For Dreslette Skoles distrikt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "For Dreslette Skoles distrikt"

Transkript

1 For Dreslette Skoles distrikt Marts årg.

2 Nyt fra Fællesinstitutionen I dette forår arbejdes der på alle landets skoler med den nye folkeskolereform. Det konstateres fra mange sider, at der er tale om den største forandring af skolen i mange år, en forandring, som bl.a. skal komme til at betyde: Udfordringer til alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydning af social baggrund i forhold til faglige resultater Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes Det skal ske bl.a. gennem: En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning og læring Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere Få klare mål og regelforenkling Heldigvis har vi i landsbyordningen i forholdsvis mange år arbejdet med at gøre skoledagene varierede. F.eks. mange måder at lære på, cooperativ learning, bevægelse i undervisningen, emne-fredage mv. Også skoledagens længde har vi udvidet. For en del år siden forhøjede vi timetallet i de yngste klasser, så de får fri omkring De vil så til næste år måske få dagen forlænget til omkring kl De ældste klasser får ca. 1 time mere pr. dag til ca De klare mål er man i færd med at formulere, og det skal blive spændende at se, hvad eksperterne vælger ud. De første meldinger lyder dog på, at det er meget vanskeligt at forenkle målene og samtidig reducere antallet. Målene vil blive opgjort på både nationalt, kommunalt, skole-, klasse- og elevniveau, og de vil være et centralt udgangspunkt for den opfølgning, der skal ske på alle niveauer i forhold til udviklingen i elevernes faglige niveau. Resultatmålene er klare, enkle og målbare:

3 Mindst 80 % af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år. Elevernes trivsel skal øges. Der vil blive udarbejdet IT-tests på mange områder, bl.a. videreudvikling af de nationale tests. Assens Kommune har oprettet en særlig hjemmeside, som informerer om reformen, og især hvordan man tænker den udmøntet i vores kommune. Adressen er: Dreslette Landsbyordning feb Ole Mortensen Nyt fra Fællesbestyrelsen Fællesbestyrelsen drøfter for tiden folkeskolereformen. Assens Kommune nedsatte 9 arbejdsgrupper, der skulle behandle folkeskolereformens forskellige emner. På baggrund af de anbefalinger som arbejdsgrupperne er kommet med, er der udarbejdet et oplæg til implementering af folkeskolereformen i Assens kommune. Dette oplæg er lige sendt i høring til bl.a. kommunens skolebestyrelser med svar den 24. februar. Fællesbestyrelsen indkalder snart til forældreaften, hvor der vil være beretning fra fællesbestyrelsen, temamøde om folkeskolereformen og ikke mindst valg til fællesbestyrelsen. Forældre fra vuggestue, børnehave og skole opfordres til at stille op til fællesbestyrelsen. Det er en fantastisk mulighed for at følge med i og have indflydelse på ens børns dagligdag i landsbyordningen. Tanja Løvgren

4 Dreslette Landsbyordning nu med vuggestue. Det har i flere år været et stort ønske at få tilknyttet en vuggestue til landsbyordningen, og det er vist ikke undgået nogens opmærksomhed, at Assens Kommune sidste år gav grønt lys hertil. Byggeriet gik i gang i efteråret, og der blev arbejdet på højtryk i de sidste dage op til åbningen Lokalerne blev klar, og det var dejligt at kunne byde velkommen i vuggestuen til Noah, som var det første barn, der blev indskrevet, hvilket dog ikke betyder, at Noah er helt alene i vuggestuen, da de yngste børn fra børnehaven på skift er inde og lege med og spise sammen med ham. Ligeledes er vuggestuebørnene, for nu har Noah fået følge af Frederik, inde og lege med børnehavebørnene - kort sagt en integreret institution. Vi er rigtig glade for vuggestuen, og vi er også rigtig glade for, at der allerede har været fire potentielle brugere på besøg. Vuggestuen blev officielt indviet d , hvorfra disse billeder stammer.

5 Nyt fra Borgergruppen Beretning Vi startede med en generalforsamling, hvor der var genvalg til Signe Falkesgaard og undertegnede. Desværre var der ikke flere kandidater, vi har ellers rigeligt med plads i vores bestyrelse! Arbejdet i Borgergruppen har båret præg af en bestyrelse, der mangler gejst og ny energi. Vi har arbejdet med det sædvanlige og sikre, og de gange hvor vi har forsøgt os med noget nyt er det stille og roligt gledet ud i sandet af forskellige årsager. Vores nytårskur for foreningerne er derimod et hit. Det er velbesøgt, og der er mange gode ideer og snak. Vi fik nedsat en kommunikationsgruppe, der har arbejdet bredt med både valgmøde og modtagelse af nye beboere i området. Også vores årlige formandsmøde var en succes, og på mange måder er samarbejdet mellem foreninger rigtig godt. Claus Birch har meldt sig til at stå for support og vedligeholdelse af hjemmesiden, og vi håber, at det kan gøre en stor forskel for siden og vores brug af den. Et samarbejde med beboerne i Dreslette afstedkom en henvendelse til Assens Kommune og Fyns Politi om undersøgelse og evt. implementering af nye hastigheder i Dreslette. Der er indført hastighedsbegrænsning på vejene i Dreslette, og politiet har proklameret, at de vil lave fartkontrol på strækningerne. De har dog ikke nævnt hvornår, og jeg kan kun anbefale, at man generelt kører efter færdselsreglerne. Landsby-ambassadør ordningen, som vi havde kastet vores kærlighed på, er sat på stand by. Dels mangler vi hoveder, hænder og tid og det er endnu ikke helt afklaret, hvad projektet skal gå ud på. Ligeledes er det gået med Landsbypedel-ordningen, hvor der ikke er helt enighed om, hvor lidt og hvor meget vi skal lave. Vejtræerne er overgået til kommunen, det har indtil videre ikke været den store succes. Assens kommune har ikke kunnet finde vores oprindelige aftale om arbejdsfordelingen, hvad angår pasningen af træ-

6 erne. En venlig påmindelse og en kopi af aftalen vil forhåbentlig have synlige resultater fremover. I det nye år vil vi fortsat arbejde med trafiksikkerheden i området, og vi hører gerne fra jer derude i den forbindelse. Vi håber også på at kunne skaffe penge og opbakning til et kursus i livreddende førstehjælp og en velkomstpakke til nye beboere. Ligeledes skal der tages hul på de sidste etaper af forskønnelse af Snave. Det er et meget stort projekt med etablering af p-pladser og udeområde på de to asfaltpladser ved forsamlingshuset. Først og fremmest handler det om at rejse kapital, megen kapital. Dernæst skal der laves nye tegninger, da de oprindelige ikke er mulige at gennemføre pga. lokale begrænsninger. Vi har i skrivende stund modtaget en donation på ,- fra Lions Club Haarby til projektet. Det er vi meget taknemmelige for, da det gør det lettere for os at søge og få flere penge. Det er vores forhåbning at der kommer flere successer i 2014 end 2013, og at vi forhåbentlig kan inddrage flere i Borgergruppens arbejde. Til slut vil jeg gerne rette en tak til Karen Lise Andersen og Jesper Thorsen, der begge har valgt at trække sig, for deres indsats i bestyrelsen. Og til alle andre, der har bidraget med stort og småt. Lene Rasmussen.

7 Nyt fra Dreslette Sogns Beboerforening **R E N R A B A T* * DRESLETTE SOGNS BEBOERFORENING & DRESLETTE FORSAMLINGSHUS Så er det igen ved at være tid at tænke på forårsrengøring i vore grøftekanter og rabatter. Da det har vist sig, at mange gerne vil være behjælpelige med at indsamle affald, vil Beboerforeningen og Forsamlingshuset igen gerne invitere alle, store som små, til Den store Ren Rabat - dag, søndag den 30.marts Vi mødes foran Forsamlingshuset i Snave kl (NB. Husk sommertid). Her vil alle blive udstyret med poser og kort over et område, der skal ryddes for affald. Igen i år vil vi sørge for forplejning på ruterne, tillige med opsamling af de fyldte skraldesække. Tilmelding er nødvendig - både fordi der skal fordeles veje, og fordi der vil blive serveret middagsmad kl i A-Huset ved Skolen for alle hjælperne. Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014.

8 En øldåses ret til at flyve rundt? Aluminium!...Et ganske almindeligt materiale vi alle kender fra husholdningsfolie, legetøj, gryder, vinduer etc etc. Det grå metal er blevet en vanlig del af vores forbrugsgoder, og sågar lidt set ned på i de sidste årtier. (Det holder ikke...der er jo også kun lavet af aluminium!) Sådan har det ikke altid været. Det tyske kejserhof fik hurtigt øje på de nye lette mirakelmetal. Man fik lavet hjelme, knapper og smykker i dette ædelmetal, og i fine selskaber var bestikket/servicet lavet i ægte aluminium. Alt dette var gjort muligt efter at vor store danske fysiker og kemiker H.C. Ørsted fra Rudkøbing-Langeland i 1825 fandt en metode til fremstilling af metallisk aluminium. (Jaaa...Man skal ikke tro at vi udkantsdanskere ikke er til nytte i denne verden!) Nye udvindingsmetoder kom frem og aluminium var en stor del af første og anden verdenskrigs maskineri. Neil Armstrong havde helt sikkert ikke været på månen i 1969 uden aluminium, da store dele af Saturnraketterne var bygget i dette letmetal. I 2010 antog verdensproduktionen af aluminium ca. 40 millioner tons. Energiforbruget til at fremstille 1kg rå aluminium er enormt. Det svarer cirka til at et komfur skal køre i 15timer. Sodavand og øldåser har en ultratynd belægning af plast, der gør at drikkevaren holder sig længere. Dette gør også, at dåsen er stort set u nedbrydelig og kan ligge i hundreder af år. På grund af dette, og den høje markedspris, har Danmark et pantsystem, hvor brugt aluminium bliver omsmeltet og genanvendt til rumraketter og spejderudstyr.

9 Desværre gælder dette ikke altid importerede øldåser, som mange fejlagtigt forsøger at sætte tilbage i naturens kredsløb ved at lægge dem i vejkanten, så de atter kan få deres frihed. Her bliver mange af de hjemløse dåser fladkørte, da de ikke har lært at klare sig selv. De, der ikke bliver kørt ihjel af biler, blæser ud på markerne, hvor de bliver hakket op af mejetærskere og ender som fastsiddende små skarpe stykker i maverne på køer og andre drøvtyggere, da de ikke kan opløses. En øldåse vejer ca. 15gram. Det betyder, at når du har samlet ca. 200 millioner øldåser har du aluminium nok til af få bygget din egen Boing 747 jumbojet. Måske man skulle starte allerede i dag og gemme sine dåser til en lille propelflyvemaskine? Niels Andreassen Hvem har lyst til at have sumpskilpadder som kæledyr? Jeg har to store hun sumpskilpadder, der søger et nyt hjem. De er ganske gratis hvis de bare får et godt sted at være. Er du interesseret så ring til mig på Mette Clement Jørgensen

10 I Dreslette Forsamlingshus Søndag den 2. marts kl Bedste udklædning præmieres Tøndeslagning Sanglege Pris: kr. 40 pr. person inkl. kaffe/sodavand og fastelavnsbolle Singlefest: Lørdag den 5. April kl. 20. Der serveres et par stykker brød ved ankomsten, hvorefter der er dans til kl. 24, hvor der serveres natmad. Til en pris af kun kr. 150 Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Generalforsamling: Ved vores afholdte generalforsamling blev Jan Sparvath valg ind i bestyrelsen i stedet for Birthe Pedersen. Vi byder ham hermed velkommen og håber på godt samarbejde.

11 Nyt fra Dreslette Sogns Lokalhistoriske forening. Isvinter 1947 Vinteren 1947 startede midt i januar med frost om natten. Landmændene fik travlt med at dække roekulerne med ekstra jord, andre fik travlt med at dække vandrør og lignende. Frosten fortsatte hele måneden og medførte, at alle indre danske farvande frøs til. Helnæsbugten blev hurtigt lagt til, fiskerne stangede ål og pilkede torsk på isen. Efter en kold januar kom en endnu koldere februar med ned til -24 grader. Storebælt og Lillebælt frøs til, så selv isbrydere måtte opgive og færge trafikken blev indstillet, isen var så tyk at man gik over bæltet. Isen på Lillebælt blev så tyk, at Fyn blev landfast med Als, så man begyndte at cykle på isen, nogle helt til Als. To mekanikere fra Odense ville køre fra Skovkrogen til Helnæs i en gammel Fordbil, de bandt 2 granstænger under bilen som en slags sikkerhed, hvis de skulle køre i en våge. Turen forløb uden uheld. Det kolde vejr krævede også meget brændsel, mange kunne ikke klare sig med den tildelte mængde, så der blev delt ekstra brændselsmærker ud, alle dem som kunne samlede træ i skoven og selv stubbe blev brugt for at få varme i kakkelovnen. Da der ikke var faldet sne i de første måneder, var frosten trængt langt ned i jorden, så sidst i februar kom der en voldsom snestorm og snefygningen skabte store problemer.

12 Det var før gummigedens og den moderne sneplovs tid, så at holde vejene nogenlunde farbare var håndarbejde, fortæller Gunner Mikkelsen. Husejere og gårdejere havde pligt til at stille med mandskab til snekastning. Jeg tjente på en gård i Dreslette, vi skulle stille 2 mand. I starten gik det meget godt med arbejdslysten, men efter en hel uges arbejde i snestorm og kulde forsvandt lysten! Snevejret fortsatte ind i marts med store problemer for de mange handlende for eks. bagere, købmænd, fiskere og slagtere som hver uge kørte deres vareture til deres kunder rundt i sognet. Det var tit hårde og barske ture på de smalle veje, med høje snevolde på begge sider og stærk kulde. En medarbejder fra Snave Mølle måtte engang, på vej hjem fra en tur til Skovkrogen på grund af snefald, gøre holdt ved mit hjem på Nymarksvej. Bilen stod i laden 4-5 dage før den kunne køres hjem til Snave, chaufføren måtte gå hjem, ad veje og over marker, til sit hjem på Herredsbjerg. Skolebørnene måtte ofte gå over markerne, det var drøje ture, især for de mindste, især hvis de boede i yderkanten af skoledistriktet. Vinteren slap først sit tag ind i april, og dermed var det slut på én af de strengeste vintre i Danmark. Uddrag fra artikel i årsskrift 2009 skrevet af Gunner Mikkelsen. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Arkiv (se billeder fra vinteren 1947 længere fremme i bladet.)

13 AKTIVITETSKALENDER Marts Åbent hus på Dreslette Skole kl Fastelavn i Dreslette Forsamlingshus kl Arr. Dreslette Forsamlingshus 3. Åbent hus i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette kl Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 8. Gallafest i Dreslette Forsamlingshus. kl Tilmelding til Charlotte tlf.: Arr. Dreslette aftenskole. 14. Hvorfor Dreslette? ved advokat Tanja Møllegaard Løvgren. Dreslette Konfirmandstue Arr. fredagsklubben kl Gymnastikafslutning Dreslette Skole Arr. Dreslette Gymnastik - og Idrætsforening. 30. Ren Rabat - mødested Dreslette Forsamlingshus Arr. Dreslette sogns Beboerforening og Dreslette Forsamlingshus Tilmelding til Grete Jørgensen, Tlf eller senest fredag den 21. marts 2014 April 2014 kl kl

14 Singlefest i Dreslette forsamlingshus arr. Dreslette forsamlingshus Tilmelding senest 31. marts til Kurt tlf Villy Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening DGIF - Generalforsamling A-huset, Snavevej 27A Arr. DGIF Humor og afmagt v/sognepræst Ole Buhl Nielsen. Dreslette Konfirmandstue Arr. Fredagsklubben Fælles påskegudstjeneste med Helnæs, Sønderby og Kærum sogne i Dreslette Kirke. kl kl kl kl kl Maj Deadline for næste nummer af Lokalbladet 5. Åbent i Lokalhistorisk Arkiv Dreslette Forsamlingshus 1. sal Ørbækvej 1, Snave Arr. Dreslette Sogns Lokalhistoriske Forening 9. Sæsonens udflugt i Fredagsklubben til Ansgar Kirke i Odense afg. Haarby afg. Dreslette Arr. Fredagsklubben kl kl kl

15 Billeder fra isvinteren 1947

16 Nyt fra menighedsrådet Fælles påske-musikgudstjeneste. for de 4 sogne i Dreslette kirke 2. påskedag. d. 21. april kl Oplev påskens drama i ord og musik. Der opføres en passionskantate for kor, solister, obo, fagot og orgel. Påskens historie læses. Fællessalmer. Sangere og musikere fra de 4 sogne, suppleret med kræfter udefra - har henover vinteren øvet på værket Korssilhuetter med tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen og musik af Aksel Krogslund Olesen. 2. Pinsedag på Øbjerggård Fælles friluftsgudstjeneste d. 9. juni kl for Helnæs, Dreslette, Kærum og Sønderby sogne. Messingensemblet Brasseneserne medvirker Efter gudstjenesten serveres øl, vand og pølser. Der kan benyttes kirkebil. Sønderby menighedsråd.

17 Fredagsklubben Konfirmandstuen ved Dreslette Præstegård Vinteren Arrangementer begynder kl Deltagelse er gratis Kaffe og brød kan købes for kr.30,-. Fredag d : Fredag d : Advokat Tanja Løvgren: Hvorfor Dreslette? Ole Buhl Nielsen: Humor og afmagt. Fredag d : Sæsonens udflugt Afgang fra Haarby og Dreslette kl Turen går til Ansgars Kirke i Odense, hvor vi skal se den smukke kirke og den spændende underjordiske Sognegård. Kirkens organist spiller på Nordeuropas største elektro-akustiske orgel, og også lidt på pulpiturorglet. Og så er der kaffe med kage. Kontaktpersoner: Solveig Nielsen tlf ; Birgit Stougaard tlf ; Esther Jensen tlf

18 Nyt fra Dreslette gymnastik og idrætsforening. I år har vi haft en god vinter med 4 gymnastikhold, det har kunne lade sig gøre, da vi har været heldig at få instruktører. Desværre fik vi ikke et gymnastik/spring hold til de årige i gang, da det ikke var muligt at finde en instruktør. De andre hold har kørt godt, og vi håber på samme tilslutning næste år. Denne vinter har vi kørt med badminton, der har ligget på eftermiddags og aftens tider, og fungerer således,at spillere har booket en tid og selv stået for træningen. Det kører som motions spil uden træner og tuneringer. Der er en god deltagelse, der viser, at det også vil være en aktivitet igen næste år. Den 23 marts kl afholder vi gymnastik opvisning i skolens gymnastiksal. Den 9 April afholder foreningen den årlige generalforsamling. Her håber vi at alle jer der er interesserede i vores lille forening, møder op til generalforsamlingen med nye impulser til vores lille, men vigtige forening. Vi mangler interesserede til bestyrelsen og som instruktører. At påtage sig opgaven som instruktør behøver ikke at være svær, vi kan tilbyde kurser til inspiration, og rigtig god opbakning fra bestyrelsen. Der er ingen der står alene med opgaven. Vi glæder os til et godt samarbejde Venlig hilsen Bestyrelsen.

19 Gymnastikafslutning Søndag d. 23. marts kl Indmarch med fane og fællessang Holdene viser, hvad de har arbejdet med i årets løb. Foreningen sælger efterfølgende: Kaffe, te og kage. Vi ses. GENERALFORSAMLING Tirsdag den 9. april 2013 kl I klubhuset Snavevej 27a Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab 4. Indkomne forslag 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter. På valg er Lars Werner og Mette Clement Jørgensen. 7. Evt. Vi ses! Hilsen bestyrelsen

20 Teltudlejning 1. sektion ca. 30 personer - (7 x 6 meter) kr. 1000,00 2. sektion ca. 60 personer - (7x12 meter) kr. 1500,00 3. sektion ca. 90 personer - (7x18 meter) kr. 2000,00 4. sektion ca. 120 personer - (7x24 meter) kr. 2500,00 Levering & opsætning af teltet er gratis. Når man lejer teltet følger stole og borde med gratis. - Borde & stole kan lejes særskilt! 12 stk. borde 80x240 cm (8 pers.) pr. stk. kr. 40, stk. klapstole pr. stk. Kr. 5,00 Bestilling John Nielsen Herredsbjerg Tlf: Alle indtægten går ubeskåret til Dreslette gymnastik & idrætsfore

21 Nordjyden slog sig ned i Snave Selvom det er mere end 50 år siden han flyttede fra Vendsyssel, er der stadig spor af den nordjyske dialekt, når Svend-Erik Simonsen snakker. I dag bor han i Snave sammen med Iris, der er indfødt fynbo. Svend-Erik er et kendt ansigt på egnen. Ikke alene arbejdede han som skraldemand for Snave Vognmandsforretning i 18 år, han giver også gerne en hånd med i lokalsamfundet. For eksempel var han på pletten, da der skulle plantes vejtræer, og han deltager også i plejen af dem. Men tilbage til det nordjyske. Svend-Erik blev født i 1948 i Klokkerholm, en lille flække ikke langt fra Hjallerup i Vendsyssel. Hans far arbejdede som fodermester et job, der dengang indebar hyppige flytninger, så Svend-Erik nåede at bo fire forskellige steder, inden han blev konfirmeret. Jobbet indebar også, at hele familien arbejdede med på gården, så når Svend-Erik havde fri fra skole, måtte han hjælpe til med at feje i stalden, fodre og bære mælk i spande. Men der blev også tid til at lege. Tre brødre var der i hjemmet, og Svend-Erik var den ældste. I 1963, da han var konfirmeret, flyttede familien så langt væk som til Munkebo på Fyn, hvor et nyt fodermesterjob ventede. Og med syv års skolegang i bagagen var Svend-Erik parat til at komme ud og tjene på en gård i nærheden. Sådan var det bare. Der var ingen, der spurgte, hvad man gerne ville, siger han. Efter fire år som landarbejder fik han arbejde på en betonelementfabrik i Odense, hvor han tilbragte et par år med at fabrikere elementer til de nye boligblokke i Vollsmose. Herefter fulgte et år som soldat ved gardehusarregimentet i Næstved. Næste job blev som murerarbejdsmand i Glamsbjerg. Her holdt han ud i et par år, inden han fik ansættelse på Tommerup Teglværk. Det var et hårdt job, husker han. Alligevel blev han der i syv år, lige indtil han startede som skraldemand i Snave og omegn.

22 Men nu går vi for hurtigt frem. For efter soldatertiden kom Iris ind i billedet, og i 1971 blev parret gift og flyttede ind i den nedlagte købmandsbutik i Skårup. Iris arbejdede først i Knarreborg, siden i Haarby. Selvom Svend-Erik, Iris og de to døtre boede på landet, savnede Svend-Erik at have jord og dyr at passe, og i 1987 købte de et nedlagt landbrug i Dreslette og blev fritidslandmænd med tre tønder land, et par grise og et par kreaturer. Men året efter ændrede familiens liv sig drastisk. Svend-Eriks nyrer svigtede, og som tiden gik, kunne han hverken klare job eller landbrug og måtte tilbringe mange timer i dialyse. Ejendommen blev solgt, og det nye hjem blev det mindre krævende hus, Snavevej 3a, som stod tomt. Det var en svær tid, men en forårsdag i 1997 fik Svend-Erik en ny nyre. Og den virker endnu, fortæller han i dag, 17 år senere. Efter nyretransplantationen ville Svend-Erik på arbejde igen. Han prøvede, men var for træt. Og i 1998 blev han pensioneret. Som 50- årig. I dag er Iris også pensionist. De to døtre, som begge bor i nærheden, har tilsammen skænket parret syv børnebørn. Og Svend-Erik har overskud til at være til nytte i lokalsamfundet. I otte år var han kasserer i Snave Forsamlingshus, og den tjans indebar andet end at fordybe sig i regnskaber. Når der var fester, som for eksempel dilettant, i forsamlingshuset, trådte bestyrelsen til og anrettede smørrebrød, dækkede bord og ryddede op. Hver anden søndag arrangerer han stadig bankospil, og overskuddet går til forsamlingshuset. Der kommer gerne mennesker, men det er for lidt, siger han og ville i det hele taget ønske, at flere tilflyttere var med i de lokale aktiviteter. Selv afviser han ikke, at han stiller op til forsamlingshusets bestyrelse igen. Svend-Erik Simonsen giver stafetten videre til Gudrun Falk, Herredsbjerg. Lise Lyngbye

23 Nyt fra redaktionen. Ved den nylig afholdte nytårskur blev Lokalbladets økonomi drøftet, da udgifterne til bladet er ved at være så store, at Dreslette landsbyordning må sige stop. Det drejer sig om en nettoudgift på ca kr. årligt. På mødet udtrykte de tilstedeværende formænd og bestyrelsesmedlemmer stor enighed om, at Lokalbladet er så stort et aktiv for skoledistriktet, at det fortsat skal udkomme. Der kom mange forslag til løsninger på bordet, dog ville de fleste kræve en del administration. Foreninger blev opfordret til at gå hjem til de respektive bestyrelser og høre, hvor meget hver enkelt forening kan bidrage med. Annoncer fra lokale håndværkere blev også nævnt, og selvom det i sin tid blev bestemt, at bladet skulle være uden annoncer, så ville det måske være en god ide med eksempelvis bagsiden som annonceside. Ideen kunne være, at en håndværker tegnede en lille annonce med logo, navn og telefonnummer. En sådan annonce kunne koste 500 kr. årligt. Dersom man ønskede at støtte med et større beløb kunne man for eksempelvis 1000 kr. tegne dette nummers hovedannonce. Dersom der er interesse for at tegne en løbende eller en større annonce, bedes man henvende sig til Dreslette Landsbyordning tlf eller sende en mail til kland@assens.dk eller karen.lise.andersen@skolekom.dk gerne vedhæftet et forslag til annonce. Det er stadig muligt at give et støttebeløb til Lokalbladet ved at indbetale et selvvalgt beløb på konto: Tak for de hidtidige indbetalte beløb.

24 Skal du/i have en annonce for jeres firma med på denne side???? Hovedannoncen ca. ½ side 1000 kr. pr gang Annonce kr. årligt Annonce 2 Annonce 3 Annonce 4 Annonce 5 Annonce kr. årligt Annonce 7 Annonce 8 Annonce 9 Annonce 10 Så kontakt Karen Lise på tlf eller mail til kland@assens.dk eller karen.lise.andersen@skolekom.dk Deadline for næste nummer af Lokalbladet er fredag d

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise.

Lise Almind Rønsholt blev nyt medlem i bestyrelsen velkommen til Lise. Kære medlemmer af lokalafdeling Fyn I år afholdt vi den lokale generalforsamling i Odense midtby på Kulturmaskinen ved Brandts. Vi synes at Kulturmaskinen er et dejligt sted, gode lokaler, god stemning

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015

Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Vindelev Beboerforening 2. Kvartal 2015 Fastelavnsfest Det sker Klargøring af legepladsen d. 25/4 Vi mødes kl. 9.00 den 25. April. Der bliver serveret kaffe og rundstykker. Vi håber at der er mange velmødt

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar

Krejbjerg Nyt. Ekstraordinær generalforsamling 1. februar Fællesspisning 28. januar Januar Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Januar 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning 28. januar 2011 Ekstraordinær generalforsamling 1. februar 2011 Fastelavnsfest 6. marts 2011 Formandens

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Forældrebrev den 20. december 2013

Forældrebrev den 20. december 2013 Forældrebrev den 20. december 2013 1. Præcisering på vores hjemmeside omkring søskendetilskud Hidtil har der på hjemmesiden stået: Der ydes søskendetilskud til forældrenes betaling af skole og SFO. Elever

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

For Dreslette Skoles distrikt

For Dreslette Skoles distrikt For Dreslette Skoles distrikt Marts 2013 15. årg. Nyt fra fællesinstitutionen Når dette Lokalblad udkommer har vi haft åbent-hus-lørdag på skolen. Det har vi hvert år, som regel den første lørdag i marts.

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Landsbynyt December 2011

Landsbynyt December 2011 Landsbynyt December 2011 Kære forældre Julen er forventningernes tid i hvert fald hos alle de børn, vi er sammen med hver dag i Sebber Landsbyordning. Forventning og glæde ser vi i deres ansigter, når

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Gamborg Sogns Jagtforening. Program

Gamborg Sogns Jagtforening. Program Gamborg Sogns Jagtforening Program 2012-2013 Generalforsamling onsdag d. 2. maj 2012 Der blev afholdt generalforsamling den 2/5 i spejderhytten i Gamborg, med deltagelse af 11 medlemmer. Bjarne Larsen

Læs mere

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling www.christiansbjerggrundejerforening.dk www.facebook.com/grundejerforeningenchristiansbjerg Medlemsorientering 2 2019 Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling torsdag den 11. april 2019

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Referat fra generalforsamling Tirsdag d. 12. marts kl

Referat fra generalforsamling Tirsdag d. 12. marts kl Referat fra generalforsamling 2019 Tirsdag d. 12. marts kl. 19.00 1. Indledning med andagt 2. Valg af dirigent/referent Heidi Empleo Broe Hansen er referent Egon Skødt er dirigent 3. Formandens beretning

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen )

I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Hold Øje Uge 22. Kort uge og et kort Hold Øje. I dag fredag er det sidste skoledag for tigerne Yes. I fodbold blev det som vanligt en sejr til lærerne (så vidt jeg lige kunne tælle sammen ) Vi er så småt

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 Kære Lærere, pædagoger, bestyrelse, forældre og elever! Jeg vil hermed tak for nogle gode år i Landsbyordningen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Så kom foråret og sommeren næsten på en gang vi har også ventet længe på lidt sol, men især også til at se hvordan haven ville se ud efter vinteren. Det har været et

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014 Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2014 Fællesspisning Fredag, den 11. april kl. 18.30 i forsamlingshuset. Menû: Hamburgerryg m/kartofler, aspargessovs og gemûse. Rå frugt

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Februar 2013 Fællesspisning Fredag den 8. februar kl. 18.30 årets første fællesspisning. Fastelavnsfest Søndag, den 10. februar kl. 14.00 i

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6 Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 44-2013 Side 1 Side 2 Musik for 4.-5. kl. om Carl Nielsen Invitation til bedsteforældredag

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 11 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ I morgen er der: Lørdagsskole med følgende program: 8.45 9.00 12.00 9.00 10.30 10.30 13.00 11.00 12.00 Morgensang for

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

En Bindestreg - Juni 2014

En Bindestreg - Juni 2014 Skægkærskolen Sindingvej 15, 8600 Silkeborg Telefon: 89 70 26 00 / E-mail: cbv@silkeborg.dk En Bindestreg - Juni 2014 Særudgave i anledning af Skolereformen. Kære forældre. Denne udgave af Bindestregen

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj September oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Meddelelser Kørsel

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

Hilsen fra forstanderen

Hilsen fra forstanderen Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hermed endnu en udgave af Rynkenyt. Tak for jeres opbakning til vores arrangementer jeg oplevede en meget hyggelig Nytårskur og fastelavnsfest. Det er dejligt at både

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Sæsonprogram 2014/2015 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang ved skolegården) Kontingent Børn/junior: Voksne over 21 år: Støttemedlemmer:

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 12

Nyhedsbrev til pårørende. Kastanie Allé 12 Nyhedsbrev til pårørende Kastanie Allé 12 Nr. 1 Dato 1.marts 2018 Nyt fra tilbuddet Det der optager os i øjeblikket er naturligvis flytningen til Bøge Allé 15. Der er mange snakke om indkøb og hvad borgerne

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Hilsen fra forstanderen Kære alle.

Hilsen fra forstanderen Kære alle. Hilsen fra forstanderen Kære alle. Så er der igen gået tre måneder, og endnu en udgave af Rynkenyt skal laves. Siden sidst har vi fået resultatet af Brugerundersøgelsen fra 2018, og jeg har været rundt

Læs mere

HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med.

HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med. HUSK tilmelding til årets fest i Låstrup. Festen løber af stablen på lørdag og du kan endnu nå at være med.. HUSK: Præmiewhisten starter i Borups klubhus onsdag den 21. september. Vi spiller igen præmiewhist

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang.

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang. Rolstrup Tidende April 2013 52. udgave 6. årgang. Gerda s hjørne Nu orker vi snart ikke mere blæst og kulde!! - Marts har da i særklasse været kold og blæsende, og jeg som troede foråret var lige om hjørnet!!

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere