Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget , rammer og videre behandling 2 2 Ålstrupvej 68, Vrå - Udvidelse af kapaciteten på BB biogas 5 3 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved 10 Mads Sørensensvej i Tornby 4 Nygade 5 og Voldgade 8, 9760 Vrå. Anmodning om udarbejdelse af nyt 13 plangrundlag for omdannelse af det gamle slagteri 5 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 16

2 Side S Budget , rammer og videre behandling Resumé Jf. den besluttede tidsplan for arbejdet med budget skal Teknik- og Miljøudvalget på møde forholde sig til beslutningen fra Økonomiudvalgets møde 9. august 2017, og hvorledes det videre arbejde med budgettet skal planlægges. Konkret skal udvalget udarbejde et prioriteret forslag til anlægsbudget. Sagsfremstilling Økonomiudvalget skal jf. den besluttede budgetproces og overordnede tidsplan behandle budget på møde 9. august 2017, og specifik den indgåede Økonomiaftale mellem Regeringen og KL og konsekvensen heraf for Hjørring Kommune. De interessante fokuspunkter er det statslige tilskud/udligning og lånemulighederne. På baggrund af disse forhold tager Økonomiudvalget stilling til, hvorvidt der skal ændres på de allerede udmeldte økonomiske rammer, og efterfølgende behandler og effektuerer fagudvalgene Økonomiudvalgets beslutning, således at disse forhold indgår i det samlede budgetmateriale, som forlægges til Byrådets 1. behandling af budget , 15. september Administrationen har frist 4. september 2017 til at aflevere det samlede budgetmateriale til Byrådets 1. behandling, dvs. både driftsbemærkninger samt investeringsoversigt. Som følge af beslutning på Økonomiudvalgets møde 9. august 2017, skal fagudvalgene udarbejde et samlet prioriteret forslag til anlægsbudget sammen med det øvrige budgetmateriale, med frist 4. september 2017, således at prioriteringen bliver en del af budgetforhandlingerne i Byrådet. Jf. den besluttede tidsplan afholder Økonomiudvalget ligeledes møde 6. september 2017, hvor udvalget tager sidste runde med budgettet for inden Byrådets 1. behandling.

3 Side 3. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr af 1. november 2010 og kommunernes styrelse, 37. Økonomi KL fremlagde i juni 2017 nye korrigerede skøn for pris- og lønfremskrivningen for , som siden er indarbejdet i s budgetforslag. Samtidig er der indarbejdet konsekvenser af tidligere trufne beslutninger, bl.a. vedrørende økonomirapport 1 for Ovenstående korrektioner betyder, at budgetforslaget for Teknik- og Miljøudvalget er som følger: Teknik- og Miljøudvalget i mio. kr Sektor Forsyningsområde 0,000 0,000 0,000 0,000 Sektor Park og Vej 133, , , ,844 Sektor Byggeri og Ejendomme -24,419-24,419-24,419-24,419 Sektor Natur og Miljø 11,376 11,376 11,376 11,376 Sektor Landdistrikter 1,757 1,757 1,757 1,757 Udvalget i alt 122, , , ,558 Lov- og cirkulæreprogram Administrationen har modtaget en specifikation vedrørende årets Lov- og Cirkulæreprogram, hvor staten tildeler eller regulerer i bidraget til kommuner som følge af ændrede opgaveforhold. Disse forhold er kort behandlet i materialet fremlagt på Økonomiudvalgets møde 9. august 2017, heri bl.a. at de økonomiske konsekvenser for Lov- og Cirkulæreprogrammet er samlet under Økonomiudvalgets budgetramme, og at puljen vil blive fordelt på Økonomiudvalgets møde. For Teknik- og Miljøudvalget indeholder Lov- og Cirkulæreprogrammet forhold inden for natur og miljøområdet, vandområdeplaner, hvor der sker en regulering på samlet -0,330 mio. kr. i Det vil sige, at sektor natur og miljø vil få reduceret budgetrammen med 0,330 mio. kr. Administrationen vil i 2018 tilpasse driften af området efter de nye forhold.

4 Side 4. Anlægsforslag På Teknik- og Miljøudvalgets møde 28. juni 2017 blev der arbejdet med anlægsforslag for samlet 52,916 mio. kr. Se bilag 1 for specifikation af de enkelte anlægsforslag. Ud fra den trufne beslutning af Økonomiudvalget, skal fagudvalgene prioritere deres anlægsforslag, således at det indgår i det samlede materiale, som administrationen skal aflevere 4. september Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Forslag til anlægsprojekter. 2. Forslag til budgetbemærkninger bind 1. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter og tager stilling til det videre arbejde med budget , ud fra Økonomiudvalgets beslutning 9. august 2017, og at Teknik- og Miljøudvalget udarbejder et prioriteret forslag til anlægsbudget med frist 4. september Beslutning Teknik- og Miljøudvalget fremsender det prioriterede anlægsbudget for Svenning Christensen og Jørgen Bing tager forbehold for 4,000 mio. kr. til rundkørsel ved Ringvejen/Vellingshøjvej.

5 Side P Ålstrupvej 68, Vrå - Udvidelse af kapaciteten på BB biogas Resumé BB Biogas har ansøgt om udvidelse af kapaciteten på biogasanlægget Ålstrupvej, Vrå, hvilket forudsætter udarbejdelse af lokalplan, kommuneplantillæg og en miljøvurdering (VVM). Ansøgningen er opdelt i to projektforslag. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet og VVM-processen kan igangsættes. Hvis arbejdet igangsættes, skal Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til, hvilket af de to forslag, der skal behandles. Sagsfremstilling BB-biogas fik i august 2016 en landzonetilladelse til opførelse af biogasanlægget på Ålstrupvej samt en miljøgodkendelse til en kapacitet på tons biomasse. Ejer af anlægget har nu fremsendt en ansøgning om udvidelse af indtaget af biomasse. Administrationen vurderer, at udvidelsen af kapaciteten medfører, at anlægget bliver omfattet af lokalplanpligten og VVM-pligt. Udvidelsen ønskes, da den oprindelige biomassesammensætning er blevet for omkostningstung, og der er derfor et ønske om at kunne anvende mere, men billigere biomasse. Ansøgningen er opdelt i to projektforslag fra ansøgers side. Det primære projektforslag indebærer et biomasseindtag på ton årligt. Her vil biogasanlæggets eksisterende kapacitet, ifølge ansøger, kunne udnyttes fuldt ud med den rigtige biomassesammensætning. Det sekundære forslag med et indtag på ton biomasse årligt, vil ifølge ansøger betyde et mindre økonomisk bæredygtigt anlæg. En lokalplan skal rumme det eksisterende anlæg med hensyn til byggeriets omfang og placering og give mulighed for mindre bygningsmæssige ændringer og udvidelser. Desuden skal lokalplanen omfatte bestemmelser om etablering af afskærmning (jordvold og beplantning), og om adgangsvejens udformning, bl.a. i forhold til bredde og belægning. Det bemærkes, at lokalplanen ikke kan regulere antallet af transporter til anlægget, herunder etablering af eventuelle røranlæg til erstatning for lastbiltransport. Da lokalplanen erstatter landzonetilladelser, skal planen endvidere omfatte fjernelse af anlægget efter endt anvendelse. Lokalplanens område er ikke omfattet af kommuneplanens rammer. Der skal derfor udarbejdes et kommuneplantillæg, der udlægger en kommuneplanramme for anlægget.

6 Side 6. Anlægget bliver omfattet af VVM-pligt, hvilket betyder, at der skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (redegørelse), der på passende måde påviser, beskriver og vurderer projektets direkte og indirekte virkninger på en række faktorer. Allerede på nuværende tidspunkt kan de trafikale forhold i området identificeres som et væsentligt emne, der skal behandles. Planarbejdet og VVM-processen startes op med en foroffentlighed, hvor der indkaldes idéer, til hvad der skal indgå i miljøkonsekvensrapporten og i planarbejdet. Det eksisterende anlæg I forbindelse med etableringen af biogasanlægget på Ålstrupvej indkom en del kritiske bemærkninger fra borgerne i området. De omhandlede næsten udelukkende den øgede belastning af vejnettet, som anlægget vil medføre. Det anføres, at vejene i området og gennem de fire nærliggende landsbyer i forvejen er hårdt belastede, og mange steder for smalle. Der bliver peget på konsekvenser for vejenes kvalitet, herunder slid, huller og afbrækkede vejkanter (ringe vejbredde), der igen betyder dårlig fremkommelighed og usikkerhed for de svage trafikanter. Der nævnes problemer med rystelser i huse tæt op ad transportvejene. En bemærkning fra Vejby-Smidstrup Vandværk udtrykte bekymring for grundvandet i deres indvindingsområde. Borgerforeningerne fra de fire landsbyer Sdr. Harritslev, Vejby/Smidstrup og Rakkeby har arbejdet på at få fokuseret problemstillingerne og opstille løsningsmuligheder for de trafikale udfordringer. Teknik- og Miljøudvalget har ved en tidligere behandling af en ansøgning om udvidelse set disse bemærkninger og løsningsforslag (Teknik- og Miljøudvalget 28. juni 2017). På grund af den store opmærksomhed om sagen, har der været afholdt et åbent borgermøde, hvor sagen blev belyst, og borgerne kunne fremlægge deres bekymringer og forslag. Mødet blev afholdt 15.maj 2017 med deltagelse af ca. 60 borgere fra lokalområdet. Trafikale forhold i området Generelt er vejene i lokalområdet mellem 5-6 m brede og i acceptabel stand. Rabatterne på mange af strækningerne er dog kørt op, da transporterne ikke kan passere hinanden. Dette vil ikke blive bedre med et øget antal transporter, og der må derfor beregnes øgede udgifter til istandsættelse eller ekstra vedligeholdelse af disse veje, såfremt antallet af transporter stiger, uanset om det skyldes det primære eller sekundære projektforslag.

7 Biogasanlægget ligger på Ålstrupvej, der er en privat fællesvej. Ålstrupvej leder ud til den offentlige vej Smidstrupvej, der er klassificeret som trafikvej. Ejer af biogasanlægget har omlagt godt 600 m af Ålstrupvej fra anlægget og nordover ud til Smidstrupvej. Vejstykket er udbygget til 8 m bredde, asfalteret og lagt i bedre afstand fra naboejendom. Fotos af den nye adgangsvej ses i bilag 2. Smidstrupvej er ca. 5 m. bred. Transporterne til og fra anlægget forventes at komme op på 33 daglige transporter ved udvidelse til ton biomasse og 22 daglige transporter ved udvidelse til ton. Disse vil ad Smidstrupvej fordele sig ud i lokalområdet, gennem Sønder Harritslev, Rakkeby og Smidstrup. I bilag 3 ses vejene i området og de forventede transportruter. Side 7. Vejbyvej gennem Sønder Harritslev har delvis græsfortov i den ene side af vejen, og er ca. 5,5 m bred. Foran Mejeriet er fortovet kørt i stykker, da pladsen til tider bliver brugt til vigeplads for transporter gennem byen. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 533 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 52 lastbiler. For at øge trygheden og sikkerheden på Vejbyvej gennem byen, foreslås det, at den del af vejen, der ikke er kantstensafgrænset, sideudvides med ca. 0,5 m, så de tunge køretøjer nemmere kan passere hinanden. Herudover foreslås det at anlægge fortov i græsrabatten, således at ældre og gangbesværede trygt kan færdes her. Rakkeby har dobbeltrettet cykelsti og fortov i den ene side langs Rakkebyvej. Rakkebyvej er ca. 5,5 m. bred, og kantstensafgrænset i begge sider. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 548 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 44 lastbiler. Da vejen er smal, er der ikke plads til at to lastbiler kan passere hinanden. Idet der er fortov og cykelsti i den ene side, vurderes det, at de bløde trafikanter vil benytte dette areal, hvorfor en udtrækkende lastbil ikke vil udgøre så stor en risiko i forhold til trafiksikkerheden. Således vurderes det, at der ikke er behov for trafiksikkerhedstiltag, som følge af en udvidelse af biogasanlægget. I Smidstrup går Smidstrupvej gennem byen. Smidstrupvej er 5,5 m bred, og der er ingen fortov gennem byen. Vejen er slidt, og det fremgår tydeligt, at der bliver kørt i vejrabatterne. For at minimere de løbende driftsomkostninger, foreslås det, at der kantforstærkes med 0,5 m grus, således at vejen opnår en vejbredde på 6 m. Området forventes separatkloakeret i 2019, hvor asfalten i denne forbindelse vil blive fornyet. Kommunen har gennemført en trafiktælling i Her passerede i gennemsnit 956 køretøjer pr. hverdagsdøgn, heraf ca. 107 lastbiler.

8 Side 8. Lovgrundlag Nr. 388 af 6. juni 1991 Lov om planlægning. Senest ændret 16. maj 2017 (kommuneplan tillæg og lokalplan). Nr. 425 af 18. maj 2016 Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Nr. 725 af 6. juni 2017 Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed (miljøgodkendelse). Økonomi Anlæg af fortov i Sdr. Harritslev vil koste ca. 0,300 mio. kr., og sideudvidelsen vil koste ca. 0,200 mio. kr. Kantforstærkning af Smidstrupvej gennem Smidstrup, vil koste ca. 0,080 mio. kr. En forøgelse af transporter til anlægget vil give forøgede udgifter til vedligeholdelse/istandsættelse af det lokale vejnet omkring biogasanlægget. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Produktionen af biogas er en grøn energikilde og understøtter kommunens Energipakke, hvor det er en målsætning, at 75 % af husdyrgødningen skal udnyttes til biogas. Gener som følge af tunge transporter til anlægget kan være støj, rystelser og usikkerhed for især bløde trafikanter. Dette kan have negativ indflydelse på de nærboendes livskvalitet.

9 Bilag 1. Oversigtskort. 2. Fotos af ny adgangsvej. 3. Oversigtskort over transportruter. 4. VVM-anmeldelse. 5. Oversigt over antal transporter. Side 9. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, om planarbejdet og VVMprocessen kan igangsættes for Biogasanlægget på Ålstrupvej 68, og i så fald om det skal være det primære forslag på tons eller det sekundære forslag på tons, der skal behandles. Beslutning Der igangsættes ikke plan- og miljøarbejde for at realisere ansøgningen om udvidelse af biogasanlægget fra de godkendte tons indfødningsmængde til eller tons. Begrundelsen er den trafikale belastning i forhold til områdets infrastruktur, som ikke muliggør tilfredsstillende planlægningsmæssigt grundlag. Per Møller og Søren Smalbro stemmer imod med begrundelsen, at de ser det muligt at gennemføre en udvidelse til tons inden for et forsvarligt planmæssigt grundlag.

10 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved Mads Sørensensvej i Tornby Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 og forslag til lokalplan nr L01 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har ikke modtaget indsigelser til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling På baggrund af ansøgning fra en virksomhed, der ønsker at udvide, er der udarbejdet en lokalplan for udvidelse af erhvervsområdet. I samme område ligger en virksomhed, der endnu ikke er lokalplanlagt. Der planlægges for den virksomhed i samme omgang. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 6. juni til 1. august. I den periode har kommunen ikke modtaget indsigelser. Miljøstyrelsen har indsendt en bemærkning i forhold til drikkevandsinteresser. Det er aftalt, at planforslagene rettes til, således der redegøres for, at virksomheden ikke udgør en risiko for at forurene grundvandet. På den baggrund er der ikke indsendt en indsigelse på planen. Administrationen anbefaler, at kommuneplantillæg og lokalplan tilrettes i overensstemmelse med bilag 1 og 2, således de røde afsnit slettes, og de blå tilføjes, hvormed planerne kan vedtages i overensstemmelse med den aftale, der er indgået med Miljøstyrelsen. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring.

11 Side 11. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8. Økonomi I forbindelse med vedtagelse af planerne skal der tinglyses en 47-erklæring, således ejer fraskriver sig retten til, at arealerne kan overtages, hvis de ikke tages i brug inden for 4 år. Erklæringen er underskrevet af ansøger og tinglyses, hvis planerne endeligt vedtages. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby. 2. Lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby.

12 Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende drikkevandsinteresser indarbejdes i planerne at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Side 12. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

13 Side P Nygade 5 og Voldgade 8, 9760 Vrå. Anmodning om udarbejdelse af nyt plangrundlag for omdannelse af det gamle slagteri Resumé Projektet omfatter en omdannelse af det gamle slagteri i Vrå til butik og boliger. Realisering af projektet forudsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Beskrivelse af projektet Ansøger ønsker at nedrive det gamle slagteri og omdanne området til en ny bydel med én dagligvarebutik og boliger. Boligerne tænkes opført som etageboliger og tæt-lave boliger, se bilag 2. Boligerne opføres i 2-3 etager og placeres i grønne omgivelser. Eksisterende plangrundlag Projektet kræver nyt plangrundlag med lokalplan og tillæg til kommuneplan. Grunden er omfattet af lokalplan som omfatter slagterigrunden og de nærmest bygninger mod Nygade. Lokalplanen udlægger området til erhvervsformål, nærmere bestemt slagteri. Bebyggelsen mod Nygade er blevet udpeget som en del af et værdifuldt kulturmiljø i kommuneplan stationsområdet i Vrå. Slagterigrunden ligger uden for detailhandelsområdet i kommuneplanen, men grænser op til området. Udvidelse af detailhandelsområdet vil blive foretaget i forbindelse med et igangværende kommuneplantillæg, der reviderer kommuneplanens detailhandelsafsnit.

14 En omdannelse af slagterigrunden er i god tråd med Kommuneplanens helhedsplan for Vrå, som bygger på mange gode input fra borgerne. I helhedsplanen er der fokus på, at der i Vrå skal genskabes en attraktiv bymidte. Omdannelse af slagterigrunden spiller i den sammenhæng en væsentlig rolle. Borgernes ønsker går på at omdanne området til et attraktivt, centernært område, med en blanding af anvendelser, som samlet bidrager til mere liv i bymidten: boliger, butikker, kunst og kultur, fritidsformål, liberale erhverv osv. Borgerne giver udtryk for, at der efterspørges attraktive centrale boliger i Vrå. Side 14. Administrationens anbefaling I forbindelse med lokalplanlægningen vil der blive arbejdet videre med projektets detaljer og blive afklaret, hvordan den konstaterede jordforurening samt støj og vibrationer fra jernbanen skal håndteres. Borgerne i Vrå har gennem årene været stærkt involveret i udviklingen af deres egen by. Takket være et stort fællesskab i byen er det naturligt for byens borgere at tage aktiv del i arbejdet. Det er derfor vigtigt, at udviklingen af området sker i dialog med borgerne. Det anbefales derfor, at der i forbindelse med lokalplanforslagets offentliggørelse afholdes et borgermøde, hvor planerne fremlægges. Lovgrundlag Planloven 13 og 23c. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der skal gennemføres en screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer forud for den politiske behandling af lokalplanforslaget for at vurdere om der skal laves en miljøvurdering af planforslaget.

15 Bilag 1. Oversigtskort. 2. Projektmateriale. Side 15. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes en lokalplan, der muliggør en omdannelse af det gamle slagteri til butik og boliger. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

16 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Om Den grønne Ordning - bortfaldet. Procedure for ansøgning forhandles fortsat. Om møde med forretningsudvalget fra Det Grønne Råd. Om møde med repræsentanter fra Bindslev BHE om vandplanprojektet i Bindslev omkring fisketrappen og Elværket. Orientering fra medlemmerne Jørgen Bing Om henvendelse vedrørende navngivning af veje. Søren Smalbro Om byggesag - administrativ praksis. Orientering fra Teknik- & Miljøforvaltningen Om hvordan vi håndterer ansøgninger i grøn ordning, og støtter proceduren i forhold til den opstrammede tidsplan. Om udslip fra Sdr. Reseanlæg. Om udleveret materiale; 1. Om nedkørsel til stranden i Nr. Lyngby, 2. Om samarbejde om sandfodring langs kysten. Om projekt på Springvandspladsen, Hjørring. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

17 Side 17. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 25 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 25 til Rammeområde 99.T46 Teknisk anlæg recirkuleret fiskeopdræt ved Timlundvej, Sandet Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 17 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 17 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret Fremlægges fra xx. xxxxx 20xx til xx. xxxxx 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018

Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune. 5. September 2018 Principper for biogasanlæg i Hjørring Kommune 5. September 2018 Husdyrgødning og energiafgrøder i Hjørring Kommune (opsamling) Produktion af husdyrgødning Forudsætning mindst 1970 tons svarende til et

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 27 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 27 til Rammeområde 41.BL1 og 41.BL2 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Tjørring Hovedgade i Tjørring Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 57 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 57 til Rammeområde 92.B1 Boligområde ved Hveddevej i Skarrild Fremlægges fra 15. november 2018 til 13. december 2018 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Forslag til Tillæg nr. 64 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- X. XXXXX 2016 FORORD

Læs mere

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 73 til Rammeområde 51.B12 Boligområde syd for Munkgårdkvarteret og Rammeområde 51.OF7 Offentligt område ved Snejbjerghallen Fremlægges fra 15. september 2016 til 10. november 2016 (begge

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet har dog

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområder 81.C3 Centerområde ved Nørregade og Bredgades nordlige del og 81.BL1 Blandet bolig og erhvervsområde ved Bødkervej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 36 til Rammeområder 14.E20, 14.C3 og 14.B15 Erhvervsområde ved Dæmningen i Herning, Centerområde ved Dæmningen i Herning og Boligområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018

Biogasanlæg i Hjørring Kommune. 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune 13. Juni 2018 Biogasanlæg i Hjørring Kommune Grøngas Hjørring Gårestrupvej 179 Produktion 50.000 t/år Ønsker udvidelse til 100.000 t/år Anlægget har lokalplan. Skal have;

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork.

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Tillæg nr. 24 Til Kommuneplan 2017-2029, vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Ortofoto Ringkøbing- eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- Oktober 2018 FORORD

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 46 til Rammeområde 12.B10 og 12.BL3 Bolig- og erhvervsområde ved Nørregade 44-50. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse

125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 125. Forslag til Lokalplan for dagligvarebutik ved Tibirke Sand - igangsættelse 01.00G00-2016/14287 Sagsfremstilling Plan- og Miljøudvalget behandler sagen for at træffe beslutning om igangsættelse af

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19

Kommuneplantillæg nr. 19 Vedtaget den 13. juni 2018 - Offentligt bekendtgjort den 26. juni 2018 Industriparken Egedevej Faxe Alle Nørregade Vinkelvej Nygade Odinsvej Frederiksmindevej Frejasvej Lov om planlægning Lov om planlægning

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 46 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 46 til Rammeområder nr. 32.R2, 32.R6 og 32.B6 Boligområde ved Spinkebjerg i Gjellerup Fremlægges fra den 20. december 2018 til den 24. januar 2019 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune

et forslag til Lokalplan nr. 261 samt Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2005-2016, tidligere Egvad Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 99 74 10 79 E-post planlagning@rksk.dk Dato 23. november 2009 Sagsnummer 2008121247A Forslag

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab.

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab. Kommuneplantillæg nr. 13 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 Omfartsvej ved Ørum Højkildevej Nørremarksvej ØRUM Ørumvej Forslag Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab Tjørnevej 6, 7171 Uldum Tlf.: 79 75

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Tillæg nr. 13 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 13 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 13 til Rammeområde 81.C1 Centerområde i Vildbjerg centrum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 2 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 2 til Rammeområde 12.B12 Boligområde ved Kærmindevej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Tillæg nr. 2017.21 til Kommuneplan 2017-2029 Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Forslag Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde BL18 Fårbæk Fremlægges fra 23. maj 2012 til 18. juli 2012 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg

Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan og lokalplan for et biogasanlæg Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 15-009 for et biogasanlæg Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2017-05304 Resume Behandling af høringssvar til forslag

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 8 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 15.B14 - Boligområde nord for Holing sø 15.R4 - Rekreativt område ved Gullestrupvej, Holing sø 41.B18 - Boligområde nord for Holing sø Fremlægges

Læs mere

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 67 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 67 til Rammeområde 54.OF1 og 54.T1 Teknisk anlæg for solceller ved DNV Gødstrup ved Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby

Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Planlægning for vindmøller Sdr. Rubjerg og Vejby Program 19:00 Velkomst, præsentation af aftenens program ved udvalgsformand Søren Smalbro 19:05 Oplæg ved administrationen om de statslige mål, kommunens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Rammeområde 51.E4 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade Rammeområde 51.Bl4 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Lerbjerg

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12.30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere