OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info"

Transkript

1 OKTOBERDAGENE Program ᴑ Workshops ᴑ Info

2 OFFICIEL INDVIELSE AF DET NYE MUSHOLM FERIE - SPORT - KONFERENCE TORSDAG DEN 1. OKTOBER KL The Chris Minh Doky Orcestra with special guests Konferenciers: Jacob Haugaard og Rasmus Bjerg Taler af Borgmester Stén Knuth (Slagelse), Fhv. minister Jytte Andersen (Arbejdsmarkedets Feriefond), Direktør Jesper Nygaard (Realdania) og Muskelsvindfondens formand Evald Krog. Mulighed for rundvisninger kl og af medarbejdere, hvor man kan opleve centrets mange nye muligheder. TILMELDING: Send en mail til musholm@musholm.dk husk at angive hvilken af de to rundvisninger du gerne vil deltage i. TORSDAG AFTEN Om aftenen er der mulighed for at deltage i festmiddag for medlemmer, medarbejdere mv. Festmiddagen og evt. overnatning tilmelder du dig via tilmeldingsblanketten for Oktoberdagene.

3 PROGRAM Oktoberdagene FREDAG DEN 2. OKTOBER Hverdagen med muskelsvind er overskriften for fredagens aktiviteter. Her har du mulighed for at høre oplæg fra fagpersoner, medlemmer og andre relevante debattører, som hjælper os med at sætte forskellige temaer under lup i 10 forskellige workshops. Der er separat program for børn mellem 2 og 14 år hele dagen. Her er det Muskelsvindfondens Muskelterer som sørger for aktiviteter for børnene. Marlene Lundgaard er børneleder. Kl starter vi dagen med foredrag af psykolog Bo Snedker Boman: Han taler ud fra: Vat + sukker + hovedet på skrå = risiko for ballade. Mennesker kan møde hinanden på mange måder og tale sammen på mange måder. "Ryk dig, så jeg også kan være her" eller "Må jeg måske få lov liiige at sidde her lidt ved siden af dig?" er to sætninger, der for så vidt handler om det samme. Men de er ikke ens. Min påstand er, at et særligt psykoagtigt sprog har fået meget magt i Danmark - og det er ikke kun godt! Det kan blive for sødt, for klistret, for omklamrende - og ironisk nok kan mennesker føle sig vældigt ensomme med dette sprog, der ellers foregiver at rumme og forstå! Foredraget foregår i Hal a Fra kl er der 5 forskellige workshops at vælge imellem, og yderligere 5 workshops efter frokosten. Workshop 1: Kommunikation i hjælpersamarbejdet Workshop 2: Træning med CMT (begrænsede pladser) Workshop 3: Identitet, erkendelse og ensomhed Hvordan takler man arbejdslederrollen bedst muligt? Og hvilke udfordringer kan der være, når man skal have et samarbejde med hjælperne til at fungere bedst muligt? Muskelsvindfondens næstformand Janne Sander er ordstyrer, når forskellige vinkler på denne problematik sættes under lup. Kom og vær med lyt til andre deltag i debatten. Sammen med Pernille Diemer fra Rehabiliteringscenter for muskelsvind og erfaringer fra medlemmer, runder vi snakken om træning og fysioterapi, når man har CMT. Hvad er vigtigt at tænke på når man træner? Hvilke muligheder er der? Og hvordan fungerer det når man har en diagnosegruppe med meget stor variation i fysiske udfordringer? Oplev hvad man kan bruge Musholms nye fitness-rum til, og få en snak med de andre medlemmer om deres erfaringer med træning. Denne workshop henvender sig også til andre medlemmer, som er gående. Livet med muskelsvind er ind imellem svært. Det kan være svært at erkende, at man har muskelsvind, at man har brug for hjælp i hverdagen. Det kan være svært at tale med vennerne eller familien om udfordringerne, og man derfor ikke føler sig forstået eller set. Vi tager hul på en svær snak, som er nødvendig. Det får vi hjælp til fra Netværket Ensomhed og medlemmer, som fortæller om egne oplevelser når man pludselig får muskelsvind i livet.

4 Fredag fortsat: Workshop 4: Naturens Uorden. Foredrag af Jacob Nossell, også kendt fra den satiriske dokumentar Det røde kapel, der viste en fiktiv teatergruppes besøg i det lukkede Nordkorea, samt forsker i filosofi og kognition Kristian Martiny. Den 7. oktober har Jacobs seneste dokumentarfilm Naturens Uorden premiere. Overordnet tager foredraget udgangspunkt i arbejdet med dokumentarfilmen, som netop behandler temaer som handicap og normalitet. Dette arbejde har affødt masser af filosofiske tanker, ideer og etiske diskussioner om ovenstående emner, som Jacob og Kristian gerne vil dele med os og resten af landet. Workshop 5: Trivsel i folkeskolen Marianne Ubbe, Skoleleder Sanderumskolen i Odense, fortæller om inklusion der lykkes. Hun lægger ud med nogle overordnede betragtninger på emnet inklusion og inklusion i folkeskolen, og fokuserer derefter på de erfaringer Sanderumskolen specifikt har gjort sig i mødet med et barn med muskelsvind. Et af Muskelsvindfondens indsatsområder er inklusion og trivsel i folkeskolen. En spørgeskemaundersøgelse danner baggrund for det fortsatte arbejde. Resultatet af denne undersøgelse foreligger nu, og samtidig arbejder et nyt udvalg under repræsentantskabet med området. Muskelsvindfondens Thomas Krog fortæller mere om undersøgelsen, og Sabine G. Ulrich fra repræsentantskabet fortæller om forældrekredsen arbejde med inklusion og trivsel som indsatsområde. Hør mere om arbejdet for bedre inklusion og trivsel i folkeskolen og tag del i debatten. Workshop 6: Teenageliv Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene perspektiver på unge og voksenforventninger i en verden i hastig forandring! Hvad tænker de om fremtiden? Hvorfor skal unge til audition i X-factor, før der er nogen, der tør fortælle dem, at de ikke kan synge? Hvilke voksne efterspørger de at have omkring sig? Hvilke udfordringer oplever de at skulle håndtere i hverdagen? Hvorfor er de så blufærdige når det gælder kroppen? Og hvad er egentligt vigtigt for dem? Det er nogle af de spørgsmål, der vil være fokus på, når vi sammen skal blive klogere på ungdomsliv anno 2015, og hvilke voksne, de efterspørger i deres liv. Søren Østergaard, ungdomsforsker og forfatter til en række bøger omkring unge, herunder Problemet med venner er at de altid giver én ret (2013) og Bliv klogere på unge (2015) lægger op til debat. Workshop 7: Træning med DMD (begrænsede pladser) Pernille Diemer fra Rehabiliteringscenter for muskelsvind er endnu engang at finde i fitness-rummet, nu med fokus på DMD eller træning når man sidder i kørestol. Hvad er vigtigt at tænke på, når man træner? Hvilke muligheder er der? Oplev hvad man kan bruge Musholms nye fitness-rum til, og få en snak med de andre medlemmer om deres erfaringer med træning.

5 Fredag fortsat: Workshop 8: Muskelsvindfonden indefra & udefra Hvad er det egentlig for en forening du er medlem af? Det handler ikke om Grøn Koncert og Cirkus Summarum, men om en forening af og med medlemmer. En forening, hvor du kan være med til at sætte dagsordenen i arbejdet for Plads til forskelle. Morten Nottelmann, Kaospilot og konsulent, tager de kritiske briller på og ser på Muskelsvindfonden nu og i fremtiden. Hvordan ser foreningen ud udefra. Hvilken forestilling har andre om foreningen, medlemmerne og vores arbejde. Hvor kan Muskelsvindfonden bevæge sig hen i fremtiden, og hvordan bliver vi hørt i koret af handicaporganisationer, der kæmper om pladsen i mediebilledet og borgernes bevidsthed. Oplægget suppleres af enkelte medlemmers opfattelse af Deres forening set indefra. Workshop 9: Træning, kost og energi Ved hjælp af træning kan man både få mere energi og i større eller mindre grad afhjælpe f.eks. fordøjelsesproblemer. Træning kan dog ikke stå alene; det vi spiser og drikker påvirker også vores energiniveau og fordøjelse. Det fortæller professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed Lise-Lotte Bundgaard og Sonja Christensen om. Oplægget følges op af både eksempler på praktiske øvelser og smagsprøver. Kom og lav din egen energidrik, se træning i praksis og smag på div. fødevarer med højt fiberindhold, der er tygge- og synkevenligt. Workshop 10: Mindfullness (begrænsede pladser) En introduktion til hvad mindfulness er, hvad det kan bruges til og hvad det ikke kan. Mindfulness er velegnet til at lære at håndtere smerter mere hensigtsmæssigt, men også mennesker med angst, depression, tankemylder, stress og lignende har vist sig at have stor gavn af mindfulness. Dog er det ikke en mirakelkur. Prøv det på egen krop, godt hjulpet på vej af uddannet MBSR mindfulness instruktør. Dagen sluttes af kl med et oplæg af Carsten Møller, Doctor of Medical Science, South Dakota School of Mines and Technology, Rapid City, South Dakota, USA. Overskriften for oplægget er: Kan man styre de muskelgrupper, der er uden for viljens kontrol? Carsten Møller har netop afsluttet 3 års forskning af de parasympatiske muskelgrupper. Carsten Møller er en blændende god fortæller. Han vil tage os med tilbage og fortæller om den nyeste forskning hos Sioux indianerne i Rosebud reservatet, South Dakota, USA og deres succesfulde mentaltræning af refleksmusklerne. Med et 3 år forskning stipendiat fra FEO Lharma Int. har han studeret indianernes børne- og ungdoms opdragelse. Indianerne har gennem generationer udviklet nogle teknikker, der kan behovsudsætte, sult og smerte og styre vores kulde og varme oplevelser. Carsten har forsket i disse teknikker, der kan bryde koden til de muskler, der for de fleste er uden for viljens kontrol - de parasympatiske muskelgrupper en kombination af visualisering, mentaltræning og meditation. Kom og hør om hans resultater, men ikke mindst om side gevinsterne og hans oplevelserne under de 3 års forskning på prærien i Midt vesten.

6 FREDAG FORTSAT: Kl serveres middag for alle i hallen. Under middagen får vi besøg af Carl Quist Møller, Tobias Trier og Sys Bjerre, samt rapperen LARSN. Efter middagen er det tid til at du finder din indre spille-djævel frem, for fredag aften inviterer vi på Casino Musholm, til pubquiz på Musholm Pubben, FIFA turnering eller et slag bordfodbold. Der er naturligvis fede præmier til vinderne af de forskellige turneringer. Du kan også finde musik i restauranten eller hygge og plads til snak i pejsestuen. Musholm lukker barerne kl PRAKTISK INFO: Det er gratis at deltage i fredagens program. Ønsker du at overnatte til lørdag eller vil du være med helt til søndag, så koster det 200 kr. pr. voksen og 100 kr. pr. barn pr. døgn. Du tilmelder dig fredagen og vælger workshops under fanen tilmelding på Vær opmærksom på, at du også kan tilmelde dig Pubquizzen (gerne i hold a max. 5 pers.), samt FIFA turneringen via tilmeldingsblanketten. En uge før Oktoberdagene modtager du yderligere information, herunder oversigt over lokaler, deltagelse i workshops samt evt. ændringer.

7 PROGRAM Oktoberdagene LØRDAG DEN 3. OKTOBER Musholm er hele lørdagen fyldt med aktiviteter for store og små. Alle kan være med når centret summer af liv overalt. Der serveres morgenmad til de der har overnattet fra kl Efter morgenmaden starter vi dagen op med kort information til alle deltagerne i hallen kl Fra kl er der mulighed for at deltage i div. aktiviteter: El-hockey Kajak Danmark Rundt Muskeltér aktivitet Kørestols Basket Zumba Fit Light Trainer Kørestols Dans Yoga Airtrackhop Kørestols Fodbold Spejder aktiviteter Mini skumbane Storestols hockey Ponyridning Bordtennis Forhindringsbane Hønse-skidning Indendørs bowling Klatrevæg Cykelløb Boccia Svævebane Morgenløb/gåtur Kroket Meditationsteknikker Slædehunde Petanque Film Amerikanerbiler Kongespil Debat Modelbiler, fly, droner Udendørs bordtennis Lyn dilemmaer Krolf Kæmpeskak Lyn banko Pustedart Besøg fra Cirkus Summa- Fitness Kæmpemikado rum Shipspotting Konkurrencer for hold/ Min musik v. Tom Sontag Korsør Flådestation familier Crew aktivitet

8 LØRDAG FORTSAT: Kl samles vi til festmiddag i hallen og så sætter vi for alvor gang i tyrolerfesten med tyske slagere og skummende kolde øl i baren. De der har lyst, må meget gerne tage tyrolertøjet på. Ved midnatstid er der fyrværkeri over bugten og natmaden serveres. Herefter kan natteravnene feste videre til DJ frem til kl. 02. Baren lukker og slukker kl. 03. SØNDAG: Vi afslutter Oktoberdagene med at spise brunch fra kl Husk at husene skal forlades senest kl VI GLÆDER OS TIL AT SE JER PÅ MUSHOLM FERIE SPORT KONFERENCE

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info OKTOBERDAGENE Program ᴑ Workshops ᴑ Info OFFICIEL INDVIELSE AF DET NYE MUSHOLM FERIE - SPORT - KONFERENCE TORSDAG DEN 1. OKTOBER KL. 14.00 17.00 The Chris Minh Doky Orcestra med Christopher, Burhan G.

Læs mere

LANDSMØDE 2016. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

LANDSMØDE 2016. Program ᴑ Workshops ᴑ Info LANDSMØDE 2016 Program ᴑ Workshops ᴑ Info Kære medlemmer For mig personligt føles det som et stort ansvar, som jeg snart lægger fra mig. Samtidig føler jeg, at 42 år ligesom rækker. Og jeg noterer med

Læs mere

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET

Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Landsmøde Ung kræft 11.-13. september DU ER INVITERET Er du ung? Har du kræft? Det er noget lort Du er ikke alene! Så er det tid til Landsmøde Ung kræft 2015 Og DU er inviteret! Kom og få inspiration,

Læs mere

LANDSMØDE 2016. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

LANDSMØDE 2016. Program ᴑ Workshops ᴑ Info LANDSMØDE 2016 Program ᴑ Workshops ᴑ Info Kære medlemmer For mig personligt føles det som et stort ansvar, som jeg snart lægger fra mig. Samtidig føler jeg, at 42 år ligesom rækker. Og jeg noterer med

Læs mere

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret!

5 Ungeweekend. Ungeweekend. Dronningens Ferieby. 3.-5. juni 2016. du er inviteret! 5 Dronningens Ferieby 3.-5. juni 2016 du er inviteret! er for dig, som har lyst til at møde andre unge med sclerose. Vi har inviteret en række dygtige undervisere med stor erfaring inden for sclerose til

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Bar(e)nyt. Fra Susan,

Bar(e)nyt. Fra Susan, Bar(e)nyt. Fra Susan, Niels Jakob & Pia. februar 2016 Søndagsåben i Klubben Søndag 6.marts fra kl. 11- til kl.17 Nu med musik cafe & lidt frokost. Du har mulighed for at inviterer din familie med herned.

Læs mere

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap

Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Sportsskoler - et sommerferietilbud for børn med handicap Tag på sportsskole Dansk Handicap Idræts-Forbund afholder hvert år i sommerferien en række sportsskoler for børn med et handicap. Sportsskolerne

Læs mere

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42

Vi glæder os meget til at se jer i uge 42 3 dage i efterårs ferien (uge 42) mandag - onsdag afholder vi Basanta sport, Basanta sport er 3 dage med sjov og lidt anderledes motion. Vi laver sund og lækker mad og vi vil have forskellige boder. De

Læs mere

Casekatalog & Fact Sheet

Casekatalog & Fact Sheet Casekatalog & Fact Sheet Kort om Musholm - Ferie, Sport & Konference Musholm er bygget i 1998, og er ejet af Muskelsvindfonden. I 2013 besluttede Muskelsvindfonden med 100 mio. kr. i støtte Arbejdsmarkedets

Læs mere

Jeg tror vi alle sammen ved, at ham her - Buster lærte os, at nørder og rødhårede drenge er følsomme små helte.

Jeg tror vi alle sammen ved, at ham her - Buster lærte os, at nørder og rødhårede drenge er følsomme små helte. Jeg hedder Signe Lindkvist. Jeg har arbejdet med Børne-tv & Radio i ca. 20 år for store børn og små til både DR og på Tv2. I dag vil jeg prøve at svare på hvornår dansk børne-tv og børnefilm har betydning

Læs mere

Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk

Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk SPØRGESKEMA OM DIT UDBYTTE AF MINDSPRING Spørgsmålene i dette spørgeskema skal tilsammen belyse, hvad du har fået ud af at være med på MindSpringkurset.

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015. Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse)

Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015. Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse) Kredsbestyrelsesmøde 02. november 2015 Tilstede: Afbud: Kristian (TR Konference i Agerskov) 1. Dagsorden (Godkendelse) 2. Nyt Fra Kredsen Forårsfestivaler (Se mail jeg har sendt idag om udviklingsmøder)

Læs mere

Nyhedsbrev for vuggestuen

Nyhedsbrev for vuggestuen Nyhedsbrev for vuggestuen Januar 2015 Kære forældre Fastelavn Mandag den 16. februar fejrer vi fastelavn. Arrangementet foregår om formiddagen, og det er kun børnene, der deltager. Børnene må meget gerne

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Interview med seks af de unge der skal flytte på Sedenhuse i november. Af Ole Dan Jensen og Stig Sørensen, fagkonsulenter i H&P, juni 2009. Gitte Nø., David, Nynne,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Fremtiden for din idræt. DAI Idrætsforum 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 20. - 21.

Fremtiden for din idræt. DAI Idrætsforum 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser. 20. - 21. DAI Idrætsforum 2013 Fremtiden for din idræt Dansk Arbejder Idrætsforbund - en verden af gode oplevelser 20. - 21. september 2013 Dalum Landbrugsskole Landbrugsvej 65 5260 Odense Velkommen til Idrætsforum

Læs mere

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år

MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år MUSIKBUTIKKEN TEATERGRUPPEN DANS Aldersgruppe: 10-14 år Absalonsgade 8, 1658 Kbh. V E-mail: post@vesterbro-ungdomsgaard.dk www.vesterbro-ungdomsgaard.dk Tlf.: 3355 0080 TILMELDINGER MUSIKBUTIKKEN Vesterbro

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

FORRÅELSE. NYHEDSbladet. BEHOLD FAGLIGHEDEN Det er vigtigt at kommunikere med kollegerne og være samlet om emnet.

FORRÅELSE. NYHEDSbladet. BEHOLD FAGLIGHEDEN Det er vigtigt at kommunikere med kollegerne og være samlet om emnet. FORRÅELSE Konferencen om forråelse, indtrykkene fra årets konference giver stadig genlyd rundt omkring på arbejdspladserne. Assistent klubben a holdte sin årlige konference for medlemmerne midt i marts

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside.

Vi er nu færdige med spørgeskemaundersøgelsen og Ungdomsklubbens personale har behandlet materialet, som nu kan læses på vores hjemmeside. Hvordan har du det I TK s Ungdomsklub børnemiljøvurdering 2010 Samlet svar: Drenge & Piger Skema udleveret til: 80 medlemmer. Modtaget svar: 31 stk. svarende til 39 % Den videre proces. På baggrund af

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41

Klub Krogen. Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 Klub Krogen Tjørnholmvej 10, 2680 Solrød strand. Tlf.: 56 18 26 41 INFO FOLDER! 2015 Velkommen til Munkekærskolens Klub/SFO2 Klub Krogen hører under Munkekærskolen, herunder Munkekærskolens SFO, som er

Læs mere

Når uenighed gør stærk

Når uenighed gør stærk Når uenighed gør stærk Om samarbejdet mellem forældre og pædagoger Af Kurt Rasmussen Dorte er irriteret. Ikke voldsomt, men alligevel så meget, at det tager lidt energi og opmærksomhed fra arbejdsglæden.

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

Til pårørende. De sidste døgn... Vælg billede. Vælg farve. 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen

Til pårørende. De sidste døgn... Vælg billede. Vælg farve. 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen Til pårørende De sidste døgn... Vælg billede Vælg farve 'Svalerne' af Robert Lund-Jensen Når døden nærmer sig En hjælp til at kunne være til stede I denne pjece vil vi gerne fortælle jer pårørende om,

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Efterår 2015 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten GRATIS TILBUD: 2. Håndarbejde:

Læs mere

FamilieFOKUS. Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap

FamilieFOKUS. Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap FamilieFOKUS Støtte og rådgivning til familier med et barn med alvorlig sygdom eller svært handicap Institut for Kommunikation og Handicap Specialområde Børn & Unge Redskaber og inspiration til en ny og

Læs mere

Hvis vi levede i Utopia, havde vi ikke brug for ledere.

Hvis vi levede i Utopia, havde vi ikke brug for ledere. Hvis vi levede i Utopia, havde vi ikke brug for ledere. Nils Villemoes Verden venter - på Konference den 22. august 2016 Teori U og fremtidens læring og udvikling Så er programmet for årets Phønix konference

Læs mere

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp Selvsikkerhed, evaluering efter kamp -5 Spørgsmål Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det er mest på grund af mine tekniske og taktiske færdigheder. Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Lagoni SFO. Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk

Lagoni SFO. Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Lagoni SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 3089 7807 - E-mail: chsc@haderslev.dk Vojens 1. April 2012 Så blev det forår... jubii!!! Huset summer af liv. Vi nyder det gode vejr, og bruger

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Kostpolitik for Duponts Gård

Kostpolitik for Duponts Gård Kostpolitik for Duponts Gård VI MINDSKER SUKKERET Fredericia Kommune vælger at se råderummet som forældrenes, og derfor skal børn og unge så vidt muligt ikke tilbydes sukkerholdig kost og drikke, mens

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard

Daginstitutionen. - en informationspjece til forældre. Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard Daginstitutionen - en informationspjece til forældre Forfattere: Modtagehuset & Egholmgaard HVAD ER EN DAGINSTITUTION? 2 DERFOR ER DET VIGTIGT AT GÅ I DAGINSTITUTION? 3 HVERDAGEN I DAGINSTITUTIONEN 3 SAMLING

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2012. Vi har lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et

Læs mere

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 1 Slide 2 Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 3 Mindfulness er en tilstand Slide 4 Mental træning meditation Østen og vesten Slide 5 Mindfulness` 3 niveauer: 1 Fjerne eller

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder.

Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Martin Lindved 2065 9320 Børne diskotek - Jan

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter september 2015. Klubbernes dag. Arrangementet er åben kl 14.00 til 17.00

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter september 2015. Klubbernes dag. Arrangementet er åben kl 14.00 til 17.00 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter september 2015 Lang skoledag, men stadig gang i din klub Skolen har nu været i gang i 3 uger og selvom du nu bruger længere tid der, så er der stadig masser af aktivitet

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3.

Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. Ønsker du at undervise i Yoga? 1 årig forløb hvor personlig udvikling og videregivelse er i centrum. Århus C Næste hold start 3. marts 2016 Ønsker du et forløb med udvikling af egen yogapraksis. Blive

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

BØRN OG UNGES TRIVSEL

BØRN OG UNGES TRIVSEL Årsmøde i Skolesundhed.dk 07 03 2016 BØRN OG UNGES TRIVSEL EN UDFORDRING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE DPU, AARHUS BØRN OG UNGE OM STORE UDFORDRINGER I DERES LIV At nå alt det jeg gerne vil i min fritid! Ida

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

P R O G R A M 2 0 1 1

P R O G R A M 2 0 1 1 P R O G R A M 2 0 1 1 Tilmeldingsfrist 1. marts 2011 Spar 200 kroner ved tilmelding inden den 1. februar! Unge Adfærd Rusmidler / Ungekonference 3.- 4. maj 2011 K u n s t e n a t l e v e l i v e t P R

Læs mere

Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014. Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April

Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014. Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April Vallensbæk svømmeafdelingen af 1939 2013-2014 Pilehaveskolen Fredag den 25. April Lørdag den 26. April Lørdag aften: Fest, med spisning, hygge, præmieoverrækkelse og meget mere for alle svømmere, søskende

Læs mere

Kostpolitik for Rudersdal Dagpleje

Kostpolitik for Rudersdal Dagpleje Kostpolitik for Rudersdal Dagpleje Denne kostpolitik henvender sig til alle forældre der ønsker at vide mere om maden i dagplejen. Kostpolitikken er samtidig et vigtigt arbejdsredskab for dagplejerne,

Læs mere

DIALOG # 13. Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever?

DIALOG # 13. Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever? DIALOG # 13 Hvordan skal man takle klikedannelse blandt elever? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Aktiviteter i Efterårsferien

Aktiviteter i Efterårsferien Aktiviteter i Efterårsferien 2015 1 Jubii, så er det snart efterårsferie og dermed også tid til oplevelser. Glæd dig for i år er der mange sjove aktiviteter, hvor du kan deltage i din efterårsferie. Du

Læs mere

JUDO SOMMERLEJR 2014

JUDO SOMMERLEJR 2014 JUDO SOMMERLEJR 2014 Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo Danmarks samlingspunkt - på tværs af generationer Søndag d. 27. juli - Lørdag d. 2. august GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016 Nyhedsbrev 3 April 2016 Foråret er på vej, og Os, med god tid i hverdagen er i fuld gang. Vi har afholdt 2 temaeftermiddage, hvor det sidste var om regler indenfor frivillighed, kurser og uddannelse. Der

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere

Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere 2015 Nyheder for håndboldafdelingens Spillere, trænere og ledere Lykke Burmølle Andersen Håndboldafdelingen Bjerregrav Boldklub 08-09-2015 Indhold Forord... 1 God jul & Godt Nytår... 2 Fotografering i

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES SUNDHEDSKONFERENCE 2016 MAD MÅLTIDER OG FÆLLESSKABER. Aktiv hele livet - Folkesundhed

HOLBÆK KOMMUNES SUNDHEDSKONFERENCE 2016 MAD MÅLTIDER OG FÆLLESSKABER. Aktiv hele livet - Folkesundhed HOLBÆK KOMMUNES SUNDHEDSKONFERENCE 2016 MAD MÅLTIDER OG FÆLLESSKABER 1 Aktiv hele livet - Folkesundhed DAGENS PROGRAM VELKOMMEN TIL SUNDHEDSKONFERENCEN 2016 08.30-09.00 - Morgenmad og registrering 09.00-09.15

Læs mere

Torsdag 31. oktober Fredag 1. november Workshop 1: Unge med ADHD og kriminalitet

Torsdag 31. oktober Fredag 1. november Workshop 1: Unge med ADHD og kriminalitet ADHD modul 4 Teenager Torsdag 31. oktober 17.00 18.00 Ankomst og indkvartering 18.00 18.45 let måltid herunder velkomst og præsentation af aftenens program 19.00 20.30 Foredrag om livet med ADHD og de

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016

Indholdsplan. Sommerkursus 2. Uge 27-28 2016 splan Sommerkursus 2 Uge 27-28 2016 Om KursusCenter Struer (KCS) KCS er en del af Struerskolen. Vores kursister er i aldersgrupper 16 år og opefter. Vi driver sundhedskurser inden for rammerne af de gældende

Læs mere

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG WORKSHOP 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES BENTE TROMBORG 1/6 MERE ENERGI, RO OG FOKUS Det er mandag aften, klokken er 19.05, og jeg sidder på mit træningsunderlag i det lokale fitnesscenter.

Læs mere

27/2010. Sejt at læse bøger. Af: Vibeke Bye Jensen

27/2010. Sejt at læse bøger. Af: Vibeke Bye Jensen artikler leder noter opslagstavlen debat årg 27/2010 Sejt at læse bøger I Århus læser børn i 45 dagtilbud rigtig mange bøger. Et projekt med dialogisk oplæsning skal især give børn med dansk som andetsprog

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Generelt: Her er alle velkommen!

Generelt: Her er alle velkommen! Generelt: Kom og vær med når vi starter en ny sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og underholdende aktiviteter for både store og små, unge og

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Hvad synes du om dit liv på Granhøjen?

Hvad synes du om dit liv på Granhøjen? ANALYSE AF BEBOERTILFREDSHEDEN PÅ GRANHØJEN 2016 BAGGRUND: Analysen er lavet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, der er uddelt til Granhøjens beboere i marts 2016. Der er uddelt i alt 130 skemaer,

Læs mere

NYT FOR VINTEREN 10/11.

NYT FOR VINTEREN 10/11. NYT FOR VINTEREN 10/11. Hundelev Ungdoms- og Idrætsforening byder velkommen til en ny vintersæson, som foregår på Hundelev Skole. Tlf. liste over bestyrelsen i HUI: Mette Sørensen Vennebjergvej 12 98 99

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES. VELKOMMEN TIL Februar 2016

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES. VELKOMMEN TIL Februar 2016 Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fra 1. januar 2016: Åbent hver anden fredag! NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES Februar 2016 VELKOMMEN TIL Februar 2016 Så kom februar,

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

Kostpolitik. Tovværkets Børnegård

Kostpolitik. Tovværkets Børnegård Kostpolitik Tovværkets Børnegård Formålet med en kostpolitik Vi har på Tovværkets Børnegård valgt at udarbejde en kostpolitik for at tydeliggøre, hvilke pædagogiske overvejelser vi har gjort os i forhold

Læs mere

boys only DGI badminton boys only www.dgi.dk/badminton 1

boys only DGI badminton boys only www.dgi.dk/badminton 1 boys only 1 2 Indhold: Drenge trænings samling.................... 4 Drenge Camp............................... 5 Drenge badmintonskoler..................... 6 Drenge holdturneringer......................

Læs mere

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016

Nyhedsbrev Ungdom Januar 2016 Fredagstræning / Familiehygge Vi kan med glæde tilbyde ekstra spil for alle ungdomsmedlemmer + evt. forældre/søskende hver fredag kl. 18.00 20.00. I skal selv medbringe ketcher og bolde, og børn under

Læs mere

4.2 Du må også være discipel

4.2 Du må også være discipel 42 Du må også være discipel - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 42 Du må også være discipel Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften skal handle om, at Guds plan stadig involverer os Disciple

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS

Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade. Web udgave VITAL HORSENS Et træningstilbud til borgere med erhvervet hjerneskade VITAL HORSENS MEGET MERE END FYSISK TRÆNING SAMMENHOLD DEN SOCIALE TRÆNING ER INTEGRERET I TRÆNINGEN Efter træningen er det en fast tradition. at

Læs mere

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb)

PROGRAM. Torsdag d. 31. maj 2012. 17.00 Pladsen og cafeen åbner. 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) PROGRAM Torsdag d. 31. maj 2012 17.00 Pladsen og cafeen åbner 17.00-19.00 TOUR DE FUT (sponsorløb) Vind flotte præmier for fleste kørte kilometer eller fleste sponsorkroner. 18.00- FUT løb for ALLE 4,5

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere