Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK"

Transkript

1 Velkommen til udstillingen

2 Velkommen til udstillingen Denne folder vil give dig en kort præsentation af hvordan tingene på en udstilling som denne foregår. Skulle du have spørgsmål eller vil du gerne vide mere, er du velkommen til at henvende dig til arrangørerne eller de forskellige udstillere som er behjælpelige med at besvare spørgsmål. Medlemskab af DMK At deltage på udstillinger i DMK forudsætter ikke nødvendigvis at man er medlem af klubben. Er man ikke medlem af DMK, skal man dog betale et ekstra gebyr for tilmelding til udstilling, som man slipper for hvis man er medlem. For at blive medlem af klubben, kan man kontakte klubbens kasserer på dmk-kasserer@marsvineklub.dk. Se mere om priser og hvordan man bliver medlem på DMKs hjemmeside: eller i klubbens infofolder der kan findes i DMKs PR-bod. Ren konkurrence eller hygge Mange mennesker tror, at udstillerne er super konkurrencemindede mennesker, som går fuldstændig op i udstilling på dyrenes bekostning. Der er dog ikke noget mere forkert faktisk er drivkraften for langt de fleste udstillere ren hygge og sammenhold. Selvfølgelig er alle udstillere konkurrencemennesker på ét eller andet plan, da alle jo selvfølgelig kommer for at vise dyrene frem og gerne med gode resultater men samtidig er der ingen skuffelse, vrede eller misundelse hvis man bliver slået af bedre dyr. Tværtimod glæder man sig på hinandens vegne og er hele tiden interesseret i at forbedre sig og lære mere. Marsvineudstillinger er meget mere end bare konkurrence mellem marsvin og deres ejere. Faktisk er det grobund for dybe venskaber og masser af hygge mellem ligesindede mennesker.

3 Efter oprydningen Når der er ryddet op, skal udstillingsarrangørerne ofte lige have samlet op på de praktiske ting, lagt rosetter frem mv. og så afholdes der præmieoverrækkelse. Her uddeles der diplomer til børnene, offentliggøres hvem der vandt BIG og BIS placeringer og uddeles rosetter og pokaler til disse. Dommerne har som regel også mulighed for at uddele en roset til deres favorit på udstillingen, ligesom der også uddeles præmier til for sjov konkurrencerne. Hvor, hvornår og tilmelding Alle klubbens udstillinger og andre arrangementer står beskrevet i eventkalenderen på klubbens hjemmeside, ligesom indbydelserne står her samt kommer i klubbens medlemsblad Agurke Tidende. I indbydelsen kan du finde information om hvor og hvornår udstillingerne afholdes, hvad priserne er, hvad fristerne er for tilmelding og hvor der skal tilmeldes til. Skemaet der skal bruges ved tilmelding findes på DMKs hjemmeside, og dette udfyldes og sendes til arrangørerne. Har man spørgsmål eller brug for hjælp, står udstillingsarrangørerne for den pågældende udstilling altid klar til at hjælpe. Når præmieoverrækkelsen er slut, er udstillingen slut og udstillerne må tage hjem.

4 Klargøring af marsvin til udstilling Hvordan de forskellige opdrættere klargør deres marsvin til udstilling er meget forskelligt. Dog er der nogle fællesnævnere, som kan nævnes. Bad: De fleste bader deres marsvin inden udstilling. Der er kun få racer hvor et bad forringer pelskvaliteten, mens alle andre kan have fordel i at blive vasket. Især i kæledyr og børnedyr betyder præsentationen med lækker blød ren pels en del, og et bad er vigtigt. Samtidig kan man ved et bad fjerne hømider (som ikke er egentlige mider og heller ikke noget farligt, men snarere gavnlige dyr der er gode for pelsen) som trækker ned i kæledyr/børnedyr. Når bedømmelserne er slut Når alle dyr er bedømt og BIS finalerne er afholdt, vil oprydningen typisk foregå. Udstillerne må gerne så småt gå i gang med at pakke deres ejendele ned, men dyrene skal blive i deres bure med mad og vand til udstillingsarrangørerne annoncerer at der må pakkes dyr ned. Når der må pakkes dyr ned, pakker hver udstiller sine dyr i kasser, tømmer vandflasker og pakker alle sine ting ned og sætter et sted. For at sikre dyrene ikke får det for varmt eller koldt (afhængig af hvornår der afholdes udstilling) må dyrene som regel ikke stilles ud i bilerne før udstillerne forlader udstillingen. Når dyr og tilbehør er pakket væk, tjekker de udstillingsansvarlige at alle bure er tømt for dyr, hvorefter burene kan tømmes for indhold og pakkes sammen, ligesom borde og stole kan stilles på plads, og når gulvet er ryddet, fejes udstillingslokalet. Alle udstillerne giver en hånd med til oprydningen, og jo før den er overstået, jo før er der præmieoverrækkelse. Er udstillingen burløs er oprydningen naturligvis hurtigere overstået da der så ikke skal fjernes bure først.

5 For sjov konkurrencer Undervejs på udstillingen afholdes der også for sjov konkurrencer. Det er bl.a. vægtkonkurrence og agurkespisning. Vægtkonkurrence er som regel kun for børnene hvor der konkurreres om at have det tungeste marsvin over og under 5 mdr. Derudover afholdes der ofte en agurkespisningskonkurrence for voksne og en for børn. Her gælder det om at marsvinene skal spise om kap og hurtigst spise en skive agurk. Fedtplet: Hanner kan have tendens til at udvikle en fedtet plet bagpå som kommer fra en kirtel. En fedtplet tæller ned da den er med til at give en dårlig præsentation, og derfor er det en god idé at fjerne den inden. Den kan bl.a. fjernes med bestemte typer affedtende shampooer eller med Swarfega. Her er stemningen munter og der konkurreres for sjov med marsvinene. Belønningen består oftest i en roset og et diplom til de heldige vindere ud over en masse sjov og grin undervejs. Kloklipning: Det er naturligvis vigtigt at få klippet kløer på sine marsvin inden udstilling. Generelt bør kløerne være velholdte og på en udstilling er det med til at give en god præsentation med velklippede kløer.

6 Indtjek på udstillingen Det første der foregår på en udstilling, bortset fra udstillingsarrangørernes arbejde med at sætte bure, borde og stole op, er indtjek af dyrene. En række uddannede indtjekkere sidder ved et bord og har til opgave at tjekke alle udstillernes dyr igennem for sygdomstegn. Man starter med at få sin indtjekseddel i forindtjek og går derefter til en af de ledige indtjekkere. Denne tjekker dyrene igennem ét for ét. Der kigges i pelsen efter lus, under hagen for bylder, i armhulerne for tegn på skab og generelt på dyret for andre sygdomstegn, ligesom hunnerne også mærkes igennem for drægtighed. Dette gøres for at minimere risikoen for smitsom sygdom på udstillingen. Er udstillerens dyr fri for sygdomstegn får de lov at komme ind på udstillingen, ellers bliver de sat i karantænerummet og får ikke lov at blive udstillet. Det er ingen skam at blive afvist på en udstilling det er noget stort set alle udstillere oplever før eller siden, da nogle ting godt kan være svære at opdage eller nemme at overse. Sekretæren noterer det som dommeren siger på dyrets bedømmelsesblanket. Når bedømmelsen er færdig og dommeren har vurderet hvem der skal placeres hvordan, får udstillerne lov at sætte deres marsvin ned i burene igen. Bedømmelsesblanketten får de enten med, eller også beholdes de og hænges på burene senere. Når de forskellige aldersklasser er bedømt, afholdes der i racedyrsklasserne BIG i de forskellige grupper. Det er en lille finale indenfor hver kategori (langhår, ruhår, ensfarvet, flerfarvet og kombinationsracer) hvor de bedste dyr kaldes op og vurderes til at være BIG 1 og 2 (afhænger af antallet af dyr i kategorien). Enkelte gange ses det dog at dommeren placerer dyrene i BIG uden at kalde op, dette sker især hvis der er få dyr i den enkelte kategori, eller hvis dommeren på forhånd er sikker på hvem denne mener, er bedst i gruppen. Hvem der placeres i BIG holdes ofte hemmeligt til præmieoverrækkelsen for spændingens skyld.

7 Hver dommer har en sekretær og denne annoncerer når de kalder op til en ny klasse. Når det bliver ens tur, tager man marsvinet der skal op, med op på dommerbordet, placerer det på udstillingsbrættet og venter på det skal bedømmes af dommeren. Hvad dommeren kigger på afhænger af hvad marsvinet udstilles som. I kæledyr/børnedyr kigges der primært på at marsvinet er velplejet, rent, har en god kropsform og et godt temperament. I racedyr er der specifikke racetypiske kendetegn der bedømmes i forhold til hver race. F.eks. bedømmes marsvinets kropsform, ører og øjne. Derudover bedømmes ved nogen racer farven på marsvinet og lignende. Hvad der præcist bedømmes indenfor hver race kan læses i DMKs marsvinestandard. Bliver ens dyr afvist må man gerne selv deltage på udstillingen, ens dyr må blot ikke udstilles og kun forefindes i karantænerummet. Når man er kommet gennem indtjek og har fået lov at komme ind på udstillingen, sørger man for sine dyr dvs. er det en udstilling med opstillede bure, sætter man marsvinene i de bure de skal gå i (numrene står på indtjeksedlen samt i kataloget man kan købe på udstillingen) og sørger for de har mad, vand, hø mv.

8 Velkomst og praktiske oplysninger Når indtjek er slut og udstillerne har fået sørget for deres dyr, er der velkomst med praktiske oplysninger, holdt af den udstillingsansvarlige. Her bydes velkommen og informeres om hvilke dommere der dømmer hvilke dyr i hvilken rækkefølge samt andre praktiske oplysninger. Herefter går udstillingen i gang. Katalog På udstillingen sælges der kataloger, som de fleste udstillere køber. Heri finder man nemlig en oversigt over klasser, dyr og praktiske oplysninger. Det er her, man kan finde ud af hvilken klasse(r) ens dyr skal op i, hvilken rækkefølge de kommer i, hvem de skal op imod mv. Derudover står der ofte også nogle praktiske oplysninger ang. tidsplan, dommere mv. Kataloget er alle velkommen til at købe besøgende som udstillere og andre interesserede. Indenfor hver kategori er dyrene inddelt i aldersklasser under 5 mdr., 5-8 mdr., 8-12 mdr. osv. og derudover er de også inddelt i køn, så hanner er i klasser for sig og hunner for sig. De listes efter alder med den yngste først i hver gruppe. I kataloget fremgår den specifikke alder på år, måneder og dage på hvert dyr, da dommeren skal bedømme dyret i forhold til dets alder, da det for nogle dyr kan have betydning. Derudover fremgår det om dyret er et A eller B dyr. A dyr er dyr af egen avl, hvor B dyr er indkøbte dyr som man ikke selv har avlet. Hvis der er pointlighed (kun børnedyr og kæledyr dømmes på point) mellem to dyr, kan det blive afgørende om de er hhv. A eller B dyr, da A dyr vinder over B dyr i så fald. Ofte er der dog mere til at skille dyrene ad end hvad deres oprindelse er, men i nogle tilfælde står dyrene så meget lige så dommeren er nødt til at se på petitesser og der kan hhv. A og B dyr få betydning. Bedømmelse Hver dommer dømmer nogle specifikke dyr på udstillingen. Som regel er der 2 dommere til børne/kæledyr og 2 til racedyr. I kataloget som kan købes på udstillingen kan man se hvilke klasser ens dyr er i. Alle de tilmeldte dyr er delt ind i kategori/race, køn og aldersgruppe. Hver inddeling er en klasse for sig, og de kaldes op til bedømmelse klassevis, dvs. alle dyrene i hver klasse skal op på bordet samtidig hvor de bedømmes af dommeren én efter én.

Vejledning i at arrangere udstilling i DMK

Vejledning i at arrangere udstilling i DMK Vejledning i at arrangere udstilling i DMK Udarbejdet af Christina V. Jensen, Udstillingskoordinator, november 2011. Når man som team eller kredsbestyrelse skal arrangere en udstilling, er der mange regler

Læs mere

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening

Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening Udstillingsregler for Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening 1. Indledning Disse bestemmelser gælder for udstillinger arrangeret af Dansk Chinchilla Kæledyrs Forening (DCKF). Pelsavlernes internationale udstilling

Læs mere

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE!

Udstillingen er åben lørdag den 28. november 2015 kl. 14:00-18:00 og søndag den 29. november 2015 kl. 10:00-16:00. GRATIS ENTRE FOR ALLE! Hadsten Fjerkræklub indbyder hermed sine medlemmer, samt alle medlemmer af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, til at udstille på Hadsten Open og Det Jyske Svømmefugleskue, der afholdes som åben

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere.

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. Bestyrelsesmøde 21/9-07 1. Valg af referent: Charlotte er valgt. 2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. 3. Valg af Dirigent: Kenneth er valgt. 4. Godkendelse af

Læs mere

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2015 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 20. 22. februar 2015 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2015. Det er en fornøjelse, at vi igen

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave

Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Når I vælger Maria Mikkelsens børnehave Så kan I regne med, at vi her har nogle klare holdninger, en tydelig pædagogik og klassiske traditioner. Så kan I mærke og se, at her er der voksne tilstede og en

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER

PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER PRØVELEDERMAPPE WORKINGTEST og MARKPRØVER Revideret marts 2008 1 Indholdsfortegnelse Sidst revideret 1 Indholdsfortegnelse 2 Generel information 3 Fremsendelse af kataloger 3 Prøveleder på Working tests

Læs mere

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter FHK Fyns Hundeklub Retningsliner Regelsæt / Vedtægter Stiftet 1. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indmeldelse... 3 1,1 Prøvetid... 3 1,2 Indmeldelse / Tilmelding... 3 1,3 Medlemsbetingelser... 3 1,4 Eksklusion...

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

TAK - Nyhedsbrev september 2007

TAK - Nyhedsbrev september 2007 Dette nummer: Indhold af nyhedsbrevet:... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Nyt Billedarkiv... 1 Nyt fra bestyrelsen.... 1 Klubtøj... 1 Nye toilet faciliteter... 2 Konkurrencen fra sidste nummer... 2 Klubben

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Valhalla

Velkommen til Børnehuset Valhalla Velkommen til Børnehuset Valhalla Med denne lille folder vil vi byde børn og forældre velkommen til Valhalla. Vi håber, at vi får en god tid sammen 1 Børnehuset Valhalla er en kommunal institution. I 1972

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2014-2015 Sæsonen 2014-2015 starter med første træningsdag den 1. september. Vi har til denne

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub?

Om denne folder. Hvad vil Hovedstadens Svømmeklub? Om denne folder Denne folder giver dig som forældre og svømmer en introduktion til konkurrencesvømning i Hovedstadens Svømmeklub. Målgruppen for folderen er forældre og svømmere på konkurrenceafdelingens

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

ER DER EN KYLLING I ÆGGET?

ER DER EN KYLLING I ÆGGET? ER DER EN KYLLING I ÆGGET? Et rugeforløb, hvor børnene selv er med til at hente æg i hønsehuset, lægge æggene i rugeskabet, gennemlyse æggene, lægge æggene til klækning i det andet rugeskab og se, når

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 5. Oktober 2013 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer til Oktobershow.

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn

Jeg er en vinder -7. Guds fulde rustning bøn Jeg er en vinder -7 Guds fulde rustning bøn Mål: Vi fortæller børnene at vi altid skal holde fast ved bøn. Vi fortæller at bøn ikke kun er at sætte sig, folde hænderne og bede nogle sætninger, men bøn

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet et barn i 0.b. René L Brønden er startet i praktik i

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

SFO- afdelingen Lille Lundergård. Lundergårdskolen

SFO- afdelingen Lille Lundergård. Lundergårdskolen SFO- afdelingen Lille Lundergård Lundergårdskolen Velkommen på Lille Lunderård Fysiske rammer Gården ligger ca. 700 m fra Lundergårdskolen og nær et dejligt naturområde med marker, eng, plantage og en

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 - Because Basketball matters.. Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 HIC Bredde indbyder til endnu et fantastisk ungdomesstævne i Horsens. Stævnet afholdes fra d. 27-29.

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Naturløbskoncept 2016

Naturløbskoncept 2016 Dansk Orienterings-Forbund Naturløbskoncept 2016 Baggrund Naturløbet er blevet udviklet og arrangeret i samarbejde med Aktiv Rundt i Danmark siden 2009. Aktiv Rundt i Danmark havde til og med 2012 Arla

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2.

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2. Om inklusionen og anerkendelsen er lykkedes, kan man først se, når børnene begynder at håndtere den konkret overfor hinanden og når de voksne går forrest. Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011

Nyhedsbrev nr. 29 juni 2011 Formanden har ordet Siden sidst Siden årsmødet har vi haft den glæde at modtage ca. 5.000 stykker nyt, frasorteret pigetøj fra QueenZ i Haslev som en gave til vores hjælpearbejde i Rumænien. Tøjet vil

Læs mere

Introduktion til legemetoder i Silkeborgen

Introduktion til legemetoder i Silkeborgen Introduktion til legemetoder i Silkeborgen Vi har uddraget det vi kan bruge fra bogen De utrolige år af Carolyn Webster-Stratton. Bogen er meget amerikansk, og derfor bruger vi kun enkelte metoder fra

Læs mere

Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger.

Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger. Regler Etiske regelsæt for udstillere på DMG s udstillinger. Dette er et regelsæt for udstillere og gæsters opførsel, så alle får en god dag på udstillingen. 1 Der forventes almindelig dannelse fra alle

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave

Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave Tilsynsrapport for uanmeldte tilsyn 2012. Strandmarkshave med Torndalshave 1. Om boenheden Boenhed Plejehjemmet Strandmarkshave Inkl. Bofællesskabet Torndalshave Adresse Tavlekærsvej 164 Tilsynsdato 15.november

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten BØRNEHAVEN TREKLØVEREN ENGBLOMMEN, KLOKKEBLOMST & KLUB 5 Børnehaven er normeret til 70 børn i alderen 2,9 5 år. Børnene er fordelt på 3 stuer, Engblommen, Klokkeblomst

Læs mere

Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå.

Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå. Værdier Leveregler og hvordan vi arbejder i Vuggestuen Himmelblå. Disse værdier og vores praksis evalueres en gang årligt i oktober måned NÆRVÆR Vi anser det for overordentligt vigtigt at vi voksne er

Læs mere

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015 Informationsmappe til 5. klassernes cykeldag Anden fredag i juni måned arrangerer Gentofte Kommune en cykeldag for 5. Klasserne på alle kommunens skoler. Eleverne skal alle ud på en cykeltur i skolens

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

HOLBÆK YOUTH FESTIVAL

HOLBÆK YOUTH FESTIVAL Holbæk Svømmeklub og REMA 1000 er stolte over igen at kunne indbyde til HOLBÆK YOUTH FESTIVAL Stævnet afholdes 6.-8. maj 2016 Alle informationer findes i denne indbydelse. Holbæk Youth Festival Et anderledes

Læs mere

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder:

Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Hej. Du skal starte i børnehaven Seest Gl. Skole dag den / -. Den gruppe du skal gå i hedder: Din kontaktperson hedder. Vi har aftalt at du og dine forældre kommer på besøg dag den / klokken. Det vil være

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part

At have part på en skolepony i VROR. Hvad får jeg ud af at være part At have part på en skolepony i VROR I det følgende har vi beskrevet hvad det vil sige at være part på en pony i VROR, hvad vi tilbyder og hvad vi forventer. Vi har i dette arbejde taget udgangspunkt i

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

MARTE MEO I hjemmet. Kære forældre

MARTE MEO I hjemmet. Kære forældre Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) MARTE MEO I hjemmet Kære forældre Med denne folder får I de grundlæggende informationer om, hvad et MARTE MEO forløb vil betyde for jer og jeres barn. I overvejer

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 3. Oktober 2015 De seneste års Oktobershows for både Welsh- og shetlandsponyer har været en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr.

skospecial Kun for kvinder! sds magasin // issue 01 Sommertips til personlig pleje Vind nye sko for 10.000 kr. sds magasin // issue 01 Super skospecial Vind nye sko for 10.000 kr. Kun for kvinder! Brunch og goodybags 23 steder over hele landet 10 Sommertips til personlig pleje Laber lak, skønne olier og meget andet

Læs mere

Det gode samarbejde mellem skole og klub De gode historier

Det gode samarbejde mellem skole og klub De gode historier Det gode samarbejde mellem skole og klub De gode historier I forbindelse med projektet Det gode samarbejde mellem skole og klub har CUR været med på sidelinjen, når der blev afprøvet forskellige former

Læs mere

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 Klub Krogen Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 INFO FOLDER! 2015 Velkommen til Munkekærskolens Klub/SFO2 Klub Krogen hører under Munkekærskolen, herunder Munkekærskolens SFO, som er

Læs mere

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget

BAC forældreinfo. for nye og gamle atletikforældre. November 2015 Ungdomsudvalget BAC forældreinfo for nye og gamle atletikforældre November 2015 Ungdomsudvalget Indhold: 1. Introduktion 2. Lidt om BAC Ungdom 3. Tøj og sko 4. Klubtøj 5. Årets gang sommer, vinter atletikmærker og diplomfest

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Aug Sep 2013 Okt Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Nye børn og forældre ( 6 klasserne ) Rigtig hjertelig velkommen til alle jer nye, såvel børn som voksne. Vi glæder os rigtig meget til at

Læs mere

30. årgang - NR. 3-2013 Marts

30. årgang - NR. 3-2013 Marts 30. årgang - NR. 3-2013 Marts Magnus næsten i mål - foto fra Haraldvangen Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Lavuk Stjernens tilbud Dagtilbudet

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942

LOVE. for. Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 LOVE for Stiftet i Silkeborg den 18. januar 1942 1 1 Foreningens navn er : Silkeborg Fugle-og Stuekulturforening. 2 Formålet er ved alle til rådighed stående midler at skabe og fremme interessen for akvarier,

Læs mere

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub

Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Vejledning i marsvineopdræt indenfor Dansk marsvineklub Kære kommende marsvineopdrætter Du har nu ansøgt om et opdrætternavn til din marsvineavl og vil om et par måneder kunne opkalde unger af eget opdræt

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014.

TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. TEAM FAXE HÅNDBOLD AFHOLDER HARIBO CUP FOR 29. GANG FREDAG D. 2.- LØRDAG D. 3.- OG SØNDAG D. 4. MAJ 2014. Indbydelse og stævneinformation Som noget nyt kan der i år tilmeldes enten i A eller B række i

Læs mere

Vurdering af sundhedstilstand

Vurdering af sundhedstilstand Vurdering af sundhedstilstand Når du køber en kanin kan du kigge efter forskellige ting, der indikerer om kaninen er sund og rask Vurderingen kan selvfølgelig også bruges på kaniner du allerede har. Videre

Læs mere

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald?

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Perspektiver på tweens, ungdom og gymnastik i en synes godt om -kultur! Middelfart 17.november 2013 Hvad er der på dagsordenen? De digitale indfødte

Læs mere

Derfor udstiller vi. Hvorfor udstille? Hvad er en udstillingshund?

Derfor udstiller vi. Hvorfor udstille? Hvad er en udstillingshund? Derfor udstiller vi Denne artikel handler om at udstille - overvejelser, forberedelser og hvad der sker på selve udstillingsdagen. Artiklen er skrevet af Merete Stæhr-Nielsen - dværgschnauzeropdrætter

Læs mere

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms Generel rang: slår slår slår 3 Knægt, Toqu, Konge, Worms, 8 9'erne Es'erne Knægt ene 6'erne 5'erne 8'erne (bortset fra 8) Damerne Konge Konge, Ataata + Konge Slår alt, men værdiløs i udspil. Giver to lus,

Læs mere

Velkommen i småbørnsgruppen Filurerne i Børnegården

Velkommen i småbørnsgruppen Filurerne i Børnegården Velkommen i småbørnsgruppen Filurerne i Børnegården De største børn på vej på koloni Børnegården er en daginstitution med børn i alderen 2 6 år. Børnene er opdelt i 3 grupper, Filurerne som er de mindste

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 34 September-december 2015 Program: Praktiske oplysninger I bladet finder du klubbens program for september, oktober, november, december 2015 Tilmelding: Find ud

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

Er dette sandheden eller er det synsninger :

Er dette sandheden eller er det synsninger : Gode ideer og tips fra vores tema aften: Ved du hvad bordstemmer er? Det er en snakke stemme som vi bruger når vi sidder ved bordene. Er dette sandheden eller er det synsninger : Man kan ikke spise selv,

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik for Børnehuset Dalgården revideret 2016 Et væsentligt omdrejningspunkt i børnenes hverdag er måltiderne. At få mad i maven er et grundlæggende behov, og måltiderne giver samtidig

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

19th DANISH INTERNATIONAL. - ét af verdens største svømmestævner

19th DANISH INTERNATIONAL. - ét af verdens største svømmestævner 19th DANISH INTERNATIONAL - ét af verdens største svømmestævner 6.- 8. maj 2016 19th DANISH INTERNATIONAL SWIM CUP Den 6. - 8. maj 2016 i Esbjerg, Danmark Esbjerg Svømmeklub byder hermed velkommen til

Læs mere

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er:

Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: VELKOMMEN TIL BØRNEINSTITUTIONEN HAMPELAND Vi arbejder inkluderende for at sikre alles ret til en plads i fællesskabet. Vores nøgleord er: Nærvær Anerkendelse. Samarbejde Struktur. Kære og forældre. Velkommen

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere