Referat af tilsynsbesøg hos Odense Kommune. Flakhaven 2, 5000 Odense C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af tilsynsbesøg hos Odense Kommune. Flakhaven 2, 5000 Odense C"

Transkript

1 SK Referat af tilsynsbesøg hos Odense Kommune Tilsynet udført på følgende adresse: Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C Dato for tilsynsbesøget: 24. maj 2016 Deltagere Fra kommunen: Fra Datatilsynet: It-sikkerhedsleder, John Bonnerup Kontorchef, Kristian Buhl Hansen Chef, Tinna Madsen Chefkonsulent, Lise Merrild Konsulent, Jacob Hempler-Mikkelsen Konsulent, Susanne Lumby Christensen Analysekonsulent, Line Hansen Projektmedarbejder, Susanne Egeskov-Jepsen Lena Andersen, Kontorchef, leder af tilsynsenheden Sissel Michelle Kristensen, fuldmægtig Mikkel Brandenborg Stenalt, fuldmægtig Datatilsynet orienterede om inspektionen Datatilsynet orienterede indledningsvis om tilsynsindsatsen efter persondataloven, og at formålet med tilsynet er at kontrollere overholdelsen af persondataloven, men at der også er mulighed for dialog. Datatilsynet oplyste, at tilsynet var målrettet følgende emner: 1) Offentliggørelse af personoplysninger på internettet 2) Sikkerhedsbekendtgørelsen, herunder særligt a. Kommunens uddybende sikkerhedsregler b. Kommunens eget tilsyn med behandlinger hos kommunen

2 2 c. Instruktion af medarbejdere d. Hjemmearbejdspladser og fjernadgang e. Autorisation og adgangskontrol f. Databehandlere (instruktion, aftaler og kontrol) 3) Besigtigelse Dette tilsynsbesøg er således ikke en all-round gennemgang af kommunens efterlevelse af persondataloven. Tilsynsbesøget omfatter ikke overholdelse af anden lovgivning, idet Datatilsynets kompetenceområde er persondataloven. Om kommunen Kommunen oplyste, at der er cirka medarbejdere i kommunen, som behandler personoplysninger, fordelt på cirka 400 lokaliteter. 1. Offentliggørelse af personoplysninger på internettet 1.1. Billeder på internettet Datatilsynet orienterede om sin praksis om billeder på internettet. Forespurgt om kommunens brug af billeder på internettet, oplyste kommunen, at medarbejdere med adgang til at offentliggøre oplysninger på internettet (web-redaktører) bliver orienteret om, at situationsbilleder i udgangspunktet kan offentliggøres uden indhentning af samtykke, mens offentliggørelse af portrætbilleder kræver forudgående samtykke. Kommunen oplyste, at kommunen undersøger offentliggørelser i tilfælde af konkrete hændelser Oplysninger på internettet Anden form for offentliggørelse af oplysninger på internettet blev drøftet, og Datatilsynet orienterede om sin praksis. Odense Kommune oplyste, at kommunen sikrer sig mod offentliggørelse af ovenstående oplysninger ved at oplyse medarbejdere om kommunens retningslinjer om behandling af personoplysninger, samt ved efterfølgende maskinel kontrol for personnumre. 2.a. Kommunens uddybende sikkerhedsregler Datatilsynet orienterede om reglerne for kommunens uddybende sikkerhedsregler efter sikkerhedsbekendtgørelsens 5, stk. 1 og 2, herunder at sikkerhedsreglerne skal gennemgås mindst én gang hvert år med henblik på at sikre, at de er fyldestgørende og afspejler de faktiske forhold i kommunen. Kommunen oplyste, at kommunens sikkerhedsregler senest er gennemgået den 22. januar Datatilsynet opfordrede i denne forbindelse til, at dateringen på de uddybende sikkerhedsregler ændres, så det fremgår, hvornår disse er blevet gennemgået eller opdateret. 2.b. Kommunens eget tilsyn med behandlinger hos kommunen Datatilsynet orienterede om, at der efter sikkerhedsbekendtgørelsens 5, stk. 1, skal fastsættes retningslinjer for kommunens eget tilsyn med overholdelsen af de sikkerhedsforanstaltninger, der er fastsat for kommunen.

3 3 Retningslinjer Kommunen oplyste, at der ikke er fastsat retningslinjer for kommunens eget tilsyn med overholdelse af de sikkerhedsforanstaltninger, der er fastsat for kommunen, men at IT-sikkerhed drøftes på møder i IT Forum, som er startet i Kommunen oplyste endvidere, at IT-sikkerhed drøftes internt mindst en gang om måneden i IT og Digitalisering, samt at IT-sikkerhed drøftes med ledelsen i Borgmesterforvaltningen mindst en gang om måneden. I tilfælde af en hændelse vil det blive overvejet, hvilke ændringer hændelsen kan give anledning til. Det aftaltes at, kommunen i medfør af sikkerhedsbekendtgørelsens 5, stk. 1, fastsætter interne retningslinjer for kommunens eget tilsyn med overholdelse af de sikkerhedsforanstaltninger, der er fastsat for kommunen. Kontrol af autorisationer Forespurgt om kommunens eget tilsyn med sikkerhedsbekendtgørelsens 17 om kontrol af autorisationer mindst hvert halve år oplyste kommunen, at der i forhold til de autoriserede brugere i sundhedsplejen sker sammenholdelse mellem listen over sundhedspersonale og medarbejdere i systemet to gange årligt. Forespurgt om hvem der sammenholder ovenstående oplysninger oplyste kommunen, at sammenholdningen foretages i den enkelte fagforvaltning. Kontrol af logning Datatilsynet forespurgte kommunen, om der føres tilsyn med sikkerhedsbekendtgørelsens 19 om logning, og specificerede, at tilsynet ønsker en besvarelse af, om der sker kontrol af, at der rent faktisk sker logning som påkrævet i sikkerhedsbekendtgørelsens 19. Kommunen oplyste, at det i forbindelse med systemleverancer og udbud undersøges, om der er mulighed for logning. Der sker ikke en efterfølgende kontrol heraf. Datatilsynet bemærkede, at det er hensigtsmæssigt at foretage stikprøvekontroller af kommunens log, og opfordrede kommunen til at fastsætte en procedure herom. 2.c. Instruktion af medarbejdere Datatilsynet orienterede om reglerne i sikkerhedsbekendtgørelsens 6. Følgende blev særligt drøftet vedrørende instruktion af medarbejdere: instruktion i reglerne for, hvad der må registreres, videregives og på anden vis behandles, instruktion i brug af , sikker og digital post, instruktion til medarbejdere, der offentliggør dokumenter mv. på internettet instruktion om brug af IT-systemer og orientering om logning i den forbindelse Om kommunens instruktion af medarbejdere, der håndterer personoplysninger, oplyste kommunen, at de uddybende sikkerhedsregler er at finde på medarbejderportalen (intranet), samt at kommunen har gennemført en kampagne om IT-sikkerhed (awareness). Endvidere oplyste kommunen, at der er udarbejdet en informationsvideo om IT-sikkerhed, som ligger på forsiden af kommunens intranet, og som den enkelte leder er ansvarlig for, at medarbejderne får set. Den enkelte fagforvaltning har ansvaret for at instruere medarbejderne om reglerne for behandling af personoplysninger.

4 4 Datatilsynet fandt kommunens initiativer positive. Datatilsynet understregede at persondataloven ikke er begrænset til spørgsmål om IT-sikkerhed. 2.d. Hjemmearbejdspladser og fjernadgang Datatilsynet orienterede om reglerne i sikkerhedsbekendtgørelsens 7, stk. 2. Retningslinjer Kommunen oplyste, at kommunens uddybende sikkerhedsregler indeholder retningslinjer for behandling af personoplysninger på privat udstyr og på pc-arbejdspladser uden for den dataansvarlige myndigheds lokaliteter. Brug af egne computere og lignende Kommunen oplyste, at medarbejdere har mulighed for fjernadgang til kommunens systemer via en Citrixløsning. Der gives som udgangspunkt adgang til kommunens systemer fra kommunens eget IT-udstyr. Private aktører har adgang til kommunens systemer fra eget IT-udstyr via Citrix. Kommunen oplyste, at der er retningslinjer for, at der ikke må lagres oplysninger lokalt. Kommunen oplyste endvidere, at medarbejdere ved brug af PDA er skal anvende to faktor -login. 2.e. Autorisation og adgangskontrol Følgende blev drøftet: Kommunens procedurer for tildeling af autorisation (nye brugere, flytning, fratrædelse) Kommunen oplyste hertil, at kommunens brugeradministrationsteam håndterer alle brugeroprettelser på baggrund af anmodninger fra bemyndigede personer. I denne forbindelse kan brugeradministrationsteamet stille spørgsmål, herunder om nødvendigheden af en specifik tilgang. Kommunen oplyste endvidere, at brugeradministrationsteamet står for sletning af forældede autorisationer. I denne forbindelse oplyste kommunen, at det er en integreret del af kommunens organisation, at der er styr på hvilke medarbejdere, der hører til hvilke afdelinger. Fælles login Kommunen oplyste hertil, at der er oprettet gæstebrugere ved anvendelse af vikarer i syge- og ældreplejen, som ikke oprettes i systemet som sådan. Derimod er der udarbejdet en liste over gæstebrugere. Hvis en gæstebruger skal tilknyttes en ny vikar, bliver brugeren tildelt et nyt password. Der anvendes fælles login til medarbejderportalen på daginstitutionsområdet. Anvendelse af adgangskontrol med brugernavn og password Kommunen oplyste hertil, at brugernavn og password udgør den gængse adgang til kommunens systemer. Retningslinjer for udskiftning af password Kommunen oplyste hertil, at passwords bliver udskiftet hver tredje måned. Tildeling af rettigheder kun til de oplysninger i systemet, som vedrører de opgaver, som medarbejderen beskæftiger sig med, og ikke andet Kommunen oplyste hertil, at der foretages en vurdering af de enkelte medarbejdergrupper på baggrund af de forskellige sagstyper i kommunens ESDH-system (generel adgang), hvorefter adgang for individuelle medarbejdere kan begrænses yderligere (individuel adgang).

