For Dreslette Skoles distrikt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For Dreslette Skoles distrikt"

Transkript

1 For Dreslette Skoles distrikt Marts årg.

2 Nyt fra Fællesinstitutionen I dette forår arbejdes der på alle landets skoler med den nye folkeskolereform. Det konstateres fra mange sider, at der er tale om den største forandring af skolen i mange år, en forandring, som bl.a. skal komme til at betyde: Udfordringer til alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydning af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes Det skal ske bl.a. gennem: En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning og læring Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere Få klare mål og regelforenkling Heldigvis har vi i landsbyordningen i forholdsvis mange år arbejdet med at gøre skoledagene varierede. F.eks. mange måder at lære på, cooperativ learning, bevægelse i undervisningen, emne-fredage mv. Også skoledagens længde har vi udvidet. For en del år siden forhøjede vi timetallet i de yngste klasser, så de får fri omkring De vil så til næste år måske få dagen forlænget til omkring kl De ældste klasser får ca. 1 time mere pr. dag til ca De klare mål er man i færd med at formulere, og det skal blive spændende at se, hvad eksperterne vælger ud. De første meldinger lyder dog på, at det er meget vanskeligt at forenkle målene og samtidig reducere antallet. Målene vil blive opgjort på både nationalt, kommunalt, skole-, klasse- og elevniveau, og de vil være et centralt udgangspunkt for den opfølgning, der skal ske på alle niveauer i forhold til udviklingen i elevernes faglige niveau. Resultatmålene er klare, enkle og målbare:

3 Mindst 80 % af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år. Elevernes trivsel skal øges. Der vil blive udarbejdet IT-tests på mange områder, bl.a. videreudvikling af de nationale tests. Assens Kommune har oprettet en særlig hjemmeside, som informerer om reformen, og især hvordan man tænker den udmøntet i vores kommune. Adressen er: Dreslette Landsbyordning feb Ole Mortensen Nyt fra Fællesbestyrelsen Fællesbestyrelsen drøfter for tiden folkeskolereformen. Assens Kommune nedsatte 9 arbejdsgrupper, der skulle behandle folkeskolereformens forskellige emner. På baggrund af de anbefalinger som arbejdsgrupperne er kommet med, er der udarbejdet et oplæg til implementering af folkeskolereformen i Assens kommune. Dette oplæg er lige sendt i høring til bl.a. kommunens skolebestyrelser med svar den 24. februar. Fællesbestyrelsen indkalder snart til forældreaften, hvor der vil være beretning fra fællesbestyrelsen, temamøde om folkeskolereformen og ikke mindst valg til fællesbestyrelsen. Forældre fra vuggestue, børnehave og skole opfordres til at stille op til fællesbestyrelsen. Det er en fantastisk mulighed for at følge med i og have indflydelse på ens børns dagligdag i landsbyordningen. Tanja Løvgren

4 Dreslette Landsbyordning nu med vuggestue. Det har i flere år været et stort ønske at få tilknyttet en vuggestue til landsbyordningen, og det er vist ikke undgået nogens opmærksomhed, at Assens Kommune sidste år gav grønt lys hertil. Byggeriet gik i gang i efteråret, og der blev arbejdet på højtryk i de sidste dage op til åbningen Lokalerne blev klar, og det var dejligt at kunne byde velkommen i vuggestuen til Noah, som var det første barn, der blev indskrevet, hvilket dog ikke betyder, at Noah er helt alene i vuggestuen, da de yngste børn fra børnehaven på skift er inde og lege med og spise sammen med ham. Ligeledes er vuggestuebørnene, for nu har Noah fået følge af Frederik, inde og lege med børnehavebørnene - kort sagt en integreret institution. Vi er rigtig glade for vuggestuen, og vi er også rigtig glade for, at der allerede har været fire potentielle brugere på besøg. Vuggestuen blev officielt indviet d , hvorfra disse billeder stammer.

5 Nyt fra Borgergruppen Beretning Vi startede med en generalforsamling, hvor der var genvalg til Signe Falkesgaard og undertegnede. Desværre var der ikke flere kandidater, vi har ellers rigeligt med plads i vores bestyrelse! Arbejdet i Borgergruppen har båret præg af en bestyrelse, der mangler gejst og ny energi. Vi har arbejdet med det sædvanlige og sikre, og de gange hvor vi har forsøgt os med noget nyt er det stille og roligt gledet ud i sandet af forskellige årsager. Vores nytårskur for foreningerne er derimod et hit. Det er velbesøgt, og der er mange gode ideer og snak. Vi fik nedsat en kommunikationsgruppe, der har arbejdet bredt med både valgmøde og modtagelse af nye beboere i området. Også vores årlige formandsmøde var en succes, og på mange måder er samarbejdet mellem foreninger rigtig godt. Claus Birch har meldt sig til at stå for support og vedligeholdelse af hjemmesiden, og vi håber, at det kan gøre en stor forskel for siden og vores brug af den. Et samarbejde med beboerne i Dreslette afstedkom en henvendelse til Assens Kommune og Fyns Politi om undersøgelse og evt. implementering af nye hastigheder i Dreslette. Der er indført hastighedsbegrænsning på vejene i Dreslette, og politiet har proklameret, at de vil lave fartkontrol på strækningerne. De har dog ikke nævnt hvornår, og jeg kan kun anbefale, at man generelt kører efter færdselsreglerne. Landsby-ambassadør ordningen, som vi havde kastet vores kærlighed på, er sat på stand by. Dels mangler vi hoveder, hænder og tid og det er endnu ikke helt afklaret, hvad projektet skal gå ud på. Ligeledes er det gået med Landsbypedel-ordningen, hvor der ikke er helt enighed om, hvor lidt og hvor meget vi skal lave. Vejtræerne er overgået til kommunen, det har indtil videre ikke været den store succes. Assens kommune har ikke kunnet finde vores oprindelige aftale om arbejdsfordelingen, hvad angår pasningen af træ-

6 erne. En venlig påmindelse og en kopi af aftalen vil forhåbentlig have synlige resultater fremover. I det nye år vil vi fortsat arbejde med trafiksikkerheden i området, og vi hører gerne fra jer derude i den forbindelse. Vi håber også på at kunne skaffe penge og opbakning til et kursus i livreddende førstehjælp og en velkomstpakke til nye beboere. Ligeledes skal der tages hul på de sidste etaper af forskønnelse af Snave. Det er et meget stort projekt med etablering af p-pladser og udeområde på de to asfaltpladser ved forsamlingshuset. Først og fremmest handler det om at rejse kapital, megen kapital. Dernæst skal der laves nye tegninger, da de oprindelige ikke er mulige at gennemføre pga. lokale begrænsninger. Vi har i skrivende stund modtaget en donation på ,- fra Lions Club Haarby til projektet. Det er vi meget taknemmelige for, da det gør det lettere for os at søge og få flere penge. Det er vores forhåbning at der kommer flere successer i 2014 end 2013, og at vi forhåbentlig kan inddrage flere i Borgergruppens arbejde. Til slut vil jeg gerne rette en tak til Karen Lise Andersen og Jesper Thorsen, der begge har valgt at trække sig, for deres indsats i bestyrelsen. Og til alle andre, der har bidraget med stort og småt. Lene Rasmussen.

7 Nyt fra Dreslette Sogns Beboerforening **R E N R A B A T* * DRESLETTE SOGNS BEBOERFORENING & DRESLETTE FORSAMLINGSHUS Så er det igen ved at være tid at tænke på forårsrengøring i vore grøftekanter og rabatter. Da det har vist sig, at mange gerne vil være behjælpelige med at indsamle affald, vil Beboerforeningen og Forsamlingshuset igen gerne invitere alle, store som små, til Den store Ren Rabat - dag, søndag den 30.marts Vi mødes foran Forsamlingshuset i Snave kl (NB. Husk sommertid). Her vil alle blive udstyret med poser og kort over et område, der skal ryddes for affald. Igen i år vil vi sørge for forplejning på ruterne, tillige med opsamling af de fyldte skraldesække. Tilmelding er nødvendig - både fordi der skal fordeles veje, og fordi der vil blive serveret middagsmad kl i A-Huset ved Skolen for alle hjælperne. Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014.

8 En øldåses ret til at flyve rundt? Aluminium!...Et ganske almindeligt materiale vi alle kender fra husholdningsfolie, legetøj, gryder, vinduer etc etc. Det grå metal er blevet en vanlig del af vores forbrugsgoder, og sågar lidt set ned på i de sidste årtier. (Det holder ikke...der er jo også kun lavet af aluminium!) Sådan har det ikke altid været. Det tyske kejserhof fik hurtigt øje på de nye lette mirakelmetal. Man fik lavet hjelme, knapper og smykker i dette ædelmetal, og i fine selskaber var bestikket/servicet lavet i ægte aluminium. Alt dette var gjort muligt efter at vor store danske fysiker og kemiker H.C. Ørsted fra Rudkøbing-Langeland i 1825 fandt en metode til fremstilling af metallisk aluminium. (Jaaa...Man skal ikke tro at vi udkantsdanskere ikke er til nytte i denne verden!) Nye udvindingsmetoder kom frem og aluminium var en stor del af første og anden verdenskrigs maskineri. Neil Armstrong havde helt sikkert ikke været på månen i 1969 uden aluminium, da store dele af Saturnraketterne var bygget i dette letmetal. I 2010 antog verdensproduktionen af aluminium ca. 40 millioner tons. Energiforbruget til at fremstille 1kg rå aluminium er enormt. Det svarer cirka til at et komfur skal køre i 15timer. Sodavand og øldåser har en ultratynd belægning af plast, der gør at drikkevaren holder sig længere. Dette gør også, at dåsen er stort set u nedbrydelig og kan ligge i hundreder af år. På grund af dette, og den høje markedspris, har Danmark et pantsystem, hvor brugt aluminium bliver omsmeltet og genanvendt til rumraketter og spejderudstyr.

9 Desværre gælder dette ikke altid importerede øldåser, som mange fejlagtigt forsøger at sætte tilbage i naturens kredsløb ved at lægge dem i vejkanten, så de atter kan få deres frihed. Her bliver mange af de hjemløse dåser fladkørte, da de ikke har lært at klare sig selv. De, der ikke bliver kørt ihjel af biler, blæser ud på markerne, hvor de bliver hakket op af mejetærskere og ender som fastsiddende små skarpe stykker i maverne på køer og andre drøvtyggere, da de ikke kan opløses. En øldåse vejer ca. 15gram. Det betyder, at når du har samlet ca. 200 millioner øldåser har du aluminium nok til af få bygget din egen Boing 747 jumbojet. Måske man skulle starte allerede i dag og gemme sine dåser til en lille propelflyvemaskine? Niels Andreassen Hvem har lyst til at have sumpskilpadder som kæledyr? Jeg har to store hun sumpskilpadder, der søger et nyt hjem. De er ganske gratis hvis de bare får et godt sted at være. Er du interesseret så ring til mig på Mette Clement Jørgensen

10 I Dreslette Forsamlingshus Søndag den 2. marts kl Bedste udklædning præmieres Tøndeslagning Sanglege Pris: kr. 40 pr. person inkl. kaffe/sodavand og fastelavnsbolle Singlefest: Lørdag den 5. April kl. 20. Der serveres et par stykker brød ved ankomsten, hvorefter der er dans til kl. 24, hvor der serveres natmad. Til en pris af kun kr. 150 Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Generalforsamling: Ved vores afholdte generalforsamling blev Jan Sparvath valg ind i bestyrelsen i stedet for Birthe Pedersen. Vi byder ham hermed velkommen og håber på godt samarbejde.

11 Nyt fra Dreslette Sogns Lokalhistoriske forening. Isvinter 1947 Vinteren 1947 startede midt i januar med frost om natten. Landmændene fik travlt med at dække roekulerne med ekstra jord, andre fik travlt med at dække vandrør og lignende. Frosten fortsatte hele måneden og medførte, at alle indre danske farvande frøs til. Helnæsbugten blev hurtigt lagt til, fiskerne stangede ål og pilkede torsk på isen. Efter en kold januar kom en endnu koldere februar med ned til -24 grader. Storebælt og Lillebælt frøs til, så selv isbrydere måtte opgive og færge trafikken blev indstillet, isen var så tyk at man gik over bæltet. Isen på Lillebælt blev så tyk, at Fyn blev landfast med Als, så man begyndte at cykle på isen, nogle helt til Als. To mekanikere fra Odense ville køre fra Skovkrogen til Helnæs i en gammel Fordbil, de bandt 2 granstænger under bilen som en slags sikkerhed, hvis de skulle køre i en våge. Turen forløb uden uheld. Det kolde vejr krævede også meget brændsel, mange kunne ikke klare sig med den tildelte mængde, så der blev delt ekstra brændselsmærker ud, alle dem som kunne samlede træ i skoven og selv stubbe blev brugt for at få varme i kakkelovnen. Da der ikke var faldet sne i de første måneder, var frosten trængt langt ned i jorden, så sidst i februar kom der en voldsom snestorm og snefygningen skabte store problemer.

12 Det var før gummigedens og den moderne sneplovs tid, så at holde vejene nogenlunde farbare var håndarbejde, fortæller Gunner Mikkelsen. Husejere og gårdejere havde pligt til at stille med mandskab til snekastning. Jeg tjente på en gård i Dreslette, vi skulle stille 2 mand. I starten gik det meget godt med arbejdslysten, men efter en hel uges arbejde i snestorm og kulde forsvandt lysten! Snevejret fortsatte ind i marts med store problemer for de mange handlende for eks. bagere, købmænd, fiskere og slagtere som hver uge kørte deres vareture til deres kunder rundt i sognet. Det var tit hårde og barske ture på de smalle veje, med høje snevolde på begge sider og stærk kulde. En medarbejder fra Snave Mølle måtte engang, på vej hjem fra en tur til Skovkrogen på grund af snefald, gøre holdt ved mit hjem på Nymarksvej. Bilen stod i laden 4-5 dage før den kunne køres hjem til Snave, chaufføren måtte gå hjem, ad veje og over marker, til sit hjem på Herredsbjerg. Skolebørnene måtte ofte gå over markerne, det var drøje ture, især for de mindste, især hvis de boede i yderkanten af skoledistriktet. Vinteren slap først sit tag ind i april, og dermed var det slut på én af de strengeste vintre i Danmark. Uddrag fra artikel i årsskrift 2009 skrevet af Gunner Mikkelsen. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Arkiv (se billeder fra vinteren 1947 længere fremme i bladet.)

13 AKTIVITETSKALENDER Marts Åbent hus på Dreslette Skole kl Fastelavn i Dreslette Forsamlingshus kl Arr. Dreslette Forsamlingshus 3. Åbent hus i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette kl Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 8. Gallafest i Dreslette Forsamlingshus. kl Tilmelding til Charlotte tlf.: Arr. Dreslette aftenskole. 14. Hvorfor Dreslette? ved advokat Tanja Møllegaard Løvgren. Dreslette Konfirmandstue Arr. fredagsklubben kl Gymnastikafslutning Dreslette Skole Arr. Dreslette Gymnastik - og Idrætsforening. 30. Ren Rabat - mødested Dreslette Forsamlingshus Arr. Dreslette sogns Beboerforening og Dreslette Forsamlingshus Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014 April 2014 kl kl

14 Singlefest i Dreslette forsamlingshus arr. Dreslette forsamlingshus Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening DGIF - Generalforsamling A-huset, Snavevej 27A Arr. DGIF Humor og afmagt v/sognepræst Ole Buhl Nielsen. Dreslette Konfirmandstue Arr. Fredagsklubben Fælles påskegudstjeneste med Helnæs, Sønderby og Kærum sogne i Dreslette Kirke. kl kl kl kl kl Maj Deadline for næste nummer af Lokalbladet 5. Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 9. Sæsonens udflugt i Fredagsklubben til Ansgar Kirke i Odense afg. Haarby afg. Dreslette Arr. Fredagsklubben kl kl kl

15 Billeder fra isvinteren 1947

16 Nyt fra menighedsrådet Fælles påske-musikgudstjeneste. for de 4 sogne i Dreslette kirke 2. påskedag. d. 21. april kl Oplev påskens drama i ord og musik. Der opføres en passionskantate for kor, solister, obo, fagot og orgel. Påskens historie læses. Fællessalmer. Sangere og musikere fra de 4 sogne, suppleret med kræfter udefra - har henover vinteren øvet på værket Korssilhuetter med tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen og musik af Aksel Krogslund Olesen. 2. Pinsedag på Øbjerggård Fælles friluftsgudstjeneste d. 9. juni kl for Helnæs, Dreslette, Kærum og Sønderby sogne. Messingensemblet Brasseneserne medvirker Efter gudstjenesten serveres øl, vand og pølser. Der kan benyttes kirkebil. Sønderby menighedsråd.

17 Fredagsklubben Konfirmandstuen ved Dreslette Præstegård Vinteren Arrangementer begynder kl Deltagelse er gratis Kaffe og brød kan købes for kr.30,-. Fredag d : Fredag d : Advokat Tanja Løvgren: Hvorfor Dreslette? Ole Buhl Nielsen: Humor og afmagt. Fredag d : Sæsonens udflugt Afgang fra Haarby og Dreslette kl Turen går til Ansgars Kirke i Odense, hvor vi skal se den smukke kirke og den spændende underjordiske Sognegård. Kirkens organist spiller på Nordeuropas største elektro-akustiske orgel, og også lidt på pulpiturorglet. Og så er der kaffe med kage. Kontaktpersoner: Solveig Nielsen tlf ; Birgit Stougaard tlf ; Esther Jensen tlf

18 Nyt fra Dreslette gymnastik og idrætsforening. I år har vi haft en god vinter med 4 gymnastikhold, det har kunne lade sig gøre, da vi har været heldig at få instruktører. Desværre fik vi ikke et gymnastik/spring hold til de årige i gang, da det ikke var muligt at finde en instruktør. De andre hold har kørt godt, og vi håber på samme tilslutning næste år. Denne vinter har vi kørt med badminton, der har ligget på eftermiddags og aftens tider, og fungerer således,at spillere har booket en tid og selv stået for træningen. Det kører som motions spil uden træner og tuneringer. Der er en god deltagelse, der viser, at det også vil være en aktivitet igen næste år. Den 23 marts kl afholder vi gymnastik opvisning i skolens gymnastiksal. Den 9 April afholder foreningen den årlige generalforsamling. Her håber vi at alle jer der er interesserede i vores lille forening, møder op til generalforsamlingen med nye impulser til vores lille, men vigtige forening. Vi mangler interesserede til bestyrelsen og som instruktører. At påtage sig opgaven som instruktør behøver ikke at være svær, vi kan tilbyde kurser til inspiration, og rigtig god opbakning fra bestyrelsen. Der er ingen der står alene med opgaven. Vi glæder os til et godt samarbejde Venlig hilsen Bestyrelsen.

19 Gymnastikafslutning Søndag d. 23. marts kl Indmarch med fane og fællessang Holdene viser, hvad de har arbejdet med i årets løb. Foreningen sælger efterfølgende: Kaffe, te og kage. Vi ses. GENERALFORSAMLING Tirsdag den 9. april 2013 kl I klubhuset Snavevej 27a Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab 4. Indkomne forslag 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. På valg er Lars Werner og Mette Clement Jørgensen. 7. Evt. Vi ses! Hilsen bestyrelsen

20 Teltudlejning 1. sektion ca. 30 personer - (7 x 6 meter) kr. 1000,00 2. sektion ca. 60 personer - (7x12 meter) kr. 1500,00 3. sektion ca. 90 personer - (7x18 meter) kr. 2000,00 4. sektion ca. 120 personer - (7x24 meter) kr. 2500,00 Levering & opsætning af teltet er gratis. Når man lejer teltet følger stole og borde med gratis. - Borde & stole kan lejes særskilt! 12 stk. borde 80x240 cm (8 pers.) pr. stk. kr. 40, stk. klapstole pr. stk. Kr. 5,00 Bestilling John Nielsen Herredsbjerg Tlf: Alle indtægten går ubeskåret til Dreslette gymnastik & idrætsfore

21 Nordjyden slog sig ned i Snave Selvom det er mere end 50 år siden han flyttede fra Vendsyssel, er der stadig spor af den nordjyske dialekt, når Svend-Erik Simonsen snakker. I dag bor han i Snave sammen med Iris, der er indfødt fynbo. Svend-Erik er et kendt ansigt på egnen. Ikke alene arbejdede han som skraldemand for Snave Vognmandsforretning i 18 år, han giver også gerne en hånd med i lokalsamfundet. For eksempel var han på pletten, da der skulle plantes vejtræer, og han deltager også i plejen af dem. Men tilbage til det nordjyske. Svend-Erik blev født i 1948 i Klokkerholm, en lille flække ikke langt fra Hjallerup i Vendsyssel. Hans far arbejdede som fodermester et job, der dengang indebar hyppige flytninger, så Svend-Erik nåede at bo fire forskellige steder, inden han blev konfirmeret. Jobbet indebar også, at hele familien arbejdede med på gården, så når Svend-Erik havde fri fra skole, måtte han hjælpe til med at feje i stalden, fodre og bære mælk i spande. Men der blev også tid til at lege. Tre brødre var der i hjemmet, og Svend-Erik var den ældste. I 1963, da han var konfirmeret, flyttede familien så langt væk som til Munkebo på Fyn, hvor et nyt fodermesterjob ventede. Og med syv års skolegang i bagagen var Svend-Erik parat til at komme ud og tjene på en gård i nærheden. Sådan var det bare. Der var ingen, der spurgte, hvad man gerne ville, siger han. Efter fire år som landarbejder fik han arbejde på en betonelementfabrik i Odense, hvor han tilbragte et par år med at fabrikere elementer til de nye boligblokke i Vollsmose. Herefter fulgte et år som soldat ved gardehusarregimentet i Næstved. Næste job blev som murerarbejdsmand i Glamsbjerg. Her holdt han ud i et par år, inden han fik ansættelse på Tommerup Teglværk. Det var et hårdt job, husker han. Alligevel blev han der i syv år, lige indtil han startede som skraldemand i Snave og omegn.

22 Men nu går vi for hurtigt frem. For efter soldatertiden kom Iris ind i billedet, og i 1971 blev parret gift og flyttede ind i den nedlagte købmandsbutik i Skårup. Iris arbejdede først i Knarreborg, siden i Haarby. Selvom Svend-Erik, Iris og de to døtre boede på landet, savnede Svend-Erik at have jord og dyr at passe, og i 1987 købte de et nedlagt landbrug i Dreslette og blev fritidslandmænd med tre tønder land, et par grise og et par kreaturer. Men året efter ændrede familiens liv sig drastisk. Svend-Eriks nyrer svigtede, og som tiden gik, kunne han hverken klare job eller landbrug og måtte tilbringe mange timer i dialyse. Ejendommen blev solgt, og det nye hjem blev det mindre krævende hus, Snavevej 3a, som stod tomt. Det var en svær tid, men en forårsdag i 1997 fik Svend-Erik en ny nyre. Og den virker endnu, fortæller han i dag, 17 år senere. Efter nyretransplantationen ville Svend-Erik på arbejde igen. Han prøvede, men var for træt. Og i 1998 blev han pensioneret. Som 50- årig. I dag er Iris også pensionist. De to døtre, som begge bor i nærheden, har tilsammen skænket parret syv børnebørn. Og Svend-Erik har overskud til at være til nytte i lokalsamfundet. I otte år var han kasserer i Snave Forsamlingshus, og den tjans indebar andet end at fordybe sig i regnskaber. Når der var fester, som for eksempel dilettant, i forsamlingshuset, trådte bestyrelsen til og anrettede smørrebrød, dækkede bord og ryddede op. Hver anden søndag arrangerer han stadig bankospil, og overskuddet går til forsamlingshuset. Der kommer gerne mennesker, men det er for lidt, siger han og ville i det hele taget ønske, at flere tilflyttere var med i de lokale aktiviteter. Selv afviser han ikke, at han stiller op til forsamlingshusets bestyrelse igen. Svend-Erik Simonsen giver stafetten videre til Gudrun Falk, Herredsbjerg. Lise Lyngbye

23 Nyt fra redaktionen. Ved den nylig afholdte nytårskur blev Lokalbladets økonomi drøftet, da udgifterne til bladet er ved at være så store, at Dreslette landsbyordning må sige stop. Det drejer sig om en nettoudgift på ca kr. årligt. På mødet udtrykte de tilstedeværende formænd og bestyrelsesmedlemmer stor enighed om, at Lokalbladet er så stort et aktiv for skoledistriktet, at det fortsat skal udkomme. Der kom mange forslag til løsninger på bordet, dog ville de fleste kræve en del administration. Foreninger blev opfordret til at gå hjem til de respektive bestyrelser og høre, hvor meget hver enkelt forening kan bidrage med. Annoncer fra lokale håndværkere blev også nævnt, og selvom det i sin tid blev bestemt, at bladet skulle være uden annoncer, så ville det måske være en god ide med eksempelvis bagsiden som annonceside. Ideen kunne være, at en håndværker tegnede en lille annonce med logo, navn og telefonnummer. En sådan annonce kunne koste 500 kr. årligt. Dersom man ønskede at støtte med et større beløb kunne man for eksempelvis 1000 kr. tegne dette nummers hovedannonce. Dersom der er interesse for at tegne en løbende eller en større annonce, bedes man henvende sig til Dreslette Landsbyordning tlf eller sende en mail til eller gerne vedhæftet et forslag til annonce. Det er stadig muligt at give et støttebeløb til Lokalbladet ved at indbetale et selvvalgt beløb på konto: Tak for de hidtidige indbetalte beløb.

24 Skal du/i have en annonce for jeres firma med på denne side???? Hovedannoncen ca. ½ side 1000 kr. pr gang Annonce kr. årligt Annonce 2 Annonce 3 Annonce 4 Annonce 5 Annonce kr. årligt Annonce 7 Annonce 8 Annonce 9 Annonce 10 Så kontakt Karen Lise på tlf eller mail til eller Deadline for næste nummer af Lokalbladet er fredag d

for Vrejlev-Hæstrup sogne

for Vrejlev-Hæstrup sogne for Vrejlev-Hæstrup sogne 1 22. ÅRGANG - 2011 BT_Master 2011_1.pmd 1 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net 23-02-2011, 10:01 Arrangementskalender - 2011 4. marts Legeaften Vrejlev-Hæstrup Hallen Arr.:

Læs mere

LOKAL NYT MAGASIN. Nej, Bonderøv - det er hun ikke Solgte fra bod ud mod vejen. Gi en hånd til fugleskydningen

LOKAL NYT MAGASIN. Nej, Bonderøv - det er hun ikke Solgte fra bod ud mod vejen. Gi en hånd til fugleskydningen Faldsled I Millinge I Svanninge LOKAL NYT MAGASIN 4 8 Nej, Bonderøv - det er hun ikke Solgte fra bod ud mod vejen Gi en hånd til fugleskydningen 22 Eventyr på fodrejsen Sognepræsten om netop pilgrimsvandringer

Læs mere

Juni 2013. Dilettant i Serup. Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Arbejdsdag på Friskolen

Juni 2013. Dilettant i Serup. Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Arbejdsdag på Friskolen Nummer 45 11. Årgang Juni 2013 Læs om Lemming Byfest U8 Pigerne fra Lemming IF Dagplejebørnene arbejder koncentreret, mens de snakker og hygger sig. Dilettant i Serup Arbejdsdag på Friskolen 1 SHELL/SPAR

Læs mere

Leder. Læs om : God læselyst. Redaktionen.

Leder. Læs om : God læselyst. Redaktionen. Nummer 11 4. Årgang April 2001 LÆS OM : 25 års jubilæum, Slægtsforskning, Seniorbo, Landbrug, Kirkenyt, Lokalhistorie, Vores liv, Regnbueland, Rejsegilde, og ikke mindst Gadespejlet! Læs om : Side 2 Indhold,

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Runesten - Badminton - Garantfest - Skolejubilæum Dansemus - Kirkenyt - PC-café - Købmand Frank

for Øster Brønderslev og Hallund området Runesten - Badminton - Garantfest - Skolejubilæum Dansemus - Kirkenyt - PC-café - Købmand Frank L O K A L B L A D E T for Øster Brønderslev og Hallund området Runesten - Badminton - Garantfest - Skolejubilæum Dansemus - Kirkenyt - PC-café - Købmand Frank Fastelavn - Gadespejl - Udkantsområder - Dagplejen

Læs mere

Marts 2014. Opfindsomhed i Børne og Familiehuset. Flot parade i jagtforeningen. Julemarked i Serup Forsamlingshus. IF Centrum Håndbold

Marts 2014. Opfindsomhed i Børne og Familiehuset. Flot parade i jagtforeningen. Julemarked i Serup Forsamlingshus. IF Centrum Håndbold Nummer 48 12. Årgang Marts 2014 Opfindsomhed i Børne og Familiehuset Flot parade i jagtforeningen Julemarked i Serup Forsamlingshus IF Centrum Håndbold Motionsholdene i LIF: Et stort hold motionister siger

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Hvorfor? Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB Sparekassefonden - Efterårsmesse - Tipi Team Rynkeby - Mølleteater

Læs mere

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening To sogne Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole Bjergby Borger & Grundejerforening Mygdal Borgerforening Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening KirkeNyt Mygdal Kirke Bjergby Kirke Nr. 2-37. årgang 2015 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FEBRUAR 2014 HOLMSLAND SOGNEBLAD 16. ÅRGANG NR. 1. www.holmsland.dk 1

FEBRUAR 2014 HOLMSLAND SOGNEBLAD 16. ÅRGANG NR. 1. www.holmsland.dk 1 FEBRUAR 2014 HOLMSLAND SOGNEBLAD 16. ÅRGANG NR. 1 www.holmsland.dk 1 HOLMSLAND SOGNEBLAD 16. ÅRGANG NR. 1 FEBRUAR 2014 Udgives af: HOLMSLAND SOGNEFORENING www.holmsland.dk Bladudvalg: Iver Poulsen, Røjklitvej

Læs mere

december 2013 kulturlivet i Brylle Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie

december 2013 kulturlivet i Brylle Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie 2013 december 2013 sportsog kulturlivet i Brylle Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie INDLÆG til næste blad skal være redaktionen i hænde senest den 31.

Læs mere

Nummer 60 16. årgang Juli 2013

Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Nummer 60 16. årgang Juli 2013 Så er Byparken åben for alle! (side 22) Udsigten fra Vinderslevvej 37 den 25. maj (side 28) De nye medarbejdere ved Vinderslev Kirke (side 13) Initiativtageren til Byparken

Læs mere

i Gislev Blad for foreninger, institutioner og erhvervsliv Kirkebladet på midtersiderne KIRKE BLADET Nr. 2 November 2012 Bandholm Foto

i Gislev Blad for foreninger, institutioner og erhvervsliv Kirkebladet på midtersiderne KIRKE BLADET Nr. 2 November 2012 Bandholm Foto December - Januar - Februar Vækst Nr. 2 November 2012 i Gislev Bandholm Foto Gislev & Ellested Sogne KIRKE BLADET Kirkebladet på midtersiderne Blad for foreninger, institutioner og erhvervsliv Årgang 63

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD

STJÆR AVIS. Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005. Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD STJÆR AVIS Nr. 12 3. årgang Marts, April og Maj 2005 Den kjedsom vinter gik sin gang... INDHOLD s.2 Udlejning af forsamlingshus s.3 Foredrag med Lars Muhl s.4 Jorden Dag/ pressemeddelelse s.5 Netcamp og

Læs mere

APRIL 2012 7. årgang nr. 4 Løssalg 15,00 kr. Tøj, smykker & BrugskunsT. PLUMS GAARD TeL. - ØSTERGADE 6471 1004 38 - ASSENS. WWW.emILy-rOse.

APRIL 2012 7. årgang nr. 4 Løssalg 15,00 kr. Tøj, smykker & BrugskunsT. PLUMS GAARD TeL. - ØSTERGADE 6471 1004 38 - ASSENS. WWW.emILy-rOse. HELNÆSPOSTEN 4 APRIL 2012 7. årgang nr. 4 Løssalg 15,00 kr. TEMA: Kunstnerliv Aksel Nürnberg: Langøre Se side 10 Påskekoncert i Kærum Kirke Solist Pia Haahr se side 11 Forårsdag på Helnæs den 29. april

Læs mere

MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1. November 2014. www.maarslet-bladet.dk

MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1. November 2014. www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1 November 2014 www.maarslet-bladet.dk 2 MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 E-mail Mårslet-bladet Indlaeg@maarslet-bladet.dk www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-Bladet Lokalbladet for

Læs mere

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden

Hellevad-Egvad. Sognenyt. Kirke skole foreninger. Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19. Redaktionelt: bagsiden Hellevad-Egvad Kirke skole foreninger Sognenyt Indhold: side 2 Aktivitetskalender: Hellevad side 18 Egvad side 19 Redaktionelt: bagsiden www.hellevad.dk - www.nrhostrup.dk marts - maj 2014 Indhold Fra

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Samlingshus - Skattejægere - Julegaver - Kirke-Nyt Myretue - Grøftekant - Modeshow - Sparekassefond

for Øster Brønderslev og Hallund området Samlingshus - Skattejægere - Julegaver - Kirke-Nyt Myretue - Grøftekant - Modeshow - Sparekassefond LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Samlingshus - Skattejægere - Julegaver - Kirke-Nyt Myretue - Grøftekant - Modeshow - Sparekassefond Nummer 63 december - februar 2012 Samlingshuset

Læs mere

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Nr. 2 - Maj 2013. Sognebladet. Sognebladet. Kom til Sommerfest

Sognebladet. Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn. Nr. 2 - Maj 2013. Sognebladet. Sognebladet. Kom til Sommerfest Sognebladet Vester Nebel Sogn + Øster Starup Sogn Sognebladet 36. årgang Nr. 2 - Maj 2013 Sognebladet Kom til Sommerfest på sportspladsen i Vester Nebel 13.-16. juni 2013 1 ARNE S. ANDERSEN SMEDE- & MASKINFABRIK

Læs mere

Foreningsbladet. Livet gennem en linse. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk

Foreningsbladet. Livet gennem en linse. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk www.vonge-kollemorten.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 20. årgang Nummer 3 Sep-Nov 2014 Livet gennem en linse Nyd en stund i skyggen mens du læser en tæt pakket blad. Bliv opdateret med nyheder

Læs mere

BØGEBLADET. Pejrup, Vester Aaby og Aastrup

BØGEBLADET. Pejrup, Vester Aaby og Aastrup November 2014 6. årgang BØGEBLADET Pejrup, Vester Aaby og Aastrup Bladet udgives af NYT fra: Bøgebjerg Idrætsforening -Bøgebjergfesten - Egnsfesten - Bøgebjerghallen - Bøgebjergmessen Bøgebjerghuset/Bøgebjergskolen

Læs mere

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke!

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke! Læs om : 2 2 4-5 5 6 7 8-9 10 11 11 12-13 14-15 16 17-21 22-23 24-25 26-27 28-29 30-31 31-34 35 36 Fortvivl ikke! Hvis I ønsker at indbetale et beløb til bladet - stort eller lille - kan det indbetales

Læs mere

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips.

STJÆR AVIS. med Storring, Høver og Søballe. Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips. STJÆR AVIS med Storring, Høver og Søballe Nr. 48 13. årgang Februar, marts, april og halvdelen af maj 2014 Stjær Spejderne i færd med at lære at bruge kompas og lave aftryk af dyrespor i gips. Til venstre:

Læs mere

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august

AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD. 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august AASTRUP & VONSBÆK SOGNEBLAD 21. årgang nummer 3 2015 juni juli- august www.aastrupsogn.dk www.vonsbaeksogn.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Lige værdighed... 2 Sognenyt... 2 Kor og Koncerter...

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2012

Vium - Hvam Avis 2012 Vium - Hvam Avis 2012 Årgang 35 Nr. 1 LÆS ALT T OM fri idræt i 2012, arbejdslørdag i sognegården samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Vium-Hvam Sognegård

Læs mere

Jungshoved Nr. 4 November 2010 Årgang 6

Jungshoved Nr. 4 November 2010 Årgang 6 Jungshoved Nr. 4 November 2010 Årgang 6 INDHOLD Løst og fast... 4 Ud vil jeg! Ud! (5)... 7 Planter på Jungshoved (9)... 7 Nyt fra Jungshoved Pensionistforening... 10 Jungshoved Idrætsforening... 12 Jungshoved

Læs mere

TIDENDE. Nyt liv til gadekæret. Herringløse Maj 2014. Vi har fået et haveselskab Læs side 14. Ny tradition løbes i gang. Tønderne fik tæsk på skolen

TIDENDE. Nyt liv til gadekæret. Herringløse Maj 2014. Vi har fået et haveselskab Læs side 14. Ny tradition løbes i gang. Tønderne fik tæsk på skolen Herringløse Maj 2014 TIDENDE Læs side 4 Nyt liv til gadekæret Vi har fået et haveselskab Læs side 14 Ny tradition løbes i gang Læs side 13 Tønderne fik tæsk på skolen Læs side 12 Indhold Nyt fra Landsbyrådet

Læs mere

Vores Blad. Cykkeldemonstration. Alle op på barrikaderne. Juni 2009 - Nr. 107. Udgivet af Beboerforeningen for Nørre Vissing og Omegn

Vores Blad. Cykkeldemonstration. Alle op på barrikaderne. Juni 2009 - Nr. 107. Udgivet af Beboerforeningen for Nørre Vissing og Omegn Vores Blad Juni 2009 - Nr. 107 Udgivet af Beboerforeningen for Nørre Vissing og Omegn Foto: Allan Faurskov Cykkeldemonstration. Alle op på barrikaderne Indhold Formanden har ordet Side 3 Sankt Hans Side

Læs mere