S A M M E N OM R E G I O N S J Æ L L A N D

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "S A M M E N OM R E G I O N S J Æ L L A N D"

Transkript

1 VALGPROGRAM RV17 S A M M E N OM R E G I O N S J Æ L L A N D

2 REGIONERNES OPGAVER ER EN VIGTIG DEL AF DET DANSKE VELFÆRDSSAMFUND. Ikke mindst sundhedsområdet er en central kernevelfærdsydelse, som alle danskere gennem livet i større eller mindre omfang vil være i berøring med. Men også den regionale udvikling og sammenhængskraft betyder mere og mere i forhold til at sikre vækst og udvikling. I Venstre ønsker vi at sætte mennesket før systemerne. Vi ønsker at tage afsæt i de løsninger, der virker bedst, og som skaber størst værdi for patienter og borgere. Og det må systemerne tilpasses efter. Ikke omvendt! Regionerne skal understøtte et stærkere samarbejde mellem kommunerne og bidrage til at borgerne i regionen får en større fællesskabsfølelse, der kan styrke samarbejde på tværs af politiske og geografiske skel. I den seneste valgperiode har Region Sjælland, med Venstre i ledelsen, haft modet til at tage en række værdifulde politiske initiativer på en række områder. I Venstre har vi fortsat ambitionen om at stå i spidsen for Region Sjælland efter regionsvalget til november, hvor vi også fortsat inviterer til et bredt politisk samarbejde. Det er Venstres ambition, at regionen skal være en koordinerende og samlende enhed for landsdelen, og en central aktør i løsningen af opgaver, der er for store og/eller for specialiserede til, at de 17 kommuner i regionen hver især kan løse særlige opgaver og regionale udfordringer tilfredsstillende. Derfor skal vi regionalt finde sammen på tværs af politiske og geografiske skel, så der tales med én stemme, når regionale synspunkter og vilkår fra borgere, patienter og erhvervsliv skal fremmes. Med andre ord skal vi stå SAMMEN OM REGION SJÆLLAND

3 I DEN KOMMENDE VALGPERIODE VIL VENSTRE HAVE SÆRLIGT FOKUS PÅ FØLGENDE INDSATSOMRÅDER: Ekstra indsats i forhold til at rekruttere nye medarbejdere samt forbedre arbejdsmiljøet med særlig fokus på at nedbringe det høje sygefravær. Vi skal være den bedste region til at overholde behandlingsgarantien på 30 dage. Vi skal styrke den sammenhængende behandling, så patienter ikke bliver kastebold mellem region og kommune. Det nære og akutte sundhedstilbud skal prioriteres bl.a. via lokale sundhedstilbud samt nye indsatser på skadestuerne i de store byer som fx på Næstved og Roskilde sygehuse. Der skal sættes fokus på patienter med særligt behov. Psykiatrien skal styrkes bl.a. via 3 tættere samarbejde til kommunerne med afsæt i projektet Integreret psykiatri. Vi skal styrke uddannelses- og kompetenceniveauet i Region Sjælland. Region Sjælland skal have fokus på innovation som et gennemgående tema. Region Sjælland skal styrke samarbejdet med Region Hovedstaden på en række udvalgte områder. Regionen skal prioritere kerneopgaverne. Regionen skal være den samlende enhed for landsdelen, hvor samarbejde mellem kommuner og region styrkes, og der skabes en større fællesskabsfølelse blandt borgerne i hele regionen.

4 INDHOLD Bedre sammenhæng i behandlingen mennesket før systemet s. 5 Det akutte og nære sundhedsvæsen skal prioriteres s. 6 Næstved, Roskilde og Ringsted sygehuse s. 7 En moderne psykiatrisk behandling s. 8 Medarbejdertrivsel og rekruttering s. 9 Vækst, uddannelse og innovation s. 10 Samarbejde med Region Hovedstaden s. 11 En fokuseret Region s. 12

5 BEDRE SAMMENHÆNG I BEHANDLINGEN MENNESKET FØR SYSTEMET Sundhedsvæsnet er til for borgerne, og som patient i det danske sundhedsvæsen har man ret til den bedst mulige service med mest mulig frit valg og selvbestemmelse til den bedst mulige pris for os som samfund. Det må aldrig være struktur og kassetænkning, der hindrer en sammenhængende og effektiv behandling. Patienten skal føle sig i gode hænder og fokusere på at blive rask, i stedet for at bekymre sig om, hvorvidt systemerne kan arbejde sammen. Nedbringe ventetiden yderligere til udredning og behandling. Region Sjælland bliver den bedste region til at overholde behandlingsgarantien på 30 dage. Skabe bedre sammenhæng i behandlingen af patienterne. Nedbringe antallet af uhensigtsmæssige genindlæggelser. Etablere flere fælles kommunale/regionale mellemstationer, med fælles ledelse/finansiering, hvor udskrevne sygehuspatienter med særlige behov kan komme til aflastning eller under overvågning i de første dage, og have direkte adgang til den patientansvarlige læge. Der bygges videre på erfaringer fra projektet Samme dag under samme tag på Holbæk sygehus og udbrede tilbuddet til andre dele af regionen. Der udbydes relevante standardopgaver i sundhedsvæsnet som f.eks. hofte- og knæoperationer, genoptræning o.l. til andre aktører, for at aflaste de offentlige sygehuse og sikre en bedre pris og stabil leverandør.

6 DET AKUTTE OG NÆRE SUNDHEDSVÆSEN SKAL PRIORITERES Den praktiserende læge er indgangen til sundhedsvæsnet for de fleste af os. Derfor er en god og let adgang til en praktiserende læge i alle dele af Region Sjælland en vigtig og central del af det samlede sundhedstilbud. I Region Sjælland er det desværre meget svært at rekruttere læger. Det er typisk en udfordring i de tyndt befolkede dele af regionen. Hvis en læge lukker sin praksis, opstår der situationer, hvor mange tusinde patienter på én gang og med meget kort varsel står uden en læge. I et velfærdssamfund som det danske må det være en hel basal ret, at der er en god og let adgang til egen læge, uanset hvor i regionen, man bor. Derfor er Venstre parat til at udvikle nye modeller, der kan give borgerne adgang til en læge. Vi udnytter lovgivningens rammer mest muligt for at sikre attraktive udbud af lægeklinikker. Der i dialog med lægerne kan skabe mere fleksible åbningstider hos den praktiserende læge i forhold til almindelig kontortid. Vi har som mål, at skabe frit valg for borgeren ved valg af praktiserende læge, således at borgerne kan vælge en anden læge, hvis man ikke er tilfreds med den tildelte. Antal og placering af ydrenumre løbende tilpasses, så det også matcher områder i regionen med befolkningstilvækst. Udrulle projektet Aktiv patientstøtte til hele Region Sjælland, evt. via midler fra Finansloven. Vi opsamler gode erfaringer fra andre igangværende projekter og udbreder dem til de dele af regionen, hvor det er relevant.

7 NÆSTVED, ROSKILDE OG RINGSTED SYGEHUSE Det er vigtigt, at specialfunktioner samles på færre sygehuse. Til gengæld er det også vigtigt, at de mange sygehusfunktioner, som ikke kræver et akutberedskab, lægges tættere ud til borgerne. Hvis det ikke er svært, bør det klares nært. Næstved og Roskilde sygehuse skal fremover virke som specialesygehuse med stærke faglige profiler. I Næstved skal man fortsat have en stærk profil på kræft- og ortopædkirurgi, og Roskilde skal bruges aktivt i rekrutteringen af sundhedspersonale. Ringsted sygehus varetager i dag forskellige funktioner, som skal overgå til andre sygehuse ved lukningen i år Der er dog områder, hvor det kan være hensigtsmæssigt at funktionerne stadig tilbydes lokalt, fx blodprøvetagning eller røntgen. Styrke Næstved Sygehus som et specialesygehus på det medicinske område og udbygge de ambulante funktioner. Styrke Sjællands Universitetshospital i Roskilde som et specialesygehus med ambulante funktioner og som en sammenhængende del af universitetshospitalet. Forbedre transportmulighederne mellem sygehusene i Køge og Roskilde for at styrke det samlede universitetshospital. Bruge Sjællands Universitetshospital aktivt i rekrutteringen af nyt sundhedspersonale. Undersøge behovet for at supplere skadestuerne på Roskilde og Næstved sygehuse med adgang til læge i nattetimerne. Sammen med Ringsted kommune lave en plan for varetagelse af funktioner, der med fordel fortsat bør tilbydes lokalt efter lukning af Ringsted sygehus.

8 EN MODERNE PSYKIATRISK BEHANDLING Med åbningen af det nye moderne psykiatrihospital i Slagelse, er der skabt et fyrtårn i det psykiatriske tilbud i Region Sjælland. Men det nye hospital har endnu ikke vist sig stærkt nok, når det handler om at tiltrække personale. Derfor skal der udarbejdes en sammenhængende og ambitiøs rekrutteringsplan. Et vigtigt fokusområde er samspillet mellem distriktspsykiatrien, der drives af regionen, og socialpsykiatrien, som kommunerne har ansvaret for. Næstved har med succes gennemført projektet Integreret psykiatri, hvor medarbejderne fra både region og kommune har siddet fysisk sammen. Det har givet gode rammer for vidensdeling om en given patient, så overgangen mellem distriktspsykiatrien og socialpsykiatrien har været meget lettere både for medarbejdere og i særdeleshed for patienten. Også på det psykiatriske område er det for Venstre vigtigt, at patienten er i centrum. Tage de positive erfaringer fra projektet Integreret psykiatri i Næstved og brede dem ud til resten af regionen. Intensivere indsatsen for at skabe attraktive arbejdsmiljøer for at tiltrække tilstrækkeligt og relevant sundhedspersonale til psykiatrien. Videreudvikle fleksible tilbud som f.eks. brugerstyrede senge. Inddrage private aktørers kapacitet og erfaringer i opgaveløsningen, hvor det er relevant og giver mening. Region Sjælland bliver den førende region for at overholde fristerne i udredningsgarantien ved udredning af psykiatriske patienter.

9 MEDARBEJDERTRIVSEL OG REKRUTTERING I Region Sjælland er der omkring medarbejdere, som dagligt gør en afgørende indsats for at borgerne kan modtage en service af høj kvalitet. Derfor er det for os også et særlig vigtigt fokusområde, at arbejdsvilkårene er gode og attraktive, og at medarbejdernes faglighed og trivsel kommer mest muligt i spil. Vi skal passe på dem, der passer på os. Mangel på sundhedspersonale både på sygehusene og i almen praksis er en kæmpe udfordring i Region Sjælland. Et nedbragt sygefravær vil være et vigtigt bidrag til mindske denne udfordring, men også tillid og ansvar skal være en del af ledelsesstrategien i en ny værdibasseret styringsmodel. Et nyt politisk udvalg i regionsrådet, der skal sikre relevant rekruttering samt fokus på medarbejdertrivsel. Investere i at nedbringe af sygefraværet for sundhedspersonale og etablere en økonomisk pulje for efteruddannelse af sundhedspersonalet. Sætte ind med særlige indsatser for tiltrække flere alment praktiserende læger. Der etableres mulighed for en fuldstændig lægeuddannelse i Region Sjælland. Fastholde og rekruttere nye speciallæger, bl.a. via etablering af forsker/hospitalsstillinger evt. i samarbejde med private virksomheder. Samarbejde med Region Hovedstaden om fordeling af lægerne herunder praktikpladser, turnusordninger, vikariater o.lign. Medarbejdere i sundhedsvæsnet har nødvendige danskkundskaber. Fokusere på tillid, medarbejderindflydelse og attraktive arbejdsmiljøer, gennem værdibaseret styring.

10 VÆKST, UDDANNELSE OG INNOVATION Investeringer og jobskabelse kender ikke til hverken kommune- eller regionsgrænser. Investeringerne søger derhen, hvor betingelserne er de bedste. For at sikre vækst og udvikling er det også afgørende, at der er videst mulig mobilitet for arbejdsstyrken. Region Sjælland er uddannelsesmæssigt stærkt udfordret, da færre får en uddannelse i forhold til resten af landet. Derfor skal vi have stort fokus på, at flere får en uddannelse, og på at uddanne unge og voksne til arbejdsmarkedets behov. Sætte massivt ind på at få flyttet unge under 30 år fra overførelsesindkomst og ind i uddannelse og job. Indgå forhandling med Banedanmark om mulighederne for direkte tog til København fra Odsherred, Høng-Tølløse og Lollandsbanen. Tog- og busforbindelser prioriteres til uddannelsesinstitutioner. Der nedsættes et Femern Bælt-udvalg i regionsrådet, der skal samle, styrke og fokusere på samarbejdet med Tyskland. Opdatere den regionale infrastrukturplan sammen med kommunerne, og udarbejde en fælles strategi for at tiltrække nye statslige infrastrukturprojekter. Sammen med kommunerne udarbejde en samlet plan for behovet til kystbeskyttelse af regionens kyststrækninger. Samle relevante aktører på turismeområdet, så der kan laves en ny samlet turismestrategi for hele landsdelen. Lave en opdateret strategi for at sikre en bedre tele- og bredbåndsdækning i samarbejde med kommunerne. Have et gennemgående fokus på innovation.

11 SAMARBEJDE MED REGION HOVEDSTADEN Vi må ikke lade en kommunegrænse være en begrænsning for at skabe de bedste løsninger for vores borgere det samme gælder for regionsgrænserne. Mange borgere i regionen har deres daglige gang i Region Hovedstaden f.eks. for at arbejde, og derfor er der en naturlig tæt relation mellem vores to regioner. Der er allerede samarbejde med Region Hovedstaden om bl.a. behandlinger af patienter, ligesom Region Hovedstaden har forpligtet sig til at understøtte opstart af mere specialiseret behandling i Region Sjælland. Også på indkøbsområdet er der et samarbejde mellem de to regioner, og i forhold til Sundhedsplatformen er der etableret en fælles implementerings- og fremtidig driftsorganisation. Dette samarbejde kan udvides på relevante områder, og der hvor vi har fælles interesser og behov. Det kan f.eks. gælde for tiltrækning af statslige infrastrukturprojekter, bedre udnyttelse af sygehuskapaciteten, udveksling af sundhedsmedarbejdere inkl. oprettelse af praktikpladser, fælles udbud af opgaver, fælles råstofplan, stærkere samarbejde om erhvervsfremme og turisme, samarbejde på administrationsområdet. Vi etablerer flere funktionelle tværregionale samarbejder mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden, der hvor det giver god værdi og synergi. Udbygge samarbejdet med Region Hovedstaden på en række relevante områder f.eks. infrastruktur, uddannelse, medarbejdere, administration, m.v.

12 EN FOKUSERET REGION Region Sjælland konkurrenceudbyder i dag 23,4%, svarende til 2,7 mia. kr. af sine opgaver ud af et vurderet potentiale på 11,7 mia. kr. Det er den højeste andel blandt de fem regioner, men vi skal videre end det. Vi skal altid sikre, at borgerne modtager den bedste kvalitet, og at skatteborgerne betaler den laveste pris. Det sikres bl.a. gennem flere konkurrenceudsættelser af relevante opgaver. Når man sammenligner omkostninger til administration pr. indbygger, er Region Sjælland dyrere end Region Syd, som er den administrativt billigste region. Sparede penge på administration kan bruges til at styrke sundhedstilbuddene endnu mere. Vi skal derfor konstant have fokus på, hvordan vi kan mindske og effektivisere administrationen og dermed frigive midler til at højne kvaliteten på kerneområderne til gavn for ansatte og patienter. Region Sjælland skal have fokus på kerneopgaverne indenfor sundhedsområdet, det specialiserede sociale område og regional udvikling. Vi øger andelen af regionens konkurrenceegnede opgaver, som også bliver konkurrenceudsat. Have som mål, at Region Sjælland bliver den administrativt billigste region i landet. Der nedsættes et politisk udvalg i regi af regionsrådet med fokus på at nedbringe de administrative omkostninger samt følge regeringens arbejde med at modernisere den offentlige sektor. Udfordre den eksisterende lovgivning, så der skabes større fleksibilitet for regionerne til at lave egne regionale prioriteringer på tværs af opgaverne.

13

Dato: 30. januar Brevid:

Dato: 30. januar Brevid: Dato: 30. januar 2018 Brevid: 3484099 Opsamling af hidtidige drøftelser omkring Regionsrådets strategi 2018-2021 1. Strategiens formål Strategiens formål vil omfatte: De områder, hvor der er brug for en

Læs mere

Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om Sociale klausuler, 2.

Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om Sociale klausuler, 2. Ændringsforslag til Regionsrådets strategi 2018-2021 (version af 9. april 2018) Forslagsstiller Ændringsforslag Foreslået handling Administrationens bemærkninger 1. Jorun Bech (A) Side 19, 2. punkt om

Læs mere

MORGENDAGENS REGION SJÆLLAND

MORGENDAGENS REGION SJÆLLAND MORGENDAGENS REGION SJÆLLAND Venstres valgprogram til regionsvalget 2013 Morgendagens Region Sjælland At leve en meningsfyldt tilværelse med et sundt legeme og et rask sind står øverst på de fleste danskeres

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE

PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE PRIORITÉR SUNDHEDEN BEDRE SUNDHED FLERE ÆLDRE Et godt og trygt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundpiller i vores velfærdssamfund. Venstre ønsker et

Læs mere

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted

Sammen om Fremtidens Thisted. - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted Sammen om Fremtidens Thisted - en beskrivelse af det fremtidige Regionshospital Nordjylland, Thisted 2 Et akuthospital i fortsat udvikling Akuthospitalet i Thisted består - og det gør det også fremover.

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Tid Kl. 08.45-09.00 Kl. 09.00-09:45 Kl. 09:45-10:10 Aktivitet Registrering og morgenmad Psykiatriledelsen byder velkommen og holder oplæg med fokus på fakta, værdier

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten MODEL FOR VÆRDIBASERET SUNDHED I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været styret og afregnet med takststyring. Det har blandt andet

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

Hvad vil Regionen på sundhedsområdet?

Hvad vil Regionen på sundhedsområdet? Hvad vil Regionen på sundhedsområdet? Møde med Ældrerådet i Region Hovedstaden den 17. maj Næstformand Henrik Thorup 1 Nyt Regionsråd og ny konstituering Vi fik nyt regionsråd i 2018 Konstitueringsaftalen

Læs mere

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar 2017 Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Fremtidens sundhedsvæsen i Syddanmark 2 Vores fælles udfordringer på tværs af sektorer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland UDKAST God ledelse og styring i God ledelse og styring i er en politisk ledet orga- tage problemer op med ledelsen, hvis der er Demokratisk udgangspunkt Dygtighed nisation, hvor regionsrådet beslutter

Læs mere

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads

Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Page 1 of 5 06.06.2017 Ny økonomiaftale med Danske Regioner er på plads Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om regionernes økonomi for 2018, der sikrer rammerne for en fortsat udvikling

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl.

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl. Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 78 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets

Læs mere

Vision for Fælles Sundhedshuse

Vision for Fælles Sundhedshuse 21. februar 2014 Vision for Fælles Sundhedshuse Indledning Hovedstadsregionen skal være på forkant med at udvikle fremtidens sundhedsvæsen med borgeren og patienten i centrum og med fokus på kvalitet og

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen

Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Den 4. april 2013 Ref.: KRL J.nr. 1303-0002 Høring over rapport fra udvalget om evalueringen af kommunalreformen Indledningsvist vil

Læs mere

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN KKR-mål for sundhed Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen - 2016 KKR HOVEDSTADEN Indledning I KKR-Hovedstaden har vi en fælles ambition. Vi vil sammen

Læs mere

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd OUH Talks 27. juni 2018 Stephanie Lose Regionsrådsformand Region Syddanmark 1 Udgangspunkt for Region Syddanmark Sundhedsvæsenet

Læs mere

Plan for sygehuse og speciallægepraksis

Plan for sygehuse og speciallægepraksis Plan for sygehuse og speciallægepraksis Det nordjyske sundhedsvæsen bliver hver eneste dag udfordret på økonomien, på kvaliteten og på evnen til at skabe sammenhæng i patientforløb på de enkelte sygehuse,

Læs mere

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Forebyggende initiativer - Børneområdet (Læring og Trivsel)

Forebyggende initiativer - Børneområdet (Læring og Trivsel) Input til Kommunalbestyrelsens arbejdsprogram 2020, d. 14.3.2019 - Forebyggelse på Børneområdet (Læring og Trivsel) og det specialiserede voksenområde (Aktiv hele livet) Forebyggende initiativer - Børneområdet

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019)

Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) 21. januar 2019 Puljeopslag: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20. marts 2019 kl. 12.00. 1. Formål Regeringen ønsker at investere i moderne læge- og

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer

Region Hovedstaden. VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Region Hovedstaden VÆRDI FOR PATIENTEN principper og dilemmaer Princippapir om værdibaseret styring Denne pjece indeholder de foreløbige de politiske visioner for værdibaseret styring. Den beskriver forslag

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Udvalget for 19. marts 2012 Disposition: 1. Tidsplan 2. Afgrænsning af det nære sundhedsvæsen 3. Nye krav til kommunerne i det nære sundhedsvæsen 4.

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi 2020-2023 Regionsrådets budgetaftale 2019 Region Syddanmark skal arbejde for at understøtte FN s verdensmål, der også har betydning for regionens driftsområder.

Læs mere

MENNESKER OG MULIGHEDER

MENNESKER OG MULIGHEDER MENNESKER OG MULIGHEER Samarbejde med brugere og pårørende Målet for Region Sjællands Psykiatri er at være en helhedspsykiatri, hvor borgeren oplever respekt og sammenhæng, præget af god tilgængelighed

Læs mere

Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016

Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016 Kort og godt Region Midtjyllands resultater 2016 Forord Udvikling - og en økonomi i balance 1. januar 2017 havde regionerne og Region Midtjylland 10 års jubilæum. Siden 2007 har vi gjort store fremskridt

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten FORSLAG TIL MODEL FOR VÆRDIBASERET STYRING AF SUNDHEDSVÆSENET I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Pejlemærker og ny styringsmodel Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017 Kandidatmøde i Region Sjælland Den 24. oktober 2017 Program Velkomst Region Sjællands opgaver, vilkår, opgaveløsning og organisation Spørgsmål Regionens hovedopgaver Sundhed Socialområdet Regional Udvikling

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland LIDT FAKTA OM PSYKIATRIEN REGION SJÆLLAND Hvor er vi Hvordan er vi organiseret Hvordan er vores ledelsesstruktur Økonomi og personale Økonomi Personale Budget: 1,1 mia. kr.

Læs mere

Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade Ringsted

Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade Ringsted Ringsted Kommune Rådhuset Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Side 1 UDKAST Høringssvar til Ringsted Kommunes udkast til Strategi 2011 for Plan- og Agenda 21 Region Sjælland har modtaget Ringsted Kommunes

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017

Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017 Kandidatmøde i Region Sjælland Den 27. juni 2017 Program Velkomst Region Sjællands opgaver, vilkår, opgaveløsning og organisation Spørgsmål Kort rundvisning i Regionshuset 1 Regionens hovedopgaver Sundhed

Læs mere

Aftale om kommunernes økonomi for 2015

Aftale om kommunernes økonomi for 2015 Sagsnr. 14-1548 Vores ref. JKA/BGV Den 10. juni 2014 Aftaler om kommunernes og regioners økonomi for 2015 Plads til mere service, men færre anlægsinvesteringer Aftalerne om kommunernes og regionernes økonomi

Læs mere

Byrådet. Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland

Byrådet. Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Høringssvar til ny sygehusplan i Region Sjælland Region Sjælland

Læs mere

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen

Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes nære sundhedstilbud/ Det hele sundhedsvæsen Regionernes vision for et helt og sammenhængende sundhedsvæsen Regionerne er meget mere end sygehuse Regionerne er også en række nære sundhedstilbud:

Læs mere

Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010

Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010 Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010 Oplæg til temaer i en politisk sundhedsaftale mellem kommunerne og Region Sjælland Baggrund: Senest januar 2011 skal

Læs mere

DET VIL VENSTRE: DET HANDLER OM DIN TRYGHED OG LIVSKVALITET VENSTRE VIL:

DET VIL VENSTRE: DET HANDLER OM DIN TRYGHED OG LIVSKVALITET VENSTRE VIL: LONE SONDRUP DET HANDLER OM DIN TRYGHED OG LIVSKVALITET DET VIL VENSTRE: Det handler om tryghed, når du er i kontakt med det nordjyske sundhedsvæsen om det er hos den praktiserende læge, hos speciallægen

Læs mere

Kontaktforum for Handicap

Kontaktforum for Handicap Indsatsområder, sundhedsområdet 2019 Oversigt over bidrag fra udvalg; juni-august 2018 Udvalg Dato Bemærkninger Udvalg for det nære 04. juni Indsatsområder fra 2018, man gerne ser blive ind i 2019: sundhedsvæsen

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning

Sygehusplanen beskriver en ny struktur med udgangspunkt i en overordnet politisk målsætning Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596236 Kapitel til sundhedsplan - regionens sygehusvæsen Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links

Læs mere

Geriatrisk Team. Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune

Geriatrisk Team. Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune Geriatrisk Team T Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune Geriatrisk Team Lotte Frederiksen, Sygeplejerske Ida

Læs mere

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg SF i Nordjylland har i indeværende periode taget medansvar for løsning af alle opgaver i regionen. Den psykiatriske skadestue er

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

POLITIK POLITIK FOR SUNDHED

POLITIK POLITIK FOR SUNDHED POLITIK POLITIK FOR SUNDHED indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer, gennem en

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen

Region Hovedstaden Center for Sundhed Region Hovedstadens sundhedsvæsen Region Hovedstadens sundhedsvæsen Vicedirektør i Else Hjortsø 1 Regionsråd og det politiske formandskab Regionsrådet 2018-2022: Det øverste politiske beslutningsled bestående af 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland 1. Lidt fakta 2. Værdier og mål 3. Udfordringer 4. Opgaver og styring Hvor er vi Hvordan er vi organiseret Økonomi og personale Økonomi Personale Budget 2019:

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling på drøftelser i workshops

Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling på drøftelser i workshops Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedsplanlægning Journal nr.: 18/1536 Dato: maj 2018 Udarbejdet af: UJ/AKK Notat: Regionsrådets temadag den 7. maj 2018: Indsatsområder på sundhedsområdet 2018: Opsamling

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Fremtidens Psykiatri en helhedsorienteret plan EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Psykisk trivsel er vigtigt for den enkelte og de pårørende, men også for sammenhængskraften i samfundet.

Læs mere

Vores sundhedsaftale. 1. udkast

Vores sundhedsaftale. 1. udkast Vores sundhedsaftale 1. udkast Disposition 1. Forord 2. Vores udfordringer 3. Vores fælles visioner - Mere sammenhæng i borgerens forløb - Mere lighed i sundhed - Mere samspil med borgeren - Mere sundhed

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Uddannelsespolitik. for Region Midtjylland. Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk

Uddannelsespolitik. for Region Midtjylland. Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Uddannelsespolitik for Region Midtjylland Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk 2 Uddannelsespolitik for Region Midtjylland Vedtaget af Regionsrådet den 21. januar 2009 Denne folder fortæller

Læs mere

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI Region Hovedstaden Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI FORORD Region Hovedstaden har ansvaret for at diagnosticere, behandle og rehabilitere mennesker med psykisk sygdom. Det er et meget kompliceret sundhedsvidenskabeligt

Læs mere

N OTAT. Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering

N OTAT. Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering N OTAT Politiske fokuspunkter for det tværkommunale samarbejde på beskæftigelsesområdet samt de fem KKR-områders organisering I dette notat er sammenfattet hovedpunkterne i de politiske fokuspunkter for

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

Borgerne i Region Syddanmark. Resultater af fjerde spørgerunde for RegionsPanelet i Region Syddanmark

Borgerne i Region Syddanmark. Resultater af fjerde spørgerunde for RegionsPanelet i Region Syddanmark Borgerne i Region Syddanmark Resultater af fjerde spørgerunde for RegionsPanelet i Region Syddanmark November 2005 1. Baggrund Region Syddanmark er en af de fem nye regioner. Den består af det nuværende

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 2013 Indledning Kost- og ernæringsfaglige spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Indhold 2 Indledning 3 Rammer og vilkår 3 Udviklingstrends 5 Politiske rammer og vilkår 6 En fælles udfordring 7 Ledelse og arbejdsmiljø

Læs mere

TØNDER SYGEHUS TØNDER SYGEHUS. for FREMTIDEN. fremtidens model for nærsygehuse

TØNDER SYGEHUS TØNDER SYGEHUS. for FREMTIDEN. fremtidens model for nærsygehuse TØNDER SYGEHUS fremtidens model for nærsygehuse TØNDER SYGEHUS for FREMTIDEN En nytårshilsen til politikerne i Region Syddanmark fra Tønder. Vi anbefaler: Et rettidigt tilbud til ALLE borgere i Region

Læs mere

TALEPAPIR. Samråd om planen for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

TALEPAPIR. Samråd om planen for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1415 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPPWN Koordineret med: Sagsnr.: 1805246 Dok. nr.: 680738

Læs mere

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00

Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 Ansøgningsskema: Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (207,6 mio. kr. i 2019) Ansøgningsfrist: 20 marts 2019 kl. 12:00 1. Projektets titel Skriv titel på projektet: 2. Ansøger Skriv: Navn på ansøger

Læs mere

Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018.

Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. Forslag til indsatsområder på sundhedsområdet i 2018. (31/10 2017 uj/ak) I forbindelse med vedtagelsen af en ny sundhedsplan for i efteråret 2017, er der udarbejdet et notat med forslag til indsatsområder

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Mulige investeringer i det nære sundhedsvæsen De udfordringer, vi som kommune står overfor, når det kommer til udviklingen af det nære sundhedsvæsen, kan overordnet inddeles i tre grupper: 1) Udviklingen

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Kort om privathospitaler. December 2016

Kort om privathospitaler. December 2016 Kort om privathospitaler December 2016 Hvorfor privathospitaler? Et sundhedsvæsen med mere konkurrence vil bidrage til at sikre højere kvalitet og patienttilfredshed og give mere sundhed for pengene Foreningen

Læs mere

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Endeligt udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Godkendt af Sundhedskoordinationsudvalget 5. september 2014 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive

Læs mere

Strategi RAR Vestjylland

Strategi RAR Vestjylland Strategi RAR Vestjylland (2015) 1 Forord Sammen om vækst og udvikling i Vestjylland! Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Vestjylland (RAR) er dannet i en tid, hvor ledigheden er lav, og der i flere brancher

Læs mere

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Dato: 22. september 2011 Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Brevid: 1490218 Indledning Region Sjælland er den største virksomhed i regionen med et budget på ca. 17 mia. kr. og godt 17.000

Læs mere