5 5 Skærmkontrol og automatisk log off Kommunen oplyste hertil, at kommunens PDA er automatisk logges af efter 10 minutters inaktivitet, mens kommunens computere logges af efter 30 minutters inaktivitet. 2.f. Databehandlere (instruktion, aftaler og kontrol) Forud for tilsynsbesøget har kommunen oplyst, at følgende databehandlere benyttes inden for beskæftigelsesområdet, pas og kørekort, børnepasning, sundhedspleje og ældrepleje: Dansk Flygtningehjælp Reden Odense Tietgenskolen VH Marselisborg ApS Karrierefinder ApS J.H. Schultz Information A/S Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Konsulenthuset Ballisager A/S AS3 Emplyment KMD KOMBIT(A/S) (også anført som underdatabehandler) Knowledge Cube A/S (underdatabehandler) Assemble A/S IST Software Technology ApS Sekretariatet for Skolesundhed.dk TDC Hosting (underdatabehandler) Opus Consult ApS Sekoia Novax A/S IT Minds Kingo E-mergency Fyns Ejendomsservice Flenco Rengøring ApS Elite Miljø A/S Danren Hjemmeservice Svane Service Syd ApS Skibhus Rengøring Sejers Senior Hjælp Odense Hjemmeservice Fyns Service Cenama Hjælp til Hjemmet Jjs Rent af 1993 Kære Pleje Odense Databehandleraftaler Kommunen oplyste, at der er indgået databehandleraftaler med en del af kommunens databehandlere og underdatabehandlere.

6 6 Det er imidlertid ikke er indgået databehandleraftaler med alle de databehandlere og underdatabehandlere, der behandler personoplysninger. Kommunen oplyste endvidere, at kommunen ikke har undersøgt, om deres databehandlere gør brug af underdatabehandlere. Kommunen oplyste herefter, at der i forhold til kommunens brug af databehandlere i forbindelse med fritvalgsområdet efter servicelovens 83, ikke er indgået selvstændige databehandleraftaler, men at kommunen har indgået en samlet kontrakt om udførelse af fritvalgsopgaven, der også omfatter omsorgssystemet og IT. Kommunen oplyste, at databehandlerne på fritvalgsområdet arbejder direkte i kommunens IT-system via fjernadgang. Kommunen har endvidere oplyst, at der er taget skridt til at revidere de nuværende kontrakter med private fritvalgsleverandører, og at de nye kontakter vil indeholde en databehandleraftale, der opfylder lovens krav, samt at der efterfølgende vil blive fulgt op på aftalen i forbindelse med et årligt kontroleftersyn. Det aftaltes, at kommunen fremsender kopi af databehandleraftalen for Karrierefinder ApS. Sikkerhed hos databehandlere Kommunen oplyste, at det ikke er fast procedure inden indgåelse af aftale om brug af en ekstern løsning, at sikkerheden i løsningen og hos den anvendte databehandler er tilstrækkelig, og lever op til reglerne i persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen. Kommunen oplyste, at kommunen fremadrettet agter at sikre dette. Kontrol af sikkerhed hos databehandlere Kommunen oplyste, at der ikke er sket kontrol af sikkerheden hos alle anvendte databehandlere. Kommunen oplyste endvidere, at kontrollen sker ved, at der indhentes revisionserklæringer og afholdes statusmøder mellem kommunen og databehandlerne. Kommunen oplyste endvidere, at kommunen lægger revisionserklæring uden anmærkninger til grund som dokumentation for tilstrækkelig sikkerhed hos databehandlere. Kommunen oplyste herudover, at kommunen ved en del af besvarelserne af Oplysningsskema om databehandler i kommune (2016), pkt. 9 og 10, har anført faglige tilsyn som kontrol af sikkerhed hos de pågældende databehandlere. 3. Besigtigelse Datatilsynet foretog en fysisk besigtigelse i forbindelse med tilsynsbesøget. I forbindelse med besigtigelsen blev der foretaget stikprøver i kommunens ESDH-system. Stikprøven blev foretaget hos en medarbejder i afdelingen for økonomi og effektsystem. Datatilsynet foretog stikprøve ved søgning på anbringelse, magtanvendelse, vold, ansættelseskontrakt og CV. Datatilsynet fandt ikke uregelmæssigheder ved denne stikprøve. En medarbejder blev spurgt, om hun kunne fremfinde kommunens interne sikkerhedsregler. Medarbejderen var bevidst om, at de interne sikkerhedsregler var tilgængelige på kommunens medarbejderportal. Hun oplyste desuden, at kommunen havde gennemført en awareness-kampagne.

7 7 Aftalt Det blev aftalt, at kommunen fastsætter retningslinjer for kommunens eget tilsyn med overholdelsen af de sikkerhedsforanstaltninger, der er fastsat for kommunen, og i den forbindelse udarbejder en plan herfor, som til orientering sendes til Datatilsynet, og at kommunen indsender databehandleraftalen for Karrierefinder ApS til Datatilsynet. Datatilsynet orienterede afslutningsvis, at tilsynet snarest muligt vil sende udkast til referat til kommunen for kommunens eventuelle bemærkninger. Datatilsynet vil snarest herefter vende tilbage med sin udtalelse i sagen. Odense kommune bedes fremkomme med eventuelle bemærkninger til nærværende referat inden den 30. juni 2016.

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere Odense Kommune Flakhaven 2 5000 Odense C Att.: John Bonnerup Sendt med Digital Post 11. november 2016 Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København

Læs mere

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dato Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger

Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Att.: Kommunaldirektøren Sendt med Digital Post Dat0 Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr.

Læs mere

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet

HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet HVOR GÅR DET GALT MED SIKKERHEDEN I KOMMUNER OG REGIONER? Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet Om Datatilsynet Datatilsynet er den statslige myndighed, der fører tilsyn med lov om behandling af personoplysninger

Læs mere

hos statslige myndigheder

hos statslige myndigheder IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7 2300 København S Sendt til: itu@itu.dk 25. juni 2015 Udtalelse til anmeldelsen Videnskabelige og statistiske undersøgelser hos statslige myndigheder Datatilsynet

Læs mere

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale

Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Rammeaftalebilag 5 - Databehandleraftale Denne databehandleraftale (Aftale) er indgået mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa (Kommunen) Dataansvarlig og Leverandør Adresse Postnummer CVR nr.: (Leverandøren)

Læs mere

Tilsynsbesøget fandt sted den 9. november 2018.

Tilsynsbesøget fandt sted den 9. november 2018. Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers C Sendt med Digital Post 5. august 2019 Tilsyn med Randers Kommunes behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Databehandleraftale. om [Indsæt navn på aftale]

Databehandleraftale. om [Indsæt navn på aftale] Databehandleraftale om [Indsæt navn på aftale] Jf. bestemmelserne i lov nr. 429 af 31. maj 2000 om behandling af personoplysninger med senere ændringer (Persondataloven) mellem Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts Bilag 5 Databehandleraftale 1. Overholdelse af gældende regler og forskrifter Databehandleren overholder de til enhver tid gældende regler og forskrifter for behandling af personoplysninger under Kontrakten,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår:

Tilladelsen gives på følgende vilkår: Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sendt til: amgros@amgros.dk og cch@amgros.dk 6. april 2016 Vedrørende anmeldelse af behandlingen "Behandling af ESPD dokumentation" Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE MELLEM ODENSE KOMMUNE. Flakhaven 2, 5000 Odense C [INDSÆT NAVN. CVR xxxxxxxx. Adresse ]

DATABEHANDLERAFTALE MELLEM ODENSE KOMMUNE. Flakhaven 2, 5000 Odense C [INDSÆT NAVN. CVR xxxxxxxx. Adresse ] DATABEHANDLERAFTALE MELLEM ODENSE KOMMUNE Flakhaven 2, 5000 Odense C OG [INDSÆT NAVN CVR xxxxxxxx Adresse ] 1. INDLEDNING... 3 2. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 3. SUPPLERENDE KRAV... 4 4. UNDERSKRIFTER...

Læs mere

Databehandleraftale. Der er indgået denne Databehandlingsaftale ("Aftale") mellem

Databehandleraftale. Der er indgået denne Databehandlingsaftale (Aftale) mellem Oktober 2014 Sagsnr. 013928-0190 cen/dla Databehandleraftale Der er indgået denne Databehandlingsaftale ("Aftale") mellem Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Frdericia CVR-nr.: 69116418 ("Kommunen")

Læs mere

Datatilsynets inspektionsrapport

Datatilsynets inspektionsrapport Side 1 af 28 Datatilsynets inspektionsrapport Version 1.0 af Datatilsynets inspektionsskema i SurveyXact Dette skema anvendes på Datatilsynets inspektioner hos myndigheder. Tilsynet udfylder skemaet med

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

Underbilag 4B til kontrakt om elektronisk nøglesystem mellem Kalundborg Kommune og [Navn - skal udfyldes af leverandøren]

Underbilag 4B til kontrakt om elektronisk nøglesystem mellem Kalundborg Kommune og [Navn - skal udfyldes af leverandøren] Underbilag 4B til kontrakt om elektronisk nøglesystem mellem Kalundborg Kommune og [Navn - skal udfyldes af leverandøren] DATABEHANDLERAFTALE Der er dags dato indgået følgende Databehandleraftale mellem

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Retningsgivende databehandlervejledning:

Retningsgivende databehandlervejledning: Retningsgivende databehandlervejledning: 1. Databehandleren handler alene efter vejledning af den dataansvarlige og vedrører de opgaver, datahandleren har i henhold til bilag 1 til databehandleraftalen

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren )

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren ) #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune Boulevarden 13, 9000 Aalborg Databehandleraftale mellem [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.]

Læs mere

Databehandlerinstruks

Databehandlerinstruks 1. Databehandleren handler alene efter instruks af den dataansvarlige. 2. Databehandleren forpligter sig til, til enhver tid at overholde lovgivningsmæssige krav samt denne databehandlerinstruks. 3. Databehandleren

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Inspektion af datasikkerhed hos borgerservice i Allerød Kommune den 20. november 2014, j.nr. 2014-623-0043

Inspektion af datasikkerhed hos borgerservice i Allerød Kommune den 20. november 2014, j.nr. 2014-623-0043 Inspektion af datasikkerhed hos borgerservice i Allerød Kommune den 20. november 2014, j.nr. 2014-623-0043 Deltagere Fra kommunen: Socialchef Gitte Overgaard, gruppeleder Helle Vestergaard Hansen, sekretariatschef

Læs mere

Procedure for tilsyn af databehandleraftale

Procedure for tilsyn af databehandleraftale IT Projekt og Udviklingsafdeling Dato:7.2.2017 Procedure for tilsyn af databehandleraftale Reference til Retningslinjer for Informationssikkerhed: Afsnit 14.5 (Databehandleraftaler). Ved ibrugtagning af

Læs mere

Iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler, og den dataansvarliges kontrol med databehandlere.

Iagttagelse af Datatilsynets vilkår, databehandleraftaler, og den dataansvarliges kontrol med databehandlere. Dato Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 E-mail dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk J.nr. 2015-019-0014 Sagsbehandler Camilla Knutsdotter

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.:

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.: Databehandleraftale vedrørende brug af WinPLC og relaterede services Version 1.0 d. 1. november 2015 Parterne Kundenr.: Klinikkens navn og adresse (evt. stempel) (herefter den Dataansvarlige) og (herefter

Læs mere

lov nr. 429 af 31/05/2000 med senere ændringer om behandling af personoplysninger (Persondataloven).

lov nr. 429 af 31/05/2000 med senere ændringer om behandling af personoplysninger (Persondataloven). Bilag 6 Databehandleraftale og databehandlerinstruks 1. Leverandøren overholder de til enhver tid gældende regler og forskrifter for behandling af personoplysninger under Kontrakten, herunder: lov nr.

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Egedal Kommune. Dronning Dagmars Vej Ølstykke. (Herefter benævnt Dataansvarlig)

Databehandleraftale. Mellem. Egedal Kommune. Dronning Dagmars Vej Ølstykke. (Herefter benævnt Dataansvarlig) Databehandleraftale Mellem Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke (Herefter benævnt Dataansvarlig) Og (Herefter benævnt Databehandler) side 1 af 5 Generelt Databehandleren indestår for at

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE vedr. Indkøbsordning til visiterede borgere i eget hjem

DATABEHANDLERAFTALE vedr. Indkøbsordning til visiterede borgere i eget hjem vedr. Indkøbsordning til visiterede borgere i eget hjem Mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup (CVR nr. 65120119) Rødovre Kommune Rødovre Parkvej

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og leverandørnavn indsættes Det er jf. Aftale om forældretilfredshedsundersøgelse på Børn og Unge området i Aarhus Kommune 2015 aftalt, at - leverandørnavn

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN]

DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN] DATABEHANDLERAFTALE VEDRØRENDE [AFTALENAVN] Tekst markeret med GRØN, udfyldes inden udsendelse til leverandøren Tekst markeret med TURKIS, udfyldes af leverandøren Side 1/16 Side 2/16 DATABEHANDLERAFTALE

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Egedal Kommune. Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Herefter benævnt Dataansvarlig. Leverandør navn.

Databehandleraftale. Mellem. Egedal Kommune. Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Herefter benævnt Dataansvarlig. Leverandør navn. Databehandleraftale Mellem Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Herefter benævnt Dataansvarlig Og Leverandør navn Adresse Herefter benævnt Databehandler side 1 af 5 Generelt Databehandleren

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Svendborg Kommune Ramsherred Svendborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) XXXXXX xxxxxx xxxx DATABEHANDLERAFTALE Mellem Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg CVR. nr.: 29189730 (herefter Kommunen ) og XXXXXX xxxxxx xxxx CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der indgået nedenstående

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren )

Databehandleraftale. mellem. [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer] [anfør cvr.nr.] (herefter benævnt Databehandleren ) #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Rammeaftalebilag G til udbud på levering af Stomiprodukter Databehandleraftale mellem [anfør kontraktpart] [anfør adresse] [anfør postnummer]

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde

DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER. Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde DATABEHANDLERAFTALER MELLEM ESBJERG KOMMUNE OG LEVERANDØRER Vejledning til brug af skabelonen Tekst, der er sat i [ ] og markeret med grøn angiver, at Leverandøren skal forholde sig til indholdet evt.

Læs mere

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren )

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Mellem [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) og Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg CVR-nr.: 29943176 (herefter Midttrafik

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Databahandleraftale # _ Mellem. Navn Adresse Postnr og by CVR: (I det følgende benævnt Kunden )

DATABEHANDLERAFTALE. Databahandleraftale # _ Mellem. Navn Adresse Postnr og by CVR: (I det følgende benævnt Kunden ) DATABEHANDLERAFTALE Databahandleraftale #00014207_2018-05-23 Mellem Navn Adresse Postnr og by CVR: 12345678 (I det følgende benævnt Kunden ) og Corpital P/S Tobaksvejen 23B 2860 Søborg CVR: 28133391 (I

Læs mere

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup

DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup DanID A/S Lautrupbjerg 10 Postboks 500 2750 Ballerup 24. september 2010 Vedrørende sikkerhedsforanstaltningerne omkring udstedelse af NemID Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift.

Datatilsynet har besluttet at undersøge sagen af egen drift. KL Weidekampsgade 10 2300 København S Sendt pr. brev samt på mail til MIH@kl.dk 15. april 2011 Vedrørende sikkerhedsbrist som følge af KL s overførsel af køreprøvebooking system til en cloud-løsning Datatilsynet

Læs mere

Driftskontrakt. Databehandleraftale. Bilag 14

Driftskontrakt. Databehandleraftale. Bilag 14 Databehandleraftale Bilag 14 DATABEHANDLERAFTALE mellem Danpilot Havnepladsen 3A, 3. sal 5700 Svendborg CVR-nr. 30071735 (herefter den Dataansvarlige ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by]

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning.

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning. DATABEHANDLERAFTALE Opdateret 24. maj 2018 Virksomhedsnavn: Virksomhedens adresse: Postnummer og by: Virksomhedens CVR nr.: (herefter benævnt Dataansvarlig ) og SpotOn Marketing ApS Ryesgade 106A, 4. th.

Læs mere

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og [leverandørnavn indsættes]

Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og [leverandørnavn indsættes] Databehandleraftale mellem Aarhus Kommune, Børn og Unge og [leverandørnavn indsættes] Det er, jf. Kontrakt om levering af Skolesystem (Læringsplatform) som servicebureauløsning, aftalt, at [leverandørnavn

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes.

Datatilsynets udtalelse af 15. oktober 2009 vedhæftes. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Sendt til kontakt@regionsyddanmark.dk 4. februar 2013 Vedrørende sikkerhedsbrist i Region Syddanmark Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Bekendtgørelse om opgaver og ansvar for behandlingen af personoplysninger i det fælles datagrundlag for unges uddannelse og beskæftigelse

Bekendtgørelse om opgaver og ansvar for behandlingen af personoplysninger i det fælles datagrundlag for unges uddannelse og beskæftigelse Bekendtgørelse om opgaver og ansvar for behandlingen af personoplysninger i det fælles datagrundlag for unges uddannelse og beskæftigelse I medfør af 15 e, stk. 4, i bekendtgørelse af lov om kommunal indsats

Læs mere

Fonden Center for Autisme CVR-nr.:

Fonden Center for Autisme CVR-nr.: Erklæring fra uafhængig revisor Erklæringsafgivelse i forbindelse med overholdelse af persondataloven og tilhørende bekendtgørelse nr. 528 af 15. juni 2000 om sikkerhedsforanstaltninger med senere ændringer

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S. Sendt til: mt@etikportalen.dk

Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S. Sendt til: mt@etikportalen.dk Michael Teschl Etik Portalerne ApS Lotusvej 58 2300 København S Sendt til: mt@etikportalen.dk 14. marts 2013 Vedrørende behandling af personoplysninger hos Etik Portalerne ApS Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

Tilsynsbesøget fandt sted den 8. november 2018.

Tilsynsbesøget fandt sted den 8. november 2018. Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Sendt via Digital Post 5. august 2019 Tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København K CVR-nr. 11-88-37-29 Telefon 3319

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personoplysninger, som behandles for den offentlige forvaltning i Grønland

Udkast til Bekendtgørelse om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af personoplysninger, som behandles for den offentlige forvaltning i Grønland Lovafdelingen Dato: Kontor: Databeskyttelseskontoret Sagsbeh: André Dybdal Pape/ Marcus Nymand Sagsnr.: 2016-766-0019 Dok.: 2104838 Udkast til Bekendtgørelse om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse

Læs mere

Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling

Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling - Dokumentation af sikkerhed i forbindelse med databehandling Al databehandling, der er underlagt persondataloven, skal overholde de tekniske krav, der er opstillet i Datatilsynets bekendtgørelse 528 (sikkerhedsbekendtgørelsen).

Læs mere

Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7. Fælles Databehandlerinstruks -

Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7. Fælles Databehandlerinstruks - Dato: 6. oktober 2011 Side 1 af 7 Fælles Databehandlerinstruks - FLIS Dato: 6. oktober 2011 Side 2 af 7 Issue/ Version Forfatter Beskrivelse 1.0 Brian Jørgensen Første godkendte udgave af fælles databehandlerinstruks

Læs mere

Databehandleraftale Underleverandør

Databehandleraftale Underleverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L 2 Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: [Indsæt Leverandørens virksomhedsnavn] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: [Indsæt]

Læs mere

Bilag 1 Databehandlerinstruks

Bilag 1 Databehandlerinstruks Bilag 1 Databehandlerinstruks 1 1. Databehandlerens ansvar Databehandling omfattet af Databehandleraftalen skal ske i overensstemmelse med denne instruks. 2. Generelt 2.1 Databehandleren skal som minimum

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

Bilag 9 Databehandleraftale

Bilag 9 Databehandleraftale Bilag 9 Databehandleraftale Aftale om databehandling mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S (i det følgende betegnet som den Dataansvarlige) og XXX XX XX (i det

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Bilag K Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune [Forvaltning] [Center] CVR.nr.: 64 94 22 12 [Adresse] (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.] [Adresse] [Postnummer

Læs mere

AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN

AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN AFTALE OM DATASIKKERHED I FORBINDELSE MED GODKENDELSE AF PRIVATE LEVERANDØRER UNDER FRIT VALGS-ORDNINGEN Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa (i det følgende benævnt Dataansvarlige ) og Leverandør

Læs mere

ADGANGSSTYRING TIL ODIN

ADGANGSSTYRING TIL ODIN ADGANGSSTYRING TIL ODIN PROCEDURE FOR KOMMUNALE REDNINGSBEREDSKABER 4. AUGUST 2016 SAGSNR. 2015/036572 (E-MAIL ADRESSER ER KORRIGERET APRIL 2018) Adgangsstyring til ODIN 1 Procedure for det kommunale redningsberedskabs

Læs mere

Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring

Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring Eksempel på KOMBITs instruks til ISAE 3000 revisionserklæring KOMBIT har som indkøbscentral på vegne af landets kommuner indgået aftale med [leverandørnavn] (herefter Leverandøren ) om udvikling, drift,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr

DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr DATABEHANDLERAFTALE Mellem Randers kommune Laksetorvet 8900 Randers C CVR.nr. 29189668 (herefter Kommunen ) og Firmanavn Adresse Postnr. og by CVR.nr. (herefter Leverandøren ) er der indgået nedenstående

Læs mere

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål.

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål. Databehandleraftale Mellem Landbrugsstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V CVR-nr: 20814616 (som dataansvarlig) og [Databehandler] [Adresse] [Postnummer og by] CVR-nr: [xxxx] (som databehandler) Om behandling

Læs mere

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Side 1 af 2 Forside / Erhverv / Personaleadministration / Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Opdateret: 06.05.15 Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR.

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR. IT Databehandleraftale Databehandleraftale om [SYSTEMNAVN] mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj CVR. 11 93 13 16 (herefter nævnt som dataansvarlige) Og [behandlernes navn] [behandlerens

Læs mere

Databehandleraftale. 1. Baggrund, formål og definitioner. mellem. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx CVR.nr. xxxxxx

Databehandleraftale. 1. Baggrund, formål og definitioner. mellem. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx CVR.nr. xxxxxx #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune Boulevarden 13, 9000 Aalborg Databehandleraftale mellem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx CVR.nr. xxxxxx (herefter benævnt

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 364 Offentligt Folketinget Udvalgssekretariatet Christiansborg 1240 København K Sendt til: Birgitte.Toft-Petersen@ft.dk 29. august 2014 Vedrørende høring over beretning

Læs mere

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler)

Databehandleraftale. mellem. [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) Databehandleraftale mellem [Virksomhed] [Adresse] [Postnr.] [By] [CVR nr.] (herefter kaldet Databehandler) og Hedensted Kommune Horsens Kommune Odder Kommune Niels Espes Vej 8 Rådhustorvet 4 Rådhusgade

Læs mere

Sikkerhedsregler for Kalundborg Kommune

Sikkerhedsregler for Kalundborg Kommune Bilag 19 Sikkerhedsregler for Kalundborg Kommune Sikkerhedsregler for Kalundborg Kommune i henhold til Justitsministeriets bekendtgørelse nr. 528 af den 15. juni 2000 om sikkerhedsforanstaltninger til

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale Virksomhed [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: (den Dataansvarlige ) og Net & Data ApS Hollands Gaard 8 4800 Nykøbing F CVR-nr.: 27216609 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

Årshjul. Kort sagt beskrives og planlægges mange af de opgaver, der efterfølgende kontrolleres/følges op på i årshjulet, i årsplanen.

Årshjul. Kort sagt beskrives og planlægges mange af de opgaver, der efterfølgende kontrolleres/følges op på i årshjulet, i årsplanen. Årshjul Formål For at styre informationssikkerheden og for at sikre, at ledelsen har de rette styringsværktøjer, gentages en række aktiviteter løbende år efter år, men andre er enkeltstående aktiviteter.

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Dansk Oplysnings Forbund Ny Østergade 7, Roskilde CVR Nr (Databehandler)

Databehandleraftale. Mellem. Dansk Oplysnings Forbund Ny Østergade 7, Roskilde CVR Nr (Databehandler) Databehandleraftale Mellem Dansk Oplysnings Forbund Ny Østergade 7, 1 4000 Roskilde CVR Nr. 54 68 63 15 (Databehandler) Og Skolens navn Skolens adresse Skolens CVR (Dataansvarlig) Vedrørende behandlingen

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6 DATABEHANDLERAFTALE Mellem (herefter benævnt Den dataansvarlige ) Og e-studio ApS Albanivej 74 5792 Årslev CVR. nr.: 37074640 (herefter benævnt Databehandleren ) er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Håndtering af personoplysninger om kunder, samarbejdspartnere mv. hos Seafood Sales ApS

PERSONDATAPOLITIK. Håndtering af personoplysninger om kunder, samarbejdspartnere mv. hos Seafood Sales ApS 348-203194 KSO/kso 27.06.2018 PERSONDATAPOLITIK Håndtering af personoplysninger om kunder, samarbejdspartnere mv. hos Seafood Sales ApS Denne politik er en del Seafood Sales ApS` samlede dokumentation

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Code of Care

Databeskyttelsespolitik for Code of Care Databeskyttelsespolitik for Code of Care 1. Indledende bemærkninger 1.1 Formål 1.1.1. Code of Care vil løbende komme til elektronisk og på anden systematisk måde at behandle forskellige persondata om dig

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne )

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) Databehandleraftale XXXXXXX (herefter De dataansvarlige ) og XXXXXX (herefter Databehandleren ) (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) har

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166727 SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER MELLEM

Læs mere

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

(den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv CVR: 34 46 36 89 [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og MySolutionSpace ApS Måløv Byvej 229.V. 2760 Måløv Danmark CVR-nr.: 34

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [indsæt systemejer] adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren )

Læs mere

Offentlig politik for jobansøgere

Offentlig politik for jobansøgere Offentlig politik for jobansøgere 1. Indledning a. Når du søger en ledig stilling, eller sender en uopfordret ansøgning til Bovia, skal du være opmærksom på, at vi i forbindelse hermed behandler personoplysninger

Læs mere

Bilag X Databehandleraftale

Bilag X Databehandleraftale Bilag X Databehandleraftale 1 Anvendelsesområde og omfang 1.1 KUNDEN er dataansvarlig for de personoplysninger, som MICO behandler på vegne af KUNDEN i henhold til Aftalen. MICO er databehandler. KUNDEN

Læs mere

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner Databehandlervilkår 1: Baggrund, formål og definitioner 1.1 Denne databehandleraftale (herefter kaldet Databehandleraftalen ) vedrører de af den Dataansvarlige indkøbte løsninger og ydelser, hvor behandling

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Journalnummer.: Vedrørende Vaskeriydelse

DATABEHANDLERAFTALE. Journalnummer.: Vedrørende Vaskeriydelse Regionshuset Viborg Journalnummer.: 1-23-4-72-1-16 DATABEHANDLERAFTALE Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vedrørende Vaskeriydelse

Læs mere

Databehandleraftale Leverandør

Databehandleraftale Leverandør , Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag L - 1 Leverandør Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem: Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CVR.nr.: 64 94 22

Læs mere