For Dreslette Skoles distrikt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For Dreslette Skoles distrikt"

Transkript

1 For Dreslette Skoles distrikt Marts årg.

2 Nyt fra Fællesinstitutionen I dette forår arbejdes der på alle landets skoler med den nye folkeskolereform. Det konstateres fra mange sider, at der er tale om den største forandring af skolen i mange år, en forandring, som bl.a. skal komme til at betyde: Udfordringer til alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydning af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes Det skal ske bl.a. gennem: En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning og læring Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere Få klare mål og regelforenkling Heldigvis har vi i landsbyordningen i forholdsvis mange år arbejdet med at gøre skoledagene varierede. F.eks. mange måder at lære på, cooperativ learning, bevægelse i undervisningen, emne-fredage mv. Også skoledagens længde har vi udvidet. For en del år siden forhøjede vi timetallet i de yngste klasser, så de får fri omkring De vil så til næste år måske få dagen forlænget til omkring kl De ældste klasser får ca. 1 time mere pr. dag til ca De klare mål er man i færd med at formulere, og det skal blive spændende at se, hvad eksperterne vælger ud. De første meldinger lyder dog på, at det er meget vanskeligt at forenkle målene og samtidig reducere antallet. Målene vil blive opgjort på både nationalt, kommunalt, skole-, klasse- og elevniveau, og de vil være et centralt udgangspunkt for den opfølgning, der skal ske på alle niveauer i forhold til udviklingen i elevernes faglige niveau. Resultatmålene er klare, enkle og målbare:

3 Mindst 80 % af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år. Elevernes trivsel skal øges. Der vil blive udarbejdet IT-tests på mange områder, bl.a. videreudvikling af de nationale tests. Assens Kommune har oprettet en særlig hjemmeside, som informerer om reformen, og især hvordan man tænker den udmøntet i vores kommune. Adressen er: Dreslette Landsbyordning feb Ole Mortensen Nyt fra Fællesbestyrelsen Fællesbestyrelsen drøfter for tiden folkeskolereformen. Assens Kommune nedsatte 9 arbejdsgrupper, der skulle behandle folkeskolereformens forskellige emner. På baggrund af de anbefalinger som arbejdsgrupperne er kommet med, er der udarbejdet et oplæg til implementering af folkeskolereformen i Assens kommune. Dette oplæg er lige sendt i høring til bl.a. kommunens skolebestyrelser med svar den 24. februar. Fællesbestyrelsen indkalder snart til forældreaften, hvor der vil være beretning fra fællesbestyrelsen, temamøde om folkeskolereformen og ikke mindst valg til fællesbestyrelsen. Forældre fra vuggestue, børnehave og skole opfordres til at stille op til fællesbestyrelsen. Det er en fantastisk mulighed for at følge med i og have indflydelse på ens børns dagligdag i landsbyordningen. Tanja Løvgren

4 Dreslette Landsbyordning nu med vuggestue. Det har i flere år været et stort ønske at få tilknyttet en vuggestue til landsbyordningen, og det er vist ikke undgået nogens opmærksomhed, at Assens Kommune sidste år gav grønt lys hertil. Byggeriet gik i gang i efteråret, og der blev arbejdet på højtryk i de sidste dage op til åbningen Lokalerne blev klar, og det var dejligt at kunne byde velkommen i vuggestuen til Noah, som var det første barn, der blev indskrevet, hvilket dog ikke betyder, at Noah er helt alene i vuggestuen, da de yngste børn fra børnehaven på skift er inde og lege med og spise sammen med ham. Ligeledes er vuggestuebørnene, for nu har Noah fået følge af Frederik, inde og lege med børnehavebørnene - kort sagt en integreret institution. Vi er rigtig glade for vuggestuen, og vi er også rigtig glade for, at der allerede har været fire potentielle brugere på besøg. Vuggestuen blev officielt indviet d , hvorfra disse billeder stammer.

5 Nyt fra Borgergruppen Beretning Vi startede med en generalforsamling, hvor der var genvalg til Signe Falkesgaard og undertegnede. Desværre var der ikke flere kandidater, vi har ellers rigeligt med plads i vores bestyrelse! Arbejdet i Borgergruppen har båret præg af en bestyrelse, der mangler gejst og ny energi. Vi har arbejdet med det sædvanlige og sikre, og de gange hvor vi har forsøgt os med noget nyt er det stille og roligt gledet ud i sandet af forskellige årsager. Vores nytårskur for foreningerne er derimod et hit. Det er velbesøgt, og der er mange gode ideer og snak. Vi fik nedsat en kommunikationsgruppe, der har arbejdet bredt med både valgmøde og modtagelse af nye beboere i området. Også vores årlige formandsmøde var en succes, og på mange måder er samarbejdet mellem foreninger rigtig godt. Claus Birch har meldt sig til at stå for support og vedligeholdelse af hjemmesiden, og vi håber, at det kan gøre en stor forskel for siden og vores brug af den. Et samarbejde med beboerne i Dreslette afstedkom en henvendelse til Assens Kommune og Fyns Politi om undersøgelse og evt. implementering af nye hastigheder i Dreslette. Der er indført hastighedsbegrænsning på vejene i Dreslette, og politiet har proklameret, at de vil lave fartkontrol på strækningerne. De har dog ikke nævnt hvornår, og jeg kan kun anbefale, at man generelt kører efter færdselsreglerne. Landsby-ambassadør ordningen, som vi havde kastet vores kærlighed på, er sat på stand by. Dels mangler vi hoveder, hænder og tid og det er endnu ikke helt afklaret, hvad projektet skal gå ud på. Ligeledes er det gået med Landsbypedel-ordningen, hvor der ikke er helt enighed om, hvor lidt og hvor meget vi skal lave. Vejtræerne er overgået til kommunen, det har indtil videre ikke været den store succes. Assens kommune har ikke kunnet finde vores oprindelige aftale om arbejdsfordelingen, hvad angår pasningen af træ-

6 erne. En venlig påmindelse og en kopi af aftalen vil forhåbentlig have synlige resultater fremover. I det nye år vil vi fortsat arbejde med trafiksikkerheden i området, og vi hører gerne fra jer derude i den forbindelse. Vi håber også på at kunne skaffe penge og opbakning til et kursus i livreddende førstehjælp og en velkomstpakke til nye beboere. Ligeledes skal der tages hul på de sidste etaper af forskønnelse af Snave. Det er et meget stort projekt med etablering af p-pladser og udeområde på de to asfaltpladser ved forsamlingshuset. Først og fremmest handler det om at rejse kapital, megen kapital. Dernæst skal der laves nye tegninger, da de oprindelige ikke er mulige at gennemføre pga. lokale begrænsninger. Vi har i skrivende stund modtaget en donation på ,- fra Lions Club Haarby til projektet. Det er vi meget taknemmelige for, da det gør det lettere for os at søge og få flere penge. Det er vores forhåbning at der kommer flere successer i 2014 end 2013, og at vi forhåbentlig kan inddrage flere i Borgergruppens arbejde. Til slut vil jeg gerne rette en tak til Karen Lise Andersen og Jesper Thorsen, der begge har valgt at trække sig, for deres indsats i bestyrelsen. Og til alle andre, der har bidraget med stort og småt. Lene Rasmussen.

7 Nyt fra Dreslette Sogns Beboerforening **R E N R A B A T* * DRESLETTE SOGNS BEBOERFORENING & DRESLETTE FORSAMLINGSHUS Så er det igen ved at være tid at tænke på forårsrengøring i vore grøftekanter og rabatter. Da det har vist sig, at mange gerne vil være behjælpelige med at indsamle affald, vil Beboerforeningen og Forsamlingshuset igen gerne invitere alle, store som små, til Den store Ren Rabat - dag, søndag den 30.marts Vi mødes foran Forsamlingshuset i Snave kl (NB. Husk sommertid). Her vil alle blive udstyret med poser og kort over et område, der skal ryddes for affald. Igen i år vil vi sørge for forplejning på ruterne, tillige med opsamling af de fyldte skraldesække. Tilmelding er nødvendig - både fordi der skal fordeles veje, og fordi der vil blive serveret middagsmad kl i A-Huset ved Skolen for alle hjælperne. Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014.

8 En øldåses ret til at flyve rundt? Aluminium!...Et ganske almindeligt materiale vi alle kender fra husholdningsfolie, legetøj, gryder, vinduer etc etc. Det grå metal er blevet en vanlig del af vores forbrugsgoder, og sågar lidt set ned på i de sidste årtier. (Det holder ikke...der er jo også kun lavet af aluminium!) Sådan har det ikke altid været. Det tyske kejserhof fik hurtigt øje på de nye lette mirakelmetal. Man fik lavet hjelme, knapper og smykker i dette ædelmetal, og i fine selskaber var bestikket/servicet lavet i ægte aluminium. Alt dette var gjort muligt efter at vor store danske fysiker og kemiker H.C. Ørsted fra Rudkøbing-Langeland i 1825 fandt en metode til fremstilling af metallisk aluminium. (Jaaa...Man skal ikke tro at vi udkantsdanskere ikke er til nytte i denne verden!) Nye udvindingsmetoder kom frem og aluminium var en stor del af første og anden verdenskrigs maskineri. Neil Armstrong havde helt sikkert ikke været på månen i 1969 uden aluminium, da store dele af Saturnraketterne var bygget i dette letmetal. I 2010 antog verdensproduktionen af aluminium ca. 40 millioner tons. Energiforbruget til at fremstille 1kg rå aluminium er enormt. Det svarer cirka til at et komfur skal køre i 15timer. Sodavand og øldåser har en ultratynd belægning af plast, der gør at drikkevaren holder sig længere. Dette gør også, at dåsen er stort set u nedbrydelig og kan ligge i hundreder af år. På grund af dette, og den høje markedspris, har Danmark et pantsystem, hvor brugt aluminium bliver omsmeltet og genanvendt til rumraketter og spejderudstyr.

9 Desværre gælder dette ikke altid importerede øldåser, som mange fejlagtigt forsøger at sætte tilbage i naturens kredsløb ved at lægge dem i vejkanten, så de atter kan få deres frihed. Her bliver mange af de hjemløse dåser fladkørte, da de ikke har lært at klare sig selv. De, der ikke bliver kørt ihjel af biler, blæser ud på markerne, hvor de bliver hakket op af mejetærskere og ender som fastsiddende små skarpe stykker i maverne på køer og andre drøvtyggere, da de ikke kan opløses. En øldåse vejer ca. 15gram. Det betyder, at når du har samlet ca. 200 millioner øldåser har du aluminium nok til af få bygget din egen Boing 747 jumbojet. Måske man skulle starte allerede i dag og gemme sine dåser til en lille propelflyvemaskine? Niels Andreassen Hvem har lyst til at have sumpskilpadder som kæledyr? Jeg har to store hun sumpskilpadder, der søger et nyt hjem. De er ganske gratis hvis de bare får et godt sted at være. Er du interesseret så ring til mig på Mette Clement Jørgensen

10 I Dreslette Forsamlingshus Søndag den 2. marts kl Bedste udklædning præmieres Tøndeslagning Sanglege Pris: kr. 40 pr. person inkl. kaffe/sodavand og fastelavnsbolle Singlefest: Lørdag den 5. April kl. 20. Der serveres et par stykker brød ved ankomsten, hvorefter der er dans til kl. 24, hvor der serveres natmad. Til en pris af kun kr. 150 Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Generalforsamling: Ved vores afholdte generalforsamling blev Jan Sparvath valg ind i bestyrelsen i stedet for Birthe Pedersen. Vi byder ham hermed velkommen og håber på godt samarbejde.

11 Nyt fra Dreslette Sogns Lokalhistoriske forening. Isvinter 1947 Vinteren 1947 startede midt i januar med frost om natten. Landmændene fik travlt med at dække roekulerne med ekstra jord, andre fik travlt med at dække vandrør og lignende. Frosten fortsatte hele måneden og medførte, at alle indre danske farvande frøs til. Helnæsbugten blev hurtigt lagt til, fiskerne stangede ål og pilkede torsk på isen. Efter en kold januar kom en endnu koldere februar med ned til -24 grader. Storebælt og Lillebælt frøs til, så selv isbrydere måtte opgive og færge trafikken blev indstillet, isen var så tyk at man gik over bæltet. Isen på Lillebælt blev så tyk, at Fyn blev landfast med Als, så man begyndte at cykle på isen, nogle helt til Als. To mekanikere fra Odense ville køre fra Skovkrogen til Helnæs i en gammel Fordbil, de bandt 2 granstænger under bilen som en slags sikkerhed, hvis de skulle køre i en våge. Turen forløb uden uheld. Det kolde vejr krævede også meget brændsel, mange kunne ikke klare sig med den tildelte mængde, så der blev delt ekstra brændselsmærker ud, alle dem som kunne samlede træ i skoven og selv stubbe blev brugt for at få varme i kakkelovnen. Da der ikke var faldet sne i de første måneder, var frosten trængt langt ned i jorden, så sidst i februar kom der en voldsom snestorm og snefygningen skabte store problemer.

12 Det var før gummigedens og den moderne sneplovs tid, så at holde vejene nogenlunde farbare var håndarbejde, fortæller Gunner Mikkelsen. Husejere og gårdejere havde pligt til at stille med mandskab til snekastning. Jeg tjente på en gård i Dreslette, vi skulle stille 2 mand. I starten gik det meget godt med arbejdslysten, men efter en hel uges arbejde i snestorm og kulde forsvandt lysten! Snevejret fortsatte ind i marts med store problemer for de mange handlende for eks. bagere, købmænd, fiskere og slagtere som hver uge kørte deres vareture til deres kunder rundt i sognet. Det var tit hårde og barske ture på de smalle veje, med høje snevolde på begge sider og stærk kulde. En medarbejder fra Snave Mølle måtte engang, på vej hjem fra en tur til Skovkrogen på grund af snefald, gøre holdt ved mit hjem på Nymarksvej. Bilen stod i laden 4-5 dage før den kunne køres hjem til Snave, chaufføren måtte gå hjem, ad veje og over marker, til sit hjem på Herredsbjerg. Skolebørnene måtte ofte gå over markerne, det var drøje ture, især for de mindste, især hvis de boede i yderkanten af skoledistriktet. Vinteren slap først sit tag ind i april, og dermed var det slut på én af de strengeste vintre i Danmark. Uddrag fra artikel i årsskrift 2009 skrevet af Gunner Mikkelsen. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Arkiv (se billeder fra vinteren 1947 længere fremme i bladet.)

13 AKTIVITETSKALENDER Marts Åbent hus på Dreslette Skole kl Fastelavn i Dreslette Forsamlingshus kl Arr. Dreslette Forsamlingshus 3. Åbent hus i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette kl Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 8. Gallafest i Dreslette Forsamlingshus. kl Tilmelding til Charlotte tlf.: Arr. Dreslette aftenskole. 14. Hvorfor Dreslette? ved advokat Tanja Møllegaard Løvgren. Dreslette Konfirmandstue Arr. fredagsklubben kl Gymnastikafslutning Dreslette Skole Arr. Dreslette Gymnastik - og Idrætsforening. 30. Ren Rabat - mødested Dreslette Forsamlingshus Arr. Dreslette sogns Beboerforening og Dreslette Forsamlingshus Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014 April 2014 kl kl

14 Singlefest i Dreslette forsamlingshus arr. Dreslette forsamlingshus Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening DGIF - Generalforsamling A-huset, Snavevej 27A Arr. DGIF Humor og afmagt v/sognepræst Ole Buhl Nielsen. Dreslette Konfirmandstue Arr. Fredagsklubben Fælles påskegudstjeneste med Helnæs, Sønderby og Kærum sogne i Dreslette Kirke. kl kl kl kl kl Maj Deadline for næste nummer af Lokalbladet 5. Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 9. Sæsonens udflugt i Fredagsklubben til Ansgar Kirke i Odense afg. Haarby afg. Dreslette Arr. Fredagsklubben kl kl kl

15 Billeder fra isvinteren 1947

16 Nyt fra menighedsrådet Fælles påske-musikgudstjeneste. for de 4 sogne i Dreslette kirke 2. påskedag. d. 21. april kl Oplev påskens drama i ord og musik. Der opføres en passionskantate for kor, solister, obo, fagot og orgel. Påskens historie læses. Fællessalmer. Sangere og musikere fra de 4 sogne, suppleret med kræfter udefra - har henover vinteren øvet på værket Korssilhuetter med tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen og musik af Aksel Krogslund Olesen. 2. Pinsedag på Øbjerggård Fælles friluftsgudstjeneste d. 9. juni kl for Helnæs, Dreslette, Kærum og Sønderby sogne. Messingensemblet Brasseneserne medvirker Efter gudstjenesten serveres øl, vand og pølser. Der kan benyttes kirkebil. Sønderby menighedsråd.

17 Fredagsklubben Konfirmandstuen ved Dreslette Præstegård Vinteren Arrangementer begynder kl Deltagelse er gratis Kaffe og brød kan købes for kr.30,-. Fredag d : Fredag d : Advokat Tanja Løvgren: Hvorfor Dreslette? Ole Buhl Nielsen: Humor og afmagt. Fredag d : Sæsonens udflugt Afgang fra Haarby og Dreslette kl Turen går til Ansgars Kirke i Odense, hvor vi skal se den smukke kirke og den spændende underjordiske Sognegård. Kirkens organist spiller på Nordeuropas største elektro-akustiske orgel, og også lidt på pulpiturorglet. Og så er der kaffe med kage. Kontaktpersoner: Solveig Nielsen tlf ; Birgit Stougaard tlf ; Esther Jensen tlf

18 Nyt fra Dreslette gymnastik og idrætsforening. I år har vi haft en god vinter med 4 gymnastikhold, det har kunne lade sig gøre, da vi har været heldig at få instruktører. Desværre fik vi ikke et gymnastik/spring hold til de årige i gang, da det ikke var muligt at finde en instruktør. De andre hold har kørt godt, og vi håber på samme tilslutning næste år. Denne vinter har vi kørt med badminton, der har ligget på eftermiddags og aftens tider, og fungerer således,at spillere har booket en tid og selv stået for træningen. Det kører som motions spil uden træner og tuneringer. Der er en god deltagelse, der viser, at det også vil være en aktivitet igen næste år. Den 23 marts kl afholder vi gymnastik opvisning i skolens gymnastiksal. Den 9 April afholder foreningen den årlige generalforsamling. Her håber vi at alle jer der er interesserede i vores lille forening, møder op til generalforsamlingen med nye impulser til vores lille, men vigtige forening. Vi mangler interesserede til bestyrelsen og som instruktører. At påtage sig opgaven som instruktør behøver ikke at være svær, vi kan tilbyde kurser til inspiration, og rigtig god opbakning fra bestyrelsen. Der er ingen der står alene med opgaven. Vi glæder os til et godt samarbejde Venlig hilsen Bestyrelsen.

19 Gymnastikafslutning Søndag d. 23. marts kl Indmarch med fane og fællessang Holdene viser, hvad de har arbejdet med i årets løb. Foreningen sælger efterfølgende: Kaffe, te og kage. Vi ses. GENERALFORSAMLING Tirsdag den 9. april 2013 kl I klubhuset Snavevej 27a Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab 4. Indkomne forslag 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. På valg er Lars Werner og Mette Clement Jørgensen. 7. Evt. Vi ses! Hilsen bestyrelsen

20 Teltudlejning 1. sektion ca. 30 personer - (7 x 6 meter) kr. 1000,00 2. sektion ca. 60 personer - (7x12 meter) kr. 1500,00 3. sektion ca. 90 personer - (7x18 meter) kr. 2000,00 4. sektion ca. 120 personer - (7x24 meter) kr. 2500,00 Levering & opsætning af teltet er gratis. Når man lejer teltet følger stole og borde med gratis. - Borde & stole kan lejes særskilt! 12 stk. borde 80x240 cm (8 pers.) pr. stk. kr. 40, stk. klapstole pr. stk. Kr. 5,00 Bestilling John Nielsen Herredsbjerg Tlf: Alle indtægten går ubeskåret til Dreslette gymnastik & idrætsfore

21 Nordjyden slog sig ned i Snave Selvom det er mere end 50 år siden han flyttede fra Vendsyssel, er der stadig spor af den nordjyske dialekt, når Svend-Erik Simonsen snakker. I dag bor han i Snave sammen med Iris, der er indfødt fynbo. Svend-Erik er et kendt ansigt på egnen. Ikke alene arbejdede han som skraldemand for Snave Vognmandsforretning i 18 år, han giver også gerne en hånd med i lokalsamfundet. For eksempel var han på pletten, da der skulle plantes vejtræer, og han deltager også i plejen af dem. Men tilbage til det nordjyske. Svend-Erik blev født i 1948 i Klokkerholm, en lille flække ikke langt fra Hjallerup i Vendsyssel. Hans far arbejdede som fodermester et job, der dengang indebar hyppige flytninger, så Svend-Erik nåede at bo fire forskellige steder, inden han blev konfirmeret. Jobbet indebar også, at hele familien arbejdede med på gården, så når Svend-Erik havde fri fra skole, måtte han hjælpe til med at feje i stalden, fodre og bære mælk i spande. Men der blev også tid til at lege. Tre brødre var der i hjemmet, og Svend-Erik var den ældste. I 1963, da han var konfirmeret, flyttede familien så langt væk som til Munkebo på Fyn, hvor et nyt fodermesterjob ventede. Og med syv års skolegang i bagagen var Svend-Erik parat til at komme ud og tjene på en gård i nærheden. Sådan var det bare. Der var ingen, der spurgte, hvad man gerne ville, siger han. Efter fire år som landarbejder fik han arbejde på en betonelementfabrik i Odense, hvor han tilbragte et par år med at fabrikere elementer til de nye boligblokke i Vollsmose. Herefter fulgte et år som soldat ved gardehusarregimentet i Næstved. Næste job blev som murerarbejdsmand i Glamsbjerg. Her holdt han ud i et par år, inden han fik ansættelse på Tommerup Teglværk. Det var et hårdt job, husker han. Alligevel blev han der i syv år, lige indtil han startede som skraldemand i Snave og omegn.

22 Men nu går vi for hurtigt frem. For efter soldatertiden kom Iris ind i billedet, og i 1971 blev parret gift og flyttede ind i den nedlagte købmandsbutik i Skårup. Iris arbejdede først i Knarreborg, siden i Haarby. Selvom Svend-Erik, Iris og de to døtre boede på landet, savnede Svend-Erik at have jord og dyr at passe, og i 1987 købte de et nedlagt landbrug i Dreslette og blev fritidslandmænd med tre tønder land, et par grise og et par kreaturer. Men året efter ændrede familiens liv sig drastisk. Svend-Eriks nyrer svigtede, og som tiden gik, kunne han hverken klare job eller landbrug og måtte tilbringe mange timer i dialyse. Ejendommen blev solgt, og det nye hjem blev det mindre krævende hus, Snavevej 3a, som stod tomt. Det var en svær tid, men en forårsdag i 1997 fik Svend-Erik en ny nyre. Og den virker endnu, fortæller han i dag, 17 år senere. Efter nyretransplantationen ville Svend-Erik på arbejde igen. Han prøvede, men var for træt. Og i 1998 blev han pensioneret. Som 50- årig. I dag er Iris også pensionist. De to døtre, som begge bor i nærheden, har tilsammen skænket parret syv børnebørn. Og Svend-Erik har overskud til at være til nytte i lokalsamfundet. I otte år var han kasserer i Snave Forsamlingshus, og den tjans indebar andet end at fordybe sig i regnskaber. Når der var fester, som for eksempel dilettant, i forsamlingshuset, trådte bestyrelsen til og anrettede smørrebrød, dækkede bord og ryddede op. Hver anden søndag arrangerer han stadig bankospil, og overskuddet går til forsamlingshuset. Der kommer gerne mennesker, men det er for lidt, siger han og ville i det hele taget ønske, at flere tilflyttere var med i de lokale aktiviteter. Selv afviser han ikke, at han stiller op til forsamlingshusets bestyrelse igen. Svend-Erik Simonsen giver stafetten videre til Gudrun Falk, Herredsbjerg. Lise Lyngbye

23 Nyt fra redaktionen. Ved den nylig afholdte nytårskur blev Lokalbladets økonomi drøftet, da udgifterne til bladet er ved at være så store, at Dreslette landsbyordning må sige stop. Det drejer sig om en nettoudgift på ca kr. årligt. På mødet udtrykte de tilstedeværende formænd og bestyrelsesmedlemmer stor enighed om, at Lokalbladet er så stort et aktiv for skoledistriktet, at det fortsat skal udkomme. Der kom mange forslag til løsninger på bordet, dog ville de fleste kræve en del administration. Foreninger blev opfordret til at gå hjem til de respektive bestyrelser og høre, hvor meget hver enkelt forening kan bidrage med. Annoncer fra lokale håndværkere blev også nævnt, og selvom det i sin tid blev bestemt, at bladet skulle være uden annoncer, så ville det måske være en god ide med eksempelvis bagsiden som annonceside. Ideen kunne være, at en håndværker tegnede en lille annonce med logo, navn og telefonnummer. En sådan annonce kunne koste 500 kr. årligt. Dersom man ønskede at støtte med et større beløb kunne man for eksempelvis 1000 kr. tegne dette nummers hovedannonce. Dersom der er interesse for at tegne en løbende eller en større annonce, bedes man henvende sig til Dreslette Landsbyordning tlf eller sende en mail til eller gerne vedhæftet et forslag til annonce. Det er stadig muligt at give et støttebeløb til Lokalbladet ved at indbetale et selvvalgt beløb på konto: Tak for de hidtidige indbetalte beløb.

24 Skal du/i have en annonce for jeres firma med på denne side???? Hovedannoncen ca. ½ side 1000 kr. pr gang Annonce kr. årligt Annonce 2 Annonce 3 Annonce 4 Annonce 5 Annonce kr. årligt Annonce 7 Annonce 8 Annonce 9 Annonce 10 Så kontakt Karen Lise på tlf eller mail til eller Deadline for næste nummer af Lokalbladet er fredag d

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 9 OKT 2006 kl.1900 Klubhuset Højdevangen 25 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af foreningens reviderede

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

For Dreslette Skoles distrikt. Marts 2009 11.årg.

For Dreslette Skoles distrikt. Marts 2009 11.årg. 1 For Dreslette Skoles distrikt Marts 2009 11.årg. Nyt fra fællesinstitutionen Menneskets hjerne er et forunderligt organ, som konstant er i forandring og udvikling. Hjerneforskere påstår, at hjernen næsten

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Folkeskolereformen. Overordnede rammer for en ny folkeskole. Overordnede mål med reformen. Understøttende undervisning

Folkeskolereformen. Overordnede rammer for en ny folkeskole. Overordnede mål med reformen. Understøttende undervisning Folkeskolereformen Folketinget har med vedtagelse af Folkeskolereformen besluttet, at der skal ske omfattende forandringer i folkeskolen med virkning fra den 1. august 2014. Overordnede mål med reformen

Læs mere

LEDEREN JOHNNY REITZ.

LEDEREN JOHNNY REITZ. LEDEREN Så blev det tid til at skrive igen, der er ikke sket så meget siden sidste blad udkom. Vi mangler aktive folk som gerne vil stå for nogle af de udvalg som er ledige, så hvis der er nogle der har

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold:

for Lyne Sogn Maj 2014 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Maj 2014 De gamle skilte på hotellet Afholdshotel fra 1914 til 1970 Indhold: Krocketklubben. Avisindsamling. Støtteforeningen

Læs mere

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Kære forældre Vi ønsker alle et godt nytår Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Tak for Jeres til- og frameldinger til vinterferien. Bedst som vinteren

Læs mere

Oplæg for deltagere på messen.

Oplæg for deltagere på messen. 1 Oplæg for deltagere på messen. Side 1 2 Baggrunden for skolereformen Den danske folkeskole står over for store udfordringer Det faglige niveau særligt i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt

Læs mere

Skraldindsamling 2014

Skraldindsamling 2014 Skolebladet Skraldindsamling 2014 FOLKESKOLEREFORM Som de fleste nok ved, blev folkeskolereformen vedtaget i folketinget sidste år. Det kommer til at betyde ændringer for jeres børn, skole-/hjemsamarbejdet

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Forældrebrev den 20. december 2013

Forældrebrev den 20. december 2013 Forældrebrev den 20. december 2013 1. Præcisering på vores hjemmeside omkring søskendetilskud Hidtil har der på hjemmesiden stået: Der ydes søskendetilskud til forældrenes betaling af skole og SFO. Elever

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø

Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø Arbejdsgruppemøde om læringsmiljø Dagsorden. onsdag den 20. november 2013 kl. 14.30-16.30 på Mariager Rådhus lok.1 Mødeform: Arbejdsgruppemøde Facilitator: Jens L Pedersen Faste deltagere: Arbejdsgruppen

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Bornholm. Torsdag den 8. oktober 2015, kl. 16.00 På Radisson Blu Hotel Fredensborg

Generalforsamling i Dansk Byggeri Bornholm. Torsdag den 8. oktober 2015, kl. 16.00 På Radisson Blu Hotel Fredensborg Generalforsamling i Dansk Byggeri Bornholm Torsdag den 8. oktober 2015, kl. 16.00 På Radisson Blu Hotel Fredensborg Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Byggeri Bornholm På vegne af bestyrelsen for

Læs mere

Kragenyt april 2014 Indhold

Kragenyt april 2014 Indhold Kragenyt april 2014 Indhold Forår på Kragelundskolen Kragelundskolen og den nye reform Infomøde for forældre Valg til skolebestyrelsen Nye personalefaciliteter og håndværk/design. Kalender april juli 2014

Læs mere

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen

Biblioteksledermøde for Region Midt. Skolereformen Biblioteksledermøde for Region Midt Skolereformen Målene for Folkeskolen De nationale mål er Måltal Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg

Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg www.skole-foraeldre.dk ( 33 26 17 21 Programpunkter! Folkeskolereformens mål og betydning for dit barns undervisning! Spørgsmål og dialog! Fælles

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet.

KNU Juni DEN 2013. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361. Ølstykke. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Sct. Georgs Gildet. KNU Juni DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Sct. Georgs Gildet Ølstykke Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36 Årgang Nr. 361 Side 1 Lisbeth Christensen Lis Larsen Ruth Pedersen Peter Hovgaard-Jensen Poul

Læs mere

BUM Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland. Nationalt Skoletjeneste Netværk og Folkeskolereformen Birthe Bitsch Mogensen

BUM Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland. Nationalt Skoletjeneste Netværk og Folkeskolereformen Birthe Bitsch Mogensen BUM Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland Nationalt Skoletjeneste Netværk og Folkeskolereformen Birthe Bitsch Mogensen Nationalt Skoletjeneste Netværk Koordinator for nationale opgaver

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2015

Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Krejbjerg - Nyt Februar 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Så er det igen tid til at slå katten af tønden. Der holdes fastelavnsfest i forsamlingshuset søndag d. 15. februar

Læs mere

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13.

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. årgang Hvad finder du i bladet: Gymnastik opvisning. Slå katten af tønden i Brugsen. Dame & Herre aften i Forsamlingshuset. Sogneaften og familiegudstjeneste.

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

For Dreslette Skoles distrikt

For Dreslette Skoles distrikt For Dreslette Skoles distrikt December 2010 13. årg. Nyt fra fællesinstitutionen Skolestrukturdebatten er overstået, og det er nu helt sikkert, at Dreslette Skole fortsætter. Det besluttede et flertal

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15. februar. Der er omdelt i weekenden 12. februar.

Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15. februar. Der er omdelt i weekenden 12. februar. Generalforsamling i Vængerne 29. marts 2011 Antal fremmødte: 22 fremmødte + 6 bestyrelsesmedlemmer, 3 uden stemmeret Valg af dirigent Steen valg t Der er indkaldt rettidigt, da der er sendt ud inden 15.

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014

Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014 1 Temadag for skolebestyrelser lørdag den 25. januar 2014 Side 1 2 Program 10.00 10.10 Velkomst ved formand for Børne- og Skoleudvalget Henrik Dalgaard 10.10 11.10 Folkeskolereformen baggrund og lovstof

Læs mere

Hvad er der med den der skolereform?

Hvad er der med den der skolereform? Hvad er der med den der skolereform? Hvorfor? Niveauet i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt. Danske skoleelever ligger omkring gennemsnittet i OECD i dansk, matematik og naturfag, når de

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14

Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Skolereform på Hummeltofteskolen 14-1515 Velkommen til kontaktforældremøde 19.8.14 Program 1. Præsentation af den nye bestyrelse, bestyrelsens årsplan 14-1515 samt principper for kontaktforældrearbejdet.

Læs mere

OBS: På grund af byggeriet opfordres forældre til at bruge Hollænderhallens parkeringsplads fra nu af og til afslutningen på byggeriet.

OBS: På grund af byggeriet opfordres forældre til at bruge Hollænderhallens parkeringsplads fra nu af og til afslutningen på byggeriet. Nyhedsbrev nr. 5 I får nu igen et nyhedsbrev, og denne gang vil vi gerne orientere jer om, hvad der er sket, siden I læste det sidste nyhedsbrev, som I fik lige før sommerferien. Vi vil følge op på: a)

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011

Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011 Hornslet den 13. april 2010 Referat af generalforsamlingen den 29. marts 2011 Til årets generalforsamling var mødt 19 personer, der repræsenterede 16 husstande. Formanden bød velkommen. Dagsorden; 1. Valg

Læs mere

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

April 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 April 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen I forbindelse med at Plejecenterleder Gitte Jeppesen stopper sin ansættelse i Ballerup

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform

Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform Velkommen til informationsmøde om folkeskolereform 1. Gennemgang af forslag om ny skolestruktur i Køge Kommune 2. Gennemgang af hovedoverskrifterne i folkeskolereformen 3. Kommunal proces 4. Proces på

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014

Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Referat fra bestyrelsesmøde i VUIF torsdag d. 16.1. 2014 Mødt: Hanne Lene, Britta, Allan, Rasmus, Mette J., Helle, Mikael, Susanne, Mette Afbud: Asbjørn, Lisbet Vi startede med at synge Det er i dag et

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

En ny spændende måned!

En ny spændende måned! Kildeskolenyt! En ny spændende måned! I marts måned var der fastelavnsfest, en masse forældrekonsultationer og vi fik slået hul på den årlige fotografering af elever og lærere. I april fortsætter fotograferingen

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Indsatsområder, mål og rammer for folkeskolen i Faxe Kommune Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen, vedtaget i december 2013 af et bredt udsnit af folketingets partier,

Læs mere

Natur/teknik i naturen fra haver til maver. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk

Natur/teknik i naturen fra haver til maver. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk Natur/teknik i naturen fra haver til maver ohc@nts Centeret.dk Natur/teknik i naturen fra haver til maver 9.00 Kaffe/te og rundstykker 9.10 Velkomst 9.10 Naturfagene i folkeskolereformen ved Christensen,

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby

Åbne aktiviteter ledet af frivillige Lokalcenter Vejlby Besøgstjenesten i Vejlby Besøgstjenesten Vejlby drives i et samarbejde mellem Vejlby Kirke, Ellevang Kirke og Lokalcenter Vejlby og henvender sig til borgere i Ellevang og Vejlby Sogne. Alle med lyst og

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2014/2015 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2014. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Operafilm Vinsmagning Haraldskær Julearrangement PROGRAM 2014 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 4. marts 2015 MØDEREFERAT Dato: 4. marts 2015 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 12 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 Kære Lærere, pædagoger, bestyrelse, forældre og elever! Jeg vil hermed tak for nogle gode år i Landsbyordningen

Læs mere

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS

PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS PROGRAM FOR FRAKTION 4 I TØNDER LÆRERKREDS Sæson 2015-2016 Tirsdag den 19. maj 2015 Besøg i kirken ved Renbæk Statsfængsel Vi mødes kl. 14.30 ved indgangen til den nye kirke, der er bygget i forbindelse

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens

Hurtigt overblik. Søndag d. 7. september: Vendelbomål Vendsysselgildet. Søndag d. 5. oktober: Med lama og hest til Amazoneflodens SØNDAGSCAFÉ I SCT. OLAI SOGNEGÅRD PROGRAM 2014/2015 SØNDAGSCAFÉ KIRKEKONCERTER ANDRE ARRANGEMENTER SCT. OLAI SOGNEGÅRD SKAGENSVEJ 210, HØJENE Arrangør: Sct. Olai menighedsråd Hurtigt overblik Søndag d.

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu. Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød

DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu. Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød - 1- DAGSORDEN FOR GENERALFORSAMLING I Allerød Ju-Jitsu Mandag den 23. marts 2015 kl. 19:30 På Skovvangskolen, Allerød 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse

Læs mere

Vinder af sejeste pigefrisure: Nanna (4. kl.) Vinder af sejeste drengefrisure (delt 1. plads): Sander (3. kl.) og Noah (4. kl.)

Vinder af sejeste pigefrisure: Nanna (4. kl.) Vinder af sejeste drengefrisure (delt 1. plads): Sander (3. kl.) og Noah (4. kl.) Hammerum, den 27. marts 2014 Nyhedsbrev Siden sidst Fredag d. 28. februar var der stor fest på skolen, da diskoteksudvalget afholdt diskofest for 0.-8. klasse. Efter en festlig intro fra forældreudvalget

Læs mere

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5.

1. Valg af dirigent, forslag? 2. Bestyrelsens beretning årets gang- foreningens udvalg 3. Behandling af indkomne forslag, modtages senest d.12.5. Søndag den: 26.05.2013 kl.10: Referat fra ordinær generalforsamling i Sønderballe Ejerlavs Beboerforening sted: Lejrskolen Sønderballe Gåsevig der serveres morgenbrød! Dagsorden: 1. Valg af dirigent, forslag?

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus

Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus Referat fra generalforsamlingen den 27. oktober. 2014 i Gørslev Forsamlingshus Formanden, Linda Andersen, bød de forsamlede lokale beboere velkommen til landsbyforeningens første ordinære generalforsamling.

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Generalforsamling i Ørestad IF

Generalforsamling i Ørestad IF Generalforsamling i Ørestad IF Mandag 28. april 2014 kl. 19.30 Field s, 3. sal - ved siden af fitness dk Referat 1. Formalia a. Valg af dirigent - Lotte b. Valg af referent - Frida c. Valg af 2 stemmetællere

Læs mere

Generalforsamling og fest i Dansk Byggeri Østjylland. Fredag den 24. oktober 2014 I Fængslet i Horsens og på Scandic Bygholm Park i Horsens

Generalforsamling og fest i Dansk Byggeri Østjylland. Fredag den 24. oktober 2014 I Fængslet i Horsens og på Scandic Bygholm Park i Horsens Generalforsamling og fest i Dansk Byggeri Østjylland Fredag den 24. oktober 2014 I Fængslet i Horsens og på Scandic Bygholm Park i Horsens Invitation til generalforsamling og fest i Dansk Byggeri Østjylland

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 10. marts 2014 MØDEREFERAT Dato: 5. marts 2014 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening

Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Generalforsamling - Ved Bjergets Grundejerforening Fremmødte: 16 Referent: Bolette Toft Mødedato: 2. april 2014 Mødested: Stubhuset; kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning om

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere