Veterinærsygeplejerskernes Dag 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Veterinærsygeplejerskernes Dag 2015"

Transkript

1 INDBYDELSE TIL Veterinærsygeplejerskernes Dag 2015 Lørdag d. 7. marts 2015 Veterinær Sy g e p l e j e r s k e

2 For veterinærsygeplejersker og -elever Dagen er for alle veterinærsygeplejersker og -elever. Du behøver ikke et medlemskab af fagforeningen for at deltage. Alle er hjerteligt velkomne og vi håber, at vi kan give dig en dag med fagligt indhold og fællesskab. Sammensæt dit eget program Vi starter dagen kl med morgenmad og velkomst. Dernæst er der frit valg på alle hylder og du kan sammensætte din dag som du ønsker og vælge den workshop der er relevant for dig. Der er plads til ca. 20 deltagere på hver workshop. Der er tilmelding efter først til mølle princippet. Vi slutter af med et fælles foredrag med Mads Bertelsen fra Københavns Zoo. Mads vil fortælle om hans spændende oplevelser som Zoo dyrlæge i felten og om girafferne i Sydafrika, klapperslangerne i Brasilien og hvalrosserne i Grønland. Sidste tilmeldingsfrist er 3. februar Der er begrænset deltagerantal og først til mølle -princippet gælder, så skynd dig at melde dig til! Du vil modtage bekræftelse, kvittering og deltagerliste via mail, senest d. 14. februar

3 DAGENS PROGRAM Kl Indcheck, Morgenmad og Velkomst Besøg hos udstillerne Kl Workshop 1-5 Kl PAUSE m. kaffe og frugt Besøg hos udstillerne Kl Generalforsamling i VF Besøg hos udstillerne Kl FROKOST Besøg hos udstillerne Kl Workshop 1-5 fortsat Kl PAUSE m. kaffe og kage Besøg hos udstillerne Kl Fællesforedrag m. Mads Bertelsen I udstillingslokalet/kantinen Kl Sponsorer Præmielodtrækning I udstillingslokalet/kantinen Kl Farvel og tak for en dejlig dag Sponsorer pakker ned

4 GENERALFORSAMLING VETERINÆRSYGEPLEJERSKERNES FAGFORENING Alle medlemmer er mere end velkomne til at deltage i generalforsamlingen: Hør bestyrelsens beretning om året der er gået. Vær med til at vælge nye medlemmer ind i bestyrelsen. Stil evt. selv op som kandidat til bestyrelsen. Fortæl bestyrelsen om de ønsker, du har til foreningens frem tidige virke. Og meget mere Alle medlemmer vil modtage en indkaldelse til generalforsamlingen pr. . Indkaldelsen kommer også til at ligge på www. vspnet.dk under menuen For medlemmer. På generalforsamlingen i 2011 blev det vedtaget, at Veterinærsygeplejerskernes Fagforening udelukkende kommunikerer elektronisk med medlemmerne derfor er det meget vigtigt, at du husker at give os besked, når og hvis du skrifter mail-adresse.

5 Workshops: Foredragsholder: Emne: Workshop 1 Dyrlæge Jens Ruhnau, AniCura TandDyreklinikken Udvikling af periodontal sygdom Hvad sker der i munden? Workshop 2 Karen Frost, Hund & Træning Læring i hjernen Workshop 3 Dyrlæge Ayoe Klingenberg, Ringe Dyrehospital Støtteterapi til allergihunde Workshop 4 Workshop 5 Journalist Christina Kabel, christinakabel.dk Fag Vsp Malene B. Jensen, Faxe Dyrehospital Succes med sociale medier og nyhedsbreve som sælger Anæstesi Fællesforedrag Dyrlæge Mads Bertelsen, Zoo København Zoo dyrlæge i felten

6 WORKSHOP 1 Foredragsholder: Specialdyrlæge Dipl.EVDC Jens Ruhnau, AniCura TandDyreklinikken. Emne: Udvikling af periodontal sygdom. Hvad sker der i munden? Det gennemgås hvordan man laver en egentlig undersøgelse af mundhulen på hund og kat og hvad man ser efter. Der vil være eksempler på normale og unormale fund. Hvordan laves en rigtig tandrensning? Er det vigtigt at fjerne tandsten? Eller er det mere vigtigt at opdage tandkødslommer? Vi skal prøve lidt instrumenter og se nogle cases. Og hvorfor er det så vigtigt med røntgenbilleder? Vi skal se på nogle eksempler på røntgenfund. Efter deltagelse i denne workshop har du en række værktøjer til at håndtere tandpatienter hjemme på klinikken i dagligdagen. ADVARSEL! Deltagelse i denne workshop kan medføre risiko for øget tilfredshed med dit arbejde fra både chefer og klienter. Om Jens: Født Jens Pedersen, men skiftede i 1975 navn til Jens Ruhnau. Dyrlæge i 1995, europæisk specialist 2004 og specialdyrlæge i Driver Anicura TandDyreklinikken som er en ren henvisningsklinik for tandpatienter beliggende i Måløv, vest for København. Jens har i mange år undervist dyrlæger, veterinærsygeplejersker, tandlæger og dyreejere i tandbehandling på dyr.

7 WORKSHOP 2 Foredragsholder: Karen Frost, Hund & Træning Emne: Læring I hjernen I behaviorismens tidlige dage blev hjernen betegnet som den sorte boks. Forskere så på, hvad der skete med adfærd, når de ændrede konsekvenserne af den pågældende adfærd, men var ikke interesseret i hvilke processer, der forgik i hjernen. Viden om hvad der sker, når vi eller vores hunde tilegner os ny viden, kan være et vigtigt redskab til at forstå, hvorfor vores hund f.eks. midt i en træningssession pludseligt ser ud som om, den aldrig har hørt om øvelsen, selv om den lige har udført øvelsen for ca. 3 sek. siden. Foredraget tager dig med ind i den sorte boks og ser på, hvad der sker, når læring finder sted og hvordan det kan hjælpe os med at tilrettelægge vores træning. Om Karen: Jeg er oprindeligt uddannet agronom og fandt hurtigt ud af at min interesse lå inden for adfærd. Jeg har arbejdet for Hund & Træning siden 2004, hvor jeg ud over at have holdtræning for alt fra almindelige hundeejere til konkurrencekursister også hjælper ejere, der oplever en eller anden form for problemadfærd med deres hund. Jeg underviser også på Hund & Trænings forskellige kurser og uddannelser.

8 WORKSHOP 3 Foredragsholder: Ayoe Klingenberg, Dyrlæge, Ringe Dyrehospital Emne: Støtteterapi til allergihunde At få en allergihund til at trives drejer sig i høj grad om at stykke den rigtige behandling sammen. Der findes ikke en færdig drejebog og man må til hver hund finde den løsning der passer bedst til ejer og hund. Støtteterapi i form af fodring, kosttilskud, shampoo, hudpleje m.m. er en væsentlig del af behandlingen. Ud fra princippet om klientinddragelse ideal og virkelighed gennemgår vi nogle af de muligheder der findes for støtteterapi til allergihunden. Den praktiske del af workshoppen består i at tage stilling til diverse shampooer m.m., samt stykke en behandlingsplan for støtteterapi sammen til en allergihund med forskellige tilstødende lidelser. Workshoppen henvender sig til veterinærsygeplejesker der gerne vil kunne rådgive om valg af shampoo/understøttende terapi, foder og kosttilskud i forbindelse med allergi hos hund. Medbring bærbar pc Om Ayoe: Jeg er uddannet dyrlæge i 2005 og efteruddannet GP. Cert. Small Animal Medicine (2011). Jeg arbejder udelukkende i smådyrspraksis og har de sidste 10 år haft speciel interesse i dermatologi. Som idémanden bag minallergihund.dk, en hjemmeside og patientforening for allergihunde, kan jeg nok ikke undslippe rygtet om at være en entusiastisk hudnørd.

9 WORKSHOP 4 Foredragsholder: Christina Kabel, journalist, Christinakabel.dk Emne: Succes med sociale medier og nyhedsbreve som sælger. Find de gode historier i klinikken og brug dem på Facebook, YouTube og i nyhedsbrevet. Hvordan du undgår at blive ramt af Facebooks nye stramninger Sådan laver du en video til You- Tube og hvordan du undgår de tre klassiske fejl Lav en plan over det næste års nyhedsbreve på en halv time og hør hvordan du bruger det til at sælge meget mere Masser af cases, gode tips og gratis værktøjer, som gør det nemt at komme videre Om Christina: Jeg er uddannet journalist og arbejder især med hvordan mindre virksomheder får succes med gratis markedsføring. Både hvordan man finder de gode historier og får dem ud som artikler og tv-indslag i medierne, laver nyhedsbreve som sælger, får succes med sociale medier og ikke mindst hvad der skal til for at hjemmesiden trækker de rigtige kunder til, inkl. gratis SEO. Jeg laver også kurser, og har bl.a. lavet en række heldagskursus for Den Danske Dyrlægeforening.

10 WORKSHOP 5 Foredragsholder : Malene Bak Jensen, Fagveterinærsygeplejerske, Faxe Dyrehospital Emne: Anæstesi Hvordan får vi optimeret vores anæstesi i smådyrspraksis? Hvilke små tiltag kan vi, som VSP er, gøre for at blive bedre og måske endda føle os mere sikre - og samtidig have en sikker anæstesi. En del af oplægget vil være case baseret. Emnerne vi kommer igennem er: - ASA score - Præblodprofil eller ej? - Monitoring - Smertebehandling - Anæstesijournaler - Cases Om Malene: Jeg har været uddannet VSP siden 2002 og har siden 2004 været ansat på Faxe Dyrehospital. Jeg arbejder til daglig ca. 90 % af tiden i vores operation, og står for planlægning af alle anæstesier og sedationer, assisterer ved operationer, kører vores CT scanner og meget andet. Jeg fungerer også som mellemleder og er uddannelsesansvarlig for vores elever. I 2012 var jeg blandt det første hold der tog fagveterinærsygeplejerskeuddannelsen inden for smådyrsanæstesi. Anæstesi har altid været mit primære område og jeg synes, det er utrolig spændende. Desuden mener jeg, at VSP en har en stor rolle ved anæstesien og vi kan gøre meget for at få optimeret dette.

11 FÆLLES FOREDRAG Foredragsholder: Mads Bertelsen, Dyrlæge i Københavns Zoo. Titel: Zoodyrlæge i felten Jeg vil fortælle lidt om arbejdet som zoodyrlæge og meget om arbejdet med at aflure dyrene deres fysiologiske hemmeligheder i felten. Hør om Girafferne i Sydafrika, klapperslangerne i Brasilien, oryxantilopen i Saudi Arabien og hvalrosserne i Grønland. Om Mads: Dyrlæge 1998, Hospital for Store Husdyr, KVL , Residency Toronto Zoo , Dipl. ACZM 2009, Dipl. ECZM 2011, Dyrlæge i Zoologisk Have Tandoperationer på tapiren og helbredsundersøgelser af chimpansen - med andre ord dyrlæge Mads Frost Bertelsens daglige arbejde i Zoo - er en del af grundlaget for hans og Zoo-kollegernes forskning. Mads Frost Bertelsen har blandt andet været med til at undersøge, om bakterier i mundhulen på alverdens pattedyr har udviklet sig parallelt med dyrene selv, han har stået for forskning i udvikling af bedre bedøvelsesmetoder til eksotiske dyr, i slangeøjets anatomi og er i øjeblikket engageret i forskning i ørkendyrs tilpasning til ekstreme betingelser.mads Frost Bertelsen har gennem 10 år været gæsteunderviser på Københavns Universitet. Han er desuden vejleder for adskillige PhD-studerende i Zoo.

12 CPR nr. eller fødselsdato: Navn: Adresse: Mobil-telefonnummer: -adresse: Arbejdsplads: Undertegnede ønsker at tilmelde sig arrangementet således: OBS! Workshop 1-5 finder sted på samme tid: Du kan derfor kun vælge én af dem! Tilmeld dig til én workshop og generalforsamlingen (hvis du er medlem) herunder: Workshops: Foredragsholder: Emne: Jeg deltager Sæt kryds Workshop 1 Dyrlæge Jens Ruhnau Periodontal sygdom, Hvad sker der i munden? Workshop 2 Karen Frost Læring i hjernen Workshop 3 Workshop 4 Dyrlæge Ayoe Klingenberg Journalist Christina Kabel Workshop 5 Fag VSP Malene B. Jensen Anæstesi Støtteterapi til allergihunde Succes med sociale medier og nyhedsbreve som sælger Generalforsamling - For medlemmer Veterinærsygeplejerskernes Fagforening Denne dag koster kun 800 kr. inkl. moms. Arbejdspladsen betaler Jeg betaler Beløbet indbetales på reg. nr konto nr Husk at skrive VSPdag, samt dit navn og CPR.nr. / fødselsdato, når du indbetaler beløbet.

13 Dato: Underskrift: Tilmeldingen sendes til: Veterinærsygeplejerskernes Fagforening, Upsalagade 20, 2100 København Ø eller scannes og sendes pr. mail til Tilmeldingsfrist: Den 3. februar Tilmelding er først gældende når betaling er registreret. OBS! Tilmeldingen er bindende! Der er begrænset deltagerantal og først til mølle princippet gælder. Du vil modtage bekræftelse, kvittering og deltagerliste via mail, senest d. 14. februar Husk, at VSP-dagen foregår på Vranderup Østergård! Sådan finder du vej

14 O/

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune

10. klasse 2015-16 Dragør Kommune 10. klasse 2015-16 Dragør Kommune Tilbudsfag 2015-16 Prøveforberedende fag til FSA eller FS10 Tysk Fysik 3 t Ikke prøveforberedende fag Ekstra Dansk Vi arbejder her med nogle af dine svage sider i dansk

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor - En informationsmappe for lektiehjælpere ved Dansk Flygtningehjælp Lektiehjælpen er etableret i samarbejde med Brug for alle unge - en kampagne ved Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl.

Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. Kick Off 2014 i Middelfart søndag den 16. & mandag den 17. marts Der er absolut sidste tilmelding onsdag den 12. marts 2014 kl. 12:00 Det er med stor fornøjelse vi kan byde velkommen til et par dage som

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

DEN GODE ARBEJDS- PLADS

DEN GODE ARBEJDS- PLADS DEN GODE ARBEJDS- PLADS TILLID RETFÆRDIGHED SAMARBEJDE Sæt social kapital på dagsordenen - og skab godt samarbejde VI SATTE DET PÅ DAGSORDENEN Udgivet af: FIU s Udviklingsenhed i samarbejde med forbundene

Læs mere

DET ER OGSÅ FAGLIGHED AT REAGERE PÅ TVIVL. Rettidig underretning hjælper hvert år tusindvis af børn og unge til et bedre liv i hjemmet.

DET ER OGSÅ FAGLIGHED AT REAGERE PÅ TVIVL. Rettidig underretning hjælper hvert år tusindvis af børn og unge til et bedre liv i hjemmet. DET ER OGSÅ FAGLIGHED AT REAGERE PÅ TVIVL Rettidig underretning hjælper hvert år tusindvis af børn og unge til et bedre liv i hjemmet. 1 1 RETTIDIG UNDERRETNING HJÆLPER BØRN OG UNGE TIL ET BEDRE LIV Er

Læs mere

En god behandling begynder med en god dialog

En god behandling begynder med en god dialog En god behandling begynder med en god dialog På www.hejsundhedsvæsen.dk kan du finde flere eksempler på, hvad du kan spørge om. Du kan også finde inspiration, videoer, redskaber og gode råd fra fra læger,

Læs mere

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN

TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM TRIVSEL PÅ KONTORER TRIVSEL PÅ KONTORET FÅ INDBLIK I VIGTIGE FAKTORER FOR TRIVSLEN INDHOLD 4 FORORD 8 HVAD ER TRIVSEL OG PSYKISK ARBEJDSMILJØ? 11 HVAD KAN I HVER ISÆR BIDRAGE

Læs mere

Vejen til god mailkultur

Vejen til god mailkultur Lise Evald Hansen Vejen til god mailkultur Indhold Forord... 3 Mailen som stressfaktor... 4 Få gode mailvaner ekspertens gode råd... 6 Teknisk set ekspertens gode råd... 9 Mailen som kommunikationsform...

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

TEMA Tilbage til arbejde

TEMA Tilbage til arbejde DepressionsForeningens medlemsblad Nr. 2-2012 TEMA Tilbage til arbejde»det er helt igennem tosset at der er så mange barrierer for sygemeldte borgere«5 gode råd for tilbagevenden s. 17 Søg råd hos socialrådgiverlinje

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Vi bliver også berørt

Vi bliver også berørt MEDLEMSBLAD FOR danske kreds / EN virksomhedskreds I FINANSFORBUNDET / december 2013 Vi bliver også berørt To tillidsmænd fortæller, hvordan det er at hjælpe medlemmerne igennem en afskedigelsesrunde Læs

Læs mere

Studievejledning. I gang med en uddannelse 15. Yderligere henvisninger 59

Studievejledning. I gang med en uddannelse 15. Yderligere henvisninger 59 Af Kirsten Møller I gang med en uddannelse 15 Yderligere henvisninger 59 13 14 I gang med en uddannelse Al begyndelse er svær Forventninger Det er for det meste både spændende og lidt foruroligende at

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik

Kom i gang Arbejdsgruppe Arbejdsgruppens sammensætning Gruppens arbejde i praksis Tjekliste før I sætter aktiviteter i gang Mad- og måltidspolitik Hør mere om projektet hos din tillidsmand, på www.mad-paa-arbejde.dk eller ring til os på telefon 33 95 60 00 / 70 300 300 Mad på arbejde er et fællesprojekt udarbejdet af Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender

Læs mere

Information om tandbehandlingen

Information om tandbehandlingen N r. 2 7 Information om tandbehandlingen før du træffer dit valg Information om tandbehandlingen før du træffer dit valg Du bestemmer selv Som patient hos tandlægen vælger du selv, om du vil modtage den

Læs mere