KRAGH & BERGLUND PLUG N PLAY

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KRAGH & BERGLUND PLUG N PLAY"

Transkript

1 PLUG N PLAY En drøm går i opfyldelse for Martin Coops fra parkourholdet, efter han har set tegningerne på det kommende Plug N Play område i Ørestad syd, hvor verdens første parkourpark skal anlægges. By & Havn har afsat et m2 stort område i Ørestad Syd som udvikles fra , som et laboratorium hvor det vil være muligt at etablere, udvikle og afprøve nye former for kultur og idræt i byens rum, herunder parkour. Verdens første Parkourbane. Parkourbanen er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Kragh&Berglund og team JiYo. Martin Coops fra JiYo forklarer at JiYo betyder FRIHED I BEVÆGEL- SE. Frihed i bevægelse er netop, hvad teamet ønsker skal præge aktiviteten og miljøet i parken. Med skabelsen af Parkourparken, ønsker vi at skabe de bedste muligheder for at så mange som muligt, kan udfolde og udvikle sig frit, mentalt såvel som fysisk. Hermed vil vi altså også indikere at Parkourbanen ikke kun er for parkourudøvere (Traceurs), Freerunners og Tricksters, men for alle og enhver med et kreativt og legende sind, samt viljen til at være fri at være bevægelsen! Teamet vurderer at banen vil tiltrække parkourudøvere fra hele verden.

2 Københavns nye store aktivitetsareal. Plug N Play arealet er et koncept bygget over filosofien omkring at kunne plugge forskellige aktiviteter på en allerede eksisterende infrastruktur med vand, el og belysning såvel som faciliteter såsom containere til opbevaring af udstyr og til anden brug eksempelvis som café. Forslaget arbejder med en høj grad af urbanitet og råhed hvilket bla. afspejler sig i det sammenbindende gangstisystem, der løber i nord-syd gående retning. Gangforløbet og gaden, der ligger som det bærende motiv, tegnes af de aktiviteter der knytter sig på forløbet. Interaktionen mellem de forskellige brugere og aktiviteter er med til at styrke oplevelsen det multifunktionelle område. Stisystemet går fra at være smalt til at brede sig ud i enkelte torve/pladser, der fungerer som pauser/ophold for brugeren. Containere samt fælles aktiviteter placeres på gangarealet, som også indeholder el og vand. Gaden er belagt med store insitustøbte belægningssten i lys beton i moduler af 2x1 meter, der kan flyttes og tilpasses de enkelte aktiviteter. Styrken i forslaget er at det over de næste 3 år kan tilpasses og ændres løbende i takt med at nye klubber og nye former for kultur og idræt i byens rum byder sig til.

3 KRAGH & BERGLUND De første aktiviteter flytter ind Plug N Play arealet, beliggende i Ørestad Syd ved Vestamager Metrostation, organiseres som udgangspunkt med en række forskellige både velkendte såvel som helt nye og innovative aktiviteter der kobler sig op på det gennemgående gangstiforløb. De mere kendte aktiviteter tæller; Boldbaner, en Dirt Jump bane, Streetbasketbaner og en Beachvolleybane. De nye aktiviteter er en Speedskatebane der opfylder de internationale standartmål, Parkourparken, samt et område der er udlagt til Urbane Haver. Dertil kommer en Kunstgræsbane der anlægges med transparente bander og med gult kunstgræs. Foruden de mange aktiviteter rummer arealet en række opholdsmuligheder. Langs grundens vestlige side opbygges et terræn der ind mod arealet holdes af en støttemur der samtidig fungerer som siddelement. Terrænet med beplantning giver læ til arealet. Spredt ud over hele arealet placeres en række lunde på græsøer der også ligger op til en pause mellem aktiviteterne. Plug N Play bliver en aktivitets- og bypark der rummer mulighed for forskellige former for fysisk udfoldelde, ophold og interaktion mellem forskellige brugergrupper. Kragh&Berglund Landskabsarkitekter

4 Plug N Play sikrer fremtiden. Den bymæssige struktur med gaden og de endeløse muligheder for at koble nye funktioner på sikrer stor fleksibitet - der set i idrætssammenhænge er nyskabende - det er simpelthen mere fleksibelt og åbent end mange af de fastlåste og ufleksible anlæg der allerede eksisterer i mange kommuner. Idéen om en aktivitetsgade - der ligger som en gade hvor fysiske aktiviteter er organiseret omkring, åbner op for at tænke aktivitetsarealer i byen ind i en større bymæssig sammenhæng. Der vil kunne kobles haller, biblioteker og andre kulturtilbud på, såvel som institutioner boliger etc. Dermed løses der op for rammerne for hvordan man tænker fysisk udfoldelse i byen og idrætten gøres mere uformel og lettere tilgængelig for en større gruppe af brugere. Også forretningsmæssigt begrundet. Plug N Play skal fungere som et laboratorium for forskellige idrætter og aktiviteter. De aktiviteter der viser sig at være succesfulde, skal senere kunne flyttes eller bruges som inspiration til indretning af byrum i både Ørestad og andre byudviklingsområder i København. Udover at være et godt tilbud til de legelystne, er formålet med parken af en lidt mere forretningsmæssig art. Med anlægget er håbet nemligt at åbne både Københavnernes og mulige investores øjne op for Ørestad Syds fordele og potentialer og forhåbentlig derefter tiltrække nye beboere og investorer. Jens Kramer Mikkelsen lægger ikke skjul på, at initiativet med Plug N Play også er forretningsmæssigt begrundet: By & Havns vision er, at udvikle levende bydele på et forretningsmæssigt grundlag. Plug N Play er en investering i bylivet en kickstart af udviklingen i Ørestad Syd, hvor de første beboere netop er flyttet ind. Ved at investere i midlertidige idræts- og fritidsfaciliteter håber vi selvfølgelig at tiltrække både beboere og investorer. Og så er det en stor fordel at aktiviteterne kan flyttes rundt, så de kan passes ind i den løbende udvikling af byen.

5 Delt finansiering. Projektet er realiseret med bidrag fra Københavns Kommune, Nordea Fonden samt Lokale & Anlægsfonden. Ejerskabet til området sikrer at de enkelte klubber får indflydelse på præcis hvordan de enkelte aktiviteter skal udformes for at være optimale. Det netværksbaserede ejerskab til området, sikrer både at programmeringen er iorden såvel som at drift og vedligehold hænger økonomisk sammen. To af de store spillere på området har været Lokale & Anlægsfonden LOK, samt Nordea Fonden. LOK har taget udgangspunkt i at anlægget er meget fleksibelt og at aktiviteterne kan genanvendes. Torben Frølich, direktør i LOK, siger om projektet: Plug N Play er et fremragende eksempel på, hvordan man kan skabe liv mellem bygningerne, og ikke kun indeni bygningerne, i Ørestad. Med de midlertidige og mobile faciliteter bliver det muligt at udnytte tomme byggegrunde til fordel for de lokale beboere og alle københavnere med hang til idræt i bymiljøet. Det er en spændende opgave for Lokale & Anlægsfonden at være med til at skabe nogle af landets første mobile faciliteter til et anlæg i stor målestok. Nordea Fonden støtter etablering af en topmoderne bane til rulleskøjteløb og speedskating og Direktør i Nordea Fonden, Torben Klein, siger: Plug N Play giver københavnerne et helt nyt rum i byen, der inviterer til leg, bevægelse og friluftsliv. I Nordea Fonden er vi glade for at kunne støtte rulleskøjtebanen, der kan bruges af alle, uanset om man er speedskater, motionist eller børnefamilie.

6 Netværksbaseret laboratorium. Plug N Play er baseret på at der er opbakning fra en organisation eller en klub omkring de enkelte aktiviteter. Uden opbakning - ingen aktivitet. Det er ikke topstyret men styret af græsrødderne. Dette er en vigtig del af succéskriterienerne for området, sådan at der ikke står et anlæg, der nok ser flot ud men mangler ejerskab fra brugerne. Fra By & Havns side er der ønske om at der bliver ejerskab til de enkelte aktiviteter, således at de aktivt deltager i drift og vedligehold. Samtidig sikrer det at de enkelte klubber får indflydelse på præcis hvordan de enkelte aktiviteter skal udformes for at være optimale. Det netværksbaserede ejerskab til området, sikrer at programmeringen er iorden, det sikrer økonomien og det hjælper på driften. Samtidig har det været en vigtig brik i at rejse penge til projektet.

7 Eksperimenterende materialevalg og mobilitet. Aktiviteterne på Plug N Play arealet er opbygget af en række forskellige materialer. Der eksperimenteres med nye former for farver og belægningstyper såvel som nye sammensætningsmuligheder. På gangsystemet er der anvendt store armerede betonfliser 1000x2000x100 mm. Disse er udført med skridsikre ru overflader. Fliserne er udført i en lys beton og maskinudlagt direkte på et afretningslag. Betonfliserne er lagt med rette gennemgående fuger og fugerne mellem fliserne udfuges med ukrudtshæmmende grusmateriale. Langs områdets vestlige grænse mellem jordvold og aktiviteter er der anlagt støttemure i beton. Disse er opbygget af præfabrikerede L-elementer, der er udført med fer og not. Der er anvendt elementer uden fer og not i de synlige endestykker. Toppen af betonelementerne er desuden tilvirkede med en lige afskåret top med faskanter.

8 På hele området står der 20 skibscontainere med termoglasvæg i den ene endevæg og termoglasdør i den anden endevæg. Stållågerne er bevaret således at containerne kan aflåses og er hærværksikrede. Containerne er malet med rødorange maling, korrosionsklasse 4, glans 50. Kunstgræsbanen er anlagt som 2. generations kunstgræs, 25 mm non split med kvartsand. Der afprøves en ny kunstgræsfarve, som er en Gul RAL farve. For at sikre transparente bander er disse etableret i akrylplader og varmgalvaniserede stålrør.

9 I Områdets sydøstlige hjørne er der anlagt et legearel bestående af små bakker i orange gummiasfalt. I Parkourparken er der anlagt en springbane med 2 cm gummibelægning, som EPDM gummibelægning i klar orange RAL farve. Betonvæggene i Parkour-parken er udført som insitustøbte vægge med bræddeforskalling, der skal sikre skridsikkerheden på væggene. Væggene er alle udført med skarpe kanter for at udøverne kan få det maksimale greb. Under klatrevæggen mod vest, den højeste væg i parken er der etableret et faldsandsunderlag. Rotationsstøbte pullerter ø 360 mmx 700 mm i polyethylen alle i orange RAL farve står langs den ene side af anlægget. Disse er påfyldt sand for stabilisere dem og toppen er tilført et skridsikkert lag. I parken er der desuden etableret en gelænderbane og armhævningsbarrer i stålrørsprofiler samt værn af samme type på flere af væggene.

10 Mellem Dirtjump og Parkour anlægges en bro i hårdt træ i træsorten Red Balau. Broen monteres med transparente værn bestående af akrylplader og stålrør, som også benyttes på Speedskatingbanen. De Urbane Haver består af små dyrkningshaver. Foreningen Urbane Haver står bag og det er demed den eneste aktivitet på arealet hvor man skal være medlem af en forening for at kunne deltage. Flytbare beton elementer fra Give beton bruges til siddepladser, afskæmning mod veje, som lægivere og som siddekanter.

11 Asfaltbelægning på Speedskatingbanen er udført med en meget fin asfalt, Special AB 6, Speed-skater, 50 kg/m2, på en GAB 0. Asfalten er nøje tilpasset udøvernes krav til tæthed, jævnhed samt drænevne. På publikumsarealet udenfor banen er der udlagt sort pulverasfalt. I midten af speedskating området, mellem banen og inderzonen, afvandes overfladevandet fra banen til en speciel betonrende, der udgør skillelinien mellem den officielle bane og træningsområdet. På den store streetbasketbane er der eksperimenteret med en blå asfaltbelægning og på den lille streetbasketbane er der brugt gummibelægning i lilla RAL farve. Gummibelægningen er opbygget på samme måde som i parkourparken. Beachtennisbanen er anlagt med en belægning af strandsand som cabanasil fra Dansand og udlagt i 40 cm. Der er lagt dræn under banen. Fodboldbanerne er alle udført som baner med drænlag af grus og markdræn. De er anlagt med specialmuld for at sikre græsvæksten og den rette drænevne.

12 Bygherre By&Havn - Byliv, kontaktperson Simon Brückner. Team Kragh&Berglund Projektleder: Kim Madsen. Designteam: Kim Madsen, Rikke Geertsen, Hans Kragh, Birgitte Løkke, Sofie Kvist, Christina Mathiesen. Yderligere information omkring projektet kan fås ved henvendelse til Kragh&Berglund eller på på

NOTAT. Rette vedkommende. Bylivsafdelingen, By & Havn. PLUG N PLAY mens vi bygger by

NOTAT. Rette vedkommende. Bylivsafdelingen, By & Havn. PLUG N PLAY mens vi bygger by NOTAT Til: Fra: Emne: Rette vedkommende Bylivsafdelingen, By & Havn PLUG N PLAY mens vi bygger by PLUG N PLAY mens vi bygger by 21. marts 2011 PLUG N PLAY er et 25.000 kvadratmeter stort urbant idrætsområde

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

KRAGH & BERGLUND. Plads til leg

KRAGH & BERGLUND. Plads til leg Plads til leg Udearealet ved Bastasjö integrerede institution med vuggestue og børnehave, er blevet et usædvanlig vellykket legeareal med fokus på oplevelser gennem leg og bevægelse. Legepladsen er blevet

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 28 Mere end en multibane Udvikling I De klassiske multibaner til boldspil har været en stor succes, men har brug for at blive redefineret. Det første realiserede bud på en ny form for multibane og aktivitetsplads

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING DISPOSITIONSFORSLAG TIL NYT IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014 DEN GRØNNE FORBINDELSE I DEN GRØNNE RING IDRÆTS - OG LÆRINGSANLÆG I ESBJERG 06.05.2014

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

Notat vedrørende planerne om anlægning af parkour facilitet i Furesø

Notat vedrørende planerne om anlægning af parkour facilitet i Furesø Notat vedrørende planerne om anlægning af parkour facilitet i Furesø Hos Team JiYo oplever vi en stadig stigende interesse for faciliteter til parkour. I august 2009 åbnede vi verdens første offentlige

Læs mere

ISNEHUS FRA SKØJTEHAL TIL ISNEHUS

ISNEHUS FRA SKØJTEHAL TIL ISNEHUS ISNEHUS FRA SKØJTEHAL TIL ISNEHUS Indholdsfortegnelse LOKALE OG ANLÆGSFONDEN KANONBÅDSVEJ 4A, 1437 KØBENHAVN K +45 32830330 FONDEN@LOA-FONDEN.DK WWW.LOA-FONDEN.DK COBE TRANGRAVSVEJ 6, 1436 KØBENHAVN K

Læs mere

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden Vi udvikler Ebeltoft sammen Sammen med borgere og andre aktører i Ebeltoft, udarbejdede Realdania i 2016 en analyse af byen. Analysen pegede på, at der med fordel

Læs mere

Notat. Vedr. SMARTE løsninger

Notat. Vedr. SMARTE løsninger Notat Dato: 08.05.2016 Center for Teknik Team Plan horsholm.dk Vedr. SMARTE løsninger Vedlagte notat beskriver mulige spørgsmål og tilgange, der kan inspirere til hvordan parallelopdragets visioner og

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 PROGRAM 1. Overordnede målsætninger med KulturRummet 2. Præsentation af KPF/Rødbro

Læs mere

Evaluering af PLUG N PLAY En midlertidig og multifunktionel bylivsgenerator i Ørestad Syd

Evaluering af PLUG N PLAY En midlertidig og multifunktionel bylivsgenerator i Ørestad Syd Evaluering af PLUG N PLAY En midlertidig og multifunktionel bylivsgenerator i Ørestad Syd Side 1 Evaluering af PLUG N PLAY En midlertidig og multifunktionel bylivsgenerator i Ørestad Syd Publikationen

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT

GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT EKSISTERENDE FORHOLD OPTIONER OPTION 1= SPORTSBANE OPTION 2= MULTIBANE OPTION 3= INDGANG OPT 2 OPT 1 OPT 3 MATERIALER OPTION 1 KUNSTGRÆS MØRKEGRØN TYPE: SOM PÅ EKSISTERENDE

Læs mere

Submission #85 Roskilde Kommune

Submission #85 Roskilde Kommune Submission #85 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/11275 Side 1 af 1 16-01-2017 Formandens navn Helle Eriksen Telefon 24453943/30459829 Email eriksen.faaborg@os.dk Forening Gadstrup

Læs mere

Carl Nielsen Hallen. Udearealer. september 2014. DGI Faciliteter & Lokaludvikling. DGI Faciliteter & Lokaludvikling

Carl Nielsen Hallen. Udearealer. september 2014. DGI Faciliteter & Lokaludvikling. DGI Faciliteter & Lokaludvikling Carl Nielsen Hallen Udearealer september 2014 - Projektværksted og tegnestue Bo Fisker Projektleder tegnestuen Bo.Fisker@dgi.dk Finn Refslund Arkitekt MAA Finn.Refslund@dgi.dk Netværk tegnestuen Christine

Læs mere

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer.

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Forslag til etablering af en mountainbike bane -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Først lidt information om hvem vi er: Struer Cykelklub er en motions

Læs mere

Tænk nyt. Visioner. Hus for livet. Muligheder. - vokser i takt med behovet. Garanti. Inspiration

Tænk nyt. Visioner. Hus for livet. Muligheder. - vokser i takt med behovet. Garanti. Inspiration Tænk nyt Visioner Hus for livet - vokser i takt med behovet Muligheder Garanti Inspiration Tænk nyt Hus med nye vinkler Nytænkende grundkoncept MoBuild huset er en ny måde at tænke hus på. Udgangspunktet

Læs mere

01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park

01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park BILAG 1 13.05.2015 01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park Opgavebeskrivelse 13.05.2015 1. Opgavebeskrivelse... 2 2. Proces... 45 01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park - Opgavebeskrivelse Side 1 af 6 1. Opgavebeskrivelse

Læs mere

NOTAT. Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn

NOTAT. Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn NOTAT Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn Corporate Social Responsibility (CSR)-politikken udstikker rammerne for By & Havns samfundsansvar. Selskabets samfundsansvar handler om, hvordan

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM

TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM EN UNIK PUMPTRACK/MULTIBANE SOM SAMLINGSPUNKT NÆR MIDTBY DEN FØRSTE AF SIN ART I DANMARK KAN ANVENDES TIL BÅDE SKATEBOARDS,

Læs mere

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab VELKOMMEN Fortællinger og forbindelser i byens landskab workshop 01 RUNDE 1 Idéer til by- og landskabsplanen overordnet, placering af knudepunkter, ankerpunkter og forbindelserne imellem RUNDE 2 Idéer

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Blik på helheden giver nye muligheder

Blik på helheden giver nye muligheder Blik på helheden giver nye muligheder Vores samfund forandrer sig. Blot inden for de seneste årtier er store industriområder blevet forladt. Mange egne i Danmark er samtidig blevet tydeligt mærket af,

Læs mere

Infills når byerne trænger til en fyldning

Infills når byerne trænger til en fyldning Infills når byerne trænger til en fyldning Huller i byen I Man kan sammenligne en række bygninger med et tandsæt. Når et hus bliver sygt, bliver det trukket ud af rækken, og et nyt hus opføres et såkaldt

Læs mere

Barrit Multi- & Beachbane

Barrit Multi- & Beachbane Barrit Multi- & Beachbane Illustrationer af idrætsmiljøet med multibane og beachbane 1 20 års erfaringer - hele tiden nye muligheder TRESS har igennem årene leveret mere end 500 multibaner i Danmark. Banerne

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

NY MULTIBANE - MULTI PLAY

NY MULTIBANE - MULTI PLAY NY MULTIBANE - MULTI PLAY 1 FREMTIDENS BOLDSPIL For at fastholde og tiltrække medlemmer, er boldklubber nødt til at tænke i nye alternativer for at modsvare de forventninger til et aktivt fritidsliv, som

Læs mere

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde

Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Referat [Vælg datoen] Workshop: Input til bestyrelsens udviklingsarbejde Ørestad Syd, Robert Jacobsens Kollegiet, den 26. november 2014 kl. 18.30 21.30 Velkomst: Oplægsholdere: Facilitator: Antal deltagere:

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT

SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT SKITSEFORSLAG TIL DÆKMOLEVEJ HVIDE SANDE HAVNEKLIT Udarbejdet af Absolut Landskab i samarbejde med Mist+grassat. Projektet er udarbejdet i forbindelse med Turismepotentialeplaner i Søndervig og, Erhvervsmæssig

Læs mere

PLAYSPOTS OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse

PLAYSPOTS OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse PLAYSPOTS...udendørs klasseværelser til bevægelse OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE idekatalog udarbejdet af: peter holst arkitektur & landskab, december 2010 gråsten

Læs mere

LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2

LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2 LABLAND ARKITEKTER DISPOSITIONSFORSLAG 23. APRIL 2015 EN NATURLIG FORBINDELSE DET GODE BOLIGLIV PROJEKTNR. 3B-18-2 EN NATURLIG FORBINDELSE Dispositionsforslag 23. april 2015 udarbejdet for Andelsboligforeningen

Læs mere

Roskilde leger - Kom ud og leg!

Roskilde leger - Kom ud og leg! 9. januar 2010 - Kom ud og leg! Tlf.: Fax: www.roskilde.dk Roskilde leger - Kom ud og leg! Idégrundlag En ny bylivskultur er under udvikling. Roskilde leger - Kom ud og leg! er et kulturbaseret projekt

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

KAPERSTALDEN. Projektforslag. Kaperstalden TH/NFT. Projektforslag FASE: SAG: SAGSNR: 13-09 SIDE: 1/15 UDGIVET: 04.06.2013 UDARB.

KAPERSTALDEN. Projektforslag. Kaperstalden TH/NFT. Projektforslag FASE: SAG: SAGSNR: 13-09 SIDE: 1/15 UDGIVET: 04.06.2013 UDARB. KAPERSTALDEN FASE: SAG: SAGSNR: 13-09 SIDE: 1/15 UDGIVET: 04.06.2013 UDARB./GODKENDT: TH/NFT KONTROLPERSON: KONTROLGRUNDLAG: KONTROLDATO: Bertelsen & Scheving Arkitekter APS Store Kongensgade 59A, 2.sal

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet!

Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Kultur skaber identitet. Det handler om mennesker. - hele mennesker - hele livet! Når vi mennesker mødes, opstår kultur. Vi skaber i fællesskab værdier og bånd, som gennem livet er bestemmende for vore

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET I Give udvikler vi kunsten til nye højder og udfolder kunsten i byrummet, i børnehøjde og blandt byens erhvervsliv. Kunst danner os som mennesker, øger vores livskvalitet

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN FOLKETS PARK Folkets Park har allerede en stærk historie: Fortællingen om Naturen som bryder gennem stenbroen. Vi bevarer og forstærker denne historie om at naturen gør sit indtog i byen. En vulkan symboliserer

Læs mere

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes.

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. 3 Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. Hvor nogen ville anvende almindelige betonfliser og asfaltbelægning, skaber vi sammen med vores samarbejdspartnere,

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Heldagsskolen, Pårupvej 25 b, Skellerup,, 5540 Ullerslev. Bilag 2 punkt 11 a, Anlægsarbejder i Byzone, herunder opførelse af butikscentre og 2010:

Heldagsskolen, Pårupvej 25 b, Skellerup,, 5540 Ullerslev. Bilag 2 punkt 11 a, Anlægsarbejder i Byzone, herunder opførelse af butikscentre og 2010: Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Renovering af multibane herunder udlægning af nyt underlag i form af kunstgræsbelægning.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen i høring.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen i høring. FORSLAG FÆLLES GÅRDhave Masnedøgadekarréen Masnedøgade 1-9, Jagtvej 207-209, Drejøgade 2-10 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 5.10.2015 at sende dette forslag om fælles gårdhave i Masnedøgadekarréen

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s

dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s dbu multibaner i samarbejde med uno koncept a/s FREMTIDENS MULTIBANE For at fastholde og tiltrække medlemmer, er boldklubber nødt til at tænke i nye alternativer for at modsvare de forventninger til et

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

HARALDSHUS 18-42, PRÆSENTATION AF GÅRDANLÆG FORSLAG

HARALDSHUS 18-42, PRÆSENTATION AF GÅRDANLÆG FORSLAG HARALDSHUS 18-42, PRÆSENTATION AF GÅRDANLÆG FORSLAG POPULUS landskabsarkitektur, CVR: 36463295 Langebrogade 6J, 4., 1411 København K, www.populus-co.dk SITUATIONSANALYSE OMRÅDE og EJENDOMME SITUATIONSANALYSE

Læs mere

Kultur og fritid i Nordhavn STYREGRUPPEMØDE 1, 9. MARTS 2015

Kultur og fritid i Nordhavn STYREGRUPPEMØDE 1, 9. MARTS 2015 Kultur og fritid i Nordhavn STYREGRUPPEMØDE 1, 9. MARTS 2015 s.2 Nordhavn ramme for udvikling af kultur- og fritidsfaciliteter Fra den store strategi og plan for hele Nordhavn til den konkrete bebyggelsesplan

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Konceptpapir 1 Med dette konceptpapir ønsker bestyrelsen for HF Lersøgrøftens Integrationsdaghaver, at præsentere sine visioner for anvendelsen af Lersøgrøftarealet,

Læs mere

Cykelhuset et fælles mødested for cyklister 38

Cykelhuset et fælles mødested for cyklister 38 38 Cykelhuset et fælles Lokale og Anlægsfonden har sammen med NORD Architects udarbejdet et forslag til, hvordan Cykelhuset kan se ud. Forslaget tager udgangspunkt i en bygmødested for cyklister Udviklingsprojekt

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

TRIBUNER. - kreative betonløsninger

TRIBUNER. - kreative betonløsninger TRIBUNER OMKLÆDNINGSRUM DEPOTRUM REKLAMEBANNERE STOLE KIOSK TOILETTER KOMMENTATORBOKSE VÆRN MINITRIBUNER SPONSORLOUNGE PORTE - kreative betonløsninger Forkæl dit stadion og dine tilskuere Ringkøbing, foto:

Læs mere

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal?

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? Motionsmødesteder i det fri - sådan gør du Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? 5 Den rette placering l Motionsmødestedets indhold Lovgivning, regler og

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

KRAGH & BERGLUND FRA PARKERINGSPLADS TIL BYPARK

KRAGH & BERGLUND FRA PARKERINGSPLADS TIL BYPARK FRA PARKERINGSPLADS TIL BYPARK Opgaven bestod i at skabe liv i et bydelscentrum lokaliseret ved Norrliden, Kalmar i Sverige. Bycentret består af et bibliotek, en børnehave, en skole, samt en kirke. Desuden

Læs mere

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012

KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 KLUBØEN I VEJLE - HOVEDPROJET VEJLEDENDE ILLUSTRATIONER STATUS - 08-06-2012 27-04-2012 INTRODUKTION Området for Klubøen er i dag vand og den pælebårede ø, som bærer bygningen placeres, så den danner

Læs mere

Masterplan Hersted Industripark

Masterplan Hersted Industripark Masterplan Hersted Industripark 1. Fastlæggelse af bebyggelsesprocenter 2. Modeller for privat medfinansiering af byudvikling i HIP 3. Scenarie for byudvikling i HIP 4. Udkast til masterplan Parametre

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd

Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd Udkast 12. juni 2015 Partnerskabsaftale om udvikling af området ved Asger Jorns Allé i Ørestad Syd mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Indhold ASGER JORNS ALLÉ SOM AKTIV HOVEDGADE...

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Notat områdeanalyse Tjæreborg Skole

Notat områdeanalyse Tjæreborg Skole Notat områdeanalyse Tjæreborg Skole af projektleder Jens Troelsen, skoleleder Dorthea Wehner, vice-leder Flemming Nielsen, sundhedskonsulent i Esbjerg Kommune, Thea Valbjørn, konsulent i Esbjerg Kommune,

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien

FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien FREDENSBORG SKOLE VED VILHELMSRO Aktivitetszoner og nedslagspunkter langs 1 kilometer stien INDHOLDSFORTEGNELSE DET AKTIVE LIV BÆREDYGTIG PROCES HOVEDGREB & NEDSLAG LANGS STIEN HOVEDPLAN MED SAMTLIGE

Læs mere

RINGEN - RØNBJERG september ARKPLAN - byplan- og landskabsarkitekter

RINGEN - RØNBJERG september ARKPLAN - byplan- og landskabsarkitekter RINGEN - RØNBJERG september - 2014 RINGEN - RØNBJERG VISUALISERING AF DEN NYE SKOLEGÅRD je Rønb RINGEN - RØNBJERG PLANTEGNING - 1:2000 ken rgpar Plantag evej gravhøj Kisumv ej vej um Kis skole børnehave

Læs mere

Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe!

Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe! KILDEGÅRDEN - Fællesskab, fleksibilitet og multifunktionelle faciliteter Eller Du bør invitere din nabo på en kop kaffe! Laura Munch Udviklingskonsulent Lokale og Anlægsfonden 75 MIO. KR. FRA DANSKE SPIL:

Læs mere

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ Byliv i Horsens Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ BYLIVSAKTIVITETER I 2014 I 2014 fortsættes arbejdet med bylivsaktiviteter. Hvor temaet sidste år var Bevægelse, vil det i år blive Grønnere

Læs mere

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr

Til Borgerrepræsentationen. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Borgerrepræsentationen Notat vedr. mulige ændringsforslag til forslag til tillæg 1 til lokalplan nr. 440 Marmormolen II I forbindelse

Læs mere

S. 1 5 SKITSEFORSLAG

S. 1 5 SKITSEFORSLAG S. 1 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, L I L L E G Å R D O G G R Ø N N E G Å R D SKITSEFORSLAG 08.03.2018 GRØNNE GÅRD LILLE GÅRD S. 2 5 H E N D R I K S H O L M S KO L E, G R Ø N N E G Å R D LOKALITET:

Læs mere

Projektet skal, når det fuldt udbygget, henvende sig til alle aldersgrupper, både turister, sejlere og fastboende.

Projektet skal, når det fuldt udbygget, henvende sig til alle aldersgrupper, både turister, sejlere og fastboende. Notat Sag 12.014 - Rudkøbing Multibane 17.06.2013 Vedr. Tilrettet skitseprojekt Perler på en snor Arkitektur Udgangspunktet for projektet har været at lave et parkområde, som kan udbygges over tid. Et

Læs mere

Fælledudsigten II. Skønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad Syd. balder.dk

Fælledudsigten II. Skønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad Syd. balder.dk Fælledudsigten II kønne lejeboliger med plads til livet i Ørestad yd balder.dk 1 Fælledudsigten I Fremtidigt erhvervsbyggeri Fælledudsigten II køjtehal Med nem adgang til det praktiske og med metro tæt

Læs mere

DRONNINGLUND I FORANDRING

DRONNINGLUND I FORANDRING DRONNINGLUND I FORANDRING Dagsorden for midtbyrådsmødet 1. Velkomst / v. Karsten Frederiksen 2. Vision / v. Steven 3. Præsentation af samlet projektforslag / v. Claus Otto 4. Designguiden/ v. Tine/Steven

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

RC EKSKLUSIV Eksklusiv beton. rc-beton.dk

RC EKSKLUSIV Eksklusiv beton. rc-beton.dk RC EKSKLUSIV Eksklusiv beton rc-beton.dk VISION Kugleblæst flise der har et luksuriøst udseende Vision er en eksklusiv haveflise med en overflade, som har fået en blid kugleblæsning for at opnå en naturstens

Læs mere

Referat af Borgermøde afholdt d. 25. august 2014 i forbindelse med lokalplanforslag Valby Idrætspark

Referat af Borgermøde afholdt d. 25. august 2014 i forbindelse med lokalplanforslag Valby Idrætspark KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 7 Referat af Borgermøde afholdt d. 25. august 2014 i forbindelse med lokalplanforslag Valby Idrætspark Borgerdeltagelse:

Læs mere

Danmarks grønne fremtid

Danmarks grønne fremtid Danmarks grønne fremtid Udfordringer og muligheder i byudviklingsprocesser v/mette Lis Andersen, direktør for Realdania By Danske Parkdage, Aalborg, 14. september 2012 På vej mod 2050 Partnerskaber Grøn

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

HELSTØBT GUMMI ENESTÅENDE LØSNINGS I HØJESTE KVALITET

HELSTØBT GUMMI ENESTÅENDE LØSNINGS I HØJESTE KVALITET HELSTØBT GUMMI ENESTÅENDE LØSNINGS I HØJESTE KVALITET BELÆGNING KREATIVE OG UNIKKE BELÆGNINGER Der er ingen grund til at gå på kompromis, når man kan gå på helstøbte løsninger i gummi. Hos UNO finder du

Læs mere

KEINICKE & OVERGAARD ARKITEKTER

KEINICKE & OVERGAARD ARKITEKTER UDEAREALER UDEAREALER FIRE UDENDØRS OMRÅDER UNDER FORANDRING 1 - SKOLEGÅRDEN fra asfalt til nær-aktivitetsområde 2 - IDRÆTSANLÆGGET fra græstæppe til eksperimentarium 3 - BYRUMMET fra passiv rekreation

Læs mere

Permeable befæstelser hvor går grænsen?

Permeable befæstelser hvor går grænsen? Permeable befæstelser hvor går grænsen? Indlæg ved Kim Falkenberg, IBF og Michael Brask, NCC Godt spørgsmål Men vi tør godt sikre 1000 l/sek/ha Vi har løsningen fra bund til top Fordi: - vi har udviklet

Læs mere