Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9"

Transkript

1 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9 Skift af venstre forhjulsleje på Citroen Berlingo 1.8i årgang 2000 Haynes er skrevet til biler, som ikke er rustne. Her kommer en praktisk vejledning til hvordan det gøres på en 9 år gammel bil som har kørt km og fået Pava. Alle fotos- og side-referencer er til Haynes Citroen Berlingo & Peugeot Partner, 1996 to 2005 (P to 55 registration) Petrol & Diesel, ISBN10: , ISBN13: Værkstedsforhold: Lift Trykluftværktøj 15 tons presse. Varmeflamme (acetylen + ilt) Aftrækker til styrekugle Aftrækker til inderringen på lejet ( knife-edged leje-aftrækker). Høj buk eller giraf eller lignende. Momentnøgle til 320nm (det havde jeg ikke). Forberedelse: Lav Y-værktøj, se Haynes side 8*2 (Alu 150x20x5mm + 400x20x5mm). Hul i enderne på Ø13mm, så det passer til hjulboltene på Ø12mm. (Hvis dette ikke haves, så kan en anden person måske træde tilstrækkeligt på bremsen mens bolten løsnes/strammes, og/eller hjulet være monteret uden centerdæksel, således at bilens hjul mod jorden får akslen til at stå stille). Køb i supermarked eller lign: Snor / sejlgarn Tynd olie (cykelkædeolie eller WD40) Ståluld (alternativt Rens-let, hvor sæben først skylles ud). Køb hos Citroen (i alt 75kr incl. moms): Varenr : Bolt til bærekugle M10x150-50, pris: 9kr+moms (Haynes lower suspension arm balljoint clamp bolt. 2 stk. Varenr : Låsemøtrik 10mm-150 til bolt til bærekugle, pris 6kr + moms (Haynes lower suspension arm balljoint clamp bolt nut, den møtrik som spænder bærekuglen fast til navet, se foto 2.8 side 8*2) + Låsemøtrik 10mm-150 til bolt til bolt til vedhæftet på støddæmperen, pris 6kr + moms (Haynes swivel hub clamp bolt nut ). Varenr : Bolt til vedhæftet på støddæmperen 10x150-65, pris: 9kr+moms (Haynes swivel hub clamp bolt. Varenr. 4010F5: Låsemøtrik til styrekugle, pris: 30kr + moms. (Haynes kalder den Track rod balljoint nut ) Køb hos Krogslund: Venstre hjulleje (forhjul). Vare nr.: , 247,50kr incl. moms. Der medfølger låsering og den store aksel-møtrik (Haynes driveshaft retaining nut ). Rettelse: Hjullejet holdt kun ganske kort (ca. 1 års tid). Jeg kan IKKE anbefale hjullejer fra Krogslund. Har efterfølgende monteret originalt hjulleje fra Citroen i stedet.

2 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 2 af 9 Beskrivelse: Hvis der er standard stålfælge (vinterdæk) på, så vent med at afmontere hjulet. Hvis ALU-fælge, så afmonter venstre forhjul (side 10*3). Fjern R-splitten.og fjern låsehætten over møtrikken (side 10*3). Løsnet den store centermøtrik (med 35mm top) på drivakslen således: Ved stålfælge, så lad bilen stå på jorden når den store centermøtrik løsnes med trykluft-værktøj. Ved Alu-fælge, så få en anden person til at træde på bremsen og centermøtrikken løsnes med trykluft-værktøj. (side 10*3) Den sad MEGET fast, og da trykluftværktøjet ikke var nok måtte jeg varme på den (med acetylen+ilt) før at trykluft-værktøjet kunne få den løs. (Åben først for acetylen, og ved flamme åben forsigtigt for ilten til der er 1cm lyseblå flamme. Brug spidsen af den 1cm flamme til at varme på møtrikken med). Hvis hjulet ikke er afmonteret endnu, så gør det nu. Afmonter møtrikken, og bind drivakslen op til krængnings-stabilisatoren, så ikke drivakslen senere hænger i egen vægt (8*2 kolonne 2 punkt 7). Haynes foreskriver at afmontere ABS-sensoren, men det vil formentligt resultere i defekt sensor grundet rust. Den er kendt for at ruste fast. Alene hætten til sensoren vil nok give problemer at afmontere:

3 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 3 af 9 Derfor kommer her en alternativ metode, som er bedre: Afmonter ledningen til ABS-sensoren hele vejen op til motorrummet (mod kabinen til venstre i motorrummet. Den var svær at få ud af clipsne inde i motorrummet. Den ender i et gråt stik, som nok ikke kan undgås at gå i stykker i montageclipsen til chassis et, men det kan senere monteres med en strip ell. lign: Afmonter bøjlen som holder bremseslangen:

4 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 4 af 9 Afmonter bremsekaliber og bind den op med noget snor/ledning til støddæmper-fjederen, så ikke bremseslangen bliver forstrukket af kaliberens vægt: Afmonter bremseskive. Fjern rust på toppen af styrekuglen med en stålbørste og pas på ikke at beskadige gummiet. Afmonter møtrikken som holder styrekuglen (brugte 6-kantet 16mm top),og løsne den koniske styrekugle-stang med en balljoint separator (10*3 kolonne 1 paragraf 8): Afmonter bolten som holder bærekuglen, se foto 2.9 side 10*3 samt foto 2.8 side 8*2.

5 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 5 af 9 Bank et koben ind og spred navet, se foto 2.9a: Bank herefter nedad på bærearmen oppefra herpå for at få bærekuglen ud. Sæt evt. koben eller dækjern ind forbi bærearmen og ned under liftens underside, så bærearmen kan presses nedad uden at ridse bilen. Pas på med ikke at ødelægge gummiet på bærekuglen. Akslen ryger meget let for langt ud, og så ryger gearkasseolien ud!!! Så vær ekstrem opmærksom på hele tiden at have drivakslen langt nok inde. Haynes foreskriver herefter at fjerne beskyttelsespladen fra bærekuglen, se foto 2.10 side 8*2, men jeg tror det er en fordel at lade den blive på, så den beskytter bærekuglen under resten af processen. Løsne navet fra støddæmperen således: Løsne møtrikken og pres et koben ind for at udvide åbningen (side 10*3 kolonne 2 punkt 12+13). Pas på ikke at ødelægge den lille styre-not på bagsiden af støddæmperen (se foto 2.16 side 10*4). Flyt evt. snoren som holder bremsekaliberen længere bagud. Sæt noget ind som støtter under fjederskålen og sænk bilen en smule, så bærearmen hæves lidt.

6 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 6 af 9 Bank nu navet nedad og fri fra støddæmperen. Der skal bankes godt til, da det sidder ret fast. Billedet viser hvor navet endnu kun er banket lidt af vejen ned: Hav noget snor klar til at binde trækakslen op med, så ikke den falder ud af sin position. Akslen ryger meget let for langt ud, og så ryger gearkasseolien ud!!! Så vær ekstrem opmærksom på hele tiden at have drivakslen langt nok inde. Det skete 2 gange for mig, skønt jeg forsøgte at undgå det. Træk navet udad og hold drivakslen konstant, så ikke drivakslen hopper ud af pakdåsen i modsatte side (foto 2.11 side 8*2). Brug evt. gummihammer til at løsne navet med. Nu skulle navet kunne tages væk fra bilen. Hvis ABS sensoren blev afmonteret fra navet (hvilke jeg valgte ikke at gøre), så rens hullet i navet til ABS-sensoren fri for rust og giv det cobber-fedt.

7 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 7 af 9 Side 10*4 kolonne 2 punkt 2+4 beskriver hvordan lejet presses ud: Monter navet i en skruestik eller på nogle blokke, således at flanchen som hjulboltene kan sidde i vender nedad. Brug et rørformet afstandsstykke (eks en top fra et topnøglesæt) som kun støtter på indersiden af hjulnavets flancheplade (den som hjulets 4 bolte kan skrues fast i). Pres inderrøret incl. hjulflanchepladen ud oppefra, se foto 3.3 side 10*4. (pres IKKE på lejet). Hvis lejets inderring bliver sidden på navet, så brug en knife-edged leje-aftrækker. (Jeg har hørt at man alternativt kan skære et hak i den med en vinkelsliber og banke den af med en mejsel. Jeg har også hørt at man kan vende det på hovedet og varme på inderringen indtil at den falder ned eller kan vippes ned med en skruetrækker i siden. Men ingen af delene har jeg afprøvet). Fjern låseringen fra indersiden af navet (se foto 3.3 side 10*4). Jeg måtte bruge varme (Acetylen+ilt) for at få den løsnet. Den sad MEGET fast. Pres nedefra hele lejet ud. Lejet skal presses ud forbi dér hvor låseringen sad, for der er en kant i navet på den modsatte side, som lejet ikke kan komme forbi. Inden ipresningen af det nye leje skal der gøres grundigt rent. Fjern alle rustbelægninger, og poler gerne efter med ståluld for at gøre overfladen så glat som muligt. Smør alle fladerne med tynd olie, eks WD40. (Haynes 10*4 kolonne 3 punkt 6). Det gamle leje bruges til anlæg mod det nye leje. Her gælder det om ar være omhyggelig med at det hele står lodret. Ellers kæntrer det hele når man begynder at presse. Pres det nye leje i på yderkanten af lejet. (Der er ikke magnetstribe i lejet for min bils tilfælde). Se figur 3.7 side 10*3. Monter den nye låsering. Pres røret i og hold imod på indersiden af det nye leje. Hvis der holdes imod ydersiden, så går det nye leje i stykker. Tjek at røret kan dreje frit i lejet, og fjern overskydende olie. Montering igen: Sørg for at stjerne-noterne er helt rene på drivakslen, og at de øvrige dele som skal samles er rene. (Haynes 10*3 kolonne 3 punkt #15) Sæt stjernenot-drivakslen ind i hjullejets inderrør igen. Monter navet på støddæmperen. Bemærk den lille knop, som skal passe i position, se figur 2.16 side 10*4. Sørg for at bøjlen kommer helt op til stop-fladen på støddæmperen. Montér bolten og en ny møtrik. Møtrikken skal tilspændes med 45nm (Swivel hub-to-strut bolt). Sæt beskyttelses-skiven på bærekuglen igen (hvis den blev taget af), spred spændebøjlen med en mejsel (foto 2.10a), og sæt bærekuglen op i navet. Monter bolten (balljoint clamp bolt) og sæt ny møtrik og ny bolt på med 40nm (Lower arm balljoint clamp bolt nut). Sæt styrekuglen på hjulnavet og understøt så det koniske kommer under pres. Ellers vil bolten blot dreje rundt når møtrikken skal på. Dette gøres eks ved at sætte en buk under og sænke bilen en lille

8 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 8 af 9 bitte smule: Sæt en ny møtrik på og tilspænd med 35nm (track rod balljoint-to-swivel hub nut). Sæt bremseskive på igen, og sæt bremsekaliber på igen med loctite (105nm). Træk ABS sensorens ledning tilbage i position som den oprindeligt var. Det er svært at få alle clips på plads igen. Oprindeligt billede, hvor ledningsføringen til ABS-sensoren ses ude ved hjulet: Monter lednings-bøjlen igen. Smør indersiden og gevindet på drivakslens møtrik med ren motorolie, og monter møtrikken. Brug Y-værktøjet til at undgå at drivakslen roterer. Tilspænd med 320nm (driveshaft retaining nut). Jeg havde ikke en momentnøgle som gik til mere end 210nm, så jeg mærkede hvor meget 210 føltes som, og så gav jeg den lidt mere... Tjek at drivakslen kan rotere frit.

9 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 9 af 9 Smør fedtet (som fulgte med i en lille pose sammen med det nye hjulleje) omkring drivakslens bolt og aksel-spids, så det ruster mindre. Sæt låsehætten over møtrikken på en måde så hullet passer, og monter R-splitten. Hvis uheldet var ude og der har løbet gearkasseolie ud, så tjek gearkasse-olieniveau et ved at fjerne bolten og pump gearkasseolie ind til at det løber ud. Vent til at det holder op med at løbe, og sæt bolt i med ny pakning. Skruen er ved den røde fiber-pakning på nedenstående billede: Monter hjulet igen. Tidsforbrug: Det var første gang jeg skiftede et hjulleje (og første gang at jeg rodede med hjulophæng i det hele taget), og det tog ca. 12 timer, hvoraf ¾ af tiden gik med afmonteringen grundet rust. God arbejdslyst!

Renovering af Yamaha FS1 motor. Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1

Renovering af Yamaha FS1 motor. Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1 Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1 Data: Motor: Model 381 (Danmark) En cylinder luftkølet Boring / slaglængde: 40 x 39,7 mm Plejlstangs længde: 84 mm Slagvolumen: 49 ccm Kompression forhold: 5,2

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

Helstegt pattegris fra A til Z

Helstegt pattegris fra A til Z Helstegt pattegris fra A til Z Torben Aagaard 8. august 2005 Til min 30 års fødselsdag havde jeg besluttet, at menuen skulle bestå af helstegt pattegris. Mine tidligere erfaringer med svinet rakte kun

Læs mere

Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L

Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L Montering af Webasto Hollandia H400 OpenAir tag i VW Lupo 3L Indhold Hvorfor?... 2 Hvordan får jeg sådan et tag?... 2 Hvad skal jeg bruge?... 2 Værktøj... 2 Selve monteringen... 3 Rens af... 3 Afmontér

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Kompendie i boreboltning

Kompendie i boreboltning Kompendie i boreboltning Af Peter Harremoës Dansk Klatreforbund Indledning Dette kompendium er udarbejdet i forbindelse med Dansk Klatreforbunds kursus i boreboltning juni 2013. Hensigten er at højne niveauet

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Brugsanvisning til DenForm DreamPool 550 Tillykke med din nye swimmingpool

Brugsanvisning til DenForm DreamPool 550 Tillykke med din nye swimmingpool Brugsanvisning til DenForm DreamPool 550 Tillykke med din nye swimmingpool Denne brugsanvisning henviser til illustrationerne i den trykte brugsanvisning! ( Brochuren med den orange forside der medfølger

Læs mere

køkkenmontering Tips og tricks Specielle løsninger Tips & Tricks Bordplademontage Vordingborg Plus

køkkenmontering Tips og tricks Specielle løsninger Tips & Tricks Bordplademontage Vordingborg Plus køkkenmontering Tips og tricks Specielle løsninger Tips & Tricks Bordplademontage Vordingborg Plus Udgave 10 - august 2010 Mekanisk fotografisk eller anden gengivelse af dette værk eller dele af det, er

Læs mere

En FAT BOY renoveres..

En FAT BOY renoveres.. En FAT BOY renoveres.. Spanien (Valencia) September 2008 September 2007 gik HDCF turen til Faker See med regn, sol, sne og alt hvad der ellers ikke skal være på en sådan tur (det skal dog ikke holde fra

Læs mere

Et gratis blad for os Miniature folk. Flere kurve du selv kan lave nemt. Nemme tasker du selv laver. Masse af. Nr 9. 3 Årgang August 2010

Et gratis blad for os Miniature folk. Flere kurve du selv kan lave nemt. Nemme tasker du selv laver. Masse af. Nr 9. 3 Årgang August 2010 Nr 9. 3 Årgang August 2010 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af folk med dukkehuse som hobby Jeg skal være den første til at indrømme, at når det kommer til at lave ting i træ, så er jeg

Læs mere

TRAILERGUIDE DEN STORE. Hvordan vælger du den rette trailer - og hvordan får du og din hest størst glæde af traileren? ALT OM TRAILERKØRSEL

TRAILERGUIDE DEN STORE. Hvordan vælger du den rette trailer - og hvordan får du og din hest størst glæde af traileren? ALT OM TRAILERKØRSEL ALT OM TRAILERKØRSEL DEN STORE TRAILERGUIDE Hvordan vælger du den rette trailer - og hvordan får du og din hest størst glæde af traileren? Hvilke regler gælder? Få eksperternes tips til trailer læsning

Læs mere

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe.

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe. Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte som leverandør af Deres nye trappe. Denne monteringsvejledning er ment som en hjælp til samling og montering af Deres trappe. Den dækker de almindelige ting

Læs mere

Kølig luft trækkes ind gennem panelets bagside. Luften varmes op. Den lune luft blæses ind i kælderen.

Kølig luft trækkes ind gennem panelets bagside. Luften varmes op. Den lune luft blæses ind i kælderen. 0 Færdig på en weekend Kølig luft trækkes ind gennem panelets bagside. Sværhedsgrad: LeT svært Du skal måle grundigt op. Og du må hellere købe et anlæg, der er lidt for stort, end et, der er for lille.

Læs mere

Så let er det at udskifte vinduerne

Så let er det at udskifte vinduerne NYE VINDUER I ET SNUPTAG: Så let er det at udskifte vinduerne Et parcelhus fra 1963 fik nye vinduer og terrassedørsparti på et par dage. Da først teknikken var lært, var opgaven ikke så uoverskuelig som

Læs mere

ønsker tillykke med din nye port som du selv ønsker at montere. For at få et godt resultat, følg denne Monterings og brugervejledning

ønsker tillykke med din nye port som du selv ønsker at montere. For at få et godt resultat, følg denne Monterings og brugervejledning Nordisk Port Import ønsker tillykke med din nye port som du selv ønsker at montere. For at få et godt resultat, følg denne Monterings og brugervejledning Læs denne vejledning igennem inden du starter Vigtige

Læs mere

Forord. Med venlig hilsen Finn Switzer Haagensen Montagechef

Forord. Med venlig hilsen Finn Switzer Haagensen Montagechef Udgave 12 - juli 2013 Forord Tips og tricks er IKKE en norm for montagen, men anviser mulige løsninger på de udfordringer, man kan komme ud for under montagen. Denne publication er en anvisning og viser

Læs mere

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Montagevejledning. Til 28mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... 28 Montagevejledning Til 28mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Kære kunde

Læs mere

Metodehæfte USAR Gennembrydning

Metodehæfte USAR Gennembrydning Gennembrydning Version 2.0 Gældende til 01-02-2014 Metodehæfte USAR Gennembrydning Forfatter: Mads Blaabjerg Nielsen, Henrik Jørgensen og Alexander Sylvestersen-Platz Copyright: Beredskabsstyrelsen Forsidefoto:

Læs mere

Kompetence fra den Originale udstyrs leverandør

Kompetence fra den Originale udstyrs leverandør Reparations Tips Kompetence fra den Originale udstyrs leverandør GKN Driveline er verdens førende leverandør af komponenter og systemer til transmissioner til bilindustrien. Vores globale markeds førende

Læs mere

VOLVODELE S70 V70 C70 1997 2000

VOLVODELE S70 V70 C70 1997 2000 PRISKATALOG 17.06.2015 VOLVODELE S70 V70 C70 1997 2000 Volvo reservedele Dam Enge 2, DK-3660 Stenløse Tlf. +45 47 17 37 91 Fax +45 47 17 37 92 www.spare-parts.dk FORRETNINGSBETINGELSER Hos Volvo reservedele

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch

Detaljerne tæller når det gælder. Fotograf Mick Anderson. Henriette Koch Detaljerne tæller når det gælder Fotograf Mick Anderson Henriette Koch 2 Bogen er til gratis download 1. udgave marts 2003 6. udgave marts 2015 Forfatter: Henriette Koch Forord Der findes bøger om sejlads,

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

BETJENINGS OG INSTALLATIONS MANUAL MODEL ORCHIDE / PALM

BETJENINGS OG INSTALLATIONS MANUAL MODEL ORCHIDE / PALM BETJENINGS OG INSTALLATIONS MANUAL MODEL ORCHIDE / PALM Læs denne manual grundigt før brug Serienummeret findes på maskinens "navneskilt". Du bør notere dig modellens type, serienummeret samt beholde denne

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Standardhus Einherjere type VI

Standardhus Einherjere type VI Standardhus Einherjere type VI 2002 Copyright 2002 Thomas Greve / Martin Seliger / Einherjerne Standard hus Type VI 1. Forord 3 2. Intro 4 -Ide -Opbygning 3. Martrialer 5 4 Bygning af elementer -Ramme

Læs mere

R 24 TC 6 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING

R 24 TC 6 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING R 24 TC 3 2 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING 2 14 2 38 50 2 74 Kære kunde Hjertelig tillykke med

Læs mere

Godsog. personvogne til modelbanen

Godsog. personvogne til modelbanen HAASES HOBBYBØGER LAV DET SELV Godsog personvogne til modelbanen Skala HO AF POVL-ERIK HARBY Forord af POUL E. CLAUSEN P. HAASE & SØNS FORLAG KØBENHAVN 1958 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord............................................................

Læs mere

En historie vi alle kan lære af.

En historie vi alle kan lære af. En historie vi alle kan lære af. En personlig beretning af Leif Thygesen. Foto Leif Thygesen. Tåge en skræmmende historie http://www.roinfo.dk/1/post/2014/04/tge-en-skrmmende-historie.html#.uz0x6vl_snh

Læs mere