Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand"

Transkript

1 Bilag Lokalplan feriecenter Fjellerup Strand

2 Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Silkeborg, den 6. juni 2007 Vedr.: Ansøgning om udvidelse af overnatningskapacitet i et kommende feriecenter ved Fjellerup Strand og igangsætning af lokalplanlægning for feriecentret I Regionplan 2005 for Århus Amt er der åbnet mulighed for etablering af et feriecenter med 200 sengepladser på Fjellerup Fælled og i den gældende kommuneplan er området rammelagt til ferie- og fritidsformål. Der foreligger nu fra en privat investor skitseprojekt for etablering af et feriecenter på Fjellerup Fælled med ca sengepladser. I det vi henviser til den vedlagte planmæssige begrundelse for en udvidelse af antallet af sengepladser samt til de øvrige bilag, anmoder vi på vegne af Kobra Arkitekter A/S og lodsejer om en politisk behandling af investors ønske om at udvide overnatningskapaciteten i det kommende feriecenter fra 200 til sengepladser. Samtidig anmoder vi om igangsætning af lokalplanlægning for et feriecenter på Fjellerup Fælled i overensstemmelse med den gældende kommuneplan og på grundlag af den beslutning, som bliver resultatet af den politiske behandling af en udvidelse af feriecentrets overnatningskapacitet. Med venlig hilsen Leni Petersen Arkitekt m.a.a. Direkte tel petersen@aarstiderne.dk Bilag: Planmæssig begrundelse for udvidelse antallet af sengepladser til ca i forhold til Regionplanen for Århus Amts udlæg på 200 i et kommende feriecenter ved Fjellerup Strand. Overordnede planlægningsmæssige bindinger for området Fjellerup Fælled vist på kort og luftfotos Uddrag af et skitseprojekt for et feriecenter på Fjellerup Fælled v/ Kobra Arkitekter A/S.

3 Fjellerup Strand Sommerhusområder Fjellerup Fælled Løgholm Overskov Regionplanens arealudlæg til feriecenterformål Området Fjellerup Fælled / feriecenterområdet og dets beliggenhed i forhold til kyst og ekst. bebyggelse Fælledvej Skovbyggelinie Beskyttet dige Fjellerup Fælled / feriecenterområdet Rammeområde 07-1-F Adgang fra Fælledvej Løgholm Overskov Kommuneplanens arealudlæg til ferie- og fritidsformål Overordnede bindinger, som berører feriecenterområdet

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Silkeborg, den 24. maj 2007 Planmæssig begrundelse for udvidelse af antallet af sengepladser til ca i forhold til Regionplanen for Århus Amts udlæg på 200 i et kommende feriecenter ved Fjellerup Strand. Turistpolitiske forhold Turisterhvervene har igennem mange år haft en meget stor betydning på Djursland. Den sydlige del af Djursland med Ebeltoft som centrum har længe været en turistmagnet, men i de senere år er turismens betydning for økonomi og arbejdspladser i den nordlige del af Djursland blevet stadig større. Norddjurs Kommune har en meget attraktiv kyststrækning, gode badestrande med fin badevandskvalitet, smukke landskaber med turmuligheder samt en række turistattraktioner og kulturhistoriske miljøer indenfor rækkevidde, hvilket danner et oplagt udgangspunkt for en fortsat erhvervsmæssig styrkelse af turismen i kommunen. I Regionplan 2005 for Århus Amt fremhæves det, at i de dele af amtet, hvor erhvervsudviklingen særligt har behov for støtte, dvs. primært Samsø, Djursland og Kronjylland, kan en udvikling af turismen med forskellige friluftstilbud, være med til at sikre beskæftigelsen og dermed velfærden i området. Helt konkret giver regionplanen derfor mulighed for etablering af et antal forskellige kystnære ferie- og fritidsanlæg i disse områder, og muligheden for at etablere et feriecenter i Fjellerup med 200 sengepladser indgår i disse udlæg jfr. regionplanretningslinie Der foreligger nu fra en privat investor konkrete planer for at realisere muligheden for en etablering af et feriecenter i Fjellerup. Imidlertid vurderes det, at 200 sengepladser er utidssvarende og at kapaciteten i feriecenteret skal ligge på ca sengepladser for at centeret kan etableres med de faciliteter, som nutidens gæster ønsker og forventer og samtidig være rentabelt. Der planlægges således til det kommende feriecenter etableret aktivitetsmuligheder i et omfang, som ikke bare skal kunne betjene de turister, som overnatter i feriecenteret. Det indgår i investors planer, at der fortsat skal være offentlig adgang til og mulighed for udefra kommende til at bruge området Fjellerup Fælled. Det planlægges derfor, at feriecentrets aktivitetsmuligheder får et omfang og en rummelighed, så faciliteterne også kan betjene turister, der besøger Djursland, men ikke overnatter på feriecentret samt de fastboende i lokalområdet. Idéen med at øge overnatningskapaciteten til ca sengepladser og derigennem sikre økonomisk grundlag for at samle en større mængde fritidsfaciliteter og aktivitetsmuligheder i det kommende feriecenter, vil generelt øge Norddjurslands turistmæssige attraktionsværdi, og samtidig sikre, at naturværdierne og landskabet i området i øvrigt kan friholdes for anlæg og vil blive udsat for mindre slitage.

15 Norddjurs Kommune må økonomisk og arbejdspladsmæssigt stadig defineres som et udkantsområde. Den form for turisme, som erfaringsmæssigt bidrager mest positivt til den lokale økonomi og til antallet af arbejdspladser, er flerdagsturismen. Samtidig har det vist sig, at flerdagsturismen slider mindre på et turistområde end besøg af kortere varighed. I modsætning til, hvad der gælder på landsplan, har der i de seneste år vist sig en stærkt stigende efterspørgsel på overnatningningsmuligheder på Djursland, - en efterspørgsel, som ikke kan imødekommes i højsæsonen, og knap nok i perioderne tæt på højsæsonen. På denne baggrund er antallet af sengepladser tilgængelige for turismen på Norddjursland et meget væsentlig grundlag for, at efterspørgslen indenfor turismeområdet kan udnyttes mest hensigtsmæssigt og skånsomt til at fremme bedre økonomi og levevilkår i kommunen. For investor er formålet med udvidelsen af den mulige overnatningskapacitet til ca sengepladser at kunne etablere et feriecenter, som har mange gode faciliteter og aktivitetsmuligheder beregnet for en bred kundekreds og som samtidig er rentabelt at drive. For Norddjurs Kommune er formålet at samle en stor og bred vifte af attraktive fritidsfaciliteter samme sted og samtidig begrænse arealforbrug og slid på områdets naturområder. Derudover er det et mål, at der på Fjellerup Fælled kan etableres en turistattraktion, som er tidssvarende og økonomisk bæredygtig og som derfor i årene fremover kan bidrage styrke den lokale økonomi og aktivt fremme en fortsat positiv turistmæssig erhvervsudvikling i kommunen. Ejendomsdata og planlægningsmæssige bindinger Det i regionplanen udpegede område til et kommende feriecenter i Fjellerup hedder Fjellerup Fælled. Arealet omfatter ejendommen Fælledvej 29, matr.nr. 25n, Fjellerup By, Fjellerup, og er på ca m 2. I den gældende kommuneplans rammer for lokalplanlægning er ejendommens areal under betegnelsen 07-1-F udlagt til ferie- og fritidsformål. Arealet anvendes i dag til jordbrugsdrift. Langs det nordlige skel ligger et beskyttet dige og hele arealet ligger indenfor 300 m skovbyggelinien omkring Løgholm Overskov. I øvrigt rummer området ingen fredningsmæssige, naturbeskyttelsesmæssige eller kulturhistoriske interesser, men indgår i regionplanens udpegede områder med særlige drikkevandsinteresser. Kystnærhedszonen og naturbeskyttelse Ifølge regionplanens retningslinier skal der indenfor kystnærhedszonen tages vidtrækkende hensyn til de naturmæssige, landskabelige og de dertil knyttede rekreative værdier. Generelt skal der desuden ved udformningen af nye ferieanlæg tages særlige hensyn til de landskabelige interesser og naturbeskyttelsen, og større anlæg skal placeres i tilknytning til anden større bebyggelse. Placeringen indenfor kystnærhedszonen er i overensstemmelse med den gældende regionplans udlæg og udpegning af areal til et kommende feriecenter i Fjellerup.

16 Fjellerup Fælled / ejendommen Fælledvej 29, støder op til skov mod vest og syd og er på alle øvrige sider afgrænset af levende hegn i ca m højde. Mellem kysten og ejendommen er der etableret helårsbebyggelse på begge sider langs Fælledvej og arealet mellem Fælledvej og kysten udgøres af et tæt udbygget sommerhusområde. Feriecenteret vil ikke blive opført med bygningshøjder, som overstiger 8,5 m. Det vurderes, at bebyggelse i op til 8,5 m højde vil blive skjult til alle sider af eksisterende skov og levende hegn, og at den eksisterende bebyggelse mellem kysten og området selv i tilfælde af massivt træfald under storm, ikke ville levne indblik fra kysten til den kommende feriecenterbebyggelse. Investor planlægger at opføre feriecentret som et bygningsmæssigt samlet anlæg med en høj arkitektonisk og materialemæssig kvalitet (se bilag med visualiseringer). Samtidig kan investor redegøre for, at udvidelsen af overnatningskapaciteten for et feriecenter i Fjellerup fra de udlagte 200 til de ønskede sengepladser kan gennemføres uden at der inddrages mere areal, end der er udpeget i region- og kommuneplan og uden at det sker en væsentlig forøgelse af bebyggelsens volumen, i forhold til det, som kunne forventes til etablering af en traditionel feriecenterbebyggelse med 200 sengepladser. Bilag: Overordnede bindinger for området Fjellerup Fælled vist på kort og luftfotos samt uddrag af et skitseprojekt for et feriecenter på Fjellerup Fælled udarbejdet af Kobra Arkitekter A/S.

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser

Planlægningsmæssige og turistpolitiske bindinger og begrundelser Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk Hotel og offentligt grønt område ved Klintegården, Kalundborg kommune CVR-nr. 37295728

Læs mere

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999

LOKALPLAN 1.30. Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej. Ishøj Kommune 1999 1 LOKALPLAN 1.30 Vandrerhjem og campingplads ved Ishøj Strandvej Ishøj Kommune 1999 BAGGRUND OG FORMÅL 3 I forbindelse med udviklingen af Køge Bugtområdet til et attrakivt turistområde og som led i den

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 2 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 12 til Kommuneplan 2009-2020.

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Kommuneplan Hvad er et kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 12

Tillæg nr. 12 til Kommuneplan Hvad er et kommuneplantillæg KOMMUNEPLANTILLÆG 12 TILLÆG 12 2 KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2020. Tillæg nr. 12 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 er udarbejdet i overensstemmelse med planlovens 23c, i forbindelse med tilvejebringelsen

Læs mere

Notat. 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Notat. 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Notat Landsplanområdet J.nr. SNS-145-00140/ SNS- 145-00139 Ref. JKA/TAH Den 6. juni 2007 3. fase om udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Folketinget vedtog i 2004 en ændring af planloven, der

Læs mere

Kommuneplan FORSLAG til tillæg nr. 9 for sommerhusområde. Rammeområde 3.S.6

Kommuneplan FORSLAG til tillæg nr. 9 for sommerhusområde. Rammeområde 3.S.6 Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG til tillæg nr. 9 for sommerhusområde ved Saksild Strand Rammeområde 3.S.6 November 2018 INDLEDNING Planlægningen tager konkret udgangspunkt i, at der aktuelt ønskes etableret

Læs mere

Lokalplan Feriecenter Fjellerup Fælled. med Kommuneplantillæg nr. 14. (til Nørre Djurs Kommuneplan ) TEKNIK OG MILJØ

Lokalplan Feriecenter Fjellerup Fælled. med Kommuneplantillæg nr. 14. (til Nørre Djurs Kommuneplan ) TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ Lokalplan 017-707 Feriecenter Fjellerup Fælled med Kommuneplantillæg nr. 14 (til Nørre Djurs Kommuneplan 1999-2011) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping.

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. Tillæg 19 KP17 Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 6 uger fra

Læs mere

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg Colorbox Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg i kystnærhedszonen De uberørte åbne kyster er en af de væsentligste landskabelige attraktioner i dansk turisme. Det er en national

Læs mere

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping.

Tillæg 19 KP17. Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. Tillæg 19 KP17 Nyt rammeområde for Henne Strand Camping. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra 23. august 2018 til den

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER

TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER TEMATILLÆG Udviklingsstrategi KYSTTURISME OG NYE SOMMERHUSOMRÅDER 1 Indhold BAGGRUND Baggrunden for denne temaplanstrategi for emnerne kystturisme og nye sommerhusområder, er en fornyet henvendelse fra

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme

Forsøgsordning for kyst- og naturturisme - 1 Forsøgsordning for kyst- og naturturisme Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i december 2014 en forsøgsordning med videre rammer for at etablere turistorienterede projekter

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 9-007 for Koldkær Feriecenter Den 28. februar 2011 er kommuneplantillæg 9.007

Læs mere

Feriehotel på Vadumvej

Feriehotel på Vadumvej Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 Feriehotel på Vadumvej Viborg Amtsråd Juni 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-2-03 Tillæg nr. 71 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet af Miljø og

Læs mere

Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22

Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22 08.01.R08 Forslag Rekreativt område i Ho TILLÆG 22 Copyright: Geodatastyrelsen, SDFE, COWI, Varde Kommune Mål: 1: 4.000 RAMMEOMRÅDE 08.01.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Foroffentlighedsfase for Anholt Havn

Foroffentlighedsfase for Anholt Havn MILJØ OG KULTURFORVALTNINGEN Foroffentlighedsfase for Anholt Havn Norddjurs Kommune Torvet 800 Grenaa Tlf: 87 9 0 00 www.norddjurs.dk Foroffentlighedsfase for kommuneplantillæg til Norddjurs Kommuneplan

Læs mere

Prioritering af ny lokalplan for et fritidsområde ved Skarresø, Slagelsevej 40, Jyderup

Prioritering af ny lokalplan for et fritidsområde ved Skarresø, Slagelsevej 40, Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 8. aug. 2018 Sagsb.: Emilie Louise Laurenze Eltzholtz Sagsnr.: 18/33922 Dir.tlf.: 72368051 E-mail: emiel@holb.dk Prioriteringsnotat Bilag 4 Prioritering af ny lokalplan for et fritidsområde

Læs mere

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R.

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R. Assens Kommune sendt elektronisk Tværgående planlægning J.nr. NST-122-420-00034 NST-123-420-00031 Ref. elmno Den 10. juli 2014 Indsigelse mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4. 1-3

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

8.3 Overnatningsanlæg

8.3 Overnatningsanlæg 8.3 Overnatningsanlæg Retningslinjer 8.3.1 Feriecentre, hoteller, kroer og lign. Nye feriecentre, kroer, hoteller og lignende, der ønskes placeret i kystnærhedszonen skal lokaliseres i turismeområder.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 59. til Ebeltoft Kommuneplan 1997 Område til institutioner og offentlige formål, Ebeltoft by

Kommuneplantillæg nr. 59. til Ebeltoft Kommuneplan 1997 Område til institutioner og offentlige formål, Ebeltoft by til Ebeltoft Kommuneplan 1997 Område til institutioner og offentlige formål, Ebeltoft by Hvad er et Kommuneplantillæg? Yderligere information kan fås hos: SYDDJURS KOMMUNE Planafdelingen Hovedpostadresse:

Læs mere

Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej

Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Dato: 22. dec. 2016 J.nr.: 201616016 Deres j.nr.: Side: 1 / 3 Forslag til Kommuneplan 2017 udlæg af boligområde ved Hørretvej/Oddervej

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Turismeområde. Bisserup - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Bisserup - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Bisserup - udvidelse af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 Varde Kommune Juni 2008 Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske

Læs mere

KAPITEL 4 FERIE OG FRITID

KAPITEL 4 FERIE OG FRITID KAPITEL 4 FERIE OG FRITID OPLÆG TIL EN FRILUFTSPOLITIK 4.1 Sommerhusområder 4.2 Hoteller, feriebyer og lignende 4.3 Campingpladser og lignende 4.4 Kolonihaver 4.5 Særligt arealkrævende fritidsanlæg 4.6

Læs mere

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune Regionplan 2001-2012 TILLÆG 8 Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune August 2003 1 Regionplan 2001-2012 TILLÆG LÆG 8 Anlægsområde øst

Læs mere

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017

NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN. Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 NY REGULERING AF KYSTOMRÅDER OG ÆNDRINGER I NATURBESKYTTELSESLOVEN Anne Sophie Kierkegaard Vilsbøll 4. april 2017 KYSTOMRÅDER HVAD SKER DER? side 2 Erhvervsministerens fremsættelsestale, 25. januar 2017

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej

Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej Lokalplan nr. 7.25 Område til sommerhuse v. Skovsgårdsvej/ Sydvestvej SKOVSGÅRSVEJ BRENELSIG Fremlagt fra den 10.11.2004 til den 05.01.2005 Endelig vedtaget den 02.02.2005 Hals Kommune :: 7.25 http://www.halskom.dk/dk/planer_visioner/find_planen/lokalplaner/725.htm?mode=...

Læs mere

Turismeområde. Kobæk - anlægsområde til ny campingplads. Planlægning

Turismeområde. Kobæk - anlægsområde til ny campingplads. Planlægning Turismeområde Kobæk - anlægsområde til ny campingplads Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

Plan og Kultur. Naturstyrelsen. Vedr. Naturstyrelsens indsigelse til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1-3.

Plan og Kultur. Naturstyrelsen. Vedr. Naturstyrelsens indsigelse til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1-3. Naturstyrelsen Vedr. Naturstyrelsens indsigelse til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1-3. På baggrund af drøftelse med Hanne Kaasgaard fra Naturstyrelsen, sender Assens Kommune hermed et opdateret

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling

Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling Den moderniserede planlov Fokus på vækst og forenkling Hvad går ændringerne ud på? 1. Ændring i planlovens formålsbestemmelser 2. Kort om ændringer i byzonen 3. Liberalisering af landzonereglerne 4. Øget

Læs mere

Foroffentlighedsfase

Foroffentlighedsfase MILJØ OG KULTURFORVALTNINGEN Foroffentlighedsfase for et område på Åvej i Bønnerup Strand Plan og natur Maj 2018 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59 10 00 www.norddjurs.dk FOR KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Offentliggørelse af endelig vedtaget tillæg kommuneplantillæg 20 og lokalplan 50, Minigolf i Blåvand

Offentliggørelse af endelig vedtaget tillæg kommuneplantillæg 20 og lokalplan 50, Minigolf i Blåvand Team Plan Toften 2 6818 Årre Tlf. 7994 6800 Fax 7994 7478 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Offentliggørelse af endelig vedtaget tillæg kommuneplantillæg 20 og lokalplan 50, Minigolf i Blåvand

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 11. april 2005 J.nr.: 03-31/800-0121 KBP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Kommuneplantillæg 38. Faaborg Udvidelse af Lyø camping FORSLAG

Kommuneplantillæg 38. Faaborg Udvidelse af Lyø camping FORSLAG Kommuneplantillæg 38 Faaborg 1997-2007 Udvidelse af Lyø camping FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens 12 stk. 1 virke for kommuneplanens gennemførelse. Kommuneplanens

Læs mere

TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg

TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MAJ 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 har været i offentlig høring i 8 uger fra den

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Lokalpian nr for et område ved Søby, Præstemosen. ÆRØSKØBING KOMMUNE

Lokalpian nr for et område ved Søby, Præstemosen. ÆRØSKØBING KOMMUNE Lokalpian nr. 19-7 for et område ved Søby, Præstemosen. ÆRØSKØBING KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse Lokalpian Kortbilag side 3 side 5 side 8 2 Redegørelse for et område ved Søby, Præstemosen. Lokaiplanens

Læs mere

Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Udviklingsområder i kystnærhedszonen Udviklingsområder i kystnærhedszonen Hvad er kystnærhedszonen? Det er en 3km bred zone langs alle Danmarks kyster. Formålet med den er, at vi skal passe på det danske kystlandskab. I denne zone er det

Læs mere

/ Thomas Keld Karkov Dalsgårdvej Gråsten

/ Thomas Keld Karkov Dalsgårdvej Gråsten Thomas Keld Karkov Dalsgårdvej 13 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning til sommerhuset på matr.nr. 805 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs, der ligger på Æblehaven 1, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Planstrategi Ærø Kommune

Tillæg nr. 1 til Planstrategi Ærø Kommune Tillæg nr. 1 til Planstrategi 2017 - Ærø Kommune Tillæg nr. 1 til Planstrategi 2017 Udlæg af nye sommerhusområder på Ærø 2017 Offentlighedsperiode Forslag til Tillæg nr. 1 til Planstrategi 2017 - Sommerhusområder

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand.

Tillæg nr. 5. Kommuneplan Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand. Tillæg nr. 5 Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand. Rammeområde 18.O.03 Ændring af bestemmelserne for område til offentlige formål udkast HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse

Læs mere

Det åbne land OVERSIGTSKORT OVER RAMMEOMRÅDER. Kommuneplan T.1 3.T.2 1.T.1 3.S.4 3.F.3 2.OF.2

Det åbne land OVERSIGTSKORT OVER RAMMEOMRÅDER. Kommuneplan T.1 3.T.2 1.T.1 3.S.4 3.F.3 2.OF.2 Det åbne land OVERSIGTSKORT OVER RAMMEOMRÅDER 3.T.1 3.T.2 1.T.1 3.S.4 3.F.3 2.OF.2 Kommuneplan 2004 111 Område 1.T.1 LOKAL VINDMØLLEPARK øst for Binderup Området kan anvendes til etablering af lokal vindmøllepark

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 2 Mommark, Lysabild, der ligger på Mommarkvej 411, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål

Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål Bilag 3. Genbehandling af forespørgsel om arealudlæg på Mølleskovvej til boligformål Byrådet traf den 2. maj 2016 beslutning om, hvilke af de indkomne forslag til kommuneplanrevisionen, der skulle søges

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Nyt fra Erhvervsstyrelsen Hvad er på dagsordenen i ERST? Baggrund for lovforslaget om

Læs mere

John Anker-Møller Wind Klinting Sønderborg

John Anker-Møller Wind Klinting Sønderborg John Anker-Møller Wind Klinting 6 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre cykelskur op ad gavl af eksisterende udhus på ejendommen matr.nr. 7 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Klinting 6, 6400

Læs mere

Christian Madsen Hansen Treneparken Sønderborg

Christian Madsen Hansen Treneparken Sønderborg Christian Madsen Hansen Treneparken 38 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udvide sommerhuset på matr.nr. 127 Kettingskov, Asserballe, der ligger på Nørre Kettingskov 12A, 6440 Augustenborg Sønderborg

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den 11-01-2018

Læs mere

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11 Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1059 og kommuneplantillæg nr. 11 Lokalplan nr. 1059 for et offentlig område ved Vingsted og kommuneplantillæg nr. 11 er den 26. august 2009 vedtaget af Vejle Byråd.

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag: Kommuneplantillæg for område til badehotel i Lundeborg. Forudgående høring om ændring af Kommuneplan

Indkaldelse af idéer og forslag: Kommuneplantillæg for område til badehotel i Lundeborg. Forudgående høring om ændring af Kommuneplan Indkaldelse af idéer og forslag: Kommuneplantillæg for område til badehotel i Lundeborg Forudgående høring om ændring af Kommuneplan 2017-29 Miljø, Erhverv og Teknik Plan og Vej Ramsherred 5, 2. sal 5700

Læs mere

Lokalplanens redegørelse

Lokalplanens redegørelse Lokalplan for et område til offentligt formål STRØBYSKOLEN og STRØBYHALLEN Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 3 Skitseforslag til udvidelse af Strøbyskolen 5 Tillæg

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Landzonetilladelse til at indrette ferielejligheder på ejendommen matr.nr. 16 Skelde, Broager, der ligger på Skeldebro 11, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger

Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger Planens nr. / projektets navn Planens titel / projektets placering Udvide det eksisterende sommerhus på 60 m2 med et bebygget areal på 110 m2 Høringsperiode

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JANUAR 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 12 til Kommuneplan 2013, Varde

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND PLAN OG ÅBEN LAND Prioriteringsnotat Dato: 8. september 2017 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen Tillæg til Planstrategi 2016 Den moderniserede planlov giver nye muligheder for udpegning af udviklingsområder

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Ved større projekter skal der efter planlovens

Ved større projekter skal der efter planlovens Eksempelsamling for ændringsforslag af planloven (Opfølgning på Danmark i Balance) Flere lokale muligheder på planområdet og bedre vilkår for butikker Ændringer gældende for kommuner i yderområder: Erhverv

Læs mere

Dir. tlf.: Att.: Mads Nørgaard

Dir. tlf.: Att.: Mads Nørgaard Holbæk Affald A/S Dato: 14.04.2015 Tåstrup Møllevej 5 Sagsb.: Michael Leth-Espensen 4300 Holbæk Sagsnr.: 15/13587 Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att.: Mads Nørgaard E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE

Læs mere

Blåvand Zoo TILLÆG 09

Blåvand Zoo TILLÆG 09 05.01.R08 05.01.R07 Blåvand Zoo TILLÆG 09 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune Mål: 1 : 4.218 RAMMEOMRÅDE 05.01.R07 og 05.01.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening.

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening. Haderslev Kommune Plan Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 15 abog@haderslev.dk 29. februar 2016 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie Offentlig høring af planforslag for

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg G. E. L. J. HOLDING ApS Græsmarkvej 18 4591 Føllenslev DATO 19. september 2014 SAGSNR. 326-2014-115264 BETJEN DIG SELV Landzonetilladelse Tilladelse til opførelse

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til en bolig over 250 m² på ejendommen matr.nr. 46 Mjels, Oksbøl beliggende Færgevej 54, 6430 Nordborg

Lovliggørende landzonetilladelse til en bolig over 250 m² på ejendommen matr.nr. 46 Mjels, Oksbøl beliggende Færgevej 54, 6430 Nordborg 14-08-2013 13/8691 Alex Broen Sørensen Færgevej 54 Mjels 6430 Nordborg Lovliggørende landzonetilladelse til en bolig over 250 m² på ejendommen matr.nr. 46 Mjels, Oksbøl beliggende Færgevej 54, 6430 Nordborg

Læs mere

Nye muligheder i landzonen

Nye muligheder i landzonen Nye muligheder i landzonen Advokat, Mark Christian Walters 53 Kort om zoneinddelingen Planlovens 34, stk. 1: Hele landet er opdelt i byzoner, sommerhusområder og landzoner. De overordnede retningslinjer

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder

Vejledning om udviklingsområder Vejledning om udviklingsområder ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Indledning Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder.

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet

Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Nyt universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet Ændring af kommuneplanområde 4 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro

Læs mere

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre grønt forsamlingshus/bålhytte og en multibane ved Gråsten Friskole, på ejendommen matr.nr. 112 Adsbøl, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

SVANE TEGN IVS Kløverlykke Sydals

SVANE TEGN IVS Kløverlykke Sydals SVANE TEGN IVS Kløverlykke 65 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre en ny garagebygning på ejendommen matr.nr. 143 Adsbøl, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Østerbakken 19, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009

KOMMUNEPLAN OG DET ÅBNE LAND. DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 DET ÅBNE LAND workshop, kommuneplanseminar 6. januar 2009 Roller i det åbne lands planlægning: Kommunen: emner efter planlovens 11a (11b stk.2) Regionen: Regional råstofplan Regional udviklingsplan Staten:

Læs mere

Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager

Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager Lars Kenneth Pabst Slotsvej 11 Iller 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en carport på ejendommen matr.nr. 95 Iller, Broager, der ligger på Slotsvej 11, 6310 Broager Sønderborg Kommune har den

Læs mere

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig

Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig Til Vordingborg Byråd Hermed min indsigelse til forslag om opstilling af vindmøller ved Kostervig - Lavfrekvent støj er et tiltagende problem ved de nye vindmølletyper. Man ved endu ikke så meget om lavfrekvent

Læs mere

Forslag til kommuneplan 2013 kommer i offentlig høring i perioden fra den 20. marts 2013 til og med den 17. april 2013.

Forslag til kommuneplan 2013 kommer i offentlig høring i perioden fra den 20. marts 2013 til og med den 17. april 2013. Notat Forvaltning: Miljø & Teknik Stadsarkitektens kontor Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. september 2012 Udfærdiget af: Henri Amsler Vedrørende: Ønsker til byudvikling Kommuneplan 2013 Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 24.01.2019 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: 19/ E-mail: plan@holb.dk Bilag 4 Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk Dato for modtagelse

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere