Generelt om hjemmesiden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelt om hjemmesiden."

Transkript

1 Velkomsthilsen til dig der er ny på DOF Fyn webben. Kære nye bruger. Velkommen til den nye hjemmeside for DOF Fyn. Vi vil her give dig en guide til siden, som vi håber at du får gavn af. Generelt om hjemmesiden. Går du ind på Doffyn.dk, skal du starte med at logge ind nederst i venstre hjørne. Så har du adgang til debatforum og evt. andre rettigheder. Check at du er logget ind. Virker dit login ikke, så kontakt os på Obs. Overalt på hjemmesiden anvendes blå tekst til at angive enten et link, som kan føre til yderligere informationer og valgmuligheder eller en mulighed for sortering af data i en tabel Vær dog opmærksom på, at der til disse funktioner anvendes gul tekst, hvis teksten er placeret på en blå baggrund. Forsiden. I midten af siden er der 3 blokke: Øverst Nyeste billeder, hvor du kan trykke på billederne for at se de enkelte i større format. I midten er der "Sidste nyt", hvor den vigtigste, aktuelle historie er vist. I bunden ser du bemærkelsesværdige observationer på Fyn for de seneste 3 dage. Du har her mulighed for selv at sortere observationerne blot ved at trykke på de blå kolonnefelter. Vælger du f.eks. "Art", vil listen blive sorteret på de arter, der er set de sidste 3 dage. Rækkefølgen af de sorterede data kan vendes ved endnu et tryk på kolonneoverskriften. Eksperimenter selv. Man kan ikke lægge observationer direkte ind på den nye side.

2 Du skal oprette en konto på Dofbasen.dk og lægge dine obs. ind der. I samme øjeblik de er lagt ind i Dofbasen.dk, vil de bemærkelsesværdige obs. blive vist på "vores" side. Benyt eventuelt linket til Dofbasen øverst i tabellen og følg vejledningen på Dofbasen. I højre side får du overblikket over hvilke informationer, der er de nyeste lige nu: I "Næste arrangementer" vises de 3 arrangementer, der er tættest på at blive afholdt. Tryk på linket og læs mere. Nederst findes et link til kalenderen, hvor du hurtigt får en oversigt over alle arrangementer i den periode, som du ønsker at se. I "Nyeste links" bliver du ført videre til sider, der er interessante for fuglefolk. Her vises kun de 3 senest indlagte links for at se samtlige indlagte links skal du benytte menupunktet Links i venstre side. Endelig er der "Debatforum" hvor du kan læse de seneste indlæg om fuglerelaterede emner. Som bruger er du meget velkommen til selv at deltage i debatten. Alle indlæg er velkomne så længe at de holdes i en sober tone. Menu-fanen. Vi bevæger os nu i menuen til venstre på siden. "Forsiden" "Hvem er vi" Trykker du på dette link vender du tilbage til Forsiden, uanset hvor du ellers er på hjemmesiden. Her får du overblikket over hvem der sidder i bestyrelser og udvalg under "Lokalafdelingen". Her finder du også "Vedtægter", "Generalforsamling" og "DOFs naturpolitik". Når du er logget ind på siden, vil du ligeledes kunne se en undermenu - Brugere - der som minimum viser basisdata på alle andre, som har en konto på siden.

3 "Nyheder" "Observationer" "Fugleture mm." Vi opfordrer dig til at "åbne" din profil,så andre medlemmer kan se mere om, hvem du er. Dette gør du ved at trykke på "Ret profil" nederst i venstre hjørne(du skal være logget ind). Dette bringer dig frem til et skema, hvor du kan rette din personlige profil. "Aktuelle" viser alle de historier, der er "aktive" på siden lige nu. Dvs. flere end de tre du kan se i højre side på Forsiden. Med "aktiv" menes, at vi har valgt, at det er nogle historier, der stadig er vigtige at vise nu. I "Arkiv" vises de historier,der ikke længere er aktuelle. Administrationen af disse 2 kategorier foregår ved, at vi sætter en start og slut publiceringsdato på alle de indlæg, vi modtager. Her har du mulighed for at gå mere i dybden med de observationer der ligger i Dofbasen. I "Obs. på Fyn" kan du ændre på kriterierne for hvilke observationer, du ønsker at se. Du kan f.eks. vælge, at kun SU arter skal vises i et af de valgbare tidsrum. I "Lokalitetsobs." skal du vælge kommune, og bliver så ført frem til et skema, hvor du kan søge observationer fra lige netop din lokalitet de sidste 10 dage - igen med mulighed for at lægge filtre ind, efter hvor sjældne fuglene er. Her kan du også finde en artsliste for netop din lokalitet. I "Dofbasen - søg" kan du søge på alle observationer fra hele landet i Dofbasen. I "Fugleture" kan du læse om alle de fugleture som er programsat - og ikke kun de 3 der er i højre side af forsiden. Under "Andre arrangementer" kan du læse om andre begivenheder, der f.eks. kan være foredrag. I "Kalender" får du et hurtigt overblik over alt, hvad der sker i de enkelte måneder vist på en kalender. Tryk på kalenderen der, hvor der er en begivenhed og læs mere.

4 "Lokaliteter" "Fotogalleri" I "Arkiv" vises gamle arrangementer, der ikke længere er aktuelle. I "Fuglelokaliteter" finder du en oversigt over alle de fuglelokaliteter på Fyn, som findes i Dofbasen. Det er mere end 1.500! Du kan søge alfabetisk via bogstaverne øverst i menuen. Du kan også vælge kun at søge på de lokaliteter, der er lavet en beskrivelse for. Når du søger på en lokalitet bliver du ført hen til et skema, hvor du i toppen kan vælge at se en artsliste fra den pågældende lokalitet. Vil du vide hvad, der er set på lokaliteten de sidste 10 dage, kan du vælge mellem "Alle obs.", "Bemærkelsesværdige obs.", " SU eller SUB obs.". Endelig har du også mulighed for at få vist den ønskede lokalitet på et kort. Du har også muligheden for kun af få vist beskrivelser af de områder, der er lavet en beskrivelse på. Prøv at trykke på "Vis kun lokaliteter med beskrivelser". Nu kan du trykke på disse lokaliteter og se beskrivelse af området, adgangsforhold og fuglene i området. Til de fleste beskrivelser er der også billeder, der passer til disse 3 kategorier. Du vil opdage, at kun ganske få lokaliteter er beskrevet, og vi tager med stor tak mod flere lokalitetsbeskrivelser. Lokalitetsbeskrivelser er en funktion med rigtig mange muligheder. Prøv at trykke på "Karlsmosen, Egeskov." Billeder mangler på denne lokalitet, men bemærk linket i toppen. Et enkelt tryk og du kan se flere videoer fra området. I "Kort" kan du zoome ind på et Fynskort med musen. Prøv at gøre dette indtil at overskriften ændres: Det starter med en overskrift der hedder: Fuglelokaliteter på Fyn - zoom for at se lokaliteter i området. Gør dette indtil, der med blåt vises "Vis alle lokaliteter". Tryk på dette blå link og du kommer nu til et kort med samtlige lokaliteter i det kortudsnit, du har valgt. Tryk på en af de røde markeringer og du kan nu via et skema se Dofbasens artsliste for området og evt. en beskrivelse, hvis vi har lavet en. I "Fuglebilleder" kan du se samtlige fuglebilleder der er uploaded indtil nu. Trykker du på f.eks. "Musvåge" vil alle billeder af denne art blive vist. Vi arbejder på en bedre søgefunktion.

5 "Aktiviteter" I "Andre billeder" vises fotos, der ikke lige har med fugle at gøre. Det kan være personer, sommerfugle og meget andet, som fuglefolket støder på i felten. I "Alle billeder" vises samtlige billeder i databasen. I Søg har du mulighed for at søge efter billeder af bestemte fugle eller andre motiver. Du kan f.eks. søge med hele fuglenavne eller med stavelser. Eksempler; mu vil give både musvit, musvåge, mursejler m.fl., hvis der findes billeder af disse ugle vil eksempelvis give skovhornugle, mosehornugle, dagpåfugleøje, hvis der findes billeder af disse I "Fotografer" ser du en oversigt over de personer der har taget billeder til hjemmesiden. Tryk på et navn og se alle de billeder den pågældende har lagt op. I "Send et billede" findes en vejledning til at sende os et eller flere billeder, som du ønsker at få lagt op på siden. Hvis du jævnligt har billeder til hjemmesiden, så kan du få mulighed for selv direkte at lægge dine billeder op. Du skal blot skrive til os på den angivne mailadresse. Vi er meget interesserede i gode fuglefotos. Her findes undermenuer til de væsentlige større aktiviteter, som finder sted under DOF Fyn. Keldsnor Fuglestation giver en kort introduktion til arbejdet m.m. på fuglestationen. Desuden har du mulighed for opgørelser over ringmærkningstal og observationer fra området ved at benytte linkene i de enkelte sektioner til højre. Caretaker giver en kort omtale af projektet og viser de fynske caretakerområder med en link til hvert enkelt områdes hjemmeside, hvor du kan læse mere. Punkttælling giver en kort introduktion til projektet og vejledning til optællingsmetoden. Atlas III vil løbende blive opdateret efterhånden som Atlas III projektet udvikler sig.

6 Dokumenter Debat Her vises alle dokumenter, som bliver tilknyttet hjemmesiden. Dokumenterne grupperes efter type/indhold i forskellige kategorier. Kategorierne vil løbende kunne udvides/ændres, hvis der skulle blive behov herfor. Bemærk muligheden for at sortere dokumenterne ved at trykke på et af de gule kolonnenavne, hvilket skulle lette søgningen efter bestemte dokumenter. Under Debat har du mulighed for at give din mening til kende om emner, der er relevante for fuglefolk m.m. Du skal være logget på for at kunne skrive et indlæg. Efter behov/forslag fra brugerne oprettes nye fora. Der er kun et krav til indlæggene der skal anvendes en sober tone. Når du vil skrive et indlæg, starter du med at vælge, hvilket forum det hører til klik på navnet, f.eks. Hjemmesiden. Herefter får du to muligheder: vil du svare på et tidligere indlæg, så skal du trykke på dette indlæg, hvorefter indlægges åbnes og du har en svarknap øverst til venstre, som du trykker på. Skriv dit indlæg og send vil du oprette et nyt indlæg, så skal du trykke på Opret nyt indlæg. Skriv dit indlæg og send Links Bliv bruger Her findes en samling relevante links. Har du kendskab til gode, relevante hjemmesider, som du mener bør kendes af mange flere, så send en mail med adressen til Her findes linket til DOF Fyns konto på youtube, hvor brugerne kan lægge/har lagt små videoer ind. Bemærk, at det også er her du finder linket til den gamle DOF Fyn hjemmeside, hvor du stadig kan søge efter data og informationer, men ikke mere kan blive logget ind. Vejledning til oprettelse af nye brugere samt til vedligeholdelse af din personlige profil.

7 Login Log ind og udnyt alle hjemmesidens muligheder, herunder se brugerliste, deltag i debatten og vedligehold din profil. Afhængig af den brugertype, som du er tildelt, så kan dur eventuelt også have flere rettigheder. Ved at trykke på Hængelåsen - der vises såfremt din brugertype berettiger hertil får du mulighed for at benytte dig af sådanne rettigheder.

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk

En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk En nem vej til viden - www.statistikbanken.dk Kom i gang med Statistikbanken Statistikbanken er Danmarks Statistiks offentlige database, hvor alle kan få adgang til relevant statistik, der beskriver det

Læs mere

Manualen til O-service

Manualen til O-service Manualen til O-service En vejledning for alle brugere og administratorer Af Flemming Aa. Bruun Farum Orienteringsklub Indholdsfortegnelse 1.Introduktion...3 2.De gængse funktioner...4 Logge på og af O-service

Læs mere

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden NIS Kvikguide Kom godt i gang Velkommen til NIS EG Kommuneinformations webbaserede lovinformationssystem. Denne kvikguide giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du kan gå i gang med det

Læs mere

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013

Spiked Reality. Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder. Version 2.0, september 2013 Spiked Reality Kvikguide til oprettelse af tilbud, nyheder og begivenheder Version 2.0, september 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mine oplysninger... 3 Online Administration... 3 Dit log ind...

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive

Spil og svar. Journal nr. 13.12.599. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Journal nr. 13.12.599 Spil og svar Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Spil og svar

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012

KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Version 1.2 - Udgivet 22/5 2012 KaBoo brugermanual Kom igang med KaBoo Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge KaBoo - DKMs kalender- og bookingsystem. Manualen indeholder

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Intro til Fronter for studerende

Intro til Fronter for studerende Intro til Fronter for studerende I denne manual vil vi gennemgå: - Login i Fronter - Fronters brugerflade - Dagens (Fronters forside) - Navigation i rum og læsning/upload af dokumenter - Hvordan man opdaterer

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner

Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Professionel Hjernetræning - Nyt layout og nye funktioner Onsdag d. 24. september bliver der gennemført en større opdatering af Professionel Hjernetræning. Der kommer nogle nye funktioner, og andre steder

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

3S brugermanual VERSION 2

3S brugermanual VERSION 2 3S brugermanual VERSION 2 Version 2.2 - Udgivet 20/7 2012 3S brugermanual Kom igang med 3S Med denne manual kan du hurtigt komme i gang med at bruge dine nye eller opdaterede hjemmeside. Det er en trin-for-trin

Læs mere

mininstitution vejledning

mininstitution vejledning 29.04.2014 mininstitution vejledning Indhold Velkomst... 3 Loginmuligheder... 3 Håndtering af ind- og udmeldelser... 4 Beskeder... 5 Beskedpolitik... 5 Beskedmodulet... 6 Besked via SMS... 7 Forældreinformationer...

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2

Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 Bruger Manual til C-Soft Webshop Version 2 1 1. Indhold 6 2. Log ind til administrationen 7 3. Administrationen forside 8 4. Menu Bjælke 9 4.1 Start 9 4.2 Varekatalog 9 4.2.1 Varegrupper 9 Indsæt ny varegruppe

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere