Casekatalog & Fact Sheet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Casekatalog & Fact Sheet"

Transkript

1 Casekatalog & Fact Sheet Kort om Musholm - Ferie, Sport & Konference Musholm er bygget i 1998, og er ejet af Muskelsvindfonden. I 2013 besluttede Muskelsvindfonden med 100 mio. kr. i støtte Arbejdsmarkedets Feriefond, A. P. Møller & Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal, Realdania, Slagelse Kommune og Muskelsvindfonden selv, at omdanne Musholm til verdens mest tilgængelige ferie, sport og konferencecenter. På Musholm er der fra starten tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution. Design og funktionalitet smelter sammen, så gæster uanset om de har et handicap eller ej kan få et godt og oplevelsesrigt ophold på ferie- og konferencecentret. Det ny Musholm er gennemrenoveret med tanke på universelt design. Fyrtårne er: En unik ny multihal og 24 nye supertilgængelige boliger, der er testet af Bexcom.dk og handicap-testere. Musholm, Ferie Sport Konference er en registret socialøkonomisk virksomhed, hvor et eventuelt overskud reinvesteres at tilbyde ferie- og fritidsaktiviteter for mennesker med handicap. Eksempler på universelt design: 100 meter oplevelsesrampe, der følger den store multihal helt op under loftet til en sky lounge med udsigt over Storebælt og mødelokale/sanserum/biograf. Fuglefløjt/jazmusik som retningsangiver Svævebane der også kan bruges af kørestole Wayfinding-elementer ved farve, piktogrammer og lede-elementer Toiletter der svarer forskellige handicapgruppers behov one size doesn t fit all. Sengene er specialdesignet, så de er funktionelle - men æstetisk smukke Den sorte lyskontakt hjælper de svagtseende Konferencesal med teleslynge og tilgængelig talerstol for dårligt gående/kørestolsbrugere. Klatrevæg der kan bruges af alle også kørestolsbrugere.

2 Direktøren, der vil skabe et super tilgængeligt La Santa Sport Henrik Ib Jørgensen. Direktør Muskelsvindfonden Kontaktoplysninger: Henrik Ib Jørgensen har i 8 år været direktør i Muskelsvindfonden. Brænder for at Musholm bliver et internationalt fyrtårn, der tegner mulighederne for fremtidens arkitektur. Er manden, der har levendegjort Muskelsvindfondens formand Evald Krogs drøm om at gøre Musholm til et internationalt landemærke for oplevelser med plads til forskelle. At skabe et feriecenter med universelt design, et lokalsamfund, der skulle vindes, og millioner der skulle findes alt imens projektet skulle styres sikkert i land har givet direktøren grå hår. Bogstaveligt talt. Det var en øjenåbner for arkitekterne, der skulle afgive bud på byggeriet, da vi hev dem rundt i Korsør i kørestol for at lade dem prøve en dag i vores sko. Det har desuden været en udfordring for os at skulle tilgodese alle grupper et toilet, der er egnet til blinde, er det ikke nødvendigvis for kørestolsbrugere og omvendt. Vi har opnået umådelig meget læring, som vi håber at kunne dele ud af, siger Henrik Ib Jørgensen. Er ærkekøbenhavnsk eks-punker. Tidligere spillestedsejer ( RUST&Sebastapol på Nørrebro) og CBS-uddannet. En ren modsætning til Muskelsvindfondens formand, Evald Krog, der er ærke-jyde, jazz-elsker og Grøn Koncert-medskaber. De deler én ting - fascinationen af godt købmandsskab En blind, en kørestolsbruger og en spastiker kommer ind på et Musholm-toilet Karin Bendixen Ekspert i Universelt Design M: k.bendixen@bexcom.dk Karin Bendixen er konsulent og ekspert inden for Universelt Design. Karin har været med fra konkurrencens start og har udarbejdet Strategi for tilgængelighed den røde tråd for Musholmprojektet. Hun har blandt andet stået for brugerworkshops under hele processen med deltagelse af brugere med forskellig funktionsnedsættelse og andre af Musholmprojektets aktører. Brugerne fik blandt andet mulighed for at komme med ideer, forslag, diskutere kompromiser, kommentere tegninger og Aart Architects idé med en oplevelsesrampe. Karin gennemførte endvidere testforløb af de forskellige toilettyper hos Pressalit i 1:1 sammen med brugerne og andre af byggeriets aktører. En lærerig og nyttig proces for alle. Karin er indehaver af projekt- og konsulentvirksomheden Bexcom, der rådgiver offentlige og private aktører om Universal Design, strategi, kommunikation og brugerinvolvering med særlig fokus på ældre og mennesker med funktionsnedsættelse. Musholmprojektet har ikke være ukompliceret med de udfordringer den spændende arkitektur har givet, derfor har processen med bruger- og interessentinvolvering gennem hele processen været et must. Man må være åben og en gang imellem er der fravalg. At arkitekterne har været så engagerede og åbne over for implementeringen af tilgængelig har været ret unikt. Ombygningen og tilbygningen til Musholm Bugt Feriecenter er et godt eksempel på at Universelt Design, funktionalitet og æstetik kan gå op i en højere enhed.

3 Unge bliver stærkere af Musholms tilgængelighed Antoinett Pharao Vebel Sommerlejrleder for børn med muskelsvind Foredragsholder om fordomsnedbrydning Har selv muskelsvind 26 år og universitetsstuderende M: pharao1988@hotmail.com Antoinett læser uddannelsesvidenskab og har muskelsvinddiagnosen Limb Girdle. Antoinett er drivkraften i Muskelsvindfondens sommerlejre for børn og unge, der finder årligt sted på Musholm. Få en rundvisning af Antoinett og spørg hende, hvad det gør ved børn og unge, at de oplever en uge et sted, hvor deres handicap ikke er til besvær eller en hindring. Antoinett var over-aktiv sportspige indtil hendes muskelsvind dukkede frem i teenage-årerne og betød kørestol. Når Antoinett ikke er lejrleder, er hun frivillig på Grøn Koncert og Cirkus Summarum og Århus Festuge og. Ikke mærkeligt, at Antionett har modtaget en pris for sit engagement fra Århus Kommune. Arkitekt med muskelsvind Simon Rune Sørensen Kontaktoplysninger Simonrune@gmail.com Har været projektansat i Aart Architetchs under Musholm-udbyggelsen. Han er desuden konsulent i udvikling af Musholms universelle design.

4 Arkitekten satte sig i kørestolen Anders Tyrrestrup Kontaktoplysninger: Anders Tyrrestrup CIO Partner Arkitekt MAA aty@aart.dk / AART architects AART architects blev i 2013 udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om udvidelsen af Musholm. Juryen var især begejstret for AART architects forslag til multihallen, hvor en oplevelsesrampe slynger sig rundt om multihallen og motiverer besøgende uanset handicap til at bryde grænser og udfolde sig fysisk. AART architects står bag flere prisbelønnede byggeprojekter i hele Skandinavien, hvor tilgængelighed er højt prioriteret. Ifølge Anders Tyrrestrup, arkitekt og partner i AART architects, er udvidelsen af Musholm dog et helt særligt projekt, som tænder gnisten i enhver arkitekt. Musholm bygger på værdier, vi vægter højt som arkitekter. God arkitektur formår nemlig at inspirere og inkludere alle uanset deres livssituation. Før vi satte os til tegnebrættet, mødtes vi derfor med en bred vifte af brugere, ligesom vi selv satte os i kørestolen. Alt sammen med henblik på at komme under huden på projektet og tænke tilgængelighed som et kreativt benspænd til at inspirere og udfordre de besøgende, fortæller Anders Tyrrestrup. Oplevelsesrampen er et godt eksempel på, hvordan vi ved at udfordre den traditionelle forestilling om tilgængelig arkitektur føjer en ny dimension til oplevelsen af Musholm, supplerer han. AART architects har i sit projekt samlet et team af samarbejdspartnere, som har bidraget til projektet på hver deres felt. Keinicke & Overgaard Arkitekter arbejder for eksempel med rum til fysisk aktivitet, mens BSAA Urbanlab er landskabsarkitekter, og Bexcom ved Karin Bendixen er tilgængelighedskonsulenten, der har stået for brugerworkshops, hvor brugere med handicap har forholdt sig til AART architects idé med oplevelsesrampen. Klatrevæg og svævebane Kontaktpersoner: direktør Henrik Ib Jørgensen, Muskelsvindfonden Under indvielsen er der premiere på verdens første handicaptilgængelige svævebane og klatrevæg. Fra i dag kan mennesker med handicap suse gennem multihallen. Svævebanen er Musholms udfordring til gæsterne. Samt taler ind i Muskelsvindfondens ønske om at pakke mennesker med handicap ud af vat. Det er et problem at mange mennesker med handicap vænner sig til at samfund og familie pakker dem ind i vat og nogle gange forventer for lidt. Svævebanen er et symbol på, at selvfølgelig skal folk med handicap også kunne opnå et adrenalinsus, siger Henrik Ib Jørgensen. Første svævebanetester til indvielsen 1. oktober er Sarah Gleerup. Folketingskandidat for EL, medlem af Muskelsvindfonden og sidder i bestyrelsen for Musholm. Sarah er ung lesbisk, politisk, handicapaktivistisk tegneserieskaber og kommunikationsmedarbejder i folketinget. Hun har skarpe holdninger til tilgængelighed, ligestilling, demokrati. Du kan møde hende her:

5 Mr. Grøn Koncert himself Kontakt: Sophie Alvi Kommunikationschef Muskelsvindfonden Tlf Indvielsens konferencier er en kendt figur i Muskelsvindfonden-sammenhæng. Jacob Haugaard har været konferencier på Grøn Koncert 26 gange, og er efterhånden indbegrebet af musikkaravanen. Jacob havde selv en papsøn, der havde muskelsvind, og kender Musholm som deltager på forældrekurser om muskelsvind. Konferencier om sommeren gæst på Musholm om vinteren Simon TJ Aarhus Tlf sims103@hotmail.com Simon er den ene del af Grøn Koncerts værtspar, når han touren igennem deler scene med Jacob Haugaard under åbning, afslutning og mellem de mange optrædende på Grøn Koncert. Han har selv muskelsvind, og har været konferencier i nogle år som figuren Tonni the Man, men sprang i 2014 ud som sig selv. Simon læser Medievidenskab i Aarhus, og er i øjeblikket i praktik hos et brand bureau. Simon er vokset op på sommerlejre på Musholm og sidder i dag i Muskelsvindfondens repræsentantskab - han kan fortælle om hvorfor han føler sig hjemme på Musholm og XX

6 Handicaplegenden der havde et drøm Evald Krog Tlf Formand for og grundlægger af Muskelsvindfonden, idémand bag Grøn Koncert og en lang række andre projekter. Tildelt ridderkorset og nomineret som danskernes moralske forbillede i 2014 af tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg. Muskelsvindleren der har viet sit liv til at skabe bedre vilkår for personer med handicap og Plads til Forskelle i samfundet. Musholm er hans drøm om et sted, hvor mennesker med handicap kan opleve verden uden barrierer. NÆSTVED Formålshistorie: Malene Jensen, kørestolsdanser på 32 år og mor. Mail: malenejensen83@gmail.com Tlf. Bor i Næstved sammen med sin kæreste og deres søn Kian. Tager ud som foredragsholder for Muskelsvindfonden, hvor hun fortæller om at have et handicap og leve et normalt liv på trods. Fokus er på begreberne: at være handicappet versus at have et handicap. Malene siger: - Et handicap er noget man har. Ligesom briller. Eller en stok. Det er en udfordring, men det er ikke hele mig. Jeg er ikke handicappet. Jeg har et handicap. Den skelnen vil jeg gerne dele med omverdenen. Malene taler også om at være mor med et handicap, om at have hjælpere 24/7 og om sin sport (kørestolsdans). Malene optræder til indvielsen sammen med andre kørestolsdansere

7 Jan håber at Musholm smitter af på Danmark Jan Jakobsen, 60 år Tlf. (kommer snarest) For Jan Jakobsen, der sidder i Muskelsvindfondens bestyrelser og er lokalkendt og bruger af stedet er visionen at Musholm skal være et udtryk for en model for, hvordan et inkluderende samfund og dets rum bør være indrettet - netop med udgangspunkt i universelt design. Og det skal gøres til et af de fyrtårne (sammen med Handicaporganisationernes hus blot for at blive i Danmark) der tegner mulighederne for fremtidens arkitektur. Flere mennesker med handicap bør motionere også selv om de har muskelsvind Aina Kamilla Boss Budde ainabudde@hotmail.com Aina er kørestolsmotionist og elsker floor ball. Hun mener, at flere mennesker med handicap bør komme ud af komfortzonen og dyrke motion. Det handler ikke kun om at styrke kroppen. Sport giver fællesskab nye venskaber konkurrenceerfaring og livsindhold. Derfor er Musholms fokus på breddeidræt vigtig, mener Aina. Når hun ikke træner er hun en garvet pokerspiller. El-hockey-landsholdet Kørestolsdanser ( lokal) Marie Christiansen Musholm kan løfte landets handicapturisme Og der er penge at tjene. Kilde: Sune K. Jensen Chef for Turisme i DI Lars Nielsen adm dir Visit Vestsjælland

8 Program Indvielsen 1. oktober 2015 Selve dagen: Kl Lydprøve Kl Prøve med solister og band. Kl Rundvisninger Kl Ankomst, forfriskninger og seatning Kl FANFARE: Velkomst ved Muskelsvindfondens direktør og oplæg til dagens vært Jacob Haugaard Kl MUSIK: Introduktion af orkestret og første sang med Hr. skæg Kl FANFARE Tale af Slagelses borgmester Stén Knuth Kl FANFARE: Indvielse af Svævebanen og klatrevæggen Kl MUSIK: Burhan G og Chris Minh Doky Orchestra Kl FANFARE: Pause og forfriskninger Kl MUSIK: Chris Minh Doky Orchestra og Jacob Haugaard synger Hammerfedt Kl FANFARE: Tale af formanden for Arbejdsmarkedets Feriefond Jytte Andersen Kl MUSIK: Chris Minh Doky Orchestra med Frank Sinatra og dansere Kl FANFARE: Tale af direktør for Realdania Jesper Nygård Kl MUSIK: Christopher og The Chris Minh Doky Orchestra Kl FANFARE:Tale af Muskelsvindfondens formand Evald Krog Kl MUSIK (Let the good time roll) Le grande finale Før og efter arrangementet (kl og 17.30) er der rundvisninger, hvor I kan opleve centrets mange muligheder og møde Musholms medarbejdere. MUSHOLM - Ferie, Sport og Konference Musholmvej Korsør TLF.: cvr Musholm@musholm.dk Lørdag 3 oktober er der helt dagsprogram hvor Musholm fyldes til randen af mennesker med muskelsvind og deres pårørende og afprøver alle stedets funktioner. Udpluk fra program inden og udendørs Slædehunde (10-13:00) nu med drone. Amerikaner biler (14-17:00) Modelbiler (10-13:00) Modelfly (14:00-17:00) 10:00-13:00 el-hockey, basket, dans alle i hal A. 14:00-17:00 kørestols rugby, fodbold og floorball alle i hal A. 16:00-17:00 Motor Mille samler ungerne. 10:00-13:00 Høseskidning et hit hvis den skider i dit felt. 10:00-17:00 Indendørs aktiviteter i hal B. (svævebane oma).

Casekatalog & Fact Sheet

Casekatalog & Fact Sheet Casekatalog & Fact Sheet Kort om Musholm - Ferie, Sport & Konference Musholm er bygget i 1998, og er ejet af Muskelsvindfonden. I 2013 besluttede Muskelsvindfonden med 100 mio. kr. i støtte Arbejdsmarkedets

Læs mere

Musholm har plads til forskelle

Musholm har plads til forskelle Musholm har plads til forskelle z Ingen barrierer - alle kan bruge huset Verdens mest tilgængelige feriecenter ligger i Danmark, ved Korsør. Musholm - Ferie, Sport og Konference, modtog i december 2016

Læs mere

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info

OKTOBERDAGENE. Program ᴑ Workshops ᴑ Info OKTOBERDAGENE Program ᴑ Workshops ᴑ Info OFFICIEL INDVIELSE AF DET NYE MUSHOLM FERIE - SPORT - KONFERENCE TORSDAG DEN 1. OKTOBER KL. 14.00 17.00 The Chris Minh Doky Orcestra with special guests Konferenciers:

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt. Studerendes navn: Ditte Rosenberg Hansen Studienummer: 12309 E-mail.: Ditterosenberghansen@gmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013 Institutionens

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Cykler, karate og folkedans i naturen

Cykler, karate og folkedans i naturen Cykler, karate og folkedans i naturen 6 Aktivitets- og naturcenter Hindsgavl er blevet mere end et støttepunkt i naturen. Det er blevet et oplagt samlingssted for en række meget forskellige foreninger

Læs mere

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Foreningskonference arrangeret af Danmarks Idræts-Forbund og Idrættens Analyseinstitut Praktiske oplysninger Tid:

Læs mere

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014 Notat Til: Ungdomskulturhus-styregruppen: Esben Krægpøth, Peter Nielsen, Kim Kristensen, Niels Thåstrup, Katrine West Kopi til: Kultur- og Fritidsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget Fra: Katrine West

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler

Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Artikel fra Muskelkraft nr. 3, 2004 Sproget er en hæmsko Erna Secilmis fra Tyrkiet føler sig forskelsbehandlet i forhold til danske handicapfamilier, der i hendes øjne kommer lettere til hjælpemidler Af

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune,

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, København, 11. august 2014 Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, CHART ART FAIR er en unik kulturbegivenhed, der præsenterer samtidskunst af højeste kvalitet og i international særklasse

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt.

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt. Fanø Gymnastik & Idræt glæder sig til at byde hjertelig velkommen til sæsonen 2014 2015. Vi kan tilbyde en spændende sæson med både kendte og nye aktiviteter! Vores engagerede instruktører og hjælpetrænere

Læs mere

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Oplæg ved Kvalitetspatruljens temakonference 2011 Hvordan skabes de bedste rammer for et grundforløb Pointerne Engagement i uddannelsen er

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Faggruppeformand Michael Magnussen bød velkommen til faggruppelandsmødet 2015. 2. Valg af mødeleder og

Læs mere

PANGEA MATEMATIK DYSTEN

PANGEA MATEMATIK DYSTEN PANGEA MATEMATIK DYSTEN - matematik forbinder INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 13 2. RUNDE 7 FILOSOFI 15 FINALE 9 VISION 16 EKSEMPLER PÅ OPGAVER 10 TILMELDING 19 DEADLINES 12 1. RUNDE FORORD Geometriske figurer,

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse:

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse: SMUKfest 2012, 8.-12. august kl. 13 til 23: Lands kampagnen En-af-os, PsykInfo Region Midt og Det Sociale Netværk står sammen om nyt tiltag Farmors stue, hvor vi bl.a. vil have festivalgæsterne til at

Læs mere

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 5 Fokus Medborgerskab... 6 Fokus Mangfoldighed... 7 Fokus Inklusion... 8 2 Vision: Vi vil styrke og fordre

Læs mere

SPONSORSHIP. Drama Skuespil Musical Dramaskole

SPONSORSHIP. Drama Skuespil Musical Dramaskole SPONSORSHIP Drama Skuespil Musical Dramaskole SPONSORSHIP Jørn Pedersen, Borgmester EN FLOT INDSATS En lang række frivillige leverer en utrættelig indsats i Dronning Dorothea Teatret. En indsats, der ikke

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F)

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F) Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 153 Offentligt Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm.

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse

Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Jeg glæder mig til at bo på Sedenhuse Interview med seks af de unge der skal flytte på Sedenhuse i november. Af Ole Dan Jensen og Stig Sørensen, fagkonsulenter i H&P, juni 2009. Gitte Nø., David, Nynne,

Læs mere

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC Aktører Fonde: Opførelsen af huset: Realdania, Den A.P. Møllerske Støttefond, VILLUM FONDEN Projektets udvikling og gennemførelse: Realdania, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Vanførefonden Bygherre: Danske

Læs mere

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9.

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelse GRUNDLAG Glostrup - Klassetrin (7,8,9)

Læs mere

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn Kenneth Hansen CASA Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn

Læs mere

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN

NYT AARHUS STADION - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN - ET NYT OPLEVELSESRUM I SKOVEN Nyt Aarhus Stadion - et nyt oplevelsesrum i skoven udarbejder ideoplæg til et Nyt Aarhus Stadion i Marselisskoven. En idé, der bryder med den sædvanlige tanke om et stadion,

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Formandsberetning. Nyhedsbrev Januar 2004

Formandsberetning. Nyhedsbrev Januar 2004 Nyhedsbrev Januar 2004 Formandsberetning År 2004 bliver foreningen Den Sikre Vejs andet leveår, et år vi i foreningens bestyrelse glæder sig meget til, da vi har store forhåbninger for foreningens udvikling

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Udnyt potentialet trin for trin

Udnyt potentialet trin for trin UDNYT POTENTIALET ivsmodempativiljestyrkespontanit tivitetgeistiderigdomviljekraftmod enhedstyrkelivsmodstolthedrumm Udnyt potentialet trin for trin SpontanitetNærværVisdomHumor jekraftmodmangfoldighedalternativ

Læs mere

Vox pop undersøgelse i Portalen

Vox pop undersøgelse i Portalen Vox pop undersøgelse i Portalen En undersøgelse af et udvalg af koncertgængere til L.O.C. s Rødt Lys åbningskoncert d.16. Oktober 2014 Interviewer : Kasper Raaby Abrahamsen () Før koncerten Anna (15) og

Læs mere

En lille familiesolstrålehistorie

En lille familiesolstrålehistorie Fra WWW.behinderte-eltern.de En lille familiesolstrålehistorie Også i Tyskland er det at være forælder med handicap både en uendelig glæde og et pokkers besvær. Katrin, der er spastiker, fortæller her

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt. Første rejsebrev Studerendes navn: Anitta Skovhus Thyrrestrup Studienummer: PV09425 E-mail.: anitta_s_t@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode (6. semester) Praktik fra til: dd.mm.år: 1

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Velkommen til eliteidrætsklasserne! Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år

FODBOLDLEGELAND. en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år FODBOLDLEGELAND en vision for fodboldspillere og alle andre mellem 1 og 100 år V i vil bygge Danmarks første udendørs fodboldlegeland. Vi vil skabe et univers, der er så unikt, at det både tiltrækker legende

Læs mere

Introduktion: En dag ringer Gud til Djævelen og siger: Hvordan går det i Helvede? 19. april 2010 DEP j.nr. 1099-0673.

Introduktion: En dag ringer Gud til Djævelen og siger: Hvordan går det i Helvede? 19. april 2010 DEP j.nr. 1099-0673. Ministerens tale til konference om energirenovering af lejeboliger der afholdes af Bygherreforeningen d. 22. april 2010. (15-20 min). --o-- (Det talte ord gælder) 19. april 2010 DEP j.nr. 1099-0673 Sagsbeh:

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bachelor i Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra: 17. januar 2013 Til: 18. maj

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Velkommen til Birgits Dagpleje

Velkommen til Birgits Dagpleje Velkommen til Birgits Dagpleje Velkomst og fakta om dagplejeren: Jeg er født i 1961 og har en datter og en søn Henriette og Tommy, som er født i 1988 og 1991. Min mand har 2 sønner Jimmi og Tommi fra 1978

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Nyhedsbrev Februar 2015 Efter den gode, lange juleferie er vi godt i gang igen og endda snart klar til en lille vinterferie I skrivende stund er det dejligt mildt udenfor, sneen er smeltet for denne gang,

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Nyt idrætsliv i tre byer

Nyt idrætsliv i tre byer 4 Nyt idrætsliv i tre byer Tema I I Sdr. Nissum, Stepping og Allested-Vejle har de lokale idrætshaller fået en makeover, der giver nyt liv og nye muligheder for idræt og aktiviteter. Forandringen af hallerne

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 BALLERUP KOMMUNE Dato: 27. juli 2015 Tlf. dir.: 44 77 33 08 Sagsid: 29.09.00-P20-2-15 Notat Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra:

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Smilende dronning på visit i Herning. Tre verdensstjerner på to dage i MCH. Ny sundhedsmesse på vej til MCH

Smilende dronning på visit i Herning. Tre verdensstjerner på to dage i MCH. Ny sundhedsmesse på vej til MCH Nr. 7 Juli 2009 Smilende dronning på visit i Herning Tre verdensstjerner på to dage i MCH Ny sundhedsmesse på vej til MCH MCH ønsker kunder og samarbejdspartnere en god sommer Helle Thorning- Schmidt besøgte

Læs mere

Skudt ned over Danmark

Skudt ned over Danmark Jørgen Hartung Nielsen Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Skudt ned over Danmark Sabotør-slottet, 3 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2010 Illustrationer: Preben Winther

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Udskoling. UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Udskoling UNDERSØGELSE 7. og 9.-10. klasse GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER

Læs mere

Vi er en familie -3. Alle folkeslag hører til samme familie

Vi er en familie -3. Alle folkeslag hører til samme familie Vi er en familie -3 Alle folkeslag hører til samme familie Mål: Børn lærer, at alle, som kender Jesus, hører til den samme familie, hvor Gud er vores far, og Jesus er vores storebror. Her er det lige meget,

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde

Friluftsliv i børnehøjde. Personale og forældre. Gård-snak Børn i naturlig balance. Engagement, tillid og samarbejde Engagement, tillid og samarbejde Vi viser vejen! Et godt børneliv kræver synlige og troværdige voksne, der kan og vil vise vej. Vi er professionelle! Vi er et engageret personale, som tør stå ved vores

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet

BODY RHYTHM FACTORY. BRF på turné. Koncert for mellemtrinnet BRF på turné Koncert for mellemtrinnet Body Rhythm Factory blev i 2010 nomineret som en af verdens fem bedste koncertproduktioner for børn og unge af Young Audiences Music Award. I 2011 blev gruppen nomineret

Læs mere

forord I dagplejen får alle børn en god start

forord I dagplejen får alle børn en god start Små skridt Denne bog tilhører: forord I dagplejen får alle børn en god start Denne bog er til jeres barn, der nu er startet i dagplejen. Den vil blive fyldt med billeder, tegninger og små historier om

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år Hvor gammel er du? 0-5 år 24% 59 6-10 år 37% 91 11-15 år 23% 57 16-20 år 9% 23 21-25 år 2% 6 Voksenelev 4% 11 Hvad er dit køn? Dreng 35% 86 Pige 65% 158 Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i...

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune

Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune 1 of 5 Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune Bilag til møde i udvalget for Plan, udvikling og kultur den xx 2016. Kandidater/område Kort begrundelse/uddrag Indstiller(e) Udøvende kunstnere

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Baggrund. Brickless 01022010.

Baggrund. Brickless 01022010. Baggrund Medlemskonsulent Jens Spanfelt. Lærer uddannet. Tillægsuddannelse i handicapidræt på Odense Universitet og NIH, Oslo. Idrettsinstruktør på Beitostølen Helsesportssenter, Norge. Folkeskolelærer

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

HUSK nu at sætte X i kalenderen

HUSK nu at sætte X i kalenderen Nyhedsbrev uge 45 2014 Side 1 HUSK NU!!!! Side 5 Spilleaften Side 2 Nyt fra Troels Side 6 Filuren Side 3 Det forsvundne forår vol.2 Side 7-10 Børnehaven Side 4 Fra Vejrumbro by Side 11 Kalender, rengøring

Læs mere

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 3: En hilsen fra Miljøministeriet side 5-6: Fastelavnsbilleder side 7: Turen går til Idre Fjäll side 8: Kalenderen side 9: Indkaldelse til Forældrekredsmøde

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

boys only DGI badminton boys only www.dgi.dk/badminton 1

boys only DGI badminton boys only www.dgi.dk/badminton 1 boys only 1 2 Indhold: Drenge trænings samling.................... 4 Drenge Camp............................... 5 Drenge badmintonskoler..................... 6 Drenge holdturneringer......................

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Vandhalla taget i brug med manér

Vandhalla taget i brug med manér Nyhedsbrev Egmont Højskolen Marts 2013 Af Michael Pedersen I disse timer og dage drager skolens elever og lærere på studietur. I år går turene til New York, Japan, Tanzania, Gozo, Avignon og Rom. Den sidste

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere