Lindholm som udrejsecenter er nu helt droppet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lindholm som udrejsecenter er nu helt droppet"

Transkript

1 Lindholm som udrejsecenter er nu helt droppet Efter seneste folketingsvalg udtalte bl.a. Morten Østergaard fra Radikale Venstre, at planerne om Lindholm ville blive droppet. Og det er nu endeligt meldt ud fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, at planerne om et udrejsecenter på øen nu helt er taget af bordet. Det skriver eb.dk, der samtidig skriver, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye nu vil arbejde på at finde en billigere løsning for at få de kriminelle udlændinge ud af Danmark.

2 Lindholm ligger i Stege bugt

3 Lindholm som udrejsecenter er droppet Dannelsen af en ny socialdemokratisk regering med Mette Frederiksen som statsminister får stor lokalområdet ikke mindst Kalvehave. betydning for Morten Østergaard (R) udtaler nemlig, at en del af aftalegrundlaget betyder, at planerne om Lindholm som nyt udrejsecenter er droppet. Det betyder, at befolkningen i lokalområdet omkring Lindholm ikke længere skal bekymre sig om hvilken betydning et udrejsecenter ville få for området. Det er en fantastisk god nyhed ikke kun for Kalvehave og Møn men for hele vores kommune. Og det viser hvad vi kan, når borgere og politikere står sammen, udtaler borgmester Mikael Smed i en pressemeddelelse. Det lykkes, og det er en fantastisk god nyhed ikke kun for Kalvehave og Møn men for hele vores kommune. Og det viser hvad vi kan, når borgere og politikere står sammen.

4 Morten Østergaard svømmede fra Lindholm til Kalvehave lørdag d. 30. marts 2019 for at sætte fokus på den daværende beslutning om at etablere et udrejsecenter på Lindholm

5 Færgen der sejler mellem Kalvehave og Lindholm

6 Lindholm ligger i Stege bugt Bevarende lokalplan for Lindholm sendes i høring Kommunalbestyrelsen har godkendt Forslag til Bevarende Lokalplan O for Lindholm Ø. Udarbejdelsen af lokalplanen blev igangsat i marts 2019 i forbindelse med DTU Veterinærinstituttets fraflytning af øen Lindholm ultimo 2019 og regeringens planer om etablering af et udrejsecenter på øen for udlændinge, der er uønskede i Danmark. Forslaget er udarbejdet med henblik på, at de bærende bevaringsværdier på Lindholm Ø beskyttes, og at øens kulturarv bevares og sikres. Øen Lindholm er i kommuneplanen udpeget som Kulturmiljø Lindholm, med dens særlige bebyggelse og beplantning, er en vigtig formidler af en helt særlig kulturarv. Øen blev i 1925 købt af staten, som i 1926 oprettede en forsøgsstation for mund- og klovsyge. Fra 1938 blev der her fremstillet vaccine mod mund- og klovsyge. Forskningsstationen blev indrettet på denne ø specielt med henblik på at kunne hindre smittespredning.

7 Bevarelsen af kvaliteterne i kulturmiljøet Lindholm Ø, de enkelte huse, bebyggelsesstrukturen og haven og de landskabelige elementer afhænger af, hvordan eventuelle ændringer gennemføres om der tages de fornødne hensyn til øens kulturmiljø som helhed. Det er netop sammenhængen mellem de bevaringsværdige bygninger, deres funktion og landskabet imellem og omkring dem, der gør øen til et særligt kulturmiljø. Borgmester Mikael Smed glæder sig over at den bevarende lokalplan nu er udarbejdet og klar til at komme i offentlig høring: Lokalplanforslaget handler om at bevare den helt unikke kulturarv, vi finder på øen, som jo er et vigtigt stykke danmarkshistorie. Øen har igennem knap 100 år givet arbejde til mange mennesker og fortæller os om dansk landbrugs succeshistorie, hvor udvikling og forskning har skabt sunde besætninger og sikret stor eksport. Jeg håber, at en ny regering kommer på nye tanker med hensyn til anvendelsen af øen. Ikke mindst for at handle økonomisk ansvarligt og fokusere på velfærd. Gennemføres planerne om et udrejsecenter på Lindholm, håber jeg på at vores nye regering vil respektere vores bevarende planlægning for en markant kulturarv af national betydning på Lindholm Ø, siger Mikael Smed. Den bevarende Lokalplan for Lindholm Ø vil alene regulere de bevaringsværdige bygninger og omgivelser så som have, landskab og beplantning, således at de som bevaringsværdigt udpegede elementer ikke må ændres eller fjernes. Lokalplanens formål er således at sikre både bygningsmæssige og landskabsmæssige bevaringsværdier.

8 Lokalplanforslaget er i fire ugers høring fra den 07. juni til den 05. juli 2019, og forventes vedtaget i august Morten Østergaard svømmede fra Lindholm Kalvehave se billeder (B) til Den radikale formand sprang i bølgerne lørdag den 30. marts og tog svømmeturen fra Lindholm til Kalvehave. Det hjorde han for at holde fokus på beslutningen om, at Lindholm skal omdannes til et udrejsecenter for kriminelle asylansøgere, der står til

9 udvisning. En beslutning som partiet ikke er enig i og svømmeturen skal være med til, at holde gang i debatten.. Morten Østergaard klarede turen fint sammen med to medsvømmere og gik efter svømmeturen i land i Kalvehave. Svømmetur fra Lindholm til Kalvehave

10 Svømmetur fra Lindholm til Kalvehave

11 Ankommet til Kalvehave

12

13 Også Zenia Stampe (B) var mødt op hun sprang dog ikke i vandet, men fejrede sin 40 års fødselsdag i det gode vejr på Kalvehave havn

14 Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed (A) deltog også i arrangementet. Se hele debatten om Lindholm fra 17. december 2018 her [Video] Der var mødt mange hundrede mennesker op til debat om udrejsecenter Lindholm i DGI Huset i Vordingborg d. 17. december Her blev der stillet spørgsmål til de fremmødte folketingspolitikere, der samtidig fik lejlighed til at fortælle om deres bevæggrunde i denne sag og det blev tydeligt hvilke partier der er for og hvilke der er imod

15 udrejsecenteret og ikke mindst hvad der bekymrer borgerne i området. Her kan du se hele debatten den varer knap 2 timer: Udrejsecenter på Lindholm er uansvarlig økonomisk politik mener Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Pengene kunne anvendes langt mere effektivt ved en udbygning af et af de eksisterende udrejsecentre og besparelsen kunne i stedet anvendes til at opretholde velfærdsniveauet eller lette skattetrykket for den almindelige danske. Det skriver Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse. Partiet anerkender behovet for udrejsecentre men at bruge 3/4 milliard kroner på et udrejsecenter på Lindholm i Stege bugt mener partiet ikke er udtryk for ansvarlig økonomisk politik. Der udtrykkes samtidig bekymring for den effekt som udrejsecentret vil have på de nære omgivelser i Kalvehave, Langebæk, Stensved, Præstø og på Møn.

16 Partiet tager klar afstand fra beslutningen om, at benytte Lindholm til udrejsecenter og opfordrer regeringen til at genoverveje spørgsmålet. Lindholm Biosfære en del af Møn Møn Biosfære er et unikt naturområde og biosfæreområdet er inddelt i zoner, som er baseret på den danske miljølovgivning og UNESCOs vejledning for biosfæreområder. Lindholm i Stege

17 bugt ligger i en såkaldt bufferzone, der betyder at området omgiver eller støder op til kerneområdet i biosfæren. Umiddelbart nord for Lindholm (ca. 500 meter) ligger et kerneområde i biosfæren ud for Nyord et kerneområde har en særlig mangfoldig og artsrig natur. På Nyord ligger et stort fuglereservat. Udover dette er Møn et yndet turistområde for masser af danskere, tyskere og andre nationaliteter. De to havnebyer Kalvehave og Stege ligger på hver sin side af Lindholm man kan se øen fra land hele vejen rundt så øde er den ikke. Tværtimod kunne det blive et fantastisk turistmål med små bådruter fra både Stege og Kalvehave det behøver ikke at være færger. Lige nu er man med planerne om et udrejsecenter til en kvart milliard kroner om året med Dansk Folkeparti i spidsen ved at ødelægge et fantastisk område i Danmark, der ellers har stort potentiale for natur og turisme. Læs mere om Møn Biosfære på Vordingborg Kommunes hjemmeside.

18 Lindholm underskriftsindsamling busrute til København og Planerne om at placere et udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle udlændinge på Lindholm i Stege bugt har sat gang i mange initiativer.

19 En underskriftsindsamling pointerer, at man blot flytter et problem fra et sted i landet til et andet. I skrivende stund har 4300 skrevet under og hvis man har lyst til at skrive under så foregår det her: lm Lindholmbussen En daglig busrute mellem Kalvehave og København er et andet initiativ som går ud på, at der dagligt skal køre en bus mellem de to byer med de udvisningsdømte kriminelle udlændinge. Ruten skal gøre det lettest muligt for de indsatte på Lindholm, at tage væk fra Kalvehave, med stoppested ved Stogs-linje, metro og med endestation Christiansborg. Bussen kører retur om eftermiddagen. Idéen er, at politikerne dagligt gøres opmærksom på, at det er en dårlig idé, at gøre Lindholm til et udrejsecenter. Man kan støtte busruten ved at tilmelde sig her: Man støtter ved at tilkendegive, at man gerne vil være med til at betale for busruten jo flere, der støtter jo billigere bliver det at støtte. Over 100 har allerede tilmeldt sig.

20 Lindholm i Stege bugt Vordingborgs borgmester

21 opfordrer til at deltage i debatten om Lindholm Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune blev noget overraskede, da det blev meldt ud, at Lindholm fremover skal huse kriminelle udviste udlændinge. De var ikke informeret og blev orienteret om dette på samme måde som alle andre. Der er utilfredshed med både forløbet og selve placeringen på Lindholm. På den nye Facebook-side Debat om Udrejsecenter Lindholm bliver der lagt op til debat og der ligger også et åbent brev til Kristian Jensen og Inger Støjberg. I brevet står blandt andet Etableringen af et nyt udrejsecenter på Lindholm giver efter vores opfattelse hverken mening økonomisk eller samfundsmæssigt. og der opfordres til at der skal findes en samfundsmæssig ansvarlig løsning. Der ligger også en video hvor borgmester Mikael Smed opfordrer til at deltage i debatten. Deltag selv i debatten om Lindholm her.

22 Lindholm ligger fantastisk synd at dens skønhed ikke bliver udnyttet Lindholm midt i Stege bugt er en lille ø, der ligger mellem Kalvehave på Sydsjælland og Stege på Møn. Dronning Alexandrines bro (i daglig tale Møn-broen) går fra Kalvehave til Møn og på turen over broen kan man hele tiden se Lindholm til den ene side. Kalvehave har en hyggelig lystbådehavn og ved lystbådehavnen går også færgen til Lindholm. Stege bugt er en naturperle. Nord for Lindholm ligger et helt specielt sted, nemlig Nyord, som er en lille ø, der er kendt

23 for sin specielle stemning og at man f.eks. ikke må køre bil i den lille by Nyord. Man kommer til øen Nyord fra Møn via en lille dæmning. På Nyord ligger også et fuglereservat. Lige før man kommer til Nyord kommer man igennem Ulvshale, som er et stort sommerhusområde med en fin sandstrand ud til Østersøen. Om sommeren summer Stege by af liv fra de mange turister som Møn tiltrækker ikke mindst tyske turister. Ikke mindst tirsdagsmarked i Stege er meget populært. Et område med masser af idyl og fantastisk natur og derfor selvfølgelig populært blandt turister. Øen Lindholm har i mange år været speciel fordi den har været brugt til at udvikle vacciner mod blandt andet mund- og klovsyge under DTU. Denne aktivitet lukker ned og nu har regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti altså besluttet, at Lindholm i stedet skal blive udrejsecenter for kriminelle udlændinge. Det virker absurd at øen nu får denne funktion omringet af turistområde og dansk idyl. Tænk hvis Lindholm i stedet blevet lavet om til et unikt sted at holde sin ferie øen ligger smukt lige midt i Stege bugt og der er ikke længere til land end at man nemt kan se til både Sjælland og Møn. Der er masser af lystsejlere i det smukke farvand. Lindholm er en fantastisk mulighed for at lave et sted, som kan blive noget helt særligt og til glæde for mange mennesker. Desværre er planerne jo nu helt anderledes meget trist og meget dyrt. Der skal bruges over 700 millioner kroner på at lave Lindholm om til dette udrejsecenter.

24 Ny finanslov: Kriminelle udlændinge placeres på Lindholm, der ligger mellem Kalvehave og Stege Den nye finanslov for 2019, der er vedtaget fredag d. 30. november 2018 betyder blandt andet, at Lindholm i Stege bugt fremover skal huse kriminelle udlændinge, der egentlig skal udvises, men af forskellige årsager ikke kan udvises endnu.

25 Lindholm ejes af staten og har indtil nu været brugt af DTU til forskning. Tidligere blev der produceret vaccine mod mundog klovsyge under Statens Veterinære Institut for Virusforskning. Folketingssalen, Christiansborg

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig Til Vordingborg Byråd Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig - Lavfrekvent støj er et tiltagende problem ved de nye vindmølletyper. Man ved endu ikke så meget om lavfrekvent

Læs mere

Midtmøn. Midt Møn. Midt Møn. Bårse Præstø Jungshoved. Lundby. Allerslev / Skibinge. Mern. Ørslev. Kastrup / Neder Vindinge. Kalvehave.

Midtmøn. Midt Møn. Midt Møn. Bårse Præstø Jungshoved. Lundby. Allerslev / Skibinge. Mern. Ørslev. Kastrup / Neder Vindinge. Kalvehave. Midtmøn Bårse Præstø Jungshoved Lundby Allerslev / Skibinge Ørslev Mern Kastrup / Neder Vindinge Vordingborg Nyråd Stensved Kalvehave Midt Møn Stege Lendemarke Østmøn Midt Møn Bogø Vestmøn 176 Kulturmiljøer

Læs mere

Kalvehave Strandpark. Foreningen Den Gule Stald - Kalvehave Havn - www.dengulestald.dk - tlf. +45 26212703 19. oktober 2013

Kalvehave Strandpark. Foreningen Den Gule Stald - Kalvehave Havn - www.dengulestald.dk - tlf. +45 26212703 19. oktober 2013 Kalvehave Strandpark Havneomdannelse i et yderområde Der har været meget N fokus på omdannelsen af de store havne, hvor man har kunnet profitere af beliggenheden midt i større byer. De små havne som f.eks.

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til Kommuneplantillæg - Campingplads for autocampere

Indkaldelse af forslag og idéer til Kommuneplantillæg - Campingplads for autocampere VORDINGBORG KOMMUNE AFDELINGEN FOR PLAN OG BY Indkaldelse af forslag og idéer til Kommuneplantillæg - Campingplads for autocampere nov. 2017 vordingborg.dk Ideoplæg - Campingplads for autocampere INDLEDNING

Læs mere

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

TÆTTERE PÅ VANDET. Nyhedsbrev september 2019 LYSTBÅDEHAVNE. vordingborg.dk

TÆTTERE PÅ VANDET. Nyhedsbrev september 2019 LYSTBÅDEHAVNE. vordingborg.dk TÆTTERE PÅ VANDET Nyhedsbrev september 2019 vordingborg.dk LYSTBÅDEHAVNE Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Lystbådehavne Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Betina Nymand

Læs mere

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol.

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol. Landskabet naturen planter og dyr Genner Bugt og dens forlængelse ind i landet, er en gammel tunneldal, skabt under isen i sidste istid. Selve Kalvø er egentlig blot en bakke i landskabet, der stiger op

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen.

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen. Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 04 Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i HVIDOVRE KOMMUNE TILLÆGGETS FORMÅL OG INDHOLD Dette Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 er lavet i forbindelse med

Læs mere

Projekt bog 17092012, Rosa Philippine Schollain Birckner

Projekt bog 17092012, Rosa Philippine Schollain Birckner LINDHOLM Projekt bog 17092012, Rosa Philippine Schollain Birckner Intro: Den 11.09.2012 er vi (planlæggere og bevaringsforeninger i VBKommune) tilfældigvis og heldigvis kommet en tur til Lindholm. Vi fik

Læs mere

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne HAVNENYT Tilfredshedsundersøgelser i 4 havne I juli måned 2017 har vi foretaget tilfredshedsundersøgelser i Vordingborg

Læs mere

Fremtidig udvikling og tilpasning i Kalvehave området

Fremtidig udvikling og tilpasning i Kalvehave området Fremtidig udvikling og tilpasning i Kalvehave området Nærværende tilpasningsplan for hele Kalvehaveområdet tager udgangspunkt i de karakteristika der beskriver området, - for at fastholde, og ultimativt

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Folkeskole vs privatskole maj Public 57075

TNS Gallup - Public Tema: Folkeskole vs privatskole maj Public 57075 TNS Gallup - Public Tema: vs privatskole 10.-11. maj 2010 Public 57075 Metode Feltperiode: Den 10.-11. maj 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 13. Nymindegab 13.01 Nymindegab 13.02 Houstrup 13.03 Lønne 13.10 Åbent land Nymindegab Bevaringsværdige bygninger Rammer 13.01 Nymindegab Status Nymindegab er en kystby med udviklingspotentiale indenfor

Læs mere

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Fordybelse og Dark Sky Møn & Nyord Møn Biosfæreområdets værktøjskasse Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Introduktion Denne artikel hjælper dig med at fremme Møn Biosfæreområdet som et sted,

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013

PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 PRÆSTØ POTENTIALEANALYSE FOR VORDINGBORG KOMMUNE SEPTEMBER 2013 1 Lene Schaumburg arkitekt og indehaver 2 INDHOLD POTENTIALEANALYSE PRÆSTØ INDRE BY 2013 indledning 1 Baggrund og rammer 2 Præstø i dag 3

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Ho 08. HO KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de overordnede

Læs mere

Hvidbog om udrejsecenter på Lindholm

Hvidbog om udrejsecenter på Lindholm Hvidbog om udrejsecenter på Lindholm Foto: Dronning Alexandrines Bro (Mønbroen) set fra Kalvehave Havn møn.nu. 1 https://docs.google.com/document/d/1sy5vxfacuwandesutgn1jraxwra9f80cuqvdrc-vngu/edit# 1/34

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

Barmosen...2. Borre Sømose...2. Køng Mose...3. Lekkende...3. Nordfeldt...4. Rosenfeldt...4. Svinø...5. Beldringe...6. Kindvig Hoved...

Barmosen...2. Borre Sømose...2. Køng Mose...3. Lekkende...3. Nordfeldt...4. Rosenfeldt...4. Svinø...5. Beldringe...6. Kindvig Hoved... Vurdering af potentielle vindmølleområder Indholdsfortegnelse Områder fra screeningen i høringsmaterialet: Barmosen...2 Borre Sømose...2 Køng Mose...3 Lekkende...3 Nordfeldt...4 Rosenfeldt...4 Svinø...5

Læs mere

Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning - UgebrevetA4.dk

Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning - UgebrevetA4.dk SURT REGNESTYKKE Uddannelser i provinsen rammes hårdt af besparelser trods udflytning Af Thomas Bro Sæhl @ThomasSaehl Tirsdag den 14. august 2018 Med ti nye såkaldte uddannelsesstationer gav regeringen

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

FORSLAG TIL. Kommuneplantillæg nr. 41 Mern Stationsområde December AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

FORSLAG TIL. Kommuneplantillæg nr. 41 Mern Stationsområde December AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk FORSLAG TIL Kommuneplantillæg nr. 41 Mern Stationsområde December 2017 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Kommunalbestyrelsen har den 30. marts 2017 tiltrådt udarbejdelse af

Læs mere

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen

Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Notat Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-103-00050 Ref. HWI/HINEL Den 11. april 2011 Kommunernes hjemmel til at lave særregler i kommune- og lokalplanlægningen Vindmølleindustrien har med pressemeddelelse

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Udvidelse af Lyø Havn FORSLAG

Udvidelse af Lyø Havn FORSLAG Kommuneplantillæg 37 Faaborg 1997-2007 Udvidelse af Lyø Havn FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 stk. 1 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

Referat fra Dialogmøde den 8. marts 2016 i Den Gule Stald

Referat fra Dialogmøde den 8. marts 2016 i Den Gule Stald Referat fra Dialogmøde den 8. marts 2016 i Den Gule Stald Der deltog 28 borgere inkl. LKO s bestyrelse. Fra Byrådet deltog Per Stig Sørensen, Bent Maigaard, Mikael Smed og Birgitte Steen Jørgensen. Ordstyrer:

Læs mere

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, ,

Angra dos Reis. Seatravel, Mejlgade 46 B, 8000 Århus C, , Angra dos Reis Sejlads mellem de 365 øer en eventyrverden Syd for Rio de Janeiro by ligger havnebyen Angra Dos Reis, som har aner tilbage til den portugisiske kolonitid. Ud for byens kyst ligger der omkring

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 383 Offentligt Ferring, den 11.04.2017 Til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt og medlemmer af folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Læs mere

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE Havneadministrationen er blevet opfordret til, at kommunikere bedre til havnebestyrelserne. Dette har vi lyttet til, og derfor vil vi

Læs mere

Kalundborg Kommune vil lave fælles annoncer i dagspressen samt en pressemeddelelse med alle aktiviteterne.

Kalundborg Kommune vil lave fælles annoncer i dagspressen samt en pressemeddelelse med alle aktiviteterne. FRIVILLIG FREDAG 2015 For tredje gang afholdes Frivillig Fredag i Kalundborg Kommune. Hvad er Frivillig Fredag? I forbindelse med åbningen af EU s frivillighedsår i 2011 udnævnte daværende socialminister,

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D.

Kulturmiljøet i landdistrikterne. Morten Stenak Konsulent, Ph.D. Kulturmiljøet i landdistrikterne Morten Stenak Konsulent, Ph.D. 19. juni 2013 SIDE 1 De stedbundne ressourcer Lokalt engagement Kyster Kulturarv Natur 19. juni 2013 side 2 Beliggenhed Lokale produkter

Læs mere

Når der er tilstrækkeligt med ål, ryges de i den gamle røgeovn på havnen til stor glæde for dem, der får lov at smage.

Når der er tilstrækkeligt med ål, ryges de i den gamle røgeovn på havnen til stor glæde for dem, der får lov at smage. Ansøgning Stavreby Havn På Jungshoveds sydside har der gennem århundreder været små fiskersamfund, og i Stavreby Havn har fiskerne i årtier landet deres daglige fangst. Specielt ål, rejer og aborrer har

Læs mere

Totalt Jan-Aug 2010-2015 200.000

Totalt Jan-Aug 2010-2015 200.000 Overnatninger Jan - August 215 Total Camping Hotel Sejlere Total 21 176.537 116.964 25.763 319.264 211 171.31 12.31 21.362 312.973 212 153.615 124.333 21.832 299.78 213 156.975 122.313 18.677 297.965 214

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 12. marts 2018 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV [B] [B] Busrejse Helgoland

Læs mere

Hvorfor åbne en butik i Stege By?

Hvorfor åbne en butik i Stege By? Hvorfor åbne en butik i Stege By? Stege er ikke alene hovedbyen for den mønske befolkning. Den er også porten til øens internationale turistattraktioner, med Møns Klint i spidsen, og et spændende udflugtsmål

Læs mere

Baggrundsnotat om Lindholm

Baggrundsnotat om Lindholm NOTAT Baggrundsnotat om Lindholm 10. november 2018 Formål Udlændinge- og Integrationsministeriet har anmodet om information om øen Lindholm, hvor DTUs Veterinærinstitut i dag holder til. Nærværende notat

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - KOMMUNEPLANTILLÆG

FORSLAG. Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune -   KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 9 for Kommuneplan 2013-2015 Sillerslev Havn Oktober 2016 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre kommuneplanen? kan

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2016/1 BTL 49 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 13. december 2016 Betænkning over Forslag til

Læs mere

ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan

ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan Side 1 af 6 ª Politisk flertal klar til ny stor transportplan (/forfatter.aspx? id=4665) Hjalte Kragesteen (/forfatter.aspx?id=4665) 19. juli 2015 kl. 8:00 0 kommentarer (http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&username=altinget)

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2

Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Baggrundsnotat vedr. Tvedvej 2 Plan, april 2019 Amtsmandsboligen ønskes omdannet til boliger. Haven ønskes indrettet med yderligere boligbebyggelse. Den aktuelle ejendom er markeret med gul. Den hvide

Læs mere

Den 20. - 21. marts Program

Den 20. - 21. marts Program Kommunalpolitisk Topmøde 2014 Den 20. - 21. marts Program 2 Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2014 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde den 20.

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus Baggrund Toftegård/Herslev Bryghus har i 2017 taget initiativ til en lokal fødevareklynge En del af Herslev for lokale fødevareproducenter.

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring:

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring: Tillæg nr. 5 Nidogaard, Solrød Landsby til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.09.2018-11.10.2018 Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Baggrund og

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15

Bedsteforældre for asyls. Demonstration foran Sjælsmark. Referat. Søndag den 11. januar kl.14-15 Bedsteforældre for asyls Demonstration foran Sjælsmark Referat Søndag den 11. januar kl.14-15 Referent: Birgitte Kjersgaard Tovholder: Leif Bork Hansen Vi mødtes i snestorm, det var koldt og blæsende,

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

IDÉhøring Kommuneplan

IDÉhøring Kommuneplan IDÉhøring Kommuneplan 2017-2029 Sønderborg Kommune ønsker at indsamle lokal viden og gode idéer til arealudlæg og andet, som kan gavne det videre arbejde med revisionen af kommuneplanen. Temaerne der skal

Læs mere

Høringssvar vedr. BRK lokalplanforslag nr. 098/kommuneplantillæg nr Solcellepark ved Kannikegårdsvej.

Høringssvar vedr. BRK lokalplanforslag nr. 098/kommuneplantillæg nr Solcellepark ved Kannikegårdsvej. Høringssvar vedr. BRK lokalplanforslag nr. 098/kommuneplantillæg nr. 028. Solcellepark ved Kannikegårdsvej. Indsendt af: Maja Juul Pæregård Kannikegårdsvej 48 3730 Nexø Dato: d. 12. februar 2018 Min mand,

Læs mere

VORDINGBORG BOLIGSELSKAB AFD. 3 KALVEHAVE. HELHEDSSKITSE

VORDINGBORG BOLIGSELSKAB AFD. 3 KALVEHAVE. HELHEDSSKITSE VORDINGBORG BOLIGSELSKAB AFD. 3 KALVEHAVE. HELHEDSSKITSE Der har i en årrække været store udlejningsvanskeligheder i Vordingborg Boligselskabs afdeling 3, der fordeler sig over 3 enheder i Kalvehave og

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

SAK SCREENING AF KULTURMILJØER

SAK SCREENING AF KULTURMILJØER SAK SCREENING AF KULTURMILJØER METODE TIL VURDERING OG UDPEGNING AF VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KOMMUNERNE HVAD ER ET KULTURMILJØ? DET HANDLER OM HELHEDER Rundt om i landet findes fine bebyggede helheder,

Læs mere

Lindholm. DTU Veterinærinstituttet Afdeling for Virologi Hvidbog om fastholdelse af statslige arbejdspladser

Lindholm. DTU Veterinærinstituttet Afdeling for Virologi Hvidbog om fastholdelse af statslige arbejdspladser Lindholm DTU Veterinærinstituttet Afdeling for Virologi Hvidbog om fastholdelse af statslige arbejdspladser Forord Regeringen taler om at gøre noget for at sikre balance i hele landet, men i praksis fortsætter

Læs mere

Kommunalpolitisk Topmøde 2013

Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Den 21. - 22. marts Program Fremtidens kommunestyre til debat Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2013 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til

Læs mere

FORENINGEN FOR BYGNING- OG LANDSKABSKULTUR PÅ FREDERIKSBERG (FBLF)

FORENINGEN FOR BYGNING- OG LANDSKABSKULTUR PÅ FREDERIKSBERG (FBLF) Frederiksberg Kommune By og Miljøområdet Bygge-, Plan og Miljøområdet Rådhuet 2000 Frederiksberg bpm@frederiksberg.dk Frederiksberg den 25.02.2016 Frederiksstrategien Foreningen for Bygnings-og Landskabskultur

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER Høring indtil: 5. marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER Høring indtil: 5. marts AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 47 DAGLIGVAREBUTIK I KØNG DECEMBER 2018 Høring indtil: 5. marts 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 20.

Læs mere

Strukturer på tværs af landskabet Undervisning og kultur 1880- i dag Høj-, kost- og efterskoler samt forskningsinstitutioner

Strukturer på tværs af landskabet Undervisning og kultur 1880- i dag Høj-, kost- og efterskoler samt forskningsinstitutioner Kulturmiljø Landskabstype Tema Tid Emne Lindholm Forsøgsstation Strukturer på tværs af landskabet Undervisning og kultur 1880- i dag Høj-, kost- og efterskoler samt forskningsinstitutioner Hovedtræk: Lindholm

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011.

Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Region Hovedstaden Årsberetning 2011. Årsberetning fra Beredskabsforbundet Regions Hovedstaden for 2011. Regionsårsmødet i kreds Vestegnen fredag den 23. marts 2012. Så har Region Hovedstaden været i gang

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 156 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 24. april 2018 Betænkning over Forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Skærpede regler

Læs mere

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems + 23 39 7 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Langt de fleste danskere anerkender det indre markeds og EU s positive bidrag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege AFDELING FOR PLAN OG BY FORSLAG Januar 2017 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege Kommuneplantillæg Indeværende forslag til kommuneplantillæg nr. 40 er sendt i høring d.

Læs mere

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Hvor er vi lige nu?

Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Hvor er vi lige nu? Til Trafikministeren og de trafikpolitiske ordførere, samt lederne at partierne i Togfondforliget. Fra Christiansborgs side er der tænkt valg. Men inden et valg: Hvor er vi lige nu? Togfondens del 1 er

Læs mere

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan Mattip tema om Læsø Du skal lære om: Læsø og faktaberegninger om øen Kan ikke Kan næsten Kan Faglig læsning Brugen af korrekte enheder Omregning af enheder 2017 mattip.dk 1 Tilhørende kopi: 5 gode råd

Læs mere

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY Høringfrist 28. september 2018 vordingborg.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG Solcelleanlæg som klimaindsats Indledning Produktion af vedvarende energi er

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Interview med finansminister Palle Simonsen (C), 1986.

Interview med finansminister Palle Simonsen (C), 1986. Den danske model Følgende er et interview med den konservative finansminister Palle Simonsen om den danske velfærdsstatsmodel. 5 Kilde: John Wagner (red.): Den danske model. En bog med Palle Simonsen om

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Veloverstået livsstilsmesse

Veloverstået livsstilsmesse Veloverstået livsstilsmesse Så kom vi på den anden side af Ledreborgs livsstils messe. Det var en noget våd fredag men det afholdte ikke de mest hardcore i at kigge forbi. Det var godt nok en våd dag

Læs mere

STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL

STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL Catinet har for CEPOS i perioden den 27. april til 5. maj 2009 gennemført en undersøgelse blandt 1.071 danskere om ekspropriation.

Læs mere

Vedrørende lokalplan , sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus.

Vedrørende lokalplan , sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus. Til Jammerbugt kommune Vedrørende lokalplan 18-001, sommerhusområde, Rødhus klitvej, Rødhus. Indsigelse mod del af lokalplanen. Som ejere af matrikelnummer 0117bh, Rødhus Klitvej 202, 9490 Pandrup, vil

Læs mere

Radikale Venstres landsmøde bød som noget nyt på fem workshops, hvor medlemmer, tillidsfolk og folkevalgte kunne komme i dybden med et politisk emne.

Radikale Venstres landsmøde bød som noget nyt på fem workshops, hvor medlemmer, tillidsfolk og folkevalgte kunne komme i dybden med et politisk emne. 1. oktober 2012 Radikale Venstres landsmøde bød som noget nyt på fem workshops, hvor medlemmer, tillidsfolk og folkevalgte kunne komme i dybden med et politisk emne. Emnerne, der blev behandlet på workshopperne,

Læs mere

NYTÅRSKURER I KREDSEN

NYTÅRSKURER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 16. JANUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten NYTÅRSKURER I KREDSEN Den første uge i januar

Læs mere

SVENDBORGSUND MARINA. - et projekt med unik beliggenhed

SVENDBORGSUND MARINA. - et projekt med unik beliggenhed UDSYN A/S - Frederiksø 2, bygning 3, 1. sal - 5700 Svendborg - 8888 6977 - mail@udsyn.com - www.udsyn.com PROJEKTSALG Type : boliger Byggerets m² : 3.760 m² Projekterede byggeri m² : 3.192 m² Pris pr.

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Kære medlem af Friluftsrådet Ineva og Alexandra Instituttet varetager

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup

Læs mere

Ventræf 2018 J ubilæum SWS 50 år - i weekenden august Ekstra i år Tilmelding At tænke på Mødestedet

Ventræf 2018 J ubilæum SWS 50 år - i weekenden august Ekstra i år Tilmelding At tænke på Mødestedet Ventræf 2018 Jubilæum SWS 50 år - i weekenden 18. - 19. august Årets Ven-træf bliver som det kendes og alligevel specielt. Det er jubilæumstræf, idet SWS blev grundlagt på Ven 18. august i 1968. Entusiasmen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby AFDELING FOR PLAN OG BY AUGUST 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 39 er endelig vedtaget af Plan og Teknik udvalget

Læs mere