lund Henriksen Overlæge, klin. lektor, ph.d. AED centret, hjertemedicinsk afd.

Danmark redder liv Overordnede etiske overvejelser. Finn Lund Henriksen Overlæge, klin. lektor, ph.d. AED centret, hjertemedicinsk afd. Danmark redder liv Overordnede etiske overvejelser Finn Lund Henriksen Overlæge, klin. lektor, ph.d. AED centret, hjertemedicinsk afd. B OUH Interesseerklæring Undervist for MSD, AstraZeneca, BMS, Sanofi.

Læs mere

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar.

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar. LIFEPAK AED Response System Tilsluttet. Klar. 1 LIFEPAK CR2 Defibrillator Med LIFELINKcentral AED Program Manager En ny vej til offentligt tilgængelig defibrillation Pludseligt hjertestop kan ramme enhver

Læs mere

Investeringen starter ved ca. 400 kr. pr. medarbejder (4 timers hjertestartertræning med 12 deltagere ekskl. moms).

Investeringen starter ved ca. 400 kr. pr. medarbejder (4 timers hjertestartertræning med 12 deltagere ekskl. moms). Din indsats betyder forskellen på liv og død For hvert minut, der går efter et hjertestop, mindskes chancen for at overleve med 7-10 procent På kun 6 timer kan du lære at gøre forskel på liv og død Hurtig

Læs mere

KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION

KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION KONTRAKTBILAG 1: KRAVSPECIFIKATION Kontraktbilag 1: Kravspecifikation 1. Præsentation af Præhospitalet og 112-førstehjælperordninger...3 1.1 Præhospitalet...3 1.2 112-førstehjælperordninger...3 2. Krav

Læs mere

Idé katalog til Hjértéstartérdagén

Idé katalog til Hjértéstartérdagén Idé katalog til Hjértéstartérdagén Inspiration fra tidligere aktiviteter til Hjertestarterdagen og materiale til aktiviteten Prøv at ringe 1-1-2 1 Åbent hus på hospitalet Odense Universitetshospital har

Læs mere

112-førstehjælper i Region Midtjylland

112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland Præhospitalet Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland 112-førstehjælper i Region Midtjylland... 3 Opgaven som 112-førstehjælper... 3 Uddannelse...

Læs mere

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014.

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014. Uddannelsesplan Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter Version 1, september 2014. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Ambulancelægen. 30. November 2011 Lægedag Syd. Helt med superkræfter... eller bare en brik i puslespillet?

Ambulancelægen. 30. November 2011 Lægedag Syd. Helt med superkræfter... eller bare en brik i puslespillet? 30. November 2011 Lægedag Syd Ambulancelægen Helt med superkræfter... eller bare en brik i puslespillet? Leder af Anæstesiologisk afdeling, Sygehus Lillebælt, Kolding Første udkald den 4. januar 2009 Tilknyttet

Læs mere

HeartSine samaritan PAD. SAM 350P Trainer model TRN Brugervejledning

HeartSine samaritan PAD. SAM 350P Trainer model TRN Brugervejledning HeartSine samaritan PAD SAM 350P Trainer model TRN-350-1 Brugervejledning HeartSine samaritan PAD 350P Trainer-enhed, model TRN-350-1 Denne brugermanual indeholder anvisninger i, hvordan man betjener HeartSine

Læs mere

LIFEPAK 20. Defibrillator/Monitor. Simpel og alligevel avanceret

LIFEPAK 20. Defibrillator/Monitor. Simpel og alligevel avanceret LIFEPAK 20 Defibrillator/Monitor Simpel og alligevel avanceret Et hjertestop kan indtræde når som helst, hvor som helst. Også på dit hospital. Selv under de bedst mulige plejeforhold opstår der hjertestop:

Læs mere

PATENTSKRIFT. (73) Patenthaver: Førstehjælp.com v/berthel Funch, Annexgårdsparken 11, Kr Værløse, 3500 Værløse, Danmark

PATENTSKRIFT. (73) Patenthaver: Førstehjælp.com v/berthel Funch, Annexgårdsparken 11, Kr Værløse, 3500 Værløse, Danmark (19) DANMARK m Patent-og Varemærkestyrelsen (12) PATENTSKRIFT (10) (51) lnt.ci. : A 61 N 1139 (2006.01) (21) Ansøgningsnummer: PA 2015 00436 (22) Indleveringsdato: 2015-07-31 (24) Løbedag: 2015-07-31 (41)

Læs mere

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g INTROTILBUD 2018 FOR MEDLEMMER AF: ALT NYHED FRA UltraTrainer AED I SIKKERHED OG UDSTYR 9 ÅRS ERFARING DIREKTE IMPORTØR PRISVINDENDE PRODUKTER AUTORISERET DISTRIBUTØR M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g FØRSTEHJÆLPSDUKKER

Læs mere

Førstehjælp og trafik. Førstehjælps instruktør & cykelpædagog Jesper Juel Larsen Espergærde skole SFO Mørdrup

Førstehjælp og trafik. Førstehjælps instruktør & cykelpædagog Jesper Juel Larsen Espergærde skole SFO Mørdrup Førstehjælp og trafik Førstehjælps instruktør & cykelpædagog Jesper Juel Larsen Espergærde skole SFO Mørdrup Jjl38@helsingor.dk Overskrifter førstehjælp og trafik Statistik Sanser og trafik Udstyr til

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang)

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) september, 26 2012 HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) Kære Kunde, Formålet med dette brev er at informere

Læs mere

RED LIV. Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel.

RED LIV. Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel. RED LIV Vær parat til at handle, hvis en kollega pludselig falder om. Forbered dig med et kursus - det gør en forskel. Life Saving World Førstehjælpskursus Er du parat til at handle, hvis en kollega pludselig

Læs mere

Det Etiske Råds udtalelse om. Undladelse og afbrydelse af livsforlængende behandling

Det Etiske Råds udtalelse om. Undladelse og afbrydelse af livsforlængende behandling s udtalelse om Undladelse og afbrydelse af livsforlængende behandling s udtalelse om Undladelse og afbrydelse af livsforlængende behandling s udtalelse om undladelse og afbrydelse af livsforlængende behandling

Læs mere

Formålet med de 5 DDKM Lommekort er, at forbedre dit kendskab til: e-dok Hygiejne Beredskab ved brand Hjertestop Utilsigtede Hændelser

Formålet med de 5 DDKM Lommekort er, at forbedre dit kendskab til: e-dok Hygiejne Beredskab ved brand Hjertestop Utilsigtede Hændelser lommekort Formålet med de 5 DDKM Lommekort er, at forbedre dit kendskab til: e-dok Hygiejne Beredskab ved brand Hjertestop Utilsigtede Hændelser Det er vigtigt, at du kender til retningslinjer, politikker

Læs mere

LUCAS 2 brystkompressionssystem

LUCAS 2 brystkompressionssystem LUCAS 2 brystkompressionssystem CPR Evolved tilgængelig nu Hvad vil du syntes om den nye LUCAS 2? Fleksibel strømforsyning LUCAS 2 kan strømforsynes enten fra batteri alene eller ved tilslutning til strøm

Læs mere

HeartSine samaritan PAD med CPR-Advisor TM model 500P brugervejledning. HeartSine

HeartSine samaritan PAD med CPR-Advisor TM model 500P brugervejledning. HeartSine HeartSine samaritan PAD med CPR-Advisor TM model 500P brugervejledning HeartSine Indholdsfortegnelse HeartSine samaritan PAD med Genoplivningsrådgiver model 500P, konfiguration Introduktion Retningslinjer

Læs mere

INSTRUKTØRHÆFTE. For certificerede Giv Liv instruktører. Giv-liv-instruktørhæfte_sept19.indd 1 01/10/

INSTRUKTØRHÆFTE. For certificerede Giv Liv instruktører. Giv-liv-instruktørhæfte_sept19.indd 1 01/10/ INSTRUKTØRHÆFTE For certificerede Giv Liv instruktører 1 Giv-liv-instruktørhæfte_sept19.indd 1 01/10/2019 14.29 KÆRE GIV LIV INSTRUKTØR En stor tak fra Hjerteforeningen for din tilmelding som frivillig

Læs mere

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Medborgerførstehjælp. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 420 minutter Maj 2015 Særtillæg - Medborger - 1,5 time Førstehjælp ved ulykker - 1,5 tiimer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Basisuddannelser Tilvalgsuddannelser FUNKTIONS-

Læs mere

DFRs formand fortæller om ny uddannelsesstruktur og nye beviser

DFRs formand fortæller om ny uddannelsesstruktur og nye beviser DFRs formand fortæller om ny uddannelsesstruktur og nye beviser I tænker sikkert; kommer den nogensinde! Det har jeg også selv tænkt. det her startede vist allerede så småt i 2009! Således spøgte Thomas

Læs mere

Førstehjælp. Indledning:

Førstehjælp. Indledning: Førstehjælp Indledning: I det følgende vil vi primært beskæftige os, med emnerne førstehjælp i forbindelse med elektrisk stød og/eller forbrænding, da det er de væsentligst forekomne skader i forbindelse

Læs mere

Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS.

Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS. Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS. Trin for trin vejledning ved alarm. 29.3. 2017 Version nr. 3. 1 1: Træk for at afvise. Ved alarmering får man øverst muligheden for at afvise kaldet. Derunder

Læs mere

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Kløvermarken

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Kløvermarken ACTION CARDS Beredskabsplaner Dagtilbud Daginstitutionen Kløvermarken Akut opstået ulykker Stands ulykken Ring 1-1-2 Yd relevant førstehjælp Tilkald yderligere hjælp fra kollega/institutionen Kontakt nærmeste

Læs mere

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale.

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. A: Fjerner fremmedlegemet med to fingre, ringer 112 og starter Hjerte-Lunge-Redning. B: Giver 5 hårde slag mod ryggen og giver

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælpere med særligt ansvar. Varighed 720 minutter. Juli Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan ere med særligt Varighed 720 minutter Juli 2016 ved skader på bevægeapp. ved blødninger ved sygdomme Særtillæg Særligt, 0,5 time ved småskader ved hjertstop 4 timer ved ulykker - Basisuddannelser

Læs mere

INSTRUKTØRHÆFTE. For certificerede Giv Liv instruktører

INSTRUKTØRHÆFTE. For certificerede Giv Liv instruktører INSTRUKTØRHÆFTE For certificerede Giv Liv instruktører 1 KÆRE GIV LIV INSTRUKTØR En stor tak fra Hjerteforeningen for din tilmelding som frivillig Giv Liv instruktør og gennemførelsen af instruktøruddannelsen.

Læs mere